.

Celebració de Sant Jordi de 2023, amb les parades de la Plaça Major. Foto: Cedida

Creixell prepara un intens cap de setmana cultural per celebrar la diada de Sant Jordi, on es poden trobar actes per a totes les edats i en diferents espais municipals, amb la participació de les entitats de la Vila. Els actes programats arrencaran el divendres 19 d’abril a les 19h a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell amb la presentació del llibre “Las Voces del Barranco” de M.Dolores García Pastor. L’acte és organitzat per Papallones Liles.

De cara l’endemà dissabte, a les 12 h a la mateixa biblioteca municipal es presentarà el llibre “La Balada del gos”, de Raquel Gámez-Serrano, acompanyat d’un vermut Literari. El programa continuarà diumenge 21 d’abril, quan a partir de les 11 h a la Plaça Major de Creixell es viurà la festa de “Sant Jordi al carrer”, amb paradetes de les entitats del municipi, jocs tradicionals amb el Ball de Diables de Creixell i la venda i signatura de llibres amb els autors i autores locals. Al punt del migdia s’ha previst una ballada de sardanes amb la Cobla Bellpuig i els Dansaires del Penedès.


Altres notícies:


De cara a dilluns 22, de 10 h a 12 h una ruta literària recorrerà els carrers de la Vila amb els alumnes d’educació infantil de l’escola les Eres de Creixell. Ja a la tarda, a les 17 h, la Biblioteca Municipal acollirà tallers de Sant Jordi organitzats pel programa Tasta del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT).
La diada de Sant Jordi es repetirà la ruta literària pels carrers de la Vila amb alumnes de l’escola les Eres i a la tarda se celebrarà la presentació del llibre infantil “El Dídac vol que l’estimin”, de Manuela Castillo, amb un taller de treballs manuals sobre el conte presentat.

El programa no s’acabarà aquí, donat que el dimecres 24, de 9:30 h a 12 h, es tornarà a oferir la ruta literària per la canalla, mentre que a la Residència Mimara i Residència L’Ermita es farà una lectura de contes pedagògics acompanyats a la guitarra per Alba Bermúdez. El mateix dimecres a les 17:30 h, a la Bibliocreixell, es viurà una tarda de contes amb el Menú literari del dia: Amanida de Poesia a càrrec d’Imma Pujol.

Les activitats finalitzaran el divendres 26 d’abril amb el lliurament de diplomes del Curs de Tècnica de Bonsai, amb Antonio Melgar, que es farà a les 17 h a la biblioteca municipal.