.

La nova ordenança estipula sancions que poden arribar fins als 30.000 euros. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vila-seca ha instal·lat recentment vuit senyals que indiquen la prohibició d’abocar residus i escombraries a tot el terme municipal, i informen sobre la normativa i les sancions aplicables en cas de produir abocaments irregulars en llocs no autoritzats.

Les ubicacions d’aquestes senyals són al camí del Pontet (un dels accessos al polígon l’Alba), al camí de Mas Calvó (sortida C-14), al camí dels Morts, al camí dels Morts cruïlla amb camí Mas de Larrard, a l’accés del barri de la Plana, al camí del darrere del Mas d’en Gil, al carrer del Castell i a la plaça de Ramon Berenguer IV.


Altres notícies:


A més, en aquestes zones, està previst que s’instal·lin properament càmeres de videovigilància i càmeres lectores de matrícules per a poder efectuar, per part de la Policia Local, les investigacions i aplicar les sancions corresponents, evitant així actituds incíviques que malmeten l’entorn natural i suposen un greuge pel medi ambient.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, explica que “aquest és un primer pas ferm contra l’incivisme de tots aquells que fan abocaments incontrolats de deixalles fora dels llocs establerts”, tot recordant que “aquestes accions irresponsables no només afecten la neteja i l’estètica del nostre entorn, sinó que també tenen un impacte negatiu en el medi ambient i en la qualitat de vida de tothom”.

Fruit de la nova ordenança de Civisme, l’incompliment de la normativa podrà comportar una sanció de fins a 30.000 euros. Cal recordar que els residus especials i/o voluminosos cal dur-los a la Deixalleria Municipal. El seu horari d’obertura és de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h i els dissabtes de 9.00 a 13.00 h.