.

.

TOTS 21

Exposició dels 50 anys d’Òmnium Tarragonès, a la Biblioteca de Torredembarra

La mostra està produïda pel Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu, en col·laboració amb Òmnium Cultural. Foto: Anna F. / Ajuntament

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’exposició commemorativa dels 50 anys d’Òmnium Cultural al Tarragonès que es podrà visitar fins al 26 de febrer, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

L’exposició pretén oferir un recorregut per la trajectòria de l’entitat, posant de manifest els canvis que ha sofert la delegació territorial al llarg dels seus cinquanta anys a través de documents, cartells i imatges que reflecteixen la seva història.

La mostra està produïda pel Centre d’Imatges de Tarragona / L’Arxiu, en col·laboració amb Òmnium Cultural.

Horari de visita: De dilluns a divendres, de 16 a 20 h. Dimarts, de 10 a 13 i de 16 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 13 h.

Redacció

 

Presentació del llibre La experiencia de educar, de Maria Alegret, a la Biblioteca de Torredembarra

El proper dimecres 26 de gener, a les 17.15 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, es durà a terme la presentació del llibre «La experiencia de educar» amb l’autora, Maria Alegret. Posteriorment, tindrà lloc un debat on es parlarà sobre educació de manera interactiva i vivencial.

Maria Alegret és mestra d’educació infantil i primària des de fa més de quinze anys. Ara també és professora de secundària, per a cicles formatius de grau mig i superior. La seva formació ha passat per cursar un màster de coaching que aplica des de aleshores amb el seu alumnat. Assessora famílies i adolescents. Desenvolupa tallers de creixement personal amb joves i adults. També s’ha format en PNL (programació neurolingüística) i ha treballat amb nois i noies d’altes capacitats. Tot això i els seus anys d’experiència professional l’han portat a escriure aquest llibre. Ha volgut escriure sobre la seva experiència educativa i  continuar reflexionant sobre ella.

Cal reservar plaça per assistir a la presentació al telèfon 667 17 12 91.

Per a més informació: biblioteca@torredembarra.cat

Redacció

 

Incendi sense ferits d’una cuina a Torredembarra

Imatge de la intervenció de bombers i policia local. Foto: Ajuntament

Un incendi ha obligat a mobilitzar aquest matí 4 dotacions de Bombers i agents de la Policia Local de Torredembarra. El foc ha afectat una cuiina en un habitat de l’avinguda President Companys, sense produir danys personals. 

Redacció

 

Torredembarra busca un arquitecte municipal i un tècnic de contractació i patrimoni

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Torredembarra del 13 de gener ha aprovat les bases específiques de dos processos de selecció de personal: el d’arquitecte/a municipal i el de Tècnic/a d’administració general en l’àmbit de contractació i patrimoni, com a funcionaris interins i mitjançant el sistema de concurs oposició lliure.

El termini de presentació d’instàncies serà de vint dies naturals, a comptar des de l’endemà de la publicació al BOPT (pendent).

En tots dos casos, la presentació de les sol·licituds s’haurà de fer preferentment de forma telemàtica, mitjançant instància genèrica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Torredembarra https://seu-e.torredembarra.cat/

Si es presenta la sol·licitud a la seu electrònica, es pot sol·licitar el document d’autoliquidació de taxes, enviant un correu electrònic a l’adreça rrhh@torredembarra.cat adjuntant el document d’identitat amb la indicació del procediment selectiu al qual es desitja concórrer.

Més informació i bases: https://bit.ly/33hE9yM

Redacció

 

El barri torrenc de Clarà celebrarà Sant Sebastià adaptant els actes a l’actual situació sanitària

El 20 de gener és Sant Sebastià, el patró del barri de Clarà de Torredembarra. La situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 no permet l’organització dels actes festius que es duien a terme tradicionalment durant tot un cap de setmana. Per aquest motiu, s’ha adaptat el calendari d’actes.

El tradicional concert de la Coral Santa Rosalia tindrà lloc el dissabte 22 de gener, a les 20.30 h, a l’església de Sant Joan (Baix a Mar). Per poder mantenir les distàncies entre cantaires, no es podrà dur a terme a l’església de Clarà.

Els actes previstos per al diumenge 23 de gener són els següents:

A les 11 h, a l’Església de Clarà, tindrà lloc l’Ofici Solemne dedicat al patró de Clarà (amb aforament limitat).

D’11 a 13.30 h, a la plaça de Nelson Mandela, parc de jocs amb inflables per a totes les edats.

A les 11.30 h, a les pistes de petanca del Carrer del Camí del Moro, XII Campionat de Petanca Sant Sebastià per a principiants (inscripcions al telèfon 616 11 98 79).

A les 12.30 h, a la plaça de Nelson Mandela, actuació del trio «Bóssalo», que oferirà un repertori basat especialment en bossa nova.

En cas d’inclemències meteorològiques adverses, el parc de jocs i el concert es traslladaran a la Sala Gran del casal Municipal (carrer de la Capella, 6).

Redacció

 

Campanya de control de ciclistes i patinets elèctrics a Torrredembarra del 10 al 16 de gener

Pel que fa als patinets, es controlaran especialment els incompliments en les condicions de circulació.

Del 10 al 16 de gener, la Policia Local de Torredembarra realitzarà una campanya de control de ciclistes i de vehicles de mobilitat personal (VMP), coordinada en l’àmbit territorial català pel Servei Català de Trànsit.

En relació als ciclistes, es tindrà en compte les distraccions, la possible circulació de risc  i l’estacionament correcte. També els casos en què els conductors o conductores dificultin la mobilitat als ciclistes, circulin pel carril bici i posin en risc els ciclistes.

En relació als vehicles de mobilitat personal (VMP), es controlaran especialment els incompliments en les condicions de circulació com ara:

 • Circular per voreres i zones de vianants, amb l’excepció dels monopatins, patinets o aparells
  similars que ho facin a pas de persones.
 • Circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al de les places del
  vehicle.
 • Circular amb auriculars connectats a receptors o reproductors de so mentre es circula amb
  un VMP.
 • Utilitzar dispositius de telefonia mòbil durant la conducció d’un VMP.
 • Circular amb un VMP de nit o en situacions amb poca visibilitat, sense que el vehicle disposi
  de llum ni l’usuari porti roba o elements reflectants.

Pel que fa al consum d’alcohol i drogues, cal recordar que els conductors dels VMP estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues. A les infraccions fetes per menors d’edats conduint un VMP, han de respondre solidàriament de la multa imposada els pares, tutors, acollidors i guardadors legals. Finalment, cal recordar l’obligatorietat de l’ús del casc.

Redacció

 

Els propietaris d’una casa de Torredembarra retenen un lladre fins a l’arribada de la policia

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local. Foto: Anna F.

La Policia Local de Torredembarra informa de la detenció d’un home com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació a l’interior d’un habitatge. Els fets han succeït aquest matí, al voltant de dos quarts de nou, en una casa del carrer de Fortuny. La Policia ha estat alertada pels propietaris de l’habitatge que han aconseguit retenir l’individu fins que han arribat els agents i han procedit a la seva detenció.

Redacció

 

Tres gimnastes búlgares d’alt nivell impartiran dissabte una classe magistral al Pavelló de Torredembarra

Imatge del pavelló Sant Jordi.

El Club Esportiu Rítmica Torredembarra ha organitzat una classe magistral amb la participació de tres gimnastes búlgares d’alt nivell, que han participat als Jocs Olímpics i a campionats mundials i europeus. L’esdeveniment tindrà lloc aquest dissabte, 8 de gener, al Pavelló Municipal Sant Jordi, i compta amb 140 persones inscrites de diferents clubs de tot l’Estat, entre gimnastes i entrenadores.

Les gimnastes que impartiran la classe magistral són:

Boryana Kaleyn: 5a als Jocs Olímpics de Tòquio, 4a al Campionat Mundial 2021 i 2a al Campionat d’Europa 2021, 2a en equips Mundial 2018 i 3a en equips Europeu 2019 i 2017.

Katrin Taseva: 14a als Jocs Olímpics de Tòquio i 7a al Campionat d’Europa 2021, 2a en equips Mundial 2018 i 3a en equips Europeu 2019 9 2017.

Neviana Vladinova: 7a als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, 2a en equips Mundial 2018 i 3a en equips Europeu 2019 i 2017.

Els horaris de la classe magistral són els següents: De 10.30 a 12.30 h, escalfament i tècnica corporal; de 14.30 a 16 h, dificultats corporals aïllades i combinades; de 16 a 18.30 h, tècnica d’aparell (pilota, cèrcol, maces i cintes) i a les 18.30 h, exhibició.

Redacció

 

La Gimcana d’aparadors de Nadal de Torredembarra ja té guanyadors

Aquest migdia s’ha dut a terme el sorteig a través de la pàgina web Sortea2 entre les butlletes participants amb totes les respostes correctes. Fotos: Anna F. / Ajuntament

La Gimcana d’aparadors de Nadal 2021 de Torredembarra, que organitza la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats, ja té guanyadors. Aquest migdia s’ha dut a terme el sorteig a través de la pàgina web Sortea2 entre les butlletes participants amb totes les respostes correctes. En aquesta ocasió han estat els nens i nenes nascuts entre els anys 2008 i 2016 els qui han pres part, amb un total de 215 butlletes recollides.

Els guanyadors han estat:

•    1r premi. Una bicicleta: Gisela Pérez
•    2n premi. Un patinet: Joan Farré
•    3r premi. Un patinet: Isabela Ruiz
•    4r premi. Una cistella de productes: Joel Mercadé
•    5è premi. Una cistella de productes: Elisabet Salvat
•    6è premi. Una cistella de productes escolars: Jan Pueyo

Les botigues guanyadores, segons els participants de la Gimcana, han estat:

•    Millor aparador decorat de Nadal: Pupi Flors (carrer de Joan Güell, 13)
•    Objecte amagat més original: Alicia (carrer de Pere Badia , 36). Havia amagat una barrufeta.
Les botigues guanyadores reben un lot de productes de marxandatge de l’oficina de Turisme i un lot de productes Maystar.

Redacció

 

El tram remodelat del passeig Miramar de Torredembarra s’obre parcialment a la circulació

Els treballs d’acabament final de l’obra es reprendran passat festes, el 10 de gener. Fotos: Anna F. / Ajuntament

El tram remodelat del passeig Miramar de Torredembarra, entre el passeig de la Sort i el passeig de l’Estació, que estava en obres d’urbanització des del 19 d’abril d’enguany, s’ha obert aquest matí a la circulació. Es tracta d’una obertura parcial perquè resten per finalitzar alguns treballs de senyalització vertical i alguns detalls i últims retocs, però ja permet la circulació de vehicles i vianants. De moment, però, no s’obre el carril bici fins que no s’hagi incorporat tota la senyalització. Els treballs d’acabament final de l’obra es reprendran passat festes, el 10 de gener.

Pel que fa al carril bici (entre Altafulla i Nova Torredembarra), hi ha alguns trams executats però està pendent bona part de la pintura i la senyalització, i per tant en algunes parts no està permès el seu ús.

Amb aquesta obertura del tram remodelat del passeig Miramar es pretén facilitar la mobilitat dels vehicles i dels vianants d’aquest eix viari tan important del municipi.

Cal recordar que les obres de condicionament d’aquest tram del passeig Miramar es van adjudicar el mes de febrer a l’empresa Sorigué SAU per un import d’1.036.152,86 € (IVA inclòs) i un termini de vuit mesos. Les obres van començar el 19 d’abril. La direcció de les obres es va adjudicar a l’empresa Philae, Enginyeria de Projectes SL. (empresa que ja havia redactat el projecte) per un import de 22.324,50 € (IVA inclòs).

Les obres s’han finançat amb els 568.006,55 € restants de la subvenció de l’Estat per a la reconversió d’aquesta via en urbana i amb recursos propis de l’Ajuntament provinents d’endeutament.

Redacció

 

El Servei de Primera Acollida de Torredembarra ha incrementat les accions realitzades al municipi durant el 2021

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora d’Acció Social, Marga Rovira, van lliurar 17 certificats del darrer curs d’aquest 2021 de Coneixements de la Societat Catalana, el 12 de novembre passat. Foto: Anna F. / Ajuntament

El Servei de Primera Acollida de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra ha incrementat aquest 2021 les accions realitzades al municipi, bàsicament destinades a accions formatives per a persones nouvingudes i elaboració d’informes d’estrangeria. En total, s’han lliurat 95 certificats de formació i, fins a la data, s’han atès 79 sol·licituds d’informes.

Pel que fa a la formació, s’han derivat veïns de Torredembarra, que necessitaven dur a terme accions formatives o demanaven assessorament jurídic especialitzat de suport als processos d’arrelament social, a les entitats Càritas, AMIC i AvantEbre. Aquestes entitats de caire social són beneficiàries de la subvenció Cospe-Covid19 de la Generalitat.

D’aquesta manera, s’han ofert a través de Càritas dos cursos integrals presencials de 90 hores de català, 15 hores de coneixements laborals i 15 hores de coneixement de la societat catalana. Amb AMIC, s’han ofert dos cursos modalitat en línia de 15 hores de coneixements laborals i també s’ha ofert l’assessorament jurídic especialitzat de suport als processos d’arrelament social. I amb AvantEbre, un curs integral modalitat en línia de 15 hores d’alfabetització digital, 90 hores de català, 15 hores de coneixements laborals i 15 hores de coneixement de la societat catalana.

D’aquesta manera, des del Servei de Primera Acollida de Torredembarra s’han derivat 90 persones per accedir a les accions formatives i 10 persones que sol·licitaven assessorament jurídic per formalitzar el tràmits d’arrelament social.

La regidora d’Acció social, Marga Rovira, ha valorat aquestes accions com a molt positives, ja que l’estat d’alarma produït per la pandèmia i totes les mesures de seguretat sanitària van reduir les possibilitats d’oferir acciones formatives durant el 2020. També ha exposat que des del Servei de Primera Acollida es treballa perquè el màxim de veïns de Torredembarra que són usuaris del servei accedeixin a les accions establertes en la Llei d’Acollida, fent un acompanyament cap a la regularització administrativa d’aquelles persones que ho necessiten. Una altra qüestió que ha destacat la regidora d’Acció Social és que la subvenció de la Generalitat Cospe-Covid19, juntament amb les formacions del servei municipal, han permès lliurar un total de 95 certificats. A més, ha ressaltat la importància de l’ampliació d’oferta formativa de l’Escola Municipal d’Adults Mar de Lletres.

D’altra banda, ha explicat que aquest any 2021 s’ha observat un increment important en la demanda d’informes d’estrangeria en el municipi. D’acord a les dades que consten a la Regidoria, i encara sense finalitzar l’any, ja s’ha atès 79 sol·licituds, a diferència de l’any 2020 que es van rebre 50 sol·licituds o el 2019 que en van ser 43.

Redacció

 

Torredembarra aprova el calendari de cobrament de les ordenances fiscals del 2022

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Torredembarra del 16 de desembre va aprovar el calendari fiscal del 2022, segons es detalla a continuació:

Pel que fa a l’IBI, els rebuts no domiciliats s’hauran de pagar íntegrament entre el 30 de juny i el 31 d’agost de 2022. A més, tant si es vol domiciliar el rebut per accedir al pagament fraccionat en tres terminis com si tenint-lo domiciliat es vol pagar en un únic rebut (en aquest cas es carregarà el 12 d’agost), hi ha temps fins al 29 d’abril de 2022 per dirigir-se a l’oficina de BASE -Gestió d’Ingressos-i sol·licitar-ho.

En relació al funcionament en el cas dels padrons corresponents als serveis prestats a l’Escola Municipal de Música i a les llars d’infants municipals (Els Gegants i El Cirerer), cal tenir en compte:

 • Per part de la Regidoria d’Educació, es prepara cada principi de mes el padró corresponent.
 • S’aprova el padró per part de la regidora delegada d’Educació i es publica l’anunci de cobrament en el Butlletí Oficial de la província de Tarragona establint un període voluntari de pagament de 2 mesos.
 • Paral·lelament, es genera per part de la Tresoreria municipal la remesa bancària de tots els rebuts i es cobra via domiciliació dintre dels 5 dies següents a l’aprovació dels padrons.

Respecte els rebuts de la taxa de residus dels habitatges, l’article 11 de l’Ordenança fiscal número 9 reguladora de la taxa de residus estableix que l’import anual es cobrarà prorratejat juntament amb el rebut de l’aigua dins dels 2 mesos següents al bimestre que correspongui (hi ha 6 rebuts a l’any). Aquest cobrament es realitza, en virtut del contracte de concessió vigent del servei d’aigua i clavegueram, per part de la societat mercantil SOREA S.A procedint-se posteriorment a la transferència dels diners a l’Ajuntament.

El regidor d’Hisenda, Josep M. Guasch, ha recordat que existeix la possibilitat establerta per BASE – Gestió d’Ingressos del ‘Compte de pagament personalitzat’ per tal de pagar els tributs gestionats per aquest organisme en 9 vegades sense interessos.

Més informació a: https://www.base.cat/web/ca/ciutadans/Tramits/RecaptacioImpostos/Voluntaria/PagamentPersonalitzat/PagamentPersonalitzat.html

Redacció

 

Els Mossos i la Guardia Civil desarticulen un grup criminal dedicat al tràfic il·lícit de vehicles

els investigadors van intervenir el vehicle d’alta gamma que utilitzaven els integrants del grup, valorat en més de 100 mil euros. Foto: Cedida

Agents dels Mossos d’Esquadra de les unitats d’investigació de Tarragona i Reus conjuntament amb la Unitat de Patrimoni de la Comandància de Barcelona de la Guàrdia Civil van detenir diumenge quatre homes i una dona, d’edats compreses entre els 30 i els 57 anys, de nacionalitats russa i ucraïnesa -un dels homes amb domicili a Rússia i la resta a Salou-, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, 17 robatoris amb força de vehicles, falsificació documental i tràfic il·lícit de vehicles.

Les detencions són el resultat d’una investigació que es va iniciar a l’estiu en detectar una sèrie de robatoris de vehicles nous i d’una determinada marca a la zona del Tarragonès i el Baix Camp. En les primeres gestions d’investigació es va comptar amb la col·laboració de les policies locals de Salou i Cambrils.

Durant la fase inicial de la investigació, a l’octubre es va detenir un home de 25 anys, de nacionalitat ucraïnesa i es van recuperar dos vehicles sostrets de la mateixa marca. Aquesta detenció va permetre constatar l’existència d’un grup criminal format per ciutadans de l’Europa de l’est que estava assentat al territori. A més, els mossos van coincidir en la investigació amb agents de la Guàrdia Civil i es va establir un equip conjunt de treball.

Amb l’avenç de la investigació es va constatar que el grup criminal operava també fora de Catalunya, es va identificar els membres, els seus rols dins del grup i es van ubicar una sèrie de domicilis i cotxeres on els investigats guardaven vehicles sostrets. De fet, durant aquesta fase d’investigació els policies van recuperar cinc vehicles que havien estat sostrets a Catalunya i Madrid.

Els investigadors van comprovar que dos dels integrants del grup s’encarregaven de cometre els robatoris dels vehicles, dos eren els responsables de la logística i de donar suport als lladres i un cinquè membre que s’encarregava de la manipulació dels vehicles.

El grup disposava de les eines i la capacitat per falsificar els elements de traçabilitat dels vehicles que robava de manera que cometien els robatoris dels cotxes a València, Madrid o Catalunya, els portaven fins a Torredembarra i, en un breu període de temps, eren capaços de manipular-los i falsificar la seva documentació per posar-los en circulació.

Mentre els investigadors prepararen les entrades i perquisicions als domicilis investigats van tenir coneixement de l’arribada d’un integrant del grup criminal que es dedicava a la modificació dels vehicles per poder traficar amb ells sense aixecar sospites. Concretament, mitjançant eines especialitzades, plantilles i altres estris era capaç de modificar els números de bastidor i de motor de tal forma que era pràcticament indetectable la falsificació.

L’arribada d’aquest especialista va fer que diumenge passat, els equips investigadors precipitessin l’operatiu i detinguessin les cinc persones. L’endemà, es van fer les entrades i perquisicions a quatre immobles, tres domicilis a Salou i una cotxera a Torredembarra. Per portar a terme aquest dispositiu es va comptar també amb la col·laboració de la Policia Local de Torredembarra.

En aquests registres es van localitzar quatre geolocalitzadors, inhibidors de freqüència, documentació, eines especialitzades per a la modificació dels elements de traçabilitat dels vehicles, diverses plaques de matrícules clonades, cinc aparells OBD (sistema de diagnosi de vehicles), diversos estris específics per cometre el robatori dels cotxes i un total 12 vehicles. A més, es va recuperar documentació d’un vehicle denunciat en un robatori però que no es va localitzar.

Dels 12 vehicles recuperats i que constaven com a sostrets, els detinguts ja havien manipulat 6 per poder-los posar en circulació ja que, a més de manipular-los, havien realitzat la falsificació documental. Dels altres sis vehicles encara no havien finalitzat la falsificació.

A més, els investigadors van intervenir el vehicle d’alta gamma que utilitzaven els integrants del grup, valorat en més de 100 mil euros, i que, donada la seva procedència, s’haurà de comprovar via Interpol si consta sostret. Aquest seria el 18è vehicle intervingut.

Els cinc detinguts van passar dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i l’autoritat judicial va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció

 

Torredembarra crea un espai web per a informar sobre vacunació i certificat Covid

L’Ajuntament de Torredembarra ha creat un espai a la seva pàgina web sobre els dubtes més freqüents de la ciutadania en quant a la tramitació de la vacunació i del certificat Covid-19 per ajudar a evitar la saturació dels canals de Salut de la Generalitat de Catalunya. També es posa a disposició de la població el telèfon 977 64 00 25.

L’enllaç a la informació és el següent: http://torredem.altanet.org/ca/textnormal/color/salut/noticies/0/not/3925/0/

Redacció

 

L’Associació de Pessebristes de Torredembarra organitza la 2a Mostra de Pessebres Virtuals

Imatge de la passada edició.

La Regidoria de Cultura informa que l’Associació de Pessebristes de Torredembarra organitza la segona Mostra de Pessebres Virtuals i conviden tots els vilatans i vilatanes a participar-hi.

Per participar-hi cal enviar les següents imatges:
1 fotografia del pessebre en general (gran).
1 fotografia de l’anunciata (pastors amb l’àngel).
1 fotografia dels reis.
1 fotografia del caganer (on el teniu amagat?).
Si falta alguna escena o només es posa el naixement a casa, també es pot participar.

Les imatges es poden enviar fins al 4 de gener a associaciopessebristeslatorre@gmail.com
En el correu electrònic, cal incloure aquestes dades: nom i cognoms de la persona o família que ha fet el pessebre, un telèfon de contacte i l’edat dels participants.

A partir del 25 de desembre es podran veure els pessebres al blog: pessebrestorre.wordpress.com

Enguany se sortejaran uns lots de regal entre tots els participants, amb la col·laboració d’Artis Viatges, Restaurant Òxid. Quart Tercera i Floristeria Pupi Flors.

Redacció

 

Torredembarra atorga 63.000 euros directes a 114 activitats econòmiques afectades pels tancaments de la Covid

Imatge de la façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats, ha atorgat un total de 63.650 € dins la línia de subvencions directes a determinades activitats lucratives del municipi que han tancat o han vist restringida la seva activitat com a conseqüència de l’aplicació de mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la Covid-19. En total, s’han aprovat 114 sol·licituds i 24 han estat denegades (per no complir els requisits) o han desistit (per manca de presentació de documentació).

Aquesta línia de subvencions directes, per un import inicial de 80.000 €, es va obrir el 5 de maig i el termini de sol·licitud es va allargar fins al 30 de setembre. Les subvencions ho han estat per la concurrència d’una situació, com és el tancament i posterior reducció d’activitat. L’import màxim de la subvenció ha estat el següent:

•    Subvenció de 700 € per a discoteques, sales de ball, bars musicals, instal·lacions esportives, hostals, pensions i càmpings.

•    Subvenció de 600 € per a restaurants i bars.

•    Subvenció de 500 € per a  comerços i serveis no essencials afectats per les restriccions sanitàries.

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha recordat que l’objectiu d’aquesta línia de subvencions ha estat ajudar a la reducció de l’impacte econòmic causat per la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19. El regidor també ha recordat que, a més de les accions dutes a terme el 2020, aquest any també s’han pres altres mesures com una reducció del 50 % a determinades taxes d’ocupació de via pública i  d’escombraries al sector econòmic, un acord que es va prendre el mes de juliol.

Redacció

 

La  Fundació ‘la Caixa’ i CaixaBank col·laboren amb l’Ajuntament de Torredembarra en la creació d’un espai digital al centre obert Capicua

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el director de Banca d’Institucions Tarragona de la Caixa, Alexis Gómez; la regidora d’Acció Social, Marga Rovira, i el director oficina Store Torredembarra de CaixaBank, José Manuel Saavedra. Foto: Anna F. / Ajuntament

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació ‘la Caixa’, ha mostrat el seu suport  en la creació d’un espai digital al centre obert Capicua que gestiona la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra. L’objectiu del projecte és dotar al centre de dispositius portàtils per tal d’ajudar els nens i nenes i les seves famílies a millorar els seus coneixements i habilitats informàtiques i pal·liar així l’escletxa digital. L’Ajuntament de Torredembarra ha rebut una col·laboració de 3.500 euros.

El Centre Obert Capicua és un servei d’intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies. Atén 80 infants i joves de Torredembarra en edat escolar des dels 5 als 14 anys oferint suport en les tasques escolars i realitzant activitats socioeducatives i de lleure.

La col·laboració de la Fundació ‘la Caixa’ es va formalitzar fa uns dies en una trobada de l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el director de Banca d’Institucions Tarragona de la Caixa, Alexis Gómez; la regidora d’Acció Social, Marga Rovira, i el director oficina Store Torredembarra de CaixaBank, José Manuel Saavedra.

Redacció

 

La Policia Local torrenca incorpora l’aparell ‘drogotest’ per a proves ràpides de drogues

El ‘drogotest’ detecta de manera immediata el tipus de substància estupefaent que es troba en l’organisme i que posteriorment haurà de ser validat pel laboratori corresponent. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Torredembarra intensifica els controls de trànsit inclosos en el Pla de Seguretat de Nadal, en especial la detecció de la conducció sota els efectes de l’alcohol i les substàncies estupefaents. Per aquest motiu, els agents han realitzat controls en punts estratègics de la població per tal de conscienciar els vilatans de la importància d’una conducció segura.

Durant la setmana del 13 al 19 de desembre, s’han realitzat un total de 9 controls amb el següent resultat:

•    58 vehicles controlats.
•    45 proves d’alcoholèmia. 1 alcoholèmia administrativa.
•    10 proves de drogues. 3 positives (conducció sota la influència de drogues).
•    3 delictes contra la seguretat del trànsit per no disposar de permís de conduir (instrucció de diligències penals).
•    2 denúncies per cinturó de seguretat.
•    2 per manca d’assegurança.
•    3 per ITV.
•    2 denúncies per consum de substàncies estupefaents en via pública.

La Policia Local han incorporat el drogotest d’última tecnologia adquirit recentment, que facilita la tasca del control ja que es redueix el temps de realització de la prova. Amb aquest test ràpid, l’aparell detecta de manera immediata el tipus de substància estupefaent que es troba en l’organisme i que posteriorment haurà de ser validat pel laboratori corresponent.

Es tracta d’un aparell d’alta precisió, homologat, que requereix d’una formació específica tant pel que fa al funcionament com a la posterior tramitació, de cara a complimentar el tràmit administratiu que podrà donar lloc a la sanció. Amb els tres positius en droga, s’ha detectat cànnabis, AMP (amfetamina) i THC. Els conductors tenen una edat que oscil·la entre els 17 i els 26 anys.

Els controls continuaran de manera intensa les properes setmanes durant tot el Pla de Seguretat de Nadal que està previst fins al dia 7 de gener de 2022.

D’altra banda, cal recordar que el Pla contempla accions per prevenir la comissió de delictes amb patrullatges mixtos, el control de les mesures de seguretat per la Covid-19, la vigilància dels controls d’alcoholèmia per garantir la seguretat viària, etc.

De fet, durant la setmana passada, ja es van fer inspeccions en vuit establiments del municipi, acompanyats d’una sotsinspectora de Treball i una inspectora de l’Agència Catalana de Consum.

Redacció

 

El Ball de Gitanes torrenc presenta un calendari de cine, amb membres de l’entitat com a protagonistes

És un calendari inspirat en cartells de pel·lícules i on les protagonistes són membres de l’entitat. Foto: Anna F. / Ajuntament

El Ball de Gitanes de Torredembarra ha presentat aquest matí el calendari especial del 2022 que han editat per recaptar fons per a la realització d’un videoclip de la rumba de les Gitanes i que posen a la venda aquestes festes de Nadal. És un calendari inspirat en cartells de pel·lícules i on les protagonistes són membres de l’entitat.

La presidenta de les Gitanes, Ana Merino, ha explicat que quan l’entitat va celebrar el desè aniversari es va encarregar als torrencs Gerard Torres i Anna Guasch que composessin una cançó que les representés i d’aquí va néixer una rumba amb la qual fan una coreografia en acabar el seu ball parlat. La propera primavera volen gravar un videoclip amb aquesta rumba i per finançar el projecte van decidir fer el calendari. El preu és de 10 € i part de la recaptació anirà destinada a la Fundació Onada de Torredembarra.

El procés creatiu del calendari ha anat a càrrec de la fotògrafa i membre de les Gitanes, Imma Font, esdevenint un projecte artístic. En aquest sentit, ha explicat que s’ha basat en cartells de pel·lícules famoses fent protagonistes per al calendari a gitanes i gitanos del Ball.

Al seu torn, la regidora de Cultura, Núria Batet, ha ressaltat el gran capital humà que aglutinen les entitats del Seguici i ha mostrat la seva satisfacció per aquesta iniciativa cultural del Ball de Gitanes que ajudarà també a fer créixer el patrimoni artístic musical de la Torre.

Els punts de venda del calendari són:

Quart tercera del c/ Antoni Roig, Electrodomèstics Pijuan del c/ Muralla, Joieria Gibert de la plaça de la Vila, Estètica Tere Guirado del c/ Rodes i la Biblioteca Mestra Maria Antònia.

Redacció

 

Torredembarra posposa el concert de Nadal d’Homenatge a la Música Catalana

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra informa que el concert de Nadal del 30 de desembre d’Homenatge a la música catalana, en què intervenien diversos intèrprets de l’Associació Pianissimo, es posposa a l’espera d’una millora en la situació Covid-19. Es manté el concert de piano del 29 de desembre amb Albert Guinovart, que oferirà un recital de piano sol amb obres de Chopin i composicions pròpies.

Redacció