.

.

TOTS 21

El Morell reclama més inversions a les companyies per millorar la cobertura mòbil al municipi

Ajuntament del Morell. Foto: Morell.cat

La millora del servei de telefonia mòbil al Morell i el Tarragonès és el títol de la moció que es va aprovar, per unanimitat, en el darrer ple de l’Ajuntament del Morell, celebrat el passat 26 de maig. I és que “tot i que l’Ajuntament no és un proveïdor i no té cap competència ni responsabilitat en aquesta qüestió, que depèn exclusivament de les companyies telefòniques, creiem que cal treballar per mirar de revertir la situació actual”, indica l’alcalde i també regidor de Noves Tecnologies, Eloi Calbet. “La falta de cobertura de telefonia mòbil és un problema històric i recurrent al Morell i el nostre entorn, i és una qüestió que no ha rebut una solució satisfactòria”, afegeix Calbet.

Així, el ple de l’Ajuntament demana directament a les principals companyies de telecomunicacions a presentar elsseus plans de desplegament i millora d’aquestservei al municipi i el seu entorn. Entre altres, en el text de la moció el consistori es refereix al fet que l’accés a les xarxes de telecomunicacions és altament necessari per a àmbits tan diversos com l’educatiu, el teletreball, l’empresarial, el comercial o l’oci.

Alhora, reivindica el fet que al Morell s’hi ubica gran part del complex petroquímic nord, afectat pels plans d’emergència PLASEQCAT i PLASEQTA, i que sense una bona cobertura no es pot establir una adequada estructura de resposta davant de qualsevol incidència.

Per tot plegat, sol·licita també al Consell Comarcal del Tarragonès que estableixi les sinergies necessàries amb la Diputació de Tarragona, el Consorci Localret i el Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per millorar el servei de telefonia mòbil a la totalitat dels municipis del Tarragonès.

Finalment, fa arribar la moció als municipis del Tarragonès, a la Diputació de Tarragona, al Consorci Localret i al Departament de Polítiques Digitalsi Administracions Públiques i els insta a adherir-s’hi.

Redacció

 

Festa grossa per celebrar els 20 anys de l’Escola Municipal de Música El Morell

Imatge de l’activitat. Foto: Ajuntament

El Dia de la Música, que es commemora cada 21 de juny, va serla data triada perl’Escola Municipal de Música El Morell per fer una gran festa d’aniversari i celebrar els seus 20 anys d’història. Així, la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, juntament amb el centre, va organitzar un acte obert a tothom en què, com no podia ser d’una altra manera, la música va ser la protagonista.

“Vam començar amb una quarantena d’alumnes i, avui dia, aquesta xifra s’ha triplicat”, va destacar durant la festa la directora del centre, Irene Jordà. “Aquest fet, demostra que aquella idea inicial de projecte pedagògic-musical que vam arrencar amb molta il·lusió, ha pres forma, s’ha consolidat i, com no pot ser d’una altra manera, pretén continuar endavant”, va afegir.

Des del consistori municipal, l’alcalde, Eloi Calbet, va mostrar la seva satisfacció “per tenir un centre amb les característiques i el prestigi que tenim al nostre poble”; mentre que la regidora d’Ensenyament, Rosa Sánchez, va “encoratjar l’equip a continuar treballant, en una tasca que es veu reflectida en les significatives i positives evolucions de l’alumnat”.

“Festegem els 20 anys” va ser el lema de l’esdeveniment, que va tenir lloc a les portes del centre i que, a més d’oferir un berenar a totes les persones assistents, va tenir la música com a eix central amb un cercle de percussions. Una activitat en què un grapat de gent es va poder sentir músic per una estona, gràcies al percussionista Gerard Mallorquí i la seva música col·laborativa.

Primer vermut d’estiu

Val a dir que la festa no s’acaba aquí, sinó que ja des de principis d’any s’han anat programant diferents actes en el marc del 20è aniversari de l’Escola de Música. De fet, aquest diumenge hi ha una altra cita commemorativa, el Primer vermut d’estiu. Es tracta d’un concert molt festiu a càrrec del Ball de Gralles XXL dels Vinardells. Una proposta molt animada que en un origen es va programar dins del PrimaverArt, però que es va haver d’ajornar i, finalment, es farà diumenge 26 de juny a les 12.30 hores i a la Rambla Pau Casals del Morell.

Redacció

La Baguet del Morell enceta una campanya solidària amb La Muntanyeta

Una de les il.lustracions de les bosses de pa

La Baguet és un forn que es va crear al Morell en 1995 i és comandat per Gemma Benaiges i per Martí Fortuny. Vénen d’una família de llarga tradició en el món del pa i durant l’any 2021 van ser premiats amb la Llesca d’Or, un reconeixement que posa en valor els set millors pans de Catalunya. Gemma Benaiges, a més, és alcaldessa de la veïna població de Vilallonga del Camp. L’empresa ha decidit tirar endavant una campanya solidària amb La Muntanyeta.

La campanya consisteix en elaborar i dissenyar bosses amb anses i una sèrie de tres il.lustracions. El benefici obtingut es destinarà a l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona La Muntanyeta. El preu de cada bossa és de 10 euros. Els beneficis aniran destinats a l’entitat.

La campanya, creada per la coneguda marca del Morell Pàkaru, té un to desenfadat i proper, fins i tot juganer. Es creen tres il.lustracions amb escenes de platja i les figures protagonistes són productes del forn de pa que ofereixen tres missatges amb format de rodolí. El missatge implícit, recalca l’empresa, és la salut, la bona alimentació i el territori. La campanya és de petit format i busca arribar al públic d’una forma generosa i simpàtica.

 

La visita a l’Ajuntament Vell i al Castell del Morell, tot un èxit

Una trentena de persones van poder aprofundir en la història d’aquests dos edificis del municipi. Foto: Ajuntament

Una trentena de morellencs i morellenques van visitar, aquest passat dissabte, l’Ajuntament Vell i el Castell o casal dels Montoliu. Una activitat organitzada des de l’arxiu municipal i la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament del Morell, amb la col·laboració de Joaquim Nolla, que va ser arxiver del municipi.

La proposta, “malgrat la forta calor que va fer, va esdevenir tot un èxit”, exposa la regidora de l’àrea, Judit Fernández. “El Joaquim coneix molts detalls, sobretot del Castell, i a més té molta estima al nostre poble, la qual cosa va quedar palesa durant la visita”, indica la regidora.

La ruta va començar a l’Ajuntament Vell, que data del segle XIX. Allà, Nolla va fer una introducció històrica del poble i de quins usos va tenir aquest edifici en el seu origen. Posteriorment, es va fer un recorregut per les diferents sales.

Ja al Castell, que data del 1778, es va fer una explicació de les façanes, on apareixen els dibuixos de la pau i de la guerra. A més, es van comentar les diverses obres de rehabilitació que es van fer a l’equipament fins a l’any 1994. Una vegada a dins, es van explicar les diferents estances. Com a curiositat, va cridar molt l’atenció als assistents que hi hagués una presó sota les escales.

Vist l’èxit de l’activitat, gratuïta i que va acabar amb un petit refrigeri, des de la regidoria ja es plantegen fer-la un cop a l’any i, enguany, potser també repetir-la a la tardor. “Com va dir el Joaquim durant la visita, saber més del teu municipi, fa que te l’estimis més, i només això ja és un motiu de pes per tirar endavant l’activitat periòdicament”, acaba Fernández.

Redacció

 

Una cinquantena de morellencs gaudeixen del ràfting a Ribera de Cardós

El grup va sortir dissabte a primera hora i va tornar diumenge a la tarda, després de dinar i d’haver passat el matí en remull. Foto: Ajuntament

Una cinquantena de persones van viatjar, aquest passat cap de setmana, a Ribera de Cardós. Una iniciativa de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Morell per fer ràfting, en el marc d’una sortida d’aventura.

“La idea inicial anava enfocada cap al jovent morellenc, però finalment s’hi han apuntat joves i no tan joves i ha esdevingut tot un èxit”, apunta la regidora de l’àrea, Rosa Sánchez. I és que el viatge “va sortir rodat, tal com havíem programat”, continua.

Així, el grup va sortir dissabte a primera hora i va tornar diumenge a la tarda, després de dinar i d’haver passat el matí en remull. “Tothom que va voler, va poder fer la baixada en ràfting, que va durar pràcticament una hora i mitja, i va ser molt divertit”, exposa la regidora. A més, “l’estada en general va anar molt bé, en un allotjament petit i casolà d’allò més recomanable”, afegeix.

En definitiva, una proposta que ha agradat molt a totes les persones participants i que, des de la regidoria del consistori morellenc, ja pensen a repetir ben aviat tenint en compte l’èxit que ha registrat.

Redacció

 

AGENDA: El Morell recupera la Festa de la Granja de dos dies

La regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell recupera, aquest 2022, la tradicional Festa de la Granja de dos dies. Encara que l’any passat se’n va fer una versió reduïda, enguany tornen dues jornades plenes d’activitats que, com és habitual, serveixen per donar el tret de sortida al calendari festiu estiuenc del municipi.

La festa començarà divendres 1 de juliol a les 20 hores amb una excursió fins a la Granja dels Frares i un sopar de carmanyola en arribar allà. Un sopar que cal reservar, el preu és de 2 € i inclou aigua i coca de recapte. A més, a les 23 hores, hi haurà concert amb el grup Músics de carrer – Tribut a Txarango, per amenitzar la vetllada.

Ja dissabte 2 de juliol, trencaran el gel l’escape room “SOS Planeta Terra” i diverses atraccions inflables, tot plegat a partir de les 18.30 hores. A les 20 hores es farà missa a l’ermita, i a les 20.30 hores el Ball de Capgrossos petits de l’Embruix agafarà el protagonisme. A les 21.30 hores serà el moment del Sopar a la fresca, amb pa amb tomàquet i embotit, gelat, aigua i vi. Els tiquets pel sopar costen 6 €, la fiança de neteja de la taula, 1 €, i les cadires de la canalla, 2 €. A les 23 hores, Agustín Aspa y su grupo Habana posaran música a la nit.

“Creiem que tothom té moltes ganes d’una Festa de la Granja com les de sempre”, apunten les dues regidores de l’àrea, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas, “per això recuperem les propostes de sempre i mantenim l’escape room, com l’any passat, que va ser un èxit i va agradar molt a tothom”.

Les inscripcions per als sopars i l’escape room es poden fer fins al 27 de juny a l’oficina del Centre Cultural del Morell, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores.

Redacció

 

Repsol invertirà al Morell 35 M€ en una nova planta per fabricar cables d’alta i molt alta tensió

Imatge del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

Repsol construirà al seu Complex Industrial de Tarragona i dins del terme municipal del Morell una nova planta per a la fabricació de polietilè reticulable (XLPE), un polímer utilitzat a l’aïllament de cables, situat entre el conductor i les capes protectores exteriors, que s’utilitza per a la fabricació de cables d’alta i molt alta tensió.

La companyia invertirà més de 35 milions d’euros en la seva construcció, tindrà una capacitat anual de 27.000 tones anuals i la seva posada en marxa està prevista per a mitjans de 2024. La nova planta comptarà amb la tecnologia LSHCTM (acrònim de Linear Short Hyperclean), que proporcionarà un producte amb unes propietats molt competitives i situarà Repsol entre els principals productors de polietilè per a cables.

Després de la posada en marxa de la planta el juny de 2024, Repsol subministrarà polietilè reticulable (XLPE) a les instal·lacions de fabricació de cables d’última generació a qualsevol part del món per garantir els més alts estàndards internacionals als cables produïts.

L’augment de les fonts d’energies renovables implicarà un increment de la demanda de cables per al transport d’energia des del seu lloc de generació, als punts de transformació i consum. Per al transport d’aquesta energia actualment es fa servir el transport aeri, però en molts casos és preferible enterrar aquests cables per evitar-ne l’impacte visual, i en aquests casos cal que el cable estigui aïllat. Un dels aïllants que es requereixen és el polietilè reticulable (XLPE) que fabricarà la nova planta situada al Complex Industrial de Tarragona.

Amb aquesta nova inversió al Complex Industrial de Tarragona “avancem en la diferenciació dels productes que fabriquem al Complex de Tarragona i en el compromís de continuar oferint als nostres clients solucions d’alta qualitat”, segons afirma la companyia en un comunicat de premsa.

Redacció

 

La Diada de l’Esport del Morell reuneix mil participants

El Club Taekwondo el Morell va agrair la tasca del seu maestro, que es jubila després de més de trenta anys al municipi. Foto: Cedida

El CD Morell va voler reconèixer els valors esportius dels dos equips cadets. Foto: Cedid

Dissabte va ser una jornada per emmarcar per a les entitats esportives del Morell, amb una Diada de l’Esport, impulsada des de la regidoria d’Esports del consistori municipal, que va registrar una participació altíssima. Així, Hol·la Genís, el CD Morell, el Club Ciclista El Morell, l’AMPA de l’escola Ventura Gassol, el CFS El Morell, el CB Morell i el Club Taekwondo Morell van programar diverses activitats al llarg del dia.

La zona esportiva va acollir des d’un quadrangular solidari de futbol fins a un circuit BTT,passant per una masterclass de zumba, 3×3 de bàsquet o una ruta en patins, entre altres. Unes propostes “amb moltíssima afluència i que es van desenvolupar en molt bon ambient, es respirava una energia molt positiva”, avança la regidora de l’àrea, Judit Fernández. I és que d’aquesta manera “les entitats van poder mostrar la seva tasca a tothom, es van reunir amb antics membres… va ser molt bonic”, continua.

El sénior B femení del CB El Morell ha pujat de categoria. Foto: Cedida

Reconexement al sénior B del CB El Morell. Foto: Cedida

El Club Ciclista El Morell també hi va ser present. Foto: Cedida

Ja al vespre, la 8a edició del Sopar de l’Esport va reunir més de 700 persones al recinte annex a les piscines, en una festa de germanor que es va allargar fins a la matinada. Pel que fa als reconeixements, Hol·la Genís va destacar la feina d’una persona que porta vinculada a la seva entitat des del primer dia; el CD Morell va voler reconèixer els valors esportius dels dos equips cadets, que no han guanyat cap partit en tota la temporada i, malgrat això, no han defallit; el Club Taekwondo el Morell va agrair la tasca del seu maestro, que es jubila després de més de trenta anys al municipi; el CB Morell va fer pujar a l’escenari el sènior B femení, que ha pujat de divisió; l’AMPA de l’escola Ventura Gassol, que participava de l’acte per primera vegada, va donar les gràcies a Olga Borràs, professora de dansa; i, finalment, el CFS El Morell va fer un reconeixement a la trajectòria del jugador del sènior masculí Sergi Nadal.

En definitiva, “una diada d’allò més completa, on en total van participar pràcticament un miler de persones durant tot el dia”, indica Fernández, i que “no fa més que enfortir els lligams dins de les mateixes entitats i també amb la ciutadania”. Una iniciativa que, de segur, tindrà continuïtat els pròxims anys.

La 8a edició del Sopar de l’Esport va reunir més de 700 persones al recinte annex a les piscines. Foto: Cedida

 

El Morell recupera les festes de carrer

Aquest estiu, i després d’un parell d’anys de restriccions a causa de la pandèmia, la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell recupera lestradicionalsfestes de carrer. I és que, amb l’arribada del bon temps, no ve de gust gaudir de la fresca, de bon menjar, de llargues converses amb família, amics i veïns, de música?

Així, s’impulsa de nou aquest “programa de foment de jornades festives per donar suport i recuperar les nits a la fresca organitzades pels veïns del municipi”, indica una de les regidores de l’àrea, M. Jesús Valldosera. “L’objectiu final és fer comunitat i enfortir lligams amb les persones que viuen al nostre costat”, afegeix l’altra regidora, Mònica Casas.

És per això de, a través de l’Ajuntament, es posa a disposició de la ciutadania una sèrie d’ajudes que facilitin econòmicament la realització de l’esdeveniment. Les persones interessades es poden informar de tots els detalls al Centre Cultural del Morell, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores, o al telèfon 977 84 21 76. Hi ha temps fins al 22 de juny

Redacció

 

La regidoria de Patrimoni del Morell organitza una visita a l’Ajuntament Vell i al Castell

La regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament del Morell, i en concret l’arxiu municipal, ha preparat una visita guiada als edificis de l’Ajuntament Vell i el Castell o casal dels Montoliu. Es tracta d’una activitat que tindrà lloc dissabte 18 de juny a les 11 hores, i que pretén reivindicar aquests dos equipaments que poques persones coneixen amb profunditat.

La visita és gratuïta, i les places són limitades. Les persones interessades han de formalitzar la inscripció, abans del 15 de juny, presencialment a l’OMAC o bé al telèfon 977 84 06 17. En finalitzar l’activitat hi haurà un petit refrigeri.

Una mica d’història

El casal dels Montoliu, que data del segle XVIII, és un edifici amb planta quadrada, de grans proporcions. S’ubica presidint el turó del poble i té, per tant, una situació excel·lent. Darrere seu es troba un jardí d’estil romàntic, fruit d’una ampliació del segle XIX que es va fer a l’edifici.

El conjunt és força senzill, però cal destacar els esgrafiats de la façana. També hi ha ornamentació floral damunt lesfinestresi les portes. Dins el castell hi ha sales amb força interès per la seva decoració amb pintura al fresc de temes florals i restes de mobiliari.

Redacció

 

Una gran festa commemora els 20 anys de la Llar d’Infants Dolça del Morell

Imatges de les activitats programades. Fotos: Ajuntament

Imatges de les activitats programades. Fotos: Ajuntament

Divendres passat, 3 de juny, va ser un dia important a la llar d’infants Dolça del Morell, i és que una gran festa va servir per commemorar el 20è aniversari del centre. Un esdeveniment que va començar amb una petita cercavila a càrrec de l’Associació Embruix, ja que justament els elements festius del municipi caracteritzats com a infants són els protagonistes d’un simpàtic mural que s’ha elaborat a la rampa d’entrada de la llar.

L’encarregat de pintar-lo ha estat Toni Gallego, de Ledaunaire, que divendres al matí hi va donar el toc final amb la incorporació al dibuix de les ditades de l’alumnat actual del centre. Una iniciativa, la del mural, impulsada des de l’AMPA del centre, una entitat que també va col·laborar amb altres aspectes de l’acte.

A la festa també es va oferir berenar a totes les persones assistents, i en la part més protocol·lària van prendre la paraula la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, Rosa Sánchez, i l’alcalde del municipi, Eloi Calbet. En el seu parlament, Sánchez va reivindicar la tasca de les educadores amb un article de Carles Capdevila que qualifica l’educació com “una missió lloable, difícil i plena de gent preparadíssima; com un repte gegant, colossal”. “Res és més important que l’educació”, va insistir la regidora, que va acabar amb un sentit agraïment a tot l’equip de la llar.

Seguidament, es va plantar una alzina amb l’ajuda de la canalla, fet amb el qual es va voler donar visibilitat al nou nom del centre, Dolça del Morell. Finalment, una actuació d’animació infantil amb “Rikus” va fer gaudir de valent petits i grans, en una tarda especialment calorosa però molt especial.

Redacció

 

Unes 250 persones participen en el XII Aplec de Sardanes Vila del Morell

Imatges de la jornada. Fotos: Ajuntament

Unes 250 persones es van reunir, aquest diumenge 29 de maig, al XII Aplec de Sardanes Vila del Morell, just l’any en què es commemoren 100 anys de sardanes al municipi. Un acte celebrat al Parc Camí de l’Estació i organitzat per l’Associació Cultural i Sardanista del Morell, amb elsuport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament del Morell.

La jornada “va anar bé, dins de les circumstàncies”, afirma el president de l’entitat, Anton Ribas, que apunta a la Covid-19 i al fet que hi hagués altres actes programats per al mateix dia per justificar la lleugera baixada de participants. Malgrat tot, van acudir a la cita persones vingudes d’arreu del territori, des de Reus fins a Tortosa, passant per les comarques de Lleida o el Maresme, que van gaudir d’un vermut obert a tothom i d’un dinar de germanor. Així, la trobada va transcórrer amb èxit, i al concurs de colles improvisades de la tarda n’hi van participar fins a set.

La música de la diada la van posar la cobla Reus Jove, la Maricel i la Mediterrània, que van interpretar una quinzena de sardanes al matí i una quinzena més a la tarda. Unes agrupacions musicals “que estan molt satisfetes de començar a recuperar la seva activitat després de la pandèmia”, assegura Ribas.

Redacció

 

L’Ajuntament del Morell, reconegut a Catalunya amb dos guardons sobre digitalització i transparència

L’alcalde, Eloi Calbet, rebent el guardó de la UAB. Foto: Cedida

L’Ajuntament del Morell ha rebut, aquest passat mes de maig, dos reconeixements “que reivindiquen la seva maduresa digital i la bona tasca que s’ha dut a terme en matèria de transparència i informació pública”, detalla l’alcalde del municipi i regidor de Noves Tecnologies del consistori, Eloi Calbet.

D’una banda, el Reconeixement Administració Oberta 2021. Uns guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. Després d’haver aconseguit situar-se en el top 10 a l’edició 2020, aquest 2021 l’Ajuntament del Morell ocupa la primera posició en el grup de municipis d’entre 1001 i 5000 habitants.

D’altra banda, el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta d’una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de les webs locals. En aquest cas, el consistori té el 85% d’indicadors positius, i per obtenir-lo necessitava, almenys, un 80%.

Val a dir que és una distinció única en l’àmbit estatal i, en la franja d’habitants del Morell, aquest és l’únic que disposa del segell de tota la demarcació de Tarragona. Així mateix, si ens fixem en altres ciutats més grans, el municipi es troba al mateix nivell que Salou, Reus o Calafell, mentre que Tarragona, per exemple, no el té.

Tot plegat, unes distincions que “són un reconeixement a les bones pràctiques, i a l’esforç que fem les administracions per digitalitzar-nos, sempre amb l’objectiu de millorar i facilitar la relació que tenim amb la nostra ciutadania”, acaba Calbet.

 

Més de 600 persones gaudeixen de la primera fideuada popular del Morell

La cita tenia com a escenari l’esplanada del carrer Àngel Guimerà. Fotos: Ajuntament

Més de 600 persones es van aplegar, aquest passat dissabte, a l’esplanada del carrer Àngel Guimerà per tal de participar en la primera fideuada popular del Morell. Una iniciativa de la regidoria de Cultura i festes de l’Ajuntament del Morell que va ser molt ben acollida per tota la ciutadania i va esdevenir un èxit rotund, tal com destaquen les dues regidores de l’àrea, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera. “Ens va acompanyar el bon temps i va quedar palesa la necessitat que tots tenim de retrobar-nos amb la nostra gent i passar temps junts, va ser un fantàstic dia de germanor”, indica Casas.

“Estem molt contentes amb la resposta de la gent, i els comentaris anaven en la línia que organitzem més activitats d’aquest tipus”, continua Valldosera.

El preu, de 3 € per persona, donava dret a taules i cadires, paella i paeller, fideus, caldo isípia. A més, “els grups estaven d’allò més ben organitzatsi portaven para-sols, carpes, tots els estris de cuina necessaris, més ingredients per a la fideuada com ara gambes i musclos…”, detallen lesregidores. Així mateix, la Xaranga Tocabemollsi un DJ van posar l’apunt musical i d’animació, fent que la majoria de grups allarguessin la jornada des de les 11 del matí fins ben entrada la tarda.

Des de la regidoria agraeixen l’esforç de totes les persones que van fer possible l’acte, des de la brigada municipal als tècnics de l’àrea, passant per l’alumnat de 4t d’ESO que va muntar la seva parada.

“Tot un èxit que esperem que, amb els anys, s’acabi consolidant com una tradició”, acaben les dues regidores.

Redacció

 

AGENDA: Torna l’Aplec de Sardanes Vila del Morell

Imatge d’arxiu d’una edició passada. Foto: Ajuntament

Després dels dos anys de pandèmia, i just l’any en què es commemoren 100 anys de sardanes al Morell, l’Associació Cultural i Sardanista del municipi, amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament del Morell, torna a organitzar el tradicional Aplec de Sardanes ‘Vila del Morell’.

Es tracta ja de la dotzena edició d’una cita que reprenem amb moltes ganes i il·lusió”, explica Anton Ribas, president de l’entitat morellenca, encara que “volem ser molt prudents perquè hi ha persones que ens han expressat elseu respecte de cara a la Covid19”.

L’esdeveniment arrencarà, aquest diumenge 29 de maig, a les 10.30 hores, i tindrà lloc al Parc Camí de l’Estació, com és habitual. Tot plegat en una jornada que fa de la sardana la protagonista del dia, i que aplega multitud de dansaires d’arreu del nostre territori. De fet, s’espera que més de 200 persones assisteixin a la trobada.

En el vessant musical, la diada tindrà la cobla Reus Jove, la Maricel i la Mediterrània, que interpretaran una quinzena de sardanes al matí i una quinzena més a la tarda.

Tota una festa que es complementarà amb un vermut obert a tothom, a les 13.30 hores, i un dinar de germanor, que es pot reservar al telèfon 977 84 04 31.

Després de l’àpat es reprendrà l’aplec, i el punt final el posarà, a partir de les 18 hores, el concurs de colles improvisades.

Redacció

 

Repsol invertirà més de 18 MEU per produir poliols polimèrics d’alta qualitat a Tarragona

Imatge del complex industrial a Tarragona. Foto: Cedida

Amb aquesta inversió s’ampliarà la gamma amb productes d’alt valor afegit i es maximitzarà, a més, la capacitat de producció de la planta del Morell.

La línia de producció comptarà amb una tecnologia pròpia desenvolupada per científics del Repsol Technology Lab. La nova gamma està dirigida als mercats del descans, mobiliari entapissat i seients per a automoció.

Repsol invertirà a la planta de poliols del complex industrial a Tarragona més de 18 milions d’euros amb l’objectiu d’ampliar la gamma de poliols polimèrics d’alta qualitat. Es tracta d’una clara aposta de la companyia multienergètica per atendre les necessitats dels clients de la indústria del poliuretà flexible, especialment en les aplicacions de confort i automoció, com ara matalassos, mobiliari entapissat i seients. Això permetrà maximitzar la capacitat de producció global amb graus de més valor afegit.

La major part de la inversió es destinarà a la modificació de l’actual planta de poliols polimèrics amb la instal·lació d’un segon reactor a la línia de producció. Els treballs es van iniciar el mes d’abril passat i la posada en marxa està prevista per al quart trimestre de 2023.

A més, aquesta planta comptarà amb una nova tecnologia desenvolupada per científics del Repsol Technology Lab gràcies a la qual s’optimitza el procés, es millora el rendiment i les propietats tensils i de duresa de les escumes, tot aconseguint els requeriments d’aplicacions premium.
En paraules de Javier Sancho, director del Complex Industrial de Tarragona, “avancem en la diferenciació dels productes que fabriquem al Complex de Tarragona i en el compromís de continuar oferint als nostres clients solucions d’alta qualitat”.

 

La Llar d’infants del Morell celebra el seu 20è aniversari

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, juntament amb el centre, ha preparat una festa oberta per a tota la ciutadania per al divendres 3 de juny. Foto: Ajuntament

La Llar d’infants del Morell està d’aniversari, i és que aquest 2022 fa vint anys que es va posar en marxa aquest equipament que dona servei a la canalla més petita del municipi i a les seves famílies.

És per això que la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, juntament amb el centre, ha preparat una festa oberta per a tota la ciutadania per al divendres 3 de juny. La cita serà a partir de les 17.15 hores i hi haurà una part més protocol·lària per commemorar aquest 20è aniversari, una actuació d’animació infantil amb “Rikus”, berenar per a tothom i algunes sorpreses, a més de la col·laboració de l’Associació Embruix.

Alhora, aquests dies Toni Gallego de Ledaunaire ha elaborat un simpàtic mural a la rampa d’entrada a la llar, on apareixen els diferents elements festius del municipi caracteritzats com si fossin infants i que s’acabarà de pintar el mateix dia de la festa.

Finalment, i amb motiu de la celebració, “hem decidit posar nom al centre, que a partir d’ara es dirà Llar d’infants Dolça del Morell”, anuncia la regidora d’Ensenyament, Rosa Sánchez. “Vam pensar que ja era hora de donar-li un nom, i què millor que fer-ho enguany i amb el nom d’una dona important per a la història del nostre poble”, afegeix. També s’ha renovat el logotip, que ja incorpora el nou nom.

Redacció

 

El Morell organitza una sortida per fer ràfting a Ribera de Cardós

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Morell ha preparat, per als dies 18 i 19 de juny, una sortida a Ribera de Cardós per fer ràfting. El viatge inclou el transport en autobús i una nit d’allotjament a Ribera de Cardós amb dietes incloses, a més d’una baixada en ràfting de Llavorsí a Rialp.

La sortida es farà dissabte a primera hora, mentre que la tornada serà diumenge després de dinar, un àpat que també està inclòs.

“Creiem que el jovent del nostre municipi es mereix una sortida d’aquestes característiques, amb l’esport d’aventura com a protagonista”, exposa la regidora de Joventut, Rosa Sánchez. “Esperem que tingui una bona acollida i, si tot va bé, convertirla en una tradició com ja passa amb l’esquiada que es fa a l’hivern”, continua.

Val a dir que el preu, de 45 €, està subvencionat per l’Ajuntament del Morell, i que les placessón limitades. L’activitat està oberta a tota la ciutadania, encara que les persones empadronades al municipi tindran preferència a l’hora d’inscriure’s.

Les inscripcions s’han de realitzar abans del 10 de juny al Centre Cultural del Morell, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores. Per a més informació cal trucar al 977 84 21 76 o bé escriure a joventut.elmorell@gmail.com.

Redacció

 

El Morell consolida el seu mercat de segona mà

Josep Aleu i Maria Jose Gimeno, de l’antiga Ferreteria Aleu, del Morell. Foto: Tots21

El que es coneix a França com el mercat de les puces, desfer-se dels articles casolans sobrers posant-los a la venda al carrer en un mercadet, s’està consolidant al Morell en només dues edicions.

Aquest diumenge tenia lloc, només cinc mesos després, la segona tongada del mercat, que canviava de lloc per imperatius de les celebracions de comunions i es feia al pati del Centre de Dia, assenyalava a Tots21 la regidora de Promoció econòmica, Mònica Casas. Ja s’anuncia que abans d’acabar l’any se’n farà una nova edició. Així, doncs, satisfacció generalitzada amb la segona edició del Mercat de segona del Morell.

Més de 25 parades van omplir l’espai de 10 a 14 hores, en una jornada força calorosa, amb un vermut popular al migdia i que va reunir al voltant de 200 assistents. “Les persones participants van estar satisfetes amb el canvi d’ubicació respecte a la primera edició, tot i l’acusada calor d’aquest diumenge”, exposava la regidora de l’àrea.

Dolo, de Perafort, amb els terraris ‘jardins eterns’. Foto: Tots21

Molts dels paradistes eren del Morell, però també de localitats del voltant i especialment de Vistabella i del Rourell. A Vistabella té lloc també dos cops a l’any el mercat de les puces. Paradistes com el de l’antiga Ferreteria Aleu, del Morell, que oferia un ampli assortit d’articles a molt bon preu, o l’experta en jardineria Dolo, que repetia venint des de Perafort, i que aportava com a novetat uns terraris eterns, que renoven el cicle de l’aigua i s’autoabasteixen durant anys i anys.

Sabates a cinc euros, cadiretes de cotxe per a bebès a 20 euros i un gran assortiment entre un i els cinc euros omplien les parades, amb roba, joguines, complements per a la llar, articles d’esport, decoració, llibres… ‘Tot plegat, en bon estat i apostant per la reutilització i la reducció dels residus, fent honor al lema de l’activitat, ven allò que no utilitzes, troba allò que necessites”, subratllava la regidora.

La valoració d’aquelles persones que van posar parada es tindrà molt en compte des de la regidoria de cara a pròximes edicions. De fet, Casas avança que “abans d’acabar l’any, molt probablement en farem la tercera”. Així mateix, també reconeix que es valoraran altres ubicacions, com podria ser la rambla del municipi.

J. Garcia

 

L’Ajuntament del Morell organitza la 1a Fideuada popular del municipi

Amb l’arribada del bon temps, l’Ajuntament del Morell s’ha proposat organitzar una activitat molt atractiva i a la qual podrà participar des del ciutadà més gran al més petit. Es tracta de la 1a Fideuada popular del Morell, que tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de maig a l’esplanada del carrer Àngel Guimerà, darrere de la gasolinera.

La idea és que les colles s’apuntin, es preparin la seva fideuada i gaudeixin d’aquesta jornada de germanor”, indica l’alcalde del municipi, Eloi Calbet. I és que l’acte estarà amenitzat per una xaranga i un DJ, de manera que la música acompanyarà tota l’activitat. “Volem que sigui un dia d’allò més divertit, i té tots els ingredients per serho”, continuen les regidores de Cultura i Festes del consistori morellenc, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera.

El preu és de 3 euros per persona, i inclou taules i cadires, paella i paeller, fideus, caldo i sípia. La recollida de materials serà al mateix lloc de l’activitat, a partir de les 11 hores. Així mateix, no hi ha mínim ni màxim de persones per a inscriure els grups, que es poden apuntar al Centre Cultural del Morell, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores, fins al 23 de maig.

Redacció