TARRAGONA 21

Vídeo del Sindicat Ferroviari de la UGT a Tarragona demanant-li la dimissió a Camil Ros per la manifestació dels presos

El Sindicat Ferroviari de la UGT a Tarragona va demanar la dimissió del secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, en l’assemblea de delegats celebrada a Bonavista dimarts passat, 24 d’abril. Va ser una de les diverses demandes de dimissió que es van fer en el decurs de l’assemblea. El Sindicat Ferroviari s’ha refermat avui en la petició en un comunicat enviat a Tarragona21.

Us oferim el vídeo de la intervenció del representant sindical ferroviari de Tarragona, José Grau, davant el secretari general de la UGT, en què com en altres intervencions que hi hagué –tal com va avançar Tarragona21-, li demana la dimissió per la participació del sindicat en la manifestació del 15 d’abril a Barcelona per l’alliberament dels presos catalans. Transcrivim l’àudio de la intervenció de José Grau:

“Vengo en representación de 250 afiliados y 15 delegados. Yo no se si tu estás pensando en las elecciones sindicales. Vamos a las manifestaciones tan contentos pero el año que viene tendremos elecciones. Estas manifestaciones nos han supuesto un montón de bajas y las que nos supondrán. Yo me pregunto: tú, cuando has tomado esta decisión, por qué no has convocado un comité extraordinario, por qué no has consultado a las bases y tu te has subido al carro y ya está. (…) Tu cuando vas a una manifestación, aunque no haya ninguna bandera, eres el secretario general, y la gente te identifica, los delegados te identifican. Hay que ir con cuidado con todo esto. Yo, desde los ferroviarios de Tarragona, te quiero decir una cosa: o la UGT sabe de la Mesa horizontal, o vertical o tu tendrías que dimitir (Aplaudiments, inaudible). La gente lleva 30 años luchando aquí. Como ha dicho el compañero (en referencia a una intervenció anterior), han estado luchando, han estado en manifestaciones, en huelgas (…) Yo creo que lo tendrías que tener en cuenta y hacer una reflexionar de lo que nos está costando esto. Gracias”.

El Sindicat ha reiterat aquest dimecres que “sol·licita la dimissió del secretari general de Catalunya, Camil Ros”, per “haver adoptat de forma unilateral que la UGT de Catalunya participés en la manifestació del 15-A, així com el seu posicionament en formar part de l’agrupació Espai, Democràcia i Convivència, sense haver comptat amb els afiliats i afiliades que formen el conjunt del sindicat UGT”.

El Sindicat Ferroviari continua afirmant que la UGT “és un sindicat que es deu i lluita pels drets laborals, pel que es deu als seus afiliats i afiliades i al conjunt dels treballadors de cada una de les empreses d’aquest país. Aquest Sindicat Ferroviari entén que davant una situació excepcional com la que s’està vivint a Catalunya, que escapa del que és el camp laboral, s’hauria d’haver convocat un comitè extraordinari per debatre en el mateix entre tots els afiliats i afiliades aquesta excepcionalitat i la seva participació en un espai que no és el que ens correspon com a organització sindical”.

El Sindicat Ferroviari entén que “no li toca a la UGT de Catalunya fer política, ja que la UGT és un sindicat plural, format per afiliats i afiliades de diferents ideologies”. Per això “ens havíem d’haver mantingut al marge de participar en dita manifestació per tractar-se d’un acte merament polític o en qualsevol cas haver donat llibertat d’acció però sense utilitzar les sigles de la UGT en un acte sense reivindicació laboral.”

La decisió de formar part d’Espai, Democràcia i Convivència i la participació a la manifestació ha comportat, segons el col·lectiu, “que nombrosos afiliats del Sindicat Ferroviari de Tarragona hagin sol·licitat la baixa”.

Per tot això, “ahir a l’assemblea celebrada a Bonavista de delegats i afiliats d’UGT, en la que participava el secretari gneral de Catalunya (Camil Ros), el Sindicat Ferroviari d’UGT de Tarragona ha sol·licitat la dimissió del mateix”.

Segons va saber Tarragona21, almenys cinc delegats van demanar la dimissió en una assemblea carregada de tensió. El secretari provincial de la UGT, Joan Llort, va minimitzar a aquest mitjà el clima tens que es va viure situant-lo en el context habitual de la llibertat d’opinió i del debat intern i va afirmar que només una veu havia demanat la dimissió, versió que neguen quatre delegats i afiliats consultats per aquest digital.

J. Garcia

BASF Espanya factura 1.325 milions d’euros el 2017, un 14% més que l’any anterior

El director general de BASF Espanya, Carles Navarro. Foto: ACN

El grup Basf va facturar a empreses ubicades a l’estat espanyol un total de 1.325 milions d’euros, cosa que suposa un increment del 14% respecte a l’any anterior. El director general de Basf Espanya, Carles Navarro, s’ha mostrat “molt satisfet” perquè és una xifra de vendes “molt considerable”. De fet, és una xifra rècord per al grup del sector químic. Navarro ha atribuït l’increment en les vendes a dos motius: l’augment del volum en un 8% i l’increment dels preus en un 4%. A més, el director general de Basf Espanya ha assegurat que la companyia va mantenir “un nivell d’inversions molt elevat” l’any passat. Segons Navarro, la situació política a Catalunya no ha tingut “cap influència” en l’activitat de l’empresa, que s’ha “desenvolupat amb total normalitat”. “Ens mantenim al marge del debat polític”, ha remarcat. També ha apuntat que les dades del primer trimestre del 2018 segueixen la mateixa tendència de l’any anterior, malgrat que ha remarcat que es tracta d’un “creixement per sota de les dues xifres”.

El grup Basf té vuit plantes de producció a Espanya. Cinc d’elles estan localitzades a Catalunya, la més important a Tarragona. És per aquest motiu que Navarro ha lamentat la manca d’infraestructures a Tarragona i ha remarcat que és “necessari” que l’ample de via internacional hi arribi per poder ser més eficients. A més, ha lamentat l’alt cost de l’energia a Espanya, ja que resta competitivitat a la companyia. El director general de Basf Espanya s’ha queixat que el preu sigui “més del 25% més car que en altres països, com Alemanya o Bèlgica”.

Navarro ha assegurat que l’empresa vol continuar creixent en els pròxims anys i que ha desenvolupat una estratègia de creixement basada en dos factors, la sostenibilitat i la innovació. Per exemple, treballen en el desenvolupament de materials ‘eco’ i’ bio’, així com en l’experimentació controlada de productes abans que arribin al mercat.

51 milions d’euros per a inversions el 2018

Basf Espanya preveu invertir 51 milions d’euros el 2018, 11 milions més que l’any anterior. 26 milions es destinaran a les plantes que la companyia té a Tarragona i 14 a la de Guadalajara, on l’empresa està enfocant una nova línia de negoci dedicada al desenvolupament de pintures per al sector de l’automòbil.

Bayer adquirirà al juny el negoci de llavors de Bayer

A més, el director general de Basf Espanya ha assegurat que l’empresa adquirirà part del negoci de llavors d’un dels seus competidors, l’empresa química Bayer. Segons Navarro, l’adquisició hauria de fer-se efectiva el juny, després que ambdues empreses es donessin dos anys per negociar.

Una de les iniciatives que el director general de Basf Espanya ha destacat és la seva aposta per la formació professional dual. La companyia selecciona una vintena d’estudiants, que es formen com a operaris de planta química. Segons Navarro, el programa té una “garantia d’inserció al món laboral del 90%” i ha subratllat que “s’inverteix” amb l’objectiu de “tenir la millor gent possible”.

El secor químic, un dels líders en exportacions

El director general de Basf Espanya ha remarcat que el sector químic té un “paper molt important” en l’economia espanyola. Ha dit que és el segon exportador i que la producció del sector ja és un 18% superior a la que hi havia el 2007, abans de la crisi econòmica. Navarro ha afirmat que la facturació del sector ha augmentat un 6,7% i que crea 200.000 llocs de treball directes i 600.000 d’indirectes.

Navarro ha insistit que el sector es troba en un “moment dolç” i que s’ha “recuperat molt bé de la crisi econòmica gràcies a les exportacions”. Malgrat que el sector químic ha facturat 63.000 milions d’euros, Navarro ha lamentat que l’alt cost de l’energia a Espanya resti competitivitat a empreses com Basf.

ACN

Un veí de Calafell accepta 720 euros de multa per fer mofa de la mort de militars espanyols en un accident

Imatge del funeral, amb el llavors ministre de Defensa, Pedro Morenés. Foto: RTVE

Un jutjat penal de Tarragona ha condemnat un veí de Calafell (Baix Penedès) a pagar 720 euros de multa per un delicte d’injúries, per mofar-se de la mort de quatre militars espanyols en un accident d’helicòpter a les Illes Canàries, l’any 2014. La fiscalia havia demanat fins a un any i mig de presó i el pagament d’una indemnització de 12.000 euros als familiars de les víctimes. Segons ha explicat l’advocada de l’acusat, Aida Boira, en declaracions a Catalunya Ràdio, finalment s’han tingut en compte els atenuants de dilacions indegudes i de reparació del dany, atès que l’home es va penedir dels fets públicament. El març del 2014, Carles M.M. va fer una publicació a Facebook on s’hi podia llegir el text: “Últimes notícies. Un helicòpter menys i quatre salvapàtries pistolers menys para conquerir Catalunya”, acompanyat per les fotografies de les quatre víctimes.

La fiscalia considerava que l’home va insultar i donar un tractament degradant a l’exèrcit i, també, a la Guàrdia Civil, mitjançant diferents publicacions a les xarxes durant els anys 2013 i 2014. La fiscalia demanava una multa de 3.000 euros per cadascun dels hereus dels quatre militars, que es trobaven en acte de servei quan l’aparell en què viatjaven es va precipitar al mar.

Finalment, però, el retard en la instrucció i el penediment de l’home han facilitat un acord de conformitat i que se l’hagi condemnat a 6 mesos de multa a raó de 4 euros diaris. Una desena de persones convocades pels CDR del Baix Penedès han anat a les portes del jutjat per fer costat a aquest veí de Calafell.

ACN

La Fira Marítima de la Costa Daurada busca esdevenir el segon certamen del sector de Catalunya

Un moment de la presentació, avui, de la Fira Marítima de la Costa Daurada. Foto: Tarragona21

Del 17 al 20 de maig, Cambrils tornarà a ser la capital marítima de la Costa Daurada amb la celebració de l’onzena edició de la Fira Marítima, un certamen que uneix el sector professional i empresarial amb el públic en general. Esdevenir la segona fira marítima catalana, per darrere del Saló Nàutic de Barcelona, és l’objectiu i per això s’han refermat aliances per incrementar el potencial de l’oferta cambrilenca i convertir la vila en un clúster del sector, un pool d’atracció d’activitats, negoci i possibilitat d’aconseguir feina.

En aquesta línia, l’organització ha tancat un acord per la vinguda de l’Associació Catalana de Ports Esportius. També s’ha refermat una aliança amb l’Autoritat Portuària de Tarragona i el club i l’Ajuntament es desplaçaran a Palma la setmana que ve per assistir al Boat Show, una fira nàutica d’èxit que s’ha implicat també en la Fira Marítima.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha titllat de “fira de referència al territori” la de la Costa Daurada, un certamen “ja consolidat”, que suposa “una oportunitat per al municipi i per al territori”, i ha demanat que “cada cop agafi més pes en el món de la nàutica i com a referent del territori”.

En un espai de 18.000 metres quadrats en ple Passeig Marítim s’espera l’arribada de més de 15.000 visitants en els quatre dies de certamen. Es preveu que s’hi instal·lin 50 expositors. Les activitats a la mar i les xerrades reuniran nombroses activitats durant el quatre dies. El president del club, Ramon Vallverdú, explicava en la presentació que “amb la Fira Marítima volem apropar el món de la nàutica a tothom. Per això organitzem moltes activitats i de diferents àmbits, des de les més específiques per a aquelles persones que disposen d’una embarcació a activitats d’iniciació i experimentació perquè des dels més petits als més grans puguin descobrir una nova passió relacionada amb el mar”.

Cambrils vol ser “un referent en la indústria de la nàutica”, ha destacat al seu torn la regidora de Promció Econòmica, Ana Santos, creixent en sintonia entre la vinguda d’empreses amb l’increment de visitants. Per això és també crucial el concurs del Patronat Municipal de Turisme, en la promoció que fa de la Fira portes enfora, destacava per la seva part la gidora de Turisme, Mercè Dalmau. La promoció específica s’ha fet a les poblacions de l’eix de l’Ebre i a Andorra.

Com a novetat quant a les activitats destaca la possibilitat d’usar patins elèctrics i taules de surf elèctriques, una nova manera de navegar. Al mateix temps, els instagrammers podran participar el 13 de maig a la jornada Instawalk, una sortida al mar per prendre imatges de la costa, imatges que formaran una exposició que es podrà veure a les instal·lacions del Club Nàutic durant la Fira, ha destacat la regidora de Turisme.

El programa suma més de 30 activitats, entre les que destaquen els tradicionals batejos de submarinisme, de rem o de creuers, les sortides amb motos aquàtiques, els creuers turístics o les sortides en catamarà.

La Fira vol destacar la participació de tots els segments del sector, comptant amb espais diferenciats en els quals el visitant podrà trobar des de compra-venda d’embarcacions a empreses de xàrter, manteniment d’embarcacions i productes específics, electrònica, pintura, fusteria naval, veles, venda d’accessoris, roba nàutica i fins i tot gastronomia, entre d’altres.

La gerent del club, Jordina Gallinat, ha subratllat que entre les activitats n’hi una especialment pensada per acostar els infants i joves al món de la nàutica: un concurs de dibuixos d’alumnes de Primària i Secundària de Cambrils amb la mar com a motiu. Les obres seran exposades durant la Fira.

En aquesta edició també destaca la xerrada que oferiran els regatistes del CN Cambrils Guillermo Cañardo i Marc Miró sobre la regata Mini Transat La Boulangere, que els va portar a finals de l’any passat a creuar l’Atlàntic en solitari. Serà el dia 19 a les 17:15 hores al saló social del club.

Consulteu la prograació completa de la Fira Marítima en aquest enllaç.

J. Garcia

La mala maror a la plantilla de l’EMT acaba en l’anunci d’aturades parcials que ja han afectat al servei

Un autobús municipal de Tarragona. Foto Cedida.

Un autobús municipal de Tarragona. Foto Cedida.

Les erivindicacions laborals dins de la plantilla de l’EMT han desembocat en una convocatòria d’aturades parcials els pròxims dies 8 i 10 de maig (quatre hores diàries, repartides de 10 hores a 12 hores i de 16 hores a 18 hores). Les incidències, però, ja s’han començat a notar aquest mateix dimarts, per la qual cosa des de l’ajuntament s’ha fet pública una nota on informa “que els serveis ordinaris i extraordinaris s’estan veient afectats per un conflicte laboral que s’està produint a l’empresa, en relació a la reivindicació d’una pujada salarial i a la millora de la flota. Des de la pàgina web www.emtanemambtu.cat es poden consultar les incidències i la informació actualitzada sobre la prestació del servei”.

Els responsables del comitè d’empresa han fet públic un comunicat on afirmen que les aturades volen “provocar el menor dany possible i que qualsevol persona tingui suficient flexibilitat per acudir al seu lloc de treball”. Aquesta alternativa és considerada com “l’única sortida possible” a un conflicte que centren en el material de treball (des d’autobusos “obsolets” d’entre 20 anys i 10 d’antiguitat fins “emissores deficients”) a condicions laborals (“horaris poc recomanables per raons de salut i seguretat per als conductors”) que generen “greuges comparatius” dins del personal de l’empresa municipal.

Per la seva banda, fonts de l’empresa han situat el conflicte també “en dues reivindicacions. La primera és la dels recursos, i en aquest sentit ja hi estem a sobre des de fa temps. S’està redactant el plec de condicions per la contractació, en modalitat de compra, rènting o de lloguer, de les noves unitats que està previst arribin a finals d’any. I de cara a l’any vinent ja es podran adquirir de noves amb finançament propi”. En aquesta mateixa línia, “les noves emissores digitals ja s’estan instal·lant” sense que les mateixes fonts considerin que provoqui cap risc per al conductor.

Alhora, les fonts confirmen que en el segon punt contemplat dins de les raons per iniciar aquesta protesta sindical hi figura “l’eliminació de la bretxa salarial entre diferents categories”. Un punt que les mateixes fonts consideren inevitable perquè “en cap cas tenen les mateixes responsabilitats ni el mateix nivell de qualificació acadèmica un conductor, un cap de servei o un cap de trànsit”. De fet, un element que pot fer entendre també part de les demandes sindicals és la reducció d’ingressos per hores extra. La congelació salarial dels treballadors públics per la llei de sostenibilitat financera del 2012 deixa poc de marge de maniobra en una negociació col·lectiva, i la denúncia de l’actual conveni col·lectiu no garanteix pactar-ne un de millor en les actuals circumstàncies. Dins d’aquest context, cal tenir en compte que a finals de l’any passat les hores extres computades eren de només 4.000 (per sota del límit legal), mentre el 2016 van ser 15.700 i el 2015 17.000, incomplint amb escreix el topall màxim permès.

Ara bé, fons sindicals consultades per aquest diari recorden al voltant d’aquest argument que “la retallada de personal del 20% produïda el 2012 va afectar únicament a la plantilla de condutors. Això va suposar una càrrega de feina sobre els que es van quedar que justificava la necessitat de fer tantes hores extres, i que es motiu d’un increment de baixes laborals per sobrecàrrega de treball”. I en referència a la petició d’un augment salarial, les fonts es remeten al conveni del 2011, que marcava un increment salarial en un període escalonat de tres anys que mai es va acabar complint per als conductors “però sí que es va implementar en altres categories tot i no està reflectides al conveni”.

J.S.

La Fira ‘Camins’ permet descobrir l’àmplia oferta de formació professional de les comarques de Tarragona

El Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona acollirà els dies 3 i 4 de maig la fira de formació professional Camins d’FP, que s’ha presentat aquest dimecres en roda de premsa a l’Ajuntament de Tarragona.

Un total de 41 centres educatius i institucions de Tarragona promouran durant dos dies les diverses alternatives de formació professional i ocupacional existents al territori.

L’obertura dels estands expositors anirà acompanyada de diferents activitats demostratives, una mostra d’empreses del territori i un espai d’orientació acadèmica i professional adreçat a les persones que tinguin interès a desenvolupar itineraris curriculars vinculats a l’FP. El divendres 4 de maig, a més, se celebrarà una jornada tècnica amb xerrades que abordaran aspectes com el biaix de gènere a la Formació Professional industrial o la inserció laboral de la FP i una taula rodona sobre la formació professional dual

La Fira Camins està adreçada principalment a alumnes dels darrers cursos d’ESO, però també a professionals de l’àmbit educatiu i persones interessades millorar la seva ocupabilitat a través de l’actualització professional, entre d’altres.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha destacat que “la formació professional és una estratègia de ciutat, com ho demostra l’àmplia oferta dels centres educatius de la ciutat o les iniciatives municipals com els certificats de professionalitat promoguts per Tarragona Impulsa. Però, el més important, és que és una estratègia compartida de tot el territori, una aposta decidida de les institucions i actors socioeconòmics de les nostres comarques”.

Per la seva banda, el diputat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, ha posat de manifest la implicació de la institució, un any més, en aquesta iniciativa, que “reuneix en clau territorial l’oferta de formació professional del Camp de Tarragona per tal de promoure itineraris professionalitzadors de qualitat i afavorir la millora de l’ocupabilitat de les persones”. A més, la Diputació també hi participarà amb els estands de les Escoles d’Art i Disseny de Tarragona i Reus i el Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael de Tarragona, que mostraran la seva oferta educativa.

La Fira està coorganitzada per diferents entitats locals (ajuntaments de Tarragona, Reus, El Vendrell, Valls i el consell comarcal de la Conca de Barberà), així com també per la Diputació de Tarragona, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal.

Podeu consultar més informació i el programa d’actes complet de la jornada tècnica al web de Tarragona Impulsa.

El mercat cerealista internacional, a debat al Port de Tarragona

Els propers dies 10 i 11 de maig el Port de Tarragona es convertirà en el punt de mira del sector agroalimentari a nivell internacional amb la celebració de la segona edició de l’Agrifood International Congress, un esdeveniment organitzat conjuntament pel Port de Tarragona i Puertos del Estado.

Tarragona és el primer port de la Mediterrània en moviment de productes agroalimentaris a granel, amb un volum proper als 5 milions de tones anuals, i lidera el moviment de cereals, farines i pinsos a escala estatal. A més, la infraestructura tarragonina està situada al centre de la major zona de producció càrnica d’Espanya. Per això és l’escenari idoni per a ser la seu d’aquest congrés.

En tota la cadena logística del sector ramader i avícola, l’abastiment de matèries primeres agroalimentàries és un factor decisiu per a la competitivitat i el Port de Tarragona s’ha convertit en una baula estratègica d’aquesta cadena.

Fa dos anys el Port va impulsar el primer Agrifood International Congress, superant totes les expectatives. Com a fòrum bianual, va tenir una extraordinària acollida dins el sector i va reunir 250 professionals de les principals empreses, a més de comptar amb el suport d’importants multinacionals i empreses locals del sector. La trobada va posar de manifest la necessitat d’un espai propi per a l’intercanvi de coneixements sobre producció, logística, nutrició, alimentació animal, mercats i consumidors.

Aquesta segona edició consolidarà aquesta trobada internacional com a referent del sector agroalimentari i comptarà amb la participació d’empreses estibadores, consignatàries, importadores, fabricants de pinsos, shipper, empreses de control de qualitat, etc.

En aquesta edició s’ha mantingut el mateix format que en la primera, amb un dia i mig de ponències que recullen les inquietuds que el sector demanda. Així, el programa previst tractarà sobre la producció agrícola i ramadera mundial com a primer pas de la cadena alimentària, incloent-hi la nova PAC, els mercats i la competitivitat de la nostra ramaderia. També es dedicarà especial atenció a la nutrició animal i a les seves estratègies per reduir l’impacte mediambiental de la producció ramadera i a l’economia circular del sector agroalimentari. El programa es complementarà dedicant temps per a l’intercanvi d’informació i el networking entre tots els actors.

Des de l’organització es creu important plantejar amb especial èmfasi les tendències dels consumidors finals i les noves formes de comunicació, a més de la logística eficaç i sostenible.

Fins ara s’han inscrit ja 70 empreses del sector, amb representants dels EE.UU., Gran Bretanya, Ucraïna, Bèlgica, Irlanda i Portugal, entre d’altres. Les places són limitades.

Amb l’Agrifood International Congress queda palès, un cop més, el paper del Port de Tarragona com a dinamitzador econòmic del territori, un territori que també es podrà beneficiar de la projecció internacional que li oferirà aquest congrés.

Es prorroga el descompte del 10% en els títols de transport integrat per a la comunitat URV al 2018

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré, signat l’addenda del conveni de col·laboració entre l’ATM i la URV.

El president del Consell d’Administració del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona, Autoritat Territorial de la Mobilitat, Pere Padrosa, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré, van signar el 24 d’abril la pròrroga del conveni que permet oferir als membres de la comunitat universitària un descompte del 10% als títols integrats T-Mes, T-50/30 i T-10/30 d’una, dues i tres zones. L’acord té vigència fins al 31 de desembre de 2018.

A través del conveni es vol incentivar l’ús del transport públic entre el personal universitari i els estudiants, per contribuir així a l’acompliment del Pla de Medi Ambient, que té per objectiu reduir un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle l’any 2020.

Per obtenir la bonificació del 10% en els títols integrats, cal que els usuaris s’adrecin al Centre d’Atenció al Client de l’ATM, ubicat a l’estació d’autobusos de Tarragona, i presentin el carnet universitari per acreditar que són membres del col•lectiu de la URV. D’aquesta manera els membres de la Comunitat URV poden utilitzar amb descompte els títols del sistema tarifari integrat, que permet a tots els usuaris utilitzar els diferents sistemes de transport (bus urbà, interurbà i tren) amb una única targeta.

Pel que fa als autobusos, durant el període lectiu, estan en funcionament les línies de bus universitari que uneixen els campus de Tarragona, Reus i Vila-seca. A la pàgina de Medi Ambient de la URV es poden consultar les línies i horaris.

Tarragona Turisme aposta per la creació d’experiències a través de la realitat virtual

L’app proposa, a través de la realitat virtual, una experiència immersiva a l’antiga ciutat romana que recrea el passat i el present de l’Amfiteatre, el Circ Romà, el Fòrum local i el recinte de Culte, ubicat a l’actual emplaçament de la Catedral.

Tarragona Turisme llança una campanya de promoció de l’aplicació gratuïta Imageen “Reliving Tarraco”, per a mòbils, tablets i ulleres 3D. L’app proposa, a través de la realitat virtual, una experiència immersiva a l’antiga ciutat romana que recrea el passat i el present de l’Amfiteatre, el Circ Romà, el Fòrum local i el recinte de Culte, ubicat a l’actual emplaçament de la Catedral.

Per a la posada en marxa d’aquesta campanya s’ha tingut en compte el creixement imparable dels turistes hiperconnectats, que viatgen o planifiquen els seus viatges a través de dispositius mòbils que no només ofereixen informació de la ciutat que visiten, sinó que també permeten viure experiències, com és el cas de l’eina que es promociona. Tal com ha explicat la consellera de Turisme, Inma Rodríguez: “Tarragona és pionera en aquest tipus de divulgació digital. Volem arribar a aquell potencial visitant molt més procliu a viatjar a una ciutat històrica que mira al futur i el convida a participar de manera més activa, emocionant i innovadora en la descoberta de la seva història i del seu llegat patrimonial”. Es tracta d’una campanya pensada per fer valdre el ric patrimoni de la ciutat i que s’emmarca en els objectius de l’Any del Turisme Cultural que impulsa la Generalitat i l’Any del Patrimoni Cultural Europeu. El representant de Imageen, José Antonio Muñiz, ha explicat que Tarragona ha estat pionera amb aquesta aplicació i s’ha posicionat com una ciutat innovadora que explica la seva història en múltiples formats.

L’objectiu d’aquesta aposta  és, d’una banda, millorar la qualitat de l’experiència dels visitants i, d’altra, potenciar la marca Tarragona gràcies a les oportunitats de visibilitat i promoció que aporta aquesta eina. Així mateix, es pretén involucrar als agents turístics i a tota la ciutadania en general com a principals prescriptors de la nostra destinació. La consellera ha assegurat que “els turistes valoren enormement el tracte que reben per part de la comunitat local i la ciutadania aprecia la integració del visitant i el benefici del desenvolupament turístic de la ciutat. Per això aquesta campanya dóna un pes important a la implicació de tots els tarragonins i al teixit empresarial relacionat amb el turisme”.

Per aconseguir que el major nombre de persones coneguin aquesta eina, es portaran a terme diverses accions de promoció i comunicació, com la instal·lació de senyals en els punts de la ruta Imageen amb la informació per a la descàrrega, fulletons, postals, cartells o displays. A més, la campanya inclou un conjunt d’accions de promoció on line dirigides als punts d’informació turística i a hotels, càmpings i apartaments turístics de la ciutat. La mateixa aplicació inclourà una acció publicitària (call to action) per aquelles persones que se la descarreguen i no es troben a la ciutat, que els convidarà a visitar-la.

Imageen està disponible per a IOS i Android i es pot descarregar de manera gratuïta. Cadascun dels punts ofereixen diverses funcionalitats:

  • Slider: per combinar passat i present utilitzant un barra de temps que es pot moure manualment.
  • Avatar: un guia virtual ensenya com ha canviat l’enclavament des del passat fins ara.
  • Vídeo explicatiu: per descobrir en pocs minuts el que passava i com es vivia en un temps passat

Des de la seva posada en marxa, l’aplicació ha tingut prop de 200.000 descàrregues. El perfil de l’usuari és majoritàriament home entre 15 i 45 anys, un 70% nacionals i el 30% restant són estrangers.

L’Associació de Veïns de la Floresta organitza una Jornada solidària contra el càncer de mama

L’Assocació de Veïns de la Floresta ha organitzat una jornada solidària contra el càncer de mama per al pròxim dissabte, 28 ‘abril, que anirà destinada a la Lliga Contra el Càncer. L’entitat destinarà els fons recaptats en els diferents programes relacionats amb el càncer de mama com són els Grups d’Ajuda Mútua, el voluntariat hospitalari, el lliurament de la primera pròtesi o les cessions de perruques entre altres.

La jornada començarà a les 11.00 hores amb jocs infantils. Continuarà a les 12.00 hores amb un vermut  i l’actuació musical de Blue Martini. A les 14.00 hores hi haurà paella solidària. Els tiquets es poden comprar al ‘associació de veïns.

De les 16.30 a les 18.30 es realitzarà una exhibició de ball amb Little Dancers, salsa amb David i Rosita, comparsa Magic Dansa i Zumba “La Floresta”.

De les 18.30 a les 19.15 hi haurà contes amb Rat Cebrián. A les 19.30 es realitzarà el berenar amb coca i xocolata amb l’amenització de la banda de tambors i timbals de Riu Clar i una intervenció dels membres de la Lliga Contra el Càncer.

Per acabar la jornada de les 20.00 a les 23.00 hi haurà espectacle musical amb L-Menta i Pepper And Soul.

Aquesta és una primera col·laboració entre l’Associació de Veïns de la Floresta i la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Ballesteros segella l’aliança estratègica entre els càmpings de la ciutat i Tàrraco Viva

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha formalitzat aquest matí la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat en el marc de Tàrraco Viva. L’acte s’ha celebrat a l’alcaldia amb la presència d’Agustí Peyra i Marc Francesch, president i vicepresident de l’Agrupació, respectivament.

Ballesteros ha remarcat “la implicació dels càmpings en la ciutat. Hem de reconèixer l’esforç d’aquest sector turístic en les activitats de la ciutat. És un sector fonamental perquè té una oferta de molta qualitat”. Per la seva part, el president de l’Agrupació de Càmpings de Tarragona Ciutat, Agustí Peyra, ha augurat una bona ocupació coincidint en Tàrraco Viva. “El 21 de maig tindrem una ocupació del 100%”, ha afirmat.

Tàrraco Viva, dedicat aquest any -amb motiu dels Jocs de Tarragona 2018- a l’esport a la Mediterrània clàssica, proposa enguany 450 actes amb més de 1.000 persones que participen directament en els actes programats en 30 escenaris diferents.

Els set càmpings integrants de l’associació (Las Salinas, Platja Llarga, Les Palmeras, Torre de l’Mòra, Tamarit Park Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia) es faran càrrec el mes de maig de l’allotjament de mig centenar d’actors que participen en els espectacles de reconstrucció històrica. En total sumen unes 500 estades en semi-mòbil i bungalous de l’entorn de la Platja Llarga i La Mòra-Tamarit, que suposaran una aportació en espècies que ronda els 20.000 euros. El pressupost total arriba aquest any els 340.000 euros sense comptar els patrocinis en espècies.

A més d’oferir suport logístic i allotjament, Càmpings Tarragona Ciutat va patrocinar durant la passada edició de Tàrraco Viva una demostració divulgativa de com eren els campaments de les legions romanes i com es muntaven els papilio, les botigues militars de campanya d’oficials i soldats, que es podrien considerar els primers ‘campistes’ de la història per la sofisticació dels seus mètodes.

Amb 9.700 places, els set establiments que integren l’agrupació Càmpings Tarragona Ciutat tripliquen la capacitat hotelera de la capital i s’han convertit, amb un important creixement en els últims anys, en una de les principals portes d’accés al territori.

L’accident sense ferits d’un camió a Vila-seca omple de porcs la C-14

Imatges de l’accident, del compte de twitter de Bombers.

Un camió que transportava 200 porcs ha bolcat aquest dimecres a l’autovia C-14, al punt quilomètric 2, al municipi de Vila-seca (Tarragonès). L’avís dels fets s’ha rebut a les 11:08 hores i ha obligat a tallar la via en els dos sentits de la marxa, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Aproximadament cap a dos quarts d’una del migdia, ja només quedava un carril tallat en cada sentit.

El vehicle, de l’empresa La Perna de Benabarre, ha perdut l’equilibri després de passar per la rotonda que uneix l’A-7 i la C-14, i ha quedat bolcat sobre la mitjana quan circulava en direcció a Reus. El conductor n’ha sortit il·lès. En els primers moments, els animals han envaït algun carril de la circulació, però ràpidament se n’ha contingut una norantena entre les tanques de formigó. La resta de porcs han quedat atrapats a l’interior del vehicle i alguns d’ells han mort. Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen per rescatar-los i també han remullat els exemplars ferits.

Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Vila-seca s’han fet càrrec dels desviaments i de la regulació del trànsit a la via.

Fins a la zona s’ha desplaçat un altre camió per carregar els animals, així com el servei de grua per remolcar el vehicle sinistrat.

Un grup d’activistes de l’entitat animalista Nova Eucària s’han desplaçat fins al lloc dels fets per intentar ajudar en la recuperació dels animals i salvaguardar els seus drets. En aquest sentit han anunciat que estan disposats a presentar denúncies i reclamar la dimissió del director dels serveis territorials d’Agricultura, Àngel Xifré, pel tractament donat a l’hora de sacrificar els porcs malferits i pel fet que s’hagi trigat dues hores a enviar un equip de veterinaris a l’indret.

ACN

 

 

Tensa assemblea de delegats de la UGT a Tarragona amb Camil Ros per la manifestació dels presos

Joan Llort i Camil Ros, durant l’assemblea de delegats celebrada al Teatret de Bonavista

Delegats sindicals de la UGT de Tarragona han qüestionat aquest dimarts davant del líder de la UGT a Catalunya, Camil Ros, la participació del sindicat a la manifestació del passat 15 d’abril a Barcelona per demanar l’allibermanent dels dirigents catalans empresonats, segons ha sabut Tarragona21. Un mínim de vuit delegats han pres la paraula en un acte de delegats sindicals celebrat a Bonavista per recriminar al secretari general que el sindicat participés en una manifestació que consideraven de tall independentista.

Ros ha justificat l’actuació de la UGT catalana afirmant que la situació a Catalunya és molt complicada i la UGT està tractant de “tendir ponts” entre els dos blocs antagònics, els favorables i els contraris a la independència.

Tarragona21 ha parlat amb tres delegats i un militant que han assistit a l’assemblea i que han preferit mantenir-se en l’anonimat. Delegats amb llarga experiència en assemblees han afirmat que el clima ha estat de “tensió”, “virulent” o “contundent” i que en cinc casos s’ha demanat la dimissió de Ros i en algun altre cas, la d’altres membres de la direcció.

Representants d’empreses com Renfe, Correus, Telefònica, el Port de Tarragona o de col·lectius de pensionistes han recriminat a Ros el paper jugat per la UGT no només en la manifestació del 15-M sinó en la línia que segueix sobre el procés independentista. Se li ha dit que el sindicat és estatutàriament “confederal”. Un altre grup de delegats, més reduït, ha donat suport a Ros i a la participació de la UGT en la concentració aduint que el motiu de la concentració era defensar l’alliberament dels presos en considerar-se desproporcionada l’actuació judicial a l’hora d’aplicar la presó preventiva.

Altres delegats han demanat a la direcció que “no es posicioni a favor ni d’un sector ni de l’altre, sinó que conreï l’equidistància”, a la vegada que han reclamat que s’abandoni entrar en el joc polític.

“Li han saltat a la jugular, ha estat una intervenció crítica rere l’altra”, ha manifestat un dels afiliats present. Les queixes han anat centrades en demanar explicacions pel posicionament del sindicat. El tema central de l’assemblea havia de ser el proper u de maig, però el procés ha acabat centrant-lo, tot i que també s’ha abordat la jornada reivindicativa.

La direcció en treu ferro

Joan Llort, secretari territorial de la UGT, ha tret ferro a la tensió viscuda i l’ha situat en el contrast de parers “habitual” en les assemblees de delegats i afiliats. Ha afirmat a Tarragona21 que “només una persona” ha demanat la dimissió de Ros i ha defensat la posició del sindicat: “Fem el que no fan els partits polítics, cerquem ponts d’entesa per rebaixar la tensió”. “A la UGT sempre volem el contrast d’opinions i també que se li digui obertament a la direcció si no s’està d’acord amb la seva línia”. Llort ha visualitzat que la direcció de la UGT es troba entre dos focs: “De la mateixa manera que ens demanen que no anem a la manifestació, d’altres ens interroguen de per què no assistim a cap d’elles”, en referència a altres concentracions independentistes.

El secretari provincial ha argumentat que la situació a Catalunya és “molt complicada”, i “quan hi ha tensió a la societat ho notem”.

Llort ha continuat argumentant que el procés no està provocant trencadissa al sindicat, sinó que, al contrari, “està augmentant l’afiliació aquest mes” i que les baixes de militància derivades del procés “són comptades”. “Potser l’increment de la militància es degui a l’acció sindical que fem”, ha dit.

Camil Ros ha assistit aquest matí a un lloc tan emblemàtic com és el Teatret de Bonavista -un dels barris obrers per excel·lència- de la mà del secretari provincial del sindicat, per parlar del proper u de maig, la lluita per la igualtat salarial, la defensa de les pensions i la represa de la negociació col·lectiva, els temes que centraran la jornada obrera, i amb el rerefons d’una nova vaga general si el Govern de Rajoy i els empresaris no atenen les demandes de la classe treballadora. Són qüestions que les plataformes sindicals aborden aquests dies previs en respectives assemblees de delegats i delegades.

J. Garcia

L’assemblea general del CAT aprova els comptes del 2017 i recupera l’Espluga de Francolí

Aquest dimarts, 24 d’abril, el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha celebrat  l’Assemblea General per aprovar els resultats de 2017. D’altra banda, també s’ha aprovat la reincorporació com a consorciat, de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

A l’aula de l’aigua, a l’ETAP de l’Ampolla, el CAT ha celebrat l’Assembla General d’usuaris per aprovar els comptes del 2017. Les dades del 2017 estan recollides a la Memòria, accessible a través del web corporatiu, seguint l’enllaç següent: http://www.ccaait.com/cat/memoria_corporativa/2017/CAT_Memoria2017.pdf

El president en funcions del Consorci, Josep Fèlix Ballesteros, a l’inici de l’Assemblea ha volgut recordar el president Albert Abelló, mort de manera sobtada el passat 20 de desembre, assegurant que “va ser un president que va liderar el projecte més innovador dels darrers anys, la planta d’ozó, una infraestructura que ha permès al CAT millorar la qualitat de l’aigua en el procés de potabilització i a la vegada estalviar un 16% en els costos dels reactius, reduint també l’impacte en el medi ambient”.

Com ja és habitual en l’Assemblea del mes d’abril, s’ha informat als usuaris de la situació dels comptes de l’exercici anterior per la seva aprovació. D’altra banda, s’ha donat compte de les licitacions i adjudicacions efectuades des de la darrera Assemblea celebrada el mes d’octubre així com de les obres i projectes realitzats i en curs. En aquest sentit, també s’ha presentat l’informe d’explotació de l’any 2017.

D’altra banda, s’ha informat de la revisió del tipus de cànon de derivació, amb resolució del Consell de Ministres del 23 de febrer de 2018, passant d’un tipus de 0,09757 a 0,09067 €/m³. Aquesta disminució suposa un estalvi de costos de 691.845 € anuals per tots els consorciats. Una reducció que s’ha aplicat ja a la factura de tots els ajuntaments i indústries consorciades des del passat mes de març.

El director-gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, ha explicat als consorciats les línies bàsiques del Pla Estratègic 2018-2021. Un document que recull les principals inversions dels propers quatre anys, valorades en més de 24 milions d’euros.

Pel que fa a les accions més imminents que durà a terme el CAT aquest 2018, Pujol ha explicat als consorciats que en les properes setmanes s’implantarà la seu electrònica i el portal de transparència del Consorci.

Com a darrer punt de l’ordre de l’Assemblea, s’ha acordat incorporar un nou ajuntament consorciat: l’Espluga de Francolí. El municipi de la Conca de Barberà tindrà una dotació de 150 m³/dia equivalent a 54.750m³/any. Amb aquesta darrera incorporació el Consorci d’Aigües de Tarragona passa a tenir 63 ajuntaments consorciats i 26 indústries.

El Ministeri de Medi Ambient té prevista una inversió de 782 mil euros per regenerar la costa tarragonina

Estat de la platja de la Pineda del temporal de gener.

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació, Pesca i Medi Ambient, per mitjà de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, té prevista una inversió de 782.000 euros a la costa tarragonina per pal·liar els efectes dels passats temporals de principis de març i lluitar contra l’erosió de les platges. Els treballs, gestionats des del Servei de Costes que el Ministeri té a la província de Tarragona, milloraran les platges dels termes municipals de Cunit, Calafell, El Vendrell, Roda de Berà, Altafulla, Tarragona, Salou, Cambrils, Mont-roig, Ampolla, Deltebre, i Sant Jaume d’Enveja.

Durant els propers dies, els tècnics del servei de Costes de l’Estat es reuniran amb els tècnics municipals per coordinar l’execució de les feines a cadascun dels municipis.  Els treballs consistiran bàsicament en  l’aportació de sorra de platja als llocs erosionats procedents de zones d’acreció. Han estat adjudicats per subhasta. Al nord de la província, portaran a terme la regeneració de les platges l’empresa Jaume Morell SL i al sud, Regimovi SL. Començaran de forma immediata amb un termini d’execució de dos a tres mesos.

Davant d’aquest important inversió, el Subdelegat del Govern a Tarragona ha manifestat per mitjà d’una nota de premsa la seva “satisfacció arran d’unes mesures que tenen el propòsit ferm, per part del Govern de l’Estat, de tenir constant cura del nostre litoral amb les inversions necessàries per mantenir-lo en un estat òptim i atractiu per a tots els tarragonins així com per al turisme que ens visita”.

Onze cupons de l’ONCE reparteixen 385.000 euros a Torreforta

Antonio Gómez Moya, agent venedor dels jocs responsables de l’Organització, va portar ahir la sort al barri de Torreforta, des del punt de venda al c/ Riu Segre, 56. Antonio va vendre 11 cupons premiats amb 35.000 cadascú, d’ells. En total, va repartir 385.000 euros.

La direcció de l’ONCE a Tarragona presta serveis personalitzats a 793 afiliats i afiliades i compta amb una xarxa de 191 agents venedors dels productes de joc de l’Organització.

Enguany, l’ONCE ja ha repartit 11 milions d’euros en premis a Catalunya

El ‘Cupó Diari’ de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels 20.000 agents venedors que integren la seva xarxa de vendes. Gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV) el client pot escollir, a l’instant, el número que més li agradi. A més, es poden adquirir des de la pàgina web oficial de joc de l’ONCE (www.juegosonce.es) i establiments autoritzats. A Catalunya són més de 10.000 els seus afiliats i el col·lectiu de l’ONCE i la seva Fundació supera les 15.000 persones. A Catalunya la venda del cupó dóna ocupació a gairebé 3.000 persones.

El Port es planteja ampliar la terminal de creuers al Moll Balears

Josep Andreu, president del Port de Tarragona. Foto: Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha decidit que en el cas que continuï sent necessari ampliar l’espai destinat als creuers, es construeixi una plataforma al Moll Balears, entre el Far de la Banya i el dic de trencaones, al final del dic de Llevant, un projecte que s’acaba de plantejar i està en estudi. Així ho ha anunciat el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, en una entrevista concedida a Tarragona21.

Es tractaria de donar resposta a mig termini a l’elevada demanda de creuers, a  dos anys vista, amb una infraestructura complementària situada al dic de Llevant. El Port preveu enguany l’arribada de 80.000 creueristes.

El futur Moll de les Balears és l’últim a desenvolupar dins l’actual configuració del Port de Tarragona.

La lentitud en la tramitació de la futura ampliació del contradic dels Prats, on s’està tramirant el projecte ambiental i que podria endarrerir el projecte dos o tres anys -on en principi hauria de fer-se el moll per als creurs-, fan que s’hagi optat per una solució més ràpida, que no necessita tanta tramitació com sí ho necessita el Moll dels Prats. Així, es crearia una infraestructura que doni resposta “a curt i a mig termini a l’elevada demanda de creueristes que tenim”, ha subratllat Andreu. “Si segueix la bona perspectiva de creueristes farem una adecuació al dic de Llevant”. Aquesta proposta “no posa en contradicció que s’ha de fer, sí o sí, el contradic dels Prats”, ha destacat Andreu, com a mesura de protecció mediambiental necessària de les platges de La Pineda i de l’entorn marí. Allargar el contradic per metrà que en el cas d’un accident disn el Port aquest podria quedar tancat.

El cost del contradic arribarà als 50 milions d’euros. El format serà el d’escullera, és a dir, amb grans blocs de pedra, que permet que amb l’impacte de l’ona es perdi la seva energia i per tant, l’impacte ambiental sigui menor.

Però el contradic té una tramitació “molt complexa i farragosa i no va a la velocitat que a nosaltres ens agradaria, quan resulta que el projecte tècnic el tenim fet i aprovat el pressupost per aquesta obra”. Només cal el permís definitiu del Ministeri de Medi Ambient, però el Pla d’impact ambiental té un ampli clausulat i necessita informes i posicions d’ajuntaments afectats, afectacions a la fauna marina, la posició de grups ecologistes. Un cop aprovat el pla ambiental, la construcció de l’obra “té un termini, que sent generosos són dos anys, i sent realistes, tres anys”. A partir de les obres, el control del temps tornarà a ser del Port, però no abans. No hi ha marxa enrere en la construccio del contradic, una obra necessària per a la protecció mediambiental del Port i el seu entorn.

La recent estada del president del Port i el seu equip en una fira de creueristes a Miami ha accelerat la previsió de creixement d’arribada de creueristes a Tarragona. “El projecte de Costa Cruceros ens ha donat un impuls molt important”, destaca. “He estat recentment a Miami liderant l’equip de creuers i hem constatat que Tarragona genera molt d’interès en el camp dels creuers i el projecte Costa Cruceros ha visualitzat molt el sector, ha estat una novetat en el sector que operi a Tarragona. Això ens obliga com a Port a replantejar totes les nostres infraestructures i especiament la dels creuers”.

Espai per a l’ampliació del recinte per als creuers

“Els creuers necessiten més espai. Ara tenim quatre o cinc dies amb la presència de dos creuers al Port. Arribarà un dia que rebrem 5.000 creueristes amb les mateixes instal·lacions que el primer dia, que és correcte per un projecte de mínims, però no per un de consolidat”. L’espai actual reservat als cruers, al final del dic de Llevant, presenta una amplada molt minsa per la circulació de molta gent si s’hi sumen dos creuers. La futura plataforma de ciment, molt més ampla, solventarà el problema, que s’agreuja amb els complicats fluxes d’entrades i sortides de creuristes.

El Port està atualment avaluant el cost i el termini de les obres. Si és assumible el seu cost i el seu terminji d’execució, “ho tirarem endavant”. Andreu té clar que tot i ser un port industrial el de Tarragona ha de mantenir l’equilibri amb sectors com el creuerista i que les inversions s’han de fer sempre en funció de com evoluciona la demanda. La resposta del Port a les demandes que se li presenten és “adaptar les infraestructures amb generació de recursos i retorn de les inversions”. En el cas dels creuers, el joc es basa a donar resposta preveient que seguirà l’increment de creueristes.”Si es donés el cas que Costa Cruceros no seguís endavant amb Tarragona, ens quedaríem com estem”, reconeix Andreu.

Per al futur quedarà determinar quina activitat es posaria en marxa en el futur Moll dels Prats, en funció de les necessitats globals de la demanda que hi hagi al Port. I també observar l’evolució de la demanda creurista per si es produeix un salt d’escala i poder plantejar fer el canvi d’ubicació definitiu del moll de creuers al lloc preferit, a la zona on hi ha el Port esportiu. “Algú va pensar a posar en marxa el Moll de la Química i ara tenim la responsabilitat d’omplir-lo. Només queden 15.000 metres quadrats per fer-ho. El mateix passa amb els creuers”, conclou Andreu.

J. Garcia

“Claro Sol no s’està acostumat a un comitè que li planti cara”

Imatge de la roda de premsa d’aquesta tarda a la seu de CCOO de Tarragona. Foto: Tarragona21

Les delegades sindicals de CCOO i UGT a l’empresa Claro Sol, subrogada per PortAventura per a la neteja de pisos i serveis de bugaderia dels seus hotels, han explicat aquesta tarda els motius pels quals la plantilla anirà a la vaga els dies 28 i 29 d’abril. Ho han fet en una roda de premsa on han posat cares i vivències a la “multitud d’incidències que hem estat enregistrant des que Claro Sol es va fer amb la contracta des de l’1 de desembre”. Segons explicava Loli López (UGT), des de llavors fins al dia 10 d’aquest mes “hem presentat ja 15 denúncies davant d’Inspecció de Treball”, a l’espera de resolució però que ja han apuntat “frau de llei” en la modalitat de contractes que s’estan duent a terme. Les raons que han acabat desembocant en una convocatòria de vaga promoguda i votada des dels mateixos treballadores i treballadores abasten des de “contractacions irregulars, no estar donat d’alta a la Seguretat Social, no pagar les hores extres, abonar el salari irregularment i no respectar el cent per cent de la paga durant els tres primers dies de baixes per malaltia. Aquí està el seu benefici: en els incompliments”, etzibava López.

A tot plegat se li ha de sumar, segons apuntava Ester Rodríguez (CCOO), els entrebancs de l’empresa a respectar les condicions pactades amb les dues precedents que es van fer càrrec del contracte d’ençà que el gener del 2013 Port Aventura va anunciar que externalitzava l’activitat de les cambreres de pisos i el servei de bugaderia dels hotels. Tant Constant el com Acciona van mantenir l’essència de les garanties contractuals pactades. Però en l’actualitat no només la bretxa salarial entre el personal amb contracte fix-discontinu -en la seva gran majoria procedent dels inicis on tot eren somriures i el personal estava contractat directament pel parc- i l’eventual supera els 500 euros, sinó que la “motxilla” de condicions laborals guanyades pel personal de totes les categories amb sang, suor i llàgrimes estan en entredit. Claro Sol “vol renegociar-les partint des de zero. Ens han acabat dient -explicava Rodríguez- que ens havíem inventat els papers on se certificaven els acords amb la resta d’empreses. El que passa és que no està acostumat a tenir un comitè que els planti cara. Estan acostumats a fabricar-lo a mida”, resumia Rodríguez.

Paco López, representant d’UGT a PortAventura, i Nieves Marcos, responsable d’Hostaleria de CCOO al Camp de Tarragona, denunciaven a més que l’empresa “fa passar ara com augment de salari el que és un ajustament al salari mínim” acompanyat de la voluntat “d’introduir un plus de productivitat per obligar als treballadors més desfavorits a treballar encara més i rebentar-se les espatlles per intentar apropar-se al sou d’un fix-discontinu”. Una estratègia per intentar provocar divisió entre la plantilla i que es veu acompanyada de “les acusacions que som un comitè d’empresa inflexible”. En aquest sentit “després de la mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya, que va acabar sense acord, ens amenacen en denunciar-nos perquè la vaga és il·legal i política”.

“L’única política que ens mana és la de classe treballadora”, deixava anar López, que recordava que Claro Sol “és una de les 45 empreses a qui UGT i CCOO vàrem tombar el conveni en l’àmbit nacional perquè no s’ajustava a dret. Ara, pel que sembla, volen redactar un segon conveni a la seva mida orientat a rebentar preus i practicar el dúmping”. López aprofitava per lamentar que “tot això no passaria si PortAventura no ho fomentés. Ella ha estat qui ha anat a buscar aquestes empreses i no altres que sí respecten les condicions dels treballadors. PorAventura és la instigadora d’aquest patiment”, afirmava.

J.S.

 

Covestro dóna el seu primer gran pas cap a la digitalització

Com a part de la seva estratègia de digitalització, Covestro ha començat una cooperació amb el gegant xinès d’internet Alibaba per obrir noves vies de negoci i fer que els productes químics siguin fàcilment accessibles per als clients comercials.

Des del 23 d’abril, la companyia ja ofereix els seus materials d’alta tecnologia en una nova botiga a 1688.com, una plataforma en línia de Alibaba que actualment és el major mercat online entre empreses de la Xina. Així, sota l’enllaç covestrochina.1688.com, el policarbonat d’alta tecnologia i els productes previs per produir escumes de poliuretà, revestiments i adhesius ja estan disponibles per a clients comercials de petites i mitjanes empreses.

Vopak Terquimsa ampliarà la seva terminal de Tarragona amb 27.500 m3 addicionals

Eduardo Sañudo, director general de la companyia, durant la novena edició del Global She Day.

El Consell d’Administració de Vopak Terquimsa ha aprovat l’inici dels treballs de construcció de la segona fase del projecte d’ampliació “Bonavista” de la terminal de Tarragona. La capacitat d’aquesta segona fase serà de 27.500 m3, destinats a l’emmagatzematge de productes químics. Amb aquesta segona ampliació Vopak Terquimsa comptarà ja amb més de 40.000 m3 a l’ampliació del Moll de la Química, reforçant la seva posició de lideratge en el Port de Tarragona, amb més de 430.000 m3 de capacitat.

Aquesta segona ampliació és la conseqüència lògica de “la nostra ambició de créixer al Port de Tarragona, i està en línia amb els compromisos adquirits amb els nostres accionistes i amb l’Autoritat Portuària de Tarragona”, explica Eduardo Sañudo, director general de la companyia i que ha donat a conèixer la notícia durant la celebració de la novena edició del ‘Global She Day’, esdeveniment que la companyia holandesa Vopak celebra de manera simultània a les 66 terminals del grup a tot el món. Amb aquesta nova capacitat volem “seguir atenent les necessitats dels nostres clients industrials ubicats al clúster químic de Tarragona, alhora que ens permet atraure nous fluxos que potenciïn el nostre paper com a hub de productes químics a la Mediterrània occidental” explica Sañudo.

La nova ampliació incorporarà l’última tecnologia en automatització industrial per permetre la realització d’operacions més segures i eficients, tot això sota els més alts estàndards d’eficiència mediambiental. Les característiques constructives de la nova capacitat permetran una alta flexibilitat per atendre les necessitats dels clients. Està previst que els treballs d’ampliació s’iniciïn aquest mateix mes d’abril i que la nova capacitat estigui operativa al llarg del segon trimestre del 2019.

El ‘Global She Day’ celebrat avui a les instal·lacions de Vopak Terquimsa al Port de Tarragona, ha reunit prop de dues-centes persones. L’acte ha comptat amb la presència del president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu; del Subdelegat del Govern, Jordi Serra; de la Directora dels Serveis Territorials d’Ocupació i Empresa de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Carme Mansilla; del Regidor d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca; a més de representants de companyies de l’AEQT, de diferents institucions, administracions públiques, associacions de veïns, clients, proveïdors i els empleats de Vopak Terquimsa.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies