.

.

TOTS 21

Set dies d’activitats al voltant de la dona a Creixell

L’Ajuntament de Creixell ha fet públic el progfama complet al voltant del Dia Internacional de les Dones. Seran set dies d’activitats diverses. Ja es coneixia fins ara els actes del dia 2 de març, que seran els que donaran inici al ventall d’accions programades i que compten amb la col.laboració de les entitats de la vila.

El programa és el següent:

2 DE MARÇ

10H PINTADA. Pintem un nou mural. Lloc: Rambla de les Moreres.

19H INAUGURACIÓ. Artivisme, exposició de murals 2017-2023. Lloc: Cal Cabaler.

6 DE MARÇ

11H XERRADA. A càrrec de Mossos d’Esquadra “Violències sexuals a la dona en l’àmbit ded les xarxes socials”

7 DE MARÇ

9:30H JORNADA Defensa Personal Femenina. Lloc: Casal Municipal.

8 DE MARÇ

12H LECTURA DEL MANIFEST. Lloc: Davant Casa de la Vila.

9 DE MARÇ

18H LLIURAMENT DE PREMIS del cinquè concurs literari relats curts Papallones Liles i presentació del llibre PAPALLONES LILES, recull de relats guanyadors 2020-2024. Amb la diputada al Parlament Raquel Sans. Lloc: Casal Municipal.

13 DE MARÇ

19H. CLASSE DE IOGA. Lloc: Casal Municipal.

 

Pintada del Mural “Empenta Reivindicativa” a Creixell

Creixell viurà el 2 de març una pintada del mural “Empenta Reivindicativa” i la inauguració de l’exposició “Artivisme“. La pintada del mural serà a les 10h a la glorieta de la Rambla de les Moreres, i la inauguració de l’exposició, a les 19 h a la casa de cultura Cal Cabaler.

La pintada del mural anirà a càrrec de Judit Sanmartí, guanyadora del concurs d’art mural “Artivisme”, amb l’obra “Empenta Reivindicativa”. Serà un moment d’inspiració i expressió artística especial. Més tard, a les 19:00 h, es convida a la inauguració de l’exposició “Artivisme” a la Casa de Cultura Cal Cabaler. En aquesta mostra, es podrà admirar els murals realitzats entre els anys 2017 i 2023. A més, es comptarà amb la presència de les artistes que van crear aquestes magnífiques obres.

Des de l’any 2017, i amb la col·laboració d’una pintora diferent cada any, s’ha utilitzat l’art pictòric per donar visibilitat a la lluita i als drets de les dones. Això és el que anomenen “Artivisme”: la combinació dels mots “art” i “activisme”. Un art reivindicatiu i de resistència orientat cap a la transformació social.

Enguany, el 2024, es decideix obrir les portes a artistes pictòriques de tot arreu amb la creació del 1r Concurs d’Art Mural “Artivisme”. Amb aquest concurs, es proposa la creació d’un mural per donar visibilitat als valors d’igualtat i a l’aportació de les dones en diferents àmbits, així com promoure la reflexió sobre els estereotips de gènere encara presents a la nostra societat.

Es convida a participar en aquesta celebració de l’art urbà com a mitjà d’expressió cultural i artística, i a unir-se a nosaltres en la lluita per una societat més igualitària i justa per a tothom.

Per a més informació, es pot contactar amb:
Papallones Liles – papalloneslilescreixell@gmail.com o a través de les xarxes socials.
Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell
Casa de Cultura Cal Cabaler

 

El Baix Gaià torna de la mà a la Fira de Navarra

El Baix Gaià torna per segon any a la Fira de turisme de Navarra. Divendres ha tingut lloc a Pamplona l’acte inaugural de la 18ena. Navartur – Feria Internacional de Turismo de Navarra.

L’alcaldessa Montserrat Muñoz Madueño i els regidors de Turisme i Comerç, Jordi Llopart i Jaime Serret Simo, han assistit a la Fira Navartur en representació de Creixell.

La fira dura fins diumenge i ha estat inaugurada per la Consellera de Cultura, Esports i Turisme del Govern de Navarra, Rebeca Esnaola. També hi han estat presents el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Carlos Brull, i els regidors de Turisme d’Altafulla, Torredembarra i Roda de Berà.

 

Comença el trasllat de les torres elèctriques de Roda i Creixell

 

A finals d’octubre de 2022 es van donar els primer passos del projecte de la variant de la línia elèctrica 110 kV SE Tarragona-SE la Geltrú i SE Altafulla-SE Garraf, per a traslladar les torres d’alta tensió fora de les zones poblades.

En aquell moment, es van reunir a l’Ajuntament de Roda de Berà representants tècnics de la Generalitat de Catalunya i d’E-Distribución Redes Digitales amb els propietaris afectats per a realitzar l’aixecament de les actes prèvies a l’ocupació de les finques per on discorreria el nou traçat de les torres elèctriques al terme municipal de Roda de Berà.

No hi havia hagut cap moviment més fins ara, quan s’han iniciat els primers treballs, amb el moviment de terres, en una zona propera a la Deixalleria i a l’AP-7. Per fi, la demanda històrica de l’Ajuntament i de tants veïns i veïnes serà aviat una realitat.

Actualment, un total de 33 torres creuen els municipis de Roda de Berà i de Creixell, des del límit amb El Vendrell i fins a la urbanització Poblamar, de la Pobla de Montornès. Travessen zones residencials, a Roda de Berà els barris de Les Torres i de Berà Mar, motiu pel qual l’objectiu principal del projecte és allunyar-les el màxim possible dels habitatges.

El nou traçat, de 6,4 quilòmetres, necessitarà 26 noves torres, 20 d’elles al terme municipal rodenc, més modernes i estretes que les anteriors, i discorrerà quasi paral·lel a l’autopista AP-7.

El projecte d’E-Distribución té un cost de 2 milions d’euros. L’avantprojecte inicial va ser redactat fa 10 anys, al 2014, i ha estat modificat en diverses ocasions, convertint-se en el projecte actual, el qual compta amb informes favorables de diferents departaments de l’Estat i de la Generalitat.

 

El Mercat Medieval de Creixell arriba a la desena edició

Imatge d’una edició anterior del Mercat Medieval de Creixell. Foto: Cedida

El Mercat Medieval de Creixell arriba a la seva desena edició consolidat com una de les fires medievals més importants del territori. Aprofitant els dies de la Setmana Santa, que és quan es fa el Mercat Medieval, el consistori té l’objectiu de donar a conèixer Creixell i proposar la revitalització del poble així com convertir la festa en un punt de trobada d’amics dels pobles de l’entorn i d’arreu de Catalunya.

Serà els dies 30 i 31 de març. Comptarà amb més d’una cinquantena de parades i activitats diverses que s’instal·laran al nucli històric de la vila.

La Fira Medieval també comptarà amb els espais habituals de recreació històrica. Hi haurà cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, malabars, taller i demostració d’instruments medievals. Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà jocs tradicionals, atraccions infantils i zona de restauració.

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la vila. L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. Li va encarregar la creació pròpiament dita de Creixell. I en base al passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’Ajuntament volen recrear precisament aquest passat medieval de Creixell.

Es tracta d’una de les cites més importants de la vila, des del punt de vista turístic i comercial, que en les 10 edicions realitzades anteriorment ha comptat sempre amb més de 4.000 visitants per edició, llevat dels anys que es va suspendre per la pandèmia de la covid19.

Els visitants podran assistir a la lectura de la proclama del Rei Felip de França per nomenar Artal Gilmundo encarregat de la defensa de Creixell.

El mercat medieval està basat en fets històrics i per això també permet conèixer el passat de la localitat a més de recórrer els seus carrers que estaran engalanats amb decoració inspirada en l’època medieval. Els veïns i veïnes de la Vila també hi participen ambientant-se a l’època.

PROGRAMA D’ACTES DISSABTE I DIUMENGE

11H CERCAVILA INAUGURAL

12H EL CAMELL SIMBA

13H ELS BUFONS DE LA CORT

13:30H CERCAVILA MEDIEVAL

17H CERCAVILA MUSICAL

18H EL PERFUMER

20:30H CERCAVILA AMB SCROOM

 

Els cinc municipis de la Costa del Baix Gaià tornaran a la fira Navartur

Imatge de l’edició anterior, amb la presència dels cinc municipis. Foto: Cedida

Els 5 municipis de la Costa del Baix Gaià, Tarragona, Altafulla, Torredembarra, Creixell i Roda de Berà, es tornaran a promocionar conjuntament al mercat navarrès sota el paraigües de la marca Costa Daurada. Navartur és una de les cites habituals on assisteixen els 5 municipis atesa la importància dels mercats navarrès i basc en el sector turístic del nostre territori.

Aquesta acció s’emmarca en les tasques de promoció turística que realitzen els cinc municipis coordinadament per tal de potenciar el Baix Gaià com a destinació turística potencial.

L’alcaldessa de Creixell, Montse Muñoz, ha destacat a Tots21 “la bona experiència” que va suposar l’any passat la marca conjunta del Baix Gaià, “una manera de visibilitzar-nos de manera clara i mostrar de manera conjunta i també en col.laboració amb empreses privades -com càmpings i hotels- el patrimoni natural i monumental de la nostra costa”. Els cinc municipis busquen diferenciar-se del turisme de masses i aposten així pels valors naturals, monumentals i històrics.

Els 5 municipis tindran un espai diferenciat dins de l’estand que la Diputació de Tarragona, a través del Patronat de Turisme Costa Daurada-Terres de l’Ebre, ubicarà a la fira Navartur 2024.

Entre els diez 23 i 25 de febrer, els municipis de la Costa del Baix Gaià oferiran també als visitants de la fira un tast d’oli de les cooperatives agrícoles del Baix Gaià.

Navartur va comptar el 2023 amb més de 46.000 visitants, un 60% més que en l’edició del 2022.

D’altra banda, els 5 municipis de la Costa del Baix Gaià participaran també conjuntament enguany al Salón del Turismo de Aragón ARATUR, que tindrà lloc a Saragossa del 24 al 26 de maig. En aquesta fira de Saragossa hi aniran en un estand propi delos cinc municipis del Baix Gaià.

Jaume Garcia

 

Creixell convoca els dos premis de literatura de misteri del municipi

Margarida Aritzeta i el guanyador de l’edició de 2022, Francesc Puigpelat. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Creixell i l’Editorial Clandestina, a través de la col·lecció crims.cat, convoquen el III Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell de novel·la criminal en català i el II Concurs Juvenil de Relat de Misteri Jordi Tiñena. Es celebraran durant una nova edició del Festival Creixell Crims que es realitzarà a principis del mes de juliol.
El premi Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell de novel·la criminal inèdita en català és un reconeixement a l’escriptora vallenca, que compta amb més d’una cinquantena de llibres publicats, guanyadora de diferents premis, que ha estat degana de la Institució de les Lletres Catalanes i distingida amb la Creu de Sant Jordi. El premi és de 3.000€ i la publicació de la novel·la a la col·lecció crims.cat de l’Editorial Clandestina, a més d’un trofeu del campanar de Jujol de Creixell.
Pel que fa al II Concurs Juvenil de Relat de Misteri Jordi Tiñena, l’objectiu d’aquest concurs és fomentar l’escriptura entre la població juvenil, així com fomentar la lectura i la iniciació en el gènere criminal.

Creixell obre a la ciutadania l’aparcament municipal Porta de Llevant

Imatge de l’obertura del pàrquing. Foto: Cedida

En un senzill acte protocol·lari presidit per l’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz, acompanyada dels membres de l’equip de govern municipal, s’ha obert al públic el nou aparcament municipal Porta de Llevant de Creixell.
Es tracta d’un solar de titularitat municipal amb una superfície de 2.640 metres quadrats que s’ha convertit en un pàrquing de superfície amb capacitat per a 80 places, quatre reservades per a conductors amb minusvalideses i un terreny sense delimitar que en el futur es podria convertir en una zona d’aparcament d’autobusos, segons estipula el projecte definitiu aprovat el febrer de l’any 2021.
L’Ajuntament de Creixell ha ubicat aquest aparcament en un solar municipal situat entre el passeig de Ronda i l’avinguda del Mar. La zona de vianants dels carrers cèntrics de la localitat que permetin un nucli històric renovat requereix una sèrie de serveis que facilitin l’absència de vehicles. I en aquest punt hi ha l’aparcament gratuït que s’ha inaugurat ara al passeig de Ronda i l’avinguda del Mar.

Convocat el III Premi Margarida Aritzeta – Vila de Creixell de novel·la criminal

Imatge del premi

L’Ajuntament de Creixell i l’Editorial Clandestina, a través de la col·lecció crims.cat, convoquen el III Premi Margarida Aritzeta – Vila de Creixell de novel·la criminal.

La presentació dels originals es tancarà a les 12 del migdia del 10 de maig del 2024. La novel·la guanyadora obtindrà un total de 3.000 €, 2.500 € són aportats per l’Ajuntament de Creixell, destinats íntegrament a l’autor com a premi, i 500 € per l’Editorial Clandestina a compte dels drets d’autor. La novel·la es publicarà a la col·lecció crims.cat de l’Editorial Clandestina.

II Concurs Juvenil de Relat de Misteri CREIXELL.CRIMS

Així mateix, l’Ajuntament de Creixell, i en el marc del Festival de Novel·la Criminal en Català Creixell.crims, convoquen el II Concurs Juvenil de Relat de Misteri Creixell.crims.

L’objectiu d’aquest concurs és fomentar l’escriptura entre la població juvenil, així com fomentar la lectura i la iniciació en el gènere criminal.

 

Els escolars canten per la pau en el Dia Escolar de la No Violència i La Pau

Imatge de l’acte. Foto: Cedida

Aquest dimarts 30 de gener de 2024, un totat de 210 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell han sortit a la Plaça Major de Creixell a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau).
Ha obert l’acte la directora de l’escola Antònia Royo amb un breu parlament. Tot seguit, una representació de cada curs de l’escola ha llegit diferents poemes relacionats amb la pau.
Per cloure l’acte, tots i totes han cantat conjuntament el cant de l’esperança. Ha dirigit el cant la professora de música de l’escola Àngels López Sánchez. Es dona la circumstància que l’Àngels va ser alumna fa uns anys ella mateixa de la pròpia escola.
A l’acte hi ha assistit també l’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz, acompanyada de regidors i regidores de la Corporació Municipal, així com també nombrosos veïns i veïnes.

Una altra imatge de l’esdeveniment. Foto: Cedida

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau-DENIP, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).
El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Creixell ho té tot a punt per a la Gran Rua de Carnaval 2024

Imatge d’arxiu del Carnaval de Creixell. Foto: Cedida

El dissabte 17 de febrer hi haurà la Gran Rua de Carnaval de Creixell, amb la participació de  Carrosses i  Comparses. La majoria de les carrosses que participen habitualment són dels municipis de les rodalies de Creixell. Per aquest motiu és pel qual a Creixell el Carnaval es fa sempre a la setmana següent que altres llocs.

La Gran Rua de Carnaval de Creixell es realitza enguany en dos dies: el 17 de febrer i el 10 d’agost de 2024.

El lloc de sortida de la Rua será a les 20h a l’avinguda Catalunya, es farà un recorregut pels carrers del nucli històric de la Vila i acabarà al Casal Municipal, on tindrà lloc la posterior Festa de Carnaval  amb música DJ de La Xatarra.

L’entrada a la Festa de Carnaval del Casal Municipal és lliure. Davant  mateix del Casal hi haurà servei de bar i entrepans amb diverses food trucks.

Es recomana fer atenció a les indicacions de la Policia Local, el personal de seguretat i Protecció Civil de Creixell.

Inscripcions

Les inscripcions es poden realitzar preferentment de forma telemàtica mitjançant instància genèrica,a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament de Creixell, i presencialment a la casa de cultura “Cal Cabaler de Creixell“, del 30 de gener  al 9 de febrer de 2024, ambdós inclosos. Es podrà descarregar les bases de participació i el full d’inscripció al web de l’ajuntament  www.creixell.cat.

S’estableix un límit màxim de 20carrosses inscrites i un màxim de 12comparses inscrites.

Creixell proposa una mostra de circ i teatre amb entrada gratuïta

Cartell de la mostra de circ i teatre

El municipi de Creixell ha programat diversos actes per als pròxims dies. El diumenge 21 de gener, a les 12.30h, el Casal Municipal acollirà una mostra de circ i teatre amb entrada gratuïta. L’equip de l’artista Raquel Martos està fent una residència artística al Casal Municipal de Creixell durant uns quants dies. Desprès d’una setmana de creació d’aquesta peça artística, es farà una primera mostra del treball oberta al públic.
El mateix diumenge tindrà lloc la X TRAIL DE CREIXELL CIM DEL TARRAGONÈS, amb un recorregut de 17.300m i un desnivell positiu de 490m aproximadament, i la VIII CURSA INICIA’T AL RUNNING, amb un recorregut de 3.700m per a tots aquells que es volen iniciar al món del running. L’hora de sortida de la Trail llarga i curta no serà conjunta. A les 8:30 del mati la llarga i 8:35 la curta. El temps màxim per completar la cursa serà de 3 hores. A les 7:00h del mati es farà el lliurament de dorsals.La sortida tindrà lloc a l’Av. de Navarra, al camp de futbol de Creixell i travessarà la Urb. La Coma per l’Av. de Valls, antic camí de Valls.

Cartell de les curses

D’altra banda, el divendres 26 de gener, es presentarà el llibre Cenizas de carbón de Rosa Mezquita Casals a la biblioteca municipal, Bibliocreixell, a les 18 hores. També es farà una entrevista a l’autora a càrrec de Vivian Segurana. L’acte està organitzat per l’Associació Papallones Liles de Creixell.

Els infants de Creixell esperen l’arribada del Reis Mags

Imatge d’arxiu de l’Adoració al Nen Jesús a Creixell. Foto: Cedida

El proper divendres 5 de gener de 2024, a partir de les 18h, arriba la Cavalcada Reial de SSMM els Mags de l’Orient a l’avinguda Catalunya de Creixell.
El recorregut que faran pels carrers del nucli històric de Creixell serà el següent: Avda. Catalunya, Raval, Verge de la Mercè, Ègara, Doctor Pujol, Sant Jaume, Plaça Major, Major i Plaça del Mirador.
Està previst que, seguint també una tradició molt creixellenca, els Mags vagin també a l’Església Parroquial de Sant Jaume de Creixell a fer la tradicional Adoració del Nen Jesús.
Finalment, a la plaça del Mirador, els Reis Mags rebran les claus de la Vila de mans de l’alcaldessa Montserrat Muñoz Madueño i tots els nens i nenes de Creixell podran donar als Mags les seves cartes i recollir caramels.
Els Reis Mags arribaran a Creixell acompanyats de tota la comitiva dels Patges i ajudants a dalt de vehicles clàssics d’época. A la rúa hi participaran també diferents elements festius de llums i animats.
Un any més i seguint una tradició de més de 35 anys, a la nit, una comitiva dels Reis Mags aniran a les cases particulars dels nens i nenes de la Vila que ho hagin demanat. Allà les famílies els hi ofereixen als Reis una copa de cava i dolços i els Mags els hi lliuren les joguines.

Vídeos: Els infants de Creixell fan cagar el tió a la plaça Major

La plaça Major es va omplir per veure l’espectacle del caga tió. Foto: Tots21

Els nens i  nenes de Creixell es van reunir el vespre d’aquest divendres a la plaça Major del municipi per fer cagar el tió, un tió molt especial que venia amb els pallassos Bitxi i Cleta. Cares d’emoció, de nervis i moltes ganes de festa van ser els protagonistes de l’acte.

El Bitxi i la Cleta durant l’espectacle. Fotos: Tots21

Com a bons minyons, però, perquè els Reis Mags d’Orient sempre veuen tot el que fem, els infants van ser pacients i van seure davant l’escenari per gaudir de l’espectacle.

Els infants veient l’espectacle. Foto: Tots21

Abans de començar a fer cagar el tronc màgic, els dos pallassos van oferir un espectacle que va animar grans i petits a ballar, a jugar i a passar una molt bona estona.

Tan bona estona van passar, fent-se pessigolles, cantant i ballant, saltant i cridant, que pràcticament semblava que s’haguessin oblidat del tió que, atent damunt l’escenari, presenciava tota la festa.

El tió de Creixell. Foto: Tots21

El tió amb el pallasso Bitxi. Foto: Tots21

En acabar, va arribar el moment màgic. Nens i nenes van formar una cua per anar pujant a l’escenari i fer cagar el tió.

Tot plegat, va ser una gran tarda nadalenca on grans i petits van passar-s’ho d’allò més bé.

V.Tapias

 

Vídeos: Creixell premia els 15 participants del Concurs de Pessebres

Foto de família del lliurament de premis del Concurs de Pessebres de Creixell. Foto: Tots21

En el marc dels actes de Nadal, el Casal Municipal de Creixell va acollir el vespre d’aquest dimarts el lliurament de premis del Concurs de Pessebres, Aparadors i Façanes. Enguany, la participació en aquest concurs ha batut tots els rècords, amb sis pessebres particulars a les cases de diferents veïns, quatre d’aparadors i cinc de façanes. El jurat va decidir concedir un premi a cadascun dels 15 participants.

El Casal Municipal es va omplir per veure el lliurament dels premis. Foto: Tots21

Com cada any, l’acte va comptar amb l’actuació de la coral de l’escola Les Eres, que va interpretar tres nadales.

Aquesta, però, no va ser l’única actuació musical de l’acte. Els assistents també van poder escoltar la veu dels cantaires de la Coral Sant Jaume de Creixell.

A continuació, va arribar el lliurament de premis del Concurs de Pessebres. Els premis que es van entregar van ser els següents:

Pessebres a les cases

 • Més tradicional: Sisco Sentís
 • Més bonica estampa nadalenca: Arnau Gámez
 • Més artesanal: Cristóbal Fernández
 • Més elaborat: Ascensión i Cándido Calvo
 • Millor poble nadalenc: Pau Rimbau i Sònia Pedraza
 • Més innovador: Marcos Alejandro Martín

Aparadors

 • Més tradicional: Mari Gómez (perruqueria)
 • Més original: L’Estanc de Creixell
 • Més elaborat: Farmàcia de Creixell
 • Més minimalista: Estetic & Salud

Façanes

 • Més manual: Sonia Bueno
 • Més participatiu: AMPA escola Les Eres
 • Millor il·luminació: Francisco i Antonio Olaya
 • Millor avet natural: Carlos Romero
 • Carrer més ecològic: carrer Raval

V.Tapias

 

Creixell acull una xerrada sobre consells de seguretat a la gent gran

Una imatge de la xerrada. Foto: Cedida

Aquest dimecres ha tingut lloc a la Llar de Jubilats de Creixell una xerrada sobre consells de seguretat a Internet i a casa per a la gent gran. La sala gran de la Llar de Jubilats s’ha omplert de gom a gom de gent gran de Creixell, molt interessada en la temàtica.

L’acte també ha comptat amb l’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz Madueño, acompanyada d’altres membres de la Corporació Municipal.

Ha estat una xerrada preventiva adreçada fonamentalment a la gent gran de Creixell i que té com a principal objectiu prevenir i aconsellar els nostres majors amb termes de seguretat en les seves activitats de la vida diària, ja sigui al seu propi domicili com al carrer.

Així mateix, els han donat a conèixer les eines de  què disposem totes les persones per evitar maltractaments i prevenir les estafes.

Els principals eixos de la xerrada han estat:

 • Riscos a Internet i a les Xarxes Socials- Avantatges i inconvenients d’Internet- Privacitat i seguretat a la xarxa.
 • Seguretat al domicili – Sistemes de seguretat a l’habitatge – Recomanacions quan marxem de casa.
 • Seguretat a la via pública – Als caixers automàtics – Quan anem a comprar a mercats i comerços.
 • Estafes – Falsos revisors / instal·ladors – Enganys més freqüents.

 Aquesta xerrada ha estat realitzada per efectius de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Creixell.

Les dues regidores que han abondant Som Creixell ho fan per “discrepàncies polítiques”

Ana María Hernández Sáez és una de les dues regidores que ha abandonat el grup. Foto: Cedida

Després de l’anunci de SOM CREIXELL de la setmana passada en què es deia que Ana María Hernández Sáez i Núria Clavero García, segona i tercera candidates a la llista de SOM CREIXELL, havien abandonat el partit, les dues regidores han emès un comunicat dirigit al poble de Creixell “per informar-vos de la difícil i meditada decisió que hem adoptat: abandonar el partit polític”.
Segons el comunicat, el motiu per prendre aquesta determinació és la discrepància política interna en la línia a seguir del partit.
“En conseqüència, a partir d’aquest moment romandrem a l’oposició com a regidores no adscrites defensant el projecte que vam iniciar i en què els nostres votants van dipositar la seva confiança. Volem continuar fent de Creixell un lloc millor!”, resa el comunicat.
Les dues regidores han volgut fer un agraïment a “totes les persones que han col·laborat amb nosaltres i que ens han donat suport i ens recolzen dia a dia”.
V.Tapias

Fotos i vídeo: Creixell rep el Pare Noel amb l’encesa dels llums de Nadal

La plaça Major de Creixell es va omplir per veure l’encesa de l’arbre de Nadal. Foto: Tots21

El Nadal va arribar aquest divendres al vespre a Creixell. Veïns i veïnes del poble, famílies amb infants l’alcaldessa i diversos regidors de l’Ajuntament van omplir la plaça Major per fer el compte enrere que havia d’encendre els llums de l’arbre de Nadal.

Abans, però, va fer entrada a la plaça el Pare Noel, que va fer que les cares dels més menuts s’il·luminessin amb la seva màgia.

Arribada del Pare Noel a Creixell. Foto: Tots21

Un cop la plaça ja va estar totalment il·luminada, el Pare Noel i els seus follets van recollir les cartes dels nens i nenes de Creixell, que van fer una filera per poder entregar els seus desitjos per aquestes festes de Nadal i poder fotografiar-se amb el protagonista de la festa.

El Pare Noel amb alguns dels infants de Creixell. Foto: Tots21

Tots els assistents van poder gaudir d’un tros de coca i un suc en la paradeta que l’Ajuntament va preparar per a l’ocasió.

Paradeta de repartiment de la coca. Foto: Tots21

Dues nenes menjant coca. Foto: Tots21

L’encesa dels llums ha estat el tret de sortida al programa d’actes de Nadal, que continuarà el dia 19, amb el lliurament de premis del Concurs de Pessebres, Aparadors i Façanes. El dia 22 els creixellencs i creixellenques faran cagar el Tió a la plaça Major, amb la Cia. Bitxicleta.

El municipi posarà punt i final a la programació de Nadal amb l’arribada de SSMM Els Reis Mags d’Orient.

A continuació, us deixem una galeria d’imatges de l’encesa de llums de l’arbre de Nadal de Creixell.

V.Tapias

 

Dues regidores abandonen el partit Som Creixell, que es queda amb dos representants al consistori

Ana María Hernández Sáez és una de les dues regidores que ha abandonat el grup. Foto: Cedida

Les regidores de l’Ajuntament de Creixell Ana María Hernández Sáez i Núria Clavero Garcia han abandonat el projecte de Som Creixell. “Ambdues s’han emportat l’acta de regidora del partit sense cedir-la als següents candidats de la llista, deixant  Som Creixell amb una representació de dos regidors”, resa el comunicat emès per la formació. Per tant, ambdues romandran com a regidores no adscrites a l’oposició.

Núria Clavero García també ha marxat de Som Creixell. Foto: Cedida

Emilio Benítez Sánchez també ha abandonat el partit.

Els membres de Som Creixell han volgut deixar clar als 535 votants del partit que “estem fermament compromesos amb els mateixos principis i valors. L’equip continuarà treballant amb entusiasme per als veïns i veïnes de Creixell i la seva prosperitat”.

V.Tapias

 

“Cada nit em posava la roba de l’endemà i li enviava una foto per tenir el seu vist-i-plau”

La Júlia durant la xerrada. Foto: Tots21

La Júlia té 27 anys i, quan en tenia 14, va començar una relació amb un noi. “Al principi tot era fantàstic, estàvem molt enamorats, però un bon dia, sense cap motiu, ell em va insultar i, a partir d’allí tot va començar a canviar“, explica.

Ara sap que aquella relació era tòxica i que el seu és un cas de violència de gènere, però no en va ser conscient fins al cap d’un temps quan, veient una pel·lícula al seu institut, es va identificar amb la protagonista i es va adonar que allò no anava bé: “Un dia, a l’institut, van projectar la pel·lícula Te doy mis ojos (basada en un cas de maltractament masclista) i aleshores em vaig adonar que, tot i que en la meva relació no hi havia violència física, sí estava sent víctima de violència psicològica”.

El fet de no ser conscient de ser una dona maltractada és quelcom comú entre les noies joves i també entre les adultes. Per això la xerrada que ha dut a terme la Júlia a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell aquesta setmana “és tan necessària“, comenta Chelo Picón, regidora de Benestar Social i Atenció a les persones de l’Ajuntament de Creixell. “És important que els adolescents, tant nois com noies, sàpiguen què és una relació tòxica i com comencen els maltractaments. Només educant-los en el respecte podrem tenir una societat lliure de violències masclistes”, afegeix.

La regidora Chelo Picón i la Júlia. Foto: Tots21

La xerrada, que s’emmarca en els actes del 25N que organtiza l’Ajuntament, girava al voltant del llibre de l’editorial Meraki Calladeta no ets més maca, de l’autora Núria Prieto. El llibre recull el relat de 10 noies que han patit violència de gènere, relats ficcionats a partir d’històries reals acompanyats amb il·lustracions fetes per la mateixa autora. L’objectiu del projecte és mostrar deu històries reals i properes a través del relat en primera persona i posa l’èmfasi en les primeres alarmes d’una relació de maltractament.

“Ho faig perquè em fa por perdre’t”

Tal com explica la Júlia, “justificant-se amb l’amor que sentia per mi, ho faig perquè em fa por perdre’t, em deia, em controlava les xarxes socials, la gent amb qui parlava, quan arribava a casa…”, fins arribar al punt que “cada nit, quan em preparava la roba per anar a l’insti al dia següent, em feia una foto i li enviava per obtenir el seu vist-i-plau”. Va arribar un punt que el nuvi de la Júlia controlava el temps que trigava en arribar a casa des de l’institut, en dutxar-se, en sopar o en qualsevol activitat del dia a dia. Les trucades i els missatges eren constants i sempre per controlar on estava, amb qui o què feia.

Les amistats també van desaparèixer. “Jo tenia el meu grup d’amigues i, a banda, tenia el meu millor amic. Va arribar un punt que no els veia, ni a elles ni a ell, tot per no tenir problemes amb el meu nuvi”. “Només em relacionava amb ell i, quan celebrava el meu aniversari, per exemple, em sentia molt aïllada dels meus amics, que tenia la sensació que venien per compromís”, afegeix.

La xerrada es va dur a terme a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell. Foto: Tots21

Després de tres anys, la Júlia va fer un cop de cap. “Primer vam estar un temps que deixàvem de sortir, però després hi tornàvem. Durant una setmana era el noi que jo havia conegut al principi, però després es tornava a convertir en el maltractador i, finalment, vaig decidir deixar la relació”.

Aquests tres anys li han costat a la Júlia temps de teràpia: “Els sentiments són diversos: culpa, vergonya, por a l’hora de començar qualsevol relació, inseguretat… i una baixada d’autoestima brutal“.

La Júlia fa xerrades pels instituts i escoles i també per casals i centres cívics, unes xerrades que li resulten terapèutiques: “Al principi, em posava molt nerviosa i fins i tot em sortia el riure quan ho explicava perquè em feia vergonya. Ara, però, tinc clar que això m’està ajudant a superar-ho i, si puc ajudar altres noies que ho estan patint, em sento molt satisfeta”.

V.Tapias