.

Imatge de la celebració de Sant Jordi de 2023. Foto: Cedida/Anna F.Aj. Torredembarra

La plaça de Mossèn Joaquim Boronat tornarà a acollir la celebració de la Diada de Sant Jordi a Torredembarra el pròxim dimarts, 23 d’abril, amb les tradicionals parades de llibres i roses, així com de les entitats locals, i la participació d’autors locals que signaran les seves publicacions. L’horari serà de 9.30 a 20 h.

Els expositors que tindran parada a la plaça seran Cal Serenet, llibres de vell Sardà, Pupi Flors, Ingrid Virgili i La Rasa. L’Ajuntament de Torredembarra, a través de les regidores de Cultura i de Turisme, també hi serà present amb a venda d’edicions pròpies i la promoció d’activitats com la Gimcana Troba els 20 llibres ‘Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra’.

També hi haurà representació d’entitats amb Agrupament Escoltes Els Salats d’Escoltes Catalans, Associació Torrecat, Centre d’Estudis Sinibald de Mas, Càritas Torredembarra, Fundació Onada, Agrupació Sardanista l’Antina, Colla Castellera Xiquets de Torredembarra, Asociación Iberoamericana La Torre, Asociación Fotoamigo, Associació de Pessebristes de Torredembarra i Assoc. de Voluntaris de Protecció Civil.


Altres notícies:


El programa es complementarà amb la signatura de llibres de diversos autors, com ara Enric Grangel Llop, de 10 a 12 h i de 17 a 20 h –amb els llibres “Miklagart” i “Torroja”–; Núria Gómez Granés de 10 a 12 h –amb el llibre “Desde mis labios”; Josep Pujol i Vila de 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h –“El meu paissatge interior”–;  Jordi Suñé Morales, de 12 a 13.30 h –amb el llibre “10 retalls de Baix Gaià”–; Gabriel Comes Nolla d’11 a 13 h –“Petites estones de lectura amb avis i àvies. Retalls de vida de Baix a Mar. Més retalls de vida de Baix a Mar”–; Víctor Fernández García d’11 a 13 h –amb els llibres “El sistema del Gusano”, “Pax” i “Pyramidal”; i Fernanda Quintana d’11 a 13 h –amb els llibres “Marilé y el bosque perdido” y “Gardenia”.

L’emissora municipal de ràdio Ona La Torre estarà a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat amb un programa especial en directe de 10 a 13 h. Entrevistaran autors locals com Rosalia Ciuró, Jordi Suñé, Gabriel Comes, Núria Gómez Granés, Maria Dolors Garcia Pastor, Víctor Centelles, Vlad Strange, Víctor Fernández i la cantant i col·laboradora d’Ona La Torre Sol Baker, que estrena la seva biografia.

A les 20 h, emetrà un programa especial amb el Centre d’Estudis Sinibal de Mas que han dissenyat per participar en la commemoració de les efemèrides d’escriptors que enguany ha convocat la Institució de les Lletres Catalanes (Àngel Guimerà, Joan Salvat-Papasseit, Vicent Andrés Estellés i Montserrat Vayreda). El programa, produït per Ona la Torre amb continguts elaborats pel Centre d’Estudis, inclourà lectures breus de textos dels autors esmentats a càrrec de representants de les associacions, entitats, clubs i institucions de Torredembarra.