TOTS 21

La Diputació subvenciona amb 93.601 € la millora del cablejat i la xarxa informàtica de l’Ajuntament de Torredembarra

Imatge de la façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

La Diputació de Tarragona subvencionarà amb un total de 93.601 € el projecte d’adequació del cablejat i la xarxa informàtica de l’edifici del Castell, seu de l’Ajuntament de Torredembarra, dins del Programa específic d’obres per a la millora de les xarxes bàsiques municipals i del programa de modernització d’equipaments informàtics per a garantir l’administració electrònica (PEXI 2017).

Les obres van finalitzar el mes de juliol del 2020 i han comportat l’adequació de 640 punts de treball, l’emplaçament d’armaris rack per a la centralització del cablejat dels diferents punts de treball i la interconnexió amb fibra òptica, i l’adequació de la sala d’informàtica per a la recepció i la gestió del senyal procedent dels diferents punts de treball. L’import total dels treballs ha estat de 157.125,30 €.

Redacció

 

La Diputació de Tarragona subvenciona amb 20.305 € la promoció turística de Torredembarra durant el 2020

El Patronat Municipal de Turisme de la Diputació de Tarragona ha aprovat una subvenció de 20.305 € destinada a programes i activitats de promoció turística del 2020 dutes a terme per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torredembarra. Les accions subvencionades i els imports són els següents:

  •  2.928,10 € en concepte de difusió online (millores a la pàgina web).
  • 14.876,90 € en concepte d’accions i campanyes de promoció (campanya de promoció turística Covid-19 «Redescobreix Torredembarra», nou vídeo promocional del municipi i microvídeos (càpsules) de 30 segons de les següents temàtiques: platges i litoral, cultura, natura, família, esports, i comerç i gastronomia.
  • 2.500 € en concepte de distintius de qualitat de les platges (banderes blaves).

Redacció

 

Canvis de circulació a diversos carrers de Torredembarra a partir de dimecres

Avinguda Catalunya: Foto: Anna F. (Ajuntament)

Carrer Muralla. Foto: Anna F. (Ajuntament)

Carrer Onze de Setembre. Foto: Anna F. (Ajuntament)

Aquest dimecres es posaran en marxa uns canvis de circulació en els carrers de l’Onze de setembre, carrer de la Muralla i carretera de la Riera. El tram del carrer de l’Onze de setembre entre avinguda de Catalunya i carrer de la Muralla passarà a ser sentit Muralla. Aquest fet també comportarà el canvi en el sentit de la circulació del carrer de la Muralla que serà de direcció única en tota la via, és a dir, des del carrer de l’Onze de setembre fins al carrer de Mañé i Flaquer i la carretera de la Riera.

Un altre canvi important és l’anul·lació de l’entrada a Torredembarra des de la carretera de la Riera pel carrer de Mañé i Flaquer i Muralla. El carrer de Mañé i Flaquer també quedarà de direcció única sentit portal de Padrines (camí de l’Era).

Aquests canvis en la circulació es van prendre en el marc de la Taula de Mobilitat de Torredembarra. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que amb aquestes modificacions es dinamitzarà l’avinguda de Catalunya, una de les principals artèries d’entrada i sortida al municipi, que en la cruïlla amb l’Onze de setembre compta amb quatre fases semafòriques i ara es reduiran a tres.

Els canvis, doncs, s’iniciaran dimecres i comportaran restriccions en el trànsit durant uns dies.

Redacció

 

Clarà celebrarà Sant Sebastià aquest diumenge mantenint només l’Ofici en honor al patró i amb música itinerant per a gaudir-ne des de casa

El 20 de gener és Sant Sebastià, el patró del barri de Clarà. Foto: Anna F (Ajuntament)

El 20 de gener és Sant Sebastià, el patró del barri de Clarà. L’actual situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 no permet l’organització dels actes festius que es duien a terme durant tot un cap de setmana. Per aquest motiu, només es mantindrà l’Ofici i una actuació musical. La celebració de d’Ofici Solemne dedicat al patró de Clarà tindrà lloc el diumenge 17 de febrer, a les 11.15 h, a l’església de Sant Joan (Baix a Mar). Les restriccions d’aforament per la Covid-19 fan inviable la celebració de la missa en la petita església de Clarà i les baixes temperatures d’aquests dies tampoc permeten fer la celebració a la plaça exterior.

Posteriorment, hi haurà música itinerant pels carrers del barri de Clarà, a càrrec de la Martingala Band, perquè els veïns i veïnes en puguin gaudir des de les seves cases. També s’ha previst il·luminar d’una manera especial l’edifici de l’església de Clarà de dissabte a dimecres vinent, per posar en valor aquest element del patrimoni arquitectònic del barri.

Redacció

 

La Gimcana d’aparadors de Nadal de Torredembarra ja té guanyadors

Millor aparador decorat de Nadal: Pupi Flors (carrer de Joan Güell, 13). Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Gimcana d’aparadors de Nadal 2020 de Torredembarra que organitza la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats ja té guanyadors, després que aquest migdia s’hagi dut a terme el sorteig a través de la pàgina web Sortea2. En aquesta ocasió han estat els nens i nenes nascuts entre els anys 2007 i 2015 els qui han pres part, amb un total de 265 butlletes recollides, superant les 200 de l’edició anterior.

Els guanyadors han estat:
•    1r premi. Una bicicleta: Emma Cristià Álvarez
•    2n premi. Un patinet: Lucía Romero González
•    3r premi. Un patinet: Eric Fort Pardo
•    4r premi. Un lot de productes escolars: Soufiane El Hatmi
•    5è premi. Un lot de productes escolars: Pol Medina Rodríguez

Les botigues guanyadores, segons els participants de la Gimcana, han estat:
•    Millor aparador decorat de Nadal: Pupi Flors (carrer de Joan Güell, 13)
•    Objecte amagat més original: Han quedat empatades les següents botigues:
Floristeria Pètals (carrer de Lleida, 3). Havien amagat una cinta mètrica fent el dibuix de l’arbre de Nadal).
Forn Cal Nicasi (plaça de la Vila, 16). Havien amagat un ham.
Les botigues guanyadores han rebut un lot de productes de marxandatge de l’oficina de Turisme i un lot de productes Maystar.

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha fet l’entrega dels regals.

Redacció

 

La Policia Local de Torredembarra deté dos joves després d’una baralla, possiblement relacionada amb la venda de droga

Imatge dels objectes comissats en la baralla. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Torredembarra va detenir dos joves el cap de setmana passat implicats en una baralla, possiblement relacionada amb la venda de droga, que es va produir l’1 de gener, al migdia, al parc de Cal Llovet. El primer jove se’l va detenir en el moment de la identificació dels participants a la baralla, quan es va comprovar que sobre ell hi havia una ordre de crida i cerca del Jutjat Penal 3 de Tarragona. Un dia més tard de l’altercat una víctima de la baralla va presentar denúncia per les lesions que li havien ocasionat amb un instrument conegut com a pota de cabra, un cop que va requerir set punts de sutura.

El diumenge 3 de gener, al voltant de les quatre de la tarda, la Policia Local va trobar l’altre implicat a l’estació de trens de Torredembarra, on es va iniciar una persecució fins que el van detenir més tard pel delicte de lesions i resistència i desobediència als agents de l’autoritat. Com a conseqüència de la persecució i resistència va resultar ferit un agent de la Policia Local que va ser atès pels serveis mèdics.

Redacció

 

Els Reis d’Orient reparteixen els regals a domicili a Torredembarra per adaptar-se a la covid-19

El Rei Melcior entregant regals a uns infants de Torredembarra. Foto: Eloi Tost

La covid-19 ha fet canviar els hàbits també als Reis Mags d’Orient. A Torredembarra enguany han substituït la tradicional cavalcada pel repartiment a domicili. Cada Rei, amb els seu equip de patges, ha pujat a un cotxe de l’Ajuntament i ha anat porta a porta a repartir els regals als infants. Durant la tarda d’aquest dimecres visiten més de 250 llars per entregar els presents a uns 410 nens i nenes. La sorpresa dels menuts ha estat enorme en veure que Melcior, Gaspar o Baltasar trucaven personalment a casa. «La il·lusió de la canalla és la mateixa, i així és més directe i molt més entranyable i proper», ha explicat Melcior.

Els Reis Mags han començat a repartir els regals per Torredembarra cap a quarts de sis de la tarda. En les últimes setmanes el consistori havia ofert a les famílies la possibilitat que passessin per casa seva, i unes 250 ho van sol·licitar. «La cavalcada com l’entenem nosaltres, amb la canalla que surt al carrer a rebre’ls, enguany no ha estat possible. Hi hem posat imaginació», ha comentat Núria Batet, regidora de Cultura de la localitat. En l’operatiu reial hi han participat una cinquantena de persones, entre xofers, ajudants dels patges i altres tasques logístiques.

Dos dels infants que han rebut regals han estat la Mariona i el Pol. Fins tan sols uns minuts abans de l’arribada de Melcior els pares no els han avisat, però tot i això la sorpresa ha estat gran. I els regals els han satisfet, si bé en el cas del Pol no ha estat exactament el que havia demanat a la carta que havia deixat fa uns dies a les Bústies Reials de Torredembarra.

Roger Segura – Eloi Tost / ACN

El Casal de Nadal torrenc per a infants obre portes el dia 28 amb totes les places cobertes

Imatges del Casal en plena activitat. Fotos: Anna F. (Ajuntament)

El Casal de Nadal ‘Gaia, els follets i les fades’ per a infants de 3 a 12 anys que organitza la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Torredembarra ha obert portes aquest passat dilluns dia 28 havent exhaurit les seixanta places previstes. Aquesta activitat, que és gratuïta, s’ha adaptat a les noves mesures per la Covid-19 i el màxim d’infants amb grups bombolla s’ha rebaixat de deu a sis infants que treballaran tallers on podran desenvolupar la seva creativitat i imaginació. Sempre que sigui possible es faran activitats a l’exterior dedicades a conèixer l’entorn i el respecte al medi.

El casal s’organitza en dos blocs, el primer correspon als dies 28, 29 i 30 de desembre de 2020 i es realitzarà al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra, en horari de 17 a 20 h. El segon bloc serà els dies 4 i 5 de gener del 2021, a la Sala Gran del Casal Municipal, de 10 a 13 h. La realització tècnica del Casal va a càrrec de l’entitat Viu Lleure.

Redacció

 

Els Bombers rescaten un home caigut en un pou cisterna de Torredembarra

Imatge del rescat per part dels Bombers. Foto: Bombers

Dues dotacions de Bombers han hagut de rescatar aquest matí un home que es trobava atrapat a l’interior d’un pou cisterna, d’uns 5 metres de profunditat, a una finca del carrer Alt de Sant Pere de Torredembarra. L’home n’ha sortit il·lès, segons han informat des del cos. 

Redacció

 

 

La Regidoria d’Esport torrenca proposa un Sant Esteve amb bicicletada a les xarxes socials

Sant Esteve a Torredembarra és sinònim de bicicletada, un esdeveniment esportiu que aplega centenars de persones. L’actual situació no permet organitzar un acte d’aquestes característiques, però seran moltes les persones que surtin individualment o amb la bombolla de convivència a donar un tomb amb bicicleta aquell dia. És per aquest motiu que la Regidoria d’Esport instal·larà un photocall el dia de Sant Esteve, de 10 a 12 h, a la plaça de Mn. Joaquim Boronat, perquè els i les ciclistes que ho vulguin es puguin fer una foto i la comparteixin a les xarxes socials amb l’etiqueta #BicicletadaTDB2020.

La Regidoria d’Esport i la Unió Ciclista Torredembarra animen les persones aficionades a la bicicleta a participar en aquesta activitat saludable i a compartir les seves fotos a les xarxes socials perquè malgrat la pandèmia es pugui mantenir una tradició tan arrelada al municipi.

Redacció

 

El Casal de Nadal per a infants de Torredembarra tanca inscripcions amb totes les places cobertes

Imatge de la façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

El Casal de Nadal ‘Gaia, els follets i les fades’ per a infants de 3 a 12 anys que organitza la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Torredembarra ha exhaurit les seixanta places previstes hores abans que finalitzés ahir el període d’inscripcions. Aquesta activitat, que és gratuïta, s’ha adaptat a les noves mesures per la Covid-19 i el màxim d’infants amb grups bombolla s’ha rebaixat de deu a sis infants que treballaran tallers on podran desenvolupar la seva creativitat i imaginació. Sempre que sigui possible es faran activitats a l’exterior dedicades a conèixer l’entorn i el respecte al medi.

El casal s’organitza en dos blocs, el primer correspon als dies 28, 29 i 30 de desembre de 2020 i es realitzarà al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra, en horari de 17 a 20 h. El segon bloc serà els dies 4 i 5 de gener del 2021, a la Sala Gran del Casal Municipal, de 10 a 13 h. La realització tècnica del Casal va a càrrec de l’entitat Viu Lleure.

Redacció

 

La Policia Local de Torredembarra denuncia dos establiments per incompliment de les mesures per la Covid

Un vehicle de la La Policia Local de Torredembarra. Foto: Cedida

La Policia Local de Torredembarra ha informat de tot un seguit d’actuacions d’aquest cap de setmana relacionades amb la vigilància del compliment de les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19, tant a persones a títol individual com a establiments oberts al públic. El resultat d’aquestes intervencions ha estat el següent:

•    10 denúncies per incompliment de la restricció de mobilitat nocturna.
•    1 denúncia per incompliment de l’obligació de portar mascareta.
•    2 denúncies per incompliment de les mesures de limitació en l’organització i l’exercici de l’activitat per part de dos establiments. En un, dissabte a la tarda tenia lloc una actuació en viu amb l’assistència d’una vuitantena de persones, la majoria sense mascareta, consumint beguda i sense respectar les distàncies de seguretat. En l’altre establiment, s’hi realitzava una festa privada amb la participació de 10 persones.

En l’àmbit dels establiments, la Policia Local també va denunciar un local el dissabte 12 de desembre, a la tarda, quan es duia a terme una actuació d’un Dj a la terrassa, amb la participació també d’una vuitantena de persones sense complir la normativa.

Des de l’Ajuntament i la Policia Local es fa una crida a la responsabilitat d’establiments i ciutadania per complir escrupolosament les normes de seguretat per evitar la propagació de la pandèmia.

Redacció

 

El nou reglament de Cal Dània a Torredembarra ja incorpora l’ús social dels horts ecològics

Actualment, Cal Dània compta amb 47 horts d’entre 50 i 60 m2 per a persones jubilades. Foto: Anna F. (Ajuntament)

Els horts ecològics de Cal Dània destinats a persones jubilades incorporaran l’ús social per a destinar-les també a entitats del tercer sector. Així ho recull el nou projecte de reglament de l’ús d’aquests espai que el ple de l’Ajuntament de Torredembarra va aprovar inicialment per unanimitat en la secció del 17 de desembre. A partir d’aquest acord, s’iniciaran els tràmits d’informació pública i audiència als interessats per a la presentació de reclamacions i al·legacions, si ho consideren oportú.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que amb el nou reglament a més de persones jubilades també podran ser usuàries d’aquest espai destinat al conreu ecològic les entitats de caire social, pedagògic o ambiental sense ànim de lucre que es trobin inscrites al Registre Municipal d’Entitats i Associacions Ciutadanes de Torredembarra. Per a sol·licitar disposar d’una llicència d’ús, aquestes entitats hauran de presentar una proposta de programa de desenvolupament d’hort social que inclogui, entre d’altres qüestions, l’objectiu a complir, els requisits socials de les persones que realitzaran els treballs de conreu, el repartiment de l’espai i sistema de conreu, la designació d’una persona responsable del grup, normes de funcionament intern (horaris, nombre màxim de persones destinades al conreu, destí social dels aliments conreats en el cas que no sigui l’autoconsum), etc.

Tal com s’assenyala en el mateix reglament, Cal Dània té la vocació de ser un espai dinàmic per a la promoció i coneixement de l’agricultura ecològica. Una eina per al millor coneixement del medi natural rural, per a la protecció de les varietats agrícoles locals i per a la divulgació d’aquesta pràctica. És a dir, vol ser un motor per al coneixement i la divulgació del món rural de Torredembarra i un lloc d’esbarjo per a persones preferiblement jubilades o prejubilades així com entitats del tercer sector social.

Actualment, Cal Dània compta amb 47 horts d’entre 50 i 60 m2 per a persones jubilades, dels quals 13 estan buits i pendents de tornar a assignar. També disposa d’uns 600 m2 que es preveu dividir en tres parts per horts comunitaris per al desenvolupament d’activitats educatives per part d’entitats socials. Dins l’espai de Cal Dània existeixen, també, unes zones per poder desar els estris necessaris per al conreu, i un espai comú per abastir-se d’aigua, gestionar els residus vegetals generats i per al gaudi i descans.

Redacció

 

L’Associació de Pessebristes de Torredembarra organitza una Mostra de Pessebres Virtuals

La Regidoria de Cultura informa que l’Associació de Pessebristes de Torredembarra ha decidit, tot i la pandèmia, continuar fent pessebres amb la mateixa il·lusió de sempre però en un altre format. Donades les circumstàncies actuals, han decidit organitzar una Mostra de Pessebres Virtuals, convidant a tots els vilatans i vilatanes a participar-hi.

Per participar-hi només cal enviar una fotografia general i dues amb algun detall interessant, divertit o curiós del pessebre a associaciopessebristeslatorre@gmail.com

S’accepten imatges fins al 4 de gener. En el mateix correu electrònic cal incloure: nom de la persona / família que ha fet el pessebre i l’edat dels participants.

A partir del 24 de desembre es podran veure les imatges dels pessebres que es vagin presentant  al blog: pessebreslatorre.wordpress.com

Redacció

 

Transfusió de sorra entre la platja de la Paella i la Llarga per restaurar els efectes del Glòria

S’espera que aquestes tasques es duguin a terme fins dilluns vinent. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Dirección general de Sostenibilidad de la Costa y del Mar del Ministerio para la Transición Ecológica va iniciar ahir les tasques d’extracció de sorra de la platja de la Paella de Torredembarra en el marc de les obres d’emergència aprovades per a la reparació dels danys causats pels temporals marítims, de vent i de pluges del mes de gener.

Segons s’ha comunicat des del Servei de Costas de Tarragona, es retiraran al voltant de 2.000 metres cúbics de sorra de la platja de la Paella, en la zona més propera al port, i s’utilitzaran per a la restauració d’espais litorals afectats pel temporal Glòria, concretament a la platja Llarga de Tarragona. S’espera que aquestes tasques es duguin a terme fins dilluns vinent.

Redacció

 

Una vetlla d’un difunt a Torredembarra acaba amb un brot de covid-19 que afecta 35 persones

Una ciutadana se sotmet a una prova PCR. Foto: ACN

Una vetlla d’una persona difunta a Torredembarra va acabar amb un brot de covid-19 que afecta 35 persones de la comunitat musulmana. En l’acte no s’haurien respectat les mesures de seguretat necessàries, afirma ACN. Segons ha confirmat el Departament de Salut, els fets es van produir el passat 5 de desembre i entre els afectats hi ha adults i joves, que ja estarien a punt d’acabar el període de quarantena. Posteriorment es va haver de confinar dotze grups escolars de sis centres diferents, als quals es van apllicar des del primer moment el cribatge corresponent que marca el protocol per aquests casos.

ACN – Redacció

 

 

Torredembarra presenta l’APP TDB_Alerta per contactar amb la Policia Local en casos d’emergència 

Torredembarra compta amb una nova eina per millorar la seguretat i la col·laboració ciutadana a través d’una comunicació més ràpida i més eficient amb la Policia Local. Es tracta de l’APP TDB_Alerta que es pot descarregar tant al Google Play com a l’App Store i també mitjançant codis QR que es trobaran en cartells distribuïts pel municipi.

Una vegada descarregada l’aplicació al mòbil cal crear un perfil d’usuari o usuària, una petició que validarà la mateixa Policia Local després de comprovar les dades personals introduïdes. A partir d’aquí, l’aplicació compta inicialment amb cinc opcions d’alerta: per violència de gènere, petició d’ambulància, alerta ocupa, alerta Covid-19 i pànic.

Durant la presentació de l’aplicació que ha tingut lloc aquest matí, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha ressaltat que cal aconseguir que la ciutadania se la faci seva, que els ciutadans i ciutadanes la tinguin disponible al seu telèfon per si l’han d’emprar. També ha explicat que l’objectiu és que ajudi a millorar la seguretat i també la seva percepció a partir d’un contacte més directe amb la Policia Local. En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal, ha destacat que l’ús d’aquesta aplicació està pensat per a casos d’emergència i de risc greu i que s’ha adaptat a la realitat del propi municipi. Tot i així, es tracta d’una eina viva que evolucionarà segons les necessitats. També ha comentat que permetrà una interacció de la ciutadania i el sector comercial amb la Policia Local d’una forma ràpida, eficient i eficaç que redueix el temps de resposta.

Carles Aros, de l’empresa Cesecat que ha desenvolupat l’APP, ha destacat el fet que l’aplicació i les dades que es generin al seu voltant es troben allotjades en servidors propis de l’Ajuntament, donant una garantia addicional a la seva protecció.

L’aplicació disposa de tres àmbits: ciutadania, establiments comercials i membres de la Policia Local, la qual cosa permetrà enviar missatges dirigits als grups concrets, segons el seu contingut. S’ha realitzat en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Aquesta nova eina permetrà a la Policia Local tirar endavant el pla de transició digital, adaptant-se a les noves tecnologies, i donant resposta directa i ràpida a la ciutadania. L’import destinat a l’aplicació ha estat de 14.368,75 € (IVA inclòs).

Redacció

 

Els Reis d’Orient canvien a Torredembarra la cavalcada per l’entrega de regals a les cases

Celebració amb prudència i seguretat. Amb aquesta premissa han treballat diferents regidories de l’Ajuntament de Torredembarra per oferir un calendari d’activitats de Nadal adaptades a l’actual situació d’emergència sanitària per la Covid-19. Cal destacar l’organització de l’arribada dels Reis d’Orient al municipi. No serà possible dur a terme la tradicional cavalcada però els Reis es traslladaran a les cases dels infants d’entre 2 i 10 anys que ho demanin per fer entrega dels regals.

Programa d’activitats:

•  De l’11 de desembre al 4 de gener: Gimcana dels aparadors de Nadal de Torredembarra.

Amb 52 comerços participants. Tota la informació: ow.ly/lwdg50CEmdB

•  Dissabte 12 i dissabte 19 de desembre, d’11 a 13 h i de 17.30 a 19 h.: Tió Traginer

Es tracta d’una activitat itinerant. El tió traginer passejarà pels carrers de la Vila repartint il·lusió i alegria entre els infants.

•  Dissabte 12 de desembre: d’11.30 a 13.30 h i de 17 a 19 h. / Dissabte 19 de desembre: d’11.30 a 13.30 hores. A la pl. Mn. Joaquim Boronat.: Taller de tions de Nadal

Un taller màgic, de tions de fusta, on l’infant podrà personalitzar el seu tió de Nadal. Se li proporcionarà a cada participant un tros de fusta d’alzina o roure preparat per al seu muntatge i un sobre individual, prèviament desinfectat, amb tot el material necessari per a desenvolupar l’activitat.

Inscripció prèvia a l’envelat de Turisme, situat a la pl. Mn. Joaquim Boronat. Preu : 1 €

•  28, 29 i 30 de desembre i 4 i 5 de gener:  Casal de Nadal ‘Gaia, els follets i les fades’

Per a nens i nenes de 3 a 12 anys, amb inscripció gratuïta fins al 21 de desembre i places limitades. El casal s’organitzarà en dos blocs, el primer correspon als dies 28, 29 i 30 de desembre de 2020 i es realitzarà al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra, en horari de 17 a 20 h. El segon bloc serà els dies 4 i 5 de gener del 2021, a la Sala Gran del Casal Municipal, de 10 a 13 h. Es podrà triar entre les dues opcions o demanar plaça per als dos blocs.

Les inscripcions es duen a terme a la pàgina web www.viulleure.cat i per a qualsevol informació cal dirigir-se al telèfon 722851002 o al correu electrònic torredembarraviulleure@gmail.com

•  1 de gener: 1r Bany de l’any

Serà un 1r Bany de l’any diferent. Properament, més informació a www.turismetorredembarra.cat

•  2, 3 i 4 de gener: Bústies reials

Podeu portar les vostres cartes per als Reis d’Orient a: Torre de la Vila,  plaça de Mn. Joaquim Boronat, plaça de l’Església de Clarà i plaça de Josep Valls Ibern.

•  5 de gener, a les 17 h: Arribada dels Reis d’Orient a Torredembarra i repartiment de regals a les cases

Els Reis d’Orient arribaran puntualment a Torredembarra i petits i grans ho podran veure a les xarxes socials municipals. Després de rebre les claus de la vila, iniciaran el repartiment de regals per les cases amb infants de 2 a 10 anys. Si voleu que els Reis us visitin personalment, us heu d’inscriure gratuïtament a:
https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/actividades

Us hi podeu apuntar fins al 28 de desembre, a les 10 h.

Redacció

 

Arriba la sisena edició de la Gimcana dels aparadors de Nadal a Torredembarra

La regidoria de Comerç, Indústria i Activitats impulsa la sisena ‘Gimcana dels aparadors de Nadal: troba l’objecte que no toca!’, una proposta lúdica per a infants i famílies. Es durà a terme de l’11 de desembre al 4 de gener. En aquesta edició hi prenen part 52 comerços.

És una proposta de promoció del comerç local i de proximitat que vol potenciar el coneixement de l’eix comercial i, a la vegada, persegueix una funció lúdica i d’oci. Consisteix en què les botigues decoren els seus aparadors de Nadal amagant un objecte que no estigui relacionat ni amb el Nadal ni amb la botiga. Els infants i famílies hauran de trobar-los als aparadors dels comerços participants i apuntar-ho en una graella que es troba disponible a les oficines de la Regidoria de Turisme i a l’Ajuntament, així com en totes les botigues participants a la gimcana. Una vegada omplerta tota la graella hauran de dipositar-la a les urnes de la Regidoria de Turisme o  l’Ajuntament i entraran en el sorteig de premis i regals. Podran participar tots els nens i nenes nascuts entre els anys 2007 i 2015.

Les butlletes recollides, amb data d’entrega màxima el 7 de gener a les 13 h, es revisaran i totes les que siguin correctes entraran en un sorteig telemàtic que es realitzarà el divendres, 8 de gener, a través de la pàgina Sortea2. Els premis d’enguany són una bicicleta, dos patinets i dos lots de productes escolars.

Les botigues també tindran opció a premi, ja que els participants valoraran el ‘Millor aparador decorat de Nadal’ i ‘L’objecte més original amagat a l’aparador’.

Redacció

 

Jutjaran tres persones acusades de robatori amb violència i intimidació a Torredembarra per fets ocorreguts l’any 2015

Dos agents i un vehicle dels Mossos d’Esquadra custodiant l’edifici de l’Audiència de Tarragona, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Aquest divendres 11 de desembre, la secció segona de l’Audiència Provincial jutjarà tres persones acusades d’un delicte de robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa, d’un delicte de lesions amb deformitat i de dues faltes de lesions.

Els fets van ocórrer a Torredembarra l’any 2015. Segons el fiscal, els acusats estaven en un establiment quan les víctimes van entrar en aquest. En aquell moment, els acusats es van abalançar damunt d’una de les víctimes, propinant-li cops de puny per tot el cos. Un dels acusats també va colpejar a l’altra víctima a la boca, fentla caure a terra. Una de les acusades, aprofitant que la víctima estava al terra, va intentar sostreure-li la bossa, sense aconseguir-ho.

Tot seguit, aquesta acusada i l’altra, es van abraonar sobre aquesta víctima i la van colpejar. En aquell instant, el fill de les víctimes i un tercer van entrar al local per a intentar ajudar als seus pares, moment en què els acusats van fugir del lloc. No obstant això, un d’ells va agafar un got de vidre i el va llançar al fill a la cara, lesionant-lo.

El fiscal demana 2 anys de presó per a cada acusat.

Redacció