TARRAGONA 21

Solucions urgents per a resoldre els problemes del servei de recollida d’escombraries a Torredembarra

Imatge de la façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra celebrarà un ple extraordinari aquest proper dijous, 6 d’agost, a les 10 h, de manera telemàtica per a tractar l’aprovació d’una modificació de crèdit i la incoació de l’expedient per a la resolució del contracte del servei de recollida i transport de residus del municipi i concedir el tràmit d’audiència a la contractista, NORVERT SL.

En relació al contracte del servei de recollida i transport de residus, la proposta que es porta a ple contempla l’obertura d’un expedient a aquest empresa el mes de novembre passat quan ja es van detectar un seguit d’incompliments contractuals. Ara s’hi suma l’informe elaborat el mes de juliol d’enguany amb un relat extens de totes les deficiències detectades des de l’inici de l’estiu que ha estat l’època més conflictiva amb la finalització de l’estat d’emergència per la Covid-19, la qual cosa va permetre la mobilitat entre regions sanitàries, que va comportar l’arribada massiva de persones amb segona residència a Torredembarra.

La principal problemàtica és que no s’han dut a terme els buidats de contenidors establerts al contracte ni les neteges interiors, no s’han recollit les bosses de residus que es troben a terra, al costat dels mateixos contenidors i no s’han finalitzat serveis com la recollida de la poda.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que tot plegat ha coincidit amb un conflicte intern entre empresa i treballadors i ha recordat que la Regidoria de Sostenibilitat ha destinat operaris propis a netejar els voltants dels contenidor durant els matins. També ha comentat que en els darrers dies la situació ha millorat i l’empresa adjudicatària del servei, per pal·liar el problema, va contractar una empresa d’inserció social per dur a terme les neteges als voltants dels contenidors durant la tarda, de dilluns a dissabte.

Paral·lelament a la proposta d’incoació de l’expedient per a resoldre el contracte, la Regidoria de Sostenibilitat ha obert 26 expedients sancionadors a persones per llençar deixalles a la via pública.

D’altra banda, el ple de dijous debatrà una modificació de crèdit destinada, principalment, a incrementar les inversions en l’àmbit informàtic per valor de 133.000 €. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que aquesta modificació ve motivada principalment per dos motius. Per un costat, la implantació del teletreball a l’Ajuntament arran de les mesures adoptades per evitar la propagació de la Covi-19 ha comportat la realització de despeses no previstes al pressupost inicial. Per l’altre, s’ha decidit avançar el pla de modernització informàtica i de telecomunicacions de l’Ajuntament després que aquestes setmanes s’hagi executat el projecte d’adequació del cablejat i la xarxa informàtica de l’edifici del Castell cofinançat entre l’Ajuntament de Torredembarra i la Diputació de Tarragona (dins la línia de subvencions PEXI 2017). Aquesta actuació ha evidenciat que cal realitzar noves actuacions a curt termini per garantir que es pugui donar un servei en òptimes condicions.

El ple es podrà seguir en directe a través de l’emissora municipal de ràdio Ona la Torre (107.0 FM) i del canal Youtube de l’Ajuntament.

Redacció

 

‘A pas de tortuga babaua’, l’exposició que es podrà visitar a Cal Bofill fins al 31 d’agost

La Regidoria de Sostenibilitat presenta l’exposició «A pas de tortuga babaua», de GEPEC-Ecologistes de Catalunya, que es podrà visitar a Cal Bofill, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, durant tot el mes d’agost.

Es tracta d’una exposició sobre la història fictícia d’una tortuga babaua a la nostra costa. L’objectiu és mostrar la riquesa de fauna i flora i difondre entre la població que cal trucar al 112 en cas de trobar qualsevol animal salvatge marí. L’exposició consta de 10 panells en els quals el públic podrà pintar amb aquarel·la a partir d’un joc de cartes amb imatges de les més de 80 espècies representades. És apta per a infants de més de 9 anys i adults.

L’exposició forma part  del programa d’educació ambiental 2020 de la Regidoria de Sostenibilitat.

Redacció

 

Campanya de reforç de la recollida d’escombraries porta a porta als barris de Babilònia, Sant Jordi i Clarà

Repartiment de cubells del porta a porta a Cal Bofill, aquest mes de juliol. Foto: Anna F. (Ajuntament)


La Regidoria de Sostenibilitat informa que del 4 al 8 d’agost es durà a terme una campanya de reforç de la recollida d’escombraries porta a porta als barris de Babilònia, de Sant Jordi i de Clarà. Per aquest motiu, s’ubicaran uns punts fixos de repartiment de material de 10 a 13 h, que seran els següents:

Babilònia: parc de Cal Llovet, davant de la Biblioteca.
Sant Jordi: davant de la farmàcia.
Clarà: davant del parc ubicat a la cruïlla entre camí del Moro i carrer de Pere Romeu.

A més, durant tot el mes d’agost, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, es podrà seguir recollint el material a Cal Bofill, Centre d’Activitats Mediambientals (pg. Colom, 48).

Redacció

 

Torredembarra torna a acollir el Pleniluni Circus, del 6 al 8 d’agost 

Els dies 6, 7 i 8 d’agost arriba una nova edició del Pleniluni Circus a Torredembarra de la mà de la Regidoria de Turisme i la Cia Passabarret. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que la programació d’enguany s’ha adaptat a les mesures sanitàries per la Covid-19 i els espectacles s’oferiran, majoritàriament, a l’espai Pet d’ovella – Roca Foradada, al port esportiu, amb l’aforament limitat, el públic assegut amb les corresponents distàncies de seguretat, ús de mascareta i reserva prèvia per poder assistir-hi. Tots els actes són gratuïts.

El programa d’actes és el següent:

Dijous 6 d’agost a les 20 h. Espectacle ‘Disco Delivery’ amb DJ Capuzzi & La Señorita X. Espectacle hilarant, ple d’alegria, humor i amor.

Divendres 7 d’agost a les 20 h. Espectacle ‘Total Glamour’ amb The Sullivan’s. Espectacle fresc, alegre i entretingut, carregat de bona música i humor.

Dissabte 8 d’agost a les 20 h. Espectacle itinerant ‘Terrabastall de circ’ amb Xarop de Canya. Espectacle de circ mòbil pel passeig de Rafael Campalans, sortida i arriba a la Casona.

Dissabte 8 d’agost a les 22.30 h. Espectacle ‘Pekenio Náhuel’. Un pallasso esbojarrat i atrevit, on el públic juga un paper fonamental i imprescindible.

Reserva prèvia a partir de l’1 d’agost al telèfon 977 64 45 80 o al correu electrònic turisme@torredembarra.cat

Redacció

 

Torredembarra obre pas aquest 30 de juliol a les sol·licituds d’ajuts socials per la Covid-19

La Regidoria d’Acció Social informa que aquest 30 de juliol s’obre el termini per a presentar sol·licituds a la convocatòria d’ajuts d’urgència social de l’Ajuntament de Torredembarra, destinada a donar suport econòmic a les famílies amb dificultats socioeconòmiques per a pal·liar els efectes de la crisi generada per la Covid-19.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha explicat que la pandèmia per la Covid-19, més enllà de la crisi sanitària, ha generat una important crisi econòmica com a conseqüència de l’impacte del confinament i de les mesures restrictives que s’han hagut de prendre per frenar la propagació de la malaltia.

Poden acollir-se als ajuts les persones o unitats familiars de convivència que es trobin en una situació de dificultat socioeconòmica que limiti la seva capacitat per a cobrir les necessitats bàsiques. S’entén per unitat familiar o nucli de convivència al mateix domicili: el format per la persona sol·licitant amb altres persones amb qui està unida per matrimoni o relació anàloga de convivència, o per lligams de consanguinitat fins al segon grau, és a dir, avis, pares, fills, germans o nets, o per adopció, que conviuen en el mateix domicili.

Els ajuts van destinats a la compra en botigues o supermercats del territori de productes bàsics de subsistència (productes d’alimentació, d’higiene personal i de la llar, medicaments i pagament de factures de subministraments bàsics de la llar i electrodomèstics).

La presentació de sol·licituds es pot dur a terme de manera presencial, però cal demanar cita prèvia al telèfon 977 64 00 25 o per correu electrònic: oac@torredembarra.cat i al 977 13 15 79  serveissocials@torredembarra.cat. En aquest cas, es poden recollir prèviament els formularis tant a l’Ajuntament com a les oficines d’Acció Social, sense cita prèvia.

També es pot fer telemàticament a la seu electrònica de l’Ajuntament: https://www.seu-e.cat/ca/web/torredembarra S’han habilitat telèfons de suport informatiu per a les persones interessades a sol·licitar els ajuts: 671 01 10 49 (horari d’atenció de 9 a 12 h, de dilluns a divendres) i el 977 13 15 79 (de 9 a 14 h, de dilluns a divendres).

El termini per a la presentació de les sol·licituds estarà obert fins al 31 d’agost de 2020 i sempre que existeixi consignació pressupostària. En cas que s’esgoti la consignació pressupostària, es procedirà a dotar-la per atendre totes les sol·licituds presentades si hi ha finançament suficient. La partida econòmica total que es destina a aquesta línia d’ajuts és de 110.000 €.

Es tracta d’ajuts dineraris, no en espècie, que es materialitzaran en un pagament únic, de manera individual i puntual. La quantia de l’ajut serà variable en funció dels membres de la unitat familiar de convivència. S’han establert unes quanties fixes en funció dels membres que componen el nucli de convivència:

1 persona    90 euros
2 persones    140 euros
3 persones    195 euros
4 persones    240 euros
5 persones    275 euros
6 persones o més    300 euros

En les bases de la convocatòria, s’estipulen els requisits que s’han de complir per a poder sol·licitar l’ajut, els ingressos mensuals nets màxims i la tramitació que s’ha de dur a terme.

El nucli de convivència de la persona sol·licitant no podrà superar els ingressos establerts en l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) fixat anualment per la Llei de pressupostos de la Generalitat, fixat en 569,12 € a l’any 2017 (o vigent), multiplicat per 1,5 (IRSC*1,5 =853,68€). Aquest índex s’incrementarà en un 30% per cada membre addicional del nucli de convivència (256,10 € per cada membre addicional).

Els ingressos mensuals nets familiars màxims per a tenir dret a l’ajuda seran els següents: 1 membre 853,68 €, 2 membres 1.109.78 €, 3 membres 1.365,88 €, 4 membres 1.621,98 €, 5 membres 1.878,08 €, 6 membres 2.134,18 €, 7 membres 2.390,28 € i 8 membres 2.646,38 €.

En aquest espai, es pot consultar tota la informació i formularis per poder presentar les sol·licituds d’ajuts: http://torredem.altanet.org/ca/textnormal/color/tramits/tramits/8/tra/126/1/

Bases íntegres: http://torredem.altanet.org/documents/tramits/20200714144735-20200713_04345_bases.urg.soc.covid19.pdf

Aquí es pot consultar la convocatòria publicada al BOPT: https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=anunci&id=5662&ebop_any=2020

Redacció

 

Aquest dimarts reobren els horts ecològics de Cal Dània, després del resultat negatiu de la prova per Covid-19

Imatge d’un usuari dels horts ecològics de Cal Dània. Foto: Cedida

Aquest dimarts, 28 de juliol, la Regidoria de Sostenibilitat reobrirà els horts ecològics de Cal Dània després que el resultat de la prova mèdica que s’havia de fer a un familiar d’una de les persones que tenen contacte amb les instal·lacions hagi estat negatiu de Covid-19. Cal recordar que els horts es van tancar dijous passat com a mesura de precaució.

Redacció

 

Turisme de Torredembarra programa noves visites al far per al mes d’agost

Al juliol, s’han ofertat una vintena de visites, amb la participació de 139 persones. Foto: Anna F. (Ajuntamet)

Les visites guiades al far de Torredembarra han tingut molt bona acollida aquest mes de juliol i, per aquest motiu, la Regidoria de Turisme ha posat en marxa novament les reserves en línia a través de la seva pàgina web: https://bit.ly/3eQlIlo per a noves visites el mes d’agost. Al juliol, s’han ofertat una vintena de visites, amb la participació de 139 persones.

Són visites per a un màxim de 5 persones i del mateix nucli familiar, amb ús obligatori de mascareta per a poder accedir a l’equipament. Es poden reservar en línia visites en català i en castellà. Les franges horàries de la visita inicialment són al vespre. Per a realitzar-la en anglès, francès o alemany, cal contactar amb l’oficina de Turisme al telèfon 977 644 580.

La tarifa general és de 3 € per persona. També hi ha tarifa reduïda d’1,5 € aplicable a menors de 18 anys, titulars del Carnet Jove i majors de 65 anys. La visita no es recomanable a menors de 10 anys.

El pagament s’haurà de fer efectiu el mateix dia de la visita al far. Preferiblement amb targeta bancària.

Tríptic informatiu: http://www.turismetorredembarra.cat/common/descargas/triptic-far-ca-es-en.pdf

Redacció

 

20 joves de tot Catalunya participen al Camp de Treball dels Muntanyans

Els regidors de Sostenibilitat i de Joventut els han visitat per conèixer les activitats. Foto: Anna F. (Ajuntament)

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, i el regidor de Joventut, Guillem Pujol, han visitat aquest matí el quart Camp de Treball de l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans en què hi prenen part vint joves entre el 12 i el 26 de juliol. Els participants, d’entre 14 i 17 anys, provenen de diferents punts de Catalunya, principalment de Barcelona i de Girona i durant l’estada al Camp de Treball s’allotgen a l’escola L’Antina. El Camp l’ha organitzat la Direcció General de Joventut, i està dirigit per l’entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció amb el suport de les Regidories de Joventut i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra.

Ambdós regidors han pogut conèixer de primera mà les activitats mediambientals que hi desenvolupen els i les joves, principalment fer un cens de lliris de mar (flora autòctona de l’espai dunar), neteja de deixalles i suport per envalisar l’espai i extracció de plantes invasores. El director del camp, Víctor Álvarez de GETE-Ecologistes en Acció, ha comenta que a causa de l’actual situació per la Covid-19, s’han hagut de modificar les activitats lúdiques i centrar-les en realització de tallers i activitats de convivència entre els participants. De fet, el camp ja va començar més tard que altres anys en què s’iniciava la primera quinzena de juliol, per adaptar-se a les mesures de seguretat sanitàries.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha ressaltat la importància que aquest camp tingui continuïtat, és el quart any que s’oferta, ja que és una manera d’implicar la joventut en la cura i el respecte pel medi ambient, posant en valor aquest entorn natural. A més, les tasques que desenvolupen també ajuden al manteniment dels Muntanyans.

Redacció

 

Torredembarra activa el protocol per Covid-19 als horts ecològics a l’espera dels resultats d’una prova mèdica

Imatge d’un usuari dels horts ecològics de Cal Dània. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra ha activitat avui el protocol per Covid-19 als horts ecològics de Cal Dània com a mesura de precaució després que un familiar d’una de les persones que tenen contacte amb les instal·lacions estigui a l’espera de la prova mèdica per a detectar si és un cas positiu. Ja s’ha contactat amb els usuaris i usuàries dels horts per explicar-los que no podran tornar-hi fins que es coneguin els resultats de la prova.

Si es donés el cas que el resultat fos positiu, aleshores s’informarà als afectats del protocol a seguir que marqui el Departament de Salut i de les mesures a prendre per part de l’Ajuntament.

Torredembarra obre dijous el termini per buscar compensacions als locals afectats la Covid-19

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats informa que aquest 23 de juliol s’obre el termini per a presentar sol·licituds a la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Torredembarra destinada al sector comercial i de serveis del municipi, amb motiu de les despeses ocasionades per l’adquisició d’equips de protecció individual i altres materials o prestacions per fer front a la Covid-19 i així poder garantir als seus clients les mesures sanitàries adients per frenar-ne la propagació.

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha explicat que l’objectiu d’aquesta línia de subvencions és ajudar a la reducció de l’impacte econòmic causat en el sector comercial i de serveis de Torredembarra per la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19. També ha recordat que ja s’han pres altres mesures com les reduccions de determinades taxes al sector econòmic, la formació gratuïta per a adoptar mesures davant la pandèmia i un nou web per a dinamitzar el comerç local.

Poden acollir-se a les subvencions les persones físiques, jurídiques o empreses privades amb ànim de lucre, agrupacions de les dues, comunitats de béns o qualsevol altre tipus d’unitat econòmica o patrimoni separat que encara que no tinguin personalitat jurídica duguin a terme les accions objecte de la subvenció  i que compleixin els requisits establerts a la convocatòria.

Són objecte de les ajudes els següents establiments:

  • Establiments comercials i de serveis amb atenció al públic amb una superfície menor o igual a 400 m2.
  • Establiments d’alimentació fins a 120 m2.
  • Establiments de restauració, sector hoteler: hostals, pensions i càmpings sense límit de superfície.
  • Gimnasos i espais educatius o assimilables sense límit de superfície.

Pel que fa als criteris per a atorgar els ajuts i la quantitat econòmica, cal tenir present que l’ordre d’accés a la subvenció es determinarà per l’ordre de presentació de sol·licituds. S’atorgaran per ordre d’entrada en el registre general de l’Ajuntament des que l’expedient estigui complet, i en funció de l’acompliment dels requisits exigits en les bases fins a esgotar la partida. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de novembre.

La partida econòmica total que es destina a aquesta línia de subvencions és de 80.000 €. L’import subvencionable és de fins al 90% corresponent al total de factures subvencionables presentades amb un límit màxim de quantia de subvenció de 400 € per establiment.

En aquest espai, es pot consultar tota la informació i formularis per poder presentar les sol·licituds de subvenció: http://torredem.altanet.org/ca/textnormal/color/tramits/tramits/0/tra/129/1/

Aquí es pot consultar la convocatòria publicada al BOPT: https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=dwn&tipus=i&data=20200722&anyp=2020&num=04790&v=i

Properament, està previst que també s’obri el termini per a la presentació de sol·licituds d’ajuts d’urgència social per a pal·liar els efectes de la pandèmia en els col·lectius més vulnerables.

Redacció

 

La Policia Local torrenca deté un jove per amenaces amb arma blanca i desordres públics

Imatge del ganivet de grans dimensions (48 cm de fulla), que hauria estat utilitzat pel jove per amenaçar-ne uns altres. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Torredembarra va detenir la matinada de diumenge un jove veí del municipi com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces amb arma blanca i desordres públics. Hores més tard de la detenció es va trobar al lloc del fets un ganivet de grans dimensions (48 cm de fulla), que hauria estat utilitzat pel jove per amenaçar-ne uns altres a la zona del passeig de Rafael Campalans.

De fet, al voltant de dos quarts de cinc de la matinada de diumenge, la Policia Local va ser alertada d’una baralla en què un jove portava un ganivet. Quan els agents van arribar, el noi els va increpar i insultar i va sortir corrents. Després d’una persecució a peu, el van detenir.

Redacció

 

El ‘Cinema a la fresca’ torrenc, del 23 de juliol al 20 d’agost, cada dijous a la nit

‘El regreso de Mary Poppins’ enceta el cicle. 

La Regidoria de Turisme organitza un nou cicle de cinema a la fresca aquest estiu, adaptat a l’actual situació de crisi sanitària per la Covid-19. Per aquest motiu, l’aforament és limitat i l’ús de la mascareta, obligatori. Es tracta d’una activitat gratuïta però precisa de reserva prèvia al telèfon 977 64 45 80 o al correu electrònic turisme@torredembarra.cat

La programació que s’ofereix és la següent:

– Dijous 23 de juliol, a les 22 h. Lloc: Pet d’ovella- Roca Foradada (Port esportiu). El regreso de Mary Poppins.

– Dijous 30 de juliol, a les 22 h. Lloc: Pet d’ovella- Roca Foradada (Port esportiu). Aladdin.

– Dijous 6 d’agost, a les 22 h. Lloc: Pet d’ovella- Roca Foradada (Port esportiu). Padre no hay más que uno.

– Dijous 13 d’agost, a les 22 h. Lloc: Pet d’ovella- Roca Foradada (Port esportiu). Mascotas 2.

– Dijous 20 d’agost, a les 22 h. Lloc : Pet d’ovella- Roca Foradada (Port esportiu). Géminis.

Redacció

 

El Banc de Sang, que afronta l’estiu amb les reserves ‘baixes’, s’aturarà a Torredembarra el dia 25

La campanya per donar sang arribarà aquest dissabte dia 25 al Casal Municipal de Torredembarra, entre les 10.00 i les 14.00 hores. Tots aquells que hi vulguin participar tenen garantides les mesures sanitàries anticovid. Cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç. El Banc de Sang i Teixits (BST) ja ha avisat que afronta l’estiu amb les reserves «baixes» i fa una crida a la població per mantenir les donacions.

Tot i que s’estan organitzant campanyes cada dia per garantir que entrin subministraments als hospitals, des del BST asseguren que «pateixen», sobretot pel que fa a les donacions de plaquetes, que tenen una durada de cinc dies. Tal com ha explicat la promotora del BST a Girona, Cristina Valverde, es necessiten «com a mínim» unes 800 bosses de sang a tot Catalunya diàriament. També ha alertat de la represa de l’activitat als hospitals, que ha tornat progressivament als nivells d’abans de l’arribada de la pandèmia i necessiten disposar de recursos suficients.

L’estiu sempre és l’època més fluixa pel que fa a les donacions de sang. Si habitualment, aquestes baixen pràcticament un 30% al període comprès entre juny i agost, enguany la situació ha empitjorat encara més a causa de la pandèmia de la covid-19. Un escenari que posa en alerta al Banc de Sang i Teixits, ja que si bé no hi ha tantes donacions, les necessitats que s’han de cobrir són les mateixes que les de la resta de l’any.

Redacció – ACN

 

La nova comissaria dels Mossos a Torredembarra estarà en funcionament el primer trimestre del 2022

Imatge dels terrenys de la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra. Foto: Anna F.(Ajuntament)

La nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra estarà operativa el primer trimestre del 2022. Així ho ha anunciat el director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer, a la Junta Local de Seguretat de Torredembarra que s’ha celebrat aquest matí telemàticament. Finalment, no hi ha pogut assistir el conseller d’Interior, Miquel Buch, per altres compromisos en la gestió de la pandèmia per la Covid-19. En aquests moments, la Generalitat està preparant la licitació de les obres, que haurien de començar el segon semestre del 2021. També es treballa en el conveni pel qual l’Ajuntament farà la cessió dels terrenys a la Generalitat, tal com ha explicat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira.

Pel que fa a les dades sobre delinqüència facilitades pels Mossos d’Esquadra, els fets delictius han baixat un 11,3 % el darrer any. De fet, la baixada en els darrers cinc anys se situa en un 25 %, i el municipi de Torredembarra es troba per sota de la mitjana de Catalunya en quant a fets delictius. De juny de 2019 a maig de 2020 s’han produït un total de 985 infraccions penals, enfront de les 1.110 que es van produir entre juny de 2018 i maig de 2019. Per tipologies, els delictes contra el patrimoni han disminuït un 13,3 % (de 879 a 762) i un 6,7 % contra les persones (de 149 a 139), mentre que han augmentat contra la seguretat viària (de 51 a 58) i contra la salut pública (de 3 a 7).

Segons dades de la Policia Local de Torredembarra, en tasques de policia administrativa, el 2019 es va produir un augment del 18,6 % respecte al 2018 en gestió interna de documentació (passant de 2.354 a 2.794) i un increment del 5,53 % en recepció de trucades (d’11.772 a 12.424). Les denúncies per l’ordenança municipal de circulació han augmentat un 62,8 % (de 1.815 a 2.955) i les de trànsit han disminuït un 2,2 % (de 179 a 175). Els accidents de trànsit han augmentat un 17,1 % (passant de 127 el 2018 a 145 el 2019) i també han augmentat els expedients en l’àmbit de policia de mediació (25 expedients el 2018 i 37 el 2019), entre altres dades destacades.

Pel que fa a aquesta primera part del 2020, destaquen les dades relatives a l’operatiu vigent durant l’estat d’alarma decretat per la pandèmia provocada per la Covid-19. Durant aquest temps, la Policia Local ha estat requerida en 1.461 serveis, dels quals 765 han estat específicament per l’estat d’alarma amb 268 controls estàtics i dinàmics, 176 controls a establiments, 12.264 persones identificades, 7.921 vehicles identificats i 265 infraccions relacionades amb el confinament. En aquest període de temps, les actuacions policials a Torredembarra s’han vist incrementades un 43,5 % com a conseqüència de la Covid-19.

Els fets delictius han disminuït un 11,3 % en el darrer any, segons s’ha afirmatdurant la roda de premsa telemàtica.

Tant l’alcalde, Eduard Rovira, com el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, han expressat el seu agraïment als i les agents per la gran tasca realitzada en la gestió de la situació provocada per la Covid-19.

Una altra qüestió que s’ha tractat a la Junta ha estat l’acord de col·laboració entre les policies locals de Torredembarra, Altafulla i Creixell. Actualment, es troba en fase d’elaboració després que els tres ajuntaments duguessin a terme els corresponents acords plenaris i caldrà la validació del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació final.  L’objectiu d’aquest col·laboració és optimitzar els recursos humans i materials de les diferents policies locals per poder donar resposta a les urgències o emergències greus i rellevants que sorgeixen en els respectius termes municipals.

També s’ha informat sobre la tramitació de l’expedient en relació a la contractació d’un servei de seguretat privada i vigilància al municipi que es gestiona amb l’Administració General de la Seguretat de la Generalitat de Catalunya.

La situació de les cases ocupades i les plantacions de marihuana han estat altres temes que han sorgit durant la reunió pels casos que s’han produït al municipi, però que formen part d’un fenomen generalitzat. Els Mossos han explicat que aquests fets delictius formen part de les seves prioritats operatives i que treballen perquè es produeixin canvis en la legislació que permetin ser més resolutius.

En relació als aldarulls i problemes d’ordre públic que s’han produït recentment a Torredembarra, s’ha informat de la reunió que va tenir lloc dimarts passat a l’Ajuntament de Torredembarra entre representants municipals, policials i del Consolat del Marroc amb l’objectiu d’iniciar una estreta col·laboració entre les diferents institucions per a buscar solucions als incidents d’ordre públic que ha viscut el municipi els darrers dies. La reunió va tenir lloc a petició del mateix Consolat del Marroc, interessat en què incidents amb la participació de persones del seu país no afectin la bona convivència amb la gran majoria de ciutadans. Mossos d’Esquadra i Policia Local de Torredembarra treballen conjuntament per evitar al màxim aquests problemes d’ordre públic.

Finalment, s’ha donat a conèixer el nou protocol entre Mossos d’Esquadra i Policia Local sobre el trasllat de detinguts per a fer-lo més àgil i eficient.

A la Junta Local de Seguretat hi han assistit l’alcalde, Eduard Rovira; el director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer; el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris; el subdelegat del Govern, Joan Sabaté; la directora territorial d’Interior a Tarragona, Mònica Solé, i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers i Protecció Civil de Torredembarra, entre d’altres. També hi han pres part els alcaldes d’Altafulla i de Creixell en el moment en què s’ha tractat l’acord de col·laboració entre les tres policies.

Redacció

 

El Casal d’Estiu de Torredembarra torna a la normalitat després del resultat negatiu de Covid-19 d’un infant

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Torredembarra

Imatge d’arxiu de l’Ajuntament de Torredembarra

El Casal d’Estiu que organitza l’Ajuntament de Torredembarra, dirigit per la Fundació Pere Tarrés, torna a la normalitat amb tots els grups de nens i nenes després que aquest migdia s’ha conegut que el resultat de la prova mèdica per a detectar un possible cas de Covid-19 en un dels infants assistents ha estat negatiu.

Cal recordar que el 15 de juliol a la tarda es va activar el protocol per Covid-19 i es va contactar amb les famílies dels altres infants del mateix grup de convivència i del grup de convivència d’un germà, per explicar-los que no podrien tornar a assistir al Casal fins que es coneguessin els resultats de la prova.

D’altra banda, el regidor de Joventut i Infància, Guillem Pujol, demana comprensió i paciència quan es visquin situacions d’aquest tipus.

Voluntaris de Protecció Civil de Torredembarra busca persones que es vulguin incorporar a l’entitat

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Torredembarra busca persones que es vulguin incorporar a l’entitat per a dur a terme tasques d’ajut a la ciutadania de manera totalment altruista.

Les persones que formen dels voluntaris de Protecció Civil de Torredembarra duen a terme una gran labor, com ha quedat demostrat en l’actual situació de crisi sanitària per la pandèmia provocada per la Convid-19. Cal recordar que van realitzar al voltant de 400 atencions a domicili en el marc del servei d’ajuda a la gent gran i amb patologies que es va posar en marxa des de la Regidoria d’Acció Social durant el confinament, per ajudar a aquest col·lectiu a l’hora de fer la compra d’aliments i medicaments i evitar que haguessin de sortir al carrer i posar-se en risc. També durant el confinament van col·laborar en el servei d’aniversaris per a infants i gent gran, un total de 117 felicitacions a domicili.

En aquest moments, continuen donant suport a Càritas Torredembarra dos dies a la setmana, ajudant en la preparació i lliurament de lots de productes als usuaris i usuàries d’aquest servei d’atenció a les famílies amb pocs recursos. I també s’han integrat en el dispositiu de platges per col·laborar en el control d’aforament.

Les persones interessades a formar part del grup de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de Torredembarra han de contactar per correu electrònic a avprotecciociviltdb@gmail.com o per telèfon al 671 00 24 86 (Ricard de Aróstegui).

Redacció

 

Comunicat de Torredembarra En Comú: ‘Vergonyosa acumulació d’escombraries’

Imatges proporcionades pels veïns.

Situació insostenible a l’estiu: insalubre i pudent A qualsevol Ajuntament, el servei de neteja viària i recollida de brossa ha de ser un dels elements més importants a tractar, seguir i millorar. En el cas de Torredembarra sembla que no és aquesta la seva visió i així ho hem pogut comprovar tots els ciutadans i ciutadanes en els darrers temps. Contenidors amb escombraries a punt de caure pels costats, bosses acumulades fora d’aquests, cartons, mobles, electrodomèstics al costat de les illes de contenidors i a diverses voreres de qualsevol barri.

A tota aquesta situació de deixadesa i brutícia podem buscar-hi mil excuses… que si el Covid, que si la quarantena, el no poder preveure… Totes elles, tot i poder tindre un petit punt de raó, no arreglen el problema. Perpetuen el que ja fa temps que anem denunciant. La imatge de degradació del nostre municipi i encara més quan una part important dels nostres recursos vénen del turisme, no deixa de preocupar a qualsevol torrenc.

Tant és així que darrerament rebem cada vegada més imatges de veïns i veïnes denunciant la situació del seu carrer. La veritat és que l’empresa a la qual encara no fa dos anys que se l’hi va adjudicar la recollida de brossa, no ha ficat els mitjans pertinents. Els seus problemes interns de gestió no poden perjudicar els contribuents de Torredembarra. Tampoc l’Ajuntament de Torredembarra ha exigit de forma prou contundent que s’apliquin tots els punts que hi ha en el contracte de delegació del servei i encara menys ha consensuat amb l’empresa, el grau de qualitat de neteja del municipi tal com diu el contracte signat.

Per tot això, cal utilitzar la clàusula que indica que la prestació del servei estarà subjecta a les inspeccions i controls efectuats per els mateixos mitjans de l’Ajuntament o aquells externs que s’estableixin amb la finalitat de verificar que es compleixen els serveis pactats. I un cop feta la valoració, si cal, posar en marxa tots els mecanismes legals que ens portin a remunicipalitzar els serveis, tal com Torredembarra en Comú ja va defensar en la darrera campanya de les eleccions municipals.

També, durant aquest període transitori d’estudi, denuncia, i al nostre entendre, recuperar el servei, cal també posar en marxa campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana sobre el bon ús del reciclatge. Torredembarra ha de gestionar els serveis de neteja viària i recollida de brossa de forma directa, amb personal i maquinària pública, per tal de poder donar un millor servei a les persones de la nostra vila.

 

La cultura es reivindica amb l’èxit del primer concert del Festival Roca Foradada

Imatges del concert d’havaneres de dissabte, amb el grup Port Bo. Fotos: Anna F. (Ajuntament)

La dotzena edició del Festival Roca Foradada de Torredembarra es va encetar dissabte per la nit amb el concert d’haveners dels Port Bo, nascut l’any 1966 a Calella de Palafrugell. L’actuació donava el tret d’inici a un programa que aplega quatre actuacions més fins al 22 d’agost. I ho va fer amb les entrads exhaurides i les mesures de seguretat per la Covid-19 completament vigents. Una manera de reivindicar la seguretat de les actuacions culturals en un moment ple d’incerteses per al setor.

Enguany, el festival aposta per un referent de l’escena musical femenina com és Maika Makovski i dos músics potents com són Roger Mas i Ferran Palau, a un preu molt assequible: 6 € l’entrada i preus reduïts de 5 € per a diversos col·lectius.

La propera cita és diumenge  26 de juliol, a les 22.30 hores, amb Roger Mas:

Roger Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos. Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns endú de viatge al Parnàs, al jardí dels poetes, on insisteix en emocionar-nos amb les veus dels altres i músiques noves. Complerts els vint anys del seu primer disc, ens presenta Parnàs.

Venda d’entrades: https://www.4tickets.es/torredembarra/public/janto/

I a taquilla una hora abans de cada concert (pagament amb targeta).

El Festival Roca Foradada l’organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i Port Torredembarra.

Redacció

 

Concert de la Cobla Reus Jove el 25 de juliol a Torredembarra, gratuït amb reserva prèvia

La Regidoria de Cultura ha organitzat, amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista l’Antina, un concert amb la Cobla Reus Jove que tindrà lloc el pròxim 25 de juliol, a les 20.30 h, al Pet d’Ovella (Port Esportiu, al costat de la Roca Foradada). Es tracta d’un acte gratuït però cal reserva prèvia ja que l’aforament és limitat per les mesures de seguretat per la covid-19. L’ús de la mascareta per a assistir al concert és obligatori.

Les invitacions es poden aconseguir a l’espai web:

https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/actividad/actividad_grupo/7/inscripcio/

Redacció

 

El nou web del comerç de Torredembarra ultima els detalls per estar en línia en breu

En els propers dies es col·locaran 60 banderoles i 2 lones a carrers i passejos del municipi amb diferents eslògans per a incentivar la compra al comerç local. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats de l’Ajuntament de Torredembarra està ultimant els detalls del nou lloc web dedicat al teixit comercial i empresarial del municipi, amb l’objectiu de donar una nova eina tant als usuaris i usuàries que el visitin com als comerciants i empresaris perquè puguin actualitzar i complementar les dades de la seva empresa, amb la possibilitat d’oferir els seus serveis i productes en línia, tal com ha explicat el regidor responsable de l’àrea, Josep Maria Guasch.

La base del web és la informació que ja apareix a la versió impresa de la guia comercial que edita la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats des de fa ja unes quantes edicions, però es podran ampliar les dades individuals de cada comerç i empresa per així poder oferir a la clientela final una més àmplia informació de manera clara i permanentment actualitzada.

Per a promoure la participació activa de comerços i empreses en l’actualització de les dades dels seus negocis al web, es dotarà cada establiment amb 30 € si es registra i emplena correctament les seves dades.

Per a optar al val de 30 € el procediment és molt senzill:

  • – L’empresari/a i/o comerciant ha d’entrar en aquesta pàgina, registrar-se i emplenar el formulari abans del 15 d’agost de 2020. Les dades seran enviades a la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats de l’Ajuntament de Torredembarra.
  • – La Regidoria validarà les dades lliurades i automàticament farà saber al registrant que han estat validades i que per tant entra dins el grup d’empreses i comerços que rebran els 30 € (no acumulables) en concepte de despesa per part d’algun/a client.
  • – Paral·lelament, durant el mes d’agost de 2020, la Regidoria de Turisme realitzarà un sorteig entre tots els usuaris i usuàries que comparteixin continguts del nou web: http://redescobreix.turismetorredembarra.cat/ Els premis d’aquest concurs seran vals de 30 € que per a utilitzar en les empreses i comerços que s’hagin registrat correctament al nou web comercial. Els premis es lliuraran durant les primeres setmanes de setembre. Les bases del concurs del web de Turisme seran anunciades en breu per les xarxes oficials de la Regidoria de Turisme.

D’altra banda, en els propers dies es col·locaran 60 banderoles i 2 lones a carrers i passejos del municipi amb diferents eslògans per a incentivar la compra al comerç local i de proximitat.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies