TARRAGONA 21

Accents porta aquest divendres Joan Masdéu a La Selva del Camp

El Festival Accents portarà aquest divendres a la Selva del Camp al cantautor Joan Masdéu. L’actuacio del reusenc tindrà lloc al Castell del Paborde, a partir de les 21.00 hores, amb entrada gratuita prèvia reserva i un aforament limitat, a més de les habituals mesures de prevenció contra la Covid-19 en els actes culturals. La localitat selvatana s’incorpora al festival en aquesta edició, la més complicada per raons òbvies, que manté les places tradicionals de Cambrils i Reus.

El músic reusenc d’arrels familiars a la Selva del Camp presentarà el disc editat l’any passat -coincidint amb el 25è aniversari del primer treball de Whiskyn’s- titulat ‘La Flor de Panical’ on revisa, per primer cop, les cançons més significatives de la formació amb un format més nu i nous arranjaments, que aporten una nova profunditat a cadascuna de les peces. Per tornar a enregistrar aquesta tria de cançons, sota la producció artística de Santos & Fluren, es va fer acompanyar del músic i guitarrista Oest de Franc.

Redacció

 

L’hotel Monument Mas Passamaner es reinventa

L’hotel Monument Mas Passamaner. Foto: Cedida

L’hotel Monument Mas Passamaner posa a disposició de totes aquelles persones que vulguin l’opció de disfrutar d’una ‘Experiència de Dia’ de dilluns a divendres. Aquesta ‘Experiència de Dia’ està destinada per a persones que vulguin relaxar-se i desconnectar com per aquells professionals que necessitin l’espai per treballar.

‘L’experiència de dia’ comença a les 10h del matí en una de les nostres habitacions dobles, amb dinar inclòs i sortida a les 20h per un preu de 140 euros. Aquesta és una fórmula que posa en marxa L’hotel Monument Mas Passamaner adaptant-se als nous temps.
Mas Passamaner representa tot un estil de vida, una manera de fer d’una època inèdita traslladada en ple segle XXI. La decoració esgrafiada, els vitralls, les escultures, la ceràmica i el ferro forjat, atorguen a aquesta casa senyorial i modernista situada a La Selva del Camp una bellesa colpidora plena de vida.

Imatge de la zona d’aigües. Foto: Cedida

Una de les cambres de l’hotel. Foto: Cedida

El restaurant La Gigantea, exclusiu per a clients

El restaurant La Gigantea de L’Hotel Monument Mas Passamaner només es mantindrà obert durant les pròximes dues setmanes pels clients de l’hotel. En compliment de les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya pel Covid-19 l’establiment gastronòmic servirà els àpats corresponents als hostes que s’hi allotgin.

L’hotel, adaptat als protocols d’higiene i seguretat

L’Hotel Monument Mas Passamaner, amb 14.000 metres quadrats de zona ajardinada i situat al Camí de la Serra de la Selva del Camp, ha cuidat des de la seva reobertura el passat estiu el més mínim detall tot allò relacionat amb els protocols de seguretat, higiene, benestar i salut. Es continuaran aplicant les mesures de seguretat sanitàries establertes i mantenint el compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social de l’espai que ens envolta.

Helder Moya

El 5è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat incorpora el nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé

El 5è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat incorpora el nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere. Foto: Reusdigital

Els mitjans de comunicació LANOVA Ràdio de Reus i Reusdigital.cat convoquen la cinquena edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, en memòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015). Amb aquest guardó es vol reconèixer la trajectòria de joves periodistes compromesos amb la professió, l’honestedat, el compliment del codi deontològic, la capacitat d’iniciativa i l’emprenedoria en el món de la comunicació.

Els joves que vulguin participar-hi han de tenir fins a 27 anys i residir al Camp de Tarragona o a les Terres de l’Ebre. Es poden presentar tant treballs inèdits com publicats en algun mitjà de comunicació, sempre i quan s’hagin realitzat entre l’1 de novembre de 2019 i el 30 de novembre de 2020, i la seva temàtica estigui relacionada amb la demarcació tarragonina. Si és el cas, caldrà especificar on i quan s’ha publicat el treball, i l’enllaç corresponent si es troba penjat a la xarxa.

S’acceptaran obres ja siguin de l’àmbit de la premsa escrita o digital, de la ràdio, de la televisió i del fotoperiodisme, encara que també hi ha l’opció de presentar una trajectòria professional, de la qual es valoraran els mèrits aconseguits.

Les persones interessades a prendre part en el Premi, o els seus promotors, han de presentar els seus treballs, abans de dimecres 23 de desembre, a l’Ajuntament de la Selva del Camp (plaça Major 4, 43470). Posteriorment, el jurat, en analitzar els treballs presentats, tindrà en compte l’especificació periodística, la capacitat divulgadora o innovadora, el contingut científic, històric, i el nivell de qualitat de cada obra o conjunt d’obres a valorar de cada autor.

El veredicte es farà públic en el marc de l’acte de lliurament dels premis que tindrà lloc el mes de gener al Castell de Paborde de la Selva del Camp.

Premis

D’entre tots els treballs presentats, el jurat concedirà el primer premi d’enguany, dotat amb 900 euros; i el segon, valorat en 700. A banda, el guanyador del Premi a la trajectòria rebrà 900 euros i es reconeixerà el millor treball d’un estudiant universitari amb el Premi Òmnium Cultural Baix Camp, que reconeixerà la feina feta per un alumne que cursi estudis relacionats amb el Periodisme i la Comunicació, i que consisteix en 350 euros per a destinar en material informàtic.

Nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé

Paral·lelament, i en el marc d’aquests guardons, es convoca el primer Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé, valorat en 900 €, adreçat a aquells treballs periodístics de temàtica social, o que s’englobin dins els camps de la cooperació, la llibertat dels pobles i el respecte cap a la terra i el medi ambient. Els participants podran adreçar els seus treballs a aquesta categoria específica, o bé el jurat es reserva el dret d’incloure en aquest apartat aquelles obres que tractin els temes esmentats.

L’activista Xavier Joanpere Olivé va morir l’1 d’octubre de 2019 a l’edat de 60 anys. De professió pintor, Joanpere també serà recordat pel seu activisme social en associacions i moviments compromesos en causes solidàries, ecologistes i dedicades a les llibertats. Aquest compromís el va començar a desplegar, als anys 70, al seu poble, Vilaplana, amb l’organització de xerrades i concerts. Cap al final del franquisme, va ser cofundador de diverses iniciatives que es desenvoluparen també a Reus, ciutat on residia actualment.

Les activitats solidàries el van portar a diferents països d’Amèrica i a algunes zones d’Àfrica. L’any 1993, va anar a la primera marxa per la terra a les comunitats de població en resistència a Guatemala. A Mèxic, va formar part de la Comissió Civil pels Drets Humans a Chiapas, i l’any 2001 va participar en la marxa zapatista. Joanpere ha estat present en diversos processos electorals a Centreamèrica.

També ha estat col·laborador d’Entrepobles, del Comitè Óscar Romero, Reanima, Terrasud,  l’Associació Cultura i Solidaritat i el Casal Despertaferro, entra altres associacions. Actualment, compaginava les activitats de signe social i ecologista amb el compromís independentista català.

Ha publicat diversos treballs periodístics en diaris i revistes, a més dels llibres ‘Aventurers i Solidaris’ i ‘Les causes pendents’. Joanpere ha realitzat programes de ràdio a Punt 6 Ràdio, Cadena SER Reus i Ràdio Tau, i ha estat articulista de Reusdigital.cat i col·laborador de LANOVA Ràdio de Reus.

El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, inclòs el nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé, compten amb el patrocini de l’Ajuntament de la Selva del Camp, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Reus, Òmnium Cultural Baix Camp, la Fundació Privada Reddis, Censer Assessors i Aquambiente, i la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, el Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Tarragona, La Xarxa i l’AMIC.

Redacció

 

Berry Global obrirà una línia de producció dedicada a l’elaboració de mascaretes a la Selva

La divisió de la multinacional Berry Global a la Selva, ubicada al polígon industrial La Drecera, reobrirà una de les seves línies de producció per elaborar mascaretes i altre material sanitari amb teixit-no-teixit de polipropilè. Es tracta d’una antiga cadena de fabricació que es va aturar fa 2 anys per decisions estratègiques de la companyia i que a partir d’ara s’encarregarà d’elaborar el teixit d’aquests elements de protecció, a raó d’entre unes 70 i 80 tones mensuals, l’equivalent a centenars de milers de mascaretes. Un cop elaborades, una altra fàbrica del grup s’encaregarà de la col·locació de les tires de goma.

«Som un equip dinàmic i molt àgil, que sap adapar-se a la situació», declarava el director de la planta selvatana, Rubén Ronda, als micròfons de Canal Camp TV. «Quan hi ha expectatives per crèixer les sabem aprofitar, i ara estem convertint-nos en una de les plantes punteres a nivell europeu», afegia

Redacció

 

 

La Creu Roja ocuparà la primera planta de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de la Selva

L’Ajuntament de la Selva i Creu Roja Tarragona han signat un conveni de col·laboració pel qual el consistori cedeix a l’entitat la primera planta de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, al passatge de la Carnisseria. L’equipament, actualment a mans municipals, havia acollit fins fa prop d’un any les dependències del jutjat de pau abans del seu trasllat al casal d’entitats del nucli antic.

A partir d’ara, i segons informa Canal Camp, l’espai es reconvertirà en la seu central del punt d’atenció local de la Creu Roja, que podrà realitzar la gestió del material sociosanitari de què disposa, així com dur-hi a terme tasques administratives i d’atenció al públic (cada dilluns de 19.00 hores a 20.00).

Redacció

 

Ferran Palau, Roger Mas, Blaumut, Pau Vallvé i Joan Masdéu, noms destacats del Festival Accents

Foto de família del Festival Accents. Foto: Festival Accents

El Festival Accents ha programat en la seva setena edició 14 concerts que tindran lloc a Reus, a Cambrils i a la Selva del Camp, entre els quals hi ha les actuacions de Ferran Palau, Roger Mas, Blaumut, Pau Vallvé o Joan Masdéu, entre d’altres. El certamen ha explicat que vol mantenir el seu compromís amb la cultura i la música, en un any en què el sector en general i en concret el de la música en directe ha tingut un impacte molt gran arran de la covid-19. «Hem hagut de fer molts canvis i ajustos, però al final considerem que la programació és molt digne i ens permetrà ajudar als professionals que s’han vist afectats per la suspensió o ajornament de molts concert», ha explicat Isaac Albesa, director artístic de l’Accents 2020.

El tret de sortida del festival serà al Teatre Bartrina aquest dissabte amb el grup Blaumut, que torna a la ciutat per presentar el disc ‘0001’. Posteriorment, el divendres 16 d’octubre, Pau Vallvé oferirà a la Sala Santa Llúcia de Reus un dels primers concerts del nou disc, ‘La vida és ara’, composat durant el confinament. Després l’Accents es traslladarà de nou al Bartrina el diumenge 8 de novembre amb l’actuació de Ferran Palau.

La Selva del Camp, que enguany se suma a l’Accents, veurà les actuacions de Joan Masdéu, presentant el disc dels 25 anys de Whiskys, ‘La Flor de Panical’, i el cantautor de Solsona Roger Mas interpretant en solitari cançons de tota la seva trajectòria i avançant algunes composicions del nou disc que sortirà l’any vinent.

Per últim, el valencià Pau Alabajos torna a l’Accents després de la seva darrera actuació fa 2 anys per oferir-nos a Cambrils el seu nou disc ‘Les hores mortes’. Precisament a Cambrils, tindrà lloc una activitat especial, la proposta ‘Vi, glosa i estrelles’, un maridatge entre els vins de la DO Catalunya, l’astronomia de la mà d’Alexandre Bonanit i la glosa de Gemma Balagué, ‘Fardatxa’, del col·lectiu Bocafoscant.

La programació es completa també amb un artista convidat, el grup de folk Los Hermanos Cubero (Sala Santa Llúcia, 28/11), i una programació de flamenc que completa la música del país amb la presència de la gran estrella del flamenc, l’andalusa Rocío Márquez (Teatre Fortuny, 7/11), el duet format per Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach (Cripta Ermita Cambrils, 15/11) i també el concert especial de celebració del 15è aniversari del grup de Reus i Cambrils Alquímia Flamenco que servirà per clausurar el festival el 12 de desembre al Teatre Fortuny de Reus. Aquesta programació ‘Som flamencs’ és la continuïtat del primer festival de flamenc de Reus que Empenta Cultural va organitzar el 2014, però que no ha tingut continuïtat fins ara.

L’Accents també oferirà tres concerts gratuïts al Jardí de la Casa Rull. Son els concerts vermut patrocinats per Vermuts Miró, la D0 Catalunya i ara també la DOP Siurana, amb la presència del trio menorquí Donallop, la darrera guanyadora del concurs PortAutors de Tarragona, la barcelonina Yuhniversia (12/10) i el cantautor ampostí Rampaire (17/10). Aquests tres concerts tindran també l’aforament limitat.

El regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que «la programació de l’Accents se suma a la resta de programacions que estem reprenent a la ciutat, amb la clara voluntat de sumar i, sempre tenint en compte les recomanacions sanitàries, demostrar que la cultura és un espai segur per a la ciutadania». En concret, el Teatre Fortuny tindrà una capacitat de 280 espectadors, al voltant de 200 el Bartrina, 120 la Sala Santa Llúcia, 70 espectadors a la Cripta de l’Ermita de Cambrils i 90 al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

L’Accents compta amb el suport dels ajuntaments de Reus, Cambrils i la Selva del Camp, la Generalitat i la Diputació de Tarragona, i el patrocini de Vermut Miró, la DO Catalunya i la DOP Siurana.

Les entrades pels concerts ja estan totes a la venda. A la web del Teatre Fortuny pels concerts de Rocío Márquez i Alquimia Flamenco; a la web del Bartrina les entrades de Blaumut i Ferran Palau; al portal Entrapolis per les entrades de la Sala Santa Llúcia per Los Hermanos Cubero i Pau Vallvé i a Entradium, les entrades per les actuacions de Cambrils de Pau Alabajos, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i ‘Vi, glosa i estrelles’. Les entrades per les dues actuacions de la Selva del Camp de Roger Mas i Joan Masdéu son gratuïtes però prèviament s’han de reserva a www.entradium.com.

Redacció

 

L’ajuntament de la Selva del Camp celebra la davallada de casos de la Covid-19 però reclama ‘mantenir la màxima alerta’

Imatge d’arxiu del CAP de la Selva. Actualment, l’Àrea Bàsica de Salut comptabilitza 2 casos actius de coronavirus i 5 més en vies de rebre l’alta.

Les dades de la Covid-19 continuen a la baixa a la Selva del Camp, però malgrat tot des de l’ajuntament s’ha fet públic un comunicat on recalca que «cal mantenir la màxima alerta per evitar els repunts».

La «preocupant situació» que ha viscut la Selva des de l’última setmana d’agost, «arran de l’aparició de prop d’una trentena de casos de Covid-19 entre els nostres veïns i veïnes, s’ha reconduït de forma molt favorable en els últims deu dies. Concretament, en l’última setmana no s’ha detectat cap positiu de la malaltia al poble, fet que evidencia l’esforç i l’exercici de responsabilitat que ha fet tothom per tal de protegir-nos i protegir els nostres veïns i veïnes».

Malgrat això, afirma la nota, «cal que no ens refiem. No podem relaxar-nos ni un sol segon i és necessari mantenir el nivell de compromís perquè, quan arribin nous repunts –que de ben segur es produiran– ens agafin el màxim de protegits i en alerta possible». Aquest «nivell d’exigència amb nosaltres mateixos» es fa «especialment extensible a partir d’aquesta setmana amb les famílies amb infants i joves. Són més d’un miler de selvatans i selvatanes els que han tornat a les aules de les escoles i l’institut».

La tornada als centres educatius «era imprescindible i que es faci amb les màximes garanties sanitàries no depèn només dels plans que han traçat les autoritats sanitàries i educatives, també és bàsica la feina que fem tots i totes. Actuem amb responsabilitat, pensem en el bé dels nostres infants, en el bé col·lectiu i seguim sempre els consells dels professionals».

Les xifres de Covid-19 «a la nostra Àrea Bàsica de Salut són actualment bones, amb 2 casos actius i 5 més en vies de rebre l’alta. Cal que fem el màxim possible per aconseguir que millorin encara més. Cuidem-nos! Tots som imprescindibles. La nostra prevenció salva vides!», conclou.

Redacció

 

Detinguts dos conductors a la Canonja i la Selva per circular sota els efectes de l’alcohol i provocar dos accidents

Imatges de l’accident ocorregut a la Canonja. Fotos: Mossos

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona van detenir el passat dissabte a la Canonja (Tarragonès) un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària i conduir sota els efectes de l’alcohol. Ahir diumenge, una dona de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de la Selva del Camp, també va ser detinguda en aquest municipi del Baix Camp per conduir sota els efectes de l’alcohol i negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia.

El primer fets va ocórrer al voltant de les onze de la nit de dissabte quan diverses patrulles es van desplaçar fins al quilòmetre 12,7 de la carretera T-11, al terme municipal de la Canonja després de rebre l’avís d’un accident amb quatre vehicles implicats. En arribar al lloc, els agents van adonar-se que en un dels vehicles, la seva conductora havia quedat atrapada en el seu interior.

Un cop assegurada la zona donant pas alternatiu a la resta de vehicles, els agents van analitzar l’accident. Van comprovar que s’havien produït dos accidents per encalç. En el primer, un conductor va encalçar per darrera un vehicle que circulava correctament davant seu. A conseqüència de l’impacte l’altre vehicle va sortir projectat contra la tanca seguretat, va xocar i va bolcar.

Aquest primer accident va provocar que la via quedés plena de trossos dels dos vehicles implicats. A més, el vehicle que havia provocat l’accident va quedar encarat en sentit contrari amb els llums enfocant els vehicles que venien per la via. Això, va provocar un segon accident, també per encalç, ja que els llums haurien enlluernat el primer vehicle que va arribar al punt de l’accident i que es va trobar amb tots els trossos a la via. El conductor va frenar bruscament i un segon vehicle que circulava darrera seu i que també hauria quedat enlluernat no va poder evitar-lo i el va encalçar.

Els agents van fer les proves d’alcoholèmia als implicats i van comprovar que el conductor que havia provocat el primer accident anava sota els efectes de l’alcohol. A més a més dels símptomes que mostrava l’home, en la prova va donar una taxa d’1,09 mg/l, més de quatre vegades la permesa.

L’home, que va quedar detingut, va ser deixat en llibertat l’endemà amb el compromís de presentar-se davant de l’autoritat judicial quan sigui requerit.

Detinguda una conductora èbria per provocar un accident i intentar fugir

Diumenge a la nit, els mossos van haver d’intervenir en un altre accident amb una conductora sota els efectes de l’alcohol. En aquest cas va ser a la Selva del Camp.

El vigilant municipal va informar que hi havia una persona en estat ebri circulant pel poble i que havia topat contra un estacionament de bicicletes. El vigilant la va aturar quan aquesta intentava fugir del lloc.

En arribar, la patrulla de mossos van observar la conductora que presentava evidents símptomes d’anar sota els efectes de l’alcohol. Tot i els nombrosos intents per identificar la dona i que se sotmetés a les proves d’alcoholèmia, la conductora no va col·laborar en cap moment i es va negar a realitzar les proves.

Per tot plegat, els mossos van detenir-la per conduir sota els efectes de l’alcohol i per la negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia.

Després de declarar a comissaria, els agents van deixar la detinguda en llibertat amb el compromís que comparegui davant l’autoritat judicial quan sigui citada.

Redacció

 

Preocupació a la Selva per l’increment de casos de la Covid

L’ajuntament de la Selva del Camp va mostrar dimecres passat la seva procupació davant l’increment de casos detectats de coronavirus a la població. En un comunicat va precisar que «els tests PCR que els responsables sanitaris de l’Àrea Bàsica de Salut han realitzat els darrers dies en seguiment de la pandèmia de la Covid-19 han detectat un nou increment de casos positius a la Selva.»

Si a finals de la setmana passada «donàvem a conèixer les dades d’un brot originat en un entorn familiar que afectava 9 persones, les proves fetes durant el cap de setmana i dilluns han fet incrementar els casos positius fins a un total de 27 malalts. Concretament, 15 d’aquests van detectar-se en els tests realitzats durant el divendres i dissabte i 3 més en les proves fetes el dilluns».

Els vincles d’un d’aquests positius amb la residència El Vilar ha obligat també a realitzar tests PCR a tots els avis i àvies residents. «Sortosament, en la totalitat dels casos la prova ha resultat negativa i es resta a l’espera de poder disposar també dels resultats de les proves fetes a la totalitat dels treballadors».

Aquests 27 casos «situen el poble en la seva xifra més alta de malalts per la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia, fet que ens obliga a ser més curosos i responsables que mai. És imprescindible respectar al màxim les normes bàsiques de portar mascareta, rentar-nos les mans i mantenir les distàncies de seguretat. En cap cas podem fer reunions de més deu persones i es recomana no fer trobades de cap mena fora del grup de gent amb el que convivim», afirmen des del consistori.

Redacció

 

La Selva inicia una campanya de conscienciació sobre les mesures per frenar la Covid-19

L’alcalde, Josep Masdeu, presentant la campaya

Conscienciar per frenar l’expansió de la Covid-19, aquest és l’objectiu de la campanya divulgativa «La teva prevenció salva vides» que aquest divendres ha presentat l’Ajuntament de la Selva del Camp i que s’estendrà pels carrers del municipi a partir dels pròxims dies amb la col·laboració de voluntaris de la Creu Roja.

La iniciativa es farà a peu de carrer, aconsellant i distribuint material explicatiu sobre la malaltia entre els veïns i veïnes del poble. L’objectiu és poder incidir sobretot entre aquelles persones que no segueixen correctament les indicacions de les autoritats sanitàries i les que traslladin dubtes als mateixos voluntaris.

Per tal de transmetre els consells sanitaris a la població l’Ajuntament ha editat cartells i díptics amb diverses imatges relacionades amb la Covid-19 on s’expliquen les principals mesures a tenir en compte per tal d’evitar la seva propagació, com ara el manteniment de la distància social, la higiene de mans i l’ús sempre de la mascareta. El material també fa especial referència a les reunions socials, tot insistint a evitar les trobades fora del cercle més íntim, i més encara quan en les darreres hores s’han confirmat 9 nous contagis al municipi en un brot originat en l’àmbit familiar.

La campanya donarà especial importància als diversos grups d’edat i al contacte social es desenvoluparà entre l’1 i el 10 de setembre. Una dotzena de voluntaris realitzaran tasques informatives per les places i carrers més transitats del poble, a la vegada que un grup de voluntaris més joves faran torns nocturns entre les 22.00 h. de la nit i la 01.00 h. de la matinada per tal d’incidir sobretot entre les franges d’edat més joves.

La iniciativa es completarà amb la distribució de 30.000 mascaretes durant els pròxims dies entre tots els veïns i veïnes del municipi amb l’objectiu que cada selvatà i selvatana disposi almenys de cinc unitats pròpies d’aquest element de protecció.

L’alcalde de la Selva, Josep Masdeu, ha estat l’encarregat de presentar la iniciativa en companyia de la regidora de Salut, Judith Fontanillas. Masdeu s’ha mostrat molt preocupat pel brot que s’ha confirmat en les darreres hores al municipi i, tot i estar localitzat en un sol bloc d’habitatges, ha insistit en el fet que «cal no abaixar la guàrdia i ser conscients que són moments claus». Igualment considera que «fins ara hem treballat bé les mesures de contenció i de responsabilitat social, però no podem relaxar-nos, perquè en un sol dia hem passat de tenir 2 casos a multiplicar-los per quatre. Si la situació va a més, les mesures hauran de ser molt més dràstiques i problemàtiques per tothom i no ens ho podem permetre». El màxim dirigent municipal creu que tots els convilatans «hem de col·laborar amb responsabilitat pel bé de la resta de veïns i veïnes i de les nostres pròpies famílies».

Els responsables de l’equip de govern selvatà han agraït el suport de la Creu Roja i als seus voluntàris i voluntàries el seu suport per tal de poder fer possible que la campanya sigui extensible i visible per tots els carrers de la Selva.

La Selva prohibeix l’entrada de gossos als parcs públics i al camp de futbol

L’Ajuntament de La Selva del Camp ha prohibit l’entrada de gossos als parcs públics i al camp de futbol municipal. Els operaris de la brigada municipal han instal·lat nova cartelleria a les entrades de l’Hort d’Iglésies i el parc Baix Camp, al parc de l’Hort de Carló, -situat a la zona dels Ponts-, al parc del Poniol, a l’skate park i al camp esportiu.

Els panells s’actualitzen amb aquest nou punt i recorden, a més, la restricció de circular pels espais amb vehicles rodats -entre els quals s’hi inclouen bicicletes i patinets- alhora que adverteixen de les sancions derivades de conductes incíviques, com el fet de no respectar les zones enjardinades o d’embrutar els edificis públics i el mobiliari urbà.

Des del consistori es recorda que ja hi ha zones específiques de lleure per als gossos i afirmen que han pres aquesta «mesura dràstica», en paraules de la regidora de Salut, Judit Fontanillas, davant les reiterades queixes dels usuaris i els problemes de convivència amb els amos de les mascotes.

Redacció

 

Proves PCR diàries a l’ABS de la Selva per tallar la cadena de transmissió de la Covid-19

Les proves es concentren al CAP de la Selva.

L’Àrea Bàsica de Salut de la Selva realitza, de dilluns a dissabte, proves PCR a tots aquells casos amb simptomatologia associada a la Covid-19, i també als seus contactes més estrets, és a dir, les persones amb qui s’ha compartit espai a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. La intenció es tallar la cadena de transmissió del virus.

S’aplica d’aquesta manera el canvi de protocol del Servei Català de la Salut, perquè anteriorment les proves només es realitzaven quan el pacient presentava un quadre simptomàtic compatible amb la malaltia, deixant la resta de casos a criteri mèdic com sospitosos sense confirmació per PCR.

Les proves es concentren al CAP de la Selva, en un espai degudament condicionat, al qual s’hi accedeix des d’una entrada alternativa per tal que els possibles casos no tinguin contacte amb la resta d’usuaris.

La Selva registra set casos acumulats d’infecció des de mitjans de juny, dos dels quals estan sota seguiment i associats als brots que continuen actius i que abasten més poblacions.

Redacció 

 

El Misteri de la Selva suspèn, per primer cop des de 1980, les representacions per culpa de la Covid-19

Eloi Barberà, en declaracions al Canal Camp TV.

La pandèmia ha obligat a llançar a la brossa l’agenda de les rutines. I l’afectació s’emporta per davant fins i tot els actes més consolidats. El Patronat del Misteri ha pres la decisió inèdita de suspendre les dues tradicionals representacions d’enguany del Misteri de la Selva. Així ho avançava Canal Camp TV la setmana passada, en una decisió que cal atribuir a la situació d’incertesa pel risc de rebrot arreu del territori, la impossibilitat de garantir les distàncies de seguretat entre els actors i cantors i la voluntat de no posar en risc el públic assistent, entre altres.

És la primera vegada, des del 1980 -any de la seva estrena-, que el 14 i el 15 d’agost l’església de Sant Andreu es queda sense acollir el drama assumpcionista més antic en llengua romànica que es conserva. Les dues opcions alternatives tampoc es van acabar considerant viables. Una era dur a terme la representació en un format més reduït amb presència només dels solistes, i l’altre el trasllat a un espai a l’aire lliure. Segons explicava Eloi Barberà, president del Patronat del Misteri,»el problema era sempre el mateix: la gent que actuava continuava estant en risc d’exposició, sobretot els directors, que estan en contacte amb tothom».

Per pal·liar, en certa manera, el forat deixat, els mitjans de comunicació locals amb col·laboració del Patronat estan elaborant un vídeo que resumeix els moments més rellevants de cada misteri escènic, acompanyat d’imatges d’altres anys i narrat des dels estudis de Ràdio La Selva pels actors i actrius que hi prenen part. El muntatge s’emetrà per Canal Camp el 14 i 15 d’agost.

Redacció

 

Un remodelat Hotel Mas Passamaner s’aixeca aquest divendres

L’Hotel Monument Mas Passamaner disposa de 14.000 metres quadrats de zona ajardinada i 500 metres quadrats de terrasses cobertes. Foto: Cedida

L’Hotel Monument Mas Passamaner aixeca el teló aquest divendres. El Monument de cinc estrelles situat a La Selva del Camp dona la benvinguda a la temporada estiuenca 2020 amb una serie de novetats importants. L’hotel ha realitzat una sèrie de millores per garantir el confort, el benestar, l’estada i la seguretat d’una de les joies arquitectòniques de la Costa Daurada.

Les terrasses exteriors del restaurant La Gigantea i de la zona de la piscina s’han ampliat per atorgar als clients una major comoditat. Tanmateix, i pel que fa a l’allotjament, s’han reformat i actualitzat totes les habitacions i vuit d’elles han augmentat la seva superfície passant a ser suites. Ángel Garcia Puertas, arquitecte i propietari de l’Hotel Mas Passamaner assegura que «vam iniciar la reforma a finals de l’any passat conscients que era projecte a dos anys vista. Ara bé, fruit de la pandèmia hem convertit el problema en oportunitat i, al estar tancats, hem accelerat les obres en quatre mesos» i apunta «un detall molt simbòlic està a l’entrada de l’hotel, on hem situat un grup escultòric, amb uns finestrals originals i que suposen una al·legoria de com s’aixeca Mas Passamaner després de les setmanes de confinament».

L’Hotel Monument Mas Passamaner ha cuidat fins al més mínim detall pel que fa a l’obertura. Els hostes podran visualitzar dins del complexe diferents grups escultòrics i artístics que recullen la història d’una casa senyorial modernista obra del cèlebre arquitecte barceloní Lluís Domènech i Montaner «hem recuperat els porticons i les finestres originals, que teniem guardats, i els hem situat ens espais com la piscina, l’entrada d’accés a l’hotel, la zona d’esdeveniments o el restaurant. Són dignes de contemplar per gaudir de l’experiència a Mas Passamaner» explica Ángel Garcia Puertas.

L’hotel adaptat als protocols d’higiene i seguretat

L’Hotel Monument Mas Passamaner, amb 14.000 metres quadrats de zona ajardinada i 500 metres quadrats de terrasses cobertes, obre demà preparat per oferir un servei de qualitat amb les màximes garanties de seguretat, higiene, benestar i salut. En aquesta nova arrencada apliquem les mesures de seguretat sanitàries establertes i mantenim el nostre compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social.

Mas Passamaner, un hotel únic a la Costa Daurada

Inaugurat l’any 2003 gràcies a la rehabilitació del prestigiós arquitecte castellano-canari Ángel García Puertas, Mas Passamaner representa tot un estil de vida, una manera de fer d’una època inèdita traslladada en ple segle XXI. La decoració esgrafiada, els vitralls, les escultures, la ceràmica i el ferro forjat, atorguen a aquesta casa senyorial i modernista una bellesa colpidora plena de vida.

La gastronomia és també marca de la casa a Mas Passamaner. El restaurant La Gigantea, sota la direcció del xef Victor Fontelles, permet gaudir als comensals de la més genuïna cuina d’autor tradicional catalana i internacional, amb plats originals i de sempre i exquisits productes del territori. El restaurant està obert a tot el públic en general de dilluns a diumenge.

A més, Mas Passamaner disposa d’un heliport, d’un club de pàdel amb quatre pistes exteriors gestionat per Sergi Virgili, de zona d’Spa i de tres sales de reunions amb capacitat de 12 a 250 persones. Ángel García Puertas afirma que «el nostre entorn és ideal per fer una escapada romàntica en parella, per celebrar un casament inoblidable, i per qualsevol tipus d’esdeveniment privat o d’empresa. Tenim un equip professional excel·lent liderat per la directora selvatana Dolors Carnicer i el director comercial Salvador Gras».

Helder Moya

Josep Masdeu, nou alcalde de la Selva del Camp per als pròxims dos anys

El cap de llista del Partit dels Socialistes, Josep Masdeu, ha estat elegit amb els vots  a favor dels seus regidors i els d’ERC, el seu soci de govern. Foto: Ajuntament

El cap de llista del Partit dels Socialistes (PSC) en les últimes eleccions municipals de 2019, Josep Masdeu, ha estat elegit aquest dissabte com a nou alcalde de la Selva del Camp, tal com estava previst en el pacte de govern signat fa un any entre el PSC i Esquerra Republicana (ERC).

Després d’un primer any de mandat amb el republicà Jordi Vinyals presidint el consistori, Masdeu ocuparà el càrrec durant dos anys i es preveu que el juny de 2022 el retorni de nou a Vinyals per tal que aquest afronti l’últim any de govern. Aquest model reprodueix exactament l’estructura que ja es va utilitzar en el mandat 2015-2019, amb PSC i ERC alternant-se en l’alcaldia i mantenint la mateixa estructura de regidories durant tot el quadrienni. En aquesta ocasió el pacte realitzat l’estiu de l’any passat tampoc preveu cap canvi en el govern, de manera que Vinyals passarà a ser tinent d’alcalde, conservant les àrees d’Hisenda i Economia, Cultura i Agricultura; mentre que Josep Masdeu serà alcalde i mantindrà les àrees de Promoció Econòmica, Activitats i Obres Públiques.

Masdeu es va mostrar especialment “il·lusionat i esperançat de poder tornar a ser alcalde del meu poble, un poble on ens elevem junts o caiem junts” i de “fer política veritable” treballant “per les esperances dels nostres fills i filles”. Després de rebre els quatre vots dels regidors del PSC i dels tres d’ERC, va agrair el treball fet amb els seus socis de govern, a la vegada que va reconèixer que els pròxims exercicis seran complicats i obligaran a “demostrar el caràcter obstinat dels selvatans per anar sempre endavant malgrat les dificultats”, tot fent referència a la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, va elogiar “la confraternitat demostrada durant els últims mesos” i es va comprometre a aportar “benestar per a tothom sense deixar ni un sol selvatà abandonat a la seva sort”.

Josep Masdeu és regidor de l’Ajuntament de la Selva des de 1991, va ser alcalde en els dos anys centrals de l’anterior mandat, així com de 2007 a 2011, a més de president del Consell Comarcal del Baix Camp (2009-2011) i vicepresident de la Diputació de Tarragona (2015-2019).

Absència dels regidors de Junts per Catalunya

El ple extraordinari es va celebrar al Castell per tal de facilitar l’accés del públic i complir les normes de distància social i els aforaments que requereix la Covid-19. Tot i desenvolupar-se segons el previst, no va comptar amb la presència dels regidors de Junts per Catalunya.

Redacció

 

Jordi Vinyals (ERC) renuncia a l’alcaldia en compliment del pacte de govern amb el PSC a la Selva

Un ple extraordinari ha de convertir aquest dissabte a Josep Masdeu en el nou alcalde de la Selva per un període de dos anys.

El ple ordinari de l’Ajuntament de la selva celebrat aquest dimarts ha servit per fer efectiva la renúncia de Jordi Vinyals com alcalde de la Selva després del primer any de mandat, tot seguint les directrius del pacte de govern segellat després de les municipals de 2019 entre el PSC i ERC.

El compromís que mantenen els dos partits en el govern és que, després d’aquests primers dotze mesos de lideratge per part del cap de llista republicà, li agafi el relleu en l’alcaldia Josep Masdeu, cap de llista del Partit dels Socialistes al municipi.

Al final d’una sessió marcada per les mocions i les preguntes de l’oposició, el fins ara alcalde ha expressat el seu agraïment per tot el suport rebut per part de la ciutadania en aquest any a l’alcaldia, tot recordant la dificultat que han comportat aquests últims mesos arran de la pandèmia de la Covid-19. Vinyals ha fet referència a la necessitat de continuar endavant amb el projecte de govern que mantenen ERC i PSC, dos partits que, segons ha reconegut, tenen «moltes diferències» però que en el cas de la Selva també tenen «moltes coincidències».

El pacte entre socialistes i republicans preveu que Josep Masdeu agafi la vara d’alcalde durant un període de dos anys i que el PSC la retorni novament a ERC el juny de 2022 per l’últim any de mandat. El ple que ha de nomenar Masdeu com a nou alcalde de la Selva està previst que se celebri el dissabte 4 de juliol a les set de la tarda a la sala d’actes del Castell, un espai especial en previsió que hi pugui assistir públic i es puguin mantenir les distàncies i les limitacions d’aforament.

A més de la renúncia de Vinyals, la sessió ha ratificat les propostes que el consistori selvatà presenta per rebre ajudes del Pla d’Acció Municipal de la Diputació 2020-2023. Els dos projectes són la millora del carrer Joan Domingo, on es vol seguir la línia del treball realitzat al carrer President Companys, així com la construcció d’un nou dipòsit de recepció d’aigua del CAT on hi aniria a parar l’ampliació de concessió que s’ha assignat al municipi.

En l’apartat de mocions es va aprovar una declaració institucional signada per tots els grups municipals on es dóna suport a les persones que pertanyen a col·lectius LGTBI i es defensa els seus drets socials. També es denuncien els focus d’LGTBI-fòbia que hi ha en el nostre entorn i es dóna suport a les reivindicacions del Consell Nacional LGBTI.

Redacció

 

El servei de piscines de La Selva es posa en marxa l’1 de juliol

L’horari d’obertura del complex serà d’11.00 a 20.00 hores. Foto: Ajuntament

El servei de les piscines d’estiu es posarà en marxa enguany el pròxim dia 1 de juliol amb un protocol especial per tal de seguir els consells sanitaris de prevenció de la Covid-19.

L’horari d’obertura del complex serà d’11.00 a 20.00 hores i la diferència més rellevant respecte a temporades anteriors és la limitació d’aforament a 150 usuaris en total. El control permanent d’aquesta xifra es realitzarà mitjançant un sistema electrònic d’entrada i sortida. A més, tots els usuaris hauran de signar un document de responsabilitat abans d’accedir al recinte.

Els accessos són l’únic punt on serà obligatori utilitzar mascareta, donat que és l’únic punt on no es pot mantenir la distància mínima de seguretat. A partir d’aquest punt, el manteniment de les distàncies recomanades d’un metre i mig entre usuaris serà responsabilitat individual.

Dins del recinte, els aforaments màxims seran de 30 persones a la piscina gran, 8 persones a les piscines petites, 4 persones per vestidor i 1 usuari als serveis.

Redacció

 

La campanya de dinamització del comerç al nucli antic selvatà haurà d’esperar fins a l’octubre

La campanya col·laborativa de promoció del comerç al nucli antic de la Selva del Camp haurà d’esperar uns mesos. La Xarxa de Barris Antics amb Projectes, integrada per una trentena de municipis d’arreu de Catalunya -entre ells, la Selva- ja ho tenia tot llest per desplegar, en cadascun d’aquests pobles i ciutats, una campanya que precisament enguany complia 10 anys i que engegava amb l’arribada del juliol.

Però la pandèmia ha fet miques els plans inicials i ha obligat a posposar-la fins octubre. Un període que s’aprofitarà per reestructurar la campanya i donar cabuda a un major nombre de locals i serveis, suprimint  la restricció de que només s’hi puguin sumar els establiments del nucli antic i obrint el ventall perquè ho facin també els de la resta del municipi. 

Segons declarava la regidora de Participació, Laura Girona, a les càmers de Canal Camp, durant aquests darrers deu anys «la campanya ha rebut una molt bona rebuda pels comerciants i per la gent del poble». I emplaçava els vilatans a donar suport ara més que mai al comerç local.

Redacció

 

A les portes del Selvastiu 2020

El Selvastiu, dedicat enguany a ‘Oficis essencials’ com mostra de reconeixement a tots aquells que s’han deixat la pell durant el coronavirus, es prepara perdonar el tret de sortida i obrir un parèntesi de xirinola per als més joves del 29 de juny fins al 10 de setembre.  Encara queda temps per inscriure-s’hi on-line fins aquest proper divendres, mentre que la data límit pel pagament és el 22 de juny, al compte corrent CAIXABANK, S.A. ES44 2100 0243 6602 0001 7316

Les tarifes d’enguany són les següents:

  • De 9 a 13 hores: 30 euros per setmana
  • De 15 a 17 hores: 20 euros per setmana

Pel que fa al servei d’acolllida, l’horari i el cost és aquest:

  • De 8 a 9, 12 euros per setmana
  • De 13 a 14, 12 euros per setmana
  • De 15 a 16, 12 euros per setmana
  • Esporàdic, 3 euros per hora

Cal afegir que el servei de menjador té un preu fixe de 6 euros (mínim tres dies per setmana) i un d’esporàdic de 6,50 euros

Alhora, s’ha de tenir present que s’informarà a les famílies de forma telemàtica

Per a qualsevol dubte: 670 661 148 i casalestiu@laselvadelcamp.cat

 

La Selva del Camp enceta aquest divendres la Festa Major d’Estiu

La Selva del Camp ha dissenyat el programa oficial d’actes de la Festa Major d’Estiu conscient de les limitacions imposades per la covid-19 però amb intenció de mantenir present l’esperit de gresca en la mesura del possible. Des de demà divendres fins al dilluns dia 8 es té previst posar en marxa una agenda que combina el virtual amb el presencial i que està destinada a salvar l’essència de la festa, encara que amb un seguit de recomenacions prèvies per part del consistori que cal tenir presents. Els organitzadors preguen que no es faci seguici amb el Ball de Gitanes, així com mantenir la distància de seguretat i anar amb mascareta. Alhora es prega no apropar-se ni tocar al diabló, al que cal saludar de lluny i als balcons. Les restriccions també faran que calgui mirar els castells de focs artificials des de casa. Finalment, els 3 castells es faran a la pista del Gil Cristià, al costat de l’aparcament d’autocaravanes i a la terrassa del Castell.

Divendres, 5 de juny

17.30h Espectacle infantil; Matito Titelles a Canal Camp.

19 a 20h Concert de l’Alba Sans a Canal Camp i Ràdio la Selva.

20 a 20.30h Concert dels Grallers de la Selva a la terrassa del Castell.

21h DJ Tita a Canal Camp i Ràdio la Selva.

20.30h-22h El Ball de Gitanes, fa una passejada pels carrers de la Vila per a fer sortir a tothom als balcons, ballar i gresca.

Dissabte, 6 de juny

10.30h-11.30h Contes Infantils a Canal Camp.

12 a 14h Dj Fuski a Canal Camp i Ràdio la Selva.

17h Concert de famílies de l’Escola de Música Municipal a Canal Camp i Ràdio la Selva

18h Passejada del Diabló pels carrers de la Selva.

21h Dj OGT a Canal Camp i Ràdio la Selva.

Diumenge, 7 de juny

8 a 9h Matinades a càrrec dels Grallers de la Selva.

10h Tronada i repic de campanes.

11h Missa Major.

12.30h SEGUICI FESTIU a Canal Camp i Ràdio la Selva. Col·labora el Nano Galderic, El Rei Pepet de Búfilandia, Gegants de la Selva, Ball de Patatuf i Balls de la Polaina, Ball de Cercolets, Ball de Bastons, Ball de Valencians, Ball de Gitanes, Ball del Diabló i Ball de Nanos, La Polaina i Diables de la Selva.

13h Concert del 30è aniversari de la Banda de Música de la Selva del Camp per Canal Camp. En acabar vermut als balcons amb Dj Bul a Canal Camp i Ràdio la Selva.

18h Concert de la Carme Martínez a Canal Camp i Ràdio la Selva.

19.30h Concert de famílies de l’Escola de Música Municipal a Canal Camp i Ràdio la Selva

22.15h Castells de focs, a tres punts del municipi.

Dilluns, 8 de juny

10 a 12h Sessió esportiva a càrrec de l’Eva Melero a Canal Camp.

17.30h Conte “El que la Marieta va sentir”. Conte musicalitzat pels alumnes de l’Escola de Música

18.30 Documental a Canal Camp.