.

Terrenys de l’antiga pedrera de Salou on està previst construir la futura dessaladora i l’equipament cultural. Foto: Cedida

La dessaladora que serà construïda a la zona de la Pedrera de Salou inclourà un espai cultural i escènic polivalent que podrà acabar sent un referent a la zona, gràcies a la seva ubicació privilegiada i funcionalitat. Aquest nou equipament cultural, que és una proposta de l’alcalde de Salou, proporcionarà vistes espectaculars al Mediterrani i un emplaçament únic per a l’organització d’activitats culturals i festivals, sobretot durant l’estiu.

Pere Granados ha ressaltat la dualitat del projecte: “Aquesta iniciativa no només respon a pal·liar la necessitat de recursos hídrics, sinó que també és una aposta per convertir Salou en un referent cultural de Catalunya i del Mediterrani”.
El projecte ha rebut una bona acollida en les primeres converses amb entitats com el Port de Tarragona i la Subdelegació del Govern espanyol, que han mostrat el seu suport al projecte. El diàleg constant entre els diferents nivells de govern espanyol ha estat essencial per avançar en el projecte, que es compromet, d’una banda, a conservar el medi ambient i el paisatge local i de l’altra, a apostar per la cultura.


Altres notícies:


Amb una visió de futur, Salou espera que l’espai on es construirà la dessaladora –que servirà també per abastir el municipi– no sigui només una instal·lació funcional, sinó que es converteixi en un lloc on residents i visitants puguin connectar amb la natura i l’art, marcant un punt d’inflexió en la concepció de projectes d’aquesta magnitud.

Aquest nou equipament polivalent servirà per difondre la cultura i posicionar Salou com un exemple de com integrar infraestructures sostenibles i enriquiments culturals i escènics en un mateix projecte.