TARRAGONA 21

Un remodelat Hotel Mas Passamaner s’aixeca aquest divendres

L’Hotel Monument Mas Passamaner disposa de 14.000 metres quadrats de zona ajardinada i 500 metres quadrats de terrasses cobertes. Foto: Cedida

L’Hotel Monument Mas Passamaner aixeca el teló aquest divendres. El Monument de cinc estrelles situat a La Selva del Camp dona la benvinguda a la temporada estiuenca 2020 amb una serie de novetats importants. L’hotel ha realitzat una sèrie de millores per garantir el confort, el benestar, l’estada i la seguretat d’una de les joies arquitectòniques de la Costa Daurada.

Les terrasses exteriors del restaurant La Gigantea i de la zona de la piscina s’han ampliat per atorgar als clients una major comoditat. Tanmateix, i pel que fa a l’allotjament, s’han reformat i actualitzat totes les habitacions i vuit d’elles han augmentat la seva superfície passant a ser suites. Ángel Garcia Puertas, arquitecte i propietari de l’Hotel Mas Passamaner assegura que «vam iniciar la reforma a finals de l’any passat conscients que era projecte a dos anys vista. Ara bé, fruit de la pandèmia hem convertit el problema en oportunitat i, al estar tancats, hem accelerat les obres en quatre mesos» i apunta «un detall molt simbòlic està a l’entrada de l’hotel, on hem situat un grup escultòric, amb uns finestrals originals i que suposen una al·legoria de com s’aixeca Mas Passamaner després de les setmanes de confinament».

L’Hotel Monument Mas Passamaner ha cuidat fins al més mínim detall pel que fa a l’obertura. Els hostes podran visualitzar dins del complexe diferents grups escultòrics i artístics que recullen la història d’una casa senyorial modernista obra del cèlebre arquitecte barceloní Lluís Domènech i Montaner «hem recuperat els porticons i les finestres originals, que teniem guardats, i els hem situat ens espais com la piscina, l’entrada d’accés a l’hotel, la zona d’esdeveniments o el restaurant. Són dignes de contemplar per gaudir de l’experiència a Mas Passamaner» explica Ángel Garcia Puertas.

L’hotel adaptat als protocols d’higiene i seguretat

L’Hotel Monument Mas Passamaner, amb 14.000 metres quadrats de zona ajardinada i 500 metres quadrats de terrasses cobertes, obre demà preparat per oferir un servei de qualitat amb les màximes garanties de seguretat, higiene, benestar i salut. En aquesta nova arrencada apliquem les mesures de seguretat sanitàries establertes i mantenim el nostre compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social.

Mas Passamaner, un hotel únic a la Costa Daurada

Inaugurat l’any 2003 gràcies a la rehabilitació del prestigiós arquitecte castellano-canari Ángel García Puertas, Mas Passamaner representa tot un estil de vida, una manera de fer d’una època inèdita traslladada en ple segle XXI. La decoració esgrafiada, els vitralls, les escultures, la ceràmica i el ferro forjat, atorguen a aquesta casa senyorial i modernista una bellesa colpidora plena de vida.

La gastronomia és també marca de la casa a Mas Passamaner. El restaurant La Gigantea, sota la direcció del xef Victor Fontelles, permet gaudir als comensals de la més genuïna cuina d’autor tradicional catalana i internacional, amb plats originals i de sempre i exquisits productes del territori. El restaurant està obert a tot el públic en general de dilluns a diumenge.

A més, Mas Passamaner disposa d’un heliport, d’un club de pàdel amb quatre pistes exteriors gestionat per Sergi Virgili, de zona d’Spa i de tres sales de reunions amb capacitat de 12 a 250 persones. Ángel García Puertas afirma que «el nostre entorn és ideal per fer una escapada romàntica en parella, per celebrar un casament inoblidable, i per qualsevol tipus d’esdeveniment privat o d’empresa. Tenim un equip professional excel·lent liderat per la directora selvatana Dolors Carnicer i el director comercial Salvador Gras».

Helder Moya

Josep Masdeu, nou alcalde de la Selva del Camp per als pròxims dos anys

El cap de llista del Partit dels Socialistes, Josep Masdeu, ha estat elegit amb els vots  a favor dels seus regidors i els d’ERC, el seu soci de govern. Foto: Ajuntament

El cap de llista del Partit dels Socialistes (PSC) en les últimes eleccions municipals de 2019, Josep Masdeu, ha estat elegit aquest dissabte com a nou alcalde de la Selva del Camp, tal com estava previst en el pacte de govern signat fa un any entre el PSC i Esquerra Republicana (ERC).

Després d’un primer any de mandat amb el republicà Jordi Vinyals presidint el consistori, Masdeu ocuparà el càrrec durant dos anys i es preveu que el juny de 2022 el retorni de nou a Vinyals per tal que aquest afronti l’últim any de govern. Aquest model reprodueix exactament l’estructura que ja es va utilitzar en el mandat 2015-2019, amb PSC i ERC alternant-se en l’alcaldia i mantenint la mateixa estructura de regidories durant tot el quadrienni. En aquesta ocasió el pacte realitzat l’estiu de l’any passat tampoc preveu cap canvi en el govern, de manera que Vinyals passarà a ser tinent d’alcalde, conservant les àrees d’Hisenda i Economia, Cultura i Agricultura; mentre que Josep Masdeu serà alcalde i mantindrà les àrees de Promoció Econòmica, Activitats i Obres Públiques.

Masdeu es va mostrar especialment “il·lusionat i esperançat de poder tornar a ser alcalde del meu poble, un poble on ens elevem junts o caiem junts” i de “fer política veritable” treballant “per les esperances dels nostres fills i filles”. Després de rebre els quatre vots dels regidors del PSC i dels tres d’ERC, va agrair el treball fet amb els seus socis de govern, a la vegada que va reconèixer que els pròxims exercicis seran complicats i obligaran a “demostrar el caràcter obstinat dels selvatans per anar sempre endavant malgrat les dificultats”, tot fent referència a la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, va elogiar “la confraternitat demostrada durant els últims mesos” i es va comprometre a aportar “benestar per a tothom sense deixar ni un sol selvatà abandonat a la seva sort”.

Josep Masdeu és regidor de l’Ajuntament de la Selva des de 1991, va ser alcalde en els dos anys centrals de l’anterior mandat, així com de 2007 a 2011, a més de president del Consell Comarcal del Baix Camp (2009-2011) i vicepresident de la Diputació de Tarragona (2015-2019).

Absència dels regidors de Junts per Catalunya

El ple extraordinari es va celebrar al Castell per tal de facilitar l’accés del públic i complir les normes de distància social i els aforaments que requereix la Covid-19. Tot i desenvolupar-se segons el previst, no va comptar amb la presència dels regidors de Junts per Catalunya.

Redacció

 

Jordi Vinyals (ERC) renuncia a l’alcaldia en compliment del pacte de govern amb el PSC a la Selva

Un ple extraordinari ha de convertir aquest dissabte a Josep Masdeu en el nou alcalde de la Selva per un període de dos anys.

El ple ordinari de l’Ajuntament de la selva celebrat aquest dimarts ha servit per fer efectiva la renúncia de Jordi Vinyals com alcalde de la Selva després del primer any de mandat, tot seguint les directrius del pacte de govern segellat després de les municipals de 2019 entre el PSC i ERC.

El compromís que mantenen els dos partits en el govern és que, després d’aquests primers dotze mesos de lideratge per part del cap de llista republicà, li agafi el relleu en l’alcaldia Josep Masdeu, cap de llista del Partit dels Socialistes al municipi.

Al final d’una sessió marcada per les mocions i les preguntes de l’oposició, el fins ara alcalde ha expressat el seu agraïment per tot el suport rebut per part de la ciutadania en aquest any a l’alcaldia, tot recordant la dificultat que han comportat aquests últims mesos arran de la pandèmia de la Covid-19. Vinyals ha fet referència a la necessitat de continuar endavant amb el projecte de govern que mantenen ERC i PSC, dos partits que, segons ha reconegut, tenen «moltes diferències» però que en el cas de la Selva també tenen «moltes coincidències».

El pacte entre socialistes i republicans preveu que Josep Masdeu agafi la vara d’alcalde durant un període de dos anys i que el PSC la retorni novament a ERC el juny de 2022 per l’últim any de mandat. El ple que ha de nomenar Masdeu com a nou alcalde de la Selva està previst que se celebri el dissabte 4 de juliol a les set de la tarda a la sala d’actes del Castell, un espai especial en previsió que hi pugui assistir públic i es puguin mantenir les distàncies i les limitacions d’aforament.

A més de la renúncia de Vinyals, la sessió ha ratificat les propostes que el consistori selvatà presenta per rebre ajudes del Pla d’Acció Municipal de la Diputació 2020-2023. Els dos projectes són la millora del carrer Joan Domingo, on es vol seguir la línia del treball realitzat al carrer President Companys, així com la construcció d’un nou dipòsit de recepció d’aigua del CAT on hi aniria a parar l’ampliació de concessió que s’ha assignat al municipi.

En l’apartat de mocions es va aprovar una declaració institucional signada per tots els grups municipals on es dóna suport a les persones que pertanyen a col·lectius LGTBI i es defensa els seus drets socials. També es denuncien els focus d’LGTBI-fòbia que hi ha en el nostre entorn i es dóna suport a les reivindicacions del Consell Nacional LGBTI.

Redacció

 

El servei de piscines de La Selva es posa en marxa l’1 de juliol

L’horari d’obertura del complex serà d’11.00 a 20.00 hores. Foto: Ajuntament

El servei de les piscines d’estiu es posarà en marxa enguany el pròxim dia 1 de juliol amb un protocol especial per tal de seguir els consells sanitaris de prevenció de la Covid-19.

L’horari d’obertura del complex serà d’11.00 a 20.00 hores i la diferència més rellevant respecte a temporades anteriors és la limitació d’aforament a 150 usuaris en total. El control permanent d’aquesta xifra es realitzarà mitjançant un sistema electrònic d’entrada i sortida. A més, tots els usuaris hauran de signar un document de responsabilitat abans d’accedir al recinte.

Els accessos són l’únic punt on serà obligatori utilitzar mascareta, donat que és l’únic punt on no es pot mantenir la distància mínima de seguretat. A partir d’aquest punt, el manteniment de les distàncies recomanades d’un metre i mig entre usuaris serà responsabilitat individual.

Dins del recinte, els aforaments màxims seran de 30 persones a la piscina gran, 8 persones a les piscines petites, 4 persones per vestidor i 1 usuari als serveis.

Redacció

 

La campanya de dinamització del comerç al nucli antic selvatà haurà d’esperar fins a l’octubre

La campanya col·laborativa de promoció del comerç al nucli antic de la Selva del Camp haurà d’esperar uns mesos. La Xarxa de Barris Antics amb Projectes, integrada per una trentena de municipis d’arreu de Catalunya -entre ells, la Selva- ja ho tenia tot llest per desplegar, en cadascun d’aquests pobles i ciutats, una campanya que precisament enguany complia 10 anys i que engegava amb l’arribada del juliol.

Però la pandèmia ha fet miques els plans inicials i ha obligat a posposar-la fins octubre. Un període que s’aprofitarà per reestructurar la campanya i donar cabuda a un major nombre de locals i serveis, suprimint  la restricció de que només s’hi puguin sumar els establiments del nucli antic i obrint el ventall perquè ho facin també els de la resta del municipi. 

Segons declarava la regidora de Participació, Laura Girona, a les càmers de Canal Camp, durant aquests darrers deu anys «la campanya ha rebut una molt bona rebuda pels comerciants i per la gent del poble». I emplaçava els vilatans a donar suport ara més que mai al comerç local.

Redacció

 

A les portes del Selvastiu 2020

El Selvastiu, dedicat enguany a ‘Oficis essencials’ com mostra de reconeixement a tots aquells que s’han deixat la pell durant el coronavirus, es prepara perdonar el tret de sortida i obrir un parèntesi de xirinola per als més joves del 29 de juny fins al 10 de setembre.  Encara queda temps per inscriure-s’hi on-line fins aquest proper divendres, mentre que la data límit pel pagament és el 22 de juny, al compte corrent CAIXABANK, S.A. ES44 2100 0243 6602 0001 7316

Les tarifes d’enguany són les següents:

  • De 9 a 13 hores: 30 euros per setmana
  • De 15 a 17 hores: 20 euros per setmana

Pel que fa al servei d’acolllida, l’horari i el cost és aquest:

  • De 8 a 9, 12 euros per setmana
  • De 13 a 14, 12 euros per setmana
  • De 15 a 16, 12 euros per setmana
  • Esporàdic, 3 euros per hora

Cal afegir que el servei de menjador té un preu fixe de 6 euros (mínim tres dies per setmana) i un d’esporàdic de 6,50 euros

Alhora, s’ha de tenir present que s’informarà a les famílies de forma telemàtica

Per a qualsevol dubte: 670 661 148 i casalestiu@laselvadelcamp.cat

 

La Selva del Camp enceta aquest divendres la Festa Major d’Estiu

La Selva del Camp ha dissenyat el programa oficial d’actes de la Festa Major d’Estiu conscient de les limitacions imposades per la covid-19 però amb intenció de mantenir present l’esperit de gresca en la mesura del possible. Des de demà divendres fins al dilluns dia 8 es té previst posar en marxa una agenda que combina el virtual amb el presencial i que està destinada a salvar l’essència de la festa, encara que amb un seguit de recomenacions prèvies per part del consistori que cal tenir presents. Els organitzadors preguen que no es faci seguici amb el Ball de Gitanes, així com mantenir la distància de seguretat i anar amb mascareta. Alhora es prega no apropar-se ni tocar al diabló, al que cal saludar de lluny i als balcons. Les restriccions també faran que calgui mirar els castells de focs artificials des de casa. Finalment, els 3 castells es faran a la pista del Gil Cristià, al costat de l’aparcament d’autocaravanes i a la terrassa del Castell.

Divendres, 5 de juny

17.30h Espectacle infantil; Matito Titelles a Canal Camp.

19 a 20h Concert de l’Alba Sans a Canal Camp i Ràdio la Selva.

20 a 20.30h Concert dels Grallers de la Selva a la terrassa del Castell.

21h DJ Tita a Canal Camp i Ràdio la Selva.

20.30h-22h El Ball de Gitanes, fa una passejada pels carrers de la Vila per a fer sortir a tothom als balcons, ballar i gresca.

Dissabte, 6 de juny

10.30h-11.30h Contes Infantils a Canal Camp.

12 a 14h Dj Fuski a Canal Camp i Ràdio la Selva.

17h Concert de famílies de l’Escola de Música Municipal a Canal Camp i Ràdio la Selva

18h Passejada del Diabló pels carrers de la Selva.

21h Dj OGT a Canal Camp i Ràdio la Selva.

Diumenge, 7 de juny

8 a 9h Matinades a càrrec dels Grallers de la Selva.

10h Tronada i repic de campanes.

11h Missa Major.

12.30h SEGUICI FESTIU a Canal Camp i Ràdio la Selva. Col·labora el Nano Galderic, El Rei Pepet de Búfilandia, Gegants de la Selva, Ball de Patatuf i Balls de la Polaina, Ball de Cercolets, Ball de Bastons, Ball de Valencians, Ball de Gitanes, Ball del Diabló i Ball de Nanos, La Polaina i Diables de la Selva.

13h Concert del 30è aniversari de la Banda de Música de la Selva del Camp per Canal Camp. En acabar vermut als balcons amb Dj Bul a Canal Camp i Ràdio la Selva.

18h Concert de la Carme Martínez a Canal Camp i Ràdio la Selva.

19.30h Concert de famílies de l’Escola de Música Municipal a Canal Camp i Ràdio la Selva

22.15h Castells de focs, a tres punts del municipi.

Dilluns, 8 de juny

10 a 12h Sessió esportiva a càrrec de l’Eva Melero a Canal Camp.

17.30h Conte “El que la Marieta va sentir”. Conte musicalitzat pels alumnes de l’Escola de Música

18.30 Documental a Canal Camp.

La Selva obre la inscripció a un programa de formació en auxiliar de vendes o atenció al públic

L’Ajuntament de La Selva del Camp informa que resta oberta la inscripció al Programa de formació i inserció – Pla de transició al treball -PFI- d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. La Preinscripció al curs ha començat el dilluns 25 de maig i s’allargarà fins el proper 05/06/2020. La inscripció telemàtica s’ha de realitzar a través d’aquest enllaç: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/pfi/

La documentació que es requereix és aquesta:

Sol·licitud formalitzada.

El DNI o NIE de l’alumne o bé del passaport o del document d’identitat del paísd’origen si es tracta d’estrangers comunitaris.

Certificat d’estudis o altra documentació que acrediti el nombre de cursosescolaritzats a l’ESO i l’últim curs que s’ha fet o que s’està fet.

Si el sol·licitant és menor d’edat també ha de presentar:

Original i còpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.

Si està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball,Afers Socials i Famílies.

Original i còpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor o tutora oguardador o guardadora de fet) o, si és estrangera, la targeta de residència onconsta el NIE, o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, documentd’identitat del país d’origen.De manera extraordinària i únicament a efectes depreinscripció, les dades d’identificació o de filiació de les persones estrangeres espoden acreditar amb la documentació alternativa que la persona pugui aportar.

Per acreditar la condició de discapacitat, s’ha de presentar un certificat del Servei deValoració i Orientació a Persones amb Discapacitat (CAD) del Departament deTreball, Afers Socials i Famílies o, si no n’hi ha, un informe de l’EAP en el quals’indiqui l’existència d’indicis raonables que l’alumne presenta discapacitat.

La inscripció telemàtica es farà enviant el resguard de la sol·licitud i la documentació escanejada o fotografiada al correu: e3960062@xtec.cat

Inscripció presencial: Només per als casos que les sol·licituds no es puguin fer per viatelemàtica. Cal sol·licitar cita prèvia per a la preinscipció presencial a partir del 25 de maig altelèfon: 977845930 de 10 a 13:30 h.

Si es vol disposar de més informació abans de fer la preinscripció, s’ha de posar en contacte via correu elctrònic deixant el nom i un telèfon de contacte a la següent adreça: e3960062@xtec.cat.

 

Ple Ordinari de la Selva aquest dimarts 19, en directe per YouTube

Foto: Ajuntament de la Selva del Camp

Aquest dimarts, 19 de maig, a les 12.00 h està previst celebrar una sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de la Selva del Camp.

Seguint les recomanacions sanitàries a causa de la pandèmia de la Covid-19, la sessió està restringida presencialment i accepta la participació telemàtica.

De la mateixa manera, es farà a porta tancada per al públic però es podrà seguir en directe telemàticament a través del canal de YouTube de Canal Camp:

https://www.youtube.com/channel/UCR8TjHi_EIWcHC05alxSK_g

 

Tret de sortida a les obres de millora de la carretera entre Almoster i la Selva

Les obres de millora de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp ja estan en marxa. L’actuació suposarà el condicionament total d’aquesta via, que actualment presenta un traçat dificultós per on diàriament circulen una mitjana de 1.590 vehicles. D’altra banda, el projecte inclou la construcció de la variant d’Almoster, que permetrà reduir el trànsit rodat per l’interior de la localitat, i la creació d’una via pedalable en part de l’antic tram de la carretera. Les obres es realitzaran en un tram de 3,7 quilòmetres, amb una inversió de 5M€ per part de la Diputació de Tarragona, titular d’aquesta infraestructura.

A més d’unir Almoster i la Selva, la carretera dona servei a les urbanitzacions de Castellmoster, el Picarany i el Puig, i a la localitat de Castellvell. «Es tracta d’una via amb força circulació, que ara serà més còmoda i molt més segura. Alhora, la millora afavorirà la convivència entre diferents usuaris, incloent-hi els ciclistes», assenyala el diputat delegat dels Serveis d’Assistència al Territori de la Diputació, Adam Tomàs. Aquesta àrea n’ha redactat el projecte i és qui en dirigeix les obres, que executa l’empresa Acsa, Obras e Infraestructuras, S.A. Els treballs es preveu que durin un any.

Entre les millores previstes, hi ha l’eixamplament de la carretera fins arribar als 8 metres (6 metres de calçada i 2 metres de vorals). L’amplada actual, de 4,50 metres, és totalment insuficient, ja que no permet que s’hi creuen dos vehicles pesants, una dificultat a la que cal afegir revolts tancats, canvis de rasant importants i trams inundables. Les obres també inclouran la construcció de tres rotondes, per ordenar i pacificar el trànsit a les cruïlles. Pel que fa al tram pedalable per un tram de l’antiga carretera T-3231, es destinarà al pas de ciclistes, vianants i vehicles agrícoles, tot habilitant un espai segur per als ciclistes i vianants, amb zones de descans i pacificant el trànsit rodat amb la construcció de reductors de velocitat.

Totes les actuacions a la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp donaran solució als problemes actuals, buscant una convivència segura del trànsit i el respecte pel paisatge. D’altra banda, i com és preceptiu en l’actual d’estat d’alarma derivada de la crisi sanitària, els tècnics i operaris d’aquesta obra realitzaran els treballs seguint tots els protocols i mesures preventives decretades pel Govern en relació amb els desplaçaments, la utilització d’Equips de Protecció Individual i el manteniment de distàncies de seguretat.

 

L’Ajuntament de la Selva distribueix 6.000 mascaretes entre tots els veïns del municipi

El consistori ha contractat la confecció de 7.500 mascaretes a un productor del municipi. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Selva ha realitzat entre aquest dijous i divendres la distribució de 6.000 mascaretes higièniques reutilitzables entre les veïnes i veïns del municipi en una operació que vol evitar que cap persona del municipi es trobi sense les mínimes mesures de protecció si necessita sortir de casa durant la pròxima desescalada del confinament.

En total el consistori ha contractat la confecció de 7.500 mascaretes a un productor del municipi, que ha treballat majoritàriament amb teixit no teixit de polipropilè cedit per l’empresa Berry Global, també selvatana.

Tot i no disposar de certificació com a material d’ús mèdic i que s’hagin de considerar mascaretes higièniques, els certificats de la matèria primera sí que ofereixen una capacitat de filtratge òptima per a l’ús que se li ha previst donar i, a més, té a favor seu el fet de tractar-se d’un producte reutilitzable.

La distribució de les mascaretes s’ha fet de forma domiciliària a partir del padró d’habitants, acompanyada d’algunes indicacions d’ús i de la recomanació d’utilitzar-les sempre que calgui sortir de casa i no es pugui assegurar el manteniment de la mínima distància social. Malgrat això, el consistori recorda que la prioritat és encara guardar confinament sempre que sigui possible i tenir especial cura amb la higiene de mans.

La Selva celebra un Sant Jordi excepcional amb accions des del confinament i regals pels petits

Lliurament de contes a la Selva. Foto: Cedida

La crisi sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 ha obligat crear un programa veritablement especial per tal de poder celebrar la diada de Sant Jordi d’aquest 2020 a la Selva del Camp. Com és habitual, les àrees de Cultura i Joventut s’han fet càrrec de l’organització del programa, tot i que en aquesta ocasió han comptat amb el suport de l’àrea de Comunicació i de diverses entitats selvatanes per tal de fer possible que el missatge de la jornada arribés al màxim de veïnes i veïns del municipi.

Un dels actes més vistosos ha estat la distribució gratuïta de contes i llibres per als més menuts que s’ha realitzat durant tot el matí carrer per carrer, amb l’objectiu de no deixar a cap infant del municipi sense el seu regal de Sant Jordi.

Paral·lelament, la televisió local, Canal Camp, ha estat emetent durat tota la diada una programació especial amb lectures compartides protagonitzades per voluntaris de la Biblioteca Municipal, així com amb nois i noies del Casal Jove. Aquest especial de Sant Jordi s’ha completat amb un contacontes especialment pensat per als més menuts.

L’acció més tradicional del dia ha estat el concert de sardanes que s’ha pogut escoltar a la tarda per bona part dels carrers del poble gràcies a l’emissió especial de Ràdio la Selva i a la interpretació de nombrosos músics locals. Partint de la «direcció radiofònica» els membres de les diverses entitats musicals locals han sortit a balcons i terrats per tal d’oferir peces tan conegudes com La Moreneta, Baixant de la Font del Gat o La Santa Espina. La «ballada» s’ha completat amb un petit recital de poemes a càrrec de diversos rapsodes selvatans.

L’últim dels actes especials d’aquest Sant Jordi de 2020 ha estat el concert en línia que la jove artista selvatana Alba Sans ha ofert a través del compte a Instagram de l’àrea de Joventut amb alguns dels seus temes més significatius.

Viu el «Sant Jordi des de Casa» a la Selva del Camp

Foto: Ajuntament de la Selva del Camp

El confinament per la Covid-19 no serà un impediment per celebrar la diada cultural més important de casa nostra

Tot i l’estat d’alarma i el confinament que ha originat la pandèmia de la Covid-19, la cultura no s’atura i la Selva celebrarà la diada de Sant Jordi amb un programa especial pensat i organitzat per poder-lo viure des de casa.

És innegable que es tracta de propostes de contingència, que no ens permetran veure els carrers tenyits del vermell de les roses ni gaudir del tacte del paper nou de les novetats editorials; malgrat això, sí que ens deixaran viure el sentiment de la jornada a través de l’oïda –escoltant les notes de les sardanes, els contes o la poesia– i fins i tot olorar la tinta amb les propostes de lectura que ens arribaran des de diversos fronts per aquest 23 d’abril.

Aquest serà un Sant Jordi des de Casa, molt més íntim del que és habitual, però igualment carregat de passió i cultura.

Les propostes des de les àrees de Cultura, Joventut i Comunicació de l’Ajuntament de la Selva, que han unit esforços per a l’ocasió, arriben en forma de diverses lectures compartides que es podran seguir durant tot el dia per Canal Camp en diverses franges horàries gràcies als voluntaris de la biblioteca. També es gaudirà del ja habitual contacontes infantil, que ens acostarà la història de la «Jordina i la por als llangardaixos», a més d’un repartiment d’obsequis molt especial que passarà per les cases de les nenes i nens del poble.

Els balladors de sardanes podran crear les seves anelles virtuals gràcies a la interpretació que oferiran els músics selvatans des de balcons i terrats, seguint l’emissió especial que ha preparat Ràdio la Selva. Tres de les sardanes més populars de casa nostra es combinaran amb poemes sobre la diada a càrrec de diversos rapsodes locals.

Els joves també tindran part del protagonisme de la jornada, amb un directe a través d’Instagram d’Alba Sans, que actuarà a través del compte de @joventutlaselva.

 

La Selva del Camp fa les processons de Divendres Sant des dels balcons

Un participant de la Setmana Santa de la Selva del Camp interpretant els temes de la processó de l’Agonia de Divendres Sant des del balcó de casa seva. Foto: Eloi Tost

La Selva del Camp ha aconseguit mantenir les processons de Divendres Sant tot i l’estat d’alarma. Ni tan sols el coronavirus ha impedit que desenes de membres de les entitats organitzadores hagin sortit als balcons a l’hora de les celebracions per, conjuntament, interpretar-ne la música.

Amb l’emissió de la ràdio municipal fent de directora d’orquestra, músics i cantaires han fet sonar els temes del Via Crucis del Calvari a les set del matí i els de la processó de l’Agonia, a quarts de dotze. A la nit, faran el mateix amb la processó del Sant Enterrament. Una manera alternativa de continuar la tradició que els organitzadors asseguren que es recordarà durant anys.

La iniciativa ha nascut de la voluntat de «continuar vivint la Setmana Santa selvatana», malgrat el confinament, explica Maria Lluïsa Garriga, procuradora de la confraria de la Sang. Per aconseguir-ho, han impulsat diferents accions a través de les xarxes socials i WhatsApp, com ara compartir fotos antigues, difondre exposicions a través d’imatges i amb enregistraments de poemes de Setmana Santa d’autors locals.

El plat fort però, ha estat poder mantenir les processons de Divendres Sant. «Entre els veïns hi ha uns quants músics i des de la primera setmana de confinament vam fer un grup per sortir a tocar cançons populars a l’hora del vermut. Vaig penjar un vídeo a Facebook i una veïna que viu lluny em va dir que ens havia sentit en directe. Allà se’ns va encendre la llum de com faríem el Divendres Sant», recorda Garriga.

A partir d’aquí, els membres de les diferents entitats que participen en les processons han treballat en xarxa. Des de l’aula de música s’han distribuït les partitures i s’ha aconseguit que en pràcticament cada carrer hi hagués músics o cantaires des dels balcons. Una altra de les claus ha estat el paper de l’emissora municipal, Ràdio La Selva, que ha pogut crear el paisatge sonor de les processons a partir de gravacions antigues per tal que, durant l’emissió, els participants tinguessin una referència per seguir durant la interpretació. A més, en cada carrer hi ha hagut veïns que han col·locat altaveus potents per ajudar a propagar el so radiofònic pel municipi. L’experiència la repetiran aquest diumenge amb una cantada de Caramelles.

Després de les dues primeres processons, Garriga ha assegurat que «ha estat molt emocionant» la resposta dels veïns. En una edició normal al Divendres Sant hi participen activament més de 500 persones. En aquesta ocasió, tot i que fer un càlcul és molt complicat, estimen que s’hi han implicat més d’un centenar. Alguns han tret el cap per la finestra tan sols per veure com funcionava la idea. «Ha sigut històric. Esperem que no ho haguem de viure mai més, però aquest any el recordarem per sempre», ha finalitzat Garriga.

Celebració de Divendres de Passió a la Catedral de Tarragona. Foto: Xarxes socials Arquebisbat de Tarragona

Alternatives en altres municipis

A Tarragona, on la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant reuneix fins a 30.000 persones als carrers de la ciutat, enguany no hi haurà celebració. Tot i això, durant tota la setmana, timbalers de les diferents confraries s’han organitzat per tocar des dels balcons a les hores dels Via Crucis. A la catedral, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha celebrat la missa de Divendres de Passió.

A Torredembarra, l’impuls ha vingut des dels Armats de la Torre. Aquest divendres, a quarts de vuit del matí i a quarts de nou del vespre, el Trompeta interpreta el Toc de Silenci, des del mig del carrer Antoni Roig, amb l’acompanyament del redoble de timbals de la banda. L’entitat ho ha impulsat per xarxes socials per fer un «petit i humil homenatge a totes les persones que han perdut la vida aquests dies, a totes aquelles que s’hi estan aferrant i al conjunt de professionals dels serveis públics», han apuntat.

En altres municipis, com Constantí, l’Associació d’Amics del Teatre Les Forques ha cancel·lat la representació de La Passió de Crist pels carrers del poble prevista per aquest diumenge. Tot i això, al seu canal de Youtube hi han penjat l’edició de l’any passat.

ACN – Redacció

La Selva cantarà les processons de Divendres Sant des dels balcons

Muntatge de les activitats musicals de La Selva del Camp. Foto: Canal Camp

La Selva del Camp està vivint una veritable Setmana Santa virtual que tindrà un dels moments clau aquest Divendres Sant amb tres processons virtuals que realment seran musicals i cantades des dels balcons de la vila. I és que La Selva té una tradicio pròpia que uneix música i Setmana Santa, amb peces musicals autòctones que acompanyen les processons i que interpreten els grups i bandes locals. Es tracta d’una iniciativa de la Reial Congregació de la Sang de La Selva del Camp.

Com se seguirà la música? A través de Ràdio La Selva del Camp (105.8), l’emissora municipal local. Els músics sortiran als seus balcons i interpretaran les peces, cadascú des de casa seva, en carrers diferents.

A les 7 del matí de Divendres Sant ‘tindrà lloc’ el Via Crucis del Calvari en versió musical. A les 11:30 hores li arribarà el torn a la funció de l’Agonia i al vespre, alles 22 hores, la processó del Sant Enterrament, que anirà acompanyada del Ball de la Mort, típic de La Selva i dels pocs que hi ha a la província de Tarragona. L’Schola Cantorum i la Banda de Música de la Selva del Camp ens eran els grans protagonistes. Ja porten dies estudiant la partitura i disposen del guinatge dels programes que emetrà Ràdio La Selva.

Les processons de La Selva tenen un guió propi, que el marcarà l’emissora municipal. Els vilatans podran cantar des dels seus balcons o finestres les peces pròpies de cada processó i seguint el compàs. Seran les recreacions auditives de La Selva.

Altrament, sota el lema #ViulaSetmanaSantaSelvatana es pot gaudir aquests dies d’una programació especial sobre la Setmana Santa, amb el suport de Canal Camp, que executa emissions diàries a les 18 hores i reemissions a les 11 hores del matí de l’endemà de diferents processons d’altres anys.

La poesia tindrà el seu espai, amb la col·laboració del rapsode local Josep M. Puig i Baiget. Aquest ha preparat un poema per a cada dia de celebració. A més, la Setmana Santa es podrà viure amb el Mossèn Manel Maria Fuentes i Gasó, qui ha elaborat uns escrits per a la reflexió i la creença i que s’aniran difonen a les xarxes socials.

La celebració es podrà seguir també des del punt de vista poètic, amb la col·laboració del rapsode Josep M. Puig i Baiget, qui ha preparat un poema per a cada dia de celebració.

Redacció

 

En situació estable l’home a qui han disparat a casa seva a La Selva del Camp

Una persona va resultar ferida en ser disparat a la cama dins de casa seva al carrer Major de La Selva del Camp, segons ha sabut Tarragona21.

Els fets van passar aquest dimarts a la tarda quan uns individus van entrar a l’habitatge d’un home i li van disparar amb una arma de foc a la cama i al braç i un tret el va impactar, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra. També van disparar el seu gos, que va resultar ferit. Després van fugir.

Sembla ser que els qui van disparar, dels qual no ha trascendit el nombe exacte, coneixien la víctima, que va ser traslladada a l’Hospital Sant Joan de Reus. La víctima es troba en situació estable, segons han informat a Tarragona21 fonts hospitalàries. No es tem per la seva vida. Els Mossos van rebre l’avís a les 19:15 hores. S’ha fet càrrec de la investigació l’àrea Criminal dels Mossos d’Esquadra.

Redacció

De Valdivia a la Selva del Camp

Imatges de Santiago i Valdivia, buides, un cop declarat a Xile l’estat d’emergència pel coronavirus. Foto: Arnau Martínez

Disposat a viure una experiència enriquidora, el periodista Arnau Martínez va viatjar a Xile el passat mes de febrer. No tenia cap pla establert. Curiós com és, tombaria sense pressa a la recerca d’històries i personatges. I així ha estat, fins que la propagació del coronavirus ho ha canviat tot. «He tornat per voluntat pròpia, però no ha estat fàcil», explica ja instal·lat a la Selva del Camp, on s’ha confinat amb la família. «Allà de seguida es van prendre mesures preventives, tot i que s’havien detectat pocs casos positius», subratlla.Accediu a l’artice complet en aquest enllaç.

Reusdigital.cat

La Selva tanca totes les oficines municipals contra l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2

Imatge de l’Ajuntament de la Selva del Camp. Foto: Cedida

Seguint els protocols desenvolupats per les autoritats sanitàries, l’Ajuntament de la Selva del Camp ha decidit incrementar les mesures preventives acordades els darrers dies contra l’expansió del coronavirus SARS-Cov-2 i la malaltia del Covid-19.

És per això que s’ha decretat el tancament de tots els serveis presencials d’atenció al públic i de les instal·lacions municipals, mantenint l’atenció telefònica i telemàtica en tots els casos on sigui possible i, en el cas de requerir-se atenció personalitzada, aquesta serà a través de cita prèvia.

Per altra banda, ha quedat finalment ajornat el concert «El violoncel de Pau Casals» i s’han cancel·lat tots els serveis presencials del poliesportiu municipal, l’edifici de l’Hort d’Iglésies, el Castell i l’Oficina de Turisme, restant només oberta la comunicació telefònica o telemàtica. Les restriccions també afecten al servei de la sala de vetlles, que ha vist limitat el seu aforament a un màxim de deu persones de forma simultània.

En el cas de la residència el Vilar, s’ha decidit tancar totalment el servei de centre de dia i es restringeixen les visites als residents.

Aquestes mesures se sumen a les preses durant els darrers dies, en les qual es contemplava la suspensió de la Festa de l’Arbre prevista per aquest diumenge, l’aturada de totes les activitats de l’àrea de Formació al centre Gil Cristià (dansa, pintura, ceràmica…) i l’escola d’idiomes des d’aquest divendres; a més del tancament de l’escola de música, el Pla de Transició al Treball (PTT) i el servei de les dues escoles bressol municipals, Anna Frank i el Poniol.

També es va suspendre el musical que anualment prepara l’escola de música conjuntament amb els centres educatius locals i la festa dels Tres Tombs.

Pel que fa a l’esport, havien quedat suspeses les activitats infantils dirigides del pavelló, així com també el torneig de l’Amistat de Taekwondo, mentre que l’àrea d’Atenció Social va decidir tancar el Casal d’Avis municipal.

Un cop més i malgrat la dificultat que comporten algunes mesures, des de l’Ajuntament de la Selva es demana a totes les veïnes i veïns seguir al peu de la lletra els consells de les autoritats sanitàries, incrementar al màxim les mesures preventives i la higiene, així com evitar els contactes innecessaris i caure en situacions d’alarmisme.

Centres de treball afectats pel decret:

AJUNTAMENT

Tancat. Atenció telefònica, per correu electrònic o seu electrònica.

JUTJAT DE PAU

Tancat. Atenció telefònica, per correu electrònic o seu electrònica.

PAVELLÓ POLIESPORTIU – CAMP D’ESPORTS

Tancat – Atenció telefònica

BIBLIOTECA

Tancada – Atenció telefònica

ORIENTADOR LABORAL

Tancat – Atenció telefònica

CASTELL – OFICINA DE TURISME

Tancat – Atenció telefònica, correu electrònic o seu electrònica

RESIDÈNCIA PÚBLICA EL VILAR

Tancat el Centre de dia i restringides les visites.

BASE

Tancat – Atenció telefònica general

COMAIGUA

Tancat – Atenció telefònica general

AUDITORI DE SANTA LLÚCIA I CASAL DEL NUCLI ANTIC

Tancats

ESCOLES BRESSOL

Tancades

ESCOLA DE MÚSICA

Tancada. Atenció telefònica

CENTRE DE FORMACIÓ GIL CRISTIÀ

Tancat. Atenció telelònica

CASAL D’AVIS

Tancat

 

La Selva suspèn la Festa de l’Arbre i els Tres Tombs i tanca les escoles municipals

L’Ajuntament deixa obert el pavelló, però suspèn les activitats infantils. Foto: Cedida

A partir de les indicacions i de les mesures iniciades per les autoritats sanitàries d’administracions superiors, l’Ajuntament de la Selva del Camp ha adoptat diversos acords de caràcter preventiu davant l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 i de la malaltia del Covid-19 que ocasiona.

La més immediata és la suspensió de la Festa de l’Arbre prevista per aquest diumenge, així com l’aturada de totes les activitats de l’àrea de Formació tant al centre Gil Cristià (dansa, pintura, ceràmica…) des d’aquest divendres 13 fins al 30 de març, amb possibilitat de prorrogar la decisió en funció de les indicacions de les autoritats sanitàries.

En l’àmbit educatiu, seguint les decisions del departament d’Educació per als centres escolars, queden suspeses també a partir de demà les classes de l’escola música, l’escola d’idiomes, el Pla de Transició al Treball (PTT) i el servei de les dues escoles bressol municipals Anna Frank i el Poniol. De la mateixa manera, s’han aturat els assajos del musical que anualment prepara l’escola de música conjuntament amb els centres educatius locals i s’ajornen les representacions previstes per l’últim cap de setmana de març i el primer d’abril.

També queda ajornada la festa dels Tres Tombs, programada pel dia 29, i es treballa per intentar recuperar-la de cara a la tardor.

En l’àmbit de Joventut, queden cancel·lades totes les activitats del Casal Jove, tot i que l’àrea de Cultura manté el concert de petit format «El violoncel de Pau Casals» programat per aquest diumenge. També es manté oberta la biblioteca municipal, tot i que queden cancel·lades les activitats de la biblioteca infantil fins a final de mes. Per altra banda, però, es manté el taller de creació literària i el club de lectura d’adults previstos per la pròxima setmana.

Pel que fa a l’esport, s’ha deixat en mans de cada club que es mantinguin els entrenaments dels seus equips a porta tancada, però les competicions queden supeditades als acords de cada federació. Pel que fa a les instal·lacions del poliesportiu municipal, es mantindrà obert al públic però queden suspeses les activitats infantils dirigides que promou l’Ajuntament, així com també el torneig de l’Amistat de Taekwondo.

L’àrea d’Atenció Social manté les mesures que ja s’apliquen des de la passada setmana en l’àmbit de la residència i el centre de dia el Vilar. Concretament, estan restringides les visites, amb obligació de desinfectar-se les mans a l’entrada i sortida, i el centre de dia es reserva només per als usuaris habituals. En el cas del Casal d’Avis municipal, també quedarà tancat a partir de demà.

Malgrat la notable complexitat de la situació, des de l’Ajuntament de la Selva es recorda que totes aquestes mesures són de caire preventiu i es demana a tots els convilatans i convilatanes que actuïn de forma responsable, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i evitant caure en situacions d’alarmisme.

Festa de l’arbre a la Selva del Camp

Cartell de la festa

Caminades populars des de l’ANA amb la col·laboració de l’Arítjol i la Creu Roja

Nivell avançat a les 8 del matí i nivell inicial/familiar a les 8:30h. A les 10:30h hi haurà un esmorzar popular a l’ANA (C/ Gandhi).

Plantada d’arbres i verdura. Inflable i taller de reciclatge, amb compost de Secomsa, pels més petits.

Del 9 al 13 de març, de 17h a 18h, visita l’exposició orgànica cedida per l’Agència de Residus a l’ANA.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies