TARRAGONA 21

Torredembarra convoca dues places de caporal de la Policia Local amb un concurs

Les bases es poden consultar a través de l’enllaç. Foto: ACN

Aquest 22 de maig s’han publicat al BOPT i al web municipal les bases que regiran el procés de selecció per cobrir dues places de caporal de la Policia Local de Torredembarra amb caràcter de funcionari de carrera, a través d’un concurs-oposició per promoció interna. Les bases les va aprovar la Junta de Govern de l’Ajuntament de Torredembarra del 7 de maig passat i ara resten pendents de publicació al DOGC.

El termini de presentació d’instàncies serà de 20 dies naturals, a comptar a partir de l’endemà de la darrera publicació oficial de la convocatòria que es realitzarà al DOGC (pendent).

La presentació de sol·licituds és preferentment telemàtica, a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Torredembarra. Per a presentacions presencials, cal demanar cita prèvia enviant un missatge al correu oac@torredembarra.cat

Les bases es poden consultar aquí:
http://torredem.altanet.org/documents/ocupacio/2020052285311-anunci-publicat-bopt.pdf

 

La Biblioteca de Torredembarra reobre el servei de préstec el dia 25

Biblioteca Mestra Maria Antònia. Foto: Biblioteques de Catalunya

La Biblioteca Mestra Maria Antònia reobrirà el pròxim 25 de maig el servei de préstec amb cita prèvia, seguint les recomanacions del Servei de Biblioteques de la Generalitat en coordinació amb la Diputació de Tarragona i la resta de biblioteques de la demarcació de Tarragona, i després que el Departament de Protecció Civil hagi validat els paràmetres bàsics dels protocols que garanteixen la seguretat, tal com ha explicat la regidora de Biblioteca, Maria Gual.

El servei de recollida dels préstecs a la biblioteca serà de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, i dins dels horaris de sortides a passejar:

• 9 – 10 h, majors de 14
• 10 – 12 h, majors de 70 i dependents
• 12 – 13 h, famílies amb infants

Per posar en marxa el servei, però, a partir d’aquest 20 de maig, bibliotecàries i voluntariat ja comencen a fer trucades als usuaris majors de 65 anys, per explicar-los la previsió del servei. També es comencen a recollir les cites prèvies, via telèfon i via correu electrònic. Les bibliotecàries atenen usuaris i usuàries en el telèfon 667 171 291 (de 9 – 13 h). Es recomana, especialment, que s’enviï un correu electrònic a biblioteca@torredembarra.cat, amb la consulta que correspongui, i així després es telefona els usuaris i usuàries amb les recomanacions més elaborades.

Com funcionarà el servei presencial?

S’ubicarà una taula a l’entrada de la biblioteca, i l’usuari/a només haurà de recollir el seu lot (ja prestat) a l’hora que se li ha assignat. Els llibres que es vulgui retornar s’hauran de deixar a la bústia exterior. Els retorns que es deixin no es faran efectius al programa fins que hagin passat 14 dies confinats en una capsa tancada.

Cal que la ciutadania es dirigeixi a la biblioteca amb mascareta, on trobaran a la seva disposició gel netejador de mans.

D’altra banda, la Biblioteca treballa en un pla de préstec a domicili per a les persones dependents, així com en moltes activitats virtuals:

• Es mantenen els clubs de lectura amb tertúlies virtuals.
• Cada dimarts, a les 11 h, hi ha un grup de dol virtual.
• S’està posant en marxa un servei de contes per telèfon adreçat als infants.
• Es fan recomanacions constantment a les xarxes.
• A més, es participa en els projectes del Servei de Biblioteques com: Escriu un llibre o el concurs de lectura Què llegeixes?

 

Torredembarra posa en marxa un pla per dinamitzar la temporada turística

Imatge d’arxiu de la platja de Torredembarra.

La Regidoria de Turisme i la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats han posat en marxa un pla d’actuacions amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes econòmics negatius de la Covid-19, amb una fita a curt termini per dinamitzar la temporada turística d’estiu/tardor 2020.

Les accions previstes, algunes de les quals ja s’han començat a desenvolupar, són les següents:

1- Jornades de formació telemàtica adreçades al sector de la restauració, comerç, perruqueries i allotjaments per tal d’informar i assessorar, segons la seva activitat econòmica, dels requisits establerts pel govern en quant al desconfinament. Els cursos es van iniciar el 8 de maig i ja se n’han ofertat sis sessions.

2- Concursos a les xarxes socials (Facebook i Instagram). Durant els propers dos mesos es realitzarà setmanalment un concurs a les xarxes socials amb preguntes relacionades amb diferents temàtiques del municipi de Torredembarra, que els participants hauran d’esbrinar. Hi haurà premis per als guanyadors: dinars o sopars en establiments de restauració o vals descomptes a les botigues del municipi. El primer concurs començarà el 19 de maig. Bases del concurs. https://buff.ly/2WxxI4C

3- S’està elaborant una campanya amb un missatge engrescador i positiu, que reculli el que ofereix Torredembarra durant els propers mesos, potenciant les activitats que es poden realitzar a l’aire lliure.

4- Creació d’una pàgina web exclusiva i corporativa de la campanya que treballi en paral·lel amb la pàgina web de Turisme, on tots els continguts es mostraran de manera totalment sintetitzada, clara, estructura, directa, innovadora i visualment molt atractiva per arribar a tots els clients potencials. Aquests continguts també es mostraran en un nou material gràfic que s’està confeccionant.

5- Web e-comerç. Creació d’una guia interactiva on les empreses locals puguin presentar i/o vendre els seus productes. Aquesta pàgina inclourà ofertes, descomptes, promocions, etc. L’objectiu és incentivar la compra al comerç local.

6- Campanya a mitjans de comunicació catalans i estatals.

7- Difusió del nou vídeo promocional de Torredembarra, potenciant la imatge de turisme familiars.

8- Creació de microcàpsules promocionals d’ indrets del municipi per realitzar difusió en xarxes socials i en la landing page.

9- Elaboració d’un nou mapa de senderisme i bicicleta de muntanya, potenciant així les activitats a l’aire lliure.

Una empresa torrenca dissenya una màquina per desinfectar les platges amb ozó per la covid-19

Imatge de del dipoòsit d’ozó de la nova màquina de l’empresa Beach Trotters que desinfecta les platges de virus en la seva presentació a Torredembarra. Foto: Mar Rovira

L’empresa Beach Trotters de Torredembarra ha dissenyat una màquina per desinfectar les platges de bacteris, fongs i virus arran de la pandèmia de la covid-19. La tècnica consisteix en aplicar una barreja d’ozó i aigua en el procés habitual de garbellat i neteja de la sorra.

L’empresa n’ha creat dos models, el d’una garbelladora anomenada ‘Dromedar’ que porta integrada l’equip d’ozó i ‘l’Ozó Beach Kit’, que s’adapta tant a les seves pròpies màquines per netejar platges com a altres models existents al mercat. Segons ha explicat el director de l’empresa, Serafí Mercadé, diversos ajuntaments de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears s’han interessat per la maquinària, que es fabricarà sota demanda.
L’empresa ha presentat el producte aquest divendres a la platja de Torredembarra. «És una novetat mundial. La màquina ha sigut conseqüència dels problemes de la covid-19. Garbellar la sorra amb ozó ens dona una absoluta garantia que la platja està perfecta», ha subratllat Mercadé.

La firma catalana assegura que la tècnica que utilitzen és respectuosa amb el medi ambient i no deixa residus que puguin afectar la salut dels banyistes, ni la fauna i la flora costanera.

Foto detall dels aspersors que llencen ozó a la sorra.. Foto: Mar Rovira

El sistema per desinfectar les platges amb ozó

Segons l’empresa, han acoblat a l’interior de la clàssica garbelladora un equip de desinfecció format per un generador d’ozó, el dipòsit per a l’aigua i un conjunt d’aspersors que permeten abocar la fina capa d’aigua ozonitzada just damunt de la sorra garbellada. D’aquesta manera, diuen, es garanteix una molt bona desinfecció de la platja, de forma senzilla i pràctica.

«El gas ozó és un gran desinfectant i per oxidació aconsegueix eliminar gran part de fongs, virus i bacteris. En aquest cas, com que és un gas que actua per contacte i el que s’evapora és l’oxigen, s’eliminen per una banda els riscos derivats d’una permanència i, per l’altra, és molt més econòmic, perquè no hi ha cap element a adquirir, sinó que es genera a través de l’oxigen», ha precisat l’enginyera agrònoma, Montse Martínez, de l’empresa lleidatana Makato, que està especialitzada en maquinària agrícola i fabricar les màquines de Beach Trotters.

El principal avantatge de l’aplicació d’ozó en el procés de desinfecció de la platja és que els usuaris poden accedir-hi immediatament, sense la necessitat d’haver d’esperar un temps de seguretat. Així mateix, aquesta desinfecció amb ozó és respectuosa amb el medi ambient i no genera cap mena de residus que puguin afectar la salut dels banyistes.

Fabricaran la maquinària sota demanda

Segons l’empresari torrenc, necessiten entre dues i quatre setmanes per fabricar aquest model, o bé una setmana i mitja per elaborar l’equip d’ozó. Ja s’han posat en contacte amb l’empresa diversos ajuntaments de Catalunya, del País Valencià i també un a les Illes Balears, que estan interessats en adquirir la maquinària. La garbelladora presentada aquest divendres és la primera que han fabricat i fa 1,90 metres d’ample, tot i que la mida es podrà adaptar en funció de les necessitats.

A banda, Beach Trotters també està treballant amb altres innovacions per evitar la propagació del coronavirus, com ara la instal·lació de sensors a les dutxes i rentapeus de les platges perquè s’activin sense que calgui prémer cap botó.

Mar Rovira – ACN

Les instal·lacions de la Zona Esportiva de Torredembarra romanen tancades

Foto d’arxiu: Anna F. – Aj. Torredembarra

Les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal (Pavelló Municipal Sant Jordi, piscines, pistes de tennis i pàdel, camp de futbol i pista d’atletisme) i el Pavelló dels Caus romandran tancades, de moment, i només s’ha previst que hi puguin entrenar esportistes d’alt rendiment com és el cas de la Berta Castells i de l’Aaron Sola.

El regidor d’Esport de Torredembarra, Raúl García, va mantenir ahir a la tarda una reunió amb les entitats esportives per explicar aquesta decisió. Les condicions actuals de desconfinament pel que fa a instal·lacions esportives són molt limitatives i de difícil aplicació amb garanties de seguretat per als seus usuaris, la qual cosa en fa inviable ara per ara l’obertura. Per aquest motiu, es va adoptar el compromís d’elaboració dels protocols i plans que han de permetre avançar cap a un certa normalitat i que garanteixin la seguretat sanitària.

Cal recordar que en l’àmbit esportiu, Torredembarra forma part de la taula de tècnics esportius d’antigues seus dels Jocs Mediterranis que s’ha activitat per treballar conjuntament situacions com aquesta.

 

Torredembarra aprova el nou calendari de cobrament de tributs

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat aquest matí la modificació del calendari de cobrament dels padrons dels tributs de periodicitat anual la recaptació dels quals està delegada a BASE-Gestió d’Ingressos, per a l’exercici 2020. Aquesta decisió es pren després que a finals del mes de març s’ajornés el cobrament d’un seguit de tributs municipals subjectes a padró, que encara no s’havien posat al cobrament en el moment d’entrada de l’estat d’alarma.

La modificació que s’ha aprovat avui és la següent: 

L’ús de mascareta i el control de temperatura, noves mesures de seguretat a Torredembarra

 Les noves mesures de seguretat impliquen controls de febre. Foto: ACN

L’Ajuntament de Torredembarra incrementa les mesures de seguretat en l’accés a les dependències municipals de l’edifici del Castell per evitar al màxim la propagació de la Covid-19 en aquesta fase 1 de desconfinament que comporta un increment de mobilitat de la ciutadania. Per aquest motiu, s’incorpora un control d’accés a la seu de l’Ajuntament i es duran a terme controls de temperatura, tant a treballadors com a públic amb cita prèvia. En cap cas, es guarden les dades de les persones, sinó que es tracta d’una mesura de seguretat. Els controls de temperatura seran indispensables per a poder accedir a dependències municipals. En els casos en què es detecti febre, s’aconsellarà a les persones a contactar amb el Centre d’Assistència Primària. A més, l’ús de mascareta també és obligatori per accedir a l’Ajuntament.

Cal recordar que l’Ajuntament està reorganitzant els serveis municipals administratius ara que Torredembarra ha entrat en la Fase 1 del desconfinament. Mentre s’arriba a una relativa normalitat, l’Ajuntament manté tancades al públic les dependències municipals amb caràcter general. L’atenció al públic es du a terme per telèfon a l’OAC (977 64 00 25) i per correu electrònic 📧oac@torredembarra.cat (de dilluns a divendres, de 8.30 h a 14 h). Els tràmits també es poden realitzar a la seu electrònica https://www.seu-e.cat/ca/web/torredembarra. Per a format presencial, en aquells casos que sigui imprescindible, cal demanar cita prèvia.

 

La Biblioteca de Torredembarra oferirà préstecs i retorns amb seguretat

Imatge de la Biblioteca

Amb l’inici de la fase 1 del desconfinament, que permet l’obertura de les biblioteques per a prestar alguns serveis amb restriccions, la Biblioteca Municipal Mestra Maria Antònia està treballant amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat i altres departaments del mateix Ajuntament de Torredembarra per poder establir uns procediments que garanteixin la seguretat.

Tot just ahir, es va dur a terme una reunió telemàtica entre el cap del Servei de Biblioteques, Josep Vives; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; la cap de la Central de Tarragona, Neus Martorell, i totes les directores de la demarcació per a debatre com oferir el millor servei a la ciutadania. En breu, s’informarà de les mesures acordades.

Per ara, no és possible accedir a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, però s’està treballant en el protocol establert per a oferir el servei de préstec i retorns de documents sota cita prèvia.

 

La Brigada Municipal de Torredembarra fa un pas més en el retorn a la normalitat

Imatge d’un parc infantil de la ciutat. Foto: Cedida

La Regidoria de Via Pública i Manteniment de Torredembarra informa que amb l’entrada en la Fase 1 del desconfinament la Brigada Municipal fa un pas més en el retorn a la normalitat i es comença a treballar de dilluns a divendres, en horari complet, amb mesures de flexibilitat per a poder adaptar-se a les actuals circumstàncies, especialment pel que fa al personal major de 60 anys, de risc i en els casos que s’hagi de compatibilitzar la feina amb la custòdia d’infants menors d’edat. També s’adopten mesures a la nau de la Brigada pel que fa a l’ús dels espais compartits i així garantir la seguretat dels treballadors i treballadores.

Les tasques que es realitzaran seran les habituals de cada operari, amb algun reforç en jardineria i altres que siguin necessaris. El reforç de la desinfecció de la via pública en els espais de major afluència de públic es continuarà fent, però de dilluns a dissabte.

 

Mor un veí de Torredembarra atrapat per una retroexcavadora

Agents dels Mossos d’Esquadra han rebut avís aquesta tarda sobre les 18.36 h que un home havia patit un accident amb una retroexcavadora en una finca de Torredembarra. L’home, que estava fent tasques de manteniment a la maquinària, ha mort atrapat per la retroexcavadora. Al lloc de l’accident s’han desplaçat dotacions dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers de la Generalitat i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

La víctima és un home, de 46 anys, veí de Torredembarra i nacionalitat espanyola.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona ha obert una investigació i ha posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció de guàrdia de Vendrell i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Torredembarra retornarà els abonaments de la piscina municipal

Piscina Municipal de Torredembarra

Com ja va informar la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de  Torredembarra a finals del mes de març, els usuaris dels cursets de la  piscina municipal tindran dret al retorn dels diners abonats en la  part proporcional que no hagin pogut gaudir del servei o bé podran  optar per gaudir de la piscina en dates posteriors. D’acord amb això,  les persones que vulguin sol•licitar el retorn de l’import pagat han  d’enviar un correu electrònic a esport@torredembarra.cat indicant el  nom i cognoms de l’infant inscrit; el nom, cognoms i DNI de la persona  que sol•licita la devolució, i el comprovant del compte corrent on es  vol que es faci l’ingrés. El titular d’aquest compte corrent ha de  coincidir amb el de la persona que sol•licita l’esmentada devolució.  Una vegada fetes les comprovacions oportunes es realitzarà el retorn  dels diners.

En el cas dels usuaris dels cursets del segon trimestre del curs  2019-2020, la quantitat a retornar serà la part proporcional dels dies  que no han pogut gaudir de la piscina (inclou l’estat d’alarma,  l’avaria de la caldera i el temporal Glòria). Els inscrits als cursets  del tercer trimestre del curs  que sol•licitin el retorn, aquest serà  íntegre.

Pel que fa a les persones que disposen d’abonaments, cal assenyalar  que aquests no caduquen i que la seva validesa es perllongarà pel  temps en què no es pugui gaudir de la piscina municipal.

 

S’amplien les desinfeccions a les dependències municipals de Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra ha decidit ampliar el servei de desinfecció periòdica dels edificis municipals que es du a terme per part d’una empresa especialitzada, tant pel que fa al temps de durada en què es prestarà aquest servei com pel que fa a edificis. El 22 de març es va iniciar aquest tipus de desinfecció a la Recepció de l’Ajuntament i Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), comissaria de la Policia Local i aparcament soterrani dels Filadors. Ara s’hi ha sumat una desinfecció general de l’edifici del Castell que va tenir lloc dissabte passat previ al retorn esglaonat del personal de l’Ajuntament.

Les tasques de desinfecció es duen a terme a través d’una empresa especialitzada del sector (SAHICASA), que està registrada i autoritzada per a aquestes feines. La desinfecció es realitza per nebulització aèria i polvorització de superfícies per a l’eliminació de virus, bacteris i fongs. Els productes utilitzats són eficaços per coronaviridae que és la família de virus a la qual pertany la COVID-19, tal com indiquen els assajos d’eficàcia realitzats pel fabricant i exigits per l’administració sanitària per al seu registre oficial.

Tots aquests tractaments s’han de dur a terme durant un mínim de cinc setmanes més, un servei complet cada 15 dies, fins arribar a finals de juny, inicialment. A més, el servei de neteja municipal du a terme diàriament desinfeccions de manteniment amb aigua amb lleixiu.

Cal recordar que atesa la presència continuada de personal de l’Ajuntament en les oficines de l’OAC, de la Policia Local, i de l’aparcament municipal de Filadors ja es va fer imprescindible al mes de març poder comptar amb un servei que dugués a terme desinfeccions periòdiques dels espais amb un producte amb una eficàcia superior a les neteges recomanades amb lleixiu, facilitant així el seu treball presencial durant el temps que duri la situació d’estat d’alarma provocada per la COVID-19, i als efectes de preservar al màxim la seva salut i contribuir decididament a contenir el risc de contagi, tal com recomanen les autoritats.

Treballs d’arranjament i millora dels camins rurals de Torredembarra

Imatge d’un dels camins. Foto: Cedida

La Regidoria de Via Pública i Manteniment informa que aquests dies s’ha dut a terme l’actuació d’arranjament i millora dels camins del Camp de la Bota i de la Sínia de Cabeces ja que són espais rurals molt recorreguts per vianants i ciclistes i és necessari que amb regularitat es reparin els desperfectes provocats per les pluges i les inclemències atmosfèriques.

Els treballs han consistit en el sanejament i demolició de les parts malmeses, excavació i retirada de residus i el subministrament i l’estesa de formigó en els trams malmesos. Al camí del Camp de la Bota s’han pavimentat un total de 52,25 m2 i al camí de la Sínia de Cabeces, un total de 26,10 m2.

Aquesta actuació de millora dels camins rurals té un cost de 6.793,41 €, i compta amb una subvenció del Consell Comarcal del Tarragonès de 5.454,54 €, en aplicació del conveni marc de col•laboració i coordinació per optimitzar la prestació de serveis municipals amb la Diputació de Tarragona. La resta del finançament (1.338,87 €) va a càrrec de l’Ajuntament de Torredembarra.

 

Se suspèn el 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra

Foto d’arxiu: Anna F. – Aj. Torredembarra

El Club d’Escacs Torredembarra ha decidit suspendre el 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, que s’havia de celebrar a partir del proper 4 de juliol fins al 12 de juliol. A manca de només dos mesos per a l’inici del torneig, la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19 converteix en inviable la celebració amb garanties del campionat. El local de joc, la sala annexa del Pavelló Sant Jordi, és un equipament municipal i l’organització no té la certesa que d’aquí dos mesos estarà obert.

A més, la dimensió de la sala de joc no permetria garantir la distància social entre jugadors per evitar el contagi del coronavirus en un torneig que els darrers anys ha superat els 100 inscrits. La situació creada per la Covid-19 tampoc no assegura una inscripció òptima per garantir la viabilitat econòmica d’aquesta competició internacional, que s’ha disputat ininterrompudament des de l’estiu de 1999 a la capital del Baix Gaià i s’ha convertit en el torneig d’escacs clàssics de referència a la Costa Daurada.

Aquesta decisió s’ha pres després de tractar-ho amb la Federació Catalana d’Escacs, organitzador del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs, del qual en forma part l’open torrenc i l’àrbitre principal del torneig, Josep Maria Camell. A més, els primers tornejos del Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs ja s’han suspès o s’han ajornat.

La decisió s’ha comunicat al regidor d’Esport de l’Ajuntament de Torredembara, Raúl García, que ha mostrat la seva comprensió davant d’aquesta decisió. El consistori torrenc és el principal patrocinador d’aquest torneig, el més important que es fa a la demarcació de Tarragona.

L’objectiu del Club Escacs de Torredembarra és organitzar el 22è Open Internacional d’Escacs de Torredembarra del 3 a l’11 de juliol de 2021.

 

Torredembarra no celebrarà els actes festius al carrer per a celebrar Sant Joan

Foguera e Sant Joan 2019. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra ha pres la decisió de no celebrar actes festius al carrer per Sant Joan i la Festa del Quadre. Malgrat que les restriccions sanitàries puguin anar-se rebaixant, el risc de contagi que suposaria aplegar la quantitat de persones que participen en concerts, revetlles i sobretot en l’acte central de la Festa de Quadre, la processó, han propiciat que es prengui ja ara aquesta decisió.

El 30 d’abril es va reunir la Comissió de Protocol del Seguici Festiu i no va veure viable una alternativa perquè el Seguici surti sense que es desdibuixi la seva essència. És per això que l’actuació del seguici festiu no tindrà lloc. De totes maneres, la comissió manté viu el debat per trobar com solemnitzar amb manifestacions populars en el moment de veneració del Quadre, el punt àlgid de la Festa (15 de juliol), i es mantenen contactes amb la parròquia de Sant Pere Apòstol en aquest sentit. Des de l’Ajuntament, manifestem la voluntat compartida amb les entitats i la ciutadania de seguir treballant per retrobar-nos als carrers i places quan les circumstàncies ens ho permetin, amb Santa Rosalia (4 de setembre) posat en l’horitzó.

 

Torredembarra té sis licitacions obertes d’obres, serveis i subministraments

Imatge de la façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra té en aquests moments sis licitacions obertes d’obres, serveis i subministraments. Els terminis per a la presentació d’ofertes estan suspesos per l’estat d’alarma i es reprendran en el moment que s’aixequi la suspensió, la qual cosa es publicarà en el perfil del contractant del mateix Ajuntament.

Les licitacions obertes són les següents:
• Servei d’assessorament i assistència jurídica en matèria laboral i defensa en els procediments judicials
• Servei de recull de premsa
• Obres del projecte d’urbanització de la zona verda del carrer de Lleida
• Subministrament de trofeus i material esportiu
• Servei de tractament de tèrmits en el terme municipal
• Obres del projecte d’arranjament del carrer dels Pirineus (tram c/ Bages al camí del Vallès) i camí del Vallès (tram c/ Pirineus fins al c/ Cadí).

La informació per a prendre-hi part es pot consultar a: https://bit.ly/3cWp6d2

A més a més, hi ha licitacions en tràmit que han quedat suspeses com ara la impressió de material gràfic, el servei d’espectacles pirotècnics, el servei de realització del casal d’estiu, etc. Quan s’aixequi la suspensió, es continuarà la seva tramitació que si és necessari es durà a terme per la via d’urgència.

També s’han publicat en el perfil del contractant els contractes que s’han realitzat amb motiu de la crisi sanitària per la Covid-19. Bàsicament, són sobre els següents eixos: mesures de protecció de les persones (EPIs, desinfecció d’instal•lacions), potenciar el teletreball (compra d’equips portàtils, tablets i assessorament informàtic per poder tenir eines per treballar a distància), i seguretat ciutadana i regulació del trànsit. A més a més, s’ha contractat un curs virtual d’acompanyament al dol que du a terme la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

 

La Costa Daurada i l’Ebre redoblen la vigilància davant el pont i Torredembarra usa un dron

Tanques de formigó barrant el pas en un dels accessos a la Pineda. Foto: Roger Segura

Els municipis del litoral de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre intensificaran la vigilància policial pel pont del Primer de Maig amb el doble objectiu d’evitar l’accés a les segones residències i de garantir el compliment de les mesures de desconfinament.

La previsió de bon temps i les sortides d’adults per passejar o fer esport a partir de dissabte han portat les policies locals de municipis com El Vendrell, Torredembarra, Mont-roig o Alcanar a reforçar els controls. Així, com ja van fer per Setmana Santa alguns d’aquests municipis tornaran a col·locar tanques, establiran més controls estàtics i tornaran a fer volar drons per enxampar els infractors des de l’aire. L’objectiu, insisteixen, és minimitzar el risc de contagi de covid-19.

A Calafell (Baix Penedès), aquest divendres es reforçarà la vigilància als accessos al municipi per evitar que hi accedeixi cap persona amb segona residència. El desplegament d’agents serà similar al que va haver-hi durant la Setmana Santa, però aquest cop no s’instal·laran tanques per bloquejar el pas dels carrers més turístics.

L’alcalde, Ramon Ferré, apunta que setmanes enrere el confinament era més sever i recorda que ara hi ha veïns que necessiten circular per anar a la feina. Ferré preveu que el bon temps i els dies festius provocaran un «efecte crida», motiu pel qual reclama la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil per supervisar els accessos.

Ferré lamenta que «no hi hagi consciència de la situació i dels riscos que es corren», en referència a les persones que van esquivar els controls durant la Setmana Santa per arribar al poble. Per això insisteix en blindar la vila i recorda que el nombre de contagis locals segueixen a l’alça, malgrat la tendència a conjunt de l’estat espanyol vagi a la baixa. Ferré tem que la corba ascendent de Calafell pot provocar un perjudici pels veïns de cara a aplicar la desescalada planificada pel govern central.

Pel que fa a l’accés a les platges, l’alcalde avisa que es reforçarà la presència policial per garantir que només l’utilitzen com a espai de passeig aquelles persones que viuen a un màxim d’un quilòmetre de distància. «Ja vam haver de posar multes per incompliments diumenge passat», avisa, mentre recorda que el bany està prohibit. En aquest sentit, insisteix en el temor que l’aigua pugui ser una via de transmissió de la covid-19.

Al seu torn, aquest cap de setmana al Vendrell es desplegarà un dispositiu de seguretat que seguirà el patró del de Setmana Santa. Els agents es centraran en controlar els accessos al municipi, especialment a les zones més turístiques per evitar l’entrada de segons residents i visitants. En aquest sentit, al Vendrell sí que es preveu desplegar tanques en alguns punts estratègics. Pel que fa a les platges, de moment l’Ajuntament ha decidit mantenir-les tancades.

Torredembarra incorpora un dron i Vila-seca manté el tancament a la Pineda

A Torredembarra (Tarragonès) la Policia Local continuarà amb els controls que va implementar per Setmana Santa i s’ha reforçat amb els serveis d’un dron per tal d’observar i analitzar el comportament de la ciutadania. L’alcalde, Eduard Rovira, explica que el dispositiu s’ha adaptat a la nova situació de desconfinament. «Es tracta que la possibilitat de transmissió del virus sigui la mínima possible i per això vigilarem que la gent faci les sortides imprescindibles i amb la seguretat que toca», explica.

A més, se seguirà incidint en controlar l’arribada de possibles visitants de segona residència, ja sigui amb els controls viaris o als supermercats –on també es controla que es respecti l’aforament permès. Segons Rovira, de l’anàlisi del consum d’aigua per Setmana Santa no es desprèn un gran increment de visitants al municipi, per la qual cosa confia que durant el pont aquesta mena de desplaçaments no es produeixin.

A Vila-seca (Tarragonès), la Policia Local tornarà a activar el dispositiu de tancament del nucli de la Pineda, que combina barreres físiques i controls policials. Les tanques de formigó segueixen instal·lades en set punts, de manera que només es pot entrar i sortir del nucli pel passeig de Pau Casals. «No podem anar enrere en la lluita contra aquesta pandèmia i per això mantenim limitats els accessos a la Pineda. Ho fem per tal de controlar els desplaçaments i les segones residències», assenyala l’alcalde, Pere Segura.

Nou operatiu de control de circulació a Mont-roig

De la seva banda, la Policia Local de Mont-roig del Camp (Baix Camp) torna a posar en marxa un operatiu especial per evitar desplaçaments injustificats a primeres residències, en coordinació amb Mossos, Guàrdia Civil i les policies locals dels municipis veïns. En concret, es tallaran els accessos a la urbanització Bonmont, l’accés nord al Casalot, el camí Caseta Rellotge d’accés a la platja; a la urbanització Solemio, al carrer Alicia de la Rocha amb el pont de l’A-7, i als camins entre l’N-340 i la desembocadura de la riera Riudecanyes.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Vicente Pérez, explica que el municipi té 22 urbanitzacions, moltes de les quals amb segones residències. En aquest punt és clau la col·laboració dels veïns habituals. «Com ja vam fer per Setmana santa intentem coordinar els controls per tal de fer embuts i colls d’ampolla, i posar-ho més complicat», explica. A més de controls presencials es tornarà a fer ús del dron per identificar possibles vehicles que vulguin esquivar aquests controls. El dispositiu també disposa d’un altaveu per tal d’emetre avisos als infractors.

D’altra banda, el regidor apunta que encara «no està acabat de definir el que pot fer o no pot fer molta gent», de manera que preveuen moltes més sortides i més dificultats per controlar-les. Tot i això, Pérez insisteix que la Policia Local continua aturant i preguntant als vianants. El cap de setmana passat, explica, els agents van enxampar quatre famílies de segona residència que havien sortit a passejar.

Alcanar i la Ràpita tornen a blindar-se

Els principals municipis turístics de la costa de l’Ebre tornaran a blindar-se durant aquest pròxim cap de setmana llarg del Primer de Maig, tal i com ja ho van fer al llarg de la Setmana Santa. Les policies locals es preparen per tres jornades de treball a fons.

A Alcanar (Montsià), per exemple, s’han reorganitzat els torns d’aquests dies laborables per concentrar esforços durant el cap de setmana. Es mantindran dos únics punts d’accés a les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja, amb controls policials durant bona part del dia, i amb tota la resta d’accessos tancats. L’alcalde, Joan Roig, creu que aquestes mesures s’han de mantenir davant el «degoteig» de vehicles amb visitants o propietaris de segones residències de l’àrea metropolitana de Barcelona detectats els últims caps de setmana.

També a Sant Carles de la Ràpita repetiran la mateixa fórmula utilitzada durant la Setmana Santa. S’habilitarà un únic accés al nucli urbà pel carrer Sant Josep -antiga N-340-, controlat permanentment per agents de la policia local. La resta d’entrades i sortides del poble romandran tancades i la policia local organitzarà controls mòbils a l’entorn dels supermercats i les zones més transitades de la població.

A l’Ametlla de Mar (Baix Ebre), la policia local doblarà els torns aquest cap de setmana llarg. Es mantindran els talls de carreteres secundàries i els controls habituals a la rotonda d’accés a l’AP-7 o l’entrada de les urbanitzacions, principalment a l’entrada de Sant Jordi. Tot i això, però, en aquesta ocasió no està previst que s’estableixin tants controls en punts fixos sinó que s’incrementarà la vigilància dinàmica. L’objectiu, apunten, és garantir el correcte compliment de de les primeres mesures de confinament, amb la presència de menors i esportistes a l’espai públic.

ACN

Torredembarra realitzarà el tractament contra les larves dels mosquits per evitar la proliferació

Després d’unes setmanes amb pluges abundants i a la vista d’un proper cap de setmana que s’anuncia força calorós, s’ajunten totes les condicions que afavoreixen la proliferació de mosquits. A Torredembarra, per part de la Regidoria de Sostenibilitat, el tractament contra les larves de mosquits es du a terme fa molts anys i des de mitjans de març es realitzen els tractaments en els punts habituals: zones inundades de l’EIN Muntanyans i passos de persones, vehicles i pluvials sota la via d’aquests espai i altres zones on habitualment s’acumula aigua com ara el final de la Rasa (al costat de Cal Bofill), els voltants de la Roca Foradada o pluvials del carrer de la Martineta, entre molts altres. Aquest servei no s’ha aturat durant el període de confinament degut a la COVID-19.

Tot i ser una primavera molt plujosa, fins al moment, només s’han arribat a observar algunes larves la quarta setmana del mes de març i la primera setmana d’abril en alguna zona inundada propera a Creixell i alguna altra zona fora de l’EIN, que no van arribar a adults després del tractament. En la resta d’inspeccions realitzades cada dilluns, no s’ha tornat a observar presència de larves. Això ha estat així perquè surten als pocs dies de pluja si la temperatura és prou alta, però si baixa tornen a desaparèixer si s’ha efectuat el tractament corresponent.

El servei, que es du a terme amb productes especials en la zona humida protegida dels Muntanyans i amb els biocides habituals en la resta de zones, es realitzarà amb tota normalitat i, com altres anys, s’espera tenir controlada la població per evitar les molèsties a la ciutadania. També com en altres temporades, els operaris de brigada ambiental duran a terme les comprovacions visuals setmanals per determinar la presència o absència de larves prèvia a l’aplicació dels productes per part de l’empresa contractada. Cal assenyalar que s’extremarà l’atenció.

 

Una parella de Torredembarra denuncia un assalt violent a casa seva i acaba detinguda per cultivar marihuana

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona i un home, de 47 i 68 anys, veïns de Torredembarra (Tarragonès), com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues.

La parella va trucar a la policia de matinada perquè cinc encaputxats havien entrat a la força al seu domicili, a l’avinguda Galera del municipi. Els agents van observar restes de fulles i diverses plantes de marihuana tallades a la porta. Els llogaters de l’immoble, «nerviosos», van admetre que havien estat víctimes d’un assalt violent per part de cinc desconeguts que es van endur les plantes de marihuana que hi cultivaven. Tenien al magatzem una plantació interior amb 350 testos i les tiges tallades. Els lladres només van deixar 13 plantes.

Al voltant de la una de la matinada, una patrulla dels Mossos ha rebut aquest dimarts un avís per un assalt a l’interior d’una casa ubicada a l’avinguda Galera de Torredembarra. Cinc encaputxats havien entrat a robar-hi. Les restes de fulles i plantes de marihuana a la porta i les «incongruents explicacions» de la parella, van portar els Mossos a comprovar que a la casa s’hi amagava una plantació interior. En concret, al magatzem hi quedaven 13 plantes d’un metre d’altura però hi havia també 350 testos amb tiges d’aquesta planta.

La parella va acabar confessant que els desconeguts els havien robat les plantes. Amb tots els indicis, els Mossos han detingut la parella que residia a la casa, per tràfic de drogues, mentre que la unitat d’investigació de la comissaria de Tarragona s’ha fet càrrec de les indagacions al voltant dels fets. Els arrestats han de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell en les pròximes hores.

ACN

 

Torredembarra oferirà tallers online d’educació ambiental

Davant la situació d’emergència actual i la voluntat de continuar amb el desenvolupament del programa d’educació ambiental 2020 a Torredembarra, la Regidoria de Sostenibilitat té previst dur a terme una oferta de tallers educatius mediambientals de forma telemàtica que tindrien lloc del 25 al 29 de maig i de l’1 al 5 de juny, de dilluns a divendres, a les 17 h. La programació l’ha elaborada conjuntament l’Associació Mediambiental La Sínia, GEPEC – EdC i GETE-Ecologistes en Acció.

La idea principal és desenvolupar aquests tallers mitjançant videoconferència, a través de l’aplicació Zoom. Els tallers es troben dividits en 3 temàtiques: Hort al balcó, Natura a la llar i Tallers verds. Cada dia es realitzarà un taller que englobarà una explicació en cada una de les temàtiques, és a dir, 3 tallers temàtics al dia, un total de 15 a la setmana, 30 tallers entre les dues setmanes.

La duració de cada taller serà aproximadament de 10 minuts. Al final dels tallers, es farà una roda de preguntes o dubtes sobre el taller d’aproximadament 10 minuts de duració. Així doncs, la duració total de la sessió de cada dia serà de 40 minuts aproximadament (10 minuts taller x 3 tallers + 10 min preguntes/dubtes).

A part de realitzar aquesta videoconferència, també es farà la gravació d’aquests tallers i seran compartits de forma pública perquè puguin ser visualitzats en qualsevol moment. Alhora, es facilitarà la informació teòrica del taller mitjançant un power point o PDF.

Els temes que es tractaran en els tres tipus de tallers són molt pràctics:

Hort al balcó: Plantar enciam; llavorer fet amb oueres; alls, raves i maduixes; pebrots i tomàquets; plantes aromàtiques comestibles; patates i cogombres; reg automàtic i recol•lector d’aigües pluvials; compost al balcó; recursos com la closca d’ou i el plàtan, i testos i parterres reciclats.

Natura a la llar: Separació d’envasos i cartró; reduir el consum de paper; prevenció de residus a l’hora d’anar a comprar; trucs per conservar més temps els aliments a la nevera; fer sals d’herbes o diferents barreges aromàtiques; reduir residus a la cuina; com reduir residus al lavabo; canviar els tipus de productes de neteja; alternatives a tovalloletes, bolques i compreses d’un sol ús, i aprendre a fer germinats.

Tallers verds: Reciclatge de taps; purpurina casolana; bossetes per a la fruita i portaentrepans; fer crema hidratant; fers instruments musicals; fer sabó natural; pasta de dents; líquids de neteja; futbolí, i jocs amb material reciclat.

Les persones interessades a participar als tallers caldrà que duguin a terme una inscripció gratuïta per poder accedir als tallers a través d’una contrasenya que se’ls facilitarà. Ens uns dies, anunciarem l’obertura de les inscripcions a través d’un formulari en línia.

Aquesta nova proposta d’activitats es produeix després que s’hagin hagut de cancel•lar i/o posposar altres activitats previstes al programa d’educació ambiental d’enguany:

Campanyes: Queden anul•lades enguany la que feien conjuntament GEPEC i GETE d’establiments amb productes de proximitat, i es deixa sense efecte la continuïtat de la de la Sínia de tallers a Cal Dània i Espai Biblioteca de la qual se n’han fet dues activitats.

Jornades: Queda anul•lada la Fira per la Transició. No hi ha temps suficient per preparar-la ni seguretat de poder-la dur a terme en condicions. Es manté, de moment, el Mercat d’Intercanvi del mes de novembre coincidint amb la setmana de prevenció de residus que promou l’ARC (Agència de Residus de Catalunya).

Tallers: Es dóna com a realitzat dins d’aquesta modalitat el taller conjunt del Clean up amb els alumnes de segon curs de l’Antina que es va poder fer conjuntament. Es manté com a taller conjunt l’activitat prevista al litoral/camp de dunes amb alumnes i joves, a la tardor. S’elimina el taller de Big Jump davant la incertesa del camp de treball o les condicions en què es podrà arribar a fer. Es manté com a taller la visita guiada d’ocells de la vila proposada per GEPEC però es posposa a l’octubre. Es manté com a taller la xerrada sobre la contaminació de l’aire del GETE però es trasllada al mes de setembre o octubre.

Formació escoles: Es mantenen les previstes per al primer trimestre del curs vinent.

Setmanes temàtiques: La segona jornada de la Festa de l’Arbre queda anul•lada. Clean up, queda anul•lada a proposta de l’ARC. La Setmana de la Biodiversitat queda anul•lada a proposta de l’Ajuntament i la promoció del Sender Blau també queda anul•lada enguany.

Exposicions: Es mantenen les programades de juliol a novembre ja que es preveu tornar a obrir l’edifici de Cal Bofill al mes de juliol.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies