L’Escola les Eres de Creixell celebra el Dia de la Ciència

Segons Antònia Royo, directora de l’escola Les Eres de Creixell, aquesta ha estat una experiéncia molt positiva i engrescadora pels alumnes creixellencs.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2017 que se celebra del 10 al 19 de novembre de 2017, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l’objectiu fonamental de despertar i potenciar l’interès del jovent vers la ciència i la tecnologia.

En aquest sentit, l’alumnat i professorat de l’escola Les Eres de Creixell han celebrat el Dia de la Ciència. Han estat acompanyats de tres investigadors de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Els alumnes van adquirir coneixements sobre qué és la ciència i com realitzar experiments de química a casa.

Segons ha palesat Antònia Royo, directora de l’escola Les Eres de Creixell, aquesta ha estat una experiéncia molt positiva i engrescadora pels alumnes creixellencs.

Arriba a Creixell la setena edició del Castanyaloween

Arriba enguany de nou a Creixell la setena edició del CASTANYALOWEEN. Es tracta d’una iniciativa sorgida fa uns anys dels membres de les diferents associacions i entitats culturals del municipi.

De la mà de la colla del Ball de Diables de Creixell va neixer aquesta activitat que sempre ha tingut molt bona acollida entre els creixellencs i la gent dels municipis veïns.

Es tracta de celebrar simultàniament la Castanyada, tradició catalana nostrada i també el Halloween, festa tradicionalment anglosaxona. D’aquí vé el nom que es va donar a aquesta festa: CASTANYALOWEEN, una paraula que barreja els dos conceptes.

Enguany participen d’aquesta activitat el Ball de Diables de Creixell, la colla dels Picarols de Creixell, l’AMPA de l’Escola Les Eres de Creixell, el grup Les Orenetes de Creixell i la regidoria de Festes de l’ajuntament de Creixell.

El programa és el següent:

DIMARTS 31 D’OCTUBRE

18:00h. TRUC O TRACTE. Inici a la Plaça Major.

20:00h. “TERROR” al Casal Municipal. Sessió infantil amb berenar i després pel-lícules de terror fins a la matinada. Servfei de Bar amb begudes i entrepans.

DISSABTE 4 DE NOVEMBRE

17:00h. Inflables i Pintacares

22:00h. Passatge del terror. Inici a la rambla de les Moreres. Preu: 1€ majors de 12 anys.

Servei de Bar amb beguda i entrepans (Alumnes 6é)

Creixell, o el municipi on la justícia va lenta per investigar el forat del PP i ràpida per aplicar el 155

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, fotografiat davant l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

Els ajuntaments del territori governats per PDeCAT i ERC han convocat de manera urgent i extraordinària plenaris contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. L’Ajuntament de Valls, liderat per convergents i republicans, va donar el tret de sortida aprovant dilluns a la nit el text per àmplia majoria, amb 14 vots a favor i 3 vots contraris dels regidors del PSC i PP. És el primer ajuntament del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre en tirar endavant aquesta moció, després que Figueres hagi estat el primer en fer-ho en el conjunt del territori català. El text ha estat presentat pels grups de CiU, ERC, CUP i ICV-EUiA amb el saló de plens ple de gom a gom. Bona part del públic assistent ha abandonat la sala quan han intervingut els portaveus dels grups socialista i popular. La moció conjunta respon a la proposta feta des de l’Associació Catalana de Municipis i la de Municipis per la Independència que es presentin mocions als plens per condemnar aquesta intervenció.

Aquest dimarts pel matí estava prevista la convocatòria del plenari de Vinyols i els Arcs. Ho va fer públic precisant a més que “els regidors de l’equip de govern han renunciat a cobrar l’assistència en aquest ple extraordinari”. I per aquesta tarda (16.00 hores) està convocada la sessió extraordinària i urgent del Ple de l’Ajuntament de Reus a proposta del grups municipals del PdeCat-CiU i ERC-MÉS-MDC-AVANCEM. Durant la sessió es debatrà un únic punt de l’ordre del dia: “Proposta de resolució que formulen els grups municipals PdeCat-CiU i ERC-MÉS-MDC-AVANCEM per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya”. Torredembarra ha convocat el seu ple extraordinari i urgent demà, 25 d’octubre, a les 15.00 hores, per debatre com únic punt de l’ordre del dia una moció que demana aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya.

Alhora, l’equip de govern del Vendrell (PSC, PDeCAT i el regidor no adscrit Josep Marrasè), ha registrat una moció per rebutjar l’aplicació de l’article 155 de la constitució. L’alcalde socialista Martí Carnicer és qui signa el text, que es debatrà aquest dimecres a la tarda en un Ple extraordinari a les 17.00 hores. Tot i que l’executiu local governa en minoria amb 6 de 21 regidors, la composició de la resta del plenari fa preveure que els dos textos seran aprovats.

El cas paradigmàtic de Creixell

Però probablement un dels casos més paradigmàtics caldria buscar-lo a la localitat del Creixell. El plenari extraordinari està convocat per aquesta tarda a les 19.30 hores i “també aprofitarem per encabir-hi altres punts de l’ordre del dia que estaven previstos tractar al plenari ordinari de dijous, com les modificacions de les ordenances fiscals”, explica a tarragona21 el seu alcalde, Jordi Llopart (PDeCAT).

L’especificitat del seu municipi es troba, però, en què viu com ningú la manera peculiar d’entendre la legalitat per part dels populars. “Nosaltres vam heretar un deute de 13 milions d’euros de l’antic govern del PP. I ja fa sis o set anys” que la investigació de les presumptes irregularitats causants d’aquest forat negre “està aturat davant del jutjat del Vendrell, on hi va arribar arran d’un informe de la Sindicatura de Comptes que va ser assumit per l’Oficina Antifrau” controlada finalment per persones molt vinculades al Govern espanyol. Segons explica Llopart, “sembla com si volguessin que passés el temps perquè vencin els terminis” legals.

“No em puc fiar d’aquesta gent que em vol donar lliçons sobre legalitat”, etziba un alcalde convençut que afirma sentir-se “ja intervingut perquè les ingerències del Ministeri d’Administracions Públiques ha estat constant. No ha parat de demanar-nos informació i hem perdut molt de temps buscant documentació quan nosaltres només estem gestionant el deute heretat. I a més, tenint present que els pagaments a proveïdors que ens fan directament des de l’Estat ens els cobren amb un 6% d’interessos”.

Llopart no renuncia “al diàleg”, però després de trobar-se com aquest camí ha acabat sempre “picant contra la mateixa paret” no té pèls a la llengua a l’hora d’afirmar el seu “rebuig total” a l’aplicació del 155. “No es donen les circumstàncies que el podrien promoure i a més la pressió de l’Estat espanyol no fa sinó alimentar la situació de rebel·lió”. “Jo no puc permetre que el meu vot l’Estat espanyol se’l passi pel forro”, conclou.

J.S./Agències

Invasió de vehicles clàssics a Creixell

Un model de Jaguar KX-140, de l’any 1956, el mes antic de la mostra creixellenca

Aquest diumenge dia 24 de setembre ha tingut lloc a Creixell la segona edició de la Trobada de Vehicles Clàssics de Creixell. Als voltants del Casal Municipal s’hi van concentrar un total de 114 cotxes clàssics i 8 motos.

Gairebé 1.000 persones van passar al llarg del matí pels carrers del voltant del Casal Municipal per contemplar aquestes enyorades joies del motor del segle XX

L’acte estava organitzat pels Amics dels clàssics de Vilanova i la Geltrú i el Ball de Diables de Creixell, amb el suport de la regidoria de festes de l’ajuntament de Creixell. També hi ha col-laborat el Motor Club Creixell-MDC Racing i el Motor Club del Ford Fiesta de Catalunya.

A primera hora del matí, els membres del Ball de Diables de Creixell varen preparar un esmorzar típic català de seques amb butifarra. Els 114 cotxes clàssics i les 8 moptocicletes varen quedar exposades devant i als voltants del Casal Municipal.

Durant l’esdeveniment es va fer lliurament de diferents reconeixements a alguns dels participants. Es va lliurar un premi al vehicle clàssic millor restaurat, que va ser un OPEL KADETT RAYE de l’any 1968. propietat del reusenc José López. També va tenir premi el vehicle clàssic que havia vingut de més lluny, essent el guardonat un MINI COOPER de l’any 1990 propietat de Yolanda Rodríguez de PREMIÀ DE MAR. El premi pel cotxe més antic va ser per un JAGUAR KX 140 de l’any 1956, propietat de Gaspar Pirin. I el reconeixement a la motocicleta més antiga va ser per una OSSA PALILLOS de l’any 1956 propietat de Francesc Saigi Capafons de EL CATLLAR.

La regidora de Festes de l’ajuntament de Creixell va presidir l’acte de lliurament de reconeixements i premis. En un breu parlament, va voler agrair la participació tant nombrosa d’aquesta edició així com també la tasca desinteressada realitzada per les associacions i entitats organitzants.

Al final de la Trobada tots els vehicles participants van fer una ruta pels carrers del nucli històric de Creixell i per les urbanitzacions, fent sonar els seus claxons.

L’esdeveniment es va cloure amb un dinar de germanor al Casal Municipal amb una paella realitzada pel creixellenc Joaquín Navarro.

Segona Trobada de Vehicles Clàssics de Creixell

Imatge d’arxiu corresponent a l’edició de l’any passat.

Aquest proper diumenge dia 24 de setembre de 2017 tindrà lloc a Creixell la 2ªTrobada de cotxes i motos clàssiques. Per segón any consecutiu, la regidoria de festes de l’ajuntament creixellen organitza aquesta trobada amb el suport i col-laboració del Ball de Diables de Creixell i els Amics dels Clàssics de Vilanova i la Geltrú. La trobada està limitada a a 100 cotxes i 30 motos. De moment ja s’hi han inscrit 60 participants.

El programa de la Trobada és el següent:

9:00 Arribada dels participants davant del Casal Municipal i estacionament dels vehicles.

10:00 Esmorzar típic català de butifarra amb mongetes pels participants

11:30 Lliurament de trofeus i obsequis als participants.

12:30 Ruta de tots els vehicles  per els carrers del municipi de Creixell.

13:30 Cloenda de la trobada

Tots els participants tenen la possibilitat de quedar-se a dinar al mateix Casal en una paella popular.

Preu inscripció: 8€ inscripció participant i 4€ acompanyant

El preu de la paella popular es de 6€

Inscripcions:

WhatsApp 697451492

E-mail Clasicscreixell@gmail.com

Creixell compleix amb la tradició de la Processó del Pa Beneït

Fadrins i fadrines, dirigint-se a l’església amb el Pa Beneït. Foto: Tarragona21

Creixell ha acomplert aquest matí amb la tradicional Processó del Pa Beneït, que es produeix en la festa del Santíssim Sagrament, la festa grossa de la vila, i es converteix així en una de les poques poblacions de Catalunya que celebra aquesta efemèride, portada des de Roma a finals del segle XVI i començaments del XVII per la Congregació del Santíssim Sagrament i a la que els darrers anys s’hi ha afegit una tradició traslladada de Corpus: les catifes de flors.

Aquesta festa del Santíssim Sagrament té el seu orígen en l’any 1620. Es feia per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell.

Un altre moment de la processó pels carrers de la vila. Foto: Tarragona21

En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneït pels carrers de la Vila, que celebra la fi de la pesta recordant un temps en què els vilatans es van refugiar a l’església, on hi van beure i menjar, i gràcies que l’aigua de l’església no estava contaminada es van salvar.

Els nois i noies han recorregit part de la vila vella amb unes unes safates guarnides amb les coques fins a l’església. Alí s’hi ha fet la subhasta de la Coca del Goig a la plaça de l’Església i la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Les autoritats municipals encapçalades per l’alcalde han participat a la Processó, així com també el cap de la Policia Local, la Jutgessa de Pau i la farmacèutica de la vila, com una antiga tradició del municipi.

Els veïns i veïnes de la Vila munten diferents altars tradicionals que guarneixen amb flors al llarg del recorregut de la Processó, que enguany ha estat presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

La mainada, arribant a la plaça de l’Església. Foto: Tarragona21

La Minerva

La Confraria del Santíssim Sagrament va néixer a Roma en una església situada damunt un antic temple romà dedicat a la deessa Minerva. Per Això se la coneixia com a Santa Maria Supra Minerva. D’aquí ve el nom.

Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva, que acompanyen la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Ell representa a Artal Gilmundo, el primer Carlà de Creixell que va arribar a la Vila l’any 1083 enviat pel Rei de França. És a dir, es el primer creixellenc de qui es té notícia documentada, podríem dir que Artal Gilmundo va ser el “primer creixellenc empadronat”.

Un carrer engalanat amb catifes. Foto: Tarragona21

La Geganta Minerva representa d’una part l’herència romana de les nostres terres i principalment la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens el 1620. Va vestida com una patricia romana i porta una safata amb raïm i blat simbolitzant la Festa de la Minerva.

L’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol -saludant l’alcalde, Jordi Llopart-, ha presidit l’ofici. Foto: Tarragona21

A mes Creixell té quatre capgrossos de la Vila que també acompanyen la Processó: El Jeroni, el Jaumet, la Sisqueta i la Miquelina, que representen elements patrimonials i culturals de la vila. El Ball de Diables de Creixell, creat l’any 2009, acompanya també el Seguici Popular de la Processó.

Creixell reviu el cap de setmana la festa del Santíssim Sagrament

Els nenes i les nenes, amb el pa beneït

Aquest proper cap de setmana tindrà lloc a Creixell la Festa Major del Santíssim Sagrament, coneguda també com la Festa de la Minerva o del Pa Beneït.

És la Festa Major Grossa, la que els creixellencs de socarrel s’estimen més. Però el fenomen del turisme l’ha rellegat a un segon terme a favor de la Festa Major de Sant Jaume, que abans era la petita, però pel fet de celebrar-se a l’estiu té més lluentor d’actes.

Aquesta festa del Santíssim Sagrament té el seu orígen en l’any 1620. Es feia per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneït pels carrers de la Vila.

Els nois i noies porten en unes safates guarnides amb les coques en processó fins a l’església. Es fa la subhasta de la Coca del Goig a la plaça de l’Església i la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Les autoritats municipals encapçalades per l’alcalde participen a la Processó, així com també el cap de la Policia Local, la Jutgessa de Pau i la farmacèutica de la vila, com una antiga tradició del municipi.

Els veïns i veïnes de la Vila munten diferents altars tradicionals que guarneixen amb flors al llarg del recorregut de la Processó, que enguany estarà presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

Els gegants de Creixell

Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva, que acompanyen la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Ell representa a Artal Gilmundo, el primer Carlà de Creixell que va arribar a la Vila l’any 1083 enviat pel Rei de França. És a dir, es el primer creixellenc de qui es té notícia documentada, podríem dir que Artal Gilmundo va ser el “primer creixellenc empadronat”.

La Geganta Minerva representa d’una part l’herència romana de les nostres terres i principalment la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens el 1620. Va vestida com una patricia romana i porta una safata amb raïm i blat simbolitzant la Festa de la Minerva.

A mes Creixell té quatre capgrossos de la Vila que també acompanyen la Processó: El Jeroni, el Jaumet, la Sisqueta i la Miquelina, que representen elements patrimonials i culturals de la vila.

El Ball de Diables de Creixell, creat l’any 2009, acompanya també el Seguici Popular de la Processó.

El programa d’actes

El programa d’actes complert de les festes és el següent:

Divendres 15 de setembre
19:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” presentació del llibre Mossèn Josep Cabayol i Magrinyà “Un
Home Coratjós”, a càrrec de Mossèn Isidre Torramadé.
20:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” inauguració de l’exposició de pintura de l’artista Lidia Carreté.
22:30h a la Plaça del Mirador actuació de les noves “Estrelles” de Creixell. Si saps cantar, ballar, recitar
poemes, explicar acudits, playback, màgia,… participa en aquest esdeveniment. Inscripcions a “Cal Cabaler”
fins el 14 de setembre.

Dissabte 16 de setembre
18:00h a la Rambla de les Moreres Parc Infantil.
21:30h CORREFOC amb el Ball de Diables del Morell i el Ball de Diables de Creixell.
23:00h a la Plaça del Mirador Ball amb el grup musical “SHÁKATA”.

Diumenge 17 de setembre
11:15h Processó del Pa Beneït. Sortida des de l’Ajuntament.
11:30h Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Coral Santa Rosalia de Torredembarra.
Seguidament Processó del Santíssim Sagrament amb guarniment de catifes de flors als altars i la
participació de la Cobla de Ministrers del Benifet i la Coral Santa Rosalia de Torredembarra.
Guarniment d’Altars pels veïns i Catifes decoratives de flors
a càrrec de María Juncal i l’equip de col-laboradors.
19:00h al Casal Municipal projecció de la pel·lícula
“Sufragistes” i a continuació col·loqui.
Organitza Papallones Liles de Creixell.

Diumenge 24 de setembre
9:00h al Casal Municipal 2ª Trobada de Vehicles Clàssics de Creixell.

Sílvia Farrero, reelegida presidenta del Consorci Turístic del Baix Gaià

Farrero ja havia estat escollida l’any 2015 per un període de dos anys i ara ha renovat el seu càrrec fins el 2019.

El Consorci Turístic del Baix Gaià, format pels municipis d’Altafulla, el Catllar, Creixell, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, Renau, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, Torredembarra, Tarragona i Vespella de Gaià, ha escollit novament Silvia Farrero i Tahull, regidora de turisme de Creixell, com a presidenta de l’ens.

Farrero ja havia estat escollida l’any 2015 per un període de dos anys i ara ha renovat el seu càrrec fins el 2019.

El Consorci Turístic del Baix Gaià va néixer l’any 2007, quan els municipis abans esmentats van signar un conveni de col·laboració per a la promoció turística del conjunt daquests municipis, el qual va sorgir de la necessitat de mantenir, consolidar i potenciar el turisme als municipis costaners i fer participar els municipis dinterior valoritzant el patrimoni i generant noves oportunitats d’activitat econòmica amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès

El Consell Comarcal del Tarragonès i els dotze ajuntaments que formen l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià col·laboren de forma conjunta en actuacions en l’àmbit turístic per a un millor aprofitament de recursos i contribuir al desenvolupament socio-econòmic de la subcomarca del Baix Gaià.

La nova presidenta del Consorci Silvia Farrerro ha agraït l’esforç del Consell Comarcal i dels ajuntaments per tirar endavant aquest projecte, fonamental per la promoció económica de tots aquests municipis del territori del Baix Gaià. Farrero ha destacat també que els municipis del Gaià han de treballar junts per tenir més força i que el Consorci n’és un clar exemple.

Creixell acollirà aquest cap de setmana la segona edició del Food Truck

Imatge d’arxiu del Food Truck. Foto: Tarragona21

Creixell es prepara per acollir aquest cap de setmana la segona edició del Food Truck. Des del 25 fins al 27 d’agost (18.30 hores a 23.00 hores), tots aquells que s’apropin a l’aparcament de ‘Avinguda Catalunya podran gaudir de gastronomia, Market, activitats infantils, música en viu i cercavila de gegants.

El programa d’activitats és el següent:

Divendres 25 d’agost a les 20:00h. Música en Viu.

Dissabte 26 d’agost a les 20:00h. Música en viu amb ‘The Soulman Quartet’.

Diumenge 27 d’agost a les 19:30h. Disc-Jockey Cardenal DJ.

III Obert d’Escacs

D’altra banda, el 27 d’agost el Casal Municipal acollirà el III Obert d’Escacs de Creixell, organitzat pel Club d’Escacs de la localitat i que constitueix la final del Circuit Costa Daurada. Inscripcions per Whatsap al telf. 619049280

Creixell viu aquest cap de setmana la setena edició de la Fira

Cartell anunciador dels actes de la Fira

Els dies 11,12 i 13 d’agost arriba la 7ª Creixell Fira, la fira multisectorial, amb parades tradicionals d’alimentació, artesania, complements, inflables, passejades amb ponis i amb diferents activitats programades. Són aquestes:

11/8 a les 19:30h. a la plaça Major, espectacle amb el Pallasso Sonsin

11/8 a les 20:00h. al Casal Municipal, darrer concert del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou .- Laia Barberà- Arpa.

11/8 a les 21:30h. a la plaça Major, Concert de JAZZ-FOLK amb el grup basc LAINOTAN ARGI BILA, d’Hondarribia (Guipúskoa)

12/8 a les 19:00h. a la plaça Major nou espectacle de titelles amb la companyia L’invisible Titelles.

12/8 a les 20:30h. a la plaça Major, Mini Disco Infantil a càrrec de Susanita Pinceles.

13/8 a les 19:30h. a la plaça Major, Taller de Salsa i animació amb José Ramón Canga.

13/8 a les 20:30h. Cercavila amb els Gegants de la Vila Gilmundo i Minerva.

Creixell s’endinsa en el món de les bruixes aquest cap de setmana

Cartell amb l’anunci de les activitats previstes

La Fira Aquelarre, que tindrà lloc el Port Romà de la platja de Creixell, oferirà aquest cap de setmana -de divendres a diumenge- des de lectures de tarot, plantes naturals, bruixes de la sort, llibres especialitzats, espelmes aromàtiques i també zona food trucks, a més d’atraccions infantils, entre d’altres.

Divendres a les 19 hores es podran seguir jocs embruixats, amb un concurs de llençar escombres i trencar les olles de fang. Dissabte hi haurà batucada a les 19:30 hores i actuació musical a les 12 hores. I diumenge, cercavila amb bruixes de la sort (19 hores).

Creixell presenta la història de l’Arc de Berà de Pilarín Bayés i Pep Martorell

El proper dissabte, 5 d’agost, a les 19:30 h. tindrà lloc a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell la presentació del llibre ‘Petita Història de l’Arc de Berà’.

L’Associació Cultural Les Monges i el Centre d’Estudis Rodencs de Roda de Berà han vingut a visitar la Casa de Cultura per apropar al municipi aquesta petita gran obra amb il·lustracions de la Pilarin Bayés i text d’en Pep Martorell, qui durà a terme la presentació.

Galeria d’imatges / Creixell reviu la tradició de la processó amb la imatge de Sant Jaume

Creixell ha viscut aquest matí la tradicional processó amb la imatge de Sant Jaume, extreta de l’església parroquial un cop acabada la missa major, un dels actes centrals de les festes.

Quatre veïns amb el nom ‘Jaume’ s’han encarregat de dur-la a coll i be, com fixa la tradició i com els veïns han pogut comprobar: és tradicional que els vilatans verifiquin que els quatre portants duguin el mateix nom que el sant.

La missa, concelebrada, ha estat presidida pel rector, Joan Brulles, i en ella s’han cantat els Gojos al sant. El Ball de Diables de Creixell i la Colla Gegantera Els Esmarris de Creixell han obert la processó, que l’han tancat les autoritats, presidides per l’alcalde, Jordi Llopart.

El recorregut ha estat l’habitual, des de la plaça de l’Església, el carrer de l’Església, el carrer de Sant Jaume, l’Avinguda del Dr. Pujol, el carrer Nou, la Plaça Major, el carrer Major i la plaça de l’Església.

Entrada de les autoritats a l’església parroquial. Foto: Tarragona21

El Ball de Diables i la Colla Gegantera Els Esmarris, esperant la processó. Foto: Tarragona21

Interior de l’església durant la Missa major, concelebrada. Foto: Tarragona21

La Creu que precedeix la imatge del sant. Foto: Tarragona21

Sortida de la imatge del sant. Foto: Tarragona21

La processó, desfilant pel carrer de Sant Jaume. Al fons, el castell. Foto: Tarragona21

Un altre moment de la desfilada pels carrers de la vila. Foto: Tarragona21

Arribada de la imatge a la parròquia titular. Foto: Tarragona21

Seguiu els actes de la Festa Major de Sant Jaume en aquest enllaç.

 

El pregó de de la Monja enceta la Festa Major de Creixell

De la Monja, durant el pregó

Un pregó emotiu fet pel cap dels serveis territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, ha servit per donar el tret de sortida a nou dies d’activitats per a tots els gustos en la Festa Major de Sant Jaume de Creixell.

De la Monja ha vingut acompanyat de l’exconseller d’Interior, Jordi Jané, i de Carme Mansilla, que va ser delegada d’Interior al Camp de Tarragona. De la Monja ha recordat el temps que va estar servint a Creixell.

El pregó, fet des del balcó, presidit per l’alcalde, Jordi Llopart, i amb la presència dels regidors del consistori, ha estat seguit des del carrer pels elements festius. I és que un cop ha acabat ha començat la Cercavila popular i la comitiva s’ha encaminat a inaugurar les exposicions de pintures a l’oli de l’artista Eusebi Martinez, a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”, els treballs manuals de la Llar de Jubilats i l’exposició de quadres artístics de Rosalia Solé, al carrer Sant Jaume, 15.

Més informació sobre els actes de la Festa Major en aquest enllaç.

Cent caminadors a la sortida seminocturna de Creixell

Espectacular imatge del grup de caminadors

Aquest dissabte 15 de juliol s’ha realitzat la XIV Caminada Popular de Creixell. Enguany era seminoturna i ha començat a les 20:00h. La sortida ha tingut lloc de la plaça Major. Hi participaven un total de 100 caminador, als quals l’Ajuntament vol agrair la seva participació.

El recorregut d’anada i tornada a peu és de 8,5 km fins al Cucurull, a Roda de Berà. La regidora de Festes, Pili Romero, ha donat el tret de sortida als participants de la Caminada. El consistori agraeix també al Club Esportiu CE Muntanyenc Creixell per la seva col·laboració i organització de l’esdeveniment.

Fins a cent participants en la Caminada Popular de Creixell

Foto de família dels participants en la Caminada Popular de Creixell

Aquest dissabte 15 de juliol de 2017 s’ha realitzat la XIV Caminada Popular de Creixell, en formar seminocturna.

La sortida ha tingut lloc de la plaça Major, amb una participació de 100 caminadors, que han fet un recorregut d’anada i tornada a peu de 8,5 km fins al Cucurull de Roda de Berà. La regidora de Festes Pili Romero ha donat el tret de sortida als participants de la Caminada. Aquest ha estat un acte previ de la Festa Major de Sant Jaume 2017 de Creixell.

El Club Esportiu Muntanyenc de Creixell ha esta el responsable de l’organització de l’esdeveniment per catorzé any consecutiu. Com en cada edició s’ha editat una samarreta commemorativa de la Caminada. 

Nou dies d’intenses activitats per la Festa Major de Sant Jaume de Creixell

Tradicional processó amb la imatge d Sant Jaume

Creixell es disposa a viure nou d’es d’intensa Festa Major de Sant Jaume, que començarà dissabte de la setmana vinnt. El pregó, el dia 21, el pronunciarà Joan Carles de la Monja, director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, mentre que el dia 25 es viurà la processó. Abans, enmig i després, actes per a tots els gustos.

Dissabte 15 de juliol
– XIV Caminada Popular Nocturna. 19:45h Concentració Plaça Major. Sortida a les 20:00h
Inscripcions i informació a la casa de cultura “Cal Cabaler” fins el 13 de juliol.

Diumenge 16 de juliol
MICROTEATRE CREIXELL amb la companyia “La Espera”, amb Quique Nubiola de Palacio.
Amb tres petites representacions teatrals i la projecció d’un curt. Entrada 12€.
18:00h primera sessió i 20:00h segona sessió.

Divendres 21 de juliol
– 19:00h Pregó des del balcó de l’Ajuntament a càrrec del Sr. Joan Carles de la Monja Martín,
director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, fill de Creixell.
Seguidament CERCAVILA amb el Seguici Popular.
– Visita i inauguració de les exposicions:
-Pintures a l’oli de l’artista Eusebi Martinez a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”.
-Treballs manuals de la Llar de Jubilats
-Exposició de quadres artístics de Rosalia Solé al c/Sant Jaume, 15.
– 24:00h Festa Oficial LOCA FM amb els Dj’s Aaron Coello, i Ricky RF, a la pista esportiva.

Dissabte 22 de juliol
-17:00h al carrer Verge de Fàtima SUPER TOBOGAN URBÀ, activitat refrescant per gaudir en
família, per a grans i petits. S’aconsella portar roba de bany, i opcional flotadors.
– 22:30h a la plaça del Mirador BALL PARLAT amb Cercavila de Foc, a càrrec del Ball de Diables
de Creixell.
– 23:45h “BEACH PARTY SHOW”, música dels anys 60,70,80 i actual, a la zona esportiva.
Diumenge 23 de juliol
-8:30h Camp d’esports municipal VI TRAIL D’INICIACIÓ DE CREIXELL I IV CURSA INICIAT AL
RUNNING. Organitza regidoria d’esports i col·labora Amics d’Atletisme de Creixell.
– 08:00 a 15:00h al Casal Municipal OPEN DÒMINO. Organitza Dòmino Creixell.
– 18:00h Super Parc Infantil Bigotis, a la pista esportiva.
– 20:30h Concert de MARINA MARLO, guanyadora de Got Talent 2, al casal municipal. Entrada
8€.

Dilluns 24 de juliol
-19:00h Contacontes i Taller “Pirates de la Costa” a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”. Organitza
Bibliocreixell / Biblioteques Públiques de Catalunya.
-22:00h Teatre “ORGASMOS” amb els actors Roger Pera i Sam Sánchez, al casal municipal.
Entrada 12€.

Dimarts 25 de juliol
-11:45h des de l’Ajuntament a l’Església Acompanyament d’Autoritats
– 12:00h MISSA MAJOR I PROCESSÓ DE SANT JAUME amb la participació de la cobla
“Cossetània”, el Seguici Popular i la Coral Sant Jaume de Creixell.
– 22:30h a la zona esportiva Ball de Festa Major amb l’orquestra “ENIGMA”
Dimecres 26 de juliol
-22:30h a la pista esportiva Cinema a la Fresca, amb la projecció de la pel·lícula “Animales
Fantásticos”.

Dijous 27 de juliol
– 22:30h el Club Nàutic Havaneres amb el grup “ Els Escamarlans de Palau”. A la mitja part hi
haurà rom cremat.

Divendres 28 de juliol
-19:00h a la pista esportiva VIII FIESTA FLAMENCA amb Espectacle Eqüestre a càrrec del
Centre Cultural “Amigos de Andalucia de Creixell”.
Dissabte 29 de juliol
-18:00h Carnaval Remullat de Creixell, sortida de la rua pàrking davant de la policia, recorregut
fins la Rambla de les Moreres i finalització amb Festa de l’ Escuma. Organitza regidoria de
Turisme.
– 20:00h Concert Creixell Clàssic “ Quartet de Moskou”, al casal municipal. Organitza regidoria
de Cultura.
-23:00h a la pista esportiva Tributs en directe: GOLDEN SONGS ( música anys 40 – 50), ELVIS
(música anys 60 – 70), i THE PRISCILLAS ( música anys 70-80-90).
Seguidament DISCOTECA de tots els temps.

Diumenge 30 de juliol
-19:00h Cercavila amb el Seguici Popular. Sortida des de l’Ajuntament.
-20:00h a la Plaça del Mirador Exhibició de les noies “Happy Dance” a càrrec de Rocio Ramos.
-22:00h a la plaça del Mirador Música en viu.
-24:00h Focs fí de Festa a la Plaça del Mirador, a càrrec de la pirotècnia Igual.
CONCERTS DE MÚSICA DE CAMBRA AL CASAL MUNICIPAL (Primera edició del
Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou)
-14 de juliol a les 20:00h
-21 de juliol a les 22:00h
-28 de juliol a les 20:00h
– 4 d’agost a les 20:00h
-11 d’agost a les 20:00h
EXPOSICIÓ Casa de Cultura “Cal Cabaler”
– Del 10 al 31 d’agost exposició fotogràfica “This Is London” de Antonio Gil.

ACTIVITATS D’AGOST

Divendres 4 d’agost a les 19:00h Festa Holi a la pista esportiva. A les 24:00h a la zona
esportiva FESTA JOVE DE CREIXELL amb els Dj’s Aaron Coello i Ricky RF.
– Dissabte 5 d’agost a les 18:00h al párking davant Cal Cabaler NIT DEL FOC i diverses
activitats, a càrrec del Ball de Diables de Creixell.
– 4,5 i 6 d’agost de 18:30h a 23:00h a la urb. Port Romà FIRA AQUELARRE.
– 11, 12 i 13 d’agost pels carrers del casc urbà FIRA MULTISECTORIAL, matí i tarda.
– 19 d’agost davant pàrking Casa de Cultura “Cal Cabaler” FESTA DE LA CERVESA, AMB
MÚSICA EN DIRECTE”.
– 25,26,27 d’agost de 18:30h a 23:00h al pàrking de l’avda.Catalunya FOOD TRUCK
CREIXELL.

Creixell llença una campanya per a la recollida d’excrements de gossos

L’ajuntament de Creixell ha iniciat la campanya ‘El gos és teu, els seus excrements, també’. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar a tots els propietaris de gossos del municipi que cal recollir els seus excrements de la via pública.

Per combatre l’incivisme i conscienciar tothom, l’ajuntament creixellenc posa a disposició dels propietaris de mascotes un element per a la recollida d’excrements fàcil i cómode per tal d’ajudar entre tots a mantenir nets d’excrements d’animals els carrers i zones verdes de vila.

L’Ajuntament de Creixell disposa de 1.000 unitats de l’Ecopoop, que es poden recollir individualment i de manera gratuïta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila. L’Ecopoop és un recollidor ecológic d’excrements de gós fet de cartró reciclat i biodegradable.

Funciona com una pinça que recull els excrements i es transforma en una caixa amb nanses per dipositar-la en els contenidors de brossa orgànica i aconseguir la total descomposició.

Es tracta d’una alternativa sostenible a les bosses de plàstic d’un sol ús que per normativa europea s’hauràn de reduir a partir del 2020. Les bosses de plàstic triguen una mitjana de 150 anys en degradar-se mentre que aquest element triga nomès entre 3 i 6 mesos.

L’alcalde, Jordi Llopart, recollint avui l’Ecopoop

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha volgut ser el primer aquest matí a recollir l’Ecopoop a les oficines municipals. L’alcalde creixellenc ha assenyalat la necessitat que tots els propietaris de mascotes han de prendre consciència que les actituts incíviques perjudiquen a tots els vilatans.

Amb aquesta campanya es pretén que els veïns i veïnes propietaris de mascotes facin la recollida dels excrements de les seves mascotes amb un element útil i cómode que facilita l’ajuntament. L’alcalde ha afegit un lema bàsic d’aquesta campanya sobre la recollida dels excrements dels gossos: recorda pel que fa a la recollida d’excrements dels gossos: ‘Jo ja ho faig, em copies?’ : Aquest Ecopoop ha estat dissenyat i fabricat per l’empresa valenciana Esferic Better Things. L’ajuntament ha publicat al seu compte de facebook un video explicatiu amb les instruccions d’ús.

Creixell clou un curs de coneixements laborals per a nouvinguts

Foto de grup dels participants al curs, amb les autoritats

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, i la regidora de benestar social, Pili Romero, han presidit avui l’acte de cloenda del Curs de Coneixements Laborals dins del programa comunitari per a l’integració la cohesió social i una millor convivéncia ciutadana. L’acte ha tingut lloc a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell.

Les finalitats d’aquest curs són assolir un millor accés al món laboral i per a un millor desenvolupament del lloc de treball de les persones nouvingudes. Per facilitar la promoció de l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats.
Ha estat un curs de18 hores al qual hi han participat 15 persones de Creixell. Avui han rebut el diploma acreditatiu de superació del curs. Els conceptes bàsics que s’han tractat en aquest curs son: la normativa sociolaboral.
Les normes laborals, drets i deures
El funcionament del mercat laboral.
La informació sindical, representació legal, afilicació i negociació col-lectiva.
El mercat de treball i la recerca d’ocupació. Politiques actives per a l’ocupació.

Brígid Fernández ha estat el professor d’aquest curs, que permetrà als nouvinguts assolir un millor coneixement de la normativa laboral i socio-laboral. Podran coneixer el règim jurídic laboral, els drets i deures laborals bàsics, així com també conèixer la información sindical, afiliació, representació i participació. També es forma en el mercat de treball i la recerca d’ocupació, el SOC i els serveis ocupacionals de la comarca.

Aquest curs l’ha organitzat el Consell Comarcal del Tarragonès, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Families, l’Ajuntament de Creixell i el Fons Social Europeu.