TARRAGONA 21

La Sra. Tomasa presenta el seu nou disc al Teatre Auditori del Morell

El conegut grup actuarà divendres 30 d’octubre a les 21 hores. Foto: Ajuntament

El Teatre Auditori del Morell serà pràcticament el primer escenari on el grup La Sra. Tomasa presentarà el seu nou disc, ‘Alegre però peligroso’. La banda barcelonina torna amb un tercer àlbum que conserva la seva identitat pròpia, amb cançons que combinen l’electrònica i sons llatinoamericans, però també amb una clara aposta per sons més actuals com el trap i l’afrobeat, sempre amb l’alegria i la vitalitat que els caracteritza.

El concert tindrà lloc divendres 30 d’octubre a les nou del vespre. Les entrades anticipades costen 10 euros i es poden adquirir trucant al Centre Cultural del Morell, al 977 84 21 76, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores. Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla, a un preu de 12 euros.

Mesures sanitàries

L’activitat es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat indicades en matèria cultural. Així, es realitzarà un control de temperatura i caldrà netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’espai, i durant tota l’estona s’haurà de portar ben posada la mascareta, mantenint la distància de seguretat amb la resta de persones. A més, tant l’entrada com la sortida es farà de forma esglaonada.

Cal recordar que l’aforament del teatre s’ha vist reduït al 50%, de manera que estan disponibles 190 seients en total.

Redacció

 

La dansa de Cafuné arriba al Teatre Auditori del Morell

La funció és una proposta que combina diverses arts escèniques i que es podrà veure divendres 16 d’octubre a les 21 hores. Foto: Ajuntament

L’escenari del Teatre Auditori del Morell ja és a punt per acollir l’espectacle ‘Cafuné’, de la companyia Du’K’tO. Una proposta per a tots els públics que es basa en la carícia com a gest relacional: una carícia dolça que en moments amaga sentiments de frustració, una carícia amarga que descobreix les intimitats més sinceres o una carícia juganera que desemboca a una infinitat d’aventures. L’equilibri harmònic entre aquestes avinences i desavinences és el que conforma les relacions humanes.

‘Cafuné’ és un duet acrobàtic que barreja dansa i circ, acompanyat per música en directe. La funció tindrà lloc aquest divendres 16 d’octubre a les nou del vespre. Les entrades anticipades costen 3 euros i es poden adquirir trucant al Centre Cultural del Morell, al 977 84 21 76, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores. Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla, a un preu de 5 euros.

Mesures sanitàries

L’activitat es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat indicades en matèria cultural. Així, es realitzarà un control de temperatura i caldrà netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’espai, i durant tota l’estona s’haurà de portar ben posada la mascareta, mantenint la distància de seguretat amb la resta de persones. A més, tant l’entrada com la sortida es farà de forma esglaonada.

Cal recordar que l’aforament del teatre s’ha vist reduït al 50%, de manera que estan disponibles 190 seients en total.

Redacció

 

El Morell inicia una campanya per fomentar el cens dels animals de companyia amb el lema ‘El teu amic, amb xip i censat’

El Morell arrenca, aquest mes d’octubre, una campanya per tal de fomentar el civisme i la tinença responsable d’animals de companyia. Així, sota el lema ‘El teu amic, amb xip i censat’, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament del Morell vol incentivar el cens de gats, gossos i fures, un tràmit obligatori i que no tots els propietaris saben que han de realitzar.

En cas de tenir gossos, gats o fures, doncs, només cal dirigir-se al consistori i sol·licitar el tràmit. Val a dir que és obligatori censar els animals en els tres mesos posteriors al seu naixement, o bé en el termini de 30 dies, a comptar des de la data de compra, regal o troballa d’aquest. Un cop censat, l’animal rep una targeta identificadora.

A més a més, el fet de complir amb l’obligació de censar l’animal al municipi comporta, de manera simultània, la inscripció de la mascota al registre de l’ANICOM de la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que a més de tenir censats els animals de companyia, també és obligatori portar-los lligats i recollir els seus excrements i netejar els seus orins. És per això que totes aquelles persones que censin els seus gossos rebran un kit d’assistència amb un dispensador de bosses i una ampolleta reutilitzable, de manera que els sigui més fàcil complir amb l’últim punt.

“El procediment és molt senzill”, indica la regidora, Rosa M. Sánchez, “i d’aquesta manera podrem tenir un millor control de les mascotes que hi ha al nostre poble”. I alhora, “contribuirem a mantenir els nostres carrers més nets amb el kit d’assistència que podran recollir gratuïtament els propietaris de gossos censats”, conclou.

Redacció

 

L’espectacle ‘Ye Orbayu’ puja a l’escenari del Teatre Auditori del Morell

Es tracta d’una proposta de circ amb música en directe que es podrà veure divendres 2 d’octubre a les 21 hores. Foto: Cesar Font

El teló del Teatre Auditori del Morell s’obrirà aquest divendres al vespre per rebre l’espectacle ‘Ye Orbayu’, de la companyia Vaques. Orbayu és el nom que en asturià es dona a la pluja fina i persistent. Ye, també en asturià, és la tercera persona del singular del verb ser. Una proposta de circ i amb música en directe, humor i equilibris, on els actors intenten ser com aquesta pluja fina, persistent i penetrant, per amarar-ho tot al seu pas d’un verd somriure. La resta, poesia visual i “noves dramatúrgies de l’humor”.

La funció tindrà lloc aquest divendres 2 d’octubre a les nou del vespre, i l’espectacle està recomanat per a majors de 8 anys. Les entrades anticipades costen 3 euros i es poden adquirir trucant al Centre Cultural del Morell, al 977 84 21 76, de dilluns a divendres de 17 a 21 hores. Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla, a un preu de 5 euros.

Mesures sanitàries

L’activitat es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat indicades en matèria cultural. Així, es realitzarà un control de temperatura i caldrà netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’espai, i durant tota l’estona s’haurà de portar ben posada la mascareta, mantenint la distància de seguretat amb la resta de persones. A més, tant l’entrada com la sortida es farà de forma esglaonada.

Cal recordar que l’aforament del teatre s’ha vist reduït al 50%, de manera que estan disponibles 190 seients en total.

Redacció

 

El Teatre Auditori del Morell, a punt per a una tardor cultural

La companyia Du’K’tO presentarà l’espectacle ‘Cafuné’, que fusiona dansa i circ. Foto: Ajuntament

Després que el passat divendres el Quartet Mèlt trenqués el gel i tornés a donar vida a l’escenari del Teatre Auditori del Morell, la cultura se succeirà, si no hi ha contratemps, amb pràcticament una desena de propostes que s’allargaran fins al mes de desembre.

Així, des de la regidoria de Cultura i Festes s’ha volgut “fer una aposta decidida per la cultura segura i, seguint totes les mesures de seguretat adients, programar concerts, funcions teatrals, espectacles de circ…”, expliquen les responsables de l’àrea, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera. Val a dir que algunes de les funcions són reprogramades del PrimaverArt, del cicle Dijous d’estiu o de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, amb el desig que finalment la ciutadania en pugui gaudir tot i l’estrany context global actual.

Propostes per a tots els gustos

La pròxima cita serà aquest divendres 2 d’octubre amb ‘Ye Orbayu’, de la Cia. Vaques; un espectacle de circ i amb música en directe. També passarà pel municipi la companyia Du’K’tO, que hi presentarà, divendres 16 d’octubre, la proposta ‘Cafuné’, que fusiona dansa i circ. I per acabar el mes d’octubre, divendres dia 30, serà el torn de la música, amb el concert de La Sra. Tomasa, que presentarà el seu nou disc ‘Alegre però peligroso’.

Ja al novembre, la companyia de teatre familiar La Baldufa oferirà ‘Embolic a la granja’, dissabte dia 14; dissabte 21 la companyia La Calòrica portarà a l’escenari ‘Ocells’, un dels millors espectacles del 2019 i que torna aquesta a la tardor amb gira i temporada a la sala Beckett de Barcelona; i dissabte 28 el públic gaudirà d’un clàssic, ‘La plaça del Diamant’, a càrrec de la companyia Eòlia.

Finalment, al desembre, Tornavís Teatre oferirà ‘Les qui venen amb mi’, un text de la morellenca Glòria Granell, divendres dia 4; i dissabte dia 12, espectacle d’humor amb Nothing de nothing.

Les entrades anticipades de totes les propostes es poden adquirir anticipadament trucant al Centre Cultural del Morell, al 977 84 21 76. Una hora abans de l’inici de cada espectacle també es podran comprar a la taquilla.

 Mesures sanitàries

Els actes es realitzaran seguint totes les mesures de seguretat indicades en matèria cultural. Així, es realitzarà un control de temperatura i caldrà netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’espai, i durant tota l’estona s’haurà de portar ben posada la mascareta, mantenint la distància de seguretat amb la resta de persones. A més, tant l’entrada com la sortida es farà de forma esglaonada.

Cal recordar que l’aforament del teatre s’ha vist reduït al 50%, de manera que estan disponibles 190 seients en total.

Redacció

 

La cultura torna al Teatre Auditori del Morell amb Imparables del Quartet Mèlt

El Quartet Mèlt ofereix un viatge musical en el temps que portarà el públic des de principis del segle XX fins avui dia. Foto: Ethel Braga

Aquest divendres el Teatre Auditori del Morell tornarà a obrir les portes des de l’inici de la pandèmia de Covid-19, i ho farà de la mà del Quartet Mèlt i de la seva proposta Imparables. L’espectacle estava programat pel 28 de març passat, però es va haver d’ajornar i, finalment, es podrà veure aquest 25 de setembre a les 21 hores.

En aquesta funció, el Quartet Mèlt ofereix un viatge musical en el temps que portarà el públic des de principis del segle XX fins avui dia. A partir de diferents escenaris històrics, com els cabarets dels anys 20, la Barcelona republicana, la visita dels Beatles o els Jocs Olímpics, entre d’altres, presentaran un espectacle amb bona música, humor i tendresa.

L’actuació té una durada de 90 minuts i està dirigida a tots els públics. Les entrades anticipades costen 10 euros i es poden adquirir anticipadament trucant al Centre Cultural del Morell, al 977 84 21 76. Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla, a un preu de 12 euros.

Mesures sanitàries

L’acte es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat indicades per evitar contagis de Covid-19, i caldrà que el públic assistent segueixi en tot moment les indicacions dels acomodadors de l’espai. Així, es realitzarà un control de temperatura i caldrà netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’espai, i durant tota l’estona s’haurà de portar ben posada la mascareta, mantenint la distància de seguretat amb la resta de persones. Tampoc es podrà tocar cap dels elements comuns o exposats.

A més, tant l’entrada com la sortida es farà de forma esglaonada. Mitja hora abans de l’inici de la funció es farà una primera entrada, i cada deu minuts es faran les següents, sempre per la porta principal del teatre. Per sortir, de la butaca 1 a la 10 ho faran per l’esquerra de la platea i per la porta principal del teatre; de la butaca 11 a la 20 sortiran per la dreta de la platea i per la porta que dona al carrer Desprats; i finalment el públic de l’amfiteatre sortirà per la porta lateral que dona al primer pis de l’edifici del Centre Cultural.

Cal recordar que l’aforament del teatre s’ha vist reduït al 50%, de manera que estan disponibles 190 seients en total.

Redacció

 

El Morell posa punt final a un Casal d’Estiu diferent

Una quarantena d’infants han gaudit de les activitats del casal durant totes les vacances escolars. Foto: Ajuntament

Amb l’arribada del mes de setembre, la regidoria de Benestar social de l’Ajuntament del Morell ha posat punt final a una edició més del Casal d’estiu. Així, un any més, el Centre Cultural del municipi s’ha omplert d’alegria, jocs, crits i música, i també d’infants amb ganes de passar-ho bé i gaudir del lleure en companyia d’amistats i monitores. “És un dels casals d’estiu més llargs de l’entorn, i això també suposa un enriquiment més gran per a tothom”, destaquen des de la direcció del casal, alhora que indiquen que “és un plaer poder seguir creixent en comunitat durant l’època estival”.

Val a dir que enguany la situació era diferent, tenint en compte la pandèmia de Covid-19, i es va afrontar com un repte. “Els infants havien acabat el curs de forma estranya i precipitada i, més que mai, havíem de fer-los protagonistes”, explica la directora del casal, Susanna González.

En aquest sentit, l’equip de monitores ha vetllat en tot moment perquè fossin els mateixos infants els que marquessin el ritme de les activitats, i els han proposat tota mena d’activitats perquè ho passessin d’allò més bé, com ara jocs, manualitats, gimcanes, piscina… En total, una quarantena d’infants i famílies han confiat en el casal municipal morellenc per passar les seves vacances escolars.

Pel que fa a la higiene i seguretat, “és un aspecte que vam treballar des de bon inici amb la direcció del casal”, exposa la regidora de Benestar social, M. Jesús Valldosera. Així, “es va reforçar el servei de neteja i sempre s’han seguit els protocols”, continua la responsable de l’àrea. A més, hi ha hagut contacte directe amb el CAP del Morell, un aspecte que ha esdevingut clau. Sense dubtes, el casal ha complert amb el seu lema d’enguany: ‘Fem d’aquest estiu un bon estiu!’

Redacció

 

L’Ajuntament del Morell prorroga fins al 30 de setembre el termini de recepció de propostes dels pressupostos participatius

Imatge de l'Ajuntament de El Morell

Imatge de l’Ajuntament de El Morell

A les portes del mes de setembre, i segons les primeres previsions, només faltarien uns dies perquè finalitzés el termini de recollida de propostes de la segona edició dels pressupostos participatius del Morell. Un període d’un mes i mig durant el qual la ciutadania ha fet arribar una trentena d’idees de tota mena.

I justament per tal que tot el veïnat morellenc pugui seguir participant, la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament del Morell ha decidit allargar el termini de recepció de propostes fins al 30 de setembre. “Estem molt contents amb la resposta que hi ha hagut fins ara, però entenem que amb les vacances potser algunes persones no han trobat el moment per aportar el seu gra de sorra a la iniciativa”, indica l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet, “de manera que hem convingut allargar un mes el termini de recollida de propostes, de forma que tothom pugui dir-hi la seva”.

Totes les persones que resideixin al municipi podran presentar un màxim de dues propostes que podran lliurar de forma presencial a les oficines municipals, retallant la butlleta del tríptic que han rebut a les seves cases o descarregant el formulari, o bé omplint el formulari online a través d’aquest enllaç.

Les propostes han de seguir una sèrie de criteris exposats a la web del procés, com ara correspondre als capítols 4 o 6 del pressupost municipal, no superar la partida econòmica reservada o ser viables legalment i tècnicament.

L’entitat #femmorell organitza un taller sobre els pressupostos participatius

Val a dir que aquesta edició és la primera en què veïnes i veïns poden elaborar propostes per al procés, després que la passada servís d’aprenentatge per a totes les parts implicades. En condicions habituals s’hauria organitzat algun tipus de sessió formativa per tal d’ajudar la ciutadania a posar sobre paper les seves idees, però la pandèmia de la Covid-19 ho ha posat tot una mica més complicat, i per això es va habilitar un correu electrònic, participacio@elmorell.cat, per tal que s’hi pogués adreçar qualsevol dubte o consulta a l’hora de redactar les proposicions.

A més, la plataforma veïnal #femmorell ha organitzat per aquest dijous 27 d’agost a les 17 hores un taller sobre els pressupostos participatius. Es tracta d’una jornada de debat i reflexió per agrupar, redactar i acompanyar qui tingui dificultats per fer propostes.

Cal recordar que en aquest nou procés, que manté el lema “Al Morell, la teva opinió compta”, el consistori posa a disposició del veïnat 70.000 euros del pressupost municipal del 2021, 20.000 euros més que en la passada edició. Un cop finalitzat el termini de recollida de propostes s’iniciarà la fase de validació, en què una comissió tècnica formada per personal municipal les valorarà i determinarà si compleixen amb tots els criteris, alhora que en calcularà el cost aproximat.

Es preveu que la votació, en la qual podran participar totes les persones empadronades al Morell i majors de 16 anys, es pugui dur a terme a partir del 30 de novembre i fins al 13 de desembre, mentre que la presentació dels resultats i el retorn es farà a finals de desembre o principis de gener.

Tots els detalls sobre aquest procés es poden consultar al tríptic que s’ha editat i també a la pàgina pressupostos.elmorell.cat.

Redacció

 

Es convoquen les sis places de vigilant per a la Guàrdia Municipal del Morell

La Guàrdia Municipal estarà situada a la planta baixa de l’Ajuntament Vell, on ja treballa el seu cap, i on també es troba l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, així com altres serveis municipals. Foto: Ajuntament

Ja s’ha obert la convocatòria de les places de vigilant per a la Guàrdia Municipal del Morell. En total, sis places de règim funcionarial que serviran per dotar el cos del personal necessari per operar. Les persones interessades a optar a les places poden obtenir tota la informació i inscriure’s al procés a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, a l’apartat de recursos humans.

Aquest tràmit és pràcticament l’últim pas abans de poder posar totalment en marxa aquest servei, que va començar a caminar ja fa uns anys. De fet, el cap del cos de vigilants, Manel Catalán, ja fa més d’un any i mig que va prendre possessió del càrrec i va iniciar el camí d’aquest operatiu. En el darrer ple celebrat al consistori, el passat 30 de juliol, “ja vam aprovar el reglament regulador del servei de Guàrdia Municipal, així com el conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit sobre l’assumpció de les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes”, detalla l’alcalde del municipi, Eloi Calbet. “D’aquesta manera, ja està gairebé tot a punt perquè el cos comenci a funcionar amb totes les garanties”, remarca.

“Amb el cos ja en marxa, tot el municipi estarà cobert, en qualsevol aspecte, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto Ortega, “de manera que la ciutadania notarà una clara millora de la seva qualitat de vida”.

La Guàrdia Municipal estarà situada a la planta baixa de l’Ajuntament Vell, on ja treballa el seu cap, i on també es troba l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, així com altres serveis municipals.

Redacció

 

El Morell renova el parquet de la Llar d’Infants

Imatges de les obres que s’estan duent a terme. Fotos: Ajuntament

Aquest mes d’agost s’han posat en marxa les obres de renovació del parquet de la Llar d’Infants del Morell. Segons informa el consistori, es tracta d’una important inversió per tal de substituir el terra d’aquest centre educatiu municipal, que era de fusta i s’havia deteriorat amb els anys, per un parquet sintètic, més resistent i segur, pensat especialment per a la canalla.

És per aquest motiu que la llar romandrà tancada aquest mes d’agost. Una situació de la qual es va avisar amb antelació les famílies usuàries per tal que els afectés el mínim possible.

Redacció

 

L’Ajuntament del Morell suspèn el que resta del cicle cultural ‘Dijous d’estiu’

Imatge d’una de les actuacions programades.

L’Ajuntament del Morell, des de la regidoria de Cultura i Festes, ha convingut suspendre el que resta del cicle cultural ‘Dijous d’estiu’. En total, cinc propostes de circ, música i teatre de carrer que havien de tenir lloc des del pròxim 13 d’agost fins al 3 de setembre. Pocs dies després d’haver ajornat la segona setmana de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, el consistori lamenta haver de prendre de nou una decisió d’aquest tipus, però creu que ara cal ser conseqüent i evitar riscos pel que fa a la pandèmia de la Covid-19.

Malgrat això, val a dir que les regidores, M. Jesús Valldosera i Mònica Casas, estan molt satisfetes de com es van desenvolupar les primeres cites d’aquest cicle cultural, entre el 2 i el 16 de juliol, en què va quedar palès que es pot dur a terme cultura segura. “El públic va ser molt responsable i va complir amb totes les mesures adoptades, mentre que els artistes van agrair molt el fet de poder actuar en la situació actual”, indiquen.

Redacció

 

Lleure per a tothom al Casal d’Estiu del Morell

La directora del casal, Susanna González, exposa que “els infants apliquen les mesures amb naturalitat i porten la mascareta pràcticament sempre”. Foto: Ajuntament

Des de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament del Morell s’ha treballat molt per tal de poder obrir les portes del Casal d’Estiu en aquest any tan atípic, sempre tenint al cap la seguretat i tots els protocols marcats per la Generalitat de Catalunya en relació amb la Covid-19. En aquest sentit, la directora del casal, Susanna González, exposa que “els infants apliquen les mesures amb naturalitat i porten la mascareta pràcticament sempre”, alhora que afegeix que “tot i les limitacions i les indicacions que hem de seguir, per salut, el més important per nosaltres és que desconnectin i s’ho passin d’allò més bé”.

Un objectiu que aconsegueixen amb multitud d’activitats, com ara jocs, manualitats, gimcanes, piscina… I també amb jornades especials com ara la que van viure amb la visita de diversos animalets del Corral de Neri. Fins ara, una trentena de nenes i nens de P3 a 6è de primària han gaudit del Casal d’Estiu, que continua en marxa fins al 10 de setembre.

Aquesta opció de lleure per als mesos de vacances dels més petits ofereix horari de 9 a 14 hores amb possibilitat d’acollida i sense menjador, i les famílies interessades poden demanar més informació i inscriure els petits i petites enviant un correu electrònic a centreobert@morell.altanet.org o trucant al telèfon de 977842639 de 9 a 13 hores.

Redacció

 

El Morell ajorna la segona setmana de Festa Major després de la ‘imprecisa’ compareixença de Torra

Imatge d’un dels actes de la festa major del passat cap de setmana. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament del Morell pren la decisió d’ajornar la segona setmana de Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. El consistori agafa aquesta determinació després de la «imprecisa roda de premsa realitzada aquest dilluns pel president de la Generalitat, Quim Torra», en què va fer una crida a la responsabilitat i apel·lava a què els pròxims 10 dies poden ser els més determinants d’aquest estiu. Per això, aquest mateix dilluns a la nit, l’alcalde Eloi Calbet va convocar una reunió d’urgència amb tots els regidors i regidores en què es van valorar totes les opcions i, finalment, es va optar per ajornar els actes que estaven programats des d’aquest dimarts 28 de juliol i fins al pròxim dilluns 3 d’agost.

Malgrat això, val a dir que els primers dies de festa es van desenvolupar amb totes les garanties. “Totes les persones assistents van complir amb totes les mesures establertes i es van comportar amb molta responsabilitat”, indiquen les regidores de Cultura i Festes, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera, “la qual cosa ens fa estar molt orgulloses de la nostra ciutadania”.

“Durant aquest temps hem demostrat que es pot fer cultura segura”, reivindica l’alcalde, Eloi Calbet, “però la situació d’indefensió en què ens trobem les administracions locals ens fa prendre una decisió prudent”. Així mateix, “serem valents i donem a totes les companyies una carta de compromís per tal de reprogramar les seves actuacions més endavant”, continua Calbet, tal com ja es va fer amb les del primaverArt. De fet, “el nostre municipi sempre ha apostat per la cultura i ho seguirà fent, passi el que passi”, rebla l’alcalde.

Finalment el consistori morellenc vol fer constar la tristor que suposa anunciar aquesta notícia, alhora que demana responsabilitat a la ciutadania per als pròxims dies, sense caure en el parany de l’alarmisme social que s’ha creat en les darreres setmanes.

Redacció

 

Bones sensacions després del primer cap de setmana de Festa Major al Morell

Diverses imatges corresponents als actes duts a terme aquest passat cap de setmana. Fotos: Ajuntament

Ja han passat els primers quatre dies de la Festa Major d’estiu del Morell, dedicada als patrons Sant Abdó i Sant Senén, i les sensacions que queden «són molt positives», segons s’assegura des del consistori per mitjà d’uba nota de premsa. De fet, i tenint en compte l’excepcionalitat de la situació enguany, des de la regidoria de Cultura i Festes, les regidores Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas volen “agrair el bon comportament que tota la ciutadania ha tingut als actes programats”. Així, les activitats que s’han realitzat fins ara —sempre amb reserva prèvia, aforament limitat, distància social, ús de mascareta i rentat de mans freqüent— “han anat molt bé gràcies a la responsabilitat de tothom”, continuen. En aquest sentit, també destaquen que tothom va comprendre que els grups havien d’entrar al recinte conjuntament, que calia evitar les aglomeracions, i que s’havia de portar la declaració de responsabilitat individual degudament emplenada.

El tret de sortida, en el marc del Sant Jordi d’estiu, va ser el passat dijous 23 amb la presentació del llibre Del procés a la revolta, d’Albert Mercadé. Un acte que va comptar amb la presència del fotoperiodista Pau Venteo, també autor del llibre, i que va culminar amb l’actuació de Lu Rois, David Caño i David Fernàndez amb la proposta “3 en 1”. Divendres va ser el torn de Carman, un espectacle de la companyia Javier Ariza que formava part de la programació del primaverArt, i de la música de La Soul Machine.

Dissabte la música també va ser protagonista, amb el primer vermut de cistell, amb Reig Bord PD, i el concert de The Zebrass Marching Band. Finalment, diumenge es va realitzar l’esmorzar popular de l’Associació Taurina del Morell, el segon vermut de cistell, amb Canya d’or Deluxe, i la cultura popular es va fer seva la tarda amb l’actuació del Ball de Diables Petits del Morell.

Redacció

 

La Festa Major del Morell sorteja el coronavirus amb el vermut del cistell i a ritme de Tom Jones

Un els grups de vermutairs, avui al Morell. Foto: Tarragona21

Segurament mai haurà costat tant organitzar un simple vermut popular de Festa Major. Aquest migdia, l’entorn de la Rambla del Morell semblava Fort Apatxe amb els confederats tancats en un recinte on es controlava qui entrava i quina temperatura registraven. Només ho podien fer aquells que prèviament havien reservat entrada i només amb família i amics. Els passavolants, tant propis de les festes majors, eren enemics del poble, eren els indis, i aquesta no era la seva reserva. Els afortunats que duien la documentació confederada en regla, el vermut, el portaven des de casa -d’aquí ve el nom de vermut de cistella-, com els refrescos o la menja.

El recinte estava disposat amb agrupacions de taules, totes elles amb una para-sol, grups de 12 persones com a màxim i de quatre com a mínim. Els laterals del carrer presentaven a banda i banda allargades llotges com si fos un teatre, situades en un plànol superior a la ‘platea’ on es reunien tantes taules. Fins a 300 seients hi havia disposats i han estat finalment 160 els vermutaires que hi han assistit, una bona colla de grups de joves entre ells. No ha punxat la vermutada del cistell. Tres accessos diferents havien estat disposats per evitar les aglomeracions de gent, comentaven les regidores de Cultura i Festes,  Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas, avui en el paper de sergents del regiment.

Joan Reig, bateria dels Pets, fent de punxadiscos. Foto: Tarragona21

Al centre de l’escena, Joan Reig -àlies Reig Board PD- punxava discos de vinil de Tom Jones i els grans de la música pop i discotequera dels 60’s i 70’s. El vermut de cistella es repetirà aquest diumenge i les dues regidores coincidien: ‘Ja veurem com es desenvoluparà la festa els propers dies, estem pendents del que dictin les autoritats i d’una reunió que celebrarem dilluns a l’Ajuntament’. Si Lleida hagués tingut aquest nivell de rigor, potser no haurien viscut el calvari que els toca passar.

A les dues del migdia, el sol començava a imposar-se després d’haver-se amagat rere els edificis alts prop d’una hora i permetent així que guanyés espai una ombra refrescant, mentre de fons se sentia a modus de premonició: ‘Black is black’.

Més informació de la Festa Major en aquest enllaç.

J. Garcia

 

Més de 60 joves gaudeixen del Campus de tecnificació del CD Morell

L’entitat finalitza aquest divendres el seu tradicional campus de tecnificació. Foto: Ajuntament

Aquest divendres, i després de quatre setmanes, es posarà el punt final al tradicional Campus d’estiu del CD Morell. Enguany hi han participat més d’una seixantena de nens i joves que diàriament, de 9 a 13.30 hores han gaudit de multitud d’activitats de lleure, sempre al voltant del seu esport preferit: el futbol. Un total de vuit monitors s’han encarregat que la diversió no faltés en cap moment.

Així, la jornada acostumava a iniciar-se amb un parell d’hores de tecnificació, és a dir, millorar la tècnica i velocitat d’execució de les jugadores i jugadors, i després d’esmorzar era el torn de propostes més lúdiques, com el futbol tenis, jocs de punteria o partidets. I per acabar el matí amb el llistó ben alt, una hora ben refrescant a la piscina. Val a dir que una de les principals prioritats del campus realitzat al Morell ha estat vetllar per la salut de tots i totes, seguint totes les mesures sanitàries indicades, la qual cosa s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de tots els participants.

Finalment, des del club es fa una valoració molt positiva, ja que “la canalla està tornant a la normalitat de la mà de l’esport que practiquen, i això és molt enriquidor tant per a ells com pels monitors”.

Redacció

 

El CB Morell omple l’estiu d’esport

Nens i joves d’entre 4 i 16 anys gaudeixen aquests dies del tradicional campus, que ha arribat a la XIV edició. Foto: Ajuntament

Com és habitual, el Club Bàsquet Morell no descansa a l’estiu i organitza tot un seguit d’activitats per tal que petits i joves continuïn vinculats al seu esport preferit durant els mesos de vacances. I aquest 2020, malgrat les circumstàncies sanitàries que vivim, no ha estat una excepció. Així, el passat dilluns 13 de juliol va començar el XIV Campus del CB Morell amb 80 inscrits, “tot un èxit de participació tenint en compte la situació del moment i que, per motius aliens a l’organització, no hem pogut confirmar a les famílies la realització del campus fins pocs dies abans del seu inici”, remarquen des de l’entitat.

Aquesta activitat s’ha previst en tres torns setmanals, del 13 al 31 de juliol, en horari de 9 a 14 hores (amb opció d’acollida de 8 a 9 hores) i dirigida a infants i adolescents d’entre 4 i 16 anys. El bàsquet és l’activitat principal i es realitzen entrenaments per grups de nivell (iniciació, aprenentatge i perfeccionament) on, a més, es treballa la tècnica individual. A més, també s’organitzen de jocs i activitats multiesportives, tallers, manualitats, jocs tradicionals, gimcanes, circuits, piscina, concursos i competicions. I com a novetat, aquest any s’han introduït activitats en anglès per a les edats de 4 a 9 anys.

A més, i com és habitual en els últims anys, a finals d’estiu arribarà una nova edició de l’Aftersummer Campus, que tindrà lloc en dos torns setmanals del 31 d’agost al 10 de setembre. Per a més informació sobre les inscripcions, que continuen obertes, es pot consultar la web del club.

Campus segur

En aquest campus se segueixen totes les mesures sanitàries entorn la Covid-19 marcades pel Departament de Salut, i els protocols establerts per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya. A més, tots els monitors són titulats, i els participants han estat donats d’alta en una assegurança esportiva i d’accidents.

Redacció

 

Tot a punt per al primer cap de setmana de Festa Major al Morell

Pocs dies abans de l’inici de la Festa Major d’estiu, dedicada als patrons Sant Abdó i Sant Senén, ja és gairebé tot a punt per tornar a viure uns dies ben especials i molt esperats al Morell. Una celebració que s’allargarà del 23 de juliol al 3 d’agost tenint ben present que la situació no és l’habitual i que, en aquesta ocasió, cal prendre mesures preventives per evitar el contagi del coronavirus.

És per això que el programa compleix amb totes les indicacions marcades per les autoritats, i la majoria d’actes es realitzaran en espais amb aforament limitat, control d’accés i reserva prèvia d’entrades de forma telefònica. Així mateix, des de la regidoria de Cultura i Festes, les regidores Maria Jesús Valldosera i Mònica Casas apel·len a “la responsabilitat de tota la ciutadania, que haurà de portar mascareta a tots els actes, mantenir les distàncies de seguretat…”. “Que puguem gaudir de la nostra cultura, malgrat la situació que vivim, és cosa de tots!”, remarquen.

Carman, de la Companyia Javier Ariza.

La Soul Machine.

Pel que fa a la programació prevista per a aquests primers dies destaca, per aquest dijous, en què se celebra la diada de Sant Jordi, la presentació del llibre Del procés a la revolta, d’Albert Mercadé, i l’actuació d’Ovidi 25. Divendres hi haurà l’espectacle Carman, de la Companyia Javier Ariza, i la música de La Soul Machine.

Joan Reig.

The Zebrass Marching Band.

Dissabte, a més d’un recapte solidari d’aliments organitzat per la Penya Barcelonista del Morell i l’esmorzar popular taurí de l’Associació Taurina del Morell, hi haurà el primer vermut de cistell, amb Reig Bord PD, i concert amb The Zebrass Marching Band. I diumenge, per rematar el cap de setmana, segon vermut de cistell amb Canya d’Or Deluxe i els versots del Ball de Diables Petits del Morell.

Val a dir que hi ha alguns actes, com el concert d’El Pot Petit del dia 30 de juliol, que ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides, mentre que les reserves per a la resta d’activitats van a molt bon ritme. Les reserves es poden fer al 977 84 21 76, de dilluns a divendres i de 17 a 21 hores

Redacció

 

Telefónica connecta amb fibra òptica 1.721 llars i comerços del Morell

El servei permet a la ciutadania, empreses i institucions posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital postCovid. Foto: Ajuntament

Amb l’objectiu de posar a l’abast de la ciutadania la millor tecnologia de xarxa fixa disponible en el mercat, Telefónica ha posat en marxa al juliol un nou desplegament de fibra òptica al Morell. En total, 1.721 llars i comerços han entrat en cobertura gràcies a un acord amb l’Ajuntament del municipi. Els treballs realitzats per la companyia ja permeten disposar d’aquesta connexió avançada en diferents zones del municipi, assegurant a més una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin i sense haver de realitzar nous treballs.

Amb aquest nou desplegament, a la ciutadania i les empreses del Morell tenen accés a la millor tecnologia a la seva llar o negoci amb les millors prestacions en els seus serveis de connectivitat davant l’elevat creixement de la demanda de tràfic de dades. I és que la fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, “però estem convençuts que és la millor aposta que podem fer en un moment en què la digitalització ha deixat de ser una opció i s’ha convertit en una obligació”, explica Bruno Vilarasau, director d’Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya.

“Aquest és un pas més cap a la digitalització de les llars del municipi”, indica Eloi Calbet, alcalde del Morell, “la qual cosa ens permetrà estar a l’avantguarda de les comunicacions i preparats per al present i el futur en l’àmbit de les telecomunicacions”. Tot plegat, “un àmbit clau, com s’ha demostrat recentment, i que ens permet fer qüestions tan útils i pràctiques com teletreballar o videotrucades en alta qualitat”, ha reblat Calbet.

La posada en marxa d’aquest servei permetrà al Morell posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per a fer front al nou entorn digital post-Covid. D’aquesta forma, Telefónica dona cobertura a la demanda creixent de les llars i les empreses, apropant facilitats a la població morellenca, i contribuint a millorar l’educació i el desenvolupament dels negocis i les institucions de la localitat.

Redacció

 

El Morell posa en marxa la segona edició dels pressupostos participatius

presupostos participatius morell

L’Ajuntament del Morell, convençut que la participació de la ciutadania és clau en les decisions que es prenen des del consistori, engega la segona edició dels pressupostos participatius. Un canal efectiu de democràcia participativa que es va estrenar l’any passat, en una edició que va servir d’aprenentatge mutu per a tots els actors, i que “per primera vegada incorpora de forma molt més àmplia la participació ciutadana, amb la possibilitat que siguin les veïnes i veïns els que elaborin les propostes del procés”, indica l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet.

Sota el lema “Al Morell, la teva opinió compta”, arrenca de nou un procés pel qual el consistori posa a disposició del veïnat 70.000 euros del pressupost municipal del 2021, 20.000 euros més que en la passada edició. “És la manera que tenim de retornar a la ciutadania l’esforç fiscal que, any rere any, assumeixen amb l’Ajuntament”, remarca Calbet. Val a dir que la proposta guanyadora del procés del 2020, l’arranjament de la zona verda al voltant del CAP, està en fase de redacció de la memòria valorada per a la següent aprovació i realització dels treballs.

Desenvolupament del procés

El termini de recollida de propostes restarà obert des d’aquest dilluns 20 de juliol i fins al 30 d’agost. Totes les persones que resideixin al municipi podran presentar un màxim de dues propostes que podran lliurar de forma presencial a les oficines municipals, retallant la butlleta del tríptic que han rebut a les seves cases o descarregant el formulari, o bé omplint el formulari online a través d’aquest enllaç. Les propostes han de seguir una sèrie de criteris exposats a la web del procés, com ara correspondre als capítols 4 o 6 del pressupost municipal, no superar la partida econòmica reservada o ser viables legalment i tècnicament. En cas de dubtes, es facilitarà el suport necessari a través del correu participacio@elmorell.cat. 

Un cop finalitzat el termini de recollida de propostes s’iniciarà la fase de validació, en què una comissió tècnica formada per personal municipal les valorarà i determinarà si compleixen amb tots els criteris, alhora que en calcularà el cost aproximat. Es preveu que la votació, en la qual podran participar totes les persones empadronades al Morell i majors de 16 anys, es pugui dur a terme a partir del 30 de novembre i fins al 13 de desembre, mentre que la presentació dels resultats i el retorn es farà a finals de desembre o principis de gener. Tots els detalls sobre aquest procés es poden consultar al tríptic que s’ha editat i també a la pàgina pressupostos.elmorell.cat.

Redacció