Quatre establiments de Torredembarra venen la gorra de la campanya Posa’t la Gorra

L’Ajuntament de Torredembarra col·labora, un any més, amb la Campanya de Sensibilització “Posa’t la Gorra!” que organitza anualment l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc) i que celebrarà la seva gran festa el proper diumenge 10 de juny a Port Aventura. Aquest any es commemoren els 15 anys de solidaritat amb el càncer infantil.

Per col·laborar amb aquesta iniciativa es pot comprar la gorra, símbol de la campanya, amb un cost de 20 € i permet l’entrada gratuïta el dia 10 de juny al parc durant tot el dia. La gorra només és pot adquirir de manera anticipada al web de www.posatlagorra.org  i també en aquests punts de venda autoritzats a la vila:

–        Farmàcia Miramar – c. Passeig Miramar, 193

–        Pastisseria Cal Jan – c. Antoni Roig, 66

–        Vadenenes – c. Pere Badia, 12

–        Victor Kids – c. Antoni Roig, 44

Només amb un click es pot comprar la gorra (entrada) on-line i passar directament pel torn de les entrades del parc.

Els diners recollits en aquesta campanya aniran destinats a millorar la qualitat de vida dels nens i nenes malalts de càncer, per una banda millorant les seves condicions a l’hospital, donant suport psicosocial i per l’altra mantenint la Casa dels Xuklis (una casa d’acollida per les famílies que s’han de desplaçar de les seves localitats per rebre el tractament als hospitals de referència).

El projecte FutbolNet de la Fundació FC Barcelona fa una jornada oberta a Torredembarra dissabte

Una de les sessions del projecte FutbolNet a Torredembarra. Foto: Cedida

Una de les sessions del projecte FutbolNet a Torredembarra. Foto: Cedida

Aquest dissabte, de les 17 a les 20 h, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, FutlbolNet organitza una jornada oberta a joves i infants amb partidets de futbol en un camp improvisat, decorat amb grans banderes, uns inflables i música d’acompanyament.

Torredembarra ha estat una de les 48 localitats on s’ha implementat el projecte FutbolNet de la Fundació FC Barcelona amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria d’Esport. El programa s’ha desenvolupat a les instal·lacions de l’Institut Torredembarra, en dues sessions de dues hores per setmana i hi han pres part quaranta nois i noies.

El futbol de FutbolNet té unes regles especials. Per exemple, no existeix la figura de l’àrbitre sinó la del “mediador”, un moderador que tutela el joc sense amonestar. Els equips són mixtos. Les sessions es divideixen en tres parts: una discussió anterior al partit per parlar del valor que es treballarà durant la sessió i pactar les normes del partit, un partit de futbol i una xerrada posterior. El diàleg es converteix en una part del joc i no en un complement.

Durant la seva aplicació, FutbolNet fa incidència en cinc valors com a essencials: esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador no és el que marca més gols sinó el que millor ha aplicat les normes del valor.

Torredembarra acollirà el Campionat d’Espanya de Seleccions infantils de Futbol Sala

Un moment de la presentació del campionat. Foto: Anna F / Torredembarra

El Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra ja està a punt per acollir el Campionat d’Espanya de seleccions territorials infantil femení de futbol sala que tindrà lloc del 24 al 26 de maig i en el qual hi prendran part nou seleccions.

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació d’aquest esdeveniment esportiu amb la presència del regidor d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra, Raúl García; el president del Subcomitè dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Futbol Sala, Gonzalo de Azkarate-Gaztelu; José Miguel Calle, president del Comitè Català de Futbol Sala, i el president del Club Futbol Sala Torredembarra, Xavier Suárez.

La fase de grups es durà a terme als pavellons de Torredembarra, del Vendrell i de Salou i les semifinals i final tindran lloc a Torredembarra. Les seleccions territorials que hi prenen part són: Catalunya, Madrid, Castella La Manxa, Regió de Múrcia, Andalusia, Melilla, Cantàbria, La Rioja i Ceuta.

El calendari dels partits a Torredembarra és el següent:

Fase grups:

Dimecres 24 de maig
10 h Madrid – Castella La Manxa (Grup B)
12 h Andalusia – Melilla (Grup A)
18 h Perdedor 1r Grup B – Múrcia
20 h Catalunya – Perdedor 1r Grup A

Dijous 25 de maig
12 h Catalunya – Guanyador 1r Grup A
Semifinals:

Dijous 25 de maig
18 h 1r Grup A – 1r Grup B
20 h 1r Grup C – 2n millor tres grups

Final:

Divendres 26 de maig
12 h Guanyadors 1a i 2a semifinals

Fins al 19 de juny, obert el termini per sol·licitar subvencions per al pagament del lloguer

La Regidoria d’Acció Social informa que, fins al proper dia 19 de juny, és obert el termini per sol·licitar subvencions per al pagament del lloguer al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

Cal destacar que Torredembarra és un dels municipis on s’han tramitat més ajuts per al pagament de lloguer: l’any 2016 es van tramitar 288 ajuts. Per a més informació i presentació de documentació, els interessats s’han d’adreçar a l’Oficina de l’Habitatge de Tarragona, al carrer de les Coques, 3.

Aquests ajuts són per al lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge per a sectors de població en risc d’exclusió social. Aquests ajuts estan adreçats a persones que siguin titulars d’un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits de la convocatòria. L’import de la subvenció serà del 40 per cent de l’import del lloguer anual de l’habitatge habitual i permanent, amb un límit màxim de 2.400 euros anuals per habitatge.

Per a més informació sobre els requisits podeu consultar al web: http://habitatge.gencat.cat

Campanya de control del transport escolar a Torredembarra

Agents de la Policia Local inspeccionen un autobús

Des d’avui i fins al diumenge 28 de maig, la Policia Local de Torredembarra posarà en marxa la campanya coordinada de control del transport escolar i de menors.

Per aquest motiu i atenent a les directrius del Servei Català del Trànsit per les Policies Locals de Catalunya, i en col·laboració amb les unitats especialitzades de Transports dels Mossos d’Esquadra de Trànsit, es realitzaran inspeccions en els vehicles de transport escolar que transiten per aquest municipi.

En aquestes inspeccions s’incidirà en les condicions tècniques, administratives i de seguretat dels vehicles i els seus conductors, a fi de comprovar que reuneixen tots els requisits exigits per la reglamentació vigent i garantir al màxim la seguretat del transport. Es prestarà especial atenció a aspectes com realitzar transport escolar sense autorització específica, no utilitzar el cinturó de seguretat o SRI, no disposar d’una plaça o seient per cada menor o incomplir les parades o itineraris fixats, entre d’altres..

D’altra banda, i amb motiu de les excursions, colònies i altres desplaçaments organitzats en alguns col·legis, es comprovaran l’estat dels pneumàtics, elements de seguretat, seients, portes i sortides d’emergència i el correcte estat documental del vehicle i nivells d’alcoholèmia del conductor.

En aquest sentit, la Policia Local demana la col·laboració dels diferents centres, entitats, pares i alumnes en la posada en marxa d’aquest dispositiu el qual serà analitzat i valorat periòdicament per al normal desenvolupament del servei a realitzar a la població.

La Policia Local de Torredembarra commemora els 25 anys d’Educació Viària a les escoles del municipi

Imatge d’arxiu de la Policia Local de Torredembarra. Foto: Tarragona21

La Policia Local commemora els 25 anys d’Educació Viària a les escoles de Torredembarra amb un seguit d’activitats que es duran a terme del 22 al 27 de maig i que tindran com a protagonistes els escolars del municipi i també els projectes de futur com la presentació del projecte de parc d’educació viària.

Les activitats programades són les següents:

Del 22 al 27 de maig, al Pati del Castell: Exposició de cartells relacionats amb l’educació viària, creats per alumnes dels centres escolars de Torredembarra. Hi han pres part un total de 116 alumnes. El cartell guanyador serà emprat per anunciar l’educació viària durant el curs escolar 2017-2018. Les tres escoles participants rebran cadascuna un obsequi en material escolar per valor de 150 €. El guanyador es donarà a conèixer durant l’acte de cloenda del 27 de maig. Un total de 219 alumnes també han pres part en la celebració dels 25 anys redactant rodolins, una selecció dels quals seran emesos com a falques per l’emissora municipal de ràdio Ona la Torre.

24 i 25 de maig, a l’aparcament del carrer dels Filadors: Parc mòbil d’educació viària, facilitat pel Servei Català de Trànsit i simulador de conducció facilitat per la casa Honda. Activitats interactives a càrrec del monitor d’educació viària de la Policia Local de Torredembarra. Horari: de 10 h a 13 h i de 15 h a 18 h.

25 de maig, a l’aparcament del carrer dels Filadors: Exposició de vehicles d’emergències i altres relacionats amb educació viària. Vehicles de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers, Servei d’Emergències Mèdiques i Protecció Civil. Presència unitat canina de rescat K9 de Creixell. Horari: de 10 h a 13 h i de 15 h a 18 h.

25 de maig, a les 10 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament: Jornada “Trajectòria de la tasca desenvolupada pels monitors d’educació viària al llarg dels últims anys”. Hi prendran part monitors d’educació viària de policies locals, mossos d’esquadra i altres persones implicades en aquesta tasca.

27 de maig, a les 12 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament: Acte institucional de cloenda, presidit per l’Hble. Sr. Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Durant aquest acte es durà a terme la presentació del projecte de parc d’educació viària de Torredembarra.

Col·laboradors: Servei Català de Trànsit, Mossos d’Esquadra, Bombers Generalitat de Catalunya, Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Servei d’Emergències Mèdiques, Forces i cossos de seguretat, Unitat canina rescat K-9 de Creixell, HONDA.

L’educació viària va entrar per primera vegada a les escoles del municipi el curs 1991-1992 de la mà de la Policia Local de Torredembarra i any rere any es van anar ampliant els alumnes als quals anava dirigida. En aquests 25 anys, han estat més de 35.000 els alumnes que han rebut classes i xerrades relacionades amb aquest àmbit el comportament cívic.

La Policia Local de Torredembarra incorpora vuit agents interins

Els nous agents que s’han incorporat al cos

La Policia Local de Torredembarra ha incorporat vuit agents amb caràcter interí provinents de la borsa de treball que s’ha creat fruit d’un procés selectiu que ha tingut lloc aquest any.

La incorporació d’aquests agents no suposa un increment de la plantilla, sinó que venen a cobrir places que es trobaven vacants, tal com ha explicat el regidor de Governació, José García.

Concretament, cinc agents cobriran vacants fins que es digui a terme la provisió definitiva de les places, dos estaran durant sis mesos realitzant tasques a les platges i la façana marítima del municipi i un es troba substituint una baixa.

Amb la incorporació d’aquests agents es pretén millorar el servei i cobrir les mancances de personal de manera provisional. A part dels dos agents destinats a platges, dos es destinaran a la unitat de reforç i quatre a la unitat de trànsit i disciplina viària.

Els agents interins han realitzat i superat un curs de formació de 120 h realitzat per l’Institut de Seguretat Pública i han disposat de dos mentors durant les 30 h de pràctiques dutes a terme al municipi per avaluar-los.

Ona la Torre celebra deu anys

Un pastís per celebrar els deu anys de l’emisora

El pròxim divendres 19 de maig, Ona la Torre (107.0 FM), l’emissora de ràdio municipal de Torredembarra, celebra 10 anys des de la seva inauguració. És per això que durant tot un any es duran a terme diferents actes per commemorar l’efemèride.

Per donar inici a la celebració es farà una tertúlia radiofònica dedicada a la comunicació i la ràdio local el divendres 19 de maig, a les 11 h, als estudis d’Ona la Torre, en el marc del magazín ‘En parlem’, conduït per la Sònia Ferrer. Aquesta tertúlia comptarà amb els periodistes i comunicadors Jordi Salvat (Diari Ara), Albert Bonet (primer director d’Ona la Torre, periodista freelance), Guillem Bargalló (Baix Gaià Diari), Sònia Camí (Roda de Berà Ràdio), Albert Jansà (Altafulla ràdio), Antoni Vilà (exdirector del Diari de la Torre) i Anna Plaza (Ona la Torre i Fet a Tarragona).

El mateix divendres, a partir de les 20 h, s’oferirà el programa esportiu ‘El Xiulet’, conduït per Toni Cansino, en directe des del Parc de Cal Llovet. Durant el directe es comptarà amb els col·laboradors habituals així com amb la presència de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor d’Esports, Raúl Garcia. Durant el programa el Club Biketrial Costa Daurada farà una exhibició. En acabar el programa, a les 21.00h, hi haurà música en directe amb el Grup d’Havaneres “Xató”.

Dissabte, de 10 h a 22 h es farà una marató radiofònica, també des del Parc de Cal Llovet. En aquesta jornada festiva passaran pels micròfons de la ràdio diversos col·laboradors i treballadors de l’emissora i també es comptarà amb les actuacions musicals de Grupo Nostalgia, Sol Baker i Charly Soler, Llongue i els Julivert.

A més, es comptarà amb la presència i les actuacions de diverses entitats del municipi, entre elles: Nois de la Torre, Country la Torre, Agrupació Sardanista l’Antina, Ball de Diables Infantil de Torredembarra, Fundació Onada, Associació de Jubilats i Pensionistes, Biblioteca Mestra Maria Antònia, Agrupació Mediambiental la Sínia, La Torre Camina, Gete-EeAC i Gepec-Edc.

Torredembarra busca famílies d’acollida per a nens sahrauís

Cartell de la campanya d’acollida de Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra treballa per reprendre l’acollida de nens i nenes sahrauís de 10 a 12 anys durant l’estiu al municipi, després que el 2012 va ser el darrer any que es va dur a terme aquesta iniciativa a la Torre.

Per aquest motiu, la Regidoria d’Acció Social i Cooperació col·labora en el projecte Vacances en Pau 2017 junt amb la delegació del Front Polisari a Catalunya i les entitats solidàries catalanes amb el poble sahrauí.

Amb aquest projecte, que fa més de vint anys que s’organitza a Catalunya, famílies catalanes acullen infants sahrauís dels campaments de refugiats de Tindouf, durant els mesos d’estiu. Té com a objectiu facilitar que els infants puguin passar un estiu lluny de les dures condicions climatològiques dels campaments de refugiats, on el poble sahrauí viu exiliat des de fa més de quaranta anys, i conviure amb nens i nenes catalans, coneixent altres realitats.

El regidor d’Acció Social i Cooperació, Lluís Suñé destaca que el projecte facilita l’apropament entre dues cultures, la catalana i la sahrauí, i engresca les famílies a participar en el projecte.

Les persones interessades s’han de dirigir a les oficines de la Regidoria d’Acció Social (carrer de la Muralla, 16) on rebran tota la informació.

Torredembarra celebrarà diumenge el Dia Internacional de la Diversitat Biològica

Torredembarra se suma, aquest proper diumenge, a la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Biològica que se celebra, des del 20 de desembre de 2000, cada 22 de maig.

Aquest dia va ser creat per decisió de l’Assemblea de l’ONU per a “informar i conscienciar la població i als Estats sobre les qüestions relatives a la biodiversitat”.

Entre els actes previstos, la Regidoria de Sostenibilitat, amb la col·laboració del GEPEC i de GETE-Ecologistes en Acció, durà a terme un mosaic d’animals marins amb taps de plàstic, de les 11 h a les 13.30 h, al Centre d’Activitats Ambientals Cal Bofill.

Les famílies participants podran usar unes fitxes d’animals marins preparades per a dibuixar, amb guixos, els perfils de tortugues marines, dofins o balenes. Amb aquests dibuixos (alguns ja estaran fets), les famílies podran posar damunt d’aquestes ratlles, els taps que ja estaran preparats i separats per colors. Amb aquesta acció es pretén conscienciar de que un tap de plàstic triga 1.000 anys a descompondre’s.

Torredembarra, farta que les papereres s’usin com a contenidors de la brossa

 

Una paperera usada com a contenidor

Torredembarra està farta que s’usin les papereres com a contenidors de la brossa. La Regidoria de Sostenibilitat i la Regidoria de Via Pública i Manteniment de l’Ajuntament de Torredembarra inicien aquesta setmana una nova campanya a peu de carrer sobre civisme i convivència ciutadana amb les agents cíviques del Programa de treball i formació que du a terme l’Ajuntament, en el marc dels programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Concretament, aquesta campanya tracta sobre les conductes cíviques en relació a la neteja de la via pública i se centrarà en l’ús correcte de les papereres. La seva durada serà d’un mes i els primers quinze dies es realitzarà al nucli antic, coincidint amb una altra campanya de reforç de la recollida porta a porta i la correcta separació de la fracció orgànica que impulsa la Regidoria de Sostenibilitat i la duen a terme agents ambientals de La Sínia i del GETE-EdC. També aprofiten per renovar el material que es lliura als veïns de la zona (cubells, bosses compostables…).

La campanya de les agents cíviques recorda que les papereres no són contenidors de brossa i que el seu mal ús pot comportar sancions de 60 a 300 €, d’acord amb l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana de Torredembarra. Una altra tasca que realitzaran les agents és actualitzar el mapat de papereres del municipi i detectar en quins indrets caldria posar-ne més i també on es produeixen més actes incívics per a prendre les mesures oportunes.

Des que el mes de febrer es va iniciar el programa d’ocupació, les agents cíviques ja han desenvolupat o col·laborat en diverses campanyes informatives: sobre la tinença responsable d’animals de companyia i una altra d’específica per als comerços sobre el desplegament de la nova taxa d’escombraries. Restarà pendent dur-ne a terme una altra de conscienciació del bon ús de les platges.

Bona arrencada de la ruta de tapes de Torredembarra

Una tapa torrenca, prop de la platja. Foto: Anna F / Ajuntament

L’èxit de participació de les anteriors edicions fa que Torredembarra torni a presentar el DTapes, amb la participació de 54 establiments del municipi.

La ruta tapera tindrà lloc del 12 al 28 de maig, amb el preu de 2,5 € per tapa + beguda. Una de les principals novetats és que enguany s’amplien fins a 7 els restauradors que participaran amb tapes dolces. L’organització va a càrrec de les regidories de Turisme, i de Comerç, Indústria i Activitats.

Com en d’altres ocasions, per incentivar la participació, es realitzaran diferents sorteigs: amb un mínim de 10/tapes segells diferents es pren part en el sorteig de 10 lots de productes Maystar Cosmética, 10 packs d’ampolles de Cervesa Estraperlo, 10 visites guiades per a dues persones al far, nucli antic o Indians + bossa de marxandatge. Per participar en el sorteig cal votar la millor tapa a través de la butlleta de vot que es pot trobar al desplegable on s’han de segellar les diferents tapes que els participants vagin consumint.

Obertes les inscripcions per als cursos de natació d’estiu de Torredembarra

La Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra obre avui les inscripcions per als cursos de natació d’estiu, que s’impartiran del 26 de juny al 25 d’agost, en horari de tarda, de 17 h a 20.45 h, a la piscina municipal de la zona esportiva.

S’hi realitzen els d’Iniciació de 1r nivell, Iniciació de 2n nivelll, Perfecció, Aiguagym i Natació per adults. Es preveuen tres cursets intensius: del 26 de juny al 14 de juliol, del 17 de juliol al 4 d’agost, i del 7 al 25 d’agost. Tots els cursos, que es distribueixen per edats i nivell, són diaris, de dilluns a divendres, menys els cursos de natació per adults i Aiguagym que es fa dos dies a la setmana.

Les inscripcions es tramiten a les oficines de la piscina municipal, fins al 15 de juny  en horari de 9 h a 20 h. Per a més informació, podeu trucar al telèfon 977640025 extensió 861.

Imatges de la Batalla de Torredembarra

Torredembarra s’ha submergit aquest cap de setmana en el els fets del segle XVIII, en el que es coneix com la Batalla de Toredembarra, la derrota de les tropes austriacistes davant les del rei Borbó.

No hi ha hagut assalt, i la festa s’ha ampliat amb balls populars i romanços, fent-la més humana. Però no ha faltat la celebració de l’homenatge que un regiment de Miquelets ha fet als caiguts en la batalla, amb la desfilada de tropes, ofrena floral i salves d’honor.

Fotos: Tarragona21 / Anna F-Ajuntament

 

Els millors articles sobre turisme i sobre Torredembarra tenen premi: els 8.000 euros del Mañé i Flaquer

Presentació dels XXX Premis Mañé i Flaquer. Foto: Tarragona21.cat

La regidora de Cultura Núria Batet i el director de relacions externes i comunicació de Repsol Josep Bertran. Foto: Tarragona21.cat

6.000 euros pel millor article o reportatge periodístic sobre qualsevol indret del món, i 2.000 euros pel que tingui a veure amb qualsevol aspecte (històric, social, cultural, turístic, patrimonial…) de Torredembarra. Aquestes són les dotacions econòmiques del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que enguany celebra la XXX edició fent un recordatori dels protagonistes d’anys anteriors.

Termini fins el 30 de setembre

El 30 de setembre acaba el termini per presentar els reportatges que optin al que “probablement és el premi de periodisme més antic de Catalunya”, en paraules de Josep Bertran, el director de Relacions Externes i Comunicació de Repsol, l’empresa que patrocina els premis. La regidora de Cultura de Torredembarra, Núria Batet, ha recordat que la primera edició va tenir lloc el 1970.

Tot tipus de mitjans

Hi poden optar treballs per tot tipus de mitjans: premsa diària, periòdica o especialitzada, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o TV. Els treballs audiovisuals hauran d’anar acompanyats del guió, i els que estan publicats a Internet s’han de lliurar impresos o en un arxiu, però en tot cas s’han de mostrar tal i com s’han publicat al web. Un mateix autor pot presentar diferents treballs, però no s’accepten sèries, sinó articles per separat.

Lloc web dels premis en construcció

Coincidint amb aquesta 30ª edició, el premi inaugurarà un lloc web sobre els premis on, a banda de les bases i les condicions, també es podran consultar un històric d’articles premiats. Mentre no s’obre aquest web, es pot demanar més informació sobre els premis als telèfons 977 130 730 o 977 640 025. Els treballs s’han de presentar a l’adreça de correu electrònic premis@torredembarra.cat, amb les referències personals de l’autor, inclosos un telèfon i una fotocòpia del DNI.

“No busquem una guia de viatges”

“A banda de la qualitat i l’originalitat, és important que no siguin només per entesos. És a dir, que puguin arribar a tothom i que tinguin repercussió”, ha manifestat Bertran, preguntat sobre els criteris que es tenen en compte per escollir els treballs premiats. “No busquem una guia de viatges, busquem la vessant periodística”, ha puntualitzat Batet.

El jurat

El jurat el formen el director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació, Jordi Farré; el director de SER Catalunya, Josep Maria Girona, el director de Comunicació de Repsol, Juan Navarro; la presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Sara Sans i el coordinador del suplement Cultura/s de La Vanguardia i Premi Nadal de 2013, Sergio Vila-Sanjuán. Els premis s’entregaran en una gala al Casal de Torredembarra que se celebrarà a la tardor.

Tractaments preventius contra els mosquits a Torredembarra

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra està duent a terme, com cada any, els tractaments preventius contra els mosquits en aquells indrets susceptibles de tenir-ne.

Aquests tractaments tenen lloc des del 15 de març fins al 31 d’octubre en els següents llocs:

Espai d’interès natural dels Muntanyans (EIN), a indrets on es produeixen entollaments d’aigua, als passos subterranis de desguàs a l’alçada de l’EIN, a la rasa situada entre el Club Marítim i Cal Bofill i a l’estany de la Roca Foradada.

Tot i els tractaments que du a terme l’Ajuntament de Torredembarra és possible que en alguns moments i en diferents zones del municipi es puguin detectar un nombre de mosquits més elevat de l’habitual provinent d’àrees limítrofes amb el municipi on no s’hagin pres mesures preventives.

Afeccions de trànsit per treballs de conservació a la N-340 a Torredembarra i la Riera de Gaià

Imatge d’arxiu de la N-340.

Segons informa la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, del  9 de maig a l’11 de maig es faran treballs de conservació a la N-340, als termes municipals de Torredembarra i la Riera de Gaià, per reparació de juntes a dues estructures de la carretera.

El dia 9 de maig, de les 8 a les 19:00 hores, s’afectarà el trànsit a la N-340, quilòmetre 1178,500, marge dret (trànsit sentit Barcelona), terme municipal de Torredembarra. Es desviarà la circulació a la rotonda de l’enllaç amb la carretera T-210 des d’on podran incorporar-se de nou  a la N-340.

Els dies 10 i 11 de maig, de les 8 a les 19:00 hores, s’afectarà el trànsit al quilòmetre  1173,700, als dos marges, ocupant un carril i utilitzant el que queda lliure per regular el trànsit de forma alternativa.  En aquest cas, l’estructura és sobre el riu Gaià.

Els treballs  es senyalitzaran convenientment i es portaran a terme si ho permet la situació meteorològica.

La Festa de la Batalla de Torredemarra potenciarà la societat civil i la vida quotidiana del 1700

Estris recreació d’època durant la presentació avui de les activitats

Torredembarra celebra una nova edició (la desena) de la Festa de la Batalla una recreació històrica del fet d’armes que va succeir a la vila en el marc de la Guerra de Successió, el 16 de juliol de 1713.

Els dies 13 i 14 de maig, la plaça del Castell i els carrers del nucli antic tornaran a ser l’escenari d’aquest esdeveniment que organitza la Regidoria de Turisme. Aquesta edició presenta un seguit de novetats amb la voluntat de seguir donant-li un caràcter més cultural, enguany més centrat a donar a conèixer l’aspecte més social i quotidià d’aquella època, tal com ha explicat el regidor de Turisme, Jordi Solé, en la presentació que s’ha dut a terme aquest matí.

Principals novetats:

• Romanços de guerra (música de l’època). Actuacions dissabte 13 de maig, a les 18 h, a la plaça del Castell i a les 19.30 h, a la plaça de la Vila. A càrrec de Fil i Canya.
• Taller de danses del 1700, a càrrec dels Bastoners de Malla, diumenge 14 de maig, a les 12.30 h i a les 18 h, a la plaça del Castell.
• Exposició: personatges i batalles de la Guerra de Successió 1705-1714. Un total de 25 plafons repartits en 25 comerços del carrer d’Antoni Roig i de Joan Güell.
• Espectacle itinerant d’animació i teatre: La Crida dels Jocs, a càrrec de Xarop de Canya. Un viatge al 1714 de la mà de dos personatges històrics de l’època. Diumenge, 14 de maig, a les 13 h i a les 18.30 h, per l’espai de la fira i la plaça de la Vila.
• Visita guiada al Castell i centre històric. Dissabte 13 de maig, a les 12 h i a les 18.30 h i diumenge 14 de maig, a les 18.30 h. Inscripció a la pàgina web www.turismetorredembarra.cat o el mateix dia de la visita, al Pati del Castell. Preu: 3 €. Places limitades.
• Galeta de la Festa de la Batalla. La pastisseria Cal Jan ha preparat una galeta commemorativa de la Festa de la Batalla. El consum de xocolata a Catalunya s’intensifica com a menja social a principi del segle XVIII. Dissabte, a les 12 h i a les 18.30 h, i diumenge, a les 18.30 h: Ofici de la Xocolata. Cal Jan farà creacions de xocolata dins del Pati del Castell. Fins a exhaurir existències.

Grup de recreació històrica i activitats al campament militar:

Miquelets de Catalunya que recrearan les següents unitats militars: Regiment d’infanteria de la Diputació del General (Generalitat), Regiment de Fusellers de Muntanya o Miquelets de Joan Vilar i Ferrer – Reg. Vicenç Ferrer. Durant tot el cap de setmana per l’espai de la fira.

Diumenge, 14 de maig, a les 12 h, a la Torre de la Vila: Desfilada de tropes, ofrena floral i salves d’honor.

Activitats infantils, espai d’experimentació i joc lliure: (al C/ Ample).

Mercat del 1713: dolços, embotits, artesania, etc. i demostració d’oficis antics.

Cada any les activitats de la Festa de la Batalla de Torredembarra es complementen amb una exposició. En aquesta edició serà “El Regne de Catalunya (Memorial 1714). Aquesta exposició ja es pot visitar fins al 14 de maig, de dilluns a divendres, de 9 h a 20 h, i dissabte i diumenge, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h.

La presentació de la Festa que ha tingut lloc aquest matí ha comptat amb la participació del regidor de Turisme, Jordi Solé; el responsable tècnic de la Festa, Pere Tardà (Cat Patrimoni), i Rafel i Magí, de Cal Jan.

El 16 de maig s’obre el període de preinscripció de l’Escola Municipal de Música de Torredembarra

L’Escola Municipal de Música de Torredembarra obrirà, del 16 al 31 de maig, el període de preinscripció per al curs vinent tot i que la matrícula és oberta durant tot l’any, sempre que hi hagi places disponibles.

L’escola ofereix diverses possibilitats: per a alumnes de 3 a 5 anys classes, col·lectives de sensibilització; per als de 6 a 11 anys, programació que inclou (entre altres i segons el curs) instrument, llenguatge musical, cant coral i conjunt instrumental i per als de 12 anys d’edat o més s’ofereixen diversos programes adreçats a cobrir les diferents demandes i necessitats de l’alumne/a.

Els instruments que es poden estudiar són: baix elèctric, bateria, clarinet, flauta travessera, guitarra, piano, saxo, violí, viola i violoncel, així com percussió clàssica i moderna També s’ofereixen estudis d’instruments de música tradicional com la gralla, la tarota, el flabiol i tamborí o la xeremies, i percussió clàssica i moderna així com bateria.
Així el calendari previst de preinscripcions i matrícula és: preinscripcions del 16 al 31 de maig, de dilluns a divendres de 8.30 h a 14.00 h, a la Regidoria d’Educació (C. Alt de Sant Pere, 35).

La llista d’alumnes admesos i d’espera es farà pública el dia 8 de juny de 2017 al tauler d’anuncis de la Regidoria d’Educació, i la matrícula serà del 12 al 23 de juny, de dilluns a divendres, de 8.30 h a 14.00 h, a la Regidoria d’Educació.

Per a més informació podeu dirigir-vos, de dilluns a divendres, de 8.30 h a 14.00 h, a la Regidoria d’Educació, al carrer Alt de Sant Pere, núm. 35. Telèfon: 977 64 00 25 ext. 881-882-884.

Torna el DTapes per Torredembarra amb 54 establiments participants

Una de les tapes participants

L’èxit de participació de les anteriors edicions fa que Torredembarra torni a presentar el DTapes, amb la participació de 54 establiments del municipi.

La ruta tapera tindrà lloc del 12 al 28 de maig, amb el preu de 2,5 € per tapa + beguda. Una de les principals novetats és que enguany s’amplien fins a 7 els restauradors que participaran amb tapes dolces. L’organització va a càrrec de les regidories de Turisme, i de Comerç, Indústria i Activitats.

Com en d’altres ocasions, per incentivar la participació, es realitzaran diferents sorteigs: amb un mínim de 10/tapes segells diferents es pren part en el sorteig de 10 lots de productes Maystar Cosmética, 10 packs d’ampolles de Cervesa Estraperlo, 10 visites guiades per a dues persones al far, nucli antic o Indians + bossa de marxandatge. Per participar en el sorteig cal votar la millor tapa a través de la butlleta de vot que es pot trobar al desplegable on s’han de segellar les diferents tapes que els participants vagin consumint.

A la pàgina web de Turisme es pot trobar tota la informació relacionada amb el Dtapes Torredembarra. També es podrà prendre part en el concurs Instagram publicant les imatges que facin referència a l’esdeveniment amb l’etiqueta #DtapesTdb2017 per accedir a un dels premis a les 3 millors fotografies.