TARRAGONA 21

L’allargament de la temporada de cria del corriol camanegre afecta el servei de neteja a la platja dels Muntanyans 

En un principi, es preveia que la temporada de cria finalitzés l’1 de juliol, però s’ha detectat que algunes parelles encara estan amb pollets a la sorra. Foto: Javier Mora

La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha notificat la perllongació del termini d’especial protecció d’aquelles platges on nia el corriol camanegre, espècie protegida, fins que acabin el seu cicle de cria. Aquesta mesura afecta la platja dels Muntanyans i la zona delimitada de la platja de la Paella on es troben les dunes experimentals. En un principi, es preveia que la temporada de cria finalitzés l’1 de juliol però s’ha detectat que algunes parelles encara estan amb pollets a la sorra o que algunes parelles han iniciat una segona posta on havien niat aquesta temporada.

És per aquest motiu que el servei de neteja a la platja dels Muntanyans i a la zona delimitada de la Paella es continuarà duent a terme de manera manual. En el cas dels Muntanyans, fins que no es pugui delimitar on es troben els corriols o fins que acabi la temporada de cria, no es podrà incorporar maquinària a la neteja de les platges.

D’altra banda, es recorda que la platja dels Muntanyans és un espai d’interès natural i que les restes vegetals que s’hi poden trobar de forma natural no es retiren perquè ajuden a fixar la sorra i així pal·liar els efectes dels temporals, com va quedar demostrat recentment amb el temporal Glòria.

Per tots aquests motius, l’Ajuntament de Torredembarra demana paciència i civisme a la ciutadania per ajudar a mantenir al màxim de neta possible, especialment, la platja dels Muntanyans que per ser un espai d’interès natural té unes característiques diferents a les platges «urbanes» de la Paella i de Baix a Mar.

A més, en uns dies, s’instal·larà una passera amb papereres a la zona de Nova Torredembarra per incrementar els punts per a dipositar les deixalles. Tot i així cal tenir present que aquest any l’Ajuntament de Torredembarra ha decidit limitar aquestes instal·lacions, per eliminar en la mesura del possible espais que puguin afavorir la propagació de la Covid-19.

Redacció

 

Les oficines de la Regidoria d’Acció Social de Torredembarra obriran al públic a partir del 6 de juliol

La Regidoria d’Acció Social ja té preparat el pla de reobertura de les oficines ubicades a l’avinguda de Lluís Companys, 55,  1r que tornaran a rebre el públic a partir del 6 de juliol. El personal de la Regidoria ha dut a terme teletreball des de l’inici de l’estat d’alarma per la pandèmia per la Covid-19 i ha mantingut l’atenció telefònica. Durant el mes de juny, l’equip de la Regidoria d’Acció Social, tot i estar les oficines tancades, ha realitzat treball presencial atenent la presentació o signatura de documentació urgent, tasques administratives, atenció telefònica i organitzant les instal·lacions per la reobertura. L’horari d’obertura serà de 9 a 14h.

Tot aquest pla d’obertura de les oficines d’Acció Social compta amb la incorporació de mampares en els diferents espais, canvis d’ubicació de mobiliari per a garantir les distàncies de seguretat sanitària i disposar del material d’higiene i prevenció necessari. L’ús d’alguns espais com la sala d’espera i els lavabos queden anul·lats per als usuaris i usuàries.

L’atenció personal es farà amb cita prèvia, tant dels serveis tècnics com de serveis administratius, per tal de garantir l’aforament i les mesures preventives per ciutadans i treballadors. Les oficines compten amb personal de control d’accessos que vetllarà perquè l’accés a les instal·lacions es faci amb les mesures recomanades com presa de temperatura, l’ús de mascaretes, higiene de mans i aforament.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha explicat que tot i haver continuat atenent les necessitats de la població, reinventant els serveis, estan molt contents que poc a poc es pugui tornar a tenir contacte presencial amb els usuaris i usuàries, tan essencial en l’atenció social.

Els telèfons de la Regidoria són els següents (horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores):

 • Per a consultes i cita prèvia: Tel.  977 13 15 79
 • Servei de Psicologia Clínica / SIAD: Tel. 663 96 67 50
 • Servei Orientació Laboral: Tel. 664 05 06 38
 • Servei Primera Acollida /Immigració: Tel. 671 08 97 55
 • Violència de gènere: 900 900 120 o 977 646 005 (Policia local)

  Serveis Socials
  Tel. 977 24 45 06
  Via e-mail: atencioprimaria@tarragones.cat
  Via: Web del Consell Comarcal del Tarragonès tarragones.cat
  • Instància genèrica

Redacció

 

Continuen obertes les inscripcions al Casal d’Estiu de l’Ajuntament de Torredembarra

La Regidoria de Joventut i Infància informa que les inscripcions al Casal d’Estiu van a molt bon ritme i que el termini per a fer la tramitació encara està obert. De fet, si hi ha suficient demanda s’obriran més grups en els diferents torns, segons ha explicat el regidor responsable d’aquesta àrea, Guillem Pujol. Les persones interessades a fer la inscripció poden dur-la a terme en línia a peretarres.org/estiu/casals i/o consultar telefònicament la disponibilitat de dates a Torredembarra al telèfon 683 51 81 63

Cal recordar que el Casal d’Estiu l’organitza la Regidoria de Joventut i Infància i la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra i es durà a terme del 6 de juliol al 7 d’agost, dirigit per la Fundació Pere Tarrés. El casal comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitàries per evitar al màxim el risc de contagi per la Covid-19.

L’activitat va dirigida a nens i nenes de 3 a 14 anys. De fet, una de les novetats d’enguany és que s’ha augmentat l’edat per a poder participar-hi, passant dels 12 als 14 anys. També es comptarà amb dues escoles, l’Antoni Roig i el Molí de Vent, per a mantenir les mesures de distanciament, i es realitzaran activitats a Cal Dània (relacionades amb l’agricultura ecològica), a la piscina i a la platja. El centre d’interès en aquesta edició són els objectius sostenibles, sota el títol «Siguem el canvi que volem al món». Les activitats pròpies del casal es desenvoluparan majoritàriament a l’aire lliure. A més, el casal està adaptat a les necessitats dels infants amb diversitat funcional.

L’horari del casal és de 9 h a 13 h, amb un preu de 25 € per setmana. En cas de voler el servei d’acollida (de 8 a 9 h i de 13 a 14 h), caldrà afegir-hi 5 €. El preu del casal per setmana serà de 15 € a partir del segon germà, famílies monoparentals, famílies nombroses i famílies amb els ingressos mensuals màxims que consten al quadre annex, d’acord amb el nombre de membres.

Ingressos màxims mensuals d’acord amb l’indicador de renda de suficiència de Catalunya

(IRSC) vigent:

2 membres 1.109,78 €

3 membres 1.365,88 €

4 membres 1.621,98 €

5 membres 1.878,08 €

6 membres 2.134,18 €

7 membres 2.390,28 €

8 membres 2.646,38 €

Redacció

 

La Biblioteca Mestra Maria Antònia amplia els serveis presencials, amb cita prèvia, a partir del 3 de juliol

Per a contactar amb la Biblioteca i obtenir cita prèvia, es posa a la disposició dels i les usuàries el telèfon 667 171 291 i el correu biblioteca@torredembarra.cat. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Biblioteca Mestra Maria Antònia amplia els serveis que ofereix presencialment a les seves instal·lacions a partir de demà, 3 de juliol, amb cita prèvia, després que el 25 de maig passat reobrís el servei de préstec i devolució.

Els serveis que ja estaran operatius a partir de demà, de dilluns a divendres, de 9 a 13 h són:

•    Préstec per recollida de comanda o cita prèvia.
•    Préstec interbibliotecari.
•    Consulta de llibres a la sala d’adults.
•    Sala d’estudi, a la sala d’adults
•    Ús dels ordinadors.
•    Wifi.
•    I activitats culturals virtuals.

La regidora de Biblioteca, Maria Gual, ha explicat que la Biblioteca Mestra Maria Antònia es proposa oferir uns serveis que garanteixin que l’equipament no sigui una font de contagi de la Covid-19. Per aquest motiu, s’actua amb les següents premisses:

•    Atenció a la ciutadania amb cura.
•    Foment de l’autoresponsabilitat dels lectors i les lectores.
•    Reserves de plaça i de comandes.
•    Seguir amb la virtualització de serveis i d’activitats.

La regidora Maria Gual també ha comentat que, de manera progressiva, s’oferiran més espais i serveis, només si és viable gestionar-los d’acord amb les mesures de seguretat sanitària de cada moment.

D’altra banda, la Biblioplatja obrirà els dimarts i dijous, de 18 a 20 h, a partir del 9 de juliol, amb cita prèvia, per al servei de préstec.

Per a contactar amb la Biblioteca i obtenir cita prèvia, es posa a la disposició dels i les usuàries el telèfon 667 171 291 i el correu electrònic biblioteca@torredembarra.cat.

Cal recordar que l’ús de la mascareta és obligatori, que es farà control de temperatura i que hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels usuaris i usuàries.

Redacció

 

Torredembarra comença a fer neteja

Ja s’incrementa el nombre de contenidors i la setmana vinent es repartiran cubells xipats per a facilitar la recollida porta a porta a les segones residències. Fotos: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Sostenibilitat informa que s’han començat a implementar les mesures anunciades per a fer front a la problemàtica de la recollida d’escombraries. Ahir ja es va començar la instal·lació de més contenidors en alguns punts on s’havia detectat increment en l’aportació de deixalles i la setmana vinent es repartiran cubells i informació per a les segones residències ubicades en zones en què s’ha implementat la recollida porta a porta, i també per a aquelles persones que requereixin una substitució dels entregats en el seu dia.

S’ha previst que a partir de la setmana vinent i fins a finals del mes de juliol, el punt de recollida de cubells sigui Cal Bofill, el centre d’activitats mediambientals de Torredembarra, en horari de 10 a 14 h, de dilluns a divendres. La primera setmana del mes d’agost també s’ubicaran punts de distribució als barris de Babilònia, Clarà i Sant Jordi, que s’anunciaran oportunament.

Cal recordar que una altra de les mesures previstes és doblar la recollida (buidant contenidors dos cops al dia) en una quinzena de punts més com s’acostuma a fer en ple mes d’agost i disposar d’un grup d’operaris de reforç del mateix Ajuntament per a donar resposta a les situacions d’emergència. A més, el servei de neteja viària està ja realitzant un suport extraordinari de neteja al voltant dels contenidors.

D’altra banda, aquests darrers dies s’ha realitzat el canvi de cubells d’orgànica al Nucli antic, entregant models xipats a aquelles persones que duen a terme la recollida selectiva en aquesta zona. En total, ja se n’han repartit més de 130 i demà finalitza el lliurament.

Redacció

 

Sessions gratuïtes de gimnàstica de manteniment a la platja de la Paella, del 6 de juliol al 28 d’agost

La Regidoria d’Esport torna a programar sessions gratuïtes de gimnàstica de manteniment a la platja de la Paella que tindran lloc del 6 de juliol al 28 d’agost amb les mesures sanitàries per la Covid-19.

L’oferta d’activitats és la següent:

A les 8 h: dilluns manteniment, dimarts ioga, dimecres manteniment, dijous hipopressius i divendres esquena sana.

A les 9 h: dilluns estiraments, dimarts esquena sana, dimecres pilates, dijous ioga i divendres pilates.

No es faran classes ni el 14 de juliol ni el 15 d’agost.

El material necessari que cal portar per a seguir les classes és: tovallola gran, roba còmoda i transpirable (pot ser biquini o banyador), gorra, crema protectora, aigua o beguda isotònica i ulleres de sol.

Mesures Covid-19: Es recomana l’ús de la mascareta per a accedir a l’àrea de gimnàstica si no es pot garantir la distància mínima de seguretat marcada per les autoritats sanitàries. El material serà d’ús propi i no es podrà compartir. Es disposarà de gen hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. Els participants no han d’haver estat en contacte amb persones infectades en els darrers 14 dies, no tenir símptomes com ara tos, febre, alteracions del sabor o de l’olfacte, ni ser persona pertanyent als col·lectius de risc.

Redacció

 

Cal Bofill reobre la zona d’exposicions amb la proposta ‘Per una costa sana i una pesca amb futur’

avui ja ha reobert la zona d’exposicions amb la proposta «Per una costa sana i una pesca amb futur» de l’entitat GETE-Eac. Foto: Anna F. (Ajuntament)

Després que el 22 de juny es reincorporessin físicament a Cal Bofill les dues entitats ecologistes que disposen de despatxos amb el conveni amb l’Ajuntament de Torredembarra: Ecologistes en Acció i GEPEC, avui ja ha reobert la zona d’exposicions amb la proposta «Per una costa sana i una pesca amb futur» de l’entitat GETE-Eac. Es podrà visitar fins al 31 de juliol, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

Aquest exposició tracta sobre el fet que els éssers humans depenen d’ecosistemes sans, i el progressiu deteriorament d’aquests ecosistemes té una clara relació amb el deteriorament de la nostra qualitat de vida.

Pescadors, peixos i ecosistemes són elements a defensar activament per afavorir activitats econòmiques locals i sostenibles, i per defensar el medi ambient el fet de mantenir les pesqueries artesanals, consumir peix sa i conservar els ecosistemes litorals està interrelacionat, atès que som biodependents. Una activitat pesquera artesanal i controlada, és essencial per a preservar els recursos marins i la seva costa.

D’altra banda, la sala de projeccions es mantindrà tancada fins al mes d’octubre, data en què els alumnes de la Universitat de Barcelona fan les pràctiques de camp als Muntanyans. De fet, la UB ja ha presentat les condicions adaptades a la Covid-19 amb reducció del nombre d’alumnes per torn.

La reobertura de Cal Bofill compta amb el pla de contingència corresponent d’acord amb les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19.

Redacció

 

Tornen les visites guiades al far de Torredembarra a partir del 3 de juliol

La tarifa general de la visita és de 3 € per persona. Foto: Anna F. (Ajuntament)

Tornen les visites guiades al far de Torredembarra. La Regidoria de Turisme ha posat en marxa novament les reserves en línia a través de la seva pàgina web: https://bit.ly/3eQlIlo De moment, s’han programat dies i horaris durant el mes de juliol, a partir d’aquest proper divendres.

Són visites per a un màxim de 5 persones i del mateix nucli familiar, amb ús obligatori de mascareta per a poder accedir a l’equipament. Es poden reservar en línia visites en català i en castellà. Les franges horàries de la visita són 20, 20.30 i 21 h. Per a realitzar-la en anglès, francès o alemany, cal contactar amb l’oficina de Turisme al telèfon 977 644 580.

La tarifa general és de 3 € per persona. També hi ha tarifa reduïda d’1,5 € aplicable a menors de 18 anys, titulars del Carnet Jove i majors de 65 anys. La visita no es recomanable a menors de 10 anys.

El pagament s’haurà de fer efectiu el mateix dia de la visita al far. Preferiblement amb targeta bancària.

Tríptic informatiu: http://www.turismetorredembarra.cat/common/descargas/triptic-far-ca-es-en.pdf

Redacció

 

La Sala Lluís d’Icart reobre portes dijous reprenent l’exposició del Renaixement a la Catalunya Nova

Els nous horaris de visita són els dies 2, 3, 4 i 9, 10, 11 de juliol, de 17.30 a 20.30 hores. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra reobre portes aquest dijous, 2 de juliol, amb l’exposició que estava en marxa quan es va decretar l’estat d’emergència per la Covid-19: «EL TEMPS RETORNA – 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova».

Aquesta mostra és una iniciativa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola d’Arquitectura de la URV, i l’Arquebisbat de Tarragona, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra, que vol donar a conèixer com es va desenvolupar l’arquitectura renaixentista a casa nostra ara fa tot just 500 anys.

L’exposició mostra un recull dels edificis renaixentistes més rellevants de les comarques tarragonines i durant el 2019 i 2020 s’ha pogut veure en itinerància a Tarragona, a Ulldemolins, La Selva del Camp, Alcover, Ulldecona, Arnes, Horta de S. Joan, Tortosa, Riudoms, Scala Dei, i Torredembarra, per a finalitzar novament a Tarragona. Tot, amb un cicle de ponències.

Els nous horaris de visita són els dies 2, 3, 4 i 9, 10, 11 de juliol, de 17.30 a 20.30 h, amb accés pel camí de l’Era i mesures de seguretat sanitària per la Covid-19.

Redacció

 

Torredembarra es bolca per acabar amb el problema de la brossa

El servei de neteja viària està ja realitzant un suport extraordinari de neteja al voltant dels contenidors.

L’Ajuntament de Torredembarra treballa en diferents accions per trobar solució a la problemàtica de la recollida de residus. Més enllà de l’actuació extraordinària al voltant de la nit de Sant Joan, en breu s’ha previst ampliar el nombre de contenidors en els punts on més aportacions de brossa s’han detectat, es doblarà la recollida (buidant contenidors dos cops al dia) en una quinzena de punts més com s’acostuma a fer en ple mes d’agost i es disposarà d’un grup d’operaris de reforç del mateix Ajuntament per a donar resposta a les situacions d’emergència. A més, el servei de neteja viària està ja realitzant un suport extraordinari de neteja al voltant dels contenidors.

Cal recordar que el final del confinament amb els desplaçaments permesos a segones residències ha comportat de cop un gran creixement poblacional a Torredembarra i s’han multiplicat les aportacions, especialment de poda i voluminosos, dipositades de manera incívica al voltant dels contenidors. Aquesta situació ha coincidit en el temps amb problemes d’efectiu de personal per part de l’empresa adjudicatària del servei i també amb el fet que en alguns barris es va implantar el sistema de recollida porta a porta entre finals de l’any passat i principis d’aquest any, duent a terme campanyes informatives entre el veïnat que s’havien de reforçar a les segones residències per Setmana Santa però el confinament total ho va impedir, tal com ha recordat el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras.  El mateix regidor també ha explicat que s’havia previst realitzar un reforç la primera setmana del mes d’agost coincidint amb la previsible arribada massiva de turisme de segona residència, però l’inici de la fase de represa abans d’acabar el mes de juny comportarà que aquesta campanya informativa s’avanci al màxim possible.

Tot i la realització d’aquestes accions per a resoldre la problemàtica del servei de recollida d’escombraries, continua sent indispensable comptar amb el civisme de tota la ciutadania, fer un ús adequat dels diferents serveis de recollida de residus i de la deixalleria que es troba ubicada al polígon Roques Planes. L’Ajuntament també recorda que a través de l’aplicació Millorem Torredembarra es pot donar utilitat a mobles i electrodomèstics que encara poden servir a d’altres persones.

Redacció

 

El Festival Roca Foradada oferirà cinc actuacions entre juliol i agost amb l’aforament adaptat a la Covid-19

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra ha presentat la dotzena edició del Festival Roca Foradada amb un programa que aplega cinc actuacions entre el 18 de juliol i el 22 d’agost. Havaneres, cançó d’autor, pop metafísic i swing, a un preu molt assequible: 6 € l’entrada i preus reduïts de 5 € per a diversos col·lectius. Enguany, el festival aposta per un referent de l’escena musical femenina com és Maika Malovski i dos músics potents com són Roger Mas i Ferran Palau.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que enguany el festival es troba marcat per les condicions de seguretat sanitària per la Covid-19. Per aquest motiu, tots els concerts es faran al recinte de la Roca Foradada, al port de Torredembarra, per poder garantir un correcte control d’aforament, eliminant els escenaris de Clarà i de Baix a Mar. De fet, l’aforament es veurà limitat a la meitat, amb l’oferta de 200 entrades per concert, que seran numerades. Per aquest motiu, i per apropar al públic una de les actuacions tradicionals del Festival, la cantada d’havaneres amb la qual es donarà inici en aquesta edició serà retransmesa en directe per la Televisió Pública del Camp de Tarragona (TAC12).

Programació:

•    Dissabte 18 de juliol, a les 22.30 h, Port Bo (havaneres).
El grup Port Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, i hi ha intervingut en totes les edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també arreu del món.
•    Diumenge  26 de juliol, a les 22.30 h, Roger Mas (cançó d’autor).
Roger Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos. Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns endú de viatge al Parnàs, al jardí dels poetes, on insisteix en emocionar-nos amb les veus dels altres i músiques noves. Complerts els vint anys del seu primer disc, ens presenta Parnàs.

•    Dissabte 1 d’agost, a les 22.30 h, Maika Makovski (cançó d’autor).
Maika és músic, actriu, artista visual i compositora. Amb tot just 20 anys va debutar amb «Kradiaw», (2005) el que li va portar a tocar amb artistes com Howe Gelb, The Dublineres i The Jayhawks i amb «Kraj So Koferot» (2007). La carrera de Makovski ha estat tan diversa com les seves arrels, va participar fins i tot a l’escola Lipa a Liverpool creada per Paul McCartney. Podem veure a Maika de moltes formes, acaronant el piano o tocant rock com també amb The Mani-las, el seu recent projecte més riot grrrl, encara que ara es troba immersa en el que serà el seu pròxim disc.

•    Divendres 14 d’agost, a les 22.30 h, Ferran Palau (pop metafísic).
A finals del 2017, poc abans de publicar el seu aclamat disc Blanc (Halley Records 2018), Ferran Palau ja tenia pràcticament enllestides les cançons que formen part de Kevin, el seu quart disc en solitari. Gravat l’any 2019 entre la casa del seu productor i cosí Jordi Matas, la Casa Murada i l’estudi d’en Panxii Badii. Un disc de pop que mira de reüll al soul més ‘easy-loving’, però, podem interpretar aquest disc com un disc de cançons d’amor? En l’univers Palau les preguntes mai tenen una resposta clara i no serà diferent en aquesta ocasió, però és evident que estem davant de l’obra més romàntica i colorista de l’artista, en la que el tu i el jo que sempre protagonitzen les seves lletres, es converteixen en un micro univers on cada punt de vista esdevé una possible nova dimensió.

•    Dissabte 22 d’agost, a les 22.30 h, Saphie Wells & Swing Cats (swing).
El quartet barceloní, The  Swing Cats, liderat per la seductora veu de Saphie Wells, conformen un autèntic quartet de swing al més pur estil de la música afroamericana dels anys 20, 30 i 40. Ara presenten Used to be Duke, dedicat a un dels més grans compositors de l’era del swing, i de la història del jazz en general: el gran Duke Ellington. Ens acosten a les belles harmonies i melodies del compositor nord-americà, tot passant-les pel seu particular sedàs a ritme de swing.

Mesures de Seguretat: S’aplicaran en la data de cada concert, les condicions que exigeixin les autoritats Sanitàries i el departament de Seguretat i Protecció Civil, en els controls d’accessos i durant l’espectacle, per la prevenció de la Covid-19.

Preu general: 6 € per cada concert.
Preu reduït: 5 € per a persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renta mínima d’inserció.

Venda d’entrades a partir del 2 de juliol: www.torredembarra.cat
I a taquilla una hora abans de cada concert (pagament amb targeta).

El Festival Roca Foradada l’organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Tarragona i de Port Torredembarra.

Redacció

 

Baralles, detencions i concentració de gent al Port esportiu de Torredembarra

Un vehicle de la Policia Local de Torredembarra. Foto: Cedida

Nit de tensió al Port esportiu de Torredembarra la de dissabte a diumenge. La Policia Local de Torredembarra informa d’un seguit d’incidències que van comportar l’actuació de dues patrulles de la mateixa policia, cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues furgonetes Arro per poder controlar la gran afluència de públic que s’hi havia concentrat a dos quarts de cinc de la matinada, al voltant de 300 persones. A més, es van denunciar baralles de joves possiblement sota els efectes de l’alcohol i altres substàncies. Les dotacions policials van desallotjar la zona i van inspeccionar dos establiments d’oci nocturn.

El fet que les mesures de seguretat sanitàries per la Covid-19 comportin que les pistes de ball continuïn tancades fa que moltes persones optin per concentrar-se a les portes dels locals, sense mantenir les distàncies físiques estipulades i practicant «botellón». Aquesta situació no es produeix només a Torredembarra, sinó que es repeteix en nombroses localitats.

Per fer front a aquesta nova realitat, s’està treballant en l’aplicació de mesures correctores, informa l’Ajuntament. Aquesta mateixa setmana tindrà lloc una taula de coordinació operativa entre caps de policies locals i Mossos d’Esquadra i el 13 de juliol, una sessió de la Junta Local de Seguretat de Torredembarra. A més, la Policia Local de Torredembarra intensificarà els seus esforços en evitar el «botellón», especialment a la zona del port i també del Roquer.

D’altra banda, al port esportiu es va produir una altra incidència quan s’intentava identificar un individu, que va donar dades falses i que finalment va ser detingut quan es va comprovar que tenia ordres de cerca, detenció i ingrés a la presó per una robatori amb violència i per un robatori amb força. La mateixa nit, la Policia Local va detenir un altre jove en un domicili de Torredembarra on s’havia discutit amb un amic i no volia marxar. La detenció es va produir quan es va comprovar que el jove tenia dues ordres de cerca i detenció.

Redacció

 

Torredembarra reobre els parcs infantils i de salut aquest cap de setmana

L’Ajuntament de Torredembarra reobre els parcs infantils i de salut aquest cap de setmana en la nova etapa de represa de la normalitat. En aquests espais, es duran a terme les tasques de manteniment i de neteja ordinària, però no es realitzaran tasques de desinfecció.

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè en aquests espais, i a tot arreu, es mantinguin les mesures de prevenció higièniques previstes per l’estat actual de la Covid-19 i apel·la tothom a fer un ús responsable de les instal·lacions.

Redacció

 

A partir del 29 de juny, el servei de bus urbà de Torredembarra recupera la normalitat

Es mantenen les mesures de seguretat sanitàries per la Covid-19 i és obligatori l’ús de la mascareta. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Via Pública i Manteniment informa que a partir del 29 de juny, el servei de bus urbà de Torredembarra reprèn la normalitat amb el funcionament de les dues línies i els seus horaris habituals, després que durant el confinament i les diferents fases de desescalada es mantingués únicament la L1 en horari de matí.

Ara es recuperen els horaris de matí i tarda de la L1, segons si són dies feiners o caps de setmana i festius, i reprèn el servei habitual la L2, que és de dilluns a divendres feiners, en horari de matí i tarda.

Es mantenen les mesures de seguretat sanitàries per la Covid-19 i és obligatori l’ús de la mascareta.

Redacció

 

Limitacions horàries per a realitzar obres a Torredembarra durant l’estiu

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat les limitacions horàries per a les obres a realitzar en el municipi durant el període d’estiu, entre l’1 de juliol i l’11 de setembre (ambdós inclosos). En aquest sentit, només es podran realitzar obres o actuacions que comportin sorolls molestos per als veïns i veïnes durant els següents horaris:

 • De dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h.
 • Dissabtes, de 9 a 14 h.
 • La resta de jornada laboral només es podran realitzar treballs que no comportin la producció de sorolls molestos per als veïns.
 • Queden prohibits els treballs nocturns de cap tipus (de 22 a 8 h).
 • Es prohibeix l’execució d’obres els diumenges i festius.
 • Es podran autoritzar obres fora d’aquests horaris sempre que se’n justifiqui la necessitat i així ho resolgui motivadament l’òrgan competent.

A més, durant aquest mateix període a la via pública únicament es podran realitzar les obres que es puguin considerar d’escassa incidència per a la resta d’usuaris, obres d’interès general, o reparacions urgents de serveis públics. A tal efecte, serà necessària l’emissió del corresponent informe tècnic que així ho justifiqui. El present acord es prorrogarà anualment si no es deixa expressament sense efecte per l’òrgan competent.

Redacció

 

Un motorista mor en xocar contra un vehicle estacionat en fer un avançament a Torredembarra

El Servei Català de Trànsit informa que aquesta tarda de dijous hi ha hagut un accident de trànsit mortal a l’N-340, al punt quilomètric 1.179,7, a Torredembarra. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís a les 15.27 h.

Segons les primeres investigacions, un motorista ha xocat amb un vehicle estacionat en fer un avançament. A causa de l’accident, el conductor de la motocicleta ha mort. La víctima és un home de 49 anys, J.C.R., veí de Torredembarra.

Arran de la incidència, s’han activat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Redacció

 

Torredembarra planifica un projecte per fer visitables les vil·les romanes del Moro

L’arqueòleg Moisés Díaz, al costat del mosaic i la volta dels banys de les vil·les romanes del Moro. Foto: Eloi Tost

La Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Torredembarra du a terme avui i demà una actuació de protecció de les restes arqueològiques de la Vil·la del Moro per a preservar de manera eficient el jaciment romà contra la degradació que podria patir per vegetació i causes meteorològiques. Aquesta actuació és l’inici de la represa de les accions municipals per a executar a mig termini un projecte per a consolidar-lo i fer-lo visitable, apostant per les tecnologies que permeten una manera diferent de posar en valor el patrimoni com ha quedat demostrat amb l’experiència per la Covid-19, tal com ha explicat la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Batet.

Les accions que ara es duen a terme consisteixin en un tractament contra la vegetació que creix entre les restes i també un cobriment provisional i reversible fins que s’hi pugui realitzar una nova intervenció arqueològica. La direcció dels treballs va a càrrec de l’arqueòleg Moisés Díaz i es du a terme amb personal de la Brigada Municipal. També s’elabora un document audiovisual del jaciment per a divulgar-lo.

La regidora Núria Batet ha comentat que periòdicament l’Ajuntament fa tasques de manteniment, però que es va decidir sol·licitar l’assessorament d’un arqueòleg per a programar fer un pas més enllà en l’adequació d’aquest espai. En la visita tècnica que va tenir lloc a finals del 2019 es va comprovar que algunes tessel·les del mosaic dels banys de la vil·la es desprenien i que la vegetació podia malmetre certes parts del jaciment. Per aquest motiu, es va determinar el tractament i el cobriment preventiu d’aquestes parts i la necessitat d’avançar en la seva consolidació definitiva, buscant la col·laboració d’altres institucions.

L’arqueòleg Moisés Díaz, que ha participat en excavacions en aquest jaciment, ha recordat la importància de la Vil·la del Moro ja que es considera un dels jaciments més importants i millor coneguts de l’ager tarraconensis que engloba dos edificis rurals antics: una vil·la tardorepublicana de la segona meitat del segle I aC I una altra alt-imperial del segle I dC.

El jaciment ha estat escenari de diferents intervencions arqueològiques, les darreres l’any 2012 en conveni amb la Universitat Rovira i Virgili.

Redacció

 

Obertes les preinscripcions a l’Escola Municipal de Música

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra informa que l’Escola Municipal de Música de Torredembarra obre preinscripcions per a nous i noves alumnes a partir de sis anys. L’únic que cal fer és enviar un correu electrònic a escolademusica@torredembarra.cat abans del pròxim 9 de juliol amb les següents dades:

Nom i cognoms, telèfon, adreça electrònica, data de naixement i instrument que es vol aprendre a tocar: baix elèctric, flauta travessera, clarinet, gralla, guitarra, piano, percussió, saxòfon, violí o violoncel.

A partir d’aquí, l’Escola Municipal de Música es posarà en contacte amb les persones interessades per a continuar el procés de matriculació.

Redacció

 

Nit intensa a Torredembarra amb una baralla amb 30 persones dissolta i un accident de cotxe

La Policia Local ha realitzat 42 requeriments d’intervencions policials per part de particulars entre les 21 h de dimarts i les 8 h de dimecres.

El balanç de la Policia Local de Torredembarra és el d’una not de Sant Joan sense incidents greus, però intensa per la necessitat d’establir mesures de seguretat sanitària per la Covid-19, sense actes públics al carrer i amb restriccions per a fer ús de les platges. Des del cos s’ha agrait en una nota de premsa la «gran col·laboració ciutadana, ja que s’han rebut moltes trucades informant de fets sospitosos o actuacions que podrien suposar un perill de transmissió» del virus. A més, l’alcalde, Eduard Rovira, també ha mostrat el seu agraïment pel civisme que ha mostrat la majoria de la ciutadania, que ha seguit les recomanacions i ha celebrat una revetlla familiar i segura.

Aquestes són les principals dades de les intervencions dutes a terme:

•    Afluència de gent moderada a les zones del passeig Marítim i platja, molta tasca de prevenció policial amb 4 dotacions de Policia Local, 1 Bombers i una parella de voluntaris de Protecció Civil. El desallotjament de la platja ha estat progressiu i voluntari sense haver d’intervenir policialment.

•    Increment de les festes particulars als domicilis, amb les conseqüents queixes veïnals per les quals s’ha mediat policialment (4 intervencions).

•    Atenció a persones en estat d’embriaguesa a la via pública (3 intervencions).

•    2 controls estàtics d’alcoholèmia amb 5 resultats positius (2 penals i 3 administratius).

•    Un accident de trànsit amb danys en el mobiliari urbà. El vehicle ha fugit del lloc dels fets, però una patrulla de la Policia Local l’ha localitzat a la part posterior del carrer de la Conca de Barberà. El conductor ha donat positiu en alcohol 0.49 mg/l, per la qual cosa s’instrueixen diligències policials.

•    A les 5 h del matí, al port, ha tingut lloc una baralla de més de 30 persones. Hi ha intervingut 2 dotacions de la Policia Local i 2 de Mossos d’Esquadra. Només arribar la policia, la baralla ha quedat dissolta.

•    42 requeriments d’intervencions policials per part de particulars entre les 21 h de dimarts i les 8 h de dimecres. Es tracta, principalment, de molèsties per sorolls, música, festes privades a les cases, crits, persones sospitoses, aldarulls, problemes de convivència, etc.

•    Uns veïns de la urbanització de la Marítima Nord ha presentat denúncia per danys contra la seva propietat i amenaces de mort. Els fets han tingut lloc aquesta matinada. L’origen dels fets podria ser conseqüència d’un deute de diners. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra ho estan investigant.

•    Cal destacar que no s’ha produït cap lesió relacionada amb els petards.

Redacció

 

Torredembarra fa front a l’incivisme del final del confinament amb una recollida extraordinària abans de Sant Joan

El final del confinament amb els desplaçaments permesos a segones residències ha comportat de cop un gran creixement poblacional a Torredembarra i s’han multiplicat les aportacions, especialment de poda i voluminosos, dipositades de manera incívica al voltant dels contenidors. El servei s’ha vist desbordat davant aquest augment d’incivisme i l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanar un reforç extraordinari de la recollida de residus de manera que es destini personal per a retirar voluminosos i poda abans de la nit de Sant Joan i, en la mesura que sigui possible, buidar aquells contenidors que a hores d’ara estiguin plens. El servei de neteja viària també se centrarà en la recollida dels residus acumulats als voltants dels contenidors.

L’Ajuntament de Torredembarra fa una crida al civisme de tota la ciutadania i recorda que cal fer un ús adequat dels diferents serveis de recollida de residus i que també disposen del servei de deixalleria al polígon Roques Planes. Ara més que mai, ja que l’acumulació de residus pot afavorir la transmissió de la Covid-19, raó per la qual cal extremar les precaucions i ser responsables.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies