.

La Companyia Pau Palaus arriba amb Zloty als Jardins de l’Ajuntament. Foto: Cedida

Torna un dels referents de les arts escèniques de carrer del Camp de Tarragona i cada  cop més de les comarques del sud de Catalunya, el PrimaverArt del Morell. Seran 14 espectacles de teatre, circ, dansa i música, en un festival que presenta entre les seves novetats la reducció d’aforament d’alguns d’ells i la sessió doble en algunes de les propostes per tal que el públic que recorre El Morell aquells dies no se’ls perdi.

La 9a mostra d’arts escèniques dels 10 anys de vida -un va patir la covid- arrencarà el dijous dia 4 d’abril i s’allargarà fins diumenge dia 7, és a dir, com cada any, passat Setmana Santa.

Arriba quan clou la temporada al Teatre-Auditori, que ha viscut diversos solud outs, amb totes les entrades venudes. Per què ha succeït?: “Per la qualitat de la programació, amb actors i actrius reconeguts pel públic, i per la represa després de la covid”, responia el regidor de Cultura, Miquel Roig.

L’alcalde i el regidor de Cultura, amb els tècnics programadors, al costat del cartell oficial de PrimaverArt. Foto: Tots21

Quant al PrimaverArt, “ja són nou edicions plenes de cultura als carrers del municipi i amb una resposta per part de la gent fantàstica, tornarem a gaudir d’una quinzena de propostes diversesi per a tothom”, exposa l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, qui afegeix que “continuem apostant d’una manera clara per la cultura morellenca durant tot l’any i el PrimaverArt és referent a tot el territori i un orgull pel Morell, és enriquidor i molt emocionant veure com anem sumant edicions arribant a un 2024 on es destinaran al voltant de 60.000 euros”.

La cartellista

Una tradició iniciada a la tercera edició del festival és tenir cura del cartell. S’encarrega a destacades artistes del territori per marcar una certa fita artística que doni sentit a la programació. El cartell d’enguany “és obra d’Anduluplandu, alter ego de la il·lustradora tarragonina Bet Díez, que ens dibuixa l’esperit de la mostra, de la primavera i de les diferents disciplines que s’hi han pogut i s’hi podran veure al llarg d’aquests darrers anys”, ha detallat el regidor de Cultura, Miquel Roig. “Sempre busquem que el cartell reflecteixi l’essència de l’artista i el significat del PrimaverArt, i així ha sigut”, afirmava David Ayza Granell, tècnic auxiliar de festes i cultura del consistori.


Altres notícies:


Interactuar amb el públic

Precisament, els tècnics de festes, cultura, joventut i audiovisuals del consistori han desgranat una mica més la programació i el seu vessant més artístic que “continua apostant molt fortament pel circ i els espectacles per a tots els públics, que sorprendran i agradaran a tothom”.

Afegien que “es busca un tipus d’espectacle que interactuï amb el públic i amb l’espai, que sigui una suma amb l’entorn, és això el que busquem quan plantegem una mostra als carrers i a l’aire lliure”. L’any passat es va estrenar l’espai de la plaça Maria Mercè Marçal i enguany s’hi han tornat a programar diferents espectacles mantenint la graderia modular instal·lada en l’edició anterior, la qual permet gaudir d’espectacles de més gran format amb un nombre més gran de persones al públic.

La Fàbrica de Talents inaugurarà com cada any el festival.Foto: Cedida

Quatre dies de cultura als carrers amb una programació molt diversa El dijous dia 4 d’abril la Fàbrica de Talents tornarà a donar el tret de sortida de l’edició, per cinquè any. Un espai en què joves del Morell mostren les seves habilitats artístiques, i en què col·laboren l’Escola Municipal de Música del Morell i l’activitat de dansa que duu a terme l’AMPA de l’Escola Ventura Gassol.

La Companyia Le Puant presentarà Gran Sonata. Foto: Cedida

El menú de divendres

Divendres dia 5 d’abril, la Companyia Le Puant, des de Banyoles i Terrassa ens presentaran la Gran Sonata, un espectacle de clown i humor gestual; el mateix divendres, i sense canviar de registre, la Companyia Pau Palaus arriba amb Zloty als Jardins de l’Ajuntament. I encara més circ per tancar un divendres amb Latas de la Cia. D’Click, que des de Saragossa ens porten una reflexió sobre la bellesa i la inutilitat de les coses.

Absurd, del Circ Vermut, serà la primera matinal. Foto: Cedida

El cap de setmana començarà dissabte 6 d’abril amb moltíssimes propostes de diferents gèneres artístics i a diferents espais. Absurd del Circ Vermut serà la primera matinal, seguida de La piedra de madera de la Cia. de Circo EIA, que farà doblet matí i tarda. El Col·lectiu El Gos Perdut arriba amb el seu espectacle homònim abans que la Companyia Orain-Bi munti el seu circ Mute, des de Bilbao. Zloty tornarà al vespre de dissabte a la plaça Era del Castell. I tancarà la jornada de dissabte La Tartana de la Cia. Troncos Lucos, un espectacle per a tots els públics que arriba des de Madrid a la plaça Maria Mercè Marçal.

El Col·lectiu El Gos Perdut arriba amb el seu espectacle homònim. Foto: Cedida

White Bottom, de Ramiro Vergaz, continuarà la matinal de diumenge al Pati de l’Institut. Foto: Cedida

El diumenge 7 d’abril arrencarà amb Dones de circ a “La Tartana”, una proposta de microteatre de la Cia. Teatre sobre rodes. White Bottom, de Ramiro Vergaz, continuarà la matinal al Pati de l’Institut i la Cia. Brass The Gitano Band ens portarà cap a la zona de food trucks al migdia i per molts carrers del municipi. Ego de la Cia. Humancía i Amal de la Companyia La Baldufa tancaran la novena edició d’aquest PrimaverArt.

Alguns espectacles seran amb aforament limitat

Després d’analitzar l’afluència de públic dels anys anteriors, des de l’organització s’ha decidit limitar l’aforament per a un correcte desenvolupament dels espectacles. Les entrades dels espectacles amb aforament limitat es podran adquirir gratuïtament al Centre Cultural a partir del dia 2 d’abril de 16 a 20 horesfins a exhaurir les disponibles. Cal tenir en compte que es poden adquirir un màxim de 5 entrades per persona i espectacle. Les propostes amb aforament limitat són les següents:

• Zloty
• Dones de circ
• La piedra de madera

Altrament, com cada any, també arriben les food trucks El pati del Centre de dia acollirà, un cop més, la zona food trucks, un espai per recuperar forces o refrescar-se entre espectacle i espectacle. Una àrea que obrirà divendres, de sis de la tarda a una de la matinada, dissabte, de deu del matí a una de la matinada, i diumenge, de deu del matí a nou del vespre.

Consulteu tota la programació en aquest enllaç.