Evacuat un nen del Vendrell per cremades greus a la cara causades per una barbacoa

El càmping Sant Savador del Vendrell. Foto: camping-and-co.com

Un menor d’edat ha hagut de ser traslladat en helicòpter fins a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona des d’un càmping del Vendrell causa de les cremades que ha patit a la cara, informa Diari de Tarragona.

El sucés s’ha produït a les instal·lacions del càmping Sant Salvador. L’accident s’ha produït quan el nen es trobava amb un familiar a la parcel·la del càmping.

La família intentava encendre una barbacoa per a preparar el dinar. Les primeres investigacions apunten que podria haver-se usat un producte inflamable per accelerar l’encesa, fet que hauria provocat una flamarada i afectat la cara del nen.

Aquest ha estat traslladat en helicòper  Barcelona.

Tarragona mostrarà ‘Tarracvs’ gegants a diferents punts de la ciutat

Presentació a l’Amfiteatre dels primers Tarracvs. Foto: Mauri

Una iniciativa que pretén apropar els Jocs Mediterranis a la ciutadania mitjançant l’art. D’aquesta manera s’ha definit el “Tarracvs Parade”, una mostra que s’ha presentat aquest dijous amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; el tinent d’alcalde comissionat de Tarragona 2018, Javier Villamayor i el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Maria Prats.

L’acte ha tingut lloc al parc de l’amfiteatre, on des del juliol del 2013 oneja la bandera dels Jocs, just quan falta un any per l’inici d’aquest esdeveniment esportiu.

El “Tarracvs Parade” és una mostra singular que ha de permetre l’exhibició de diferents escultures de grans dimensions de la mascota dels Jocs decorades amb diferents dissenys artístics.

Tot el procés de la iniciativa es dinamitzarà a través de la pàgina web www.tarracvusparade.cat (que estarà operativa a partir de demà), on els artistes interessats a col·laborar amb la iniciativa podran penjar les seves propostes de disseny i els mecenes interessats a adquirir un Tarracvs podran formalitzar la seva petició i escollir el disseny que més li agradi.

Un cop pintada, l’escultura s’ubicarà durant uns mesos en un espai pactat per totes les parts. A partir del juliol de 2018, ja acabats els Jocs Mediterranis, es preveu que alguns dels Tarracvs puguin ser subhastats i que els diners obtinguts es destinin a entitats del Tercer Sector. Tot plegat està inspirat en iniciatives com la Cow Parade, que els darrers anys s’ha pogut veure a diferents ciutats europees.

La mostra s’ha presentat just quan falten 365 dies per a la cerimònia inaugural dels Jocs. En aquest sentit, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que iniciatives com aquestes han de permetre “que la ciutadania vibri amb els Jocs. Gaudim dels preparatius dels Jocs i il·lusionem-nos amb aquest esdeveniment”. I ha recordat que ja hi ha prop de 7.000 voluntàries formant-se per a la cita.

Sis Tarracvs per començar

Tornat a la Tarracvs Parade, el tinent d’alcalde Javier Villamayor, ha remarcat que es tracta “d’una iniciativa escalable, de manera que de moment tenim preparats 6 Tarracvus però esperem que n’hi hagi molts més, sempre depenent de l’interès d’artistes i patrocinadors”. La idea és que al juliol es puguin pintar ja els primers Tarracvs gegants perquè ben aviat puguin lluir a l’espai públic.

Per la seva banda, segons el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Maria Prats, “els Jocs Mediterranis no només han de convertir Tarragona durant uns dies en una capital esportiva, sinó una oportunitat per fer visible la nostra cultura i donar un altaveu als artistes locals”. En aquest sentit, ha destacat la col·laboració en la iniciativa de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, que en farà difusió entre el seu alumnat per fomentar la participació, i ha recordat que s’està enllestint un ambiciós programa cultural paral·lel a les competicions esportives.

La mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Tarracvs, es va presentar en societat el maig de 2016 en un acte al Teatre Tarragona presidit pel rei Felip VI. El dibuix d’Aleix Girona, alumne de 13 anys del col·legi Abel Ferrater de La Selva del Camp, va ser escollit en un concurs entre les propostes de prop de 10.000 nens i nenes. El dibuix guanyador va passar per les mans de l’il·lustrador francès Jean Jullien, que li va donar la forma definitiva.

Nova alerta per l’onada de calor

L’onada de calor persisteix a Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí una nova Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per onada de calor davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un nou episodi de temperatures extremes que començarà avui i que pot allargar-se fins dissabte

. L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) també ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen la possibilitat que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l’any a molts punts de Catalunya. La superació de temperatures extremes afectarà principalment les comarques de l’interior de Catalunya i especialment Ponent. El pic de calor es produirà demà coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

Aquesta és la primera Alerta del pla PROCICAT per onada de calor de l’estiu, però la segona en menys de dues setmanes. La setmana passada l’Alerta es va mantenir des del dia 14 de juny al diumenge 18 de juny, i el 061 CatSalut Respon va atendre 223 incidents per calor, 147 dels quals amb activació d’un metge a ambulància del SEM.

Protecció Civil de la Generalitat ha fet arribar el missatge d’alerta per onada de calor i les principals recomanacions a tots els responsables de les activitats de Joventut que hi ha repartides per tot el territori, així com també a les empreses de teleassistència i la Creu Roja. A més, també ha enviat un missatge PUSH a la ciutadania.

Què són temperatures extremes?

Cal tenir en compte que són extremes en relació a l’època de l’any i a cada municipi. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98, que vol dir que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor previst.

Per tant, a cada municipi serà un llindar diferent. Per exemple, a Oliana (Alt Urgell) el percentil 98 de calor està situat en 38,4; a Valls (Alt Camp) en 36,3 graus; a Salt (Gironès) en 37,8; a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) en 36,6; a Igualada (Anoia) en 38 graus; a Cervelló (Baix Llobregat), en 36,8 graus, a Artés (Bages) en 37,3; a Tortosa (Baix Ebre) en 36,2; a Mataró (Maresme) en 34,3; a Vic (Osona) en 37; i a Lleida (Segrià) en 38,1 graus.

Tres mesos de presó a un llevador de l’Hospital Joan XXIII per l’avortament d’una mare de la Canonja

La mare del fetus mort a l'Hospital Joan XXIII, Mònica Ramos, amb la presidenta del 'Defensor del Pacient', Carmen Flores. Foto: ACN

La mare del fetus mort a l’Hospital Joan XXIII, Mònica Ramos, amb la presidenta del ‘Defensor del Pacient’, Carmen Flores. Foto: ACN

El jutjat penal número 1 de Tarragona ha condemnat un llevador de l’Hospital Joan XXIII, per un delicte d’avortament per imprudència greu, a la pena de 450 euros de multa i tres mesos d’inhabilitació per la mort d’un fetus de 41 setmanes.

El jutge també ha condemnat les asseguradores de l’ICS a pagar una indemnització als pares, que són veïns de la Canonja (Tarragonès). La mare ha donat a conèixer els fets aquest dijous, juntament amb els responsables de l’associació ‘El Defensor del Pacient’, que ha portat el cas.

Els fets es remunten al 20 de setembre del 2009, quan la dona va acudir a urgències amb contraccions i un sagnat anormal. Tot i els indicis de patiment del fetus, un llevador del centre tarragoní li va donar l’alta després de fer-li unes proves “bàsiques” i l’endemà, quan la dona va tornar a l’hospital, el fetus havia mort asfixiat.

L'advocat José Aznar, amb Mònica Ramos i Carmen Flores: Foto: ACN

L’advocat José Aznar, amb Mònica Ramos i Carmen Flores: Foto: ACN

La sentència afirma que l’acusat va actuar amb mala praxi i que s’hauria d’haver practicat una cesària urgent a la pacient. Segons la sentència, Mònica Ramos, embarassada per primer cop, va rebre en el darrer trimestre de la gestació la qualificació “d’alt risc obstètric”, la qual cosa implicava “un plus d’atenció mèdica per prevenir i/o tractar les complicacions maternes i fetals, més freqüents en aquests casos”.

Uns dies abans del fatal desenllaç, els controls cardiotogràfics ja van oferir uns resultats insuficients. Per aquest motiu, en cas de no originar-se de forma natural, el part s’hauria d’haver provocat el 22 de setembre en considerar-se “complert” el període de gestació, segons la resolució judicial.

La matinada del 20 de setembre, però, la dona va acudir a urgències amb contraccions i sagnat. Allà, el llevador J.J.P.R., “amb poca experiència”, segons el lletrat José Aznar, va realitzar una exploració a la dona i li va donar l’alta al cap de 20 minuts, tot i que el registre cardíac presentava signes “d’anormalitat”, per la qual cosa “no era procedent l’alta hospitalària (···), sinó la finalització de l’embaràs mitjançant una cesària urgent”.

A les onze del matí, la dona va tornar al centre hospitalari i, al cap de més d’una hora, va ser sotmesa a una cesària urgent “per sospita d’un patiment fetal agut en no detectar-se batecs cardíacs”. El fetus va ser extret en parada cardiorespiratòria i va morir a conseqüència d’una asfíxia. Segons l’autòpsia, el seu estat de maduració era correcte -pesava 3.700 grams i mesurava 54,5 centímetres- i no presentava malformacions.

La mare ha denunciat aquest dijous que els fets es podrien haver evitat si s’hagués actuat de forma més diligent. “O no tenien ganes de treballar o faltava personal”, ha afirmat. La mare ha explicat que el petit era molt desitjat i s’ha queixat del tracte rebut, ja que no li van deixar “ni cinc minuts” per acomiadar-se del seu fil. “El meu fill hauria d’estar aquí i no enterrat”, s’ha lamentat.

El pare va denunciar immediatament el cas als jutjats i es va posar en contacte amb l’associació ‘Defensor del Pacient’. L’advocat José Aznar ha explicat que, després de vuit anys de tràmits judicials, el llevador va reconèixer els fets a l’inici del judici oral i van acabar pactant la pena sol·licitada pel fiscal en un acord de conformitat. L’altra acusada, una ginecòloga, va ser absolta en una sentència que ja ha esdevingut ferma.

La presidenta de l’associació, Carmen Flores, ha denunciat el patiment de la família durant gairebé vuit anys. “La justícia, quan és tardana, no acaba sent justícia. Hauria de ser més àgil i no fer patir a les persones durant tant de temps”, ha reivindicat.

Per la seva banda, la família, que ha declinat fer públic l’import de la indemnització, ha considerat injusta la sentència, que ha aplicat un atenuant de dilacions indegudes. “A mi m’han condemnat a viure amb aquest mal etern i jo volia una condemna per a ells”, ha asseverat la mare, que s’ha hagut de sotmetre a tractament psiquiàtric arran de l’avortament.

ACN

VÍDEO | La Jove de Tarragona encén la metxa de la temporada amb la campanya #ElNostreCamí

 

Coincidint amb els dies previs a la diada de Sant Joan, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estrenat la nova campanya de comunicació pel que resta de temporada: #ElNostreCamí, metàfora de la progressió col·lectiva que la Jove de Tarragona vol assolir des de Sant Joan fins a finals de temporada.

L’objectiu és esperonar els seus castellers i  transmetre’ls que encara queden molts reptes per endavant, els quals requeriran d’una gran dosis d’esforç, humilitat, tenacitat, constància i il·lusió.

En aquest camí que tot just acaba de començar, l’actuació més imminent és la diada tarragonina de Sant Joan. Per això la campanya compara aquesta cita amb el tret de sortida del seu recorregut. Els de la camisa lila són conscients que a partir d’ara els objectius aniran ‘in crescendo’,  i és per aquest motiu que han volgut comunicar aquesta sensació amb un missatge específic per la diada del proper dissabte 24:  ‘Tot comença per Sant Joan’

#ElNostreCamí s’ha estrenat amb un vídeo que visualment equipara la temporada castellera amb una cursa de fons i que serveix per repassar l’evolució de la Jove, des del Sant Joan de l’any passat, fins a la millor actuació de la Colla realitzada a la plaça del Vendrell, a l’octubre del 2016. El vídeo s’ha fet molt viral a les xarxes i ja acumula més de 5.000 reproduccions en menys de 48 hores.

Tanmateix, la campanya també va acompanyada d’un cartell –signat pel prolífic dissenyador Edu Polo- que també materialitza la concepció de la diada de Sant Joan com l’espurna de tot el que podrien assolir al Cós del Bou en els pròxims mesos.

Detenen quatre homes de Madrid per robar un cotxe d’alta gamma a un turista rus a Cambrils

Vehicles dels Mossos d'Esquadra avui davant dels Jutjats de Tarragona. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu de vehicles dels Mossos d’Esquadra. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Els Mossos d’Esquadra van detenir la matinada de diumenge quatre homes, un de 33 anys, dos de 20 anys i un de 18 anys, tots quatre amb domicili a Madrid, com a presumptes autors d’un delicte de furt a interior de vehicle, delicte de robatori i furt d’ús de vehicle a motor, i un d’ells a més a més, per un delicte d’usurpació d’estat civil.

Al voltant de les 20.00 hores del passat dissabte, un ciutadà va trucar als Mossos de Cambrils per tal d’informar que havia pogut veure, des de la seva terrassa, com un home llençava una cartera al terra després de manipular-la i, tot seguit, sortia corrents.

En arribar la policia al lloc dels fets, el ciutadà va lliurar als agents de paisà una cartera amb dues targetes de crèdit al seu interior. Tot seguit, els agents van localitzar al propietari de la cartera, un home d’origen rus que hauria estacionat el seu vehicle i havia anat a donar-se un bany sense deixar el cotxe tancat. Segons la víctima, quan va tornar es va adonar que li havien sostre la cartera amb 2.600 rubles i una còpia de les claus del cotxe.

Cap a la 01.00 hores del diumenge, la mateixa patrulla va veure circulant per l’avinguda Diputació de Cambrils direcció a Salou una furgoneta amb dos ocupants, seguida ben de prop del vehicle de gamma alta anteriorment mencionat, també amb dos ocupants al seu interior.

Després d’aturar als dos vehicles, els agents van comprovar que els quatre individus havien sostret el vehicle de gamma alta utilitzant la còpia de les claus que havien sostret hores abans. A més, a un dels individus li van trobar les  2.600 rubles sostretes al ciutadà rus.

Per tot això, es va detenir als quatre individus com a presumptes autors d’un delicte de robatori furt d’ús de vehicle i pel furt a l’interior de vehicle. Un cop a comissaria, els agents van comprovar que un dels detinguts, mitjançant un passaport cubà, s’havia passat per un altre persona. Un cop comprovada la identitat de l’individu els policies van constatar que l’home tenia quatre ordres de detenció pendents.

Els quatre detinguts, dos d’ells sense antecedents, i els altres dos, amb 24 i 11 antecedents per delictes contra el patrimoni, van passar el dia 19 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tres d’ells. Per al quart, tot i ser ja major d’edat, va decretar l’ingrés a un centre de menors de la localitat de Toledo per causes pendents.

Tarragona invertirà 4 milions d’euros en millores a dues depuradores i sistemes de sanejament

La depuradora d'Altafulla. Foto: Cedida

La depuradora d’Altafulla. Foto: Cedida

A través del cànon de l’aigua que recapta l’ACA, l’Ajuntament de Tarragona invertirà 3.930.561,26 euros en millores de les instal·lacions de depuració i sanejament gestionats per Ematsa. En concret, aquesta important inversió estarà destinada a millores a la Depuradora de Tarragona i Tarragona Nord (El Mèdol).

Així mateix, també es destinaran recursos a millorar els col·lectors en alta del sistema de sanejament i es desenvoluparà el projecte executiu de substitució parcial d’un col·lector del Catllar i de la Riera de Gaià. Les obres s’iniciaran al llarg del mes de setembre i està previst que finalitzin el gener de l’any vinent.

El tinent d’alcalde d’Hisenda i vicepresident d’Ematsa, Pau Pérez, destaca que “aquesta és la inversió molt esperada i és una aposta clara per unes instal·lacions que milloraran la seva infraestructura. Estem molt satisfets perquè és la inversió molt important i necessària. Ara –ha afegit Pérez– només esperem que sigui un inversió recurrent i en vinguin més”.

Litigest, Kamleon, Lexcoop, Ilusion +, Tripacto i Orliva s’enduen els premis Tarragona Impulsa

Foto de família dels premiats. Foto: Cedida

Foto de família dels premiats. Foto: Cedida

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, així com les beques dels programes d’acceleració empresarial Yuzz i Tarragona Open Future, que ha tingut lloc al saló d’actes de l’Ajuntament de Tarragona.

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, que enguany arriben a la cinquena edició, tenen l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l’àrea d’influència de Tarragona.

Les bases del concurs contemplen tres categories: projectes empresarials en fase d’idea, empreses constituïdes en els darrers tres anys i promoció a l’emprenedoria per a centres educatius. Tots els projectes empresarials presentats tenen el domicili fiscal i el lloc de treball al Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp o Baix Camp, mentre que els centres educatius són del municipi de Tarragona. La dotació econòmica total dels guardons és de 13.000.

En aquesta convocatòria dels Premis Empresa Tarragona Impulsa s’han presentant 22 projectes. A continuació oferim la relació dels projectes guanyadors:

PREMI EMPRESA TARRAGONA IMPULSA – CATEGORIA PROJECTES EMPRESARIALS EN FASE D’IDEA

Guanyador (premi 3.000 €)

· Litigest, d’Elisabet Cerrato i Rosa Casanova.
Litigest vol donar un servei de gestió de la comercialització i venda de béns embargats en el marc d’un procés judicial. D’aquesta manera volen liderar el sector de l’execució judicial dels béns donant una solució alternativa a la subhasta judicial, preservant la seguretat jurídica i la justícia social.

Accèsits (1.500 € per a cada projecte)

· Kamleon, de Jordi Ferré, Hèctor Gonzàlez i Pär Blanking
Kamleon vol ajudar a la gent a viure una vida més saludable a través de la democratització de tecnologies relacionades amb la salut. D’una banda, s’ha creat el “pegat de suor intel·ligent”, que permet mesurar en temps real la composició de la suor, i, d’altra banda, el “vàter intel·ligent”, que permet monitoritzar en temps real la composició de l’orina.

· Lexcoop, d’Esther Costa i Luciano Banchio
Prestació dels serveis d’assessoria jurídica, advocacia, mediació (mètode alternatiu de resolució de conflictes) i coaching a un client potencial de persones físiques, associacions i pimes amb recursos econòmics disponibles moderats o ajustats.

PREMI EMPRESA TARRAGONA IMPULSA – CATEGORIA EMPRESES CREADES DE MENYS DE 3 ANYS

Guanyador (premi 3.000 €)

• Ilusion +, de Pau Torres i Gina Córdova
Comercialitzadora de vi que escull bodegues de qualitat per etiquetar sota la marca Ilusion+ per fer consciència de les malalties neuro-degeneratives. A més per cada botella es destina un euro a la fundació que el client decideixi. Actualment estan col·laborant amb el projecte 4 fundacions: Fundació Miquel Valls, Fundació Esclerosi Múltiple, Fundació Noelia i Fundación Luzón

Accèsits (1.500 € per a cada projecte)

• Tripacto d’Albert Buira i Rosa Pujol
Plataforma web que posa a disposició de venedors i compradors d’articles usats, un mètode de pagament i cobrament segur per ambdues parts que a més inclou el transport. Un cop es pacten les condicions de compravenda en qualsevol portal d’anuncis classificats (Wallapop, Vibbo, Milanuncios, etc.) els usuaris formalitzen la transacció a través d’Tripacto. Tripacto, no és un portal d’anuncis classificats, sinó un servei d’intermediació que ajuda a que les transaccions de compravenda que es realitzin en aquests portals es facin de la manera més beneficiosa per a totes les parts.

• Orliva de Monsterrat Serramià
ORLIVA és una empresa que inclou: agricultura, cultiu i venda d’oli d’oliva i ametlles ECO, elaboració i venda de la garrofina (xocolata de garrofa), exportació d’especialitats catalanes a Alemanya i xarxa de petits productors eco. S’adreça a un públic que busca producte ecològic i amb origen.

PREMI A CENTRES EDUCATIUS DE SECUNDÀRIA I POSTOBLIGATÒRIA (Reconeixement al treball desenvolupat i 1.000 € per al projecte guanyador)

· Aprenem a emprendre amb el Desafío Junior, de l’Institut Martí i Franquès.

D’altra banda, en el mateix acte també s’ha conegut el guanyador de la cinquena edició del programa Yuzz, adreçat a joves emprenedors amb projectes innovadors. En aquesta edició han optat 50 joves menors de 31 anys, dels quals 12 seleccionats van fer la presentació. Cal destacar un clar predomini de temàtiques com l’educació, la mobilitat i els e-commerce entre els projectes presentats.

La guanyadora ha estat Marina Alazand amb el projecte Emund, una productora de vídeos amb personatges de plastilina per apropar l’ensenyament més fàcilment a alumnes de preescolar i primària. El premi inclou una gratificació econòmica de 3.000 €, un programa d’acompanyament de tres anys, un viatge a Silicon Valley i l’opció d’optar a un premi de fins a 30.000 €, en cas de ser escollit el millor projecte Yuzz de tot l’Estat.

També han estat premiats els projectes Becure i Clodd amb una beca de 1.500 € i tres anys d’assessorament. Becure és una empresa que ven productes bonics per a la conscienciació sobre malalties estranyes liderada per Ingrid Carranza. Per la seva banda, l’Álvaro Pérez promou l’empresa Clodd de venta en línia de rellotges personalitzables.

Per últim, en el transcurs de l’acte també s’ha fet la presentació pública dels projectes guanyadors de la segona edició del programa d’acceleració d’empreses Tarragona Open Future. Els guanyadors, que ja es van donar a conèixer el passat 22 de març, són:

Guanyador (premi de 3.000 € + tres anys d’acompanyament a càrrec del Servei d’Emprenedoria de Tarragona Impulsa):

· Petits Enginyers, liderada per Adrià Garcés

Accèssits (premi de 1.500 € + tres anys d’acompanyament a càrrec del Servei d’Emprenedoria de Tarragona Impulsa):

· Jacint Subirats i Ignasi Martinez, de Cubikayak
· Gerard Ruf i Ariadna Queralt, de Matrice

Detinguts dos germans de Roda de Berà amb una plantació interior de 2.000 plantes de marihuana

Els agents van incautar 2.069 plantes de marihuana. Foto: Mossos d'Esquadra

Els agents van incautar 2.069 plantes de marihuana. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Roda de Berà van detenir el passat dissabte un home de 50 anys i una dona de 44 anys, tots dos veïns de Roda de Berà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut publica en la vessant del tràfic de drogues.

Els fets van tenir lloc aquest dissabte passat quan una patrulla de la Policia Local de Roda de Berà va adreçar-se a un incident on un home estava creant aldarulls. Un cop al lloc, els agents el van portar a casa seva. L’individu, en comptes d’entrar-hi, va marxar i va intentar entrar en una altra casa del mateix carrer que va resultar ser el domicili de la seva germana.

El pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d'EsquadraEl pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d'Esquadra

El pes total de la marihuana és de 386 quilos. Foto: Mossos d’Esquadra

Mentre els agents estaven escorcollant l’home, i ja amb la col·laboració dels mossos d’Esquadra, els policies van veure que al jardí de la casa hi havia un sistema professional de regadiu. A més, van localitzar extractors i altres estris com els que s’utilitzen en el cultiu indoor de marihuana. Llavors, es va contactar amb la germana de l’home qui va confessar que el seu germà li havia sostret, dies abans, les seves plantes de marihuana.

Amb l’autorització de la dona, els agents van accedir a la casa i van comprovar que hi havia tot un sistema per poder fer el cultiu intensiu de marihuana però no hi havia cap planta.

Un dels sacs amb les plantes incautades. Foto: Mossos d'Esquadra

Un dels sacs amb les plantes incautades. Foto: Mossos d’Esquadra

Per aquests motius, els dos germans van quedar detinguts per tràfic de drogues.

El mateix dissabte i amb autorització judicial, els investigadors dels mossos van fer un registre a casa del detingut ubicada al mateix carrer. A l’interior de l’immoble els agents van localitzar una plantació indoor amb 2069 plantes, làmpades, extractors i tot un sistema de cultiu professional. El pes total de la marihuana és de 358kg.

L'home havia robat les plantes a la seva germana dies abans de la detenció. Foto: Mossos d'Esquadra

L’home havia robat les plantes a la seva germana dies abans de la detenció. Foto: Mossos d’Esquadra

La dona detinguda va ser citada per a un judici al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell aquest dilluns. Pel que fa al detingut, va passar a disposició judicial aquest dilluns i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

El Port de Tarragona dóna a conèixer la seva estratègia intermodal a l’European Supply Chain & Logistics Summit

Genoveva Climent, directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona i Sylvia Franch, directora de Supply Chain de Covestro. Foto: Cedida

Genoveva Climent, directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona i Sylvia Franch, directora de Supply Chain de Covestro. Foto: Cedida

Un any més, el Port de Tarragona està present a l’European Supply Chain & Logistics Summit, un dels congressos de logística més importants d’Europa i que enguany s’ha organitzat a Barcelona. L’esdeveniment, que s’ha celebrat entre els dies 19 i 21 de juny, ha acollit a més de 550 professionals de tot el món, i entre ells directius d’empreses com Virgin, Unilever, HP, Nike o Procter and Gamble, grans productors amb un elevat volum d’importacions i exportacions arreu el món.

El Port de Tarragona ha participat amb estand propi a l’European Supply Chain & Logistics Summit, i ha pres part en les sessions de networking i les conferències que s’han organitzat sobre les tendències en la gestió de la cadena logística de la cadena de subministrament.

Un dels principals objectius comercials de la infraestructura portuària tarragonina és donar a conèixer les opcions que ofereix en intermodalitat i tràfic de contenidors, a la vegada que establir contacte amb grans empreses productores que tenen un paper decisor en la cadena logística d’importació i/o exportació.

La terminal intermodal ‘La Boella’ del Port de Tarragona permet agilitzar la transferència de mercaderies entre el transport marítim i terrestre. Aquesta infraestructura està ubicada en un espai estratègic al costat de la terminal de contenidors operada per DP World, del Punt d’Inspecció Fronterera, de la industria química i de la pròxima ZAL. La terminal intermodal està oberta a les empreses del territori i compta amb doble ample de via (ibèric i UIC).

La Costa Daurada preveu superar enguany el rècord de 19,7 milions de pernoctacions del 2006

Imatge de la roda de premsa dels representats dels sector turístic de la Costa Daurada. Foto: ACN

Imatge de la roda de premsa dels representats dels sector turístic de la Costa Daurada. Foto: ACN

La Costa Daurada afronta la millor campanya turística dels darrers anys. Segons les previsions del sector, enguany es podria superar el rècord històric de 19,7 milions de pernoctacions del 2006, just abans de l’esclat de la crisi. L’any passat ja s’hi va estar a prop, amb 19,6 milions de pernoctacions i 5,15 milions de turistes a la zona.

Entre gener i juny, la Costa Daurada central acumula un increment d’estades del 7%, amb repunts en el mercat espanyol (8%), irlandès (31%), italià (49%) o rus (47%). La inestabilitat geopolítica en països del nord d’Àfrica i Turquia ha permès captar més turistes, que ara el territori es proposa fidelitzar.

El sector també constata un augment del 10% de reserves anticipades, la qual cosa permetrà reduir les ofertes d’última hora i millorar la facturació. Els hotels preveuen xifres d’ocupació superiors al 90% durant juliol i agost, i els càmpings i apartaments, del 85%. També destaca la recuperació de l’Aeroport de Reus, amb un 29% més d’activitat, i l’aposta pel turisme esportiu com a element de desestacionalització de la temporada.

ACN

Els parquímetres quedaran inhabilitats divendres i dissabte per evitar actes vandàlics

Com cada any, i amb la finalitat d’evitar actes vandàlics per les festes de Sant Joan, els parquímetres de la ciutat quedaran tapats i, per tant, inhabilitats des de les 11 h del matí del divendres, dia 23 de juny i tot el dissabte, 24 de juny. Els parquímetres tornaran a estar en servei el dilluns, dia 26 de juny.

Així, doncs, no caldrà pagar per aparcar a les diferents zones blaves, verdes i taronges durant aquests dos dies i no hi haurà sancions. Igualment, els usuaris de les diferents aplicacions de pagament des del telèfon mòbil rebran un avís per tal que no treguin tiquet.

Protecció Civil atèn 14 trucades a Tarragona per l’onada de calor, que s’intensificarà fins Sant Joan

El termòmetre d'una farmàcia de Valls marcant temperatures superiors als 39 graus durant l'onada de calor. Foto: ACN

El termòmetre d’una farmàcia de Valls marcant temperatures superiors als 39 graus durant l’onada de calor. Foto: ACN

El telèfon d’emergències 112 va rebre durant l’onada de calor de la setmana passada un total de 14 trucades relacionades amb casos de cops de calor, insolacions, i altres afectacions provocades per les temperatures extremes. D’aquestes, 6 es van fer des del Baix Camp, 5 des del Tarragonès, i 3 des del Baix Penedès.

Al Camp de Tarragona, els valors més alts es van registrar a les comarques de l’interior. A la ciutat de Tarragona, la temperatura més captada per l’estació del Complex Educatiu van ser els 33,4 graus del passat dijous.

Tendència a l’alça pels propers dies

Episodis similars es podrien tornar a produir en els propers dies ja que, coincidint amb el començament de l’estiu astronòmic, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu una pujada contínua de temperatures que ja va començar ahir i s’allargarà fins al dia de Sant Joan.

El Departament d’Interior formula aquesta sèrie de consells per fer front a les temperatures extremes, per pal·liar-ne les conseqüències, i sobre com actuar en casos d’emergències relacionades amb la calor:

A casa

Controleu la temperatura

 • Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
 • A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la.
 • Estigueu-vos a les estances més fresques.
 • Recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat). Si no en teniu, mireu de passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats (centres comercials, cinemes, etc.).
 • Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua, etc.
 • Beveu aigua fresca de forma regular encara que no tingueu set.
 • Si teniu animals de companyia, procureu que no s’estiguin al sol i hidrateu-los.
Finestra dia

Al carrer

Eviteu el sol directe

 • Porteu una gorra o un barret.
 • Utilitzeu roba lleugera (cotó), de colors clars i que no sigui ajustada.
 • Procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
 • Porteu aigua i beveu-ne sovint.
 • Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba.
 • Eviteu sortir a les hores de més calor i eviteu les activitats físiques intenses.
Calor beure

Al cotxe

 • Eviteu viatjar amb cotxe durant les hores de més calor; porteu sempre líquids per hidratar-vos.
 • No deixeu mai els nens ni les persones especialment vulnerables a l’interior del vehicle amb les finestres tancades. Tampoc podeu deixar dins el cotxe amb les finestres tancades els animals de companyia.
 • Quan feu un viatge llarg, atureu-vos periòdicament per descansar i refrescar-vos.
 • Feu una atenció especial als canvis sobtats de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle.
No deixeu els nens sols i tancats dins el cotxe

Als àpats

 • Feu menjars lleugers, eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories (salses, fregits, arrebossats).
 • Preneu aliments rics en aigua (fruites, verdures i hortalisses); us ajudaran a recuperar les sals minerals perdudes per la suor.
 • Beveu molta aigua i sucs de fruita al llarg del dia, encara que no tingueu set.
 • No prengueu begudes alcohòliques.

 

Beveu força i vigileu l'alimentació

Ajudeu els altres

Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola

 • Mireu de visitar-los un cop al dia.
 • Ajudeu-los a seguir aquests consells.
 • Si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

 

Si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació

 • Aviseu urgentment els serveis mèdics o el 112.
 • Traslladeu-la a un indret més fresc.
 • Doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, fins que arribin els professionals de la salut.

Puigdemont inaugura l’Ampolla la nova planta d’ozó del Consorci d’Aigües de Tarragona

Puigdemont, amb Albert Abello, descobrint la placa. Foto: Cedida

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat el dimecres 21 de juny a l’Ampolla (Baix Ebre) la nova planta d’ozó del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

La planta, que substitueix el clor en el procés de potabilització, millora la qualitat de l’aigua, redueix l’impacte en el medi ambient i suposa un estalvi econòmic de fins a 200.000 euros anuals. El cap del Govern estava acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i del director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, a més del president del CAT, Albert Abelló.

La nova planta d’ozó s’ha construït en terrenys de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de l’Ampolla i dona servei als 62 ajuntaments i 26 indústries que formen part del Consorci. En total, 700.000 persones a l’hivern i prop d’1,5 milions durant els mesos d’estiu.

Després de la projecció d’un vídeo institucional del CAT, el president ha visitat la sala de control del Consorci, acompanyat del president del Consorci, Albert Abelló; del director-gerent, Josep Xavier Pujol, i dels alcaldes de Tarragona i Reus, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer, entre altres autoritats.

Tot seguit s’han desplaçat a la nova planta d’ozó, on ha descobert la placa commemorativa de la inauguració. L’acte s’ha tancat amb els parlaments institucionals de l’alcalde de l’Ampolla, del president del Consorci i del president Puigdemont.

La instal·lació, que substitueix el clor en el procés de potabilització, millora la qualitat de l’aigua, redueix l’impacte en el medi ambient i permet estalviar fins a 200.000 euros anuals.

Sopars sota el Foc oferiran 32 propostes amb un vermut solidari de col·laborador

La regidora de Turisme, durant la presentació del programa. Foto: Mauri

Del 27 de juny a l’1 de juliol tindrà lloc la 8a edició de l’esdeveniment gastronòmic “Sopars sota els Focs” organitzat per l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) al Passeig de les Palmeres, coincidint amb el Concurs de focs artificials celebrat a la ciutat.

El tret de sortida serà el dimarts 27 de juny amb la festa d’inauguració que en aquesta ocasió tindrà un caire solidari amb el vermut Musugorri com a col·laborador especial. Musugorri és un projecte que neix amb un objectiu fonamental: ajudar a les associacions que recapten fons per a la recerca del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

A partir de les 20h de la tarda, les cuines dels restaurants obriran per oferir 32 propostes gastronòmiques diferents en format de plats per 5 euros cadascun d’ells. A més, el mateix dimarts per la compra de cada plat es podrà adquirir el tiquet de la beguda per només 1 euro. La vetllada estarà amenitzada per l’exhibició de swing de l’associació TGN Swing. La recaptació obtinguda amb la venda d’ampolles de vermut Musugorri es destinarà a una associació d’investigació de càncer infantil vinculada a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Als, ja veterans restaurants, que participen (El Llagut, Quim Quima, Racó de l’Abat, Punt i a part i Entrecopes) s’hi suma el restaurant de cuina mexicana Frida que oferirà una proposta gastronòmica típica d’aquest país. Els amants de la cervesa podran gaudir de l’Espai d’Estrella Damm, que aquest any amplia la seva carta oferint un total de 10 referències. Aquells que ho prefereixin podran gaudir sota les estrelles de la proposta coctelera. “”Sopars sota els focs”, és una iniciativa que complementa molt bé el “Concurs Internacional de focs artificials”; un espectacle màgic i gastronòmic, nocturn i estiuenc, molt especial pels tarragonins i una agradable sorpresa pels turistes.” Diu la tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inmaculada Rodríguez.

Repsol i ACA mantenen el compromís de mantenir el cabal del Gaià, però la sequera ho dificulta

Imatge del reduït cabal del riu Gaià

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’empresa Repsol han dut a terme aquesta setmana la reunió anual amb entitats i ajuntaments per fer balanç de l’acord per a l’alliberament de cabals ecològics al tram baix del riu Gaià, que es va dur a terme al municipi de la Riera de Gaià.

Després d’un any amb molt poques pluges a la conca, s’ha informat del balanç de l’any hidrològic 2015-2016, en el que s’ha alliberat com a cabal ambiental el 16% de l’aportació d’aigua que va entrar a l’embassament del Catllar des d’octubre de 2015 a setembre de 2016 (uns 0,7 hm3 d’aigua).

En aquest període s’han alliberat cabals ambientals un 39% del temps (144 dies de 365). L’escassa entrada d’aigua a l’embassament no ha permès, no obstant, alliberar cabal generador (el darrer alliberament d’un cabal elevat va ser el novembre de 2015).

Tant l’ACA com Repsol continuen amb l’acord i l’alliberament de cabals ecològics i cabals generadors o crescudes controlades quan sigui possible, amb totes les precaucions necessàries i avisant a tots els municipis aigua avall.

Mitjançant aquesta sessió, i en compliment amb el conveni signat per l’ACA i Repsol fa set anys, es pretén exposar i fer partícep a les entitats i ajuntaments de la zona dels acords adoptats i les accions programades per continuar en la recuperació del cabal del tram final del riu Gaià, i es convida als agents implicats de la conca a participar en l’anàlisi de millores i balanç de les actuacions.

L’ACA va anunciar també que mitjançant un projecte europeu (SMIRES Cost Action) durà a terme una anàlisi de l’estat geomorfològic del riu des de l’embassament del Catllar fins al mar, per tal de tenir una valoració dels hábitats fluvials que permet mantenir els cabals ecològics alliberats. Els estudis es faran abans de finals de juny.

Tall de trànsit a la Baixada del Roser

Per obres de reparació del paviment de la Baixada del Roser, aquest carrer romandrà tancat al trànsit els propers dies 26 i 27 de juny de 8 a 20h i es podria allargar fins al 28.

Les tasques de control d’accés pel Portal de Sant Antoni i les indicacions de recorregut alternatiu per als vehicles autoritzats, les realitzaran efectius de la Guàrdia Urbana i no s’introduiran canvis en la senyalització estàtica, donada la brevetat de les obres.

El motiu d’aquestes tasques d’arranjament es deu a la recent reobertura al trànsit, ja que dos mesos més tard s’ha comprovat que el paviment requereix d’un reforç en l’asfaltat, perquè s’han produït uns lleus esfondraments pel pas de vehicles, al tram inicial de la Baixada del Roser a tocar de la plaça de Sant Joan.

El desperfecte es resoldrà construint una llosa de formigó d’una extensió aproximada de 2×3 metres sobre la qual es col·locarà un paviment asfàltic.

Creu Roja Tarragona amplia les places per acollir persones refugiades a la demarcació

Actuació de Creu Roja a Grècia. Foto: Stephen Ryan / IFRC

A partir de l’1 de juliol Creu Roja Tarragona comptarà amb 41 places a la primera fase d’acollida de les persones refugiades. L’actuació s’emmarca en les necessitats del Programa Estatal d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i refugiats/des.

Les nacionalitats més comuns dels sol·licitants d’asil a l’Estat Espanyol són veneçolana, ucraïnesa i també siriana.

Creu Roja Tarragona ha commemorat el Dia Mundial de les Persones Refugiades fent una xerrada oberta a la ciutadania per explicar la tasca de la institució tant a nivell internacional com local.

Creu Roja Espanyola està intensificant la seva intervenció amb persones refugiades dins i fora del nostre país. A Espanya, l’objectiu principal de la intervenció és l’acolliment i integració de les persones sol·licitants d’asil en la nostra societat.

Creu Roja compta actualment amb 1.756 places d’acolliment en 40 províncies, la qual cosa suposa que ha triplicat la seva capacitat en els últims mesos, sent el percentatge d’ocupació de més d’un 90%. S’espera poder ampliar aquesta xarxa fins a les 2.500 places aquest any. Un 27% dels atesos són menors d’edat.

A Tarragona el programa va començar el mes de maig de 2016 amb una vintena de places en la primera fase d’acollida. Un any després, el mes de juliol de 2017 aquestes places s’han duplicat i s’ampliaran a 41 en total a tota la demarcació.

Les persones que entren en el programa estatal d’acollida temporal per a sol·licitants d’asil tenen dret a una acollida residencial per un període de 6 mesos inicials amb possibilitat de pròrroga d’un màxim de tres mesos. El Programa d’Atenció a Sol·licitants d’Asil i Refugiats/des es completa amb una segona fase, anomenada d’integració, i encaminada a aconseguir la plena inserció d’aquestes persones a la societat.

Camps de refugiats de Grècia

Fora de les nostres fronteres, Creu Roja Espanyola contínua treballant a Grècia en els camps de Skaramagas i Ritsona, prestant cures d’atenció primària, primers auxilis i suport psicosocial. En tots dos camps continuem treballant en la neteja d’infraestructures d’aigua i sanejament, desinfecció de zones comunes, reparació de drenatges, distribució d’articles d’higiene, etc.

Des que s’iniciés l’operació, a Grècia s’han realitzat 200 missions amb diferents rotacions de personal.

Durant 2017, Creu Roja Espanyola continuarà donant suport a aquests camps, així com a l’àrea urbana d’Atenes, on molts refugiats manquen de serveis bàsics. Humanitat Imparcialitat Neutralitat Independència Voluntariat Unitat Universalitat Commemoració Dia Mundial Persones Refugiades.

VÍDEO | Emocionant rescat d’una ovella i dos cries que s’estaven deshidratant a Tarragona

El Santuari Gaia de Camprodon, un refugi per a animals de granja, va respondre el passat diumenge a la crida de dues persones de Tarragona, el Jonathan i l’Esther. Aquests van veure en una riera una ovella adulta amb dues cries recent nascudes, una de les quals estava molt deshidratada i en perill de mort per deshidratació, en plena onada de calor.

Sense dubtar-ho ni un instant dos membres del santuari, l’Ismael i la Lía, van agafar la furgoneta per anar a buscar-les, mentre el Jonathan i l’Esther seguien les indicacions del Coque, que els donava consells veterinaris sobre com atendre’ls per salvar la vida del més petit mentre no arribaven.

El primer que van fer en arribar els membres del santuari va ser estabilitzar la cria injectant-li sèrum. Els rescatadors es pensaven que la seva tasca no seria fàcil, però quan van agafar el més petit, la mare no va dubtar en seguir-los durant tot el camí perquè no se’n volia separar.

Durant el camí a la furgoneta van haver d’aturar-se diversos cops per atendre al Saulo, que és el nom amb què han batejat l’ovella que s’estava deshidratant. A la seva germana li han posat Sheila i a la seva mare Encarna. En el viatge cap a Camprodon van parar diversos cops en àrees de servei per posar sèrum al petit. Finalment van poder arribar al santuari, on el Saulo ja es troba fora de perill.

La mare d’una menor desapareguda creu que podria ser a Tarragona o Reus i demana ‘màxima difusió’ a la zona

La menor va ser vista per últim cop el passat divendres a Barcelona. Foto: Facebook

La menor va ser vista per últim cop el passat divendres a Barcelona. Foto: Facebook

La mare d’una menor desapareguda des del passat divendres a Barcelona va demanar ahir en una publicació al seu mur de Facebook “màxima difusió a Tarragona i Reus” de l’anunci de la desaparició, ja que diu que “hi ha possibilitats que estigui allí”.

La menor té 15 anys, es diu Chiara Oriolo i, segons afirma la seva mare, no sap res d’ella des del passat divendres 16 de juny, quan va sortir a treballar. Els Mossos d’Esquadra confirmen que dissabte la mare va posar una denúncia per la desaparició, tot i que no tenen constància que s’hagin fet diligències específiques a la zona. La mare desconeix com anava vestida, i no creu que s’endugués roba de casa.

En cas de veure-la o de tenir alguna informació sobre on és, s’ha de trucar al 112.