‘DIOS. La Comedia’, aquest divendres al Teatre Auditori del Morell

L’actriu lleidatana Eugenia González La Rosa

L’humor més disbauxat i metafísic arribarà al Teatre Auditori del Morell aquest proper divendres, a les 20.30 hores, amb el monòleg “DIOS. La Comedia”, que arriba de la mà de l’actriu lleidatana Eugenia González La Rosa.

Ella és la responsable del text, el muntatge i la interpretació d’un espectacle únic, que arriba al municipi morellenc després de tres setmanes d’èxit a Barcelona i d’una gira per Catalunya que ja compta amb més de 23 representacions.

“DIOS. La Comedia” és un espectacle minimalista, sense escenografia i amb l’única presència d’una actriu solista que pretén demostrar (o no) l’existència de Déu en les nostres vides.

La narració comença amb una dona que pateix una fuita d’aigua i pensa en el suïcidi. Però la seva ment s’il·lumina i es qüestiona el sentit de la vida. Potser hi ha quelcom més enllà de l’absurd del dia a dia. A partir d’aquí comença un viatge còmic a les profunditats de la teologia, la filosofia, l’antropologia, els darrers descobriments de la neurotecnologia i els ritmes calents i saborosos del mambo.

Eugenia González La Rosa es desdoblega, fractura i escindeix per mostrar-nos una galeria d’esperpents: un català de soca-rel, un policia de poble que està carregat de feina, el cavall del Guernica, el seu propi estómac i una plana quallada d’animals que recorren camins espirituals.

L’espectador es trobarà immers en un monòleg únic, diferent i que farà participar el públic. Cal tenir fe, ja que la fe és l’essència del misteri. I a més, l’autora ens promet que, al final, tot cobra sentit.

El Morell torna a mostrar el seu vessant més solidari amb la cursa Hol·la Genís

Recaptar diners per seguir lluitant contra el càncer infantil. Aquest és el principal objectiu de la cursa solidària Hol·la Genís. I en aquesta quarta edició, la cita va aconseguir nombrosos motius per a l’esperança d’acabar amb aquesta terrible malaltia. I és que, més enllà dels resultats esportius de la prova i d’acord al lema del projecte Hol·la Genís, “la victòria és la cura”.

A primera hora del matí d’ahir diumenge, els més de 750 participants de la quarta cursa Hol·la Genís van començar a deixar-se veure a la Rambla Joan Maragall, escenari de sortida d’una cita esportiva i solidària que ha arrelat en el calendari morellenc i que, com en anteriors edicions, va reunir a bona part dels habitants del poble per fer costat a la noble causa que, fa quatre anys, va posar en marxa la família del Genís Sánchez, un petit morellenc afectat pel càncer i que, sortosament, ha pogut guanyar la seva particular cursa.

Agraïts pel bon tracte rebut i les nombroses mostres de solidaritat durant el procés de curació del Genís, la seva família va posar en marxa la iniciativa Hol·la Genís que, a través d’aquesta cursa i també amb altres activitats menors, reuneix fons econòmics que posteriorment lliura a tres entitats: l’Obra Social de Sant Joan de Déu, la Casa Ronald McDonald de Barcelona i Make a Wish Spain.

Com en les seves anteriors edicions, la quarta cursa Hol·la Genís va oferir diverses opcions de participació als més de 750 corredors inscrits: curses de 5 i 10 quilòmetres, una caminada de 4 km i fins i tot una cursa infantil. A més, tots els inscrits van rebre una bossa amb una samarreta tècnica, avituallament i un tiquet per accedir a la botifarrada amb la qual es va donar per finalitzat l’acte. Així mateix, van participar d’un gran sorteig de premis, així com van gaudir de l’animació paral·lela durant el matí. Cal recordar que els participants van abonar 15€ en concepte de donatiu-inscripció, mentre que els inscrits a la cursa infantil van col·laborar amb 5€ i van rebre una medalla commemorativa.

En els propers dies es farà pública la quantitat global assolida, ja que a més de la recaptació per inscripcions també cal incloure-hi l’aportació de particulars i empreses que també van voler afegir-se a al noble causa que promou Hol·la Genís. Així mateix, també cal destacar la col·laboració d’altres empreses que van aportar material divers per fer possible aquesta nova edició d’una cita solidària imprescindible al Morell.

La màgia familiar arriba al Morell amb l’espectacle ‘Il·lusiona’t’

‘Il·lusiona’t’ arriba de la mà de la Companyia Mag Maiky i Paupielmago.

El cicle de teatre de petit format del Morell segueix avançant i, aquest proper dissabte, arribarà a la seva tercera etapa. En aquesta ocasió, la programació cultural oferirà un espectacle de màgia de caire familiar. Sota el títol ‘Il·lusiona’t’, els morellencs gaudiran d’un espectacle amb molta participació del públic. Un xou únic, on dos mags il·lusionaran els assistents.

Aquesta proposta cultural, vinculada a la màgia, arriba de la mà de la Companyia Mag Maiky i Paupielmago, que arriben al Teatre-Auditori del Morell per presentar-hi un espectacle carregat d’humor, amb grans dosis de tendresa, on presentaran números premiats en concurs i, sobretot, on la màgia serà la gran protagonista d’una vetllada per al record.

L’espectacle ‘Il·lusiona’t’ s’ofereix al públic amb uns preus molt assequibles: 3 euros l’entrada anticipada i 5 euros la venda a taquilla, a partir d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

D’altra banda, aquest cicle de teatre en petit format també portarà fins a l’escenari morellenc els espectacles “Dios, la comèdia” (20 d’octubre), a càrrec d’Eugenia González; “El Petit Príncep” (4 de novembre), amb el Grup de teatre la Sala del Morell; “Moleskine” (5 de novembre), a càrrec de Violant Llopis; i “Refugiats” (25 de novembre) amb la interpretació del Grup de teatre Tornavís de Tarragona.

El Cicle de teatre de petit format porta ‘El dia més foll’ al Morell

L’obra arribarà al Teatre-Auditori del Morell aquest proper dissabte, 30 de setembre, a les 22 hores. I ho farà de la mà del Grup de teatre la Tramoia, de Vila-seca,

La segona cita del Cicle de teatre de petit format del Morell proposa a tots els morellencs una obra peculiar: ‘El dia més foll’ és una relectura del clàssic ‘Les noces de Fígaro’, on s’hi ha mantingut la trama d’intrigues amoroses de la versió original, tot afegint-hi el factor de la lluita de classes. Així, en aquesta versió moderna del gran clàssic pren un relleu especial la confrontació de poders entre nobles i criats.

L’obra arribarà al Teatre-Auditori del Morell aquest proper dissabte, 30 de setembre, a les 22 hores. I ho farà de la mà del Grup de teatre la Tramoia, de Vila-seca, que celebra els seus 25 anys de vida amb aquesta obra on hi ha afegit certes sorpreses musicals per aconseguir una comèdia trepidant, musical i punyent.

Tot plegat s’ofereix al públic a uns preus molt assequibles: 3 euros l’entrada anticipada i 5 euros la venda a taquilla, a partir d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.

D’altra banda, aquest cicle de teatre en petit format també portarà fins a l’escenari morellenc els espectacles “Il·lusiona’t” (7 d’octubre), amb la Companyia Mag Maiky i Paupielmago; ‘Dios, la comèdia’ (20 d’octubre), a càrrec d’Eugenia González; ‘El PetitPríncep’ (4 de novembre), amb el Grup de teatre la Sala del Morell; ‘Moleskine’ (5 de novembre), a càrrec de Violant Llopis; i ‘Refugiats’ (25 de novembre) amb la interpretació del Grup de teatre Tornavís de Tarragona.

El Morell homenatja la seva gent gran

Fidel a la tradició instaurada fa més dues dècades, l’Ajuntament del Morell va dur a terme aquest passat diumenge un dels actes més arrelats i participats del municipi, com és la festa en homenatge a la gent gran del poble. En aquesta ocasió, el merescut homenatge als jubilats i pensionistes morellencs va reunir fins a 450 participants, que van ser els protagonistes d’un acte a través del qual l’ajuntament, en nom de tot el municipi, reconeix la tasca feta i el valor humà aportat per la gent gran del Morell.

Com de costum, aquesta festa va donar inici a l’església parroquial amb una recepció als assistents i, tot seguit, amb la missa musicalment acompanyada per la Coral Guspira. En acabar l’acte litúrgic, els 450 assistents van protagonitzar la tradicional fotografia de família tot just abans de dirigir-se al Pavelló Municipal, on homenatjats i representants municipals van compartir un àpat de germanor. L’Ajuntament del Morell, responsable de l’organització de la festa a través de la seva regidoria de Benestar Social, va posar a disposició dels assistents un servei de transport fins al Pavelló per a aquelles persones amb mobilitat reduïda. A més, també van servir el dinar a casa a aquelles persones que no es van poder traslladar ni participar de la festa.

Durant la celebració, el consistori va retre un merescut homenatge als matrimonis que enguany celebren les seves noces d’or, així com a la parella de jubilats més gran i a la més jove, a més de distingir a una veïna del municipi que enguany celebra els seus 103 anys de vida, entre altres homenatges. En acabar el lliurament de reconeixements, tots els assistents van poder gaudir d’un ball popular i van berenar coca i xocolata. La jornada va estar marcada pel bon ambient i la diversió que es van allargar fins ben entrat el vespre.

Aquesta festa d’homenatge a la gent gran constitueix el moment culminant de l’atenció del consistori i, per extensió, del municipi amb els seus veïns i veïnes de més edat. Una acció que es veu completada amb l’extensa varietat d’activitats i cursos adreçats a aquest col·lectiu que l’Ajuntament organitza al llarg de l’any, com ara els cursos de ioga, gimnàstica, balls i activitats lúdiques, així com l’aula d’extensió universitària per a la gent gran, entre moltes altres propostes que ara, a les acaballes de l’estiu, veuen la llum en una nova edició que promet oferir estones de lleure de qualitat a la gent gran del Morell.

El Morell engega un curs de màrqueting tradicional, xarxes socials i negocis

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Morell ha organitzat un curs ¡gratuït de Màrqueting tradicional, xarxes socials i negocis per a tots aquells professionals que gestionen comerços i empreses mitjanes o petites, i que volen millorar les xifres dels seus negocis a través del màrqueting. Josep M. Capella, assessor en projectes de màrqueting estratègic i operatiu, i professor de Digital Marketing a l’MBA-URV ¡, serà el responsable d’impartir aquesta activitat formativa que proposa un recorregut per les qüestions bàsiques a l’hora de fer un Pla de Màrqueting. En aquest sentit, algunes de las temàtiques que s’hi treballaran tenen a veure amb quines estratègies es poden seguir per fixar el preu d’un producte o quins canals existeixen per potenciar les vendes. Altres qüestions, com les relatives al posicionament del nostre producte, la investigació de mercat o la comunicació, també tindran cabuda en aquesta activitat formativa.

El curs, per al qual s’ofereixen 21 places, constarà de sis sessions de dues hores cada una i es durà a terme al Centre Soci Cultural del Morell. Aquestes sessions formatives es desenvoluparan els dilluns i dimecres de la segona quinzena d’octubre, amb una classe final el 8 de novembre. El passat dia 1 de setembre es va obrir el període d’inscripcions que s’allargarà fins al proper 7 d’octubre. Aquelles persones interessades en participar-hi, han d’inscriure’s a través del correu electrònic sferre@morell.altanet.org.

La gent gran del Morell es prepara per a una tardor carregada d’activitats

La gent gran viurà la seva festa d’homenatge el pròxim 17 de setembre.

La tercera edat no és sinònim de passivitat al Morell. La nova temporada de cursos i activitats començarà aquest divendres, 1 de setembre. Ho farà amb una nova edició del curs de balls country i sardanes, que l’Associació Cultural i Sardanista del Morell oferirà cada divendres al Centre de Serveis per a la gent gran, en triple horari: de 17.30 a 19 h, amb sessió de country, de 19 a 20 h, sardanes; i de 20 a 21 h, de nou country.

La mateixa entitat morellenca estrenarà, l’endemà dissabte, una altra proposta de caràcter lúdic, com és el curs de balls de saló. Cada dissabte, de 17.30 a 19 hores, els amants d’aquest tipus de ball tenen la seva cita al Centre de Serveis per a la gent gran.

L’oferta vinculada al ball es veurà completada els diumenges, a partir del 3 de setembre, amb una proposta conjunta que englobarà balls de saló, country i sardanes. L’horari tornarà a ser de 17.30 a 19 hores, al mateix Centre de Serveis i també organitzat per l’Associació Cultural i Sardanista del Morell.

D’altra banda, la música també tindrà protagonisme a través del cant coral, ja que la Coral Guspira organitza un curs que tindrà lloc tots els dimarts i dijous, a partir del 12 de setembre. Els participants es reuniran al Centre de Serveis, de 18.30 a 20 hores.

Així mateix, aquells que optin pel lleure no musical tindran el seu espai de diversió amb les sessions de bingo, que donaran inici aquest divendres vinent i que tindran lloc cada tarda, de dilluns a divendres, al Centre de Serveis. L’horari de les sessions serà de 17.30 a 20 hores.

Per la seva banda, l’Associació de Puntaires del Morell també oferirà un espai de lleure a través del curs de Punta de coixí. El grup es reunirà tots els dilluns, a partir del 4 de setembre, de 15.30 a 19 hores, al Centre de Serveis.

L’oferta lúdica es veurà completada amb els cursos de gimnàstica, que des del 14 de setembre, tindrà lloc tots els dilluns i dijous de 10 a 11 hores. Així mateix, els aficionats al ioga també podran practicar-lo, els dimecres i divendres de 9.15 a 10.30 h, a partir del 13 de setembre.

D’altra banda, també cal destacar que del 12 al 15 de setembre estarà obert el termini d’inscripcions al Taller de memòria. Els interessats a formar-ne part poden formalitzar la seva inscripció al Centre de Serveis de dilluns a divendres, de 10 a 15 hores, i els dimarts també de 16 a 18.30 hores.

El 17 de setembre, festa en honor a la gent gran

Amb tot, d’entre tota l’oferta formativa i lúdica per a la gent gran del Morell destaca l’Aula d’extensió universitària per a la gent gran. El curs donarà inici el 4 d’octubre, si bé el termini d’inscripcions finalitza aquest divendres, 1 de setembre. Aquells que vulguin assistir al curs, poden formalitzar la seva inscripció al Centre de Serveis de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores, i els dimarts també de 16 a 18.30 hores.

Finalment, la gent gran viurà la seva festa d’homenatge el pròxim 17 de setembre. Com és habitual, aquesta celebració inclourà la recepció i missa a la Parròquia de Sant Martí Bisbe, al punt del migdia. Aquest acte litúrgic inclourà l’actuació de la Coral Guspira mentre que, en acabar la missa, els assistents protagonitzaran la tradicional fotografia de grup abans de compartir taula i dinar al Pavelló Municipal.

La celebració finalitzarà amb els homenatges pertinents, el ball popular i un berenar amb coca i xocolata per a tots els assistents. Els interessats a gaudir d’aquest esdeveniment anual d’homenatge a la gent gran podran recollir els seus tiquets del 4 al 8 de setembre, al Centre de Serveis per a la Gent Gran.

La plaça de la Font del Morell sortirà de festa al carrer aquest dissabte

El programa Per al foment de les festes de carrer, impulsat per l’Ajuntament del Morell amb la voluntat de fomentar aquest tipus de celebracions veïnals que permetin augmentar la cohesió social en les mesos estiuencs, ja té nova data: aquest proper dissabte 26 d’agost, a partir de les 21 hores, els residents a la plaça de la Font celebraran la seva pròpia festa amb una trobada que oferirà dues opcions de sopar per als assistents. Aquests podran optar per portar-hi el sopar des de casa, o bé abonar un euro a canvi d’una ració de pizza del Forn de la Plaça.

A més del sopar, els veïns de la Plaça de la Font també compartiran diversió amb la sessió de karaoke que han previst els organitzadors d’aquesta vetllada a la fresca, la qual es veurà completada amb l’animació musical d’un DJ, que oferirà un repàs als grans temes dels anys 80 i 90.

Els interessats a participar-hi encara poden formalitzar la seva inscripció tot acudint al Forn de la Plaça, en la que serà una nova celebració emmarcada en el programa per al foment de les festes de carrer. A través d’aquesta iniciativa, el consistori morellenc vol consolidar una tradició que va recuperar l’any passat i que, anys enrere, tenia una gran força als carrers del municipi.

En aquest sentit, l’Ajuntament col·labora en l’organització d’aquests esdeveniments propulsors de la cohesió social, i ho fa a través de la subvenció parcial de les despeses que la festa pugui ocasionar en matèria de lloguer de cadires i taules, serveis portàtils i animació musical.

Els joves morellencs gaudeixen d’un estiu molt actiu

A la imatge, el centenar d’infants inscrits al Casal d’Estiu.

L’estiu és sinònim de temps lliure i d’un augment de l’activitat de lleure. El Morell no és aliè a aquesta dinàmica i, fruit d’això, tant l’Ajuntament com les entitats esportives del municipi han organitzat diverses iniciatives de caire lúdic i esportiu que, sens dubte, han contribuït al bon aprofitament dels mesos de més calor per part dels joves morellencs.

En aquest sentit cal destacar dues propostes que ja són tot un clàssic al Morell, com són el Casal d’Estiu i l’Espai Jove. Ambdós compten amb l’organització de l’Ajuntament i ofereixen als infants i joves del municipi un espai de conciliació familiar. Pel que fa al casal d’Estiu, va obrir portes el 26 de juny i seguirà oferint lleure de qualitat fins el 8 de setembre. El centenar d’infants inscrits estan gaudint amb les activitats programades, que inclouen esports, gimcanes, excursions, manualitats, tallers, activitats intergeneracionals al Centre de la Gent Gran i molt més. I tot sota el paraigües d’una temàtica central: la noia maorí de Nova Zelanda que enguany conviu amb els inscrits al Casal, per a un enriquidor intercanvi cultural.

Pel que fa a l’Espai Jove, enguany acull una desena de joves morellencs que comparteixen tallers, esports, sortides i, sobretot, debats sobre temàtiques d’actualitat.

D’altra banda i dins l’àmbit esportiu, tres són les modalitats que els joves morellencs han pogut practicar i gaudir durant aquest estiu. D’una banda, els joves aficionats al futbol han pogut millorar el seu nivell gràcies al Campus de tecnificació del CD Morell, que ha aplegat un gran nombre de futbolistes disposats a millorar el seu futbol i a compartir una experiència única amb el millor ambient. A més de la pràctica del futbol, el Campus del CD Morell també ha comptat amb altres modalitats esportives a mode de lleure.

Pel que fa a les promeses locals del bàsquet, l’oferta promoguda pel CB Morell ha estat triple: una seixantena de joves promeses van compartir experiències i entrenaments al Campus El Collell, mentre que 480 infants i joves van omplir els tres torns setmanals del Campus de l’escola de bàsquet.

Finalment, cal recordar que el 28 d’agost donarà inici el darrer campus d’estiu del CB Morell, l’Aftersummer, que suposa una prèvia molt interessant de cara a l’inici de les competicions de la propera temporada esportiva.

L’oferta lúdica i esportiva del Morell es veu completada amb els tradicionals i refrescants cursets de natació que, com cada any, tindran el seu punt i final amb la festa de cloenda. Aquesta tindrà lloc aquest proper divendres, 18 d’agost, en horari d’11 a 14 hores, i inclouran un espai d’inflables. A més, tots els inscrits als diferents cursets de natació rebran un obsequi i una medalla.

 

El ‘Sopar de les estrelles’ reuneix 120 persones al Morell

Aquesta tradicional cita suposa el final oficiós de la temporada festiva d’estiu per als habitants del Morell,

Un any més, els habitants del Morell van poder compartir una agradable nit gràcies al tradicional ‘Sopar de les estrelles’. Aquesta iniciativa va reunir 120 participants en la seva darrera edició, celebrada aquesta passat dissabte i que, com sempre, va comptar amb l’organització de l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Morell.

Tots els assistents van gaudir del menú –que tothom va poder escollir entre vàries opcions- servit a la Rambla Joan Maragall, sota les estrelles i amb l’afegit que, un cop finalitzat el sopar, tots els participants d’aquest ‘Sopar de les estrelles’ van poder ballar i divertir-se al ritme de Shákata Duo, qui va amenitzar la vetllada en directe.

Així mateix i per fer front a les temperatures estiuenques, l’Ajuntament va obsequiar amb ventalls a tots els assistents.

D’altra banda cal recordar que aquesta tradicional cita suposa el final oficiós de la temporada festiva d’estiu per als habitants del Morell, que en les darreres setmanes han gaudit de valent amb propostes com la Festa de la Granja, l’Apatapa o la Festa Major.

Amb tot, el municipi encara durà a terme altres propostes puntuals, com ara la celebració emmarcada en el programa de les Festes dels carrers, que el proper 26 d’agost viuran i gaudiran els veïns del carrer Major.

El Morell acomiada una Festa Major carregada de moments memorables

Els habitants del Morellvan tancar la nit de dilluns la seva Festa Major d’estiu, en honor a Sant Abdó i Sant Senén amb el tradicional ball de Sant Miquel i correfoc pels carrers del poble. Abans, la Festa Major havia ofert els seus darrers actes amb la festa aquàtica per a la canalla i amb la festa sabonera amb la Companyia Xip Xap.

Així es tanca una celebració que va donar inici el passat 21 de juliol i que ha destacat per la gran afluència de públic a tots i cadascun dels actes festius programats, així com per la participació i col·laboració de totes les entitats que han organitzat o col·laborat en la preparació de diferents activitats.

Tot plegat s’ha posat de manifest des del primer i fins l’últim dia de la Festa Major. I molt especialment durant el darrer cap de setmana de les celebracions, uns dies en què els morellencs han pogut gaudir amb propostes de gran tradició i renom, com són la refrescant i imprescindible Zeuzera Pyrina Refrescant, que dissabte va oferir una cercavila pels carrers del poble i que, en finalitzar el seu recorregut, va refrescar a tots els participants, que es van veure immersos en una guerra d’aigua.

Així mateix, la música també va gaudir de protagonisme la nit de dissabte, amb una doble actuació de l’orquestra Metropol, primer en format de concert i posteriorment, amb el ball de festa major. Aquesta darrera oferta musical va arribar al punt de la mitjanit, si bé els morellencs van poder optar també per la discoteca de festa major a la zona esportiva.

D’altra banda, la presència musical en la Festa Major morellenca es va veure completada la nit de dissabte amb el Concert Jove. Una cita que enguany va arribar amb un cartell integrat per Amparanoia, Skakeitan, Atupa i Haffi.

El cap de setmana festiu es va veure completat el diumenge amb activitats destacades com les matinades traguejades, tempta de vaquetes, l’ofici solemne de Festa Major, la 55a Cursa ciclista Gran Premi del Préssec i el seguici cerimonial, entre altres opcions que els morellencs van gaudir plenament de principi a final de la seva Festa Major.

El Morell es prepara per l’últim cap de setmana de Festa Major

Imatge d’arxiu del Sopar popular.

El Morell encara aquest cap de setmana els últims actes del seu programa de la Festa Major en honor a Sant Abdó i Sant Senén. Des que es va iniciar la celebració de les festes d’estiu del municipi el passat dia 21, el balanç de participació en els diversos actes que es fa és molt positiu. Ara, el Morell es prepara per a la recta final d’aquesta festa major, en el marc de la qual aquest divendres hi tindrà lloc una cercavila pel municipi amb els gegants Senén i Clariana, acompanyats pels Grallers del Morell, i un sopar popular de festa major amb la Xaranga Band Tocats.

Entre d’altres actes, aquest divendres també tindrà lloc el concert de versions ‘Los 80 principales’, una proposta que rememora els grans èxits nacionals i internacionals de la dècada dels 80. Ja dissabte s’oferiran diverses propostes lúdiques, entre les quals al matí, hi haurà una exposició de motos antigues a la Rambla Joan Maragall, mentre que al migdia, el programa inclou diferents propostes per fer el vermut. Aquest mateix dissabte també tindrà lloc una de les activitats amb més tradició del Morell, la de la festa de la Zeuzera Pyrina Refrescant, que un any més oferirà una cercavila pels carrers del poble i que, en finalitzar el seu recorregut, refrescarà a tots els participants, els quals es veuran immersos en una guerra d’aigua.

Aquest dissabte, també serà el torn de les propostes musicals més destacades del programa festiu i totes elles gratuïtes. D’una banda, a l’avinguda Catalunya, l’orquestra Metropol oferirà un concert a les 20.30 h, mentre que a la mitjanit, aquesta mateixa orquestra serà l’encarregada d’oferir el ball de festa major. També a la mitjanit, s’oferirà una altra proposta musical, la de la discoteca de festa major que tindrà lloc a la zona esportiva. El concert jove amb els grups Skakeitan, Amparanoia, Atupa i Haffi, seran el plat fort d’aquesta nit. La seva actuació tindrà lloc a l’avinguda dels Països Catalans a les 23.30h.

Diumenge, el Morell posarà el punt i final a la festa en honor a Sant Abdó i Sant Senén i ho farà després del tradicional ball de Sant Miquel i del Correfoc que recorrerà els carrers del poble. Abans d’això, però el municipi haurà gaudit d’activitats tan diverses com l’ofici solemne, amb una missa cantada per la Coral Guspira, la 55a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec o el seguici cerimonial en honor als patrons, Sant Abdó i Sant Senén.

 

Diversió i entreteniment a la festa major del Morell

La cercavila de la Zeuzera Pyrina

La festa major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell tornarà a acollir en aquesta edició algunes de les seves activitats lúdiques amb més èxit.

La primera d’aquestes serà la Festa dels Nins i els Nons que tindrà lloc aquest dissabte a partir del migdia, a la Granja dels Frares. Aquesta activitat, en la qual ja hi ha inscrites més de 150 persones, està organitzada de manera conjunta per l’Associació Cultural Embruix del Morell i els Jóvens de Vilallonga del Camp.

La Festa dels Nins i els Nons inclou diverses proves que enfronten els nois i noies dels dos municipis, els quals acaben dinant plegats i gaudint d’una jornada amb música i ball.

La diversió està també assegurada en la dotzena edició de la Baixada d’Andròmines que tindrà lloc a la plaça de l’Esglèsia aquest diumenge a les 13 h. Com és costum, la originalitat i la creativitat no faltaran en aquesta activitat en què es premiaran les andròmines més ràpides i originals.

En acabar, també se celebrarà un vermut electrònic al jardí de l’Ajuntament mentre que a la tarda, aquells que ho desitgin podran assistir a la Holi Party, la festa dels colors que tindrà lloc al costat de les piscines.

En el marc de les festes amb motiu de la celebració de Sant Abdó i Sant Senén, també hi ha programat un tobogan aquàtic per als nens i nenes. Aquest tobogan, de 50 metres, estarà situat al carrer de les Creus el proper dissabte 27. Aquest mateix dia tindrà lloc la Festa de la Pedregada, una festa amb música i DJ’s que se celebrarà a les piscines del
Morell.

I entre els actes lúdics de la Festa Major del Morell, també destaca la Zeuzera Pyrina Refrescant. La cercavila protagonitzada per aquest element festiu sortirà des de l’Embruix i finalitzarà amb una guerra d’aigua a la Plaça de la Font. Aquesta divertida activitat tindrà lloc el dissabte 29, a les 17.30 h.

Aquestes són només algunes de les nombroses propostes lúdiques programades en el marc de les festes d’estiu del Morell. Podeu consultar el programa complet amb tots els actes en el següent enllaç:

La ruta Apatapa del Morell serveix prop de 10.000 tapes

Bars i fleques del Morell han ofert les seves creacions culinàries a un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa.

La tercera edició de l’Apatapa, la ruta gastronòmica del Morell, ha estat tot un èxit. En els quatre dies que ha durat aquesta nova edició de la ruta s’han servit gairebé 10.000 tapes. Una quinzena d’establiments del Morell han ofert les seves creacions culinàries, entre les quals hi ha hagut propostes sense gluten i fins i tot vegetarianes, amb l’objectiu que tothom pogués gaudir de l’Apatapa.

De nou, els restaurants, bars i fleques del Morell han ofert les seves creacions culinàries a un preu de 2,5 euros amb beguda inclosa. Des de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament s’ha afirmat que “l’Apatapa ha aconseguit consolidar-se en el nostre municipi i ja s’ha convertit en una cita ineludible per a tots aquells que aprecien la gastronomia”.

“Mostra d’això és que entre els dies que ha durat aquesta ruta, hi ha hagut moments en què l’afluència de persones al Morell, ha superat els 3.000 visitants”, tal com explica Susanna Ferré, regidora de Promoció Econòmica del consistori morellenc.

Com en anteriors edicions, aquelles persones que hagin aconseguit vuit segells de diferents establiments en la seva guia de l’Apatapa, podran participar en un sorteig de tres premis: un cap de setmana a la Vall d’Aran per a dues persones i 200 € i 150 € a consumir en qualsevol dels establiments adherits a l’Apatapa 2017.

Fins al proper 28 de juliol es poden presentar les butlletes de participació a l’Ajuntament, al Pavelló o al Punt d’Informació Juvenil, tot indicant quina és la millor tapa en l’opinió del votant. Després d’això, el proper 31 de juliol, es farà el sorteig amb el qual també es determinarà quina ha estat la tapa més ben valorada, que serà guardonada amb un premi econòmic de 300 € i un diploma acreditatiu com la millor tapa de l’Apatapa 2017.

El Morell ja es prepara per a la celebració de la Festa Major

En aquesta nova edició de la festa s’han preparat més d’una cinquantena d’actes diversos.

El Morell ja es prepara per a la celebració de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén que tindrà lloc al municipi entre els dies 21 i 31 de juliol.

En aquesta nova edició de la festa s’han preparat més d’una cinquantena d’actes diversos, entre els que hi haurà concerts, sessions de cinema a la fresca, cercaviles i tot tipus d’actes lúdics, com una Holy party o la XII Baixada d’Andròmines, per a la qual estaran obertes les inscripcions fins a aquest dimecres dia 19. Pel que fa al programa de la festa major, en destaquen les diverses propostes musicals, totes elles gratuïtes, que en el darrer cap de setmana de les festes aplegaran grups de renom com Amparanoia, Atupa o Skakeitan.

Per als amants de la festa es tornarà a posar a la venda la samarreta de Sant Abdó i Sant Sénen, en la que hi apareixen els gegants, el drac i la Zeuzera Pyrina amb l’ajuntament i l’església del Morell de fons. També, i com en anteriors edicions, s’ha editat un nou got col·leccionable de les festes on hi apareixen diferents elements del seguici popular morellenc.

Presentació de llibre de Xavier Tolosana

Abans però, els actes s’iniciaran aquest proper divendres dia 21 de juliol amb la presentació del llibre ‘De la segona República a la repressió franquista al Morell’ de Xavier Tolosana. Tot seguit, hi haurà un concert de corals a la parròquia de Sant Martí organitzat per la Coral Guspira, mentre que la plaça de la Font acollirà els concerts de Marina BBface&The Beatroots i The FunkySteps&The Sey Sisters.

Ja dissabte, la música continuarà de la mà d’Albercoks, un grup que versiona les cançons de les mítiques pel·lícules de Disney amb estils com la rumba, el reggae o l’ska, una proposta ben original que de ben segur farà ballar a tothom, de la mateixa manera que el concert d’Ancient Rock, una banda de tribut als Beatles, Queen, Police, U2 i altres clàssics del rock.

El cap de setmana finalitzarà amb dos actes ben destacats com són la XII Baixada d’Andromines, que se celebrarà a la plaça de l’Esglèsia i la Holy Party, la festa dels colors que tindrà lloc al costat de les piscines.

 

El Morell obre les inscripcions per a la baixada d’andròmines de la Festa Major

Espectacular imatge del descens d’andròmines. Foto: Cedida

L’arribada de la Festa Major és sinònim d’alegria a qualsevol municipi. També i molt especialment al Morell, on la celebració en honor dels patrons sant Abdó i sant Senén sempre va lligada a una gran varietat de propostes
refrescants i divertides.

Refrescants com la Zeuzera Pyrina, per exemple; i divertides com la ja tradicional i esbojarrada Baixada d’andròmines, que el proper 23 de juliol arribarà a la seva dotzena edició. I ho fa en plena forma, ja que un any més tornarà a repartir importants premis econòmics per a les andròmines més destacades.

En aquest sentit, la més original guanyarà 100 euros; el mateix premi s’endurà l’andròmina més ràpida, valorada segons la baixada cronometrada; i també hi haurà premi per a l’andròmina més jove, que s’emportarà 85 euros.

Serà a les 13 hores del 23 de juliol quan, des de la plaça de l’Església, els participants de la dotzena Baixada d’andròmines iniciaran el descens més divertit i animat de la Festa Major morellenca. Una cita emocionant, on s’hi barregen la velocitat, el talent i la diversió.

Amb tot, l’espectacle començarà una hora abans, al punt del migdia, amb els descensos d’entrenament i la posterior concentració i exhibició d’andròmines a la plaça de l’Església.

Seguidament donaran inici les tres baixades previstes: la de lluïment, la cronometrada i la dels hortolans.

Els interessats a formar part d’aquesta competició única i esbojarrada ja poden consultarne les bases i formalitzar la seva inscripció. Per fer-ho, cal adreçar-se al Centre Cultural fins al 19 de juliol. En el moment de realitzar la inscripció cal fer-ho presencialment, tot indicant el nom del grup, de l’andròmina i dels diferents pilots, així com l’edat d’aquests i el telèfon de contacte del comandant del grup.

D’altra banda, l’organització de la dotzena Baixada d’andròmines ha habilitat l’adreça electrònica tecnicsmorell@gmail.com, així com els diferents canals electrònics municipals, per tal que els participants puguin adreçar-hi qualsevol dubte o suggeriment sobre aquest esperat esdeveniment que, any rere any, atrau un gran volum de participants i de públic

El Morell es prepara per degustar la tercera edició de l’Apatapa

Imatge d’una edició anterior de l’Apatapa

En un mes de juliol de marcat caràcter lúdic, que va començar amb la Festa de la Granja i finalitzarà amb la Festa Major en honor a Sant Abdó i Sant Senén, els habitants del Morell també tindran l’oportunitat de gaudir i degustar una nova edició de l’Apatapa, la rua de tapes pel municipi morellenc.

Després del gran èxit assolit en les edicions precedents, la regidoria de Promoció Econòmica ha tornat a posar en marxa aquesta iniciativa que, enguany, estarà a disposició dels amants de les tapes del 13 al 16 de juliol.

Fins a 15 establiments de restauració del Morell oferiran les seves creacions, que combinen a parts iguals originalitat i qualitat. Ho faran, com sempre, per un preu a l’abast de tothom: només 2,5 euros, amb beguda inclosa.

Entre les degustacions que oferiran els restaurants, bars i fleques adherits a l’Apatapa 2017 s’hi pot trobar propostes sense gluten i fins i tot vegetarianes, amb l’objectiu que tothom tingui l’oportunitat de gaudir de la ruta de tapes del Morell, que un cop més es distingeix per la qualitat i l’originalitat de les 15 propostes gastronòmiques que inclou.

Sorteig de premis

I si la qualitat i originalitat de les tapes tornarà a ser la bandera de l’Apatapa, també es manté un altre dels seus principals atractius, com és el sorteig de premis entre tots aquells participants que sumin un mínim de vuit segells diferents en la seva guia de l’Apatapa.

Un cop reunit aquest mínim de segells, caldrà omplir i presentar la butlleta de participació a l’Ajuntament, al Pavelló o al Punt d’Informació Juvenil, tot indicant quina és la millor tapa en l’opinió del votant.

Entre tots els participants de la votació tindrà lloc, el 31 de juliol, un sorteig que determinarà els noms dels guanyadors de tres premis molt interessants: un cap de setmana a la Vall d’Aran per a dues persones; i 200 € i 150 € a consumir en qualsevol dels establiments adherits a l’Apatapa 2017.

Paral·lelament, les votacions dels consumidors serviran per determinar quina ha estat la tapa més ben valorada, que serà guardonada amb un premi econòmic de 300 € i un diploma acreditatiu com la millor tapa de l’Apatapa 2017.

El Morell celebra la Festa de la Granja

El sopar de carmanyola

La Festa de la Granja 2017 ja és història, tota vegada que els habitants del Morell l’han pogut gaudir de valent durant aquest passat cap de setmana.

Ho van fer primer els joves del municipi i d’altres indrets propers, que van ballar la nit de divendres fins ben entrada la matinada, amb el Concert Jove animat per Gloria’s Sound Sistema; Seguirem (tribut a Obrint Pas); i Pirat’s Sound Sistema.

Unes hores abans, la Festa de la Granja va obrir el seu programa d’actes amb la tradicional excursió fins a la Granja on, tot seguit, va tenir lloc el sopar de carmanyola previ a l’inici del Concert Jove.

L’endemà dissabte, les activitats d’aquesta celebració van tenir un caire més familiar, amb propostes com la missa a l’ermita, els balls organitzats per l’Associació Cultural Sardanista i el sopar a la fresca, que van gaudir i compartir més de 180 assistents.

Un cop finalitzat el sopar i per cloure la Festa de la Granja 2017 amb el millor ambient, va donar inici el ball popular, amenitzat pel Grup Enigma i que va veure com l’afluència de públic va augmentar respecte la que es va donar cita per al sopar previ.

D’altra banda, cal recordar que durant els dos dies de celebració, la Granja dels Frares ha comptat amb una zona de food trucks, arrodonint i consolidant així una celebració que l’Ajuntament va iniciar l’any passat, quan es va proposar recuperar l’essència més original de la Festa de la Granja i, per tant, retornar al tipus de festivitat que el municipi vivia anys enrere. Sota aquesta premissa, la Festa de la Granja es dirigeix a dos públics diferenciats,
un per a cada dia de la festa.

Pel que fa als propers dies, els habitants del Morell no tindran temps per a l’avorriment, tota vegada que aquest mes de juliol hi conviuran diverses propostes de caire lúdic. Tot començarà aquest proper dissabte, amb la festa del Carrer Sant Antoni. Un sopar popular a la fresca i el posterior ball amenitzaran una vetllada que s’emmarca en el programa de festes dels carrers que impulsa l’Ajuntament i que pretén fomentar la convivència entre els veïns de cada carrer, a través de la col·laboració en l’organització de celebracions veïnals a les nits de l’estiu.

Finalment, aquest mes de juliol també tindran lloc la tercera edició de l’Apatapa, del 13 al 16 de juliol, així com la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, que ocuparà els dos darrers caps de setmana del mes de juliol.

Una dona mor a la carretera Reus-Morell en un xoc amb un conductor que han detingut per imprudència

 

Una dona de 38 anys i veïna de Reus ha mort aquest matí al tram urbà de la carretera TP-7225, entre Reus i El Morell, de resultes d’un xoc frontal amb un altre cotxe, el conductor del qual ha estat detingut per imprudència. L’home, de 36 anys i veí de Reus, ha estat traslladat en ambulància a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb una fractura a la cama i contusions diverses.

El punt on ha tingut lloc l'accident. Foto: Carles Muñoz / Reusdigital.cat

El punt on ha tingut lloc l’accident. Foto: Carles Muñoz / Reusdigital.cat

 

L’accident, un xoc frontal entre dos turismes, un Mitsubishi Colt i un Seat Leon, s’ha produït a les 7 del matí, i ha obligat a tallar el tram de carretera. Durant el matí la Guàrdia Urbana ha desviat la circulació per intineraris alternatius mentre es feien les tasques de neteja del vial.

Al lloc dels fets s’hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Urbana, dels bombers, i del SEM.

Redacció / Reusdigital.cat

El Morell inicia aquest cap de setmana un juliol de marcat caire festiu

Una edició anterior de l’Apatata

El mes de juliol que en breu estrenarem no deixarà temps per a l’avorriment als habitants del Morell, que tenen al seu davant un calendari d’actes festius, culturals i lúdics d’allò més interessant.

Tot plegat començarà aquestproper cap de setmana amb una nova edició de la Festa de la Granja. El divendres 30 de
juny l’oferta està adreçada especialment als joves, a través de la tradicional excursió a la Granja dels Frares, que donarà inici a les 20 hores.

Tan bon punt com arribin a la seva destinació donarà inici el sopar de carmanyola. Amb un preu simbòlic de 2€, els assistents gaudiran d’un menú a base de coca amb ceba i aigua.

I després de sopar arribarà el moment més esperat de la nit: el Concert Jove, que s’allargarà fins ben entrada la matinada i que en aquesta ocasió comptarà amb les actuacions de Gloria’s Sound Sistema; Seguirem (tribut a Obrint Pas); i Pirat’s Sound Sistema.

Pel que fa a la celebració del dissabte, 1 de juliol, serà per a un públic de caire familiar, amb propostes que inclouen la missa a l’ermita, a les 20.30 hores; els balls organitzats per l’Associació Cultural Sardanista, a les 21 hores; i el sopar a la fresca, que donarà inici a les 22 hores i que tindrà continuïtat amb el ball popular, amenitzat pel Grup Enigma a partir de les 23.30 hores.

La Festa Granja del Morell

D’altra banda, cal destacar que ambdós dies de la Festa de la Granja hi haurà una zona de food trucks a partir de les 20 hores. A més, el divendres a les 19 hores tindrà lloc la celebració amb motiu del primer aniversari de la Tipo Food Truck. Un cop finalitzada la Festa de la Granja, els morellencs es prepararan per assaborir la tercera edició de l’Apatapa, la ruta gastronòmica pels bars i restaurants del Morell que arribarà del 13 al 16 de juliol.

En aquesta ocasió seran més d’una quinzena els establiments que oferiran petites degustacions acompanyades de beguda, al preu conjunt de 2,5 euros.

I per aquells que acabin l’Apatapa amb ganes de festa, el cap de setmana següent donaran inici els actes previs de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Us actes previs que tindran lloc del 21 al 23 de juliol i que, com sempre, serviran per anar despertant les ganes de festa entre una població morellenca que tancarà el mes de juliol tot celebrant la seva Festa Major, del 27 al 31 de juliol.

Properament es donarà a conèixer el programa d’actes d’aquesta celebració que, com cada any, oferirà estones de lleure per a grans i petits amb propostes de tot tipus i d’allò més interessants.