TARRAGONA 21

Creixell millora diverses zones verdes i remodela la plaça Major

Les obres sumen més de 400.000 euros d’aportacions

L’Ajuntament de Creixell està duent a terme tot un seguit d’obres de millora i acondicionament de les zones verdes del nostre municipi. i diferents arranjaments d’asfaltat de carrers i enllumenat públic amb leds.. Aquestes treballs estan programats en dues fases. En aquest sentit, durant l’any 2018 ja s’han realitzat algunes d’aquestes obres. La resta s’estant executant actualment o están en procés d’iniciar-se en breu. Tot seguit us detallem les obres que s’estant realitzant, ja s’han realitzat o es realitzaran, el seu import i la subvenció de la que disposem per a les mateixes.

REMODELACIÓ DE LA PLAÇA MAJOR .- Aquesta obra es troba actualment en la fase d’inici de nova contractació. Té un pressupost de 110.000€ i està subvencionada al 100% per la Diputació de Tarragona.

CONTINUACIÓ ENLLUMENAT PÚBLIC AMB LED RACÓ DEL CÉSAR .- Actualment s’estàn continuant els treballs de l’instal-lació de l’enllumenat públic de diferents carrers de l’urbanització Racò del César amb LED’S. Aquests treballs es fan per un import de 15.000€ i gaudeixen d’una subvenció del 100% de la Diputació de Tarragona.

ACCÉS PEATONAL A LA COMA.- Per tal de millorar l’accés peatonal per l’avinguda de Valls, s’ha fet una vorera per tal de garantir la seguretat dels vianants que utilitzinaquesta via, que és el nexe d’unió entre l’urbanització La Coma i el nucli urbà del poble. Aquestes obres tenen un import de 29.000€ i han estat realitzades amb una subvenció del 95% del seu import, concedida pel Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya.

ARRANJAMENT DE CARRERS A LA PLANAS I REDUCTORS DE VELOCITAT .- S’ha procdit a l’arranjament de diversos carrers a l’urbanització La Plana . També s’han fet uns reductors de velocitat per al pas dels vianants als carrers Montsant i Sant Jordi de l’urbaniotzació Creixell-Mar. També s’han instal-lat reductors de velocitat al carrer Camí de la Pobla i al carrer Via Cristina. Totes aquestesw actuacions tenen un cost de 40.000€ i han estat subvencionades al 100% per la Diputació de Tarragona, dins del Pla d’Actuació Municipal – PAM.

AMPLIACIÓ DEL MAGATZEM DE LA BRIGADA MUNICIPAL.- Amb un pressupost inicial de 55.000€, s’ha realitzat l’ampliació del magatzem de la Brigada Municipal i que ha comptat amb una subvenció del 100% atorgada per la Diputació de Tarragona.

REMODELACIÓ ZONES VERDES 1ªFASE PARC DE LA XICALLA I PARC DE L’Ú D’OCTUBRE .- S’han fet els treballs i intervencions de la primera fase de la remodelació de les zones verdes corresponents al parc de la Xicalla i al parc de l’ú d’octubre. Aquestes obres han tingut un pressupost de 18.000€, que han estat subvencionats al 100% dins del PAM de la Diputació de Tarragona.

REMODELACIÓ ZONES VERDES A URBANITZACIÓ LA PLANA, PORT ROMÀ, LES SÍNIES, APARCAMENT AVINGUDA DEL MAR DEL PORT-ROMÀ I 2ªFASE PARC DE LA XICALLA..- Tot aquest seguint d’intervencions a diferents zones verdes del municipi com són a l’urbanització La Plana, la urbanització Port-Romà i l’aparcament de l’avinguda del Mar en aquesta mateixa urbanització, també les zones verdes de la urbanització Les Sínies i la segona fase del parc de la Xicalla, s’han engagat o s’engeraran en molt breu termini. Tenen un pressupost de 145.000€ i disposem d’una subvenció del 100% de l’import i que ha estat concedida a través del PAM de la Diputació de Tarragona.

Totes aquestes obres tenen un pressupost global de 412.000€.

A banda d’això, directament des de l’Ajuntament de Creixell s’han fet dues actuacions que han estat integrament realitzades per les arques municipals. Aquestes dues actuacion esmentades són les següents:

REMODELACIÓ ANTICS VESTIDORS ZONA ESPORTIVA.- S’ha dut a terme la remodelació dels antics vestidors que hi ha al camp de futbol municipal. Aquest equipament va ser construit a principis dels anys 80 i era molt necessari fer-hi una intervenció per arranjar les instal-lacions. Les obres realitzades tenen un cost de 20.000€ i han estat pagades integrament per l’ajuntament.

ADEQÜACIÓ DE LA ROTONDA ZONA MERCAT MUNICIPAL.- Al costat mateix del Mercat Municipal de Creixell hi ha una rotonda que ordena el trànsit de vehicles que des del nucli urbà, des del Port-Romà i des la carretera N-340 volen entrar i sortir d’aquesta zona. Era del tot necessari adequar aquesta rotonda. Els treballs d’adequació tenen un import de 6.000€, finançats íntegrament per l’ajuntament de Creixell.

ARRANJAMENT CARRER VERGE DE MONTSERRAT I CAMÍ DE L’ERMITA.- El paviment del carrer Verge de Montserrat, al costat de la zona verde i les pistes de tennis, estava en molt mal estat. S’ha fet aquesta intervenció d’arranjament de l’asfaltat del paviment. A la part final de carrer que dona accés per a vianants i vehicles a l’Ermita de Fàtima, el carrer estava en molt males condicions i a més no estava asfaltat. Per la qual cosa aquesta actuació era molt necessaria. Aquesta obra ha estat realitzada directament per l’ajuntament de Creixell per un import de 13.000€.

A la vegada, en les properes setmanes iniciarà des de la pàgina web de l’Ajuntament de Creixell un Procés participatiu per tal de decidir a quina finalitat destinar 50.000€ del pressupost d’inversions.

El nou cap de llista del Partit Popular a Creixell serà en Jaime Serret Simo

El Partit Popular de Creixell ha fet públic el nom de qui encapçalarà la candidatura popular a l’alcaldia de Creixell a les properes Eleccions Municipals del 26 de maig, serà en Jaime Serret Simo. .
Serret va néixer a Terrassa fa 48 anys. Allí hi va viure fins als vuit anys. La seva família es va traslladar a viure a Mollerussa, León i posteriorment a Reus. Des de molt petit ja estiuejava a Creixell. És fill d’una família de 10 germans. Està casat amb una creixellenca i hi viu des de fa molts anys. Treballa com a promotor de vendes a l’empresa Nestlé i productes del café, i amb la seva família tenen un negoci propi a Creixell.
Va fer estudis d’administració i electrònica. Va treballar també durant un any a l’administració del Diari de Tarragona. Serret està vinculat de manera molt activa amb la vida associativa i cultural de Creixell. És un gran amant de les tradicions populars creixellenques. És portant del Sant Crist a la Setmana Santa de Creixell i també de l’imatge del patró Sant Jaume a la Festa Major. Fins ara ha estat el president de l’associació cultural Els Picarols de Creixell, una de les entitats promotores de les festes del carnaval i del castanyaloween de la vila creixellenca. Jaime Serret forma part del Partit Popular de Catalunya des de fa molts anys i gaudeix de la confiança del president del partit Alejandro Fernández.
A les passades eleccions municipals de l’any 2015, en que el Partit Popular va obtenir dos regidors, ell anava en el quart lloc de la candidatura. Serret ha acceptat encapçalar la candidatura del Partit Popular de Creixell a les properes eleccions municipals per la seva voluntat de fer coses pel poble perque creu que fins ara no s’està treballant des del consistori com Creixell es mereix. Creixell és un poble amb encant al cor de la Costa Daurada i Serret creu que cal donar-li un nou impuls a la promoció económica i turística del municipi, posant en valor el petit comerç local de proximitat i la petita i mitjana empresa. Serret creu també que cal incentivar la participació de la joventut creixellenca a les activitats de la visa social del municipi.
El candidat popular destaca que ell creu que s’hauria de recuperar l’esperit de poble dels creixellencs i creixellenques que hi havia fa uns anys . D’alguna manera allò que es diu “fer poble” entre tots els creixellencs i creixellenques. Creu també que la nova Corporació municipal que surti de les properes eleccions, no hauria de mirar tant els colors polítics de cadascú, si no centrar-se en les persones. El que caldria es que tots treballessin plegats “i de bon rottlo” per tirar endavant el municipi de Creixell.

Els Reis Mags visiten a la gent gran de Creixell

Els Reis Mags visiten Creixell

Els Reis Mags visiten Creixell

La màgia dels Reis Mags de l’Orient va arribar un any més aquest passat dissabte a les dues residències de la gent gran de Creixell: la residència L’Ermita i la Llar d’Avis Mar i Sol. Els Reis Mags acompanyats del patge reial i els seus ajudants varen voler visitar com ja és tradicional a les persones grans del nostre municipi, a les que van lliurar també caramels i regals.

Els avis i àvies creixellencs van quedar molt contents i emocionats amb aquesta visita dels Reis Mags. A aquestes dues visites hi van ser presents també l’alcalde de Creixell Jordi Llopart i el regidor de cultura Francesc Sentís.

Els Reis Mags arribaran a Creixell novament amb cavalls i amb carruatges engalanats

Els Reis a Creixell

Els Reis a Creixell

Un any més Ses Majestats arribaran a Creixell dalt de magnifics cavalls i amb els seus carruatges engalanats.
Aquest proper dissabte 5 de gener de 2019 a les sis de la tarda, està prevista l’arribada de la Cavalcada Reial a l’avinguda Catalunya de la nostra Vila.

Des d’allà faran un recorregut amb les carrosses i els cavalls pels carrers del nucli històric de la Vila, amb l’itinerari següent: avinguda Catalunya, carrer Raval, plaça Major, carrer Sant Jaume, avinguda Doctor Pujol, carrer Nou, plaça Major, carrer Major i plaça del Mirador.

Tot seguit es desplaçaran fins a l’església parroquial de Sant Jaume a on faran la tradicional adoració i ofrena al Nen Jesús.

Finalment acabaran l’itinerari de la Cavalcada a la plaça del Mirador.
Aquí serán rebuts per l’alcalde de Creixell Jordi Llopart, que els lliurarà les claus de Creixell per tal que puguin anar a totes les cases de la Vila a portar els regals a tots els nens i nenes.

Els Reis Mags rebran a tota la mainada i recolliran les cartes a la mateixa plaça del Mirador.
També prèviament la Comitiva de SSM Els Reis Mags faran la tradicional visita als residents de les dues Llars d’Avis de Creixell: Llar d’Avis Mar i Sol i Residéncia L’Ermita.

El Pacte de Berà es reuneix amb el responsable de coordinar amb Adif i Renfe els plans per a la xarxa de Rodalies

Avui, al migdia, a l’Ajuntament del Vendrell, ha tingut lloc una reunió del Pacte de Berà amb el responsable de coordinar amb Adif i Renfe els plans per a la xarxa de Rodalies, Pere Macias.

Hi ha assistit Martí Carnicer, alcalde del Vendrell; Eva M. Serramià, presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès; Joan Sans, alcalde de l’Arboç; Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra; Imma Ferret, alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos; Jordi Llopart, alcalde de Creixell; Fèlix Sans, alcalde de Bellvei; Ramon Ferré, alcalde de Calafell; Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit; Miguel Delgado, alcalde de Castellet i la Gornal, i Pere Virgili Domínguez, alcalde de Roda de Berà.

La reunió ha servit per tenir una primera presa de contacte i per parlar de diferents temes relacionats amb Adif, Renfe i la xarxa de rodalies que afecten el territori dels municipis que formen part del Pacte de Berà.

El II Cros Escolar de Creixell recapta 210 euros per La Marató de TV3

El diumenge dia 16 de desembre va tenir lloc, a la zona esportiva municipal de Creixell el II Cros escolar puntuable pel Campionat Comarcal de Cros, organitzat per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament  i l’escola Les Eres de Creixell,  on hi van participar uns 400 atletes dels diferents clubs i escoles del Tarragonès. La cita va comptar, entre altres, amb la col·laboració de Protecció Civil, de la Policia Local, Amics Atletisme Creixell.

Durant la durada de les curses un grup de voluntaris de l’Escola les Eres, van preparar coques i pastes per tal de col.laborar amb La Marató de TV3  i van recaptar un total de 210€. L’Ampa, La U.E. Creixell i el Gimnàs Creixell van dur a terme unes classes de Ioga solidàries amb el mateix motiu i van recaptar 124,54€ durant la celebració del Cros.

Creixell recapta 515 euros en tres actes solidaris en favor de La Marató de TV3

Al festival Talents de Creixell-Got Talent hi van col·laborar l’AMPA Escola Les Eres de Creixell la Llar de Jubilats i membres del Centro Cultural Amigos de Andalucía de Creixell. En aquest acte es van recaptar 188€.

El passat dissabte 15 de desembre a la tarda va tenir lloc al Casal Municipal de Creixell el festival Talents de Creixell-Got Talent. Es tractava d’un acte solidari per La Marató de TV3 2018, conduït per la regidora de benestar social i festes, Pili Romero Gracia, i en el qual els creixellencs i creixellenques varen demostrar les seves habilitats cantant i ballant. Hi van col·laborar l’AMPA Escola Les Eres de Creixell la Llar de Jubilats i membres del Centro Cultural Amigos de Andalucía de Creixell. En aquest acte es van recaptar 188€.

El passat divendres 7 de desembre es van recaptar també 117€ en l’acte de l’encesa de l’arbre de Nadal i la xocolatada popular. El diumenge 16 de desembre al matí en l’esmorzar popular fet en el Cros Escolar es van recaptar 210€. En els tres actes a benefici de La Marató de TV3 que ha organitzat l’ajuntament de Creixell directament s’han recaptat un total de 515 euros.

Francesc Sentís i Pere Vivancos fan el pessebre monumental de Creixell

Imatge del pessebre monumental de Creixell

Grup de nois i nois que hi han col·laborat

El Pessebre monumental de Cal Cabaler, la Casa de Cultura del Creixell, ha estat realitzat enguany per Francesc Sentís i Pere Vivancos. Per celebrar la inauguració del Pessebre tradicional 2018 s’ha fet una actuació musical amb la Coral Infantil de l’escola Les Eres de Creixell, dirigida pel professor Jovi Martí. Van interpretar quatre nadales tradicionals catalanes. A l’acte hi han assistit els autors del magnífic pessebre així com també l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, la regidora Pili Romero Gracia, nombrosos veïns i veïnes de la Vila i també un grup d’avis i àvies residents a la Llar d’Avis Mar i Sol de Creixell.

Per què fem el Pessebre? D’ón vé aquesta tradició? El primer Pessebre de la història el va fer Sant Francesc d’Assís, fa 800 anys. El Pessebre va arribar a les llars catalanes al segle XVIII, provinent d’Itàlia. En aquella época, sense televisió ni internet, era la millor manera de transmetre als nens i nenes la història del naixement de Jesús. A Creixell fa 30 anys es feia un concurs de pessebres, sobretot diorames, que es muntàven a les cases. Un dels impulsors va ser en Joan Sentis. Feia un monumental pessebre a casa seva i obria les portes a tothom que el vulgués anar a veure. El seu fill Carlos va continuar la tradició familiar.

Aquest Nadal es vol dedicar el Pessebre tradicional de Creixell, amb una gran estima, al creixellenc Carlos Sentís, que any rera any conservava la tradició pessebrista familiar heretada del seu pare Joan. Ell malauradament ens va deixar fa uns mesos i el seu pare també ens va deixar fa pocs anys. Però sempre feien gaudir els creixellencs amb aquelles escenes pessebristes amarades de pau, amistat, treball i gratitud.

Un intoxicat lleu per fum per l’incendi d’un forn elèctric que ha afectat una cuina a Creixell

El SEM el va traslladar a l’ambulatori de Torredembarra.

Una persona va resultar intoxicada lleu per fum dissabte a la nit per l’incendi d’un forn elèctric a l’interior d’una casa, que va afectar l’estructura de fusta de la cuina a Creixell, al Tarragonès. El ferit és el propietari, que va ser traslladat a l’ambulatori de Torredembarra pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els Bombers van rebre l’avís a les 23.21 hores i van activar per treballar en aquest servei dues dotacions.

ACN

Un centenar de persones al dinar solidari de ‘Las Migas’ en favor de l’ONG Creixell amb els infants sahrauís

Imatges de l’acte. Fotos: Ajuntament del Creixell

Gairebé un centenar de persones varen assistir aquest passat diumenge al tradicional dinar solidari de ‘Las Migas’ a benefici de l’ONG ‘Creixell amb els infants sahrauís’ que va tenir lloc al Casal Municipal. Hi van ser-hi presents l’alcalde Jordi Llopart i les regidores i regidors Maria Juncal Santos Pili Romero Gracia Francesc Sentis i Pedro Martinez Guindos, així com Mossén Joan Brulles, rector de la localitat. L’objectiu de l’acte, que va comptar amb un espectacle de música en viu amb l’actuació de Victoria, era recaptar fons per la seva causa solidària i poder portar nens i nenes saharauís a Creixell de vacances durant el proper estiu. L’àpat incloia ‘las migas’, beguda, postres i també es va fer un sorteig d’un pernil i altres productes.

Les Eres de Creixell acull les jornades d’educació vial a l’escola

Des d’avui dilluns 12 de novembre de 2018 i fins el proper dimecres tindran lloc a l’escola Les Eres de Creixell les jornades d’Educació Vial a l’Escola. Els alumnes de Primària, des de primer curs fins a sisé, practicaran la seguretat viària fent un circuit al pati de l’escola en què exerceixen de ciclistes i vianants. Avui han començat aquestes jornades els alumnes de quart de Primària.

L’activitat s’ha iniciat amb una classe teòrica sobre la circulació viària i els senyals de trànsit. Seguidament, els nens i nenes han participat en una activitat a través de la qual han posat en pràctica diferents normes i consells sobre la seguretat viària.

Així doncs, els nens i nenes han exercit de ciclistes i també de vianants, en un circuit que s’ha muntat al pati de l’escola, on han pogut posar en pràctica tot allò que havien estat treballant prèviament els alumnes per fomentar la conscienciació i el respecte sobre el món de la circulació. Han utilitzat les bicicletes i també els cascs i les armilles reflectants.

Es tracta d’una activitat que es realitza cada any a l’Escola Les Eres de Creixell i que està promoguda des del Consell Comarcal del Tarragonès i el Servei Català del Trànsit de la Generalitat de Catalunya.

Creixell destina 17.000 euros a millorar les zones verdes

L’import total de les obres de millora que es realitzaran en aquest pla és de 17.262,74€.

Ja han començat els treballs del pla de millora de les zones verdes del parc de la xicalla, del parc 1 d’octubre al carrer Vendrell i del carrer Illa Escorpios al Port Romà. La millora que s’introdueix en aquesta fase 1 del pla de millores de zones verdes de Creixell és la construcció del tancament perimetral de la zona infantil al carrer Vendrell, amb tanques de fusta.

D’acord amb l’ús social que està tenint degut al veinatge, la proximitat de les instal·lacions de la Llar d’infants i a la seva ubicació, li està fent falta per a la seguretat dels infants i consequent tranquilitat de les mares i pares, front a les possibles sortides indegudes a les calçades dels carrers Girona i Vendrell que li fan perímetre.

L’import total de les obres de millora que es realitzaran en aquest pla és de 17.262,74€ .

Tardor de contes a la Biblioteca Municipal del Creixell

‘Conten que els primers cristians… Fa 2018 anys, històries i creences anaven de bracet. Us convidem a conèixer-les’, continua aquest proper divendres 9 de novembre de 2018 a les 18:00h. a la biblioteca municipal de Creixell (Bibliocreixell).

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle ‘Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès’ amb la participació de les biblioteques del Catllar, Roda de Berà, els Pallaresos, la Nou de Gaià, Salomó, la Canonja, Creixell, Perafort, Vilallonga del Camp i Torredembarra.

La FPMC, durant aquest mes de novembre, té previst celebrar el 4t Congrés Internacional d’Arqueologia Clàssica i Món Antic, el tema central del qual serà ‘El Cristianisme en l’Antiguitat tardana. Noves perspectives’. Com venim fent cada dos anys quan es celebra el Congrés Internacional, hem volgut que l’eix temàtic de la tardor de contes sigui el mateix ‘Conten els primers cristians… Fa 2018 anys, històries i creences anaven de bracet’.

El cicle el faran tres contacontes: la Rat Cebrián, l’Agustí Farré i la Karme González, tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots tres, des de la seva perspectiva i de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions. La Rat ‘Al final de l’Imperi romà, quan era arriscat voler ser cristià’; l’Agus ‘Els primers cristians’ i  la Karme ‘Pedreta a pedreta s’explica una bona historieta’.

Llopart es presentarà per darrer cop a les municipals a Creixell i demana que el PDeCAT no perdi candidatures

Jordi Llopart, al seu despatx d’Alcadia, en una imatge de la setmana passada. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart (PDeCAT), un dels homes forts del partit a la comarca, ha anunciat a través de Tarragona21 que es tornarà a presentar com a alcaldable en el que serà,  d’imposar-se, “el meu darrer mandat”. Llopart havia afirmat que al setembre o octubre prendria una decisió “un cop entenent per on podria anar el partit, de quina manera i com ens presentaríem sota el paraigües” del PDeCAT.

Tot i que es comptava que tornaria a repetir, Llopart ha esperat tot el que ha pogut la resolució del conflicte intern al PDeCAT per anunciar formalment la seva candidatura. El conflicte entre sector unilateral i sector moderat no tan sols no s’ha solucionat sinó que amenaça a anar a pitjor, però el calendari corre i ja tocava que es pronunciés. Llopart veu el projecte Crida Nacional, que promou Puigdemont, més en clau d’eleccions europees.

L’equip del PDeCAT de Creixell va enregistrar el passat mes de maig la marca Junts per Cat / Creixell, en previsió de com pogués acabar el conflicte al PDeCAT. En diversos municipis s’han creat marques locals com ha succeït a Creixell: “D’aguna forma això s’ha de regularitzar perquè si els vots no van sota el paraigües del PDeCAT, es perden de cara a sumar diputats a la Diputació i en consellers als Consells Comarcals”. “Jo sóc del PDeCAT i de Junts per Catalunya. Es prengui la decisió que es prengui jo seguiré mantenint la meva posició” de militant compromès. Llopart pertany al sector que més s’ha significat en favor de la independència de Catalunya.

La llista electoral “ja està pràcticament confegida”, afirma Llopart. “Ara començarem a preparar les municipals”, assegura.

Llopart es presenta perquè li han demanat, perquè “ho tinc clar i en tinc ganes” i perquè l’Ajuntament ha fet net de bona part del deute històric, liquidant cinc milions d’euros, que fa que “puguis adquirir coses i no et facin pagar al comptat, com ens havia passat anys enrere quan anàvem a posar gasolina o compràvem un sac de ciment”.

L’Ajuntament de Creixell és hereu del daltabaix econòmic d’un govern anterior del PP, que va deixar un forat de 13 milions d’euros, que ha estat rebaixat fins als 7,8 milions i amb un refinançament de préstecs amb un interès de l’1 per cent en comptes del sis per cent, com era fins ara, que han provocat que “per fi poguem respirar”. El pla futur és ampliar el termini dels 10 anys actuals del venciment del préstec.

Enguany es preveu destinar 200.000 euros a amortització de capital i 81.000 euros en interessos bancaris. El pressupost municipal és de 5,4 milions d’euros, el que dóna idea de la magnitud del deute que es va heretar, que va suposar la intervenció dels comptes per part de l’Estat: “Teníem un deute de gairebé el triple del pressupost”, afirma Llopart. La neteja feta els darrers anys permet l’Ajuntament poder acollir-se a subvencions oficials.

El plans per al proper mandat

“Grans infraestructures no en podem fer, però sí un bon manteniment del municipi. Fins ara només hem pogut fer el més just”, destaca Llopart. Ara, sense els lligams de deute amb Hisenda i la Seguretat Social, l’Ajuntament ja pot presentar projectes a executar, com la remodelació de la plaça Major, l’ampliació del magatzem de la Brigada Municipal o l’inici de l’arranjament de zones d’ajardinament, zones infantils i zones verdes, com també la senyalització de vials. “El que més malament tenim són les voreres”, reconeix. De cara a la propera legislatura “podrem afrontar aquestes carències”.

En el cas de repetir a l’Alcaldia, el PDeCAT té en la revisió del Pla General, que data de 1990, una de les seves prioritats. “No hi ha molta demanda, però el poc que hi ha no ho hem d’acometre amb modificacions puntuals. Es tracta de decidir cap a on volem anar, estructurar de manera que futures operacions (urbanístiques) que puguin venir al municipi no ens trobin lligats de mans, amb zones sense definir. Canvia molt tenir una eina actualitzada que no la que tenim ara”. “Un exemple: si es posa en marxa una zona, ens interessa que tingui menys vials perquè no caldrà posar-hi més il·luminació pública i així rebaixarem els costos”.

Fer un manteniment correcte dels carrers és prioritari. “Cada mes netegem les zones verdes, però en alguns punts falta crear àrees infantils i pipi-cans, és a dir, dotar-los de serveis. Això no ho hem pogut fer. Estem actuant sobre 300.000 euros en subvencions per fer aquestes millores”. Els diners “els tenim dipositats en un compte bancari per tal de poder pagar les certificacions dels treballs fets sense haver d’esperar a rebre les subvencions”. “Fa quatre anys això era impensable”.

El consistori segueix estant fiscalitzat “i això ens impedeix contractar més personal, només podem fer suplències”. “De les tres regles financeres que ens demanaven, n’acomplim dues. No acomplim la del deute, tenim un ratio d’endeutament de 140, però havíem estat en 210”.

El que no ha pogut complir en aquest mandat ha estat la millora del servei de la brossa, canviant contenidors i freqüències, perquè depèn de la nova contracta del Consell Comarcal del Tarragonès. “És l’assignatura pendent”, afirma.

J. Garcia

 

Més de mil persones gaudeixen del passatge del terror del Castanyaloween

Enguany per primera vegada es pagava 1€ als majors de 12 anys per accedir al passatge del terror. Els diners recaptats es repartiran entre les tres entitats creixellenquenques participants: AMPA, Els Picarols i el Ball de Diables.

Més de 1.000 persones aquest passat dissabte a la nit van passar i gaudir a la vegada del passatge del terror del Castanyalloween 2018 de Creixell. Enguany per primera vegada es pagava 1 € als majors de 12 anys per accedir al passatge del terror. Els diners recaptats es repartiran entre les tres entitats creixellenques participants: AMPA, Els Picarols i el Ball de Diables.

El punt de sortida del passatge del terror començava a la rambla de les moreres, al nucli històric de la Vila. L’enllumenat públic de la zona es va apagar expressament, la qual cosa encara donava un millor ambient de por. El primer dels tres punts del passatge estava situat a la part del darrere de l’església. Allí els membres de l’AMPA de l’escola Les Eres tenien ubicat el seu escenari de por.

Els visitants del passatge del terror anaven passant en diferents grups reduïts per tal de gaudir millor de l’escenificació. El segon dels punts del passatge estava ubicat al carrer de l’església. Estava realitzat pel Ball de Diables de Creixell que van escenificar diferents quadres de terror, als que calia accedir per una portalada un sagnant passadís. El tercer dels punts estava realitzat per la colla dels Picarols de Creixell. Estava situat a l’aparcament del carrer Sant Jaume. També recreava diferents escenes terrorífiques , un antic hotel abandonat amb cadires elèctriques, monstres i inclòs un cementiri amb taüts.

 

Reconeixement a una àvia centenària del Creixell

El lliurament de la distinció l’ha fet la regidora de Benestar Social i Gent Gran de l’ajuntament de Creixell, Pili Romero Gracia. Foto: Ajuntament del Creixell

El departament d’Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, fa un reconeixement a totes aquelles persones que compleixin 100 anys i que resideixin a Catalunya. Aquest passat divendres a la tarda a la Llar d’Avis Mar i Sol de Creixell, s’ha fet l’acte de lliurament de la Medalla Centenària a Maria Fidalgo, que acaba de fer 100 anys. Fidalgo, nascuda a Villanueva del Fresno (província de Badajoz), viu en aquest centre per a la gent gran de Creixell des de fa més d’un any.

Es tracta d’una medalla commemorativa personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l’any de celebració del seu centenari. El lliurament d’aquesta distinció l’ha fet la regidora de Benestar Social i Gent Gran de l’ajuntament de Creixell, Pili Romero Gracia. A l’esdeveniment hi han assistit també molts familiars d’ella i residents i personal de la Llar d’Avis Mar i Sol de Creixell.

L’Ajuntament de Creixell demanarà danys i perjudicis a l’antiga adjudicatària de la llar d’infants

Alcalde i regidors, accedint a les antigues instal·lacions de la llar d’infants

L’Ajuntament de Creixell exigirà una indemnització pels danys i perjudicis causats i derivats dels incumpliments culpables, a determinar. Cal assenyalar que la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ja va aprovar en data 12 de juliol de 2018, ja va aprovar el Dictamen 146/2018 en sentit favorable a la resolució del contracte de gestió indirecta per concessió del servei d’escola bressol concertat amb la mercantil Privilege Class 1909 SL.

El passat dimecres una Comissió Municipal de l’Ajuntament de Creixell, encapçalada per l’alcalde, Jordi Llopart, ha procedit a accedir al recinte municipal de la llar d’infants Estel de Mar.

Aquesta Comissió, que ha estat assistida pel secretari-interventor municipal, la regidora d’ensenyament Pili Romero Gracia , l’aparellador municipal, la brigada municipal i auxiliada per la força pública, ha tingut com a finalitat la recuperació material per part de l’ajuntament dels inmobles lliurats a la formació de la concessió en el seu dia d’aquest servei a l’empresa Privilege Class 1909 SL.

A aquest acte també hi ha estat present la regidora Maria Juncal Santos .

Seguidament, per part dels serveis tècnic municipals es procedirà a emetre un informe tècnic, documentat i gràfic, sobre l’estat de les construccions, instal-lacions i equipaments, i faran l’avaluació d’eventuals danys causats i necessitats d’actuacions de sanitat, salubritat i seguretat. Aquesta acció d’avui dona compliment a l’acord pres per la Junta de Govern Local de data 26 de juliol de 2018 pel qual es va disposar la resolució del contracte de gestió indirecta per concessió del servei municipal de la Llar d’infants municipal, del qual va resultar adjudicatària la mercantil Privilege Class 1909 SL.

Creixell viu un concurs de carabasses de Halloween

Raquel Cabrera, guanyadora del premi a la millor carabassa

Aquesta tarda ja han començat a Creixell els actes del Castanyaloween 2018. El primer dels actes celebrats ha estat tota una novetat. Aquest any s’ha fet el Concurs de Carabasses de Halloween, al qual s’hi han presentat 13 persones amb diferents treballs. Es tractava de buidar les carabasses i transformar-les en terrorífiques siluetes de Halloween a l’estil americà.

Aquest esdeveniment s’ha fet amb la col-laboració de L’Hortet de Creixell , Marta Vilaspasa del Forn Vilaspasa i Rosalia Sole Villaubi . Avui mateix a L’Hortet de Creixell hi ha quedat instal-lada una exposició de les diferents carabasses de halloween realitzades pels veïns i veïnes de la Vila. S’han lliurat diferents premis de distinció i el primer premi a la millor carabassa ha estat per Raquel Cabrera Maldonado.

A l’acte, que ha tingut el suport de l’ajuntament de Creixell, hi ha assistit la regidora de Festes, Pili Romero, i el regidor de cultura, Francesc Sentis, i també diferents creixellencs i creixellenques

Un Concurs de Carabasses, novetat del Castanyaloween del Creixell

Per vuité any consecutiu arriba novament la festa del Castanyaloween 2018 de Creixell. Es tracta d’una iniciativa sorgida fa uns anys d’entre els membres de les diferents associacions i entitats culturals del municipi, encapçalades pel Ball de Diables de Creixell.

De la mà de la colla del Ball de Diables de Creixell va neixer aquesta activitat que sempre ha tingut molt bona acollida entre els creixellencs i la gent dels municipis veïns i que celebra simultàniament la Castanyada, tradició catalana nostrada i també el Halloween, festa tradicionalment anglosaxona. D’aquí vé el nom que es va donar a aquesta festa, Castanyaloween, una paraula que barreja els dos conceptes.

Enguany participen d’aquesta activitat el Ball de Diables de Creixell, la colla dels Picarols de Creixell, l’AMPA de l’Escola Les Eres de Creixell, el grup Les Orenetes de Creixell i les regidories de turisme, cultura i Festes de l’ajuntament de Creixell.

Novetat: Concurs de Carabasses

Aquest any els actes començaran amb una novetat el dimecres dia 31 d’octubre, amb el Concurs de Carabasses de Halloween. Es tracta de buidar les carabasses i transformar-les en terrorífiques siluetes de Halloween a l’estil americà. El mateix dimecres a partir de les 19h. a L’Hortet de Creixell hi haurà una exposició de les diferents carabasses de halloween realitzades, amb premis per les més originals.

Dissabte, bruixes, monstres i morts vivents pels carrers

El proper dissabte 3 de novembre, els carrers de Creixell s’ompliran de bruixes, monstres, morts vivents, vampirs i tota mena de personatges obscurs per gaudir de la tarda-nit de Halloween.

Imatge de l’edició de l’any passat. Foto: Ajuntament del Creixell

La festa començarà a les cinc de la tarda a la rambla de les moreres amb el ‘Truc o Tracte’. Els menuts de la Vila faran un recorregut per diferents establiments comercials  del nucli històric per anar recollint bosses de llaminadures. També hi haurà inflables, pintacares i servei de bar a la rambla de les moreres.

Passatge del Terror a un preu simbòlic d’1 euro

A partir de les 22:00h. els carrers del nucli històric es transformaran completament en un fantàstic Passatge del Terror, en el qual hi participen les diferents associacions culturals creixellenques amb el suport de l’ajuntament i que es troba instal·lat als foscos carrers del voltant de l’església, el castell i l’antic cementiri. Aquest és, sens dubte, un dels plats forts de la festa que any rera any aconsegueix congregar a centenars de persones. Enguany l’accés té un preu simbólic d’1€ per a totes les persones a partir dels 9 anys.

Mor un banyista a la platja del Creixell

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM.

Imatge d’arxiu d’una ambulància del SEM.

Un home gran, que encara no ha estat identificat, ha mort aquest dijous al migdia a la platja del Creixell (Tarragonès), segons ha confirmat Protecció Civil. Els fets han passat al voltant de dos quarts d’una, quan altres banyistes han alertat al 112 que hi havia una persona inconscient a l’aigua. L’han tret i li han començat a practicar maniobres de reanimació cardiopulmonar, fins que han arribat els serveis d’emergències.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat, ha continuat les maniobres de reanimació però, finalment, només ha pogut certificar la mort de l’home. Fins al lloc dels fets també s’hi han desplaçat els Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies