.

Seus de les cambres de Tarragona i Reus. En els pròxims dies començaran les reunions dels jurats provincials. Fotos: Arxiu

1.577 empreses opten al Premi Pime de l’Any 2024, el guardó de referència del món empresarial a Espanya, que convoquen anualment Banc Santander i la Cámara de Comercio de España, i té com a objectiu posar en valor el treball de les petites i mitjanes empreses com a generadores de riquesa i creadores d’ocupació.

El Premi aconsegueix enguany la seva vuitena edició i les xifres de participants augmentaran en els pròxims mesos, ja que falten les inscripcions a Albacete i Zamora, on el Premi Pime es convocarà al setembre.

El Premi Pime reconeix aspectes essencials de la contribució a la societat i l’economia de les pimes, que conformen el 99,8% del teixit empresarial d’Espanya: creació d’ocupació, amb especial atenció a l’ocupació indefinida; impuls del talent a través de la formació; l’activitat internacional, fixant-se en l’evolució de les exportacions i l’obertura a nous mercats; les iniciatives d’innovació i digitalització i els projectes socialment responsables.


Altres notícies:


Barcelona amb 104 empreses inscrites; Balears amb 81 i Madrid amb 73 són els territoris que presenten, segons número d’inscrits, la participació més alta. El Premi Pime de l’Any és una distinció que es convoca en 50 províncies i compta amb la participació de 54 Cambres de Comerç territorials, 13 Direccions Territorials de Banc Santander i les principals capçaleres de la premsa espanyola.

En els pròxims dies començaran les reunions dels jurats provincials que decidiran, entre tots els candidats, a cinc guanyadors: Premi Provincial Pime de l’Any, Accèssit d’Internacionalització, Accèssit de Formació i Ocupació, Accèssit d’Innovació i Digitalització i Accèssit d’Empresa Sostenible.

Els guanyadors provincials concorreran al Premi Nacional Pime de l’Any 2024, que es fallarà en el primer trimestre del pròxim any. També optaran al Premi Nacional, en les seves respectives categories i els guanyadors dels quatre accèssits.

10.753 pimes participants des de la creació del Premi

Les empreses interessades hauran d’emplenar el formulari d’inscripció que trobareu a les pàgines web de la Cambra de Valls, de la Cambra de Reus i de la Cambra de Tarragona, on també es poden consultar les bases del concurs.

El jurat valorarà en les seves deliberacions mèrits com la creació d’ocupació, amb especial atenció a l’ocupació indefinida; les accions de formació per als empleats; la internacionalització de l’empresa; les iniciatives de digitalització i innovació, així com els projectes sostenibles en què han participat.

El Premi Pime de l’Any es consolida amb aquesta vuitena edició com el guardó de referència per a les petites i mitjanes empreses espanyoles.  L’any passat, setena edició del Premi, es van inscriure un total de 1.740 empreses de les 50 províncies i van participar 52 Cambres de Comerç territorials, 13 Direccions Territorials del Banc Santander i les principals capçaleres de la premsa espanyola.

Des de 2017, any del seu llançament, ja són 10.753 pimes les que han participat en aquest certamen.