TARRAGONA 21

Governació convoca una reunió informativa sobre les places de lloguer de l’aparcament dels Filadors

De les més de 200 places disponibles, una part es destinarà a lloguer i la resta a rotació. Foto: Ajuntament de Torredembarra

La Regidoria de Governació portarà a terme una reunió informativa per donar a conèixer les condicions d’adjudicació de les places de lloguer de l’aparcament municipal soterrani dels Filadors. L’acte tindrà lloc el pròxim 13 de novembre, a les 19 h, a Cal Maiam, i resta obert a totes les persones interessades.

El regidor de Governació, José García, ha explicat que l’Ajuntament ja ha rebut una seixantena d’instàncies de veïns i veïnes que mostren el seu interès per disposar d’una plaça de lloguer. En aquest sentit, de les més de 200 places disponibles, una part es destinarà a lloguer i la resta a rotació. També ha recordat que el reglament del servei d’aparcament ja es va aprovar i està en vigor des del 24 d’agost i que les ordenances fiscals contemplen les tarifes corresponents.

En aquests moments, l’aparcament dels Filadors està obert de manera gratuïta per minimitzar les afectacions d’aparcament produïdes per les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia. Quan finalitzin les obres, Filadors ja entrarà en marxa amb total normalitat.

En marxa les obres d’impermeabilització de la graderia del camp de futbol municipal de Torredembarra

L’any passat es va realitzar una petita actuació que no ha estat suficient i per aquest motiu ara es duran a terme unes accions més completes.

La Regidoria d’Esport informa que aquesta setmana s’han iniciat les obres d’impermeabilització de la graderia del camp de futbol municipal per reparar grades malmeses i evitar les filtracions d’aigua als vestidors que es troben sota mateix. L’any passat es va realitzar una petita actuació que no ha estat suficient i per aquest motiu ara es duran a terme unes accions més completes.

Les tasques principals previstes són les següents: reparació de la graderia de formigó, posterior neteja i impermeabilització de les grades i graons i acabat final de protecció amb resina d’altes prestacions. També es repintaran les baranes de les grades i se substituirà la xemeneia existent en estat de corrosió per una de nova d’acer inoxidable. A més, s’instal·larà una marquesina per limitar l’entrada d’aigua i el deteriorament de la zona d’accés als vestidors des de la pista de futbol. El cost dels treballs és de 26.000 €.

El regidor d’Esport, Raúl García, ha explicat que solucionar els problemes de filtracions és essencial per poder tirar endavant el projecte de millora dels vestidors. En aquest sentit, ha comentat que es preveu que la inversió per als vestidors s’inclogui al pressupost municipal del 2019.

També ha exposat que les obres d’impermeabilització que es duen a terme ara tindran una durada d’unes tres setmanes, si no es produeixen inclemències meteorològiques. La Regidoria d’Esport ja ha informat les entitats implicades per intentar minimitzar les molèsties.

Obertes les incripcions per als comerços que vulguin participar a la Gimcana dels aparadors de Nadal

La gimcana dels aparadors de Nadal és una proposta de promoció del comerç local i de proximitat que vol potenciar el coneixement de l’eix comercial i, a la vegada, persegueix una funció lúdica i d’oci.

Les Regidories de Comerç, Indústria i Activitats i Joventut impulsen, per quart any consecutiu, una proposta lúdica per a infants i famílies que s’anomena Gimcana dels aparadors de Nadal: busca l’objecte que no toca! Es durà a terme del 5 al 30 de desembre, i en aquest moments l’organització ha obert el termini d’inscripció per als establiments interessats a participar-hi. Caldrà que ho comuniquin abans del 26 d’octubre, al telèfon 977 644 580, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Cal recordar que la gimcana dels aparadors de Nadal és una proposta de promoció del comerç local i de proximitat que vol potenciar el coneixement de l’eix comercial i, a la vegada, persegueix una funció lúdica i d’oci. Consisteix en què les botigues decoren els seus aparadors de Nadal amagant un objecte que no està relacionat ni amb el Nadal ni amb la botiga. Els infants i famílies han de trobar-los als aparadors dels comerços participants i apuntar-ho en una graella que es trobarà disponible a les oficines de la Regidoria de Turisme, el PIJ i l’Ajuntament, així com en totes les botigues participants a la gimcana. Una vegada omplerta tota la graella hauran de dipositar-la a les urnes de la Regidoria de Turisme, el PIJ i l’Ajuntament i entraran en el sorteig de premis i regals. Podran participar tots els nens i nenes nascuts entre els anys 2005 i 2013. El sorteig és farà en un acte públic al Pati del Castell, el proper 3 de gener, a les 20.30 h.

Les botigues també tindran opció a premi, ja que els participants valoraran el “Millor aparador decorat de Nadal” i “L’objecte més original amagat a l’aparador”. Com a novetat d’enguany, també s’ha previst un altre premi per a l’establiment que decori el seu aparador de manera més sostenible.

La Pera Llimonera presenta a Torredembarra l’espectacle ‘Plors de Cocodril’

El proper dissabte 27 d’octubre, a les 18 h, la Sala Gran del Casal Municipal acollirà l’espectacle infantil “Plors de Cocodril”, de la Pera Llimonera, companyia que s’ha caracteritzat des dels seus inicis per la posada en escena d’espectacles de creació. Durant prop de vint-i-cinc anys, han fet arribar als seus espectadors vivències, sentiments, actituds i sensacions, explicant i interpretant històries inventades que eren dins la seva imaginació, agafant, a voltes personatges, a voltes situacions d’altres narracions i altres contes, però sempre mitjançant la improvisació com a eina de treball i d’estimulació de la creativitat.

La Regidoria de Cultura presenta aquest espectacle, que va ser candidat als XXI Premios Max de las artes escénicas, i que compta amb la col·laboració de Programa.cat de la Generalitat de Catalunya. El preu de l’entrada és de 4 € i de 3 € per a famílies nombroses i monoparentals. Les entrades es poden adquirir per internet, al web de l’Ajuntament: www.torredembarra.cat i mitja hora abans a taquilla.

Sinopsi de l’obra:

Un “silenci de son” omple l’estança dels “cocodrils”, els més petits d’una escola bressol. L’electricista pretén canviar una bombeta, quan algú plora en la foscor…massa tard! Això tot just acaba de començar. Aconseguirà que tornin a adormir-se? Plors, riures i sorpreses estan assegurades en aquesta veritable odissea quotidiana.

Reconeixement per deu anys de millora ambiental continua de les platges de Torredembarra

EMAS és un sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals que reconeixen les organitzacions que milloren el seu acompliment ambiental de forma contínua.

L’Ajuntament de Torredembarra ha estat reconegut aquest migdia com a organització que rep el certificat EMAS de manera ininterrompuda en els darrers deu anys. El guardó l’ha recollit l’alcalde, Eduard Rovira, en el marc de l’acte Marketplace Ambiental i Premis EMAS Catalunya 2018, que ha tingut lloc al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, sota l’organització del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el ClubEMAS (associació d’organitzacions registrades EMAS a Catalunya). L’acte l’ha presidit la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, amb la participació del president del club EMAS, Martí Puig i la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, Mercè Rius.

EMAS és un sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals que reconeixen les organitzacions que milloren el seu acompliment ambiental de forma contínua. En el cas de Torredembarra, en l’àmbit de les platges.

Torredembarra torna a convocar el lloc de treball de gerent/a

Façana de l’ajuntament de Torredembarra.

Del 17 al 30 d’octubre resta obert el termini de presentació d’instàncies per participar en el procés selectiu d’un lloc de treball de gerent/a pel sistema de lliure designació. Aquest sistema també comporta la realització d’un procés selectiu per garantir la publicitat i la concurrència i els principis de mèrit i capacitat.

La Junta de Govern Local del 3 d’octubre va aprovar les noves bases reguladores de la provisió d’aquest lloc de treball després que el procés que es va dur a terme fa uns mesos va quedar finalment desert. Aquestes noves bases s’han ajustat a la recomanació que va fer el tribunal de selecció a la Junta de Govern de l’Ajuntament de Torredembarra en quant a la necessitat de promoure una major concurrència entre els possibles interessats a optar a aquest lloc de treball. En aquest sentit, les modificacions dutes a terme bàsicament estan relacionades amb la puntuació de mèrits i presentació de la memòria. Amb les noves bases, es facilita la superació de la fase eliminatòria dels mèrits i que més aspirants puguin presentar una memòria explicativa d’un projecte de desenvolupament de la gerència.

Tal com recullen les bases, l’objectiu fonamental del lloc és: impulsar, coordinar i dirigir l’activitat conjunta dels diversos àmbits de l’Ajuntament, supervisant la consecució dels resultats esperats i vetllant per la coordinació i coherència de la gestió global.

A més dels requisits habituals en els processos selectius de personal de l’administració pública, cal estar en possessió de títol universitari de llicenciatura o grau. Els criteris d’avaluació es basaran en els mèrits i les aptituds.

Les bases específiques es poden trobar aquí

S’enfronta a 37 anys de presó per prostituir i agredir sexualment la seva parella a Torredembarra

Façana d’entrada a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

La fiscalia sol·licita 37 anys de presó per a un home que està acusat d’obligar la seva parella a exercir la prostitució i d’agredir-la sexualment en tres ocasions. Tots dos van mantenir una relació entre els mesos de març i agost del 2015, i convivien en un pis de Torredembarra.

Segons el fiscal, mentre eren parella Rafik E.K. va obligar la dona a exercir la prostitució al seu domicili i, a més d’intimidar-la i agredir-la, l’obligava a beure cervesa on hi havia introduït substàncies estupefaents. L’individu portava homes a casa perquè mantinguessin relacions completes amb ella a canvi de diners que ell s’ocupava de recaptar. El cas es jutjarà el mes que ve a l’Audiència de Tarragona.

Per obligar la dona a exercir la prostitució, el processat també l’amenaçava amb explicar la situació a la família d’ella i, fins i tot, l’agredia físicament per evitar que oferís resistència. Durant les relacions sexuals no consentides amb altres homes, la víctima va arribar a necessitar assistència mèdica, i l’home l’obligava prostituir-se fins i tot quan tenia la menstruació.

En una ocasió del mes d’abril del 2015, l’home li va propinar cops de puny, puntades i bufetades i la va colpejar amb una ampolla plena d’aigua. Un cop va mantenir relacions no consentides amb un client, l’acusat es va aprofitar de la “por absoluta” viscuda per la víctima i la va penetrar amb l’ampolla.

L’agost del 2015 la dona va dir a l’acusat que estava embarassada perquè no l’obligués a mantenir relacions sexuals amb altres homes, però aquest la va agredir, la va pegar i la va forçar a mantenir relacions sexuals amb ell.

L’home se’n va anar al Marroc l’agost del 2015 i ella va donar per acabada la relació sentimental que fins aleshores havia mantingut per por, segons el ministeri públic. Al cap d’un parell de mesos, el va denunciar.

Al novembre, però, l’acusat es va presentar al domicili d’ella per sorpresa i va agredir-la sexualment en dues ocasions. Des d’aquell moment es va dedicar a trucar-la i a enviar-li missatges amenaçadors “perquè no anés a declarar als jutjats”. Fins i tot va dir-li que “la seva família era perillosa, que traficava amb droga i que li farien alguna cosa o agafarien benzina i la cremarien viva”.

A finals de novembre, va trucar-la en tres ocasions per preguntar-li on era i ella va trucar immediatament a la policia. Quan va obrir la porta pensant que eren els agents, qui hi havia a l’altra banda era l’acusat. L’home va irrompre al pis, va intentar desvestir-la i, davant la negativa d’ella, la va agafar pel coll. Aleshores la policia es va presentar al domicili i va poder evitar l’agressió.

37 anys de presó

Segons la fiscalia, els fets constitueixen un delicte relatiu a la prostitució amb l’agreujant de parentiu, pel qual sol·licita cinc anys de presó i una multa de 4.320 euros; tres delictes d’agressió sexual amb l’agreujant de parentiu per cadascun dels quals demana deu anys de presó; un delicte continuat d’amenaces pel qual sol·licita un any de presó i, finalment, un delicte de maltractament en l’àmbit familiar pel qual demana un altre anys de privació de llibertat.

A més, el ministeri públic sol·licita que l’home no es pugui aproximar a la víctima a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella durant un període de 25 anys, i que no pugui tenir ni utilitzar armes durant sis anys. En concepte de responsabilitat civil, reclama una indemnització de 450 euros per les lesions que va patir la dona. El cas arribarà es jutjarà els dies 7 i 8 de novembre a l’Audiència de Tarragona.

Roger Segura / ACN

Comença la segona fase de les obres del carrer de Pere Badia de Torredembarra

Imatge d’obres al carrer Pere Badia. Foto: Anna F / Ajuntament

La segona fase de les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia s’inicia aquest dilluns 15 d’octubre amb un replantejament de la planificació per adaptar-la a la realitat de l’obra i garantir la seva finalització dins del termini previst de tres mesos.

El principal canvi sobre la planificació inicial és que les demolicions es faran conjuntament en trams no paral·lels per així evitar endarreriments fruit de la concentració de maquinària en un mateix espai, per tot seguit ja iniciar la pavimentació.

D’aquesta manera, aquest dilluns comencen els treballs en dues zones: dels números 5 a 11 i dels números 25 a 43. Ja serà a partir del dia 18 d’octubre quan s’abordaran les tasques a realitzar en dos trams més de carrer: dels números 2 al 8 i del 20 al 32. Més tard, el 25 d’octubre, començarà la zona ubicada enfront de la rotonda on conflueixen Pere Badia i Garrofers. S’ha decidit esperar a aquesta data perquè aleshores ja s’haurà reobert el trànsit al carrer de Ferran de Querol i es podrà treballar més còmodament a la zona de la rotonda. La previsió és que la segona fase finalitzi el 22 de novembre en tots aquests trams.

Pel que fa a les actuacions de la plaça, aquestes continuaran fins al 9 de novembre, després que es retardés l’inici una setmana (passat l’11 de setembre) i que s’hagués d’aturar per soterrar un cablejat. Els trams corresponents a la primera fase de les obres ja són transitables a l’espera d’executar els acabats.

Tota aquesta actualització d’afectacions s’ha dissenyat a partir de la reunió a peu d’obra que va tenir lloc fa uns dies i en la qual hi van prendre part l’alcalde, Eduard Rovira; el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino, i la regidora d’Urbanisme, Clara Solivellas. En aquesta primera fase s’ha produït una setmana de retard de mitjana però el ritme general de l’obra indica que s’acabarà dins de termini. Les feines finals a tot el carrer tindran lloc entre el 23 de novembre i el 5 de desembre. Durant les obres es pot contactar amb l’encarregat per gestionar incidències individualitzades i també es pot escriure un correu a: obresperebadia@gmail.com

Cal recordar que les ordres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia es van adjudicar a l’empresa Infraestructuras Trade, SL per un import de 308.137,61 €. Per al seu finançament, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 227.933 € del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017 de la Diputació de Tarragona. La resta prové de l’aplicació pressupostària de les inversions financerament sostenibles. Aquestes obres no comportaran cap despesa per als residents al carrer (no es giraran contribucions especials).

Torredembarra proposa finançar el cobriment de la piscina amb el romanent de tresoreria del 2017

El nucli central de l’obra la nova piscina municipal de Torredembarra es va finalitzar el març de 2011 però no va arribar a obrir fins a l’agost de 2016.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra proposa finançar el cobriment de la piscina municipal amb el romanent de tresoreria del 2017, destinant un total d’1.332.000 €. Aquesta proposta es debatrà al proper ple ordinari que tindrà lloc el 18 d’octubre, tal com ha explicat l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira.

Cal recordar que en aquests moments es troba en ple procés de licitació la redacció del projecte de les obres d’adequació de la piscina municipal com a piscina coberta i també la posterior direcció de la primera fase, amb un pressupost de 69.696 € IVA inclòs. El termini de presentació d’ofertes va finalitzar el 5 d’octubre i s’han presentat quatre empreses.

Concretament, es tracta de redactar el projecte d’execució per a la construcció i instal·lacions, així com tots els annexes i estudis necessaris per tal de prestar el servei de piscina coberta municipal. Pel que fa a la direcció d’obra, aquesta fa referència a les obres que es duguin a terme en una primera fase que estarà formada com a mínim per la construcció dels dos vasos petits; els tancaments i coberta del recinte de vasos, amb elements que permetin el descobriment i l’obertura a l’estiu, i climatització. Una vegada s’hagi dut a terme l’adjudicació, el projecte d’execució ha d’estar redactat en un termini de dos mesos.

El nucli central de l’obra la nova piscina municipal de Torredembarra es va finalitzar el març de 2011 però no va arribar a obrir fins a l’agost de 2016, quan l’actual equip de govern va resoldre les mancances que es va trobar i va decidir posar a punt les instal·lacions.

Torredembarra demanarà a Foment que es construeixi, a curt termini, un accés directe a l’AP7

L’alcalde ha manifestat que vol conèixer els raonaments tècnics que s’han utilitzat sobre les diferents actuacions realitzades en la rotonda de Torredembarra, especialment en la instal·lació de pilones.

L’Ajuntament sol·licitarà una reunió amb la Subdelegació del Govern a Tarragona per demanar una solució als problemes circulatoris a l’entorn de l’A7 i l’AP7 al seu pas pel municipi. L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que considera que aquesta solució passa per crear a curt termini un accés directe a l’autopista i no pas per la gran rotonda actual.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor de Governació, José García, van mantenir ahir al matí una reunió a la Delegació del Govern de la Generalitat amb la participació de responsables de la delegació i representants d’Interior, de Territori i de Mossos per analitzar l’actual situació de la rotonda de Torredembarra en què conflueixen l’A7, l’AP7 i la T214 (carretera de la Riera). Amb tot, tractant-se de decisions tècniques del Ministeri de Foment, es traslladarà aquesta reivindicació a la Subdelegació.

En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat que vol conèixer els raonaments tècnics que s’han utilitzat sobre les diferents actuacions realitzades en aquest nus de comunicacions, especialment en la instal·lació de pilones, que ha comportat efectes col·laterals amb més trànsit intern al municipi, incomoditats per als vehicles provinents de la carretera de la Riera i també per als ciclistes.

La Diputació enllesteix la construcció de la rotonda a la intersecció d’accés a la Riera de Gaià

Les obres de construcció de la rotonda van començar a l’abril i han suposat una inversió aproximada de 584.000 euros.

La Diputació de Tarragona enllesteix aquests dies la construcció de la nova rotonda a la intersecció de les carreteres T-202, T-203 i T-204, a l’accés de la Riera de Gaià. Aquesta rotonda millorarà la mobilitat i la seguretat viària dels usuaris que es dirigeixen al municipi, però també la d’aquells que utilitzen aquest encreuament per arribar a altres destinacions com Altafulla, El Catllar, Torredembarra o la Nou de Gaià.

Les obres de construcció de la rotonda van començar a l’abril i han suposat una inversió aproximada de 584.000 euros. Els treballs també han inclòs la instal·lació d’una nova columna d’enllumenat per a garantir i reforçar el nivell d’il·luminació en aquest punt, la implementació d’un pas de vianants al ramal cap a la Riera de Gaià i el condicionament d’espais de circulació segurs amb vorals amples protegits amb pilones per als vianants. La creu de terme que hi havia en aquest punt, atès el seu mal estat de conservació, s’ha rehabilitat completament i s’ha instal·lat a l’interior de la rotonda.

Torredembarra reconeix a persones i entitats la seva tasca de preservació i difusió del patrimoni local

La celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Torredembarra es complementarà amb una visita guiada al Castell dels Icart que tindrà lloc aquest divendres.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Patrimoni, durà a terme aquest diumenge, a les 12 h, al Pati del Castell, un acte de reconeixement a persones i entitats per la seva tasca de preservació i difusió del patrimoni local, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni que es duen a terme aquest cap de setmana.

La regidora de Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que els reconeixements van dirigits a persones que han col·laborat recentment amb l’Ajuntament en aspectes patrimonials i que no han estat reconegudes individualment. També ha comentat que la intenció és que aquest tipus d’esdeveniment tingui continuïtat.

La majoria dels homenatjats són torrencs i torrenques que han fet donacions d’estris i ormejos de pescadors per a l’exposició que es va realitzar aquest estiu a Cal Bofill i que han passat a formar part del patrimoni local. Es tracta de Carme Rovira, Montserrat Orpinell, Janina Valls, Rosalia Magriñà, Francesc Bairaguet (a títol pòstum), Anton Vidal, Joaquim Rovira, Josep Maria Torné, Pol Fortuny, Josep Maria Fortuny, Castro Llorach i Gabriel Comes, aquest darrer per la seva tasca de recerca i de coordinació i preparació de l’esmentada exposició.

Encara en l’àmbit de les donacions al patrimoni local, es reconeixerà Francesc Roig per estris de boters, a Ramon Lloveras per material d’impremta, a Pau Sumoy per matrius xilogràfiques i fotolits, a Mercè Alonso per gravats i matrius xilogràfiques de gran valor i al col·lectiu GROP per l’obra Pins (conjunt de dotze quadres que actualment s’exposa a la Sala del Mar).

La resta de reconeixements van dirigits a Josep M. Calull per la feina de rehabilitació del refugi antiaeri del Sabó, a David Morlà per la tasca de recerca de fotografies castelleres i comissariat de l’exposició “Torredembarra. Imatges Castelleres 1901 – 1941) i a Joaquim Nolla i Jordi Salvat per divulgació del patrimoni local a través del programa d’Ona la Torre “Tastets d’Història”. Finalment, a proposta del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, es reconeixerà a Lluís Català la seva tasca d’investigació en diferents àmbits d’història local.

D’altra banda, la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Torredembarra es complementarà amb una visita guiada al Castell dels Icart que tindrà lloc aquest divendres, 12 d’octubre, a les 19 h. L’activitat es du a terme en català i és gratuïta. Les places són limitades. Cal inscripció prèvia a http://www.turismetorredembarra.cat/

La Festa de l’Esport de Torredembarra serà el proper 28 d’octubre

El públic assistent podrà gaudir de tallers, classes de pràctica esportiva, exhibicions, jocs, inflables i moltes més activitats relaciones amb el món de l’esport de manera totalment gratuïta. Foto: Anna F.

La Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat, per a l’últim diumenge d’octubre, la quarta edició de la Festa de l’Esport esperonada per la bona acollida que han tingut les edicions anteriors tant entre el públic assistent com entre les entitats esportives. La diada es realitzarà el dia 28, de les 9 a les 20 h, a la Zona Esportiva Municipal.

El regidor d’Esport, Raúl García, ha recordat que l’objectiu de la Festa de l’Esport és donar a conèixer l’ampli ventall d’activitats esportives que ofereixen els clubs i entitats, essent un gran aparador de la tasca que realitzen. Per aquest motiu, cada any s’afegeixen col·lectius o activitats noves. Com a novetats, enguany s’impartiran classes de boxa, hi haurà tallers de teles acrobàtiques i exhibició, classes de karate, classe de pilates i hipopressius, jocs de futbol americà i possibilitat de provar el rocòdrom.

A més el Club d’Atletisme farà la cursa de relleus afegint com a novetat un Meeting d’atletisme, es podran veure atletes federats de la categoria absoluta, entre ells, l’olímpica Berta Castells, el campió de Catalunya i Espanya en disc Aaron Sola i l’actual campiona del món d’atletisme de veterans Maria José Carabante, i es gaudirà de les modalitats de javelina femení absolut, martell femení i pes masculí absolut, llargada femení absolut i disc masculí absolut. Com a novetat aquest any a la piscina, s’afegeix el bateig de mar a càrrec del Centre de Busseig Sea Odisea (l’edat mínima necessària són 8 anys, i no és recomanada per a persones que tinguin problemes cardiovasculars) i l’entitat Rigging Teles Associació Escarabats Blaus farà tallers de teles acrobàtiques i exhibicions.

El públic assistent podrà gaudir de tallers, classes de pràctica esportiva, exhibicions, jocs, inflables i moltes més activitats relaciones amb el món de l’esport de manera totalment gratuïta. També hi haurà una zona destinada als estands dels clubs i entitats, servei de bar i food trucks durant tot el dia i es clourà la Festa amb coca i xocolata per a tothom.

A més, els participants que prenguin part en un mínim de cinc activitats podran obtenir gratuïtament la samarreta de la Festa de l’Esport fins a exhaurir existències.

 

Hotels d’arreu d’Europa s’interessen per uns plats de dutxa flexibles i insonors fabricats a Torredembarra

S’exporta un 90% d’aquest singular producte.

Plats de dutxa flexibles, lleugers i insonors, ‘made in’ Tarragona. Decoradors, instal·ladors i hotels d’Anglaterra, França, Itàlia i Alemanya són els principals clients d’aquest producte innovador, que va patentar un emprenedor saragossà fa vuit anys enrere, inspirant-se en materials del sector de l’automoció. Si hi tires un ou no es trenca i absorbeix el soroll de l’aigua quan hi impacta. Sota el nom comercial d’Arandipur, l’empresa de Jorge Ruiz distribueix aquest original plat de dutxa de gamma mitja i alta que es fabrica exclusivament en una nau de recent creació a Torredembarra. Actualment comercialitza 5.000 plats l’any arreu del món, en unes instal·lacions sobredimensionades preparades per encarar futurs creixements. Amb una facturació que ronda el milió d’euros, el negoci creix entre un 20% i un 30% anualment.

Sempre havia treballat en multinacionals vinculades a la química i a l’automoció i va voler engegar el seu propi negoci, fusionant els coneixements que havia adquirit. Ruiz, químic de 43 anys, va idear un producte que no existia al mercat, com era un plat de dutxa tou i segur per a residències i gent gran, i alhora lleuger i silenciós, pensant en hotels i turisme, dos sectors potents al país. Però la demanda va venir de fora d’Espanya i la immensa majoria dels seus plats de dutxa són exportats -més d’un 90% de la producció.

Per a les primeres produccions es va fer espai en una empresa d’automoció de Saragossa, amb maquinària única a l’Estat, on la crisi havia fet minvar l’activitat. El resultat en va ser un plat de dutxa fabricat amb un poliuretà especial -espuma-, molt similar al que s’empra als panells frontals de l’interior dels vehicles. Des d’aleshores el producte ha estat en constant evolució, tant a nivell tècnic com estètic, i avui en dia s’ofereixen unes 200 referències -en diferents mides i colors-, que es fabriquen sota comanda -no disposa d’estoc.

Pesa un 10% del pes d’un plat de dutxa tradicional. Ronda els 10 quilos de pes -mentre un de convencional en pesa 100. La seva lleugeresa també facilita la seva instal·lació. Les seves prestacions i disseny innovador reconegut amb un premi internacional, però, també l’encareixen, en un 10% sobre el preu mitjà d’aquest producte per al bany. “A Anglaterra valoren que sigui càlid als peus mentre a Alemanya els agrada molt la que no faci soroll l’aigua quan hi rebota, a cada país s’aprecien unes qualitats”, explica Ruiz.

Es considera força conservador. Ha preferit una evolució del negoci controlada, sense grans riscos, subcontractant tasques. De fet, va prioritzar l’entrada als mercats que considerava més exigents i assegurar l’acceptació. Es va instal·lar a Torredembarra en una nau de 500 metres quadrats on fabrica amb motlles en 3D. Els reptes de futur se centren en la millora de l’estètica i d’instal·lació del producte. Que el client d’un hotel els truqui perquè també vol una de les seves dutxes és el major reconeixement que es pot tenir, assegura.

ACN

Es reprenen les expedicions del DNI a Torredembarra

L’expedició del document es realitza a la planta baixa de l’Ajuntament en horari de 9 h a 12 h.

La Regidoria de Governació informa que es reprenen les expedicions del DNI a Torredembarra. Així, un cop al mes, l’equip del DNI mòbil de Tarragona es desplaçarà a Torredembarra per procedir a la tramitació del DNI per a les persones residents la població.

L’expedició del document es realitza a la planta baixa de l’Ajuntament en horari de 9 h a 12 h. Cal demanar cita prèvia per a la seva tramitació i adreçar-se personalment o telefònicament (977 64 60 05) a la Policia Local de Torredembarra, de dilluns a divendres, de 8 a 14 h.

Torredembarra obre el termini per sol·licitar ajuts a l’ocupació i a l’autoocupació

Façana de l’ajuntament de Torredembarra.

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats de l’Ajuntament informa que fins al pròxim 6 de novembre resta obert el termini per sol·licitar subvencions per a nova activitat econòmica per a autònoms i per a la contractació de persones aturades. El regidor responsable de l’àrea, Josep M. Guasch, ha explicat que l’objectiu d’aquests ajuts és impulsar el foment de l’inici de nova activitat econòmica per a treballadors i treballadores autònoms, incentivant la nova activitat econòmica, i l’increment de l’ocupació efectiva mitjançant el foment de l’autoocupació i alhora incentivar la contractació de les persones desocupades de Torredembarra. Aquest és el segon any que l’Ajuntament de Torredembarra obre convocatòria d’ajuts a l’ocupació i a l’autoocupació. A més, per a aquest 2018 s’ha augmentat la quantia de la subvenció destinant un total de 24.000 € enfront dels 20.000 que es van preveure per al 2017.

Pel que fa als ajuts per a nova activitat econòmica per a autònoms, les bases que regulen la subvenció contemplen que vagin destinats a aquelles persones que trobant-se en situació d’atur i empadronades a Torredembarra, hagin iniciat una nova activitat econòmica com a treballadors i treballadores autònoms (empresaris i empresàries individuals) o noves persones sòcies de cooperatives de treball associat, en els termes i en les condicions previstes.

En relació a les bases de subvenció per a persones físiques o jurídiques que contractin persones aturades per un període no inferior a sis mesos, cal que les empreses estiguin ubicades físicament a Torredembarra i que els treballadors contractats hi estiguin empadronats, i que compleixin les condicions i els requisits establerts a les esmentades bases.

Una auditoria externa destaca els punts forts de la gestió ambiental de les platges de Torredembarra

L’auditoria destaca la protecció dels espais naturals de la platja dels Muntanyans i dels espais dunars de la platja de la Paella.

La protecció dels espais naturals de la platja dels Muntanyans i dels espais dunars de la platja de la Paella i la nova aplicació mòbil per denunciar incidències a la via pública amb el seguiment i mesurament dels aspectes ambientals es troben entre els punts forts de Torredembarra detectats per l’auditoria externa de platges que realitza l’empresa AENOR.

També s’ha valorat molt positivament l’estat de les platges en quant a ordenació, neteja i control de les activitats de temporada. El sistema de gestió ambiental de les platges de Torredembarra es considera adequat, dirigit a controlar els impactes ambientals que es generen a les platges, ja siguin activitats pròpies, d’empreses adjudicatàries o de les activitats de la ciutadania.

Altres aspectes considerats positivament en l’auditoria són les polítiques dirigides a la correcta segregació de residus valoritzables, la sensibilitat per millorar l’accessibilitat a la platja a persones amb mobilitat reduïda; les accions de sensibilització a la ciutadania (per a nens i adults), i els programes específics com el MITOMED+ que té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la responsabilitat en el turisme marítim i costaner a la zona del Mediterrani.

Pel que fa a oportunitats de millora, l’auditoria assenyala que s’hauria de valorar la possibilitat de definir una estratègia de mostreig de cara a realitzar els mesuraments de soroll en diferents punts de les platges. Arran de la realització de l’auditoria, també s’han detectat cinc no conformitats, és a dir, qüestions que caldrà resoldre de cara a properes auditories relacionades amb la limitació i control del soroll, la resolució d’excés d’ocupacions d’activitats comercials i d’altres petits aspectes relacionats amb l’adaptació als nous requisits de la norma ISO14001 i l’EMAS.

L’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat, doncs, l’auditoria externa de platges amb l’adequació a la nova norma ISO14001 i l’EMAS. Cal recordar que l’objectiu d’aquestes auditories és determinar la conformitat del sistema de gestió de l’organització d’acord amb els criteris de l’auditoria per determinar que aquesta compleix amb els requisits legals, reglamentaris i aplicables.

Els Castellers de Figueres guanyen la primera jornada del XXVII Concurs de Castells

Representants de la colla guanyadora recollint el guardó. Foto: elmoncasteller.cat

Els Castellers de Figueres guanyen la primera jornada del XXVII Concurs de Castells de Tarragona celebrada a Torredembarra amb un total de 1.425 punts i 2 penalitzacions. Amb el 5de7, id2de7, 7de7 i 2de7, la colla de l’Alt Empordà han estat els vencedors després dels Castellers de Castelldefels amb el 5de7, el 7de7 i el 2de7 carregat (1.345 punts); i dels Castellers de l’Alt Maresme amb el 5de7, el 7de7, id2de7 i 2de7 carregat (1.345 punts amb dues penalitzacions).

En una plaça del Castell plena de gom a gom, la jornada que ha transcorregut en un temps rècord de 3 hores i 40 minuts, no ha vist com en la darrera edició el castell de 8 però ha destacat per la quantitat de castells de set i mig completats –un total de 18- amb el 2de7 com l’estructura més valorada de la jornada. Els Castellers de Figueres i els Castellers de Castelldefels han realitzat la millor actuació del seu historial i a més, completant un castell inèdit per ells, el 2de7.

De les tres edicions celebrades a Torredembarra, la d’avui ha estat l’edició que menys caigudes ha tingut: s’han alçat un total de 43 castells, sense comptar amb els pilars de comiat, dels quals 4 no s’han arribat a completar -3 han quedat en carregat i 1 en intent-. Des del punt de vista sanitari, 30 han estat les assistències mèdiques registrades, amb 3 derivacions a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

En la roda de premsa celebrada després de la jornada, Eduard Rovira, Alcalde de Torredembarra, i Elvira Ferrando, regidora de Comerç, Relacions Ciutadanes i Universitats de l’Ajuntament de Tarragona, han felicitat, en primer lloc, els caps de colla de les colles guanyadores i els hi han agraït haver portat els seus màxims a Torredembarra.

En el vessant organitzatiu, Xavier Gonzàlez, director del Concurs de Castells, ha mostrat la seva satisfacció d’haver pogut completar íntegrament la diada a la plaça del Castell. “En teníem moltes ganes i, com era d’esperar, la plaça ha respòs al nivell que ens esperàvem perquè, tot i les altes temperatures, l’alta afluència de públic ha estat molt gratificant. Sens dubte, celebrar la primera jornada aquí a Torredembarra aporta al Concurs de Castells, un segell de qualitat i de compromís amb totes les colles del món casteller”.

Per la seva banda, Ester Roca, directora castellera del Concurs de Castells, declara que “l’excel·lent ritme de la diada, la cooperació entre totes les colles i la implicació de totes les 1.450 camises han fet que la jornada fos un èxit tant a nivell casteller com a social”. La propera jornada del XXVII Concurs de Castells se celebrarà el dissabte vinent a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb 19 colles participants.

Sortida a Port Aventura per als joves de la Zona TRAC

Gràcies al conveni de col·laboració existent entre els municipis de la Zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla, Creixell i la Riera de Gaià), els joves de 12 fins als 25 anys podran passar tot el dia a Port Aventura el dissabte dia 27 d’octubre.

L’objectiu de l’activitat és fomentar la participació i la interrelació entre els joves de les cinc localitats que comparteixen un projecte de dinamització juvenil, mitjançant conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès i el suport de la Direcció General de Joventut.

El preu de les entrades és de 29 € fins als 17 anys, i 39 € a partir dels 18 anys. L’autocar i el monitoratge serà finançat a través dels Plans Locals de Joventut dels respectius municipis.

Per participar-hi, cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil de referència on es disposa de la informació i la documentació necessària per a formalitzar la inscripció. El termini d’inscripcions finalitza el dijous 19 d’octubre.

Cal tenir en compte que amb motiu de l’inici de les obres del Bar del Casal i d’instal·lació d’un ascensor a l’edifici del Casal Municipal, la Regidoria de Joventut ha traslladat provisionalment la seva seu als despatxos del Pavelló Sant Jordi (Zona Esportiva Municipal, carrer de la Rosella, s/n). L’horari d’atenció al públic és de 9 a 14 h. Per a qualsevol informació sobre les activitats de la regidoria també podeu contactar al telèfon 616 021 115.

Tot a punt per acollir la 9a Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra

La plaça del Castell de Torredembarra acollirà, els dies 12, 13 i 14 d’octubre, la 9a edició de la Fira de la Cervesa Artesana, organitzada per les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats, i compta amb la coordinació tècnica d’Estraperlo, la cervesa artesana de Torredembarra.

Un total de 12 productors mostraran les seves elaboracions del divendres 12 al diumenge 14 d’octubre. Les cerveses artesanes que es podran degustar són: Clandestines (Montferri), La Surfera (la Móra – Tarragona), Estraperlo (Torredembarra), Rústica Bufona (Escaladei), Bripau (Sant Pere de Riudebitlles), La Nou, Circolo a mine of Beer (Sardenya), Grenyut (Santpedor), Ratpenat (Barcelona) i La Castellera (Vilafranca del Penedès). Com l’any passat, en l’àmbit més gastronòmic, es comptarà amb dues food trucks, la torrenca Pepito Bravo i Jo Vull Ser Miss, de Vilafranca del Penedès.

La fira s’acompanya d’un programa d’activitats per tal de donar a conèixer la cultura de la cervesa i esdevenir una bona proposta d’oci per a totes les edats: cates, trobada dels amics dels scooters clàssics, música en viu, activitats infantils, inflable i dj’s. A més a més, durant tot el mes d’octubre, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, es trobarà una selecció de llibres sobre el món de la cervesa.

El dissabte, a les 12 h, es durà a terme la xerrada “La cervesa artesana als Estats Units” a càrrec d’Albert Sanchís, gerent de la cervesa Ratpenat i fundador de la cerveseria La més petita.

Com a novetat i coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, es farà una visita guiada (en català) al Castell, el divendres, a les 19 h. Les inscripcions es poden fer al web http://www.turismetorredembarra.cat/. També s’ha programat, per diumenge a les 12 h, un acte de reconeixement a impulsors del patrimoni local, al Pati del Castell.

Coincidint amb la Fira, es duran a terme les darreres visites de la temporada 2018 al far de Torredembarra: reserves a través del web http://www.turismetorredembarra.cat/

Aquí us podeu descarregar el programa d’actes de la 9a Fira de la Cervesa Artesana.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies