.

El ple ha servit per notificar que ja es pot iniciar la segona fase de les obres del teatre de la Defensa Agrària. Foto: Cedida

El consistori de l’Ajuntament de la Selva del Camp ha celebrat aquest dimarts la sessió plenària reservada al mes de juny i ho ha fet amb un ordre del dia centrat, bàsicament, a donar llum verda a diversos assumptes administratius de tràmit. Entre ells, destaca l’aprovació del conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat per tal de donar continuïtat a la realització de programes de formació i inserció emmarcats en el Pla de Transició al Treball de cara al curs 2024-2025.

Un altre tema tractat ha estat la modificació de crèdit mitjançant la qual s’incorpora un suplement de prop de 14.000 euros al pressupost de residència el Vilar que servirà per renovar la perruqueria del centre assistencial. També s’han fixat els dies festius locals de 2025, que seran el dilluns 2 de juny, i el dilluns 1 de desembre, l’endemà dels caps de setmana dedicats a les festes en honor a Sant Andreu.

Durant el primer tram del ple també s’ha donat compte de l’estat d’execució del pressupost, l’informe de morositat del període mig de pagament del primer trimestre de 2024.


Altres notícies:


En els informes de regidories, Laura Girona, des de l’àrea de Cultura, ha volgut convidar la ciutadania a prendre part a les diverses propostes que s’han preparat a la Selva durant l’època estiuenca. Entre ells, el cicle el Llindar, que portarà l’activitat cultural més enllà del nucli antic, el festival d’arts en viu Escena Germinal o la segona edició de la Solpostada, que tindrà lloc durant el mes d’agost a la terrassa del Castell.

Per altra banda, Neus Bové, des de Governació, ha recordat que aquest mes de juliol els interessats a demanar els ajuts pel lloguer jove del primer semestre de 2024 ja poden fer-ho; mentre que Judit Fontanillas, des de Festes, ha repassat les diverses activitats que vestiran la revetlla de Sant Joan i que culminaran amb el tradicional sopar als barris i una nit de gresca del des de la pista esportiva del Gil Cristià.

El tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient i Obres Públiques, Enric Roberto, ha parlat de la subvenció de poc més de 100.000 euros per part del Departament d’Acció Climàtica que permetrà dotar d’ombra el Portal d’Avall i de l’informe favorable del Departament de Cultura que autoritza a iniciar la segona fase de les obres de remodelació de la sala de teatre de la Defensa Agrària.

Finalment, des d’alcaldia, Josep Masdeu ha volgut felicitar públicament a totes aquelles persones que van fer possible la celebració de la Festa Major d’estiu, així com la tasca de la colla sardanista Germanor en la recuperació de l’Aplec de Paretdelgada.