TOTS 21

L’espectacle de titelles ‘El monstre de colors’ es podrà veure al Casal Municipal el 8 de maig

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’espectacle de titelles, música i colors «El monstre de colors», adaptació teatral de l’obra d’Anna Llenas, dirigit a públic familiar, essent l’edat recomanada de 2 a 7 anys. Previst inicialment per al 7 de novembre passat, no es va poder dur a terme a causa de les restriccions per la Covid-19. Ara s’ha tornat a programar per al 8 de maig, a les 18 h, al Casal Municipal.  L’espectacle és una producció de Tutatis i Transeduca.

El Monstre de Colors és una adaptació del conte d’Anna Llenas amb més de 300.000 còpies venudes i traduït a 16 idiomes. Un espectacle de titelles, música i colors per als més petits amb el que es viatja al món de les emocions i on es pot veure al monstre confós, content, confús, enfadat, trist, acovardit i enamorat; i al costat d’ell s’ordena i posa nom a cada emoció.

Les entrades ja es troben a la venda al preu de 4 € la general i 3 € la reduïda (per a menors de 12 anys, per a majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i grups). L’aforament serà limitat i es guardaran les mesures Covid-19. Entrades a la venda: https://t.co/rPwrLgFYXi?amp=1

Redacció

 

Campanya de donació de sang i plasma el proper 21 d’abril a Torredembarra

El Banc de Sang i Teixits del Departament de la Generalitat de Catalunya organitza, amb el suport de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra, una campanya de donació de sang i plasma el proper dimecres, 21 d’abril, de 16.30 a 20.30 h. En aquesta ocasió, es farà a l’Espai Cultural Sala del Mar, passeig de Miramar, 132. Cal reservar hora aquí http://ow.ly/Tzq250Emedn

Qui pot donar plasma?

Per donar plasma s’han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. Cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. A més, si has donat sang, has d’esperar sempre dos mesos per a la teva propera donació.

Tots els grups sanguinis són vàlids, tot i que el grup AB és el donant de plasma universal, compatible amb tots els receptors. Malauradament, només 3 de cada 100 persones a Catalunya són d’aquest grup.

Redacció

 

L’Ajuntament de Torredembarra commemora el 18 d’abril els 90 anys de la Proclamació de la II República

L’Ajuntament de Torredembarra, amb l’afany de divulgar la Memòria Històrica i democràtica de la vila, commemorarà aquest 2021 els 90 anys de la Proclamació de la II República. El diumenge 18 d’abril, a les 12 h, en un dels espais exteriors del Patronat Antoni Roig, es durà a terme un acte commemoratiu amb l’assistència de familiars directes dels regidors que el 16 d’abril del 1931 van constituir l’Ajuntament torrenc. Aquests regidors van ser: Serafí Mercadé Salvat, Pau Ciuró Casasús, Joan Cañellas Gras, Antonio Urpí Inglés, Pere Balado Rovira, Josep Solé Jansà, Celestino Vidal Pannou i Josep Rius Ferrer.

A banda d’aquest record pels torrencs  citats l’acte també tindrà caràcter divulgatiu i comptarà amb explicacions històriques a càrrec de Jordi Suñé i David Morlà, amb acompanyament musical de Siscu Aguilera i Nando Taló a les txalapartes i Guillem Anguera a l’acordió diatònic. L’aforament és limitat però es poden fer reserves per correu electrònic a l’adreça cultura@torredembarra.cat  fins a cobrir-lo.

La regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que tot plegat suposarà una ocasió per difondre aquesta part tan important de la nostra història col·lectiva. De fet, a la plataforma d’arxius en línia de  la Generalitat de Catalunya es poden trobar digitalitzats els documents municipals referents a aquest període, de manera que poden ser consultats per tothom: https://bit.ly/3mFcayd Qui tingui interès en aprofundir en el tema, disposa de dues publicacions locals de referència: «La Torredembarra Republicana i Federal, el Centre Republicà Democràtic Federal (1890-1939)» de Jordi Suñé, editat pel Patronat Municipal de Cultura de Torredembarra i «II República, Guerra Civil i Repressió Franquista a Torredembarra (1931-1945). Set estudis per al seu coneixement»  de Lluís Català, Carme Miquel, David Morlà, Joaquim Nolla i Jordi Suñé, editat pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas, número deu, dins de la col·lecció Monografies.

L’Ajuntament de Torredembarra s’ha adherit al programa commemoratiu que impulsa el Govern de la Generalitat a través del Memorial Democràtic i la Direcció General de Memòria Democràtica. Més informació: http://memoria.gencat.cat/ca/commemoracio-90-anys-de-la-proclamacio-de-la-republica/index.html

Redacció

 

La Policia Local de Torredembarra denuncia un veí per conduir sota els efectes de l’alcohol i causar desperfectes

Imatge d’arxiu de la comissaria de la policia local de Torredembarra. Foto: Ajuntament

Agents de la Policia Local de Torredembarra han instruït diligències judicials contra un veí de la Torre per conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa (0,97 mg/l en aire espirat) i per ocasionar desperfectes en diversos vehicles estacionats.

Els fets van succeir ahir dimarts, al voltant de dos quarts de vuit del vespre, a l’avinguda de Lluís Companys quan el vehicle causant va col·lidir amb un segon vehicle que es trobava estacionat però amb el seu conductor a l’interior. Aquest últim, en veure que l’infractor no s’aturava, tot i haver-li fet indicacions perquè ho fes, va decidir de seguir-lo.

Al carrer de la Muralla, l’infractor va col·lidir amb un tercer vehicle desplaçant-lo sobre la vorera com a conseqüència de l’impacte i posteriorment va continuar la fugida. Després d’estacionar el vehicle i veient que l’havien estat seguint, va continuar la seva fugida a peu fins a ser interceptat per agents de la Policia Local.

El conductor del vehicle envestit en primera instància havia alertat la policia en el moment de l’impacte i va mantenir el contacte telefònic mentre es produïa l’incident, el qual va esdevenir in itinere i per diversos carrers del centre del municipi, vulnerant la seguretat viària de forma continuada. Els agents van immobilitzar el vehicle, van retirar-li el permís de conduir a l’infractor i es van formalitzar les diligències per un delicte contra la seguretat viària.

Redacció

 

Torredembarra viu canvis en les parades d’autobusos a partir del 19 d’abril per les obres a l’antiga N-340 

A més de les parades d’autobusos, també hi haurà afectacions en els accessos a aparcaments i en el servei de recollida d’escombraries. Foto: Ajuntament

Les obres de condicionament de l’antiga N-340 (actual passeig de Miramar) en el seu tram entre el passeig de la Sort i el passeig de l’Estació que s’iniciaran el pròxim 19 d’abril, amb una durada de vuit mesos, comportaran un tall total del trànsit i, per tant un seguit d’afectacions a la mobilitat i a les rutes i parades dels autobusos urbans i interurbans:

Busos interurbans:

Direcció Tarragona:
Se suprimeix la parada del passeig de la Sort i se substitueix per una nova parada a l’avinguda de Sant Jordi (davant de la farmàcia).

Direcció el Vendrell:
Se suprimeix la parada del passeig de la Sort i es trasllada a l’avinguda de Sant Jordi (davant de l’Escola Antoni Roig). La parada de davant de l’Espai Cultural Sala del Mar (Teatre-auditori), es manté.

Busos urbans:

La parada del passeig de Miramar es trasllada al davant de l’estació de trens.

Busos escolars:

Cada companyia que realitzi transport escolar serà l’encarregada de comunicar els nous emplaçaments, si és el cas.

D’altra banda, el tall del trànsit rodat també comportarà canvis en la circulació general, accessos a aparcaments i recollida d’escombraries:

  • Els vehicles en trànsit tindran indicades les rutes alternatives amb la cartelleria instal·lada amb motiu de l’obra. Es recomana utilitzar la N-340 (variant actual) per al trànsit de pas.
  • Els accessos als pàrquings dissuasius de l’avinguda de Lluís Companys i passeig de la Sort s’hauran de fer entrant per l’avinguda de Catalunya.
  • En alguns carrers, se suprimiran places d’aparcament per facilitar la circulació per la zona.
  • Les bateries de contenidors d’escombraries ubicades en el tram de l’obra es desplaçaran als carrers adjacents.

Redacció

 

La música de finals del segle XV de Bernat d’Icart s’escoltarà el 25 d’abril, al Castell de Torredembarra

La Regidoria de Cultura presenta el concert Les Lamentacions de Bernat d’Icart el pròxim 25 d’abril, a les 20 h, al Pati del Castell, que anirà a càrrec de la formació Ensemble O Vos Omnes, especialitzada en la interpretació de música antiga, sota la direcció de Xavier Pastrana. El concert inclou les Lamentationae Jeremiae de Bernat d’Icart i també les lamentacions del compositor  flamenc J. Tinctoris, contemporani de Bernat d’Icart i amb qui va coincidir a la Cort de Ferran I a Nàpols. Bernat d’Icart té una vinculació especial amb Torredembarra pel fet que el Castell on es durà a terme el concert pertanyia a la seva família. Ell fou clergue a la diòcesi de Tortosa i després va marxar a Nàpols.

L’Ensemble O Vos Omnes està considerada una formació musical única a Catalunya pel seu gran rigor musical i tècnic. El repertori que interpretarà en el concert que oferirà a Torredembarra no s’ha escoltat pràcticament abans a casa nostra, per bé que es tracta de música de finals del segle XV.

Les entrades ja es troben a la venda al web www.torredembarra.cat al preu de 7 € la general i 5 € la reduïda (per a menors de 12 anys, per a majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i grups). L’aforament serà limitat i es guardaran les mesures Covid-19. Per motius d’organització de l’espai, l’entrada es farà preferentment per la Sala Lluís d’Icart (carrer del Camí de l’Era). Posteriorment, es podrà veure una petita mostra audiovisual del repertori a través del canal YouTube de l’Ajuntament.

Redacció

 

390 veïns de Torredembarra majors de 80 anys, citats demà al Casal Municipal per a rebre la primera dosi de la vacuna 

Els majors de 80 anys han estat citats a través de missatges al mòbil o trucades a telèfons fixes. Foto: ACN

Un total de 390 torrencs i torrenques de més de 80 anys han estat citats aquest dimecres, 7 d’abril, per a rebre la primera dosi de la vacuna de la Covid-19. La Sala Gran del Casal Municipal és l’equipament que l’Ajuntament de Torredembarra ha posat a disposició per a realitzar aquesta jornada de vacunació massiva que es durà a terme durant el matí i migdia, a partir de les 9.30 h. Els majors de 80 anys han estat citats a través de missatges al mòbil o trucades a telèfons fixes. Tot i així, si algú no ha rebut o vist el missatge, es recomana que s’apropin demà al Casal Municipal. Està previst que d’aquí tres setmanes es repeteixi l’operació per a subministrar la segona dosi de la vacuna.

Redacció

 

La deixalleria de Torredembarra entra en l’economia circular

Una imatge de la deixalleria de Torredembarra

Una imatge de la deixalleria de Torredembarra

La deixalleria de Torredembarra disposarà d’un espai d’emmagatzematge, reparació i intercanvi de productes i objectes que encara puguin ser útils, els quals es posaran a disposició d’entitats i persones pertanyents al tercer sector social o ambiental del municipi. Es tracta d’una prova pilot que si dona bon resultat el Consell Comarcal del Tarragonès proposarà fer extensiva a la resta de deixalleries i municipis que gestiona aquest ens. La iniciativa d’aquest nou servei ha sorgit de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra a través de les al·legacions que va presentar al nou reglament d’ús i la gestió de les deixalleries que gestiona el Consell Comarcal i que ha estat acceptada.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que aquest servei es considera essencial de cara a les entitats del tercer sector en uns moments en que la pandèmia per la covid-19 ha donat lloc a un increment de situacions d’extrema precarietat. Davant d’aquest nou escenari social, es fa més necessari que mai considerar, quant sigui possible, els residus com a recursos abans de destinar-los a plantes finalistes.

Cal recordar que la Regidoria de Sostenibilitat també disposa del servei gratuït de recollida a domicili de voluminosos reutilitzables amb finalitat social i que per a fer-ne ús es pot avisar a través de l’aplicació «Millorem Torredembarra».

 

El 19 d’abril començaran les obres que canviaran la cara a l’antiga N-340 a Torredembarra

Imatge virtual de com quedarà el passeig en un dels seus trams. Les obres inclouran parades de les línies d’autobús que actualment es troben al passeig de la Sort,

Les obres de condicionament de l’antiga N-340 en el seu tram entre el passeig de la Sort i el passeig de l’Estació i carril bici ja tenen data d’inici: serà el pròxim 19 d’abril i tindran una durada de vuit mesos. Així ho ha anunciat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, que ha explicat que en aquests moments diferents departaments de l’Ajuntament treballen conjuntament amb la direcció i projectista de l’obra (Philae, Enginyeria de Projectes S.L.) i l’empresa adjudicatària (Sorigué SAU) per a establir el pla d’obres i les mesures a prendre per minimitzar les molèsties que comportarà el tall de trànsit d’aquesta via principal del municipi durant un temps prolongat.

En aquest sentit, s’informarà públicament i amb suficient antelació de les alternatives de circulació, dels canvis en les parades d’autobús, de la reubicació dels contenidors d’escombraries i altres detalls per facilitar la convivència del veïnat i de la ciutadania en general amb aquesta important obra. Oportunament, es facilitarà un telèfon i un correu electrònic per solucionar incidències del veïnat.

Les obres de condicionament de l’antiga N-340 (tram del passeig de la Sort – passeig de l’Estació) i carril bici al terme municipal de Torredembarra es van adjudicar el mes de febrer a l’empresa Sorigué SAU per un import d’1.036.152,86 € (IVA inclòs) i un termini de vuit mesos.La direcció de les obres es va adjudicar a l’empresa Philae, Enginyeria de Projectes SL. (empresa que ja havia redactat el projecte) per un import de 22.324,50 € (IVA inclòs).

Imatge virtual de la futura rotonda a la intersecció del passeig de la Sort amb passeig de Miramar

Entre les principals característiques del projecte destaca la reducció de l’amplada de la via destinada a la circulació de vehicles amb el corresponent límit de velocitat, la inclusió de les parades de les línies d’autobús que actualment es troben al passeig de la Sort, la rotonda en la intersecció del passeig de la Sort amb passeig de Miramar que permetrà evitar girs conflictius i els tres quilòmetres de carri bici i de vianants que tindrà Torredembarra des del límit amb Altafulla fins a Nova Torredembarra quan finalitzin les obres.

L’objectiu d’aquesta actuació urbanística és canviar la fesomia de l’eix longitudinal de l’antiga N-340, passant d’una via de tipologia interurbana a urbana, amb un aspecte més amable i de ciutat. Tot plegat, per eliminar l’efecte barrera que comporta qualsevol vial amb plantejament de carretera. La urbanització del tram sobre el qual ara s’actuarà és molt antiga i necessita una important remodelació. A més, una de les qüestions que s’han tingut en compte en el disseny del projecte és la perspectiva de gènere, és a dir, amb mesures urbanístiques que permetin major seguretat i sense barreres.

Les obres es finançaran amb els 568.006,55 € restants de la subvenció de l’Estat per a la reconversió d’aquesta via en urbana i amb recursos propis de l’Ajuntament provinents d’endeutament.

Imatge actual d’un dels trams. Foto: Anna F / Ajuntament

Cal tenir present que fa anys que es va dur a terme el desdoblament de la N-340 al seu pas pel municipi i que es va obtenir una subvenció de 765.562,66 € de l’Estat per a la seva reconversió, però cap govern municipal va tirar endavant el projecte, fins al 2016 que per no perdre l’ajut econòmic es va optar per iniciar la reconversió en fases amb la construcció de la rotonda dels Pescadors. La segona intervenció va ser l’enllumenat i el carril bici del passeig de Miramar a l’alçada dels càmpings. L’actuació que s’iniciarà el 19 d’abril serà la tercera de les fases de reconversió.

La intervenció prèvia que es va fer a la rotonda dels Pescadors, el tram de carril bici i il·luminació en la zona dels càmpings i la redacció de l’actual projecte van tenir un cost de 197.562,66 €.

Turisme impulsa un projecte per promoure Torredembarra com a espai d’interès per a fotògrafs, turistes aficionats a la fotografia i instagramers

El fonoll marí (imatge), un dels sis punts d’interès fotogràfic escollits. Foto: Ajuntament

La Regidoria de Turisme impulsa un projecte fotogràfic per promoure la vila de Torredembarra com a espai d’interès per a fotògrafs, turistes aficionats a la fotografia i instagramers. Aquesta iniciativa es posa en marxa amb l’edició de fitxes tècniques de sis punts d’interès fotogràfic de Torredembarra, tots ells relacionats amb el litoral, que es posaran a l’abast del públic en general aquesta Setmana Santa a través de la pàgina web www.turismetorredembarra.cat, així com la realització d’un seguit de tallers fotogràfics gratuïts que es duran a terme els mesos d’abril, maig i juny.

Aquests primers sis punts d’interès fotogràfic escollits són el far i els relacionats amb la fauna i la flora de l’Espai Natural dels Muntanyans: el fonoll marí, el martinet, els Muntanyans, el lliri de mar i els dragons. Cada fitxa inclou la informació necessària per realitzar la fotografia.

La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que amb la difusió d’aquest material fotogràfic es vol promoure que fotògrafs, turistes, instagramers i amants de la fotografia en general comparteixin també a través de les xarxes les seves imatges de Torredembarra i esdevinguin ambaixadors del municipi.

Per donar impuls a aquesta iniciativa, s’han preparat uns tallers fotogràfics gratuïts i en grups reduïts que seran impartits pel fotògraf naturalista Ferran Aguilar. El calendari és el següent:

  • 11 d’abril. 1 – Fotografia de paisatge amb la utilització de filtres al Roquer. De 9 a 13 h.
  • 25 d’abril. 2 – Macrofotografia creativa de flors als Muntanyans. De 9 a 13 h.
  • 9 de maig. 3 – Fotografia nocturna al Far. De 18.30 a 21.30 h.
  • 23 de maig. 4 – Fotografia de carrer al centre històric. De 9 a 13 h.
  • 6 de juny. 5 – Fauna del Roquer. Macrofotografia. De 9 a 13 h.
  • 20 de juny. 6 – Flora litoral als Muntanyans. Macrofotografia. De 17.30 a 21 h.

Les inscripcions per als tallers d’abril ja estan obertes, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, a l’Oficina de Turisme, al telèfon 977 64 45 80 o al correu electrònic turisme@torredembarra.cat La inscripció prèvia és obligatòria i els requisits per a participar als tallers és disposar de coneixements bàsics de fotografia, càmera sense mirall i bridge, trípode i filtres de densitat neutra.

Redacció

 

Torredembarra enfila la recta final de la construcció d’un pulmó verd dins del nucli urbà

Imatge de l’estat de les obres del nou Parc. Foto: Anna F / Ajuntament

Comença el comte enrere de a posada en marxa del que serà nou pulmó verd de la zona del nucli de Torredebarra. Més de 3.000 metres quadrats de superfície s’estan convertint en un parc multiusos -lúdics, recreatius, d’oci- a la confluència de l’avinguda Diagonal i carrers Garrofers, Lleida i Sant Pere. En dues setmanes acabaran les obres d’un entorn que havia estat un solar usat com a aparcament.

El Parc del carrer Lleida -encara no té nom i aquest sortirà de la Comissió Municipal del Nomenclàtor- està pràcticament acabat a falta, tan sols, de col·locar alguns elements que acabaran de conformar l’espai. A hores d’ara ja s’aprecien les diverses zones que s’hi inclouen com ara l’àrea de jocs infantils, l’escenari per a representacions de petit format, la zona d’esbarjo per animals de companyia o la de la petanca.

Tot l’entorn està separat i conduït per murs que simulen la pedra seca, pròpia de l’entorn de pagesia mediterrània de Torredembarra, i els espais salven la pendent a modus de balconades.

A finals d’octubre l’empresa adjudicatària Tecnología de Firmes S.A va iniciar aquestes obres que han durat poc més de cinc mesos. La superfície total d’actuació és de 3.062,36 m2 i s’ha treballat amb un pressupost de 322.924,80 € (amb IVA inclòs).

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que la creació d’aquest pulmó verd ‘permet alliberar un espai amb molta edificació residencial dins el nucli urbà i que aquesta sensació d’oxigen i d’amplitud era una de les principals fites que es perseguien’. Amb la posada en funcionament d’aquest parc ‘s’ha retornat l’ús urbanístic que sempre ha tingut aquest solar’. L’aparcament que fins ara l’ocupava havia estat plantejat com una solució provisional mentre es construïa el pàrquing del carrer Filadors. Així doncs, amb la realització del projecte aquesta àrea urbana compleix amb la finalitat inicial a la qual estava destinada.

L’alcalde, el tercer per l’esquerra, escoltant les explicacions del regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García. Foto: Tots21

Al seu torn, el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, ha destacat les principals característiques del parc com el fet que s’hagi apostat ‘per diverses formes i punts d’accessibilitat’. També ha comentat que la singularitat que ha condicionat més la urbanització d’aquesta zona és el pendent important que existeix a l’interior del solar. Per aquest motiu, el parc s’organitza a partir de diferents plataformes, que de sud a nord, son: escenari, petanca, jocs infantils de gran i petit format, zona d’accés a l’estació transformadora i l’espai de socialització d’animals de companyia. Tot això amb un enjardinament creat amb flora autòctona d’espècies del Baix Gaià i dels entorns naturals més immediats, que en facilita el seu manteniment.

En relació a l’enllumenat, hi ha dos tipus de lluminàries diferents, una amb la funció d’il·luminació general i l’altra per il·luminar més puntualment el recorregut. Pel que fa al mobiliari urbà, a banda dels bancs i papereres, es contemplem dues fonts d’aigua i la delimitació la zona per animals de companyia amb una tanca perimetral.

L’actuació ha estat finançada amb recursos propis de l’Ajuntament de Torredembarra i amb una subvenció de 147.613 € de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) del 2019.

J. Garcia

 

Les platges de Torredembarra es posen a punt per rebre la Setmana Santa

Hi ha instal·lades un total de nou passeres d’accés a les platges de la Paella i el Barri Marítim i es du a terme la neteja mecanitzada de la sorra. Foto: Anna F. (Ajuntament)

L’Ajuntament de Torredembarra ja treballa per tenir les platges a punt per als propers dies de Setmana Santa, durant els quals ja es disposarà d’un mínim de serveis, entre aquests el de socorrisme.

El Servei de Prevenció d’accidents, vigilància, salvament i socorrisme, coordinat per la Policia Local, estarà operatiu de Dijous Sant (1 d’abril) a Dilluns de Pasqua (5 d’abril), d’11 h a 18 h a les platges urbanes de la Paella i Barri Marítim, fins a Cal Bofill (Centre d’Activitats Mediambientals) i estarà integrat per 2 socorristes i 1 coordinador. El sistema de vigilància es durà a terme amb patrulles dinàmiques, sense torre de control, que no és necessària atesa la baixa densitat de persones dins l’aigua que hi ha en aquests dies de l’any.

El punt central de coordinació serà el mòdul de socorrisme, situat al Barri Marítim. Donat que és un servei preventiu de Setmana Santa, es recomana a les persones usuàries molta prudència a l’hora d’iniciar el bany i fixar-se bé en les indicacions de les banderes de l’estat de la mar, i davant de qualsevol dubte consultar als socorristes.

A més, hi ha instal·lades un total de nou passeres d’accés a les platges de la Paella i el Barri Marítim i es du a terme la neteja mecanitzada de la sorra.

Cal fer especial esment a les mesures de seguretat sanitària que s’han de seguir com mantenir les distàncies, grups bombolla i ús de la mascareta per accedir a la platja i passejar-hi. També cal tenir present que a partir d’aquest 26 març, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social en espais públics tancats es limitaran a un màxim de quatre persones, excepte que siguin tots convivents, i en espais privats no es permetran reunions si no són tots convivents). Les trobades a l’aire lliure amb persones de contacte habitual estan limitades a un màxim de 6 persones. En tot cas, s’han de dur a terme amb mascareta i distància física.

La Policia Local de Torredembarra tornarà a disposar aquesta Setmana Santa d’un dron de vigilància durant els dies i hores de màxima afluència pel control del compliment de les mesures per la Covid-19, reunions, concentracions, venda ambulant, etc.

Redacció

 

L’Ajuntament de Torredembarra, nova entitat col·laboradora de l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Comerç Indústria i Activitats, ha esdevingut nova entitat col·laboradora de l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp que té com a objectiu impulsar el cooperativisme i l’economia social i solidària al territori, tot acompanyant la creació de noves iniciatives econòmiques transformadores, la generació d’ocupació de qualitat que resolgui les necessitats de les persones i del territori, així com l’enfortiment de les xarxes d’intercooperació.

Aquesta entitat abasta les comarques de la Conca de Barberà, Priorat, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès, i ofereix formació, assessorament i acompanyament per engegar o consolidar projectes.

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha explicat que com a entitat col·laboradora de CoopCamp, l’Ajuntament també forma part de la xarxa de cooperatives i administracions públiques i participarà en la Taula de l’Administració Pública per l’Economia Social i Solidària que es du a terme tres cops l’any.

CoopCamp ha nascut a partir de l’aliança de més de trenta organitzacions del Camp de Tarragona: cooperatives de treball, cooperatives de consum, empreses del tercer sector, cooperatives agrícoles innovadores, associacions de promoció del territori, fundacions d’inserció social i agents de l’administració pública com ajuntaments o consells comarcals.

Més informació de l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp a: www.coopcamp.cat

Redacció

 

La reserva de carrers de la piscina municipal de Torredembarra es podrà fer a través de l’aplicació de mòbil Reservaplay

La Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra informa que a partir d’aquest proper mes d’abril la reserva de carrers de la piscina municipal funcionarà a través de l’aplicació Reservaplay. Es tracta d’un sistema que a través d’una aplicació permet portar un control exhaustiu i sempre actualitzat, via web i mòbil, de la situació dels espais susceptibles de llogar o cedir en ús, independentment de l’horari de treball del personal de l’equipament. Tot plegat, suposa una optimització de l’ús dels espais, ja que l’aplicació permet tenir la informació immediata de la seva situació (si està lliure o ocupat).

La reserva via web es pot fer clicant aquí: https://torredembarra.reservaplay.cat

Via telèfon mòbil, cal descarregar l’aplicació a:

APP Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=softneos.sportssuite

APP iOS:
https://itunes.apple.com/es/app/reservaplay/id1068246588?mt=8

Redacció

 

Torredembarra se suma, un any més, a l’Hora del Planeta

L’Ajuntament de Torredembarra s’adhereix un any més a l’Hora del Planeta, tot i les circumstàncies excepcionals. Les regidories de Sostenibilitat i de Via Pública i Manteniment informen que aquest 27 de març, de 20.30 a 21.30 h, s’apagaran els llums de l’Ajuntament, la Torre de la Vila i una part de l’Església de Sant Pere Apòstol.

L’Hora del Planeta és el moviment mundial més gran contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, i donada la profunda crisi sanitària global que estem patint, l’organització WWF proposa que, per segon any consecutiu, l’Hora del Planeta sigui digital.

Gaudeix de la natura a casa

Aquest dissabte 27 de març, de 20.15 a 21.30 h, al canal de Youtube de WWF (http://ow.ly/YOSM50E6ZTH) s’emetrà un programa especial que farà un recorregut pels paisatges més sorprenents del planeta i de la geografia espanyola on treballem per a conservar aquests espais.

Apagades pel planeta

Com passa cada any, alguns dels edificis i monuments més emblemàtics del món s’apagaran durant els 60 minuts que dura l’Hora del ‘Planeta, com a símbol d’unió i col·laboració en la defensa de la natura. I centenars d’ajuntaments i empreses un any més s’han adherit demostrant el seu compromís amb el planeta.

Redacció

 

Turisme de Torredembarra presenta dos nous vídeos de promoció dedicats a activitats esportives a l’aire lliure

Imatge d’un dels vídeos. Foto: Ajuntament

La Regidoria de Turisme ha iniciat les primeres accions de la campanya de promoció turística Redescobreix Torredembarra amb la presentació de dos vídeos a xarxes socials, un de difusió de les possibilitats del municipi per a la pràctica de BTT i senderisme i un altre sobre els esports de platja que es poden dur a terme a la Torre.

La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que les accions que es duen a terme des de la Regidoria estan enfocades principalment a la desestacionalització de la demanda i a la fidelització dels segons residents i excursionistes. També ha comentat que s’està treballant en el desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme d’Esports de Platja. De fet, el vídeo d’esports de platja és una de les primeres accions que es du a terme dins d’aquest pla estratègic.

Tenint en compte aquestes línies d’actuació i l’actual situació de pandèmia, s’han triat activitats a l’aire lliure i que es poden realitzar en grups bombolla per a iniciar la promoció.

Vídeo BTT i senderisme: https://www.youtube.com/watch?v=fVLa0c0DXio

Vídeo esports de platja: https://www.youtube.com/watch?v=4Aq3BQTpujs

Redacció

 

La Policia Local torrenca reparteix 2.300 mascaretes a les escoles i instituts per celebrar els 30 anys d’educació viària

L’educació viària va entrar per primera vegada a les escoles del municipi el curs 1991-1992 de la mà de la Policia Local de Torredembarra. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Policia Local commemora enguany els 30 anys d’Educació Viària a les escoles i instituts de Torredembarra. Per celebrar aquest fet, aquesta setmana es repartiran 2.300 mascaretes higièniques reutilitzables i certificades a les diferents escoles de Torredembarra entre 1r i 6è curs, així com a les classes de l’1r i 2n d’ESO en què s’imparteix alguna jornada als instituts.

L’educació viària va entrar per primera vegada a les escoles del municipi el curs 1991-1992 de la mà de la Policia Local de Torredembarra i any rere any s’ha anat ampliant el nombre d’alumnes als quals va dirigida.

Redacció

 

Torredembarra treballa per disminuir el consum d’aigua als edificis municipals

A la imatge, el taller a Cal Dània dut a terme aquest dissabte passat. Foto: Anna F. (Ajuntament)


La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra treballa en la realització d’un pla de consum d’aigua dels diferents edificis municipals amb tot un seguit de propostes d’actuació per disminuir-lo. Aquesta actuació s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’ha fixat la Regidoria per aquest 2021, concretament el de l’aigua neta i sanejament, que també inclou la millora de la qualitat de l’aigua, augmentant-ne substancialment el reciclatge i la reutilització en condicions de seguretat i utilitzar de manera eficient els recursos hídrics.

Una altra de les actuacions previstes per la Regidoria en els ODS, en el marc de la subvenció obtinguda de la Generalitat per a la prevenció de residus, és la de promoció de l’ús d’aigua de boca en els establiments de restauració per reduir el consum d’ampolles de plàstic. Una campanya que es durà a terme el segon semestre de l’any i que, bàsicament, consisteix a promoure servir a taula una gerra d’aigua de l’aixeta gratuïtament. Els establiments que se sumin a la campanya obtindran una auditoria d’aigua a càrrec de la Regidoria de Sostenibilitat.

Una altra de les actuacions previstes ha estat la realització aquest dissabte 20 de març de dos tallers Cal Dània sobre l’aprofitament de pluvials i sobre la fabricació d’encoixinats de palla a l’agricultura per estalviar aigua. Ambdós tallers es van realitzar a l’aire lliure i estaven oberts al públic en general i amb aplicació de mesures COVID-19. Hi van prendre part una dotzena de persones. L’activitat estava inclosa dins del programa d’educació ambiental 2021, coincidint amb la celebració avui, 22 de març, del Dia Mundial de l’Aigua.
Aprofitant l’efemèride, la Regidoria de Sostenibilitat convida la ciutadania en general a incorporar-se a la campanya #water2me, que  tracta del que significa l’aigua per a cadascú: quina importància té l’aigua per a la llar i la vida familiar, el mitjà de vida, les pràctiques culturals, el benestar i l’entorn local de cadascú La campanya consisteix en  gravar i compartir totes les formes en què l’aigua beneficia les nostres vides, valorant l’aigua adequadament i protegir-la eficaçment per a tothom i es recomana fer servir les xarxes socials amb les etiquetes #DiaMundialdelAigua #water2me #WorldWaterDay

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l’atenció en la importància de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l’Aigua, després que la seva celebració s’aprovés a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) l’any 1992.

Redacció

 

‘Engeguem l’hort de primavera’, un nou taller de Sostenibilitat a Torredembarra

El proper dissabte 27 de març, de 9.30 h a 11 h i d’11.30 h a 13 h, els horts ecològics de Cal Dània acolliran el taller ‘Engeguem l’hort de primavera’ que organitza la Regidoria de Sostenibilitat, amb la col·laboració de l’Associació Mediambiental La Sínia, GEPEC-Ecologistes de Catalunya i GETE-Ecologistes en acció, dins del programa d’educació ambiental 2021.

Es tracta d’un taller conjunt de les tres entitats que es farà presencialment, si les mesures sanitàries ho permeten. Per arribar al màxim de persones possibles cada entitat farà un taller en un espai prou separat de les altres entitats que repetirà al llarg del matí.

Els tallers seran:
– Com iniciar un hort al balcó
– Hort de primavera: calendari de sembres, associacions i rotacions
– Remeis casolans per enfortir les plantes i allunyar plagues.

El taller és obert al públic en general, adreçat a les persones que volen conrear les seves pròpies verdures i hortalisses al balcó, terrassa o jardí. Tot això fet de manera molt pràctica i mantenint totes les mesures sanitàries pertinents.

Inscripcions: natura@riugaia.cat

Redacció

 

Turisme posa en marxa una gimcana familiar fotogràfica per gaudir redescobrint Torredembarra aquesta primavera

La Regidoria de Turisme de Torredembarra durà a terme del 25 de març fins al 2 de maig una activitat promocional del municipi adreçada a les famílies: «Endevina, endevinalla i fotografia amb la canalla.» Aprofitant l’arribada de la primavera es motiva les famílies perquè acompanyin la canalla de ruta per la Torre resolent endevinalles que els portaran a vuit punts diferents del municipi.

Es tracta d’una activitat lúdica on els infants i les famílies participen plegats en el coneixement de la cultura, geografia i història del poble. Cal anar resolent les endevinalles per saber a quin punt de Torredembarra cal adreçar-se, on s’ha de realitzar una foto ben original i creativa.

Una vegada resoltes les vuit endevinalles i fetes les vuit fotografies corresponents, s’han de presentar junt amb el formulari del concurs per correu electrònic a l’adreça de turisme@torredembarra.cat i així poder entrar en el sorteig de tres càmares FujiFilm Instax Mini i vint lots de productes de marxandatge i activitats d’oci.

La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que aquesta activitat s’emmarca en el concepte del Redescobreix Torredembarra que es va posar en marxa l’estiu passat i és molt adequada per a realitzar en aquests moments de restriccions per la Covid-19, ja que està pensada per a realitzar amb la bombolla de convivència i a l’aire lliure.

El formulari per participar en el concurs es pot trobar als comerços del municipi, a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme. També es pot descarregar al web www.turismetorredembarra.cat

Redacció