.

 

La rambla morellenca va ser el punt amb més concentració de gent i activitats durant la diada. Foto: Cedida

La rambla del Morell va ser el centre d’atenció i el punt amb més concentració de gent durant tota la diada de Sant Jordi en què parades de llibres i roses van ser protagonistes principals, però també d’altres activitats que van arrodonir un dia en què la cultura popular va copsar totes les mirades. La Biblioteca Montoliu va ser una de les grans apostes de la jornada i va restar oberta tot el dia organitzant diferents activitats per a tots els públics i les edats.

I si al matí els més ràpids van comprar la rosa i el llibre a primera hora, després va ser el torn dels alumnes de l’Escola Ventura Gassol els que van poder participar en l’activitat sardanista a càrrec de l’Associació Cultural Sardanista morellenca. “És molt enriquidor veure com la gent surt al carrer per llegir, per compartir i fer d’aquest dia un dia tan especial per a totes i tots en el qual la cultura és al centre de tot”, afirmava el regidor de Cultura, Miquel Roig. Una associació que a la tarda oferia la ballada tradicional de sardanes davant el Teatre Auditori, amb la Cobla Principal de Tarragona.

Els alumnes de l’Institut del Morell van realitzar la lectura de poemes als jardins de l’Ajuntament i després de dinar la Biblioteca Montoliu va iniciar l’activitat Llibres en ruta a la Rambla Joan Maragall. A la mateixa Biblioteca es va dur a terme l’exposició d’art plàstic del morellenc Joan Maria Montserrat Pallejà. L’Associació Cultural Embruix, va tancar la jornada amb l’encesa del Drac del Morell per posar el punt final a la diada de Sant Jordi 2024.