.

Imatge de la zona del Gorg. Foto: Turisme Creixell

L’Associació per a la Defensa del Medi Natural del Gorg de Creixell ha criticat la postura de l’Ajuntament de Creixell de defensar l’existència de l’aparcament de platja a prop del Gorg, davant els edifici Constal.lació.

En un comuniat, el col.lectiu afirma que “aquest episodi reafirma que els canvis d’opinió política local sovint no són coherents ni sostenibles per a la preservació dels espais naturals ni per al desenvolupament de projectes de llarg termini que aturin el deteriorament irreversible del nostre litoral”.

L’entitat afirma que “resulta sorprenent veure la defensa de l’alcaldessa actual, Montse Muñoz, i el nou regidor de medi ambient, Roberto Sánchez, argumentant la manca d’informació sobre el projecte de recuperació de l’espai natural del Gorg”.

El 26 de gener passat, l’Associació el Gorg de Creixell va observar la publicació al Diari Oficial de la Generalitat, on es va aprovar el projecte constructiu de Recuperació Ecològica i Ambiental de la zona humida del Gorg de Creixell, que abasta la zona de la Marinada, el sistema dunar davant el càmping La Gavina i s’estén fins als Muntanyans de Torredembarra, incloent-hi la zona d’aparcament davant de l’edifici Constel·lació de Creixell. Aquesta aprovació data del 2 d’octubre de 2023. Es van establir trenta dies per presentar al·legacions, i s’estima que les actuacions es completaran com a màxim el 31 de maig de 2026.

El col.lectiu se sorprèn que l’Ajuntament no tingués coneixement del mateix, ja que es van realitzar prospeccions a la zona amb la intervenció de la Generalitat i els mossos el 30 de març del 2023, en els terrenys de la zona Marinada, inclosos dins del PEIN el Gorg de Creixell.

L’entitat continua argumentant que “en aquesta crisi del litoral català, en aquest estat d’emergència, quan s’arriba a la consciència dels despropòsits comesos i quan alguns municipis consideren la  demolició dels passejos marítims de formigó, és essencial protegir El Gorg de Creixell i preservar les comunitats vegetals que viuen a les dunes, així com els espais de nidificació d’espècies en perill d’extinció”.

El col.lectiu es pegunta: “Com es pot negar la regeneració d’un espai catalogat com a PEIN, que aporta un valor únic al municipi i ofereix una opció, cada vegada més sol·licitada, de platges naturals”. “No podem oblidar que la platja de Creixell es troba entre dues poblacions amb ports que alteren els corrents naturals de sorra i sediments, minvant la nostra costa. Afortunadament, a Creixell no s’ha construït un passeig marítim de formigó i s’ha respectat el sistema dunar. Tanmateix, és evident que la regressió del litoral és cada vegada més visible i hem de cedir més espai a la natura si volem seguir gaudint de la nostra estimada platja”, conclou.