TARRAGONA 21

Creixell es prepara per celebrar la Castanyalloween d’enguany

Foto d'arxiu d'una edició anterior del Castanyalloween

Foto d’arxiu d’una edició anterior del Castanyalloween

Un any més Creixell presenta el calendari d’actes amb motiu de la celebració de la Castanyalloween, una festivitat que combina la tradicional castanyada amb la celebració de Halloween, una festa importada dels països anglosaxons. Enguany, el calendari queda de la següent manera:

-31 D’OCTUBRE DE 2019 A LES 19:00H. CONCURS DE CARABASSES

II Concurs de Carabasses de Halloween. Porta la teva carabassa a l’Hortet de Creixell del 25 al 31 d’octubre fins a les 13h.

El dia 31 d’octubre a les 19h. hi haurà el lliurament de premis a l’Hortet de Creixell.

L’exposició de les carabasses es podrà visitar fins el diumenge 3 de novembre a L’Hortet de Creixell (Carrer Sant Jaume 12).

-1 de NOVEMBRE DE 2019 A LES 22:00H. PASSATGE DEL TERROR

Passatge del Terror als carrers del nucli històric de la Vila. Punt de sortida: Rambla de les Moreres. Hi haurà servei de bar. Entrada al passatge: 1€ (majors de 9 anys).

-2 DE NOVEMBRE DE 2019 A LES 17:00H. HALLOWEEN INFANTIL SOLIDARI

17:00H. al Casal Municipal Berenar (2€), pinta-cares, animació i assaig del Ball de Thriller (portar roba de zombi o samarreta blanca per pintar). Actre solidari per la Asociación Española contra el Cáncer. AECC.

18:30H. Representació del ball de la cançó Thriller pels nenes i nenes assistents.

19:00H. «Truc o tracte», sortida del Casal Municipal i Cercavila per les botigues del Casc Urbà. Acte solidari per l’entitat «Segundas oportunidades».

La zona TRAC organitza un curs de monitor d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu

Es durà a terme durant les festes de Nadal i les inscripcions estan obertes fins el 9 de desembre

Es durà a terme durant les festes de Nadal i les inscripcions estan obertes fins el 9 de desembre

Els municipis de la zona TRAC (Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell) juntament amb l’àrea de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès, en el marc del projecte de dinamització juvenil compartit «Propera Parada…»,  han organitzat amb el Consell Esportiu del Tarragonès un curs intensiu de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu per aquestes properes festes de Nadal.

Aquest curs, consta de quatre blocs i un període de pràctiques, que un cop realitzats donen accés al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC), que és la titulació que es demana per treballar com a titulats als Casals i Campus Esportius de Catalunya i com a monitors/es d’activitats poliesportives extraescolars dirigides a menors de 18 anys.

Per aconseguir el títol, és imprescindible haver superat o convalidat les següents accions formatives:

–         Bloc comú CIATE. 15h. Que es realitzarà a Creixell, els dies 21 i 22 de desembre (40€).

–         Bloc específic de CIATE en joc i esport. 35h. Que es realitzarà a Torredembarra els dies 27, 28 de desembre i 2 i 3 de gener (75€).

(Els dos blocs a dalt anomenats es poden convalidar si es disposa del títol de monitor/a en el lleure).

–         Bloc específic de gestió de petites entitats esportives. 35h. Que es realitzarà a Altafulla els dies 19, 20, 23, 29 i 30 de desembre, i el 7 de gener (75€).

–         Curs de procediments de tècniques i recursos de primers auxilis. 15h. Que es farà a Roda de Berà els dies 4 i 5 de gener (40€) .

(És necessari haver fet els blocs anteriors per poder fer aquest últim).

–         Període de 150h de pràctiques o certificat d’experiència equivalent.

Per consultes sobre l’horari i formalització de la inscripció (fins al 9 de desembre) es pot fer a:

–         Torredembarra: pij@torredembarra.cat       616021115

–         Roda de Berà: pij@rodadebera.cat     977657972

–         La Riera d Gaià: mancomunatjove@gmail.com      977244500

–         Altafulla: pijaltafulla@gmail.com       608141495

–         Creixell: puntjovecreixell@gmail.com           977803400

Els Punts d’Informació Juvenils de la Zona TRAC presenten l’agenda ‘terrorífica’

Cartell de l'agenda terrorífica

Cartell de l’agenda terrorífica

Els Punts d’Informació Juvenils dels municipis de la Zona TRAC, conformada pels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, la Riera de Gaià, Altafulla i Creixell presenten l’agenda terrorífica del TRAC Jove, amb un seguit d’actes entre el 25 d’octubre i el 2 de novembre. 

El Punt d’Informació Juvenil torrenc ha previst per al 31 d’octubre dues activitats:

De 20 a 22 h: Joc d’escapada de terror (escape room)

De 22 a 00 h: Cinema de terror.

Per a més informació podeu adreçar-vos al Punt d’Informació Juvenil de referència. A Torredembarra us podeu adreçar a la nova sala del PIJ, al carrer de la Capella, 6 baixos, a l’adreça electrònica pij@torredembarra.cat o al telèfon 616 02 11 15.

El cicle «Contes d’un món divers» arriba a les biblioteques del Tarragonès

Cartell del cicle "Contés d'un Món Divers"

Cartell del cicle «Contés d’un Món Divers»

El proper divendres 11 d’octubre, a la Biblioteca Municipal del Catllar, comença el cicle “CONTES D’UN MÓN DIVERS”, que es desenvoluparà aquesta tardor a les biblioteques i punts de lectura del Tarragonès.

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès és el que apropa històries a través dels contes, als nens i a les nenes de la comarca. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès” amb la participació dels municipis del Catllar, Roda de Berà, Salomó, Perafort, els Pallaresos, la Nou de Gaià, Vilallonga del Camp, Creixell, Altafulla, Constantí i Torredembarra.

Aquest cicle “Contes d’un món divers” ens descobrirà històries d’Europa i Àfrica, amb l’objectiu de posar en valor la diversitat cultural que ens obre nous horitzons i ens enriqueix.

El cicle el fan tres contacontes: la Rat Cebrián, l’Agus Farré i la Karme González, tots amb una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques, per tant, saben molt bé els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions. La Rat “Aquí i allà… contes!”, l’Agus “Kana Ma Kana / Temps era temps” i la Karme “Viatge al cor d’Àfrica i la vella Europa”.

Sortida a Port Aventura el pròxim 19 d’octubre per als joves de la Zona TRAC

Cartell de la sortida

Cartell de la sortida

Dissabte dia 19 d’octubre es durà a terme la sortida a Port Aventura dels municipis de la Zona TRAC, conformada pels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, la Riera de Gaià, Altafulla i Creixell. A la sortida hi poden participar els joves amb edats compreses entre els 12 anys (o que els compleixen durant aquest 2019) i els 25 anys.

El preu de les entrades és de 29 € fins a 17 anys i 39 € per als majors d’edat. L’autocar i el monitoratge seran finançats a través dels Plans Locals de Joventut dels respectius municipis, que compten amb el suport de la Direcció General de Joventut.
L’activitat, que es durà a terme coincidint amb les dates en que el parc està tematitzat amb motiu de la festivitat de Halloween, està emmarcada en el Projecte de Dinamització que els municipis desenvolupen gràcies a un conveni de col·laboració que han signat entre ells i amb el Consell Comarcal del Tarragonès. L’objectiu és fomentar la participació i la interrelació del jovent, així com l’optimització dels recursos disponibles com a resultat del treball en xarxa.
Per participar a la sortida, cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil de referència, fins al dijous 10 d’octubre, i allà es posarà a disposició de les persones interessades la informació i la documentació necessària per formalitzar la inscripció.

Creixell s’acomiada de la Festa Major del Santíssim Sagrament d’enguany

Foto d’arxiu de la processó

Ahir diumenge a la tarda, per cloure els actes de la Festa Major del Santíssim Sagrament 2019 de Creixell, vam poder gaudir al Casal Municipal d’un fantàstic espectacle musical. El Cor da Capo de Barcelona, amb els seus solistes i dirigits pel mestre Dalmau González ens van oferir en concert la Sarsuela en català, «Cançó d’amor i de guerra». Aquesta magnífica representació va marcar el punt final de la Festa Major d’enguany. La Festa Major del Santíssim Sagrament o de la Minerva de Creixell s’escau sempre el tercer diumenge de setembre.

Aquesta festa es feia antigament a Creixell per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneit pels carrers de la Vila. Els nois i noies de Creixell porten en unes safates guarnides amb les coques del Pa Beneit en processó fins a l’església. També hi participa la canalla de la Vila que ha fet la primera comunió al llarg de l’any en curs.

Per l’anada a Ofici les Autoritats Municipals acompanyen la Processó del Pa Beneit. Els músics dels Ministrers del Benifet de Torredembarra i la Coral Santa Rosalía van acompanyar també la Processó. Es va fer també la subhasta de la Coca del Goig i també la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila.

Es guarneixen amb flors diferents altars durant el recorregut de la Processó. A la Processó hi participen també el Ball de Diables i la colla Geganters i Capgrossos de Creixell. La Festa del Santíssim Sagrament o de la Minerva que es manté viva encara avui en dia a la Vila creixellenca, té els seus orígens l’any 1620.

El nom li ve de la seva confraria homònima que va ser fundada a Roma el 1539 a l’església dels dominicans de Santa Maria supra Minerva. Concretament a Creixell es va fundar el 26 de juliol de l’any 1620.

En desaparèixer la vinya com a font principal de l’economia creixellenca per deixar pas al turisme, aquesta Festa Major Grossa ha anat deixant pas a la Festa Major de Sant Jaume, la petita, però que pel fet que s’escau a finals de juliol aplega molts vilatans i turistes a la nostra Vila.

La Coca del Goig de la Subhasta se la va emportar novament aquest any la creixellenca Ma. Dolors Calvet, per un preu de 300 €. Aquests diners van destinats íntegrament a la Parròquia de Sant Jaume de Creixell. La Subhasta la va fer el Lorenzo Martínez «Sito«. #creixell #FMSSCreixell19

El mal temps modifica la celebració de la Diada a Creixell

Creixell ha celebrat la Diada amb pluja i mal temps

Creixell ha celebrat la Diada amb pluja i mal temps

A causa de la pluja i el mal temps d’aquest matí a Creixell, el municipi ha hagut de modificar lleugerament el format de l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya que organitza l’ajuntament de Creixell.

L’acte ha començat sota la pluja amb la Hissada de la Senyera per part de la Policia Local que estava acompanyada pel Cap de l’ABP dels Mossos d’Esquadra. Seguidament ha pres la paraula l’alcalde de Creixell, sr. Jordi Llopart, que ha fet un breu parlament amb motiu de la Diada Nacional.

Tot seguit la Corporació Municipal ha iniciat l’Ofrena Floral al Monument de la plaça Lluís Companys i seguidament el Jutjat de Pau, els partits polítics locals i les associacions, entitats i col·lectius creixellencs han fet també les respectives ofrenes. L’acte s’ha tancat també sota la pluja amb el Cant dels Segadors per part dels assistents.

Creixell acull la seva IV trobada de vehicles clàssics

Foto d'arxiu de la trobada

Foto d’arxiu de la trobada

Un total de 200 cotxes i una desena de motos han participat aquest cap de setmana a la IV Trobada de Vehicles Clàssics de Creixell. Organitzat pels Amics dels Clàssics de Creixell i el Ball de Diables de la Vila, aquest esdeveniment ha concentrat enguany per quart any consecutiu un major nombre de participants. A primera hora del matí es va fer el tradicional esmorzar per als participants al Casal Municipal de Creixell.

Com ja és habitual es van servir més de 400 racions de llangonissa amb féssols, preparada pel Ball de Diables de Creixell. La rambla de les moreres de Creixell ha estat l’escenari de la Trobada. Al llarg del matí d’aquest diumenge, més de 2000 persones han passat per la rambla de les moreres de Creixell per contemplar uns vehcicles que han marcat totqa una época. Per part de l’organització es van fer diferents reconeixements a les motos i cotxes més destacats.

Moto millor restaurqada: TRIUMPH T-2 250CC DE L’ANY 1939 de Joan Lluch.

Moto més llunyana: TERROT PO 250CC DE L’ANY 1930 de Ramón Escandó de Sant Martí Sarroca.

Cotxe més llunyà: RENAULT 19 DESCAPOTABLE 16 V DE 1992 de Walter Correa de FRAGA (Huesca).

Cotxe millor restaurat: SIATA TURISA DE L’ANY 1961 DE JAUME CABOT DE TORREDEMBARRA.

Cotxe més antic:MG TD de l’any 1950 de Vicenç Tarragó de Reus.

Moto més antiga: BSA Chocolatera de l’any 1927 de Ricard Llauradó de L’Aleixar.

També es van fer tot un seguit de reconeixements a diverses empreses patrocinadores de l’esdeveniment.

A l’acabar la Trobada, els participants van fer una ruta turística amb els vcehicles fins al Càmping Gavina, a on va tenir lloc un aperitiu de germanor. La festa es va acabar al Casal Municipal amb una Arrossada Popular. Aquest esdeveniment ha comptat amb el suport de les àrees de festes i turisme de l’Ajuntament de Creixell.

Creixell es prepara per celebrar la festa major del Santíssim Sagrament

Cartell del Santíssim Sagrament de Creixell.

Creixell es prepara per les festes del Santíssim Sagrament. Aquesta festa es feia antigament per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneit pels carrers de la Vila. Els nois i noies de Creixell porten en unes safates guarnides amb les coques del Pa Beneit en processó fins a l’església. També hi participa la canalla de la Vila que ha fet la primera comunió al llarg de l’any en curs. Es fa la subhasta de la Coca del Goig i també la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Es guarneixen amb flors diferents altars durant el recorregut de la Processó. A la Processó hi participen també el Ball de Diables i les dues colles geganteres locals. La Festa Major del Santíssim Sagrament o de la Minerva de Creixell s’escau sempre el tercer diumenge de setembre. 

La Festa del Santíssim Sagrament o de la Minerva que es manté viva encara avui en dia a la Vila creixellenca, té els seus orígens a l’any 1620.

El nom li vé de la seva confraria homónima que va ser fundada a Roma el 1539 a l’església dels dominicans de Santa Maria supra Minerva.

Concretament a Creixell es va fundar el 26 de juliol de l’any 1620.

Al desaparéixer la vinya com a font principal de l’economia creixellenca per deixar pas al turisme, aquesta Festa Major Grossa ha anat deixant pas a la Festa Major de Sant Jaume, la petita, però que pel fet de que s’escau a finals de juliol aplega molts vilatans i turistes a la nostra Vila.

Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva. Ell representa a Artal Gilmundo, el primer Carlà de Creixell que va arribar a la Vila l’any 1083 enviat pel Rei de França. La Geganta Minerva representa d’una part l’herència romana de les nostres terres i principalment la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens el 1620. 

Més de 5.000 persones han visitat la 9a edició de Creixell Fira

Imatge de la 9a edició de Creixell Fira. Foto: cedida.

Els principals carrers del nucli històric de Creixell han estat l’escenari de la novena fira de Creixell  aquest passat cap de setmana dels dies 9, 10 i 11 d’agost.

Més de 5.000 persones han visitat la Creixell Fira d’enguany. La majoria de visitants eren estiuejants dels cinc càmpings i dos hotels que tenim a la Vila, així com també visitants i turistes de proximitat, de Catalunya però també de la resta de l’Estat Espanyol, especialment provinents de l’Aragó, País Basc i Navarra.

S’han dut a terme tot un seguit d’activitats que abasten alimentació, artesania, complements, entreteniment, inflables, animació amb salsa i Cercavila amb els Gegants de la Vila i la Colla gegantera Fénix de Reus,  entre altres.

A més, durant els tres dies, ha tingut lloc l’exposició d’escultures de fusta de Chabi Agudo, l’Exposició sobre Teresa Pàmies «Tot és en els llibres» i una exposici´´o de pintures de Paco Dorado i María Cuevas a Cal Cabaler a la Casa de Cultura Creixell.

Des de la regidoria de turisme de l’ajuntament creixellenc es valora molt positivament tant  l’assistència de persones a aquesta fira com tot el que la mateixa comporta pel nostre municipi.

La regidora delegada de turisme Silvia Farrero ha palesat que » A la 9a Fira Creixell d’estiu amb moltes activitats per petits i grans procurem sempre fer-la cada any més atractiva tant pels visitants i turistes com per la gent de casa nostra.. Moltísima gent ens ha felicitat i, les families que ens han visitat a la carpa de Turisme Creixell, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat EspanyoI i també nombrosos turistes francesos i alemanys, han marxat contents I carregats amb barrets, vanos, mocadors, cendrers de platja i altres obsequis de promoció turística i informació de la nostra Vila .

Cada any procurem fer més coses i millor durant l’estiu per tal de poder consolidar-nos com a destinació de turisme familiar. El fet que tinguem cinc càmpings, dos hotels i molts habitatges de segona residéncia, ens obliga a estar pendents del turisme que ens visita, ja que és un pilar fonamental de l’economía del nostre municipi. Estem molt contents novament del resultat d’aquesta fira i el balanç que fem és del tot positiu».

Les carabasses gegants del Sr Manolo de Creixell

El Sr Manolo agafant una de les carabasses, algunes pesen més de 30 kg. Foto: Ajuntament de Creixell.

Qui sap els misteris que guarden les vinyes de Creixell o millor dit, que tenen les seves terres per donar fruits de grans magnituds. Parlem de les vinyes del creixellenc Manuel Sastre, també conegut com el Sr Manolo a Creixell, durant molts anys va ser el cap de la brigada municipal, d’ençà que està jubilat dedica gran part del seu temps a cuidar les seves vinyes del Camí de Roda, són les vinyes familiars.

El Sr Manolo va néixer a Zamora, tanmateix, va formar la seva família amb la seva esposa Maria Rosa i els seus fills a Creixell, ja no recorda els anys que porta vivint al municipi.

Des de fa un temps va agafar afició a conrear carabasses a les seves vinyes, tal com explica el Sr Manolo, va comprar les llavors de carabassa a la Pobla de Montornès i durant el mes de març les va sembrar.

Quin és el misteri que guarden les vinyes del Camí de Roda? Les carabasses ja han crescut, no obstant això, han crescut més del compte, de magnituds gegants. Més de 10 unitats són de mides excepcionals.

La sorpresa arriba quan el Sr Manolo ens explica que no ha utilitzat cap mena d’adob especial per fer-les créixer, només fems i gallinassa. El Sr Manolo ensenya les carabasses i quasi no pot aixecar-les del terra, pesen més de 30 kg, la natura no deixarà mai de sorprendre’ns.

 

Creixell acollirà el concert d’Isabel Dombriz

Cartell del concert d’Isabel Dombriz

El dissabte 3 d’agost a les 20 h al Casal Municipal de Creixell, tindrà lloc el concert i presentació del nou cd de la pianista Isabel Dombriz. Aquest concert s’emmarca dins el CICLE CREIXELL CLÀSSIC i aquesta vegada ens fa especial il·lusió oferir el nostre escenari a una prestigiosa pianista, que nascuda a Catalunya, encara no hi havia actuat mai a la seva terra d’origen.

Apareix l’ancià desaparegut a Creixell

Foto de l'home desaparegut

Foto de l’home desaparegut

Francisco López, un ancià de Creixell que havia desaparegut aquest dimarts a la una del migdia, ha estat trobat per Protecció Civil sa i estalvi els volts de Creixell Mar.

Des de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Creixell havin fet arribar la imatge d’un avi desaparegut. L’home havia estat vist per darrer cop a la plaça Major al voltant de les 13:00 h.

És resident a la llar d’avis Mar i Sol de Creixell. Aquest dimarts havien sortit a passejar amb monitors fins a la plaça Major i a l’hora de tornar al centre l’havien perdut de vista.

 

Els Mossos detenen dues persones per un robatori amb força en una casa a Creixell

La col·laboració de la Policia Local va ser clau per identificar i detenir els autors del robatori

La col·laboració de la Policia Local va ser clau per identificar i detenir els autors del robatori

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Tarragona van detenir el passat 18 de juliol un home i una dona, de 25 i 19 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de Barberà del Vallès (Vallès Occidental), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a interior de domicili.

Els fets van tenir lloc la matinada del 17 de juliol, pels volts de les 03.50 hores, quan els propietaris d’una casa, que estaven dormint, van escoltar uns sorolls a l’habitació. Tot seguit, van sorprendre un home regirant els calaixos de la tauleta de nit i que, al ser sorprès, va fugir ràpidament.

Acte seguit, un dels propietaris va visualitzar com hi havia una dona i un altre home en actitud d’espera davant de la casa i que, minuts després, juntament amb el lladre fugien direcció un càmping proper.

Arran d’aquests fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que, gràcies a unes identificacions de la Policia Local de Creixell del 16 de juliol, va permetre detenir els autors del robatori.

La investigació continua oberta i no es descarta que els autors puguin estar relacionats amb altres fets delictius de la zona.

Els detinguts van passar el 20 de juliol a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Més de 40 joves de la zona TRAC participen en la sortida a l’Aquopolis

Es tracta d’una activitat anual que s’emmarca en el projecte compartit “Propera parada...” dels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell

Es tracta d’una activitat anual que s’emmarca en el projecte compartit “Propera parada…” dels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell

Un total de 46 joves dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, La Riera de Gaià, Altafulla i Creixell van participar el passat 11 de juliol en la sortida a l’Aquopolis que organitzen els corresponents ajuntaments des de les regidories de joventut.

Aquesta sortida és una aposta anual del projecte de dinamització compartit “Propera parada…” que afavoreix la interrelació dels més joves de la zona, ja que permet la participació dels nois i noies a partir dels 11 anys. A banda d’oferir alternatives d’oci saludable, permet anar motivant a les noves generacions a participar dels projectes del seus municipis i conèixer els seus Punts d’Informació Juvenil.

La sortida està emmarcada dintre dels respectius Plans Anuals de Joventut dels cinc municipis i el Consell Comarcal del Tarragonès, en el context d’un treball en xarxa interinstitucional que es du a terme des de l’any 2009. Aquesta experiència refrescant ha estat valorada molt positivament per totes les persones participants i s’espera que continuï sent així per a les properes convocatòries.

Per a més informació, podeu adreçar-se al PIJ d’Altafulla, a l’Era de l’Esteve, carrer de les Bruixes, s/n, de dilluns a divendres, de 17 a 19h; i al correu electrònic pijaltafulla@gmail.com

Bolca un cotxe a Creixell i en desapareixen els ocupants

Imatge del Google maps del punt on s’ha produït l’accident.

Un Audi A3 de color gris ha bolcat a la carretera N-340 direcció Tarragona, a l’alçada de Creixell. Quan han arribat els agents no hi havia cap dels ocupants al vehicle. Entre el Camping La Plana i el Camping Alba, exactament en el punt quilomètricic 1.180 direcció Tarragona.

Els Bombers han rebut l’avís a les 14.53 hores d’aquest diumenge de l’accident però no hi havia ningú, el vehicle es trobava al lateral dret de la carretera.

Actualment, els agents estan buscant els ocupants del vehicle per veure els motius pels quals han abandonat el cotxe.

Creixell es prepara amb entusiasme per a la Festa Major de Sant Jaume

Foto d'arxiu de la Festa Major de Sant Jaume de Creixell d'un any anterior

Foto d’arxiu de la Festa Major de Sant Jaume de Creixell d’un any anterior

La cultura i el folklore popular es manifesten a la Festa Major de Sant Jaume el 25 de juliol. Enguany la Festa començarà amb el tradicional Pregó des del Balcó de la Casa de la Vila. Anirà a càrrec del Comité d’Agermanament de Creixell amb les viles franceses de Vorey sur Arzon i Saint Vincent.

Aquesta Festa Major en honor del Patró de la Vila es celebra des de molt antic; les Ordinacions de Creixell ja parlen d’aquesta festa. Es tradicional per Sant Jaume que es faci l’acompanyament de les autoritats en comitiva fins a l’església, el que es diu l’anada a l’Ofici Solemne, acompanyats per una cobla o una banda de música. És curiós veure com amb el pas dels anys encara continúa vigent la tradició creixellenca de que en aquesta Processó hi participa també al costat de les autoritats de l’Ajuntament, el Jutge de Pau, la Farmaceútica del poble i el Cap de la Policia Local.

Es treu en Processó la imatge del Sant Patró Sant Jaume pels carrers de la Vila. Al sortir d’ofici, es fa la tradicional ballada de Sardanes. Des de fa uns anys, a la Processó hi participa el Seguici Popular, que el formen els gegants i els capgrossos de la Vila, la colla gegantera Esmarris de Creixell, la colla Geganters i Capgrossos de Creixell, la colla del Ball de Diables de Creixell, la colla Units pels Gegants i les espurnes de Creixell.

La Festa de Sant Jaume és en realitat la Festa Major Petita de Creixell. Però amb el pas del temps en que l’agricultura va deixar pas al turisme, la Festa de Sant Jaume és mes reixida d’actes i ha adquirit més importància.

Els gegants de la Vila de Creixell

Creixell té una parella de gegants de la Vila, el Gilmundo i la Minerva. Ell representa a Artal Gilmundo, el primer Carlà de Creixell que va arribar a la Vila l’any 1083 enviat pel Rei de França. És a dir, es el primer creixellenc de qui es té notícia documentada, podríem dir que Artal Gilmundo va ser el «primer creixellenc empadronat».

La Geganta Minerva representa d’una part l’herència romana de les nostres terres i principalment la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens el 1620. Va vestida com una patricia romana i porta una safata amb raïm i blat simbolitzant la Festa de la Minerva.

A mes Creixell té 4 capgrossos de la Vila: El Jeroni, el Jaumet, la Sisqueta i la Miquelina, que representen elements patrimonials i culturals de la Vila. A Creixell hi ha dos gegants mes: el Nino i la Nina, que són de la colla gegantera els Esmarris de Creixell. Aquests tenent també dos gegantins, els Zipi i Zape, els Ninets i el Drac Xinès. I també cal esmentar la Festa del Santíssim Sagrament o de la Minerva que s’escau la tercera setmana de setembre.

Aquesta festa es feia per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneit pels carrers de la Vila. Els nois i noies porten en unes safates guarnides amb les coques en processó fins a l’església. Es fa la subhasta de la Coca del Goig i la posterior Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. També hi ha altres capgrossos que pertanyen a la colla Gegantersw i Capgrossos. Enguany el Ball de Diables de Creixell celebra el seu 10é. aniversari.

Jordi Llopart repeteix com a alcalde de Creixell

Llopart esdevé alcalde per tercera legislatura consecutiva. Foto: cedida.

Jordi Llopart renova per tercera legislatura consecutiva el seu càrrec com alcalde de Creixell. El ple de constitució i presa de possessió de la nova Corporació Municipal de l’ajuntament de Creixell ha sigut sense cap incidència. A l’inici de l’acte s’ha constituit la Mesa d’Edat que ha estat formada pel regidor Juan Lara com a regidor de més edat (PSC) i per Jaime Serret com a regidor més jove (PP).

Jordi Llopart i Senent, ha sigutt escollit i proclamat novament alcalde de Creixell per 5 vots favorables dels 11 membres que formen la  Corporació municipal de l’Ajuntament de Creixell. Llopart ha obtingut 5 vots favorables, la candidata del PSC Montse Muñoz 3 vots favorables i el regidor del PP Jaime Serret 2 vots favorables. També hi ha hagut 1 vot nul. L’alcalde ha estat proclamat sense majoria absoluta.

La regidora del PSC Montserrat Muñoz ha tret tres vots, els equivalents al seu grup municipal i el regidor del Partit Popular, Jaime Serret Simó ha tret dos vots. Muñoz ha fet una extensa explicació del motiu de presentar-se a les eleccions. Una regidora del PP, la segona de la llista, també ha fet un agraiment a l’electorat.

Junts per Creixell governarà en coalició amb ERC i la regidora independent de la FIC-Units per Creixell, que li atorguen la majoria absoluta a l’ajuntament (sis vots d’onze totals). A l’anterior mandat es va verificar un pacte entre Llopart i la regidora de la FIC, Pili Romero, que van governar en minoria i amb suports puntuals d’ERC, després que els dos regidors republicans abandonéssin el govern municipal poc temps després de començar la legislatura l’any 2015. Ara, el pacte amb ERC i la FIC es consolida i dona estabilitat al nou govern municipal. El PSC i el PP quedaran a l’oposició.

El nou Cartipàs municipal quedarà definit de la següent manera:

Jordi Llopart (JxC): Alcaldia, Hisenda, Serveis i Governació.

  • Pilar Romero (FIC): 1a tinent d’alcalde. Festes, Gent Gran, Ensenyament i Joventut.
  • Jordi Moliné (ERC): 2n tinent d’alcalde. Urbanisme i Recursos Humans.
  • Sílvia Farrero (JxC): 3a tinent d’alcalde. Turisme, Comerç i Medi Ambient.
  • Francesc Sentís (JxC): Esports, Cultura i Patrimoni.
  • Chelo Picón (ERC): Igualtat i Atenció Social.

Així doncs el Ple de la Corporació municipal de l’ajuntament de Creixell per aquesta nova legislatura 2019-2023 estarà format per 3 regidors de Junts per Creixell, 3 regidors del PSC, 2 regidors del PP, 2 regidors d’ERC i una regidora de la FIC-Units per Creixell.

La sala de Plens de l’Ajuntament de Creixell s’ha omplert de gom a gom de veïnes i veïns que han volgut assistir a l’esdeveniment. Al final de l’acte els nous membres de la Corporació Municipal s’han fet una fotografía de família de tot el Consistori. Els nous regidors i regidores han rebut la tradicional insígnia d’or de la Vila de Creixell.

Jordi Llopart repetirà com a alcalde de Creixell amb un tripartit amb ERC i la FIC

Jordi Llopart. Foto: Tarragona21

Jordi Llopart, cap de llista de amb Junts X Creixell, repetirà aquest dissabte com a alcalde per tercer mandat consecutiu en haver arribat a un acord d’investidura i de pacte de govern amb ERC i Units x Creixell -FIC-. El pacte s’ha tancat amb ‘tranqui.litat i sense cap incidència’, ha destacat Llopart a Tarragona21, i s’ha procedit ja al reartiment del cartipàs. Llopart serà investit alcalde en primera votació per majoria absoluta.

Així les coses, Junts x Creixell -amb tres regidors-, ERC -amb dos- i la FIC -amb una- sumen majoria absoluta, sis regidors d’un total d’onze. A l’oposició restaran el PSC, amb tres regidors, i el PP, amb dos.

Llopart disposarà de les carteres d’Hisenda, Serveis i Governació, cartera aquesta última que inclou Policia Local i Protecció Civil. Per la seva art, la primera tinença d’alcaldia recaurà en la regidora de la FIC Pili Romero, que també ha format part de l’equip de govern d’aquest mandat. Romero s’encarregarà de les regidories de Festes, Associacionisme, Gent Gran, Ensenyament i Joventut.

Segon tinent d’alcalde serà Jordi Moliner, cap de llista d’ERC. La formació republicana disposarà de les carteres d’Urbanisme, Recursos Humans, Igualtat i Atenció Social. La regidora de Junts Sílvia Ferrero, per la seva part, serà la tercera tinenta d’alcalde i portarà Turisme, Comerç i Medi Ambient.

Per la seva part, el regidor de Junts Francesc Sentís s’encarregarà de les àrees d’Esports, Cultura i Patrimoni.

J. Garcia

El Festagol de Creixell arrenca amb molta afició i entusiasme

En aquesta primera fase d'aquest passat cap de setmana han competit els equips de les categories de BABYS i BENJAMÍ. I el cap de setmana vinent ho faran les categories de PREBENJAMÍ i ALEVÍ

En aquesta primera fase d’aquest passat cap de setmana han competit els equips de les categories de BABYS i BENJAMÍ. I el cap de setmana vinent ho faran les categories de PREBENJAMÍ i ALEVÍ

Aquest dissabte 8 de juny a les 9:00h. a la zona esportiva municipal comença la FESTAGOL 2019 organitzada per la UE Creixell . La FESTAGOL es realitzarà els dies 8,9,15 i 16 de juny. El torneig Festagol de Creixell 2019 reunirà a partir d’aquest cap de setmana 54 equips base de diferents clubs de futbol de Catalunya, Aragó i Navarra, entre els quals destaca la presència del Gimnàstic de Tarragona, l’Osasuna de Pamplona, el Fraga de Huesca o el Segre de Lleida.

Aquesta trobada promocional del futbol base que és La FESTAGOL es fa a Creixell des de l’any 2002. El torneig, que se celebra a la zona esportiva municipal, aplega conjunts de les categories babys, prebenjamins, benjamins i alevins

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies