.

.

TOTS 21

AGENDA: La música de 3 Tenors arriba al Teatre Auditori del Morell

Després d’una arrencada molt potent de la nova temporada teatral del Teatre Auditori del Morell, amb Fairfly de la companyia La Calòrica, aquest dissabte arriba 3 Tenors?, un concert i, alhora, una obra de teatre. Un concert a l’ús, però fora dels canons lírics estipulats.

Un concert divertit. Tres veus que juntes poden fer explotar coper de vidre (o no). Tres veus dotades d’aguts per acontentar el públic. Un concert de tres tenors està a punt de començar però, per problemes, un dels tenors no arriba i la missatgera de la notícia, una acomodadora del teatre, s’acabarà oferint per poder cantar. Després d’uns moments de caos i nervis, podran salvar el concert?

La cita és aquest dissabte 22 gener a les 20 hores, i les entrades, a un preu de 10 €, es poden adquirir online, a través de la plataforma elmorell.koobin.cat, a les oficines del Centre Cultural del municipi, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores, i a taquilla, una hora abans de l’espectacle.

Pel que fa a les mesures sanitàries, l’aforament del Teatre Auditori està limitat al 70%, és obligatori l’ús de mascareta i cal seguir, en tot moment, les indicacions del personal de la sala.

La temporada teatral del Morell va arrenca el passat 14 de gener i s’allargarà fins al 14 de maig. La següent funció serà El carnaval dels animals, el pròxim diumenge 13 de febrer a les 12 hores. Un espectacle que servirà per a celebrar el 20è aniversari de l’Escola de Música Municipal El Morell.

Redacció

 

L’Ajuntament del Morell incentiva la millora d’immobles i espais urbans

Millorem els carrers del nostre poble” és el lema sota el qual l’Ajuntament del Morell ha posat en marxa novessubvencions destinades al foment de rehabilitació de façanes, al tancament provisional de parcel·les urbanes i a la pavimentació de voreres. “És la segona vegada en un any que posem aquestes ajudes a disposició de la ciutadania, després d’un temps sense que es convoquessin”, assenyala l’alcalde del municipi, Eloi Calbet.

Les bases ja estan publicades a la seu electrònica del consistori morellenc, i també se’n pot consultar un resum en el díptic que s’ha editat per a l’ocasió. El termini màxim de presentació d’instàncies finalitza el 7 de febrer de 2022.

Es tracta d’unes ajudes que reivindiquen el valor del nostre patrimoni i beneficien molt positivament la nostra població”, continua l’alcalde, “ja que contribueixen a tenir un Morell més bonic”.

Així, poden optar a aquesta línia d’ajudes qualsevol persona física o jurídica que sigui propietària o llogatera d’algun immoble construït al Morell, de solars sense edificar o de parcel·les amb el front de façana sense pavimentar. En qualsevol dels casos cal aportar també documentació diversa que es detalla a les bases, i les actuacions s’han d’executar, com a màxim, abans del 31 de desembre de l’any en curs al de la concessió de la subvenció. Unes ajudes que, a més,són compatibles amb altreslínies d’ajut d’altres administracions públiques.

Redacció

 

La premiada ‘Fairfly’ estrena la temporada del Teatre Auditori del Morell

La cita és aquest divendres 14 de gener a les 21 hores, i les entrades, a un preu de 12 €, es poden adquirir online. Foto: Anna Fàbrega

Encetat el nou any, és moment d’obrir també la temporada teatral del Teatre Auditori del Morell. I enguany, a més, és la mateixa companyia que va tancar la passada temporada la que dona el tret de sortida a la nova. Es tracta de La Calòrica, que després de portar Els ocells a l’escenari morellenc, arriba ara amb ‘Fairfly’. Una premiada comèdia sobre la bombolla de l’emprenedoria; el gran remei del nostre temps, la solució a tots els nostres problemes, la nova fe, que ha vingut a recordar-nos que nosaltres som els únics propietaris del nostre destí i –en conseqüència– els únics culpables de la nostra infelicitat. No importen els contactes, la classe social o el lloc de procedència; ara no necessitem res més que una idea brillant i un ordinador portàtil per començar a recórrer les cinc passes cap a l’èxit.

La proposta ha rebut el Premi Butaca 2017 al millor text i millor espectacle de petit format, el Premi de la crítica 2017 al millor espectacle de petit format, i el Premi Max 2018 al millor text revelació i millor espectacle revelació.

La cita és aquest divendres 14 de gener a les 21 hores, i les entrades, a un preu de 12 €, es poden adquirir online, a través de la plataforma elmorell.koobin.cat, a les oficines del Centre Cultural, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores, i a taquilla, una hora abans de l’espectacle.

Pel que fa a les mesures sanitàries, l’aforament del Teatre Auditori morellenc està limitat al 70%, és obligatori l’ús de mascareta i calseguir, en tot moment, lesindicacions del personal de la sala.

La temporada teatral del Morell arrenca aquest divendres i s’allargarà fins al 14 de maig. La següent funció serà ‘3 Tenors?’, el pròxim dissabte 22 de gener a les 20 hores.

Redacció

 

El Morell posa punt final a un Nadal màgic i amb molta participació

L’Home dels Nassos fent-se veure davant la canalla morellenca. Foto: Ajuntament

En el primer dia de tornada a la rutina després de les festes de Nadal, la regidoria de Cultura i festes de l’Ajuntament del Morell fa balanç de tota la programació nadalenca que s’ha viscut en les darreres setmanes. Un grapat d’activitats molt pensades i que, com és habitual, posen els més petits de casa al centre.

“Han estat unesfestes en què hem vist molta participació de la ciutadania”, destaca una de les regidores de l’àrea, M. Jesús Valldosera, que reivindica també com “tothom ha complert amb les mesures establertes respecte a la pandèmia de forma escrupolosa i amb molt seny, respectant distàncies, utilitzant la mascareta i seguint les indicacions en tot moment”.

Després d’una primera part en què la Terrafira de Nadal va registrar un gran èxit, hi ha hagut moltes altres cites que han fet les delícies de grans i petits a l’hora de viure uns dies molt especials. Així, la canalla morellenca ha pogut fer cagar el Tió, veure l’Home dels Nassos, portar la carta al Patge Reial o gaudir de la cavalcada dels Reis d’Orient. També, durant tres dies, l’exterior del pavelló municipal i el passatge de l’Esport es van convertir en el punt de trobada d’infants i joves amb el Parc de Nadal, que es va traslladar a l’aire lliure tenint en compte el context de la Covid-19.

Altres activitats destacables han estat els concerts de la coral Guspira i el concert de Nadal que va tenir lloc el dia de Sant Esteve, així com el programa especial de Ràdio Morell, en què els Carters Reials es van dirigir alsinfants del municipi, o la primera edició del concurs de pessebres, amb una participació considerable i que ha agradat molt.

Finalment, val la pena destacar que la comitiva reial va estrenar, enguany, més d’una vintena de vestits. Una inversió important per tal de renovar una part del vestuari i fer encara més atractiva la cavalcada. Un encàrrec que van dur a terme des de Delfina&Maite Brodats, de Corbins.

“Des de la regidoria volem donar les gràcies a totes les persones implicades en les activitats celebrades durant les festes”, incideix l’altra regidora, Mònica Casas. “Estem molt agraïdes a totes les entitats, personal del consistori i altres persones involucrades que fan fàcils aquests dies i treballen per mantenir viva la il·lusió”, acaba.

Redacció

 

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Morell organitza una sortida a esquiar a Andorra

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Morell ha preparat, per al cap de setmana del 28 al 30 de gener, una sortida a Andorra per anar a esquiar. El viatge, de divendres a diumenge, inclou el transport en autobús i dues nits a l’hotel Panorama 4* en règim de mitja pensió (esmorzar i sopar).

Per totes aquelles persones que s’hi apuntin hi ha diverses opcions: gaudir només del viatge i l’allotjament, i passar el cap de setmana visitant el país dels Pirineus pel seu compte; viatjar i pujar a pistes sense esquiar; o viatjar i esquiar.

L’adquisició de forfaits a Vallnord, l’estació on s’esquiarà, és lliure, i cadascú l’ha de comprar o bé a pistes o bé amb antelació a través d’internet.

Pel que fa a l’allotjament, el preu per persona adulta és de 90 euros, de 50 euros per a infants d’entre 5 i 12 anys, i pels infants de fins a 4 anys, de 10 euros.

“Teníem moltes ganes de recuperar aquesta sortida”, reconeix la regidora d’Esports, Judit Fernández, “la ciutadania ens ho demanava i és un viatge que, per molts, ja s’havia convertit en una tradició”.

Val a dir que els preus estan subvencionats per l’Ajuntament del Morell, i que les places són limitades a 55 persones, la capacitat d’un autocar. Quan s’arribi al límit es tancaran lesinscripcions. És imprescindible que totes les persones inscrites disposin del certificat Covid.

Les inscripcions s’han de realitzar abans del 20 de gener al pavelló municipal. Per a més informació podeu trucar al 977 84 27 00.

Redacció

 

Arrenca la nova temporada teatral del Teatre Auditori del Morell

Imatge de ‘Lo nuestro’, de Flyhard Produccions. Foto: Cedida

Amb el nou any, arriba també la nova temporada del Teatre Auditori del Morell. Una temporada en què la regidoria de Cultura i festes de l’Ajuntament del Morell torna a apostar per la cultura segura. “Entenem que, malgrat el context actual respecte a la pandèmia, és vital poder gaudir de la cultura i seguir donant suport a les companyies de qualsevol disciplina”, indica una de les responsables de l’àrea, M. Jesús Valldosera. “I, com sempre, posarem el focus en la salut, aplicant les mesures de seguretat establertes en els equipaments culturals en cada moment i actualitzant-nos cada vegada que faci falta”, remarca l’altra regidora, Mònica Casas.

Per això, l’aforament serà l’indicat en cada cas, les entradesisortidesseran esglaonades, l’ús de la mascareta serà obligatori, així com la neteja de mans amb productes hidroalcohòlics. “Volem que el Teatre Auditori sigui un espai segur on poder gaudir de la cultura com hem fet sempre”, continuen les responsables de l’àrea.

Una desena d’espectacles

Aquesta temporada es podran veure una desena d’espectacles de diferents disciplines i formats, dirigits a diferents públics i amb els quals tothom pugui trobar una proposta amb què gaudir.

El tret de sortida el donarà la mateixa companyia que va tancar la temporada aquest 2021, La Calòrica, amb Fairfly. Serà divendres 14 de gener a les 21 hores. Es tracta d’una comèdia sobre la bombolla de l’emprenedoria que ha estat guardonada amb el Premi Butaca 2017 al millor text i millor espectacle de petit format, el Premi de la crítica 2017 al millor espectacle de petit format i el Premi Max 2018 al millor text revelació i millor espectacle revelació.

Una setmana després, dissabte 22 de gener a les 20 hores, serà el torn de 3 Tenors?. Una obra de teatre i un concert líric a la vegada, una funció molt divertida i en què la música pren bona part del protagonisme.

I encara en un marc musical arribarà, diumenge 13 de febrer a les 12 hores, El carnaval dels animals, de LleidArt Ensemble. Un espectacle per a tots els públics que servirà per a celebrar el 20è aniversari de l’Escola de Música Municipal El Morell, amb un malcarat director i uns músics esbojarrats, que donaran com a resultat un concert ben especial.

La família Guerrero Fernández serà la següent a pujar a l’escenari amb Lo nuestro, de Flyhard Produccions. Així, divendres 18 de febrer a les 21 hores viatjarem en el temps fins a una nit de Cap d’Any en què tothom fa balanç i demana nous desitjos per a l’any nou. Canviarà la seva sort? Una funció amb el popular Paul Berrondo o l’Ivan de Merlí, Pau Poch.

I per cares conegudes, les que arribaran al municipi dissabte 12 de març a les 20 hores. Abel Folk, Àngels Gonyalons, Andrea Ros i Roger Coma protagonitzen la comèdia Teràpia Integral, una de les estrenes teatrals de l’any que gira al voltant de com es pot fer un bon pa i quins són els ingredients més importants d’aquesta particular recepta.

Dissabte 19 de març a les 20 hores serà el moment de Bodas de Sangre, de García Lorca. Un clàssic passat pel filtre de Projecte Ingenu, amb una posada en escena molt actual però, a la vegada, mantenint-se fidel al text de l’escriptor andalús.

I per començar el mes d’abril, dissabte 2 d’abril a les 20 hores ,tornarà la música amb la visita d’una de les artistes amb més projecció dels últims temps. Rita Payés, una jove trombonista i cantant catalana, coneguda per la seva participació a la Sant Andreu Jazz Band, presentarà el seu disc Como la Piel.

Tot just superada la Setmana Santa, els dies 22, 23 i 24 d’abril serà el moment tornar a ocupar places i carrers amb el PrimaverArt. Temps de circ, dansa, teatre i música per a tothom, de forma gratuïta i a l’aire lliure.

I a continuació, dissabte 7 de maig a les 20 hores, un altre clàssic, en aquest cas de William Shakespeare. Somni d’una nit d’estiu arribarà al Morell interpretada, adaptada i molt ben portada a escena pels Pirates Teatre.

El punt final a la temporada 2022 el posarà L’ombra d’en Peter Pan, dissabte 14 de maig a les 19 hores. Un espectacle de dansa i teatre per a tretze ballarins, apte per a tots els públics, a càrrec de la companyia Som-hi dansa.

Per Nadal, regala teatre!

Com ja és habitual, les entrades es posen a la venda aquest dimecres 29 de desembre, en plenes festes de Nadal. Així, encara sou a temps de demanar cultura als Reis! Es poden aconseguir tant a l’oficina del Centre Cultural, de dilluns a divendres de 16 a 20 hores, com a taquilla, una hora abans de cada espectacle, i online, a la plataforma elmorell.koobin.cat.

Redacció

 

L’Ajuntament del Morell posa en marxa un pla de millora de voreres

Aquesta va ser la proposta guanyadora dels pressupostos participatius d’enguany, i s’hi destinen 70.000 euros. Foto: Ajuntament

La ciutadania morellenca va decidir, a finals de l’any passat, que la partida de 70.000 euros dels pressupostos participatius d’aquest 2021 es destinés a l’arranjament de voreres. És per aquest motiu que la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament del Morell ha posat en marxa un pla de millora de voreres. “Es tracta de la intervenció més important que s’ha fet en els darrers anys en aquest sentit”, destaca l’alcalde i també regidor de l’àrea, Eloi Calbet.

Val a dir, però, que aquesta actuació extraordinària que se suma a les ordinàries ja estaven previstes per a aquest any. Dins d’aquest pla es duran a terme 35 baixadors per a persones amb mobilitat reduïda i altres usuaris, com ara famílies que portin cotxets de bebè. A més, es repararan 220 m2 de vorera en total.

Des del departament tècnic del consistori municipal s’han encarregat de realitzar un ampli estudi del poble per tal de determinar quines eren les zones on l’adequació era més necessària, is’han tingut en compte criteris de gravetat i/o concurrència. Les obres ja s’han iniciat al carrer Jacint Verdaguer i Ramon Llull, i continuaran a Cèsar Martinell, la plaça de l’Estatut, el carrer de l’Albiol, l’avinguda de Valls, el carrerla Coma i l’avinguda de la Granja.

Una actuació extraordinària llargament reivindicada “que l’equip de govern vol mantenir any rere any, amb intervencions més constants que fins ara”, remarca l’altre regidor d’Urbanisme, Pere Domingo, “per tal d’aconseguir millorar totesles voreres del nostre municipi”.

Redacció

 

La Terrafira de Nadal del Morell, un èxit sense precedents

Durant dos dies, unes 7.000 persones van passar pel recinte. Fotos: Ajuntament

Aquest cap de setmana, el Morell s’ha convertit en la capital del Nadal al nostre territori amb la Terrafira de Nadal. Un esdeveniment únic que ha unit la Terrafira amb la Fira de Nadal amb un resultat excel·lent. I és que, durant dos dies, unes 7.000 persones van passar pel recinte, on es podia trobar artesania, gastronomia, comerç i entitats. Tot un esdeveniment impulsat des de la regidoria de Promoció econòmica de l’Ajuntament del Morell, amb el suport de l’Associació de comerciants i professionals del Morell.

Així, el solar del carrer Àngel Guimerà ha esdevingut el centre neuràlgic morellenc durant 48 hores en què el protagonisme ha estat pel comerç local i les compres, les llums, la música, la màgia, les entitats, la il·lusió, la restauració o la pista de gel.

Tot i l’entrebanc del vent de divendres a la tarda, que ens va obligar a ajornar l’obertura de la fira a dissabte al matí, estem encantats amb el desenvolupament, i les impressions dels visitants han estat molt positives”, exposa Eloi Calbet, alcalde del Morell.

En la mateixa línia, la regidora de Promoció econòmica, Mònica Casas, diu que “ha suposat un impuls per al nostre sector comercial i hem rebut moltes felicitacions de part de les persones que han format part de la Terrafira, i també dels assistents”, i avança que amb les diferents activitats solidàries programades “s’han recollit més de 2.000 euros que es destinen a La Marató d’enguany, dedicada a la salut mental”.

És un format que ha agradat molt, en un emplaçament nou i ampli, que aportava seguretat en el context actual i que ha donat molt de joc, i amb una decoració nadalenca espectacular”, continua Calbet, que també posa en relleu activitats paral·leles com la trobada de clàssics o la festa de l’oli, en la qual van participar 500 persones.

Un tret de sortida a les festes que no podia ser millor, i que continuarà amb una completa programació fins al 5 de gener. Cal recordar que la pista de gel, gratuïta, seguirà en marxa fins al 24 de desembre, oberta cada tarda de 16 a 20 hores, mentre que els caps de setmana obrirà de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

La pròxima cita de la programació de Nadal morellenca és aquest divendres dia 17, a les 19 hores i al Teatre Auditori, amb el concert de Nadal que oferirà la cobla Maricel de Sitges.

Redacció

 

La Festa de l’Oli reuneix centenars de persones al Morell

Un dels nombrosos grups de reusencs que shan atançat a la Festa de l'Oli

Una vista general de la Festa de l’Oli del Morell

Més gent vinguda de Reus que mai, força assistents de pobles del voltant, com Vilallonga, Vila-seca, Salou o El Rourell i, sobretot, un nou emplaçament.

La Festa de l’Oli del Morell ha reunit aquest matí centenars de persones al solar on hi ha la Terrafira de Nadal, oferta que ahir va batre tots els rècords d’assistència, especialment a la tarda, quan no s’hi cabia. L’experiment municipal de traslladar Terrafira al Nadal i fer-ho en un solar municipal espaiós, de més d’una hectàrea de superfície, ha colmat les expectatives i s’apunta que el lloc pot ser definitiu per a properes edicions.

La Festa de l’Oli ha servit també per tastar els olis de les dues firmes del Morell, la Cooperativa amb el seu oli a la pedra, i el més sofisticat Mas Montseny. A les 9, hora d’arrencada de la Festa, ja hi eren els més matiners per endur-se, per tres euros -donatiu adreçat íntegrament a la Marató de TV3-, el plat amb el pa, la llonganissa, la botifarra, la cansalada i dues mandarines. A les diferents taules disposades hi havia preparats els dos tipus d’olis i vi negre. Terrafira restarà oberta fins al vespre -a les 20 hores els estands i més tard en els espais-, quan clourà l’edició salvada d’enguany.

Resposta ‘espetacular’ a Terrafira

La regidora de Promoció Econòmica, Mònica Casas, destacava a Tots21 l’èxit d’aquesta edició del Terrafira nadalenc, especialment la crida feta als pobles de l’entorn. Terrafira, justament, ha estat promogut com a capital del Nadal del Camp de Tarragona. ‘La gent te moltes ganes de sortir i aquesta és una bona proposta. Dissabte va venir molta gent del Morell i de fora, la resposta ha estat espectacular’, subratllava Casas. ‘Es demostra que amb mascareta i totes les mesures de seguretat es poden organitzar activitats’. La sensació entre els estands participants és també de satisfacció.

Galeria d’imatges de la jornada. Fotos: Tots21:

Els més matiners de tots

Un dels nombrosos grups de reusencs que s’han acostat a la Festa de l’Oli del Morell

Un altre conjunt de Reus

Una colla vinguda de Vila-seca

A l’esquerra, un grup que ha vingut caminant des de la veïna Vilallonga, esmorzant amb uns amics del Morell. D’esquerra a dreta, la Rosó, el Raül, el Miguel, la Carolina i el Joan Jesús

Un altre grup de reusencs i reusenques.

Taula amb veïns del Rourell i del Morell. Al fons d’empeus, l’alcalde, Eloi Calbet

Dues generacions del Mas Montseny: el jove Roger i l’avi Josep

J. Garcia

 

Esclata la Terrafira del Morell

La Terrafira del Morell en versió nadalenca ha esclatat amb tot el seu esplendor aquest matí de dissabte després d’haver-se suspès la jornada inaugural de divendres degut a la forta ventada que afectà plenament el recinte firal i que ha obligat regidors i personal de brigades gairebé a no dormir.

I ha esclatat en un solar de la mida més gran que un camp de futbol on es reuneix concentrada l’oferta comercial, associativa i lúdica del Morell i d’altres poblacions, tot amanit amb una seqüència constant d’activitats que fan que sempre ‘passi alguna cosa’, sigui un concurs de bàsquet que organitza el CB Morell avui i demà, sigui una cerca de tiós que es troben amagats per la Fira i pel municipi -i que organitza l’Ampa Ventura i Gassol-, sigui un tast de cervesa Kesse, de vermut o un d’avellanes guiat, que realitzarà aquesta tarda la firma Cal Rosset, de la veïna Vilallonga del Camp.

Del Morell tenim els històrics Palau i la seva fruita seca, o Mas Montseny, atrevida firma de qualitat que servei olis i que diumenge serà a la Fira de l’Oli del Morell junt a la cooperativa local.

I a Terrafira és un moment oportú per descobrir les avellanes torrades pràcticament acabades de sortir del foc que comercialitza La Trencadora, firma familiar del Rourell, i que només les ven amb pocs dies de diferència perquè no es perdi el sabor de l’acabat de torrar. La Trencadora -Basora Comercial-, amb el el Pep Torrens i la Mònica Cadena a l’estand, tenen un altre secret per oferir als que valoren el producte KM 0: la crema de cacau i avellanes, creada fa un any i d’un sabor i qualitat molt superiors a les marques que tots coneixem.

D’avellanes també en saben les germanes Ester i Irene Gomis, de Vilallonga, que venen fins i tot oli amb la marca Ca Rosset. I de vins i caves en saben al Mas de la Sabatera, amb el Xavi Pallarès i el seu fill Eduard, un casalot de quatre segles situat entre Montblanc i Prenafeta en procés constant de restauració.

Del Morell hi ha un ampli vetall d’empreses i entitats, com la Carmen, que ven roba masculina i femenina, o el Sergi i l’Albert, que al carrer Gaudí tenen Monnatura. Si vostè té un jardí, ja els pot cridar perquè el dissenyin. Aquest divendres van tenir feina extra amb la ventada i les afectacions en arbres i places.

L’entitat L’Embruix, amb més de quaranta anys de vida i deu seccions que cobreixen força activitats, el futbol-sala, el futbol o els Clàssics Morell també hi han fet cap a Terrafira. Els de Clàssics Morell, amb Miquel Roig de president, ofereixen 50 vehicles, amb una notable col.lecció de cotxes 600, algun Mini, un Chevrolet que no es troba al nostre país, i un espaterrant escarabat convertit en un Dannert i que condueix i sobretot retoca l’expert en disseny de vehicles Manel Florencio.

Terrafira seguirà fins demà diumenge i al matí la jornada es completarà am la Fira de l’Oli.

Galeria d’imatges de la jornada. Fotos: Tots21:

Una imatge de l’hora del concert-vermut

Una col.lecció de Seat 600 dels Clàssics Morell

Manel Florencio i Josepa Pallarès, amb el seu Volkswagen escarabat Dannert

La mainada, buscant tions pel poble

La Kati i la Cristina, de l’Ampa Ventura Gassol

La llar d’infants municipal proposa activitats nadalenques. Són, d’esquerra a dreta, la Meritxell -la directora-, la Raquel, la Marta, la Beatriz i la Montserrat

El Sergi i l’Albert, de Monnatura

Eduard i Lluís Pallarès fan caves i vins al Mas de la Sabatera, a la Conca de Barberà

A la Trencadora del Rourell venen avellanes acabades de torrar i crema de cacau i avellanes. Aquí, el Pep Torrens i la Mònica Cadena

Les germanes Ester i Irene Gomis, de Ca Rosset

Carmen, de Novetats Albert, del Morell, ven roba masculina i femenina

Els tastos gastronòmics són una altre atractiu. A la imatge, un de cervesa

El Biel i el Nil, de l’associació Embruix

Consulteu la rogramació en aquest enllaç.

Jaume Garcia

 

El fort vent obliga a ajornar l’obertura de la Terrafira de Nadal al Morell

Imatge que oferia avui el que serà el recinte firal. Foto: web Ajuntament del Morell

El fort vent que bufa aquest divendres al nostre territori ha obligat a ajornar l’obertura de la gran cita de les festes de Nadal al Morell, la Terrafira de Nadal. “La ventada ha fet impossible el muntatge del recinte i dels estands i, lamentablement, no podrem obrir aquesta tarda”, exposa la regidora de Promoció econòmica del consistori municipal, Mònica Casas. “Posem la seguretat per sobre de tot”, continua.

Malgrat això, l’organització treballa per tal que, si les condicions meteorològiques ho permeten, la programació es pugui desenvolupar tant demà dissabte com també diumenge. “Hi ha molta il·lusió i moltes ganes de tirar endavant aquest esdeveniment, sobretot com a mostra de suport al sector comercial morellenc”, indica l’alcalde, Eloi Calbet, “i és per això que el plantejament que fem és per a mantenir l’activitat, tal com estava prevista, tant per demà com per diumenge”.

Així, durant la jornada d’avui “es farà tot el possible per revertir els efectes de la ventada, donant temps a comerciants, entitats i expositors en general perquè puguin muntar els seus estands”, detalla Casas, “a l’espera que demà dissabte, a partir de les 10 del matí, la Terrafira de Nadal pugui obrir les portes”.

“Volem que aquest cap de setmana sigui un èxit, i esperem poder deixar de banda l’entrebanc del vent d’avui”, diu Calbet, esperançat. Alhora, “convidem tothom a visitar el nostre municipi aquests dos dies, en una cita nadalenca, amb moltes activitats familiars, que recolza un dels sectors més castigats per la pandèmia i que, en definitiva, desitgem que sigui un revulsiu a tots els nivells”, acaba l’alcalde.

 

Eloi Calbet: ‘Volem ser la capital del Nadal del Camp de Tarragona’

L’alcalde del Morell, Eloi Calbet. Foto: Cedida

El Morell ha plantejat unes festes de Nadal i Reis com mai abans, unificant les activitats nadalenques, potenciant-les, amb la celebració de Terrafira, que es va haver d’ajornar per la padèmia, i coincidint a més amb la Festa de l’Oli. El seu alcalde, Eloi Calbet, ens parla de la celebració d’enguany.

El Morell viurà, des d’aquest divendres, les festes de Nadal amb el Terrafira, un seguit d’activitats que omplen el calendari des de múltiples aspectes. Com s’ho han plantejat?

La pandèmia va ajornar el Terrafira. Havíem de celebrar-la l’any vinent o bé de manera molt especial per aquestes dates, a finals d’any. Aquesta proposta la vam traslladar a l’Associació de Comerciants i a tota la gent interessada. Van decidir traspassar-la a les festes de Nadal per tal de fer una gran celebració, una mena de versió nadalenca de Terrafira, amb l’essència del Nadal, però amb la incorporació dels comerços i artesans que participaven de Terrafira. Hem de reconèixer l’interès que han mostrat les entitats en participar-hi.

A més, el cap de setmana tenim la Festa de l’Oli, en les dates habituals, on reunim força gent vinguda de fora del Morell, amb la participació del Molí Mas Montseny i de la cooperativa, les dues firmes del Morell que elaboren oli. Tindrà lloc al mateix lloc el diumenge i la recaptació anirà destinada a la Marató de TV3

Tastos de vins, de cervesa, de fruits secs,… s’amplia l’oferta gastronòmica

I també la musical, amb l’actuació dels Tarraco Surfers de Joan Reig, la d’un cantautor anglès que farà versions nadalenques, etc. És una programació molt àmplia i variada.

Les festes agafaran d’aquesta manera una altra dimensió i cridarà la gent d’altres municipis

Volem que aquest cap de setmana, El Morell sigui un referent en les festes de Nadal de les comarques de Tarragona, que sigui un espai màgic, molt atractiu, d’aquí ve el lema, amb un evident esperit nadalenc on la ciutadania pugui trobar de tot, comerç, artesania, fira, tallers, música, concerts, esport,… un espai de tastos i demostracions, en suma, moltes activitats de carrer.

També tindrem pista de gel, tot amb una decoració nadalenca molt espectacular que no deixarà a ningú indiferent, de manera que la gent se senti completament envoltada de l’ambient de Nadal. Volem esdevenir la capital del Nadal del Camp de Tarragona.

La pista de gel va suposar un èxit l’any passat, una proposta gratuïta que segur atreurà molta gent. Tothom hi és benvingut.

Ha estat excepcional celebrar Terrafira i Nadal coincidint en el calendari. Tot i això, el calendari habitual de celebració de la Terrafira és al maig, que és quan es tornarà a celebrar.

Moltes entitats de la vila i empreses hi participaran organitzat actes, com tallers o reptes esportius, el CB Morell, les Ampes del col.legi o l’institut, firmes de flors,… Com ha estat aquesta participació?

Les entitats tindran molt de protagonisme en les festes de Nadal, s’han abocat a col.laborar en els actes. El que volíem era mantenir l’essència de la participació dels comerços i també comptar amb les entitats. Hem tingut una molt bona resposta. Les entitats són el bateg del municipi, el reflex de la societat i ha d’estar reflectida en aquestes festes.

Tindran per primer cop un trenet

Sí. Ubicarem la celebració dels actes darrera de la benzinera, on hi ha més espai, en un terreny municipal situat al carrer Àngel Guimerà, a prop de la plaça Maria Mercè Marsal. Per tal d’accedir-hi amb més comoditat posarem en marxa per primera vegada un trenet, que facilitarà a més el trasllat de la gent gran per poder assistir als actes.

Més informació en aquest enllaç.

Jaume Garcia

 

Torna la màgia de Nadal al Morell amb un espectacular carrusel d’activitats

Imatge del mapping d’una edició anterior. Foto: Cedida

El municipi s’endinsa en un dels períodes més especials de l’any del 10 de desembre al 5 de gener

Després que el passat divendres 3 de desembre es donés el tret de sortida oficial a les festes de Nadal, amb l’encesa de llums del municipi,
el Morell s’endinsa en un dels períodes més especials i esperats de tot l’any. Així, Nadal arriba carregat d’activitats per a tota la família i amb més il·lusió que mai. “L’objectiu és que tota la població, i sobretot la canalla morellenca, pugui viure unes festes memorables”, remarca una de les regidores de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell, Maria Jesús Valldosera.

L’arrencada serà espectacular, amb la Terrafira de Nadal, que tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de desembre amb pista de gel, trenet, zona de restauració, concerts, festa de l’oli… En definitiva, uns dies inoblidables que faran les delícies de petits i grans. “Aquesta vegada serà molt especial, perquè hem unit la Terrafira de sempre amb la Fira de Nadal, i creiem que el resultat serà un esdeveniment molt nadalenc, molt enfocat al comerç
del nostre poble, i amb opcions perquè tothom s’ho pugui passar d’allò més bé”, indica l’altra regidora de Cultura i Festes, i alhora regidora de Promoció econòmica, Mònica Casas.

Una pista de gel que es podrà gaudir més enllà de la Terrafira de Nadal, fins al 24 de desembre, per tal que tothom tingui oportunitat de llistar i practicar la velocitat o les piruetes damunt dels patins. A més, del 10 al 23 de desembre també s’ha convocat un concurs de pessebres. Volem saber com són els pessebres morellencs, amb quines figures es fan, com són les coves i muntanyes o com de llarg és el riu… Comparteix-lo a les xarxes socials!

En l’apartat musical, divendres 17 de desembre hi haurà un concert de Nadal al Teatre Auditori amb la cobla Maricel de Sitges; diumenge 19, i a la parròquia de Sant Martí, la coral Guspira del municipi oferirà una actuació d’allò més nadalenca; el mateix dia, al Teatre Auditori, concert de La Marató organitzat des de l’Escola de Música El Morell; i diumenge 26, també al Teatre Auditori, gran concert de Nadal amb l’Orquestra de Cambra de Tortosa i la solista Cecília Aymí.

Torna el Tió al Morell. Foto: Cedida

El Tió

Una de les cites més esperades per tots els infants arribarà diumenge 19 de desembre, a les 11.30 hores, amb “El Tió s’ha tirat un pet!”, i els dies 27, 28 i 29 tornarà el Parc de Nadal al pavelló municipal. També enfocat a la canalla, divendres 31 de desembre a les 12 hores tindrà lloc la tradicional sortida de l’Home dels Nassos.

Per acabar bé el 2021, i començar el 2022 amb bon peu, torna el Sopar de Cap d’Any al pavelló municipal, del qual ben aviat es farà difusió del menú i de tots els detalls. I després del sopar, ball amb l’Orquestra Atalaia. Una activitat per a la qual caldrà presentar el DNI o passaport i el certificat COVID digital.

Ses Majestats i el Patge Reial no faltaran a la cita. Foto: Cedida

I un cop al 2022, diumenge dia 2 el Patge Reial s’encarregarà de recollir les cartes de tota la canalla per fer arribar els seus desitjos als Reis d’Orient. Una carta que podeu descarregar en aquest enllaç i omplir amb tot allò que vulgueu demanar. I, finalment, els Reis arribaran amb la tradicional cavalcada dimecres dia 5 i, com és habitual, passaran per totes les cases del poble a repartir els regals.

En definitiva, un programa completíssim i carregat d’il·lusió perquè totes les morellenques i morellencs visquin unes festes ben especials.

 

El Morell posa a prova els millors ‘sommeliers’ de l’allioli

Imatges de la darrera edició de la Festa. Fotos: Ajuntament

El recinte de la Terrafira de Nadal acollirà enguany, després del parèntesi de l’any passat, una nova edició de la Festa de l’Oli del Morell, que tindrà lloc diumenge 12 de desembre. L’activitat començarà a les 9 hores amb un esmorzar de pa torrat, llonganissa, cansalada, botifarra, fruita, vi i aigua. Tot plegat productes de producció km 0. Com sempre, serà un esmorzar solidari, ja que l’import íntegre del tiquet anirà destinat a La Marató, aquest 2021 dedicada a la salut mental.

Un esdeveniment organitzat des de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Morell, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i el Molí d’Oli Mas Monsteny, amb l’objectiu de “promocionar un producte del territori i a més, d’alta qualitat, com és l’oli, i donar a conèixer la tasca i el producte dels nostres productors locals”, exposa la regidora Mònica Casas.

Fruit de l’èxit de les darreres edicions, es farà també el III Concurs d’Allioli, que servirà per demostrar qui té el canell més ben entrenat, el morter més acurat o les mides més ben preses! Aquest concurs és obert a tothom i completament gratuït, i per participarhi caldrà inscriure’s el mateix diumenge 12, de 9 a 10 hores, a l’estand de l’Ajuntament del recinte de la Terrafira de Nadal.

Val a dir que com la Festa de l’Oli es realitza en plena Terrafira de Nadal, l’esdeveniment s’acompanyarà de moltes activitats complementàries, que es poden consultar en el programa d’actes.

Bases del III Concurs d’Allioli

1. Podran participar totes les persones, sense importar ni edats ni procedència. La participació serà individual, tot i que es pot participar en nom d’associacions, grups d’amics, colles…

2. Les persones interessades hauran d’inscriure’s el mateix diumenge dia 12, de 9 a 10 hores, a l’estand de l’Ajuntament del recinte de la Terrafira de Nadal. La inscripció serà gratuïta.

3. El concurs començarà diumenge 12 de desembre a les 10 hores i al recinte de la Terrafira de Nadal, en el marc de la Festa de l’Oli.

4. Els ingredients que cedirà l’organització a totes les persones participants seran els següents: all, oli, sal i, en cas que ho demani el participant, un ou.

5. Els participants hauran de portar el morter i la maça, l’elaboració serà manual i no està permès l’ús d’aparells elèctrics ni mecànics.

6. La prova tindrà una durada de 30 minuts, fins a les 10.30 hores. Hi haurà una persona de l’organització que actuarà com a àrbitre donant senyal de l’inici i del final, així com assegurant que el procediment es dugui a terme segons les bases del concurs.

7. No es permet cap mena d’ajuda externa durant els 30 minuts. Tota ajuda rebuda serà considerada una falta que provocarà l’eliminació del concurs.

8. Si a alguna persona participant se li talla l’allioli, quedarà automàticament desqualificada.

9. Després de les qualificacions, el producte realitzat serà retornat als seus autors.

10. La valoració la realitzarà un jurat format per membres de l’organització. Es valorarà l’aspecte, el color, l’olor i el gust. El jurat no estarà obligat a tastar tots els alliolis entregats. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

11. Hi haurà un premi per a la primera persona classificada i obsequis per a totes les persones participants.

12. La participació en el concurs implica l’acceptació expressa i sense reserves d’aquestes bases, així com les interpretacions que en pugui fer l’organització.

13. L’organització no es fa càrrec ni es responsabilitza dels danys i perjudicis que puguin patir les persones participants, acompanyants o tercers.

14. Les persones participants accepten la utilització de la imatge, així com informació personal, per a la promoció en xarxes i webs de l’Ajuntament del Morell.

Per a més informació sobre el III Concurs d’Allioli podeu trucar al 977 84 21 76 o bé passar per les oficines del Centre Cultural del Morell.

Redacció

 

El Morell uneix la Fira de Nadal i la Terrafira els dies 10, 11 i 12 de desembre

L’Ajuntament del Morell, amb el suport de l’Associació de comerciants i professionals del Morell, ha pres la decisió d’unir-la a la Fira de Nadal i celebrar així tot un esdeveniment. Foto: Ajuntament

Els dies 10, 11 i 12 de desembre, el Morell viurà una cita nadalenca espectacular amb la Terrafira de Nadal. Així, després que a causa de la pandèmia de la Covid-19 el passat mes de maig no es pogués celebrar la tradicional Terrafira, la mostra d’artesania, gastronomia, comerç i entitats del municipi, l’Ajuntament del Morell, amb el suport de l’Associació de comerciants i professionals del Morell, ha pres la decisió d’unir-la a la Fira de Nadal i celebrar així tot un esdeveniment que implicarà pràcticament tot el sector comercial morellenc.

“Estem molt contents, ja que ajornar la Terrafira ens va deixar un regust amarg”, explica la regidora de Promoció econòmica del consistori, Mònica Casas, “i ara, poder unir de forma excepcional Terrafira i Fira de Nadal creiem que pot anar molt bé i, sense dubte, suposarà un impuls per al sector comercial del nostre poble”.

Serà, doncs, un gran recinte ubicat al carrer Àngel Guimerà, i que tindrà estands d’establiments, entitats, empreses… Tothom hi podrà oferir els seus productes i serveis, de forma que morellenques, morellencs i visitants hi trobaran una gran varietat d’opcions per adquirir detalls i regals de Nadal. A més, hi haurà un espai de restauració, un espai d’espectacles i una zona de tastos, on es podran provar productes de la nostra terra.

Està clar, però, que un dels principals atractius de la cita serà la pista de gel gratuïta. Així, igual que ja es va fer l’any passat, tothom podrà lliscar sobre el gel en una activitat d’allò més nadalenca. I com a novetat, hi haurà el trenet de la fira, un sistema de transport gratuït que portarà tothom al recinte des de diferents punts del municipi.

“Volíem que fos una gran fira de Nadal, amb tots els ingredients que això comporta”, detalla l’alcalde, Eloi Calbet, “així que la decoració jugarà un paper important, a més del gran ventall d’activitats que complementaran la programació de l’esdeveniment”.

La fira s’inaugurarà divendres dia 10 a les 19 hores, en un acte institucional amb la Sra. Teresa Pallarès Piqué, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona. Pel que fa als horaris, divendres estarà oberta de 17 a 20 hores, mentre que l’espai de restauració obrirà de 17 a 22 hores. Dissabte, l’espai comercial tindrà un horari de 10 a 20 hores, i l’espai de restauració, de 10 a 22 hores, i diumenge, tota la fira obrirà de 9 a 19 hores.

Val a dir que es tracta d’un esdeveniment organitzat complint amb totes les mesures sanitàries vigents. Així, serà obligatori l’ús de mascareta i caldrà netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’espai. Dins del recinte, en la mesura del possible, s’haurà de mantenir la distància de seguretat en tot moment.

Consulteu la programació en aquest enllaç.

Redacció

 

Comencen les obres d’adequació de la rambla Pau Casals del Morell

Els treballs es van iniciar aquest dilluns, i està previst que s’allarguin durant sis mesos. Foto: Ajuntament

Aquest dilluns van començar les obres de remodelació de la rambla Pau Casals del Morell, de les quals s’encarrega l’empresa GICSA i amb qui s’ha formalitzat el contracte per 410.020,83 euros. Està previst que els treballs s’allarguin durant sis mesos.

Entre altres, en aquest tram superior de la rambla, just davant del Centre de Serveis per a la Gent Gran, es renovarà l’enllumenat públic, es millorarà l’accessibilitat i se suprimiran les barreres arquitectòniques, a més d’adequar tota la xarxa de serveis d’aigua, electricitat i clavegueram. Aquesta actuació obligarà a traslladar el mercat setmanal dels dissabtes als trams ja remodelats de la via.

L’alcalde i regidor d’Urbanisme, Eloi Calbet, manifesta que “amb aquesta intervenció finalitzarà l’adequació de tota la nostra rambla, millorant-la en molts aspectes i dignificant el passeig més important del poble”.

El també regidor d’Urbanisme, Pere Domingo, creu que “s’aconseguirà tenir unificada, en tots els aspectes, una de les artèries del municipi”. Alhora, és conscient que hi haurà diverses afectacions de cara al veïnat, “motiu pel qual vam celebrar una reunió amb el veïnat per tal de poder explicar amb detall com anirà el desenvolupament del projecte”. En aquest sentit, tots dos han remarcat que s’intentarà minimitzar l’impacte de les obres en el dia a dia

Redacció

 

Un castell de focs acompanya la presentació del CD Morell

Imatges de la presentació. Fotos: FCF

El vicepresident de l’FCF i delegat de Tarragona, Josep Vives, ha assistit a la presentació dels equips del CD Morell, acompanyat pels directius Ricardo Pacheco i Rafael Pinedo, i pel delegat comarcal al Tarragonès, Diego Àvila.

Ha realitzat la tasca d’amfitrió el president del club, Francisco Gerardo Palma, i la representació consistorial ha anat a càrrec de l’alcalde, Eloi Calbet, i de la regidora d’esports, Judit Fernández.

Tota la il·luminació del municipal del Morell s’ha apagat per tal de projectar la imatge de tots els jugadors enmig del camp, que s’han anat incorporant per veure l’audiovisual i col·locar-se després sobre la gespa en formació.  L’acte, amb la grada plena i ambient festiu, ha acabat amb un espectacular castell de focs.

Redacció

 

La Fundació ‘la Caixa’ i CaixaBank col·laboren amb l’Ajuntament del Morell per impulsar el banc d’aliments municipal

El consistori ha rebut una col·laboració de 5.000 euros. Foto: Cedida

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació ‘la Caixa’, ha mostrat el seu suport amb l’Ajuntament del Morell per impulsar el banc d’aliments municipal. El consistori ha rebut una col·laboració de 5.000 euros. Una aportació que es va formalitzar la passada setmana i que servirà per millorar aquest servei de primera necessitat, gestionat des de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament.

L’objectiu és contribuir a la distribució de l’ajuda alimentària del banc d’aliments per a les persones més necessitades empadronades al municipi, posant a la seva disposició, de forma gratuïta, un mínim d’aliments i/o productes de primera necessitat. Es tracta d’un ajut a aquelles persones o famílies amb una situació econòmica precària i/o necessitat d’urgència social.

Un programa que està subjecte a la quantia de producte alimentari que arribi de les institucions benèfiques, de les entitats del tercer sector, del Fons Social Europeu, de la compra directa, de campanyes de recollida solidària i, en general, de donacions públiques o privades.

En aquest darrer cas s’emmarcaria la col·laboració de la Fundació ‘la Caixa’, que suposarà una important ajuda en un moment en què el banc d’aliments s’ha fet més necessari que mai, atenent el veïnat més afectat per la crisi produïda per la pandèmia de la Covid-19.

Redacció

 

AGENDA: ‘El bon policia’ tanca el Deprop al Teatre Auditori del Morell

El bon policia és una comèdia d’embolics on dos bons jans, per mirar de sobreviure, es veuen abocats a situacions hilarants posant en evidència els perjudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

L’escenari del Teatre Auditori del Morell rebrà, aquest divendres 26 de novembre, el darrer espectacle del Deprop, el cicle de teatre en petit format del municipi. Es tracta d’El bon policia, una comèdia d’embolics on dos bons jans, per mirar de sobreviure, es veuen abocats a situacions hilarants posant en evidència els perjudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

Josep, un personatge innocent i mancat de perjudicis, accepta una feina de policia per mantenir la seva particular família formada pels seus fills i el seu bon amic Anton. El personatge s’ha d’enfrontar a còmiques circumstàncies per defensar el seu nou ofici, però el seu bon caràcter i la seva bona fe li impedeixen complir amb les ordres del seu cap. Josep i el seu amic Anton, per tal que el primer conservi la feina, maquinen una estratègia, un complot per salvar l’honor professional i cobrar una bona retribució.

L’obra, recomanada per a majors de 12 anys, es representarà a les 21 hores, i les entrades es poden adquirir anticipadament al Centre Cultural del Morell, al carrer de la Coma 2, de dilluns a dijous de 16 a 20 hores, i també online a la plataforma elmorell.koobin.cat. Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla. El preu és de 8 euros per a les entrades anticipades, i de 10 euros a taquilla.

Pel que fa a les mesures de seguretat i higiene respecte a la Covid-19, i tot i que l’aforament del Teatre Auditori ja es pot tornar a omplir al 100%, continuarà sent obligatori l’ús de la mascareta.

Aquesta és la darrera cita del cicle Deprop, que va començar el passat 2 d’octubre i dins del qual s’han pogut veure fins a set espectacles de diverses disciplines.

Redacció

 

Allau de peticions per instal·lar guals al Morell arran de la seva regulació

Imatge dels nous guals del Morell. Foto: Ajuntament

La possibilitat que els ciutadans i ciutadanes del Morell puguin demanar la col.locació d’un gual a la zona d’aparcament de la seva propietat, fet que fins ara no estava regulat, està provocant una allau de sol.licituds d’aquesta placa que evita l’estacionament de vehicles davant un garatge o aparcament.

L’allau de sol.licituds obeeix al fet que El Morell no tenia regulat el seu ús, per la qual cosa no estava permès instal.lar guals municipals. Per quina raó no estava regulat el seu ús? Perquè no es podia fer un control del mateix ni sancionar el seu mal ús degut a la inexistència de vigilants municipals, segons comentava a Tots21 l’alcalde, Eloi Calbet.

Però la situació ha canviat radicalmet. L’Ajuntament ha creat el cos de Vigilants Municipals amb set places, que ja són operatives. Això ha fet que el consistori hagi realitzat per fi l’ordenança del servei de guals i el seu règim de sancions. Així, fins al 5 de novembre passat, a l’Ajuntament han entrat més d’un centenar de sol·licituds, però encara no estan totes resoltes ja que s’han d’estudiar una per una, han informat fonts municipals.

L’alcalde, Eloi Calbet, ha afirmat: «En fem una valoració molt positiva, ja que és una de les coses que demanava la gent». «Amb l’arribada de la Guàrdia Municipal, que és una de les grans fites de legislatura, s’ha pogut instaurar el sistema de guals, que anava lligat al servei que ofereix aquest nou cos de vigilància. Era una vella reivindicació veïnal, cosa que hem corroborat amb l’allau de sol·licituds rebudes», ha conclòs.

J. Garcia