TOTS 21

‘Les aventures del lleó vergonyós’, del Pot Petit, arriba el 13 de novembre a Torredembarra

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta ‘Les aventures del lleó vergonyós’, espectacle infantil de titelles amb música en directe, a càrrec del Pot Petit. La representació tindrà lloc el pròxim 13 de novembre, a les 18 h, al Casal Municipal. Està dirigida al públic familiar, especialment per a infants de 2 a 5 anys. El Pot Petit ha rebut diversos reconeixements com el Premi Arc (2019) a la millor gira adaptada per a públic familiar i el Premi Enderrock al millor disc (2020) pel disc «El Pot Petit – 10 anys»

Sinopsi: Un viatge ben divertit amb titelles i música en directe, per descobrir les emocions de la mà d’un dels personatges més emblemàtics del Pot Petit. El Lleó, a través d’aquest viatge trepidant, es farà amic del tigre, el cavall, l’hipopòtam i el gall, entre d’altres. I junts experimentaran emocions com la por, l’alegria, la tristesa o la ràbia, acceptant-les, compartint-les i sobretot ajudant-se els uns als altres quan les emocions son difícils de gestionar.

Venda d’entrades a www.torredembarra.cat Preu 4 € i preu reduït de 3 € per a menors de 12 anys o per a majors de 65 anys, discapacitats, famílies nombroses o monoparentals, aturats i beneficiaries de la renta mínima d’inserció.

Vídeo promocional: https://www.youtube.com/watch?v=uNGkWGzXLNk

Redacció

 

Els municipis del Camp de Tarragona i el Penedès aplaudeixen la revisió urbanística costanera però es mostren expectants

La Budellera a Tarragona, els Muntanyans a Torredembarra (imatge) o les Madrigueres al Vendrell, entre els plans aturats. Foto: esp.turismetorredembarra.cat

Els principals ajuntaments del Camp de Tarragona i Penedès es congratulen que la Generalitat posi en valor el litoral tarragoní davant l’amenaça del boom immobiliari. L’avanç del Pla Director del litoral revisarà plans urbanístics d’una dotzena de municipis d’aquesta zona. Al mateix temps, queden bloquejats amb una moratòria d’un any un total de 140 sectors, amb un potencial per construir-hi gairebé 55.000 habitatges. D’aquesta manera, el Govern deixa en pausa plans històrics i polèmics com la Budellera a Tarragona, els Muntanyans a Torredembarra o les Madrigueres al Vendrell. «Més enllà de Girona també hem de preservar el nostre litoral de l’amenaça del creixement urbanístic», ha celebrat el regidor de Territori de Tarragona, Xavier Puig.

El planejament d’una dotzena de municipis costaners de les comarques del Tarragonès, el Baix Camp i el Penedès seran revisats per reduir les noves construccions i protegir el paisatge. La majoria d’ajuntaments aplaudeixen que la Generalitat posi la lupa en un conjunt d’àmbits amb indicis d’un creixement no sostenible, si bé resten expectants als forts interessos dels promotors urbanístics. L’Ajuntament de Tarragona aplaudeix que també es posi en valor el litoral tarragoní, tal com també ja s’ha fet al Pirineu, a Girona i a l’àrea metropolitana de Barcelona.

A la ciutat de Tarragona la Generalitat revisarà una vintena d’àmbits concrets encara no desenvolupats, dels quals 13 queden afectats per la moratòria -ja s’han detectat com a no sostenibles-, si bé cap d’ells estava en tramitació. Per tant, a efectes pràctics no es paralitzarà cap pla -eren sectors considerats no urbanitzables. Els plans urbanístics aturats que havien generat més disputa i menys consens a Tarragona són el de la Budellera i el de Mas d’en Sordé. També es paralitza el de Terres Cavades, que va aixecar molta polseguera en el seu moment.

Puig, com a regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, diu que el consistori tarragoní va en concordança amb aquests criteris de la Generalitat. «Això ens permetrà tenir més i millor anella verda a Tarragona. «Ens evita enquistar-nos en debats estèrils, es tracta de fer una planificació que tothom se la pugui fer seva», ha afirmat el regidor. Puig també ha destacat que just aquest dijous la Comissió d’Urbanisme de Catalunya ha avalat la normativa urbanística de Tarragona que ha de regir el creixement de la ciutat, fins que no es disposi d’un nou POUM.

Al Tarragonès hi ha un total de 65 sectors amb llum vermell -respecte els 38 àmbits a la comarca del Baix Camp, i 37 al Baix Penedès. Encara al Tarragonès, el municipi de Torredembarra també valora positivament la revisió urbanística. «Servirà per evitar barbaritats comeses en anys anteriors», manifesta el regidor d’Urbanisme, Josep M. Guasch. El municipi té un pla general que es revisarà coincidint amb l’aprovació de l’avanç del PDU. A la moratòria s’hi inclouen catorze sectors on s’hi podrien desenvolupar 4.648 habitatges.

Des del consistori torrenc celebren la mesura que té la voluntat de protegir la costa catalana, però es mostren esperançats en què s’hi puguin afegir modificacions per assegurar el creixement sostenible de la localitat a través de sectors com el de la Sort o el de la Rasa. Es tracta de zones pròximes al nucli antic de Torredembarra i on s’espera poder trobar un encaix entre el desenvolupament urbanístic i la preservació de l’entorn. Pel que fa a la partida de Muntanyans II, Guasch ha assenyalat que es tracta d’una qüestió judicialitzada i que si la Generalitat justifica la seva limitació urbanística, des del consistori no s’hi oposaran.

Al Baix Camp; Mont-roig amb recels

Des del Baix Camp, un dels municipis que es veurà més afectat per l’aprovació de l’avanç del PDU és Mont-roig del Camp. Segons l’Ajuntament, la moratòria afectaria a 11.360 habitatges susceptibles de ser construïts en 21 sectors del municipi, el que representaria un 16% del total de construccions plantejades al conjunt de la costa catalana. Entre altres sectors, destaquen la partida de Nou Miami i Porquerola, dues zones on es dibuixava el creixement del nucli de Miami Platja.

En declaracions a l’ACN, l’alcalde Fran Morancho (PSC) ha anunciat que no renunciaran al pla parcial d’aquests sectors «de cap de les maneres» i no es descarta demanar danys i perjudicis si s’acaben perden 17 milions d’euros d’inversions lligats a un conveni que permetrien la construcció d’equipaments a la zona. Morancho s’ha mostrat comprensiu envers la necessitat de reordenar i protegir la costa catalana, però ha insistit d’analitzar «cas per cas» per tal de modificar el planejament urbanístic i revisar-lo sense anul·lar tots els projectes previstos.

A Cambrils, la moratòria inclou una dotzena de partides urbanístiques, amb usos residencials i d’activitat econòmica, amb un potencial de construcció de 10.375 habitatges. En total, es tracta de prop de 300 hectàrees. Entre les partides més afectades s’hi troba el sector de Les Comes -amb 5.784 habitatges- o el de l’Ardiaca Nord -amb 755 habitatges-.

Les Madrigueres i Pla de Mar, en pausa al Vendrell

Al Baix Penedès, els ajuntaments del Vendrell i Cunit veuen l’anunci de la Generalitat com una bona ocasió per revisar uns planejaments locals que ja donaven per obsolets. «Al Vendrell, fruit de les males pràctiques urbanístiques de l’any 2000, ara tenim un dels municipis amb més atur i més des estructurat de Catalunya, i en part és degut a un creixement desorbitat que només beneficiava els promotors», ha apuntat a l’ACN la regidora d’Urbanisme de la capital de la comarca, Núria Rovira.

L’Ajuntament confia que la revisió anunciada per la Generalitat -que ara s’ha de concretar- permeti «re equilibrar l’urbanisme a favor dels espais lliures i verds, que s’ha demostrat que la gent vol gaudir». Després de dos anys d’haver començat la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), Rovira assegura que l’anunci del Govern els aplanarà el camí per poder establir un planejament «menys pervers».

Pel que fa a les moratòries, al Vendrell hi ha 34 sectors afectats, amb un potencial d’aixecar-hi gairebé 12.000 habitatges. Entre els sectors que ara queden en pausa durant un any hi ha les Madrigueres -1.482 habitatges- i Pla de Mar 1 i 2 -396 habitatges. Són zones amb promotors interessats a desenvolupar els seus projectes. Ara Rovira creu que la moratòria permetrà refer-los i es mostra expectant per si podran negociar el volum d’edificabilitat. Ja avisa, però, que l’Ajuntament no tindrà capacitat per «hipotecar-se» si ha de pagar eventuals compensacions.

Al seu torn, el govern de Cunit ha assegurat que el gest de la Generalitat obre la porta a redefinir el model del poble per afavorir el «respecte al patrimoni natural» i equilibrar-lo amb l’activitat econòmica. «Els paràmetres del 2006 no són els actuals, per això ens posem a disposició de la Generalitat per dibuixar la millor proposta per a Cunit», ha apuntat l’executiu local en un comunicat.

Entre els sectors assenyalats per la moratòria urbanística no hi ha ni la Plana del Castell ni el Bosc de Miramar, dues zones on hi ha previstos projectes residencials i empresarials que han despertat una forta oposició ecologista. L’Ajuntament de Cunit evita esclarir què passarà amb aquests sectors i demana posposar el debat al moment en què la Generalitat concreti com ha de ser l’urbanisme del municipi a través del nou Pla Director del litoral.

Des del col·lectiu ecologista, l’entitat Geven ha lamentat l’exclusió d’aquests projectes del llistat de sectors a revisar i han avançat que demanaran que s’incloguin a la llista. El president, Ricardo Collado, diu que, en conjunt, les mesures del Govern són un «primer pas» per preservar espais susceptibles d’edificar, però demana ampliar les zones fins ara assenyalades. En el cas de les Madrigueres, insisteix que s’hauria d’aparcar definitivament el projecte urbanístic. «Hi ha planificats masses habitatges prop d’una zona humida que ja pateix molta pressió», ha recalcat.

Ariadna Escoda/Gemma Sànchez/Núria Torres

 

A judici un veí de Torredembarra per intentar entrar a la casa de la seva exdona

Façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. 

Un veí de Torredembarra serà jutjat aquest dilluns a l’Audiència de Tarragona per violació de domicili. L’acusat, de 37 anys d’edat, va intentar entrar de nit a la casa on residia la seva exdona amb els fills. Després de saltar una tanca de més de dos metres, va forçar la porta principal amb un tornavís. En no poder obrir-la, va forçar la reixa metàl·lica d’un balcó. L’exdona es va despertar i l’home va fugir corrents del lloc. Els fets van ocórrer la matinada del 8 de desembre del 2017. Feia tres anys que la parella s’havia separat i tenien tres fills en comú, nascuts els anys 2008, 2010 i 2013. El judici, amb jurat popular -constituït dimecres-, se celebrarà a la secció 2a de l’Audiència. La fiscalia demana una pena de dos anys de presó.

En l’escrit d’acusació, la fiscalia també sol·licita que no pugui apropar-se a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella durant un període de tres anys.

ACN

 

AGENDA: La comèdia familiar ‘Els Brugarol’, de Ramon Madaula, es representarà el 2 d’octubre a Torredembarra

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’obra de teatre ‘Els Brugarol’, de Ramon Madaula i direcció a càrrec de Mònica Bofill, amb els actors Jaume i Ramon Madaula i l’actriu Estel Solé. Aquesta representació teatral, guardonada amb el Premi Recull 2020, es podrà veure a Torredembarra el pròxim 2 d’octubre, a les 20.30 h, al Casal Municipal.

Sinopsi: A cals Brugarol -família de l’alta burgesia catalana- la filla, l’Anna, activista social i feminista, decideix canviar-se el primer cognom pel de la mare. «-No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit.». Per l’Antoni Brugarol és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol, un dels cognoms amb més solera de la comarca. Per això, recorrerà a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna es faci enrere.

Ramon Madaula escriu i protagonitza una comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent que enfronta cara a cara les contradiccions dels seus protagonistes. Dues generacions i dues maneres d’entendre el món en una societat on tots voldríem creure’ns un model de coherència absoluta.

Venda d’entrades a www.torredembarra.cat a partir del 2 d’octubre, a les 15 h. Preu 10 € i preu reduït de 7 € per a menors de 12 anys o per a majors de 65 anys, discapacitats, famílies nombroses o monoparentals, aturats i beneficiaries de la renta mínima d’inserció.

Tràiler: https://bit.ly/2XJXeah

Redacció

 

La Regidoria d’Esport edita la nova guia revisada de les entitats esportives de Torredembarra

La Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra ha editat una nova guia breu de les entitats esportives del municipi, actualitzant l’existent. L’objectiu de la publicació és que sigui una eina útil de promoció i difusió de les activitats esportives del municipi.

La guia inclou les entitats esportives (35), i els gimnasos i els clubs privats (7), mostrant la riquesa esportiva de Torredembarra i la gran varietat de pràctiques esportives on poder escollir.

La guia es pot descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament de Torredembarra i en format paper es pot trobar a les oficines del Pavelló Municipal Sant Jordi.

Redacció

 

Biblioteques amb DO torna a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra amb ‘Dionís nu’

El proper divendres 1 d’octubre, a les 18.30 h, la Biblioteca Mestra Maria Antònia presenta «Dionís nu», adreçat al públic adult, dins la novena edició de ‘Biblioteques amb DO’.

Es tracta d’una petita peça teatral transmèdia, amb l’actor Pep Muñoz, que interpreta de forma lliure la vida del déu Dionís, amb l’acompanyament de projeccions de peces artístiques que l’han representant, per donar a conèixer obres del patrimoni cultural artístic universal així com la mitologia vinculada al vi.

Posteriorment es farà un tast de vi de la DO Tarragona. La tradició vinícola de la zona de Tarragona s’entronca amb l’establiment de l’Imperi Romà. El domini es caracteritza per la diversitat de vins, amb predomini dels blancs, de graduació moderada, aromes fruitades i un cos marcat i agradable. Els vins licorosos dolços i els rancis secs presenten aromes i sabors francs; hi destaquen el Tarragona Clàssic i el vi de missa.

‘Biblioteques amb DO’ és el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton del territori amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el seu afany de recórrer la diversitat de les facetes de la cultura del vi, l’edició del 2021 posa l’accent en la representació del món del vi en l’art.

Reserves al telèfon: 667 17 12 91

Redacció

 

Torredembarra participa en la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible

Del 20 al 26 de setembre té lloc la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, una iniciativa per estimular i fer visibles les activitats que promouen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) coincidint amb el sisè aniversari de l’Agenda 2030. La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra hi participa amb l’exposició «Sempre tindrà aigua potable Torredembarra?», que es pot visitar a Cal Bofill, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h. L’objectiu de l’exposició és contribuir a comprendre les limitacions i possibilitats que el municipi, en el seu conjunt, té al voltant de l’aigua potable i donar a conèixer les restriccions a les quals es farà front davant els previsibles episodis d’emergència per sequera.

L’exposició recull els resultats més importants del Pla d’emergència de Sequera de Torredembarra, elaborat en el marc de la subvenció que l’Ajuntament de Torredembarra ha rebut de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic per a l’adaptació i reducció de la vulnerabilitat davant els impactes del canvi climàtic en l’àmbit dels recursos hídrics. Es tracta de quatre plafons en els quals es descriu l’extraordinària dependència de l’aigua de l’Ebre, les mancances en el sistema de pous i dipòsits, les restriccions que s’estableixen al Pla d’emergència per Sequera i les alternatives viables per aconseguir aigua de recursos no explotats com l’aigua de pluja, la de mar o de la depuradora.

Aquesta activitat, contemplada en el programa d’Educació Ambiental 2021 de la Regidoria de Sostenibilitat, forma part de les accions d’adaptació que l’Ajuntament s’ha compromès a desenvolupar dins dels Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), un pla que ha de permetre reduir les emissions de CO2 a nivell municipal. En concret, forma part de l’acció d’adaptació número 4,  consistent en incloure la vulnerabilitat al canvi climàtic en el programa d’educació ambiental local. Cal recordar que l’Ajuntament de Torredembarra va presentar els seus ODS locals a principi de l’any 2021. En concret, aquesta activitat s’emmarca en els ODS número 13, Acció climàtica consistent en el desenvolupament del PAESC i en el número 6 Aigua neta i Sanejament, juntament amb els tallers sobre aprofitament de pluvials i encoixinats en agricultura, impartits als horts ecològics de  Cal Dània amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient el mes de març, l’exposició sobre estalvi d’aigua que va tenir lloc a Cal Bofill – Centre d’Activitats Mediambientals de l’1 al 30 d’abril,  la participació en la jornada europea del «Big Jump. Per uns rius lliures» realitzada conjuntament pel jovent inscrit en els camps de treball de Muntanyans  i el Gaià a la finca del Pou de la Torre, o la campanya de foment de l’ús de l’aigua de l’aixeta en els establiments de restauració de Torredembarra desenvolupada aquest estiu en el marc de la subvenció de prevenció de residus que desenvolupa la Regidoria de Sostenibilitat.

Amb motiu de la Setmana Europea del desenvolupament Sostenible la Regidoria informarà properament de l’estat de desenvolupament dels ODS locals.

Redacció

 

Bona resposta del públic a les Activitats del Patrimoni Indià de Torredembarra amb la participació directa de més de 1.200 persones

Imatges de la Mostra d’Oficis. Fotos: Anna F. (Ajuntament)

Les Activitats del Patrimoni Indià de Torredembarra que s’han dut a terme de l’17 al 19 de setembre, com a alternativa a la Fira d’Indians per a evitar aglomeracions, han tingut una bona resposta del públic, amb la participació directa de 1.250 persones sense comptar els visitants a la Mostra d’Oficis (fotografia antiga, ceramista i cisteller) que va tenir lloc amb carrer de Joan Güell.

Les havaneres van omplir aforaments. Fotos: Anna F. (Ajuntament)

Els concerts d’havaneres de divendres 17, amb el Grup Cavall Bernat, i el dissabte 18 de setembre, amb el Grup Xarxa, van omplir aforaments, amb un total de 200 persones en cada cantada.

Les visites guiades i tatralitzades també van formar part del programa d’actes. Fotos: Anna F. (Ajuntament)

Les visites guiades de  dissabte matí i  tarda i diumenge matí també es van omplir amb un total de 75 persones que van poder gaudir del patrimoni indià a la vila, al cementiri i a les visites teatralitzades al Patronat Antoni Roig.

Taller infantil. Foto: Anna F. (Ajuntament)

Tots els tallers organitzats el cap de setmana han tingut una molt bona afluència de públic, amb un total de 150 infants, que han gaudit dels tallers: vitralls amb cel·lofana, sonalls amb vímet, percussió, vaixells de suro, punts de llibre i gorres de cop.

Els contacontes organitzats dissabte matí i dissabte tarda van omplir la Sala Lluís d’Icart amb un total de 25 infants per torn.

L’espai d’experimentació i joc lliure va estar obert durant tot el dissabte i diumenge matí, i van accedir, seguint les mesures establertes, al voltant de 300 infants.

A la presentació del llibre «El Paradís rere el mar» de Mercè Carandell i la conferència «Els Indians i l’art funerari», a càrrec de Tate Cabré hi van prendre part 25 persones.

A més, ha tingut lloc una exposició del llegat indià i de productes d’ultramar que també ha comptat amb bona acollida de públic, amb un total de 250 persones que han accedit a la Sala Lluís d’Icart durant tot el cap de setmana. Totes les activitats  infantils han estat gratuïtes menys les visites guiades. L’organització ha anat a càrrec de la Regidoria de Turisme, amb la col·laboració de CATPatrimoni i la Xarxa de Municipis Indians.

Totes les activitats han seguit els protocols Covid-19 establerts en aquests moments.

Redacció

 

La Regidoria de Joventut torrenca obrirà l’Espai Jove cada tarda, a partir del 14 de setembre

A més de les activitats programades, esdevindrà un lloc de lliure trobada per al jovent. Foto: Anna F. (Ajuntament)

A partir d’aquest 14 de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, l’Espai Jove de la Regidoria de Joventut de Torredembarra obrirà cada tarda, de dilluns a divendres, de 16 a 21 h, als baixos del Casal Municipal (carrer de la Capella, 6), amb nova il·luminació, climatització i una ampliació d’equipaments juvenils: una pantalla per projeccions, consoles, jocs, etc. L’Espai Jove comptarà amb una nova sala on s’hi podran desenvolupar activitats i tallers, i estarà a disposició de grups de joves que ho sol·licitin quan no hi hagi cap activitat programada. Per tant, l’actual sala principal esdevindrà un lloc de lliure trobada pel jovent on podran desenvolupar les seves activitats, fer ús dels equipaments i formar part activa de la Regidoria participant en les decisions que els afecten.

El regidor de Joventut, Guillem Pujol, ha explicat que l’Espai Jove s’ha de convertir en el referent social i de trobada juvenil del municipi, on els joves hi podran desenvolupar les seves activitats de manera autònoma i gaudir dels equipaments que es posen a la seva disposició: consoles, jocs de taula, projector, altaveu, tennis taula, etc. El jovent ha de participar del creixement d’aquest espai aportant idees i implicant-se en les noves incorporacions d’equipaments, en la decoració i en la distribució dels espais.

A l’Espai Jove, també s’hi pot trobar assessorament juvenil i suport en consultes, gestions o problemes que els o les joves puguin tenir. Ja està disponible la informació de la nova programació de tallers i sortides per a joves, l’obertura de l’agenda d’assessorament laboral juvenil, informació sobre cursos de formació i altres serveis com ara préstec de llibres de lectura juvenil o de material informàtic.

Redacció

 

Del 20 al 24 de setembre s’obren les inscripcions per als cursos de natació d’hivern a Torredembarra

Del 20 al 24 de setembre la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra obrirà el període d’inscripcions per als cursos de natació d’hivern, que s’impartiran a la piscina de la Zona Esportiva Municipal de l’11 d’octubre de 2021 a l’10 de juny de 2022.

Els cursos es distribueixen per grups d’edat i nivell: cursos d’Iniciació de 1r Nivell, Iniciació de 2n Nivell, Perfecció, Aiguagim i Natació per adults, distribuint-se per edats i nivell. Enguany com a novetat, s’afegeix una classe de natació terapèutica els dilluns i dimecres de 15,15 h a 16,00 h.

Es preveuen tres cursets: del 13 d’octubre al 23 de desembre, de l’11 de gener al 26 de març, i del 29 de març a l’11 de juny. Hi ha descomptes per a germans i jubilats.

Donada la situació actual, i per tal de garantir totes les mesures de seguretat Covid-19, les places són limitades en grups reduïts. L’aforament del vestidor també serà limitat i l’ús de les dutxes només permès als cursetistes i als abonats. La piscina romandrà tancada per una desinfecció exhaustiva, cada dia de dilluns a divendres, de 14 a 15 h. Els dissabtes la neteja es farà de 15 a 16 h.

Les inscripcions es realitzaran a les oficines de la piscina municipal, de 9 h a 20 h, emplenant el full d’inscripció i fent el pagament en targeta de crèdit.

Es faran les inscripcions per grups de natació, per ordre d’arribada fins a exhaurir les places, marcant els següents dies en funció del grup:

Curs nadons: 20 de setembre

Curs Aiguagim i natació terapèutica: 21 de setembre

Curs Adults Natació: 22 de setembre

Curs Iniciació i Perfecció: 23 i 24 de setembre

En cas que no s’hagi pogut tramitar la inscripció el dia corresponent, cal que es posin en contacte amb esports per tal de confirmar si queden places lliures. Per més informació podeu trucar al telèfon 977 64 32 73, o bé enviar correu a piscinatorredembarra@gmail.com.

Aquest són els horaris i preus dels cursets:

Nadons

Dissabtes                                                       11:00 h a 11:45 h

Iniciació 1r Nivell (3 a 5 anys)

Dilluns i Dimecres o Dimarts i Dijous            17:00 h a 17:45 h

Iniciació 2n Nivell (6 a 10 anys)

Dilluns i Dimecres o Dimarts i Dijous            18:00 h a 18:45 h

Perfecció (11 a 17 anys)

Dilluns i Dimecres o Dimarts i Dijous            19:00 h a 20:00 h

Adult Natació ( A partir dels 18 anys)

(Iniciació i Perfecció)

Dimarts i Dijous                                             20:00 h a 20:45 h

Natació Terapèutica

Dilluns i Dimecres                                          15:15 h a 16:00 h

Aiguagim

Dilluns i Dimecres                                         9:15 h a  10:00 h

10:00 h a 10:45 h

20:00 h a 20:45 h

Dimarts i Dijous                                              9:15 h a  10:00 h

15:15 h a 16:00 h

Redacció

Torredembarra celebrarà la Diada Nacional de Catalunya

Aquest dissabte 11 de setembre, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat la tradicional Ofrena floral a la Senyera amb la participació de la Corporació Municipal i la lectura de la Proclama, a càrrec de l’alcalde, Eduard Rovira.

L’acte, que s’ha adaptat a les mesures sanitàries per la Covid19, tindrà lloc a les 11 h, amb la lectura de la Proclama a la plaça del Castell. En acabar s’iniciarà l’Ofrena Floral a la Senyera, a la Torre de la Vila amb aquelles entitats i col·lectius del municipi que ho desitgin.

El dia abans, divendres 10 de setembre, a les 18.30 h, la plaça del Castell acollirà una Ballada de Sardanes amb la Cobla Reus Jove. L’aforament és limitat, amb mesures per la Covid19. Podeu fer la vostra reserva al correu electrònic:  agrupsardanistantina@gmail.com

Redacció

 

El Servei Marítim de la policia torrenca organitza el taller ‘Socorrista per un dia’

Imatge del simulacre realitzat aquest estiu a la platja de Torredembarra. Foto: Anna F. (Ajuntament)

El Servei Marítim de la Policia Local de Torredembarra informa que s’ha organitzat el taller ‘Socorrista per un dia», que tindrà lloc el dia 11 de setembre, a les 11 h,  davant del mòdul de socorrisme de Baix a Mar.

L’activitat, amb una durada màxim de dues hores, va dirigida a infants i altres persones que vulguin conèixer la tasca del salvament i socorrisme. La temàtica que es tractarà serà: zones de la platja; banderes, elements i material del rescat, i la prevenció i la tipologia d’incidències que es pot trobar un socorrista.

Redacció

 

Places vacants en el grup de 0 a 1 anys a la Llar Municipal d’Infants Els Gegants de la Torre

Imatge d’arxiu de la llar d’infants Els Gegants de la Torre.

La Regidoria d’Educació informa que hi ha places disponibles a les llars municipals d’infants en el grup de 0 a 1 anys. Les persones interessades cal que contactin amb la Regidoria a través del correu electrònic ensenyament@torredembarra.cat o als telèfons 977 64 00 25 extensions 883 – 882- 884 i 617 30 14 16.

Concretament, les vacants es troben a la Llar Municipal d’Infants els Gegants de la Torre que no disposava de cap grup obert en aquesta franja d’edat. Passat el període inicial de matriculació, s’ha optat per tancar un dels grups d’1 a 2 anys, després de cobrir totes les sol·licituds presentades perquè ningú no es quedés sense plaça, i ofertar-lo en l’edat de 0 a 1 anys, on hi podria haver més demanda.

Redacció

 

Torredembarra posa en valor el seu passat Indià amb un ampli programa d’activitats del 17 al 19 de setembre

Per segon any consecutiu, la Regidoria de Turisme ha programat un seguit d’activitats del patrimoni indià de Torredembarra per substituir la Fira d’Indians i així evitar aglomeracions de públic. La cita d’enguany serà del 17 al 19 de setembre amb aforament de públic limitat.

La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha volgut destacar la varietat d’activitats previstes per enguany per posar en valor el patrimoni indià de la vila, que aniran des de les tradicionals visites guiades, les havaneres, la mostra d’oficis, els tallers i actes infantils així com l’exposició: El Llegat Indià, un passat comú per descobrir.

Per poder participar en les visites guiades cal inscriure’s al web www.turismetorredembarra.cat i per a la resta d’activitats cal fer la reserva enviant un correu a turisme@torredembarra.cat . Les inscripcions estaran obertes fins el 16 de setembre.

Programa

DIVENDRES 17 de setembre

Havaneres amb el grup Cavall Bernat. A les 20 h.

Lloc: plaça del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

DISSABTE 18 de setembre

Mostra d’oficis: fotografia antiga, ceramista i cisteller. De 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Animació musical amb La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s. XIX i principis del s. XX.

Lloc: carrer de Joan Güell.

Espai d’experimentació i joc lliure – Jocs participatius en família. D’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Lloc: carrer de Joan Güell

Taller infantil de vitralls amb celofan. Horaris: 11 h / 11.30 h / 12 h.

Per a infants de 4 a 12 anys.

Lloc: plaça del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de sonalls teixits amb vímet. Horaris: A les 11 h i a les 12 h.

Per a infants a partir de 6 anys

Lloc: plaça del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de percussió. Horaris: A les 11 h i a les 12 h.

Per a infants a partir de 6 anys.

Lloc: plaça del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Contacontes Americano: En busca dels tresors indians, a càrrec de Montse Panero. A les 12.30 h.

Per a infants de 4 a 12 anys .

Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés pel carrer Camí de l’Era).

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Visita guiada al patrimoni Indià.. A les 12.30 h.

Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït)

Idioma de la visita: català.

Punt de trobada: Pati del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Presentació del llibre ‘El Paradís rere el mar’. Una història d’amor, infidelitat i aventures d’indianos al segle XIX a càrrec de l’escriptora Mercè Carandell, guanyadora del Premi Eugeni Molero 1995. A les 17.30 h.

Presenta Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa Municipis Indians de Catalunya.

Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés pel carrer Camí de l’Era)

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Conferència ‘Els Indians i l’art funerari’ a càrrec de Tate Cabré, Doctora en periodisme i en ciències de la comunicació i experta en Indians. A les 18 h.

Presenta Anna Castellví, coordinadora de la Xarxa Municipis Indians de Catalunya.

Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés pel carrer Camí de l’Era).

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de vaixells de suro. Horaris: 18 h / 18.30 h / 19 h.

Per a infants de 4 a 12 anys.

Lloc: plaça del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de cistells. Horaris: A les 18 h i a les 19 h.

Per a infants a partir de 6 anys.

Lloc: plaça del Castell

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Visita guiada teatralitzada ‘El Viatge’ al Patronat Antoni Roig. A les 18.30 h.

Visita recomanada per infants de 6 a 12 anys.

Preu: 3 €

Idioma de la visita: català.

Punt de trobada: Patronat Antoni Roig C/ Alt de Sant Pere 35-45.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Visita guiada al cementiri. A les 19 h.

Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït).

Idioma de la visita: català.

Punt de trobada: cementiri.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Contacontes Americano: La família dels Indians, a càrrec de Montse Panero.. A les 19.30 h.

Per infants de 4 a 12 anys.

Lloc: Sala Lluís d’Icart (accés per carrer Camí de l’Era).

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Havaneres amb el grup XARXA.. A les 20.30 h.

Lloc: plaça del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

DIUMENGE 19 de setembre

Mostra d’oficis: fotografia antiga, ceramista i cisteller. De 10 a 14 h.

Animació musical amb La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del s. XIX i principis del s. XX.

Lloc: carrer de Joan Güell.

Activitat gratuïta.

Taller infantil ‘Punt de llibre Indià’. Horaris: 11 h / 11.30 h / 12 h.

Per a infants de 4 a 12 anys.

Lloc: plaça del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil ‘gorres de cop’. Horaris: A les 11 h i a les 12 h.

Per a infants a partir de 6 anys.

Lloc: plaça del Castell

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Places limitades. Activitat gratuïta.

Taller infantil de percussió. Horaris: A les 11 h i a les 12 h.

Per a infants a partir de 6 anys.

Lloc: plaça del Castell

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Visita guiada teatralitzada “El Viatge” al Patronat Antoni Roig. A les 11.30 h.

Visita recomanada per infants de 6 a 12 anys.

Preu: 3 €

Idioma de la visita: català.

Punt de trobada: Patronat Antoni Roig C/ Alt de Sant Pere 35-45.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

Visita guiada al patrimoni Indià. A les 12.30 h.

Preu: 3 € (fins a 12 anys gratuït.)

Idioma de la visita: castellà.

Punt de trobada: Pati del Castell.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Activitat gratuïta.

ALTRES ACTIVITATS, durant tot el cap de setmana:

Exposició: El Llegat Indià, un passat comú per descobrir.

Del 13 al 19 de setembre, a la Sala Lluís d’Icart:

De dilluns a divendres de 10 a 17 h.

Dissabte d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h.

Diumenge d’11 a 13.30 h.

Les persones que assisteixin a les activitats vestits completament de color blanc, se’ls obsequiarà amb un barret indià. Unitats limitades fins exhaurir existències.

Redacció

 

Punt Lila i Multicolor al concert d’Oques Grasses a la Festa Major de Torredembarra

La Regidoria d’Acció Social informa que la Festa Major de Santa Rosalia de Torredembarra comptarà amb un Punt Lila i Multicolor durant el concert d’Oques Grasses, que tindrà lloc el 4 de setembre. S’ubicarà de 21.30 a 01 h, a l’entrada de la pista d’atletisme de la Zona Esportiva Municipal, a més de comptar amb parelles itinerants. L’objectiu és aconseguir una Festa major lliure d’actituds sexistes i homòfobes, seguint el Protocol i pla d’actuació de l’Ajuntament de Torredembarra davant les violències sexuals en espais festius.

Es tracta d’un punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes. Concretament, es tracten agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre el jovent, i en els ambients més nocturns.

Les persones que treballaran al Punt Lila i Multicolor són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local.

 

L’Ajuntament torrenc contractarà cinc joves en pràctiques en el marc del Programa de Garantia Juvenil

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra contractarà cinc joves en pràctiques en el marc de la subvenció atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu, per un import de 55.000 €, per incentivar la contractació de persones beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.

Els perfils de les persones candidates són els següents:

•    Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Administració de Sistemes Informàtics en la xarxa o similar o un grau universitari com el d’Enginyeria Informàtica.
•    CFGS de projectes d’Obra Civil – Sobreestant d’Obra Civil o similar o un grau en Enginyeria Civil i/o Enginyeria de Construcció.
•    CFGS d’Administració i Finances o similar o un grau en Dret o en Gestió i Administració Pública.
•    CFGS de Comunicació Gràfica i audiovisual o similar o un grau en Comunicació Audiovisual.
•    Perfil acadèmic en l’àmbit de les Ciències Socials amb titulacions com CFGS en Educació Social o similar o un grau en Psicologia o Treball Social.

Els requisits generals són els següents: ser major de 16 anys i menor de 30, estar inscrit com a beneficiari del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, inscrit com a demandant d’ocupació no ocupat (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, no haver participat en les convocatòries dels anys 2019 i 2020, acreditar el nivell de suficiència en llengua catalana, complir els requisits que exigeix la modalitat de contracte de treball en pràctiques, tenir capacitat funcional per acomplir les tasques, no haver estat condemnat/da per cap delicte ni inhabilitat/da per a l’exercici de les funcions públiques ni separat/da mitjançant expedient disciplinari, disposar de certificació negativa del Registre central de delinqüents sexuals si s’escau, i disposar de la titulació acadèmica requerida en el lloc ofertat.

La documentació que cal aportar per a participar en la selecció és la següent: Fotocòpia del document d’identitat, currículum vitae actualitzat i informe de Vida laboral actualitzat (expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social), titulació acadèmica requerida (si s’escau, amb certificació de no haver transcorregut més de cinc anys des de la seva finalització).

La contractació serà de 6 mesos a partir del 30 de setembre. Les persones joves interessades es poden posar en contacte amb l’Ajuntament de Torredembarra al correu electrònic rrhh@torredembarra.cat fins al 8 de setembre.

Redacció

 

‘Sempre tindrà aigua potable Torredembarra?’, l’exposició del mes de setembre, a Cal Bofill

Foto d'arxiu de Cal Bofill

Foto d’arxiu de Cal Bofill.

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’exposició «Sempre tindrà aigua potable Torredembarra?», a càrrec de GEPEC- Ecologistes de Catalunya, que es podrà visitar a Cal Bofill, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, durant el mes de setembre. Aquesta activitat forma part del programa d’educació ambiental del 2021.

L’objectiu de l’exposició és contribuir a comprendre les limitacions i possibilitats que el municipi, en el seu conjunt, té al voltant de l’aigua potable i donar a conèixer les restriccions a les quals es farà front davant els previsibles episodis d’emergència per sequera.

Es tracta de quatre plafons en els quals es descriu l’extraordinària dependència de l’aigua de l’Ebre, les mancances en el sistema de pous i dipòsits, les restriccions que s’estableixen al Pla d’emergència per sequera i les alternatives viables per aconseguir aigua de recursos no explotats com l’aigua de pluja, la mar o la depuradora.

Redacció

 

Denuncien l’execució d’obres de Muntanyans a la Comissió Europea

El GEPEC-EdC i Salvem els Muntanyans denunciaran davant la Comissió Europea la tramitació, aprovació i execució dels Plans parcials urbanístics de Muntanyans I (Nova Torredembarra) i Muntanyans II. Segons han informat les dues entitats en una nota de premsa, tota la documentació recollida servirà per defensar el cas davant l’organisme comunitari.

Als Muntanyans, a Torredembarra, es van tramitar, aprobar i executar dos plans urbanístics sense una Avaluació d’Impacte Ambiental (AIA). Els Muntanyans són un espai protegit, inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i a la Xarxa Natura 2000. «Es tracta d’un ecosistema gairebé únic -explliquen des de les organitzacions ecologistes-, d’enorme valor paisatgístic i ecològic, essent una zona humida on es preserven algunes espècies vegetals endèmiques, com el lliri de mar (en perill d’extinció) o la sargantana cua-roja, entre d’altres. Abans d’executar les obres, caldria haver sotmès els plans urbanístics de Nova Torredembarra i Muntanyans II a una Avaluació d’Impacte Ambiental segons allò disposat a les Directives europees».

L’AIA permet valorar els efectes d’un projecte determinat sobre el medi ambient i, per tant, permet aprovar-lo o descartar-lo en funció dels possibles danys ambientals. «En aquest cas -afirma la nota-, aquest procediment es va ometre. Els resultats d’haver executat les obres sense avaluar-ne l’impacte ha tingut i tindrà un greu impacte sobre els hàbitats i espècies protegides. Els plans urbanístics també es van aprovar incomplint la legislació estatal i autonòmica en permetre urbanitzar zones inundables i en construir edificis que superen l’alçada màxima permesa».

El mes de març un particular, amb el suport del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC), va denunciar els fets davant la Comissió Europea per possibles infraccions del Dret Europeu en la tramitació, aprovació i execució dels Plans Parcials Urbanístics de Muntanyans I (Nova Torredembarra) i Muntanyans II. «La Comissió Europea ens va comunicar a principis de juny que examinaria el cas. Ara, amb el suport de la Plataforma Salvem els Muntanyans, des del GEPEC-EdC hem elaborat una memòria explicativa dels fets i hem facilitat un conjunt de documentació al denunciant per tal que l’adjunti a la denúncia realitzada».

En la memòria «sol·licitem a la Comissió Europea que actuï per tal de revertir la greu situació en què es troba l’espai protegit i que iniciï els procediments necessaris per a que es compleixin les Directives Europees», conclou el comunicat.

Redacció

 

Canvi de data del parc de jocs d’aigua de la Festa Major de Santa Rosalia

Davant la previsió de fortes pluges, la sessió del parc de jocs d’aigua prevista per avui, 30 d’agost, es trasllada a l’1 de setembre. Serà a l’Escola Antoni Roig (accés pel passatge de la Petúnia), de 16 a 19 h. La sessió prevista per al 31 d’agost, es manté. En ambdós casos, les places estan exhaurides.

Redacció

 

Campanya de control de vianants a Torredembarra a partir del 30 d’agost al 5 de setembre

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local. Foto: Anna F.

Del 30 d’agost al 5 de setembre, la Policia Local de Torredembarra durà a terme una campanya de control de vianants. La campanya està coordinada des del Servei Català de Trànsit i és d’abast territorial català.

Durant aquesta campanya, es posarà especial cura a combatre les infraccions i les conductes de risc dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants. Alhora, es vetllarà per lluitar contra la indisciplina en el respecte als semàfors i els passos de vianants i es faran controls preventius dels creuaments incorrectes per part dels vianants. També s’incidirà en les conductes antireglamentàries que impliquin un comportament que entorpeixi indegudament la circulació i que originin perjudicis o molèsties innecessàries a les persones.

Redacció