.

Creixell viurà el 2 de març una pintada del mural “Empenta Reivindicativa” i la inauguració de l’exposició “Artivisme“. La pintada del mural serà a les 10h a la glorieta de la Rambla de les Moreres, i la inauguració de l’exposició, a les 19 h a la casa de cultura Cal Cabaler.

La pintada del mural anirà a càrrec de Judit Sanmartí, guanyadora del concurs d’art mural “Artivisme”, amb l’obra “Empenta Reivindicativa”. Serà un moment d’inspiració i expressió artística especial. Més tard, a les 19:00 h, es convida a la inauguració de l’exposició “Artivisme” a la Casa de Cultura Cal Cabaler. En aquesta mostra, es podrà admirar els murals realitzats entre els anys 2017 i 2023. A més, es comptarà amb la presència de les artistes que van crear aquestes magnífiques obres.

Des de l’any 2017, i amb la col·laboració d’una pintora diferent cada any, s’ha utilitzat l’art pictòric per donar visibilitat a la lluita i als drets de les dones. Això és el que anomenen “Artivisme”: la combinació dels mots “art” i “activisme”. Un art reivindicatiu i de resistència orientat cap a la transformació social.

Enguany, el 2024, es decideix obrir les portes a artistes pictòriques de tot arreu amb la creació del 1r Concurs d’Art Mural “Artivisme”. Amb aquest concurs, es proposa la creació d’un mural per donar visibilitat als valors d’igualtat i a l’aportació de les dones en diferents àmbits, així com promoure la reflexió sobre els estereotips de gènere encara presents a la nostra societat.

Es convida a participar en aquesta celebració de l’art urbà com a mitjà d’expressió cultural i artística, i a unir-se a nosaltres en la lluita per una societat més igualitària i justa per a tothom.

Per a més informació, es pot contactar amb:
Papallones Liles – papalloneslilescreixell@gmail.com o a través de les xarxes socials.
Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell
Casa de Cultura Cal Cabaler