Visita creada i recreada al jaciment arqueològic de La Cella de Salou

La proposta pretén endinsar al visitant en un poblat dels segles IV-III aC, tot coneixent als seus habitants, les seves activitats econòmiques, o els seus costums.

L’Ajuntament de Salou a través del seu Patronat de Turisme, i juntament amb l’empresa spin-off de la Universitat Rovira i Virgili, i IBER Arqueologia Patrimoni i Turisme S.L., han programat tres visites guiades al jaciment arqueològic de La Cella durant aquest mes de setembre que per primer cop explicarà a tot aquell que estigui interessat la importància del jaciment. Pel regidor de Turisme, Benet Presas, es tracta de posar en valor el passat històric d’aquest espai tant a nivell turístic com de divulgació interna i en el que fa anys que s’hi estan duent a terme intervencions arqueològiques ininterrompudes des de l’any 2010 pel Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (GRESEPIA).

La proposta pretén endinsar al visitant en un poblat dels segles IV-III aC, tot coneixent als seus habitants, les seves activitats econòmiques, o els seus costums. La seva ubicació al costat de la costa, les seves muralles, les seves cases complexes, o els seus carrers pavimentats la fan única en la zona, gràcies a la interpretació dels actors de la companyia de Tikirsikor.

Les visites que es duran a terme durant el proper més de setembre, començaran el dia 1 a les 18.30h, seguidament del dia 8 a les 18.30h, i finalitzant el dia 16 a les 11.30 hores. El preu de l’activitat, que es dura a terme en grups de mínim 10 i màxim 30 persones, es de 10€ els adults i de 5€ per als nens de 7 a 12 anys. Les famílies (2 adults, 1 o 2 nens) el preu es de 22€. Aquestes tarifes s’aplicaran els divendres 1 i 8 de setembre. El dissabte 16 de setembre les tarifes d’adult seran de 15€, mentre que les dels nens de 7 a 12 anys es mantindran a 5€. Aquest dia, les famílies (2 adults, 1 o 2 nens) hauran de pagar 30€. L’increment del preu del dissabte es degut a que un cop finalitzada la visita, es farà un petit maridatge i tast de la cervesa IBERIKA, la cervesa dels ibers, acompanyada d’una explicació històrica del seu procés d’elaboració.

L’obra de Joan Ciuró i Marc Valls arriba a la Sala Lluís d’Icart de Torredembarra

La Sala Lluís d’Icart acollirà, del 23 d’agost al 16 de setembre, l’exposició de pintures i maquetes dels artistes torrencs Joan Ciuró i Marc Valls.

Joan Ciuró Gatell presenta, en aquesta ocasió, una retrospectiva de la seva trajectòria pictòrica. Segons l’artista, es tracta d’un petit viatge en el temps que comença amb un recull d’obres de l’etapa de formació acadèmica, evoluciona cap als paisatges pintats al natural que prenen com a model el mar i les terres del Camp de Tarragona, i acaba amb els darrers quadres d’estudi experimentant amb tècniques de gruix i espàtula.

Ciuró Gatell, després de més de seixanta anys creant a través del pinzell i la tela, s’atura a la Sala Lluís d’Icart per mirar enrere i oferir-nos l’evolució de la seva obra.

Marc Valls també ha consagrat tota una vida a l’art. Professionalment vinculat a l’entorn de les arts gràfiques, la jubilació es converteix en un punt d’inflexió i decideix bolcar la seva sensibilitat a la tècnica del maquetisme, afició heretada del seu pare.

Incentivat pel seu amic i també artista torrenc Antoni Sastre, Valls Ciuró ha treballat rigorosament una acurada col·lecció de maquetes que ha anat creixent any rere any, i que s’exposarà juntament amb els quadres de Joan Ciuró.

La inauguració de la mostra serà el proper dimecres 23 d’agost, a les 19 h. L’horari de visita de l’exposició, que presenta la Regidoria de Cultura, és els dimecres, dijous i divendres de 18 h a 21 h i els dissabtes d’11 h a 13.30 h i de 18 h a 21 h.

La Nit d’Artistes de Cambrils portarà el grup de danses de la Índia Natya Shastra Bollywood

Un moment de la roda de premsa.

La XVI Nit d’Artistes de Cambrils (NAC) portarà al Parc del Pinaret un total de dotze espectacles de diferents disciplines artístiques el proper dissabte, 19 d’agost, a les 22 hores. Aquesta festa de les arts escèniques, que dóna cabuda a propostes creatives de tot tipus, s’ha convertit en un referent de la zona, ja que en uns sola nit el públic pot gaudir d’espectacles de música, teatre, circ, màgia, dansa i humor.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, i el president de la NAC, Pere Martí, han presentat aquest matí el programa d’activitats, que es completa amb la tarda infantil de dijous i el Festival Holi de diumenge. Mendoza ha fet un repàs a les 16 edicions de la Nit d’Artistes, ha agraït a l’associació l’organització d’un esdeveniment que dóna a conèixer artistes amateurs i ha destacat l’alt nivell de les actuacions. Per la seva banda, el regidor de Joventut ha afirmat que la NAC demostra el potencial artístic i també la capacitat dels  i les joves d’organitzar un esdeveniment dirigit no només a joves sinó a tota la societat cambrilenca.

Martí ha agraït el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament i ha explicat els detalls del programa. Algunes de les novetats d’enguany són la participació del grup de danses de la Índia Natya Shastra Bollywood de l’Associació Salam de Tarragona i un homenatge a Rodolfo Font, més conegut com a Rudy, que era un habitual de la Nit d’Artistes i va morir el passat mes d’abril. Com sempre, durant la nit de dissabte hi haurà moltes sorpreses, a més de l’actuació de la Banda de la Gamba.

Festa de l’escuma, jocs de fusta i esclat de colors 

La primera activitat de la setzena Nit d’Artistes serà la tarda familiar del dijous, 17 d’agost amb la col·laboració de Vila Centre. Per començar, a les 16:30 hores hi haurà la festa de l’escuma, que enguany es trasllada al passeig Albert. Posteriorment, a partir de les 18 hores, la plaça de la Vila s’omplirà de jocs de fusta familiars amb la Companyia Festa i Fusta.

El diumenge, l’endemà de l’activitat central al Parc del Pinaret, la festa continuarà amb el Festival Holi, que arriba al passeig de les Palmeres amb un nou horari i molt més ambientada. La celebració, basada en una antiga festa hindú, es portarà a terme a les 12 del migdia i comptarà amb la col·laboració del grup de danses de la Índia Natya Shastra Bollywood, que oferiran diversos espectacles, i d’un restaurant que prepararà menjar típic de la Índia. Els participants podran gaudir d’un esclat de colors mentre ballen amb la música més festiva. La venda de pintura començarà a les 11:30 hores.

EL PROGRAMA

Dijous, 17 d’agost

16:30 hores. Passeig Albert

Festa de l’escuma amb la companyia Festa i Fusta. Activitat gratuïta

18 hores. Plaça de l a Vila

Jocs de fusta familiars amb la Companyia Festa i Fusta. Activitat gratuïta en col·laboració amb Vila Centre.

Dissabte, 19 d’agost

22 hores. Parc del Pinaret

XVI Nit d’Artistes de Cambrils amb un total de 12 espectacles i moltes sorpreses més. Actuació de la Banda de la Gamba. Servei de bar i entrepans.

Diumenge, 20 d’agost

12 hores. Passeig de les Palmeres

Festival Holi: esclat de colors mentre es balla amb la música més festiva. La venda de la pintura començarà a les 11:30 hores. Servei de bar.

Gran nivell de participació en la 3a edició del Vermut Populart de Dames i Vells

Imatge de la parella gunayadora del concurs de paròdies de Dames i Vells

La plaça de Dames i Vells serà, ha estat, de nou, l’escenari d’una tercera edició del Vermut Popular del Ball de Dames i Vells, que enguany ha comptat amb un ampli suport popular.

Com en anteriors ocasions, l’acte tenia per objectiu recaptar fons per a fer possible el sistema de megafonia del ball durant els dies de Santa Tecla, ha comptat amb una bona representació de públic disposat a gaudir d’aquest acte popular.

L’edició d’enguany ha comptat amb la 3a edició del Concurs de Disfressa i Versots de Parella de Dama i de Vell o Autoritat, una trobada que ha reptat a la imaginació i creativitat dels ciutadans, i que oferia la possibilitat d’experimentar de primera mà com és participar en el ball parlat com a actors.

Els guanyadors de l’edició d’enguany del concurs han estat els integrants de la Parella Interracial del Tarragonès-garrafenca -formada per Nil Fabra i Àlex Pereira- que s’han proclamat vencedors gràcies a la seva creativitat i capacitat d’improvisació. Els vencedors tindran l’ocasió de participar en el darrer passi del ball parlat de Dames i Vells que es durà a terme per les festes de Santa Tecla de Tarragona.

No ha faltat el ball de la rumba

Per altra banda, enguany hi havia dos nous concursos. El vencedor de la primera edició del Concurs de Versots ha estat Jorge Pérez, que enguany podrà gaudir de veure com s’inclouen els seus versots en el text de Dames i Vells 2017.

El darrer dels nous concursos proposats per enguany, el concurs de fotografia a través d’Instagram, segueix obert a l’espera de les aportacions d’imatges de la ciutadania. El límit per enviar imatges és el 20 d’agost de 2017 i, fins aleshores, que ho desitgin podrà penjar imatges del vermut popular celebrat aquest diumenge a Instagram, a instagram@damesivellstgn. Caldrà que els participants etiquetin les imatges amb el hastag #vermutdamesivells2017.

A més a més dels concursos, cal destacar el gran nombre de persones que han participat en l’edició d’enguany i del seguiment popular que ha tingut el ball de la Rumba de Dames i Vells, que aquest diumenge ha tornat a sonar a plaça amb l’atenció de grans i petits, que duran la jornada s’han animat a ballar-la i a gaudir-la.

El Portal del Carro llueix una nova banderola de sant Magí

Dilluns arriba el Ball pla de Sant Magi

El carrer del Portal de Carro, on s’hi troba la capella de Sant Magí, estrena enguany una nova banderola obra d’Alexandre Ayxendri i confeccionada per Jordi Heredia.

L’engalanament que, tradicionalment, es posa al carrer del Portal del Carro, per a la celebració de la festivitat del copatró sant Magí, compta enguany amb una nova banderola que és suspesa tot just s’inicia la pujada del carrer.

L’element ornamental ha estat elaborat pel pintor tarragoní Alexandre Ayxendri, que ja feia temps venia insistint en la necessitat de restaurar o bé canviar el cartell de sant Magí que, ell mateix havia pintat anys enrere i que les inclemències de la pluja i el vent havien malmès.

Enguany, doncs, l’Alexandre ha dedicat part del seu temps lliure a confeccionar, a partir d’una imatge d’una estampa de les més populars, la nova imatge del copatró. Posats en contacte amb un col·laborador usual d’ell i de la Confraria de sant Magí, i sempre disposat a fer quelcom per la nostra ciutat i les tradicions, en Jordi Heredia, ha confeccionat la banderola de grans dimensions que enguany estrenem.

Aquest element fa conjunt amb l’anagrama de la Confraria de sant Magí, màrtir de Tarragona, que ocupa un lloc més amunt en el mateix carrer. Ambdós elements porten en el seu anvers pintada la bandera de la ciutat de Tarragona. El carrer és ja engalanat amb les banderes i banderoles que aporten esplendor a tots els actes que es realitzen a l’entorn de la capella del sant ermità.

D’altra banda, aquest diluns, 14 d’agost arriba a l’ermita de Sant Magí el Ball pla de Sant Magi.

Judit Bernal i Aleix Vilanova, nous princesa i cavaller de la Cucafera Baixa 2017

Els guanyadors, amb el periodista Adrià Recasens

Judit Bernal, de 9 anys i de Sant Pere i Sant Pau, i Aleix Vilanova, de 9 anys i del Cos del Bou (Part Alta), han resultat escollits per representar enguany a la princesa i el cavaller de la llegenda de la Cucafera en l’acte ‘La Cucafera Baixa 2017’, que tornarà a tenir lloc durant les Festes de Santa Tecla al setembre des de les escales de la Catedral i fins a la Plaça dels Carros amb CucaFesta final la nit del 16 de setembre.

Tots dos han participat aquest divendres a la tarda en el càsting ‘La Cucafera busca princesa i cavaller’ a la Plaça del Fòrum i en el marc de les festes de Sant Magí. Com a novetat d’aquesta edició els candidats a cavaller, igual que les candidates a princesa havien d’interpretar sobre escenari un poema que es pronunciarà a la representació la nit de la baixada.

El jurat format per Àngeles Manero, una de les caps de colla de la Cucafera Petita, Iván Puente, dissenyador de la imatge dels 15 anys de la Cucafera Petita i Montse Sogas, membre dels Grallers i timbalers de l’A.V.V del Port de Tarragona, han valorat la posada en escena, memorització, soltura i gestualitat per puntuar.

Enguany s’havien inscrit una desena de candidats entre nens i nenes, tot i que a últim moment tan sols han participat tres. En el cas dels candidats a cavaller, dels tres apuntats, un es va fer enrere ahir dijous i l’altre aquest mig dia, mentre que en el cas de les candidates, de les cinc registrades, dos han excusat assistència una estona abans, una no s’ha presentat finalment i la cinquena finalment no s’ha atrevit a pujar a l’escenari. D’altra banda s’han presentat alguns nens i nenes sense saber que calia inscriure’s de forma prèvia i memoritzar un poema.

És així com l’Aleix, únic candidat a cavaller, ha resultat guanyador directament i la Judit, que ja s’havia presentat el passat any sense èxit sí ha estat escollida enguany. També hi han estat presents Marcel Mislata i Laura del Peso, el cavaller i princesa de la passada edició per explicar la seva experiència, fer el relleu de tratges i donar consells i felicitar als seus successors.

Presentat un any més pel periodista, cap de comunicació de la Cucafera i ideòleg de la representació, l’acte ha començat amb retràs per alguns problemes logístics i l’entitat vol agrair l’ajuda dels locals de la plaça especialment a la Bodega Enric així com a tots els assistents.

Vídeo de la Cucafera busca princesa i cavaller 2017

Poblet dóna el tret de sortida de les festes de La Canonja lloant els seus prohoms

Poblet, amb Roc Muñoz i Salvador Ferré, amb la samarreta de les festes. Foto: Tarragona21

La Festa Major de La Canonja ha donat el tret de sortida amb un pregoner de luxe, l’alcalde de Vila-seca i president de la Diputació, Josep Poblet, que ha lloat les figures sorgides de La Canonja, que al llarg de la història i en el present han sobresortit en les seves activitats.

Poblet ha recordat el veïnatge històric entre les poblacions de Vila-seca i La Canonja, que es refermarà amb la propera recuperació de l’antic camí que les uneix i ha repassat el prontuari dels personatges que ha donat la vila destacant el fet que poques poblacions de les comarques de Tarragona presenten un palmarès com La Canonja.

“La Canonja és una societat inquieta, generadora de coneixement, singularment avançada en capacitat de lideratge”, que ha demostrat especialment en els darrers dos segles, recordava Poblet. En una cruïlla de camins, ha donat personatges “com el pedagog de l’art Salvador Martorell, el Bisbe Borràs, el violinista Antoni Brossa, el baríton Pau Vidal o la nissaga dels Dolça”.

També ha recordat Poblet els 150 anys de La Nova Amistat, a l’entitat Orfeó Canongí i al Centre d’Estudis Ponç de Castellví, a més del rpesidnt de Càritas, Francesc Roig.

A l’entorn de La Canonja destaca el jaciment prehistòric de La Boella, que dóna “un gruix considerable a un poble i a una comunitat admirada i respectada a les nostres comarques i arreu gràcies a les seves persones”. A més, La Canonja allotja des de fa cinc anys l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona.

Poblet ha tingut paraules d’elogi per al paper trascendental que ha jugat i juga la indústria química al terme municipal, no només a l’hora de donar feina, sinó d’innovar i investigar.

L’alcalde de Vila-seca, precedit en el parlament per l’alcalde en funcions, Salvador Ferré, ha rebut la samarreta de la festa, on apareix la imatge del préssec de La Canonja, un afortunat disseny que ja s’ha fet popular.

La Festa Major d’enguany

Una de les gras novetats de la festa d’enguany són les festes d’aigua, que presenten quatre tobogans amb piscina final, destacava a Tarragona21 el regidor de Festes, Paco Roca. També cada dia de festa, finalitzat el ball, hi haurà festa musical amb DJ’s, amb canvi d’escenari, a la plaça Catalunya.

Aquest diumenge tindrà lloc la popular paella i també s’inaugurarà la placa que commemora que La Canonja és plaça castellera de nou pisos, en haver-ho acoseguit la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona l’any passat. Diumenge a la tarda (18 hores) hi haurà jornada castellera amb la Jove i els Xiquets del Serrallo.

Teatre infantil, cercaviles o circ per la mainada ompliran d’actes els dies festius. Cada cap de setmana ja està instaurat el pinxo vermut per un euro i mig, que es mantindrà fins el drrer cap de setmana d’agost.

Les Barraques, d’altra banda, han aconseguit una notable afluència, “entre un 20 i un 30 per cent més que l’any passat”, ha subratllat el regidor. I el més important, “sense incidents”. L’actuació de la Guàrdia Municipal i la vigilància privada contractada, i l’acotament dels carrers on pot haver focus de ‘botellon’, ha provocat que no hi hagués incidents destacats, segons el regidor. Justament, el debat sobre els efectes que provoquen les Barraques s’ha obert en altres poblacions.

Més informació del programa de la Festa Major, en aquest enllaç.

 

Un grandiós Roger Hodgson declara el seu amor per Cambrils

Roger Hodgson, al monumental escenari del Parc del Pinaret de Cambrils. Foto: Tarragona21

Deia recentment Roger Hodgson que una de les escenes que més el sorprenen de les seves gires és que a la tercera nota que toca, el públic reconeix immediatament de quina cançó es tracta.

El músic britànic, la veu aguda de Supertramp pels segles dels segles, ha declarat aquesta nit el seu amor etern per Cambrils i ha promès tornar després de protagonitzar una nit màgica, dolça, armònica, sentimental. “Potser alguns no enteneu les lletres de les meves cançons, però sí enteneu el sentiment que les inspira”, deia. El concert-boda s’ha celebrat seguint el ritus simfònic al Parc del Pinaret i l’ha oficiat el Festival Internacional de Música.

Roger Hodgson tornava visita a casa sis anys després. Un 13 de juliol de 2011 va desfermar la tempesta al Camp de Mart de Tarragona i va provocar un diluvi real i un diluvi d’emocions amb el seu concert, el primer que veiem d’ell en aquestes terres. Avui ha estat la internacional Cambrils, una de les capitals musicals de l’estiu, que li ha obert les portes de la seva estança, i Roger Hodgson, elegant, educadíssim, receptiu, s’hi ha enamorat.

Hodgson, en plena actuació. Foto: Tarragona21

Puntualíssim com sempre arrencava el concert amb un aforament gairebé esgotat, i Hodgson ho feia amb ‘Take the long way home’, de l’àlbum ‘Breakfast in America’. Hi ha una història de la música que s’escriu abans de publicar-se ‘Breakfast i America’ i una altra que s’escriu després de publicar-se ‘Breakfast in America’. Aquí teníem un dels seus creadors. L’àlbum ha estat un dels protagonistes de la nit: el públic vol escoltar Supetramp. I el públic sabia a què venia: taral·lejant la cançó i dedicant-li una grata ovació al final.

Seguia Hodgson amb ‘School’, un altre dels clàssics, en aquest cas de l’àlbum ‘Crime of the century’, i feia petar l’audiència amb ‘Breakfast in America’, mentre els avions sobrevolaven llunyanament la ruta aèria que dibuixa el cel de Cambrils i semblaven voler apropar-se al concert.

Hodgson introduïa aleshores, com fa en els seus concerts, peces dels seus discs en solitari, especialment del seu quart àlbum, ‘Open the door’, tornava després a les essències amb ‘Hide in your shell’, i re-retornava al seu pas en solitari amb ‘Along Came Mary’. Aleshores es produiria un altre dels sotracs del concert amb una cançó-mantra, ‘Logical Song’, un himne que forma part de la banda sonora de la nostra joventut.

El públic ha declarat la seva passió pel músic britànic i per Supertramp. Foto: Tarragona21

Lliurat el públic a la passió, a ‘Lord is it mine’ li seguiria ‘Child of vision’, mentre intercalaria peces de la seva etapa en solitari. Hodgson, inesgotable constructor d’emocions, entraria a matar amb ‘Babaji’, de l’àlbum ‘Even in the quiets moments’.

Havia aconseguit el ‘crescendo’ i el públic es preparava per a una invasió pacífica del fossar en les darreres cançons. ‘Dreammer’ anunciaria l’allau final.

Mai ens hauríem pensat que veuríem Roger Hodgson tocant a Cambrils un prodigi com ‘Fool’s overture’. Els bisos, exigits a crits per un respectable que clamava, convençut: ‘¡Ese Roger, ese Roger, hei! hei!’, abocarien a l’èxtasi amb ‘Give a little bit’, que precediria la darrera peça, ‘It’s rainning again’, amb un públic que havia abandonat a la carrera les cadires per acostar-se a l’escenari mentre els avions havien deixat de sobrevolar el cel enfosquit, plàcid, enamoradís.

Mai ens hauríem pensat que veuríem Roger Hodgson tocant ‘Fool’s overture’ a Cambrils.

Jaume Garcia

Visita teatralitzada ‘Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la’

El preu de l’activitat és de 8 € pels adults, 5 € pels nens de 5 a 16 anys, i gratuït pels menors de 5 anys.

Aquest dissabte 12 d’agost, a les 19:30 h, Caius i Faustina obren de nou la seva vil·la al capvespre per poder gaudir de l’activitat ‘Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la’, visita teatralitzada a la Vil·la romana dels Munts.

El mateix Caius, propietari de la Vil·la dels Munts i duumviri de la ciutat de Tàrraco al segle II, i la seva esposa i sen­yora de la casa, Faustina, faran d’amfitrions als visitants, mostrant els aspectes més interessants i curiosos de la seva residència: les seves estances, el seu funcionament, les tasques que s’hi feien i com era la vida en aquest entorn privilegiat.

En acabar el recorregut conviden els visitants a un aperitiu en què poden gaudir d’un vi elaborat amb mel i fruites, d’un refresc i de diversos productes de la terra.

El preu de l’activitat és de 8 € pels adults, 5 € pels nens de 5 a 16 anys, i gratuït pels menors de 5 anys.

Inclou l’entrada al jaciment, la visita i l’aperitiu.

Per a més informació i reserves: 977 25 15 15 / 977 65 28 06 / www.mnat.cat

Més d’un miler d’espectadors al I Festival Internacional de Guitarra de l’Hospitalet de l’Infant

Un moment de l’actuació d’Anabel Montesinos i Marco Tamayo.

Més de 1.100 persones van assistir com a espectadors als concerts programats dins del Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017, que va tenir lloc del 26 de juliol al 6 d’agost. És la xifra que ha facilitat aquesta setmana la Regidoria de Cultura, organitzadora d’aquest esdeveniment que va aplegar una vintena d’intèrprets, alguns dels quals de reconegut prestigi internacional, guanyadors de nombrosos premis, com ara els músics catalans Guillem Pérez-Quer, Àlex Garrobé, Carmen Becerra i Anabel Montesinos; el Duo Panebianco (format pel guitarrista i compositor cubà Alfredo i la seva filla nascuda a Reus, Jennifer, una nena prodigi d’onze anys), els noruecs Jorgen Skogmo i Anders Clemens, que és el director artístic del festival; l’alemany Jens Franke i el guitarrista cubà amb nacionalitat austríaca Marco Tamayo.

Precisament, els concerts que més èxit van tenir van ser el que van oferir el 4 d’agost el noruec Jorgen Skogmo i l’alemany Jens Franke; i el duet format per l’Anabel Montesinos i el Marco Tamayo, el 6 d’agost.  Aquest concert, que va cloure el festival, va ser especialment emotiu, perquè l’Anabel Montesinos és filla de l’Hospitalet de l’Infant. El concert gratuït del duet integrat per Diego Molina i Alberto Maezo, del 30 de juliol, a la Plaça Coll de Balaguer va ser el que més gent va aplegar.

Artistes de talla internacional a l’abast de tothom

La regidora de Cultura, Núria Ortiz, ha fet un balanç positiu de l’esdeveniment, “perquè ha permès posar a l’abast de tothom concerts, màster classes i exposicions d’artistes i lutiers de talla internacional, de gran qualitat; i donar a conèixer el municipi a gent de fora”. “La idea és que aquest festival, l’únic dedicat a la guitarra que se celebra a les comarques de Tarragona, creixi des del punt de vista del públic, i es consolidi, de manera que es converteixi en una cita habitual al territori”, ha afegit Ortiz.

En aquest sentit, la coordinadora general de l’esdeveniment, Patricia Mercado, s’ha referit a les potencialitats que té el festival de cara al futur. “Enguany ha inclòs concerts de guitarra clàssica i dos de guitarra flamenca, però en les properes edicions, abastarà més gèneres de la guitarra”, ha explicat Mercado.

El Festival Internacional de Guitarra l’Hospitalet de l’Infant 2017 ha servit també per retre homenatge a la concertista, compositora i pedagoga argentina M. Luisa Anido González, coneguda arreu del món com “La Gran Dama de la Guitarra”. A la figura d’Anido, que va viure a Barcelona i els últims anys a Tarragona, on reposen les seves restes, s’ha dedicat aquesta edició i una taula rodona, en la qual van participar alumnes i persones que la van conèixer.

La Imaginada porta 120 actes alternatius durant cinc dies al Camp de Mart

Una de les propostes d’edicions anteriors de La Imaginada. Foto: La Imaginada

A partir de divendres i durant cinc dies la Imaginada durà a terme fins a 120 activitats al Camp de Mart, amb un eix temàtic: els quatre elements: terra, aigua, aire i foc.

Les novetats més destacades d’aquesta edició d’activitats culturals i socials alternatives seran la participació de persones refugiades en els Sopars del Món, el protocol propi contra agressions masclistes i LGTBfòbiques, l’edició especial de la cervesa artesana Kesse, i l’estrena del Globus, la beguda pròpia de La iMAGInada.

Aquesta nova edició omplirà durant 5 dies els jardins del Camp de Mart amb multitud d’actes per a tots els públics. Es podran trobar activitats familiars, tallers participatius, xerrades, espectacles, pintura, zona gastronòmica, mercadet d’artesania i art, concerts, tastets de productes de proximitat, sopars del món…

La Imaginada, proposta alternativa a Sant Magí, busca transformar l’entorn en un espai crític i creatiu. Es tracta d’una proposta alternativa que planteja la cultura no com a bé de consum sinó com un bé de creixemrnt individual i col·lectiu.

La trobada comença divendres a les 18 hores amb un espai per a la llibertat d’expressió i un mercadet d’artesania i art. A les 19 hores s’inaugurarà l’espai de fòrum, on s’abordarà els rols de gènere. A les 22 hores tindrà lloc l’espectacle inaugural i durant la nit hi haurà concerts. La Imaginada 2017 s’allargarà fins dimarts vinent, dia 15.

La innovació tecnològica fa penjar el cartell de ‘no hi ha entrades’ a ‘Tarragona Història Viva’

Espectacle de reconstrucció històrica amb els grups Thaleia i Tarraco Ludus i amb pantalla gegant de vídeo.
Foto: Rafael López Monné

La sisena edició de “Tarragona Història Viva” que ha estrenat aquest estiu un nou format d’espectacle a l’Amfiteatre -que combina tecnologia i recreació històrica en viu— està tenint una gran acollida entre el públic assistent.

Les quatre representacions realitzades a l’Amfiteatre han aplegat ja prop de 3.000 espectadors; el dissabte passat, 5 d’agost, va penjar el cartell d’entrades esgotades.

Des del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona es preveu arribar de nou aquest dissabte al màxim d’aforament, que és de 800 persones. La valoració ha anat incrementant-se setmana a setmana fins a arribar al 8.5 sobre 10 a les enquestes de satisfacció que es fan en finalitzar l’espectacle. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha afirmat: “estem molt satisfets per l’èxit d’aquesta aposta innovadora. Estem convençuts que estem davant d’un punt de partida molt interessant en el que hem de continuar creixent”.

El 80% d’assistents són de fora de Tarragona
La representació en viu que il·lustra la vida quotidiana a Tàrraco o les lluites de gladiadors a l’arena de l’Amfiteatre es complementa amb la tecnologia digital que posa en context la Tàrraco romana i els seus vincles amb Roma i altres ciutats de l’Imperi.

Aquesta tasca divulgativa es realitza en català i en castellà, alternativament, i, a més, compta amb subtítols en tres idiomes a una gran pantalla. La consellera de Turisme explica: “S’ha incorporat tecnologia digital potent i s’ha donat importància al so, la llum i a un component lúdic necessari per fer gaudir als visitants d’aquesta immersió a la història de la ciutat. L’esforç tècnic i humà ha donat els seus fruits: el 33% del públic assistent és estranger, majoritàriament, de França, seguit pels d’origen holandès i britànic i també estatunidencs. El 20% són de la ciutat de Tarragona i el 47% restant provenen de la resta d’Espanya. Entre els turistes que assisteixen a l’espectacle, prop de la meitat pernocten a Tarragona”.

Les famílies, el públic majoritari
Les famílies són el públic majoritari: representen més del 80% dels assistents. En aquest sentit, Inma Rodríguez explica que “l’espectacle s’ha concebut pensant en el públic familiar i el resultat ens mostra que l’objectiu s’ha assolit. La imatge dels gladiadors lluitant en un escenari real, combinat amb el so i les imatges, dóna dinamisme a una activitat molt atractiva per als més petits. Per això, vam crear un paquet familiar que, a un preu únic de 35 €, inclou entrades per 2 adults i 2 nens”. I assegura: “De fet, són ells, els menors de 15 anys, els que valoren millor l’espectacle, i li atorguen un 9,4 sobre 10”.

“Tarragona Història Viva” està impulsat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i compta amb la participació dels grups de recreació històrica de la ciutat Thaleia i Tarraco Lvdvs i de l’empresa Digivision. Les properes representacions seran els dies 12 i 26 d’agost i el tancament serà el dia 2 de setembre. En totes les representacions hi ha subtítols en català, castellà, anglès i francès.

El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, per a adults, i de 7,50 euros per a nens entre cinc i 12 anys, i majors de 65 anys. Si la compra es realitza directament a taquilla, els preus són de 15 i 10 euros, respectivament. A més hi ha una entrada familiar, 35 € per 2 adults i dos nens. La compra es pot realitzar a través del web del Patronat Municipal de Turisme, www.tarragonaturisme.cat, a les oficines municipals de Turisme, i també a les taquilles de l’Amfiteatre, dues hores abans de la representació.

Classic Jazz Quartet actuarà al Museu de la Ràdio de Roda el proper divendres

Descobrir la Costa Daurada a través de la música, aquest és l’objectiu del Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou que fins el 15 d’agost continuarà omplint diversos espais de la Costa Daurada.

Classic Jazz Quartet està format per Juan Ramón Areco García, Carlos Picón, Carles Rambla i Quim Fernández.

Roda de Berà serà la seu de quatre concerts, dels quals ja s’han celebrat dos. El primer d’ells va ser el 14 de juliol a la Capella de Mas Carreras de Josep M. Jujol, amb la violoncel·lista Svetlana Tovstukha; i el segon, el 21 de juliol, a la plaça dels Pins, amb Salzburg Guitar Trio.

Per al concert del proper divendres, 11 d’agost, que tindrà lloc al Museu de la Ràdio Luis del Olmo, s’havia previst un concert de la pianista Melani Mestre. Per motius aliens a l’Ajuntament, l’organització ha efectuat un canvi d’última hora i, finalment, serà Classic Jazz Quartet els qui oferiran una barreja de jazz i música clàssica, a partir de les vuit de la tarda. El grup està format per Juan Ramón Areco García, a la guitarra, per Carlos Picón, al piano, Carles Rambla, contrabaix, i per Quim Fernández, a la bateria.

L’últim concert programa arribarà el 14 d’agost a l’ermita de la Mare de Déu de Berà, a partir de les deu de la nit, amb Françoise Xavier Nicolette, a la guitarra, i Manel Ribera, al violí.

El festival ha estat un punt de trobada d’intèrprets nacionals i internacionals que han mostrat el seu talent en concerts de música de cambra i simfònica, entre ells els violoncel·listes Svetlana Tovstukha i Edmon Bosch, l’arpista Laia Barberà, l’oboïsta Marta Vara, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, el Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio, el ClassicJazz Quartet, el DuoTangozzola i la JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

La iniciativa compta amb la participació dels municipis de Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Vilanova d’Escornalbou, Valls, Cambrils, Roda de Berà, i Salou, com a epicentre de l’esdeveniment.

Trenta-quatre curtmetratges finalistes a la segona edició del PSICURT

Un total de 34 curtmetratges han estat seleccionats per participar en la segona edició del PSICURT, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental, que organitza el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona.

L’objectiu del certamen és apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

Després de l’èxit de la primera edició del festival l’any passat amb 116 propostes inscrites, enguany ha augmentat el nombre de projectes presentats fins a un total de 303, provinents de tot l’estat espanyol. D’aquests 303, se n’han seleccionat 34 que destaquen per la seva qualitat artística i el tractament que fan de diferents àmbits relacionats amb la salut mental i la psicologia.

El PSICURT és un projecte cultural, social i de salut que permet promoure la creació artística, la sensibilitat del públic vers la salut mental i projecte la ciutat de Tarragona com a referent cultural. Les projeccions tindran lloc del 2 al 8 d’octubre, a l’Antiga Audiència i al Teatre del Serrallo de Tarragona. L’entada al festival és gratuïta.

El festival compta amb diferents modalitats de participació:

Secció OFICIAL, on participen autors d’arreu de l’estat espanyol amb obres de Ficció i temàtica relacionada amb la salut mental. Durada màxima de 20 minuts.

Secció EDUCURT, on participen estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius treballant temes socials que es puguin relacionar amb la salut mental i l’equilibri emocional ja sigui des de l’àmbit de la salut, educatiu, social, familiar, etc. Durada màxima de 25 minuts.

Secció EDUCURT EXPRÉS, destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Universitat. Durada màxima de 5 minuts. El concurs EDUCURT EXPRES es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització, en el moment del inici del Concurs.

Els Xiquets de Tarragona porten el 5d8 i el pd6 als Pallaresos

5 de 8 dels Xiquets als Pallaresos

Els Xiquets de Tarragona han actuat aquesta tarda de diumenge als Pallaresos acompanyats dels Nois de la Torre i els Castellers d’Altafulla.

Els matalassers han obert la diada amb el 5d8. Un castell, una mica mogut, s’ha descarregat però sense gaire problema. A continuació han intentat el 4d8, castell que han desmuntat en dues ocasions. Per això després han realitzat el 3d8, una estructura que no ha tingut gaire història. Finalment han tancat la diada amb el renovat 2d7 que venen rodant en les darreres setmanes, i un pd6.

Sergi Feijoo, cap de colla dels matalassers, ha explicat que els problemes amb el “4d8 són segurament més psicològics que altra cosa, després de la caiguda a Vila-seca, i que en els pròxims assajos ho solucionarem.” Tot i aixo s’ha mostrat molt satisfet de poder tornar a portar a plaça el 5d8 i el pd6 després de vàries setmanes.

Pel que fa a les altres dues colles, els Castellers d’Altafulla han descarregat 5d6, 3d7, 2d6 i pd5, i els Nois de la Torre han fet 3d7a, id4d7a, 4d7, 3d7 i pd5.

El proper compromís per als Xiquets de Tarragona serà dimarts 15 d’agost a Ferran, ben a prop ja de la diada de Sant Magí del dia 19.

La Mussara reviu entre la poesia d’Espriu, Carner i Esteller i els més de 1.200 assistents al Mussart

Els actors Sergio Caballero i Santi Ricart, recitant versos d’Espriu i Estellès en una de les edificacions de la Mussara. Foto: Anna Ferràs

La Mussara, un poble abandonat situat del terme municipal de Vilaplana, al Baix Camp, ha reviscut aquest dissabte i s’ha “rehabitat” amb la participació de més de 1.200 assistents a una nova edició del festival poètic i literari Mussart.

Una conferència de Jordi Ferron, membre de l’equip de direcció del Teatre Lliure, sobre els principals poetes catalans del segles XIX i XX ha donat el tret de sortida al certamen.

En la tradicional ruta literària pels espais més emblemàtics i màgics de la Mussara, s’han escoltat els versos de Salvador Espriu, Vicent Estellés, Carles Riba o Josep Carner, entre altres. Actors aficionats de Vilaplana i noms de primera fila com Montse Guallar, Enric Majó, Sergio Caballero o Santi Ricart han recitat pel gaudi dels espectadors, en plena posta de sol. La Mussara ha tornat a ser “l’escenografia” perfecta on ensenyar que “la cultura és llibertat”. Tanmateix, un error ha fet promocionar una falsa desena edició per aquest dissabte però la commemoració s’ha fet i tindrà un bis “especial i sensacional” l’any que ve.

Enmig del bosc i sota l’empara de l’ombra dels pins ha arrencat una nova edició del Mussart. Havia estat promocionada com la desena edició del certamen però abans de començar ha calgut demanar disculpes per un error en el recompte. Com han explicat els organitzadors, ha estat unes hores abans de l’inici del Mussart, que s’han adonat, fent una recollida de cartells i fotografies, que mai es va arribar a celebrar la setena edició. Per tant, la desena serà l’any que ve. Per compensar, s’ha promès un bis de la celebració que es programarà perquè sigui “excepcional”.

Amb aquesta anècdota, que ha marcat el Mussart 2017, ha arrencat el certamen que ha superat tots els èxits de participació. Més de 1.200 persones han tornat a omplir de vida l’abandonada Mussara en la tradicional nit d’estiu que la fa reviure. El públic no té perfil concret. “És un públic molt transversal, en procedència i edat”, ha dit el director artístic, Francesc Cerro.

Els actors Enric Majó i Montse Guallar i Francesc Cerro, director artístic del Mussart, davant de l’antiga església de la Mussara. Foto: Anna Ferràs

Increment d’assistents

El festival ha tingut una gran crescuda d’assistents. Dels primers anys amb 200 o 300 persones, al més d’un miler de les darreres edicions. “Hem crescut també el qualitat. Celebrar deu anys en un festival com aquest, en el temps que estem vivint, és molt important ja que hi ha certa crisi de referents. És molt important que continuï sent el festival que celebra la cultura i el temple de la paraula, la poesia, la prosa, el teatre i la música perquè pensem que la societat encara creu que la cultura és un vehicle indispensable pel progrés”, ha defensat Cerro.

En tota la seva trajectòria, el Mussart ha trobat la complicitat i la col·laboració d’actors de primera fila. “Les mateixos han actors han estat les millors ambaixadors, s’han explicat entre ells com funcionava i s’hi ha implicat de manera molt intensa”, ha explica el director artístic de Mussart.

La màgia del paisatge que envolta l’abandonat municipi de la Mussara ha estat un atractiu irrenunciable. “La Mussara és un espai natural que ofereix una escenografia especial. Per a la cultura és el millor lloc per transmetre que necessita llibertat”, ha defensat Cerro. A partir d’ara, el Mussart estarà a disposició de seu públic. “Comencem una segona dècada amb molta esperança, mentre que el públic cregui que la cultura és progrés i el progrés és saviesa, continuarem fent tants Mussart’s com espectadors pugui venir a veure’l”, ha afegit.

ACN

Tres mestres al Festival d’Orgue de Tarragona

Christian Tarabbia

El dia proper 13 d’agost comença el Festival d’Orgue de Tarragona, que se celebra a cavall dels mesos d’agost i setembre, coincidint amb les festes patronals de Sant i Magí i de Santa Tecla.

Pel que fa al preu de les entrades, ja estan a la venda, a Tarracoticket i a les taquilles del Metropol. El preu és de 10 €. El festival d’Orgue de Tarragona, organitzat pel Capítol de la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat.

Programació Festival d’Orgue de Tarragona

· Diumenge 13 d’agost de 2017 a les 20 h.

Christian Tarabbia. (Organista de la Collegiata de Sta. Maria d’Arona (Piemonte – Itàlia)

Amb obres de: V. Lübeck, H.Scheidemann, M.Weckmann, J.B.Lully, i J.S.Bach

· Diumenge 20 d’agost de 2017 a les 20 h.

Bartomeu Mut. (Organista de la catedral de Palma de Mallorca i professor d’orgue del Conservatori Professional de Mallorca)

Amb obres de: S. Aguilera de Heredia, A. De Sola, J. S. Bach i A. Pärt

· Diumenge 17 de setembre de 2017 a les 20 h.

Miguel Bernal. (Catedràtic d’orgue del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid)

Amb obres de: J.Cabanilles, N. de Grigny, N.Bruhns, D. Buxtehude i J.S. Bach

Els mestres organistes

Christian Tarabbia. Nascut el 1981, va estudiar orgue i composició organística graduant-se en el Conservatori Cantelli de Novara, i s’especialitza posteriorment a l’Acadèmia Internacional de Música de Milà, en la classe d’orgue de Lorenzo Ghielmi.

Ha assistit a nombrosos cursos de perfeccionament impartits per professors de renom internacional com L.F.Tagliavini, J.C.Zehnder, P.D.Peretti, H.Vogel, L.Lohmann i J.D.Christie.

Des de 2002 és organista titular del prestigiós orgue Dell’Orto e Lanzini de la Col·legiata de Santa Maria d’Arona, succeint en aquesta plaça a Paolo Crivellaro.

Ha realitzat concerts d’orgue en llocs importants d’Itàlia (totes les principals ciutats i festivals), Alemanya, Espanya, França, Polònia, Dinamarca, Portugal, Suïssa, Bèlgica, Noruega, Suècia, República Eslovaca, Àustria (Capella del palau imperial de Schönbrunn) i Rússia (festival Bach de Moscou a la catedral catòlica).
El 2013 ha realitzat una tournée de concerts a Austràlia en el Ballarat Organ Festival, Melbourne i Sydney.
Va ser convidat a realitzar classes magistrals enfocades a la música italiana d’orgue i teclat a moltes acadèmies europees i a l’Acadèmia Estatal de Música “Gnessin” de Moscou.

Les seves actuacions han estat emeses per televisions nacionals italianes, portugueses, poloneses i espanyoles, i per l’Australian Classical Radio 3MBS.

Bartomeu Mut

Bartomeu Mut deu la seva formació com a organista al mestratge de Montserrat Torrent en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, i Oscar Candendo i Lorenzo Ghielmi, a l’Esmuc i a la Civica Scuola di Música de Milà, respectivament.

Miguel Bernal Ripoll

 

Miquel Bernal Ripoll és nascut a Alacant. Estudis musicals de Piano, Orgue i Composició al Conservatori Superior “Oscar Esplà” d’Alacant amb els professors Mª José Carrillo, Ana Guijarro, José Peris Lacasa i Adolfo Gutiérrez Vell, i al Conservatori Superior de Sant Sebastià amb Tomás Aragüés i Esteban Elizondo.

El got més ‘festero’ serà reutilitzable… i molt reaprofitable

Amb la iniciativa es calcula que es podran estalviar fins a 24 tones de CO2, reduir en un 80% el nombre de gots distribuïts i mantenir la ciutat notablement més neta.

Tarragona tindrà got reutilitzable per festes. La iniciativa, amb marcat caràcter social i mediambiental, es posarà en marxa coincidint amb la Festa Major de Sant Magí. La proposta porta per nom “Un Got X Festes” i consisteix en un got de polipropilé (PP5), reutilitzable i 100% reciclable que es podrà adquirir al preu d’un euro a la majoria d’establiments de restauració dels espais on se celebren els actes festius.

Un dels objectius que es persegueix és la reducció de deixalles que es generen durant les festes. Per exemple, únicament durant els 15 dies que sumen Sant Magí i Santa Tecla es van distribuir, el 2016 a Tarragona, 1.500.000 de gots d’un sol ús. Això suposa un problema de residus i un desgast mediambiental significatiu. Amb la iniciativa, de fet, es calcula que es podran estalviar fins a 24 tones de CO2, reduir en un 80% el nombre de gots distribuïts i mantenir la ciutat notablement més neta.

“Un Got X Festes” és una iniciativa de la Cooperativa Combinats, entitat sense afany de lucre creada a principis de 2017. L’entitat desenvolupa propostes i projectes oferint innovació amb perspectiva cultural, social i d’entreteniment per a cada intervenció.

Un dels seus membres, Nacho Pascual, anima els ciutadans a reduir l’impacte de les festes en el nostre entorn i “a fer servir qualsevol got reutilitzable durant les festes de la ciutat”. L’organizació proposa a la ciutadania treure al carrer els gots d’altres esdeveniments i minimitzar al màxim l’impacte que generen les festes en el medi ambient.

Vídeo promocional

En la roda de premsa de presentació celebrada aquest dijous a la sala d’actes de la Cooperativa Obrera Tarraconense també hi ha assistit Ivana Martínez, consellera de Neteja de l’Ajuntament de Tarragona, que ha destacat que d’aquesta manera s’aconseguirà l’objectiu municipal de reduir el nombre de residus que es generen per la Festa Major, especialment pel què fa als gots.

Durant l’acte també s’ha presentat el cartell explicatiu de la iniciativa, i que es penjarà en diferents punts de la ciutat, així com el vídeo promocional.

El projecte compta amb el suport d’FCC, l’empresa encarregada del servei de neteja a la ciutat, que generarà un sistema especial de recollida durant les festes i que ha garantit que els gots que acabin llençats al carrer seran degudament separats per tal de tractar-los especialment en el procés de reciclatge.

El 30% anirà destinat a impulsar projectes culturals i mediambientals a la ciutat, que seran seleccionats per la Cooperativa Combinats en una convocatòria pública que es desenvoluparà en el darrer trimestre de 2017.

Al projecte s’hi han sumat la majoria de distribuïdors de begudes i gots d’un sol ús que operen en el territori, fet que permet implicar un sector que té ganes d’incrementar la seva aportació a les festes majors de Tarragona. Masquefina, Vendistar, Coimpro o Pons són distribuïdors d’Estrella Damm, Heineken o Estrella Galicia. En la logística s’hi ha incorporat un clàssic tarragoní com La Industria de la Goma. El projecte també compta amb el suport i assessorament de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

Komando nitsQ Tarragona amb la campanya Respecta‘m estaran presents en el projecte implicant “Un Got X Festes” en la divulgació i el suport a aquesta campanya tarragonina.

Per al llançament i difusió de la proposta s’ha proposat un repte per als ciutadans. Que pensin maneres creatives de penjar-se i de portar el got i que les comparteixin a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnGotXFestes.

Les Barraques del Mamut es consoliden a la Canonja en la quarta edició amb un cartell de luxe

Imatge d’una edició anterior de les Barraques del Mamut

La quarta edició de les Barraques del Mamut de la Canonja compta amb un ampli cartell de grups musicals que ompliran l’escenari els dies 4 i 5 d’agost.

La Coordinadora de les Barraques, amb la regidoria de Joventut, ha estat dissenyant durant mesos el programa dels dos dies de concerts. Grups, orquestra i DJ actuaran a la zona del pàrquing de l’empresa BASF (c/ Vila-seca), i ens permetran gaudir d’una bona i variada oferta d’estils musicals, convertint l’espai en una zona d’oci i de música alternativa.

Les portes s’obriran a partir de les 9 del vespre, i cada barraca oferirà sopars freds i/o calents entre altres serveis.
La primera nit, la del divendres 4 d’agost, tindrà com a cap de cartell l’Orquestra Mitjanit, orquestra que, amb les seves versions d’ska i rock, no ha fallat en cap de les edicions de les Barraques de la Canonja. Abans, però, serà el moment del rock de Novena Senda i del rock urbà del Malo del Cuento.

La nit de dissabte ens portarà el rap combatiu-alternatiu de LDS (Lágrimas De Sangre), que beu d’estils més enllà del Hip-Hop, com el Rock i el Reggae, allunyant-se de tòpics d’herència nord-americana i que omple sales i places.

També podrem gaudir de les actuacions de BUL-KAK, CULTRUM, LDS i VIVERRIDS.

Finalment, DJ Dirty serà l’encarregat de tancar les dues nits de les Barraques del Mamut 2017.
La regidora de joventut, Marina Clavero, comenta que “les tres primeres edicions van ser tot un èxit de participació tant per l’organització com pel nombre de públic que va assistir a la festa i pensem que ja és un festival consolidat dins del panorama musical del Camp de Tarragona”.

 

Escena Altafulla tanca l’edició 2017 amb un èxit rotund

Lluís Soler, durant la seva actuació a Altafulla

El cicle “Escena Altafulla” ha tancat l’edició 2017 amb un èxit rotund. La cultura s’ha apoderat del municipi mitjançant el teatre, la dansa i la poesia, i ha trobat la resposta d’un públic que ha omplert de gom a gom els cinc espectacles que ha organitzat la regidoria de Cultura de l’Ajuntament en col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. L’espectacle “Tot sol i núvol” de la Companyia Le Puant i la interpretació de Ricard Farré i Enric Cambray amb “Les dones sàvies” han posat la cirereta al pastís en aquesta segona edició del certamen.

L’organització del cicle, amb la direcció artística d’Anna Estrada, ha conclòs que han estat tres dies intensos amb molta gent, fet que consolida el festival com una cita ineludible a finals de juliol a Altafulla. La mateixa Anna estrada ha reconegut que en el darrer espectacle celebrat ahir a la vil·la romana dels Munts, van haver de posar cadires per no deixar cap membre del públic fora.

Pepa Plana, a Escena Altafulla

D’aquesta manera, el públic ha valorat molt positivament la programació on han destacat les actuacions de Pepa Plana, Lluís Soler i l’espectacle “Les dones sàvies”, així com també la dansa amb xanques de Maduixa Teatre, i l’espectacle de la Companyia Le Puant “Tot sol i núvol”. Amb aquest cicle, la regidoria de Cultura, que encapçala l’edil Montse Castellarnau, ha deixat ben clara l’aposta per apropar la cultura a la ciutadania, ja que aquesta programació, amb artistes de primer nivell, s’han ofert preus populars per omplir les graderies.

L’organització ja pensa en la tercera edició, on es podrien incorporar nous elements com ara conferències o tallers a càrrec dels mateixos protagonistes.