.

El duet pianístic format per Júlia Fortuny i Bernat Sánchez obriran el cicle als jardins de l’Abel Ferrater. Foto: Cedida

L’Ajuntament de la Selva del Camp i l’associació cultural Empelt organitzen ‘El Llindar’, un nou cicle d’arts en viu durant els divendres de juliol en diversos espais de la Selva del Camp. La programació neix amb la voluntat de reivindicar el patrimoni material del municipi situat al llindar, fora del nucli urbà, com a llocs de participació cultural. El cicle se celebrarà els divendres 12, 19 i 26 de juliol al vespre, a la fresca, i comptarà amb un duet de música clàssica, un recital poeticomusical al voltant de l’avellana que inclourà un tast d’avellanes, i dos espectacles en el marc del festival Escena Germinal.

El 12 de juliol a les 22 h, el duet pianístic format per Júlia Fortuny i Bernat Sánchez, obriran ‘El Llindar’ des dels jardins de l’Abel Ferrater. ‘Miniatures a quatre mans’ és un concert de música clàssica on els assistents escoltaran des de la dansa de la Suite – Ballet Souvenirs de Samuel Barber, fins als ritmes russos d’inspiració folklòrica de Serge i Rachmaninoff, a més d’altres compositors com Frederic Mompou o Maurice Ravel.

La segona proposta arribarà el 19 de juliol amb ‘Les filles del vent’. Es tracta d’un recital poètic acompanyat amb música d’acordió que es podrà veure a partir de les 20 h a l’Aula de Natura i Agroecologia (ANA), al mas de la Rasa d’en Batlle. L’espectacle és un recorregut poètic amb textos de Xavier Amorós, Gabriel Ferrater o Maria Mercè Marçal, entre altres autors, per endinsar-se en el món de l’avellana. Una proposta que posarà el punt final amb un petit tast guiat d’avellanes. Tant el concert de piano com el recital són gratuïts.


Altres notícies:


Finalment, el 26 de juliol a les 20 h, a la finca experimental de Coselva al Mas del Víctor, tindrà lloc part de la programació del festival Escena Germinal. Hi haurà dos espectacles, ‘A mí no me escribió Tennessee Williams’, un número de dansa de la companyia Roberto G. Alonso, i ‘Lady Panda’, un espectacle de circ de Clara Poch, a més d’un passeig guiat. Durant aquesta jornada els assistents podran degustar diversos productes fets amb avellana. Les entrades per la proposta d’Escena Germinal es poden adquirir al web del festival.

Amb ‘El Llindar’, l’Ajuntament de la Selva del Camp i l’associació cultural Empelt presenten un cicle d’arts en viu que vol esdevenir estable, per reforçar la programació cultural estival, amb la voluntat de crear sinergies i oferir un espai d’exhibició als artistes amb lligams al territori. El cicle vol redescobrir llocs patrimonials del poble com a escenaris de propostes culturals que habitualment no s’usen amb aquesta finalitat.