TOTS 21

Els centres docents de la Selva comencen el cribratge al seu professorat

Cada centre coordina la seva pròpia estratègia.

Les dues escoles bressol i els dos centres de primària de la Selva han fet un cribratge massiu a través d’automostres als docents, així com al personal de menjador o de neteja. Una acció que s’emmarca en el testeig massiu que els Departaments de Salut i Educació de la Generalitat han engegat aquest mes de gener a les escoles catalanes per tal de detectar, principalment, possibles casos asimptomàtics de Covid-19 i tallar així les cadenes de transmissió.

L’àrea de Salut de l’ajuntament va repartir la setmana passada els kits d’automostres i a partir de dilluns passat es van iniciar les proves. Cada centre ha coordinat la seva pròpia estratègia.

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona es preveu realitzar la prova als 14.452 professionals dels 467 centres.

Redacció

 

L’Avellanera selvatana actualitza la seva pàgina web i el seu servei de venda on-line

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL (www.avellanera.cat) ha actualitzat la seva pàgina web amb un renovat disseny i una fàcil navegabilitat.

Amb aquest canvi l’empresa aconsegueix fer arribar a tots els seus clients les novetats més recents de tots els productes distribuïts per la marca: fruits secs i altres productes elaborats sota la marca Infrusec i l’oli d’oliva verge extra Silvaurum amb DO Siurana.

En el nou portal web bilingüe de L’Avellanera, disponible en català i castellà, els usuaris poden trobar apartats interessants com la Història de la cooperativa, el detall de totes les seves línies de producte i una pestanya privada per a socis.

Amb la nova web L’Avellanera també actualitza el seu servei de venda on-line per consolidar la seva presència virtual i per facilitar l’adquisició dels seus productes a nivell nacional.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva a l’any.

Sobre L’Avellanera

La cooperativa L’Avellanera treballa, des de fa més de trenta anys, per defensar els interessos del pagès i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

L’entitat, pertanyent a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins  a d’altres més exòtics i elaboren oli d’oliva verge extra sota denominació d’origen DO Siurana.

Al llarg de tots aquests anys, els diferents responsables de L’Avellanera han sabut unir les tècniques tradicionals de la zona amb les tecnologies més avançades per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.

Redacció

 

La Selva aprova un pressupost de més de 9,6 milions d’euros per al 2021

Imatge del ple telemàtic.

El ple de l’Ajuntament de la Selva del Camp ha aprovat aquest dimarts 22 de desembre el pressupost de cara al 2021, de més de 9,6 milions d’euros. A diferencia d’altres anys, on destacava la partida d’inversions, els comptes per al pròxim exercici s’han ajustat a les circumstàncies de la pandèmia i la voluntat és que es vagin adaptant segons la situació sanitària i social.

De la xifra total, 8,2 milions d’euros corresponen als comptes de l’Ajuntament i la resta es reparteixen entre la fundació el Vilar, que gestiona la residència de gent gran, i l’empresa Prosel, que gestiona el poliesportiu.

El regidor d’Hisenda, Jordi Vinyals, va qualificar el pressupost de «realista», tot assegurant que «és el que interessa al poble» en aquests moments. En l’apartat d’ingressos, la partida més important és la dels impostos directes amb més de 3 milions, seguida per la de transferències corrents amb poc més de 2 milions d’euros que arriben de fons estatals i autonòmics, així com de les transferències de capital, amb poc més d’1 milió d’euros.

El pressupost va tirar endavant amb el suport d’ERC i el PSC, i amb els vots en contra de la CUP i Junts per Catalunya. Segons els dos grups de l’oposició, els comptes no incorporaven prou partides socials i ajudes directes. El regidor Jordi Vinyals, va respondre a aquestes crítiques al·legant que «no s’havia rebut cap proposta concreta ni cap fórmula per finançar aquestes idees».

‘Reusdigital’ / GDDCT

 

La Selva del Camp tindrà un nou molí d’oli als afores del poble

La Selva del Camp tindrà un nou molí d’oli. Aquest divendres la Comissió d’Urbanisme de Tarragona ha informat favorablement d’aquest projecte de la cooperativa agrícola de la Selva (Coselva) per construir una almàssera en uns terrenys agraris a uns tres quilòmetres del municipi. Aquesta nova infraestructura substituirà l’actual molí d’oli de la cooperativa, situat a l’entrada del nucli urbà i que provoca molèsties durant la temporada de collita i molta de l’oliva.

Segons informen des d’Urbanisme, l’almàssera es construirà al sud-est del nucli urbà, en uns terrenys ben comunicats i conreats en la seva totalitat, especialment amb oliveres. Amb el nou molí, s’evitaran molèsties als veïns i alhora, es renovarà la maquinària de producció d’oli.

L’Obra Social ‘la Caixa’ col·labora amb el pla  de beques menjador de l’Ajuntament de la Selva

Imatge de l’Ajuntament de la Selva del Camp. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Selva del Camp i CaixaBank han renovat l’acord de col·laboració que mantenen des de 2015 per tal de donar suport a les famílies selvatanes en risc d’exclusió que sol·liciten beques menjador per als seus fills de cara al nou curs escolar.

Les ajudes de l’entitat financera arriben a través de l’Obra Social la Caixa, que enguany ha incrementat la seva partida en 500 euros respecte a anualitats anteriors, de manera que l’aportació ha passat a ser de 3.500 euros en total. Aquesta quantitat se suma als fons que anualment el consistori de la Selva del Camp destina a les seves ajudes alimentàries, tant als nens i nenes de les escoles bressol municipals com a l’alumnat de l’escola pública local, així com als casals d’estiu selvatans.

En total, l’Ajuntament de la Selva destina al voltant de 15.000 euros anuals a beques menjador i altres ajudes directes a la infància dins d’un pressupost de més de 140.000 euros que destina a l’àrea d’Atenció Social.

La signatura del conveni, el sisè que materialitzen amb aquesta finalitat les dues institucions, s’ha realitzat de forma telemàtica entre l’alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu, i el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez.

Redacció

 

Denunciades 33 persones per una festa d’aniversari il·legal a una masia de la Selva

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’organitzador d’una festa d’aniversari il·legal aquest dimarts a la matinada, en una casa rural de la Selva del Camp (Baix Camp). L’organitzador té 18 anys i és veí de Salou.

Els agents han estat alertats de la celebració als volts de la una de la matinada i s’hi ha apropat per aixecar acta. Hi participaven 33 persones que han estat denunciades i s’ha detingut l’organitzador de la festa que ha intentat agredir un agent dels Mossos. Els assistents a la celebració han fet destrosses a la masia rural, que havien llogat per fer la festa. Els propietaris estan valorant els costos dels danys per presentar una denúncia.

Els agents van denunciar a tots els participants de la festa, il·legal i amb la que s’incomplia el confinament imposat amb motiu de la pandèmia.

 

 

La Selva del Camp dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa dels llums als carrers i l’arbre dels desitjos

La campanya es clourà el dia 15 de desembre. Foto: Canal Camp TV

Amb l’encesa de l’enllumenat nadalenc aquest 4 de desembre i la impossibilitat de celebrar cap acte participatiu que en doni el tret de sortida, neix la iniciativa ‘Penja el teu desig’. Els jardins de l’Hort d’Iglésies compten amb el seu propi arbre dels desitjos, en el qual petits i grans podran penjar-hi els seus anhels de cara a aquestes festes tan atípiques. La campanya durarà fins al pròxim 15 de desembre.

L’arbre es decorarà amb missatges en forma de bola de Nadal que ja s’han començat a repartir als centres escolars del municipi i que també es troben disponibles a la Biblioteca. A més, cada noi i noia es podran fer les boles a casa amb cartulines, fer-lis un forat i penjar-les. L’arbre acolllirà també el Tió de l’Hort d’Iglésies, segons informava la regidora de Participacioó, Laura Girona.

Redacció

 

Dos menors detinguts a la Selva del Camp per pintar vagons de tren i difondre l’acció a les xarxes

Imatge difosa pels Mossos d’Esquadra dels joves pintant els vagons d’un tren a la Selva del Camp.  

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos menors d’edat acusats de pintar vagons de tren a la Selva del Camp i difondre els fets en una xarxa social molt coneguda on se’ls reconeixia plenament. L’acció es remunta al 21 d’octubre i, segons informa la policia catalana, la investigació es va iniciar el 5 de novembre arran d’una denúncia de l’empresa operadora. Amb la col·laboració dels vigilants municipals es va poder identificar els dos joves, els quals aprofitaven el temps de parada del tren per pintar els vagons de manera ràpida amb anagrames i dibuixos.

Els Mossos van detenir els dos nois a la Selva del Camp el 23 de novembre i la Fiscalia de Menors els va deixar en llibertat. El perjudici dels danys ocasionats és de 9.853 euros.

ACN

 

L’Espai Professional de la Fira de la Selva tanca dissabte la seva primera edició íntegrament digital

L’Espai Professional de la Fira arriba a la seva recta final amb l’últim networking en línia, programat aquest dissabte 28 de novembre. La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de la Selva i el Taller Coworking, enguany s’ha vist renovada íntegrament per la suspensió presencial de la Fira. Per aquest motiu, s’ha passat a la via telemàtica, prolongant el format durant cinc setmanes, des del cap de setmana de la Fira fins al de la Festa Major de Sant Andreu.

En el darrer capítol d’aquest projecte hi participaran l’alcalde de la localitat, Josep Masdeu, que abordarà la realitat econòmica i empresarial del municipi; Francesc Massana; la secretaria territorial de PIMEC a Tarragona, Gemma Gasulla i Anna Ollé, corresponsable del taller.

Programació

17:50 Benvinguda i presentacions

18:00 «Més lluny però més aprop»
Francesc Massana
www.velocipede.cat

«La Selva professional»
Josep Masdeu,
Alcalde de la Selva del Camp
www.laselvadelcamp.org

El Taller Coworking
«De casa al món»
Anna Ollé
www.eltaller.club

PIMEC Tgn
«Com més lluny, més junts»
Gemma Gasulla,
Secretària territorial
PIMEC Tarragona
www.pimec.org

Redacció

 

L’Ajuntament de la Selva convoca les beques universitàries i de Grau superior pel curs 2020/21

Imatge de l’Ajuntament de la Selva del Camp. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Selva convoca les beques universitàries B-1 i B-2 i beques de formació professional superior B-3 corresponents a l’any 2020. L’objectiu d’aquestes beques és el d’estimular la projecció de la cultura i la formació de l’alumne i recompensar el seu esforç continuat. Aquestes beques primen els criteris de capacitat i mèrit, tenint en compte els criteris econòmics que actuen com mòduls correctors.

Es donen:

– 5 beques B-1 per a estudiants de llicenciatura, diplomatura o grau universitari,
dotades amb 400 €  cadascuna.
– 3 beques B-2  per a alumnes que per primera vegada es matriculen al primer curs
de llicenciatura, diplomatura o grau universitari. Dotades amb 400 €  cadascuna.
– 2 beques B-3 per a alumnes que cursen un curs de cicle formatiu de grau superior,
de 400 € cadascuna.

El termini màxim per a la presentació de sol·licituds s’estableix fins al dia 18 de desembre de 2020, a les 14 hores.

Clicant aquí tindreu accés al full de sol·licitud de les beques

Clicant aquí tindreu accés a les bases de la convocatòria

Redacció

 

La Selva recuperarà abans de final d’any el servei de Centre de Dia per a gent gran

La Selva del Camp recuperarà abans de final d’any el servei de Centre de Dia per a gent gran que compartia amb la residència el Vilar i es va haver tancar per les restriccions de la Covid. S’han invertit 40.000€ en un nou espai a l’edifici de l’antiga escola Gil Cristià amb capacitat per a 20 places. Tindrà una superfície de 200 metres quadrats amb cuina, sala-menjador, sala d’exercicis i banys.


Redacció

 

L’Accents 2020 reprograma diferents concerts ajornats per les restriccions sanitàries

El Festival Accents ha presentat les noves dates dels concerts que queden de l’edició 2020, un cop la Generalitat ha anunciat que a partir del 23 de novembre es començaran a reduir les restriccions que afecten la cultura i la mobilitat. La voluntat d’Empenta Cultural, l’entitat organitzadora de l’Accents, “ha estat des d’un primer moment recup erar tots els concerts previstos que es van haver d’ajornar”, ha recordat el director del Festival Accents, Isaac Albesa. L’únic concert que s’ha hagut de suspendre definitivament és l’actuació de l’ampostí Rampaire, ja que s’havia de fer a l’aire lliure i al desembre s’ha optat per no fer actuacions en espais oberts pel clima.

Ara, el nou calendari ha comprimit les actuacions en tres setmanes, per tal que no interferir en les activitats nadalenques que es puguin programar més endavant. Així, el dijous 26 de novembre a les 20:00h, Ferran Palau actuarà al Teatre Bartrina de Reus presentant el seu disc Kevin. Encara queden entrades a la venda a www.teatrebartrina.cat; l’estrella del flamenc Rocío Márquez, acompanyada del guitarrista català Canito, presentarà el seu disc «Visto en el jueves», el dissabte 5 de desembre a les 20:00h al Teatre Fortuny amb entrades a www.teatrefortuny.cat, un concert que forma part del minicicle ‘Som flamencs’.

El concert de Roger Mas a la Selva del  Camp, amb entrades esgotades, previst inicialment pel 21 de novembre, tindrà lloc el divendres 18 de desembre a les 20:00h al Castell del Paborde d’aquest municipi del Baix Camp, que suposarà la clausura oficial de l’Accents 2020. El diumenge 13 de desembre el duet Isabel Vinardell & Isabel Laudenbach actuarà a les 19:30h a la Cripta de l’Ermita de Cambrils amb entrades a la venda a www.entradium.com. També a Cambrils es manté la data del 27 de novembre a les 20:30h al Centre Cultural tindrà lloc l’espectacle ‘Vi, glosa i estrelles’  amb aforament complet des de fa setmanes. Per últim, el concert de los Hermanos Cubero previst a la Sala Santa Llúcia el 28 de novembre per presentar e l disc ‘Quique dibuja la tristeza’ manté la data inicial, però a les 20:00h, amb entrades a la venda a www.entrapolis.com

Per últim, el concert de celebració dels 15 anys d’Alquimia Flamenco es manté al Teatre Fortuny de Reus la nit del 12 de desembre però a les 20:00h  amb entrades a la venda a www.teatrefortuny.cat   L’organització va posar a la venda un abonament al preu de 30 euros que donarà accés a les 2 actuacions de flamenc del Teatre Fortuny de Rocío Márquez i pel concert de celebraració dels 15 anys d’Alquimia Flamenco. Aquest abonament s’ha de comprar directament a les taquilles del Teatre Fortuny o per telèfon al 977010657.

Serveixen les mateixes entrades

Totes les entrades adquirides prèviament pels diversos concerts seran vàlides sense la necessitat d’haver de fer canvis. Les persones que no puguin assistir als concerts en les noves dates poden demanar el retorn dels diners de les entrades a les plataformes digitals on les van comprar o reclamant-les amb un correu a info@festivalaccents.cat

Patrocinadors i  col·laboradors

L’Accents 2020 va afegit enguany la DOP Siurana com a nou patrocinador del festival. Aquest patrocini se suma als dos patrocinadors habituals de l’Accents, Vermuts Miró i els vins de la DO Catalunya, que mantenen el seu compromís en èpoques convulses a favor del sector de la cultura.

El Festival Accents (www.festivalaccents.cat) és un projecte d’Empenta Cultural que va néixer l’any 2014 amb la direcció artística d’Isaac Albesa. Des d’aquell moment ha portat més de 70 artistes d’arreu dels Països Catalans que principalment canten en català a la ciutat de Reus i a mitja dotzena de localitats del Baix Camp, el Priorat i l’Alt Camp. L’Accents 2020 té el suport de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, el departament de Cultura de la Generalitat, l’Inaem i també els ajuntaments implicats, els de Cambrils i la Selva del Camp.

Redacció

 

Comença la primera Fira Virtual de l’Oli Nou Siurana amb l’impuls de la URV i la DOP

La Fira d’enguany és un dels instruments per millorar la comercialització de l’oli d’oliva verge extra del territori i resultat del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Nutrisalt per a la innovació en l’àmbit de la nutrició i la salut. Foto: URV

La primera Fira Virtual de l’Oli Nou Siurana té lloc des d’aquest dijous 12 de novembre fins al dilluns 30, sota el paraigua del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Nutrisalt, coordinat per l’Ajuntament de Reus i en el qual hi participa la URV. La fira promou el comerç online dels productors d’oli de la DOP Siurana per arribar a un públic més ampli del que tradicionalment visita les fires presencials, i compta amb la col·laboració de cuineres de renom, com ara Carme Ruscalleda o Ada Parellada, per incrementar el coneixement que els consumidors tenen de l’oli d’oliva verge extra.

L’esdeveniment virtual és també el resultat d’una de les operacions del PECT Nutrisalt per donar suport a la competitivitat de les empreses agroalimentàries. Els responsables d’aquest eix del projecte, els investigadors dels departaments d’Economia i de Gestió d’Empreses de la URV, Miquel Angel Bové i Noemí Rabassa, han ideat diferents propostes per facilitar la comercialització i la internacionalització dels productes a partir de la digitalització del sector. La Fira Virtual de l’Oli Nou Siurana és el primer dels instruments de millora de la comercialització que veu la llum, amb la col·laboració entre la DOP Siurana i la Fundació URV.

A més de la presentació de la collita d’aquesta temporada al canal de YouTube de la DOP Siurana, el programa d’activitats de la fira s’intensificarà durant els caps de setmana, amb esdeveniments que tenen lloc a l’Instagram de cuiners reconeguts i experts d’altres àmbits amb incidència sobre la producció i consum de l’oli. Amb el títol “Glopets d’oli de la DOP Siurana”, les converses d’aquests col·laboradors entorn de la cultura de l’oli tenen lloc els següents dies:

  • Divendres 13 de novembre, a les 19 h. Converses “FAQS d’oli”, amb Eudald Salvat, al compte d’Instagram de la DOP Siurana, @dopsiurana.
  • Dissabte 14 de novembre, a les 13 h.  Recepta d’escudella d’oli d’oliva verge extra, amb Montse Bertran, cuinera i blocaire de FemCuinetes, al seu compte d’Instagram, @montse_femcuinetes.
  • Diumenge 15 de novembre, a les 12 h. Recepta de cruixent d’oli, coca fina de llom de conill confitat, moniato amb vinagreta tèbia de mel i cremós de xocolata negra, amb Pep Nogué, gastrònom i cuiner, al seu compte d’Instagram, @pepnogue.
  • Divendres 20 de novembre, a les 19 h. Converses “De l’olivera a la cuina”, amb Carme Ruscalleda i Francesc Baigesd, al compte d’Instagram de Carme Ruscalleda, @carme.ruscalleda.
  • Dissabte 21 de novembre, a les 20 h. Recepta de confitat de bolets, Xavier Soriano, del blog Flavorcook, al compte d’Instagram del blog, @flavorcook.
  • Diumenge 22 de novembre, a les 19 h. Recepta de sablée d’oli amb brandada de bacallà, samfaina i oli de menta, amb Ada Parellada, al perfil d’Instagram de la cuinera, @adaparellada.
  • Dissabte 28 de novembre, a les 12 h. Recepta de pastissets de Tortosa amb moniato, amb Anna Genís, del blog Llepadits, al compte d’Instagram @llepadits.
  • Dissabte 28 de novembre, a les 17 h. Converses “Novembre, temps d’oli”, amb Mònica Usart, física i meteoròloga, i Toni Galceran, president de la DOP Siurana, al compte d’Instagram de Mònica Usart, @monicausart.
  • Diumenge 29 de novembre, a les 13 h. Converses “Receptes de vida”, amb Nani Nolla, fotògrafa i blocaire de La Cuina Violeta, i Ruth Troyano, periodista especialitzada en enoturisme, al compte d’Instagram @nani_nolla.

La primera Fira Virtual de l’Oli Nou Siurana pren el relleu de manera excepcional a la Fira de l’Oli Siurana, que enguany ha suspès la seva 24a edició a causa de la pandèmia de la COVID-19, i es converteix en un instrument del PECT Nutrisalt, la iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus, conjuntament amb la URV, la FURV, l’IRTA i Eurecat, amb el suport dels ajuntaments de Tarragona, la Selva del Camp, Constantí i Maspujols, i del sector agroalimentari del territori. Compta amb un pressupost d’1.924.619 euros, cofinançants al 50% amb fons provinents del (PO) FEDER de Catalunya, i amb una aportació del 25% de la Diputació de Tarragona.

A més de l’eix per a la competitivitat de les empreses del sector, la URV, amb el grup de recerca en Nutrigenòmica, també és responsable de l’operació que afegeix valor als productes alimentaris i en crea de nous a partir de l’ús de tecnologies.

Redacció

 

L’Avellanera de la Selva, experts en avellana i en oli d’oliva verge extra, presents al Canal Horeca de distribució

El municipi de La Selva del Camp, un dels municipis amb més tradició avellanera i d’oli de la comarca del Baix Camp, està ubicada en una zona privilegiada de cultiu agroambiental. La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL (www.avellanera.cat), nascuda el 1985 en aquesta localitat tarragonina, abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat que tenen presència al Canal Horeca de distribució a locals de restauració. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva  a l’any.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DO Siurana Silvaurum.

Passió per l’avellana

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats Pauatet, Tonda di Giffoni i Comuna.

Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams)  i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo i envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, l’or líquid de L’Avellanera

En el cas de l’oliva, els socis arriben a una producció de 800 tones anuals de varietat arbequina.

Perquè la qualitat d’oli d’oliva obtinguda respongui als estàndards de màxima qualitat L’Avellanera posa tota la cura en cadascuna de les fases del procés productiu, des de les primeres fases de cultiu fins a l’envasat, cuidant també la recol·lecció, el transport, la separació de les fulles, el rentat de l’oliva, la trituració, l’extracció de l’oli i l’emmagatzematge.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat i just després es realitza la mòlta amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina, amb DO Siurana, de sabor suau dolç i d’aroma afruitat, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals: l’Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum.

La cooperativa comercialitza la marca d’oli  Silvaurum en tres formats diferents: 250 cl., 500 cl. i 750 cl.

Sobre L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

La cooperativa L’Avellanera treballa, des de fa més de trenta anys, per defensar els interessos del pagès i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

La cooperativa, pertanyent a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins  a d’altres més exòtics i elaboren oli d’oliva verge extra sota denominació d’orígen DO Siurana.

Per aconseguir-ho han unit les tècniques més tradicionals de la zona del Baix Camp amb les noves tecnologies per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.

Redacció

 

Accents porta aquest divendres Joan Masdéu a La Selva del Camp

El Festival Accents portarà aquest divendres a la Selva del Camp al cantautor Joan Masdéu. L’actuacio del reusenc tindrà lloc al Castell del Paborde, a partir de les 21.00 hores, amb entrada gratuita prèvia reserva i un aforament limitat, a més de les habituals mesures de prevenció contra la Covid-19 en els actes culturals. La localitat selvatana s’incorpora al festival en aquesta edició, la més complicada per raons òbvies, que manté les places tradicionals de Cambrils i Reus.

El músic reusenc d’arrels familiars a la Selva del Camp presentarà el disc editat l’any passat -coincidint amb el 25è aniversari del primer treball de Whiskyn’s- titulat ‘La Flor de Panical’ on revisa, per primer cop, les cançons més significatives de la formació amb un format més nu i nous arranjaments, que aporten una nova profunditat a cadascuna de les peces. Per tornar a enregistrar aquesta tria de cançons, sota la producció artística de Santos & Fluren, es va fer acompanyar del músic i guitarrista Oest de Franc.

Redacció

 

L’hotel Monument Mas Passamaner es reinventa

L’hotel Monument Mas Passamaner. Foto: Cedida

L’hotel Monument Mas Passamaner posa a disposició de totes aquelles persones que vulguin l’opció de disfrutar d’una ‘Experiència de Dia’ de dilluns a divendres. Aquesta ‘Experiència de Dia’ està destinada per a persones que vulguin relaxar-se i desconnectar com per aquells professionals que necessitin l’espai per treballar.

‘L’experiència de dia’ comença a les 10h del matí en una de les nostres habitacions dobles, amb dinar inclòs i sortida a les 20h per un preu de 140 euros. Aquesta és una fórmula que posa en marxa L’hotel Monument Mas Passamaner adaptant-se als nous temps.
Mas Passamaner representa tot un estil de vida, una manera de fer d’una època inèdita traslladada en ple segle XXI. La decoració esgrafiada, els vitralls, les escultures, la ceràmica i el ferro forjat, atorguen a aquesta casa senyorial i modernista situada a La Selva del Camp una bellesa colpidora plena de vida.

Imatge de la zona d’aigües. Foto: Cedida

Una de les cambres de l’hotel. Foto: Cedida

El restaurant La Gigantea, exclusiu per a clients

El restaurant La Gigantea de L’Hotel Monument Mas Passamaner només es mantindrà obert durant les pròximes dues setmanes pels clients de l’hotel. En compliment de les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya pel Covid-19 l’establiment gastronòmic servirà els àpats corresponents als hostes que s’hi allotgin.

L’hotel, adaptat als protocols d’higiene i seguretat

L’Hotel Monument Mas Passamaner, amb 14.000 metres quadrats de zona ajardinada i situat al Camí de la Serra de la Selva del Camp, ha cuidat des de la seva reobertura el passat estiu el més mínim detall tot allò relacionat amb els protocols de seguretat, higiene, benestar i salut. Es continuaran aplicant les mesures de seguretat sanitàries establertes i mantenint el compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social de l’espai que ens envolta.

Helder Moya

El 5è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat incorpora el nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé

El 5è Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat incorpora el nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere. Foto: Reusdigital

Els mitjans de comunicació LANOVA Ràdio de Reus i Reusdigital.cat convoquen la cinquena edició del Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, en memòria del periodista Joan Marc Salvat (1988-2015). Amb aquest guardó es vol reconèixer la trajectòria de joves periodistes compromesos amb la professió, l’honestedat, el compliment del codi deontològic, la capacitat d’iniciativa i l’emprenedoria en el món de la comunicació.

Els joves que vulguin participar-hi han de tenir fins a 27 anys i residir al Camp de Tarragona o a les Terres de l’Ebre. Es poden presentar tant treballs inèdits com publicats en algun mitjà de comunicació, sempre i quan s’hagin realitzat entre l’1 de novembre de 2019 i el 30 de novembre de 2020, i la seva temàtica estigui relacionada amb la demarcació tarragonina. Si és el cas, caldrà especificar on i quan s’ha publicat el treball, i l’enllaç corresponent si es troba penjat a la xarxa.

S’acceptaran obres ja siguin de l’àmbit de la premsa escrita o digital, de la ràdio, de la televisió i del fotoperiodisme, encara que també hi ha l’opció de presentar una trajectòria professional, de la qual es valoraran els mèrits aconseguits.

Les persones interessades a prendre part en el Premi, o els seus promotors, han de presentar els seus treballs, abans de dimecres 23 de desembre, a l’Ajuntament de la Selva del Camp (plaça Major 4, 43470). Posteriorment, el jurat, en analitzar els treballs presentats, tindrà en compte l’especificació periodística, la capacitat divulgadora o innovadora, el contingut científic, històric, i el nivell de qualitat de cada obra o conjunt d’obres a valorar de cada autor.

El veredicte es farà públic en el marc de l’acte de lliurament dels premis que tindrà lloc el mes de gener al Castell de Paborde de la Selva del Camp.

Premis

D’entre tots els treballs presentats, el jurat concedirà el primer premi d’enguany, dotat amb 900 euros; i el segon, valorat en 700. A banda, el guanyador del Premi a la trajectòria rebrà 900 euros i es reconeixerà el millor treball d’un estudiant universitari amb el Premi Òmnium Cultural Baix Camp, que reconeixerà la feina feta per un alumne que cursi estudis relacionats amb el Periodisme i la Comunicació, i que consisteix en 350 euros per a destinar en material informàtic.

Nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé

Paral·lelament, i en el marc d’aquests guardons, es convoca el primer Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé, valorat en 900 €, adreçat a aquells treballs periodístics de temàtica social, o que s’englobin dins els camps de la cooperació, la llibertat dels pobles i el respecte cap a la terra i el medi ambient. Els participants podran adreçar els seus treballs a aquesta categoria específica, o bé el jurat es reserva el dret d’incloure en aquest apartat aquelles obres que tractin els temes esmentats.

L’activista Xavier Joanpere Olivé va morir l’1 d’octubre de 2019 a l’edat de 60 anys. De professió pintor, Joanpere també serà recordat pel seu activisme social en associacions i moviments compromesos en causes solidàries, ecologistes i dedicades a les llibertats. Aquest compromís el va començar a desplegar, als anys 70, al seu poble, Vilaplana, amb l’organització de xerrades i concerts. Cap al final del franquisme, va ser cofundador de diverses iniciatives que es desenvoluparen també a Reus, ciutat on residia actualment.

Les activitats solidàries el van portar a diferents països d’Amèrica i a algunes zones d’Àfrica. L’any 1993, va anar a la primera marxa per la terra a les comunitats de població en resistència a Guatemala. A Mèxic, va formar part de la Comissió Civil pels Drets Humans a Chiapas, i l’any 2001 va participar en la marxa zapatista. Joanpere ha estat present en diversos processos electorals a Centreamèrica.

També ha estat col·laborador d’Entrepobles, del Comitè Óscar Romero, Reanima, Terrasud,  l’Associació Cultura i Solidaritat i el Casal Despertaferro, entra altres associacions. Actualment, compaginava les activitats de signe social i ecologista amb el compromís independentista català.

Ha publicat diversos treballs periodístics en diaris i revistes, a més dels llibres ‘Aventurers i Solidaris’ i ‘Les causes pendents’. Joanpere ha realitzat programes de ràdio a Punt 6 Ràdio, Cadena SER Reus i Ràdio Tau, i ha estat articulista de Reusdigital.cat i col·laborador de LANOVA Ràdio de Reus.

El Premi de Periodisme Jove Joan Marc Salvat, inclòs el nou Premi de Periodisme Xavier Joanpere Olivé, compten amb el patrocini de l’Ajuntament de la Selva del Camp, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Reus, Òmnium Cultural Baix Camp, la Fundació Privada Reddis, Censer Assessors i Aquambiente, i la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, el Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Tarragona, La Xarxa i l’AMIC.

Redacció

 

Berry Global obrirà una línia de producció dedicada a l’elaboració de mascaretes a la Selva

La divisió de la multinacional Berry Global a la Selva, ubicada al polígon industrial La Drecera, reobrirà una de les seves línies de producció per elaborar mascaretes i altre material sanitari amb teixit-no-teixit de polipropilè. Es tracta d’una antiga cadena de fabricació que es va aturar fa 2 anys per decisions estratègiques de la companyia i que a partir d’ara s’encarregarà d’elaborar el teixit d’aquests elements de protecció, a raó d’entre unes 70 i 80 tones mensuals, l’equivalent a centenars de milers de mascaretes. Un cop elaborades, una altra fàbrica del grup s’encaregarà de la col·locació de les tires de goma.

«Som un equip dinàmic i molt àgil, que sap adapar-se a la situació», declarava el director de la planta selvatana, Rubén Ronda, als micròfons de Canal Camp TV. «Quan hi ha expectatives per crèixer les sabem aprofitar, i ara estem convertint-nos en una de les plantes punteres a nivell europeu», afegia

Redacció

 

 

La Creu Roja ocuparà la primera planta de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de la Selva

L’Ajuntament de la Selva i Creu Roja Tarragona han signat un conveni de col·laboració pel qual el consistori cedeix a l’entitat la primera planta de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, al passatge de la Carnisseria. L’equipament, actualment a mans municipals, havia acollit fins fa prop d’un any les dependències del jutjat de pau abans del seu trasllat al casal d’entitats del nucli antic.

A partir d’ara, i segons informa Canal Camp, l’espai es reconvertirà en la seu central del punt d’atenció local de la Creu Roja, que podrà realitzar la gestió del material sociosanitari de què disposa, així com dur-hi a terme tasques administratives i d’atenció al públic (cada dilluns de 19.00 hores a 20.00).

