TARRAGONA 21

Creixell lliura els guardons a les platges verges de la demarcació

Foto de família dels guadonats

El Casal Municipal de Creixell ha acollit aquest divendres el lliurament de guardons de la 9ª edició Platges Verges, Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre. Amb aquests guardons es vol reconèixer aquelles platges que no complint amb els requisits exigits per les certificacions ambientals convencionals, tenen en canvi una importància cabdal en la preservació de la biodiversitat natural. Es tracta de valorar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i Entitats per mantenir les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

I ho fa atorgant una certificació i una bandera de Platges Verges a les platges que havent presentat la seva candidatura a la convocatòria de l’any 2018, millor compleixin amb les bases establertes.

Ha obert l’acte l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, que ha donat la benvinguda als assistents. Seguidament ha prés la paraula el regiudor de media ambient de Creixell, Francesc Sentís, que ha posat en valor la tasca reivindicativa de la platja natural del Gorg de Creixell, que es fa des del propi Ajuntament de Creixell. Seguidament ha prés la paraula loy i Nolla, d’Ecologistes en Acció, que ha explicat les característiques d’aquess guardons. També han assistit a l’acte la regidora de turisme de Creixell, Silvia Farrero, i el regidor d’ICV, Juan Miguel Teruel.

Enguany s’han presentat 23 candidatures de platges que pertanyen a 12 municipis. Els municipis i les platges guardonades enguany són els següents:

ALCANAR, 2 PLATGES
SANT CARLES DE LA RÀPITA, 1 PLATJA
AMPOSTA, 1 PLATJA
SANT JAUME D’ENVEJA, 1 PLATJA
DELTEBRE, 3 PLATGES
L’AMPOLLA, 2 PLATGES
L’AMETLLA DE MAR, 7 PLATGES
TARRAGONA, 1 PLATJA
ALTAFULLA, 1 PLATJA
TORREDEMBARRA, 1 PLATJA
CREIXELL, 1 PLATJA
VILADECANS, 2 PLATGES

Quan arriba la temporada d’estiu, els diferents municipis del litoral duen a terme distintes actuacions en les seves platges per fer-les mereixedores de certificacions anomenades de qualitat, que lluny de destacar els valors naturals de les mateixes són un exponent de l’existència de tot un seguit d’infraestructures turístiques que afavoreixen la seva massificació i transformació. Per contra, les platges que es mantenen en el seu estat més naturals són oblidades i amagades quan són, precisament, les que exposen el que havia estat el nostre litoral abans de les transformacions urbanístiques i de massificació de mitjans del segle passat.

Més de 450 participants a la Cursa Trail Vila de Creixell

Cartell de la cursa de Creixell

El poper diumenge 22 de juliol tindrà lloc la setena edició de la Cursa Trail Vila de Creixell, amb un total de 450 participants. Organitzada des de la Regidoria d’ Esports de l’Ajuntament de Creixell i amb la col·laboració de l’Associació Amics d’Atletisme Creixell, aquesta cursa ha anat creixent any rere any en nombre de corredors i voluntaris, que aconsegueixen convertir un calorós matí de diumenge en una gran festa de l’esport i la col·laboració. La sortida dels corredors serà a les 8 h. des del Camp de futbol municipal.

Hi ha dues proves, la d’11 Km. amb 350 corredors i la de 3,7 Km. amb 100 corredors, que conduiran els atletes per la zona de muntanya del nostre municipi , per camins estrets i de pedra fins arribar al punt més alt del recorregut, des d’on es pot gaudir d’unes fantàstiques vistes del terme de Creixell, amb el mar al fons. Es lliuraran més de 90 trofejos per les diferents categories i tots els participants tindran la seva medalla de finisher.
Cal destacar la participació d’esportistes de diferents països i d’alguns coneguts atletes, com el veí de Creixell Otmane Btaime, guanyador de la darrera cursa DIR Guàrdia Urbana de Barcelona, el berguedà Xavi Tomasa, actual Campió de Catalunya de Marató, l’atleta noruega Elise Hay Opsahl, el reusenc Mikel Besora, participant al circuit mundial Towerrunning i la corredora i actriu vilanovina Anna Garcia Cuartero,

Des de la Regidoria d’Esports es valora “molt positivament” com ha anat evolucionant la Cursa Trail Vila de Creixell després de set anys d’organització i posa en relleu el paper de tots els voluntaris que col·laboren per tal de fer possible aquest esdeveniment esportiu al municipi. Enguany hi participen més de 50 voluntaris entre col·laboradors, Protecció Civil de Creixell i Policia local de Creixell.

Més de 100 caminadors participen a la XV Caminada Popular de Creixell

Imatge d’un grup de caminadors participant a la caminada de la Festa Major de Sant Jaume de Creixell. Foto: cedida.

Un total de 105 caminadors i caminadores van participar el passat dissabte 14 de juliol al vespre a la XV Caminada Popular de la Festa Major de Sant Jaume 2018 de Creixell, que enguany era seminocturna. La sortida va tenir lloc a les 20:15 hores des del costat dels apartaments Constel·lació de Creixell. Els participants van fer una ruta aproximada de 10 quilòmetres a peu fins al Far de Torredembarra i la posterior tornada a Creixell.

Seguidament, es va fer una aturada per fer el sopar de motxilla conjunt es va fer a la zona del roquer de la Torre, al peu del Far. El grup va passar per la zona dels Muntanyans de la Torre i els Pins de Creixell. També van estar caminant una estona per la sorra de la platja.

Fotografia de família dels integrants de la XV Caminada Popular de Creixell. Foto: cedida.

L’acte va ser organitzat per l’àrea de Festes de l’ajuntament de Creixell amb la col·laboració del Club Esportiu Muntanyenc de Creixell. La regidora de festes de l’ajuntament, Pili Romero Gracia, va donar el tret de sortida de la XV Caminada Popular agraint la participació de totes les caminadores i caminadors en aquest acte que enguany ha celebrat la quinzena edició consecutiva i, en especial, la col·laboració del Club Esportiu Muntanyenc Creixell.

Redacció

Creixell no tolerarà actituds sexistes a les seves festes

Cartell editat per l’Ajuntament de Creixell

L’Ajuntament de Creixell es bolca a celebrar unes festes no sexistes. Així ho va aprovar el ple municipal del mes de gener passat, en donar el vist-i-plau a un protocol no sexista, i ara comença la ronda de festes al municipi.

El consistori destaca que els espais de festa “són contextos susceptibles de produir-se agressions sexistes amb més facilitat, ja que sota el paraigües de l’oci, l’alcohol i el “bon-rotllisme” es produeixen actituds i agressions sexistes”.

Per això, aquesta campanya compta amb un protocol que planteja actuacions a nivell preventiu i accions orientades a intervenir quan s’han produït les agressions.

Cal tenir en compte que és agressió sexista tota agressió (física o no) exercida sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic. Les bromes sexistes, la insistència, la gelosia, els insults, les humiliacions, els tocaments no consentits i l’assetjament són formes d’agressió sexista, destaca l’Ajuntament.

“Res justifica una agressió: ni el alcohol, ni les drogues, ni el vestuari, ni l’hora, ni res. El paper de cadascú és important perquè no es toleri cap tipus d’actitud sexista ni cap forma de violència de gènere”, afirma el consistori.

Des de l’Ajuntament de Creixell i totes aquelles associacions que s’hi vulguin afegir, s’afirma que “volem unes festes i espais d’oci que siguin lliures d’agressions sexistes i no discriminatòries on puguem relacionar-nos de manera lliure i consentida, i que al carrer, la nit i els espais de festa siguin un context de llibertat per a tothom: anar sense por, segures i amb confiança”.

Per això posa en coneixement de les entitats del municipi aquest protocol per tal que si puguin adherir, si així ho consideren oportú.

“Una agressió no és un conflicte ni un malentès. És un abús d’una persona sobre una altra però, que socialment s’ha acceptat com a normal i que pateixen les dones i aquelles persones amb opcions sexual diferents a les hetero normatives”, subratlla.

Les actuacions preventives a les festes de Creixell són aquestes:

a) Programació de les festes amb perspectiva de gènere.

b) Elaboració de materials gràfics i audiovisuals. Cartells preventius penjats per la zona on cada entitat adherida fa les festes. – Cartells informatius sobre el protocol als espais de festa.

c) Sensibilització a les entitats i associacions per part del col·lectiu Papallones Liles sobre la necessitat del protocol: -Campanya comunicativa per les xarxes socials.

d) Presentació del protocol el primer dia d’activitat festiva al poble de Creixell.

Actuacions davant d’una agressió

– Comunicar a la persona agressora que el seu comportament és inacceptable.

– Si no atura el seu comportament, convidar-la a marxar pacíficament.

– Donarem a conèixer a l’escenari que hi ha hagut una agressió, respectant la intimitat de la víctima, i que condemnem aquestes accions.

El protocol es donarà a conèixer a totes les persones responsables d’activitats festives, amb l’objectiu de que puguin actuar de manera efectiva i eficient davant la possible situació d’agressió.

Creixell edita cendrers de platja

La regidora Silvia Farrero els ha presentat aquest divendres.

L’àrea de Turisme de l’ajuntament de Creixell ha editat per aquest estiu uns cendrers de platja que es repartiran gratuïtament a partir d’avui des de l’oficina municipal de Turisme de Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell i també des dels establiments turístics del municipi.

La regidora Silvia Farrero els ha presentat aquest divendres. Es tracta d’un con de plàstic amb tapa plana, especialment dissenyat per a ser usat a la platja. S’utilitza per dipositar-hi tot tipus de materials no biodegradables: burilles, xiclets, clofolles de pipes, etc. És petit i reutilitzable i porta el logotip de Turisme de Creixell.

Amb aquesta iniciativa es pretén preservar el medi ambient i col·laborar perquè les platges estiguin més netes i sanejades.

Tot llest per a la Festa Major de Creixell, del 20 al 29 de juliol

Maria Isabel González Suarez ha estat la guanyadora del primer concurs que se celebra a la localitat per seleccionar el cartell de Festa Major.

Creixell ja ho té tot llest per a la Festa Major de Sant Jaume 2018, que tindrà lloc del 20 al 29 de juliol.

Enguany el Pregó, que es fa tradicionalment des del balcó de l’Ajuntament el divendres dia 20 de juliol a les 19:30 hores, anirà a càrrec de Mª. Àngels González, que va ser directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. Seguidament, i per part del col·lectiu feminista Papallones Liles de Creixell, es llegirà el Manifest ‘Per unas Festa Major lliure de sexisme’.

Programa d’actes

14 i 15 de juliol

Microteatres a la Casa de Cultura a càrrec de MicroCreixell. Passis de 15 minuts a partir de les  18:30h.

Dissabte 14 de juliol

20:00 hores: XV Caminada Popular Nocturna. Concentració davant del càmping Gavina. Inscripcions i informació a la Casa de Cultura ‘Cal Cabaler’ fins el dia 11 de juliol.

Divendres 20 de juliol

19:30 hores: Pregó de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament a càrrec de Mª. Àngels González, que va ser  directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya  a Tarragona.

Lliurament del premi del concurs del cartell de la Festa Major de Sant Jaume 2018.

Inici del Cercavila Popular  pels carrers  del nucli històric.

Seguidament  visita i inauguració d’exposicions:

 • Exposició col·lectiva de Santiago,  Eusebio, Abel,  i Vaello “Cuatro Artistas, Cuatro Amigos” a la Casa de Cultura “Cal Cabaler”.
 • Treballs manuals de la Llar de Jubilats.
 • Exposició de quadres artístics de Rosalia Solé al c/ Sant Jaume, 15.

24:00 hores:  a la pista esportiva ‘LA REMULLADA FESTIVAL 2018’ amb els DJ’S Aaron Coello ‘DJ Local’, Ricky RF, Uru & Beylo, Victoria Martinez, Marina Muñoz. Entrada gratuïta.

Fí de festa amb canó d’ escuma.

Dissabte 21 de juliol

17:00 hores: al carrer Verge de Fàtima SUPER TOBOGAN URBÀ. S’aconsella portar roba de bany i flotadors.

21:30 hores: a la plaça del Mirador, BALL PARLAT, amb Cercavila de Foc, a càrrec del Ball de Diables de Creixell.

Seguidament a la pista esportiva FESTA REMEMBER, música dels anys 60,70,80 i 90. Tot seguit discoteca de tots els temps.

Diumenge 22 de juliol

8:00 hores: al camp d’esports municipal, VII TRAIL D’INICIACIÓ DE CREIXELL I V CURSA INICIAT AL RUNING . Organitza regidoria d’esports de Creixell amb la col·laboració d’Amics d’Atletisme de Creixell.

8:00h a 15:00 hores: al Casal Municipal Open de  Dòmino. Organitza Dòmino Creixell.

18:00h a 21:00 hores: a la rambla de les Moreres PARC i Animació  infantil. Recorregut amb trenet.

20:00 hores: a la Plaça del Mirador EXHIBICIÓ de les noies “Happy Dance”.

A continuació classe oberta de Swing i Lindy Hop a càrrec de Roger Casasampere. Seguidament Concert de Swing amb la banda “Feos Experience”.

Dilluns 23 de juliol

22:00 hores: al Casal Municipal  Teatre “EL TRIO” amb els actors Anna Bertran, Ferran Terraza, Miriam Tortosa i Bobi. Entrada 12€.

Dimarts 24 de juliol

22:30 hores: a la pista esportiva Cinema a la Fresca, amb la projecció de la pel·lícula “ Coco”. Apte per tots els públics.

Dimecres 25 de juliol

11:45 hores: Des de l’Ajuntament a l’Església Acompanyament d’Autoritats.

12:00 hores: Missa i Processó de Sant Jaume, amb la participació de la Cobla “Cossetània”, el Seguici Popular  i la Coral Sant Jaume de Creixell.

De 18:00 hores a 21:00 hores: a la Rambla de les Moreres Parc Infantil Refrescant.

23:00 hores:  a la zona esportiva Ball de Festa Major  amb el grup musical “Loren”. Ball del Fanalet.

Dijous 26 de juliol

22:30 hores al Club Nàutic: Havaneres amb el grup “Olla Barrejada”. A la mitja part hi haurà rom cremat.

Divendres 27 de juliol

20:00 hores: a la zona esportiva IX Fiesta Flamenca a càrrec del Centro Cultural “Amigos de Andalucia de Creixell”.

Dissabte 28 de juliol

18:00 hores: Carnaval Remullat de Creixell. Sortida de la rua pàrking davant de la policia, recorregut fins la Rambla de les Moreres i finalització amb Festa de l’Escuma. Organitza Regidoria de Turisme.

23:00 hores: a la pista esportiva Ball de nit amb l’orquestra “Aquarium”.

Diumenge 29 de juliol

21:30 hores: a la Pista esportiva  Sopar de Germanor (cadascú es porta el seu)  amb música en viu . Informació  a Cal Cabaler.

Al finalitzar el sopar Castell de Focs a càrrec de la Pirotècnia Tomás de Benicarló.

 

Creixell ja té enllestit el programa de la revetlla de Sant Joan

Cartell anunciador de la festa

Creixell ja té enllestits els actes de la revetlla de Sant Joan. El programa és el següent:

20:00h. ARRIBADA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ a la rambla de les moreres, portada pel Ball de Diables de Creixell.Tothom qui vulgui es podrà emportar el llantiol amb la flama al preu d’1€.

22:45h. Encesa de la FOGUERA DE SANT JOAN a la Rambla de les Moreres per part del Ball de Diables de Creixell.

23:00h. BALL DE REVETLLA a la plaça del MIRADOR amb el grup SLOGAN. Entrada lliure.

Creixell celebra els 26 anys de la Llar de Jubilats i Pensionistes

Foto de família dels particiants a la celebració dels 25 anys de la llar

Aquest diumenge 10 de juny ha tingut lloc la celebració del 26è. Aniversari de la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell.

Els actes van començar amb una Missa a la parròquia de Sant Jaume de Creixell, a on es va recordar a tots els sòcis i sòcies que ja no hi són.

A la Missa hi van assistir molts membres de l’entitat així com també dos regidors de la Corporació Municipal. El rector de Creixell Mossén Joan Brulles va tenir també un record entranyable per tots els socis i sòcies que han passat per l’entitat al llarg d’aquests 26 anys d’existència i que malauradament ja no están entre nosaltres.

Seguidament, un grup de gairebé 150 persones es van traslladar cap a la vila d’Alcover a on va tenir lloc el dinar de germanor.

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart va assistir també al dinar, així com els regidors de l’ajuntament Silvia Farrero, Francesc Sentis , Maria Juncal Santos i Pedro Martinez Guindos.

Durant la sobretaula l’alcalde Llopart va fer un breu parlament per felicitar el 26è aniversari a tots els sòcis i sòcies de l’entitat i enconratjar-los a continuar sent una de les associacions mes activa de Creixell.

Desprès del dinar i el pastís d’aniversari hi va haver una animada sessió de ball. Va ser una jornda d’aniversari en que tots van gaudir d’allò mes.

Al final de l’acte es va fer la tradicional foto de família amb els assistents

Més d’una vintena de nois i noies participen a l’Exposició de Dibuix i Pintures de Joves Artistes

Foto de grup deñs joves artistes a la façana de la Casa de Cultura de Creixell. 

El passat dissabte 2 de juny a la tarda va tenir lloc a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell, la inauguració de l’Exposició de Dibuix i Pintures de Joves Artistes. Participen a la mostra més d’una vintena de nois i noies de diferents municipis del Baix Gaià, alumnes tots ells de l’artista creixellenca Joana Bonan. La sala d’exposicions es va omplir de gom a gom per gaudir de l’obra dels joves alumnes, que va tenir molt bona acollida entre el públic.

L’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, va encoratjar els joves artistes a continuar amb la seva formació i vocació. Per la seva banda, el regidor de Cultura, Francesc Sentís va felicitar tan els joves com la seva professora i va destacar que aquesta és l’exposició nùmero 100 des de la inauguració de la Casa de Cultura el mes de juliol de l’any 2012.

Va tancar els parlaments la Joana Bonan, una artista molt estimada al municipi per la seva trajectòria, que va agrair a l’Ajuntament la seva acollida i va presentar tots els joves artistes que participen a l’exposició. Aquesta exposició es pot visitar a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell fins el dia 15 de juny.

Creixell posa les bases pel concurs del cartell de la Festa Major

Portada del llibret de l’any passat.

L’Ajuntament de Creixell ha publicat les bases del concurs del cartell de la Festa Major d’enguany. L’objectiu d’aquesta convocatòria és seleccionar el cartell oficial i portada del llibret de la Festa Major de Sant Jaume 2018 de Creixell. El tema és ‘Creixell i la Festa Major de Sant Jaume 2018’.

El període de presentació de les propostes serà de l’1 al 15 de juny de 2018 ambdós inclosos. El guanyador es farà públic el dia 20 de juny de 2018 a la web municipal i a les xarxes socials. l’obra guanyadora tindrà un premi en metàl-lic de 150€.

Podeu consultar les Bases en el següent enllaç: http://www.creixell.altanet.org////noticies/view.php?ID=1081

200 persones assisteixen a la inauguració del Parc 1 d’Octubre al Creixell

A l’acte institucional hi ha assistit l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, els regidors de l’equip de govern (PDECAT i FIC), els dos regidors d’ERC i el regidors d’ICV-EUIA. Foto: Ajuntament del Creixell

Aquest diumenge 26 de maig ha tingut lloc a Creixell l’inauguració del Parc de l’1 d’Octubre de 2017 amb la preséncia de 200 persones. A l’acte institucional hi ha assistit l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart, els regidors de l’equip de govern (PDECAT i FIC), els dos regidors d’ERC i el regidors d’ICV-EUIA. També hi han estat presents els representants locals de l’ANC i de la CUP. A la vegada també hi han assistit diferents alcaldes del territori com l’alcalde dels Pallaresos o el de La Nou de Gaià, així com diferents regidors de la demarcació de Tarragona.

El ple de l’Ajuntament de Creixell celebrat el passat mes de març va decidir batejar un espai situat davant la Comisaria de la Policia Local i la Llar d’Infants Municipal, al carrer Girona, com a “Parc de l’1 d’Octubre de 2017”, “en homenatge a les persones que van lluitar perquè es pugués celebrar el referèndum i dedicat a tots els qui hi van participar, votessin el que votessin, legitimant així el dret a decidir”, ha declarat l’alcalde Llopart.

El ple municipal va donar llum verda a la creació del parc per sis vots a favor, quatre en contra i una abstenció.

Precisament l’acte d’inauguració del Parc és “donar compliment a un acord de ple, no un decret d’Alcaldia, i per això té molta més força” segons Llopart. L’acte ha tingut lloc aquest diumenge a partir de les 11h. La primera part ha estat organitzada oficialment per l’Ajuntament i és l’acte institucional propiament dui. Únicament hi ha prés la paraula l’alcalde de Creixell Jordi LLopart, que ha esta envoltat pels regidors de l’equip de govern de PDECAT I FIC, els dos regidors d’ERC i el regidor d’ICV-EUIA. També han pujat a l’escenari el representants locals de la CUP i l’ANC.

L’alcalde ha destacat en el seu parlament el fet que amb l’acte d’avui es donava compliment a l’acord plenari. Ha agrait l’assistència als presents i especialment al mestre forjador Oriol Mercadé de Bonastre per haver realitzat un monòlit commemoratiu que s’ha col-locat al Parc. L’alcalde Llopart ha aprofitat per criticar la carta que ha rebut del delegat del Govern Enric Millo i l’ha estripada públicament en aquest acte. Finalment l’alcalde Llopart ha destacat també que el fet de que anomenar 1 d¡octubre de 2017 a aquest parc és tenir un recordatori i un símbol de l’esforç comú entre els ciutadans i les institucions que van poder fer possible l’1 d’octubre.

Posteriorment, ha començat una festa popular que no ha estat organitzada pel consistori, sinó per l’ANC i el CDR de Creixell. Ha tingut lloc un vermut popular, i la recaptació popular s’ha donat per la Caixa de Resistència pels encausats del Camp de Tarragona. Hi ha hagut l’actuació musical del grup Julivert. També hi ha hagut els parlaments a càrrec del responsable local d’ERC a Tarragona i ferit durants les càrregues policials de l’1-O a la plaça Imperial Tarraco, Segi Albarrán, i del creixellenc Josep M. Comelles, psiquiatra i antrop+opleg veí de Creixell.

Creixell respon la petició d’Enric Millo sobre els llaços grocs inaugurant el Parc 1 d’Octubre

L’Ajuntament de Creixell ha decidit “respondre la petició del delegat del Govern a Catalunya (Enric Millo) adreçada als alcaldes catalans perquè suprimeixin els llaços grocs”. Ho farà ” inaugurant el Parc de l’u d’Octubre”, en paraules de l’alcalde, Jordi Creixell, a Tarragona21

El ple de l’Ajuntament celebrat el passat mes de març va decidir batejar un espai erm situat davant la Comisaria de la Policia Local, al carrer Girona, com a “Parc de l’1 d’Octubre de 2017”, “en homenatge a les persones que van lluitar perquè es pugués celebrar el referèndum i dedicat a tots els qui hi van participar, votessin el que votessin, legitimant així el dret a decidir”, ha afegit Llopart.

El ple municipal va donar llum verda a la creació del parc per sis vots a avor, quatre en contra i una abstenció, atenent una petició de l’alcalde.

L’alcalde s’ha mostrat especialment indignat per la petició feta per Millo -ell també ha rebut la carta de Millo- en una població on no hi ha hagut aldarulls com ha succeït en altres localitats catalanes i pel fet que Millo “posa damunt la taula l’article 103 de la Constitució, però se n’oblida de molts dels que hi ha abans del 155, com el 114, 117, 121, 122, 123 i 124, que consagren la llibertat d’expressió, a expressar les pròpies idees, a poder ser escollit i a poder realitzar les activitats pròpies dels seus càrrecs. Avui, aquests articles de la Constitució estan, de facto, ‘destituïts'”.

L’acte d’inauguració del Parc és “un acord de ple, no un decret d’Alcaldia, i per això té molta més força”. L’acte se celebrarà diumenge a partir de les 11. La primera part serà organitzada oficialment per l’Ajuntament. Posteriorment, començarà una festa popular que no està organitzada pel consistori, sinó per l’ANC i el CDR de Creixell. Aquí tindrà lloc un vermut popular, hi haurà recaptació popular per la Caixa de Resistència pels encausats del Camp de Tarragona, actuacions musicals de Julivert i Domingo García, i es complementarà amb parlaments a càrrec del responsable local d’ERC a Tarragona i ferit durants les càrregues policials a la plaça Imperial Tarraco, Segi Albarrán, i Josep M. Comelles. La jornada es completarà amb les actuacions musicals.

Sorea presenta una nova modalitat de pagament de rebuts de l’aigua a Creixell

L’empresa SOREA, adjudicatària del Servei Municipal d’Aigües de Creixell, presenta una nova modalitat de pagament dels rebuts a la localitat. Es tracta d’un model denominat ’12 Gotes!’ que permet pagar cada mes un quota fixa revisable al cap de 12 mesos en base al consum final d’aigua.

Què és 12 Gotes?

 • Cada mes pagues el mateix i al cap de 12 mesos fem comptes.
 • Et proposem una quota mensual en funció del teu històric de facturació.
 • Llegirem el teu comptador amb la mateixa periodicitat que ara.
 • Rebràs les factures amb la informació del teu consum i despesa real com fins ara.
 • Pots sol·licitar 12 Gotes en qualsevol moment de forma gratuïta.
 • Pots tornar a la teva forma habitual de pagament quan vulguis.

Quins avantatges té?

 • Millor planificació de les despeses: pagament mensual i sense ensurts.
 • Tu tries el dia del mes que vols pagar la teva quota mensual.
 • Pagament fraccionat: si has consumit més del 40% del que hem previst podràs pagar la diferència en tres mesos sense cost addicional.
 • Segueix a l’Oficina Virtual el teu Pla 12 Gotes: quotes pagades, factures emeses, regularització anual, cancel teu pla …

Registra’t a l’Oficina Virtual i activa els teus 12 Gotes de forma ràpida i senzilla.

Setmana plena d’activitats a Creixell

Setmana plena d’activitats a Creixell, amb una agenda on hi figuren des d’actes culturals fins cívics.

 • Dimecres 23, a les 19.30 hores (Cal Cabaler). Inauguració de l’exposició de pintura ‘Ellas no temen’, de Raúl Escobar Delgado.
 • Diumenge 27, a les 11.00 hores. Inauguració oficial del Parc 1 d’Octubre, situat davant de la Caserna de la Policia Local (c/Girona, 26), en compliment de l’acord plenari de l’Ajuntament del passat 15 de març.
 • Diumenge 27, a les 18.30 hores (Casal Municipal). Representació de l’obra de teatre ‘Escac Doble, el musical’, a càrrec del grup de teatre Filagarsa. Entrada lliure.

 

 

Creixell homenatja Sisqueta Figuerola en el seu 90è aniversari

La família i amics de la Sisqueta li van  preparar una festa-sorpresa i prop d’un centenar de persones es van aplegar al Casal Municipal. A la imatge superior, Sisqueta acompanyada dels seus dos germans, Josep i Maria Mercè.

Diumenge passat la creixellenca Sisqueta Figuerola Cañellas fa complir 90 anys. La seva família i amics li van  preparar una festa-sorpresa i prop d’un centenar de persones es van aplegar al Casal Municipal per celebrar l’aniversari. Hi havia les seves dues filles Montserrat i Núria, els seus dos germans Josep i Maria Mercè, nebots, nets i molta família de fora Vila, així com amics i familiars de Creixell. L’acte, molt emotiu i ple de records del Creixell d’abans, va comptar amb una mostra fotogràfica retrospectiva de la seva vida.

“Posa que sóc de Creixell i no del Creixell, que de vegades la premsa ho posa malament”, deixava anar la Sisqueta, una persona molt popular a la vila i amb una gràcia especial que la fa amable i coneguda per molta gent . La seva família ha regentat sempre l’únic estanc del poble, que ara porta la seva filla Montserrat. A la seva edat encara participa la la coral de la Parròquia de Creixell i portant la imatge de la Mare de Déu a les processons. La Sisqueta participa a moltes de les activitats del municipi com ara les que es fan a la Llar de Jubilats o a la pròpia Festa Major de la Vila. Tothom la reconeix pel seu particular i característic “monyu” que diu que ha portat “tota la vida”.

La creixellenca Antònia Royo, campiona d’Espanya Màster F5 dels 10.000 metres

Fa unes setmanes l’Antònia ja s’havia proclamat també Campiona de Catalunya d’aquesta modalitat de 10.000 metres per a majors de 50 anys.

La creixellenca Antònia Royo Fabregat, directora de l’escola Les Eres de Creixell, va proclamar-se aquest passat dissabte 12 de maig de 2018, Campiona d’Espanya Màster F5 en la prova de 10.000 metres a l’aire lliure.

La competició atlètica va tenir lloc diumenge a la nit a l’Estadi Municipal de la Bóbila de Gavà. La creixellenca Royo, que corre pel Club Atletisme Tarragona (CAT), va guanyar amb un temps de 47 minuts i 52 segons. Fa unes setmanes ja s’havia proclamat també Campiona de Catalunya d’aquesta modalitat de 10.000 metres per a majors de 50 anys.

Creixell presenta les dotze parelles lingüístiques de la seva quarta edició

Foto de família dels participants al Voluntariat per la llengua de Creixell

La quarta edició del Voluntariat per la llengua a Creixell es va presentar la tarda del 26 d’abril a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell, amb la participació de dotze parelles lingüístiques.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart; el regidor de Cultura, Francesc Sentís, i Maribel Pérez de la Biblioteca Municipal de Creixell. Al llarg de la presentació es va fer el lliurament del material a les parelles lingüístiques. Voluntaris i aprenents van rebre el quadern de la col·lecció “Parlem tu i jo. Mirant al cel” (amb el conte “Déu i el senyor Gratacòs” i el còmic Pirokua, els camins de l’amistat), les indicacions del VxL juntament amb el carnet, el full de temes per parlar i el full de calendari de les trobades.

Creixell se suma a la iniciativa de Cultura de no deixar ningú sense gaudir de Sant Jordi

Un moment de l’acte.

Des dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona es duen a terme, com cada any pels volts de Sant Jordi, les lectures organitzades en el marc de l’activitat ‘La veu em frisa’. L’objectiu de l’activitat és acostar aquesta festa a les persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar-la al carrer, perquè són en hospitals, residències de gent gran, etc.

Creixell un any més s’ha afegit a aquesta activitat. Aquest dijous s’han realitzat les lectures a la Residéncia L’Ermita i a la Llar d’Avis Mar i Sol del Municipi creixellenc. Es tracta de llegir una selecció de textos elaborada per la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes i Òmnium Cultural, que es facilita als lectors. Són textos breus, com ara faules, algun poema, etc. A l’inici de l’acte es fa una presentació i després es van introduint les diferents lectures.

En representació del Consell Comarcal del Tarragonès hi ha participat Pere Virgili Dominguez, també alcalde de Roda de Berà.

Per part de l’ajuntament de Creixell hi ha participat el regidor de cultura i patrimoni Francesc Sentis. A la vegada hi ha participat la responsable de la Bibliocreixell Maribel Pérez Fontanillas, l’escriptor creixellenc Francesc Cuenca Espi, Josep Xufré  responsable de l’Oficina Municipal de Turisme i Fina Cavallé del Consell Comarcal del Tarragonès.

També hi ha participat una voluntària de la ONCE, Rafaela, que ha llegit un text en braille.

Els avis i àvies de les dues residéncies d’avis de Creixell s’han mostrat molt contents de rebre aquesta activitat i hi han participat activament, especialment quan s’han llegit tot un seguit d’endevinalles.

130 persones assisteixen a la presentació de ‘Las Fábulas del Abuelo’ de Francesc Cuenca

Dins dels actes de la Setmana Cultural 2018 de Creixell, aquest dimarts 24 d’abril ha tingut lloc la presentació del llibre ‘Las Fábulas del Abuelo’ de l’autor creixellenc Francesc Cuenca. L’acte s’ha realitzat a la sala d’actes del Centre Cívic, a on hi ha la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell i que estava plena de gom a gom. La responsable de la Biblioteca Municipal Bibliocreixell Maribel Pérez Fontanillas, ha fet la presentació del llibre i del seu autor.

Francesc Cuenca va nèixer a Valéncia fa 76 anys però viu a Creixell des de fa molt de temps. És un amant de la literatura a la que es dedica de forma amateur des de fa 30 anys. Ha escrit nombrosos poemes, epigrames, relats, contes i llegendes, així com també dues novel-les: Lazos de Sangre y Deus Vult. La Coral Els Cantaires de la Llar de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra va posar la nota musical de l’esdeveniment. Van interpretar entre d’altres, tres cançons escrites pel Francesc Cuenca: Torredembarra, L’Havanera i el pasodoble Costa Daurada.

A la presentació hi van assistir 130 veïns i veïnes de la Vila a banda del regidor de cultura de l’ajuntament de Creixell Francesc Sentís i la 1ª Tinent d’alcalde i regidora de benestar social i gent gran Pilar Romero. L’acte es va cloure amb un berenar de germanor i amb la signatura de llibres per part de Francesc Cuenca

Creixell tanca l’Any Jujol inaugurant un trencadís i demanant que es creï una ruta comarcal jujoliana

Part del trencadís de la plaça, durant la inauguració de les obres. Foto: Tarragona21

Creixell ha tancat avui formalment l’Any Jujol, que va protagonitzar en 2017, i ho ha fet inaugurant un trencadís jujol·lià a la plaça Plaça de Vorey sur Arzon, sota l’església que queda coronada pel conegut campanar de l’arquietecte i dissenyador tarragoní.

El trencadís decora tota la petita plaça i ha estat obra de l’artista local Susa Torres, que ha comptat amb la col·laboració dels escolars de la vila. Amb un pressupost de només 2.000 euros, la plaça queda tota emmarcada pel trencadís, a l’igual que una paret que envolta la font del lloc.

Durant l’acte han actuat la colla dels Castellers de la Il-lusió i dels Geganters i Capgrossos de Creixell, amb el grup de gralles i tabals. Han presidit l’acte les autoritats locals, amb l’alcalde, Jordi Llopart, al capdavant, el rector Joan Brulles i representants de la Fundació del Campanar.

L’alcalde, Jordi Llopart, amb l’artista Susa Torres. Foto: Tarragona21

El Campanar de l’església de Sant Jaume de Creixell és la petjada que Jujol va deixar a la vila, inaugurat en 1917 i restaurat en 2012. Va quedar pendent del projecte inicial el recobriment exterior amb trencadís, que li hagués conferit una imatge mot trencadora. L’atreviment de Jujol ja va ser inevitable motiu de polèmica al seu moment.

L’any passat, el municipi va celebrar un conjunt d’actes commemoratius i de fet es va convertir en la capital comarcal del jujolisme. Justament, l’Ajuntament havia demanat al Consell Comarcal del Tarragonès començar una ruta del que és considerat un geni de l’arquitectura i el disseny, que alguns experts el situen a la mateixa alçada que Gaudí, però a l’ombra d’aquest rpecisament perquè no va fer obres de grans dimensions.

Foto de família de les entitats que han participat en l’acte. Foto: Tarragona21

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Francesc Sentís, subratllava avui a la premsa que el consistori “tornarà a demanar a la Comissió de Cultura del Consell Comarcal que tiri endavanr la proposta de creació de la ruta”, com un primer pas del que hauria de ser més endavant una ruta que superi la comarca. Jujol té obra també a Montferri, a l’Alt Camp, el conegut santuari.

J. Garcia

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies