.

L’auditori del Castell acollirà bon a part dels actes programats. Foto: Ajuntament la Selva

Els veïns i veïnes de la Selva del Camp es vestiran de cultura aquest mes d’abril i gràcies a un complet programa d’activitats relacionades amb l’art, la literatura, la història o la música que s’allargaran durant tot el mes sota el lema Abril Cultural.

L’Abril Cultural, que està organitzat des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Selva i compta amb el suport de diverses entitats locals, començarà el divendres 5 d’abril, amb la inauguració de l’exposició “Els colors de l’aigua”, d’Isabel Boltà, (18.30 h Castell del Paborde), un treball d’obres amb les tècniques de l’esmalt al foc i l’aquarel·la que parlen de l’aigua.

El diumenge 7 el mateix Castell (18.30 h) acull el segon acte del calendari, consistent en la reestrena del documental “Paretdelgada: un fil d’esperança”, que Canal Camp va presentar el 2023 i que s’ha refet incloent-hi les imatges del metratge inèdit de l’Aplec de 1964, cedit pel vallenc Josep Domènech. En acabar la projecció del documental es podrà visionar els 10 minuts de metratge original cedits per la família Domènech i s’obrirà un col·loqui amb els directors del documental, Lluís Cuartero i Antonio Mellado.

De cara al dia 13 d’abril, els actes se centraran en la commemoració del Dia Mundial del Circ, amb l’espectacle de clown i circ familiar “Solo de dos”, de la companyia Duo x Caso. La representació s’oferirà a la plaça de les Pletes a partir de les 18.30h.

A mida que s’acosta la Diada de Sant Jordi, el programa s’intensifica i el diumenge 14 començarà a les 12:00 h a la plaça del Portal d’Avall, amb un vermut folk amb el Ball de Gitanes i el grup Folkatr3s. Ja a la tarda, el Castell del Paborde (18.30 h.) acollirà de nou un episodi de la història selvatana, amb la presentació del projecte “Camins d’història: Cròniques selvatanes de la rereguarda”, una sèrie documental de Canal Camp en col·laboració amb l’historiador selvatà Axel Baiget. Aquest treball repassa al llarg de quinze capítols com es va viure la Guerra Civil al poble. A continuació es projectaran dos dels capítols i hi haurà una xerrada amb els tres responsables de la sèrie, Axel Baiget, Lluís Cuartero i Antonio Mellado.


Altres notícies:


El dissabte 20 el Castell del Paborde viurà un vespre intens, primer amb la projecció de la pel·lícula “Saben aquell”, de David Trueba (19:00 h), dins del Cicle Gaudí de cinema català; mentre que a les 22:00 h el mateix escenari rebrà l’espectacle teatral “Plegant llençols”, de la Companyia d’Arts Escèniques Entrellaçats. La peça és un recull de gags dels nou anys de trajectòria d’aquesta companyia que l’han dut de gira arreu del territori. La companyia s’acomiada dels escenaris i posa punt final a un camí intens i prolífic de projectes que s’han centrat, sobretot, en el món dels relats eròtics (entrades a www.entrapolis.com a partir de l’1 d’abril, 5 €).

Sense canviar l’escenari del Castell, el diumenge 21, a les 12:00 h, l’Escola Municipal de Música de la Selva oferirà la cantata “Aloha”, de Laura Espaulella. En col·laboració amb l’Escola Municipal de Música de Constantí, els infants interpretaran una composició ideada per tal que els més menuts puguin expressar, reconèixer, abraçar i cantar les seves emocions. Gairebé en paral·lel l’Auditori de Santa Llúcia rebrà a les 12.30 h. el programa especial “Ràdio Vermut”, de Ràdio la Selva. En aquest cas, la cita d’aquest mes tractarà sobre els escriptors selvatans, amb entrevistes en directe a càrrec dels conductors de l’espai, Josep Aurellana i Gabi Vilalta, mentre s’ofereix un vermut.

Immersos de ple en l’ambient cultural, la jornada de Sant Jordi es presenta en la mateix línia que els darrers anys a la Selva, amb les parades de llibres i roses d’entitats locals instal·lades als jardins de l’Hort d’Iglésies durant tot el dia. Les activitats especials es concentraran a la tarda, amb l’11ª trobada d’intercanvi de plaques de cava (de 16 a 20.00 h), una xocolatada a preu popular a partir de les 17.30 h a càrrec del Col·lectiu 25 d’Abril i el lliurament de premis del concurs de punts de llibres que organitza la Biblioteca Municipal a partir de les 17.45 h. Després del berenar i dels premis, el mateix envelat de l’Hort d’Iglésies acollirà (18.00 h) l’espectacle de titelles “Gaaas!!! Una aventura explosiva”, de la companyia cambrilenca Matito & Co. El vespre es tancarà a partir de les 19.00 h amb un toc de timbals a càrrec de la Colla de Diables Infantil de la Selva i a les 19.30 la Cobla Reus Jove oferirà una ballada de sardanes.

Arnau Tordera i Salvat-Papasseit

El cap de setmana del 27 i 28 d’abril es tancarà el programa especial d’aquest primer Abril Cultural, amb un concert d’Arnau Tordera, el dissabte, i amb l’acte inaugural de l’Any Salvat-Papasseit, el diumenge. L’actuació musical permetrà gaudir de Tordera en estat pur, interpretant “El joglar”, una versió íntegra de “Verdaguer, ombres i maduixes” d’Obeses amb un arranjament que cerca l’essència de la trobada entre la música i la poesia. L’acte està organitzat per la Colla Sardanista Germanor. Pel que fa a Salvat-Papasseit, es tracta de l’espectacle “Joan Salvat-Papasseit i els nens de la meva escala”, de la companyia Bambadaboom i l’Associació Cultural Hola Creador, un muntatge musical familiar amb música i pianista en directe.

La cirereta final del cartell la posarà encara, el dimarts 30 d’abril a les 20:00 h un taller a l’església de Sant Andreu sobre “Què ens podem trobar en un concert d’orgue?”, a càrrec de l’organista i compositor Josep Mateu, que descobrirà els elements més rellevants que poden ajudar a gaudir de l’experiència d’un concert d’orgue.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */