L’Ajuntament de Torredembarra demana prudència per Sant Joan davant el risc d’incendis

L’Ajuntament de Torredembarra ha fet una crida a tots els ciutadans a que extremin les precaucions durant les celebracions de la festa de Sant Joan, davant l’elevat risc d’incendis motivat per la sequera i la manca d’humitat que es preveu que hi hagi aquests dies.

L’Ajuntament ja va iniciar al mes d’abril les accions per reduir el risc d’incendis al municipi i va enviar cartes dissuasives als propietaris de solars recordant la necessitat de mantenir nets els terrenys. La regidora d’Urbanisme, Clara Solivellas, recorda que la mesura està donant bons resultats i ja s’estan netejant alguns terrenys, però que tot i així, cal extremar les precaucions alhora de tirar petards i encendre fogueres.

Obres d’ampliació de la vorera de l’avinguda de Francesc Macià

Imatge dels treballs fets a la vorera

Aquests dies la Regidoria de Via Pública i Manteniment ha iniciat els treballs d’ampliació i millora de la vorera de l’avinguda de Francesc Macià, entre els carrers de Martineta i Quatre Vents.

Amb aquesta millora es pretén adequar-la a una amplada de 1,8 metres per facilitar el pas per a persones amb mobilitat reduïda així com per als cotxets d’infants.

L’actuació s’està fent sobre 76 metres lineals de carrer i s’aprofitarà, també, per construir els rebaixos de minusvàlids en els passos de vianants que estan al voltant de l’àmbit d’actuació. La previsió és que les obres estiguin acabades a finals d’aquest mes.

Campanya informativa sobre la nova ordenança de terrasses a Torredembarra

Torredembarra compta per primera vegada amb una ordenança reguladora de les terrasses del municipi que ha entrat en vigor aquets 7 de juny i que té com a objectiu regular l’atorgament de les llicències amb criteris homogenis, això com la utilització de l’espai públic per part dels vianants i dels titulars de les activitats, amb el mateix horari en tot el municipi segons la tipologia d’establiment.

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha explicat que tot i que s’han mantingut reunions obertes amb els propietaris d’establiments durant el procés de redacció de l’esmentada ordenança, en els propers dies es durà a terme una campanya informativa a través de les agents cíviques sobre l’entrada en vigor d’aquesta nova normativa i el seu contingut.

Aspectes més rellevants de l’ordenança:

A qui va dirigida?
Als titulars d’activitats autoritzades de restaurants, bars, restaurants-bar, gelateries i orxateries, establiments amb degustació i altres activitats recreatives (Llei 11/2009 de 6 de juliol) que volen sol·licitar la col·locació de terrasses, taules i cadires, tendals, i altres elements d’ocupació.

A on s’aplica?
A les terrasses que s’instal·len en places, carrers i espais públics i privats del municipi de Torredembarra prèvia autorització municipal. En ocupacions en domini públic marítim terrestre només s’aplica als horaris i règim sancionador.

Horaris:
Botigues amb degustació:
Horari de la terrassa com a màxim entre les 8 i les 22 h.

Resta d’establiments:
Horari d’obertura: a partir de les 8 h.
Horari de tancament: fins a les 2 h com a màxim.
Divendres, dissabtes i vigílies de festius, tancament a les 2.30 h.
Nit de Cap d’any, tancament a les 4 h.

Les infraccions de les normes d’aquesta ordenança podran ser objecte del corresponent expedient sancionador.

Aquí podeu consultar l’ordenança.

Arxiven una denúncia de la CUP contra un crèdit de 2 milions demanat per l’Ajuntament de Torredembarra

Imatge d'arxiu de l'entrada de l'Ajuntament de Torredembarra. Foto: Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu de l’entrada de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Tarragona21.cat

El Tribunal de Cuentas ha dictat una interlocutòria amb data 5 de juny de 2017 per la qual declara l’arxiu del procediment obert en relació a l’operació de crèdit que l’Ajuntament de Torredembarra va concertar el 2 d’octubre de 2015 per valor de 2.000.000 € destinat a regularitzar el romanent de tresoreria de 2014. Cal recordar que l’actuació del Tribunal de Cuentas ve donada per una denúncia presentada pel regidor Toni Sacristan de la CUP davant del Ministeri Fiscal.

La interlocutòria del Tribunal de Cuentas assenyala clarament que “se constata la ausencia de elementos constitutivos de la responsabilidad contable, puesto que las presuntas irregularidades denunciadas […] no han supuesto daño a los fondos públicos y se hallan debidamente aclaradas, lo que ha motivado apreciar la ausencia de menoscabo en los caudales públicos… Por ello, y no existiendo ese perjuicio real y concreto a los fondos públicos, imputables por negligencia grave a persona alguna, el citado Ministerio Público ha interesado la no incoación de juicio contable […] al resultar de modo manifiesto e inequívoco la inexistència de caso alguno de responsabilidad contable”.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha celebrat la decisió del Tribunal de Cuentas, però ha lamentat “l’actitud que ha tingut en tot moment el regidor de la CUP amb una actuació que ha pretès sembrar dubtes sobre el govern actual malgrat que el crèdit que es va sol·licitar per eixugar el romanent negatiu de tresoreria va ser autoritzat per la Direcció General de Política Financera de la Generalitat”.

Torredembarra acull una nova edició de la Mediterranean Race el proper 8 de juliol

El proper diumenge 8 de juliol tindrà lloc la 8ena edició de la Mediterranean Race, que organitzen, les regidories de Turisme i d’Esports.

La duatló sortirà a les 8.30 h, del passeig Rafael Campalans (davant del Patronat Municipal de Turisme). A continuació, els participants realitzaran una cursa a peu de 5 km passant pel passeig Marítim i part de la platja dels Muntanyans i acte seguit faran el recorregut a la inversa fins arribar de nou davant La Casona on faran, a la platja de la Paella, un circuit nedant de 2 km.

Un cop finalitzat el circuit de natació tornaran a fer la mateixa cursa a peu que a l’inici i que finalitzarà davant de la seu de la regidoria de Turisme.

Per a més informació i inscripcions consulteu el web: mediterraneanrace.com

S’instal·larà un tendal per fer ombra al parc infantil de la plaça de Mn. Boronat

Aquests dies es duran a terme els treballs previs per a la instal·lació d’un tendal a l’àrea de jocs infantils de la plaça de Mn. Joaquim Boronat per així crear una zona d’ombra. La Regidoria de Via Pública i Manteniment ha informat que les tasques que ara es realitzaran seran les dels fonaments per als suports de l’esmentat tendal. Per aquest motiu, la zona de parc infantil romandrà tancada des d’avui i fins al 23 de juny.

Sostenibilitat reparteix 3.000 gots reutilitzables entre l’alumnat de Torredembarra

Distribució de gots reutilitzables

El passat dijous 15 de juny, Ecologistes en Acció i La Sínia van repartir quasi 3.000 gots reutilitzables als cinc centres educatius de Torredembarra.

Aquesta és una proposta de la Regidoria de Sostenibilitat que compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Residus, que pretén encaminar la població cap el RESIDU ZERO. Un objectiu que pot semblar inassolible, però que cal somiar, per tal d’aconseguir que el nostre planeta no mori en una mar de deixalles.
Juntament amb el got, es reparteix un fulletó on s’explica que si es fa servir un got reutilitzable estem s’apliquen les 3R:

Reduir: s’eviten els gots d’un sol ús, el millor residu és aquell que no es produeix.

Reutilitzar: un got reutilitzable té un cicle de vida de més de 150 usos.

Reciclar: el plàstic d’aquests gots pot reciclar-se en altres recursos.

També es planteja un repte a l’alumnat: durant la setmana de prevenció de residus (del 18 al 26 de novembre de 2017) membres dels grups ecologistes tornaran a les classes per veure quina de totes és la que més està utilitzant els gots i la que millor ho faci, rebrà un obsequi.

Aquesta acció forma part de la subvenció que l’any 2015 l’ARC va atorgar a l’Ajuntament de Torredembarra en l’àmbit de la prevenció de residus i forma part de les actuacions previstes en el Pla Local de Prevenció, recentment aprovat pel plenari de l’Ajuntament.

En marxa la campanya d’estiu de seguretat i policia de Torredembarra

La presentació dels efectius policials. Foto: Cedida

La presentació dels efectius policials. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra ha presentat aquest matí la campanya d’estiu de seguretat i policia que té com a principals eines el reforç d’agents de la Policia Local, les patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra i l’oficina d’atenció ciutadana a la platja, que obrirà portes del 29 de juny al 4 de setembre, de 10 a 20 h, a l’edifici de la Casona (pg. Rafel Campalans, 10). Aquesta oficina comptarà amb patrulles mixtes de Policia i Mossos d’Esquadra que duran a terme tasques de proximitat a tota la façana marítima del municipi.

El regidor de Governació, José García, ha explicat que el dispositiu conjunt de Policia Local i Mossos d’Esquadra tindrà tres elements essencials: preventiu, dissuasiu i de seguiment del compliment de les ordenances amb l’objectiu que l’augment de la població en aquestes dates no comporti un important augment del petit delicte o de les accions incíviques.

El dispositiu especial d’estiu té com a eixos principals el trànsit (reduir la sinistralitat), tasca preventiva en l’oci nocturn, compliment de les ordenances (especialment de civisme i de terrasses), el control de la venda ambulant i de la contaminació acústica i el servei de salvament i socorrisme que està coordinat per la mateixa Policia Local la qual disposa d’una embarcació pròpia, tal com ha exposat el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal.

Per la seva part, l’inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Vicenç Lleonart, també ha comentat que la campanya d’estiu de seguretat i policia no se centra només en la platja sinó que comporta una reestructuració del servei a nivell de tota la població amb altres actuacions provocades per un major nombre de persones i també de vehicles, com ara campanyes de trànsit i controls específics (consum de estupefaents, sonometries, etc.). Vicenç Lleonart també ha exposat que la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra que s’ubicarà a Torredembarra i que donarà servei al Baix Gaià integrarà el servei de platges.

A nivell d’actuacions policials l’estiu de l’any passat, el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, ha recordat les següents dades:

Període 01/06/16 a 31/08/16
Núm. Requeriments telefònics 2158
Núm. Diligències 573
Núm. Detinguts 26
Núm. Accidents Trànsit 32

Torredembarra es queda sense guinguetes a la platja per la renúncia de la concessionària

Imatge d’arxiu de la platja de Torredembarra. Foto: Tarragona 21

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep M. Guasch, ha convocat una reunió de treball per al pròxim dilluns amb tots els grups municipals de l’Ajuntament per abordar el futur de les guinguetes a Torredembarra. Aquesta reunió arriba després que l’empresa concessionària del servei fins al 2018 renunciés per sorpresa el 16 de maig passat, deixant l’Ajuntament sense marge de maniobra per convocar un nou concurs.

Aquesta situació la va explicar el regidor a tots els membres de la Corporació Municipal durant la Comissió Informativa del 8 de juny, on ja va manifestar el seu compromís de convocar una reunió passat el ple ordinari del mes de juny.

Josep Maria Guasch ha explicat que la reunió de dilluns servirà per posar fil a l’agulla a una nova tipologia de guingueta amb més terrassa (per a la qual cosa ja existeix permís de Costes de la Generalitat)  i amb serveis diferents i més adequats al municipi.

Amb tot, el regidor ha lamentat que l’empresa concessionària de les guinguetes hagi renunciat adduint raons econòmiques quan fins al darrer moment s’havien mantingut converses en què mostraven el seu interès a continuar.

La macroperació policial antidroga a Tarragona, Torredembarra i Creixell se salda amb 45 detinguts

Els Mossos d’Esquadra van detenir un total de 45 persones en el macrodispositiu policial antidroga que es va desenvolupar en dues fases: la primera el 18 de maig, centrada al barri de Sant Salvador i en alguns punts del centre de Tarragona; i la segona el passat dilluns 12 de juny, desplegada sobretot a Torredembarra, Creixell, i en alguns punts de Tarragona com el barri de La Floresta.

Quatre d’ells ja han ingressat a la presó

Quatre dels arrestats, un cop van passar a disposició judicial, van ingressar a presó, i 13 van quedar en llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts estan pendents de que el jutge els citi a declarar. A tots ells se’ls considera presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i de pertinença a organització criminal. En concret, formarien part d’un entramat de grups criminals dedicats al tràfic de cocaïna i marihuana.

El barri de Sant Salvador ha despertat amb l'operació policial. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El barri de Sant Salvador ha despertat amb l’operació policial. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Investigació iniciada el passat novembre

La primera fase de la investigació es va iniciar al novembre de 2016 quan els Mossos van poder determinar que un grup organitzat s’havia instal·lat a Tarragona des d’on es dedicava a la venda de drogues, principalment cocaïna.

Els investigadors van acreditar que aquest grup estaria coordinat amb dos més, un instal·lat també a Tarragona i l’altre a Torredembarra. Aquest  últim, a part de dedicar-se  a la venda, era l’encarregat de nodrir de drogues a l’entramat criminal. Per fer-ho setmanalment desplaçaven la droga als punts de distribució en combois de dos o tres vehicles, un dels qual portava les substàncies, i els altres feien tasques de control i vigilància per evitar els controls i eludir  l’acció policial.

Agents policials carregant material comissat en un dels vehicles a Torredembarra. Foto: ACN

Agents policials carregant material comissat en un dels vehicles a Torredembarra. Foto: ACN

Els lliuraments de les drogues els feien en petites quantitats, uns 500 gr, així evitaven que la policia els intervingués grans volums en el cas de ser detectats.

Cultiu de marihuana

A més els grups es dedicaven a cultiu de marihuana per després vendre-la. Ho feien amb plantacions que havien emplaçat en diferents pisos que havien ocupat de la ciutat de Tarragona.

El dia 18 de maig es va dur a terme una primera fase de l’operatiu amb l’objectiu de desmantellar els punts de distribució que l’organització tenia establerts. L’acció policial va permetre detenir 27 persones, principalment els encarregats de distribuir les drogues i el cap d’un dels grups de Tarragona. El mateix dia es va realitzar l’entrada i escorcoll als domicilis dels detinguts de Tarragona.

Més de 28.000 euros en efectiu intervinguts

En les entrades es van intervenir més de 13.000 euros en efectiu, drogues de diferents tipus, principalment cocaïna, i estris per a la venda i distribució. A més, els agents van localitzar dues plantacions de marihuana en dos pisos que l’organització havia ocupat al barri de Sant Salvador de Tarragona.

Agents dels Mossos d'Esquadra i un vehicle policial davant del restaurant Fabiola de Torredembarra. Foto: ACN

Agents dels Mossos d’Esquadra i un vehicle policial davant del restaurant Fabiola de Torredembarra. Foto: ACN

La darrera fase de l’operatiu es va desenvolupar aquest dilluns dia 12. Aquesta segona fase, que contemplava la detenció dels principals caps dels grup, va permetre detenir 18 persones més, entre les quals estaven els dos líders que havien ocupat el lloc de qui havia estat empresonat. També es van realitzar entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts a Tarragona, Creixell i Torredembarra, i a un restaurant, també a Torredembarra, que servia a l’organització per blanquejar els guanys.

Aquesta vegada els policies van decomissar més de 15.000 euros en metàl·lic, 4,5 kg de haixix i altres substàncies en petites quantitats. Això indicava als investigadors que l’organització pràcticament va quedar desmantellada amb la primera intervenció.

 

CiU alerta de la possible reducció de l’aparcament públic a Torredembarra i reclama buscar alternatives

Els regidors del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) i Unió a Torredembarra, Anna Magrinyà i Joel Navas, alerten que es podria produir a curt termini una reducció notable de places d’aparcament properes al centre urbà.

En la moció que han presentat per ser debatuda al Ple de la Corporació, Magrinyà i Navas exposen que aquesta situació d’alarma es dóna per dos motius: per la voluntat del govern municipal de no renovar els contractes amb els propietaris de terrenys que actualment són aparcaments dissuasoris ni procedir a dur a terme un procés de contractació pública; i, per altra banda, per la voluntat d’alguns propietaris de desenvolupar aquells terrenys que s’estan utilitzant com a aparcament municipal.

Alguns dels pàrquings que es veuen o es veuran afectats són el de Mañé i Flaquer, el de l’Av. President Companys, l’aparcament situat al costat del CAP (Camí del Camp Vell / Av. President Companys, en aquest cas, ja ha acabat el contracte i no s’ha renovat ni s’ha fer cap procés de licitació), entre d’altres, així com també l’aparcament del carrer Lleida que fa anys que es preveu que sigui una zona verda.

Per aquest motiu, el Grup Municipal del Partit Demòcrata i Unió reclama cercar alternatives a través de l’elaboració d’un informe tècnic per analitzar totes les possibilitats i que es treballi des de la Taula de Mobilitat.

Per altra banda, la proposta de Magrinyà i Navas també insta el govern torrenc a dur a terme les adequacions i arranjaments necessaris en els terrenys que s’utilitzen com a pàrquing municipal, ja siguin de propietat pública o privada, per garantir les condicions òptimes d’aparcament. Els regidors consideren que la situació dels aparcaments és lamentable per la manca d’enllumenat, el desnivell del terreny, la manca de neteja i la manca de senyalització, entre d’altres problemàtiques.

Finalment, el Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) i Unió a Torredembarra sol·licita que es convoqui la Comissió d’Estudi que ha de redactar la memòria justificativa, el projecte d’establiment del servei i el reglament d’ús de l’aparcament Filadors. Malgrat que la constitució d’aquesta comissió es va aprovar fa més de tres mesos, no s’ha convocat encara i, com a conseqüència, aquest estiu tampoc s’obrirà l’aparcament de Filadors. A més, Magrinyà i Navas retreuen la manca de diàleg del govern d’Eduard Rovira per debatre el model de funcionament de l’aparcament, tal com s’havia compromès personalment el batlle torrenc.

El ple de Torredembarra abordarà la nul·litat de la revisió del contracte de SOREA

El ple municipal de l’Ajuntament de Torredembarra abordarà aquest dijous la nul·litat de ple dret de la revisió del contracte de SOREA, que es va aprovar el 2011, durant el mandat de Daniel Masagué, informa Ona La Torre.

Un dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat determina que aquells canvis no s’ajusten a la llei i per tant s’han d’anul·lar i retornar a les condicions inicials.

L’equip de govern havia demanat el dictamen de la Generalitat, en intuir irregularitats en aquelles modificacions que es van aprovar en junta de govern local. Una de les coses que s’al·legava és que no s’havia respectat el temps mínim necessari entre la signatura del contracte i la seva modificació. La Comissió Jurídica Assessora li ha donat ara la raó.

D’aquesta manera, els canvis introduïts fa sis anys, que feien referència al sistema de tarificació i també a les inversions de l’empresa d’aigües, es declaren nuls de ple dret.

D’altra banda, en el ple d’aquest dijous es donarà resposta al recurs interposat per Nordverd, que demana que s’anul·li el procés de contractació del servei de la neteja viària, que ha guanyat Fomento de Construcciones y Contratas. Al ple arriba, per a la seva ratificació, l’informe de la mesa de contractació, segons el qual tot el procediment s’ha fet de manera correcta, respectant la lliure concurrència i la igualtat d’oportunitats.

Nova campanya per controlar el consum d’alcohol i drogues al volant

La Policia local de Torredembarra, segons les directrius del Pla de Seguretat Viària i les instruccions específiques per a les Policies Locals de Catalunya, durà a terme una nova campanya institucional coordinada amb el Servei Català de Trànsit del 16 al 25 de juny.

La Policia Local establirà controls preventius en diferents punts del municipi i en diferents franges horàries. Amb aquesta i altres mesures, es pretén aconseguir un canvi cultural en la conducció, circulació i mobilitat dels ciutadans i les ciutadanes que ajudi a evitar d’incompliment d’aquestes normes bàsiques de trànsit, i conseqüentment es redueixi la sinistralitat viària.

Cal recordar que conduir amb una taxa d’alcohol entre 0,25 i 0,60 és infracció administrativa i superior a 0,60 és un delicte amb la corresponent instrucció de diligències.

Baix a Mar comença diumenge la Festa de Sant Joan

La Regidoria de Cultura i l’Associació de Veïns Sant Joan ja ho tenen tot a punt per començar aquest diumenge la celebració de Sant Joan, la Festa Major de Baix a Mar que enguany compta amb més dies d’activitats a part dels tradicionals. D’aquesta manera, s’han previst actes els dies 18, 19, 23, 24, 25 i 30 de juny.

Tot seguit us detallem el programa:
Diumenge 18 de juny
De les 9 a les 20 h, a la platja de Baix a Mar
Open de Tennis Platja Sant Joan.
Organitza: Club Tennis Torredembarra
De les 11 a les 13 h, a la Biblioplatja
Simultània d’escacs.
Organitza: Club d’Escacs de Torredembarra
De les 11 a les 14 h, a la platja de Baix a Mar
Regata de Sant Joan de Llagut Català, semifinals.
Organitza: Associació de Rem – Vogadors de Baix a Mar de Torredembarra.
A les 18 h, a la Biblioplatja
Trobada col·loqui “tarda de nostàlgia” a càrrec de Gabriel Comes Nolla.
Dilluns 19 de juny
A les 18.30 h, a l’envelat de Cal Bofill
Exhibició de Taekwondo.
Organitza: Gimnàs Am-Do
Divendres  23 de juny
A les 18 h, a la plaça d’Antoni Roig i Copons
Presentació del llibre Les fotos parlen. Baix a Mar. Torredembarra (1950-1970″, de Gabriel Comes Nolla i seguidament actuació del cantautor José Antonio Nieves (Jana), Cançó tradicional i de taverna.
A les 19.30 h, al passeig de Colom
Ballada de sardanes amb la Cobla Cossetània i rebuda de la Flama del Canigó a càrrec de l’Agrupació Sardanista L’Antina.
A les  21.15 h, al passeig de Colom
Pregó a càrrec de la il·lustre Sra. Montserrat Palau Vergés, escriptora, professora de la URV i diputada al Parlament de Catalunya.
A les 22 h, al passeig de Colom
La Festa del Foc: encesa de la foguera a càrrec dels Diables i actuació del Ball de Diables i de la Virgília.
En acabar, als jardins de Cal Bofill, sopar amb botifarra, coca de Sant Joan i beguda (preu: 5,50 €).
A les 23 h, a l’envelat de Cal Bofill
Concert i ball amb l’Orquestra Venus.
Seguidament, a l’envelat de Cal Bofill
DJ Maluki.
Dissabte 24 de juny
 A les 8 h, pels carrers de Baix a Mar
Matinades a càrrec dels Grallers de la Torre.
De les 10 a les 13 h, a l’envelat de Cal Bofill
Activitats i exhibició de Biketrial
Organitza: BikeTrial Costa Daurada Torredembarra
A les 12 h, a l’església de Sant Joan Baptista
Ofici solemne acompanyat de la Coral Santa Rosalia.
De les 15 h a les 20 h, a la plaça de l’Aragó
Open de Dòmino Sant Joan.
Organitza: Associació de Dòmino
A les 18.30 h, a la plaça de Josep Valls Ibern
Actuació del Ball de Diables Infantil, la Mulassa, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Gitanes, els Nans i els Gegants Joan i Rosalia.
Seguidament, a la plaça de Josep Valls Ibern
Actuació del Ball de Serrallonga.
A les 19.30 h, a la plaça de Josep Valls Ibern
Diada castellera amb els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Vila-Seca i els Nois de la Torre.
A les 22.30 h, a la platja de Baix a Mar
Espectacle de focs artificials, a càrrec de Pirotècnia Igual.
A les 23 h, al passeig de Colom
Ball rumba amb el grup Muchacho &  Los Sobrinos.
Diumenge 25 de juny
De les 8.30 a les 14 h, a l’envelat de Cal Bofill
Open de Botifarra Sant Joan.
Organitza: Associació de Botifarrers
De les 11 a les 14 h, a la platja de Baix a Mar
Regata de Sant Joan de Llagut Català, finals. En acabar, a l’envelat de Cal Bofill, sardinada i lliurament de premis.
Organitza: Associació de Rem – Vogadors de Baix a Mar de Torredembarra
A les 12 h, al passeig de Colom
Animació infantil i festa de l’escuma a càrrec de Gil Ratataplam.
De les 16 a les 20.30 h, a la platja de Baix a Mar
Concentració: a les 16 h.
IV Torneig de Futbol Platja Sant Joan. Inscripcions: 11 i 18 de juny, d’11 a 13 h, a la Biblioplatja.
Organitza: Associació de Veïns de Sant Joan
 A les 22.30 h, al passeig de Colom
Havaneres en femení, amb Neus Mar Grup.
Rom cremat (preu:1 €).
Divendres 30 de juny
A les 21 h, pels carrers d’Isaac Peral i Tamarit
Correfoc infantil.
Organitza: Ball de Diables de Torredembarra
A les 22 h, a la plaça d’Antoni Roig i Copons
Sopar popular.
Venda anticipada els dies 11 i 18 de juny, d’11 a 13 h, a la Biblioplatja (preu socis: 10 €, no socis: 12 €).
Organitza: Associació de Veïns de Sant Joan
Seguidament, a la plaça d’Antoni Roig i Copons
DJ Ceba
Organitza: Associació de Veïns de Sant Joan

 

El pas soterrat de Baix a Mar ja llueix unes pintures murals amb imatges del barri

Fotos: Anna F.- Aj. Torredembarra


La Regidoria de Via Pública i Manteniment està acabant aquests dies una important actuació al pas soterrat de la via del tren de Baix a Mar amb l’objectiu de dignificar aquest element viari. Es tracta d’una intervenció molt visual amb un resultat espectacular ja que s’han netejat les parets i s’han fet unes pintures murals amb motius mariners del barri, a partir d’imatges de l’Arxiu Municipal de Torredembarra del Fons J.Ceballos i de la família Figuerola Hurtado. Aquestes pintures han estat realitzades per l’artista Orion Leim i ja estan acabades i en aquests moments s’està instal·lant una passera de fusta i la il·luminació amb leds.

El regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat d’aquesta intervenció al pas soterrat i ja ha anunciat que se’n preparen de similars, la primera al pas del passeig de la Sort amb imatges dels elements del Seguici Popular com a protagonistes.

La Policia Local de Torredembarra deté un jove de Roda de Berà per robatori i lesions

Un vehicle de la Policia Local de Torredembarra

Agents de Policia Local de Torredembarra han detingut un jove de 21 anys i veí de Roda de Berà com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força a vehicle i un delicte de lesions.

Els fets han ocorregut a partir de la mitjanit del dia 12 de juny quan la Policia Local ha rebut una trucada per una possible alteració de l’ordre a la via pública al carrer de Pere Badia. En arribar els agents al lloc, els testimonis han comentat als agents que les persones implicades acabaven de marxar.

Dues hores més tard, els agents han localitzat aquestes persones al carrer del Casalot on estaven discutint, i han identificat les dues parts implicades en la discussió i han estat denunciades administrativament per alteració de l’ordre.

Posteriorment, una trucada procedent del Centre d’Assistència Primària de Torredembarra ha alertat els agents de la Policia Local ja que hi havia dos nois barallant-se al centre mèdic. Tot seguit, els agents han comprovat que es tractava de les mateixes persones, i davant les lesions que presentava un dels nois, s’ha procedit a la detenció del presumpte autor de les lesions.

El lesionat ha manifestat als agents que la discussió va iniciar-se hores abans per un robatori d’un rellotge i uns diners a l’interior del seu vehicle, objectes que en el moment de la detenció portava el detingut, el qual ha passat a disposició judicial en el dia d’avui.

El torrenc David García triomfa al Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona

El torrenc David García. Foto: Cedida

El torrenc David García. Foto: Cedida

Amb 18 anys, David García Lucas ha donat un pas més en la seva carrera com a ballarí professional. El passat 7 de maig va guanyar, juntament amb la seva “partenaire” Alexandra Urcia, el primer premi de la categoria B de dansa clàssica del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona, en les variacions de pas a dos.

Aquesta ha estat la setena edició d’aquest certamen de reconegut prestigi, on ballarins de diverses nacionalitats donen el millor de si per tal d’accedir a premis com estades en algunes de les principals companyies del món. Figures com l’argentí Julio Bocca, l’israelià establert a Nova York Igal Perry o el valencià Javier Latorre formen part d’un jurat que valora els millors en les categories de dansa clàssica, contemporània i espanyola.

No és la primera vegada que un ballarí sortit de Centrescènic, l’Escola de Dansa i Teatre Creu Àlvarez aconsegueix el primer premi en aquest certamen. La Clara Maroto, actualment a la Companyia Nacional de Dansa (Madrid), va ser la primera en aconseguir-lo, l’any 2013.

La directora de l’escola, Creu Àlvarez, es mostra molt satisfeta amb l’èxit del David, un noi amb moltíssimes qualitats per a la dansa clàssica que va començar a practicar aquesta disciplina als 9 anys, quan va arribar a l’escola torrenca, i que actualment s’està acabant de formar al C.D.C (Centre de Dansa de Catalunya). “Els èxits dels meus alumnes em fan molt feliç”, comenta la Creu, qui sempre ha estat molt lligada al Certamen ja que, en aquesta ocasió i en d’altres, ha estat una de les professores encarregades de donar les classes prèvies a les actuacions dels participants.

Per la seva banda, en David ha obtingut diverses beques per continuar formant-se, entre aquestes una per formar part del Ballet Nacional de Corea.

Almenys deu detinguts en una operació antidroga en curs a Tarragona, Torredembarra i Creixell

Agents policials carregant material comissat en un dels vehicles a Torredembarra. Foto: ACN

Agents policials carregant material comissat en un dels vehicles a Torredembarra. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut almenys deu persones en un operatiu antidroga simultani aquest matí, relacionat amb el que es va fer el passat 18 de maig al barri de Sant Salvador i al centre de Tarragona. L’operació se centra avui Torredembarra, on hi ha un ampli desplegament de mitjans policials, però també s’haurien fet escorcolls a Creixell i al barris tarragoní de La Floresta.

Agents dels Mossos d'Esquadra a l'entrada d'un dels habitatges que han escorcollat a Torredembarra. Foto: ACN

Agents dels Mossos d’Esquadra a l’entrada d’un dels habitatges que han escorcollat a Torredembarra. Foto: ACN

Segons ha pogut saber l’ACN, en l’operatiu, que encara està en marxa, hi hauria almenys deu detinguts i s’hauria intervingut droga -haixix i cocaïna-, material per tractar-la, i diners en metàl·lic. Els agents haurien fet diversos escorcolls en habitatges i establiments d’aquests tres municipis. S’haurien comissat tres quilos d’haixix i uns 50 grams de cocaïna en dosis, així com uns 12.000 euros en metàl·lic.

Agents dels Mossos d'Esquadra i un vehicle policial davant del restaurant Fabiola de Torredembarra. Foto: ACN

Agents dels Mossos d’Esquadra i un vehicle policial davant del restaurant Fabiola de Torredembarra. Foto: ACN

L’operació del passat 18 de maig a Sant Salvador i en diversos punts del centre de Tarragona va acabar amb una vintena de detinguts, tres dels quals van entrar a la presó de manera provisional i sense fiança.

Les Braves Cal Jan, guanyadores del concurs DTapes de Torredembarra

La pastisseria Cal Jan recull el premi a la millor tapa. Foto: Cedida

La pastisseria Cal Jan recull el premi a la millor tapa. Foto: Cedida

La tapa guanyadora d’aquesta edició del Dtapes de Torredembarra ha estat la de les Braves Cal Jan (patates de mousses de mandarina amb maionesa de xocolata blanca i quètxup de maduixa amb copa de cava Maspujador) presentada per la Pastisseria Cal Jan.

La Regidoria de Turisme ha realitzat els diferents sortejos previstos per aquesta cinquena edició del Dtapes2017: amb un mínim de 10/tapes segells diferents es prenia part en el sorteig de 10 lots de productes Maystar Cosmética, 10 packs d’ampolles de Cervesa Estraperlo, 10 visites guiades per a dues persones al far, nucli antic o Indians + bossa de marxandatge. Per participar en el sorteig calia votar la millor tapa a través de la butlleta de vot que es trobava al desplegable on es segellaven les diferents tapes que els participants anaven consumint.

Paral·lelament, també es podia prendre part en el concurs d’Instagram publicant les imatges amb l’etiqueta #DtapesTdb2017 per accedir a un dels premis a les 3 millors fotografies: un dinar/sopar en qualsevol dels establiments participants en el DTapes 2017 per al primer classificat, un lot de Merchandaising de la Regidoria de Turisme, més una visita al Far o Nucli Antic o Ruta Indians per a dues persones el segon premi i un lot de Merchandaising de la Regidoria de Turisme per al tercer classificat.

La Regidoria de Turisme contactarà amb els guanyadors mitjançant les dades facilitades a la butlleta perquè puguin recollir els premis fins el 30 de juny de 2017, de 10 a 14 h de dilluns a divendres i a partir del 23 de juny, de dilluns a diumenge, d’11 a 13 h i de 18 a 21 hores.

Les regidories de Turisme, i de Comerç, Indústria i Activitats agraeixen a tots els participants, els establiments adherits i als col·laboradors Maystar Cosmètica, Cat Adventure i Cervesa Estraperlo la seva implicació en aquesta iniciativa.

El passat 28 de maig es va posar fi a la cinquena edició del Dtapes per Torredembrra i la valoració ha estat molt positiva. Entre els 54 bars i restaurants participants s’han repartit al voltant de 17.130 tapes i durant aquestes dues setmanes que ha durat el DTapes els establiments i carrers de la vila s’han omplert de gom a gom. Ha estat doncs, una excel·lent iniciativa per donar a conèixer i promocionar la restauració de Torredembarra així com per fomentar el consum i l’activitat econòmica en general.

Aquests són els guanyadors dels diferents sortejos realitzats:

Lots productes cosmètics

 • Núria Nel·lo (Torredembarra)
 • Sara Romeu ( Torredembarra)
 • Pilar Rodriguez (Barcelona)
 • Montse Huguet (Torredembarra)
 • Marta Lage (Torredembarra)
 • Silvia Gabarre (Andorra)
 • Maria Carreño (Igualada)
 • Alfonso Zamora (Sant Joan Despí)
 • Pol Vega (Flix)
 • Mercedes Marco (Torredembarra)

 

Lots cervesa Estraperlo

 • David Virgili (Torredembarra)
 • Antonio Sanromà (Torredembarra)
 • Dolors Sandro (Torredembarra)
 • Jose Lopez Arias (Torredembarra)
 • Miquel Soler Perez (Barcelona)
 • Francesco Giustiniani (Torredembarra)
 • Debora Bettachini (Torredembarra)
 • Rosalia Rovira (Torredembarra)
 • Miguel Blasco (Torredembarra)
 • Teresa Puxeu (Tarragona)

 

Lots visites i marxandatge

 • Aurora Roig (Torredembarra)
 • Ana Font (Torredembarra)
 • Paqui Molina (Torredembarra)
 • Janeth Anderson (La Pobla de Montornès)
 • Carles Miracle (Torredembarra)
 • Núria Abelló (Flix)
 • Leysen Nicole (Torredembarra)
 • Manel Pellejà (Torredembarra)
 • Josep M. Núñez (Torredembarra)
 • Xavier Arquès  (Barcelona)

 

Concurs Instagram #DTapesTdb2017

1ª        https://www.instagram.com/p/BUJsdF-lu08/   @luisperez.contreras
2ª        https://www.instagram.com/p/BUopO-xDG4H/ @francesco_giuitiniani
3ª        https://www.instagram.com/p/BUjK6iBFHkz/ @nuria_abe

Torredembarra comença les obres del clavegueram dels carrers del Llobregat, Priorat i Garraf

Les obres tenen una duració prevista d'una setmana. Foto: Cedida

Les obres tenen una duració prevista d’una setmana. Foto: Cedida

La Regidoria de Via Pública i Manteniment informa que recentment Sorea ha iniciat les obres de renovació de la xarxa de clavegueram dels carrers del Llobregat, Priorat i Garraf. Aquesta actuació compta amb un pressupost de gairebé 33.000 € i s’emmarca dins les propostes de millora que Sorea va presentar en el concurs d’adjudicació del contracte de gestió del servei municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram.

Tal com ha explicat el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, aquest paquet de propostes de millora ascendeix a 1,6 MEUR i es desenvolupen entre 2017 i 2019. Algunes actuacions ja s’han executat amb millores al passeig de la Sort, al passatge de la Petúnia i al carrer de les Drassanes amb l’Àncora. Per enguany se n’han previst d’altres com les millores en les instal·lacions dels dipòsits, principalment en el Sant Antoni i en el Pujol, renovació d’escomeses de plom o la substitució de part de la canonada principal de distribució d’entre altres.

Les obres del carrer del Llobregat, Priorat i Garraf tindran una durada d’una setmana i s’han previst afectacions al trànsit entre el camí del Moro i el carrer del Llobregat, amb pas alternatiu de vehicles.