TARRAGONA 21

El judici de l’1-O obliga a ajornar fins al setembre la primera vista oral del cas Torredembarra

L'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, sortint dels jutjats del Vendrell amb la seva advocada, el 25 de novembre del 2015.

L’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, sortint dels jutjats del Vendrell amb la seva advocada, el 25 de novembre del 2015.

El primer judici del cas Torredembarra, que havia de començar aquest dilluns a l’Audiència de Tarragona, s’ha ajornat fins al setembre per la celebració del judici de l’1-O al Tribunal Suprem. Segons han confirmat a l’ACN fonts judicials, la decisió s’ha pres per la incompatibilitat d’alguns advocats que aquests dies són a Madrid, com Xavier Melero i Judit Gené. De fet, el judici per la coneguda com a peça dels lloguers havia d’arrencar l’octubre passat, però aleshores també es va ajornar. Ara la previsió és que la vista comenci el 30 de setembre i pugui allargar-se fins el 18 d’octubre. Entre els processats hi ha l’exalcalde Daniel Masagué -que s’enfronta a quatre anys i mig de presó-, regidors i tècnics.

En concret, la Fiscalia Anticorrupció sol·licita quatre anys i mig de presó i nou d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per a l’exalcalde de CiU acusat dels delictes de malversació i prevaricació per la presumpta adjudicació a dit del lloguer de dos locals. A més de Masagué, entre els encausats hi ha cinc regidors i exregidors, tres extècnics municipals, un advocat i dos empresaris, la majoria dels quals s’enfronten a penes d’entre dos i quatre anys de presó.

La investigació s’emmarca en la peça separada número 1 del conegut com ‘cas Torredembarra’ de presumpta corrupció al municipi. La causa, que s’instrueix als jutjats del Vendrell, consta de fins a nou peces separades.

Els fets que es portaran a judici es remunten als anys 2011 i 2012. Entre els encausats hi ha l’aleshores alcalde, Daniel Masagué; els regidors José Oviedo (PP), Juan Pérez (ADT), Santi Ardèvol (CiU), Francisca Felguera (UDC) i Pere Font (CiU); la cap de contractació municipal, Montserrat Córcoles; el coordinador d’Urbanisme, Jaume Vila, i l’enginyer municipal, Vicenç Ruiz.

A més, també estan encausats en la peça separada número 1 l’advocat Xavier Xifrà, i els empresaris locals Vicente Sánchez i Rafael Jiménez. El novembre del 2014 jutge va desvincular d’aquesta peça la regidora Èlia Rodríguez (UDC) i els empresaris Jordi Sumarroca -vinculat a l’empresa Teyco- i Blas Niubó. A més, l’exregidor Ignasi Duran (GIT) i la interventora municipal, Esther Agulló, que també estaven inclosos en la causa, van morir l’any passat.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia Anticorrupció considera que els implicats van impulsar dos contractes d’arrendament de dos locals al municipi, malgrat que eren sabedors que “eren contraris a la llei” i que suposaven una “pèrdua de diners de l’Ajuntament”.

Un dels locals està ubicat al carrer Riera de Gaià i actualment ocupa la comissaria de la policia local, tot i que inicialment estava pensat perquè fos un magatzem “ja sigui d’arxiu definitiu de documentació com de maquinària o de vehicles dels diferents serveis municipals. L’altre està ubicat als carrers Priorat i Garraf, a la zona de Clarà, i estava pensat per “assajos de grups municipals, dels Nois de la Torre -la colla castellera- i d’altres associacions culturals”. Tot i això, el local s’ha mantingut tancat i sense ús.

El ministeri públic subratlla que, en ambdós casos, “els acusats van actuar sent conscients que els locals no eren únics ni singulars, que no hi havia urgència per llogar-los i que existien obstacles insalvables per a la legalitat dels expedients”.

A més, la fiscalia indica que la cap de contractació va justificar la contractació directa -sense concurs o licitació- per evitar els informes desfavorables del secretari i l’interventor. També critica que els dos lloguers fossin tractats en plenari a través de la fórmula de “qüestions sobrevingudes” per quedar fora de l’ordre del dia.

Anticorrupció constata que, en tots dos casos, la taxació dels locals per a la fixació del preu la van fer serveis externs i que, a més, es va integrar en els contractes d’arrendament una opció de compra que a l’inici de l’expedient no es contemplava.

En el seu escrit, la fiscalia recorda que el setembre de 2012 l’Oficina Antifrau ja va dirigir un informe a l’alcalde Masagué en què l’advertia de les irregularitats dels lloguers i instava el consistori a exercir les funcions de control i fiscalització interna.

El secretari municipal, Rafael Orihuel, va emetre un informe en què exposava les irregularitats comeses. L’Ajuntament, a través de l’advocat Xavier Xifrà, va emetre un altre informe en què justificava l’actuació del consistori. Anticorrupció subratlla que el lletrat va cobrar 12.000 euros per l’informe, “diners que no estaven justificats i que va assumir el senyor Masagué”.

Delictes de prevaricació i de malversació de fons públics

L’exalcalde Daniel Masagué s’enfronta a quatre anys i mig de presó per un delicte continuat de malversació de fons públics i a nou d’inhabilitació especial per a l’exercici de càrrec públic. La regidora Francisca Felguera, a tres anys de presó i vuit d’inhabilitació; els regidors José Oviedo, Pere Font i Santiago Ardèvol, i la cap de contractació, Montserrat Córcoles, a quatre anys de presó cadascun per malversació continuada i a nou anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per un delicte continuat de prevaricació.

L’exregidor Juan Pérez, l’enginyer Vicenç Ruiz i els empresaris Rafael Jiménez i Vicente Sánchez s’enfronten a dos anys de presó per un delicte continuat de malversació i a quatre d’anys d’inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació. L’advocat Xavier Xifrà, a tres anys i mig de presó per malversació i, el coordinador d’Urbanisme, Jaume Vila, a cinc anys d’inhabilitació per prevaricació.

En concepte de responsabilitat civil, el ministeri públic interessa la nul·litat dels dos contractes d’arrendament i que els encausats retornin al consistori les quantitats abonades pels locals -222.759 euros pel local del carrer Priorat i 107.708 euros pel local del carrer Riera de Gaià-.

L’Ajuntament de Torredembarra decreta serveis mínims per la vaga del 21 de febrer

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Turisme Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra ha decretat serveis mínims arran de la convocatòria de vaga del proper 21 de febrer.

Els serveis mínims garantiran el funcionament del registre general d’entrada, les tasques del secretari i la interventora municipals, consergeria per al torn de matí al Pati del Castell, personal de guàrdia de la Brigada de Via Pública i Manteniment. Les llars d’infants municipals oferiran l’horari de plaça habitual, de 9 a 12 h i de 15 a 17 h, sense donar serveis extres com són primera hora (de 8 a 9 h) i menjador i migdiada (de 12 a 15 h).

Torredembarra reparteix gairebé 100.000 € en subvencions esportives el 2018

El regidor d’Esports de Torredembarra, en Raúl García, al Pavelló Sant Jordi. Foto: David Aymerich.

La Regidoria d’Esport ha atorgat un total de 98.427,6 € en subvencions a entitats esportives del municipi per a l’exercici 2018. Aquest ha estat el tercer any consecutiu en què el procediment d’ajuts s’ha dut a terme en igualtat de condicions per a totes les entitats. A més, a diferència de l’any anterior en què només es van poder lliurar 75.000 € per diferents motius com manca de documentació requerida, no justificar despeses dins del termini o no justificar totes les despeses declarades, aquest 2018 gairebé s’ha exhaurit la partida. A més, la Junta de Govern Local d’aquest 13 de febrer ja ha aprovat la convocatòria de les subvencions esportives per al 2019 per un import total de 110.000 €, el que representa un increment del 10 %.

El regidor d’Esport, Raúl García, ha mostrat la seva satisfacció perquè aquest darrer any s’hagi pràcticament exhaurit l’import destinat a subvencions esportives. Aquest fet avala que el nou procediment que es va posar en marxa l’any 2016 basat en criteris objectius i no polítics ha estat tot un encert i les entitats i la Regidoria funcionen amb transparència i són curosos en la gestió dels diners públics.

Les subvencions atorgades per l’exercici 2018 han estat:

Nom de l’entitat Total reconegut
Club Tennis Torredembarra 5.418,7 €
Club Voleibol Torredembarra 9.019,2 €
Club Patinatge Artístic Torredembarra 6.046,3 €
Associació Botifarrers Torredembarra 461,6 €
Club Natació Sincronitzada Torredembarra 2.449,9 €
Associació Esportiva IES Torredembarra 1.194,2 €
Associació Esportiva Dojo Zanshin 6.314,7 €
Club Fitkidance Torredembarra 2.584 €
Club Escacs Torredembarra 1.625,8 €
UDT Futbol 9.531 €
Biketrial Costa Daurada 5.566,9 €
Club Futbol Platja Torredembarra 2.608,7 €
Club Futbol Sala Torredembarra 6.731 €
Club Esportiu Rítmica Torredembarra 6.734,8 €
Club Marítim Torredembarra 8.932,4 €
Torredembarra Bàsquet Club 11.122,5 €
Club Atletisme Torredembarra 5.506,1 €
Unió Ciclista Torredembarra 2.836,1 €
Associació de Rem Vogadors Baix a Mar 3.743,7 €
Total 98.427,6 €

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat aquest 13 de febrer la convocatòria de les subvencions esportives corresponent a l’exercici 2019 per un import de 110.000 € que es distribuiran en els següents àmbits:

  • Promoció de l’esport base (fins als 18 anys): 34.000 €
  • Promoció de l’esport federat (a partir dels 18 anys): 18.000 €
  • Despeses d’arbitratges i inscripcions d’equips (competicions escolars o federades): 32.000 €
  • Nivell de competició esportistes entitat: 14.000 €
  • Organització d’esdeveniments al municipi: 12.000 €

L’atorgament de les subvencions s’efectuarà en règim de concurrència competitiva i d’acord amb els criteris i barems establerts a les bases. En tot cas, l’aportació màxima no podrà superar el 50 % del pressupost  de l’entitat. Oportunament s’informarà de l’obertura del termini per a la presentació de sol·licituds.  

La Companyia Teatre Nu torna a Torredembarra amb l’espectacle ‘Maure el Dinosaure’

Cartell de l'obra de teatre "Moure el Dinosaure"

Cartell de l’obra de teatre “Moure el Dinosaure”

La Regidoria de Cultura presenta, per a públic a partir de dos anys, “Maure el dinosaure” de la Companyia Teatre Nu. L’espectacle serà el dissabte 23 de febrer, a les 18 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar.

Aquesta és la història de la Martina, una nena petita, valenta i pèl-roja i en Maure, un dinosaure blau, gros i de banyes blanques. Són amics inseparables. Comparteixen jocs, somnis i aventures. Què faria la Martina sense en Maure? I en Maure sense la Martina? Esperem que no s’hagin de separar mai. Però… i si un dia ho haguessin de fer? Gaudiu dels jocs i les aventures de la Martina i el seu gran amic: En Maure el dinosaure.

Les entrades tenen un preu general de 4 € i un preu amb bonificació de 3 €  i es poden adquirir a les oficines de la Regidoria de Cultura (plaça del Castell, 8 planta baixa) o mitja hora abans de la funció a la taquilla.

Carta oberta de Joel Navas sobre les eleccions municipals de Torredembarra

El regidor de CiU Joel Navas

Amigues i amics,

Avui, faig pública una decisió meditada i que conté una barreja d’orgull i de tristesa alhora.

Avui, anuncio que no em presentaré a les eleccions municipals del pròxim mes de maig. Servir el meu poble, el poble que m’ha vist néixer, créixer i on visc, ha estat un orgull i l’honor més gran que he pogut tenir.

Vaig entrar en política molt jovenet, amb moltíssima il·lusió. La passió per la política i per Torredembarra la visc com la sentia el meu avi Gumer Fuentes, qui també va ser regidor fa més de 30 anys, i que tinc tant present sempre.

Vaig decidir fer el pas a l’Ajuntament amb aquesta mateixa il·lusió, en un dels moments més complexos. Vaig acceptar el repte. El vaig acceptar amb l’Anna, amb qui he compartit grup municipal i feina aquests 4 anys.

Unió Democràtica, Unió de Joves i Convergència i Unió –i, per descomptat, les persones a nivell local i nacional que hi havia darrere– em van donar aquesta oportunitat. Avui, aquests instruments polítics ja no hi són. I m’he quedat orfe políticament.

Així doncs, és el moment de fer una aturada en el camí. És temporal? Qui sap si en alguna altra ocasió podré tornar a servir als torrencs i les torrenques en aquest Ajuntament! Però, avui, sento que he de tancar aquesta etapa per dedicar-me a la meva vida professional i personal.

De tot cor, ha estat una gran experiència a la meva vida. No us enganyaré si us dic que no ha estat un camí planer, però em sento infinitament agraït d’aquesta oportunitat. Espero haver mantingut els valors i els compromisos amb els quals vaig acceptar el repte i us demano sinceres disculpes si he fallat o si no he sabut estar a l’alçada de les circumstàncies. M’hauria agradat poder fer més feina i millor, però us puc ben assegurar que he treballat amb tota l’entrega, responsabilitat i estima per La Torre i la seva gent.

Vull aprofitar aquest moment per agrair a les persones que estimo i que han estat al meu costat incondicionalment, que han suportat els moments difícils i les hores, caps de setmana i nits que m’ha pres la feina. Gràcies, de tot cor.

Gràcies a tots els que van confiar en mi, tots els que m’han ajudat en aquest camí i gràcies a tot el personal de l’Ajuntament per la seva disposició en tot moment.

He conegut gent extraordinària, he fet amics en política i he conegut millor La Torre i el meu Ajuntament, des del compromís, la humilitat i l’entrega. No dubteu que estaré sempre a la vostra disposició, per a qualsevol cosa que necessiteu.

Em sento orgullós de ser torrenc, d’haver pogut servir el meu estimat poble i, per això, sempre porto i portaré el nom de Torredembarra allà on vagi.

Gràcies a tots, per tot i per tant.

Una forta abraçada,

Torredembarra presenta el 2n Memorial de Gimnàstica Rítmica Gemma Casajús

Tindrà lloc aquest diumenge en el marc del IV Trofeu Interclubs Torredembarra

Tindrà lloc aquest diumenge en el marc del IV Trofeu Interclubs Torredembarra

El proper diumenge 17 de febrer tindrà lloc, al Pavelló Sant Jordi, el 4t Trofeu Interclubs de Torredembarra de Gimnàstica Rítmica i 2n Memorial Gemma Casajús, presidenta i fundadora de l’entitat, traspassada l’any passat.

Aquest és un trofeu d’àmbit autonòmic, organitzat pel Club Esportiu Rítmica Torredembarra amb el suport de la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra i la Diputació de Tarragona.

Està prevista la participació de més 20 clubs amb 340 gimnastes d’arreu de Catalunya, des de les categories de nivell escolar, a les categories federades a nivell estatal absolut, en modalitat individual i conjunts. La jornada, tot i tractar-se d’una competició, té també un component festiu i d’agermanament entre les gimnastes dels diferents clubs participants. La dinàmica de la competició consistirà en sumar les puntuacions de les gimnastes competidores de cada club per tal d’obtenir una classificació general per clubs i saber qui serà el guanyador del trofeu.

La competició tindrà lloc de 10 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 €, que donen dret a la participació en un sorteig que es farà durant l’entrega de premis. Durant tot el dia hi haurà una parada de la campanya “Pulseras Candela”, els beneficis de la qual es destinen a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil.

Núria Batet convoca una nova reunió oberta al veïnat del barri de Sant Jordi de Torredembarra

Imatge del barri

Imatge del barri

La regidora de govern del barri de Sant Jordi, Núria Batet, ha convocat una nova reunió oberta als veïns i veïnes de la zona, amb l’objectiu de continuar atenent les demandes i suggeriments sobre la situació d’aquesta zona de Torredembarra. La reunió tindrà lloc el divendres dia 15 de febrer, a les 20 h, a Cal Maiam. Aquests dies s’ha dut a terme una bustiada al barri per informar directament al veïnat sobre la convocatòria.
La reunió també servirà perquè l’Associació de Veïns Sant Jordi presenti la nova junta que està formada per: Salvador Cañellas (president), Begoña G. Quiroga (secretària), Núria Terlizzi (tresorera) i com a vocals Sílvia Guimerà, Judit Esteve i Pedro Sánchez.

El PSC de Torredembarra demana celeritat en la construcció de la nova estació ferroviària

 El cap de llista del PSC a Torredembarra a les eleccions del mes de maig, Vale Pino, ha demanat al ministre de Foment José Luis Ábalos la màxima celeritat en la construcció de la nova estació ferroviària de Torredembarra.

El cap de llista del PSC a Torredembarra, amb el ministre, aquest diumenge a Tarragona

L’alcaldable del PSC ha pogut donar a conèixer la problemàtica que pateix Torredembarra en aquesta qüestió directament al ministre durant l’acte de presentació dels candidats socialistes a les eleccions municipals que s’ha dut a terme aquest diumenge a Tarragona.

“Cal recordar que Torredembarra és víctima manifesta dels incompliments del Govern del PP. Tots recordem com el 2014 l’executiu de Rajoy es va comprometre solemnement a construir una nova estació a Torredembarra i a dur a terme els treballs de millora i d’endreçament de les instal·lacions que es trobaven en un estat realment molt lamentable”, ha explicat Vale Pino.

“Doncs bé, malgrat que van jurar que farien l’estació el 2014 quatre anys després, quan van quedar fora del Govern, la nova estació continuava als llimbs, perduda en algun calaix de promeses pendents del ministeri de Foment. Hem explicat tot això al ministre Ábalos i li hem demanat que la nova estació es pugui construir quan més aviat millor.”

L’alcaldable del PSC ha recordat que “l’estació no dóna servei a una petita comunitat d’usuaris sinó que és una de les que registra un major nombre de viatgers de tota la província. Segons les nostres dades fins a 30 trens diaris, en cada direcció, transiten per la nostra estació. De fet, la construcció de la nova estació és un clam pràcticament unànime de tota la ciutadania torrenca”, ha reblat.

Vale Pino també ha explicat al ministre de Foment les mobilitzacions periòdiques i permanents en defensa d’una estació digne que s’han succeït a Torredembarra en els darrers anys, inclosa una manifestació multitudinària el 2014. També ha recordat que l’estació dóna servei a molts veïns de municipis propers a Torredembarra com ara la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, la Nou, Salomó, etc.

“Si sóc elegit alcalde a les eleccions del mes de maig em deixaré la pell per aconseguir que tinguem una estació digne, dimensionada a les necessitats dels torrencs i torrenques. Torredembarra vol una estació capaç de donar servei a les necessitats reals del nostre poble. Aquesta ha estat sempre la convicció dels socialistes i això és el que sempre defensarem, al marge de si estem a l’oposició o bé tenim responsabilitats de Govern”, ha reiterat l’alcaldable del PSC.  

La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, exemple de treball per la inclusió social

El conseller ha assenyalat que la millor manera de fer inclusió social és ser conscients de la diversitat existent i adaptar-se.

El conseller ha assenyalat que la millor manera de fer inclusió social és ser conscients de la diversitat existent i adaptar-se.

 

La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra és un exemple de treball per la inclusió social amb perspectiva comunitària. Així ha estat com l’ha definit el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que ha visitat aquest matí la biblioteca per conèixer els projectes que desenvolupa aquest equipament en l’àmbit de la inclusió social. La visita s’ha s’emmarcat en la celebració dels deus anys de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, una biblioteca inclusiva que desenvolupa projectes de forma transversal en col·laboració amb entitats i associacions per aconseguir la igualtat d’oportunitats i la visibilització dels col·lectius amb risc d’exclusió social.
El conseller ha assenyalat que la millor manera de fer inclusió social és ser conscients de la diversitat existent i adaptar-se. En aquest sentit, ha assenyalat que la cultura és l’espai clau per assolir la veritable igualtat d’oportunitats.
L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; la regidora de Cultura i responsable de la Biblioteca, Núria Batet; el regidor d’Acció Social, Lluís Suñé, i altres membres de la Corporació Municipal i autoritats han acompanyat el conseller en una visita en què ha pogut conèixer personalment els projectes més destacats en matèria d’inclusió de la mà de la directora de la Biblioteca Mestra Maria Antònia, Ana Merino, i de representants d’entitats i col·lectius implicats.
La programació i projectes més destacats d’inclusió social són l’espai d’acollida de famílies, els clubs de lectura per a totes les edats, especialment alguns d’exclusius de la biblioteca torrenca com el dirigit a infants de P4 i P5 o el club d’àrab per llegir i comentar clàssics en aquesta llengua. Un dels projectes estrella que ha pogut conèixer ha estat el Banc Blau, un nou espai de salut comunitària que surt al carrer cada mes. Es tracta d’una iniciativa que promouen professionals del Centre d’Atenció Primària de Torredembarra (CAP), amb la col·laboració de diversos col·lectius, entitats com l’Associació Matinada i altres professionals, entre aquests la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra. Cal tenir present que un dels nous reptes de l’assistència sanitària bàsica és practicar la prescripció social, és a dir millorar el benestar de les persones vinculant-les més a la comunitat i aconseguir baixar el consum de psicofàrmacs. En aquets sentit, la biblioteca de Torredembarra és pionera en haver esdevingut un espai d’aprenentatge amb rerefons social, el gran repte també de les biblioteques del futur.
Responsables i usuaris de la Fundació Onada (persones amb diversitat funcional i trastorn mental) també han explicat al conseller el projecte de voluntariat que desenvolupen a la biblioteca i responsables de Càritas a Torredembarra han donat a conèixer que posaran en marxa el préstec domiciliari de llibres per a persones grans que no es poden desplaçar a la biblioteca.
Un altre punt de la visita ha estat la Sala Jove on el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies ha rebut les explicacions de la dinamitzadora de la sala. Aquest espai actua com a aula d’acollida i de promoció de diferents activitats dirigides a joves que fomenten la inclusió, l’empoderament de les dones, etc. Altres activitats inclusives que acull aquest equipament a la seva sala de formació són biblioteràpia, classes d’àrab del Pla Educatiu d’Entorn i ioga per a persones grans, entre d’altres.

La Generalitat fixa com a prioritària la detecció d’abusos sexuals en infants

El conseller de Treball, visitant una de les sales de la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra. Foto: Roger Segura

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha subratllat aquest divendres que és prioritari tenir capacitat de detectar i prevenir abusos sexuals en infants. Des de Torredembarra  i després del degoteig de denúncies contra tres religiosos del territori, el conseller ha agraït la “valentia” de les persones que han explicat públicament el seu cas.

El Homrani ha subratllat que s’està fent un treball específic de formació als professionals dels àmbits dels serveis socials, l’educació i la salut, i que s’aposta per un “canvi de model”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que el Departament està desplegant a Tarragona un pla pilot per atendre de forma integral els abusos sexuals i maltractaments a menors.

Chakir El Homrani ha equiparat l’aparició dels nous casos d’abusos sexuals al moviment ‘me too’ -jo també- de denúncia de violència masclista. “Hem de ser molt conscients que és molt complicat per a una persona explicar que ha patit un abús quan era o quan és un infant”, ha manifestat. El conseller ha insistit, però, que no s’ha d’oblidar la importància de poder detectar qualsevol cas d’abusos a infants en l’actualitat.

El conseller ha recordat que a Tarragona s’engegarà una prova pilot per atendre de forma integral els abusos sexuals i maltractaments a infants i adolescents. Un dels aspectes innovadors serà l’habilitació d’un centre que evitarà que la víctima hagi de passar per diverses dependències per tal d’exposar el seu cas, ja siguin policials, dels serveis socials, de l’àmbit jurídic o de la salut. “Això fa que la victimització sigui més elevada”, ha argumentat el conseller.

El pla vol reduir les avaluacions i entrevistes mitjançant la coordinació d’equips multidisciplinaris; aconseguir la plena coordinació entre els diferents departaments i institucions implicades; garantir l’atenció i la recuperació de les víctimes, promoure la prevenció dels abusos sexuals i formació dels professionals que atenen infants i adolescents, entre d’altres.

Sobre la sentència de l’Audiència de Lleida: “Què vol dir que no es va queixar prou?”

D’altra banda, el conseller ha tornat a carregar contra la sentència dictada per l’Audiència de Lleida que absol un dels acusats i condemna l’altre a dos anys per un abús sexual en grup a una noia amb discapacitat intel·lectual. “Ningú no entén aquesta sentència perquè genera una sensació d’inseguretat que no és raonable”, ha afirmat. “Què vol dir que la víctima no es va queixar prou? No té cap sentit. Va ser una agressió sexual a una dona amb discapacitat intel·lectual”, ha sentenciat.

El conseller ha criticat que ja hi ha hagut “massa exemples de culpabilització de la víctima”. En aquest sentit, ha reclamat un compromís ampli de la societat entorn la igualtat afectiva, la lluita contra violència masclista i les agressions sexuals. “En una setmana en què hem conegut situacions d’agressions sexuals insuportables, tot això no ens ho podem permetre com a societat”, ha conclòs.

Visita a Torredembarra

El Homrani ha visitat aquest divendres la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, on ha conegut els projectes d’inclusió social i comunitaris que s’hi desenvolupen. El conseller també s’ha desplaçat fins al Catllar on ha visitat l’antiga fàbrica de tèxtil i paper, que es convertirà en un espai d’habitatge cooperatiu per a gent gran. A la tarda, El Homrani té previst reunir-se amb els responsables de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

Roger Segura – ACN

C’s Torredembarra celebra la convocatòria de la mesa de mobilitat

Es van tractar possibles canvis direccionals al casc antic, al carrer Mañé i Flaqué, portal de la bassa, carrer Mèxic i l'Avinguda President Companys, entre d'altres.

Es van tractar possibles canvis direccionals al casc antic, al carrer Mañé i Flaqué, portal de la bassa, carrer Mèxic i l’Avinguda President Companys, entre d’altres.

El passat dimecres es va reunir la taula de mobilitat, després de la gran insistència de Ciutadans els darrers mesos per tractar diversos temes a curt termini que necessiten d’una ràpida intervenció i d’altres per al seu estudi.

D’una banda es van tractar possibles canvis direccionals al casc antic, al carrer Mañé i Flaqué, portal de la bassa, carrer Mèxic i l’Avinguda President Companys, entre d’altres.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Torredembarra, Toni Cruz, ha parlat sobre la retirada d’una de les línies d’aparcament del carrer Tarragona per millorar la circulació de vehicles a la zona centre i a més, tractar l’estudi de la zona de parada de taxi del Passeig de la Sort per donar una via extra d’aparcament al ciutadà en una zona comercial.

Finalment Cs, també va preguntar sobre la situació de la nova parada de bus que es traslladarà a l’inici del Passeig de la Sort i gaudirà d’un lavabo.

El portaveu taronja, ha volgut destacar i agrair la presència de l’únic regidor de l’oposició que hi va assistir, Joel Navas.

En marxa, el desplegament del nou servei de recollida de residus a Torredembarra

Cal ressaltar que abans de Setmana Santa es durà a terme la neteja de tots els contenidors i la reposició dels malmesos en totes les zones del municipi

Cal ressaltar que abans de Setmana Santa es durà a terme la neteja de tots els contenidors i la reposició dels malmesos en totes les zones del municipi

L’Ajuntament de Torredembarra ja ha posat en marxa el desplegament del nou servei de recollida de residus després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic avalés l’acord d’adjudicació a l’empresa Nordvert, SL. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que fa uns dies es va formalitzar la signatura del contracte i aquest matí ha tingut lloc una reunió entre Ajuntament i empresa adjudicatària per tractar sobre la constitució de la comissió de seguiment, que vetllarà pel correcte funcionament del servei i perquè es compleixi el calendari de desplegament que finalitzarà abans de l’1 d’agost. D’aquest calendari, cal ressaltar que abans de Setmana Santa es durà a terme la neteja de tots els contenidors i la reposició dels malmesos en totes les zones del municipi. A més, en aquests moments, ja s’ha ampliat amb un dia més a l’hivern la freqüència de recollida de l’orgànica a través del Porta a Porta al Nucli Antic.
Les actuacions més destacades que es duran a terme en els propers sis mesos són:
Febrer: S’incrementa, durant els mesos d’hivern, la freqüència de la recollida de l’orgànica a través del Porta a porta al Nucli antic. De quatre dies passa a cinc (ara també es recollirà els dimarts). Incorporació de xips als contenidors comercials, rentat excepcional de contenidors de ciutadania i reposició d’etiquetes, i compra de nous contenidors de ciutadania.
Març: Substitució dels contenidors trencats amb nous contenidors, compra i distribució de contenidors comercials d’envasos amb xip i canvi de freqüència de neteges de contenidors de ciutadania i comercials.
Abril: Compra de nous contenidors de fracció orgànica, incorporació de vehicles de recollida de voluminosos i inici recollida segregada de voluminosos aprofitables.
Maig: Compra i repartiment de contenidors flexibles (big bag) per a poda, incorporació vehicle càrrega posterior i incorporació de la recollida comercial d’envasos.
Juny: Incorporació de nou vehicle de recollida de poda i modificació dels horaris de recollida de poda i voluminosos.
Juliol: Incorporació de vehicle elèctric per a la recollida Porta a porta, retirada de contenidors de fracció orgànica i distribució dels nous.
Per a la resta del 2019, s’han previst altres actuacions, entre les quals destaca la implementació de la recollida Porta a porta al barri de Babilònia.
L’adjudicació del contracte s’ha fet per 4.303.534,88 (IVA inclòs) i una durada de quatre anys amb possibilitat de pròrroga anual fins a un màxim de dos anys més.
Cal recordar que les principals novetats que es posaran en marxa amb el nou contracte són:
– Desenvolupar per barris un nou sistema de recollida: el porta a porta, que permet assolir un reciclatge superior al 70%, mentre que amb contenidors no s’ha pogut superar el 39% a Torredembarra. S’incrementarà la freqüència d’algunes recollides com la de la matèria orgànica per evitar olors.
– El material lliurat per al nou sistema de recollida disposarà de xip identificatiu als contenidors d’orgànica (FORM) i les bosses d’envasos per fer el seguiment de la millora del reciclatge i per a una millor identificació de les persones i establiments que puguin gaudir de bonificacions en la taxa si realment reciclen.
– La poda passarà a recollir-se diumenge i dilluns, i amb saques de runa (big-bags) i camió amb ganxo.
– La recollida comercial inclourà la dels envasos i l’empresa farà íntegrament la d’orgànica (FORM) i la de vidre i cartó comercials, atès que fins ara una part la feien els brigades ambientals.
– També s’ha previst una recollida diferenciada dels voluminosos que permeti reutilitzar allò que encara és aprofitable amb finalitats socials.
– Hi haurà aportació de nous contenidors i, a poder ser, de diferent model per evitar els problemes dels actuals (es trenquen amb facilitat amb el vent). S’han definit de manera exhaustiva els sistemes de neteja que, en la part externa de contenidor, s’haurà de fer obligatòriament a mà.
– Millores en les prestacions del sistema de seguiment diari amb geolocalitzador de vehicles i contenidors que permetrà controlar millor el servei prestat per l’empresa.

Altafulla acollirà una sessió del projecte “Retail Trends”, de noves tendències comercials

També hi participen els municipis de Salou, Cunit, Torredembarra i Roda de Berà i té l’objectiu d’intercanviar experiències per adaptar-se als nous hàbits de consum

També hi participen els municipis de Salou, Cunit, Torredembarra i Roda de Berà i té l’objectiu d’intercanviar experiències per adaptar-se als nous hàbits de consum

Altafulla, Torredembarra, Roda de Berà, Salou i Cunit formen part d’una prova pilot de la Cambra de Comerç de Tarragona perquè els municipis costaners del territori s’adaptin a les noves tendències comercials.

Es tracta del projecte “Retail Trends” que consisteix en un intercanvi d’experiències entre els municipis participants. D’aquesta manera, es pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístics al llarg de l’any.

En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Tarragona constata que els nous models de negoci comercials, físic i en línia, i els nous hàbits de consum estant produint forts impactes en el sector comercial, més encara en municipis turístics on els establiments comercials han d’adequar la seva activitat a dos períodes de venda molt diferenciats entre la temporada turística i la resta de l’any.

El comerç dels municipis de la Costa Daurada, i les seves noves tendències, obliguen els municipis turístics a la seva adaptació a aquesta nova etapa on es combina el format físic i el digital, i en aquests àmbits se centraran les trobades, que serviran per detectar inquietuds i oportunitats des de cadascuna de les poblacions participants.

La primera trobada, que s’ha celebrat aquest dimarts 5 de febrer a Salou, ha accentuat el seu contingut en els models de negoci i en la necessitat de trobar-ne de nous per satisfer l’experiència dels clients en el marc de les noves tendències del segle XXI.

Els experts destaquen que l’any 2020 l’experiència de compra generada del client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte per damunt de l’assortiment, els productes i el preu. En aquesta primera trobada hi ha assistit la tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Núria Barba, i el secretari de l’Associació Turística d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA), Josep Fernández.

La següent trobada se celebrarà a Cunit el 12 de febrer, i Altafulla en serà la seu el pròxim 19 de febrer, en una jornada que s’estendrà des de les 10 del matí fins les 14h de la tarda. El lloc està pendent de confirmar. Les properes cites tindran lloc el 26 de febrer, a Roda de Berà, i el 4 de març, a Torredembarra.

El programa es tancarà amb una visita a Barcelona, on es realitzarà una ruta guiada per diversos establiments de la capital catalana que donen resposta a les tendències del consumidor actual i de futur. La data resta pendent de confirmar-se.

El passeig de Miramar de Torredembarra estrena un tanc de laminació de tempestes per evitar inundacions

Les obres han comportat la instal·lació de la corresponent xarxa de captació d'aigües pluvials per assegurar el correcte funcionament del tanc

Les obres han comportat la instal·lació de la corresponent xarxa de captació d’aigües pluvials per assegurar el correcte funcionament del tanc

La Regidoria de Via Pública i Manteniment informa que ja s’ha finalitzat la conversió del pas soterrat de l’antiga N-340 (passeig de Miramar) situat a la cruïlla del carrer de Pompeu Fabra i carrer dels Pescadors en un dipòsit soterrat que emmagatzema aigua de pluja, que actuarà com a tanc de laminació de tempestes. El regidor d’aquesta àrea, Vale Pino, ha explicat que aquesta és una de les solucions previstes a la problemàtica que es generava en aquesta zona en episodis de pluges intenses, ja que aleshores les aigües circulaven per la superfície.

Aquestes obres han comportat la instal·lació de la corresponent xarxa de captació d’aigües pluvials per assegurar el correcte funcionament del tanc, incloent la impulsió que permet el buidat del mateix a riera pública i un dipòsit de reserva per a les aigües de reg de les zones verdes, neteja viària i ús per a les diverses obres que realitza la brigada a la via pública.

Les principals accions realitzades en aquestes obres han estat:

  • Conversió del pas soterrani en un tanc de laminació i un dipòsit de reserva d’aigües per a reg, neteja viària, neteja de col·lectors, i diverses obres (amassat de morters, neteja d’eines, etc…).
  • Xarxa de captació de les aigües pluvials en superfície mitjançant embornals, reixes interceptores i les canalitzacions conseqüents.
  • Estació de bombament i sistema de buidat del dipòsit a través d’una nova impulsió per tal d’abocar a llera pública.
  • Reurbanització de l’entorn on es trobava el pas inferior: retirada de marquesines, anul·lació de reixes, creació d’una gran jardinera en un dels costats on hi havia l’entrada al pas, reposició de paviments, reixes tràmex, etc…

El dipòsit té un volum de 204,03 m³ dels quals 40,48 m³ són del dipòsit de reg i 163,55 m³ són del dipòsit de drenatge. El dipòsit de reg connecta amb una columna de càrrega d’aigua amb programari informàtic integrat per tal de controlar el consum que se’n fa d’aquesta aigua per part dels camions de neteja viària, etc. Cada usuari autoritzat disposa d’unes claus d’identificació amb xip magnètic que dona accés al sortidor d’aigua.

Aquestes obres les ha executat l’empresa Sorea ja que estan emmarcades en el projecte de millores tècniques i ambientals de les xarxes d’aigua potable i clavegueram que conté les inversions a realitzar pel concessionari fruit del contracte de concessió amb l’Ajuntament. L’actuació ha comportat una inversió de prop de 200.000 €.

Torredembarra forma part d’un projecte pilot per adaptar-se a les noves tendències comercials

Consisteix en un intercanvi d'experiències, que pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístic al llarg de l'any

Consisteix en un intercanvi d’experiències, que pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístic al llarg de l’any

L’Ajuntament participa en el projecte pilot de la Cambra de Comerç de Tarragona dirigit a diversos municipis turístics per adaptar-se a les noves tendències comercials, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Els altres municipis que prenen part en aquesta iniciativa són Salou, Cunit, Altafulla i Roda de Berà. El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, es va reunir fa unes setmanes amb la presidenta de la Cambra, Laura Roigé, per sumar-se a aquest projecte.

A grans trets, aquest projecte consisteix en un intercanvi d’experiències, que pretén fomentar el coneixement sobre les diferents activitats i campanyes comercials que porten a terme els diferents municipis turístic al llarg de l’any.

La primera trobada, celebrada ahir a Salou, ha incidit sobre la necessitat de trobar nous models de negoci comercial per al segle XXI en els municipis turístics, on es destaca que l’any 2020 l’experiència de compra generada en el client serà el distintiu més important que els comerços hauran de tenir en compte, inclús per damunt de l’assortiment, dels producte o del preu.

El regidor Josep M. Guasch ja ha avançat que Torredembarra acollirà una nova trobada el proper dilluns 4 de març, a la seu de l’oficina de Turisme, per tractar sobre el disseny per optimitzar vendes.

El punt de partida d’aquest projecte de la Cambra de Comerç és la constatació que els nous models de negoci comercials, físic i en línia, i els nous hàbits de consum estant produint forts impactes en el sector comercial, més encara en municipis turístics on els establiments comercials han d’adequar la seva activitat a dos períodes de venda molt diferenciats entre la temporada turística i la resta de l’any. El comerç és una activitat complementària fonamental en l’oferta turística dels municipis de la Costa Daurada, la seva adaptació a aquesta nova etapa on es combina el format físic i el digital és fonamental per continuar mantenint la seva competitivitat econòmica als municipis litorals.

Torredembarra presenta l’obra ‘Memòria de les Oblidades’

Cartell de promoció de l'obra "Memòria de les oblidades"

Cartell de promoció de l’obra “Memòria de les oblidades”

El proper dissabte 16 de febrer, a les 20 h, la Regidoria de Cultura presenta, a l’Espai Cultural Sala del Mar, l’obra “Memòria de les Oblidades” en el marc de la commemoració “Mai Més” dels vuitanta anys de la Guerra Civil.

Basada en les dades reals sobre la vida de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona, habilitat com a presó l’any 1938, l’actriu Rosa Andreu, acompanyada a l’acordió per Ferran Barrios, es posa en la pell de les quatre dones empresonades i de l’única dona afusellada, que encara romanen a la fossa comuna de la ciutat. “Memòria de les oblidades”, amb text i dramatúrgia de Tecla Martorell, està dirigida per Joan Pascual i interpretada per Rosa Andreu que farà emocionar el públic amb els seus canvis de registre i la seva capacitat de transmetre els sentiments de desesperació, ràbia o incredulitat que van sentir aquelles dones injustament represaliades. La música està creada per a l’espectacle i interpretada per Ferran Barrios.

Les entrades tenen un preu general de 4 € i un preu amb bonificació de 3 €  i es poden adquirir a les oficines de la Regidoria de Cultura (plaça del Castell, 8 planta baixa) o mitja hora abans de la funció a la taquilla.

Torredembarra presenta les activitats gratuïtes adreçades a joves

Imatge del cartell amb la programació de les activitats

Imatge del cartell amb la programació de les activitats

La Regidoria de Joventut presenta la programació d’activitats per a aquest primer semestre del 2019, que s’iniciarà el proper 12 de febrer i s’allargarà fins al 14 de juny. Les activitats programades són: 

Dimarts: Anglès bàsic: de 17 a 18.30 h, a partir de 12 anys i de 18.30 a 20 h, a partir de 16 anys

Estudi Assistit: de 17 a 20 h, a partir de 1r ESO

Dimecres: Ball Modern: de 18.30 a 20 h, a partir de 12 anys

Dijous: Taller de rap: de 17 a 18.30 h, a partir de 12 anys

Rap Lliure: de 18.30 a 20 h, a partir de 16 anys

Divendres: Dibuix Manga: de 18.30 a 20 h, a partir de 12 anys

Les activitats de dibuix, anglès i estudi assistit començaran provisionalment a la Biblioteca Mestra Maria Antònia i després es traslladaran al nou Espai Jove, al carrer de la Capella, 6 baixos. Les activitats de ball i rap s’iniciaran quan l’Espai Jove estigui acabat.

Les inscripcions, per a totes les activitats, es poden realitzar a partir d’avui, de dilluns a divendres de 9 a 13 h i dimarts i dijous de 17 a 19 h. Cal tenir en compte que amb motiu de les obres del Bar del Casal i d’instal·lació d’un ascensor a l’edifici del Casal Municipal, la Regidoria de Joventut ha traslladat provisionalment la seva seu als despatxos del Pavelló Sant Jordi (Zona Esportiva Municipal, carrer de la Rosella, s/n. Per a qualsevol informació sobre les activitats de la regidoria també podeu contactar al telèfon 616 021 115 o a l’adreça electrònica pij@torredembarra.cat. Les activitats i horaris poden canviar en funció de la demanda o per motius organitzatius.

La Festa de la Vela Catalana premia Torredembarra per inserir joves vulnerables

El Club Marítim Torredembarra va rebre també el premi Vela d'or per la seva tasca com a escola de vela

El Club Marítim Torredembarra va rebre també el premi Vela d’or per la seva tasca com a escola de vela

L’Ajuntament de Torredembarra i el Club Marítim Torredembarra han estat reconeguts per la Federació Catalana de Vela amb el guardó de “Vela Social Inserció” per la seva participació en el projecte Inser-Vela, una iniciativa de la mateixa federació que té com a objectiu la formació i inserció laboral de joves, entre 16 i 25 anys, que es troben en situació de vulnerabilitat i exclusió social. Aquest projecte es va dur a terme el 2018 i va durar sis mesos. Els joves participants van poder obtenir un certificat federatiu de monitor col·laborador i també van rebre formació en manteniment d’embarcacions i van viure una primera experiència laboral.
L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el president del Club Marítim Torredembarra, Joan Manuel Mercadé, van rebre aquest guardó durant la 52a edició de la Festa de la Vela Catalana que va tenir lloc aquest cap de setmana al Museu Marítim de Barcelona. L’alcalde ha mostrat la seva satisfacció per aquest reconeixement al club i al mateix ajuntament, tot destacant que es tracta d’un projecte de responsabilitat social portada al món de l’esport i que en tot Catalunya només han estat quatre els ajuntaments guardonats (Pineda de Mar, Torredembarra, l’Escala i Premià de Mar) i cinc les entitats (Base Nàutica Pineda, CM Torredembarra, RCM Barcelona, CMV Barcelona i CN l’Escala).
D’altra banda, el Club Marítim Torredembarra va rebre també el premi Vela d’or per la seva tasca com a escola de vela.

Campanya de control a camions i furgonetes a Torredembarra

Imatge d'arxiu dun policia local de Torredembarra

Imatge d’arxiu dun policia local de Torredembarra

Des d’avui i fins al 10 de febrer, la Policia Local de Torredembarra du a terme una campanya de control del trànsit dirigida a camions i furgonetes, la tercera que es realitza a la nostra vila aquest any.

La campanya està coordinada des del Servei Català de Trànsit i és d’abast territorial català orientada al control d’aquests tipus de vehicles.

En els controls, s’inspeccionaran les condicions tècniques, administratives i de seguretat dels vehicles i els seus conductors, revisant la documentació necessària per a cada tipus de vehicle (camió o furgoneta), documentació necessària per a la conducció de cadascun d’aquests vehicles, tacògraf (temps de descansos i de conducció, velocitats), etc.

Aprovada la llista provisional de places de lloguer concedides per l’aparcament dels Filadors

S'han destinat a lloguer 111 (90 turismes + 16 motocicletes + 5 per a persones amb mobilitat reduïda)

S’han destinat a lloguer 111 (90 turismes + 16 motocicletes + 5 per a persones amb mobilitat reduïda)

El procés de concessió de places de lloguer de l’aparcament soterrani dels Filadors continua endavant. Després que el 24 de gener finalitzés el termini de presentació de sol·licituds, aquest 30 de gener la Junta de Govern Local ha aprovat la llista provisional d’admesos i exclosos. En un principi, s’han admès setanta-una sol·licituds, s’ha requerit documentació complementària a sis més, i se n’han exclòs nou.
El regidor de Governació, José García, s’ha mostrat satisfet per la resposta ciutadana i l’interès mostrat pel nou servei que es donarà amb el canvi de funcionament de l’aparcament. De fet, de les 248 places existents, se n’han destinat a lloguer 111 (90 turismes + 16 motocicletes + 5 per a persones amb mobilitat reduïda). Totes les places sol·licitades són per a turismes.
En aquests moments, l’aparcament dels Filadors està obert de manera gratuïta. Quan s’hagi finalitzat el procés de concessió de les places d’abonament (que es preveu per al mes d’abril), Filadors ja entrarà en marxa amb total normalitat. A partir d’aleshores i mentre hi hagi places lliures de els destinades a lloguer i es compleixin els requisits, les persones interessades podran sol·licitar places d’abonament.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies