.

L’alcaldessa, Montserrat Muñoz, amb els dos agents que s’han format a l’ISPC i el cap de la Policia Local. Foto: Cedida

El cos de la Policia Local de l’Ajuntament de Creixell ha fet un pas endavant significatiu gràcies a la millora professional i l’especialització de dos dels seus agents, que recentment han estat habilitats per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya en dues especialitats diferents: instructor de tir i atenció especialitzada a les víctimes de violència masclista.
D’una banda, l’agent Manuel F. ha superat el curs de monitor de tir realitzat a l’Escola de Policia de Catalunya i junt amb altres aspirants, va passar les proves tècniques i va ser admès per a una de les 20 places que oferia per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. El curs té una durada de 62 hores, de les quals ha estat format en deontologia en l’ús de l’arma, normativa de les armes de foc, munició en l’activitat policial, arma curta i llarga, atenció sanitària immediata i docència aplicada al tir policial
Per altra banda, l’agent Sergio M. ha superat el curs sobre primeres intervencions amb víctimes de violència masclista i domèstica, adquirint les eines per dur a terme una primera intervenció adequada en aquestes situacions. El curs ha tingut una durada de 30 hores, de les quals ha estat format en conceptualització teòrica del fenomen, pla de seguretat i atenció a les víctimes, aplicació pràctica del marc legal, detecció de situacions de violència, atenció a la urgència en casos de violència, indicadors per a la valoració del risc de la víctima i actuacions policials amb víctimes vulnerables.
L’alcaldessa Montserrat Muñoz Madueño els ha agraït l’actitud i motivació demostrada, quedant reflectit en les qualificacions obtingudes en l’avaluació de tots dos agents. Igualment, des de l’equip de Govern municipal, s’ha felicitat els agents per superar aquests cursos.
Finalment, arran del conveni que l’Ajuntament de Creixell va signar amb el Servei Català de Trànsit, perquè es considera aconsellable vigilar i controlar la velocitat màxima de circulació en l’àmbit de la seguretat viària a Creixell, la Policia Local ha rebut una part de la formació per a l’ús del cinemòmetre.
Aquesta formació ha estat realitzada pel Caporal de la Policia Local de Roda de Berà, Antonio Escobar, que està habilitat com a operador de radar nacional. Durant els pròxims dies la Policia Local durà a terme diverses campanyes preventives sobre el control de l’ús del cinturó de seguretat i sistemes de retenció infantil, control de vehicles, controls preventius d’alcoholèmia i controls conjunts de seguretat ciutadana amb agents dels Mossos d’Esquadra.