.

La celebració està molt arrelada al municipi i cada any s’organitza un esmorzar popular i altres activitats. Foto: Cedida

Aquest proper diumenge, 19 de maig, els habitants de la Pobla de Mafumet estan cridats a compartir una de les celebracions més tradicionals i arrelades al municipi, com és la Festa de Sant Isidre. El patró de la pagesia ha estat, des d’antic, venerat a la Pobla, donada la llarga tradició agrícola del poble. Tal és l’estima pel patró dels agricultors que fins i tot la centenària cooperativa agrària del poble, fundada l’any 1917, en porta el nom.

Des de fa molts anys i tot coincidint amb el santoral, l’Ajuntament i Cooperativa Agrícola de Sant Isidre uneixen esforços per organitzar una celebració de marcat caràcter familiar.

L’activitat principal tindrà lloc a la zona de les Moreres i girarà al voltant de l’esmorzar popular que, com de costum, destinarà tota la recaptació a finalitats solidàries. El preu de l’esmorzar és de només 3 euros. Cada tiquet donarà dret a una safata que inclourà arengada, llonganissa, baldana o cansalada entre altres, a més de pa, tomàquet i una peça de fruita.


Altres notícies:


Els propis assistents a l’acte cuinaran el seu esmorzar a les barbacoes municipals i podran assaborir l’àpat a les taules especialment habilitades per a l’ocasió a la zona de les Moreres, on des de les 9.00 h s’hi habilitarà un punt de venda de tiquets per a tothom qui vulgui participar d’aquest esmorzar popular. Mitja hora després donarà inici l’àpat, mentre que a les 10 h obrirà portes el mercadet d’objectes de segona mà, organitzat per l’Associació Familiar Més 30. A la mateixa hora i fins al punt del migdia, els carros de cavalls recorreran la zona per oferir passejades.

A més, durant tot el matí el Parc de les Pobles acollirà una festa infantil, amb elements inflables i pinta cares per a diversió dels més petits, completant així el caràcter familiar d’aquesta tradicional celebració que, any rere any, aplega centenars de participants per gaudir d’aquesta jornada festiva.