TARRAGONA 21

Eduard Rovira escollit novament alcalde de Torredembarra

Imatge de la corporació municipal junt amb l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. Foto: Anna F. – Aj. Torredembarra

Eduard Rovira Gual (ERC) ha sigut escollit nou alcalde de Torredembarra per majoria absoluta amb els vots favorables del seu grup municipal (9) en el ple extraordinari que s’ha dut a terme aquest 15 de juny, al migdia, i en el qual ha quedat constituïda la nova Corporació Municipal per al mandat 2019-2023.

Els grups del PSC i JxCAT no han presentat candidatura i s’han abstingut en la votació al candidat Eduard Rovira, mentre que Cs han presentat Antonio Cruz com a candidat, obtenint els vots del seu grup (3).
Eduard Rovira ha escollit la següent fórmula per a prometre el càrrec: «Prometo per la meva consciència i honor complir fidelment les obligacions del càrrec d’alcalde de Torredembarra, per imperatiu legal, amb lleialtat al rei, i respectar i fer respectar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. I manifesto el ferm compromís amb els valors republicans i declaro que continuaré treballant en la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada».
En el discurs d’investidura com a nou alcalde, Eduard Rovira ha destacat que el nou govern actuarà amb positivitat i prudència. També ha estès la mà a les aportacions dels grups municipals a l’oposició, especialment al PSC amb qui ERC ha compartit govern junt amb l’ABG en l’anterior mandat. Ha finalitzat la seva intervenció demanant la llibertat dels presos polítics i assenyalant que treballaran dia a dia amb els valors republicans per a Torredembarra i Catalunya.
Núria Batet (ERC): Ha ressaltat que aportaran els valors del republicanisme a la política municipal i que estaran en contacte constant amb les persones. També ha mostrat agraïment als companys de govern del darrer mandat.
Vale Pino (PSC): Ha explicat que per lleialtat al passat i per coherència s’han abstingut en la votació de la candidatura d’Eduard Rovira. Tot i així, ha assenyalat que tornaran a estendre la mà i continuaran treballant pel progrés i la normalitat institucional, essent tan aplicats a l’oposició com al govern.
Antonio Cruz (Ciutadans): Ha demanat al nou govern que tingui en compte també els vots que no són del govern i també diàleg perquè Torredembarra sigui pionera al territori.
Anna Magrinyà (JxCAT): Ha explicat que inicia el mandat amb la intenció de ser crítics i també amb la voluntat de ser positius, fent una oposició sensata i positiva.

Es tramiten una vintena més d’adjudicacions de places de lloguer dels Filadors

Foto d'arxiu del aparcament dels Filadors

Foto d’arxiu del aparcament dels Filadors

Des que el 27 de maig la Regidoria de Governació va obrir un nou període d’adjudicació de places de lloguer a l’aparcament dels Filadors, ja s’han tramitat una vintena de peticions que se sumen a les 73 que es van concedir el mes de març passat. Per tant, encara queden places lliures tant per a turisme com per a motocicletes.
D’altra banda, el regidor de Governació, José García, ha explicat que ja han finalitzat les obres d’instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. La instal·lació s’ha previst per un màxim de quatre vehicles, però de moment es posaran en marxa dos en els propers dies. Les tarifes que s’han aprovat per a la recàrrega de vehicles elèctrics són: 1 h 2 €, d’1,5 h a 2 h (3 €), i de 2 a 3 h (5 €). Sobre aquests preus, el regidor José García ha explicat que han estat pensats per cobrir només la despesa que genera el consum elèctric. Per aquest motiu, si es detecta que cal modificar-les a la baixa, es canviaran les tarifes.
Cal recordar que per poder accedir a una plaça de lloguer cal complir els mateixos requisits que en el procés de concessió que es va dur a terme a principi d’any. Els requisits són ser persona física o jurídica i ser major d’edat. En tots aquests casos, cal estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Torredembarra.
Les persones interessades s’han de dirigir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament per a presentar la sol·licitud, amb tota la documentació que cal presentar (original i fotocòpia):
a) DNI o, si escau, passaport o targeta de residència.
b) Permís de conduir.
c) Permís de circulació del vehicle.
Les places disponibles en règim de lloguer s’aniran adjudicant per ordre de petició entre totes aquelles sol·licituds que compleixin els requisits.
Els preus mensuals de places de lloguer són:
Turisme: 38 € (24 h) i 22 € (12 h).
Motocicletes: 20 € (24 h) i 12 € (12 h).
Mentre hi hagi places lliures de les destinades a lloguer i es compleixin els requisits, les persones interessades podran sol·licitar places d’abonament.

Torredembarra ha programat tot un seguit d’actes per celebrar la Setmana de l’Energia

Foto d'arxiu de Cal Bofill

Foto d’arxiu de Cal Bofill

Del 17 al 23 de juny se celebrarà la Setmana de l’Energia 2019, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. L’objectiu és organitzar actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el nou rol de la ciutadania en energia. Torredembarra ha programat, tot un seguit d’actes per a celebrar-la.

Dimarts 18 de juny, de 10 a 11 h, a l’aparcament de Mañé i Flaquer: parada informativa sobre mesures per prevenir la pobresa energètica.

A les 19 h, a Cal Bofill, xerrada a càrrec de Maria Garcia, d’Ecologistes en Acció: «La crisi ecològica i el repte de la descarbonització».

Dimecres 19 de juny, a les 19 h, a Cal Bofill, projecció del curtmetratge: «La fuga Radioactiva» amb debat posterior.

Dijous 20 de juny, de 10 a 14 h, a Cal Bofill, projecció de cinema ecològic amb referent energètic.

Cal Bofill acull també, del 17 al 21 de juny l’exposició: «Qualitat de l’aire» i durant aquests dies es podran escoltar, a l’emissora municipal Ona La Torre, consells de com estalviar energia.

 

El Festival Roca Foradada de Torredembarra oferirà cinc actuacions

Obeses oferirà el concert de cloenda

Obeses oferirà el concert de cloenda

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra ha presentat l’onzena edició del Festival Roca Foradada amb un programa que aplega cinc actuacions entre el 20 de juliol i el 24 d’agost. Havaneres, jazz, acústic i versions, músiques del món i pop-rock català, a un preu molt assequible: 6 € l’entrada i preus reduïts de 5 € per a diversos col·lectius, excepte l’actuació del 26 de juliol a Baix a Mar que és gratuïta. El Festival finalitzarà amb una proposta molt potent: l’actuació d’Obeses.
La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que el festival té un caràcter marcadament eclèctic, és a dir amb una oferta molt variada, dirigit a un públic molt ampli. A més, ha assenyalat que el Festival també està pensat per a ser un complement de l’àmplia oferta de serveis i d’oci que té el municipi a l’estiu.
Aquest matí ha tingut lloc la presentació del Festival amb la participació d’Ernesto González, un dels artistes que integren el programa i que actuarà el 2 d’agost amb Luigi Ferraro presentant Almas Desnudas, un concert íntim i acústic amb temes propis i versions d’Antonio Vega, Antonio Flores, Joaquín Sabina o Francisco Céspedes. Ernesto González fa disset anys que viu a Torredembarra, però aquesta serà la primera vegada que hi actuarà.
Venda d’entrades per internet: Les entrades es podran adquirir per internet al web de l’Ajuntament: www.torredembarra.cat, a partir del 20 de juny i a taquilla mitja hora abans de cada concert (pagament amb targeta). A les dependències de Cultura, Biblioteca i Turisme també poden fer els tràmits (amb targeta).
El Festival Roca Foradada, que organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, compta amb el suport de Repsol, de Port Torredembarra i de la Diputació de Tarragona.
Programació:
Dissabte 20 de juliol, a les 22.30 h, a la Roca Foradada – Port Torredembarra, havaneres amb Port Bo. Entrada 6 € (5 € reduïda).
Divendres 26 de juliol, a les 22.30 h, a la plaça d’Antoni Roig i Copons – Baix a Mar, jazz amb Susana Sheiman. Gratuït.
Divendres 2 d’agost, a les 22.30 h, a la plaça de l’Església – Clarà, acústic i versions amb Ernesto González. Entrada 6 € (5 € reduïda).
Dimecres 14 d’agost, a les 22.30 h, a la Roca Foradada – Port Torredembarra, músiques del món, pop i jazz amb Sommeliers. Entrada 6 € (5 € reduïda).
Dissabte 24 d’agost, a les 22.30 h, a la Roca Foradada – Port Torredembarra, pop-rock català amb Obeses. Entrada 6 € (5 € reduïda).

El Servei de Primera Acollida realitza un nou curs de a Torredembarra

El grup d'assistents ha acollit 7 joves que formen part del grup de menors no acompanyats residents a Torredembarra i que  participen en totes les activitats dels Servei de Primera Acollida

El grup d’assistents ha acollit 7 joves que formen part del grup de menors no acompanyats residents a Torredembarra i que participen en totes les activitats dels Servei de Primera Acollida

El Servei de Primera Acollida de Torredembarra de la Regidoria d’Acció Social ha dut a terme el segon dels quatre cursos de Coneixement de la Societat Catalana i Marc Jurídic que es realitzaran aquest 2019 i que tenen per objectiu facilitar la integració de persones nouvingudes al municipi, en aplicació de la llei d’acollida.

El curs, que s’ha realitzat del 3 al 7 de juny, ha estat un èxit de participació amb un total de 22 persones. En aquesta edició, han participat persones provinents de Veneçuela, Colòmbia, Perú, Marroc, Brasil, Hondures, Nigèria, Algèria i Nicaragua. El grup d’assistents ha acollit 7 joves que formen part del grup de menors no acompanyats residents a Torredembarra i que  participen en totes les activitats dels Servei de Primera Acollida a més dels diferents processos d’escolarització i formació per a obtenir certificats educatius i/o professionals.

Durant una setmana, els assistents han rebut informació referent al sistema polític i administratiu català; drets i obligacions; accés als diferents serveis educatius, socials i sanitaris; normes de convivència; trets característics culturals i festes populars; seguretat ciutadana, i assessorament jurídic en estrangeria.

Les tècniques d’acollida han explicat que el seu objectiu és orientar en el procés d’integració social i acompanyar els nous veïns en un circuit pel municipi que els faciliti l’accés a serveis i l’ús d’equipaments municipals. Tanmateix, han explicat que el Servei de Primera Acollida té un gran demanda d’atenció: sol·licituds d’accés; consultes breus; assessorament per informes d’estrangeria i formació, i que un aspecte molt important és el treball en xarxa entre els diferents professionals d’atenció a la persona que incrementa la qualitat d’atenció i resultats del servei.

En cada nova edició, aposten per obrir el ventall de col·laboracions als diferents agents socials de Torredembarra. L’alcalde i diferents regidors del consistori participen activament, fet que és molt ben valorat pels assistents. També es compta amb la col·laboració d’agents dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, treballadors del CAP, Ona la Torre, Capicua, Biblioteca i entitats com GEPEC i la Colla Castellera Nois de la Torre.

La Policia Local deté un home per agredir una dona a Torredembarra

Imatge d'arxiu dun policia local de Torredembarra

Imatge d’arxiu dun policia local de Torredembarra

Agents de Policia Local de Torredembarra van detenir aquest dilluns un individu com a presumpte autor d’un delicte de lesions a una dona. Els fets van ocórrer ahir a primera hora del matí al domicili del presumpte agressor a Torredembarra. Tots dos es van conèixer la mateixa nit i van anar a l’habitatge del noi. L’endemà al matí van mantenir una forta discussió i la noia va ser agredida i feta fora de l’habitatge.

La víctima va realitzar una trucada al telèfon d’emergències. Al lloc dels fets es va presentar una dotació sanitària i posteriorment va ser traslladada al centre mèdic per les lesions d’importància que presentava. Els agents del cos de Policia Local van atendre la víctima i posteriorment van detenir a l’agressor per un presumpte delicte de lesions.

Torredembarra presenta el programa de la Festa Major de Sant Joan

Cartell d'anunciant les activitats de Sant Joan a Torredembarra

Cartell d’anunciant les activitats de Sant Joan a Torredembarra

La Regidoria de Cultura i l’Associació de Veïns Sant Joan ja ho tenen tot a punt per començar dilluns vinent la celebració de Sant Joan, la Festa Major de Baix a Mar que tindrà lloc els propers 17, 21, 22, 23 i 24 de juny.

Tot seguit es detalla el programa:
Dilluns, 17 de juny
A les 18.30 h, a l’envelat de Cal Bofill
Exhibició de Taekwondo. Organitza: Escola Taekwondo AMDO.
Divendres, 21 de juny 
A les 22 h, a la plaça d’Antoni Roig i Copons
Sopar popular. Venda anticipada els dies 8 i 15 de juny, d’11 a 13.30 h, a la Biblioplatja (preu socis: 12 €, no socis: 15 €). Organitza: Associació de Veïns de Sant Joan.
A les 23.30 h, a la plaça d’Antoni Roig i Copons
Actuació de Soulman Quartet.
Dissabte, 22 de juny
De les 11 a les 14 h, a la platja de Baix a Mar
Regata d’entitats Sant Joan de Llagut Català, semifinals. Organitza: Associació de Rem – Vogadors de Baix a Mar de Torredembarra.
A les 12 h, al passeig de Colom.
Espectacle d’animació Els Corsaris de l’Escuma, a càrrec de la cia Xip Xap.
De les 16 a les 20.30 h, a la platja de Baix a Mar
V Torneig de Futbol Platja Sant Joan. Inscripcions: 8 i 15 de juny, d’11 a 13.30 h, a la Biblioplatja. Organitza: Associació de Veïns de Sant Joan.
A les 22.30 h, al passeig de Colom.
Havaneres en femení a càrrec de Les Anxovetes. Rom cremat (preu: 1 €).
Diumenge, 23 de juny
De les 8 a les 13.30 h, a l’envelat de Cal Bofill
Open de Botifarra Sant Joan. Organitza: Associació de Botifarrers.
De les 11 a les 13 h, a la Biblioplatja
Escacs. Organitza: Club d’Escacs de Torredembarra.
De les 11 a les 14 h, a la platja de Baix a Mar
Regata d’entitats de Sant Joan de Llagut Català, finals. Organitza: Associació de Rem – Vogadors de Baix a Mar de Torredembarra.
A les 17.30 h, a l’església de Baix a Mar
Enlairament de coets a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra.
A les 19.30 h, al passeig de Colom
Ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània i rebuda de la Flama del Canigó a càrrec de  l’Agrupació Sardanista L’Antina.
A les  21.15 h, al passeig de Colom
Pregó a càrrec de Daniel Nel·lo.
En acabar el pregó, actuació del Ball de Serrallonga.
A les 22 h, al passeig de Colom.
La Festa del Foc: encesa de la foguera i actuació del Ball de Diables i la Virgília.
Als jardins de Cal Bofill
Sopar amb botifarra, coca de Sant Joan i beguda (preu: 6 €). Organitza: Ball de Diables de Torredembarra.
A les 23 h, a l’envelat de Cal Bofill
Concert i ball amb l’Orquestra Himalaya.
Seguidament, a l’envelat de Cal Bofill
Concert amb Band The Cool.
Dilluns 24 de juny
A les 8 h, pels carrers de Baix a Mar
Matinades a càrrec dels Grallers de la Torre.
A les  11 h, a l’església de Sant Joan Baptista
Ofici solemne acompanyat de la Coral Santa Rosalia.
A les 18.30 h, a la plaça de Josep Valls Ibern
Actuació del Ball de Diables Infantil, la Virgilieta, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Gitanes, el Ball de Nans i els Gegants Joan i Rosalia.
A les 19.30 h, a la plaça de Josep Valls Ibern
Actuació castellera amb els Castellers d’Altafulla i els Nois de la Torre.
A les 22.30 h, a la platja de Baix a Mar
Espectacle de focs artificials, a càrrec de Pirotècnia Igual.
ORGANITZA:
Ajuntament de Torredembarra
Associació de Veïns de Sant Joan

 

Torredembarra obre les inscripcions de la gimnàstica de la gent gran del curs 2019-2020

Aquesta activitat consisteix en dos dies de gimnàstica de manteniment a la setmana (tonificació muscular, elasticitat i equilibri) i un dia d'aiguagim (gimnàstica dins de l'aigua).

Aquesta activitat consisteix en dos dies de gimnàstica de manteniment a la setmana (tonificació muscular, elasticitat i equilibri) i un dia d’aiguagim (gimnàstica dins de l’aigua).

La Regidoria d’Acció Social obre el període de noves inscripcions a la gimnàstica per a la gent gran. Les persones interessades s’han de dirigir del 10  de juny al 12 de juliol de 2019, al carrer de la Muralla,16, de 9 h a 14 h, amb la sol·licitud emplenada i la corresponent documentació.

La gimnàstica per a la gent gran és una activitat municipal gratuïta destinada a fomentar el benestar psicofísic de la gent gran, de persones afectades de fibromiàlgia o fatiga crònica i similars, que estiguin empadronades al municipi. Totes aquestes activitats serveixen perquè les persones grans se sentin millor, amb més energia, aprenguin a relaxar-se, a reduir l’estrès i a dormir millor. En definitiva, mantenir-se actiu durant aquesta etapa de la vida és molt beneficiós per la seva salut psicològica i física, a més a més de contribuir a potenciar les relacions socials.
Aquesta activitat consisteix en dos dies de gimnàstica de manteniment a la setmana (tonificació muscular, elasticitat i equilibri) i un dia d’aiguagim (gimnàstica dins de l’aigua). Es pot optar a fer les dues activitats o solament una d’elles.

IV Trobada de Vela Llatina de Torredembarra

Imatge d’una edició anterior del concurs. Foto: Anna F – Ajuntament

Torredembarra acollirà aquest diumenge, 16 de juny, la IV Trobada de Vela Llatina del municipi en la qual hi prendran part una vintena d’embarcacions. Es tracta de vaixells participants en la V Trobada de Calafell del dia anterior que de rumb a l’Ametlla de Mar faran estada a Torredembarra.

Les activitats d’aquesta IV Trobada de Vela Llatina són les següents:

11 h.- Durant tot el matí, a Cal Bofill, projecció cada trenta minuts del documental «Baix a Mar. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX».

12.30 h.- Rebuda per mar de les embarcacions de vella llatina a l’alçada del Club Marítim.

13 h. Treta a l’antiga amb cavall d’alguns bastiments, davant del bloc.

14 h.- Exposició fins a les 18 h de les embarcacions participants a la Trobada, amarrades al Port de Torredembarra.

L’organització de la IV Trobada de Vela Llatina de Torredembarra va a càrrec de l’Associació de Gussiaires Baix a Mar, de l’Ajuntament de Torredembarra, d’Orsapop Vela Llatina Torredembarra, de l’Associació de Patí Català Mar Mític Mar Lúdic de Calafell i la Carlos Barral de Vela Llatina de Calafell. A més, compta com a col·laboradors amb l’Associació de Rem – Vogadors de Baix a Mar, el Club Marítim de Torredembarra, Port Torredembarra, el restaurant Òxid, Ca l’Aurèlia, San Miguel, Frigo, Ron Añejo Dos Maderas, Bodegas Carlos Valero, Ciano Café artesanal d’Alcover, Casa Balcells, Karting Salou, Vermouth Padró & Co i Trenta-vuit Viejo.

Jornada de portes obertes als horts ecològics de Cal Dània

Imatge dels horts socials de Cal Dània. Foto: Anna F / Ajuntament

Els hort ecològics de Cal Dània viuran dissabte, 15 de juny, una jornada de portes obertes de 10.30 h a 13 h. Es tracta d’una activitat que forma part del programa d’educació ambiental 2019 de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra. L’accés és lliure i gratuït, però cal inscripció prèvia a aigua@riugaia.cat
Durant la jornada de portes obertes, es portaran a terme els següents tallers:
De 10.30 a 11.15 h: «Petits trucs i consells per al nostre hort», a càrrec de GETE – Ecologistes en Acció.
D’11.15 a 12 h: «Hotel d’insectes i com atreure pol·linitzadors», a càrrec de GEPEC – Ecologistes de Catalunya.
De 12 a 12.45 h: «Construcció d’una espiral d’aromàtiques», a càrrec de l’Associació Mediambiental la Sínia».
Per acabar, visita als horts i petit refrigeri.

Programa Portes Obertes a Cal
          Dània

ERC governarà en solitari a Torredembarra

Foto del cap de llista d'ERC i alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, en un terrat de la casa consistorial amb la parròquia de Sant Pere al fons.

Foto del cap de llista d’ERC i alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, en un terrat de la casa consistorial amb la parròquia de Sant Pere al fons.

Eduard Rovira governarà en solitari l’Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès) durant els propers quatre anys. Tot i que el PSC havia plantejat reeditar el pacte del darrer mandat, els republicans han rebutjat l’oferiment després d’haver aconseguit una majoria absoluta de nou regidors. Així doncs, els quatre regidors del PSC es mantindran a l’oposició. El 26-M ha deixat un plenari menys fragmentat a Torredembarra. S’ha passat de vuit a quatre grups municipals: ERC (9 regidors), PSC (4), Ciutadans (3) i Junts (1). A més, cal remuntar-se al mandat 1987-1991 per trobar la darrera majoria absoluta –aconseguida aleshores per Celestí Salort (GIT). L’increment de participació el 26-M, que ha superat el 61%, ha fet que els republicans hagin passat de quatre a nou regidors i que formacions com Alternativa Baix Gaià -que també estava al govern- Avui Democràcia, la CUP i el PP no hagin aconseguit superar el tall del 5% i hagin quedat excloses del consistori.

En un comunicat, ERC ha justificat que, tot i la “bona” sintonia amb el PSC, “ni la militància del partit, ni els votants comprendrien la creació d’una coalició no imprescindible”. Els republicans han reconegut que els socialistes els havien ofert reeditar el pacte però han valorat que amb nou regidors poden fer-se càrrec de totes les àrees de l’Ajuntament. La formació preveu iniciar el mandat “enllestint els projectes que no s’han pogut finalitzar a les acaballes de l’actual”.

Per la seva banda, el PSC ha també ha valorat la negativa d’ERC de reeditar l’acord. El cap de llista, Vale Pino, ha afirmat que volien “continuar donant estabilitat i afavorint el progrés de Torredembarra” i lamenta que els republicans els hagin “rebutjat”. Pino no ha entès perquè “ara no es vol repetir una experiència que ha estat exitosa”. “Amb respecte per la decisió que ha pres ERC, ho considerem un error”, ha assenyalat.

Davant de la nova situació, els socialistes s’han erigit com els líders de l’oposició, que faran de manera “lleial amb els interessos torrencs, sense escarafalls”. Finalment, Pino ha valorat la tasca que han desenvolupat en la darrera legislatura al govern i ha apel·lat als “grans consensos entre les diferents forces polítiques” per “fer avançar” el municipi. “Tots som poble i tots hem de sumar en positiu per estar a l’alçada de les exigències dels nostres convilatans”, ha conclòs.

ACN.

 

Tallen la rotonda de Torredembarra per reclamar la seva reobertura completa

Imatge del tall a la rotonda. Foto: TAC12

Un centenar de veïns de municipis del Baix Gaià, com Torredembarra i Altafulla, han tallat aquest divendres la rotonda d’accés al municipi torrenc per demanar la retirada de les barreres de formigó que des de fa mesos dificulten la circulació. Els talls es repetiran el 14 i el 21 de juny. Foment va col·locar les tanques el juliol passat per evitar la saturació de camions que accedeixen a l’AP-7 arran del desviament obligatori. L’escapçament fa que els vehicles que venen de l’autopista i volen entrar a Torredembarra o incorporar-se a l’N-340 en sentit nord hagin de desviar-se uns dos quilòmetres.

A les sis de la tarda començaven els talls de la rotonda d’accés a l’AP-7 per la seva entrada en direcció nord. Pocs minuts després ho feien a l’entrada en direcció sud els veïns de la urbanització altafullenca de Brises del Mar, que han recorregut en manifestació el camí que separa la urbanització de la rotonda. En total més d’un centenar de persones

D’aquesta manera, i fins a les vuit del vespre, s’han fet diversos talls de cinc minuts en cada punt de la rotonda, tal com especificava el permís per a la manifestació atorgat. Un punt d’aquests talls però ha estat tallat en tot moment davant la negativa dels manifestants a fer talls intermitents.

Un fet que ha provocat llargues cues de camions a l’N-340 i que han fet que els Mossos d’Esquadra hagin obert la circulació per aquesta via als camions fins a l’entrada de l’autopista al Vendrell, tram normalment restringit des de fa un any als vehicles pesants.

Els principals impulsors de les protestes són els veïns de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla, afectats pels canvis en la circulació. Hi haurà marxes lentes cap a la rotonda des de la urbanització i també des del polígon Roques Planes de Torredembarra. Els manifestants també han iniciat una campanya de recollida de signatures per Internet que supera les 2.100 adhesions. A més, afirmen que les barreres han fet que hi hagi hagut dues víctimes mortals.

La tapa ‘Manyiboon’ del restaurant Los Mañicos, guanyadora del Dtapes 2019

Foto de la tapa guanyadora

Foto de la tapa guanyadora

«Manyiboon», del restaurant Los Mañicos ha estat la guanyadora del Dtapes per Torredembarra 2019. Aquest és el segon any consecutiu que les prop de 200 persones que han participat en la votació han escollit com a millor tapa l’elaborada per Los Mañicos. Segons els responsables de l’establiment, aquesta tapa representa la seva essència. Des del 1986 el Restaurant Los Mañicos obre la temporada d’abril a octubre. Això els va inspirar en la creació d’un gelat calent Manyiboon, un recull de vivències que engloba el que es cou a casa seva des de 1986.
La descripció de la tapa és la següent: Brioix d’arròs glutinós farcit de lletó aragonès, fons de coco torrat i maduixes del mas seques, que recorda els olors de les cremes solars quan a l’època dels 80 va començar el moviment a casa seva. És de diferents colors, fets amb infusió de verdures amb alt contingut de beta-carotè, pastanaga, col llombarda i remolatxa, unes pipes amb xocolata, sèsam garapinyat … amb tot plegat busquen el cinquè gust anomenat «umami», i tot això maridat amb un cava de collita pròpia brut nature, o pels que no prenen alcohol, refresc de llimona. En acabar la tapa es recollien totes les engrunes per poder descobrir per què es diu Manyiboon!
Entre els participants en la votació, s’han sortejat productes cosmètics (Maystar Cosmética), sortides en catamarà (CatDaventure) i marxandatge de l’Oficina de Turisme de Torredembarra. Per participar en el sorteig, calia votar la millor tapa a través de la butlleta que es trobava al desplegable, on es segellaven les diferents tapes que els participants anaven consumint, i comptar amb un mínim de 10 tapes/segells. El sorteig ha tingut lloc avui a la seu de la Regidoria de Turisme, que serà l’encarregada de contactar amb els guanyadors mitjançant les dades facilitades a la butlleta perquè puguin recollir els premis.
El 26 de maig va finalitzar la setena edició del Dtapes per Torredembarra amb una valoració molt positiva ja que es van superar les 18.500 tapes servides, amb la participació de 49 establiments. L’organització ha anat a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats.

Vale Pino lamenta que ERC hagi rebutjat la col·laboració amb el PSC torrenc

Foto d'arxiu de Valeriano Pino

Foto d’arxiu de Valeriano Pino

El cap de llista del PSC a Torredembarra a les eleccions municipals, Vale Pino, ha lamentat aquest divendres “que ERC hagi rebutjat reeditar l’acord de Govern de progrés que vàrem assolir el passat mandat i que ha donat estabilitat i progrés al poble. Dit per ells, no tan sols per nosaltres. Per tant, no entenem el perquè ara no es vol repetir una experiència que ha estat exitosa. Amb respecte per la decisió que ha pres ERC, ho considerem un error.”  En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat que el PSC ha gairebé doblat resultats aquestes eleccions a Torredembarra, ha incrementat la seva presència a la sala de plens en un regidor i s’ha posicionat com la segona força política del municipi.

“Vam estendre la mà amb sinceritat a ERC per garantir un Govern ampli, de 13 regidors, capaç de mantenir el rumb iniciat aquest passat mandat. No han volgut donar-hi continuïtat. Davant d’aquesta tessitura ja anuncio que els socialistes liderarem l’oposició al  nou Govern municipal. Això si, serà una oposició lleial amb els interessos torrencs, sense escarafalls i coherent amb la nostra determinació de bastir un poble líder en qualitat de vida”, ha explicat Vale Pino.

“Ho vàrem dir durant la campanya electoral i ho reiterem ara: el compromís del PSC amb Torredembarra és total, al 100%, ja estiguem al Govern o a l’oposició, això no ens restarà ni un bri d’impuls i de treball per assolir aquest poble millor que nosaltres ambicionem.”

Finalment, Vale Pino ha recordat els nombrosos obstacles que els regidors socialistes han hagut de superar aquests darrers quatre anys per ajudar a tornar a col·locar Torredembarra en la senda del progrés, “després d’un període molt fosc. No creiem que l’exclusió o el radicalisme portin enlloc. Al contrari, només els grans consensos entre les diferents forces polítiques és capaç de fer avançar el nostre estimat municipi. Tots som poble i tots hem de sumar en positiu per estar a l’alçada de les exigències dels nostres convilatans. Això és el que farem ara des de l’oposició”, ha conclòs el portaveu del PSC.

Josep Bargalló anuncia un nou pla de formació de manteniment d’embarcacions a Torredembarra

Josep Bargalló ha visitat l’Institut Ramon de la Torre i l’Escola l’Antina

Josep Bargalló ha visitat l’Institut Ramon de la Torre i l’Escola l’Antina

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui dos centres educatius de Torredembarra, l’Institut Ramon de la Torre i l’Escola l’Antina. Ha acompanyat al conseller l’alcalde del municipi, Eduard Rovira, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; i el director dels Serveis Territorials, Jean-Marc Segarra.
En primera instància, Bargalló ha arribat a l’Institut Ramon de la Torre, que té una matrícula de 579 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de l’àmbit administratiu, i compta amb una plantilla de 68 professors. El centre ofereix també Programes de formació i inserció de les famílies professionals d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; i d’Auxiliar en muntatges d’instal·lacions elèctriques i d’aigua i gas.
El conseller ha volgut agrair al centre “que s’hagin sumat al projecte d’un nou curs de formació professional de Noves Oportunitats, un Pla de formació i inserció de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo que començarà l’any que ve i que és un aposta del Departament per fer propostes per aquells alumnes que han abandonat els estudis, per tal que puguin cursar estudis formatius i professionalitzadors lligats amb l’entorn”.
L’institut participa en diversos programes d’innovació educativa, com ara Erasmus+, Pla lector, Projecte Biblionautes o projecte Explica’t. Pel que fa a les llengües estrangeres, atorguen certificacions oficials a través del Programa amb la EOI, -certificació oficial d’anglès i alemany-; el Conveni amb Cambridge per l’anglès; el Delf francès; i la certificació d’alemany a través del Goethe Institut.
En acabar, el titular d’Educació s’ha traslladat a l’Escola l’Antina, centre de dues línies d’educació infantil i primària amb 453 alumnes matriculats. Alguns dels programes de l’escola són relacionats amb el foment de la llengua anglesa i les noves tecnologies, com ara CISCO, mEduTarraco, e-twinning. El proper curs 2019-2020, participaran en la Xarxa de centres de competències bàsiques. Bargalló ha recorregut alguns dels espais del centre i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu.
Tant l’escola com l’institut han acollit aquest curs a 60 alumnes provinents de famílies refugiades d’arreu del món, un fet que el conseller ha valorat positivament: “Ens sentim molt satisfets, i hem d’agrair al centres i a l’Ajuntament, l’acollida als alumnes d’aquestes famílies refugiades, que estan i han estat temporalment a Torredembarra. Que són refugiats amb aquests estatus i que teníem una obligació que ni que fos per poc temps acollir als que estan en edat d’escolarització tant obligatòria com postobligatòria d’aquestes famílies”.

Torredembarra celebra diumenge la II Fira per la Transició

•La Fira forma part d’una de les 5 festes de tancament de la Setmana de la Natura

La Fira forma part d’una de les 5 festes de tancament de la Setmana de la Natura

L’objectiu de la II Fira per a la Transició és fer valdre el consum ètic i oferir informació als assistents per aconseguir una transformació social que afavoreixi la defensa del medi ambient i la biodiversitat del nostre territori. La Fira és organitzada pel Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) i compta amb la col·laboració de l’Associació Mediambiental La Sínia, Ecologistes en Acció i la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN).

El diumenge 9 de juny de 9h a 14h podreu gaudir d’un seguit d’activitats: al matí hi haurà una jornada d’extracció de plantes invasores a les dunes de Creixell; i alhora, a l’envelat de Cal Bofill, tindran lloc diversos tallers ambientals; 2 taules rodones amb debat sobre el problema de les espècies invasores i sobre la transició cap a un nou model de desenvolupament. També podreu visitar la fira per la transició amb productes i serveis eco-socials, podreu fer ioga a la platja de bon matí o participar de diversos tallers.

La fira finalitzarà amb un concert de la cantautora rural i padrina de la Setmana de la Natura, la Susannes! Us convidem a venir i viure en primera persona la II Fira per a la Transició!

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Creixell i l’Ajuntament de Torredembarra.

La Policia Local de Torredembarra salva una gosseta que havia caigut a una bassa

Els agents van realitzar una cadena entre ells, van poder treure l'animal de la bassa i van tenir-ne cura.

Els agents van realitzar una cadena entre ells, van poder treure l’animal de la bassa i van tenir-ne cura.

Agents de la Policia Local de Torredembarra han salvat aquest nit una gosseta de morir ofegada. La Policia Local va rebre l’avís d’una veïna comunicant que davant de l’aparcament de les pistes de tennis hi havia un gos que feia molt estona que bordava. Quan s’hi van desplaçar, van localitzar un cadell que havia caigut en una bassa amb aigua ubicada entre la benzinera i el camp de futbol. Els agents van realitzar una cadena entre ells, van poder treure l’animal de la bassa i van tenir-ne cura. Es preveu que la gosseta es traslladi a la protectora.

Tres detencions per violència de gènere a Torredembarra en el darrer cap de setmana

 Agents de la Policia Local de Torredembarra han procedit a la detenció de tres individus per violència de gènere durant el darrer cap de setmana. La nit de divendres a dissabte es va procedir a una detenció i la nit de diumenge a dilluns, dues més.


Agents de la Policia Local de Torredembarra han procedit a la detenció de tres individus per violència de gènere durant el darrer cap de setmana. La nit de divendres a dissabte es va procedir a una detenció i la nit de diumenge a dilluns, dues més.

La primera de les detencions es va produir després que la víctima fos agredida al domicili de la parella i s’adrecés al centre mèdic per a ser visitada, des d’on van comunicar els fets a la Policia Local. Una vegada al lloc, els agents van atendre la víctima que anava amb dues filles petites, van iniciar els protocols establerts en aquesta tipologia delictiva i posteriorment van detenir l’agressor per un presumpte delicte de violència de gènere.

Pel que fa a la nit de diumenge a dilluns, la primera detenció es va dur a terme al voltant de la una de la matinada, al Camí de l’Era. La mateixa víctima va sol·licitar ajut a la Policia Local tot i que l’agressor va intentar que no truqués, llençant el mòbil a terra. Un cop desplaçats al lloc, els agents van observar com la filla comuna, menor d’edat, havia presenciat els fets. El detingut tenia antecedents d’altres tipologies i anava sota els efectes de l’alcohol.

La segona intervenció es va dur a terme al voltant de dos quarts de cinc de la matinada, al carrer de Pere Badia. La Policia Local va ser alertada per un veí que escoltava crits d’una dona i cops continuats. La víctima va haver de ser traslladada a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla a causa de les lesions. Al detingut, sense antecedents, se li van comissar dues bossetes amb cocaïna i una amb haixix.

Tots els detinguts van passar a disposició del Jutjat de Violència sobre la Dona del Vendrell. Amb aquestes darreres intervencions, la Policia Local de Torredembarra ja ha procedit a sis detencions per violència de gènere des del 21 de maig passat.

El XXXII Premi de Periodisme Mañé i Flaquer es reformula com a premi de referència del Camp de Tarragona

Foto de la presentació dels premis

Foto de la presentació dels premis

L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Repsol, com a patrocinador,han presentat aquest matí una nova edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, la trenta-dosena, que es reinventa i reneix com a premi de referència del Campde Tarragona.L’objectiu és reforçarles comarques del Camp de Tarragona com a escenari d’interès periodístic en totes les seves vessantsipotenciarla qualitat del periodisme que es fa al territori, alhora que afavoriruna major participació, mantenint la qualitat del guardó.Els canvis que inclouen les bases impliquen tres modalitats a concurs i una quarta d’honorífica.

Pel que fa a la nova categoria Periodisme Camp de Tarragona, els treballs hauran de tractar sobre el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits i s’admetran candidats provinents de qualsevol indret del món. La dotació econòmica és de 8.000 euros.Respectant l’esperit dels Mañé i Flaquer, es manté la categoria dePremi Turístic.El premi manté els 6.000 € en metàl·lic i el compromís de l’Ajuntament d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català. La novetat és que s’admetrantreballs provinents de mitjans de comunicació de qualsevol indret del món.

poden optar al premi els periodistes que treballin en mitjans de comunicació del Camp de Tarragona. La temàtica és lliure i la dotació econòmica del premi és de 3.000 euros. Una altra de les novetat d’enguany és el Premi honorífic del jurat, sense dotació econòmica, que reconeixerà la trajectòria d’un periodista, ja sigui nacional o internacional.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha ressaltat que,amb aquesta reformulació del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer,Torredembarra es posa al capdavant del Camp de Tarragona per projectar el territori en l’àmbit de la comunicació. Per la seva part, la regidora de Cultura de Torredembarra, Núria Batet, ha explicatqueaquest treball conjunt amb el Col·legi de Periodistesajudarà a impulsar la figura de Mañé i Flaquer com a referent periodístic a Catalunya i l’Estat, tenint en compte que el torrenc va ser el primer periodista professional de tot l’Estat i que entre les innovacions que va aportar als mitjans de l’època destaca la creació de la figura del corresponsal desplaçat.

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodisme de Catalunya, Coia Ballesté, hamostrat la satisfacció per aquesta renaixença dels Mañé i Flaquer, que significaràun “plus de qualitati una injecció d’autoestimapel periodisme que es fa al nostre territori”. “Sense un periodisme fort, fiable, responsable i fidel als principis del codi deontològic hi perd la societat en el seu conjunt”, ha asseverat. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona: “Necessitem un periodisme rigorós i uns periodistes que excel·leixin en la seva feina. Els Mañé i Flaquer volen ser un estímul i, a la vegada, un reconeixement a la feina ben feta i crec que els canvis que avui s’han explicat refermen aquesta voluntat”

L’alumne Rafel Montserrat Miracle guanya el XIV Premi de Recerca de Batxillerat Sinibald de Mas

Cal recordar que aquet premi té com a objectiu fomentar l'estudi científic de temes relacionats amb Torredembarra

Cal recordar que aquet premi té com a objectiu fomentar l’estudi científic de temes relacionats amb Torredembarra

El treball «Cartes de guerra: Salvador Ricart Rovira» de Rafel Montserrat i Miracle, alumne de l’escola Camp Joliu, ha estat el guanyador del XIV Premi de Recerca de Batxillerat Sinibald de Mas. La recerca ha comptat amb la tutoria del professor Xavier Huguet Jansà. 

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el passat 30 de maig, a la Sala Cal Maiam, amb la presència de Maria Bonet Donato, doctora i vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat de l’URV; l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, així com la directora de l’Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernàndez i la cap d’estudis de l’Institut Torredembarra, Maite Tarruella. A més del premi, es van entregar quasi una trentena de reconeixements de treballs de recerca que no participen a la convocatòria per no ajustar-se als criteris sobre territorialitat a la comarca i d’altres, però que mereixen ser destacats.

Cal recordar que aquet premi té com a objectiu fomentar l’estudi científic de temes relacionats amb Torredembarra i el seu entorn entre els joves i s’atorga al millor treball de recerca de batxillerat en qualsevol dels camps de coneixement (economia, història, lingüística, matemàtica, medi ambient, sociologia, etc.) que tinguin com a àmbit Torredembarra i/o el seu entorn geogràfic més proper: Altafulla, Bonastre, Creixell, el Catllar, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Salomó, Vespella de Gaià. El treball premiat està dotat amb 400 € i un lot de llibres.

El jurat del premi ha estat format per Maria Font, doctora i professora de Dret Internacional a l’URV; Joaquim Nolla, arxiver de l’Ajuntament de Tarragona, i Jordi Salvat, periodista. El secretari ha estat Lluís Català, professor de Geografia i Història de secundària, i l’ha presidit Albert Bonet, president del Centre d’Estudis Sinibald de Mas.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies