.

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares. Foto: Cedida

Una de les tres víctimes mortals catalanes de l’atemptat terrorista de l’Afganistan era un químic que havia treballat a Tarragona, concretament a la planta de Covestro.

Es tracta de Ramón Bellmàs, nascut de Girona, que va ser responsable de Salut, Seguretat, Medi Ambient i Qualitat de l’empresa química Covestro, amb plantes a Tarragona i la Zona Franca de Barcelona. Al costat d’ell viatjaven les dues dones: Susana Vilar Bühler, de 65 anys i nascuda a Figueres, i la filla d’ella Elena Schröder Vilar, nascuda a Barcelona.


Altres notícies:


Una d’elles era propietària de la farmàcia de l’estació de Sants de Barcelona i l’altra era titular de la farmàcia Les Arenes de Terrassa. Els tres catalans morts –a més d’un afganès– formaven part d’un grup més gran, dels quals un altre va resultar ferit, ha estat operat i es troba en estat crític, però conscient, i dos més van resultar il·lesos.

El Govern ha mostrat la seva “consternació” per les tres víctimes mortals de l’atac a l’Afganistan d’aquest divendres. L’executiu ha traslladat públicament el condol a les famílies en un moment “dolorós i complex” i demana actuar amb “discreció i respecte”, evitant les especulacions. La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha assegurat a l’ACN que no els consta, per ara, que hi hagi més catalans al grup que va patir l’atac, i que els turistes eren al país amb un viatge contractat a una agència.

Es desconeix el nombre de persones que formaven el grup i en quin moment es podran repatriar els cossos i els supervivents, tot i que el ministre d’Assumptes Exteriors, José Manuel Albares, ha apuntat que serà “les properes hores o demà”. El Govern també ha assegurat que col·laboren activament amb l’executiu espanyol. “Ens posem a disposició i continuarem fent seguiment, acompanyant i actuant responsablement amb les administracions corresponents”, ha reiterat.