TARRAGONA 21

Torredembarra decreta serveis mínims per la vaga general d’aquest divendres

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Turisme Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra ha decretat serveis mínims arran de la convocatòria de vaga general de demà, 18 d’octubre.

Els serveis mínims garantiran el funcionament del registre general d’entrada, les tasques del secretari i la interventora municipals, consergeria per al torn de matí al Pati del Castell, personal de guàrdia de la Brigada de Via Pública i Manteniment. Les llars d’infants municipals oferiran l’horari de plaça habitual, de 9 a 12 h i de 15 a 17 h, sense donar serveis extres con són primera hora (de 8 a 9 h) i menjador i migdiada (de 12 a 15 h).

Els cursos de Coneixement de la Societat Catalana i Marc Jurídic de Torredembarra han format a 51 persones

Imatge d'arxiu del curs de coneixement de la societat catalana

Imatge d’arxiu del curs de coneixement de la societat catalana

Aquest mes d’octubre ha finalitzat l’última edició del curs de Coneixement de la Societat Catalana i Marc Jurídic que es desenvolupa des del Servei de Primera Acollida de la Regidoria d’Acció Social i que té per objectiu facilitar la integració de persones nouvingudes al municipi.  Durant aquest any s’han format, en els quatre cursos realitzats, un total de 51 persones provinents de diferents països.

Anualment, les tècniques d’acollida de la Regidoria d’Acció Social desenvolupen aquesta formació on s’informa als alumnes sobre el sistema polític i administratiu català, drets i obligacions, accés als diferents serveis educatius, socials i sanitaris, normes de convivència, trets característics culturals i festes populars, seguretat ciutadana, i assessorament jurídic en estrangeria.

Des del Servei de Primera acollida  es dóna resposta a les necessitats d’informació, orientació i assessorament que presenten les persones nouvingudes al municipi. Es deriva a altres serveis per continuar el circuit de primera acollida, com l’Escola municipal d’Adults «Mar de Lletres» que desenvolupa les accions formatives lingüístiques de català i castellà i el Servei municipal d’Orientació que ofereix assessorament laboral.

Des dels Serveis de Primera Acollida de Torredembarra també es realitza assessorament i seguiment dels casos en coordinació amb els serveis comarcals i serveis territorials de la Generalitat de Catalunya, i estan ubicats a les Oficines de la Regidoria d’Acció Social, a l’avinguda de Lluís Companys, 55, 1r.

Més de 4.000 persones passen per la 10a edició de la Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra

Foto d'arxiu de la Fira de la Cervesa de Torredembarra

Foto d’arxiu de la Fira de la Cervesa de Torredembarra

La 10a Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra ha servit, durant els tres dies de celebració (11, 12 i 13 d’octubre), quasi 2.800 litres de cervesa artesana entre les prop 4.000 persones que l’han visitat, una xifra de participació molt bona que ha estat molt ben rebuda per l’organització i pels productors participants, tenint en compte la coincidència del dia festiu en dissabte, mentre que l’any passat en ser festiu el divendres va comportar més participació.

En aquest sentit, s’han valorat molt positivament les activitats que s’han dut a terme per tal de donar a conèixer la cultura de la cervesa i esdevenir una bona proposta d’oci per a totes les edats: cates, música en viu, espai de jocs, activitats infantils, trobada d’scooters clàssics, etc. Totes les activitats han comptat amb una gran acceptació i participació dels visitants.

L’organització de la Fira, a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats, amb la coordinació tècnica d’Estraperlo, la cervesa artesana de Torredembarra, ha ressaltat la importància d’apostar per aquest esdeveniment ja que es tracta d’una activitat singular, és a dir que no es du a terme a totes les poblacions i que es realitza en una època de l’any que permet diversificar l’oferta més enllà de l’estiu. Tot plegat, amb deu edicions ja, fa que la Fira de la Cervesa Artesana sigui també un element dinalitzador del nucli antic en la vessant econòmica, lúdica i turística.

Els productors que han participat a la fira són: L’Estraperlo (Torredembarra), Goedhard (Barcelona), El Pata (Barcelona), Grenyut (Santpedor), Clandestines (Montferri), Bripau (Sant Pere Riudebitlles), Tro Ales (Barcelona), La Castellera (Vilafranca del Penedès), Rústica Bufona (Escaladei), Cerberus (Artés), La Montnegre (Canet de Mar), Mine of Beer (Bacu Abis – Sardenya) i Ona (Vila-seca). Enguany, el programa de la Fira contenia tota la informació sobre les diferents cerveses que ha presentat cada productor, assenyalant quines són sense gluten i quines se serveixen de barril o en ampolla. En l’àmbit més gastronòmic, s’ha comptat amb tres furgoteques (food truck): les torrenques Pepito Bravo i Rincón Celeste i Jo vull Ser Miss de Vilafranca.

Enguany, a més, coincidint amb les Jornades del Patrimoni 2019, es van fer visites guiades al refugi antiaeri del Sabó, a l’Orgue Barroc de l’església de Sant Pere Apòstol i al Far de Torredembarra, amb quasi 200 participants.

 

Torredembarra preveu la congelació de la majoria de taxes i impostos per al 2020

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Turisme Torredembarra

L’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra proposa una congelació de les ordenances fiscals per al 2020. D’aquesta manera, els principals impostos i taxes que afecten la majoria de la ciutadania no s’incrementaran. Igual que l’any 2019, ni l’IBI, ni la recollida d’escombraries, ni el subministrament d’aigua, ni l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, entre d’altres, veuran incrementat el seu preu.

Es mantenen les premisses de prudència en quant a la despesa i, per tant, no es planteja cap augment de la pressió fiscal. El regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha explicat que la major part de les modificacions d’ordenances previstes per al 2020 (un total de set) són ajustaments tècnics que preveuen dur a terme actualitzacions d’acord amb canvis en les normatives o adequar-les al que ja s’està duent a terme en d’altres administracions.

En aquesta línia, es preveuen diferents modificacions en l’ordenança de l’IBI; en la plusvàlua; en la prestació del servei de gestió de residus municipals; en l’expedició de documents; en la prestació de serveis al cementiri; en la d’aprofitament especial del domini públic local, i en la d’activitats. En aquesta darrera, entre altres qüestions es proposa una rebaixa, passant de 600 a 500 €, de les tarifes dels tràmits per iniciar o modificar substancial d’activitats de comerç en activitats comercials amb una superfície de 120,1 m2 a 799,9 m2 i per inici o modificació substancial d’activitats amb una superfície de fins a 500 m2.

Aquestes propostes es tractaran en el ple ordinari que tindrà lloc aquest dijous, 17 d’octubre, a les 18 h. També es portarà a debat la modificació de l’ordenança reguladora dels preus públics que comportarà l’aprovació d’un preu públic d’1 € per a les activitats infantils emmarcades dins d’una fira, canvis de redactat en la de preus de l’Escola d’Adults i d’ubicació dels preus de les fotocòpies.

L’Ajuntament suspèn les activitats i Ricomà parla de ‘sentència venjativa’

Pau Ricomà. Foto: Twitter

Des que s’ha fet pública la sentència del procés, a dos quarts de deu del matí d’aquest dilluns, la cadena de reaccions via xarxes socials és constant. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha estat contundent: ‘Commogut per la sentència injusta i venjativa. Continuarem persistint en la lluita democràtica per un país lliure i just. Ens en sortirem’.

Al seu torn, el portaveu de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, condemna la sentència: “El dia és greu. Avui es confirma que no només es posa a la presó els líders socials i polítics del nostre país, sinó també els nostres ideals. Condemna absoluta a la sentència, perquè som un ajuntament compromès”.

Puig també ha fet una crida a la mobilització pacífica. “Som gent de pau i no deixarem que ens posin l’etiqueta de violents”. I ha afegit: “Que quedi clar que això no va de persones independentistes ni unionistes, va de democràcia. Abans que res som democràtics perquè la democràcia és la solució, no ho és ni els jutges, ni la policia, ni la presó”.

Hermán Pinedo: ‘Aberració judicial’

Al seu torn, el conseller d’En Comú Podem Hermán Pinedo, membre de l’equip de govern, ha tuitejat: ‘Tota la meva solidaritat i suport a les persons condemnades i a les seves famílies. Exercir i defensar els drets finamentals mai no pot ser sedició. Espanya i la seva gent és millor que aquesta aberració judicial a la que hem assistit avui.

L’Ajuntament de Tarragona ha suspès tota la seva activitat institucional i, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà -de viatge fora del país- s’afegirà demà a les mostres de rebuig a la sentència.

Dídac Nadal, portaveu municipal de Junts x Tarragona, ha tuitejat: ‘És una injusta barbaritat. Consternats, sí, però determinats en la lluita per la democràcia i la llibertat. No defallirem!’

Per la seva part, la portaveu municipal de la CUP, Laia Estrada, ha reaccionat a Twitter exposant les penes, inclosos ‘els 7 empresonats dels CDR, el miler de persones represaliades i les persones exiliades’ i acaba afirmant: ‘Independència, amnistia, desobediència’.

Concentració espontània davant l’Ajuntament. Foto: Tarragona Ràdio

Altrament, la Diputació de Tarragona ha anunciat: ‘Un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem, la presidenta de la Diputació de Tarragona, @nllaurado, anul·la la seva agenda i assistirà a la declaració institucional que es farà aquest matí al Palau de la Generalitat. També se suspenen els actes institucionals més immediats’

L’alcadessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha tuitejat: ‘Gran tristesa. Malauradament cap sorpresa en dictar la sentència. Han jutjat les idees i ens han sentenciat a tots. Llibertat!’. L’Ajuntament ha suspès els actes institucionals.

L’Ajuntament de Torredembarra celebrarà un ple extraordinari dimecres vinent per condemnar la sentència, seguint així la petició feta per l’AMI i l’AMC.

D’altra banda, els universitaris estan convocant a través de les xarxes a Tarragona i Reus a formar columnes de protesta mentre davant l’Ajuntament de Tarragona s’està concentrant gent un cop coneguda la sentència. L’ANC de Tarragona crida també a buidar les aules, mentre el CDR de Cambrils anuncia: ‘Els avis i les àvies anem a 2 quarts d’11 a la Plaça de la Vila a fer soroll i a les 19h de la tarda serem a l’Ajuntament’.

Altrament, el Govern de Reus ha acordat aquest dilluns 14 d’octubre suspendre tota activitat institucional en senyal de desacord amb la sentència del Tribunal Suprem contra els “presos polítics”. La decisió afecta tota l’agenda pública del Govern i la convocatòria de les diverses comissions informatives, que queden anul·lades.

Les colles castelleres

Les colles castelleres de la ciutat comencen a pronunciar-se també via Twitter. Així, la Colla Jove afirma: ‘Quina injustícia! Ara, més que mai, catalans i catalanes, al carrer! Responem davant d’aquest Estat vergonyós i inhumà. Entre totes i tots, fins la victòria!’

Els Xiquets ‘rebutgem frontalment una sentència totalment injusta. Tot el nostre suport a les preses i a les seves families. Votar no pot ser un delicte, sempre estarem al costat de la democràcia i la llibertat!’.

L’AMI demana l’amnistia

Al seu torn, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associaciació Catalana de Municipis han proposat a tots els electes catalans que, per mostrar el rebuig institucional, sol·licitin la convocatòria d’un ple extraordinari en les properes 72 hores amb un sol punt a l’ordre del dia que sigui l’aprovació d’una moció per demanar l’amnistia dels presos.

J. Garcia

El SOC de Torredembarra inicia un curs gratuït d’auxiliar de supermercat polivalent

Cues en una oficina de Treball de la Generalitat FOTO: FERRAN FORN.

El Servei Municipal d’Orientació Laboral de Torredembarra obrirà el proper dilluns 14 d’octubre les inscripcions al curs d’auxiliar de supermercat polivalent dirigit a persones aturades. La formació és gratuïta,  tindrà una durada de 90 hores de teoria i 25 hores de pràctiques no laborals i inclourà el carnet de manipulació d’aliments. La formació teòrica s’impartirà del 28 d’octubre al 29 de novembre, de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, a l’Escola Municipal d’Adults «Mar de Lletres».

Els continguts del curs giraran entorn a l’operativa de caixa, la gestió d’estoc, les tècniques de venda i la manipulació d’aliments amb l’objectiu que l’alumnat tingui una visió general de tot el que es fa en un establiment d’aquest tipus.
Les inscripcions seran del 14 al 23 d’octubre i les persones interessades han de dirigir-se a les noves oficines de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra, a l’avinguda de Lluís Companys, 55, 1r, en horari de 9 a 14 hores. Cal portar fotocòpia del DNI/NIE, full d’inscripció a l’atur i currículum. Per a més informació, es pot trucar al 977 13 15 79 o al 664 050 638.

El grup Tres de Torredembarra llança una campanya de micromecenatge per finançar el seu 2n disc

Foto d'arxiu del grup Tres

Foto d’arxiu del grup Tres

El grup de Torredembarra prepara nou disc. David Morlà (baix elèctric i veu) i Jordi Suñé (guitarra acústica i veu) tenen a punt 10 noves cançons. Aquests dies se’ls pot veure pel poble veí d’Altafulla, al nucli antic, al Most Wanted Studio que dirigeix el músic Joan Rubinat.

Aquesta vegada, la banda torrenca s’ha envoltat de músics i col·laboradors de la rodalia que aquests dies afinen els seus instruments per entrar a l’estudi. A la guitarra elèctrica hi podrem trobar el Toni Just (Lexus, La Soul Machine i altres) i a la bateria el Gerard Mallorquí (Papa:Noes, Sardina’s Golden Rule i altres). La resta de col·laboradors s’aniran desvetllant al llarg de les properes setmanes. “Casa nova”, així es dirà el disc, serà el segon treball de TRES.

Serà un disc amb deu cançons curtes, senzilles, boniques, tal i com els agraden. Segons Jordi Suñé “seran cançons que sonaran a pop però que tindran un polsim d’arrel, una dosi de poesia, unes branquetes de solidaritat, unes pinzellades de surrealisme i una mica d’olor a mar”.

“Casa nova” manté la línia del primer treball, “La sal de la mar” definit per David Morlà com a “pop d’autor, que veu tant de la cançó d’autor com del so del pop-rock. Tres cerca un so despullat, íntim, força acústic, proper al folk americà, que permeti explicar deu petits universos i cantar deu lletres de manera propera.

” Han passat quatre anys des del primer disc i el grup ha pogut cuinar les coses a poc a poc. “Fins que no hem tingut les deu cançons que volíem no ens hem plantejat tornar a l’estudi”, explica el cantant i guitarra Jordi Suñé. La producció de “La sal de la mar” va anar a càrrec de David Rosell, i ara, amb “Casa nova” ha estat Joan Rubinat l’encarregat de posar-li l’ànima.

Fer un Verkami El disc, editat de nou per Right Here Right Now, comptarà amb el suport d’una campanya de mecenatge que començarà el proper dilluns 14 d’octubre i que durarà 40 dies. Aquesta campanya es realitzarà a través de la plataforma Verkami i tothom que ho desitgi podrà col·laborar a fer realitat l’enregistrament i producció d’aquest treball.

El grup ha preparat una sèrie de recompenses per a totes les persones i entitats que hi participin. Algunes d’aquestes recompenses seran aparèixer com a col·laboradors als crèdits, el disc en format digital, el disc en format físic, el format vinil, bosses de roba, ampolles de vi ecològic i, fins i tot, la possibilitat d’aconseguir un concert del grup. Tots els detalls seran explicats pel grup a través de les xarxes socials. Tres preveu treure “Casa nova” al mercat de cara al febrer de l’any vinent. Accés al verkami: http://vkm.is/casanova

Interrompuda la circulació de trens als trams Tarragona-Reus i Salou-Tarragona a causa d’una avaria

Imatge d’arxiu d’un tren de Rodalies.

La circulació de trens està interrompuda des de les cinc de la tarda d’aquest dimecres als trams Tarragona-Reus i Salou-Tarragona-Torredembarra a causa d’una avaria a les instal·lacions d’Adif, segons ha informat Renfe. La incidència afecta els serveis de les línies R14, R15, R16, RT1 i RT2 de Rodalies de Catalunya així com als trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani. Tècnics d’Adif s’han desplaçat al punt de l’avaria de catenària per reparar-la, informa també Renfe. Mentrestant, la companyia gestiona un servei alternatiu per carretera per si fos necessari activar-lo.

ACN.

La primera vista oral del cas Torredembarra es farà del 15 al 28 d’abril a Tarragona

L’exalcalde Daniel Masagué s’enfronta a quatre anys i mig de presó pels suposats delictes de malversació i prevaricació

L’exalcalde Daniel Masagué s’enfronta a quatre anys i mig de presó pels suposats delictes de malversació i prevaricació

El primer judici del cas Torredembarra ha quedat fixat entre els dies 15 i 28 d’abril de l’any vinent a l’Audiència de Tarragona, segons han apuntat a l’ACN fonts judicials. Després de tres ajornaments, la vista s’havia previst per mitjan gener, però les incompatibilitats de diversos advocats han portat l’òrgan judicial a fixar-la per després de Setmana Santa. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita quatre anys i mig de presó i nou d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per a l’exalcalde de CiU, Daniel Masagué, acusat dels suposats delictes de malversació i prevaricació per la presumpta adjudicació a dit del lloguer de dos locals. Entre els encausats també hi ha cinc regidors i exregidors, tres extècnics municipals, un advocat i dos empresaris.

La investigació s’emmarca en la peça separada número 1 del conegut com ‘cas Torredembarra’ de presumpta corrupció al municipi. La causa, que s’instrueix als jutjats del Vendrell, consta de fins a nou peces separades i és l’origen de la investigació del ‘cas 3%’, de suposat finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Els fets que es portaran a judici es remunten als anys 2011 i 2012. Entre els encausats hi ha l’aleshores alcalde, Daniel Masagué; els regidors José Oviedo (PP), Juan Pérez (ADT), Santi Ardèvol (CiU), Francisca Felguera (UDC) i Pere Font (CiU); la cap de contractació municipal, Montserrat Córcoles; el coordinador d’Urbanisme, Jaume Vila, i l’enginyer municipal, Vicenç Ruiz.

A més, també estan encausats en la peça separada número 1 l’advocat Xavier Xifrà, i els empresaris locals Vicente Sánchez i Rafael Jiménez. El novembre del 2014 jutge va desvincular d’aquesta peça la regidora Èlia Rodríguez (UDC) i els empresaris Jordi Sumarroca -vinculat a l’empresa Teyco- i Blas Niubó. A més, l’exregidor Ignasi Duran (GIT) i la interventora municipal, Esther Agulló, que també estaven inclosos en la causa, van morir l’any passat.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia Anticorrupció considera que els implicats van impulsar dos contractes d’arrendament de dos locals al municipi, malgrat que eren sabedors que “eren contraris a la llei” i que suposaven una “pèrdua de diners de l’Ajuntament”.

Un dels locals està ubicat al carrer Riera de Gaià i actualment ocupa la comissaria de la policia local, tot i que inicialment estava pensat perquè fos un magatzem “ja sigui d’arxiu definitiu de documentació com de maquinària o de vehicles dels diferents serveis municipals. L’altre està ubicat als carrers Priorat i Garraf, a la zona de Clarà, i estava pensat per “assajos de grups municipals, dels Nois de la Torre -la colla castellera- i d’altres associacions culturals”. Tot i això, el local s’ha mantingut tancat i sense ús.

El ministeri públic subratlla que, en ambdós casos, “els acusats van actuar sent conscients que els locals no eren únics ni singulars, que no hi havia urgència per llogar-los i que existien obstacles insalvables per a la legalitat dels expedients”.

L’exalcalde Daniel Masagué s’enfronta a quatre anys i mig de presó per un delicte continuat de malversació de fons públics i a nou d’inhabilitació especial per a l’exercici de càrrec públic. La regidora Francisca Felguera, a tres anys de presó i vuit d’inhabilitació; els regidors José Oviedo, Pere Font i Santiago Ardèvol, i la cap de contractació, Montserrat Córcoles, a quatre anys de presó cadascun per malversació continuada i a nou anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic per un delicte continuat de prevaricació.

L’exregidor Juan Pérez, l’enginyer Vicenç Ruiz i els empresaris Rafael Jiménez i Vicente Sánchez s’enfronten a dos anys de presó per un delicte continuat de malversació i a quatre d’anys d’inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació. L’advocat Xavier Xifrà, a tres anys i mig de presó per malversació i, el coordinador d’Urbanisme, Jaume Vila, a cinc anys d’inhabilitació per prevaricació.

En concepte de responsabilitat civil, el ministeri públic interessa la nul·litat dels dos contractes d’arrendament i que els encausats retornin al consistori les quantitats abonades pels locals -222.759 euros pel local del carrer Priorat i 107.708 euros pel local del carrer Riera de Gaià-.

Un ampli front judicial

Mentrestant, l’11 de juliol el jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell va processar i deixar a punt de judici a l’exalcalde Masagué, tres membres de la família Sumarroca i una quinzena de persones per un altre procediment que agrupa diverses branques de la investigació. En concret, les relacions amb la constructora Teyco -peça número set-; l’adjudicació del pàrquing de Filadors -peça número cinc-; l’adjudicació a Nordvert del servei de neteja i de recollida de la brossa -peça número cinc- i les obres de la piscina municipal -peça número nou-.

El magistrat Josep Bosch veu indicis de prevaricació, malversació de fons públics i suborn en l’actuació de Masagué i dels propietaris de la constructora Teyco, que es creu que va pagar 1,5 MEUR en comissions il·legals a l’exalcalde -mitjançant dues societats de Masagué- a canvi d’adjudicacions d’obres com les de l’aparcament de Filadors.

D’altra banda, el jutge també investiga possibles irregularitats en la contractació del servei de neteja viària de Torredembarra i en l’empresa Nordvert, adjudicatària del servei. La resolució també esmenta possibles irregularitats en les obres de la piscina, del cementiri i del camp de futbol municipals, que haurien afavorit les empreses Vicsan i Griñó, de les quals l’exalcalde també podria haver rebut pagaments. A més, el jutjat apunta que Masagué també podria haver defraudat l’IRPF a Hisenda entre els anys 2010 i 2013.

ACN. Roger Segura

Guadalupe García Peñalver exposa a la Sala Lluís d’Icart de Torredembarra

L'horari de visita de l'exposició és de dilluns a divendres, de 10 h a 20.30 h (accés pel Pati del Castell).

L’horari de visita de l’exposició és de dilluns a divendres, de 10 h a 20.30 h (accés pel Pati del Castell).

La Sala Lluís d’Icart acollirà, del 9 al 30 d’octubre, una exposició de quadres de l’artista barcelonina Guadalupe García Peñalver. Va estudiar Magisteri a l’Escola Universitària de Barcelona així com estudis musicals al Conservatori Superior de Música de Barcelona.

Ha treballat com a mestra i professora d’idiomes a Catalunya. Desde l’any 2000 fins al 2010 va treballar als Estats Units impartint llengua castellana a alumnes de primària i secundària a Stamford, Connecticut. Va ser durant aquest temps que va començar la seva formació artística. Els anys 2006 i 2007 col·labora en una exposició d’Art al Departament d’Educació de Stamford «ART FEST» on presentà algunes de les seves obres.

El desembre de 2007 va participar en una exposició per promoure nous artistes a la Galeria NY Coo de Nova York. Els anys 2009 i 2010 va estudiar pintura a l’escola d’art «The Art Students League» de Nova York. L’any 2010 va tornar a Catalunya on va continuar la seva formació artística a l’Escola Mediterrània de Barcelona. L’horari de visita de l’exposició és de dilluns a divendres, de 10 h a 20.30 h (accés pel Pati del Castell).

Torredembarra celebra la 23a edició de la Trobada de les Rosalies de la Torre

Foto de  grup de la 24 Trobada de Rosalies

Foto de grup de la 24 Trobada de Rosalies

Aquest diumenge, 6 d’octubre (dia del naixement de Santa Rosalia) ha tingut lloc la 23a Trobada de Rosalies de la Torre. La jornada festiva es va iniciar amb una missa a les 11 h, a l’església de Sant Pere Apòstol, on es troba el Quadre de Santa Rosalia. Tot seguit, va tenir lloc una actuació de la Coral Xaloc de Torredembarra, al Pati del Castell. Les participants, prop d’una quarantena, van dur a terme un dinar en un restaurant de la població. Un any més, l’organització va anar a càrrec de les mateixes Rosalies i van comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Els XII Premis Auriga FVSCVS ja tenen guanyadors

 

Foto de l'entrega dels premis

Foto de l’entrega dels premis

El Consell Esportiu del Tarragonès ha fet entrega aquest divendres 4 d’octubre dels XII Premis i Beca Auriga Fuscus al pavelló Sant Jordi de Torredembarra. Aquests premis són un reconeixement al treball i la dedicació de promoció de l’esport en edat escolar i al foment de l’esport a la comarca que realitzen diàriament els municipis, els centres d’ensenyament, les entitats esportives i tots els agents, entrenadors, professors i dirigents esportius del territori.

Enguany, es van contemplar 13 categories diferents, la distinció especial del Consell Esportiu del Tarragonès i dels ajuntaments del territori. Entre els guardonats destaca el segon premi, atorgat a Santos López Sánchez, entrenador de màxim nivell del Club de Tir amb Arc de Constantí i tècnic en el centre d’alt rendiment a La Blume (Madrid).

A més, entre les distincions, destaca a petició de l’Ajuntament de Constantí la distinció a l’equip júnior del Club Gimnàstica Estètica de Constantí que va participar en el Campionat del Món de Gimnàstica Estètica de Grup que va tenir lloc a Cartagena, finalitzant en una brillant setena posició. En aquest cas, la distinció va ser entregada per part del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Constantí, Jordi Pérez.

Joventut presenta un ampli programa d’activitats totalment gratuïtes a Torredembarra

Totes les activitats són gratuïtes.

Totes les activitats són gratuïtes.

La Regidoria de Joventut presenta el programa 2019-2020 en el nou Espai Jove (Punt d’Informació Juvenil) que arriba amb una ampliació de les activitats amb noves propostes de cursos i tallers (jocs de  taula i rol, teatre i espai per als balladors de break dance), la tarda jove tots els divendres i una proposta específica per a celebrar la nit del 31 d’octubre i la Nit de Cap d’Any. A més, els dissabtes torna la batucada.

Totes les activitats són gratuïtes. El regidor de Joventut, Guillem Pujol, ha explicat que aquest curs té com a fil conductor i eix central els projectes «La Diversitat ens fa grans» i «Descobreix el teu espai», alhora que es demana als joves que participin amb les seves propostes en la creació del Pla local de Joventut 2020-2024.

Programa d’activitats
Del 14 d’octubre al 13 de desembre
Dilluns
• De 17 a 20 h: Tècniques d’estudi i estudi dirigit
• De 17 a 18.30 h: Anglès
Dimarts
• De 17 a 18.30 h: Dibuix manga
• De 18 a 20 h: Jocs de taula i rol (a càrrec de l’Associació Metajuego).
Dimecres
• De 17 a 18.30: Caracterització
• De 18.30 a 20 h: Ball modern
Dijous
• De 17 a 18 h: Rap
• De 18.30 a 20 h: Break dance (improvització, assaig, batalles)
Divendres
• De 17 a 20 h: Tarda jove (dinàmiques, jocs, tennis taula, play 4…)
Dissabte
• D’11 a 13 h: Batucada
31 d’octubre: De 20 a 22 h: Jocs d’escapada de terror (escape room) // De 22 a 00 h: Cinema de terror.
31 de desembre: A partir de les 0.30 h de l’1 de gener: Festa de Cap d’Any: Banda Neon i Dj (Sala Gran del Casal Municipal). La Regidoria de Joventut lidera la recuperació de la Festa de Cap d’Any amb una proposta no només per a joves sinó per a un públic de totes les edats i amb ambient familiar.
Del 13 de gener al 5 de juny: Les mateixes activitats i horaris excepte un canvi: s’incorpora el teatre enlloc de caracterització, els dimecres, de 17 a 18.30 h.
Inscripcions: De dilluns a divendres, de 17 a 20 h i els dimecres també en horari de 9 a 13 h.
Més informació: 977 640 025 ext.722 // 616 021 115
Cal recordar que al PIJ (quinzenalment els dimecres amb cita prèvia) també s’ofereix assessorament laboral i sobre garantia juvenil, una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil.

La Zona Esportiva i el Pavelló dels Caus estrenen murals de l’artista Orion Leim

Imatge de l'interior del Pavelló els Caus. Foto: Associació cultural XXL

Imatge de l’interior del Pavelló els Caus. Foto: Associació cultural XXL

L’artista Orion Leim ha estat l’encarregat de dur a terme dos murals en instal·lacions esportives municipals. Concretament, s’ha realitzat a la Zona Esportiva Municipal i al Pavelló els Caus i ambdues obres simbolitzen els esports que s’hi practiquen. El finançament d’aquesta actuació ha anat a càrrec de la Regidoria d’Esport i el cost total ha estat de 5.203 €.

La Policia Local de Torredembarra deté un home per trencament d’ordre d’allunyament i violència de gènere

Imatge d'arxiu dun policia local de Torredembarra

Imatge d’arxiu dun policia local de Torredembarra

La Policia Local va detenir ahir a la tarda un home veí de Torredembarra per trencament d’ordre d’allunyament i violència de gènere. La detenció es va produir en la mateixa comissaria de policia quan l’individu va anar a presentar denúncia contra la seva exparella. El detingut va ser traslladat a la Comissari dels Mossos d’Esquadra del Vendrell.

Cs denuncia vuit ajuntaments de Tarragona per tenir penjades pancartes independentistes

Imatge del balcó de l’Ajuntament de Tarragona quan al juliol es va penjar la pancarta de suport als presos independentistes. Foto: ACN

Ciutadans (Cs) denunciarà a les juntes electorals de la província vuit ajuntaments que mantenen penjades ‘pancartes i simbologia partidista’. En el cas de Tarragona, Reus, Valls i la Selva del Camp les denúncies ja s’han interposat i en el de Torredembarra, Tortosa, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar es farà en els propers dies.

El text presentat assenyala «l’incompliment de la resolució que obliga el Govern i els Ajuntaments a garantir la neutralitat de tots els espais públics, especialment en període electoral». Recorda, a més, que «tot i les diferents resolucions de la Junta electoral central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments tarragonins i també d’edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions».

Per això, a la denúncia es demana a les juntes electorals de zona de Tarragona, Reus, Valls, Tortosa i el Vendrell que «obliguin els ajuntaments a retirar la pancarta i qualsevol altre símbol partidista de les façanes d’edificis municipals» i que «tant els consistoris com la resta d’administracions garanteixin el compliment del principi de neutralitat». Des de Ciutadans es reclamen «unes eleccions del 10-N lliures i uns edificis públics que representin a tots els catalans, no només a una part».

La Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra celebra els deu anys

Foto d'arxiu de la Fira de la Cervesa de 2018

Foto d’arxiu de la Fira de la Cervesa de 2018

La Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra arriba a la seva desena edició. Els dies 11, 12 i 13 d’octubre la plaça del Castell serà novament l’escenari on es trobaran tretze productors per mostrar les seves elaboracions, acompanyats d’un ampli programa d’activitats culturals i lúdiques. L’organització va a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats, amb la coordinació tècnica d’Estraperlo, la cervesa artesana de Torredembarra.

Les cerveses artesanes que es podran degustar són: Estraperlo (Torredembarra), Goedhard (Barcelona), El Pata (Barcelona), Grenyut (Santpedor), Clandestines (Montferri), Bripau (Sant Pere Riudebitlles), Tro Ales (Barcelona), La Castellera (Vilafranca del Penedès), Rústica Bufona (Escaladei), Cerberus (Artés), La Montnegre (Canet de Mar), Mine of Beer (Bacu Abis – Sardenya) i Ona (Vila-seca). Enguany, el programa de la Fira conté tota la informació sobre les diferents cerveses que presenta cada productor, assenyalant quines són sense gluten i quines se serveixen de barril o en ampollaEn l’àmbit més gastronòmic, es comptarà amb tres furgoteques (food truck): les torrenques Pepito Bravo i Rincón Celeste i Jo vull Ser Miss de Vilafranca.

La fira s’acompanya d’un programa d’activitats per tal de donar a conèixer la cultura de la cervesa i esdevenir una bona proposta d’oci per a totes les edats: cates, música en viu, espai de jocs, activitats infantils, trobada d’scooters clàssics, etc. A més, coincidint amb les Jornades del Patrimoni 2019, es faran visites guiades al refugi antiaeri del Sabó i a l’Orgue Barroc de l’església de Sant Pere Apòstol (cal inscripció prèvia a www.turismetorredembarra.cat).

Programa d’actes:

Divendres 11 d’octubre, de 18 a 1 h

A partir de les 18 h: Obertura de la Fira

A les 18.30 h: Espectacle infantil Guri Guri amb la Cia. Struc

A les 22 h: Actuació musical Los Pasantes (música dels anys 70 i 80).

Dissabte 12 d’octubre, de 9 a 1 h

De 9 h a 9.30 h: Trobada dels amics dels Scooters Clàssics. Inici de la ruta pel Baix Gaià, arribada i exposició a la pl. del castell a la 13 h.

A les 11 h: Obertura de la Fira.

De 10 a 12 h: Visita guiada Refugi antiaeri. Cada 30 minuts, grups 8 persones.(10 / 10.30 / 11 /11.30 i 12).

Inscripció: www.turismetorredembarra.cat gratuït. Places limitades, idioma català, punt de trobada: carreró del Sabó. Cal recollir identificació a l’envelat de l’Ajuntament situada a la plaça del Castell.

A les 12 h: Cata de cerveses, al Pati del Castell. Imprescindible portar el got de la Fira. Aforament limitat.

A les 13 h: Actuació musical Dj Mik The Ripper // Neus & Isaac.

 A les 20 h: Dj’s en viu Ethian Guerrero.

A les 23 h: Actuació musical amb Ready To Rock (versions rock nacional i internacional).

Diumenge 13 d’octubre, d’11 a 15 h

A les 11 h: Obertura de la Fira.

A les 12.30 h: Visita a l’Orgue Barroc de l’església de Sant Pere Apòstol.

Inscripció: www.turismetorredembarra.cat

Preu: gratuït. Places limitades. Idioma català. Punt de trobada: envelat de l’Ajuntament situada a Plaça del Castell.

A les 13 h: Cata de cerveses, al Pati del Castell. Imprescindible portar el got de la Fira. Aforament limitat.

A les 15 h: Clausura de la Fira.

Ambientació musical de la Fira a càrrec de Dj Vinilo Travieso.

També hi hauran visites guiades al far, que juntament amb les del Refugi i l’Orgue Barroc s’hauran de fer les inscripcions en línia al web www.turismetorredembarra.cat

A més, durant el mes d’octubre, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia es trobarà una selecció de llibres sobre la cervesa.

La Policia Local de Torredembarra deté tres homes per robatori amb força

Foto d'arxiu de la policia local de Torredembarra

Foto d’arxiu de la policia local de Torredembarra

Aquest 30 de setembre, a les 23.40 h, es va rebre una trucada a la central de la Policial Local d’una veïna de la població alertant que havia vist dues persones saltant a l’interior d’una nau del Polígon Industrial Roques Planes i que una altra estava esperant fora amb una furgoneta. Dues patrulles s’hi van desplaçar i mentre una identificava el vehicle i conductor a l’exterior, l’altra va entrar a la nau localitzant dues persones amagades a l’interior d’un dels lavabos amb les eines que, presumptament, haurien emprat per forçar la porta de la nau.

Els tres individus, veïns de l’Hospitalet de Llobregat i Torredembarra van ser detinguts per un delicte de robatori amb força a l’interior d’un establiment i posteriorment, posats a disposició judicial.

Torredembarra fa una crida al sector turístic local per formar part del Consell Municipal de Turisme

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Turisme Torredembarra

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torredembarra ha obert la convocatòria per entrar a formar part del Consell Municipal de Turisme, òrgan de participació sectorial per assessorar l’Ajuntament i formular informes o propostes relacionades amb el turisme. Les entitats i associacions interessades han de presentar un escrit al Registre General de l’Ajuntament abans del 10 d’octubre. 

D’acord amb el Reglament del Consell Municipal de Turisme, els requisits que han de complir les entitats i associacions per a formar-ne part són els següents:

  • Estar legalment constituïdes i inscrites en el Registre Municipal d’Entitats.
  • Estar vinculades al turisme de Torredembarra.

L’escrit de sol·licitud ha d’anar dirigit a l’alcalde, nomenar un titular i un suplent i justificar la seva vinculació amb el turisme. També cal que facin constar les dades tant del representant titular com del suplent a efectes de notificació: nom, cognoms, adreça, telèfon i correu electrònic. Una vegada s’hagin rebut les sol·licituds en el termini abans indicat, la participació de les entitats serà decidida pel Ple de l’Ajuntament a proposta del Consell Municipal de Turisme.

Torredembarra obre el termini per consultar el cens electoral per a les eleccions generals del 10 de novembre

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Turisme Torredembarra

Del 30 de setembre al 7 d’octubre (ambdós inclosos) resta obert el període de consulta del cens electoral per a les properes eleccions generals del dia 10 de novembre. Totes les persones interessades es poden dirigir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Torredembarra (pl. del Castell, 8), de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 h.

Al mateix temps, els ciutadans i ciutadanes poden sol·licitar l’exclusió de formar part de les còpies del cens que s’entreguen als partits polítics per a l’enviament de propaganda electoral. L’opció d’exclusió té caràcter permanent, excepte que es dugui a terme la sol·licitud en sentit contrari (inclusió).

Aquestes sol·licituds es poden presentar personalment als ajuntaments, consolats o delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral. També es poden formular per internet, com a tràmit de la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística amb certificat electrònic: https://sede.ine.gob.es/oposicionPartidos

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies