TARRAGONA 21

El passeig de la Sort torrenc quedarà tallat al trànsit rodat dilluns vinent per unes obres de la xarxa elèctrica

El tall durarà de 10 a 18 hores. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Via Pública i Manteniment informa que el proper dilluns 21 de setembre, de 10 a 18 h, el passeig de la Sort quedarà tallat al trànsit rodat, amb motiu d’unes obres de subministrament elèctric que du a terme l’empresa Endesa. Aquest fet afectarà el trajecte del bus urbà, que no podrà fer parada al passeig de la Sort dins d’aquest horari.

La pluja obliga a traslladar les projeccions del REC a Torredembarra al Casal Municipal

Davant les previsions de pluja per al dia d’avui, la projecció d’aquesta tarda del REC 2020 a Torredembarra es durà a terme al Casal Municipal (inicialment era a la plaça del Castell). Torredembarra participa, un any més, en les projeccions prèvies del Festival REC 2020, que està previst del 2 al 8 de desembre a Tarragona, farà parada un any més a Torredembarra

Les dues projeccions previstes són:

LA INNOCÈNCIA. Divendres, 18 de setembre, a les 20.30 h,

SUPA MODO. Dissabte, 19 de setembre, a les 19.30 h,

Les projeccions són amb aforament limitat i mesures Covid-19. En aquest web, podeu fer la reserva prèvia d’entrades gratuïtes: http://ow.ly/RNN930r95RI

Redacció

 

Torredembarra acull l’Open Tarragona-Girona de patinatge, a porta tancada

Aquest cap de setmana torna la competició de patinatge a Torredembarra. Hi prendran part 37 patinadores i patinadors repartits entre les categories d’aleví a sènior, que competiran en danses obligatòries i dansa lliure. Aquesta competició correspondria al Campionat Territorial de Tarragona i de Girona que s’hauria haver realitzat el mes de març.

L’esdeveniment esportiu, organitzat pel Club de Patinatge de Torredembarra juntament amb la Federació Catalana de Patinatge i la Regidoria d’Esports de Torredembarra, es realitzarà a porta tancada. No es farà desfilada, ni obertura ni cloenda de campionat, tampoc lliurament de trofeus i les classificacions es donaran als clubs participants que seran els encarregats de lliurar els trofeus individualment i amb les mesures per la Covid-19.

L’organització destaca el gran esforç per dur a terme aquesta competició, garantint totes les mesures de seguretat que obliga la pandèmia actual. Cal tenir en compte que en la modalitat Solo Dance es practica i competeix de manera individual i, en aquesta ocasió, seran pocs participants per categoria.

Al mes d’octubre, si tots els indicadors estan a favor, està previst dur a terme a Torredembarra l’Open Català, on participaran els patinadors i patinadores classificats en els diferents oberts territorials.

Redacció

 

Joventut presenta les activitats gratuïtes fins a final d’any, amb protocols de seguretat per la Covid-19

Els jocs de rol formen part de les activitats previstes.

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torredembarra presenta la programació d’activitats gratuïtes per a joves per al darrer trimestre del 2020, que s’iniciarà el proper 5 d’octubre i s’allargarà fins a l’11 de desembre. Les activitats programades són:

Dilluns:    Espai d’estudi i consulta: de 17 a 19.30 h

Dimarts:     Jocs de taula i rol: de 17 a 19.30 h

Dimecres:     Debat i gestió emocional: de 17 a 20 h

Dijous:     Dibuix: de 17 a 19.30 h

Divendres:     Atenció personalitzada: de 17 a 20 h

Activitat de Hallowen (30 d’octubre): Scape room: de 18.30 a 00 h (amb inscripció prèvia).

Les activitats i horaris poden canviar en funció de la demanda o per motius organitzatius.

Les inscripcions es podran dur a terme a partir del 18 de setembre a la pàgina web de l’Ajuntament de Torredembarra.

L’horari d’atenció presencial al públic, amb cita prèvia, de l’Espai Jove PIJ (c/ Capella, 6, baixos) és: Dimecres, de 9 a 14 h i divendres, de 17 a 20 h. Telèfons de contacte: 977 64 00 25 ext. 722 // 616 021 115.

El regidor de Joventut, Guillem Pujol, ha explicat que tota la programació d’activitats ha seguit les mesures de seguretat sanitàries per la Covid-19, extremant al màxim les precaucions per a un ús segur de les instal·lacions. Seguint aquesta premissa, les principals mesures són les següents:

Els joves només faran una activitat dirigida per dia, creant un grup de convivència de cada activitat, excepte els divendres que l’atenció serà individual amb cita prèvia.

Per a participar en les activitats, cal fer la inscripció telemàtica mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament. El nombre màxim de joves per grup és de deu més dos monitors, i aquest grup es dividirà en dos subgrups per complir les mesures de seguretat. Aquest any s’ha decidit no realitzar les activitats més dinàmiques, tot i que l’equipament compta amb bona ventilació, i ofertar les que comporten un menor risc de contagi.

L’accés a l’equipament serà individual, amb control de temperatura i aplicació d’hidrogel, i en acabar l’activitat es netejaran tots els material utilitzats. De fet, el regidor de Joventut, Guillem Pujol, també ha comentat que des de la Regidoria es vol conscienciar els i les joves de la realitat actual i per això les activitats comencen trenta minuts abans, per invertir aquest temps a aplicar les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19.

A més, l’Espai Jove PIJ ha ampliat el maquinari informàtic i recupera el servei presencial d’assessorament laboral i Garantia Juvenil, que es du a terme quinzenalment els dimecres.

Redacció

 

La maquinària agrícola i els ciclomotors podran passar la ITV a Torredembarra

El lloc on es faran les revisions és l’aparcament de les Dunes,

La Regidoria de Via Pública i Manteniment de l’Ajuntament de Torredembarra i la Policia Local informen sobre la campanya de les revisions d’ITV en estació mòbil d’APPLUS ITV MÒBIL per a maquinària agrícola i ciclomotors. Serà el proper 19 d’octubre, de 7.30 a 13.30 h. El lloc on es faran és l’aparcament de les Dunes, al costat del pont de Clarà, zona de platja. Les persones interessades han de concertar hora al telèfon 977 646 005 o directament a les oficines de la Policia Local.

Les tarifes per a la revisió són:

Tractor agrícola: 36,66 €.
Remolc agrícola: 10,86 €.
Maquinària d’obres i serveis (excavadores etc…): 39,50 €.
Ciclomotors: 21,21 €.

En aquesta ocasió, s’hauran de seguir aquestes recomanacions:

– Pagament amb targeta.
– Tots els usuaris hauran d’utilitzar guants i mascareta.
– Respectar l’hora de citació per evitar aglomeracions.
– Una sola persona per vehicle.

Redacció

 

La Biblioteca de Torredembarra recupera els horaris habituals del servei, mantenint els protocols de seguretat

Imatge d’arxiu de la biblioteca. Foto: Anna F. (Ajuntament)

Amb l’inici del nou curs escolar, la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra recupera els horaris habituals del servei, mantenint les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19. A partir d’aquesta setmana, la biblioteca està oberta de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, i els dissabtes, de 10 a 13 h. La regidora d’Educació i Biblioteca, Maria Gual, ha explicat que amb la recuperació dels horaris es vol adaptar el servei a les necessitats pròpies del curs escolar, amb els protocols de seguretat necessaris per a evitar la propagació de la pandèmia.

L’accés i l’ús dels diferents serveis està condicionat a les següents indicacions:

Cal cita prèvia per a:
– Reservar taula per a estudiar
– Reservar taula per a disposar de connexió wifi
– Reservar taula per a disposar d’ordinador
– Per a demanar ajuda a una bibliotecària en la cerca

La Biblioteca Mestra Maria Antònia demana als seus lectors i lectores que continuïn encarregant els llibres que es volen emportar en préstec. Així, només cal que s’apropin a la biblioteca i a la porta es lliuren les comandes. Les peticions es poden dur a terme per correu electrònic o per telèfon: biblioteca@torredembarra.cat // 667 171 291. A més, es demana fer un ús responsable del servei i de les instal·lacions.

Cal tenir present que el fons bibliogràfic continua confinat. Per tant, si un usuari o usuària toca un llibre s’ha de confinar 48 h. A més, es mantenen les mesures de control de temperatura, rentat de mans i ús de mascareta per a poder accedir a l’equipament.

D’altra banda, els clubs de lectura es mantenen en format telemàtic i també presencial al jardí exterior, mentre la meteorologia ho permeti. En aquests moments, la Biblioplatja resta tancada però es preveu poder reobrir al mes d’octubre com a punt de recollida i retorn de préstec.

Redacció

 

Bona resposta a les jornades de Patrimoni Indià torrenques, substitutes de la Fira per evitar aglomeracions

Imatges de diverses de les activitats dutes a terme. Fotos: Anna F. (Ajuntament)

Les Activitats del Patrimoni Indià de Torredembarra que s’han dut a terme de l’11 al 13 de setembre, com a alternativa a la Fira d’Indians per a evitar aglomeracions, ha tingut una bona resposta del públic que hi ha participat dins de les limitacions previstes per la Covid-19.

Les visites guiades de divendres tarda, dissabte tarda i diumenge matí s’han omplert amb un total de 53 persones que han pogut gaudir del patrimoni indià a la vila i al cementiri. Pel que fa a les actuacions musicals, el concert d’havaneres amb el grup Xarxa de divendres a la tarda va omplir l’aforament amb 140 persones i el concert de Vela Llatina va comptar amb l’assistència de 109 persones.

A més, ha tingut lloc una exposició de joguines indianes que també ha comptat amb bona acollida de públic. Totes les activitats han estat gratuïtes. L’organització ha anat a càrrec de la Regidoria de Turisme, amb la col·laboració de CATPatrimoni i la Xarxa de Municipis Indians.

D’altra banda, la Xarxa de Municipis Indians ha produït un vídeo promocional de la Ruta d’Indians de Torredembarra:


Redacció

 

Torredembarra participa, un any més, en les projeccions prèvies del Festival REC 2020

El XX Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC 2020, que està previst del 2 al 8 de desembre a Tarragona, farà parada un any més a Torredembarra, de la mà de la Regidoria de Cultura.

La regidora de Cultura, Núria Batet, assegura que «estem compromesos amb la cultura i poder gaudir-la amb les mesures de seguretat pertinents. Cal donar suport a aquest sector que travessa especials dificultats i és per això que enguany, més que mai, creiem del tot necessari seguir col·laborant amb aquest festival referent. El REC ens acosta edició rere edició autèntiques joies de l’art cinematrogràfic i tenim la voluntat d’aproximar algunes d’aquestes obres al públic torrenc».

Les dues projeccions previstes són:

LA INNOCÈNCIA

Divendres, 18 de setembre, a les 20.30 h, a la plaça del Castell.

Lis viu amb la seva família a un petit poble de Castelló. És una adolescent que somia amb convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que per aconseguir-ho haurà d’enfrontar-se amb els seus pares. És estiu, i es passa el dia al carrer amb les amigues, i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La manca d’intimitat i el xafardeig constant obliguen a Lis a dur la relació en secret per a que no arribi als seus pares. Una relació que canviarà la seva posició al món. Amb una capacitat innata per a mostrar la vida a un poble petit des dels ulls d’una jove, Lucía Alemany presenta mitjançant el seu microcosmos els diversos obstacles als quals s’enfronta la dona adolescent en un entorn contemporani. Amb el descobriment per a la gran pantalla d’un bon pom de joves actrius, LA INNOCÈNCIA presenta un retrat naturalista, però també dinàmic, fresc i directe, d’un estiu que no voldríem que acabés mai. I tot, ben a prop del Delta.

SUPA MODO

Dissabte, 19 de setembre, a les 19.30 h, al Casal Municipal.

Jo, una nena de nou anys, està boja per les pel·lícules d’acció i somia amb ser una superheroïna. El seu desig més gran és rodar una pel·lícula i protagonitzar-la. Gràcies a la seva imaginació oblida que està en fase terminal d’una greu malaltia. La seva germana ja no aguanta veure la riallera Jo passar el temps que li queda en un llit, i l’anima a fer servir els seus poders màgics. De pas, convenç tot el poble perquè faci realitat el somni de la nena. Un meravellós cant a la vida, carregat d’emocions, que ens transporta a un petit poble de Kenya.

Les projeccions són amb aforament limitat i mesures Covid-19. En aquest web, podeu fer la reserva prèvia d’entrades: http://ow.ly/RNN930r95RI

Redacció

 

Jornada de neteja als Muntanyans amb motiu de ‘l’European Clean Up Day’

El proper diumenge 20 de setembre, de les 10 a les 12 h, tindrà lloc la jornada de neteja als Muntanyans, dins la campanya «European Clean Up Day», acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

El punt de trobada serà a Cal Bofill i us podeu inscriure a l’adreça electrònica tarraco@ecologistesenaccio.cat. L’acte està organitzat per Ecologistes en Acció i compta amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra.

Redacció

 

ALDI desembarca aquest 16 de setembre a Les Gavarres i Torredembarra

Els nous supermercats compten amb una superfície comercial de 1.200 m² i 1.100 m², respectivament, i empraran a un total de 26 col·laboradors.

La cadena de supermercats ALDI consolida la seva presència a la província de Tarragona i obre, el pròxim 16 de setembre, dos nous supermercats. Aquests establiments, que estaran situats a Tarragona, al carrer Mestre Xavier Gols, 3, del polígon comercial de Les Gavarres; i en el municipi de Torredembarra, al carrer Comtes de Santa Coloma, 7, seran els primers establiments que la cadena obre en tots dos municipis. Els nous supermercats compten amb una superfície comercial de 1.200 m² i 1.100 m², respectivament, i donaran feina a un total de 26 col·laboradors.

Aquestes dues obertures permeten reforçar l’aposta de la companyia per la província de Tarragona, on ALDI sumarà un total de 13 establiments, i per Catalunya, on la companyia comptarà amb 71 supermercats.

Els nous establiments s’emmarquen en el pla d’expansió de la cadena que, amb l’objectiu d’estar més prop dels seus clients, preveu obrir més de 20 nous supermercats durant aquest any, el 30% d’ells situats a Catalunya. Amb aquestes obertures, ALDI sumarà més de 310 establiments a Espanya.

ALDI, a més, aposta per proveïdors de proximitat per als seus supermercats. De fet, el 80% de l’assortiment de ALDI està format per productes elaborats i conreats en territori nacional, que provenen de més de 400 proveïdors locals, un 26% d’ells de Catalunya. En concret, la companyia ha explicat que treballa amb proveïdors de Tarragona per a la carn fresca i els productes lactis.

Redacció

 

Torredembarra clou amb nota alta la Festa Major més atípica 

Imatge del Ball de Diables a la Plaça del Castell. Foto: Ajuntament

Torredembarra ha viscut una Festa Major de Santa Rosalia 2020 molt diferent. Tot i que s’han realitzat actes al carrer, la programació s’ha limitat i adaptat a l’actual situació provocada per la Covid-19, sense cercaviles del Seguici Festiu ni revetlles i amb activitats amb aforament limitat i reserva prèvia.

Un programa molt diferent, però que ha mantingut l’esperit festiu i amb la bona experiència dels actes culturals que ja s’havien celebrat amb èxit amb mesures sanitàries com ara el Festival Roca Foradada, el cinema a la fresca i el Pleniluni Circus.

El regidor de Festes, Raúl Garcia, ha explicat que el fet de garantir el compliment de totes les mesures de seguretat recomanades ha suposat una feina extra a l’hora d’organitzar tots i cadascun dels actes i ha volgut agrair la implicació dels treballadors i treballadores municipals, ja que més que mai la seva tasca ha estat imprescindible pel seu bon funcionament. Haver exhaurit entrades en la gran majoria dels actes, demostra que la gent té ganes de gaudir d’actes culturals. Destaca, també, que el consens i l’entesa amb els integrants de les entitats que conformen la Festa Major en l’elaboració del programa i el seu desenvolupament ha afavorit i molt en la conscienciació i responsabilitat que en tot moment ha demostrat el públic que ha gaudit dels actes.

Per la seva banda, la regidora de Cultura ha volgut destacar que «Torredembarra aposta per donar suport a les iniciatives culturals i s’ha demostrat que és possible desenvolupar-les amb les mesures pertinents. Creiem que potenciar aquest sector i mantenir les tradicions, amb les precaucions adequades, és cabdal per adaptar-nos a aquesta nova realitat que ens toca viure.»

Redacció

 

Torredembarra en Comú: ‘ A voltes amb les escombreries’

Durant els darrers mesos hem estat publicant imatges que ens han fet arribar persones de Torredembarra en relació amb el nefast servei de recollida d’escombraries. Un problema que no és nou però que s’ha agreujat darrerament. Així que, sense entrar en com es va adjudicar aquest servei ni amb el posicionament dels altres partits en aquell moment, cal parlar de la situació el dia d’avui.

Atribuir l’estat dels nostres carrers i contenidors a l’augment de la població a l’estiu com s’està escoltant en alguns mitjans, és culpabilitzar a la ciutadania i no reconèixer els errors comesos per part de l’administració torrenca.

A Torredembarra en Comú estem convençuts que la recollida d’escombraries i la neteja dels carrers (que cal recordar és responsabilitat de l’Ajuntament) s’ha de fer de forma responsable, amb una gestió eficient i un sistema de reciclatge veritable i sostenible.

Entenem que no és tasca fàcil aconseguir el canvi de model. Està clar que per a això s’ha de disposar dels recursos materials, humans i econòmics. Alguns d’ells sorgits ja de l’amortització del mateix contracte actual i la resta, procedents d’una visió àmplia municipalista i a llarg termini. També és cert que s’ha de tenir voluntat política i no només de l’equip de govern. La resta de partits amb representació o no al consistori, hem de posar de la nostra part.

D’altra banda, està demostrat que és possible realitzar una remunicipalització de qualsevol servei externalitzat per part dels Ajuntaments i aconseguir una major taxa de satisfacció de la ciutadania. Diferents poblacions ho han començat a fer des de fa temps i en molts casos ja és una realitat. Torredembarra no pot quedar-se enrere. Més encara després de les resolucions aprovades en el darrer plenari en referència al contracte de recollida d’escombraries.

També, cal dir que paral·lelament a la remunicipalització del servei, és imprescindible realitzar campanyes d’educació cívica comptant amb tots els agents socials, polítics i comercials del municipi.

Un altre cosa, de què serveix invertir en la promoció turística de la ciutat si tots els carrers estan bruts i plens d’escombraries? Una despesa inútil.

És per tot això que des de Torredembarra en Comú emprendrem totes les accions que estiguin al nostre abast i donarem suport a qualsevol iniciativa que permeti posar punt final al problema actual, vagi encaminada a remunicipalitzar completament el servei i cap a un model de gestió totalment pública. De moment, el de la recollida de la brossa i la neteja viaria, però sense perdre de vista d’altres.

Estem disposats a treballar per aconseguir-ho. Escoltant, aportant, estan…

Torredembarra en Comú

 

Torredembarra estrena nou servei d’atenció al ciutadà per assessorar en matèria d’ajuts i subvencions

Imatge de la façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra posa en funcionament un servei d’assessorament en subvencions i ajuts amb la voluntat d’oferir assistència d’utilitat a la ciutadania. En concret el servei es realitzarà per via telefònica i també telemàtica i no se centrarà tan sols en les línies creades pel consistori sinó que orientarà també sobre ajuts provinents d’altres administracions.

Les afectacions socials i econòmiques que han sorgit arran de la pandèmia han fet que moltes institucions hagin treballat per oferir ajuts en diferents aspectes i adreçats a diversos col·lectius. La creació d’aquestes noves línies de subvencions generen dubtes i confusió donat que accedir a la informació és, sovint, complicat o bé resulta difícil entendre el procés de tramitació de cada ajut. És per això que l’Ajuntament ha apostat per a facilitar als ciutadans la informació de l’existència de subvencions i de com sol·licitar-les.

La persona que atendrà les consultes donarà a l’usuari una atenció personalitzada, fet que permetrà que cadascun d’aquests requeriments d’informació es resolgui de forma individualitzada. És important destacar que en cap cas es tramitaran directament els ajuts sinó que el que es proporcionarà seran explicacions entenedores perquè cada interessat pugui trobar la línia subvencionada que més li interessi o pertoqui. Desgranar la lletra petita i expressar de manera planera què es diu en les bases de cadascuna d’elles és l’objectiu que persegueix aquesta iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Torredembarra

Aquest servei arrencarà el dimarts 1 de setembre i es podrà contactar a través del 687 60 79 18 o el correu electrònic subvencions@torredembarra.cat en horari de matins, de dilluns a divendres.

Redacció

 

Campanya de control de vianants a Torredembarra

Fins al proper 6 de setembre, la Policia Local de Torredembarra du a terme una campanya de control de vianants. La campanya està coordinada des del Servei Català de Trànsit i és d’abast territorial català.

Durant aquesta campanya, es posarà especial cura en combatre les infraccions i les conductes de risc dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants. Alhora, es vetllarà per lluitar contra la indisciplina en el respecte als semàfors i els passos de vianants i es faran controls preventius dels creuaments incorrectes per part dels vianants.

També s’incidirà en les conductes antireglamentàries que impliquin un comportament que entorpeixi indegudament la circulació i que originin perjudicis o molèsties innecessàries a les persones.

 

La Festa de Santa Rosalia torrenca anul·la l’acte de castells i arts aèries previst per al dia 5

L’enduriment de les mesures de prevenció davant la Covid-19 obliguen a readaptar agendes de les festes i actes que encara estan programats arreu del territori. Tanmateix, les suspensions estan a l’ordre del dia. L’últim en caure de la llista afecta a la Festa Major de Santa Rosalia de Torredembarra, que començarà aquest divendres i s’allargarà fins al 6 de setembre. Segons s’ha anunciat aquest migdia, s’ha anul·lat l’acte previst pel dia 5 de castells i arts aèries. 

Els seus organitzadors, la Colla Castellera Xiquets de Torredembarra i Associació Escarabats Blaus, han pres la decisió apel·lant a la seguretat dels seus membres tenint en compte la naturalesa de l’activitat.

Redacció

 

Un incendi sense ferits a Torredembarra permet descobrir una plantació il·legal de marihuana

En l’extinció del foc hi han participat 4 dotacions de Bombers i 2 patrulles de la Policia. Foto: Ajuntament

Hi ha casualitats que acaben sent causalitats. Un incendi sense ferits en un habitat dels Munts a Torredembarra semblava no tenir més relat fins que en accedir a l’habitage, la policia local informa que s’hi ha descobert una plantació il·legal de marihuana.

Redacció

Un programa d’activitats del patrimoni indià de Torredembarra substituirà la Fira d’Indians per evitar aglomeració de públic

La Fira d’Indians de Torredembarra amb les parades de mercat com un dels seus principals atractius no es durà a terme aquest any. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que s’ha considerat oportú reformular la iniciativa per evitar aglomeracions de públic que no s’han de produir en l’actual situació de crisi sanitària.

Per aquest motiu, la Fira pròpiament dita no es farà, sinó que es programaran Activitats del Patrimoni Indià de l’11 al 13 de setembre, amb aforament de públic limitat i mesures per evitar la propagació de la Covid-19, que s’han anat implantant amb èxit en diferents activitats realitzades aquest estiu a Torredembarra com el Festival de la Roca Foradada, el Pleniluni Circus o el Cinema a la Fresca.

Programa d’activitats:

11 de setembre

A les 18 h, Visita guiada al patrimoni indià. Preu 3 €. Infants fins als 12 anys, gratuït. Inscripcions: www.turismetorredembarra.cat

Punt de trobada: Sala d’exposicions Lluís d’Icart, entrada pel camí de l’Era.

Idioma de la visita: Català.

Places limitades. Ús obligatori de la mascareta.

A les 20 h, a la plaça del Castell, Concert d’havaneres amb el grup Xarxa. Activitat gratuïta amb reserva prèvia d’entrades a partir del 7 de setembre a: turisme@torredembarra.cat o al telèfon 977 64 45 80. Aforament limitat. Ús obligatori de la mascareta.

12 de setembre

A les 18 h, Visita guiada al cementiri. Preu 3 €. Infants fins als 12 anys, gratuït. Inscripcions: www.turismetorredembarra.cat

Punt de trobada: Sala d’exposicions Lluís d’Icart, entrada pel camí de l’Era.

Idioma de la visita: Català.

Places limitades. Ús obligatori de la mascareta.

A les 19.30 h, Visita guiada al patrimoni indià. Preu 3 €. Infants fins als 12 anys, gratuït. Inscripcions: www.turismetorredembarra.cat

Punt de trobada: Sala d’exposicions Lluís d’Icart, entrada pel camí de l’Era.

Idioma de la visita: Català.

Places limitades. Ús obligatori de la mascareta.

A les 22 h, a la plaça del Castell, Concert Vela Llatina (Boleros, guarachas, txa txa txa, músiques d’anada i tornada). Activitat gratuïta amb reserva prèvia d’entrades a partir del 7 de setembre a: turisme@torredembarra.cat o al telèfon 977 64 45 80. Aforament limitat. Ús obligatori de la mascareta.

13 de setembre

A les 12.30 h, Visita guiada al patrimoni indià. Preu 3 €. Infants fins als 12 anys, gratuït. Inscripcions: www.turismetorredembarra.cat

Punt de trobada: Sala d’exposicions Lluís d’Icart, entrada pel camí de l’Era.

Idioma de la visita: Castellà.

Places limitades. Ús obligatori de la mascareta.

EXPOSICIÓ: LES JOGUINES DELS INDIANS

Del dilluns 7 al dissabte 12 de setembre, de 18 a 20.30 h. i diumenge d’11 a 13.30 h. A la Sala d’exposicions Lluís d’Icart, entrada pel camí de l’Era. Activitat gratuïta.

Les persones que assisteixin als concerts vestides completament de color blanc, se les obsequiarà amb un barret indià que caldrà recollir abans del concert a la carpa de Turisme situada a la plaça del castell. Unitats limitades fins a exhaurir existències.

Organitza: Regidoria de Turisme, amb la col·laboració de CATPatrimoni i la Xarxa de Municipis Indians.

Redacció

 

Finalitza el Festival Roca Foradada exhaurint les entrades en quatre dels cinc concerts programats

Imatge de l’actuació l’1 d’agost de Maika Makovski. Foto: Ajuntament

L’edició d’enguany del Festival Roca Foradada Torredembarra que s’ha dut a terme del 18 de juliol al 22 d’agost, de la mà de la Regidoria de Cultura, ha finalitzat amb èxit de públic que ha omplert tots els concerts, exhaurint les entrades en quatre dels cinc que s’han programat. Cal tenir present que la programació d’enguany s’ha adaptat a les mesures sanitàries per la Covid-19 i els espectacles s’han representat a l’espai Pet d’ovella – Roca Foradada, al port esportiu, amb l’aforament limitat (198 espectadors per espectacle), el públic assegut amb les corresponents distàncies de seguretat i l’ús de mascareta.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que una programació molt diversa ha portat també un públic molt divers, bona part del qual no havia vingut anteriorment al Festival. També ha comentat que el fet que Torredembarra oferís concerts de qualitat amb totes les mesures de seguretat sanitària ha portat públic que buscava aquestes propostes en un estiu on no han sovintejat.

El programa del Festival Roca Foradada ha estat el següent:

18 de juliol, Port Bo (havaneres)

26 de juliol, Roger Mas (cançó d’autor)

1 d’agost, Maika Makovski (cançó d’autora)

14 d’agost, Ferran Palau (pop metafísic)

22 d’agost, Saphie Wells & Swing Cats (swing)

Redacció

 

Les policies locals de Torredembarra i Creixell intervenen en una baralla multitudinària que acaba amb dos detinguts

Imatge d’arxiu de dos agents de la policia local torrenca. 

Les policies locals de Torredembarra i Creixell han intervingut, aquesta matinada, en una baralla multitudinària a la zona limítrofa amb el municipi veí de Creixell. Els veïns haurien alertat dels fets a les policies locals d’ambdós municipis, que juntament amb els Mossos d’Esquadra, han dissolt la baralla amb un balanç de dos detinguts.

Al voltant de les tres de la matinada, la Policia Local ha acudit al lloc dels fets amb dues patrulles, juntament amb el cos homòleg de Creixell. A l’arribar al lloc de la baralla, els agents han sol·licitat la intervenció dels Mossos d’Esquadra, que hi ha enviat tres dotacions, atès que en el conflicte hi havia involucrades més d’una trentena d’individus.

Fruit de la intervenció conjunta s’han detingut dues persones participants a la baralla que a més, són presumptes autors de dos robatoris amb violència i força, ocorreguts prèviament al barri de la Marítima Nord i al mateix municipi de Creixell. Els detinguts han sigut traslladats a la Comissaria de Mossos d’Esquadra del Vendrell.

S’ha valorat molt positivament l’actuació i l’eficaç col·laboració entres els cossos policials de les poblacions veïnes. Aquesta intervenció conjunta es produeix després que en la darrera Junta Local de Seguretat, celebrada el 20 de juliol, es ratifiqués l’acord de col·laboració entre la policies locals de Torredembarra, Creixell i Altafulla.

D’altra banda, durant el cap de setmana la Policia Local ha realitzat diverses inspeccions per controlar l’horari de tancament de bars i terrasses. El balanç de l’actuació ha sigut de dos establiments sancionats per incomplir l’horari legalment establert.

Redacció

 

Els quinze identificats pel ‘botellón’ a Torredembarra pagaran els costos de la neteja de la platja

La Policia continua investigant els fets per tractar d’identificar tots i cadascun dels participants. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Torredembarra ja ha identificat una quinzena de persones que han participat aquesta matinada en un «botellón» a la platja dels Muntanyans i s’han començat a interposar les denúncies corresponents. Es tracta principalment de joves residents al municipi. La Policia continua investigant els fets per tractar d’identificar tots i cadascun dels participants com a dada important de traçabilitat en el cas d’un eventual contagi de la Covid-19, a més de per efectuar la denúncia corresponent per no complir les normes de seguretat sanitària. Per aquest motiu, se sol·licita la col·laboració ciutadana per poder avançar en la investigació.

L’Ajuntament de Torredembarra també està valorant els danys i les despeses del servei de neteja de la platja per poder-les repercutir econòmicament als infractors, al marge de les sancions que es puguin produir per les denúncies administratives. A més, segons determinin els resultats de la investigació policial, es podrien demanar responsabilitats penals.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies