Segona Trobada de Vehicles Clàssics de Creixell

Imatge d’arxiu corresponent a l’edició de l’any passat.

Aquest proper diumenge dia 24 de setembre de 2017 tindrà lloc a Creixell la 2ªTrobada de cotxes i motos clàssiques. Per segón any consecutiu, la regidoria de festes de l’ajuntament creixellen organitza aquesta trobada amb el suport i col-laboració del Ball de Diables de Creixell i els Amics dels Clàssics de Vilanova i la Geltrú. La trobada està limitada a a 100 cotxes i 30 motos. De moment ja s’hi han inscrit 60 participants.

El programa de la Trobada és el següent:

9:00 Arribada dels participants davant del Casal Municipal i estacionament dels vehicles.

10:00 Esmorzar típic català de butifarra amb mongetes pels participants

11:30 Lliurament de trofeus i obsequis als participants.

12:30 Ruta de tots els vehicles  per els carrers del municipi de Creixell.

13:30 Cloenda de la trobada

Tots els participants tenen la possibilitat de quedar-se a dinar al mateix Casal en una paella popular.

Preu inscripció: 8€ inscripció participant i 4€ acompanyant

El preu de la paella popular es de 6€

Inscripcions:

WhatsApp 697451492

E-mail Clasicscreixell@gmail.com

Creixell compleix amb la tradició de la Processó del Pa Beneït

Fadrins i fadrines, dirigint-se a l’església amb el Pa Beneït. Foto: Tarragona21

Creixell ha acomplert aquest matí amb la tradicional Processó del Pa Beneït, que es produeix en la festa del Santíssim Sagrament, la festa grossa de la vila, i es converteix així en una de les poques poblacions de Catalunya que celebra aquesta efemèride, portada des de Roma a finals del segle XVI i començaments del XVII per la Congregació del Santíssim Sagrament i a la que els darrers anys s’hi ha afegit una tradició traslladada de Corpus: les catifes de flors.

Aquesta festa del Santíssim Sagrament té el seu orígen en l’any 1620. Es feia per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell.

Un altre moment de la processó pels carrers de la vila. Foto: Tarragona21

En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneït pels carrers de la Vila, que celebra la fi de la pesta recordant un temps en què els vilatans es van refugiar a l’església, on hi van beure i menjar, i gràcies que l’aigua de l’església no estava contaminada es van salvar.

Els nois i noies han recorregit part de la vila vella amb unes unes safates guarnides amb les coques fins a l’església. Alí s’hi ha fet la subhasta de la Coca del Goig a la plaça de l’Església i la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Les autoritats municipals encapçalades per l’alcalde han participat a la Processó, així com també el cap de la Policia Local, la Jutgessa de Pau i la farmacèutica de la vila, com una antiga tradició del municipi.

Els veïns i veïnes de la Vila munten diferents altars tradicionals que guarneixen amb flors al llarg del recorregut de la Processó, que enguany ha estat presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

La mainada, arribant a la plaça de l’Església. Foto: Tarragona21

La Minerva

La Confraria del Santíssim Sagrament va néixer a Roma en una església situada damunt un antic temple romà dedicat a la deessa Minerva. Per Això se la coneixia com a Santa Maria Supra Minerva. D’aquí ve el nom.

Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva, que acompanyen la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Ell representa a Artal Gilmundo, el primer Carlà de Creixell que va arribar a la Vila l’any 1083 enviat pel Rei de França. És a dir, es el primer creixellenc de qui es té notícia documentada, podríem dir que Artal Gilmundo va ser el “primer creixellenc empadronat”.

Un carrer engalanat amb catifes. Foto: Tarragona21

La Geganta Minerva representa d’una part l’herència romana de les nostres terres i principalment la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens el 1620. Va vestida com una patricia romana i porta una safata amb raïm i blat simbolitzant la Festa de la Minerva.

L’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol -saludant l’alcalde, Jordi Llopart-, ha presidit l’ofici. Foto: Tarragona21

A mes Creixell té quatre capgrossos de la Vila que també acompanyen la Processó: El Jeroni, el Jaumet, la Sisqueta i la Miquelina, que representen elements patrimonials i culturals de la vila. El Ball de Diables de Creixell, creat l’any 2009, acompanya també el Seguici Popular de la Processó.

Creixell reviu el cap de setmana la festa del Santíssim Sagrament

Els nenes i les nenes, amb el pa beneït

Aquest proper cap de setmana tindrà lloc a Creixell la Festa Major del Santíssim Sagrament, coneguda també com la Festa de la Minerva o del Pa Beneït.

És la Festa Major Grossa, la que els creixellencs de socarrel s’estimen més. Però el fenomen del turisme l’ha rellegat a un segon terme a favor de la Festa Major de Sant Jaume, que abans era la petita, però pel fet de celebrar-se a l’estiu té més lluentor d’actes.

Aquesta festa del Santíssim Sagrament té el seu orígen en l’any 1620. Es feia per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneït pels carrers de la Vila.

Els nois i noies porten en unes safates guarnides amb les coques en processó fins a l’església. Es fa la subhasta de la Coca del Goig a la plaça de l’Església i la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Les autoritats municipals encapçalades per l’alcalde participen a la Processó, així com també el cap de la Policia Local, la Jutgessa de Pau i la farmacèutica de la vila, com una antiga tradició del municipi.

Els veïns i veïnes de la Vila munten diferents altars tradicionals que guarneixen amb flors al llarg del recorregut de la Processó, que enguany estarà presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

Els gegants de Creixell

Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva, que acompanyen la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Ell representa a Artal Gilmundo, el primer Carlà de Creixell que va arribar a la Vila l’any 1083 enviat pel Rei de França. És a dir, es el primer creixellenc de qui es té notícia documentada, podríem dir que Artal Gilmundo va ser el “primer creixellenc empadronat”.

La Geganta Minerva representa d’una part l’herència romana de les nostres terres i principalment la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens el 1620. Va vestida com una patricia romana i porta una safata amb raïm i blat simbolitzant la Festa de la Minerva.

A mes Creixell té quatre capgrossos de la Vila que també acompanyen la Processó: El Jeroni, el Jaumet, la Sisqueta i la Miquelina, que representen elements patrimonials i culturals de la vila.

El Ball de Diables de Creixell, creat l’any 2009, acompanya també el Seguici Popular de la Processó.

El programa d’actes

El programa d’actes complert de les festes és el següent:

Divendres 15 de setembre
19:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” presentació del llibre Mossèn Josep Cabayol i Magrinyà “Un
Home Coratjós”, a càrrec de Mossèn Isidre Torramadé.
20:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” inauguració de l’exposició de pintura de l’artista Lidia Carreté.
22:30h a la Plaça del Mirador actuació de les noves “Estrelles” de Creixell. Si saps cantar, ballar, recitar
poemes, explicar acudits, playback, màgia,… participa en aquest esdeveniment. Inscripcions a “Cal Cabaler”
fins el 14 de setembre.

Dissabte 16 de setembre
18:00h a la Rambla de les Moreres Parc Infantil.
21:30h CORREFOC amb el Ball de Diables del Morell i el Ball de Diables de Creixell.
23:00h a la Plaça del Mirador Ball amb el grup musical “SHÁKATA”.

Diumenge 17 de setembre
11:15h Processó del Pa Beneït. Sortida des de l’Ajuntament.
11:30h Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Coral Santa Rosalia de Torredembarra.
Seguidament Processó del Santíssim Sagrament amb guarniment de catifes de flors als altars i la
participació de la Cobla de Ministrers del Benifet i la Coral Santa Rosalia de Torredembarra.
Guarniment d’Altars pels veïns i Catifes decoratives de flors
a càrrec de María Juncal i l’equip de col-laboradors.
19:00h al Casal Municipal projecció de la pel·lícula
“Sufragistes” i a continuació col·loqui.
Organitza Papallones Liles de Creixell.

Diumenge 24 de setembre
9:00h al Casal Municipal 2ª Trobada de Vehicles Clàssics de Creixell.

Sílvia Farrero, reelegida presidenta del Consorci Turístic del Baix Gaià

Farrero ja havia estat escollida l’any 2015 per un període de dos anys i ara ha renovat el seu càrrec fins el 2019.

El Consorci Turístic del Baix Gaià, format pels municipis d’Altafulla, el Catllar, Creixell, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, Renau, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, Torredembarra, Tarragona i Vespella de Gaià, ha escollit novament Silvia Farrero i Tahull, regidora de turisme de Creixell, com a presidenta de l’ens.

Farrero ja havia estat escollida l’any 2015 per un període de dos anys i ara ha renovat el seu càrrec fins el 2019.

El Consorci Turístic del Baix Gaià va néixer l’any 2007, quan els municipis abans esmentats van signar un conveni de col·laboració per a la promoció turística del conjunt daquests municipis, el qual va sorgir de la necessitat de mantenir, consolidar i potenciar el turisme als municipis costaners i fer participar els municipis dinterior valoritzant el patrimoni i generant noves oportunitats d’activitat econòmica amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès

El Consell Comarcal del Tarragonès i els dotze ajuntaments que formen l’Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià col·laboren de forma conjunta en actuacions en l’àmbit turístic per a un millor aprofitament de recursos i contribuir al desenvolupament socio-econòmic de la subcomarca del Baix Gaià.

La nova presidenta del Consorci Silvia Farrerro ha agraït l’esforç del Consell Comarcal i dels ajuntaments per tirar endavant aquest projecte, fonamental per la promoció económica de tots aquests municipis del territori del Baix Gaià. Farrero ha destacat també que els municipis del Gaià han de treballar junts per tenir més força i que el Consorci n’és un clar exemple.

Creixell acollirà aquest cap de setmana la segona edició del Food Truck

Imatge d’arxiu del Food Truck. Foto: Tarragona21

Creixell es prepara per acollir aquest cap de setmana la segona edició del Food Truck. Des del 25 fins al 27 d’agost (18.30 hores a 23.00 hores), tots aquells que s’apropin a l’aparcament de ‘Avinguda Catalunya podran gaudir de gastronomia, Market, activitats infantils, música en viu i cercavila de gegants.

El programa d’activitats és el següent:

Divendres 25 d’agost a les 20:00h. Música en Viu.

Dissabte 26 d’agost a les 20:00h. Música en viu amb ‘The Soulman Quartet’.

Diumenge 27 d’agost a les 19:30h. Disc-Jockey Cardenal DJ.

III Obert d’Escacs

D’altra banda, el 27 d’agost el Casal Municipal acollirà el III Obert d’Escacs de Creixell, organitzat pel Club d’Escacs de la localitat i que constitueix la final del Circuit Costa Daurada. Inscripcions per Whatsap al telf. 619049280

Creixell viu aquest cap de setmana la setena edició de la Fira

Cartell anunciador dels actes de la Fira

Els dies 11,12 i 13 d’agost arriba la 7ª Creixell Fira, la fira multisectorial, amb parades tradicionals d’alimentació, artesania, complements, inflables, passejades amb ponis i amb diferents activitats programades. Són aquestes:

11/8 a les 19:30h. a la plaça Major, espectacle amb el Pallasso Sonsin

11/8 a les 20:00h. al Casal Municipal, darrer concert del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou .- Laia Barberà- Arpa.

11/8 a les 21:30h. a la plaça Major, Concert de JAZZ-FOLK amb el grup basc LAINOTAN ARGI BILA, d’Hondarribia (Guipúskoa)

12/8 a les 19:00h. a la plaça Major nou espectacle de titelles amb la companyia L’invisible Titelles.

12/8 a les 20:30h. a la plaça Major, Mini Disco Infantil a càrrec de Susanita Pinceles.

13/8 a les 19:30h. a la plaça Major, Taller de Salsa i animació amb José Ramón Canga.

13/8 a les 20:30h. Cercavila amb els Gegants de la Vila Gilmundo i Minerva.

Creixell s’endinsa en el món de les bruixes aquest cap de setmana

Cartell amb l’anunci de les activitats previstes

La Fira Aquelarre, que tindrà lloc el Port Romà de la platja de Creixell, oferirà aquest cap de setmana -de divendres a diumenge- des de lectures de tarot, plantes naturals, bruixes de la sort, llibres especialitzats, espelmes aromàtiques i també zona food trucks, a més d’atraccions infantils, entre d’altres.

Divendres a les 19 hores es podran seguir jocs embruixats, amb un concurs de llençar escombres i trencar les olles de fang. Dissabte hi haurà batucada a les 19:30 hores i actuació musical a les 12 hores. I diumenge, cercavila amb bruixes de la sort (19 hores).

Creixell presenta la història de l’Arc de Berà de Pilarín Bayés i Pep Martorell

El proper dissabte, 5 d’agost, a les 19:30 h. tindrà lloc a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell la presentació del llibre ‘Petita Història de l’Arc de Berà’.

L’Associació Cultural Les Monges i el Centre d’Estudis Rodencs de Roda de Berà han vingut a visitar la Casa de Cultura per apropar al municipi aquesta petita gran obra amb il·lustracions de la Pilarin Bayés i text d’en Pep Martorell, qui durà a terme la presentació.

Galeria d’imatges / Creixell reviu la tradició de la processó amb la imatge de Sant Jaume

Creixell ha viscut aquest matí la tradicional processó amb la imatge de Sant Jaume, extreta de l’església parroquial un cop acabada la missa major, un dels actes centrals de les festes.

Quatre veïns amb el nom ‘Jaume’ s’han encarregat de dur-la a coll i be, com fixa la tradició i com els veïns han pogut comprobar: és tradicional que els vilatans verifiquin que els quatre portants duguin el mateix nom que el sant.

La missa, concelebrada, ha estat presidida pel rector, Joan Brulles, i en ella s’han cantat els Gojos al sant. El Ball de Diables de Creixell i la Colla Gegantera Els Esmarris de Creixell han obert la processó, que l’han tancat les autoritats, presidides per l’alcalde, Jordi Llopart.

El recorregut ha estat l’habitual, des de la plaça de l’Església, el carrer de l’Església, el carrer de Sant Jaume, l’Avinguda del Dr. Pujol, el carrer Nou, la Plaça Major, el carrer Major i la plaça de l’Església.

Entrada de les autoritats a l’església parroquial. Foto: Tarragona21

El Ball de Diables i la Colla Gegantera Els Esmarris, esperant la processó. Foto: Tarragona21

Interior de l’església durant la Missa major, concelebrada. Foto: Tarragona21

La Creu que precedeix la imatge del sant. Foto: Tarragona21

Sortida de la imatge del sant. Foto: Tarragona21

La processó, desfilant pel carrer de Sant Jaume. Al fons, el castell. Foto: Tarragona21

Un altre moment de la desfilada pels carrers de la vila. Foto: Tarragona21

Arribada de la imatge a la parròquia titular. Foto: Tarragona21

Seguiu els actes de la Festa Major de Sant Jaume en aquest enllaç.

 

El pregó de de la Monja enceta la Festa Major de Creixell

De la Monja, durant el pregó

Un pregó emotiu fet pel cap dels serveis territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, ha servit per donar el tret de sortida a nou dies d’activitats per a tots els gustos en la Festa Major de Sant Jaume de Creixell.

De la Monja ha vingut acompanyat de l’exconseller d’Interior, Jordi Jané, i de Carme Mansilla, que va ser delegada d’Interior al Camp de Tarragona. De la Monja ha recordat el temps que va estar servint a Creixell.

El pregó, fet des del balcó, presidit per l’alcalde, Jordi Llopart, i amb la presència dels regidors del consistori, ha estat seguit des del carrer pels elements festius. I és que un cop ha acabat ha començat la Cercavila popular i la comitiva s’ha encaminat a inaugurar les exposicions de pintures a l’oli de l’artista Eusebi Martinez, a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”, els treballs manuals de la Llar de Jubilats i l’exposició de quadres artístics de Rosalia Solé, al carrer Sant Jaume, 15.

Més informació sobre els actes de la Festa Major en aquest enllaç.

Cent caminadors a la sortida seminocturna de Creixell

Espectacular imatge del grup de caminadors

Aquest dissabte 15 de juliol s’ha realitzat la XIV Caminada Popular de Creixell. Enguany era seminoturna i ha començat a les 20:00h. La sortida ha tingut lloc de la plaça Major. Hi participaven un total de 100 caminador, als quals l’Ajuntament vol agrair la seva participació.

El recorregut d’anada i tornada a peu és de 8,5 km fins al Cucurull, a Roda de Berà. La regidora de Festes, Pili Romero, ha donat el tret de sortida als participants de la Caminada. El consistori agraeix també al Club Esportiu CE Muntanyenc Creixell per la seva col·laboració i organització de l’esdeveniment.

Fins a cent participants en la Caminada Popular de Creixell

Foto de família dels participants en la Caminada Popular de Creixell

Aquest dissabte 15 de juliol de 2017 s’ha realitzat la XIV Caminada Popular de Creixell, en formar seminocturna.

La sortida ha tingut lloc de la plaça Major, amb una participació de 100 caminadors, que han fet un recorregut d’anada i tornada a peu de 8,5 km fins al Cucurull de Roda de Berà. La regidora de Festes Pili Romero ha donat el tret de sortida als participants de la Caminada. Aquest ha estat un acte previ de la Festa Major de Sant Jaume 2017 de Creixell.

El Club Esportiu Muntanyenc de Creixell ha esta el responsable de l’organització de l’esdeveniment per catorzé any consecutiu. Com en cada edició s’ha editat una samarreta commemorativa de la Caminada. 

Nou dies d’intenses activitats per la Festa Major de Sant Jaume de Creixell

Tradicional processó amb la imatge d Sant Jaume

Creixell es disposa a viure nou d’es d’intensa Festa Major de Sant Jaume, que començarà dissabte de la setmana vinnt. El pregó, el dia 21, el pronunciarà Joan Carles de la Monja, director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, mentre que el dia 25 es viurà la processó. Abans, enmig i després, actes per a tots els gustos.

Dissabte 15 de juliol
– XIV Caminada Popular Nocturna. 19:45h Concentració Plaça Major. Sortida a les 20:00h
Inscripcions i informació a la casa de cultura “Cal Cabaler” fins el 13 de juliol.

Diumenge 16 de juliol
MICROTEATRE CREIXELL amb la companyia “La Espera”, amb Quique Nubiola de Palacio.
Amb tres petites representacions teatrals i la projecció d’un curt. Entrada 12€.
18:00h primera sessió i 20:00h segona sessió.

Divendres 21 de juliol
– 19:00h Pregó des del balcó de l’Ajuntament a càrrec del Sr. Joan Carles de la Monja Martín,
director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, fill de Creixell.
Seguidament CERCAVILA amb el Seguici Popular.
– Visita i inauguració de les exposicions:
-Pintures a l’oli de l’artista Eusebi Martinez a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”.
-Treballs manuals de la Llar de Jubilats
-Exposició de quadres artístics de Rosalia Solé al c/Sant Jaume, 15.
– 24:00h Festa Oficial LOCA FM amb els Dj’s Aaron Coello, i Ricky RF, a la pista esportiva.

Dissabte 22 de juliol
-17:00h al carrer Verge de Fàtima SUPER TOBOGAN URBÀ, activitat refrescant per gaudir en
família, per a grans i petits. S’aconsella portar roba de bany, i opcional flotadors.
– 22:30h a la plaça del Mirador BALL PARLAT amb Cercavila de Foc, a càrrec del Ball de Diables
de Creixell.
– 23:45h “BEACH PARTY SHOW”, música dels anys 60,70,80 i actual, a la zona esportiva.
Diumenge 23 de juliol
-8:30h Camp d’esports municipal VI TRAIL D’INICIACIÓ DE CREIXELL I IV CURSA INICIAT AL
RUNNING. Organitza regidoria d’esports i col·labora Amics d’Atletisme de Creixell.
– 08:00 a 15:00h al Casal Municipal OPEN DÒMINO. Organitza Dòmino Creixell.
– 18:00h Super Parc Infantil Bigotis, a la pista esportiva.
– 20:30h Concert de MARINA MARLO, guanyadora de Got Talent 2, al casal municipal. Entrada
8€.

Dilluns 24 de juliol
-19:00h Contacontes i Taller “Pirates de la Costa” a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”. Organitza
Bibliocreixell / Biblioteques Públiques de Catalunya.
-22:00h Teatre “ORGASMOS” amb els actors Roger Pera i Sam Sánchez, al casal municipal.
Entrada 12€.

Dimarts 25 de juliol
-11:45h des de l’Ajuntament a l’Església Acompanyament d’Autoritats
– 12:00h MISSA MAJOR I PROCESSÓ DE SANT JAUME amb la participació de la cobla
“Cossetània”, el Seguici Popular i la Coral Sant Jaume de Creixell.
– 22:30h a la zona esportiva Ball de Festa Major amb l’orquestra “ENIGMA”
Dimecres 26 de juliol
-22:30h a la pista esportiva Cinema a la Fresca, amb la projecció de la pel·lícula “Animales
Fantásticos”.

Dijous 27 de juliol
– 22:30h el Club Nàutic Havaneres amb el grup “ Els Escamarlans de Palau”. A la mitja part hi
haurà rom cremat.

Divendres 28 de juliol
-19:00h a la pista esportiva VIII FIESTA FLAMENCA amb Espectacle Eqüestre a càrrec del
Centre Cultural “Amigos de Andalucia de Creixell”.
Dissabte 29 de juliol
-18:00h Carnaval Remullat de Creixell, sortida de la rua pàrking davant de la policia, recorregut
fins la Rambla de les Moreres i finalització amb Festa de l’ Escuma. Organitza regidoria de
Turisme.
– 20:00h Concert Creixell Clàssic “ Quartet de Moskou”, al casal municipal. Organitza regidoria
de Cultura.
-23:00h a la pista esportiva Tributs en directe: GOLDEN SONGS ( música anys 40 – 50), ELVIS
(música anys 60 – 70), i THE PRISCILLAS ( música anys 70-80-90).
Seguidament DISCOTECA de tots els temps.

Diumenge 30 de juliol
-19:00h Cercavila amb el Seguici Popular. Sortida des de l’Ajuntament.
-20:00h a la Plaça del Mirador Exhibició de les noies “Happy Dance” a càrrec de Rocio Ramos.
-22:00h a la plaça del Mirador Música en viu.
-24:00h Focs fí de Festa a la Plaça del Mirador, a càrrec de la pirotècnia Igual.
CONCERTS DE MÚSICA DE CAMBRA AL CASAL MUNICIPAL (Primera edició del
Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou)
-14 de juliol a les 20:00h
-21 de juliol a les 22:00h
-28 de juliol a les 20:00h
– 4 d’agost a les 20:00h
-11 d’agost a les 20:00h
EXPOSICIÓ Casa de Cultura “Cal Cabaler”
– Del 10 al 31 d’agost exposició fotogràfica “This Is London” de Antonio Gil.

ACTIVITATS D’AGOST

Divendres 4 d’agost a les 19:00h Festa Holi a la pista esportiva. A les 24:00h a la zona
esportiva FESTA JOVE DE CREIXELL amb els Dj’s Aaron Coello i Ricky RF.
– Dissabte 5 d’agost a les 18:00h al párking davant Cal Cabaler NIT DEL FOC i diverses
activitats, a càrrec del Ball de Diables de Creixell.
– 4,5 i 6 d’agost de 18:30h a 23:00h a la urb. Port Romà FIRA AQUELARRE.
– 11, 12 i 13 d’agost pels carrers del casc urbà FIRA MULTISECTORIAL, matí i tarda.
– 19 d’agost davant pàrking Casa de Cultura “Cal Cabaler” FESTA DE LA CERVESA, AMB
MÚSICA EN DIRECTE”.
– 25,26,27 d’agost de 18:30h a 23:00h al pàrking de l’avda.Catalunya FOOD TRUCK
CREIXELL.

Creixell llença una campanya per a la recollida d’excrements de gossos

L’ajuntament de Creixell ha iniciat la campanya ‘El gos és teu, els seus excrements, també’. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar a tots els propietaris de gossos del municipi que cal recollir els seus excrements de la via pública.

Per combatre l’incivisme i conscienciar tothom, l’ajuntament creixellenc posa a disposició dels propietaris de mascotes un element per a la recollida d’excrements fàcil i cómode per tal d’ajudar entre tots a mantenir nets d’excrements d’animals els carrers i zones verdes de vila.

L’Ajuntament de Creixell disposa de 1.000 unitats de l’Ecopoop, que es poden recollir individualment i de manera gratuïta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila. L’Ecopoop és un recollidor ecológic d’excrements de gós fet de cartró reciclat i biodegradable.

Funciona com una pinça que recull els excrements i es transforma en una caixa amb nanses per dipositar-la en els contenidors de brossa orgànica i aconseguir la total descomposició.

Es tracta d’una alternativa sostenible a les bosses de plàstic d’un sol ús que per normativa europea s’hauràn de reduir a partir del 2020. Les bosses de plàstic triguen una mitjana de 150 anys en degradar-se mentre que aquest element triga nomès entre 3 i 6 mesos.

L’alcalde, Jordi Llopart, recollint avui l’Ecopoop

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, ha volgut ser el primer aquest matí a recollir l’Ecopoop a les oficines municipals. L’alcalde creixellenc ha assenyalat la necessitat que tots els propietaris de mascotes han de prendre consciència que les actituts incíviques perjudiquen a tots els vilatans.

Amb aquesta campanya es pretén que els veïns i veïnes propietaris de mascotes facin la recollida dels excrements de les seves mascotes amb un element útil i cómode que facilita l’ajuntament. L’alcalde ha afegit un lema bàsic d’aquesta campanya sobre la recollida dels excrements dels gossos: recorda pel que fa a la recollida d’excrements dels gossos: ‘Jo ja ho faig, em copies?’ : Aquest Ecopoop ha estat dissenyat i fabricat per l’empresa valenciana Esferic Better Things. L’ajuntament ha publicat al seu compte de facebook un video explicatiu amb les instruccions d’ús.

Creixell clou un curs de coneixements laborals per a nouvinguts

Foto de grup dels participants al curs, amb les autoritats

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, i la regidora de benestar social, Pili Romero, han presidit avui l’acte de cloenda del Curs de Coneixements Laborals dins del programa comunitari per a l’integració la cohesió social i una millor convivéncia ciutadana. L’acte ha tingut lloc a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell.

Les finalitats d’aquest curs són assolir un millor accés al món laboral i per a un millor desenvolupament del lloc de treball de les persones nouvingudes. Per facilitar la promoció de l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats.
Ha estat un curs de18 hores al qual hi han participat 15 persones de Creixell. Avui han rebut el diploma acreditatiu de superació del curs. Els conceptes bàsics que s’han tractat en aquest curs son: la normativa sociolaboral.
Les normes laborals, drets i deures
El funcionament del mercat laboral.
La informació sindical, representació legal, afilicació i negociació col-lectiva.
El mercat de treball i la recerca d’ocupació. Politiques actives per a l’ocupació.

Brígid Fernández ha estat el professor d’aquest curs, que permetrà als nouvinguts assolir un millor coneixement de la normativa laboral i socio-laboral. Podran coneixer el règim jurídic laboral, els drets i deures laborals bàsics, així com també conèixer la información sindical, afiliació, representació i participació. També es forma en el mercat de treball i la recerca d’ocupació, el SOC i els serveis ocupacionals de la comarca.

Aquest curs l’ha organitzat el Consell Comarcal del Tarragonès, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Families, l’Ajuntament de Creixell i el Fons Social Europeu.

L’ONCE reparteix 35.000 euros a Creixell

L’Organització Nacional de Cecs (ONCE) ha repartit 35.000 euros a Creixell, en el sorteig del Cupó Diari de dilluns 19 de juny.

Francisco Manuel Cuevas Sánchez, agent venedor dels jocs responsables de l’Organització, és qui ha portat la sort des de el seu punt de venda al carrer Pardals, número 8 (a la porta del Mercadona). Francisco Manuel va vendre un cupó electrònic per TPV (Terminal Punt de Venda), premiat amb 35.000 euros. Gràcies al Terminal Punt de Venda el client pot escollir, a l’instant, el número que més li agradi.

Creixell pertany administrativament a la direcció de l’ONCE a Tarragona, que presta serveis personalitzats a 814 afiliats i compta amb 207 agents venedors dels productes de l’Organització.

Enguany, l’ONCE ja ha repartit 13 milions d’euros en premis a Catalunya.

El Cupó Diari de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

La Llar de Jubilats de Creixell celebra 25 anys

Foto de família dels gaurdonats amb les autoritats

Aquest diumenge passat, la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell ha celebrat els actes del 25è Aniversari de la seva creació com a associació de Creixell.

Es tracta de l’entitat amb més trajectòria ininterrompuda a la vila de Creixell. La celebració de l’aniversari ha començat amb una missa a la parròquia de Sant Jaume i seguidament un Dinar de Germanor al Casal Municipal.

Als actes hi han assistit l’alcalde de Creixel,l Jordi Llopart, la regidora de benestar social i gent gran, Pili Romero, i diferents regidors i regidores de la corporació Municipal.

Al Dinar que s’ha celebrat al Casal Municipal hi han participat 190 comensals, socis i amics de l’entitat creixellenca. Al final hi hagut el Ball al mateix Casal. Durant l’acte l’alcalde Llopart, en nom de l’ajuntament, ha lliurat una placa commemorativa a la Llar de Jubilats així com uns clauers de record a tots els assistents.

La regidora Juncal ha lliurat un quadre amb el dibuix del disseny dels clauers, realitzat per ella mateixa.També s’han fet reconeixement als socis més antics de l’associació i també als diferents presidents i presidentes que ha tingut l’entitat al llarg d’aquests 25 anys. Hi era present la primera presidenta de l’entitat la sra. Antònia Folguet i els expresidents Jesús Cabrero i Pilar Muñoz. Hi ha hagut els parlaments de rigor, encapçalats pel de l’actual presidenta de l’entitat, Joy Headland, la regidora de benestar social, Pili Romero, i l’alcalde Jordi Llopart. La festa s’ha acabat amb el Ball de gala.

La macroperació policial antidroga a Tarragona, Torredembarra i Creixell se salda amb 45 detinguts

Els Mossos d’Esquadra van detenir un total de 45 persones en el macrodispositiu policial antidroga que es va desenvolupar en dues fases: la primera el 18 de maig, centrada al barri de Sant Salvador i en alguns punts del centre de Tarragona; i la segona el passat dilluns 12 de juny, desplegada sobretot a Torredembarra, Creixell, i en alguns punts de Tarragona com el barri de La Floresta.

Quatre d’ells ja han ingressat a la presó

Quatre dels arrestats, un cop van passar a disposició judicial, van ingressar a presó, i 13 van quedar en llibertat amb càrrecs. La resta de detinguts estan pendents de que el jutge els citi a declarar. A tots ells se’ls considera presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i de pertinença a organització criminal. En concret, formarien part d’un entramat de grups criminals dedicats al tràfic de cocaïna i marihuana.

El barri de Sant Salvador ha despertat amb l'operació policial. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El barri de Sant Salvador ha despertat amb l’operació policial. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Investigació iniciada el passat novembre

La primera fase de la investigació es va iniciar al novembre de 2016 quan els Mossos van poder determinar que un grup organitzat s’havia instal·lat a Tarragona des d’on es dedicava a la venda de drogues, principalment cocaïna.

Els investigadors van acreditar que aquest grup estaria coordinat amb dos més, un instal·lat també a Tarragona i l’altre a Torredembarra. Aquest  últim, a part de dedicar-se  a la venda, era l’encarregat de nodrir de drogues a l’entramat criminal. Per fer-ho setmanalment desplaçaven la droga als punts de distribució en combois de dos o tres vehicles, un dels qual portava les substàncies, i els altres feien tasques de control i vigilància per evitar els controls i eludir  l’acció policial.

Agents policials carregant material comissat en un dels vehicles a Torredembarra. Foto: ACN

Agents policials carregant material comissat en un dels vehicles a Torredembarra. Foto: ACN

Els lliuraments de les drogues els feien en petites quantitats, uns 500 gr, així evitaven que la policia els intervingués grans volums en el cas de ser detectats.

Cultiu de marihuana

A més els grups es dedicaven a cultiu de marihuana per després vendre-la. Ho feien amb plantacions que havien emplaçat en diferents pisos que havien ocupat de la ciutat de Tarragona.

El dia 18 de maig es va dur a terme una primera fase de l’operatiu amb l’objectiu de desmantellar els punts de distribució que l’organització tenia establerts. L’acció policial va permetre detenir 27 persones, principalment els encarregats de distribuir les drogues i el cap d’un dels grups de Tarragona. El mateix dia es va realitzar l’entrada i escorcoll als domicilis dels detinguts de Tarragona.

Més de 28.000 euros en efectiu intervinguts

En les entrades es van intervenir més de 13.000 euros en efectiu, drogues de diferents tipus, principalment cocaïna, i estris per a la venda i distribució. A més, els agents van localitzar dues plantacions de marihuana en dos pisos que l’organització havia ocupat al barri de Sant Salvador de Tarragona.

Agents dels Mossos d'Esquadra i un vehicle policial davant del restaurant Fabiola de Torredembarra. Foto: ACN

Agents dels Mossos d’Esquadra i un vehicle policial davant del restaurant Fabiola de Torredembarra. Foto: ACN

La darrera fase de l’operatiu es va desenvolupar aquest dilluns dia 12. Aquesta segona fase, que contemplava la detenció dels principals caps dels grup, va permetre detenir 18 persones més, entre les quals estaven els dos líders que havien ocupat el lloc de qui havia estat empresonat. També es van realitzar entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts a Tarragona, Creixell i Torredembarra, i a un restaurant, també a Torredembarra, que servia a l’organització per blanquejar els guanys.

Aquesta vegada els policies van decomissar més de 15.000 euros en metàl·lic, 4,5 kg de haixix i altres substàncies en petites quantitats. Això indicava als investigadors que l’organització pràcticament va quedar desmantellada amb la primera intervenció.

 

Creixell abordarà la faceta de Jujol com a dibuixant

Cartell anunciador de la conferència

Creixell continua amb les activitats centrades en el centenari de la posada en marxa del campanar de l’església, obra de Jujol, i ho farà aquest dissabte amb una conferència.

Tindrà lloc a la casa de Cultura “Cal Cabaler”, dissabte 17 de juny a les 19:30 h., i anirà a càrrec de l’arquitecte i professor Joan Mercadé. El títol de la conferència és “Jujol, el dibuix i el color”.

Darrerament l’arquitecte Mercadé està investigant, a través de l’arxiu Jujol, el vessant de Jujol com a dibuixant. Aquesta faceta de l’arquitecte ens demostra encara més com arribava a ser de complert l’univers artístic d’en Jujol.