El torneig Festagol de Creixell reunirà 64 equips base de 38 clubs esportius de Catalunya i l’Aragó

El torneig Festagol de Creixell reunirà a partir d’aquest cap de setmana 64 equips base de 38 clubs de futbol de Catalunya i l’Aragó, entre els quals destaca la presència del Gimnàstic de Tarragona, el Reus Deportiu, la Damm o el Segre de Lleida.

El torneig, que se celebra a la zona esportiva municipal i està organitzat per la Unió Esportiva Creixell, aplegarà conjunts de les categories babys, prebenjamins, benjamins, alevins i infantils.

‘DIOS. La Comedia’ s’estrenarà en 6 actuacions a Altafulla i Creixell

Imatge promocional de 'DIOS. La comedia'.

Imatges promocionals de ‘DIOS. La comedia’.

Amb el suport de l’àrea de Cultura de l’ajuntament de Creixell, els propers dies 3 i 10 de juny de 2017 a les 21h. tindrà lloc al Casal Municipal de Creixell la representació de DIOS. La Comedia, que també es representarà a Altafulla durant el proper mes.

L’actriu solista i comediant lleidatana afincada a Altafulla, Eugènia González La Rosa, ens presentarà el seu nou espectacle, una comédia metafísica i gamberra que pretén demostrar (o no) l’existéncia de Déu a les nostres vides.

Preu de l’entrada: 10€.

Actuacions a Altafulla:

2, 9, 16 i 17 de juny a les 21h a la Pallissa de la Era del Senyor (Camí de l’Ermita, 10 a d’Altafulla)

Actuacions a Creixell:

3 i 10 de juny a les 21h al Casal Municipal (Av.Doctor Pujol, 15 de Creixell)

Trobareu més info a:www.eugeniagonzalez.com

Els alumnes de l’escola Les Eres es posen a la pell dels discapacitats

Els alumnes de l’escola Les Eres de Creixell han fet un taller d’esport inclusiu a la pròpia escola. Es tracta d’un programa d’educació que té com a finalitat crear a les escoles consciència i comprensió envers les persones amb discapacitat.

L’activitat ha consistit en una part teòrica, on s’han explicat els esports adaptats, i una part pràctica, on els alumnes creixellencs han pogut experimentar de primera mà les sensacions de practicar esport amb altres capacitats com ara el bàsquet amb cadira de rodes.

L’escola Les Eres de Creixell, a la Trobada de Corals d’Infantil i Primària

Un moment de l’actuació de la coral creixellenca

El passat dissabte 6 de maig, un grup de 49 alumnes de 5è i 6è curs de primària de l’escola Les Eres de Creixell va participar a la XV Trobada de corals d’infantil i primària que va tenir lloc al Teatre del Complex Educatiu de Tarragona.

En aquesta trobada hi van participar 16 escoles de tot el territori amb més de 600 cantaires, que participaven amb dues peces cada coral i tres cançons conjuntes. Els nens i nenes de Creixell van passar un espectacular matí de dissabte de germanor entre tots els assistents mostrant el fruit de l’esforç realitzat durant tot el curs i gaudint de l’espectacle de gran nivell de cadascuna de les corals participants.

A la jornada no hi van faltar les sorpreses. La mestra cantant i exalumna de l’esola de Creixell Àngels López va tancar el concert amb la interpretació d’una cançó molt emotiva sobre el drama dels refugiats.

Aquest curs 2016-2017, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat va convocar la XV Trobada de Corals d’Educació Infantil i Primària, amb l’objectiu de potenciar i difondre l’educació musical que estan duent a terme molts mestres a les escoles.

Amb les trobades es facilita l’actuació pública de les corals de les escoles, proporcionant un espai on es visualitza el treball dut a terme durant tot el curs per cadascuna d’elles. També es facilita que l’alumnat conegui molts altres nens i nenes de Catalunya que com a ells els hi agrada cantar. El concert conjunt de la Trobada és un espai on fer música junts compartint les emocions.

La Trobada de corals d’Educació Infantil i Primària és una activitat organitzada des del Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial que està descentralitzada als diferents Serveis Territorials / Consorci d’Educació de Barcelona, els quals fixen les poblacions, llocs i dies on es realitza la seva trobada, que normalment es duu a terme el mes d’abril o maig.

 

Conta-contes al voltant de la figura de Jujol a la Biblioteca de Creixell

Aquest divendres 12 de maig a les 18:00h. i a la Biblioteca Municipal de Creixell hi haurà una sessió de conta-contes i avtivitats del Cicle Primavera de Contes subvencionat pel Consell Comarcal del Tarragonès.

Es tracta del cicle ‘Jujolant, contes al voltant de l’artista Jujol’, a càrrec d’Eugenia González La Rosa. En el conte ‘Jujol, l’àngel i el porró’, Jujol ens descobreix un altre dels seus tresors: la Casa Bofarull als Pallaresos. Allà trobem elefants, àngels, porrons i parets blaves com el mar.

Aquest cicle està dedicat a difondre l’obra i la figura creativa de l’arquitecte Jujol i donar suportr la celebració del centenari del coronament del campanar  Creixell, obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol.

Creixell cobreix el municipi amb desfibril·ladors

Un dels espais que compta amb aparell desfibril·lador

L’Ajuntament de Creixell ha instal·at en diferents punts del municipi un grup de desfibri·ladors en una inversió que ha sumat 14.000 euros i que ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Tarragona. El desplegament dels aparels s’ha fet per fases.

Els aparells es troben ubicats en llocs públics, concretament a la Llar de jubilats, l’escola Les Eres, el Casal Municipal, el Centre mèdic, els vestidors del camp de futbol i la piscina municipal. Així mateix, cada vehicle de la Policia Local en disposa d’un, ha informat l’alcalde, Jordi Llopart, que ha afegit que també és previst instal·lar-ne a la Biblioteca Municipal.

S’ha volgut ubicar-los en edificis municipals “perquè concentren més gent” i també per evitar actes vandàlics contra els aparells. Per això no n’hi ha als carrers. La instal·lació els aparells ha anat paral·lela a la realització de cursos de formació d’ús dels desfibril·ladors, destinats a persones de la zona on s’han ubicat.

Amb aquesta intervenció, “el nostre municipi queda cobert davant d’una emergència que pugui patir qualsevol persona”, ha destacat Llopart a Tarragona21. “Sempre és bona la prevenció i saber que podem en un moment determinat salvar la vida d’una persona”.

Pel que fa a nuclis habitats allunyants del centre, seran els dos vehicles de la Policia Local els que es desplaçaran en cas que sigui necessari usar els desfibril·ladors.

El Sergent Cap de la Policia de Creixell, distingit per la col·laboració del cos amb els Mossos

El sergent Dote amb l'alcalde de Creixell Jordi Llopart i el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona. Foto: Cedida

El sergent Dote amb l’alcalde de Creixell Jordi Llopart i el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona. Foto: Cedida

El Sergent Cap de la Policia Local de Creixell, Antonio Dote Cabrera, ha rebut una felicitació pels mèrits aconseguits en el compliment de les seves funcions. Aquesta concessió ha esta atorgada per Albert Batlle, Director General de la Policia.

La concessió d’aquesta felicitació ha estat motivada per “l’excel·lent coordinació i col·laboració entre els dos cossos policials (Mossos i Policia Local) on es destaca la seva predisposició i implicació”. L’esmentada felicitació ha estat lliurada en el decurs de l’acte institucional amb motiu de la celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Camp de Tarragona, realitzat ahir dilluns 24 d’abril a les 12.00 hores en el Pavelló Municipal d’Esports del Vendrell.

Dote: “És un treball col·lectiu”

En aquest sentit, Antonio Dote ha volgut manifestar que aquesta felicitació ha estat possible gràcies a tot el treball que hi ha dins del col·lectiu de la Policia Local de Creixell, dels agents, comandaments, i fins arribar al personal administratiu. Col·lecitiu que treballa amb rigor, professionalitat i vocació de servei.

Recuperades restes romanes al fons marí de les costes de Creixell

Un dels dos morters localitzats pr submarinistes. Foto: Guàrdia Civil

Efectius del Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Tarragona i el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil de Barcelona han recuperat dos morters, un coll d’àmfora i diversos fragments de ceràmica romana amb més de 1.800 anys d’antigüitat procedents del fons marí de les costes de Creixell.

Un dels morters va ser localitzat per uns submarinistes que es trobaven practicant la pesca submarina i el van lliurar a la Guàdia Civil.

Una llanxa de la Guàrdia Civil, dirigint-se al lloc de la troballa. Foto: Guàrdia Civil

Per tal d’evitar l’espoli es va establir un operatiu preventiu composat per la Guàrdia Civil i un tècnic del Servei d’Arqueologia de la Generalitat dirigit a la localització d’altres restes arqueològiques que puguessin trobar-se en perill d’espoli o extracció per mitjà d’una altra metodologia que no fos l’arqueològica, ocasionant un greu pèrdua d’informació històrica.

La immersió realitzada va permetre recuperar un morter, un coll d’àmfora i diversos fragments de ceràmica, que daten de l’època romana, entre els seges I i II d.C.

La lectura arriba per Sant Jordi a les residències d’avis de Creixell

El president del Consell Comarcal, dirigint-se als residents

Un any més, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, s’ha fet una nova edició de l’activitat ‘Compartim lectures per Sant Jordi’. L’Ajuntament de Creixell s’ha adherit novament a aquesta iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat i del Consell Comarcal del Tarragonès, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Aquesta activitat s’organitza amb la voluntat d’acostar la festa de les lletres a llocs on hi ha persones que no poden celebrar-la al carrer. Sempre es fa al voltant de la data de Sant Jordi.

En el cas de Creixell, les lectures de textos de Montserrat Abelló sota el lema ‘La veu em frisa’, es van fer ahir dimecres a les dues residéncies geriàtriques del municipi, la Residència L’Ermita i la Llar d’Avis Mar i Sol. Hi van participar l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, i diferents voluntaris i voluntàries de la vila. Van ser ambdòs uns actes molt emotius. Una àvia resident de l’Ermita va llegir un escrit també molt entranyable. Al final dels actes, l’alcalde de Creixell va agrair la tasca dels voluntaris envers la gent gran del municipi.

Creixell enceta divendres vuit dies d’actes culturals al voltant de Sant Jordi

Creixell posa en marxa a partir de divendres vinent, 21 d’abril, un ampli ventall d’activitats culturals al voltant de la diada de Sant Jordi, en el que és la Setmana Cultural. Destaquen la III Fira de les Arts al Carrer, que tindrà lloc diumenge, la diada de Sant Jordi, homenatges poètico-musicals dedicats a Montserrat Roig i Joan Manuel Serrat o l’exhibició d’un documental local.

-Divendres 21 d’abril 17.30 h. BIBLIOCREIXELL
“Vine a fer la teva rosa de Sant Jordi” ( Taller de manualitats )

-Dissabte 22 d’abril 17 h. Pàrking de l’escola
« Gimcana de la Rosa i el Drac » ( Ball de Diables)
Inscripcions a la Bibliocreixell

-Diumenge 23 d’abril, Diada de Sant Jordi
De 9 a 19 h. III FIRA DE LES ARTS AL CARRER ( Plaça Major )
Pintura en viu, demostracions, música i poesia.
Stand de pintura infantil
Paradeta de venda de llibres per Sant Jordi
Animació musical amb el grup “Units pels Gegants”
12 h. Casa de Cultura Cal Cabaler
Inauguració de les exposicions “Vora al mar” de Rafael Romero i “Miradas” de Sílvia Alcalá
12:45 h. Vermut musical : Actuació del duet “Atomic Leopards” ( Plaça Major )

-Dimecres 26 d’abril a les 18 h. BIBLIOCREIXELL
Conta-contes « La Llegenda de Sant Jordi » a càrrec de l’actriu i contacontes Eugènia González.

-Dijous 27 d’abril 9:30 h. BIBLIOCREIXELL
Visita dels nens de P2 de la llar d’infants L’Estel de Mar
Conta-contes “El Drac que no tenia amics”, activitats i esmorzar de Sant Jordi

-Divendres 28 d’abril 20:30 h. Casa de Cultura “Cal Cabaler”
Representació musical i poètica sobre l’escriptora Montserrat Roig “Pinzellades de Roig”
A càrrec Jaume Calatayud i Vicente Monera

-Dissabte 29 d’abril 12 h. Casa de Cultura Cal Cabaler
Projecció del reportatge particular “Creixell, anys 1981-1982”, enregistrat per la nostra veïna Encarna Tatay i que formarà part de l’Arxiu municipal de Creixell.

-Dissabte 29 d’abril 19 h. Casa de Cultura Cal Cabaler
Xerrada-audició “Joan Manel Serrat, el poeta”, a càrrec de Ligia Pastori, veïna i escriptora.

-Diumenge 30 d’abril 12 h. Plaça Major
TITELLES, « La Veritable Història del Rei que tenia el nas vermell »
Cia. L’Invisible Titelles

-Diumenge 30 d’abril 19 h. Casal Municipal
“Cançons d’ahir, cançons pel demà »
Amb la Coral Sant Jaume de Creixell i altres corals de les nostres comarques
Acompanyats per l’orquestra de cambra del Conservatori de la Diputació de Tarragona. Ajuntament de Creixell

Totes les entrades als espectacles, concenrts i activitats són gratuïtes.

Creixell posa en marxa un espai per a gossos abandonats i multarà l’abandonament

Imatge de les gosseres de trànsit

L’Ajuntament de Creixell ha post en marxa unes noves instal·lacions de trànsit per acollir els gossos que els veïns els trobin abandonats o perduts. Situades dintre del espai de la comissaria de la Policia local proporcionen un servei des del mati fins a les 22h.

L’espai disposa de dues estances per als gossos i s’han fet obres per adecuar-lo. Respecte a l’espai anterior, les estances passen de tenir dos metres quadrats a sis. L’anterior recinte es trobava annex a la pista poliesportiva i tenia mancances, com que calia atansar-s’hi per dur el menjar i l’aigua, al temps que els habitacles eren molt més reduïts.

L’alcalde, Jordi Llopart, ha comentat a Tarragona21 que s’hi podrà accedir “sense necessitat de l’assistència de la Policia Local per anar a obrir i tancar la zona annexa al camp de futbol, com passava abans”. L’espai compta amb aigua permanent “en un espai suficient per moure’s, s’aprofiten les càmeres de vigilància i tenen menjadores i aigua per poder netejar i desinfectar”.

Aquest espai “no és una gossera municipal”, sinó “un espai de trànsit” perquè els gossos “estiguin en millors condicions que tenien fins que siguin rescatats”. Si no són recollits o no disposa de xip i no es pot localitzar el seu propietari, són donats a la protectora comarcal.

D’altra banda, l’Ajuntament de Creixell millorarà l’ordenança de tinença d’animals “per sancionar l’abandonament i el maltractament, així com l’incivisme dels propietaris que es pensen que les seves mascotes poden fer les seves necesitats a qualsevol lloc públic”, ha destacat Llopart. En els casos d’abandonaments, les sancions poden arribar als 3.000 euros: “Ens posarem forts en aquest tema”, ha destacat l’alcalde.

 

Cues de fins a 10 quilòmetres a l’N-340 a Creixell

Cues a les sis de la tarda a l’A-7 abans d’arribar a la sortida de Torredembarra i en direcció a Barcelona. Foto: Tarragona21

El cap de setmana festiu de Setmana Santa està duent complicacions al trànsit. Aquesta tarda s’han produït cues de fins a deu quilòmetres a l’altura de Creixell, a la N-340 i la posterior autovia A-7.

Abans de les set de la tarda s’ha intensificat el trànsit a la zona, com ha pogut comprovar Tarragona21. Especialment dens era en sentit Barcelona i des de l’alçada d’Altafulla.

En sentit contrari les cues arribaven fins a l’accés de l’autopista de l’A-7 a l’alçada de Torredembarra.

Twitter del Servei Català de Trànsit.

Riuada de gent al Mercat Medieval de Creixell

Força gent passant davant de l’espai cultural de Cal Cabaler. Foto: Tarragona21

Creixell ha viscut un arrencada apoteòsica de la sisena edició del Mercat Medieval, amb una riuada de gent durant la tarda que ha omplert el casc antic. S’ha hagut d’habilitar zones d’aparcament i desviament de trànsit en previsió de la gentada que s’esperava, que ha coincidit amb una retenció de deu quilòmetres viscuda al voltant de les set de la tarda a l’N-340 al pas per la vila.

La dansa del ventre, interpretada aquesta tarda. Foto: Tarragona21

Seixanta parades de productes artesans, especialment gastronòmics, es troben plantats a Creixell aquest cap de setmana. Productors o venedors vinguts de Valls, de Mollet del Vallès, de la subcomarca gironina del Bisaura, de Figueres, de Llagostera, de València i de Creixell, entre altres llocs, ofereixen fins diumenge una gran varietat de productes.

Parada de venda de secallona de Cal Garí, de Valls. Foto: Tarragona21

Una cercavila amb l’arbre màgic dels Joglars de la Bóta ha obert al matí els actes que omplen el Mercat, i de tarda la plaça Major s’ha omplert per seguir un espectacle de dansa del ventre. Al vespre era previst que tingués lloc un espectacle de foc dels Joglars de la Bóta.

Joan, de Figueres, ven el prestigiós formatge Idiazábal. Foto: Tarragona21

Diumenge, Creixell oferirà a les 12 una cercavila amb els gegant de Creixell Gilmundo i Minerva, una altra cercavila, però de malabars, a les sis de la tarda i una posterior a les 19 hores a càrrec de Sons de la Cossetània.

Francesc, de Mollet, té una parada de garrapinyades. Foto: Tarragona21

Stephanie Chávez, nutricionista-dietista de Tarragona. Foto: Tarragona21

Formatges de Cal Verdaguer, de Valls. Foto: Tarragona21

Tot tipus de patates. Foto: Tarragona21

Cal Cabaler obre fins dimenge l’exposició de Jujol. Foto: Tarragona21

Creixell tornarà al passat amb el sisè Mercat Medieval

Imatge d’una edició anterior del Mercat Medieval

Els propers dies 15 i 16 d’abril de 2017 tindrà lloc a Creixell la sisena edició del Mercat Medieval. L’horari es fa ininterrompudament des de les 10:00h fins a les 22:00h.

Aquest esdeveniment es desenvolupa pels principals carrers del nucli històric de la vila. S’hi podran fer passejades amb poni, hi haurà també una granja infantil, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals i cercaviles entre d’altres activitats.

Al llarg dels dos dies del mercat medieval tindrà lloc una mostra de foc i forja a càrrec dels germans Mercadé, de Bonastre, mestres artesans de l’Associació de Forjadors de Catalunya.

El Mercat Medieval de Creixell està organitzat per l’Associació Medieval de les Comarques de Catalunya, amb el suport de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell. El programa complert és aquest:

DISSABTE 15 D’ABRIL

12:00h. Cercavila pels carrers del nucli històric de Creixell amb l’espectacle de l’arbre màgic de la companyia Els Joglars de la Bota.
19:00h. Espectacle de la Dansa del Ventre a la plaça Major.
21:00h. Espectacle de Malabars de Foc a la rambla de les moreres a c’arrec de la cia. Els Joglars de la Bota.

DIUMENGE 16 D’ABRIL

12:00h. Cercavila amb els Gegants de la Vila de Creixell Gilmundo i Minerva.
18:00h. Cercavila amb malabars i tabals.
19:00h. Cercavila a càrrec de Sons de la Cossetània.

El Consell Comarcal del Tarragonès es planteja crear una ‘Ruta Jujol’ pels municipis de la comarca

Josep Maria Jujol fill, amb l’alcalde de Creixell i el regidor de Cultura, ahir en l’arrencada dels actes del centenari del campanar. Foto: Tarragona21

El Consell Comarcal del Tarragonès es planteja crera una ‘Ruta Jujol’ a la comarca. D’arguments, no li falten, especialment pel renovat interès que la figura de l’arquitecte tarragoní  està vivint els darrers anys entre els experts i les institucions. Ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Creixell proposar la ruta per la comarca, a la que el Consell li pren el màxim interès.

El president del Consell Comarcal, Pere Virgili, ha confirmat a Tarragona21 que l’organisme iniciarà els passos per crear una Ruta Jujol, “el que seria una oferta turístico-cultural mot ben vinguda a la comarca, on ja disposem de la Ruta dels Castells del riu Gaià”. La ruta podria incloure “des del campanar de Creixell, la capella Mas Carreras de Roda de Berà, Cal Bofarull dels Pallarsos, i Tarragona, per exemple amb el Teatre Metrool”. Són idees que s’aniran perfilant amb el temps, però el primer pas serà parlar amb els alcaldes dels municipis. Jujol va destacar poderosament als municipis del Tarragonès, però també té obres a l’Alt Camp i el Baix Penedès.

La proposta de la ruta surt en el context del centenari de celebració de la coronació del campanar de Sant Jaume de Creixell, obra jujoliana. Creixell dedicarà aquest any 2017 a revaloritzar la figura del gran arquitecte, que deixà un dels treballs més visibles des de diferents punts de l’entorn, el peculiar coronament del campanar de l’església de Sant Jaume, considerat inacabat. Ahir va ser una jornada clau amb la presentació del conjunt d’actes, una conferència de l’arquitecte Roger Miralles i l’apertura d’una exposició. Els actes van comptar amb la presència del fill de l’arquitecte, del mateix nom.

El coronament del campanar de Creixell, obra de Jujol. Foto: Tarragona21

Centenari a Creixell

Cal Cabaler, el gran casalot restaurat per a ser l’epicentre cultural de Creixell, es va quedar petit per encabir el públic que va assistir als actes, que inclouen la confecció d’una escultura del perfil del campanar, que serà lluirada als conferenciants i autoritats que durant l’any assisteixin a les activitats.

La segona planta de Cal Cabaler estava presidida per un quadre d’una pintora local, Joana Bonan. Josep Maria Jujol, fill, dit ahir ‘júnior’, va presidir els actes, com també el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs. Alcaldes i regidors del Baix Gaià també hi van ser presents.

El regidor de Cultura, Francesc Sentís, va destacar que l’any dedicat a Jujol, es divideix en dues etapes, primavera-estiu i tardor-hivern. Inclouen la lectura de quatre contes relacionats amb Jujol, que es faran a la Bibliotca Municipal, i diverses conferències d’experts, però també la confecció d’un trencadís que faran els escolars i exposicions d’art modernista. Tot culminarà al novembre amb una exposició final sobre la construcció del coronament del campanar, que es va fer en 2012.

Sentís va anunciar la possibilitat que es creï la ruta. “Ara serà el Consell Comarcal qui actuarà i parlarà amb els municipis perquè la proposta abarca la comarca i no només Creixell”, ha dit el rgidor de Cultura a Tarragona21.

Al seu torn, l’alcalde, Jordi Llopart, va descatar la “identificació” que els creixellencs tenen amb el perfil del campanar, un ‘skyline’ característic, com destacaria també Jordi Agràs.

La jornada va acabar amb una conferència magistral de l’arquitecte i professor Roger Miralles, que de manera didàctica i intel·ligent va anar desglossant un ampli argumentari per descartar, ni més ni menys, que Jujol fos modernista. En feu una comparació amb Mies Van der Rohe, el pare de l’avantguarda moderna, de les línies rectes, de l’esquematisme absolut, per posar en dubte si Jujol era modernista. “L’obra de Jujol és desbordant, la de Mies, obsessivament concreta”. Jujol sintetitza “una barreja de modernitat i tradició”, va concloure.

L’any 1917 essent rector de Creixell mossèn Ramón Martí es va fer el coronament modernista de la cúpula del campanar de Creixell a càrrec de l’arquitecte Josep Maria Jujol, amb estàtues de sants al peu de cada suport de la torre campanar.

Aquestes quatre figures de sants representen Sant Francesc d’Assís (fundador dels Franciscans), Sant Domènec de Guzmás (fundador dels Dominics), Sant Joan de Mata (cofundador dels Trinitaris) i Sant Lluís, rei de França.

L’any 2012 es procedí a la reconstrucció de la cúpula del campnar i concretament el 28 de març de 2012 es col·locà el penell amb el lleó orginal dissenyat per Jujol.

J. Garcia

La creixellenca Antonia Royo (CA Tarragona), campiona de Catalunya de 10.000 metres llisos

Antonia Royo, amb la medalla d'or aconseguida aquest cap de setmana. Foto: Cedida

Antonia Royo, amb la medalla d’or aconseguida aquest cap de setmana. Foto: Cedida

L’atleta del Club Atletisme Tarragona Antonia Royo Fabregat, de Creixell, s’ha proclamat aquest cap de setmana campiona de Catalunya de 10.000 metres en pista en la categoria F-50 en el marc del Campionat de Catalunya disputat aquest dissabte al Camp d’atletisme Antoni Amorós de Santa Coloma de Gramenet.

La creixellenca, que és directora de l’escola Les Eres, de Creixell, va acabar la cursa amb un excel.lent registre de 49 minuts, 4 segons i 29 centèssimes, marca que constitueix un nou rècord del club.

En el mateix campionat, Fernando Flores va acabar quart en la cursa de categoria M-45, amb un temps de 36 minuts i 47 segons, mentre que en José F. Garcia Navarrete va finalitzar en vuitè lloc amb 38 minuts, 55 segons i 40 centèssimes.

Creixell celebra a ritme de cant flamenc el Dia d’Andalusia

El Coro Rociero Aromas de Azahar de Creixell a la seva actuació a la Missa Rociera a l’església de Sant Jaume

Aquest passat cap de setmana el Centro Cultural Amigos de Andalucía de Creixell ha celebrat a la vila creixellenca la festivitat del Día de Andalucía. Els actes van començar amb una Missa Rociera que es va celebrar a l’església parroquial de Sant Jaume i que va ser cantada pel Coro Rociero Aromas de Azahar de Creixell.

Al migdia es va fer un Dinar de Germanor al Casal Municipal, on es van servir un tradicional “Potaje Andalús”. Tot seguit es va celebrar un Festival de música i cant flamenc al Casal Municipal amb l’actuació del Coro Rociero Aromas de Azahar de Creixedll i el Coro Virgen del Rocío. També hi van actuar Menta y Canela, Arte Flamenco, Jara y Marisma, el grup de Carmen Castro, els cantants Ignacio Gamero i J.Antonio Romero.

Creixell proposa Mercè Figuerola per als guardons del Consell Comarcal

Maria Mercè Figuerola

El ple de l’Ajuntament de Creixell va aprovar ahir dijous per 8 vots a favor (3 PdCat, 2 PP, 2 ERC i 1 FIC) una moció presentada per ERC per tal de presentar a la creixellenca Maria Mercè Figuerola com a candidata de l’Ajuntament de Creixell a la concessió de la distinció de mérits als serveis distingits que convoca el Consell Comarcal del Tarragonès.

L’objectiu d’aquest guardó és honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida ja sigui social, cultural, econòmica, científica o urbanística a favor d’un municipi del Tarragonès o del seu conjunt.

El consistori va subratllat “la gran tasca que la Maria Mercè vé realitzant al llarg de molts anys de la seva vida a favor de les persones amb dificultats del nostre municipi i rodalie”, ja sigui a través de Càrites o del Banc d’Aliments. Fa molts anys que es cuida també de preservar l’església de Creixell i l’ermita de Fàtima.

Durant el ple ha pres possessió del seu càrrec el nou regidor electe del grup municipal d’ERC-AM de l’ajuntament de Creixell, Jordi Moliné, (a l’esquerra de la imatge al costat del Secretari Municipal), que substitueix en el càrrec la regidora Beatriz Trasserra. Aquesta regidora havia deixat l’acta municipal per motius laborals a primers d’any. El nou regidor ocupava el sisè lloc a la llista d’ERC de les passades eleccions municipals.

Moliné va prometre el seu càrrec per “imperatiu legal” i va afegir que “per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que varen sorgir escollits de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar juntament amb totes les nostres institucions, l’Estat Català, Lliure i Sobirà”.

Creixell escull els participants locals al Certamen de Lectura en Veu Alta

Aquest matí de divendres ha tingut lloc a l’Escola Les Eres de Creixell la fase prèvia classificatòria del Certamen de Lectura en Veu Alta. Avui s’han triat els alumnes que representaràn a l’escola de Creixell en la següent fase classificatòria de quarts de final que es farà a Tarragona i posteriorment la final a Barcelona.

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta és un concurs literari organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana en col·laboració amb el Departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya a través dels seus CRPs al territori. El certamen està organitzat en cinc categories.

A l’escola de Creixell s’han triat els representants del cicle mitjà (3er. i 4art. de primària) i els del cicle superior (5é. i 6é de primària) L’objectiu del certamen està orientat a dominar les destreses per a una lectura expressiva correcta dels alumnes i per a una bona comprensió del que és llegeix a partir d’unes lectures concretes per a cada categoria.

El jurat qualificador ha estat integrat per Antònia Royo, directora de l’escola Les Eres de Creixell; Maribel Pérez, coordinadora de la Biblioteca Municipal de Creixell; Fina Gené, coordinadora de la biblioteca de l’escola i tutora; Joan Chavarria, assessor de llengua del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i Francesc Cuenca, poeta, rapsoda i escriptor creixellenc.

A la categoria del cicle Mitjà el finalista ha estat Kilian Felipe i la guanyadora Ainhoa Freginals. Al cicle Superior, la finalista ha estat Kimberly Reyes i la guanyadora Sandra Julián. Tots ells han rebut un diploma de part dels membres del jurat.

Al final de l’acte, que ha tingut lloc al gimnàs de l’escola, la directora del centre Antònia Royo ha felicitat a tots els nens i nenes participants i els ha encoratjar a seguir aprenent cada dia. Els membres del jurat també han dedicat unes paraules d’agraiment als participants.

Al final s’ha fet la foto de família amb els guanyadors, els participants i el jurat.

Creixell malda contra la discriminació de la dona

Un moment de l’acte celebrat davant l’Ajuntament de Creixell

Aquest migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell l’acte de la lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Ha obert l’acte la regidora de l’àrea de la dona de l’ajuntament, Pili Romero, que ha fet un repàs de la desigualtats que han patit les dones al llarg de l’història. Seguidament s’ha procedit a fer la lectura de la Declaració insticional emesa per l’Institut Català de la Dona de la Generalitat de Catalunya.

La lectura l’han realitzada entre les regidores de la corporació municipal Pilar Romero, Sílvia Farrero, María Juncal, Montserrat Muñoz i Ma. Carmen Marín Hidalgo. També ha participat a lectura Joy Highland, com a presidenta de la Llar de Jubilats de Creixell.

S’ha guardat un minut de silenci en record de totes les dones assassinades per la violéncia masclista i ha tancat l’acte l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, el qual ha agrait l’assistència a totes les persones que s’hi han aplegat. L’alcalde ha criticat algunes situacions denigrants com el cas de Rússia, que ha aprovat una llei que no castiga la violència contra les dones la primera vegada, o el cas d’un eurodiputat austríac que darrerament ha fet unes declaracions sobre la  ‘inferioritat’ de les dones. L’acte d’avui s’inclou dins tot el programa d’activitats preparades per la Setmana de la Dona de Creixell des de l’Àrea de la Dona de l’ajuntament.