.

Imatge de les alumnes guardonades amb els representants de l’Ajuntament, IDETSA, l’institut i Alpiq. Foto: Cedida

El projecte empresarial “REVUI”, d’Èlia Sastre Farnós i Natasha Escoda Faraon, ha guanyat els XVII Premis Enfila el teu futur per a joves emprenedors, organitzats per l’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, amb la col·laboració d’Alpiq, les associacions empresarials del municipi, la regidoria d’Ensenyament i la Regidoria d’Ocupació, Indústria, Emprenedoria i Planificació estratègica. Aquest projecte proposa la venda i producció d’una revista de moda, cosmètica i alimentació ecològica.

L’acte del lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest divendres 17 de maig al migdia a la sala d’actes Rosa Izquierdo de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant i ha anat a càrrec de la directora d’aquest centre educatiu, Eva Zazurca; de les professores Lídia Escoda i Glòria Berrocal; del regidor de l’Àrea de Promoció econòmica, Ferran Conejo; del director de la central tèrmica de cicle combinat Plana del Vent d’Alpiq, Gorka Gandarias. Abans, la convidada d’aquesta edició, Lorena Omedes Insa, una emprenedora local que és consultora de màrqueting digital i disseny web, ha impartit una xerrada inspiradora als joves i els ha explicat el seu model de negoci. L’alcaldessa, Assumpció Castellví, ha clos l’acte.


Altres notícies:


En aquest escenari també s’hi han donat a conèixer el noms de les guanyadores del segon premi: Rosa Gabriela Coliu, Inma Dueñas Franch i Adriana Merino Ruiz, pel projecte empresarial “Mon Màgic” (un espai lúdic per a celebracions d’aniversaris tematitzats dirigits a infants) i els noms de les guanyadores del tercer premi: Alba Vázquez Céspedes i Vera Zambudio Martel, pel projecte “Superàpid” (una empresa que ofereix el servei de recollida de llistes de compra i l’entrega al domicili).

En aquesta 17a edició dels Premis Enfila el teu futur hi han participat un total de 31 alumnes del cicles formatius CFGS d’Educació Infantil i CFGM d’Atenció a persones en situació de dependència i també de 1r de Batxillerat de l’INS Berenguer d’Entença, que han presentat 15 projectes empresarials. En aquests treballs han analitzat tots els aspectes de màrqueting, organització, fiscalitat, inversió real i finançament. Per fer-ho, durant el curs, els estudiants han comptat amb l’ajut del professorat i del Servei d’Assessorament a Emprenedors que ofereix IDETSA.

Entre els criteris que ha valorat el jurat, hi ha l’originalitat de la idea de negoci, les àrees de màrqueting, de producció i qualitat, d’organització i gestió, la jurídico fiscal i l’econòmica financera; així com la coherència global, la presentació formal i l’ús d’eines de comunicació com el web, el blog o el vídeo.

En aquesta edició, els guardons han estat dotats amb vals de diners per gastar als comerços del sector tecnològic: de 1.200 €, per al 1r premi; de 810 €, per al 2n premi ; de 500 €, per al 3r premi. L’objectiu d’aquests guardons és promoure la cultura emprenedora entres l’alumnat de l’institut i ampliar el seu coneixement a altres alternatives laborals basades en el treball per compte propi.