La creixellenca Antonia Royo (CA Tarragona), campiona de Catalunya de 10.000 metres llisos

Antonia Royo, amb la medalla d'or aconseguida aquest cap de setmana. Foto: Cedida

Antonia Royo, amb la medalla d’or aconseguida aquest cap de setmana. Foto: Cedida

L’atleta del Club Atletisme Tarragona Antonia Royo Fabregat, de Creixell, s’ha proclamat aquest cap de setmana campiona de Catalunya de 10.000 metres en pista en la categoria F-50 en el marc del Campionat de Catalunya disputat aquest dissabte al Camp d’atletisme Antoni Amorós de Santa Coloma de Gramenet.

La creixellenca, que és directora de l’escola Les Eres, de Creixell, va acabar la cursa amb un excel.lent registre de 49 minuts, 4 segons i 29 centèssimes, marca que constitueix un nou rècord del club.

En el mateix campionat, Fernando Flores va acabar quart en la cursa de categoria M-45, amb un temps de 36 minuts i 47 segons, mentre que en José F. Garcia Navarrete va finalitzar en vuitè lloc amb 38 minuts, 55 segons i 40 centèssimes.

Creixell celebra a ritme de cant flamenc el Dia d’Andalusia

El Coro Rociero Aromas de Azahar de Creixell a la seva actuació a la Missa Rociera a l’església de Sant Jaume

Aquest passat cap de setmana el Centro Cultural Amigos de Andalucía de Creixell ha celebrat a la vila creixellenca la festivitat del Día de Andalucía. Els actes van començar amb una Missa Rociera que es va celebrar a l’església parroquial de Sant Jaume i que va ser cantada pel Coro Rociero Aromas de Azahar de Creixell.

Al migdia es va fer un Dinar de Germanor al Casal Municipal, on es van servir un tradicional “Potaje Andalús”. Tot seguit es va celebrar un Festival de música i cant flamenc al Casal Municipal amb l’actuació del Coro Rociero Aromas de Azahar de Creixedll i el Coro Virgen del Rocío. També hi van actuar Menta y Canela, Arte Flamenco, Jara y Marisma, el grup de Carmen Castro, els cantants Ignacio Gamero i J.Antonio Romero.

Creixell proposa Mercè Figuerola per als guardons del Consell Comarcal

Maria Mercè Figuerola

El ple de l’Ajuntament de Creixell va aprovar ahir dijous per 8 vots a favor (3 PdCat, 2 PP, 2 ERC i 1 FIC) una moció presentada per ERC per tal de presentar a la creixellenca Maria Mercè Figuerola com a candidata de l’Ajuntament de Creixell a la concessió de la distinció de mérits als serveis distingits que convoca el Consell Comarcal del Tarragonès.

L’objectiu d’aquest guardó és honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida ja sigui social, cultural, econòmica, científica o urbanística a favor d’un municipi del Tarragonès o del seu conjunt.

El consistori va subratllat “la gran tasca que la Maria Mercè vé realitzant al llarg de molts anys de la seva vida a favor de les persones amb dificultats del nostre municipi i rodalie”, ja sigui a través de Càrites o del Banc d’Aliments. Fa molts anys que es cuida també de preservar l’església de Creixell i l’ermita de Fàtima.

Durant el ple ha pres possessió del seu càrrec el nou regidor electe del grup municipal d’ERC-AM de l’ajuntament de Creixell, Jordi Moliné, (a l’esquerra de la imatge al costat del Secretari Municipal), que substitueix en el càrrec la regidora Beatriz Trasserra. Aquesta regidora havia deixat l’acta municipal per motius laborals a primers d’any. El nou regidor ocupava el sisè lloc a la llista d’ERC de les passades eleccions municipals.

Moliné va prometre el seu càrrec per “imperatiu legal” i va afegir que “per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que varen sorgir escollits de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar juntament amb totes les nostres institucions, l’Estat Català, Lliure i Sobirà”.

Creixell escull els participants locals al Certamen de Lectura en Veu Alta

Aquest matí de divendres ha tingut lloc a l’Escola Les Eres de Creixell la fase prèvia classificatòria del Certamen de Lectura en Veu Alta. Avui s’han triat els alumnes que representaràn a l’escola de Creixell en la següent fase classificatòria de quarts de final que es farà a Tarragona i posteriorment la final a Barcelona.

El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta és un concurs literari organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana en col·laboració amb el Departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya a través dels seus CRPs al territori. El certamen està organitzat en cinc categories.

A l’escola de Creixell s’han triat els representants del cicle mitjà (3er. i 4art. de primària) i els del cicle superior (5é. i 6é de primària) L’objectiu del certamen està orientat a dominar les destreses per a una lectura expressiva correcta dels alumnes i per a una bona comprensió del que és llegeix a partir d’unes lectures concretes per a cada categoria.

El jurat qualificador ha estat integrat per Antònia Royo, directora de l’escola Les Eres de Creixell; Maribel Pérez, coordinadora de la Biblioteca Municipal de Creixell; Fina Gené, coordinadora de la biblioteca de l’escola i tutora; Joan Chavarria, assessor de llengua del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i Francesc Cuenca, poeta, rapsoda i escriptor creixellenc.

A la categoria del cicle Mitjà el finalista ha estat Kilian Felipe i la guanyadora Ainhoa Freginals. Al cicle Superior, la finalista ha estat Kimberly Reyes i la guanyadora Sandra Julián. Tots ells han rebut un diploma de part dels membres del jurat.

Al final de l’acte, que ha tingut lloc al gimnàs de l’escola, la directora del centre Antònia Royo ha felicitat a tots els nens i nenes participants i els ha encoratjar a seguir aprenent cada dia. Els membres del jurat també han dedicat unes paraules d’agraiment als participants.

Al final s’ha fet la foto de família amb els guanyadors, els participants i el jurat.

Creixell malda contra la discriminació de la dona

Un moment de l’acte celebrat davant l’Ajuntament de Creixell

Aquest migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell l’acte de la lectura de la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Ha obert l’acte la regidora de l’àrea de la dona de l’ajuntament, Pili Romero, que ha fet un repàs de la desigualtats que han patit les dones al llarg de l’història. Seguidament s’ha procedit a fer la lectura de la Declaració insticional emesa per l’Institut Català de la Dona de la Generalitat de Catalunya.

La lectura l’han realitzada entre les regidores de la corporació municipal Pilar Romero, Sílvia Farrero, María Juncal, Montserrat Muñoz i Ma. Carmen Marín Hidalgo. També ha participat a lectura Joy Highland, com a presidenta de la Llar de Jubilats de Creixell.

S’ha guardat un minut de silenci en record de totes les dones assassinades per la violéncia masclista i ha tancat l’acte l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, el qual ha agrait l’assistència a totes les persones que s’hi han aplegat. L’alcalde ha criticat algunes situacions denigrants com el cas de Rússia, que ha aprovat una llei que no castiga la violència contra les dones la primera vegada, o el cas d’un eurodiputat austríac que darrerament ha fet unes declaracions sobre la  ‘inferioritat’ de les dones. L’acte d’avui s’inclou dins tot el programa d’activitats preparades per la Setmana de la Dona de Creixell des de l’Àrea de la Dona de l’ajuntament.

Exposició de Teresa Fargas al Consell Comarcal, al Catllar i a Creixell sobre la discriminació a les dones

La fotògrafa Teresa Fargas, presentant l'exposició. Foto: Cedida

La consellera Dolors Fortuny, llegint el manifest durant la presentació de l’exposició. Foto: Cedida

Amb motiu del Dia de la Dona, el Consell Comarcal del Tarragonès ha organitzat una exposició fotogràfica itinerant de Teresa Fargas, que amb el títol El paper de la dona en la societat contemporània presenta una sèrie d’imatges de la nostra societat on es posa de manifest el paper marginal que dóna la societat actual a les dones. En la selecció de fotografies es denuncia una discriminació subtil. La mostra serà itinerant, i també s’exposarà al Catllar i a Creixell.

L’acte ha estat presentat per vicepresident del Consell, Joan Martí Pla, i posteriorment, en una segona part, Lidia Bargas, coordinadora de l’Institut Català de les Dones, ha fet la presentació del Consell Consultiu de les Dones del Tarragonès, que centrarà els seus esforços en potenciar activitats de suport, creixement i divulgació de l’entorn femení a la nostra comarca.

En acabar l’acte, la consellera Dolors Fortuny ha llegit el manifest oficial de la Generalitat de Catalunya per aquesta data.

La Festa de la Dona de Creixell clourà una setmana sencera d’actes per la Setmana de la Dona

La Setmana de la Dona 2017, que tindrà lloc a Creixell del 3 a l’11 de març, culminarà amb la Festa de la Dona, una gala amb sopar, ball, espectacles i moltes sorpreses al Casal Municipal del Creixell. Les inscripcions s’han de fer a la Casa de Cultura Cal Cabaler.

DIVENDRES 3 DE MARÇ

19:00h a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” Inauguració de l’exposició dels treballs realitzats per dones artistes de la vila  “Art i Cultura de la Dona de Creixell”.

L’exposició romandrà oberta fins l’11 de març en horari de 10h a 13h de dilluns a dissabte, i de 17h a 20h dimarts, dijous, divendres i dissabte.

DISSABTE 4 DE MARÇ

19:00h al Casal Municipal Concert Creixell Clàssic “Piano Romàntic, clàssics de sempre” a càrrec de German Prieto.

DIMARTS 7 DE MARÇ

15:45 Caminada Popular. Sortida des de la Rambla de les Moreres. Inscripcions i informació a la Casa de Cultura.

DIMECRES 8 DE MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA.

12:00h Davant de l’Ajuntament  Lectura del Manifest Oficial del dia Internacional de la Dona.

18:30h a la Casa de Cultura Conferència “Nutrició sana  cada dia”, a càrrec de la nutricionista i dietista Stephanie Chavez S.

DIJOUS 9 DE MARÇ

18:00h a la Casa de Cultura Conferència “Dona i experiència: la clau de l’èxit del futur”, a càrrec de Susana Villagrasa, presidenta de l’associació Talent Femení.

DISSABTE 11 DE MARÇ

21:30h al casal municipal FESTA DE LA DONA. Inscripcions i informació a la casa de cultura fins el 8 de març. Aforament limitat.

El drac Artcai de Creixell visita els nens ingressats a Joan XXIII

El drac, amb els nens de l’hospital

El passat dissabte 25 de febrer, el Drac Artcai de Creixell va desplaçar-se a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona per visitar als nens i nenes que es troben ingressats a la planta pediàtrica d’aquest centre sanitari.

A la sala de jocs la canalla s’ho van passar d’allò més bé. Es van regalar a tots els nens i nenes un exemplar del Conte del Drac Artcai de Creixell. L’autora del text, Dolors Botines, i la il·lustradora del conte, María Juncal, van assistir a aquesta visita, acompanyades també de Jordi Marcer, el promotor del conte i del Mural Gegant de Catalunya. Aquesta sala de jocs de la planta pediàtrica del Joan XXII fa uns anys ja va ser decorada amb il·lustracions de la pròpia pintora creixellenca María Juncal.

El Drac Artcai ha visitat alguns nens i nenes que no es podien desplaçar a la sala de jocs. Artcai és la mascota del projecte del Mural Gegant de Catalunya.

Detenen 23 membres d’una banda criminal que va robar en 5 cases del Camp de Tarragona

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut 23 persones d’una organització criminal acusats de robar en 35 domicilis catalans. Segons ha pogut saber Tarragona21, cinc d’ells van ser al Camp de Tarragona: a la urbanització Las Moriscas del Creixell, a Riudecanyes, a Duesaigües, a Vilabella i a la urbanització Bon Sol de Valls. També se’ls acusa de robar quatre caixers automàtics utilitzant explosius i de realitzar estafes sistemàtiques que consistien en sostreure documents acreditatius i targetes bancàries per després fer-se passar pel titular i extreure diners en efectiu a la finestreta de l’entitat bancària.

La primera fase d’aquesta investigació, duta terme íntegrament per la Unitat Central de Robatoris amb Força (UCRF) en col·laboració amb la Unitat Territorial d’Investigació del Camp de Tarragona, es va iniciar l’abril de 2016 i va finalitzar el 3 d’agost. En aquest període els agents van detenir 14 persones, que van passar a disposició judicial el dia 5 d’agost de 2016. El Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls va ordenar l’ingrés a presó de set de les persones detingudes.

Dos dels caixers que va rebentar la banda criminal. Foto: Mossos

Dos dels caixers que va rebentar la banda criminal. Foto: Mossos

Van robar dos caixers rebentant-los amb explosius

Els seus coneixements en matèria d’explosius els permetia cometre robatoris a caixers amb la utilització d’una barreja de gasos. Concretament se’ls atribueix el robatori comès durant la nit de Sant Joan a l’interior d’un centre comercial situat a Sant Quirze del Vallès. En aquella ocasió van fer explotar dos caixers automàtics i, per garantir-se la fugida, van tallar diverses vies d’accés col·locant-hi matalassos que cremaven, llençant-hi punxes metàl·liques i creuant-hi vehicles sostrets.

A més dels integrants de l’organització, en les estafes bancàries hi participaven persones d’origen espanyol que, a canvi de diners, es feien passar pels titulars dels documents. Cometien aquestes estafes per tota la geografia catalana però també s’han detectat casos a altres zones de l’Estat espanyol: València, Vitòria i Pamplona. En aquesta primera fase se’ls va relacionar amb 20 robatoris en cases, 5 d’ells al Camp de Tarragona.

Un centenar de DNI sostrets per realitzar estafes bancàries

Durant els registres domiciliaris es van recuperar, entre d’altres, un centenar de DNI sostrets. Aquests documents provenien principalment de furts i robatoris a interior de vehicle, de robatoris violents i de robatoris amb força en habitatges. També es van localitzar joies, rellotges i aparells electrònics —provinents de robatoris a domicili— així com un gran nombre de punxes metàl·liques, com les que es van trobar a les immediacions dels caixers automàtics explotats, i diners en efectiu coberts de tinta, mecanisme de seguretat propi dels caixers quan els diners són retirats per la força.

Una de les armes intervingudes durant els registres. Foto: Mossos

Una de les armes intervingudes durant els registres. Foto: Mossos

A la segona fase de la investigació es va constituir un equip conjunt entre Mossos d’Esquadra i diferents unitats del Cos Nacional de Policia, ja que els sospitosos havien començat també a operar a la Comunidad de Madrid. En aquest cas la investigació es va iniciar al juny i van concloure el 23 de gener amb la realització de set entrades i perquisicions a diferents domicilis de Catalunya i amb nou detinguts. Se’ls atribueixen delictes de robatori amb força a domicilis i també a caixers, novament amb ús d’explosius.

Respecte als robatoris amb força, en aquesta ocasió se’ls ha pogut relacionar amb quinze robatoris. La majoria van ser comesos en diversos municipis de la Selva Interior, la Selva Litoral, el Gironès, el Maresme i el Vallès Oriental. L’objectiu principal era sostreure diners en efectiu, joies i objectes electrònics.

Els investigadors també els han pogut atribuir l’autoria de dos nous robatoris a caixers automàtics fent servir explosius, un dels quals comès a finals de de juny a Riudellots de la Selva d’on es van emportar un 7.300 euros i un altre en grau de temptativa a Badalona. En aquest segon cas els lladres van llençar a les vies d’accés unes 500 punxes metàl·liques per dificultar la resposta policial i assegurar-se la fugida. A més, diversos vehicles particulars van patir punxades de rodes i fins i tot una persona es va ferir trepitjant un d’aquests claus.

En el cas dels tres casos de robatoris amb força a caixers també se’ls considera autors dels delictes de tinença d’aparells explosius i de danys agreujats pels desperfectes provocats en les explosions provocades, a més dels robatoris dels vehicles que van utilitzar per dur a terme els robatoris.

La investigació també ha permès identificar persones de l’entorn delinqüencial dels detinguts, totes de fora de l’Estat espanyol, que col·laboraven amb l’organització criminal falsificant la documentació i gestionant la compravenda dels objectes sostrets en els robatoris a domicilis. Igualment se’ls ha pogut imputar a alguns dels detinguts un delicte contra la salut pública, i se’ls han intervingut aproximadament quatre quilograms de marihuana.

Durant la investigació s’ha constatat també l’alta mobilitat dels investigats, alguns dels quals acumulen antecedents en diferents països de la Unió Europea, en algun cas fins i tot en quatre països diferents. Policialment es té constància de la seva actuació en països com França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Suècia, Itàlia i Regne Unit.

Els detinguts de la segona fase van passar a disposició judicial el 25 de gener. En aquest cas el Jutjat d’Instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners va decretar l’ingrés a presó de tres dels integrants del grup.

La investigació continua oberta per determinar si han participat en més robatoris i per localitzar la resta de membres de l’organització que han estat identificats i pels quals s’han emès ordres judicials de crida i cerca.

Les joies recuperades en el decurs dels escorcolls als domicilis dels detinguts s’han penjat a la pàgina web d’objectes recuperats dels Mossos d’Esquadra per possibilitar que siguin reconegudes pels seus legítims propietaris.

Creixell celebra el dia 25 el Carnaval amb dues rues

Cartell del Carnaval de Creixell

Creixell celebrarà el 25 de febrer el Carnaval 2017. Dues rues, la infantil i pròpiament la de Carnaval, centraran els actes de la festa. El programa complert és el següent:

RUA INFANTIL:

A les 17:30h.Sortida des del Casal Municipal acompanyats per la Batukada Els Engrescats. Seguidament al Casal Municipal Berenar Ticket 1€ i animació infantil amb MARIETA VOLTERETA.

RUA DE CARNAVAL:

21:30h. Concentració a la Rambla de les Moreres.
22:00h. Sortida de la Rúa pels carrers del nucli històric de Creixell amb la BATUKADA ELS ENGRESCATS.
23:00h. Guerra de Confeti a la Rambla de les Moreres i tot seguit entrada de tots els participants al Casal Municipal. Seguidament Ball de Carnaval.

Per a la participació de carrosses i comparses, hi haurà una dotació econmica de participació, prèvia justificació de les despeses per un import de 200€ i 80€ respectivament. Les comparses hauran de tenir un mínim de vuit components. Per a inscripcions i informació de les bases cal que us adreceu a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell fins el dia 23 de febrer de 2017 al telèfon: 977138272.

Poblet visita Creixell i signa un conveni per la renovació de l’enllumenat

Poblet, amb l’alcalde i regidors, visitant el municipi

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat aquest dijous a la tarda de visita a Creixell, on ha visitat diferents punts d’interès, dins la ruta de visites a municipis que du a terme en aquest mandat, i ha signat un conveni de renovació d’enllumenat públic.

A la seva arribada ha estat rebut per l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, la 1ª tinent d’alcalde, Pilar Romero, i diferents regidores i regidors de la Corporació Municipal.

També ha participat a la visita la diputada provincial i alcaldessa del Montmell, Imma Costa. La comitiva d’autoritats han fet una visita a peu pel nucli històric de la vila. El president Poblet ha rebut in situ les explicacions de l’alcalde Llopart i del regidor de cultura Francesc Sentís, sobre el Castell, les torres medievals i el coronament de la cúpula del campanar de Jujol. Les autoritats han contemplat des de la plaça del Mirador tota la majestuositat del coronament del campanar i també tota la vista panoràmica del propi Mirador.

El recorregut pel nucli històric de la vila ha inclòs també la visita que les autoritats han fet a la Casa de Cultura I Centre d’Interpretació Cal Cabaler de Creixell. Aquí han pogut veure l’exposició permanent d’eines de boters dels germans Romero.

Posteriorment la comitiva ha anat fins a la Casa de la Vila, on el president Poblet ha signat en el Llibre d’Honor de Creixell.

També durant la visita s’ha signat el conveni entre la diputació de Tarragona i l’ajuntament de Creixell per regular una subvenció per les actuacions de millora per a l’estalvi i eficiència energètica en la gestió de l’enllumenat exterior del municipi de Creixell. L’import total de la subvenció que aporta la Diputació per a les actuacions d’aquest projecte és de 50.000€.

Llopart ha explicat a Taragona21 que es tracta d’actuacions ja fetes. “És una subvenció que ha arribat per renovar l’enllumenat d’una part de l’avinguda Catalunya i el Racó del Cèsar”, una obra “que ja està pagada”. Es tracta d’una subvenció “per a l’eficiència energètica, que complementa la primera fase i ara, en funció de noves subvencions que puguin sortir, intentarem entrar-hi per completar el canvi d’enllumenat públic”.

L’any passat, l’Ajuntament es va estalviar 20.000 euros en llum amb els canvis i millores en eficiència.

L’Ajuntament de Creixell eixuga cinc milions d’euros de deute en cinc anys

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, fotografiat davant l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament de Creixell, governat pel PEDeCat (ex-Convergència) i FIC, ha eixugat els darrers cinc anys cinc milions d’euros del deute de 12,5 milions que va heretar en 2011 d’anteriors consistoris del PP. Això ha estat possible “gràcies a una forta reducció de la despesa, exercint un control important, amb l’entrada de diners del cànon municipal del Mercat Municipal i amb aportacions de la Generalitat”. Així ho ha resumit en una entrevista concedida a Tarragona21 el seu alcalde, Jordi Llopart.

Només del cànon privat de l’empresa del Mercat Municipal (1.200.000 euros) es va poder destinar un 60 per cent a pagar deute bancari amb el BBVA. Queden ara pendents 400.000 euros per liquidar-lo, que serà en 2018. Del total, resta pendent, per tant, retornar 7,5 milions d’euros a l’Estat. L’Ajuntament va haver d’avançar el pagament al nombrós gruix de proveïdors que trucaven a la porta del consistori per factures impagades. Un segon deute neix de les empreses que no es van acollir al pagament de proveïdors que facilitava l’Estat, a més de deutes a la Seguretat Social i una part de deute propi.

Sense amenaces d’Endesa

Un detall que l’alcalde subratlla quant a la millora substancial que s’està vivint en el camp del deute: “No hem rebut cap carta d’Endesa amenaçant-nos de tallar-nos la llum, com passava el 2015. Paguem 250.000 euros anuals a la companyia”. Un altre fet a destacar és que “estem al corrent del pagament a Hisenda i la Seguretat Social, amb la qual cosa podem accedir a subvencions oficials”.

“Els anys 2014, 2015 i 2016, l’Ajuntament ha pagat tot el que el propi Ajuntament ha generat”, ha subratllat Llopart. Li ha anat a favor la revisió cadastral de l’Estat, que ha incrementat anualment el valor un 10 per cent. Tot plegat, un pressupost municipal que en 2012 era de 3,9 milions d’euros ara és de 5,2 milions.

Al respecte, el consistori tenia congelat el pressupost, perquè no va ser aprovat en sessió plenària a finals de novembre, fins que el passat 26 de gener es va aprovar pel ple en un segon intent. La congelació del pressupost, no obstant això, “no hagués tingut cap afectació perquè hi ha molt poc marge d’actuació. Els ingressos no augmenten. El que sí trobava a faltar era aportacions per part de l’oposició. Si no se m’assegurava que s’aprovava, no el presentava de nou al plenari”. Finalment, Llopart va iniciar al mes de gener una ronda de contactes amb l’oposició, i va poder aconseguir l’abstenció d’ICV a canvi de més partides socials.

El ple dels pressupostos

Finalment, ICV es va abstenir el passat dia 26 i els pressupostos de 2017 van ser aprovats per 4 vots a favor (CiU i FIC) , tres en contra (ERC i PSC) i tres abstencions (PP i ICV). ICV va aconseguir incrementar la partida de Serveis Socials de 6.000 a 20.000 euros per a 2017, fet que va provocar que canviés el seu vot negatiu del ple de novembre a abstenció del passat dia 26. L’absència de la portaveu d’ERC, Beatriz Bravo, que va provocar el trencament del pacte de govern en només quatre mesos de mandat i que ha abandonat l’Ajuntament per motius laborals, va afavorir que s’aprovés el pressupost. De fet, si ICV hagués votat en contra, s’hagués produït un empat i l’alcalde hagués pogut fer valer el seu vot de qualitat per aprovar-los. El ple justament va donar compte de la seva renúncia, amb la qual cosa ERC passava en aquesta sessió de tenir dos regidors a tenir-ne un.

Llopart: ‘Intentarem reunificar el deute amb un crèdit a deu anys’. Foto: Tarragona21

Les prioritats de 2017

Les prioritats de l’Ajuntament de Creixell per a 2017 seran “intentar accedir al Pla d’ordenació de l’administració local per tal de reunificar el deute amb un crèdit a deu anys”, amb la qual cosa els interessos baixarien del 6 a l’1,2 per cent amb una carència de dos anys. “Ara tenim un pagament de 360.000 euros en interessos cada any”, recorda Llopart. A més, l’Estat ingressa un 50 per cent, fet que s’alliberaria amb aquesta operació de reunificació de crèdits. El juny comença el termini per fer la gestió, que de tirar endavant s’aplicaria en 2018.

L’Ajuntament disposarà en els propers temps de més recursos quan s’acabi el crèdit del BBVA en 2018, retornar diner a empreses que van recórrer judicialment els impagaments i es paguin les pròrrogues de la Seguretat Social.

En 2017 no hi haurà inversions, sinó obres de manteniment, com ara “la pista poliesportiva o els parcs infantils, que estan abandonats”. L’Ajuntament intentarà comptar amb un socorrista de platja. Altres treballs faran referència a l’asfaltat i la il·luminació.

La zona del Baix Gaià està ‘una mica abandonada’

Els darrers anys hi ha hagut, especialment a Creixell, un clar malestar amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona pel que es considera “un cert abandó” en la seva promoció, que s’observa que se centra molt en les grans ciutats turístiques de la costa. “El turisme a Creixell ha canviat. Hi ha molt de turisme familiar que ve als càmpings i ens demana rutes per fer cap a l’interior i llocs a visitar. Aquí és on hem de trobar l’encaix de com fer-ho amb la Diputació”, destaca Llopart, que recentment ha signat un acord de promoció turística amb la Diputació i aquest dijous rep una visita del seu president.

L’N-340: ‘Tot ha estat una mentida’

Respecte a l’etern conflicte de la carretera N-340, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, anunciava recentment el previsible desviament dels camions cap a l’autopista. Llopart considera que “caldria donar bonificacions als turismes, però com a solució provisional. Jo no em crec res del Ministeri de Foment, ens han enganyat anunciant el desdoblament”.

Llopart jutja “de molt mala educació” que l’anterior ministra (Ana Pastor) “no rebés 12 alcaldes de la zona que la van anar a veure” ja que “s’acostaven les eleccions”, i en canvi ho fes en el seu lloc el secretari d’Estat d’Infraestructures. També tira en cara al Ministeri que al Congrés es digués que els camions discorrerien gratuïtament per l’autopista “i no ha estat així. Tot ha estat una mentida”.

Jaume Garcia

La regidora d’ERC de Creixell que va encapçalar el trencament de govern en només quatre mesos deixa ara l’Ajuntament

Beatriz Bravo

La regidora que va encapçalar en només quatre mesos el trencament del pacte de govern amb CiU a Creixell, Beatriz Bravo (ERC), que fou primera tinent d’alcalde i cap de llista a les municipals, deixa ara l’acta de regidora “per motius laborals”. Bravo ha declinat fer declaracions a Tarragona21 sobre el cas.

En només quatre mesos, Bravo va trencar el pacte de govern i va deixar CiU en minoria en un ajuntament que en 2011 es va trobar amb impagats per valor de 12,5 milions d’euros fruit de la gestió municipal anterior del PP, en un cas que es troba als tribunals, i amb una fiscalització dels comptes municipals per part de l’Estat que obliga a aplicar retallades i a pagar crèdits. ERC té dos regidors al consistori, Beatriz Bravo i Josep Brugarola.

ERC va trencar el pacte en nomes quatre mesos de mandat per “incompliments persistents del pacte”. Des d’aleshores, CiU -ara PEDECat- governa en solitari i el passat mes de novembre no va poder aprovar els pressupostos municipals de 2017 pel bloqueig de l’oposició i malgrat la greu situació financera que ha viscut el municipi. Els pressupostos es troben, per tant, prorrogats, però justament es podrien desbloquejar demà.

Al ple de demà, on la regidora ja no hi serà, es tornarà a passar a aprovació els pressupostos en un segon intent de l’alcalde, Jordi Llopat, per tirar-los endavant.

Bravo ha estat la portaveu d’ERC Creixell des del 2015 i ha format part del govern fins l’octubre del 2015, fins que va passar a ser de l’oposició. L’executiva local d’ERC Creixell “agraeix la feina feta en aquesta legislatura”, segons indica en una nota.

En el lloc de Beatriz Bravo entrarà Jordi Moliné.

Jordi Moliné, té 47 anys, és auxiliar d’infermeria però actualment regenta un centre educatiu de reforç escolar i expressió artística. En Jordi és guitarrista i ha format part de les entitats AOC, CCOO i Metges Sense Fronteres, entre d’altres.

J. Garcia

‘El Florido Pensil’ arriba a Creixell

Cartell de l’obra de teatre

El proper diumenge 29 de gener a les 18:00 h. al Casal Municipal de Creixell tindrà lloc la representació teatral de l’obra ‘El Florido Pensil’. La representació, que ha estat organitzada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Creixell, anirà a càrrec del grup de teatre La Teatretra, de Castellvell del Camp.

Es tracta d’una divertida recreació de l’escola i el sistema educatiu a l’època de la postguerra espanyola. Una història que pot resultar còmica però que va marcar molts nens i nenes d’aquella època. L’entrada és gratuïta.

Els Reis Mags visiten les dues residències de Creixell abans de començar la cavalcada

Imatge de la visita dels Reis Mags en una residència d'avis del municipi. Foto: Cedida

Imatge de la visita dels Reis Mags en una residència d’avis del municipi. Foto: Cedida

Els Reis Mags van visitar els dos centres geriàtrics del Creixell (la residència l’Ermita i la llar d’avis Mar i Sol), abans de començar la seva cavalcada per aquest municipi, que va començar a les 18:30 enfilant l’avinguda Catalunya per anar al nucli històric de la vila.

Els tres Reis Mags anàven dalt de tres magnífics cavalls. Els acompanyàven el Patge Reial, els patges ajudants, els voluntaris de Protecció Civl, la Policia Local, la Patrulla Canina, El Drac Artcai, la Batucada, Dantecant i molts nens i nenes de la Vila. Després de fer un recorregut pel nucli històric repartint molts caramels, vàren anar cap a la plaça del Mirador i també a l’església.

Imatge de la cavalcada dels Reis Mags a Creixell. Foto: Cedida

Imatge de la cavalcada dels Reis Mags a Creixell. Foto: Cedida

Un any més la Cavalcada de Reis de Creixell ha complert amb la tradició secular d’anar a fer l’Adoració al Nen Jesús a l’església de Sant Jaume de Creixell. Han estat rebuts a l’entrada per Mossén Joan Brulles, rector de Creixell. Ha estat un acte senzill però molt emotiu on els Reis Mags han fet l’adoració de la imatge del Nen Jesús i han rebut l’aplaudiment del nombrós públic que omplia l’església parroquial de Sant Jaume de Creixell.

Després de l’església la Cavalcada de Reis 2017 va acabar a la plaça del Mirador. Allà, l’alcalde de Creixell Jordi Llopart, va donar les claus de Creixell al Rei Negre per tal que SSMM podéssin entrar a totes les cases de la Vila. Hi va haver l’actuació de Dantecant i la patrulla Canina. També es va fer un castell de focs per part de la pirotècnia Igual. Els nens i nenes van poder donar les cartes als Reis personalment i fer-se fotos amb la patrulla Canina.

Un incendi calcina completament una casa de fusta de 100m2 al Creixell

Els Bombers, apagant l'incendi d'una caseta de fusta al Creixell. Foto: Cedida

Els Bombers, apagant l’incendi d’una caseta de fusta al Creixell. Foto: Cedida

Un incendi declarat ahir a les 8.20 del vespre va calcinar completament una casa de fusta de segona residència al Creixell, sense causar cap dany personal. L’incendi va mobilitzar quatre dotacions dels Bombers, que no van poder evitar que el foc cremés completament l’edifici, de 100m2 amb porxo.

Creixell inicia dissabte el Nadal amb l’encesa dels llums

Aparcament de Cal Cabaler on s'està preparant l'arbre de Nadal. Foto: Facebook Ajuntament de Creixell

Aparcament de Cal Cabaler on s’està preparant l’arbre de Nadal. Foto: Facebook Ajuntament de Creixell

Amb l’encesa de l’arbre de Nadal, que tindrà lloc el proper dissabte a les 18:30 hores, arrenca el reguitzell d’actes que Creixell té programats per aquestes festes. Les activitats inclouen el Concurs de Pessebres, Aparadors i Façanes, un musical solidari per la Marató de TV3 o un concert de Nadal el dia 17 de desembre.

El programa complert d’actes és el següent:

-10 de desembre a les 18:30h Encesa de l’arbre de Nadal i de la Decoració Nadalenca situat al pàrking davant Casa de Cultura “ Cal Cabaler”, a càrrec de la sra. Maria Juncal i col·laboradors.
Arribada del Pare Noel i Xocolatada popular per recaptar fons per la Marató de TV3 2016.

-14 de desembre 17:00h Concurs de Pessebres, Aparadors i Façanes. Inscripcions a la Casa de Cultura “Cal Cabaler” fins el 14 de desembre.

-16 de desembre a les 22:00h al casal municipal Musical Solidari (Playback) per la Marató de TV3 2016.

– 17 de desembre a les 19:00h al Casal Municipal Concert de Nadal amb les millors Àries d’Opera, Sarsuela i Nadales.

-18 de desembre de les 11:00h a les 14:00h a la plaça major Recollida Solidària de Joguines. A les 12:30h a la Parròquia de Sant Jaume cantada de Nadales a càrrec del coro rociero “Aromas de Azahar”. A les 18:00h Representacions del Pessebre Vivent Infantil a càrrec del grup de teatre “La Girola” pels carrers del nucli antic. Sortida des del Mirador.

-21 de desembre a les 18:00h al Casal Municipal farem cagar el tió per la mainada. A les 19:00h Lliurament de premis del concurs de Pessebres, aparadors i façanes, amb la participació del Coro rociero “Aromas d Azahar” i la Coral “Sant Jaume” de Creixell.

– 31 de desembre el casal municipal Festa de Cap d’ Any : Sopar i Ball amb el grup musical “ Remember Music Show”. Informació a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”.

– 2 de gener de 2017 davant de Cal Cabaler a les 18:30h Recepció del Patge Reial.

-3 de gener de 2017 al casal municipal de 10h a 13h i de 17h a 20h Sports Kids. Hi haurà tallers de manualitats infantils.

– 5 de gener de 2017 a l’ avinguda Catalunya a les 18:00h Arribada de la Cavalcada de SSMM Els Reis d’Orient acompanyats per “La Patrulla Canina”.

– 7 de gener de 2017 a les 14:00h al casal municipal Campionat de Botifarra. Organitza Botifarrers de Creixell.

Creixell tindrà un banc d’imatges professionals sobre la seva realitat turística

Imatge de la signatura del conveni entre la Diputació i l'Ajuntament. Foto: Cedida

Imatge de la signatura del conveni entre la Diputació i l’Ajuntament. Foto: Cedida

L’àrea de turisme de l’Ajuntament de Creixell s’ha adherit al servei fotogràfic del banc d’imatges del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona-Costa Daurada. En aquest cas la Diputació estableix com a forma de cooperació municipal i foment dels interessos turístics de la província, proveir als municipis d’un reportatge fotogràfic, atesa la necessitat d’actualitzar i crear un banc d’imatges explicatiu de la realitat turística del municipi. Es pretén cobrir les seves necessitats específiques en matèria de difusió,comunicació i promoció

El reportatge fotogràfic consisteix en la realització de 25 fotografies de temàtica diversa de Creixell (platja, patrimoni històric, entorn natural, cultura i tradicions…..) per part d’un fotògraf professioal,  prèviament definides les imatges en cada cas, entre el Patronat de Turisme de la Diputació i l’ajuntament de Creixell. Aquest matí ha tingut lloc al Centre d’Interpretació Turística Cal Cabaler la reunió de treball entre l’alcalde de Creixell Jordi Llopart, la regidora de turisme Silvia Farrero, el responsable de l’OMT de Creixell i els tècnics de promoció i comunicació del PTDT.-Costa Daurada Francesc Bueno i Núria Gomis, per tal de marcar les línies bàsiques d’actuació en aquest nou servei fotogràfic al que s’ha acollit l’ajuntament creixellenc.

Acte reivindicatiu contra l’assetjament a la dona a Creixell

creixell

El pasat 25 de Novembre va tenir lloc l’acte contra la Violència de Gènere al casal Municipal de Creixell. Un grup de ciutadanes, amb el suport de la CUP, adherint-se ERC i ANC, van posar en escena una reivindicació a la lluita de les dones per dir ‘No’, ‘Mai Més’ i ‘Prou’ a la violència masclista.

Des de la lluita contra el patriarcat, pasant pel ciberassetjament i la denúncia per la desigualtat legal al sector LGTBI, va ser un repàs profund i emotiu que s’arrodoní amb poemes i vídeos que acompanyaven el text que les ciutadanes
van llegir.

La participació ciutadana va deixar palès, tal com van dir tot citant Simone de Beauvoir, que “el feminisme és una manera de viure individualment i de lluitar col·lectivament”. Sembla que les creixellenques ho tenen clar. L’acte va finalitzar convidant a tots el assistents al proper 8 de març a continuar reivindicant el que és el dret de totes.

Creixell celebra diumenge el II Canicross, la cursa amb gossos

El cartell anunciador de la cursa

El cartell anunciador de la cursa

El proper diumenge 20 de novembre es durà a terme la II Canicross de Creixell, amb un recorregut de 6.500 metres. L’hora de sortida serà a les 9 a la zona d’equipaments del carrer Verge del Carme de Creixell.

El material obligtori per a participar-hi haurà d’estar avaluat pels veterinaris per tal que sigui correcte per la salut de l’animal. Per còórer amb el gos és obligatori un arnés, una corretja de tir homologada, un cinturó i un mosquetó d’alliberament ràpid (un mosquetó que en situacions d’emergència permet un alliberament immediat del corredor i la línea de tir amb gossos).

El mateix dia de la cursa es podrà adquirir qualsevol peça de material que faci falta. Si algu per no disposa del material recomanat sortira desde la part de darrera de la cursa, per questions de seguretat.

El recorregut serà de poc més de 6.5 kms, la major part per pistes i corriols. Hi haurà un punt d’avituallament aproximadament a mig recorregut i un altre a l’arribada amb begudes, tant pels gossos com pels corredors.

 

Els horaris són aquests:

7:00h Control veterinari i entrega dels dorsals.

8:30h fi del control veterinari i entrega dels dorsals.

9:00h Sortida del II CANICROSS POPULAR DE CREIXELL Categoria Masculina.

9:01h Sortida del II CANICROSS POPULAR DE CREIXELL Categoria Femenina.

El preu de la inscripció serà de 10€.