TARRAGONA 21

Quatre detinguts per robar en 35 trasters de Tarragona, Torredembarra i Sant Celoni

Pla obert de diversos objectes sostrets en trasters de Tarragona, Torredembarra i Sant Celoni. Es van recuperar objectes sostrets per un valor superior a 6.000 euros i 1.800 euros en metàl·lic. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 24 i 43 anys, i dues dones, de 19 i 52 anys, veïns de Tarragona, com a presumptes autors de 35 robatoris amb força a trasters i per delicte de receptació. La investigació es va iniciar després de la recuperació per part de la Guàrdia Urbana d’un telèfon mòbil sostret a un pacient ingressat en un hospital de Tarragona. Es va detectar que hi havia un nexe entre el telèfon recuperat i una gran quantitat d’objectes que estaven a la venda a la xarxa. Al gener, els Mossos van detenir a dues persones per un robatori amb força a un traster del carrer Abad Oliva de Reus i es va esbrinar que estaven relacionats amb el lladre de l’hospital. Els investigadors van establir que els objectes posats a la venda provenien de més d’una trentena de robatoris amb força a trasters del Tarragonès i del Vallès Oriental. Es van recuperar objectes sostrets per un valor superior a 6.000 euros i 1.800 euros en metàl·lic. Els detinguts, del mateix nucli familiar i que acumulen set antecedents policials, van passar dissabte a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Les quatre detencions es van fer dijous, el mateix dia que es va realitzar una entrada i perquisició judicial al domicili dels arrestats on es va recuperar part dels objectes que estaven a la venda per internet i que provenien de diferents il·lícits penals. Es va recuperar objectes per valor superior als 6.000 euros, com ara bicicletes de gamma alta, televisors, ordinadors, eines, maquinària diversa, begudes alcohòliques, rodes de vehicle, cascs de motocicletes, així com 1.800 euros en metàl·lic. Una gran part dels objectes recuperats s’han pogut retornar als seus propietaris.

Els objectes que estaven a la venda a la xarxa tenien en comú que el venedor acceptava qualsevol oferta econòmica sense fixar cap preu d’entrada. Els investigadors no descarten resoldre nous il·lícits penals a partir dels objectes que encara no han pogut ser retornats.

ACN

La Biblioteca de Torredembarra reubica espais i arrenca els actes dels deu anys

La sala de lectura de premsa ha canviat a un lloc més amable

La Biblioteca Mestra Maria Antònia dona el tret de sortida a la celebració del desè aniversari amb activitats i millores en l’equipament i servei
La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra inicia avui, 16 de març, el desè aniversari de la seva inauguració amb una tarda d’intensa activitat:

16h: “Biblioescape”: Escape-Room (joc d’escapada en viu) inspirat en la novel·la “Un cadàver a la biblioteca” d’Agatha Christie. Una sèrie de proves d’enginy, a superar en 20 minuts. Dissenyat per la dinamitzadora torrenca Nadia El Aasri. Adreçat a majors de 8 anys. Es poden apuntar en grup o individualment a: activitatsbiblio@gmail.com Aquesta activitat es repetirà demà dissabte, d’11 a 13 h.

17.30 h: Mural de desitjos. Es completarà el mural d’un pastís gegant dibuixat per l’artista local Aurora Roig, acolorint-lo amb notes adhesives amb desitjos per a la biblioteca.

18.30h: Bufada d’espelmes del pastís d’aniversari.

En acabar:Xerrada sobre el passat, present i futur de la biblioteca. S’iniciarà amb una visita guiada per analitzar els canvis ja fets i després personal de la biblioteca i de l’Ajuntament explicaran els projectes, per donar pas al debat entre els assistents.

La celebració del desè aniversari se centra en la realització de canvis significatius. Tot l’any es dedicarà especialment a fer millores: en el mobiliari, l’equipament, els serveis, la senyalització, etc. Els canvis realitzats fins ara són:

Nova distribució del espais

S’han redistribuït els espais per tal que els diversos públics hi circulin amb major comoditat i se situïn en zones predisposades per a ells, de millor forma que abans.

La sala infantil (o familiar) s’ha traslladat a l’entrada, a l’esquerra, i s’ha aïllat amb una paret de vidre. Això ha implicat una canvi substancial. Ja es pot dur a terme sessions de contar contes a la sala, que fora no se sent. Per tant, ara les famílies entren i a l’esquerra de seguida troben el seu espai. L’espai s’ha reduït en metres quadrats, però s’ha guanyat en llibertat. A més, des de fora, amb l’aparador i els finestrals, ja es percep que la biblioteca és un espai educatiu i divertit.

La zona de premsa s’ha ubicat entrant a mà la dreta. Passant el taulell, s’han col·locat taules rodones i butaques encarades al jardí. Ara la lectura de diaris és molt més inspiradora i saludable. Aquesta zona és la que més usa el públic adult i sènior, perquè també hi troben les prestatgeries de novel·la, geografia i història, pel·lícules i CD de música.

Seguint el passadís, ara es troba la zona dels ordinadors, a l’altra banda del taulell, amb les taules amb ordinadors públics, i les taules electrificades, on connectar els portàtils. Aquesta zona és la destinada al públic adult, estudiant universitari, etc. Hi ha també la impressora. Darrere les prestatgeries, també hi ha una zona de butaques, per a la lectura mirant també al jardí. En aquesta zona hi ha les prestatgeries que contenen la majoria de documents de coneixement: filosofia, religions, ciències socials, ciències pures i aplicades, arts i col·lecció local.

Al final de la biblioteca, s’ha ubicat la nova Zona Jove, destinada a estudiants de secundària, on abans hi havia la sala infantil. Allà hi ha quatre pc (ordinadors) d’ús públic, al costat del taulell perquè així les bibliotecàries donen suport als estudiants en allò que han de fer, que és estudiar. S’ha passat de tenir dos taulells a tenir-ne tres perquè la Zona jove ha d’estar sempre atesa per personal bibliotecari. També s’hi troben taules per estudiar, per fer treballs en grup, i taules altes, per a la consulta informal. El fons destinat és la novel·la juvenil, el còmic, algunes enciclopèdies, els llibres d’aprenentatge d’idiomes i esports. La Biblioteca resta oberta a que els joves indiquin quin és el fons que més els interessa.

Aquesta Zona Jove té una porta, que dona accés al jardí i al mural realitzat per l’Institut Torredembarra. La Biblioteca Mestra Maria Antònia vol dedicar aquest any a treballar per aconseguir que aquest rectangle enjardinat formi part de la biblioteca. Hi ha models a Europa, als Estats Units i a Catalunya molt interessants de biblioteques amb jardí. Torredembarra compta amb molts mesos de bon temps que es poden aprofitar per llegir al jardí, estudiar, conversar. D’aquesta manera, biblioteca es reivindica com un espai de convivència, també a l’aire lliure.

Un altre espai nou que s’ha arreglat és el dipòsit, que s’ha dividit en dues sales, una per a magatzem i una altra per a activitats amb una capacitat per a trenta persones per a fer tallers, xerrades, etc.

Altres canvis importants han estat la millora de la il·luminació, el canvi d’impressora, repintar parets, etc.

També la Biblioplatja s’ha beneficiat d’aquestes millores: S’hi ha ubicat un expositor de CD i DVD, una prestatgeria al costat del taulell i canvis de mobiliari per millorar la circulació.

Les millores a la Biblioteca Mestra Maria Antònia encara no han acabat: cal refer la senyalització per guanyar en accessibilitat i ben aviat arribarà el nou mobiliari per la sala infantil i els nous equips informàtics. Aquesta renovació del mobiliari i del maquinari informàtic comporta una inversió de 32.000 €, una part de la qual es finançarà amb una subvenció atorgada per part de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Biblioteca activa

Durant aquest any d’aniversari, la Biblioteca continuarà donant molta importància a les activitats fomentant especialment els clubs de lectura i els tallers que permeten intercanvis constructius entre les persones, i també donar suport al desenvolupament del nou teatre.

En aquesta línia, aquests dies la Biblioteca lliura invitacions per assistir a l’espectacle teatral “Com mos tornem”, de Bubulina Teatre, aquest dissabte 17 de març, a les 20 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar.

Dimarts vinent, 20 de març, a les 18 h, Cinta Mulet presenta “Aigua Dolça”, per a infants de primària i de l’ESO, en el marc del Dia Mundial de la Poesia.

També està previst, encara que pendent de data, la realització de l’activitat “Balla’m un llibre”: una proposta que consisteix en la representació d’un text literari en forma de dansa i als propis espais de la biblioteca. La intenció és potenciar les biblioteques com a espais de creació i difusió de les diverses manifestacions culturals i artístiques, en aquesta ocasió amb la complicitat de l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. Activitat subvencionada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat.

La campanya de promoció gastronòmica ‘Ranxets, la cuina a Torredembarra’ arrenca de nou el pròxim 18 de març

Per segon any consecutiu, es posa en marxa la campanya “Ranxets, la cuina a Torredembarra” amb 13 restaurants que participen en aquesta promoció que organitza les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats. El tret de sortida de la campanya tindrà lloc el pròxim 18 de març amb la Mostra de Ranxets. Durant tot l’any es podran degustar Ranxets en els restaurants que formen part de la promoció. Al mateix temps tindran lloc diversos actes de dinamització i difusió de la cuina local torrenca amb promocions, tallers infantils, campanyes a xarxes socials i showcooking per tal de divulgar la marca.

Què són els Ranxets?

Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop…, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La campanya s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Quins són els restaurants participants?

Blau Marí, Cal Coco, Cal Silver, Can Gla, Can Lluís, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Hostal Coca, La Cuina d’en Basili, Las Palmeras, Òxid i Roda.

Mostra de Ranxets: Tret de sortida de la campanya

El pròxim 18 de març, de 12 h a 15 h, als Jardins de Cal Bofill, tindrà lloc la Mostra de Ranxets en què els restaurants participants oferiran una degustació de “Bull a l’all i pebre i altres plats de Ranxets”. Tapa + beguda: 3 €

De 12 h a 12.30 h: Showcooking: com es cuina un Ranxet? “Romesco de rap”, a càrrec d’Oriol Castro del Restaurant Compartir de Cadaqués i Disfutar de Barcelona i d’Àlex Segú del Restaurant l’Hor de la Riera de Gaià.

 

A partir de les 12.30 h: Degustació de Ranxets. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill. A part dels tretze restaurants participants a la campanya anual, també cuinaran tapes de ranxets NC Espai de Cuina i Àlex Segú i Eloi Figuerola.

 

També hi haurà diferents actes gratuïts: actuació de música itinerant amb el grup Xalecos Street Band, taller de cuina infantil a càrrec de Andrea Molné i inflable.

De 27 al 29 de març tindrà lloc el Parc de Jocs de Setmana Santa de Torredembarra

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat una nova edició del Parc de Jocs de Setmana Santa on els més menuts i joves del municipi, de 3 a 12 anys, podran gaudir d’un seguit d’activitats (ludoteca, inflables, jocs, tallers…). El parc es desenvoluparà a la Sala Gran del Casal Municipal (carrer de la Capella, 6) els dies 27, 28 i 29 de març, de 17 h a 20 h, i l’entrada és gratuïta.

Desallotjades 15 famílies a Torredembarra per un incendi de nit en un habitatge

El carrer Camí de l’Era de Torredembarra ha estat tallat la passada nit a conseqüència d’un incendi en un habitatge. El foc ha estat declarat al voltant de les 23 hores a l’altura del número 40, informa Diari de Tarragona.

El foc en el primer pis ha obligat a desalltjar per precaució tot l’edifici, unes 15 famílies. No hi ha hagut ferits i les flames, originades en la cuina, s’han apagat. Bombers ha ventilat l’escala i la Policia Local ha tallat el carrer per deixar treballar amb seguretat a les dotacions desplaçades.

L’Ajuntament adjudica les obres del carrer de Pere Badia i opta per iniciar-les al setembre

Recreació virtual de com quedarà el carrer Pere Badia.

L’Ajuntament de Torredembarra ja ha signat el contracte per a l’execució de les obres del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia, després que fa unes setmanes s’adjudiqués a l’empresa Infraestructuras Trade, SL per un import de 254.659,18 € (IVA exclòs). Amb l’objectiu de prioritzar l’activitat comercial d’aquesta important via i garantir una execució que minimitzi al màxim l’afectació del trànsit i del comerç, s’ha optat per iniciar les obres el mes de setembre.

Tal com ha explicat el regidor de Via Pública i Manteniment, Valeriano Pino, en els propers dies s’enviarà una carta al veïnat i als comerciants del carrer per citar-los de cara al mes de maig a una presentació pública del pla d’execució de les obres. D’aquesta manera, podran conèixer els detalls de com es desenvoluparan dia a dia aquestes obres.

L’àmbit de l’obra inclou tot el carrer de Pere Badia, des de la rotonda d’intersecció amb el carrer dels Garrofers i l’avinguda de Pompeu Fabra a l’est, fins a la intersecció amb el carrer de la Capella i d’Antoni Roig a l’oest.

Cal recordar que les principals actuacions que es duran a terme són:

 • S’augmentarà al màxim l’amplada de les seves voreres (d’entre 3,50 m i 4,30 m, segons el costat), el que permetrà el pas amb més comoditat, tant per als cotxets infantils com per a persones amb mobilitat reduïda i resta d’usuaris.
 • Es canviarà la seva estètica amb la plantada d’arbres i la instal·lació de mobiliari urbà (bancs, papereres…), tot respectant les terrasses dels bars.
 • Es construiran zones de protecció als passos de vianants i cantonades, fent el carrer més segur, i es canviarà i renovarà tot el paviment, ara força malmès en alguns dels seus trams.

A més, el tram de via entre el carrer d’Antoni Roig i el carrer dels Filadors esdevindrà d’ús prioritari per a vianants, amb calçada a un únic nivell i urbanització d’una plaça urbana amb circulació rodada molt limitada.

Tot i que l’actuació comportarà una disminució de les places d’aparcament (aproximadament 15 unitats al carrer de Pere Badia, de les quals 9 es recuperaran al carrer dels Garrofers), per requeriment dels tècnics i del govern municipal, es mantindrà l’aparcament en línia als dos costats del carrer, evitant així que els fums dels vehicles en aparcar perjudiquin les persones que hi caminen. Es mantindran també les zones de càrrega i descàrrega i les places reservades a persones amb discapacitat.

D’altra banda, cal recordar que aquestes obres no comportaran cap despesa per als residents al carrer (no es giraran contribucions especials).

Amb totes aquestes millores es consolidarà l’eix comercial del carrer de Pere Badia alhora que esdevindrà una via més segura i amable per als seus residents i usuaris.

Obertes les inscripcions per al Campus Multiesport de Setmana Santa

Torredembarra comptarà aquesta Setmana Santa amb un Campus Multiesport que organitza la Regidoria d’Esport i el Consell Esportiu del Tarragonès i que tindrà lloc del 26 al 29 de març. Les inscripcions resten obertes fins al proper dimarts 20 de març i el preu de l’activitat és molt assequible (12 €) perquè tothom hi pugui participar, tot i que cal tenir en compte que les places són limitades.

El regidor d’Esport, Raúl García, ha comentat que els monitors per a fer les activitats pertanyen a les entitats i clubs esportius que col·laboren amb el Campus i són contractats a través del Consell Esportiu. Els nens i nenes, nascuts entre el 2004 i el 2013, podran practicar nombrosos esports: circuits de psicomotricitat i equilibri, inflables, jocs de punteria, tallers didàctics, ritmes, piscina i jocs aquàtics, gimcanes i miniolimpíades, iniciació als esports col·lectius i d’implement. L’horari del campus serà de 9 h a 13 h i es podrà optar pel servei d’acollida de 8.30 h a 9 h i de 13 h a 13.30 h.

Més informació: esport@torredembarra.cat Tel. 977 640 025 (ext.854-856)

En aquest espai us podeu descarregar el full d’inscripció.

Esquiada jove del 23 al 25 de març dels municipis de La Riera, Torredembarra, Altafulla i Creixell

Els joves dels municipis de La Riera, Torredembarra, Altafulla i Creixell han promogut una nova sortida cap a la neu que es durà a terme gràcies a les regidories de joventut dels seus ajuntaments i amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès i el suport de la Diputació de Tarragona i la Direcció General de Joventut.

La sortida es farà els propers dies 23, 24 i 25 de març a la Massana (Andorra) i té un cost de 138€ que inclouen allotjament a mitja pensió els dos dies, assegurances, monitoratge, forfait i trasllat. Més enllà que aquesta activitat és considerada pels ens locals una manera de donar resposta a les peticions dels i les joves, la proposta ha estat acceptada perquè es considera com una oportunitat per crear vincles entre joves i professionals i per passar-ho bé en un ambient saludable, ja que es promou el lleure i l’esport com a eina per prevenir conductes de risc.

Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se al Punt Jove Creixell, Espai Jove La Riera i els PIJ Altafulla i Torredembarra.

Canvis significatius en el sentit de circulació de diversos carrers del centre

Carrer de Lleida (imatge), plaça de Catalunya i carrer de Girona seran ara de baixada.

El carrer de Ferran de Querol serà de pujada i permetrà connectar el passeig de Miramar amb l’avinguda Diagonal a través de Filadors i Alt de Sant Pere.

A partir d’aquest dijous, 15 de març, es posa en marxa una important millora en la circulació del centre de Torredembarra amb un seguit de canvis que es van acordar en la taula de mobilitat de l’Ajuntament i que ara ja s’implementen, després d’haver realitzat l’estudi tècnic corresponent. Els principals canvis afecten dos eixos:

 • Carrer de Lleida, plaça de Catalunya i carrer de Girona que ara seran de baixada i connectaran la rotonda de l’avinguda Diagonal amb el passeig de Miramar. Aquest canvi també millorarà l’accessibilitat a l’aparcament dels Filadors.
 • Carrer de Ferran de Querol, que serà de pujada i permetrà connectar el passeig de Miramar amb l’avinguda Diagonal a través de Filadors i Alt de Sant Pere.

Aquesta reordenació també comportarà canvis de sentit en d’altres vies públiques: el carrer de la Fàbrica i el de la Capella canviaran de sentit per baixar fins al passeig de la Sort, el carrer de Tarragona serà de sentit únic des del passeig de la Sort fins al carrer de les Dues Parets, i la plaça de Mn. Joaquim Boronat passarà a ser zona de vianants, ja que es tancarà l’actual accés al trànsit rodat pel carrer de la Capella i els vehicles s’hauran de desviar pel carrer del Rosari.

En els propers dies, s’ha previst un increment de la freqüència de patrullatge i punts d’informació de la Policia Local en la zona d’afectació d’aquests canvis per ajudar la ciutadania a acostumar-se als canvis circulatoris i garantir la seguretat viària.

La Regidoria de Joventut de Torredembarra amplia les activitats gratuïtes adreçades a joves

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torredembarra informa que s’han ampliat les activitats gratuïtes adreçades a joves a partir de 1r d’ESO i que es duen a terme anualment al Punt d’Informació Juvenil:

Dilluns:

 • Aula jove (de 17 a 20 h)
 • Bollywood ball (de 18.30 a 20 h)

Dimarts:

 • Aula jove (de 17 a 20 h)
 • Anglès bàsic 1 (de 17 a 18.30 h)
 • Anglès bàsic 2 (de 18.30 a 20 h)

Dimecres:

 • Aula jove (de 17 a 20 h)
 • Dibuix Manga (de 18.30 h – 20 h)

Dijous:

 • Aula Jove (de 17 a 20 h)
 • Francès Bàsic 1 (de 17 a 18.30 h)
 • Ball urbà i modern clàssic (de 18.30 a 20 h)

Divendres:

 • Aula Jove (de 17 a 20 h)

Les activitats i horaris poden canviar en funció de la demanda o per motius organitzatius.

Inscripcions: de dilluns a divendres, de 17 h a 20 h.

Més informació: 977 640 025 / ext. 722 Mòbil: 616 021 115 pij@torredembarra.cat

La Generalitat concedeix una subvenció per la recuperació dels Muntanyans

Imate d’una passera a la zona dels Muntanyans Foto: Anna F / Ajuntament

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha resolt atorgar una subvenció de 29.642 € a l’Ajuntament de Torredembarra, que representa el 70 % del pressupost de 42.346 € d’un projecte de recuperació paisatgística dels Muntanyans. L’actuació prevista per part de la Regidoria de Sostenibilitat inclou diferents millores.

Les actuacions que es duran a terme són les següents:

Millora d’una passera de fusta, perpendicular a la línia de costa, a l’alçada del càmping Relax-Sol. Es tracta de treballs de subministrament i instal·lació de 135 metres lineals de noves travesses de fusta tractada a l’Espai d’Interès Natural (EIN) dels Muntanyans i reforç de l’estructura existent d’ancoratge. Cal recordar que les passeres entre càmpings i platja que travessen l’espai natural van ser de les primeres infraestructures que es van instal·lar en l’espai natural per canalitzar les persones.

Accions de millora de les condicions ambientals de l’EIN:

• Treballs per augmentar la protecció dels hàbitats dunars i les zones de nidificació i cria del corriol camanegre (amb tancaments dunars de pals i cordes).
• Jornades d’extracció d’espècies invasores.
• Seguiment i gestió de la població nidificant de corriol camanegre.

La Regidoria d’Acció Social organitza el taller: ‘La factura de la llum, com podem reduir-la?’

La Regidoria d’Acció Social, a través del Consell Comarcal del Tarragonès, organitza en el marc de la Setmana de l’Energia, el taller “La factura de la llum, com podem reduir-la?” el proper dimarts 20 de març, de 10 a 12 h, a la Sala de Reunions del Casal Municipal (carrer de la Capella, 6).

L’objectiu del taller és aconseguir un canvi d’actitud en matèria energètica entre la ciutadania i millorar la gestió del consum energètic. Al taller, es farà una anàlisi pràctica de la factura de la llum, per posar a l’abast de les persones assistents els coneixements necessaris per a reduir el consum energètic a la llar. El taller té una durada aproximada d’una hora i mitja i es recomana que els assistents portin de casa una factura elèctrica.

La Regidoria d’Educació de Torredembarra presenta la Setmana Cultural de l’Escola Municipal de Música

L’Escola Municipal de Música de Torredembarra i la Regidoria d’Educació, amb el suport de la Diputació de Tarragona, organitzen una nova edició de la Setmana Cultural que es durà a terme del 19 al 23 de març. Tot seguit, es detalla el programa d’activitats. L’entrada és lliure i gratuïta:

Dilluns 19 de març

17 h: Espectacle musical per a infants fins a 6 anys “Animalets viatgers”, a Cal Maiam.

19.30 h: Audició a càrrec dels alumnes i familiars de l’EMMT, a Cal Maiam.

Dimarts 20 de març

17 h: “El viatge aventurer”, conte musical adreçat a infants a partir de 6 anys, a càrrec dels professors de l’Escola Municipal de Música, a Cal Maiam.

18 h: Audició de percussió, a l’aula núm. 1 de l’Escola Municipal de Música.

A les 18.30 h: Audició de violí i violoncel, a Cal Maiam.

Dimecres 21 de març

19 h: Mostra de composició, a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música, a Cal Maiam.

Dijous 22 de març

17.30 h: Audició de flauta, a Cal Maiam.

17.30 h i 19 h: Audició de piano, a l’Espai Cultural Sala del Mar.

Divendres 23 de març

18 h: Audició de clarinet i saxo, a l’aula núm.1 de l’Escola Municipal de Música.

19 h: Audició de guitarra, a Cal Maiam.

L’equip de govern de Torredembarra afirma que la concessió d’ús comú especial del domini públic local a la Comunitat de Propietaris de l’edifici Monteixo és legal

Façana de l’ajuntament de Torredembarra.

En relació a les informacions publicades al mensual torrenc ‘el Mònic’ sobre la concessió a la Comunitat de Propietaris de l’edifici Monteixo, ubicat al passeig de Rafel Campalans 4 de Torredembarra, de llicència d’ús comú especial del domini públic local de l’espai annex a l’edificació, concretament de 6,90 m2 pel pas de minusvàlids d’accés a l’edifici, i a la posterior llicència d’obres, i també vist l’informe del secretari municipal, l’equip de govern de l’Ajuntament de Torredembarra ha fet públic un comunicat que reproduïm íntegrament i que acusa l’editor del mitjà de perseguir “interessos polítics (cal recordar que l’editor d’aquest mitjà és president del partit polític Avui Democràcia a l’oposició) i econòmics”:

 • L’article inclou un seguit de falsedats, la primera en el titular: “L’alcalde cedeix part d’una zona verda a uns apartaments…”. No s’ha produït cap cessió ni transmissió de l’espai públic, ni s’ha conferit cap dret edificatori sobre el mateix, coses aquestes legalment impossibles, atès el caràcter demanial de l’espai, tal com recull l’informe del secretari municipal.

 

 • El que sí s’ha produït és la concessió d’una llicència, que és un acte de caràcter reglat i no discrecional, que té com a objecte l’ús comú especial del domini públic local de l’espai annex a l’edificació, concretament de 6,90 m2 pel pas de minusvàlids d’accés a l’edifici.

 

 • El secretari municipal també determina en el seu informe que vist l’expedient i els informes existents en aquest, no hi havia cap impediment per a l’atorgament de la llicència i, per tant, s’havia d’atorgar.

 

 • Cal recordar que sobre la mateixa qüestió ja s’havia dictat un altre decret l’any 2012, però en haver-se detectat un seguit de mancances quan es va sol·licitar la llicència d’obres (no es definia la superfície del domini públic afectat, ni la duració de la llicència) es va haver de complementar la llicència ja concedida l’any 2012 amb el Decret  413 de 2 de març de 2016.

 

 • Sí és cert, però, que tal com s’explica en l’informe jurídic emès pel secretari en data 7 de març de 2018, l’alcalde s’hagués hagut d’abstenir en la firma del decret per raons de parentiu, cosa que no va fer en no tenir-ho en compte en el moment de la signatura, pensant que no estava en risc l’objectivitat, ni li reportava benefici o avantatge personal, ja que a més es tractava d’un decret sense marge per a la discrecionalitat política, ja que la decisió estava basada en informes tècnics d’acord amb la normativa.

 

 • Tot i aquest error, l’acte administratiu de concessió de la llicència d’ús comú especial del domini públic local no ha quedat invalidat perquè no s’ha observat per part del secretari municipal l’existència de nul•litat de ple dret, sinó d’anul·labilitat. És per aquest motiu que s’ha procedit a la convalidació del Decret per part del primer tinent d’alcalde, que és la persona que signa quan l’alcalde no pot exercir el seu càrrec, seguint les consideracions per raons de seguretat jurídica expressades pel secretari municipal.

 

 • Per tot l’exposat, l’equip de govern considera que ‘el Mònic’, perseguint interessos polítics (cal recordar que l’editor d’aquest mitjà és president del partit polític Avui Democràcia a l’oposició) i econòmics (veure pàgines 14 i 15 de l’edició d’aquest mes de març), ha volgut utilitzar un error totalment reparable des del punt de vista administratiu per vestir-lo d’escàndol polític i fer dures acusacions contra l’alcalde i els tècnics municipals amb frases com “…una polèmica que presenta tints d’una presumpta prevaricació i tracte de favor que podria afectar l’alcalde, Eduard Rovira, i a part de l’equip tècnic de l’Ajuntament de Torredembarra”.

 

 • També deploren que aquesta informació, que qualifiquen de parcial i manipulada, se sumi a tot un degoteig d’altres informacions que s’han anat publicant en diferents mitjans, ja sigui a partir de filtracions també parcials i interessades o de relats construïts a mida d’interessos polítics o laborals, que busquen el trencament de l’equip de govern. En aquest sentit, l’equip de govern reitera el seu compromís per mantenir l’estabilitat a l’Ajuntament de Torredembarra.

L’oposició de Torredembarra s’uneix per reclamar explicacions a l’alcalde per un presumpte ús irregular d’espai públic

L’alcalde Eduard Rovira al centre de la imatge.

L’oposició en ple de Torredembarra s’ha unit per demanar explicacions sobre el presumpte ús irregular d’un espai públic de la localitat en benefici de familiars de l’alcalde d’ERC, Eduard Rovira. PP, CUP, Avui Democràcia, PDeCAT i Ciutadans s’han fet ressò d’una informació publicada el 5 de març de 2018 pel diari local ‘El Mònic’, segons la qual ‘l’alcalde cedeix part d’una zona verda a uns apartaments on la seva família té interessos, per fer una sortida a la platja’. Les obres tenen com escenari l’edifici Monteixo, on almenys estaria vivint un familiar del batlle tal com reflecteix la informació de la premsa, i la creació d’un accés per una zona verda de titularitat pública al Pg. Rafael Campalans.

Els partits han fet pública una nota on afirmen que l’alcalde “no ha donat cap tipus d’explicació” i que l’article 11 del vigent Reglament Municipal manifesta en el segon apartat que “els membres de la corporació Municipal s’han d’abstenir de participar en la deliberació, votació, decisió i execució de qualsevol assumpte en el qual tingui un interès personal o hi concorri alguna de les causes a les que es refereix la legislació del procediment administratiu”.

Per tot això han reclamat un Informe Jurídic del Secretari de l’Ajuntament “en relació a l’abstenció del Sr. Eduard Rovira Gual respecte a aquesta tramitació”, així com un informe dels serveis jurídics respecte si la tramitació s’ha procedit correctament i ajustada a llei en relació a les obres i a l’obertura del pas a la zona verda del Pg. Rafel Campalans.

 

 

 

 

Condemnat per injúries greus als Mossos un individu que es feia passar per regidor de Torredembarra

El sindicat dels Mossos d’Esquadra USPAC ha fet públic aquest dimecres un comunicat on celebra la condemna per un delicte d’injúries greus a un home “que es feia passar per regidor de l’Ajuntament de Torredembarra” i que va insultar a les xarxes socials al cos arran del suïcidi d’un agent.

Segons es pot llegir a la nota, “els fets es remunten a l’any 2016”, quan arran “del suïcidi d’un company a Tarragona, un individu que es feia passar per regidor de l’Ajuntament de Torredembarra, i amb antecedents penals, va comentar al Diari de Tarragona i al seu Facebook que ‘los mossos d’esquadra son unos criminales, hijos de puta’; ‘fuck the police’; ‘fuck mossos d’esquadra’; ‘mossos=gossos’. USPAC denúncia i es persona com acusació, tot posant en coneixement d’aquests fets a la Direcció General de la Policia”.

El sindicat afegeix que “l’administració es va desentendre i no va ni comparèixer. Abans es deixa en llibertat, per ‘ordre jeràrquica’, a l’autor d’un atropellament gairebé mortal a un company, que personar-se en un procediment per la defensa de la dignitat i la imatge de la nostra institució. USPAC, com sempre en solitari, va iniciar la lluita fins que s’ha condemnat pel Jutjat Penal a O.M.S. com autor d’un delicte d’injúries greus al cos de Mossos d’Esquadra de l’art. 504.2 CP a 12 mesos de multa o, en cas d’impagament, a 6 mesos de presó”.

100 patinadores a la 1a Jornada de la Fase Comarcal del Tarragonès de Patinatge Artístic

El Pavelló Sant Jordi acollirà aquest diumenge dia 11 de març (de 9 a 15 h), la 1a Jornada de la Fase Comarcal dels Jocs Escolars de Catalunya. Hi prendran part més d’un centenar de patinadores del Tarragonès provinents dels clubs PC Vila-seca, Dojo Tarragona, Nàstic Tarragona i Club Patinatge Torredembarra en categories amb edats dels 6 als 16 anys.

La jornada està organitzada pel Consell Esportiu del Tarragonès i el Club Patinatge Artístic Torredembarra, amb la col·laboració de Regidoria Esport. La segona jornada tindrà lloc el proper 21 d’abril a Vila-Seca.

Curs de premonitors i premonitores per als joves de la zona TRAC

Les regidories de Joventut dels ajuntaments de la zona TRAC organitzen un curs de premonitors i premonitores per a joves dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell nascuts entre l’any 2000 i 2002. Aquesta formació tindrà lloc a les instal·lacions del Punt Jove de Creixell la setmana del 26 al 29 de març, de 9.30 hores a 14.30 hores.

El curs l’imparteix la Fundació Pere Tarrés i té un preu de 25 € per al jovent empadronat als municipis, que tindran preferència a l’hora de ser acceptats a la formació. En cas d’haver més places disponibles, hi podran participar joves d’altres localitats. Per a més informació i inscripcions, us podeu adreçar als respectius Punts d’Informació Juvenil fins al 19 de març a les 13 hores.

Aquesta acció està inclosa en el projecte de dinamització compartit ‘Propera Parada…’ i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

L’Ajuntament de Torredembarra decreta serveis mínims per la vaga feminista del 8 de març

Façana de l’ajuntament de Torredembarra.

L’Ajuntament ha decretat serveis mínims arran de la convocatòria de la vaga feminista del 8 de març. Els serveis mínims garantiran l’obertura de l’Ajuntament (Pati del Castell), el funcionament del registre general d’entrada, les tasques del secretari i la interventora municipals, personal de guàrdia de la Brigada de Via Pública i Manteniment i les escoles bressol.

El Far de Torredembarra es podrà visitar, de nou, aquesta Setmana Santa

El perfil característic del Far de Torredembarra. Foto: Anna F / Ajuntament

La Regidoria de Turisme posa en marxa les visites guiades al far per aquest 2018. S’iniciaran durant aquesta propera Setmana Santa, el divendres 30, dissabte 31 de març i diumenge 1 d’abril. Inicialment estan previstes que es realitzin en horari de matí i tarda, començant divendres 30 de març.

Durant el matí l’horari serà a les 11 h, 11.30 h i 12.00 h i a la tarda a les 17 h i 17.30 h. Les visites guiades al far tenen un preu de 3 euros la tarifa general, i 1,5 euros els menors de 18 anys, els titulars del Carnet Jove o els majors de 65 anys. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web: www.turismetorredembarra.cat o trucant al telèfon de l’oficina de Turisme 977 644 580.

El far de Torredembarra ha esdevingut una icona del municipi per la seva singularitat i la seva arquitectura, obra de Josep Llinàs i Carmona. Construït a finals del segle passat, té l’honor de ser el darrer far construït en el segle XX i en el segon mil·lenni; i el primer dels encesos en el segle XXI i el tercer mil·lenni, ja que la seva inauguració va tenir lloc l’1 de gener de l’any 2000 a les 00 hores.

Va ser l’any 2015 quan es van començar a fer visites guiades al far, i durant aquest tres anys més de 6.500 persones hi han pujat i han pogut contemplar la magnifiques vistes de la Costa Daurada. Els visitants que volen gaudir d’aquestes vistes han de pujar un total de 38 metres repartits en 189 esglaons fins a arribar a la zona visitable del mirador, a 58 metres sobre el mar.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies