TARRAGONA 21

El Morell aprova una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

La majoria de regidors del consistori donen llum verda al text, proposat per l’AMI i l’ACM

La majoria de regidors del consistori donen llum verda al text, proposat per l’AMI i l’ACM

El ple de l’Ajuntament del Morell ha aprovat aquest vespre la moció proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que rebutja la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació amb el judici de l’1 d’octubre i reclama la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques, a més d’exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades.

El text ha comptat amb el suport dels quatre regidors de Junts pel Morell, els dos d’Ara El Morell i els dos de #Compartim-AM (la regidora d’aquesta formació ha excusat la seva assistència al plenari), mentre que el regidor del PSC s’ha abstingut. El regidor de C’s s’ha absentat de la sala de plens just abans d’iniciar el debat d’aquest punt de l’ordre del dia.

En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Eloi Calbet, ha volgut deixar palès “el malestar per aquesta sentència condemnatòria, amb penes que gairebé sumen 100 anys de presó en total per als dirigents polítics de l’anterior govern de la Generalitat de Catalunya”. Així, Calbet ha recordat que “estan empresonats per fer allò que la gent els va demanar a través d’un mandat democràtic”.

Alhora, s’ha fitxat en la situació dels dos Jordis, que ja fa dos anys que estan privats de llibertat i que “estan empresonats més per les seves idees que no pas pels seus fets, i són representants d’una gran part del poble de Catalunya”. Calbet ha qualificat la d’injusta la sentència, i ha demanat “que les qüestions polítiques es resolguin des de la política i no des dels tribunals”.

Per la seva banda Ramon Manyé, de #Compartim-AM, tot i estar totalment d’acord amb la moció, ha volgut posar de manifest que “vam trobar a faltar un comunicat oficial des del consistori el dia que es va fer pública la sentència”. A la vegada, ha assenyalat que tot i aprovar la moció “com a poble no estem fent gaire cosa. No estem demostrant a la ciutadania que estem votant això avui, no ho estem portant al carrer, no estem participant en els actes”.

Responent a aquesta darrera denúncia, Calbet ha aclarit que “quan aquest ajuntament ha hagut d’actuar, ho ha fet”. “El dia que se’ns demani fer qualsevol cosa, ho farem. Per ara, és la ciutadania qui té més a dir”, ha finalitzat. El text de la moció també mostra el compromís del consistori morellenc amb el dret a l’autodeterminació, i reafirma la seva voluntat que el moviment independentista català continuï tenint un caràcter pacífic i no violent.

El Morell prepara la seva primera plantada popular

La jornada començarà a les 9.30 hores amb una caminada des del Morell fins a la Granja dels Frares

La jornada començarà a les 9.30 hores amb una caminada des del Morell fins a la Granja dels Frares

Dissabte 19 d’octubre, a la Granja dels Frares del Morell, tindrà lloc la primera plantada popular del municipi. Es tracta d’una activitat organitzada conjuntament des de l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora, amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua.

El programa de la jornada començarà a les 9.30 hores amb una caminada des del Morell fins a la Granja dels Frares, a les 10.15 hores hi haurà un esmorzar i es realitzaran les darreres inscripcions, i a les 11 hores està previst que comenci la plantada. Adjuntem flyer de l’esdeveniment. A la presentació de l’activitat hi intervindran el senyor Eloi Calbet Ferran, alcalde del Morell; el senyor Lluís Ridao, director de l’Agència Catalana de l’Aigua; i la senyora Marian Bonet Reig, directora tècnica de l’Associació Aurora

El Morell organitza una plantada popular a l’entorn de la Granja dels Frares

Imatge del riu Francolí

L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora ja fa temps que treballen plegades en l’impuls d’un projecte de recuperació del bosc de ribera al curs baix del riu Francolí, a l’entorn de la Granja dels Frares. El projecte rep el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en el marc de la línia de subvencions per a actuacions de recuperació de riberes i de millora de l’estat ecològic en rius i zones humides amb acords de custòdia.

Seguint la línia d’actuació desenvolupada fins ara, el pròxim dissabte 19 d’octubre s’ha organitzat la primera plantada popular en aquest indret. Es tracta d’una activitat que permetrà plantar 1.800 plantes de catorze espècies pròpies de la vegetació de ribera d’un riu mediterrani com és el Francolí.

L’esdeveniment està previst que comenci a les 9.30 hores, amb la caminada dels participants des del Morell fins a la Granja dels Frares. A la seva arribada hi haurà temps per esmorzar mentre es fa la presentació de l’activitat i, a partir de les 11 hores, tindrà lloc la plantada.

L’objectiu de tot plegat és involucrar els morellencs, així com els veïns de poblacions properes, en la recuperació del riu Francolí. D’aquesta manera es contribueix a la descoberta del patrimoni natural local i, alhora, es fa pedagogia sobre la realitat d’aquest hàbitat i la importància que estigui ben conservat. I a la vegada, es donarà a conèixer un nou accés perquè les persones es desplacin per la conca del riu, el que es coneix com a camí del Francolí. Tot plegat, afavorirà la mobilitat entre els municipis i la possibilitat de realitzar petites excursions per l’entorn natural.

L’indret on es durà a terme l’activitat se situa entre la desembocadura del riu Glorieta, on es troba la Granja dels Frares, i el final del traçat d’una sèquia paral·lela al Francolí. En total, uns 490 metres lineals de riu, al seu marge dret. Un espai on ja s’ha fet una gran tasca de retirada de la canya de la ribera del riu, fent el manteniment necessari per a evitar la seva reproducció.

Els interessats cal que s’inscriguin a l’activitat

Aquelles persones que vulguin participar en aquesta primera plantada han de formalitzar una inscripció a través de la pàgina web de l’Ajuntament del Morell, www.elmorell.cat, o bé trucant al telèfon de l’Associació Aurora, el 977520205 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 15 a 17 hores). També hi haurà l’opció d’inscriure’s el mateix dia de la plantada, a l’espai que s’habilitarà a la Granja dels Frares.

En el marc d’aquesta activitat es plantaran espècies arbòries, arbusts, joncs i també plantes aquàtiques. Més concretament, seran, entre d’altres, àlbers, freixes, tamarius, salzes, saücs, rosers silvestres, joncs, lliris grocs i salicaries. Durant la jornada es mirarà de plantar el màxim de plantes possible, i l’Associació Aurora s’encarregarà de rematar la feina durant els dies posteriors.

La morellenca Mar Molné rep una distinció als Premis Avriga Fvscvs

Molné és l’actual campiona d’Europa júnior de tir olímpic

Molné és l’actual campiona d’Europa júnior de tir olímpic

Enguany l’esport morellenc està d’enhorabona. El passat setembre, Mar Molné es proclamava campiona d’Europa júnior de trap (fossat) en la competició continental de tir olímpic a Itàlia. En aquesta ocasió, Molné no ha hagut de viatjar per a recollir cap premi.

Aquest passat dissabte 4 a Torredembarra, en el marc dels Premis Avriga Fvscvs, la jove esportista morellenca ha rebut una distinció pels seus bons resultats esportius. A l’acte de lliurament, celebrat al Pavelló poliesportiu Sant Jordi de Torredembarra, s’ha destacat la progressió meteòrica de l’esportista en els tres anys que porta practicant aquesta modalitat. Una progressió que es veu justificada per les entre 9 i 12 hores setmanals d’entrenament de Molné, les quals tenen com a objectiu poder participar en uns Jocs Olímpics.

L’encarregat de recollir el premi en nom de la Mar ha estat el pare de l’esportista, Davit Molné, atès que aquest cap de setmana la campiona d’Europa es trobava competint a la Copa Federació Individual i per Equips a Vera, Almeria. També han assistit al lliurament de Premis Avriga Fvscvs, l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, i la regidora d’esports, Judit Fernández. Per la seva banda, Fernández ha volgut destacar: “No dubtàvem que la Mar Molné es mereixia aquesta distinció. Com Ajuntament hem d’estar orgullosos de tots els seus èxits, i agraïts que porti el nom del nostre poble a nivell internacional”. Com a mostra d’aquest agraïment, Molné gaudirà d’un reconeixement doble aquesta setmana.

El proper dimecres, aprofitant que serà la data en la què Molné arribarà a la majoria d’edat, l’Ajuntament del Morell celebrarà una recepció per a entregar-li, a casa i en persona, la placa de la distinció dels Premis Avriga Fvscvs. Els Premis Avriga Fvscvs han arribat enguany a la seva 12a edició i, any rere any, l’Ajuntament del Morell dóna suport al Consell Esportiu del Tarragonès proposant morellencs, morellenques i entitats del nostre poble que, segons Fernández, “tenen molt merescuda una distinció d’aquesta categoria”.

La solidaritat en forma de cursa: el Morell celebra la 6a edició d’Hol·la Genís

La recaptació d’aquesta sisena cursa ha estat de prop de 7.000€

La recaptació d’aquesta sisena cursa ha estat de prop de 7.000€

Per sisè any consecutiu, la cursa Hol·la Genís ha mostrat aquest cap de setmana la cara més compromesa de les veïnes i veïns del Morell, amb una notable consolidació de participació i recaptació. Una cita especial i emotiva del calendari del municipi, que es bolca en aquesta iniciativa solidària per aconseguir recaptar el màxim de diners possible per lluitar contra el càncer infantil.

500 persones van córrer per la sisena edició de la cursa Hol·la Genís, celebrada aquest diumenge, que va recollir prop de 7.000€ entre els participants, xifra que en els propers dies es pot veure augmentada, ja que als diners de les inscripcions cal sumar-hi les aportacions de particulars i empreses que s’hagin volgut sumar a la causa.

A les 9:45h del matí i sota el lema «Lluita amb nosaltres, la victòria és la cura», el carrer Pompeu Fabra del Morell es va omplir de pantalons curts, samarretes roses i sabatilles esportives dels participants a la prova. Molts dels participants ja són incondicionals, repeteixen en la seva voluntat de mostrar el seu suport a la causa que va posar en marxa la família del Genís Sánchez, un petit morellenc afectat pel càncer i que, sortosament, ha pogut guanyar la seva cursa particular.

Com ja s’ha fet en les darreres edicions de la cursa, les aportacions econòmiques de tots els participants de la cursa, seran repartits entre Solidaritat Sant Joan de Déu i la Casa Ronald McDonald de Barcelona. Ambdues institucions donen suport i fan una tasca necessària per als nens que lluiten contra el càncer infantil i les seves famílies.

Diferents modalitats, aptes per a totes les edats i condicions físiques

Com en les seves anteriors edicions, la cinquena cursa Hol·la Genís va oferir diverses opcions de participació als corredors inscrits: amb curses de 9 i 5 quilòmetres, una caminada de 4 i, també, curses infantils, l’Hol·la Genís no posa cap límit. Fins i tot, per aquells que no es veien amb cor de córrer: fent un donatiu de 5 o 15 euros van poder posar el seu gra de sorra a la cursa en forma de dorsal zero.

L’origen d’Hol·la Genís

Agraïts pel bon tracte rebut i les nombroses mostres de solidaritat durant el procés de curació del Genís, la seva família va posar en marxa la iniciativa Hol·la Genís que, a través d’aquesta cursa i també amb altres activitats menors, reuneix fons econòmics que posteriorment lliura a diverses entitats que treballen i investiguen per lluitar contra el càncer infantil.

La família del Genís Sánchez ha valorat molt positivament la 6a edició i ha volgut destacar que “ha estat un dia divertit, on ens han acompanyat els Pallapupes, el pallasso del Ronald McDonald, el Mic… Personatges destinats sobretot a la canalla. Estem molt contents!”.

Per la seva banda, des de la regidoria d’esports de l’Ajuntament del Morell, que un any més dóna suport a la cursa, s’ha volgut posar en valor la consolidació d’una cursa plena de valors i solidària.

Judit Fernández, la regidora d’esports, ha agraït la participació de tots els participants i voluntaris, però sobretot la tasca de la familia del Genís Sánchez “que cada any es bolquen per retornar tota aquella ajuda que a ells van rebre”. A partir d’avui, resta un any perquè el Morell torni a celebrar una de les seves cites més solidàries de l’any: una cursa on l’objectiu no és ni arribar a la meta ni pujar al podi, sinó participar.

Arrenca un nou curs al Centre Cultural del Morell

Entre els mesos d’octubre i novembre el centre ofereix cursos de restauració de mobles, costura o balls tradicionals, entre altres

Entre els mesos d’octubre i novembre el centre ofereix cursos de restauració de mobles, costura o balls tradicionals, entre altres

Iniciat el curs escolar, i estrenada la tardor, arrenquen els cursos del Centre Cultural del Morell. Un total de sis propostes formatives molt variades, impulsades des de la regidoria de Cultura i Festes del consistori, que tindran lloc entre els mesos d’octubre i novembre. Un dels més esperats, el de restauració de mobles, serà el primer a començar. Serà els dimarts i dijous de 20 a 22 hores, a partir de l’1 d’octubre i fins al 28 de novembre.

Unes sessions per aprendre tècniques de restauració i decoració de mobles que tenen un preu de 60 euros, tenint en compte que el material va a càrrec de l’alumne. En l’apartat tèxtil es presenten dues propostes. La primera, adreçada a infants a partir de 9 anys, és el taller de costura “Puntades divertides”. Es farà els dimarts 8, 15 i 22 d’octubre de 17.30 a 19.30 hores, amb un preu de 38 euros (material inclòs). La segona és el curs de patchwork, l’art d’unir teles de diferents colors i mides a través de diferents tècniques.

Aquest serà els dijous de 17 a 19 hores, a partir del 3 d’octubre i fins al 28 de novembre. Els dimecres de 19.30 a 21 hores, a partir del 2 d’octubre i fins al 27 de novembre, serà el torn dels balls tradicionals. Una formació en què els alumnes, que han de ser majors de 12 anys, aprendran ball de bastons, de gitanes, de cercolets… Una magnífica oportunitat d’endinsar-se en la cultura popular per només 20 euros. Un altre dels cursos és el de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil.

A partir del 7 d’octubre i fins al 5 de desembre, cada dilluns, dimecres i dijous, constarà d’un bloc de 150 hores de docència presencials i a distància i un bloc de 160 hores de pràctiques. En aquest cas el preu és de 100 euros, un import subvencionat en part per l’Ajuntament del Morell, i les inscripcions es poden formalitzar fins al 27 de setembre.

Finalment, el 30 de novembre es realitzarà un curs de manipulació d’aliments, per adquirir els coneixements bàsics en aquest àmbit i poder-los aplicar a l’entorn laboral. Una formació de quatre hores amb un preu subvencionat per l’Ajuntament del Morell. Així mateix, des del Centre Cultural ja avancen quins seran alguns dels cursos que tindran lloc el 2020, com ara noves edicions del de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil, o el del de manipulació d’aliments, i també un de nou, de ball swing.

Cal tenir en compte que tots els cursos necessiten assolir un mínim d’alumnes i que, en cas que no s’hi arribi, quedaran anul·lats. Les inscripcions, amb matrícula gratuïta en tots els casos, es poden formalitzar a les oficines del Centre Cultural, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores, com a màxim una setmana abans de l’inici de cada curs. També podeu trucar al 977 842 176 o bé escriure al centrecultural@morell.altanet.org.

 

El Morell vol fomentar l’esport una variada oferta d’activitats dirigides

La regidoria d’Esports presenta una variada oferta d’activitats dirigides

Les instal·lacions estan obertes de dilluns a diumenge, amb un ampli horari

L’arrencada del curs escolar ha fet que tots, a poc a poc, anem tornant a la rutina. Com també ho ha fet el pavelló municipal del Morell, que ha tancat la temporada d’estiu i ha estrenat un nou curs amb aires renovats. Així, des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament es presenta una variada oferta d’activitats dirigides en unes instal·lacions obertes de dilluns a diumenge, amb un ampli horari.

Judit Fernández, regidora d’Esports del consistori, anima els morellencs “a fer esport, que és sinònim de fer salut”. En aquest sentit, destaca que “tenim un pavelló molt ben equipat, i activitats dirigides que s’adapten a totes les edats i nivells”. Concretament, les sessions que s’ofereixen són:

-Ciclo (dimarts i dijous de 19 a 20 hores): exercici aeròbic, principalment de cames, en el qual el monitor pot, mitjançant el canvi de freqüència de pedaleig i de la resistència al moviment, realitzar tota mena d’intensitats. És una gimnàstica molt adaptable al nivell de l’alumne.

-Funcional Fitness (dilluns de 9.15 a 10.15 hores i dimarts de 18 a 19 hores): activitat on es treballen diversos grups musculars en la mateixa sessió. Gran varietat d’exercicis que contribueixen a millorar les capacitats motrius com la força, potència, resistència, agilitat, coordinació, etc.

-Jumping (dimecres de 9.15 a 10.15 hores i dijous de 19 a 20 hores): activitat bàsicament aeròbica, saltant damunt d’un trampolí al ritme de la música. Amb moviments senzills, s’incrementa la funció cardíaca i es redueix el risc cardiovascular. Millora la funció respiratòria, tonifica la musculatura i millora la postura i l’equilibri. Les articulacions estan més protegides, ja que hi ha menys impacte.

-Pilates (dilluns i dimecres de 19 a 20 hores): mètode que s’utilitza per a entrenar a partir de la combinació de diverses disciplines, com el ioga o la gimnàstica.

-Power Pump (dilluns de 18 a 19 hores i dijous de 20 a 21 hores): s’utilitzen discs de peses variables i barra. Els principiants ajusten el pes a cada exercici i segons els objectius personals. Es busca l’enfortiment i definició muscular amb repeticions.

-Step (dimarts de 9.15 a 10.15 hores i de 19 a 20 hores): activitat física principalment aeròbica amb beneficis cardiovasculars i musculars, en la qual es treballa també la millora en la concentració, coordinació i memòria.

-Tàbata (dimarts de 20 a 21 hores i dimecres de 18 a 19 hores): entrenament intens, en intervals i de curta durada. Consisteix a realitzar 8 sèries de 20 segons cada una, amb el major número de repeticions en aquest temps i amb 10 segons de descans entre elles.

-TRX (dilluns de 20 a 21 hores, dimecres de 15.10 a 16 hores i de 20 a 21 hores, i dijous de 18 a 19 hores): sistema d’entrenament basat en la realització d’exercicis en suspensió.

-Zumba (dilluns de 15.10 a 16 hores, dimarts de 20 a 21 hores, dijous de 20 a 21 hores, i divendres de 15.10 a 16 hores): enfocada, d’una banda, a mantenir un cos saludable, i de l’altra, a desenvolupar, enfortir i donar flexibilitat al cos mitjançant moviments de ball combinats amb una sèrie de rutines aeròbiques.

A més, els dijous de 9.15 a 10 hores es combina ciclo amb TRX, mentre que divendres, a la mateixa hora, es fa circuit. Pel que fa a l’horari del pavelló municipal, de dilluns a divendres s’hi pot accedir de 9 a 13 hores i de 15 a 22 hores, els dissabtes de 9 a 14 hores i de 15.15 a 21 hores, i els diumenges de 9 a 15 hores.

Sempre cal tenir en compte que els usuaris han d’abandonar les instal·lacions 15 minuts abans del tancament. Per a més informació, podeu contactar directament amb el pavelló municipal al 977 84 27 00.

La 3a edició del Deprop del Morell torna a apostar per companyies del territori

El cicle de teatre en petit format del municipi inclou, enguany, set espectacles

El cicle de teatre en petit format del municipi inclou, enguany, set espectacles

Aquest diumenge arrenca la tercera edició del Deprop, el cicle de teatre en petit format del Morell. Una iniciativa de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament que té per objectiu “posar èmfasi en les companyies del territori i en muntatges més íntims i de proximitat, però no per això menys professionals”, indica una de les regidores, Mònica Casas.

Justament, “la professionalització és un dels aspectes que destaca en la programació d’enguany, que presenta des de propostes familiars fins a espectacles molt adults i que convidaran a la reflexió”, assegura Maria Jesús Valldosera, també regidora de Cultura i Festes.

En total, set muntatges de companyies d’aquí o que, d’una manera o altra, tenen un lligam amb el nostre territori. El tret de sortida serà aquest diumenge, 29 de setembre, a les 18 hores i al TeatreAuditori amb Memòria de les oblidades. Es tracta d’un text de Tecla Martorell, interpretat per la coneguda Rosa Andreu, que se situa al final de la Guerra Civil espanyola. Una història de quatre dones que jutjades, condemnades i traslladades al Convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presó.

La següent proposta, musical, arribarà diumenge 6 d’octubre, també a les 18 hores i al Teatre-Auditori. Ever-Smiling Liberty és una obra basada en Judas Macabeo però en una nova versió, en què es dona una visió més fresca i actual, inspirada en el gòspel i el jazz. Les veus de Tànit Bono i Toni Viñals, un trio instrumental i dos cors, tots ells dirigits per David Molina, oferiran un gran espectacle musical. Els Tornavís Teatre agafaran el relleu divendres 18 d’octubre, a les 21 hores i al TeatreAuditori, amb La Grada.

Un espectacle que parteix d’un text de Glòria Granell, i que planteja una crítica de la societat en la que vivim, on el culte al cos i els cànons de bellesa imposats són una necessitat i on la violència de gènere es reprodueix cada dia de milers de formes diferents.

Dins de la Festa Major d’hivern del Morell hi haurà dues propostes més. D’una banda, S.A.C. (Servei d’atenció ciutadana), dels components de Clownic Gerard Domènech i Edu Méndez, que presentaran divendres 8 de novembre a les 21 hores i al Teatre-Auditori una selecció dels millors moments de la companyia lligats per un fil argumental.

D’altra banda, dissabte 9 de novembre, a les 12 hores i a la plaça Francesc Macià, arribarà Fili Busters de Mortelo&Manzani. Un espectacle de circ arriscat i molt vistós, en un evident homenatge als temeraris de tota la vida.

Diumenge 24 de novembre a les 18 hores i al Teatre-Auditori, un any més el municipi rebrà una de les propostes programades dins del 15è Festival de Teatre de Titelles de Valls, com a nucli col·laborador de l’esdeveniment. El punt final a la temporada el posarà la producció de la Sala Trono Al Sostre, una comèdia de Nigel Planer interpretada per Pau Ferran i Oriol Grau. Serà el 30 de novembre a les 21 hores i al Teatre-Auditori, en una divertida proposta que ens traslladarà al moment de la creació de la Capella Sixtina.

En definitiva, espectacles per a tots els gustos i a preus molt assequibles, ja que la majoria de produccions es podran veure per 5 euros si es compra l’entrada anticipada o 8 euros si s’adquireix a la taquilla. La proposta de Tornavís Teatre tindrà un preu de 3 euros de forma anticipada i 5 euros a taquilla, mentre que Fili Busters serà gratuït. Un cicle, el Deprop, per al qual s’espera un increment de públic, assenyalen les regidores, ja que encara que aquesta sigui la “temporada petita” del municipi, la programació és d’altíssima qualitat i professionalitat.

La gent gran del Morell, protagonista per un dia

450 persones gaudeixen de la Festa en homenatge a la gent gran del Morell

450 persones gaudeixen de la Festa en homenatge a la gent gran del Morell

Aquest diumenge va tenir lloc una de les cites més esperades de l’any per la gent gran del Morell. I és que els avis del municipi, habitualment molt actius, es converteixen en autèntics protagonistes en el marc de la Festa en homenatge a la gent gran del Morell. Un esdeveniment organitzat des de la regidoria de Benestar i Serveis Socials del consistori que, enguany, va reunir 450 persones.

Tal com explica la responsable de l’àrea, Maria Jesús Valldosera, “es tracta d’un dia que dediquem a la gent més gran del nostre municipi, ja que és un sector de la població a la qual ens agrada donar la importància que es mereix”. I és que “ells han fet moltes coses per aquest poble abans que nosaltres, i ens sembla que la festa és una bona manera de ferlos una distinció i de destacar la feina que han fet”, conclou.

Una jornada de germanor que va començar a les dotze del migdia amb una missa dedicada als avis i àvies morellencs, i el concert de la coral Guspira del poble. Encara a l’església es va fer un dels primers homenatges del dia, als quatre matrimonis que aquest 2019 celebren les seves noves d’or. En acabar, es va fer la tradicional fotografia de grup.

Tot seguit, la festa va seguir al pavelló municipal amb un vermut i un complet dinar, que una vintena de persones que no van poder assistir a la diada van gaudir a casa seva. Després de l’àpat es va continuar amb els reconeixements, en aquest cas a algunes de les persones més grans del poble, com un avi de 89 anys i una àvia de 93, la parella de jubilats més gran i també la més jove.

El punt final el van posar el ball amb “Costa Dorada” i el berenar de coca amb xocolata. Així mateix, val a dir que durant l’esdeveniment va regnar un molt bon ambient, i que el grup musical va fer les delícies dels assistents, que no van deixar de ballar i es van mostrar molt animats. En definitiva, una festa totalment consolidada i que, un cop a l’any, reivindica el paper de la gent gran del Morell.

El Morell reivindica el paper de la seva gent gran

L’esdeveniment tindrà lloc diumenge 15 de setembre a partir de les 12 del migdia

L’esdeveniment tindrà lloc diumenge 15 de setembre a partir de les 12 del migdia

Just al mig del mes de setembre torna, com cada any, un dels dies més bonics de l’any al municipi. Diumenge 15 de setembre es farà una nova Festa en homenatge a la gent gran del Morell, que organitza edició rere edició la regidoria de Benestar i Serveis Socials del consistori. Maria Jesús Valldosera, responsable d’aquesta àrea, destaca que “es tracta d’una jornada de germanor que serveix, sobretot, per reivindicar el paper de la nostra gent gran”.

“Organitzem tot un seguit d’activitats per tal que vegin com són d’importants a la nostra societat”, continua, “amb una missa, un dinar, homenatges, ball i berenar”. Així, la diada començarà a les 12 del migdia amb una missa dedicada als avis i àvies morellencs i l’acompanyament musical de la coral Guspira del poble. Després es farà la fotografia de grup i, tot seguit, hi haurà un dinar al pavelló municipal. En acabar serà el moment dels reconeixements, a les parelles, homes i dones més grans del Morell.

Finalment, hi haurà ball amb “Costa Dorada” i berenar. Des de la regidoria ofereixen transport per desplaçar-se fins al pavelló en cas de necessitat, i també portaran el dinar a casa d’aquelles persones apuntades que no puguin anar personalment a la festa.

Els Dijous d’estiu del Morell es consoliden en la seva segona edició

Música de diversos estils i cinema han estat protagonistes d’aquest cicle estiuenc

Música de diversos estils i cinema han estat protagonistes d’aquest cicle estiuenc

Més de 400 persones han assistit com a públic al cicle dels Dijous d’estiu que la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell ha preparat per mantenir l’activitat cultural al municipi durant el mes de vacances per excel·lència. “Una xifra que suposa tot un èxit”, segons asseguren les dues regidores d’aquesta àrea, Mònica Casas i Maria Jesús Valldosera.

“Fem un balanç molt positiu de la iniciativa”, continua Casas, “ja que el fet que hi hagi hagut propostes per a tots els gustos ha comportat una molt bona resposta de tots els veïns del poble”. Una valoració que comparteix Valldosera, que parla també de “consolidació, en la segona edició del cicle”. Tot plegat, les fa pensar ja en “continuar tirant-lo endavant els pròxims anys”.

La programació es va encetar el dia 8 d’agost amb un concert líric de la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs al Jardí de l’Ajuntament. Les propostes van continuar el 22 d’agost amb les havaneres del grup Sopa de Peix a la Rambla Joan Maragall. El següent dijous, el 29 d’agost, va agafar el relleu el cinema amb la projecció d’Aladdin a la pista del PP1. El punt final el va posar el concert del duet Double Chick, el passat 5 de setembre a la Rambla Joan Maragall.

Tot un seguit d’activitats gratuïtes que han omplert l’agenda dels morellencs que s’han quedat al municipi al mes d’agost.

Double Chick tanca els Dijous d’estiu del Morell

L’actuació tindrà lloc dijous 5 de setembre a les 22 hores a la Rambla Joan Maragall

L’actuació tindrà lloc dijous 5 de setembre a les 22 hores a la Rambla Joan Maragall

El duet Double Chick, format per en Xevi i l’Elsa, portaran la seva música al Morell aquest dijous 5 de setembre, a les 22 hores i a la Rambla Joan Maragall. Una actuació amb un repertori molt variat i que fan realitat amb l’acompanyament tan sols d’una guitarra acústica. Així, sonaran temes d’Elvis Presley, Leonard Cohen, Amy Winehouse o Alicia Keys, entre molts altres.

El concert tanca el cicle dels Dijous d’estiu, que la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell ha posat en marxa per mantenir l’activitat cultural al municipi durant el mes de vacances per excel·lència. La programació es va encetar el dia 8 d’agost amb un concert líric de la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs al Jardí de l’Ajuntament, va continuar el 22 d’agost amb les havaneres del grup Sopa de Peix a la Rambla Joan Maragall, i la darrera proposta va ser la projecció d’Aladdin el 29 d’agost a la pista del PP1.

“Encara que moltes persones triïn el mes d’agost per a fer vacances, al poble hi queden molts veïns”, assenyala M. Jesús Valldosera, una de les regidores de Cultura i Festes. En aquest sentit, “volem oferir quatre propostes variades, i per a totes les edats, perquè aquells que es quedin al Morell tinguin una oferta cultural gratuïta i de qualitat”, continua l’altra regidora, Mònica Casas.

“Hem triat els dijous perquè molts morellencs també aprofiten els caps de setmana per sortir”, detallen les regidores, “i tot i coincidir amb el període majoritari de vacances, volem que el Morell no deixi de ser el poble actiu i participatiu que és durant tot l’any”. Totes les activitats són gratuïtes.

El Morell obre les inscripcions de la 6a cursa Hol·la Genís

Tots aquells que hi vulguin participar ja es poden inscriure online

Tots aquells que hi vulguin participar ja es poden inscriure online

Les inscripcions de la cursa Hol·la Genís del Morell s’han obert aquest dilluns, coincidint amb l’inici del mes de setembre. Una prova esportiva que rep el suport de l’Ajuntament del Morell i que enguany tindrà lloc diumenge 29 de setembre.

Es tracta ja de la sisena edició de l’esdeveniment en què, sota el lema «Lluita amb nosaltres, la victòria és la cura», l’esport es converteix en protagonista d’una activitat solidària totalment consolidada al municipi. La recaptació, com és habitual, es destina a la lluita contra el càncer infantil. Així, l’associació Hol·la Genís repartirà els diners aconseguits entre Solidaritat Sant Joan de Déu i la Casa Ronald McDonald de Barcelona, com ja ha fet en les darreres edicions de la cursa.

Tots aquells que hi vulguin participar ja es poden inscriure online, des d’avui dilluns, a través de la pàgina www.athleticevents.net, a través d’aquest enllaç. A més, a partir del 9 de setembre també es tramitaran inscripcions presencials al pavelló municipal.

Diferents modalitats, aptes per a totes les edats

Els interessats tenen diverses opcions per aportar el seu granet de sorra. Els que tinguin ganes de calçar-se les sabatilles podran triar entre diferents modalitats, amb curses de 9 i 5 quilòmetres, una caminada de 4 quilòmetres i curses infantils. La inscripció a les curses i la caminada costa 15 euros, mentre que la de les curses infantil en val 7. En totes aquestes opcions, els participants rebran una samarreta i diversos obsequis, i podran participar en els sortejos que se celebraran al final de la prova. La sortida serà des del carrer Pompeu Fabra a partir de les 9.45 hores. Així mateix, també hi ha dues possibilitats de dorsal zero, en què es pot fer un donatiu de 5 o 15 euros sense participar en la cursa.

Sis anys de solidaritat morellenca

La cursa solidària Hol·la Genís va començar fa sis anys i tot el municipi es bolca en aquesta iniciativa que va posar en marxa la família del Genís Sánchez, un petit morellenc afectat pel càncer i que, sortosament, va poder guanyar la seva particular batalla.

En la passada edició hi van participar 550 persones i es van recaptar uns 9.000 euros, a més de quantitats més petites en altres accions de petit format que l’associació organitza al llarg de l’any.

L’esport, el rei de l’estiu morellenc

Imatge del Campus CB Morell 2019. Foto: cedida.

Els clubs esportius morellencs, un any més, han convertit l’esport en el rei de l’estiu, amb un gran ventall d’opcions per tal que les vacances escolars de petits i joves siguin d’allò més divertides. Tot plegat, amb el suport de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Morell.

 

El Club Bàsquet Morell és un dels més actius durant els mesos d’estiu. La seva activitat va començar amb la setena edició del Campus de Santa Maria del Colell, del 30 de juny al 6 de juliol. Una opció per a nens i nenes de 6 a 17 anys en què van participar un total de 65 persones. Una estada amb entrenaments de bàsquet, però també activitats d’aventura i natura, en unes instal·lacions magnífiques, on van compartir espais amb el Campus de Futbol Xavi Hernández i el Campus de Bàsquet Ricky Rubio.

 

A continuació, el club tenia preparada la XIII edició del Campus El Morell, el tradicional, per a nens i nenes de 4 a 17 anys. Una activitat realitzada per setmanes del 8 al 26 de juliol. Rosa Maria Sánchez, la presidenta de l’entitat, explica que en aquest cas “hem batut rècords de participació”, ja que la primera setmana hi va haver pràcticament 150 inscrits, la segona setmana, 130, i la tercera, 110. Entre les activitats, el bàsquet com a eix principal combinat amb altres esports i estones de diversió i de piscina.

 

Tot plegat “amb una ràtio d’entre 7 i 8 alumnes per monitor, la qual cosa és un luxe i demostra la nostra seriositat i professionalitat. Prova d’això són els comentaris dels pares i mares, on ens transmeten el seu alt nivell de satisfacció”, remarca la presidenta.

 

El punt final a l’estiu el posa la quarta edició de l’Aftersummer Campus, també per setmanes, que va començar aquest passat dilluns i s’allarga fins al 6 de setembre. La millor manera, per als infants de 3 a 12 anys, de posar-se a punt per començar la temporada ben en forma.

 

El CFS El Morell també ha organitzat el seu campus esportiu, en aquest cas la segona edició, amb una cinquantena de participants que han gaudit de totes les vessants del seu esport preferit. Així, van poder aprendre els principis bàsics del futbol sala, a la vegada que van realitzar moltes altres activitats de lleure i també piscina. Un programa que van dividir en tres torns i que des del club valoren de forma molt exitosa, tant pel que fa a la participació com a la predisposició i ganes per part dels nens i dels monitors.

 

 

Finalment, el CD Morell va tornar a organitzar el seu tradicional campus de futbol, dividit en quatre setmanes. Una experiència a la qual es van apuntar una setantena d’infants en total i que qualifiquen de molt agradable, ja que tot i centrar-se en el futbol ofereix també temps de piscina, tecnificació i futbol sala.

 

En definitiva, un estiu molt intens que encara no ha arribat al seu final, i que ha fet de l’esport la millor opció per suportar la calor i passar unes bones vacances.

Aladdin a la fresca al Morell

Imatge de la pel·lícula d’Aladdin.

El cinema familiar torna a formar part, un any més, dels Dijous d’estiu. En aquesta ocasió amb Aladdin, potser la història més coneguda de Les mil i una nits. Una pel·lícula que ja va donar molt de joc a Disney en la seva versió animada i que arriba aquest estiu adaptada a imatge real i protagonitzada per un genial Will Smith.

 

La projecció tindrà lloc aquest dijous 29 d’agost a les 21.30 hores i a la Pista del PP1, al carrer Montserrat Roig. Caldrà que aquells que hi assisteixin, es portin la seva pròpia cadira. Una proposta que s’emmarca en el cicle dels Dijous d’estiu, que la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell ha posat en marxa per mantenir l’activitat cultural al nostre municipi durant el mes de vacances per excel·lència.

 

La programació es va encetar el dia 8 d’agost amb un concert líric de la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs al Jardí de l’Ajuntament. I va continuar el 22 d’agost amb les havaneres del grup Sopa de Peix a la Rambla Joan Maragall.

 

Tancarà el cicle l’actuació del duet Double Chick, format per en Xevi i l’Elsa, que portaran la seva música al nostre municipi dijous 5 de setembre, a les 22 hores i també a la Rambla Joan Maragall.

 

“Encara que moltes persones triïn el mes d’agost per a fer vacances, al poble hi queden molts veïns”, assenyala M. Jesús Valldosera, una de les regidores de Cultura i Festes. En aquest sentit, “volem oferir quatre propostes variades, i per a totes les edats, perquè aquells que es quedin al Morell tinguin una oferta cultural gratuïta i de qualitat”, continua l’altra regidora, Mònica Casas.

 

“Hem triat els dijous perquè molts morellencs també aprofiten els caps de setmana per sortir”, detallen les regidores, “i tot i coincidir amb el període majoritari de vacances, volem que el Morell no deixi de ser el poble actiu i participatiu que és durant tot l’any”. Totes les activitats són gratuïtes.

 

 

 

El Casal d’Estiu del Morell, diversió i aprenentatge per a més d’un centenar d’infants

Les professions han estat l’eix conductor de la proposta, que va començar el 25 de juny i s’allarga fins al 6 de setembre. Foto: cedida.

Aquest dilluns arrenca l’última quinzena del Casal d’Estiu del Morell, del qual 115 infants n’han estat els autèntics protagonistes. Una proposta de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament del Morell que es va iniciar el 25 de juny i s’allarga fins al 6 de setembre. La iniciativa, tal com explica la seva directora, Susanna González, “ha tingut les professions com a eix temàtic, de manera que hem anat lligant les activitats que han fet els nens i nenes amb la tasca dels pescadors i mariners, els pagesos o els professors, entre moltes altres”.

Val a dir que, des de bon inici, el casal ha estat pràcticament ple, amb una seixantena d’infants, cada setmana, i fins i tot en alguns casos s’han quedat nens fora perquè ja s’havia arribat al màxim. “El fet que les inscripcions es mantinguin obertes durant tot l’estiu fa que el moviment sigui constant, i durant tot el casal hem tingut molta afluència de participants”, indica González.

El casal s’ha dividit entre els nens més petits, de P3, P4 i P5; i els mitjans i grans, de 1r a 6è de primària. “Tot i que en moltes ocasions fan activitats conjuntes, els tenim separats per donar-los una millor atenció i per fer activitats més adequades a cada edat”, exposa la directora. En aquest sentit, a més de les professions, han treballat aspectes com la igualtat de gènere i també el reciclatge, ja que per realitzar manualitats han utilitzat materials reciclats.

A més de treballs manuals, els participants al casal han gaudit d’activitats de piscina cada dia, jocs, cançons, anglès, i també sortides a un parc de boles, al Corral de Neri o a la Cova de la Font Major de l’Espluga de Francolí. En definitiva, “una molt bona experiència per als infants”, lligat al fet que “comptem amb un equip de monitores molt competents, professionals i implicades”, assegura.

Espai Jove d’Estiu

Així mateix, durant el mes de juliol una desena d’adolescents també van tenir el seu moment amb l’Espai Jove d’Estiu, coordinat per Elvira Sauceda i Alba Sans. “Ells mateixos van decidir el programa d’activitats que duríem a terme cada tarda”, comenta Sauceda, “tenint en compte que sempre acabàvem amb piscina”. Així, “vam treballar amb jocs de taula, manualitats, un taller de ràdio…”, detalla Sans.

Els joves també van fer sortides a l’Aquòpolis, a la bolera i al cinema, i es van poder endur cap a casa samarretes, tasses i ventalls realitzats per ells mateixos. I l’últim dia, van preparar una festa i es van encarregar de tota la logística i preparació per acabar gaudint d’un berenar molt divertit.

El sector de l’avellana preveu una collita “normal” i espera una cotització a l’alça

Pla detall de dues avellanes a l’arbre en un camp del Morell, al Tarragonès. Imatge del 20 d’agost del 2019. (Horitzontal). Foto: ACN.

El sector de l’avellana espera una collita “normal” i una cotització a l’alça, en la línia dels augments de preu que ja marquen les llotges turques i italianes -per damunt dels dos euros la lliura-. En una entrevista amb l’ACN, el responsable nacional del sector de la fruita seca d’Unió de Pagesos, Rafel Español, confia que enguany es podran refer de la pitjor campanya que es recorda i que la producció s’aproparà a les 10.000 tones. Com passa en altres cultius, els danys per la calor podrien fer minvar lleugerament la collita. Alguns agricultors ja han començat a plegar els fruits més primerencs, però la campanya arribarà al punt àlgid el mes vinent i no es donarà per acabada fins a mitjan octubre. Mentrestant, el sector reclama poder accedir a les línies de crèdit i a les ajudes pactades amb el Govern.

La campanya del 2018 es va saldar amb un balanç nefast per al sector de l’avellana, amb una davallada de la producció del 70% per les ventades i les pluges durant la recol·lecció, i amb uns preus ruïnosos per la devaluació de la moneda turca, el gran país productor. Després d’haver reclamat un pla de xoc i d’haver aconseguit el compromís del Govern de preservar el sector i de valoritzar el producte, els pagesos respiren més alleugerits.

A l’espera d’afinar les previsions i de conèixer la cotització de la Llotja de Reus el 2 de setembre, el responsable de la fruita seca d’Unió de Pagesos, Rafel Español, apunta que tindran una collita normal en la qual esperen que els preus acompanyin. Les cotitzacions a Turquia i Itàlia se situen a dia d’avui a l’entorn dels 2,05 i els 2,10 euros la lliura –gairebé mig euro més d’increment respecte fa un any perquè hi ha menys collita de la prevista.

Caldrà veure, també, l’impacte de les calorades dels mesos de juny i juliol, que han malmès algunes avellanes. “La nostra perspectiva és que si tenim una collita normaleta i ens podem posar en preus de dos euros la lliura, ja cobriríem despeses”, apunta Español, qui desitja que el sector es pugui recuperar de l’ensurt de l’any passat. “Ha sigut la collita més dolenta que es pugui recordar i l’any s’hauria de treure del calendari”, sentencia.

El portaveu d’Unió de Pagesos recorda que, en previsió d’una campanya nefasta, l’any passat van sol·licitar un pla de xoc al Govern per tal d’ajudar el sector i garantir la continuïtat de les explotacions. Al març, ambdues parts van anunciar ajudes extraordinàries, línies de crèdit i la creació d’una oficina tècnica per a impulsar el pla estratègic de valorització de l’avellana.

Español recorda que l’acord preveia ajudes de 280 euros per hectàrea per als joves agricultors, i de 120 euros per hectàrea per a la resta de professionals. També es van establir crèdits de refinançament per als joves a cost zero de comissions i a retornar en vuit anys, i línies de crèdit per a obtenir liquiditat.

El representant del sindicat agrari lamenta que tot just ara estan fent la «paperassa» de les sol·licituds i que els agradaria haver pogut cobrar abans de començar la collita. “Tenen per pagar fins al 31 d’octubre, però si hem d’esperar, malament. Això no és el pla de xoc que demanàvem perquè la gent pogués aguantar i passar aquest any. Si al juny o al juliol s’hagués cobrat, la gent hagués anat més descansada”, insisteix Español.

El Camp de Tarragona concentra unes 9.000 hectàrees d’avellaners i a les comarques gironines n’hi ha unes 1.000. En els darrers dos anys s’han incorporat al sector una seixantena de joves pagesos, però Español admet que després d’una campanya tan nefasta com la de l’any passat, de moment aquestes incorporacions s’han frenat.

Més vigilància contra els robatoris

D’altra banda, el sector haurà d’afrontar els robatoris al camp, tot i que des de fa anys els Mossos d’Esquadra despleguen el Programa Operatiu Específic (POE) del Món Rural, un dispositiu especial de patrullatge. Enguany, segons explica Español, tots els agents implicats han decidit sumar-hi les policies locals, vigilants municipals i guàrdies rurals dels ajuntaments de Constantí, la Pobla de Mafumet, el Morell, Vilallonga del Camp i la Selva del Camp. L’objectiu és millorar la coordinació i evitar que els efectius se solapin mentre treballen.

Els diferents policies i vigilants reforçaran la presència en finques i camins, faran un control de punts estratègics i inspeccionaran magatzems per comprovar la traçabilitat del producte i que no hi hagi avellanes robades. “Si anem tots coordinats, farem més bona feina. Al 100% no hi ha res que funcioni, però si en lloc de robar a 30 persones aconseguim que només en siguin cinc, sap molt de greu perquè dol molt, però tot això que haurem guanyat”, tanca.

ACN

 

Les havaneres de Sopa de Peix arriben al Morell

 

Imatge de les Nits Havaneres. Foto: Ajuntament del Morell.

No pot faltar, durant la temporada d’estiu, una bona nit d’havaneres, un dels estils més adients per a aquesta època. En aquest cas, arriba al Morell el grup Sopa de Peix que, amb una llarga experiència actuant de municipi en municipi, oferiran un espectacle de gran nivell amb el repertori més nostrat d’aquest cant tan català.

 

L’actuació tindrà lloc aquest dijous 22 d’agost a les 22 hores i a la Rambla Joan Maragall del municipi. Una proposta que s’emmarca en el cicle dels Dijous d’estiu, que la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell ha posat en marxa per mantenir l’activitat cultural al poble durant el mes de vacances per excel·lència.

 

La programació es va encetar el dia 8 d’agost amb un concert líric de la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs al Jardí de l’Ajuntament.

 

La pròxima cita serà dijous 29 d’agost amb la projecció a la fresca d’Aladdin. Una pel·lícula molt familiar protagonitzada per un genial Will Smith que omplirà de ben segur la pista del PP1, al carrer Montserrat Roig, a partir de les 21.30 hores.

 

I tancarà el cicle l’actuació del duet Double Chick, format per en Xevi i l’Elsa, que portaran la seva música al nostre municipi dijous 5 de setembre, a les 22 hores i també a la Rambla Joan Maragall.

 

“Encara que moltes persones triïn el mes d’agost per a fer vacances, al poble hi queden molts veïns”, assenyala M. Jesús Valldosera, una de les regidores de Cultura i Festes. En aquest sentit, “volem oferir quatre propostes variades, i per a totes les edats, perquè aquells que es quedin al Morell tinguin una oferta cultural gratuïta i de qualitat”, continua l’altra regidora, Mònica Casas.

 

“Hem triat els dijous perquè molts morellencs també aprofiten els caps de setmana per sortir”, detallen les regidores, “i tot i coincidir amb el període majoritari de vacances, volem que el Morell no deixi de ser el poble actiu i participatiu que és durant tot l’any”. Totes les activitats són gratuïtes.

Un centenar de persones assisteixen al Sopar de les estrelles del Morell

La Rambla Joan Maragall es va omplir dissabte a la nit en una nova edició d’aquesta cita estiuenca. Foto: cedida.

Pràcticament un centenar de persones van gaudir, aquest passat dissabte 17 d’agost, d’una nova edició del Sopar de les estrelles. Es tracta d’una cita molt consolidada al calendari estiuenc del Morell, que organitza l’Associació de Jubilats i Pensionistes del municipi amb el suport de la regidoria de Benestar de l’Ajuntament.

 

L’àpat, com és habitual, va tenir lloc a la Rambla Joan Maragall. El menú va constar d’un primer plat de pica-pica i llagostins amb salsa russa, un segon plat a escollir entre jarret de vedella amb bolets o bacallà gratinat amb allioli, i gelat per postres, a més d’aigua, vi, cava, cafè i gotes.

 

“Un acte més animat que altres anys”, indica la regidora de Benestar, Maria Jesús Valldosera, “amb moltes persones que després de sopar no van dubtar a deixar-se endur pel ritme de la música i ballar una bona estona”.

 

Val a dir que la festa, que havia començat a les nou del vespre, es va allargar fins a gairebé les dues de la matinada, en una nit a la fresca molt agradable i que va fer gaudir tots els assistents.

 

La cita d’estiu de l’Associació de Jubilats i Pensionistes del municipi arriba ja a la recta final d’un estiu molt festiu, que comprèn activitats tan exitoses com la Festa de la Granja, l’Apatapa o la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. Tot i això, encara queden algunes activitats per acabar de gaudir dels dies de vacances i calor abans de tornar a la rutina, com les propostes culturals dels Dijous d’estiu o les pròximes festes de carrer.

 

El carril A-27 del Morell tallat per un accident d’un sol vehicle

Imatge del Google Maps del tram A-27 que passa pel municipi del Morell direcció Valls.

El carril de l’A-27 del Morell ha sigut tallat a causa de l’accident d’un turisme, l’home ha resultat ferit lleu després de bolcar i ha sigut traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L’accident de tràfic s’ha produït a les 7:17h al punt quilomètric 8 de l’A-27 del Morell direcció Valls. El cotxe ha impactat contra la Mitjana de la carretera que separa els dos sentits de la via i ha acabat bolcant. Al turisme només viatjava el conductor.

Després de les 9h els Mossos d’Esquadra han regulat la circulació, més d’un km de cua. El trànsit s’ha normalitzat poc després de les 9 del matí.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies