.

Imatge d’una edició anterior del Mercat Medieval de Creixell. Foto: Cedida

El Mercat Medieval de Creixell arriba a la seva desena edició consolidat com una de les fires medievals més importants del territori. Aprofitant els dies de la Setmana Santa, que és quan es fa el Mercat Medieval, el consistori té l’objectiu de donar a conèixer Creixell i proposar la revitalització del poble així com convertir la festa en un punt de trobada d’amics dels pobles de l’entorn i d’arreu de Catalunya.

Serà els dies 30 i 31 de març. Comptarà amb més d’una cinquantena de parades i activitats diverses que s’instal·laran al nucli històric de la vila.

La Fira Medieval també comptarà amb els espais habituals de recreació històrica. Hi haurà cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, malabars, taller i demostració d’instruments medievals. Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà jocs tradicionals, atraccions infantils i zona de restauració.

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la vila. L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. Li va encarregar la creació pròpiament dita de Creixell. I en base al passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament volen recrear precisament aquest passat medieval de Creixell.

Es tracta d’una de les cites més importants de la vila, des del punt de vista turístic i comercial, que en les 10 edicions realitzades anteriorment ha comptat sempre amb més de 4.000 visitants per edició, llevat dels anys que es va suspendre per la pandèmia de la covid19.

Els visitants podran assistir a la lectura de la proclama del Rei Felip de França per nomenar Artal Gilmundo encarregat de la defensa de Creixell.

El mercat medieval està basat en fets històrics i per això també permet conèixer el passat de la localitat a més de recórrer els seus carrers que estaran engalanats amb decoració inspirada en l’època medieval. Els veïns i veïnes de la Vila també hi participen ambientant-se a l’època.

PROGRAMA D’ACTES DISSABTE I DIUMENGE

11H CERCAVILA INAUGURAL

12H EL CAMELL SIMBA

13H ELS BUFONS DE LA CORT

13:30H CERCAVILA MEDIEVAL

17H CERCAVILA MUSICAL

18H EL PERFUMER

20:30H CERCAVILA AMB SCROOM