.

El compositor Yann Tiersen, famós per la banda sonora d’Amélie, ha tornat a sonar al Morell i ho ha fet en l’arrencada del festival PrimaverArt de la mà de les joves intèrprets de l’Escola Municipal de Música del Morell. Aquestes i el grup de dansa de l‘escola Ventura Gassol han estat les i els protagonistes de la primera jornada del festival, que sempre dedica el seu inici als joves i joveníssims valors locals.

 

Ha estat Georgina Ruiz qui ha tocat la coneguda peça ‘Compatine d’un autre éte: l’àprès midi’. Repetia així Yann Tiersen, que en una altra ocasió també es va deixar sentir a mans de les pianistes estudiants del Morell.

La dansa, en grup o en parella, la interpretació de solistes al violí, al piano o a la gralla, i quartets de corda amb piano han ocupat l’escena del pati de l’institut, oferint un ampli repertori que anava des del compositor francès, a Bach, Ravel, Händel, Hans Zimmer o Pau Casals. Dos grups de dansa del Ventura Gassol s’han atrevit amb ‘Pretty woman’ i amb ‘Another day of sun’. És la Fàbrica de Talents, com es bateja cada any aquesta proposta morellenca.

 

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Miquel Roig, subratllava al DiariTots21: “Hem fet ple en aquesta arrencada de dijous. Esperem una gran assistència en aquesta novena edició del Primaverart, per la consolidació del festival, pel bon temps que s’anuncia, per les dates triades i també perquè als voltants del Morell no hi ha programades activitats”.

Diverses propostes, com els petits espais, ja han penjat el ‘sould out’, destacava, i posava èmfasi en el fet que “poden ser uns bons dies per al sector de la restauració del Morell davant la nodrida presència de públic que esperem. També disposem de food trucks”. Roig recomanava al públic “respectar l’espectacle, es tracta de propostes de cultura, no és una festa”.

Són quatre dies d’intensa activitat escènica, amb 14 propostes en diferents escenaris. Consulteu la programació completa en aquest enllaç.

Us oferim a continuació una selecció d’imatges de l’actuació de la Fàbrica de Talents: