.

Imatge del ple municipal celebrat dimecres a La Selva del Camp. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Selva del Camp va celebrar dimecres passat la primera sessió plenària de l’any, on destaca principalment l’aprovació provisional de la modificació puntual número 32 de les normes subsidiàries de planejament del municipi. L’acord ha aprovat el canvi de qualificació d’equipament privat a equipament públic de les finques de l’Ateneu, situat al carrer Major, i el Plus Ultra, ubicat a l’avinguda Puig i Ferreter.

D’aquesta manera, els dos edificis històrics estan cada vegada més a prop de passar a ser de titularitat municipal. L’expedient serà enviat a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva.

La qüestió ha sigut aprovada amb els vots a favor dels socis del govern, el PSC i ERC, i el desacord dels grups de l’oposició, Junts i la CUP. L’alcalde, Josep Masdeu, ha lamentat la falta de predisposició de la junta de l’Ateneu a l’hora de reunir-se per arribar a un acord que permetés trobar una solució a la situació de la finca, afirma que l’estat actual de l’Ateneu podria arribar a posar en risc la seguretat dels vianants. Els informes tècnics, de fet, constaten que l’edifici necessita reformes urgents per tal d’evitar despreniments de les façanes o altres danys estructurals.

La sessió plenària d’aquest dimecres també ha aprovat, per unanimitat, una bonificació del 95% -prop de 5.300 euros- de l’impost sobre construccions i obres, l’ICIO, a les obres de millora de l’eficiència energètica al centre ocupacional que Aprodisca té al polígon industrial Mil·lènium.

Preocupació pels pagesos

Un altre tràmit aprovat per unanimitat ha sigut una moció en suport al reaprofitament de l’aigua que proposa la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes. Tots els grups municipals de l’Ajuntament han mostrat certa preocupació per la situació actual que s’està vivint amb els pagesos i el món rural del Camp de Tarragona a causa de la sequera, alhora que han alabat les obres hídriques que, al llarg d’aquests anys, s’han fet al municipi i que han posat solució al problema de l’aigua a la Selva.

Durant la sessió, s’han debatut diverses qüestions selvatanes com la difusió que s’està fent en relació amb els ajuts per al lloguer del primer habitatge per a joves o l’estat del projecte de museïtzació de Ca l’Hipòlit.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */