.

L’activitat, organitzada des de l’Ajuntament i Aurora, compta amb alumnes de l’Escola Ventura Gassol i l’INS El Morell. Foto: Cedida

La zona de la Granja dels Frares ha estat, durant la setmana passada, la protagonista de la quarta plantada escolar del Morell. Una activitat més que consolidada i una de les activitats que uneix entorn i ensenyament més esperades de l’any. Com sempre, organitzada conjuntament des de l’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora, i que ha tingut com a protagonistes a més de 200 joves alumnes de l’Escola Ventura Gassol i l’INS El Morell.

La setmana passada, del 6 al 10 de maig, els dos centres educatius morellencs van organitzar excursions i activitats entorn aquesta plantada organitzada en una de les zones i espais que, des del consistori es vol dinamitzar com més aviat millor. “És un espai amb grans possibilitats de lleure, educatives i per a tots els públics i ja estem posant fil a l’agulla per a poder-lo dinamitzar i potenciar al màxim”, afirmava l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, qui també va ser present a la plantada juntament amb la regidora d’Ensenyament, Erika Moreno.

Era la mateixa regidora la que en feia una molt bona valoració: “És la quarta edició de la plantada i l’entusiasme de l’alumnat és increïble, ajuden molt, treballen molt i l’aprenentatge de l’entorn del municipi és molt interessant”. D’aquesta manera, doncs, es pretén dotar d’una major presència d’arbrat i vegetació la zona, alhora que es posa en valor i es dona a conèixer als més joves del municipi morellenc.


Altres notícies:


La plantació l’ha realitzat l’alumnat dels dos centres educatius del Morell amb l’ajuda de la brigada forestal del Centre Especial de Treball de l’Associació Aurora, que ja va efectuar tot un seguit de tasques prèvies per deixar l’espai a punt per a l’activitat. Amb aquesta activitat es busca implicar els més joves en l’objectiu d’ampliar les zones verdes urbanes, que fan de pulmó dels municipis i redueixen els efectes del canvi climàtic i de la contaminació humana.

El Centre Especial de Treball de l’Associació Aurora va efectuar les tasques prèvies per deixar l’espai a punt. Foto: Cedida

L’Associació Aurora és una entitat social sense ànim de lucre que té com a objectius la millora de la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i dels seus familiars, així com la defensa dels seus drets. A la vegada, treballa també la protecció, la conservació i la millora del medi ambient. Entre les diferents activitats que desenvolupa destaquen l’execució de projectes de recuperació d’espais fluvials, així com la custòdia del territori i la conservació de la biodiversitat d’espais naturals.