TOTS 21

Ingressa a presó un veí de Torredembarra acusat de violar diverses menors

Els fets es van produir abans del 2016 i el noi també va enregistrar algunes agressions.

Un veí de Torredembarra de 24 anys ha ingressat a presó acusat de violar diverses menors d’edat, segons han confirmat a l’ACN fonts policials. Els fets es van produir durant diversos anys, abans del 2016. L’individu està acusat de diversos delictes d’agressió sexual amb penetració, amenaces, i venda, difusió i exhibició de material pornogràfic de menors. En algunes ocasions l’home va enregistrar les agressions sexuals i va amenaçar les víctimes que les difondria si el denunciaven. Després de rebre diverses denúncies, els Mossos van detenir-lo el 30 d’abril i l’endemà el jutge en va decretar l’ingrés a presó sense fiança. El seu germà, de 22 anys, està investigat per obstrucció a la justícia però no està implicat en els fets.

ACN

 

Torredembarra acull el Campionat d’Espanya de Karate Kyokushin amb 120 participants aquest proper dissabte

La competició s’iniciarà a les 10.30 hores. Foto: Anna F. (Ajuntament)

El proper dissabte 8 de maig el Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra acollirà el Campionat d’Espanya de Karate Kyokushin en les modalitats de Kumite i Kata. Es preveu la participació de 120 esportistes provinents d’11 dojos de localitats com Fuerteventura, Múrcia, Sabadell o Mallorca; entre aquestes l’Associació Dojo Zanshin de Torredembarra, amfitriona de la competició, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra i la Federació IKO España.

A les 10 h, tindrà lloc la desfilada dels participants i la competició s’iniciarà a les 10.30 h. Es preveu que el campionat finalitzi al voltant de les 17 h. El campionat es durà a terme a porta tancada i es farà la prova d’antígens per la Covid-19 a tots els participants.

Redacció

 

Convocatòria d’estiu del Curs de Monitors/es Poliesportius a Torredembarra

El Consell Esportiu del Tarragonès, amb conveni i l’autorització de l’Escola Catalana de l’Esport (ECE) convoca un nou curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu, amb els seus quatre blocs preceptius. Recordem que aquesta formació que faculta als alumnes que es puguin donar-se d’alta al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC).

Aquest registre habilita a poder treballar, en aplicació de la normativa vigent, com a monitor/a d’activitats poliesportives extraescolars i esportives de lleure, dirigides a menors de 18 anys, en centres educatius, AMPA’s, ajuntaments i patronats municipals d’esports, consells esportius, clubs i altres entitats esportives. També habilita per treballar als períodes de vacances escolars en campus, estades i casals esportius.

La formació, programada de manera intensiva i presencial, es desenvoluparà del 28 de juny al 31 de juliol de 2021 a la seus de l’Institut Torredembarra i de la Zona Esportiva Municipal de Torredembarra.  Les places són limitades i, davant les actuals circumstàncies i el tram corresponent, s’aplicaran les mesures de prevenció regulades per les autoritats competents.

INSCRIPCIÓ: On-line. La inscripció restarà oberta fins a cobrir les places convocades o, si no fos el cas, fins el dimarts anterior a l’inici del curs: 22-06-2021.

Més informació a Consell Esportiu del Tarragonès, C/Zamenhoff, 5. Tarragona 977 249 484 – info@cetarragones.cat

https://www.cetarragones.cat/formacio/cursos-de-monitors/curs-monitora-dactivitats-de-dinamitzacio-en-lambit-poliesportiu-registre-ropec/

Redacció

 

El Festival Roca Foradada oferirà sis actuacions entre el 10 de juliol i el 21 d’agost amb una àmplia varietat d’estils

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta la tretzena edició del Festival Roca Foradada amb un programa que creix i que enguany aplega sis actuacions entre el 10 de juliol i el 21 d’agost. Flamenc, havaneres, cançó d’autor, folk, jazz, swing, a un preu molt assequible: 7 € l’entrada i preus reduïts de 5 € per a diversos col·lectius. Es tracta d’una programació musical molt eclèctica, amb una àmplia varietat d’estils musicals, destacant enguany l’altíssima presència femenina dalt de l’escenari.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que l’organització afronta el Festival amb molta il·lusió de recuperar les actuacions musicals de gran format després de temps sense poder-ne programar i amb el convenciment que el públic respondrà, després de l’èxit de l’edició del 2020, que també es va haver de celebrar amb mesures de seguretat sanitària. L’aforament seguirà sent limitat, però aquesta vegada amb una distribució de seients pensada per a bombolles de convivència, cosa que pot suposar una oferta aproximada de 230 entrades per concert. Totes les actuacions es mantindran al recinte de la Roca Foradada, al port de Torredembarra.

Programació:

  • Dissabte 10 de juliol, a les 22 h, Las Migas (flamenc).

Las Migas presenten Empatia amb valentia i amb una posada en escena que col·loca les quatre components en diferents situacions, no sempre esperades. Les cançons d’aquest nou espectacle s’han creat per aprofundir en aquest concepte. Són composicions noves que fan olor de mar, de natura, de flamenc, de transgressió, de lluita per millorar les coses i canviar-les.

  • Dissabte 24 de juliol, a les 22 h, Port Bo (havaneres).

El grup Port Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, i hi ha intervingut en totes les edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també arreu del món. En l’actualitat, el grup el formen Josep Nadal (tenor), Irineo Ferrer, Mineu (baríton) i Carles Casanovas (veu baixa, guitarra i direcció musical).

  • Divendres 30 de juliol, a les 22 h, Guillem Roma (cançó d’autor).

Aquest 2021 és un any de novetats esperades pel músic osonenc Guillem Roma, que presenta nou treball i que arribarà amb una energia renovada i fresca, i amb altes dosis d’optimisme. Cançons que ens faran activar i reflexionar a parts iguals amb l’originalitat i la connexió que caracteritzen l’artista, amb totes les ganes de retrobar-se amb el públic, amb l’elegància d’una posada en escena cuidada fins a l’últim detall, i amb talent i músics de primera línia.

  • Dissabte 7 d’agost, a les 22 h, The Black Barbies (jazz, swing, soul i funk).

The Black Barbies és una de les propostes més originals i innovadores del panorama musical actual. Aquesta banda de Barcelona reuneix músics de diverses procedències, tant estilístiques com geogràfiques (Espanya, Itàlia, Àfrica), motiu pel qual des de la primera nota crea una sensacional barreja explosiva de sons i sabors d’allò més extraordinària. Sempre amb un so fresc, enganxós i sensual, combinen temes propis i hits versionats de tots els temps. A ritme de jazz, swing, soul i funk, la seva música és un viatge pels diferents estils de la música negra i el pop que convida a moure el cos, a cantar i a gaudir d’un espectacle únic. Més que un concert, The Black Barbies equival a show dinàmic i molt de ritme, una festa des del principi fins a la fi.

  • Dissabte 14 d’agost, a les 22 h, Maria Jaume (folk acústic).

Na Maria Jaume té 20 anys i presenta el seu disc de debut, Fins a maig no revisc, produït per Pau Vallvé. Propera i sincera, crua i transparent, el seu folk acústic estén un pont entre les grans cantautores de l’indie contemporani i la fecunda escena mallorquina actual. En el disc, hi predominen els moments íntims i introspectius, però ben puntuat amb hits pop i algun divertiment. En els primers compassos de la seva trajectòria, Maria Jaume ha actuat ja en festivals com Vespres d’Hivern, Tastautors, Mobofest o Portalblau. Va pujar a l’escenari del Teatre Principal de Palma al costat de Miquel Serra i també va col·laborar en el disc de Salvatge Cor cantant Flor de fusta. I just abans de l’estiu va oferir un concert reproduït en continu per al Primavera Sound.

  • Dissabte 21 d’agost, a les 22 h, Quartet Brossa (folk).

El Quartet Brossa, en la seva versió oberta de Col·lectiu Brossa, emprèn un nou projecte entusiasta i eclèctic que combina el coneixement de la música clàssica amb un alt sentit lúdic i enjogassat. El projecte Folkestral pretén orquestrar de manera folk les melodies que els grans compositors del segle xix i xx van prendre a la música tradicional. Buscant la inspiració en camps prèviament menystinguts per la música culta, molts compositors van prendre o imitar melodies tradicionals per incorporar-les o adaptar-les a les seves creacions pròpies. El Col·lectiu Brossa, davant aquesta injustícia, i a la manera de Robin Hoods musicals, robarà de nou aquestes melodies als grans compositors, rics d’èxit (Xostakóvitx, Brahms, Falla, Stravinsky i un llarg etcètera), per retornar-les de manera festiva i trapella a l’estil tradicional. Una proposta jocosa i bromista que intenta, com és habitual en el Quartet Brossa, d’una banda, difuminar les fronteres entre allò culte i allò popular i, de l’altra, eixamplar el valor de les grans obres de la història de la música.

Mesures de Seguretat: S’aplicaran, en la data de cada concert, les condicions que exigeixin les autoritats sanitàries i el Departament de Seguretat i Protecció Civil en els controls d’accés i durant l’espectacle, per a la prevenció de la Covid-19. En cas de cancel·lació, es retornarà l’import de les entrades.

Preu general: 7 € per cada concert.

Preu reduït: 5 € per a persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renta mínima d’inserció.

Venda d’entrades a partir del 15 de maig: www.torredembarra.cat

Redacció

 

Torredembarra obre dimecres el termini d’ajuts per als establiments afectats pel tancament de la Covid-19

Un ciutadà se sotmet a una prova PCR. Foto: ACN

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats informa que aquest 5 de maig s’obre el termini per a presentar sol·licituds a la convocatòria de subvencions directes de l’Ajuntament de Torredembarra a determinades activitats lucratives del municipi que han tancat o han vist restringida la seva activitat com a conseqüència de l’aplicació de mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la Covid-19. Inicialment, es destinen 80.000 €

El regidor de Comerç, Indústria i Activitats, Josep Maria Guasch, ha explicat que l’objectiu d’aquesta línia de subvencions és ajudar a la reducció de l’impacte econòmic causat per la situació d’emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19. En aquest sentit, ha comentat que tot i que altres administracions han atorgat ajuts i subvencions, considera que cal una actuació municipal que, dins les seves possibilitats, vagi adreçada a reforçar aquests sectors del municipi, davant les pèrdues provocades per la situació actual o les despeses fixes bàsiques del local i altres despeses suportades malgrat el seu tancament o restriccions. El regidor també ha recordat que, a més de les accions dutes a terme el 2020, aquest any ja s’han pres altres mesures com les reduccions de determinades taxes al sector econòmic i es treballa en altres mesures dinamitzadores.

Seran objecte de les ajudes els següents establiments:

1.- Sector de l’Hostaleria (bars, restaurants, hostals/pensions, càmpings), oci nocturn
(discoteques, sales de ball, bars musicals) i instal·lacions esportives, afectats per la Resolució SLT/1840/2020 i les seves posteriors pròrrogues i modificacions.

2.- Comerç i serveis no essencials afectats per la Resolució SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya.

Les subvencions ho són per la concurrència d’una situació, com és el tancament i posterior
reducció d’activitat. L’import màxim de la subvenció en cap cas superarà els imports següents, atenent el destí del local:

•    Subvenció de 700 € per a discoteques, sales de ball, bars musicals, instal·lacions esportives, hostals, pensions i càmpings.

•    Subvenció de 600 € per a restaurants i bars.

•    Subvenció de 500 € per a  comerços i serveis no essencials afectats per les restriccions sanitàries.

El termini màxim per a la presentació de sol·licituds és el 30 de setembre de 2021. S’atendran per rigorós ordre d’entrada en el registre de la seu electrònica de l’Ajuntament. En el cas que s’exhaureixi l’import total de 80.000 € , si és possible, s’ampliarà la quantitat destinada.

En aquest espai, es poden consultar les bases: https://bit.ly/3xOeet8

En aquest espai, es trobarà informació sobre el tràmit: https://bit.ly/3biL1Nl

Redacció

 

‘Estalviem energia’, la nova exposició a Cal Bofill de Torredembarra

L’exposició es podrà visitar a Cal Bofill, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, durant tot el mes de maig, amb un aforament màxim de 4 persones.

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’exposició ‘Estalviem energia’, a càrrec de GETE-Ecologistes en Acció, que es podrà visitar a Cal Bofill, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, durant tot el mes de maig, amb un aforament màxim de 4 persones.

El model actual econòmic i social en el qual vivim es caracteritza per ser un model tecnològic, on l’energia és un recurs bàsic i molt necessari en el nostre dia a dia. La demanda d’energia va en augment i la seva tendència és continuar creixent. Aquesta situació pot comportar diversos problemes a l’hora de fer front als costos del consum energètic a la llar, així com en l’ús sostenible d’aquest recurs.

Per fer un consum sostenible energètic, l’exposició ‘Estalviem energia’ informa sobre diverses formes d’estalviar energia a casa, ja sigui mitjançant un ús adequat dels electrodomèstics, realitzant auditories energètiques, reduint la potencia contractada o generant la mateixa electricitat, entre d’altres.

Aquesta activitat forma part del programa d’educació ambiental de la Regidoria de Sostenibilitat del 2021 i és una de les actuacions emmarcada en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 7 Energia neta i assequible.

Redacció

 

Del 3 al 9 de maig, campanya coordinada a Torredembarra de control de VMP

Imatge d’arxiu d’un patinet elèctric. Foto: ACN

Del 3 al 9 de maig, la Policia Local de Torredembarra realitzarà una campanya, coordinada en l’àmbit territorial català pel Servei Català de Trànsit, de control de vehicles de mobilitat personal (VMP). En relació a aquests tipus de vehicles, es controlaran especialment els incompliments en les condicions de circulació com ara:

•    Circular per voreres i zones de vianants, amb l’excepció dels monopatins, patinets o aparells similars que ho facin a pas de persones. Des de primers d’any, s’apliquen canvis en les normes de trànsit de patinets elèctrics i VMP i no poden circular per voreres ni zones de vianants, ni carreteres, ni travessies i tampoc per autopistes i autovies dins de poblat, ni túnels urbans.

•    Circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al de les places del vehicle.
•    Circular amb auriculars connectats a receptors o reproductors de so mentre es circula amb un VMP.
•    Utilitzar dispositius de telefonia mòbil durant la conducció d’un VMP.
•    Circular amb un VMP de nit o en situacions amb poca visibilitat, sense que el vehicle disposi de llum ni l’usuari porti roba o elements reflectants.

Pel que fa al consum d’alcohol i drogues, cal recordar que els conductors dels VMP estan obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i drogues. Si donen un resultat positiu es trametrà la corresponent denúncia. En el cas d’alcohol, no podran sobrepassar la taxa de 0,25 mil·ligrams d’alcohol per litre d’aire expirat i es podrà procedir a la immobilització i dipòsit del vehicle.

En relació a parades i estacionaments, als VMP els serà d’aplicació el règim d’infraccions sobre parades i estacionaments de l’article 90 i següents del Reglament General de Circulació.

Un altre aspecte que cal tenir present és que l’edat mínima per a conduir un VMP o un cicle de més de dues rodes és de 16 anys. En el cas que es transportin persones amb un dispositiu homologat (tipus C0 o C1), cal ser major d’edat per a conduir-los. Els pares o responsables legals han de respondre solidàriament de les multes que siguin imposades per les infraccions realitzades pels menors.

Finalment, en relació a l’ús del casc i altres elements de protecció, no existeix una regulació d’aquest punt per als VMP al Reglament General de Circulació. D’acord amb el Pla Normatiu de l’Ajuntament de Torredembarra per al període 2021-2022, ja es treballa en la redacció d’una ordenança municipal destinada als vehicles de mobilitat personal. Per tant, en aquests moments no és obligatori l’ús de casc però s’aconsella la seva utilització per evitar morts i lesions cròniques en cas d’accident.

Redacció

 

El 8 de maig, jornada de neteja del litoral de Torredembarra amb motiu del ‘Let’s Clean Up Europe 2021’

Imatge d’arxiu de l’any passat. Foto: Anna F. (Ajuntament)

El proper dissabte 8 de maig, de 10 a 11.30 h, tindrà lloc una jornada de neteja del litoral torrenc, dins la campanya ‘Let’s Clean Up Europe 2021″, acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

En aquesta ocasió, l’acció de neteja serà simultània en sis espais del litoral torrenc: Muntanyans (en dos indrets diferents), platja de Baix a Mar, dunes experimentals a la platja de la Paella, el Roquer i la platja del Canyadell. Les persones interessades a participar en aquesta iniciativa han d’enviar un correu a tarraco@ecologistesenaccio.cat indicant el nombre de persones i lloc triat. Places limitades d’acord amb les mesures COVID-19. Segons la participació, es podrien ampliar els espais de neteja.

L’activitat està organitzada per GETE-Ecologistes en Acció, GEPEC-Ecologistes de Catalunya i l’Associació Mediambiental La Sínia i compta amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra. S’emmarca dins del programa d’educació ambiental 2021 i s’inclou dins de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 12, destinat a la producció i consum responsables.

Redacció

 

Obre a Torredembarra el Parc de Frederica Montseny

Una imatge de la zona infantil del parc. Foto: Anna F / Ajuntament

El Parc de Frederica Montseny de Torredembarra ha obert aquest divendres a la tarda després que hagin finalitzat les obres, que han comportat la creació d’un pulmó verd dins del nucli urbà, un nou espai perquè la ciutadania pugui gaudir a l’aire lliure amb una superfície de 3.062,36 m2. Els veïns i veïnes trobaran un parc amb jocs infantils de gran i petit format, pista per jugar a la petanca, espai de socialització d’animals de companyia i un escenari per a actuacions de petit format. Tot això, amb un enjardinament creat amb flora autòctona d’espècies del Baix Gaià i dels entorns naturals més immediats, que en facilita el seu manteniment. Les instal·lacions del parc es complementen amb mobiliari urbà, enllumenat general i del recorregut i dues fonts d’aigua.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha recordat que amb la posada en marxa del parc s’ha retornat l’ús urbanístic que sempre havia tingut aquest solar, tot i que l’aparcament que l’ocupava fins fa uns mesos havia estat plantejat com una solució provisional mentre es construïa el pàrquing del carrer dels Filadors.

El regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, s’ha mostrat molt il·lusionat amb l’obertura del parc ja que es tracta d’un espai que esdevindrà punt de trobada i de gaudi de moltes torrencs i torrenques. També s’ha mostrat agraït a l’artista Jordi Roig Morera, que en la seva etapa de regidor va fer el primer esbós del que hauria de ser aquest espai i que ha estat l’encarregat de la pintura mural que presideix l’escenari que s’hi ha instal·lat.

L’obra, l’ha duta a terme l’empresa Tecnología de Firmes S.A. amb un pressupost de 322.924 €, finançat amb recursos propis de l’Ajuntament de Torredembarra i amb una subvenció de 147.613 € de la Diputació de Tarragona a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) del 2019.

 

Torredembarra tornarà a commemorar la batalla del 1713 els dies 14, 15 i 16 de maig

El 14, 15 i 16 de maig arriba una nova edició de Torredembarra 1713. Jornades Històriques, commemoratives i lúdiques vinculades a la batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713, que organitza la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Torredembarra, després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia. El programa se centrarà en activitats de divulgació històrica amb exposició, conferències, actuacions musicals i visites guiades. L’aforament serà limitat i requerirà reserva prèvia. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que cal ser prudents i per aquest motiu no es duran a terme activitats com el mercat d’època o les recreacions històriques de la batalla o del campament militar, però sí que se n’han programat d’altres que permeten celebrar la Festa de la Batalla amb garanties de seguretat sanitària.

Actes previs:

Del 10 al 28 de maig, a la Sala Lluís d’Icart:
Exposició: Personatges i batalles de la Guerra de Successió: 1705-1714 i recreació d’espais de campament militar amb tendes, mobiliari de campanya i banderes. De dilluns a divendres, de 9 a 17 h (entrada pel Pati del Castell).

Dissabte 15 de maig, d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 16 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Pati del Castell).

Dissabte 22 de maig d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 23 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Camí de l’Era).

Divendres 14 de maig

A les 19 h, al Pati del Castell, conferència «Pólvora, veles i galiots. La guerra de 1713-1714 a la costa catalana», a càrrec del Dr. Xavier Rubio. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

A les 20 h, a l’Església de Sant Pere Apòstol, concert de cant i orgue «Àries antigues d’amor i desamor», a càrrec de Natàlia Casasús, soprano i Jonatan Carbó (orgue). Entrades a: https://torredembarra.reservaplay.cat
Aforament limitat.

Dissabte 15 de maig

A les 12 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta.
Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.

A les 17.30 h, al Pati del Castell, activitat musical «La música del poble, durant el S.XVIII»,  amb indumentària i música popular de l’època, a càrrec de Ramon Redorta. Activitat dirigida a tots els públics. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

A les 18.30 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta. Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.

A les 19.30 h, al Pati del Castell, conferència «Catalunya, conflicte dinàstic i Guerra de Successió. Per una visió catalana del conflicte dinàstic i conseqüentment de la Guerra de Successió», a càrrec del Sr. Jordi Miravet, president del Memorial 1714.

Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

Diumenge 16 de maig

A les 12 h, al Pati del Castell, activitat musical «La música dels exèrcits durant la Guerra de Successió», amb un soldat reviurem les músiques dels exèrcits del segle XVIII, a càrrec de Ramon Redorta.
Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

A les 13 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta. Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.

Redacció

 

 

Torredembarra acull dissabte el Campionat de Catalunya de Trial 2021

Torredembarra serà la seu el proper dissabte 1 de maig del Campionat de Catalunya de Trial 2021, a les instal·lacions del Club BikePark Costa Daurada Torredembarra. L’organització va a càrrec d’aquesta entitat i de la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra, amb la participació de la Federació Catalana de Ciclisme i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

Es preveu la participació de 125 pilots, entre ells els campions del món Travis Asenjo i Álvaro Giménez, entre d’altres. Seran dubte fins a l’últim moment els elits catalans Eloi Palau, per una petita lesió, i Sergi Llongueras, actual campió del món.

La prova es desenvoluparà en horari de tarda, de 14.30 a 19.30 h, i serà una única prova que decidirà els campions i campiones de totes les categories.

En aquest espai podeu trobar la informació dels horaris i protocols d’accés: https://servers.ciclisme.cat/sites/default/files/extres/5136372/horariscampionat_catalunya_trial21.pdf

Redacció

 

Aquest cap de setmana es disputa a Torredembarra el Campionat de Catalunya, modalitat Solo Dance

Aquest cap de setmana, Torredembarra acull el Campionat de Catalunya de Patinatge Solo Dance, categories d’aleví a juvenil, al Pavelló Sant Jordi. L’organització va a càrrec del Club Patinatge Artístic Torredembarra, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esport i la Federació Catalana de Patinatge.

En el campionat, prendran part 46 patinadores de 13 clubs de Catalunya, que buscaran una plaça per l’Estatal, que se celebrarà a Gandia els dies 29 i 30 de maig. Les places pel Campionat d’Espanya són limitades i corresponen a places de qualitat i places de reserva que en aquest cas depèn de les classificacions i participació de l’any 2019, ja que l’any 2020 va estar marcat per la Covid-19.

Els horaris són les següents:

Dissabte 1 de maig:

De 8 a 12.40 h – Entrenaments oficials.
De 15.15 fins a les 20 h – Obertura campionat i hissada de bandera.

Diumenge 2 de maig:

De 8 a 8.40 h – Contacte pista –
De 8.50 a 13 h i de 15 a 21.05 h – Campionat.
Tot seguit, lliurament trofeus i clausura del campionat.

La participació torrenca estarà formada per:
Categoria Aleví: Ariadna Terlizzi.
Categoria Infantil: Paula Fortuny i Laura Pachon.
Categoria Cadet: Ainhoa Garcia, Marta Roca, Núria Boronat, Judith Olivan, Lídia Alomà i Joan Jardí.
Categoria Juvenil: Mireia Vidilla i Ot Font.

Redacció

 

La generació de residus a Torredembarra aquesta Setmana Santa torna als mateixos nivells del 2019

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, destaca l’eficiència aquesta Setmana Santa en la recollida d’abocaments incívics al voltant dels contenidors per part de l’empresa adjudicatària del servei. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha dut a terme un estudi comparatiu de les dades de producció de residus durant els dies de Setmana Santa que mostren com aquest 2021 es van generar prop de 300 tones (paper, vidre, envasos, orgànica i rebuig), una quantitat gairebé igual a la generada en el mateix període del 2019, a diferència de les 137 tones que es van produir l’any 2020, en ple confinament domiciliari per la Covid-19. Amb aquestes dades, i considerant una producció d’aquestes fraccions a Torredembarra de 1,37 kg/persona/dia, es pot calcular una ocupació d’unes 20.000 persones, els dos anys (2019 i 2021) aproximadament.

Curiosament, també són molt semblants les dades referents a producció comercial de residus de la Setmana Santa del 2019 i la del 2021. Tot i la limitació horària d’alguns sectors comercials, bars i restaurants, el cert és que s’ha generat una quantitat similar de vidre i matèria orgànica (7 t de FORM i 3 t de vidre) mentre que s’ha incrementat en una tona la generació de cartró comercial.

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha comentat que amb les dades generals de Setmana Santa també s’ha observat un increment del percentatge de reciclatge de les fraccions abans esmentades, passant del 21,2 % el 2019 al 23,04 % el 2021, un increment que es justifica, principalment, per la consolidació del sistema de recollida porta a porta, àmpliament acceptat també per les persones usuàries de les segones residències.

Pel que fa a voluminosos, s’ha observat una disminució aquest 2021 (13,5 t) respecte a les 18 del 2019 (6 tones el 2020), tot i que s’ha recollit el mateix nombre de matalassos (50). Una dada que ha destacat molt és la de generació de poda, que s’incrementa d’11,5t l’any 2019 fins a 20 t l’any 2021. Aquest increment és multiplica per 3 en zones com Sant Jordi, Marítimes o Babilònia, mentre que l’abandonament en zones verdes o al voltant dels contenidors ha caigut quasi bé  la meitat en aquest període. Moltes persones usuàries de les segones residències van justificar l’increment de les seves aportacions particulars en el fet que el confinament comarcal podia decretar-se en qualsevol moment com, realment, va succeir just després de Setmana Santa.

D’altra banda, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, destaca l’eficiència aquesta Setmana Santa en la recollida d’abocaments incívics al voltant dels contenidors per part de l’empresa adjudicatària del servei, després d’actuacions anteriors deficients. En aquest àmbit, els serveis tècnics municipals van dissenyar els equips d’emergència necessaris per a mantenir els voltants de les illes en bon estat.

Redacció

 

El jurat de Viles Florides visita Torredembarra per avaluar les iniciatives en matèria d’espais verds públics

Torredembarra va entrar a formar part del moviment Viles Florides l’any 2016 amb dues flors i des del 2019 compta amb tres Flors d’Honor. A la imatge, un moment de la visita del jurat. Foto. Anna F. (Ajuntament)

Els membres del jurat de Viles Florides han visitat aquest dimecres Torredembarra per avaluar l’estat i l’evolució dels espais verds públics de la vila. Aquestes visites serveixen per decidir quantes Flors d’Honor corresponen a cada un dels municipis de Viles Florides. Torredembarra va entrar a formar part del moviment Viles Florides l’any 2016 amb dues flors i des del 2019 compta amb tres Flors d’Honor.

En la reunió que han mantingut amb el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, i tècnics municipals del servei de Brigada de Jardineria, han conegut quines són les principals actuacions que s’han dut a terme darrerament com el Parc de Frederica Montseny, zones enjardinades a diferents urbanitzacions (Nova Torredembarra, Marítima Nord i Sud), la plantació d’anemòfiles al passeig Marítim per ajudar a retenir la sorra, l’estalvi d’aigua amb la plantació d’espècies adaptades al clima del municipi, la reducció de l’ús de pesticides, la instal·lació de caixes niu i, properament, la senyalització dels espais verds amb informació sobre les accions que s’hi duen a terme, entre d’altres.

També se’ls ha donat a conèixer altres activitats impulsades per la Regidoria de Sostenibilitat com el projecte de mitigació de l’illa de calor a patis de centres docents a través de la plantació de vegetació autòctona, la Festa de l’Arbre amb alumnes dels instituts o tallers sobre plantes oberts a la ciutadania.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que té el suport de l’Agència Catalana de Turisme. L’objectiu és posar en valor la riquesa natural i paisatgística dels municipis catalans amb el reconeixement públic dels projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que esdevinguin un exemple a seguir per altres localitats, i també donar a conèixer a la població local els valors dels espais verds i jardins de la ciutat.

Al llarg dels anys, el moviment Viles Florides ha anat creixent i actualment ja arriba a 152 municipis de Catalunya i, en l’edició de 2020, s’hi van sumar les primeres parròquies andorranes. També formen part del projecte desenes de col·lectius.

A Torredembarra, són les regidories de Via Pública i Manteniment, de Sostenibilitat i de Turisme les encarregades de gestionar el projecte.

Redacció

 

Torredembarra inicia la implementació dels nous límits de velocitat i esdevindrà ciutat 30

Torredembarra inicia la implementació dels nous límits de velocitat en vies urbanes i travessies, d’acord amb el paquet de reformes legals en matèria de trànsit i circulació que conté el Reial decret 970/2020, de 10 de novembre. Aquests dies, efectius de la Brigada Municipal, d’acord amb les indicacions de la Policia Local, duen a terme els canvis de senyalització que s’aniran realitzant de manera progressiva. D’aquesta manera, Torredembarra esdevindrà ciutat 30 amb un límit general de velocitat de 30 km/h. La carretera de la Riera de Gaià, la carretera de la Pobla de Montornès i el passeig Miramar tindran velocitat màxima de 50 km/h i en vies amb plataforma única de calçada i vorera la velocitat màxima serà de 20 km/h.

L’objectiu del canvi normatiu és doble. Per un costat, rebaixar en un 50 % els morts i ferits greus en accidents de circulació en els pròxims deu anys, d’acord amb les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut. I per l’altre, reduir l’impacte negatiu que té el trànsit en la qualitat de l’aire dels municipis.

Aquestes velocitats corresponen, doncs, a la nova normativa. L’article 50 del Reglament General de Circulació preveu el següent:

«Límits de velocitat en vies urbanes i travessies.

1. El límit genèric de velocitat en vies urbanes és de:
a) 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera.
b) 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació.
c) 50 km/h en vies de dos carrils o més per sentit de circulació.
A aquests efectes, els carrils reservats per a la circulació de determinats usuaris o ús exclusiu de transport públic no es comptabilitzen.

2. Les velocitats genèriques establertes les pot rebaixar prèvia senyalització específica l’autoritat municipal.

3. Excepcionalment, l’autoritat municipal pot augmentar la velocitat en vies d’un únic carril per sentit fins a una velocitat màxima de 50 km/h, prèvia senyalització específica.

4. En les vies urbanes a què es refereix l’apartat 1 c) i en travessies, els vehicles que transportin mercaderies perilloses han de circular com a màxim a 40 km/h.

5. El límit genèric de velocitat en travessies és de 50 km/h per a tot tipus de vehicles. Aquest límit es pot rebaixar per acord de l’autoritat municipal amb el titular de la via, prèvia senyalització específica.

6. El límit genèric de velocitat en autopistes i autovies que transcorren dins de poblat és de 80 km/h; no obstant això, pot ser ampliat per acord de l’autoritat municipal i el titular de la via, prèvia senyalització específica, sense excedir en cap cas els límits genèrics establerts per a aquestes vies fora de poblat.

7. Les autoritats municipals i titulars de la via poden adoptar les mesures necessàries per aconseguir calmar el trànsit i facilitar la percepció dels límits de velocitat establerts.

8. Les infraccions a les normes d’aquest precepte tenen la consideració de greus tal com preveu l’article 76. a), llevat que tinguin la consideració de molt greus, de conformitat amb el que disposa l’article 77.a), tots dos del text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària».

Redacció

 

Torredembarra treu a licitació la instal·lació de punts d’accés wifi gratuït en espais públics

L’Ajuntament de Torredembarra ha tret a licitació el subministrament i instal·lació de punts d’accés, manteniment i connexió a internet d’alta capacitat en l’àmbit del projecte WiFi4EU, que consisteix en donar servei de connexions puntuals i de qualitat en espais públics del municipi de manera gratuïta i oberta a tothom. El pressupost de sortida és de 22.385 € (IVA inclòs) i el termini de presentació d’ofertes resta obert fins al 6 de maig. El termini per a la instal·lació dels punts d’accés wifi és d’un mes i el contracte preveu també tres anys de manteniment.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que el desplegament wifi es durà a terme en edificis municipals i espais oberts que es consideren força concorreguts com són la Zona Esportiva Municipal i l’interior de l’edifici del Castell (seu de l’Ajuntament), plaça del Castell i aparcament de Mañé i Flaquer (que acull els dimarts el mercadet setmanal).

L’Ajuntament de Torredembarra va ser beneficiari de la primera convocatòria del projecte europeu WIFI4EU pel qual la Unió Europea atorga uns bons de 15.000 € per a dur a terme el desplegament, uns bons que la Unió Europea farà arribar a l’empresa certificada com a instal·lador europeu que el municipi hagi assignat.

Més informació sobre el procés de licitació:
 https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=80259645&lawType=

Redacció

 

La Policia Local de torrenca deté dos joves per robatori amb força a l’interior d’un habitatge

Un vehicle de la La Policia Local de Torredembarra. Foto: Cedida

Agents de la Policia Local de Torredembarra van detenir ahir, a tres quarts de deu de la nit, dos joves com a presumptes autors d’un robatori amb força a l’interior d’un habitatge del carrer del Cap de Blanes, on en aquells moments no es trobava cap dels seus habitants. Dues patrulles policials es van desplaçar al lloc del fets alertats per un veí. Van trobar a l’habitatge els dos joves, un veí de Torredembarra i l’altre de Roda de Berà, una porta forçada i la casa regirada. Els detinguts portaven un ganivet, una palanqueta d’encofrador, dos tornavisos i guants.

Redacció

 

Torredembarra convoca una plaça de Tècnic/a d’Administració General vinculada a l’àrea de Recursos Humans

Façana de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Cedida

La Junta de Govern Local del 22 d’abril ha aprovat les bases específiques per a la cobertura d’una plaça de Tècnic/a d’Administració General (TAG) vinculada a l’àrea de Recursos Humans, amb caràcter de funcionari interí; la convocatòria mitjançant el sistema de concurs-oposició lliure, i la constitució d’una llista de reserva. El termini de presentació d’instàncies serà de vint dies naturals, a comptar des de l’endemà de la publicació al BOPT (pendent).

La presentació de la sol·licitud s’haurà de fer preferentment de forma telemàtica, mitjançant instància genèrica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Torredembarra (https://www.seu-e.cat/web/torredembarra).En cas de desitjar fer-ho presencialment, caldrà demanar cita prèvia, enviant un missatge al correu oac@torredembarra.cat
Si es presenta la sol·licitud a la seu electrònica, es pot sol·licitar el document d’autoliquidació de taxes, enviant un correu electrònic a l’adreça rrhh@torredembarra.cat adjuntant el document d’identitat amb la indicació del procediment selectiu al qual es desitja concórrer.

Més informació: http://torredem.altanet.org/ca/textnormal/color/ocupacio/article/2/con/186/0

Redacció

 

Torredembarra serà dissabte la seu del Campionat de Catalunya Base Individual de Gimnàstica Rítmica

Imatge del pavelló Sant Jordi.

El Club Esportiu Rítmica Torredembarra organitza aquest dissabte 24 d’abril el Campionat de Catalunya Base Individual que rebrà més de 200 gimnastes d’arreu del territori. La competició s’iniciarà al Pavelló Sant Jordi a les 9 h del matí i està previst que finalitzi a les 18 h de la tarda.

Hi participen set gimnastes del club torrenc que opten a classificar-se per al Campionat d’Espanya Base que se celebrarà durant el pròxim mes de maig. Berta Tost, en la categoria Benjamí 2012, Emma Saiz i Elna Lumbreras en Aleví 2011, Carla Alventosa en Aleví 2010, Jara Marmeat en Infantil 2009, Jana Oulad en Cadet 2007 i Núria Gómez en Cadet 2006 hauran de lluitar per una de les deu places que dona el passi al campionat estatal.

Moltes d’elles és el primer any que participen en aquesta competició i l’objectiu que es marca el club és demostrar que estan a l’altura del nivell nacional requerit i optar a la classificació.

Pel que fa a les grans del club, Jana i Núria, ja tenen més experiència en aquesta competició, però també hauran de demostrar tota la feina realitzada durant la temporada per aconseguir classificar-se entre les 10 primeres d’un total de 68 participants.

Mesures de prevenció

La competició, organitzada pel club torrenc i la Federació Catalana de Gimnàstica, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra, té un protocol molt marcat per tal d’evitar els contagis per la Covid-19 i és per això que, entre d’altres mesures com la desinfecció del tapís, presa de temperatura i aforament de gimnastes limitat; el públic es limita a un assistent per participant.

Redacció

 

Torredembarra celebra Sant Jordi amb paradetes a la pl. Mn. Boronat i la Revetlla a la Biblioteca

La Regidoria de Cultura posa a la venda la reedició del llibre ‘Imatges per recordar. Torredembarra: 1900-1975’.

La plaça de Mn. Joaquim Boronat tornarà a acollir la celebració de la Diada de Sant Jordi a Torredembarra el pròxim divendres, 23 d’abril. Aquest tradicional espai permet aplicar les mesures de seguretat sanitària que s’han previst per dur a terme una celebració amb garanties. Per aquest motiu, enguany les parades es restringeixen a flors i llibres. A més, hi haurà les parades que es puguin posar davant dels corresponents establiments.

Tindrà paradeta a la plaça Mn. Boronat la Regidoria de Cultura que enguany treu a la venda la reedició del llibre «Imatges per recordar. Torredembarra: 1900-1975», de Carme Miquel, Jordi Juan, Roser Guasch, Àngela Llorach i Francesc Pujol. Se n’han fet 500 exemplars i el preu de venda és de 20 €. En aquest ocasió, el pròleg va a càrrec de Joan Maria Thomàs, catedràtic d’Història Contemporània a la URV. Posteriorment, es podrà adquirir a les llibreries locals. Aquest llibre el va editar el Patronat Municipal de Cultura el  2002.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que llibres com aquest ajuden a comprendre la nostra història i que l’Ajuntament agraeix l’acte de generositat d’autors i autores que hi ha dedicat temps i esforços, així com de les persones que en el seu moment tenien les fotos en propietat i les van voler compartir i, en alguns casos, fins i tot les van dipositar a l’Arxiu Municipal. També agraeix al Centre d’Estudis Sinibald de Mas que va impulsar el llibre el 2002 i que ara l’Ajuntament vol fer arribar a més públic amb una altra edició.

També s’ha previst un espai per a la signatura de llibres d’autors locals amb el següent calendari per evitar aglomeracions:  Enric Grangel (de 10.30 a 11.30 h), Lola Galván (d’11 a 12 h), Imma Vallmitjana (de 12 a 13 h), Quim Nolla amb «Marçà, cultura des del confinament» (de 12.30 a 13.30 h), Gabriel Comes amb «Petites estones de lectura amb avis i àvies» (de 17 a 18 h), Jordi Suñé (de 17 a 18 h), Gibert d’Artze i Víctor Centelles (de 18 a 19 h) i M. Dolores García amb «El pasajero 2228» (de 19 a 20 h).

L’emissora municipal de ràdio Ona La Torre (107.0 FM) també estarà a plaça per a emetre un programa en directe especial de Sant Jordi, el divendres, de 10 a 13 h.

La Biblioteca Mestra Maria Antònia se suma a la celebració amb la Revetlla de Sant Jordi que tindrà lloc el 22 d’abril. A les 10 h, tindrà lloc a través de les xarxes socials i d’Ona La Torre un homenatge a la Mestra Maria Antònia amb la publicació de poemes, cançons i dibuixos que han fet infants de la vila. A les 18 h, al jardí de la biblioteca, presentació del llibre «El poder Sanador del cuento» de les autores Isabel Sardà i Carme Aragonès. És una activitat adreçada al públic adult. Inscripcions: biblioteca@torredembarra.cat // Telèfon 667 17 12 91.

D’altra banda, l’Espai Jove de Torredembarra amb l’associació juvenil Metajuego ha programat diverses activitats referent a la temàtica de l’associació de jocs de taula i rol, tant infantils com juvenils, i  es realitzaran durant aquest any 2021. La primera activitat es farà aquest proper diumenge 25 d’abril com a activitat de Sant Jordi,  a la pl. Mn. Joaquim Boronat, de 10.30 a 13 h, i consisteix a pintar un drac que els infants podran emportar-se a casa.

Redacció