TARRAGONA 21

Detectat a Creixell el primer cas d’una malaltia infecciosa que afecta les mallerengues

Imatge d’una mallerenga. Foto: Cedida

L’ICO, juntament amb la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Servei de Fauna i Flora del Departament de Territori i Sostenibilitat, promouen la creació d’una Xarxa d’alerta i detecció de la malaltia ‘Suttonella ornithocola’ a Catalunya. La xarxa fa una crida a la ciutadania després de la detecció del primer cas sospitós de la infecció per ‘Suttonella ornithocola’ en pàrids a Catalunya, el passat 7 de maig, al municipi de Creixell.

Es tracta d’una malaltia infecciosa produïda per un bacteri anomenat ‘Suttonella ornithocola’. Aquest bacteri és inofensiu per als humans, però sí que afecta les mallerengues, sobretot a les espècies de mida més petita, i els provoca pneumònia. El bacteri es va descobrir per primer cop a Anglaterra l’any 1996. El passat mes de març es va detectar el primer cas a l’oest d’Alemanya. En dos mesos s’han detectat més de 26.000 casos a Alemanya, però la malaltia també s’ha reportat a Luxemburg, Bèlgica i l’est de França. La majoria d’ocells afectats són mallerengues blaves, però també s’han trobat casos en mallerengues carboneres (les espècies que més freqüenten les menjadores).

Com es detecta?

Els ocells afectats es detecten principalment als jardins, a prop de les menjadores, sense amagar-se ni fugir dels humans, perquè ja no reaccionen als estímuls de l’ambient. Altres símptomes de la malaltia inclouen problemes per respirar, pèrdua de les plomes del cap i parpelles tancades. Els ocells afectats ja no mengen i són incapaços d’engolir.

A més del seguiment al mòdul de mortalitat d’ornitho.cat, la iniciativa demana a la ciutadania la seva col·laboració si es troba un exemplar amb símptomes sospitosos de la malaltia. En cas que la mallerenga estigui viva i presenti símptomes, en la mesura del possible, cal capturar l’au i col·locar-la en una caixa de cartró, i en cas que l’ocell no hagi sobreviscut, posar-la en dues bosses de plàstic i guardar-la en refrigeració. Un cop entrada la dada al mòdul de mortalitat, l’ICO es posarà en contacte amb les persones que hagin fet la troballa i membres autoritzats del mateix ICO o de la Facultat de Veterinària passaran a recollir la mallerenga per portar-la al Centre de Fauna del Departament de Territori i Sostenibilitat més proper. Cal recordar que, tot i tractar-se d’una malaltia que no afecta les persones, cal prendre les mesures bàsiques d’higiene, com rentar-se les mans després de manipular l’animal.

Ha passat una setmana des de la detecció del primer possible cas i no han aparegut altres registres de casos sospitosos. Tot i això, es demana a tothom que estigui alerta i, si se’n detecta algun cas sospitós, retirar immediatament les menjadores i abeuradors del jardí. Cal recordar que durant tot l’any les menjadores s’han de mantenir en condicions higièniques saludables.

S’espera poder avaluar l’abast dels possibles casos sospitosos de la malaltia per tal d’evitar la seva expansió.

L’Ajuntament de Creixell reparteix 19 ordinadors a nois vulnerables de la població

Durant aquest matí, l’àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Creixell ha repartit 19 ordinadors a nois i noies de famílies vulnerables de Creixell.

Aquests ordinadors han estat cedits pel departament d’Educació de la Generalitat per tal que els nous i noies de famílies vulnerables de la vila puguin tenir connectivitat i puguin treballar des de casa.

Cada alumne pot obrir l’ordinador i hi té les dades vinculades amb l’escola per tal de seguir el seu curs on line des del propi domicili, informa l’alcadessa accidental, Pilar Romero, que vol palesar ‘el nostre agraïment a la col.laboració del Departament d’Educació de la Generalitat i també a la directora de l’escola Les Eres de Creixell, senyora Antònia Royo’. L’agraïment es fa extensiu ‘als voluntaris de Protecció Civil de Creixell que han estat els encarregats de distribuir els ordinadors a les cases dels alumnes’.

Creixell crea mesures per minimitzar l’impacte econòmic i social

Imatge d’arxiu de l’Ajuntament de Creixell

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Creixell es va reunir aquest darrer dijous 30 d’abril de 2020, després de setmanes treballant, per a activar el més aviat possible una sèrie de mesures d’ajut que beneficiïn i ajudin a les famílies, als comerços i als negocis que han estat tancats arrel de la declaració de l’estat d’alarma.

Així doncs, la proposta de mesures per a minimitzar l’impacte ecònomic i social ocasionat per l’emergència sanitària del COVID-19 es concreta en les següents línies d’actuació:

1. No és cobrarà la taxa per l’expedició de documents administratius. (referents al certificat del padró d’habitants.)

2. Bonificació del 100% o 50% vers la quota truibutària per la tramitació de llicències urbanístiques, sempre que aquesta s’hagi comunicat posteriorment a la declaració de l’estat d’alarma.

3. Bonificació del 100% per la tramitació de les llicències municipals d’obertures o d’instal•lacions i pel règim de comunicació prèvia.

4. Bonificació de la taxa d’escombraries aplicable a través d’una instància realitzada per part del subjecte interessat.

5. Bonificació del 100% de la quota per la prestació de serveis i per l’utilització privativa i aprofitament especial del domini públic. Descompte d’ocupació de via pública per a terrasses i bars i adaptació per ampliar aforament. Aquesta bonificació afecta als comerços que han estat tancats per la Covid-19.

6. Obertura d’una línia d’ajuts per a les famílies en risc d’exclusió social o vulnerabilitat econòmica, composada per un import de 6.000€ en ajuts d’emergència i 4.000€ en forma de targetes moneder.

7. Bonificació de la taxa de consum d’aigua per a majors de 65 anys i discapacitats gràcies a l’acord realitzat amb l’empresa subministradora SOREA.

A més a més, cal esmentar algunes consideracions addicionals pendents:

– La reubicació del Mercadet setmanal ambulant.

– El protocol de reincorporació que haurà de seguir el personal municipal.

– L’habilitació d’un canal de comunicació a la web municipal per a valorar totes les propostes i suggeriments formulats pels ciutadans identificats.

Aquest pla de contingència s’elaborarà si es pertinent de forma consensuada amb els partits de l’oposició, per tal així, de poder ser aprovat en el pròxim ple del mes de juny i per a aconseguir el millor pel nostre poble.

 

Comunicat de l’alcalde de Creixell

Jordi Llopart, alcalde de Creixell. Foto: Cedida

Benvolgudes i benvolguts vilatans,

Tot i què sembla que el món s’hagi aturat, i en part és així, des de l’Ajuntament, l’equip de govern segueix vetllant pel bon funcionament del municipi. En aquestes breus línies us faré un resum de les actuacions que s’estan fent des de l’inici del confinament. Moltes són coses que es fan regularment i s’han de continuar fent i d’altres, evidentment, són actuacions derivades de la situació que malauradament estem patint.

En referència a les tasques que ja es feien i es continuen fent:
– Contacte amb la resta d’Organismes, com la Diputació, per gestionar temes de Turisme (Patronat de Turisme).
– Contacte amb el Consell Comarcal per tractar temes de Benestar Social i Medi ambient o Serveis.
– Contacte amb el Departament d’Educació per gestionar temes d’ensenyament.
– Col·laboració amb Càritas per a repartir aliments a famílies vulnerables (ara molt més accentuat)
– Neteja d’edificis (ara a més a més s’introdueix la desinfecció d’edificis i vehicles) – Col·laboració amb la Policia Local del Municipi.
– Atenció telefònica a Gent gran.
Què hem fet a més a més o què ha canviat?
– En quant a la gestió dels temes de Turisme, atès que no es pot fer promoció turística com es feia , s’ha creat un Instagram per fer més visible el nostre municipi i s’estan realitzant vídeos tant de promoció, com de conscienciació i perquè no, d’entreteniment.
– Amb el Patronat de Turisme de la Diputació es continua tenint contacte mitjançant reunions virtuals on es proposen mesures diferents que anem posant en pràctica en els municipis.
– La relació telefònica amb el Consell Comarcal és més constant que abans per necessitat i serveix per seguir una direcció en tot el tema de Benestar Social. S’ha gestionat el tema de les targetes moneder i també la gestió de repartir-les amb voluntariat; tot això s’ha de gestionar i s’ha realitzat correctament, així com les targetes de nens en risc d’exclusió i les beques menjador.
– En referència a Medi Ambient, també és té contacte amb el Consell Comarcal, sobre tot per tema contenidors i brossa.
– L’àrea de Benestar Social està en contacte amb Salut Pública de Tarragona i Terres de l’Ebre per tal de fer un feed-back amb tot el tema de la pandèmia.
– Amb el Departament d’Educació s’han de gestionar també tot allò que el govern va decidint com la cessió d’ordinadors per tal d’acabar el curs.
– La col·laboració amb Càritas, com he dit abans, ara és molt constant per tal de programar i distribuir el menjar, així com rebre i gestionar les donacions que ens puguin fer.
– En referència a la neteja, ara per ara, es desinfecten carrers, edificis, vehicles…i es segueix, com a tot arreu, protocols derivats de la pandèmia.
– La col·laboració amb la Policia que inclou en bona part de les tasques al cos de Protecció Civil, és necessària, s’està fent molt bé, i això si que es pot visualitzar fàcilment, tinc que fer menció que també tenen la missió de fer arribar la felicitació dels més menuts de la casa que estan confinats que no poden celebrar l’ aniversari amb els seus amics i familiars.
– L’atenció telefònica és evident que es fa diàriament i es va fer un llistat per tal que tothom estigui en contacte i també per entomar aquelles necessitats que van sorgint, com crear el llistat de voluntaris per a repartir menjar a la gent gran o confinada que no pot sortir.
– Afegir que es continua tenir cura i atenent als animals perduts del municipi.
– Amb el Jovent s’ha realitzat una enquesta amb link a xarxes socials per poder redactar projectes.
– L’àrea de Comerç i Turisme està mantenint reunions via Zoom amb càmpings, guinguetes, bars, restaurants i properament amb la resta de comerços tancats per poder escoltar-los i ajudar-los des de l’Ajuntament.
– Tot l’equip de govern fa setmanalment diverses reunions organitzatives via Zoom I en breu continuarem fent Juntes de Govern I Plens Municipals.
– Per últim us hem de dir que l’Ajuntament està estudiant de quina manera Fer una destinació pressupostària per ajudar tant al comerç com famílies amb vulnerabilitat.

Aprofito per donar el meu agraïment a tots els Regidors de l’Equip de Govern, al Regidor Jaume Serret i al personal de l’Ajuntament que està treballant de valent.

També al personal de la Brigada, personal de neteja, a la nostra Policia Local I als voluntaris de Protecció Civil de Creixell i voluntaris per la crisis del COVID-19 i a Càrites. També el meu agraïment i suport a tots els comerços i botigues de la Vila que són serveis essencials per a tota la població en aquests moments.

Penso també en molts creixellencs i creixellenques que treballen en el món de la sanitat i que aquests dies es deixen la pell per tots nosaltres. Molta força i endavant, estem amb vosaltres!. Gràcies.
Segurament em deixo coses perquè s’està treballant força i esperem que així ho veieu també.

Jordi Llopart i Senent
Alcalde de Creixell

Comunicat de l’alcalde de Creixell sobre el coronavirus

Jordi Llopart I Senent, alcalde de Creixell

Ara que ja portem 22 dies de confinament tancats a casa m’adreço a vosaltres.

En primer lloc espero i desitjo que tots i totes us trobeu bé de salut. Vull remarcar que si ens quedem a casa, tot anirà bé I ens en sortirem.

Des del primer moment que es va declarar l’estat d’alerta i el confinament, jo personalment i l’equip de Govern, hem estat al cas, minut a minut i dia rere dia, de tot el que passava a la nostra Vila en relació amb l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

Hem anat rebent tota la informació tant del Govern de la Generalitat com de les autoritats sanitàries dia a dia i en base a aquesta i les seves directrius, sent conscients que passat el primer moment de desconcert davant una situació totalment nova, ens hem anat organitzant i adaptant diferents regidories per atendre millor la nova demanda del que ens queia a sobre.

Ens hem vist obligats a canviar diferents estructures a nivell municipal, com poden ser les Oficines d’atenció al públic , Brigada municipal i Policia Local.

Com a informació de coneixement general , que és la estrictament oficial i la que té el propi Ajuntament en tot lo relacionat amb aquesta pandèmia que afecta al nostre poble, és la següent:

Les persones que han presentat símptomes de coronavirus a Creixell i que se’ls ha realitzat la prova a data d’avui, han estat 14, de les quals 6 han donat positiu.

Algunes d’aquestes persones ja han estat donades d’alta mèdica i ja han retornat a casa seva, sent l’últim positiu el dia 29 de març.

Vull destacar que, en general, ho estem portant tots molt bé, ja que la gent està fent cas del confinament.

Cal destacar també una gran feina d’atenció Social vers la gent Gran, d’ exclusió social, gent en situació precària i de vulnerabilitat i famílies de gent jove.

També seguim donant l’atenció dels diferents programes com és el Bon Dia, per la gent gran que viu sola.

Tot això comporta que actualment estiguem assistint sobre 110 persones cada dia i també 10 famílies en, que es sumen a la mitja de 2 persones esporàdiques que truquen per demanar assistència puntual per la compra de medicaments o queviures i que són assistides `per la policia, voluntaris de protecció civil i el grup de voluntaris que s’ha format per donar resposta a la crisi de la COVID- 19 davant la situació de confinament.

Sempre en aquestes situacions n’hi han que se les donen d’intel·ligents i no estan fent cas de les normes del confinament. La Policia Local de Creixell i els Mossos d’Esquadra ja han aixecat diferents actes de denúncia o proposta de sanció econòmiques importants.

A data d’avui , els controls diaris que ha realitzat la nostra Policia sumen un total de 695 persones, 608 vehicles i han aixecat 62 actes .

A més, tots els dies es truca a persones que estan en quarantena, persones grans o d’alt risc per interessar-se com estan.

S’han repartit 124 beques de menjador i de benestar social, també s’han fet més 24 compres urgents a la farmàcia.

Vull demanar als veïns i veïnes de bé que no facin cas de rumors infundats sumats a informacions que corren sense fonament, que a part de no moure res, l’únic que això provoca és alarma social, por i inseguretat sense motiu.

Seguiu els canals oficials que son ; https://app.ebando.es/channel/creixell i https://www.facebook.com/Informació-Ajuntament-De-Creixell-405926479454956/

Aprofito per donar el meu agraïment a tots els Regidors de l’Equip de Govern, al Regidor Jaume Serret i al personal de l’Ajuntament que està treballant de valent.

També al personal de la Brigada Municipal que aquests dies ha estat fent tasqués de desinfecció a tot el municipi i mobiliari urbà sense parar, a la nostra Policia Local I als voluntaris de Protecció Civil de Creixell i voluntaris per la crisis del COVID-19 i a Càrites.

També el meu agraïment i suport a tots els comerços i botigues de la Vila que són serveis essencials per a tota la població en aquests moments.

Penso també en molts creixellencs i creixellenques que treballen en el món de la sanitat i que aquests dies es deixen la pell per tots nosaltres. Molta força i endavant, estem amb vosaltres!.

No vull acabar sense demanar-vos que “us quedeu a casa”
ENS EN SORTIREM!!!

Una forta abraçada virtual a totes I a tots.

Jordi Llopart I Senent
Alcalde de Creixell
#Covid19 #creixell #quedatacasa

 

La Policia Local de Creixell identifica més de 1.200 persones

Control realitzat ahir a Creixell. Foto: Cedida

Sis agents de la Policia Local i sis membres de Protecció Civil, repartits en 4 vehicles logotipats (2 PL i 2 PC), han establert diversos controls de pas durant el matí d’ahir a Creixell. A més a més, més tard s’hi va sumar també una patrulla de Mossos d’Esquadra CME.

Aquests controls formen part d’un dispositiu especial que es realitzarà durant els propers dies per tal de poder identificar a aquelles persones que no es troben dins els supòsits i excepcions previstos al RD 463/2020 i a aquelles persones que hagin sortit de la seva residència habitual per venir a la seva segona residència després de la data de l’inici del confinament.

Des de la policia local i Protecció Civil es vol fer una crida al sentit de l’obligació al compliment de les normes establertes al RD 463/2020, però també al sentit de la responsabilitat que tenen tots dos cossos, per intentar que aquesta situació que vivim no s’allargui en el temps més del necessari i evitar més contagis.

Dades d’ahir 08/04/2020

PERSONES INDENTIFICADES: 350

VEHICLES ATURATS: 303

ACTES REALITDADES: 62

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma les dades totals són:

PERSONES INDENTIFICADES: 1209

VEHICLES ATURATS: 1112

ACTES REALITDADES: 134

 

Comunicat de l’alcalde de Creixell

Jordi Llopart, alcalde de Creixell. Foto: Cedida

Bevolguts/des creixellencs i creixellenques:

Ara que ja portem 22 dies de confinament tancats a casa m’adreço a vosaltres.

En primer lloc espero i desitjo que tots i totes us trobeu bé de salut. Vull remarcar que si ens quedem a casa, tot anirà bé I ens en sortirem.
Des del primer moment que es va declarar l’estat d’alerta i el confinament, jo personalment i l’equip de Govern, hem estat al cas, minut a minut i dia rere dia, de tot el que passava a la nostra Vila en relació amb l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

Hem anat rebent tota la informació tant del Govern de la Generalitat com de les autoritats sanitàries dia a dia i en base a aquesta i les seves directrius, sent conscients que passat el primer moment de desconcert davant una situació totalment nova, ens hem anat organitzant i adaptant diferents regidories per atendre millor la nova demanda del que ens queia a sobre.

Ens hem vist obligats a canviar diferents estructures a nivell municipal, com poden ser les Oficines d’atenció al públic , Brigada municipal i Policia Local.

Com a informació de coneixement general , que és la estrictament oficial i la que té el propi Ajuntament en tot lo relacionat amb aquesta pandèmia que afecta al nostre poble, és la següent:

Les persones que han presentat símptomes de coronavirus a Creixell i que se’ls ha realitzat la prova a data d’avui, han estat 14, de les quals 6 han donat positiu.

Algunes d’aquestes persones ja han estat donades d’alta mèdica i ja han retornat a casa seva, sent l’últim positiu el dia 29 de març.

Vull destacar que, en general, ho estem portant tots molt bé, ja que la gent està fent cas del confinament.

Cal destacar també una gran feina d’atenció Social vers la gent Gran, d’ exclusió social, gent en situació precària i de vulnerabilitat i famílies de gent jove.

També seguim donant l’atenció dels diferents programes com és el Bon Dia, per la gent gran que viu sola.

Tot això comporta que actualment estiguem assistint sobre 110 persones cada dia i també 10 famílies en, que es sumen a la mitja de 2 persones esporàdiques que truquen per demanar assistència puntual per la compra de medicaments o queviures i que són assistides `per la policia, voluntaris de protecció civil i el grup de voluntaris que s’ha format per donar resposta a la crisi de la COVID- 19 davant la situació de confinament.

Sempre en aquestes situacions n’hi han que se les donen d’intel·ligents i no estan fent cas de les normes del confinament. La Policia Local de Creixell i els Mossos d’Esquadra ja han aixecat diferents actes de denúncia o proposta de sanció econòmiques importants.

A data d’avui , els controls diaris que ha realitzat la nostra Policia sumen un total de 695 persones, 608 vehicles i han aixecat 62 actes .

A més, tots els dies es truca a persones que estan en quarantena, persones grans o d’alt risc per interessar-se com estan.

S’han repartit 124 beques de menjador i de benestar social, també s’han fet més 24 compres urgents a la farmàcia.

Vull demanar als veïns i veïnes de bé que no facin cas de rumors infundats sumats a informacions que corren sense fonament, que a part de no moure res, l’únic que això provoca és alarma social, por i inseguretat sense motiu.

Seguiu els canals oficials que son EBANDO: L’APP https://app.ebando.es/channel/creixell i la pagina de Facebook : “Informacio Ajuntament de Creixell”.

Aprofito per donar el meu agraïment a tots els Regidors de l’Equip de Govern, al Regidor Jaume Serret i al personal de l’Ajuntament que està treballant de valent.

També al personal de la Brigada Municipal que aquests dies ha estat fent tasqués de desinfecció a tot el municipi i mobiliari urbà sense parar, a la nostra Policia Local I als voluntaris de Protecció Civil de Creixell i voluntaris per la crisis del COVID-19 i a Càrites.

També el meu agraïment i suport a tots els comerços i botigues de la Vila que són serveis essencials per a tota la població en aquests moments.
Penso també en molts creixellencs i creixellenques que treballen en el món de la sanitat i que aquests dies es deixen la pell per tots nosaltres. Molta força i endavant, estem amb vosaltres!.

No vull acabar sense demanar-vos que “us quedeu a casa”

ENS EN SORTIREM!!!

Una forta abraçada virtual a totes I a tots.

Jordi Llopart I Senent

Alcalde de Creixell
#Covid19 #creixell #quedatacasa

Creixell allibera del confinament el Ratolí Pérez, que podrà recollir les dents de la mainada

El Ratolí Pérez seguirà anant a les cases de la canalla de Creixell

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Creixell, Sílvia Farrero, ha informat a la ciutadania de Creixell que ‘ha mantingut una conversa molt important amb el Ratolí Pérez’ i aquest li ha dit que està  molt content ‘del vostre comportament exemplar’, ‘no us oblideu de dir a tota la vostra família que no surti de casa’ i també li ha dit que ‘jo vull seguir fent la meva feina’.

Per tot això, la regidora ha decidit concedir-li un permís especial de manera que ‘podrà sortir a les nits a recollir les dents que us hagi caigut durant aquests dies que no podrem sortir de casa’. Això sí,’ li hem dit que només podrà sortir a les nits amb guants i mascareta i, sobretot, ha de renta-se les mans molt sovint. L’ajudareu si li deixeu un gotet amb aigua’. Aquesta notificació, que té el vist-i-plau de l’alcalde de Creixell, és vàlida d’avui mateix.

Al Tarragonès, Constantí i Creixell han implantat aquesta iniciativa.

Redacció

 

Soldats de l’Exèrcit desinfecten una residència de gent gran a Creixell

Imatge d’un soldat de l’exèrcit espanyol a la residència de gent gran Mar i Sol desinfectant un dels espais. Imatge cedida per la subdelegació del govern espanyol.

Diversos soldats de l’exèrcit espanyol han desinfectat la residència de gent gran Mar i Sol del municipi de Creixell.

Les tasques de neteja es van començar dissabte a la tarda i s’han acabat aquest diumenge. Segons informa la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, l’actuació s’ha dut a terme de forma preventiva i, per ara, no els consta cap cas de contagi per coronavirus en aquest centre residencial. Hi van actuar quatre militars de la Tercera Subinspecció General de l’Exèrcit, amb seu a Barcelona.

ACN

Turisme Creixell edita un vídeo per donar ànims a la ciutadania

Turisme Creixell ha editat un vídeo per donar ànims als vilatans davant la situació que s’està vivint per la crisi sanitària i econòmica del coronavirus. Sota la direcció de la regidora de Turisme, Sílvia Farrero, el vídeo, que arranca afirmant: ‘Molt aviat tornarema a omplir Creixell d’abraçades, somriures’, inclou imatges de la vila i de les seves platges, mentre va intercalant missatges. Acaba dient: ‘Ens en sortirem Creixell’

 

 

Tancada la Llar de Jubilats de Creixell i suspeses les activitats de la de Roda com a prevenció

Una imatge de l’edifici de la Llar de Jubilats de Creixell. Foto: Cedida

Donada la situació d’excepcionalitat i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, que criden a augmentar les mesures en matèria de prevenció davant l’extensió de la malaltia provocada pel virus COVID-19, l’àrea delegada de la Gent Gran de l’Ajuntament de Creixell ha decidit tancar temporalment l’edifici municipal de la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell. El mateix ha fet el consistori de Roda de Berà.

D’acord amb aquesta decisió, a partir d’avui dimecres, 11 de març i fins el proper dimecres dia 18 de març, la Llar de Jubilats romandrà tancada i sense cap activitat. Si calgués augmentar en el temps aquesta mesura preventiva de tancament de la Llar, es comunicarà oportunament, informa l’Ajuntament.

‘Cal extremar les precaucions atés que, en general, els usuaris de la nostra Llar de Jubilats són persones grans i es troben en el segment de població vulnerable per aquesta malaltia’, subratlla el consistori.

Aquesta mesura també s’ha coordinat amb la regidora de Gent Gran de l’ajuntament de Roda de Berà Maria Teresa Ferré, atès que hi ha molts socis i sòcies de la Llar que són del municipi veí.

Altrament, per part de la regidora de Benestar, Atenció Social i Sanitat també s’han suspès temporalment les classes de gimnàstica per a gent gran que fa l’Ajuntament al Casal Municipal.

Roda de Berà

A Roda, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i per extremar les precaucions davant l’extensió de la malaltia COVID-19, provocada pel virus SARS-CoV-2, la regidora de l’àrea de la Gent Gran, Teresa Ferré, conjuntament amb el president de l’associació de Jubilats i Pensionistes de Roda de Berà, Fernando Sánchez, han pres la decisió de suspendre temporalment les activitats del casal. S’inclouen tots els actes programats durant les properes setmanes, fins a nou avís, com xerrades o sortides, així com el ball dels dissabtes.

Tenint en compte que els usuaris de la Llar de Jubilats i Pensionistes són persones grans, un dels col·lectius amb més risc davant el coronavirus i altres malalties respiratòries, cal extremar les precaucions i evitar riscos innecessaris.

La mesura ha estat coordinada també amb la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de Creixell, Pilar Romero, atès que el trànsit de persones entre ambdós casals és important, i hi ha socis i sòcies que provenen del municipi veí.

Creixell celebra el Dia Internacional de les Dones

Un moment de la lectura del manifest celebrat avui a Creixell

Creixell ha viscut aquest diumenge, 8 de març, davant de la Casa, l’acte institucional de la lectura del Manifest commemoratiu del Dia Internacional de les Dones. A l’acte hi han participat les autoritats municipals i nombrosos veïns i veïnes, així com representants de diferents associacions i entitats de la vila. També hi ha pres part de manera destacada el col.lectiu feminista creixellenc Papallones Liles.

Cal recordar que ja fa temps que el Ple de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Creixell va declarar el municipi creixellenc com a municipi feminista.

La regidora Chelo Picón, delegada de la secretaria de la Dona i Igualtat de l’ajuntament de Creixell ha conduït la lectura del Manifest, que ha estat llegit també complementàriament per altres dones de la vila. L’alcalde, Jordi Llopart, no ha pogut assistir a l’acte per motius de salut.

La regidora Picón ha recordat posteriorment que «el compromís de les institucions per construir un futur millor es basa també en encarar de forma conjunta l’objectiu comú de crear una societat lliure de masclisme, destriant exactament tot allò que volem deixar enrere».

En aquest sentit, s’ha destacat la necessitat de treballar l’apoderament de les dones i de crear referents significatius, trencant amb la divisió sexual del treball i amb les desigualtats i les violències que genera.

Torredembarra, Altafulla i Creixell busquen coordinar les seves policies locals

Imatge de la primera reunio entre els tres consistoris, celebrada avui

Torredembarra, Altafulla i Creixell han mantingut aquest migdia la primera reunió de treball per elaborar un acord de col·laboració entre els tres cossos de les policies locals de cadascun d’aquests municipis. L’objectiu és aprofitar la proximitat de les tres localitats per treballar de manera coordinada en determinades situacions.

Aquesta trobada es repetirà en els propers mesos i seran protagonitzades pels tres caps de les policies locals de les poblacions. La primera presa de contacte ha servit per marcar les línies de treball per tal de complir amb tots els requisits necessaris per fer efectiva la iniciativa. Aquest projecte compta amb el suport de la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya.

A la reunió, hi ha pres part els alcaldes de Torredembarra (Eduard Rovira) i Altafulla (Jordi Molinera), la tercera tinenta d’alcalde de Creixell (Sílvia Farrero), la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya (Marta Pons), el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona (Joan Carles de la Monja) i d’altres representants d’Interior, així com els caps de policia de Torredembarra (Miguel Ángel Marchal), Altafulla (Ángel Fernández) i Creixell (Antonio Dote).

La gran rua del Carnaval de Creixell protagonitza el cap de setmana

Imatge del Carnaval d’enguany. Cedida

El Carnaval 2020 de Creixell es va fer enguany en dos caps de setmana diferents. Aquest passat dissabte 29 de febrer a partir de les 20:00h. a l’Avinguda Catalunya, va tenir lloc la tradicional Gran RUA de Carnaval. Es va acabar a la Rambla de les Moreres amb la Guerra de Confeti. Tot seguit al Casal Municipal hi va haver Música Disco amb el DJ Rubén Romero. Hi van participar 20 carrosses i 2 comparses.

Hi havia colles de Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà, El Vendrell, Calafell, Banyeres, La Pobla de Montornés i de Creixell. Més de 1.500 persones van participar a la Rua. També hi va haver molt de públic que va voler viure en directe la Rua. Les Carrosses i comparses van fer un recorregut per diferents carrers del nucli urbà de la Vila. La festa es va acabar a la rambla de les moreres fent la guerra de confeti.

Al casal municipal es va fer la festa amb el DJ Rubén Romero. Moltes gràcies a totes les persones que hi van participar. També el nostre agraïment a Protecció Civil de Creixell, Policia Local, Brigada Municipal i a totes les colles participants.

 

L’alcalde de Creixell, nou conseller del Consell Comarcal del Tarragonès

Llopart, prometent el càrrec. Foto: Cedida

El passat dimarts 25 de febrer el Saló de plens del Consell Comarcal del Tarragonès va acollir la sessió plenària en què Jordi Llopart va prometre el seu càrrec com a nou conseller de la corporació.

Llopart és alcalde de Creixell i des d’aquest moment també passa a formar part del grup de consellers de JuntsxCat al Consell Comarcal del Tarragonès.

La sessió plenària també va servir per nomenar a Jaume Casas, del grup comarcal de JuntsxCat, com a nou vicepresident de la corporació.

Moció de tots els grups

Per últim, totes els grups polítics que formen part del ple del Consell Comarcal del Tarragonès (PSC-CP, ERC-AM, JuntsxCat, C’s, ECG, PP i CUP-AMUNT) van presentar una moció conjunta referent a l’accident a l’empresa IQOXE ocorregut el passat mes de gener. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Gran Rua de Carnaval a Creixell

A les 20:00h. Sortida de l’avinguda Catalunya fins a la rambla de les Moreres de la GRAN RUA DE CARNAVAL, amb 20 Carrosses i 5 Comparses. Amb guerra de confeti a la finalització.

A partir de les 22:00h. al Casal Municipal de Creixell, MÚSICA AMB EL DJ MOLOKO – RUBEN ROMERO. Amb servei de bar i entrepans. Entrada Lliure.

Inauguració de l’Exposició de Pintura de Dones Artistes Creixell

El dissabte 29 de febrer de 2020 a les 18:00h. tindrà lloc a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell, l’inauguració de l’Exposició de Pintura de Dones Artistes «AL PRINCIPI EVA ERA TOT….», a càrrec de Susa Torres, Ana Ruiz i Lidia Carreté.

Aquesta mostra és un Homenatge a l’artista creixellenca Rosalía Solé.

L’Exposició s’inclou dins dels actes programats per l’àrea de la Secretaria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell, amb motiu del #8M, Dia Internacional de la Dona

Creixell, present a la Feria Internacional de Turismo de Navarra

L’alcade de Creixell, Jordi Llopart, saludant la presidenta de Navarra, María Chivite

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell participa a Pamplona durant tot aquest cap de setmana a la 15a. edició de la Navartur – Feria Internacional de Turismo de Navarra.

Aquest matí s’ha fet l’acte inaugural per part de la presidenta del Govern de Navarra, María Chivite. L’alcalde de Creixell Jordi Llopart, la regidora de Turisme, Sílvia Farrero, i el regidor Jaime Serret han participat a l’esdeveniment. Creixell és present a aquesta fira sota el paraigües de la marca Costa Daurada.

Creixell dona el tret de sortida aquest dissabte a la programació dels actes del Carnaval

Imatge del Carnaval de Creixell d’altres anys. Cedida

Tal i com ja es va fer l’any passat, enguany també s’ha optat per trasl-ladar la gran rua de Carnaval al dissabte següent del dia de Carnaval pròpiament dit arreu, o sigui que a Creixell la Gran Rua de Carnaval es farà el dissabte 29 de febrer. D’aquesta manera hi poden participar diferents colles d’altres municipis de la contornada i fa que la de Creixell sigui una Rua molt lluïda.

Des de l’àrea de festes de l’ajuntament de Creixell, la regidora delegada Pili Romero ha treballat coordinadament amb l’associació Amics del Carnaval de Torredembarra, per tal de poder facilitar la participació al Carnaval de Creixell de les diferents colles d’aquesta entitat. Per tal motiu s’ha optat novament enguany per celebrar la gran Rua del Carnaval de Creixell, una setmana després del que és habitual a la majoria de municipis de casa nostra.

Aquest dissabte 22 de febrer a Creixell hi haurà només la Rua Infantil

La comitiva infantil sortirà del Casal Municipal de Creixell a les 17:30h. Es farà un recorregut pels carrers del nucli històric de la Vila amb l’acompanyament de la batucada ELS ENGRESCATS. Tot seguit al Casal Municipal hi haurà animació amb personatges molt divertits per a la mainada. També hi haurà el berenar infantil, amb un tiquet de 1€.

Un total de 26 colles participaran enguany a la Gran Rua del Carnaval 2020 de Creixell. Hi haurà 20 carrosses i 6 comparses. Aquest dimarts 18 de febrer es va tancar el termini d’inscripció a la Gran Rua de Carrosses i Comparses. Enguany l’Ajuntament de Creixell va haver de posar una limitació al nombre d’inscripcions, amb la qual cosa només es van poder inscriure un límit màxim de 20 carrosses.

A part de les colles formades per veïns i grups de Creixell, també hi participen enguany a la Rua colles d’altres localitats veïnes com Torredembarra, Altafulla, La Pobla de Montornès, Roda de Berà, Calafell, El Vendrell i Banyeres del Penedès.

Tenint en compte el nombre de participants que porten les diferents colles de carrosses i comparses, que superen les 1.600 persones, a banda del públic assistent i de les persones que participen de forma individual o en la modalitat de parelles, es preveu que novament enguany la Gran Rua del Carnaval de Creixell serà multitudinària.

Aquest nombre important de carrosses i comparses fa que el recorregut s’hagi modificat sobre el que s’havia previst inicialment, tal i com ja es va fer l’any passat, de manera que la Rua no pugui entrar pels carrers del nucli històric de la Vila. A més pel dia 29 de febrer està previst que ja hagin començat les obres de remodelació de la Plaça Major, i el centre del nucli històric estigui tancat al trànsit per aquestes obres.

La Gran Rua sortirà de l’avinguda de Catalunya a les 20:00h. Una hora abans tindrà lloc la plantada de carrosses a la mateixa avinguda de Catalunya, des d’on sortirà el recorregut i seguirà pels carrers de la Verge de la Mercè, Egara, Pallars, avinguda de Navarra i el carrer del Vent, fins a acabar el seu trajecte a la rambla de les Moreres.

La gran afluència de persones a la rua ha fet que des de l’Ajuntament de Creixell demanem i remarquem que cal seguir les indicacions de l’organització durant la Rua, així com de la Policia Local de Creixell i de l’AVPC de Protecció Civil.

Després de la gran rua del Carnaval que finalitzarà a la rambla de les moreres, hi haurà la guerra de confeti a la qual hi participaran totes les colles de la rua.

Un cop acabi la guerra de confeti, al Casal Municipal de Creixell hi haurà música-Disco amb el DJ RUBEN ROMERO, amb entrada lliure i servei de bar i d’entrepans.

 

Creixell té nova alcaldessa… momentàniament

L’alcaldessa i les noves regidores de Creixell

Aquest divendres 14 de febrer, tenia lloc a la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell la tradicional celebració de la Festa de Santa Agda, patrona de les dones. A l’esdeveniment hi han assistit la 1ª Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, Pili Romero, les regidores Silvia Farrero, Chelo Picón, Montserrat Muñoz i el regidor Jaime Serret. També hi eren presents més d’un centenar de socis i sòcies de l’associació.

L’acte ha començat amb el parlament de la secretària de l’entitat, Montserrat Martí, que ha llegit el nomenament de la nova alcaldessa i de les dues regidores. La nova alcaldessa per aquest any 2020 és Consol Vera i les regidores escollides són Isabel Herrera i Asunción Cuevas.

Cada 5 de febrer moltes poblacions de la geografia catalana celebren una festivitat dedicada a la patrona de les dones. La festa, que sembla ser una romanalla de les festes Matronals romanes, té per principal característica la inversió dels papers socials entre homes i dones. En el marc d’aquestes celebracions, les dones assumien els papers dels homes i a l’inrevés, un costum d’inversió dels rols socials que ha perviscut entre nosaltres.

Després de la presa de possessió del seu càrrec de les noves edils, les regidores de l’ajuntament de Creixell Pili Romero i Chelo Picón, han adreçat unes paraules a tots els assistents en que han destacat el paper de la dona a la nostra societat.

Seguidament s’ha fet un berenar de germanor entre els 120 socis i sòcies de l’entitat que omplien la sala de la Llar. La coca i xocolata l’han servida exclusivament els homes de la Llar, que anàven vestits de cambrers molt elegants. La xocolata desfeta l’ha realitzat Albert Mir, mestre artesà pastisswer i soci de la Llar.

Seguidament, la Colla del Llanto, grup teatral de la Llar, ha representat l’obra de teatre «Las Fugitivas». Aquesta obra va ser escrita fa uns anys per Vicenç Blanc, antic soci de la Llar, que malauradament ja va morir fa un temps.

Ha estat una representació teatral genial. Durant més d’una hora els assistents no han parat de riure. L’acte ha acabat amb un seguit d’acudits presedntats per Jesús Cabrero, soci de la Llar.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies