TOTS 21

Canvis en el servei de recollida de poda porta a porta de Torredembarra

La poda cal deixar-la davant de la porta de casa, mai al costat dels contenidors.

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra informa que s’ha modificat el servei de recollida de poda porta a porta. El calendari previst per dies i barris és el següent:

•    Barri de Clarà i Urb. Les Àmfores –  Diumenge, a partir de les 7 h (es pot dipositar la nit abans).
•    Barri de Sant Jordi i Babilònia – Dilluns, a partir de les 7 h (es pot dipositar la nit abans).
•    Barri dels Munts – Dimarts, a partir de les 7 h (es pot dipositar la nit abans).
•    Urb. Marítima Nord i Marítima Sud – Dimecres, a partir de les 7 h (es pot dipositar la nit abans).

La poda cal deixar-la davant de la porta de casa, mai al costat dels contenidors. Les branques han de fer menys  d’1 metre de llargada i han d’estar lligades en farcells. Les fulles cal dipositar-les en bosses.

En relació amb la recollida porta a porta dels voluminosos, cal tenir present que des del mes de maig, el calendari per dipositar els voluminosos és el següent:
•    Centre del poble, Nucli Antic i zona del polígon «Roques Planes»  – dilluns a la nit.
•    Barri de Sant Jordi i Babilònia – dimarts a la nit.
•    Barri de Clarà i Urb. Les Àmfores –  dimecres a la nit.
•    Nova Torredembarra, Baix a Mar, antiga N-340,  i càmpings – dijous a la nit.
•    Barri dels Munts, Urb. Marítima Nord i Marítima Sud – divendres a la nit.

Amb tot, es recorda que és preferible l’ús de la deixalleria per a aquest tipus de residus.

Únicament  es recollirà pel sistema porta a porta l’equivalent a una unitat de cada o bé un volum màxim de 1m3, prèvia trucada al número gratuït 900 103 001 indicant si el material es pot o no reutilitzar. Els residus voluminosos que es poden recollir porta a porta són: portes, sofàs, mobles, cadires, persianes, matalassos, electrodomèstics, petits aparells electrònics, ordinadors, etc. La resta de material cal lliurar-lo directament a la deixalleria, situada a l’avinguda d’Altafulla, s/n al polígon Roques Planes.

En cas que, tant la poda com els voluminosos es dipositin incorrectament i/o un altre dia que no sigui l’assenyalat, es podrà rebre una sanció de 60 € a 300 €, d’acord amb l’article 55 de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

Per a més informació, es pot trucar al telèfon gratuït 900 10 30 01.

Redacció

 

El Govern destina més de 3 MEUR a la nova comissaria de Torredembarra i inverteix en millores al 112 de Reus

Imatge dels terrenys que acolliran la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra: Anna F. – Aj. Torredembarra.

El Govern ha donat llum verda al Programa d’Encàrrec d’Actuacions d’Infraestructures en relació amb les actuacions del Departament d’Interior per al període 2020-2025 per un import total de 82 milions d’euros. El programa inclou la construcció de la futura comissaria de Mossos d’Esquadra a Mollerussa amb unes obres pressupostades en 6,1 milions d’euros; així com la nova construcció d’una comissaria de districte de Mossos a Torredembarra, unes obres que comptaran amb una inversió de més de 3 milions d’euros. També s’incorporen projectes per millorar i ampliar diversos parcs de Bombers, i millores a les infraestructures de l’Institut de Seguretat Pública o de l’edifici d’emergències 112 de Reus.

El programa suposa una inversió de 7,2 milions d’euros el 2022; 19,7 milions l’any 2023; 20,9 milions l’any 2024, i 20,2 milions d’euros l’any 2025.

ACN

 

Campanya de donació de sang el proper 4 d’agost a Torredembarra

El Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya organitza, amb el suport de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra, una campanya de donació de sang el proper dimecres 4 d’agost, de 9 a 13 h i de 17 a 21 h. En aquesta ocasió, es farà a l’Espai Cultural Sala del Mar, passeig Miramar, 132.

Cal reservar hora aquí http://ow.ly/Gggs50FDz9x

Redacció

 

La Policia Local de Torredembarra deté un individu per desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local. Foto: Anna F.

La Policia Local de Torredembarra informa sobre una detenció d’un veí del municipi que es va produir divendres al migdia, al carrer dels Garrofers, com a presumpte autor de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat, resistència i desobediència a agents de l’autoritat, danys i amenaces.

La Policia havia rebut avís que un home es trobava al pas de vianants del carrer dels Garrofers parant els vehicles i insultant i amenaçant les persones que hi passaven. Tot seguit, es van desplaçar dues patrulles que van reconèixer l’individu, conegut per actuacions anteriors similars.

Finalment, els agents van poder immobilitzar i detenir l’home. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec del trasllat del detingut.

Redacció

 

Limitacions horàries per a realitzar obres a Torredembarra durant l’estiu

Fins a l’11 de setembre, a la via pública únicament es podran realitzar les obres que es puguin considerar d’escassa incidència per a la resta d’usuaris. Foto: Anna F. (ajuntament)

Ja estan en vigor les limitacions horàries per a les obres a realitzar en el municipi durant el període d’estiu, fins a l’11 de setembre. En aquest sentit, només es podran realitzar obres o actuacions que comportin sorolls molestos per als veïns i veïnes durant els següents horaris:

•    De dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h.
•    Dissabtes, de 9 a 14 h.
•    La resta de jornada laboral només es podran realitzar treballs que no comportin la producció de sorolls molestos per als veïns.
•    Queden prohibits els treballs nocturns de cap tipus (de 22 a 8 h).
•    Es prohibeix l’execució d’obres els diumenges i festius.
•    Es podran autoritzar obres fora d’aquests horaris sempre que se’n justifiqui la necessitat i així ho resolgui motivadament l’òrgan competent.

A més, durant aquest mateix període a la via pública únicament es podran realitzar les obres que es puguin considerar d’escassa incidència per a la resta d’usuaris, obres d’interès general, o reparacions urgents de serveis públics. A tal efecte, serà necessària l’emissió del corresponent informe tècnic que així ho justifiqui.

Redacció

 

Obre portes l’exposició dels treballs de Fotoperiodisme Camp de Tarragona del Premi Mañé i Flaquer

Imatge de la inauguració. Foto: Anna F.

El Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona acull entre el 23 de juliol i el 5 de setembre l’exposició «Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona», que reuneix les fotografies presentades a la XXXIII edició (2020) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer.

Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep M. Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, i Manel Sastre, de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, han inaugurat avui aquesta mostra, que aplega les 48 fotografies presentades per un total de 13 fotoperiodistes a la primera convocatòria de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Aquesta categoria forma part del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona. La imatge guanyadora d’aquesta primera edició va ser «Explosió» de David Oliete i les finalistes, «Soledat», d’Alba Rodríguez i «Pont», de Núria Torres.

L’exposició, produïda pel Port de Tarragona, mostra les imatges presentades, totes elles vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Xavi Jurio, Marc Lladó, David Oliete, Alba Rodríguez, Roger Segura, Josep Lluís Sellart, Pere Toda, Núria Torres, Àngel Ullate i Tjerk Van Der Meulen.

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador establirà un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 d’agost de 2020: la riuada que va desdibuixar l’Espluga de Francolí, la terrabastada del temporal Glòria, l’eixordadora explosió a Iqoxe o la sotragada de la irrupció del coronavirus, entre d’altres.

L’exposició de fotoperiodisme és la primera que s’instal·la al Tinglado número 2 després del trasllat definitiu del Museu del Port a les seves noves instal·lacions. Posteriorment, està previst que itineri a Reus i Torredembarra.

Horari d’exposició: de dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h

Redacció

 

Torredembarra incrementa la tramitació de sancions per abocaments incontrolats al voltant de contenidors

Els operaris de la brigada ambiental duen a terme cada matí, de dilluns a divendres, una ronda d’inspecció per totes les bateries de contenidors del municipi. Foto: Anna F.

De l’1 de gener al 12 de juliol d’enguany, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra ha incoat un total de 72 expedients sancionadors per abocaments incontrolats al voltant dels contenidors de recollida d’escombraries. Es tracta d’abocaments en què s’ha pogut determinar qui n’és l’autor. D’aquests 72 actes, 57 s’han tramitat els mesos de juny i juliol (fins al 12 de juliol). Totes tenen en comú que els abocaments s’han produït malgrat que els contenidors no estaven plens.

Aquesta actuació de la Regidoria no  té un objectiu recaptatori, sinó posar de manifest que el comportament incívic, que s’ha incrementat considerablement amb l’augment de població a l’estiu, té conseqüències directes sobre les persones infractores ja que tot residu té un propietari abans d’arribar a la via pública.

Els operaris de la brigada ambiental duen a terme cada matí, de dilluns a divendres, una ronda d’inspecció per totes les bateries de contenidors del municipi. Enguany ja han detectat 2.040 abocaments de bosses i 2.377 de voluminosos de manera irregular, tot i que només s’ha pogut incoar expedient sancionador en els casos en què es coneix l’autor. Aquestes dades representen, de gener a maig, una mitjana de 5 a 6 bateries al dia envoltades de voluminosos i el mateix nombre, de bosses de residus o material com ara cartró i plàstic.

Actualment, Torredembarra disposa de 604 contenidors distribuïts en un total de 152 bateries. Generalment, el problema es concentra en un nombre limitat de contenidors, alguns d’aquests són els ubicats al c/ Pere Badia, Joaquim Costa i Marítima Sud.

Redacció

 

 

La maquinària agrícola i els ciclomotors podran passar la ITV a Torredembarra al setembre

Les persones interessades han de concertar hora al telèfon 977 646 005 o directament a les oficines de la Policia Local. Foto: ACN

La Regidoria de Via Pública i Manteniment de l’Ajuntament de Torredembarra i la Policia Local informen sobre la campanya de les revisions d’ITV en estació mòbil d’APPLUS ITV MÒBIL per a maquinària agrícola i ciclomotors. Serà el 20 de setembre per a maquinària agrícola, de 8.30 a 12.30 h, i el 21 de setembre per als ciclomotors, de 8.30 a 11.30 h. El lloc on es faran és l’aparcament de les Dunes, al costat del pont de Clarà, zona de platja. Les persones interessades han de concertar hora al telèfon 977 646 005 o directament a les oficines de la Policia Local.

Tarifes vigents:

– Tractor agrícola: 36,70 €
– Remolc agrícola: 10,90 €
– Ciclomotor: 21,25 €
– Maquinària obres i serveis (excavadores, etc…): 39,54 €

En aquesta ocasió, s’hauran de seguir aquestes recomanacions:

– Pagament amb targeta.
– Tots els usuaris hauran d’utilitzar guants i mascareta.
– Respectar l’hora de citació per evitar aglomeracions.
– Una sola persona per vehicle.

Redacció

 

Nova edició del Pleniluni Circus de Torredembarra els dies 30 i 31 de juliol i 1 d’agost 

‘Un viaje por el mundo’ a càrrec de Maxi Stia, es podrà veure diumenge 1 d’agost a la Roca Foradada. Foto: Cedida

Els dies 30 i 31 de juliol i 1 d’agost arriba una nova edició del Pleniluni Circus a Torredembarra de la mà de la Regidoria de Turisme i la Cia Passabarret. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que la programació d’enguany s’ha adaptat a les mesures sanitàries per la Covid-19 i per aquest motiu no es podrà realitzar l’espectacle itinerant. El que sí que es manté és el gruix de la programació amb els espectacles que s’oferiran al jardins de la Casona i al port esportiu – Roca Foradada, amb l’aforament limitat, a l’aire lliure, el públic assegut amb les corresponents distàncies de seguretat, ús de mascareta i reserva prèvia per poder assistir-hi. Tots els actes són gratuïts.

El programa d’actuacions és el següent:

Divendres 30 de juliol, als jardins de la Casona
20.00 h Pleniluni Circus: Espectacle de música i circ amb la Cia. Xarop de Canya. Espectacle de música circense en el que participarà tota la família.

Dissabte 31 de juliol, a la Roca Foradada
20.00 h Pleniluni Circus: «Mr. Spark» amb Salvador Riba. Espectacle d’escenes còmiques protagonitzades per un personatge tendre i amanides amb diverses tècniques artístiques.

22.00 h Pleniluni Circus: «Piensa en Wilbur» a càrrec de Wilbur. Espectacle plegat d’humor, acrobàcies i molta diversió.

Diumenge 1 d’agost, a la Roca Foradada
20.00 h Pleniluni Circus: «Un viaje por el mundo» a càrrec de Maxi Stia. Espectacle de màgia familiar on l’humor està sempre present.

22.30 h Pleniluni Circus: Bozzà! a càrrec de Baires Bozzà. Espectacle circense en què fusionen disciplines de circ, tango, teatre i humor.

Inscripcions al correu electrònic turisme@torredembarra.cat

Redacció

 

Estabilitzat l’incendi declarat darrere de l’institut de Torredembarra

Imatge de l’incendi. Foto: Bombers

Els Bombers han declarat estabilitzat a les 16:41 hores l’incendi que s’ha declarat a Torredembarra, darrera de l’institut. En les tasques d’extinció del foc, del qual s’ha rebut el primer avís a les 15:45 hores, hi han treballat sis dotacions terrestres i un helicòpter bombarder.

Redacció

 

Campanya per millorar el reciclatge a Torredembarra

Punt d’informació porta a porta a Cal Bofill. Foto: Anna F.

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra durà a terme aquest estiu una campanya per millorar l’aportació de residus ciutadans i comercials de paper, vidre i envasos, en el marc del conveni signat entre l’Agència de Residus de Catalunya, les entitats de municipis FMC i ACM i les empreses ECOEMBES i ECOVIDRIO amb un pressupost total de 8.729,20€ (IVA inclòs).

Les activitats dirigides a la ciutadania se centraran en els barris on l’any passat es va instaurar el sistema de recollida porta a porta, per poder reforçar la campanya informativa en les persones que ocupen les segones residències atès que l’any passat, durant la pandèmia per la COVID-19 no tothom va poder rebre la informació. Cal recordar que durant tot l’estiu, Cal Bofill és un punt d’informació sobre aquest sistema de recollida i on es pot passar a recollir el material per practicar-la si encara no se’n disposa.

Per aquest motiu, s’ha previst la retolació dels panells informatius del porta a porta amb indicacions sobre com reciclar correctament el material que s’ha detectat que no es fa bé (tetrabrics, paper i cartró amb bosses de plàstic, vidre de gots i plats trencats o vidre pla, entre d’altres). També es repartirà fullets informatius porta a porta en els carrers del Nucli antic, Clarà, Babilònia i Sant Jordi.

Pel que fa a comerços i establiments de restauració, s’han previst visites personalitzades per lliurar fullets informatius i un calendari del servei en temporada alta i baixa, fent especial esment als canvis que hi haurà en temporada baixa.

Pel que fa als establiments de restauració cal recordar que, recentment, ECOVIDRIO ha dut a terme una campanya a Torredembarra en els establiments de restauració per mirar d’ampliar i millorar la recollida selectiva, consistent en visites personalitzades on ja es va informar del canvi en els horaris de recollida que ara són, per al vidre, els dimarts, dijous i dissabtes.

Tanmateix, a partir del 15 d’agost i dins de la campanya d’educació ambiental 2021, Ecologistes en Acció durà a terme en aquests establiments de restauració, una campanya de promoció de l’ús de l’aigua de l’aixeta per prevenir la producció de residus de vidre i envasos.

Redacció

 

AGENDA: Torredembarra obre aquest divendres el 41è Cicle Els Orgues de Catalunya

El 41è Cicle Els Orgues de Catalunya s’iniciarà aquest divendres, 23 de juliol, a les 22 h, a l’església de Sant Pere Apòstol de Torredembarra, amb l’actuació de Josep Maria Mas Bonet (orgue) i Hugo Bolívar (contratenor) amb la interpretació de peces musicals de la cort hispànica del segle XVI, de músics com Juan del Encina, Antonio de Cabezón o Giacomo Fogliano. L’entrada és lliure, amb les mesures de seguretat sanitària vigents.

Aquest veterà cicle, organitzat per l’Associació Catalana de l’Orgue, es durà a terme fins a l’11 de setembre a 10 orgues d’arreu de Catalunya, i esdevé una mostra cabdal del ric patrimoni organístic del país.

El concert d’aquest divendres compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra i de la Parròquia de Sant Pere Apòstol.

Redacció

 

AGENDA: Presentació a Torredembarra del llibre ‘Intrigues i poder al Vaticà’, del periodista Vicenç Lozano

La Biblioplatja de Torredembarra acollirà aquest dijous 22 de juliol la presentació del llibre ‘Intrigues i poder al Vaticà’, del periodista Vicenç Lozano Alemany. La presentació anirà a càrrec de Mònica Socias, comunicadora cultural i tindrà lloc a les 20 h (pg. Colom, 26). Per assistir, cal reserva prèvia al 667 171 291.

El periodista Vicenç Lozano, que ha estat enviat especial de TV3 a Roma durant dècades, recull en aquest llibre les claus per entendre el Vaticà, un univers de poder més enllà de la religió. Els interrogants que desperta aquest petit Estat són tan nombrosos com els obstacles que tradicionalment ha posat a la transparència. Què cal saber de la Banca Vaticana? I de la mort de Joan Pau I? I del lobby gai? Vicenç Lozano hi aborda tots els temes controvertits i tots els mites; dels documents de Pius XII sobre l’Holocaust a l’informe secret de Vatileaks, del pacte anticomunista de Wojtyla als complots de la ultradreta contra l’actual papa Bergoglio, dels escàndols de pederàstia al paper de l’Església catalana.

Vicenç Lozano explica les històries com les ha viscut, deixant parlar els protagonistes, que poden dir-se Paul Marcinkus, Lech Walesa, Giulio Andreotti, Paloma Gómez Borrero o Lluís Martínez Sistach o ser un espia sense nom o un funcionari de la Santa Seu.

Redacció

 

Campanya de control de l’ús del casc de la Policia Local de Torredembarra

Imatge d’arxiu d’un control de la Policia Local. Foto: Anna F.

Del 19 al 25 de juliol, la Policia Local de Torredembarra realitza una campanya de control del casc orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva. Aquesta campanya institucional es du a terme a tot Catalunya, en coordinació amb la resta de policies locals, Mossos d’Esquadra de Trànsit i el Servei Català del Trànsit.

Les directrius genèriques per a l’any 2021 prioritzen i intensifiquen la protecció dels col·lectius vulnerables: motoristes, ciclistes, gent gran i vianants. D’aquesta manera, es considera prioritària la reducció de morts i ferits greus en el col·lectiu de motoristes.

La Policia Local de Torredembarra denunciarà la no utilització del casc homologat com a element de seguretat passiva en l’ús de la motocicleta i de ciclomotors. Cal recordar que el conductor també és el responsable de la infracció en el cas que l’incompliment sigui de l’acompanyant.

Redacció

 

Desallotgen el centre social okupat Les Naus de Torredembarra

Imatge del grup de persones que ha intentat evitar el desallotjament del CSOA Les Naus de Torredembarra, vigilats per agents dels Mossos d’Esquadra. Foto: Eloi Tost

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat aquest dimecres al matí el Centre Social Okupat Autogestionat (CSOA) Les Naus de Torredembarra. Es tracta d’una antiga nau industrial que fa aproximadament una dècada un grup de persones va okupar i transformar en un espai per fer-hi activitats. L’immoble és propietat d’Anida Operaciones Singulares, una companyia vinculada al BBVA que per via judicial n’havia demanat el desallotjament. Una quinzena de persones vinculades al col·lectiu ha intentat mantenir l’okupació però el dispositiu dels Mossos, amb més d’una desena de furgonetes de la Brimo, ha arribat abans i els ho ha impedit. Els agents els han identificat i no hi ha hagut incidents.

Segons han explicat membres del col·lectiu que gestionava el CSOA Les Naus, el desallotjament estava previst per les nou del matí però els agents han arribat a quarts de vuit. Un home havia passat la nit a l’interior de la nau i quan els Mossos han trucat a la porta per veure si hi havia algú, ha obert pensant que eren els companys que havien arribat per fer-se forts a l’interior. Els agents l’han fet sortir i no ha oposat resistència. Una estona més tard, a quarts de nou, ha estat quan han aparegut les persones que donen suport als okupes, però els Mossos els han mantingut apartats de l’entrada durant tot l’operatiu i els han identificat. Han arribat a ser una desena. De moment no consta que hi hagi hagut cap denúncia.

La Carme és una de les persones que s’ha acostat per intentar evitar el desallotjament. Tot i que no és membre del col·lectiu, ha volgut donar suport als okupes. «Unes quantes persones del poble ho van okupar per donar-li utilitat social i s’hi han fet moltes coses. És molt més lloable que sigui per al poble que per a un fons voltor», ha expressat.

En aquest sentit, membres del col·lectiu han apuntat que si enlloc de ser propietat d’un banc l’immoble hagués estat d’un particular, no hi haurien entrat. Alhora, han lamentat que molts objectes que tenien, com peces d’un rocòdrom, neveres, menjar i mobiliari, s’han quedat dins. Segons han apuntat, els van informar aquest dimarts del desallotjament i la propietat no ha volgut arribar a cap acord amb ells. De fet, aquest no és el primer cop que s’havia anunciat l’aplicació de la sentència judicial, si bé no s’havia arribat a fer efectiva.

Eloi Tost – ACN

 

L’exalcalde de Torredembarra reconeix prevaricació i accepta 3 anys i mig d’inhabilitació

Daniel Masagué, durant un judici. Foto: ACN

L’Audiència de Tarragona ha condemnat aquest dilluns l’exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué a 3 anys i mig d’inhabilitació per un delicte de prevaricació -amb atenuant de dilacions indegudes, ja que els fets es remunten al 2011. Amb un acord de conformitat, Masagué ha evitat el judici de la peça separada 2 del cas Torredembarra, entramat del qual encara en queden moltes causes pendents, inclosa la principal. Aquesta peça investigava la contractació irregular d’una interventora municipal, Ester Agulló, actualment difunta. «Jo no em considero culpable de res, però ho he assumit per humanitat i per evitar un escarni vers una persona que va patir molt», ha dit Masagué. Totes les parts han arribat a aquest acord i la sentència ja és ferma.

«L’Ester Agulló -imputada en aquesta peça- va morir perquè va somatitzar tot això i era estripar la memòria d’ella; el més fàcil per a mi era anar a lluitar, però he cregut que el més adequat era acceptar-ho i deixar-ho aquí», ha reiterat l’exalcalde Daniel Masagué.

La peça es remunta al 2011. L’exalcalde va ser investigat per contractar «a dit» persones de la seva confiança. Inicialment se l’acusava del delicte continuat de prevaricació i suborn -de 60.000 euros-, que han quedat suprimits de la causa, segons la fiscalia anticorrupció.

Tant Daniel Masagué, que s’enfrontava a una pena de fins a 7 anys d’inhabilitació de càrrec públic, com Alejandro Jarque, directiu de la consultora Efial, també assegut a la banqueta dels acusats, han reconegut els fets i han acceptat la pena de 3 anys i mig d’inhabilitació.

Fins al moment, del ‘cas Torredembarra’, format per nou peces, s’han fet tres judicis, entre els quals l’adjudicació de les guinguetes de la platja -pendent d’apel·lació. Derivats dels jutjats del Vendrell queden pendents de judici els presumptes lloguers irregulars i la peça principal.

Núria Torres

 

Decomissen disset armes prohibides a menors d’edat obtingudes en una paradeta de la fira de Torredembarra

La Policia Local de Torredembarra ha decomissat disset armes prohibides a menors que les van obtenir en una parada de la fira del port de la localitat.

Es tracta d’armes que només poden comprar majors d’edat en punts autoritzats i que poden causar danys a persones si es manipulen intencionadament. També tindrien un ús intimidatori, donada la seva aparença similar a armes reals. Habitualment s’utilitzen en pràctiques d’air soft o galeries de tir amb aire comprimit.

El responsable de la paradeta serà denunciat administrativament per incompliment del reglament d’armes i el material decomissat es remetrà a la Guàrdia Civil de Valls.

La Policia Local de Torredembarra deté un jove com a presumpte autor d’una agressió sexual a la platja

La Policia Local de Torredembarra va detenir ahir a la tarda un jove com a presumpte autor d’una agressió sexual que va tenir lloc a la platja de la Paella. La víctima va alertar la Policia Local i un testimoni que es trobava a la platja havia fet una fotografia del presumpte agressor, el qual va marxar del lloc dels fets en direcció a Baix a Mar.

Agents de la Policia Local es van desplaçar a la platja de la Paella i, posteriorment, al Barri Marítim on un noi, que estava intimidant dues noies, va resultar ser el mateix que mostrava la fotografia del presumpte agressor. La Policia Local va detenir el jove i el va traslladar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell.

El Seguici Popular de Torredembarra tornarà per la Festa del Quadre de Santa Rosalia

Un moment de la presentació dels actes de la festa. Foto: Anna F / Ajuntament

El Seguici Popular de Torredembarra tornarà a sortir al carrer amb motiu de la Festa del Quadre de Santa Rosalia després d’un any de pandèmia, amb actuacions en llocs fixes i amb reserva prèvia, per garantir les mesures de seguretat sanitària. Aquest és l’element més destacat del programa festiu que s’ha presentat aquest matí. El regidor de Festes, Raúl García, ha agraït a les entitats que conformen el Seguici Popular l’esforç i les ganes de sortir i recuperar els actes més tradicionals.
La regidora de Cultura, Núria Batet, ha comentat que enguany encara no és possible recuperar la processó votiva del Quadre però que el Seguici Popular podrà dur a terme les seves passades adaptades a l’actual situació. També tornaran les actuacions de foc. En aquest àmbit, el president del Ball de Diables de Torredembarra, Pau Duran, ha explicat que tenen moltes ganes i estan molt il·lusionats de poder tornar a sortir amb una actuació de foc junt amb la Virgília i la presentació del Sortidor Torrenc (un element pirotècnic dedicat a la colla).
La majoria de les activitats programades són gratuïtes, però cal dur a terme reserva prèvia. Els aforaments són limitats i s’han previst diferents escenaris per garantir activitats segures, en gran part a l’aire lliure. L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania per mantenir la prudència i seguir en tot moment les mesures de seguretat sanitària.
Tot seguit, es detalla el programa de la Festa del Quadre de Santa Rosalia:
Divendres, 9 de juliol
A les 19 h, a la plaça de l’Escorxador
Globotada infantil
Inscripció prèvia a: https://vivetix.com/entradas-globotada-2021?s=link
Les reserves es faran des de el dia 5 al 9 de juliol, o fins a omplir l’aforament.
Organitza: Ball de Diables de Torredembarra
A les 20 h, a la Zona Esportiva Municipal
Concert Kids amb Gisela
Preu: 3 €. Venda d’entrades a www.torredembarra.cat
A les 21.30 h, al Casal Municipal
Concert Taverna Havaneres, a càrrec de la Coral Santa Rosalia
Preu: 10 € adults i 7 € menors de 12 anys. Venda de entrades a www.entrapolis.com
A les 22 h, a la plaça del Castell
Presentació del Sortidor Torrenc
Inscripció prèvia a: https://vivetix.com/entradas-presentacio-del-sortidor-torrenc?s=link
Organitza: Ball de Diables de Torredembarra
Dissabte, 10 de juliol
A les 10 h, al camp de futbol de la Zona Esportiva Municipal
Torneig de Festa Major – Futbol 7
Edat: a partir dels 16 anys. Equips: Entre 7 i 10 persones. Màxim 16 equips.
Inscripció prèvia abans del 4 de juliol a: torneigfutbol7abpt@gmail.com
Organitza: ABPT
A les 12 h, a la sala Lluís d’Icart
Inauguració exposició: Viaggio dall’italia, retrospectiva de Francesco Volsi, a càrrec de l’artista.
A les 22 h, a la Roca Foradada, Port Torredembarra
Concert a càrrec de Las Migas. Festival Roca Foradada
Preu: 7 i 5 €. Venda d’entrades a www.torredembarra.cat
Diumenge, 11 de juliol
A les 11 h, al Patronat Antoni Roig
Activitats infantils
Edat: de 3 a 16 anys. Aforament limitat. Inscripció prèvia abans del 5 de juliol a: agrupaciopintalafestamajor@gmail.com
Organitza: ABPT
A les 20 h, al Casal Municipal
Concert Taverna Havaneres, a càrrec de la Coral Santa Rosalia
Preu: 10 € adults i 7 € menors de 12 anys. Venda d’entrades a www.entrapolis.com
A les 22 h, a la Zona Esportiva Municipal
Concert a càrrec de Janio Marti Project
Preu: 3 €. Venda d’entrades a www.torredembarra.cat
Dilluns, 12 de juliol
A les 22 h, a la pista del Patronat Antoni Roig
Projecció de la pel·lícula 7 raons per fugir. Llargmetratge seleccionat a la 12a edició del FIC-CAT i premi especial del públic a la millor pel·lícula als premis Gaudí.
Accés pel carrer del Patronat
Reserves a: https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/actividades/id/66
Dimarts, 13 de juliol
A les 20 h, a la pista del Patronat Antoni Roig
Presentació del llibre Vots de poble, tradicions, ermites, creences i festes populars al Baix Gaià, de Jordi Suñé Morales.
Accés pel carrer del Patronat
Reserves a: https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/admin_actividades/actividad/65
A les 22 h, a la Zona Esportiva Municipal
Monòlegs amb Txabi Franquesa i Guillem Estadella
Preu: 3. Venda d’entrades a www.torredembarra.cat
Dimecres, 14 de juliol
A les 12 h, a la plaça del Castell
Tritlleig de campanes des del campanar de l’església de Sant Pere Apòstol i enlairament de coets des de la Torre del Castell.
Passades del Seguici Popular Infantil de Torredembarra
A les 19 h, a la pista del patronat Antoni Roig: https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/admin_actividades/actividad/67
A les 19.30 h, a la plaça de l’Escorxador https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/admin_actividades/actividad/68
A les 20 h, a la plaça del Castell
https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/admin_actividades/actividad/69
A 22.30 h, al passeig de la Sort
Actuació de Foc a càrrec del Ball de Diables de Torredembarra i de La Virgília. Dos punts d’actuació: Zona A (accés pel carrer de la Capella) i Zona B (accés pel carrer de Francesc Moragas)
Reserves a www.torredembarra.cat
Dijous, 15 de juliol – La Festa
A les 11 h, a l’església de Sant Pere Apòstol
Solemne Ofici Eucarístic, acompanyat per la Coral Santa Rosalia i veneració de la relíquia de la patrona.
Passades del Seguici Popular de Torredembarra.
A les 19.30 h, a la pista del patronat Antoni Roig
https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/admin_actividades/actividad/70
A les 20 h, a la plaça de l’Escorxador
https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/admin_actividades/actividad/71
A les 20.30 h, a la plaça del Castell
https://torredembarra.reservaplay.cat/view/reserves/admin_actividades/actividad/72
A les 22.30 h, a la Zona Esportiva Municipal
Concert a càrrec de Cultrum
Preu: 3 €. Venda d’entrades a www.torredembarra.cat
Divendres, 16 de juliol – Mare de Déu del Carme
A les 19 h, a l’església de Sant Joan Baptista de Baix a Mar
Missa de la Mare de Déu del Carme
A les 19 h, a Cal Bofill
Ballada de sardanes, amb la Cobla Cossetània
Reserves al correu electrònic: sardanesantina@hotmail.com. S’haurà d’especificar si la reserva és de ballador/a o d’espectador/a. O mitja hora abans a l’envelat
Dimecres 14 i dijous 15 de juliol, al Pati del Castell
Exposició Itinerant dels Gegants del Baix Gaià, amb la participació de: Gegants i Nans d’Altafulla, Gegants i Grallers del Catllar, Gegants de Creixell (Ajuntament), Manotes de La Riera de Gaià, Les Monges Associació Cultural de Roda de Berà i Ball de Gegants de Torredembarra.
Horari: Dimecres de 10 a 20 h i dijous d’11 a 13.30 h
Organitza: Ball de Gegants de Torredembarra

La policia torrenca practica diverses detencions per robatoris i intents d’okupació

Imatge d’arxiu d’un cotxe patrulla. Foto: Cedida

Setmana moguda pels agents de la Policia Local de Torredembarra. El passat 26 de juny agents del cos van rebre una trucada de la propietària d’un pis del carrer de la Capella que a l’entrar a casa, amb el seu fill menor d’edat, havia trobat un home amb una motxilla i què en increpar-lo havia sortit corrent. A més, dona la descripció de la persona donat que la coneix de la població. Els agents van comprovar que hi havia unes marques a la porta de l’habitatge d’haver estat forçada i el van detenir al voltant dues hores més tard.

L’endemà, el dia 27, es va rebre una trucada d’un veí de l’Av. de Montserrat alertant que havia vist com dos joves accedien al pis davant del seu. Una vegada al lloc, els agents van observar com s’escapolien per la finestra. Els agents els van interceptar i aquests els van dir que havien passat la nit perquè no tenien altre lloc on estar-se. Els agents van comprovar que no hi havia ningú més a l’interior i, després de confirmar amb la propietària que procediria a la denúncia dels fets, van procedir a la detenció dels joves que van passar a disposició judicial.

També cal destacar les següents actuacions durant aquests dies

Gràcies a la col·laboració ciutadana, la nit del passat 27 de juny, agents de la policia local van detenir a dues persones autores d’un robatori amb força en una casa al carrer de les Mimoses. Els fets van succeir a la nit quan van ser alertats per diversos veïns de la zona de que dues persones havien trencat un vidre d’un habitatge unifamiliar. Mentre les patrulles de la policia s’estaven desplaçant al lloc, es va mantenir la conversa amb un dels veïns que havien avisat del fet i que es tractava d’un agent de la Policia Local de Creixell fora de servei, que va facilitar la descripció dels autors i lloc de fugida. Aquesta interlocució va ser clau en el desenvolupament de la intervenció. Una de les patrulles va interceptar als autors a pocs metres del lloc dels fets mentre que l’altra va comprovar la casa afectada. A més a més, els detinguts van ser identificats durant el dia anterior per la Policia Local en un intent d’ocupació d’un habitatge a l’Avinguda Diagonal. Tots dos, amb antecedents policials, van ser posats a disposició del Jutjat de Guàrdia de El Vendrell. El Cos de Mossos d’Esquadra va desplaçar a dues unitats al municipi per a donar recolzament al cos local.

La matinada del 29 de juny agents de la Policia Local van detectar un vehicle que circulava a una velocitat no adequada als voltants del passeig de Rafael Campalans. El mateix vehicle va fer cas omís d’una senyal de Stop estant a punt de provocar un accident de circulació. Se li van practicar les proves d’alcoholèmia, donant com a resultat 0,38 mg/l. Es comprova, a més, que el conductor té retirat el permís de conduir.

Finalment la Policia Local de Torredembarra recorda l’existència de l’aplicació «TDB_Alerta» que és un dels ponts per a la comunicació essencial entre la ciutadania i la Policia Local.

Redacció