TARRAGONA 21

El PSC de Tarragona presenta una moció dels Jocs criticada pel PDeCat

El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció dels Jocs al ple de l’Ajuntament. Amb ella, el PSC vol reconèixer “la feina feta pels voluntaris i voluntàries, forces i cossos de seguretat, personal sanitari i personal de l’Ajuntament durant els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018”, segons cita el títol de la moció.

La proposta ha sigut criticada per grups municipals de l’oposició com el PDeCat. A més a més, la CUP també presentarà una moció per a què l’Equip de Govern assumeixi el desastre dels Jocs. Tot i això, el PSC afirma en la seva proposta que “l’èxit d’aquests XVIII Jocs Mediterranis 2018 ha estat un èxit de totes i tots”, deixant de banda els problemes que també ha patit l’organització.

Marta Calvo, bronze en la categoria de 57kg, posa amb voluntaris dels Jocs. Foto: David Aymerich.

Una afirmació que Dídac Nadal, portaveu municipal del PDeCat, ja ha qualificat “d’hipòcrita” i “desafortunada”. “S’utilitza als voluntaris i voluntàries com a salvavides i com a escut, és una moció on es tracta de reconstruir els Jocs amb mencions literals com ‘l’èxit dels Jocs’ o ‘hem aprovat amb nota'”,  ha manifestat Nadal, que ha assenyalat que a hores d’ara  “no tenim cap mena d’informació sobre el balanç dels Jocs Mediterranis”.

Del 22 de juny a l’1 de juliol d’aquest 2018, Tarragona va acollir els XVIII Jocs Mediterranis. Un esdeveniment amb unes xifres admirables: rècord de 26 països inscrits, gairebé 4.000 esportistes d’arreu del Mediterrani i 3.000 voluntaris i voluntàries, al que cal sumar molta més gent implicada en aquest projecte de ciutat. Tot i això, la bona imatge dels esportistes i les instal·lacions s’oposen a la mala imatge projectada a nivell internacional respecte a l’afluència de públic i organització de l’esdeveniment.

Dídac Nadal, el dia en que va ser presentat com a substitut d’Albert Abelló al grup municipal del PDeCAT. Foto: Tarragona21.

Segons el PSC ha comunicat a la seva moció, “mai la nostra ciutat s’havia enfrontat a un repte com uns Jocs Mediterranis, i si hem aconseguit aprovar amb nota, ha estat gràcies a ells i elles. Gràcies als voluntaris i voluntàries que s’han encarregat de la logística i l’organització de cara al públic i als i les esportistes”.

Així doncs, des del PDeCat opinen que “es tracta d’una moció molt allunyada de l’opinió pública, de l’opinió dels tarragonins i tarragonines”, ha apuntat Nadal, el qual ha aprofitat per tornar a “agrair sincerament l’extraordinària i lloable actitud i feina dels voluntaris i voluntàries”. Amb tot, el PDeCAT s’abstindrà a les dues mocions –tant la del PSC com una que també presenta la CUP– “per la seva poca solvència i per no ser encara el moment adequat”, ha conclòs Nadal.

Paral·lelament, la CUP també presentarà una moció al ple de l’Ajuntament. La intenció del Grup Municipal cupaire és que l’Equip de Govern assumeixi el desastre dels Jocs Mediterranis i deixi d’explicar mentides en aquest sentit. Alhora, a la moció s’intentarà acordar que, en el futur, qualsevol “brillant idea” de l’Equip de Govern no només es guanyi votant al Ple sinó que compti amb un consens realment ampli i no ens tornem a trobar amb el que suposadament havia de ser un gran esdeveniment col·lectiu i una ciutadania que quan no el rebutjava directament hi mostrava la més gran de les indiferències.

David Aymerich

El fanal del banc de marbre de la plaça Corsini s’encendrà des d’avui

Imatge nocturna del fanal

A partir d’aquest dijous, el fanal de l’històric banc de marbre de la plaça Corsini s’encendrà conjuntament amb la resta d’enllumenat públic de la ciutat. Així ho ha confirmat el primer tinent d’alcalde i conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, qui ha assenyalat que “amb l’encesa de la farola gairebé completem la recuperació d’un espai emblemàtic de la ciutat com és la plaça Corsini”.

El fanal original es va instal·lar a la plaça l’any 1998 i ha estat restaurat per tornar a ubicar-lo amb el banc de marbre. Així mateix, s’ha canviat el sistema elèctric dels punts de llum i els globus per tal que compleixen amb la normativa sobre contaminació lumínica. En les darreres setmanes s’han anat realitzant diverses proves per tal de comprovar el bon funcionament, amb resultats satisfactoris.

La CET reclama solucions als dèficits de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), organització que aglutina prop d’un centenar de col·lectius i associacions del territori, es mostra preocupada pels dèficits que arrossega l’àmbit de la sanitat al Camp de Tarragona. Així ho ha transmès la CET en una reunió celebrada aquest 18 de juliol a la seu de la coordinadora, en què 25 representants de diverses entitats s’han trobat cara a cara amb Roger Pla, gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona del Servei Català de la Salut, i amb altres directius de la sanitat tarragonina.

Imatge de la trobada de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona. Foto: cedida.

En la trobada, de més de dues hores, la Coordinadora ha plantejat al gerent territorial i als seus acompanyants fins a 12 punts que les entitats socials de Tarragona consideren cabdals per aconseguir una millor atenció sanitària per al conjunt de la ciutadania. Entre aquests punts destaca la necessitat de conèixer amb detall la futura remodelació del Joan XXIII, amb una relació concreta dels serveis i recursos que s’hi prestaran, així com la necessitat de posar en marxa una tercera unitat de una tercera unitat d’hemodinàmica, ja que les dues existents estan saturades.

Pla ha avançat que a finals d’any es disposarà del projecte final del nou Hospital i que l’administració ja s’està projectant l’obertura d’una tercera unitat d’hemodinàmica després d’haver comprovat l’alta activitat registrada en les dues que estan en funcionament.  Pla ha negat que s’estigui desmantellant el servei d’hematologia del Joan XXIII i ha insistit que el nou hospital mantindrà el seu estatus de centre de referència a la província amb tota la seva cartera de serveis ampliada.

Un dels punts que més debat ha suscitat és la inexistència d’un PET (aparell de tomografies) al territori, fet que obliga a derivar cada any molts pacients a Barcelona. Segons Ángel Juárez, president de la CET, “aquest tema és especialment preocupant perquè es dóna la circumstància que a l’Hospital Sant Joan de Reus hi ha aquesta tecnologia i aquesta no es fa servir sense que des del departament s’hagi donat cap argumentació convincent. Un cop més ens topem amb la manca de recursos”.

Una altra imatge de la reunió del CET. Foto: cedida.

La reunió, que ha estat tensa en alguns moments, ha servit per posar sobre la taula la necessitat de desplegar totalment el CUAT (Centre d’Urgència d’Atenció Primària) a la zona de La Granja. Des del Servei Català de la Salut s’ha informat que hi estan treballant alhora que han apuntat que s’està estudiant la possibilitat de desplegar aquest servei en un altre emplaçament, sense més concreció.  

Pel que fa a les llistes d’espera quirúrgiques i en les visites a l’especialista, la CET ha transmès la seva preocupació per la lentitud en l’accés al sistema, fet que afecta negativament la salut de les persones a les nostres comarques. És per això que es reclama una major dotació pressupostària per a la Regió que permeti posar al dia el sistema tant pel que fa a recursos tècnics com professionals tant en l’atenció primària com l’especialitzada.

Segons Ángel Juárez, la trobada “ha estat calenta en alguns moments perquè des de les entitats hem posat sobre la taula i sense embuts el que considerem que cal millorar. El Servei Català de la Salut ha vist el nostre poder de convocatòria i el nostre coneixement del sector sanitari, motiu pel qual hem decidit planificar reunions periòdiques de seguiment sobre tot el que es vagi decidint al territori i, en especial, sobre la implantació del Pla Estratègic de Salut que la Generalitat està elaborant per a Tarragona”. Juárez recorda que “l’esperit de la CET és el de confiar en les persones i en la seva professionalitat, però estarem atents perquè és evident que a Tarragona hi ha un alarmant dèficit pressupostari en Salut des de fa massa temps i això és una cosa que cal corregir immediatament. En la salut no es pot estalviar ni temps ni recursos”, ha conclòs Juárez.

Punts tractats en la reunió del 18 de juliol

1. Revisió de les llistes d’espera (especialistes encara que no siguin d’urgència, per fer proves “ressonàncies, ecografies, etc.).

2. Sanitat Pública Universal per a tots.

3. No al trasllat del servei d’Oncohematologia de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXII a un altre Hospital, creiem que són per raons polítiques que no pas clíniques i organitzatives. Aquest servei compta amb una llarguíssima trajectòria de bon funcionament i eficàcia, de notables èxits terapèutics, acadèmics i també socials. Ben integrat en les diferents assistències, sensiblement els de Medicina Interna, Pediatria o el Banc de Sang territorial.

4. Re apertura del servei de radioteràpia de l’hospital de Sant Joan antic

5. Activar el servei de radiologia, especialment el CUAT de la Granja (Centre d’Urgència d’Atenció Primària) perquè actuï coma a tal, inclòs el laboratori sec.

6. En què estat està la reforma de l’hospital Joan XXIII que ens van prometre fa 2 anys? Hi ha possibilitat de veure els plànols o el projecte de com serà?

7. Quan es reformi, obrir les plantes que estan tancades i fer més habitacions individuals o ampliar-les per tenir més intimitat.

8. Com pot ser que encara es pagui el lloguer de la zona universitària ja fa més de 15 anys? I no s’ha fet una obra nova.

9. Ampliar les habitacions d’aïllament invers, avui dia només hi ha 3 llits.

10. La instal·lació en Tarragona d’un servei de PEG.

11. Una tercera unitat d’hemodinàmica al tenir les altres 2 ja saturades.

12. Eliminar la pressió als doctors per la gestió i per acabar les visites ràpidament, inclòs tenen un temps límit per visita (encara que hagin trigat mesos a donar-les o siguin temes complicats), premiant-los si compleixen l’establert.

Redacció

La URV coordina un projecte per detectar amenaces de risc químic

Proporcionar sistemes fiables, de baix cost i de fàcil utilització per fer front a les amenaces de risc químic en llocs tancats i concorreguts per la població civil. Aquest és l’objectiu del projecte “Sensibilitat intel·ligent per a una resposta ràpida a amenaces químiques en objectius tous” – (SENSOFT), coordinat pel catedràtic de Tecnologia Electrònica de l’Escola Tècnica superior d’Enginyeria de la URV, Eduard Llobet, a través del qual es desenvoluparan nanosensors per detectar agents químics en teatres, centres comercials, estacions de tren i metro i aeroports, per exemple.

Els atacs terroristes que s’han anat produint al món posen en relleu que les àrees amb alta concentració de persones s’estan convertint en objectius de grups terroristes. D’aquí la transcendència del projecte europeu SENSOFT, que ha rebut el finançament de la UE a través de la convocatòria 2018 del programa Marie Sklodowska Curie Actions amb prop de 800.000 euros.

Eduard Llobet, director del grup MINOS (Microsistemes i Nanotecnologies per l’Anàlisi Química). Foto: URV.

 SENSOFT establirà una xarxa internacional i intersectorial formada per tres institucions acadèmiques (a banda de la URV hi ha la Universitat de Saragossa i la Universitat de Bordeus), tres centres tecnològics i les petites i mitjanes empreses europees, juntament amb dues institucions acadèmiques dels Estats Units i el Canadà. Coordinats per la URV, tots treballaran al voltant d’un programa de recerca conjunt sobre detecció primerenca d’agents químics en fase gasosa en llocs tancats i no protegits amb elevada concurrència de població civil. A través d’uns dispositius es localitzaran els possibles riscos a través de sistemes de sensors que donin la primera alarma davant de qualsevol situació irregular. A banda, es desenvoluparan dos sistemes més: unes trampes d’absorció de volàtils i un detector que permetrà detectar de manera més acurada el tipus de gas i quin tractament es requereix per a la població afectada.

 Llobet investiga sensors per localitzar de vapors en concentracions traça, en el rang de parts per bilió i parts per milió. Els seus últims projectes de recerca del Pla nacional en l’àrea de tecnologia electrònica i comunicacions s’han centrat en el desenvolupament de nanomaterials i la seva integració en dispositius sensors.

L’aportació del seu grup de recerca Microsistemes i Nanotecnologies per a l’Anàlisi Química de la URV al projecte es fonamenta en l’ús de materials basats en òxids metàl·lics nanoestructurats i en nanomaterials de carboni amb propietats de reactivitat específica per fabricar microdispositius de baix cost que permeten la detecció ultrasensible de les molècules objectiu directament en fase gasosa mitjançant mesures de residència elèctrica.

Els participants en el projecte SENSOFT intercanviaran habilitats i coneixements en aquest camp, en el de materials absorbents i detecció ultraselectiva Raman (SERS) i en el de xarxes de sensors sense fils i autònomes, que permetin el desplegament massiu de sistemes sensors que donin la primera alarma davant qualsevol situació irregular.  Les tecnologies de detecció en fase gasosa que s’estudien en el projecte SENSOFT tindran oportunitats de mercat no només en el camp de la detecció primerenca d’amenaces per agents químics sinó també en el camp de salut —diagnòstic de càncer o malalties cròniques mitjançant detecció de biomarcadors en alè o teixits—, monitoratge mediambiental, control de processos químics industrials, etc.

Llobet rebrà 150.000 euros de la Unió Europea (UE) per poder desenvolupar aquest treball, amb estades de mobilitat en empreses de Dinamarca, Alemanya i Portugal, i també a les Universitats de Michigan (EUA) i Waterloo (Canadà). El projecte comença aquest any i acabarà el 2022.

Redacció

Cambrils rememorarà els atemptats del 2017

L’Ajuntament de Cambrils portarà a terme un acte institucional de record als atemptats de Cambrils i Barcelona i d’inauguració del Memorial per la Pau el dissabte 18 d’agost. L’acte s’organitzarà el dia 18 d’agost d’aquest 2018 a les 10:30 hores, coincidint amb el dia que es complirà un any del tràgic succés a Cambrils.

Memorial a les víctimes dels atemptats de Cambrils i Barcelona el 18 d’agost de 2017. Foto: cedida.

El record al tràgic succès es realitzarà al passeig Marítim, davant del Club Nàutic de Cambrils, on es va perpetrar l’atac que, ara fa un any, va acabar amb una persona morta, set persones ferides i cinc terroristes abatuts.

En aquest punt, durant els dies posteriors a l’atemptat, es va crear un memorial espontani amb ofrenes i missatges que hi van anar deixant nombroses persones en homenatge a les víctimes de Cambrils i Barcelona. És per això que s’ha decidit que fos en aquest mateix lloc on ara s’instal·li el memorial de manera permanent.

Redacció

Buhos i Quim Masferrer actuaran a la Festa Major dels Pallaresos

Els Pallaresos ha presentat el programa de la sevas Festa Major de Sant Salvador 2018. Del 28 de juliol al 6 d’agost el municipi tarragoní gaudirà d’activitats ben diverses i esdeveniments com el concert del popular grup Buhos. També visitarà el poble el presentador Quim Masferrer. A més a més, Els Pallaresos celebra enguany el cinquè aniversari del Ball de Diables dels Pallaresos.

Concert del grup ‘Roba Estesa’ l’any passat als Pallaresos. Foto: cedida.

Per aquest motiu, la regidoria de Festes Maite Llonch ha volgut que tant la samarreta, la portada del llibre de festes, i el barret, estiguin dedicats a aquesta entitat del municipi. Dins del programa, destaca l’aposta per recuperar actes festius com la Baixada de Carretòmines, que aquest any celebra el seu desè aniversari.

Des de l’Ajuntament també s’ha recuperat la Gran Cursa Ciclista Ajuntament dels Pallaresos, que aquest any celebra la seva 44 edició. Amb tot, els més de 50 actes programats estan pensats per a tots els públics. L’Orquestra Meravella compartirà protagonisme amb la Loca FM, així com Ítaca Band, Hey Pachucos i Swing Latino.

Imatge d’una de les activitats populars de la Festa Major 2017. Foto: cedida.

Aquest 2018 el Mossen Joan Miquel Bravo serà el pregoner de les festes, al qual s’agraeixen els serveis prestats des de l’Ajuntament. Tot plegat, més d’una setmana de tobogants gegants, cinema a la fresca, activitats infantils, correfocs, gegants o la biciletada popular per gaudir com cal la Festa Major del municipi.

Més informació i el programa complet aquí: http://ajuntamentdelspallaresos.cat/noticia/572/festa-major-sant-salvador-2018

Redacció

Salou aprova l’agermanament amb Calvia, municipi de Mallorca

El ple de l’Ajuntament de Salou s’ha reunit avui en la sessió ordinària del mes de juliol en la que s’han aprovat, entre d’altres aspectes la modificació puntual del POUM referent a la regulació de les activitats musicals al municipi de Salou i l’actualització de la normativa sectorial. Aquest punt ha estat votat a favor pel govern (CiU i PSC), mentre que C’s s’ha abstingut, i PP, ERC, i Guanyem, hi han votat en contra.

Imatge d’arxiu del ple de Salou.

El segon dels punts que s’han tractat ha estat “declarar la plena eficàcia jurídica de l’adjudicació a Mercadona, SA, de la concessió demanial de la superfície i vol del solar propietat de l’ajuntament al costat de l’edifici del mercat municipal” per a construir-hi un supermercat, donat que s’ha complert amb el requisit d’atorgament de la llicència comercial que la condicionava. Aquest punt ha estat votat a favor pels grups del govern (CiU i PSC), mentre que C’s s’ha abstingut, i PP, ERC, i Guanyem, hi han votat en contra.

Un altre dels punts que s’ha sotmès a votació ha estat la sol·licitud del Club Nàutic Salou de pròrroga de la concessió municipal del port esportiu de Salou i de l’edifici social. Aquest acord ha estat votat a favor de manera unànime. Recordar que amb la pròrroga ja aprovada, des de l’Ajuntament s’està redactant un pla especial que defineixi com ha de ser el futur nàutic de cara a la nova concessió.

També s’han aprovat les tarifes i el calendari de funcionament del servei públic d’aparcament de vehicles automòbils en el pàrquing soterrat de la plaça Corona d’Aragó per l’any 2018. Aquest punt ha estat votat a favor pels grups de CiU, PSC, C’s, PP, i Guanyem, mentre que ERC s’ha abstingut.

Així mateix, s’ha aprovat la revisió de les tarifes del servei públic d’aparcament de vehicles automòbils en l’àmbit del carrer Barbastre, per l’any 2018. Aquest punt ha estat votat a favor pels grups de CiU, PSC, C’s, PP, i Guanyem, mentre que ERC s’ha abstingut.

Pel que fa a la sol·licitud de Reus Salut i Benestar S.L. d’autorització per transferir a favor de STS Gestió de Serveis sociosanitaris SL, els drets d’ús i explotació de la residència sòcio-sanitària construïda a l’Av. Pau Casals nº4, i els seus serveis complementaris, ha estat votat a favor de manera unànime.

El penúltim dels punts, el conveni de col·laboració entre el Síndic de Greuges de Catalunya i l’ajuntament de Salou, ha estat votat a favor de manera unànime.

El darrer dels punts ha donat llum verda a l’agermanament del municipi de Salou amb el municipi de Calvià, a Mallorca. Aquest punt ha estat votat a favor de manera unànime. L’alcalde ha volgut felicitar els regidors del consistori per votar a favor del primer agermanament de la capital de la Costa Daurada.

Redacció

Arriba a Prades la V edició de la Fira del Vi i del Cava

El proper cap de setmana, 21 i 22 de juliol, Prades acollirà la V edició de la Fira del Vi i del Cava. La fira ja es va consolidar l’any passat amb un gran èxit de participació, venent més de 3.000 tiquets de degustació. En l’edició d’aquest any, els amants del vi i el cava podran tornar a citar-se a Prades en un entorn únic en una fira que aposta pels productes de qualitat i proximitat.

Imatge promocional de la V Edició de la Fira del Vi i del Cava de Prades. Foto: cedida.

El tret de sortida de la fira es donarà dissabte a les 5 de la tarda fins les 10 de la nit a la plaça major. S’hi podran degustar els vins, caves de la zona i cervesa artesana i gaudir d’una àmplia varietat d’ofertes gastronòmiques locals amb parades amb productes de la terra com embotits i formatges i foodtrucks. Les degustacions estaran amenitzades amb música en directe de Domino’s Swing. Diumenge continuaran els tasts i la música durant tot el matí fins les 3 de la tarda.

El bars de la Plaça Major oferiran tapes elaborades per maridar amb els productes que oferiran els cellers i les marques cerveseres.

Redacció

Reus s’uneix a la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region

Pla mig dels alcaldes de Tarragona i Reus, donant-se la mà, un cop fet l’acord per entrar al patronat de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region. Foto: ACN.

Reus s’ha unit aquest dimecres al patronat de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region amb l’objectiu de convertir el territori en un espai que, a través de les noves tecnologies, sigui més respectuós amb el medi ambient i amable amb el ciutadà. Els alcaldes de Tarragona i Reus, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer, han signat l’acord que els permetrà treballar units en noves iniciatives socials i sostenibles, amb la Fundació Smart com a punt de trobada i coordinació.
Des de la Fundació, celebren que l’entesa fa que el territori guanyi en cohesió i se centrin a treballar per la sostenibilitat, vertebració i cohesió de la zona, a més de la seva internacionalització. Abans d’arribar a aquesta fita, s’havia assajat d’altres experiències, com la col·laboració conjunta en el PECT -Pla estratègic de Competitivitat Territorial- de Turisme sostenible, on la part de mobilitat era assumida conjuntament per Reus i Tarragona, o la Taula de la Pobresa energètica, feta conjuntament.
D’altra banda, ja s’havia fet evolucionar l’inicial Clúster TIC Reus en el Clúster TIC Catalunya Sud. De fet, una de les línies de treball se centra a aprofitar l’arribada de noves TIC a l’espai urbà, per a prestacions urbanes, per generar i potenciar un teixit local d’indústries i empreses d’alt valor tecnològic.
La Fundació Smart ja lidera i impulsa des de fa dos anys un grup d’una dotzena d’ajuntaments, a més de la Diputació per a coordinar formació i accions ‘smart’.
ACN

‘Idil·li’, l’obra de Marià Fortuny, s’exposarà al Centre Tarraconense El Seminari de Tarragona

S’inaugura l’exposició Idil·li, una visió contemporània de l’obra de Marià Fortuny que s’ubicarà al Centre Tarraconense El Seminari. Després de l’èxit de la publicació i l’exposició al Museu del Prado, Francisco Javier Ballester Guillén, conegut artísticament com Montesol, exposarà al Centre Tarraconense El Seminari una selecció d’apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc Marià Fortuny, gairebé una trentena d’obres en les quals, amb una pinzellada ràpida i molt viva, aconsegueix una visió contemporània de l’obra de Fortuny.
L’artista Francisco Javier Ballester va nèixer a Barcelona l’any 1952. Historietista i pintor, va ser el fundador, juntament amb l’editor Juan José Fernández, de la primera revista espanyola de còmic underground Star. També va ser membre del conegut grup de dibuixants El Rollo Emmascarado molt actius en les dècades dels anys setanta i vuitanta en la vida cultural de Barcelona.

L’exposició ‘Idil·li’ s’ubicarà al Centre Tarraconense del Seminari de Tarragona.

L’any 2017 va rebre per part de José Manuel Matilla, cap de Conservació de Dibuixos i Estampes del Museo del Prado, l’encàrrec de fer un còmic inspirat en l’obra de Fortuny. El resultat serà la història d’un viatge iniciàtic de joventut als anys setanta que parteix amb dues obres de Fortuny com a inspiració: Idil·li i l’Anacoreta, amb referents culturals com «Oda a la immortalitat» de William Wordsworth, la música de David Bowie i ressons literaris de la Beat Generation. La mostra també es farà ressò d’aquesta obra amb l’exposició de 60 originals del còmic.
L’exposició es podrà visitar fins el proper dia 7 d’octubre. Durant el mes de juliol estarà oberta de les 10.00 a les 13.30 h i durant els mesos de setembre i octubre, de les 10.00 a les 13.30 h, i de les 16.30 h a les 19.30 h. El mes d’agost romandrà tancada.
Redacció

La Costa Daurada ja ha acollit 2,4 milions aquest 2018

El sector turístic de la Costa Daurada, més concretament dels municipis del centre, com són Cambrils, Salou i Vila-seca, la Pineda, es mostren satisfets pels resultats assolits durant els primers sis mesos de l’any. Així, durant aquest període, segons les dades facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, les pernoctacions a la Costa Daurada han crescut un 2%, superant, per primer cop, els 8 milions.

Durant aquests mesos han visitat la destinació gairebé 2,4 milions de persones. Pel que fa als mercats, els que han augmentat més han estat l’alemany amb +20%, el britànic un +16,3%, l’holandès un +11,6%, l’italià un +11,9% i el belga un +10,1%. El mercat nacional, el més nombrós a la Costa Daurada, ha decrescut un -1,7%.

Pla general de banyistes a la platja de Salou.

Així, el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, ha manifestat que “tal com ja hem previst, enguany tindrem una bona temporada, però sense superar els rècords de l’any passat”. A més, ha qualificat els bons resultats d’aquests primers mesos com a “satisfactoris” i ha matisat que el creixement es deu a “la bona tasca en la promoció conjunta i a l’aposta pel turisme esportiu que estem fent amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca”.

Al juny s’han obtingut bones dades comparades amb 2016

Pel que fa a les dades concretes del mes juny facilitades per l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, a la Costa Daurada les pernoctacions han davallat un -2% respecte de l’any passat -cal recordar que el juny de 2017 va esdevenir un mes amb un creixement històric del 10%, respecte al 2016-. Així doncs, respecte les bones dades de juny 2016, el creixement ha estat considerable.

Farriol ha valorat el mes de juny com “un bon mes”. Segons ell, l’objectiu no és el de batre rècords de pernoctacions mes rere mes, sinó estabilitzar-nos i fidelitzar els visitants oferint-los més i millors serveis”. Aquest mes de juny s’han aconseguit un total de 2.997.153 pernoctacions a la Costa Daurada realitzades per més de 784.000 visitants, la qual cosa representa una estada mitjana de 3,8 nits (0,1 nits més que el juny 2017). Per mercats, cal destacar el creixement del mercat britànic un +18,4% i l’italià un +47,5%. El mercat nacional ha decrescut un -7,5%. La resta de mercats han tingut un comportament estable. Pel que fa a les poblacions més turístiques de la Costa Daurada, l’ocupació mitjana a Salou ha estat del 70,1%; a Cambrils, 73%, i a Vila-seca, la Pineda, 64,4%.

Al juliol comença la temporada alta

Pel que fa a aquest mes de juliol, Farriol apunta que “estimem que tindrem el nivell d’ocupació propi dels mesos d’estiu, tot i que segurament, serà una mica inferior a l’any passat. Algunes destinacions del Mediterrani que restaven tancades els darrers anys per la situació geopolítica, han retornat amb ofertes molt agressives”. A més, recorda que “encara hi ha places disponibles per a aquells habituals de les reserves de darrera hora”.

La FEHT i els Patronats de Turisme treballent de forma conjunta per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona. www.feht-turisme.org

Redacció

Els Mossos intervenen més de 900 plantes de marihuana al Baix Camp

Imatge dels Mossos d’Esquadra de les plantes de marihuana intervingudes. Foto: cedida.

Agents de la Policia de la Generalitat –Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Camp-Priorat– van detenir el passat 12 de juliol quatre homes, d’entre 28 i 46 anys, de nacionalitat sèrbia i veïns d’Almoster, Mont-Roig del Camp i Salou, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i per pertinença a grup criminal.

Els fets es remunten a principis de 2017 quan es va tenir coneixement de la possible existència de plantacions de marihuana amagades a l’interior de dues cases d’Almoster i Mont-roig del Camp. Durant la investigació els agents van detectar un grup d’homes, d’origen serbi, que de manera organitzada s’encarregaven del manteniment de les plantacions.  A més, durant les vigilàncies es va comprovar que els investigats prenien moltes mesures de seguretat per no ser detectats per la policia.

Els agents van descobrir fins a 905 plantes en diferents estats de creixement. Foto: cedida.

Un cop acreditada l’activitat il·lícita, el passat 12 de juliol es va realitzar dues entrades i perquisicions en dos domicilis d’Almoster i Mont-roig del Camp. A l’interior van localitzar diferents estances habilitades per cultivar marihuana, amb estructures muntades i aïllades per evitar la detecció tèrmica i dificultar la seva localització.

Durant l’escorcoll es va intervenir 908 plantes de marihuana en diferents estadis  de creixement i 36 quilograms de cabdells de marihuana secs preparats per una imminent distribució. A més, també es van trobar sofisticades instal·lacions formades per 2 extractors d’aire, 162 làmpades, 163 transformadors, 8 extractors d’aire industrial, 23 filtres de carboni, 18 ventiladors, 4 màquines d’aire condicionat, entre altre material.

Els municipis de Salou, Almoster i Mont-Roig són els indrets on s’han descobert les plantacions. Foto: cedida.

També es va comissar material per facilitar el cultiu i manteniment de les plantes, com pots de fertilitzants, sacs de terra, un centenar de llavorers i diferents estris pel conreu. Els agents també van comprovar que tota la instal·lació elèctrica estava connectada fraudulentament a la xarxa. Davant les evidències els agents van detenir els tres homes que hi havia a la casa de Mont-roig del Camp i una quarta persona que estava al domicili d’Almoster.

Tot  apunta que els detinguts es dedicaven a la distribució internacional de marihuana. Un cop aconseguien la substància, l’envasaven al buit i la distribuïen a l’estranger. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts van passar el dia 14 de juliol a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Reus, el qual va decretar l’ingrés a la presó dels quatre detinguts.

Redacció

La Diputació invertirà més de 4M per rehabilitar l’entorn del Castell d’Escornalbou

Les obres per abastir d’aigua potable i ordenar l’entorn natural i patrimonial del Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou ja estan en marxa. Amb aquests treballs s’inicia el projecte impulsat per la Diputació de Tarragona que preveu millorar Escornalbou i impulsar el seu entorn com a atractiu cultural, turístic i identitari al Camp de Tarragona i al conjunt de Catalunya. L’execució del projecte contempla una inversió superior als 4 milions d’euros. Aquesta primera fase tindrà un cost d’1.704.919 euros i comptarà amb un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)  de 613.908 euros.

Imatge actual del Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou. Foto: cedida.

A l’entorn del castell ja s’han començat a restaurar les construccions existents, reconstruint teulades de coberts, corralines, corrals i cases amb l’objectiu d’afavorir la interpretació de la vida monàstica i secular. A més, s’hi estan realitzant tasques per adequar l’espai exterior de les muralles i les balmes sota la roca perquè es puguin visitar. Es recuperaran basses, aljubs i el sistema de recollida d’aigües pluvials del castell, i es millorarà l’entorn dels Horts dels Frares. Totes aquestes reformes permetran recuperar els recursos naturals i posar en valor els elements etnològics i patrimonials que s’hi han trobat sota l’espadat del castell.

D’altra banda, aquests dies també s’han iniciat les tasques de preparació del terreny per  pujar la canonada que permetrà dur aigua potable al castell. Fins ara, l’abastament d’aigua al Castell Monestir d’Escornalbou es feia mitjançant camions cisterna. Per aquest motiu, s’ha projectat una canonada d’aigua des del pou municipal de l’Argentera. Es tracta d’una inversió imprescindible per al conjunt del projecte turístic de la Baronia d’Escornalbou. Aquesta actuació també contempla la connexió amb els serveis WC de l’exterior del castell i amb els altres elements que s’abasteixen d’aigua. Per últim, aquests dies s’han realitzat moviments de terres per tal de construir-hi una bassa antiincendis homologada pels Bombers.

Les reformes que s’estan duent a terme actualment a l’entorn d’Escornalbou formen part de la primera fase d’un projecte global de recuperació i millora d’aquest espai. En el marc d’aquestes millores, cap a finals d’any començaran les obres de restauració del mur de contenció del passeig dels Frares i de la Font del Sarraí i s’iniciaran les tasques d’interpretació que permetran construir un relat i senyalitzar l’entorn. L’any vinent es construirà una estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) per depurar l’aigua dels serveis WC i, durant el 2019 està previst que es treballi en la recuperació i millora dels camins i senders que relliguen les 7 poblacions amb el Castell Monestir d’Escornalbou.

Les excavadores ja han començat les obres als voltants del Monestir. Foto: cedida.

Projecte de recuperació del Castell i de l’entorn d’Escornalbou es produirà en tres fases

El projecte de recuperació i millora del Castell Monestir d’Escornalbou, copropietat de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, consta de tres fases:

1ª Fase: Millorarà l’entorn de la Baronia d’Escornalbou. S’està desenvolupant actualment.

2ª Fase: Preveu obres de conservació dels immobles del Castell Monestir: la restauració de l’església i de la torre, l’estabilització estructural de la planta noble, la rehabilitació de les golfes, la teulada i les antigues dependències de la família d’Eduard Toda, i la creació d’un espai d’acollida de visitants i d’una àrea de repòs.

3ª Fase: Servirà per a la promoció turística, cultural i de lleure de l’espai, acollint esdeveniments puntuals, impulsant activitats que atreguin el turisme cultural i familiar, i potenciant els esports de natura a la zona, entre d’altres.

L’operació Baronia d’Escornalbou té com a objectiu la posada en valor del Castell Monestir i el seu entorn, un tresor patrimonial i rural a pocs minuts de l’epicentre de Tarragona, conformat pels municipis de Riudecanyes, Vilanova d’Escornalbou, Colldejou, Duesaigües, Pradell de la Teixeta, l’Argentera i la Torre de Fontaubella. La muntanya d’Escornalbou, que dona nom a aquest petit territori, ha estat històricament un mirador excepcional sobre la Mediterrània.

Restes neolítiques, iberes, romanes, musulmanes i cristianes posen de manifest que la muntanya ha estat habitada al llarg dels segles, cobdiciada com a torre de guaita. Un territori rural, el de la Baronia d’Escornalbou, que té la seva icona en el castell-monestir, construït al segle XII, en el mateix moment que alguns dels monestirs medievals més cèlebres de Catalunya, fruit de la repoblació del territori arran de la conquesta cristiana.

Redacció

Els bancs instal·lats a la Plaza de los Abuelos de Bonavista no es mouran

En relació a les informacions periodístiques aparegudes sobre els bancs instal·lats al carrer 20 de Bonavista, el primer tinent d’alcalde i conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, ha afirmat avui que “els veïns i veïnes de Bonavista poden estar tranquils, ja que els bancs ubicats de l’anomenada Plaza de los Abuelos no es mouran del lloc que ocupen actualment”.

Martín ha explicat que “aquest dilluns es va donar ordre de revocar el decret que autoritzava la instal·lació d’una terrassa, a la qual es buscarà una nova ubicació que no afecti ni els veïns ni els elements de mobiliari urbà”. El primer tinent d’alcalde ha comentat que “des de l’Àrea de Mobilitat i la Brigada Municipal s’ha donat resposta ràpida a la situació, després de detectar la problemàtica i en comunicació amb l’associació de veïns del barri”.

Precisament, dilluns, la Brigada Municipal va collar els cargols d’un dels bancs que no estava del tot ferm. José Luis Martín ha assegurat que “la nostra prioritat és que la ciutadania tingui uns espais públics per gaudir-ne i per això els bancs del carrer 20 es mantindran en la seva actual ubicació”.

Redacció

ERC vol alliberar l’A7 de vehicles pesats al seu pas per Tarragona

El grup municipal d’ERC-MES-MDC defensa que l’autovia A7 al seu pas de Tarragona s’ha d’alliberar del trànsit rodat de vehicles pesats i buscar alternatives, com el desviament de camions per l’AP7. “L’A7 al seu pas per Tarragona ha esdevingut realment una ronda urbana més que una autovia i suporta un gran volum de pas de camions que hem de reduir per garantir la seguretat”, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà.

Els republicans recorden que l’A7 a Tarragona no disposa de carrils d’incorporació segurs perquè són massa curts i que al 2016, a proposta d’ERC, es va instar el govern de l’estat a actuar. “La solució pal·liativa del ministeri ha estat reduir la velocitat a 80 km/h al tram de l’A7 que passa per Tarragona, creiem que cal anar més enllà i evitar que hi circulin vehicles pesats”, afirma el portaveu d’ERC Pau Ricomà.

Imatge d’una de les sortides de l’A7 des de l’Avinguda Catalunya de Tarragona.

ERC presenta aquesta petició al plenari de divendres amb una moció en què insta el govern de l’Estat i el Servei Català de Trànsit a actuar fent circular els vehicles pesats per l’AP7. “La majoria de vehicles pesats que van de ruta acostumen a sortir de l’autopista per Altafulla i s’incorporen a l’A7 fins a Hospitalet de l’Infant, incrementant el trànsit per la circumval·lació de Tarragona. Tenint en compte que l’AP7 és gratuïta entre Altafulla i Vilaseca, la solució més fàcil i segura seria que circulin per l’autopista durant aquest tram”.

Des d’ERC expliquen que l’A7 suporta una intensitat mitjana diària de prop de 62.000 vehicles, un 20% més que fa quatre anys, dels quals vora 8.000 són vehicles pesats. “Amb aquest volum de trànsit creiem que val la pena estudiar la possibilitat de reduir el pas de camions tal i com s’està implementant en diversos trams de la N-340, com el que va des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès”, afirma Pau Ricomà.

En la seva moció, els republicans insten també el govern de l’Estat a realitzar les millores que ERC reivindica des de fa temps en els carrils d’accés així com la implantació de pantalles acústiques que redueixin l’impacte sonor que suporten els veïns que viuen a prop de l’autovia. Una altra petició que fan al govern de l’Estat és que s’estudiï la manera de millorar la connexió entre lA7 i l’AP7.

Redacció

La Petita Remullada i la Magí Tapa, novetats destacades de Sant Magí 2018

Els organitzadors de Sant Magí 2018 posen amb la innovadora samarreta de les festes. Foto: David Aymerich.

Gairebé 250 activitats (242) ompliran el retorn de les festes de Sant Magí. L’esdeveniment tarragoní aposta per un ampli programa després de la cancel·lació de l’any anterior degut als atemptats terroristes de Cambrils i Barcelona. Dins del programa destaca la recuperació de la Baixada de l’Aigua, l’incorporació de la Magí Tapa o la Petita Remullada. També hi haurà actuacions destacades com Ricky Martin a la TAP o Sergio Dalma al Camp de Mart. A més a més, Sant Magí distribueix per primera vegada una samarreta pròpia de les festes, fet que només succeïa amb Santa Tecla anteriorment.

Xavier González, Tècnic de festes de l’Ajuntament de Tarragona, ha assenyalat que “l’any passat va ser un Sant Magí realment trist” i, aquest any, “recuperem un Sant Magí potent”. Com per exemple la Magí Tapa, germana de l’activitat impulsada per les comparses de Carnaval a Santa Tecla (Tecla Tapa), del 17 al 19 d’agost. O la Petita Remullada, és a dir, la Remullada pels més petits. Una activitat que s’organitza també el dia 18 d’agost però, en aquest cas, a les 12 hores del mig dia. Respecte al vessant tradicional, González ha destacat que “celebrem els 25 anys de la recuperació de la Baixada de l’Aigua des del Santuari de la Brufaganya”, imatge del cartell d’aquest 2018.

Imatge de l’arribada de l’aigua de Sant Magí. Foto: Tarragona 21.

El programa de Sant Magí el complementaran moltes activitats ben diverses com les organitzades per La iMAGInada. Una entitat que, de la mà de Roger González, celebra la seva desena edició amb fins a 100 activitats programades. El Camp de Mart protagonitzarà del 14 al 19 d’agost tot tipus d’actes. Esdeveniments molt diversos, també pels més petits gràcies, paral·lelament, a la Petita iMAGInada. Per l’altre costat, també arriba la sisena edició de la Watermelon Pool. Un combinat de diversió, remullada i talls de síndria que enguany s’ubicarà a la Plaça Corsini.

Finalment, un dels plats forts musicals tornarà de la mà de l’Associació de Músics de Tarragona. En la seva 19a edició, el Festival de l’Associació de Músics de Tarragona ha programat a la Capsa de Música tarragonina fins a quatre hores de música. Talent local com per exemple el grup de música electrònica TMN o el cap de cartell Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes faran ballar els espectadors des de les 20 hores del dia 18 d’agost.

Imatge de la processó de Sant Magí al seu pas per la catedral. Foto: Tarragona 21.

Tant els actes de La iMAGInada com la Capsa de Música són totalment gratuïts i pretenen fer arribar la cultura de casa a tots els públics sigui quin sigui el seu poder adquisitiu. “La cultura l’ha de gaudir tothom”, ha expressat al respecte el director de La iMAGInada. Per acabar l’acte de presentació, la consellera de Festes Begoña Floria ha explicat que “des de l’Ajuntament seguim apostant per les festes de la ciutat”, exposant el pressupost de 80.000€ que costarà Sant Magí aquest 2018, les seves respectives activitats i, entre d’altres, la renovació del vestit de la gegantona Negrita, obra de Josep Maria Casas per recuperar el disseny original.

Pel que fa a la venda de les samarretes oficials de Sant Magí, aquestes ja es troben disponibles per 12€ (mateix preu de les samarretes de Santa Tecla) als següents locals:

– Fruites i Verdures Ton (c. Florenci Vives, 6)

– Radio Brey (pl. de la Font, 49)

– Trofeus Badía (c. Mossèn Salvador Ritort i Faus, 15)

– Casa Corderet (c. Merceria, 17)

David Aymerich

David Fernàndez i Pepe Beúnza es manifesten contra la repressió i per la llibertat als Jutjats de Tarragona

David Fernàndez, ex-diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, ha participat en una concentració realitzada davant dels Jutjats de Tarragona. Fernàndez ha assistit acompanyat del popular activista i assessor de l’Institut per l’Acció No Violenta, Pepe Beúnza, en un acte que es realitza a diari en el mateix emplaçament de la ciutat per donar suport i reivindicar la situació excepcional que pateix Catalunya.

El grup de manifestants que protesten a diari davant dels jutjats, avui amb David Fernàndez i Pepe Beúnza.

Fins a 50 persones s’han mantingut en silenci al llarg d’una mitja hora. Una acció i un gest que preten denunciar la represió i reivindicar la llibertat dels presos polítics catalans. Sota el lema Silenci, Rebel·leu-vos, els manifestants han exigit l’alliberament de les personalitats catalanes i han animat els col·lectius judicials i policials a que actuïn contra els actes amb els que no estiguin d’acord amb la causa.

Una concentració que ja porta 26 dies en actiu gràcies a l’empenta del col·lectiu organitzador. Els manifestants van començar la protesta el dia 11 de juny i està previst que continuin fent-ho fins el 31 de juliol. Una acció persistent que es porta a terme a diari, de dilluns a divendres, des de les 9 fins les 14 hores del mid dia enfront els jutjats. I, a més a més, realitzant 30 minuts de silenci de 12 a 12:30 hores.

David Aymerich

‘Amfiteatrvm’, la nova espectacular aposta turística a Tarragona

La regidora de Turisme Inma Rodríguez (dreta) al costat d’un gladiador protagonista d’Amfiteatrvm. Foto: David Aymerich.

La consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, ha presentat aquest dimarts una nova oferta per als vespres d’estiu. Del 27 de juliol al 25 d’agost es podran gaudir dues propostes cada cap de setmana, els divendres i els dissabtes. D’una banda, l’espectacle Amfiteatrvm –antic Tarragona Història Viva– permetrà a l’espectador viatjarà en el temps per veure com l’Amfiteatre es converteix en una petita Roma. Per l’altre costat, també s’organitzaran visites nocturnes a l’Amfiteatre, que inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts, produïda expressament, del primer capítol del premiat documental Ingeniería Romana.

Inma Rodríguez ha presentat la proposta amb l’equip de producció de l’espectacle i del nou documental, ha destacat l’aposta per oferir a la ciutadania i als visitants una oferta de qualitat durant els mesos d’estiu que posi en valor el patrimoni de Tarragona, la història de la ciutat i, particularment, l’Amfiteatre com a símbol turístic de la destinació. “La creació d’un producte turístic a l’Amfiteatre ajuda a posicionar Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial capdavantera en la reinterpretació de la història a través de la recreació en viu i de les noves tecnologies i contribueix a la consolidació d’una indústria cultural al voltant d’aquestes activitats, ja que s’ha comptat amb diferents agents del territori”.

D’esquerra a dreta: José Antonio Muñiz, Sandra López, Pep Vergé, Inma Rodríguez i Angel Arenas. Foto: David Aymerich.

La consellera ha incidit en què el pas de Tarragona Història Viva a Amfiteatrvm implica nombroses novetats, com són l’ampliació d’una a dues nits a la setmana, la conversió en un espectale de gran format amb un equip de 100 persones, la introducció d’un relat a la narrativa, l’aprofitament de les dues parts de l’arena i les millores tecnològiques a la pantalla gegant i les projeccions a l’arena.

Alhora, Rodríguez ha fet menció a la continuïtat d’alguns dels objectius ja marcats l’any passat, com aconseguir la immersió en la història de la nostra ciutat de forma accessible i atractiva per a totes les edats, de manera que el públic familiar segueixi sent el públic majoritari de l’espectacle (l’any passat ja va representar, de fet, el 85% de total) i que l’entrada assoleixi les bones xifres de la passada temporada, en què es va penjar el cartell d’entrades exhaurides en diverses sessions.

Pel que fa a les visites nocturnes, que tindran lloc de diumenge a dijous, la regidora de Turisme ha volgut destacar el caràcter innovador de la proposta, tant pel fet que és el primer cop que el públic pot visitar l’amfiteatre de nit, com pel fet que la visita inclogui un documental amb l’última tecnologia que parteix de l’exitosa sèrie Ingeniería romana, produïda per Digivision i RTVE.

Espectacle de reconstrucció històrica amb els grups Thaleia i Tarraco Ludus i amb pantalla gegant de vídeo l’any 2017.
Foto: Rafael López Monné

Pep Vergé, director artístic de la proposta, ha destacat com a molt positiu “incloure la història d’una trama personal d’un gladiador que vol venjar un amic”. Tot això en un “format de pel·lícula i un disseny d’audio innovador d’estil surround”, ha afegit Vergé al respecte. En definitiva, Amfiteatrvm és un espectacle “històric, rigurós i divertit”, ha tancat el director artístic.

Amfiteatrvm és un espectacle de gran format amb una forta aposta tecnològica

L’espectacle Amfitearvm compta amb més de 100 persones implicades, de les quals 50 sortiran a l’escenari, que aquest cop ocuparà les dues parts de l’arena. Les noves tecnologies estan integrades a Amfiteatrvm amb imatges que es projectaran en una  gran pantalla de 8m x 4,5m (10.000 lumens)  i també a l’arena (20.000 lumens), i cavalcaran d’un lloc a l’altre  amb una banda sonora envolvent.

A Amfiteatrvm veurem com neix un amfiteatre, viatjarem per l’imperi i descobrirem la història de Lupus, un gladiador disposat a lluitar per restablir una injustícia i assolir la glòria de la victòria, tot plegat amb una posada en escena important amb alta tecnologia. L’espectacle, les entrades del qual ja s’han posat a la venda aquest mateix dimarts,  tindrà lloc els divendres i dissabtes a les 22 hores, del 27 de juliol al 25 d’agost, i serà en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– per arribar a tots els públics.

Fotografia de família de l’equip que ha confeccionat el nou espectacle ‘Amfiteatrvm’. Foto: David Aymerich.

Amfiteatrvm oferirà visites nocturnes amb la projecció del guardonat documental Ingeniería romana

José Antonio Muñiz, productor de Ingeniería romana, ha confessat que “és un orgull ajudar a la ciutat mantenint la rigurositat i augmentant l’entreteniment”. Finalment, Muñiz ha subratllat també “l’important increment de mitjans tecnològics”.

D’altra banda, també s’han programat visites nocturnes a l’Amfiteatre que inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts del capítol dedicat a Tàrraco de la guardonada sèrie Ingeniería romana (Digivision-RTVE). Aquesta versió ha estat editada expressament per a l’activitat. Les visites amb projecció tindran lloc de diumenge a dijous, del 27 de juliol al 25 d’agost a les 22h (anglès) i a les 22.40h (castellà) i tindran el mateix cost que l’entrada regular a l’Amfiteatre.

Més informació:

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/amfiteatrvm

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/visita-nocturna-lamfiteatre

David Aymerich

Queda en llibertat el jove detingut per presumpta violació en un càmping de Tarragona

El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha deixat en llibertat el jove turista francès de 18 anys acusat d’una violació a una menor en un càmping de Tarragona. La decisió s’ha pres aquest mig dia degut a que la noia de 16 anys ha renunciat a declarar davant del jutge.

La víctima de la presumpta agressió, un noi major d’edat, no s’ha presentat a la seva citació, acollint-se al seu dret de no declarar. Conseqüentment, el jutge –avui de guàrdia– ha decretat la llibertat provisional del noi detingut. Tot i això, el jove seguirà a disposició judicial sempre que se’l requereixi per una causa oberta d’agressió sexual.

Imatge de jutjats de Tarragona. Foto d’arxiu.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la investigació seguirà al jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona, competent per seguir endavant amb les diligències, per la data dels fets.

Una trucada al 112 va alertar de la presumpta violació

Els Mossos d’Esquadra van detenir el migdia de dimarts un jove francès de 18 anys acusat de ser l’autor d’un pressumpte delicte d’agressió sexual. La víctima, una adolescent de 16 anys, també francesa, ha passat reconeixement mèdic a l’hospital de Santa Tecla. Una ambulància del SEM s’ha encarregat de dur-la a les instal·lacions sanitàries.

Una trucada al 112 ha alertat de la presumpta violació. El càmping es troba a la zona de Llevant. Segons sembla la noia estaria sota els efectes de l’alcohol i en aquest estat el jove hauria aprofitat per intentar cometre la violació.

Redacció

El citen a casa seva a Torreforta per defraudar la llum i li decobreixen una plantació de marihuana

Imatge del conreu de marihuana amb què es va trobar la Guàrdia Urbana 

Un home de 40 anys ha estat detingut aquest dimarts per la Guàrdia Urbana de Tarragona com a presumpte autor d’un delicte de defraudació del subministrament elèctric i d’un altre contra la salut pública.

Els agents es van dirigir al domicili de l’home, al carrer Passatge Francolí del barri de Torreforta, per lliurar una citació judicial. En arribar allà, es van trobar la porta oberta i van adonar-se que de l’interior provenia una forta olor a marihuana i se sentia soroll de ventiladors.

Un cop autoritzat el registre a l’immoble, es va constatar l’existència d’una plantació amb 60 torretes de marihuana, amb un pes aproximat de quatre quilos, així com una instal·lació elèctrica amb cinc transformadors per donar potència a tot el sistema, sistemes de canalització i d’extracció per evitar la forta olor que desprèn la plantació, sistemes de ventilació, sistemes d’enllumenat artificial i calorífics i sistemes de control de temperatura i humitat.

Durant el registre es van localitzar documents personals corresponents l’home resident a l’immoble. Diversos operaris d’una empresa elèctrica van desconnectar la instal·lació i van constatar que tot el cablejat estava enganxat al quadre de llum de l’edifici però sense passar per cap comptador. En concret, tot el cablejat provenia de la façana exterior de l’immoble fins a arribar a un pis situat als baixos. Un dels residents en aquest pis va manifestar que li havien demanat poder passar el cablejat de la llum, però que desconeixia l’ús que se’n feia.

L’autor del delicte, que tenia diferents antecedents policials i que suposadament va fugir del domicili quan va detectar la presència dels agents, ha estat localitzat i detingut per membres del torn de matí del cos policial prop de l’habitatge, pels volts de les 7.30 hores.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies