.

Presentació del circuit visual adaptat dels Muntanyans: Foto: Anna F.-Aj.Torredembarra

El projecte d’ampliació i millora del circuit visual adaptat dels Muntanyans, elaborat per l’Ajuntament de Torredembarra a través de la Regidoria de Sostenibilitat, ha rebut una subvenció del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya per un import de 8.820 €, el que representa el 70 % del pressupost total (12.600 €).

L’actuació contempla la substitució de les passeres deteriorades pel pas del temps del circuit que rodeja l’estany del Sol i l’ampliació del circuit a la zona de l’estany de Clarà amb cartelleria especial en braille i amb els elements de corda que ajuden les persones amb ceguesa o altres problemes visuals a orientar-se. També es repintaran les baranes i la línia de terra que permet orientar-se a les persones amb visió reduïda i s’eliminarà vegetació i branques que poden representar obstacles a l’entrada i sortida del recorregut.

El circuit visual adaptat per a persones amb ceguesa va entrar en funcionament el 2019. Era una actuació emmarcada en el projecte MITOMED +, liderat a Catalunya per l’Institut de Recerca en Turisme de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. En aquell moment, es va dur a terme una primera fase del projecte. La millora i ampliació del ciruit que es vol dur a terme ara té en compte les propostes rebudes de persones usuàries.