Redacció

 

Ferran Palau, Roger Mas, Blaumut, Pau Vallvé i Joan Masdéu, noms destacats del Festival Accents

Foto de família del Festival Accents. Foto: Festival Accents

El Festival Accents ha programat en la seva setena edició 14 concerts que tindran lloc a Reus, a Cambrils i a la Selva del Camp, entre els quals hi ha les actuacions de Ferran Palau, Roger Mas, Blaumut, Pau Vallvé o Joan Masdéu, entre d’altres. El certamen ha explicat que vol mantenir el seu compromís amb la cultura i la música, en un any en què el sector en general i en concret el de la música en directe ha tingut un impacte molt gran arran de la covid-19. «Hem hagut de fer molts canvis i ajustos, però al final considerem que la programació és molt digne i ens permetrà ajudar als professionals que s’han vist afectats per la suspensió o ajornament de molts concert», ha explicat Isaac Albesa, director artístic de l’Accents 2020.

El tret de sortida del festival serà al Teatre Bartrina aquest dissabte amb el grup Blaumut, que torna a la ciutat per presentar el disc ‘0001’. Posteriorment, el divendres 16 d’octubre, Pau Vallvé oferirà a la Sala Santa Llúcia de Reus un dels primers concerts del nou disc, ‘La vida és ara’, composat durant el confinament. Després l’Accents es traslladarà de nou al Bartrina el diumenge 8 de novembre amb l’actuació de Ferran Palau.

La Selva del Camp, que enguany se suma a l’Accents, veurà les actuacions de Joan Masdéu, presentant el disc dels 25 anys de Whiskys, ‘La Flor de Panical’, i el cantautor de Solsona Roger Mas interpretant en solitari cançons de tota la seva trajectòria i avançant algunes composicions del nou disc que sortirà l’any vinent.

Per últim, el valencià Pau Alabajos torna a l’Accents després de la seva darrera actuació fa 2 anys per oferir-nos a Cambrils el seu nou disc ‘Les hores mortes’. Precisament a Cambrils, tindrà lloc una activitat especial, la proposta ‘Vi, glosa i estrelles’, un maridatge entre els vins de la DO Catalunya, l’astronomia de la mà d’Alexandre Bonanit i la glosa de Gemma Balagué, ‘Fardatxa’, del col·lectiu Bocafoscant.

La programació es completa també amb un artista convidat, el grup de folk Los Hermanos Cubero (Sala Santa Llúcia, 28/11), i una programació de flamenc que completa la música del país amb la presència de la gran estrella del flamenc, l’andalusa Rocío Márquez (Teatre Fortuny, 7/11), el duet format per Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach (Cripta Ermita Cambrils, 15/11) i també el concert especial de celebració del 15è aniversari del grup de Reus i Cambrils Alquímia Flamenco que servirà per clausurar el festival el 12 de desembre al Teatre Fortuny de Reus. Aquesta programació ‘Som flamencs’ és la continuïtat del primer festival de flamenc de Reus que Empenta Cultural va organitzar el 2014, però que no ha tingut continuïtat fins ara.

L’Accents també oferirà tres concerts gratuïts al Jardí de la Casa Rull. Son els concerts vermut patrocinats per Vermuts Miró, la D0 Catalunya i ara també la DOP Siurana, amb la presència del trio menorquí Donallop, la darrera guanyadora del concurs PortAutors de Tarragona, la barcelonina Yuhniversia (12/10) i el cantautor ampostí Rampaire (17/10). Aquests tres concerts tindran també l’aforament limitat.

El regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que «la programació de l’Accents se suma a la resta de programacions que estem reprenent a la ciutat, amb la clara voluntat de sumar i, sempre tenint en compte les recomanacions sanitàries, demostrar que la cultura és un espai segur per a la ciutadania». En concret, el Teatre Fortuny tindrà una capacitat de 280 espectadors, al voltant de 200 el Bartrina, 120 la Sala Santa Llúcia, 70 espectadors a la Cripta de l’Ermita de Cambrils i 90 al Castell del Paborde de la Selva del Camp.

L’Accents compta amb el suport dels ajuntaments de Reus, Cambrils i la Selva del Camp, la Generalitat i la Diputació de Tarragona, i el patrocini de Vermut Miró, la DO Catalunya i la DOP Siurana.

Les entrades pels concerts ja estan totes a la venda. A la web del Teatre Fortuny pels concerts de Rocío Márquez i Alquimia Flamenco; a la web del Bartrina les entrades de Blaumut i Ferran Palau; al portal Entrapolis per les entrades de la Sala Santa Llúcia per Los Hermanos Cubero i Pau Vallvé i a Entradium, les entrades per les actuacions de Cambrils de Pau Alabajos, Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i ‘Vi, glosa i estrelles’. Les entrades per les dues actuacions de la Selva del Camp de Roger Mas i Joan Masdéu son gratuïtes però prèviament s’han de reserva a www.entradium.com.

Redacció