.

L’arrossada popular a l’Hort d’Iglésies va vendre 1.800 tiquets i va reunir més de 2.000 persones per dinar. Foto: Tots21

La Selva del Camp ha viscut el cap de setmana de l’1 i 2 de juny els dos dies centrals de la seva Festa Major d’estiu i ho ha fet amb la música, amb una arrossada popular multitudinària i amb el seu 60è Homenatge a la Vellesa com a protagonistes.

Malgrat que el programa es va encetar el 25 d’abril amb la Cercavila del Convidat, en la qual el seguici festiu selvatà va convidar el ball de Cossis tarragoní per obrir les festes, l’arrencada més intensa del programa la va protagonitzar el Correbars del ball de Gitanes del divendres 31, amb la xaranga BandSonats, l’Elefanteta selvatana i la Canaleta d’Almoster. La nit del mateix divendres la festa i la música van continuar amb el programa Bojos x la Festa, al qual es van sumar el grup 31 Fam i Dj Mon.

El protagonisme de la jornada de dissabte se l’ha endut l’arrossada popular, que en aquesta ocasió va vendre 1.800 tiquets i va reunir més de 2.000 persones dinant a l’Hort d’Iglésies, xifres que suposen, segons la regidoria de Festes selvatana, un rècord d’assistència en aquest tradicional dinar de la Festa Major. La recepta és tan senzilla com efectiva i es basa en reunir colles d’amics, entitats locals i famílies senceres, amb la companyia de la Bandarra Street Orquestra, del grup d’animació el Sidral i d’inflables per als petits, amb l’excusa d’un bon arròs a preus populars.

Els jardins de l’Hort d’Iglésies es van omplir amb l’arrossada popular de dissabte: Foto: Tots21

Després de la llarga sobretaula de l’arròs, el programa de la tarda es va reprendre amb el XIX Cicle de primavera del concert d’orgue Memorial Abel Ferrater, en aquest cas a càrrec de Jordi Hortal Bernadas, organista de la Parròquia de la Sagrada Família de Terrassa.

A les nou del vespre va ser el torn per al correfoc de la Colla de Diables de la Selva i de la seva formació infantil, als quals es van afegir els Diables grans i petits de les Borges del Camp, els diables infantils Cagarrieres de Cambrils, Diables infantils del Morell i el Diabló de la Selva.


Altres notícies:


Un dia més, l’escenari de la zona escolar va servir per tancar la jornada amb música i festa, en aquest cas protagonitzada pels participants en el MacroAplec Open Air, una trobada remember on es van repassar els hits més comercials de la música dance de fa algunes dècades. Tot i la interrupció per la pluja, els participants van poder reviure al màxim la glòria de les velles nits de festa… i els posteriors matins d’espidifen.

I es que el matí de diumenge es tornava a viure una jornada especial, amb la sortida del seguici festiu al complet per a celebrar el 60è aniversari de l’homenatge a la Vellesa. Les selvatanes i selvatans majors de 80 anys es converteixen en protagonistes de la Festa Major, primer rebent el reconeixement de la Corporació Municipal i, posteriorment, amb una missa amb concert inclòs de la Banda de Música de la Selva del Camp.

El ball de Gitanes de la Selva, durant l’actuació de lluïment de diumenge de Festa Major. Foto: Tots21

Després de la cerimònia religiosa, els principals carrers del nucli antic han pogut gaudir dels nanos, els gegants, el ball del Patatuf, el ball de Cercolets, el ball de Bastons, el ball de Gitanes i els seus parlaments, així com del ball de Valencians. La cita, a més, resultava també especial donat que aquest 2024 es commemoren deu anys d’ençà de la recuperació dels primers balls festius dins del seguici selvatà. Després d’aquesta recuperació de 2014 dels primers grups dansaires, el seguici es va seguir ampliant l’any 2015, quan es va crear la coordinadora la Polaina –que agrupa bona part dels balls– i el ball de Gitanes com a entitat pròpia.

L’acte central de l’homenatge a la Vellesa ha consistit en un dinar que ha reunit més de 400 persones al pavelló poliesportiu, entre homenatjats i convidats, on les autoritats municipals han agraït la tasca de totes les generacions que han treballat per la Selva.

La Jove de Tarragona regna amb el 3de9f

Els castells de la Colla Joves Xiquets de Valls i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona van ser els protagonistes de l’exhibició castellera de la jornada. La Joves de Valls va descarregar el 4 de 8, el 3 de 8 i els primers 4 de 8 amb el pilar i pilar de 7 amb folre de la temporada, per acabar tancant la tarda una vano de 5.

El protagonisme de la trobada, però, va ser per la Jove de Tarragona, que va fer un desplegament notable d’efectius per arrencar descarregant el 5 de 8, per continuar descarregant el seu 3 de 9 amb folre més matiner i descarregant el 4 de 8 en la tercera ronda. Tres pilars de 5 i quatre de 4 van servir per tancar plaça.

Abans de començar l’actuació la Joves de Valls va fer la descoberta d’una placa a la plaça amb motiu del 3 de 9 amb folre que hi va descarregar la temporada passada i han lliurat un quadre del castell per a l’Ajuntament de la Selva.

Aprofitant que la Festa Major segueix aquest dilluns 3, el vespre-nit de diumenge ha continuat amb més música a la zona escolar amb La Nit del Canet i DJ Moncho.

La programació de dilluns se centra, sobretot, a l’Hort d’Iglésies amb inflables, sardanes al migdia amb la Cobla Contemporània i  concert amb concert Ambauka a la tarda, mentre que el casal d’Avis acollirà un concert d’havaneres al vespre. El programa continuarà el cap de setmana vinent, amb diverses activitats complementàries i la celebració religiosa del Corpus.