El Festival Internacional de Música d’Altafulla celebra els 30 anys amb més concerts

 

Els organitzadors i col·laboradors del Festival

Consolidació, més públic que mai i l’aportació d’autors dels segles XX i XXI són els trets característics de la nova edició del Festival Internacional de Música d’Altafulla, amb la interpretació d’obres romàntiques, impressionistes, expressionistes i nacionalistes.

Autors poc interpretats, com Enrique Granados o el tortosí Felip Pedrell, sonaran aquests dies a Altafulla en plena plaça de l’Església, amb una acústica excel·lent.

Es tracta de grans autors catalans que a Catalunya gairebé no sonen, com recordava el compositor i mestre Albert Sardà, una incorporació de luxe a l’organització.

Serà del 3 al 26 d’agost quan tindrà lloc el 30è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.

Per celebrar els 30 anys, l’organització amplia el festival a set concerts –fins ara se’n programaven sis- i incorpora a la direcció artística, al costat del prestigiós flautista Claudi Arimany, al mestre Albert Sardà, compositor i catedràtic d’Història de la Música i Estètica del Conservatori Superior de Música de Barcelona. Aquest matí s’ha presentat la nova edició del festival que ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el duet que forma la direcció artística, Claudi Arimany i Albert Sardà, i el coordinador del certamen, l’altafullenc Josep Maria Recasens.

La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha remarcat precisament la trajectòria d’aquests 30 anys de festival, i ha recordat que enguany s’amplia a set els concerts que s’oferiran amb “un ampli repertori de gèneres i estils diferents a altres edicions”. I ha afegit: “Altafulla sempre ha tingut la voluntat de ser un referent en la qualitat de la seva programació cultural i mostra d’això són aquests 30 anys”.

Aquest repertori diferenciat d’altres edicions l’aportarà la programació dels concerts d’Albert Sardà “on apostarem pels talents més joves i la música més contemporània dels segles XX i XXI”. Precisament, el concert que donarà el tret de sortida al festival el proper 3 d’agost afegirà aquest contingut a la programació de la mà del quartet de cordes Moana Quartet amb obres de l’impressionisme, expressionisme i nacionalisme de Claude Debussy, el mateix Albert Sardà, Armand Grèbol i Enric Granados. Moana Quartet, està format per Sarah Claman i Carlota Novell, als violins; Anna Ribera, a la viola, i Clara Manjón, al violoncel.

Per la seva banda, Claudi Arimany ha subratllat un cop més que, més enllà de les interpretacions artístiques, Altafulla disposa d’un escenari “immillorable” com és la plaça de l’Església on l’acústica és “excel·lent”.

El festival combina la interpretació de la veu, els concerts de música i cambra, i les actuacions de dansa clàssica. Pel que fa a les entrades, amb un preu de 15€ i amb diferents abonaments i descomptes, la regidora de Cultura ha destacat que la voluntat del consistori és seguir treballant per la cultura i apropar-la a tots els públics. En cas de pluja, els concerts es traslladaran a l’interior de l’Església de Sant Martí.

30è FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA D’ALTAFULLA. AGOST 2017

DIJOUS 3 D’AGOST

IMPRESSIONISME, EXPRESSIONISME I NACIONALISME
Obres de Moana Quartet, quartet de cordes amb Sarah Claman i Ariadna Rodríguez, violins; Anna Ribera, viola, i Clara Manjón, violoncel

DISSABTE 5 D’AGOST A LES 22.00H

EL CONCERT PER A FLAUTA I ARPA DE MOZART
Obres de Mozart
Claudi Arimany, flauta; Christine Icart, arpa, i Orquestra de Cambra de Terrassa 48 – Kim Termens – Violí

DIMECRES 9 D’AGOST A LES 22.00H

MÚSICA ROMÀNTICA
Obres de Brahms i Toldrà
Darko Brlek, clarinet; Christian Chivu i Andrea Cerutti, violins; Adrià Trulls, viola, i Magdalena Cristea, violoncel

DISSABTE 12 D’AGOST A LES 22.00H
TANGO PASSIONE . MÚSICA I DANSA
Obres de Gardel, Mores, Villoldo, Piazzola etc.
David Reus i Victoria Huang, parella de ball (Campions d’Europa de Tango)
Art Tango Ensemble: Joaquín Palomares i Joaquín Pall, violins; David Fonts, viola Gonzalo Meseguer, violoncel; Serafín Rubens, contrabaix, i Albert Giménez, piano

DIMARTS 15 D’AGOST A LES 22.00H
“AND DE WINNER IS….”. MÚSICA DE PEL·LÍCULES. LES MILLORS BANDES SONORES DELS ÒSCARS DE HOLLYWOOD
Obres de John Williams, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Leonard Bernstein, etc.
Orquestra de les Terres de Marca
Daniel Mestre, director
Sofía Cabruja i Carles Lama, piano a quatre mans

DIJOUS 24 D’AGOST A LES 22.00H

ROMANTICISME-NACIONALISME
Obres de Wagner, Liszt, Albéniz, Lamote de Grignon i J. Sansa
Diego Fernández Magdaleno, piano

DISSABTE 26 D’AGOST A LES 22.00H
AMB L’ÀNIMA DEL CANT POPULAR
Obres de Mauro Giuliani, Enric Granados, Manuel de Falla, Paolo Tosti, etc.
Verónica Granatiero, soprano, i Luciano Pompilio, guitarra

Per a informació més concreta i específica del contingut sobre la programació dels concerts i els artistes podeu visitar la pàgina web del festival www.fimaltafulla.cat.

Preus i venda d’entrades:
Entrada un concert, 15€; Pack 4 concerts, 49€; Abonament festival, 65€. Els titulars del Carnet Jove de la Generalitat gaudiran d’un 50% de descompte.

Venda d’entrades a:

Oficina de Turisme d’Altafulla (plaça dels Vents)
www.fimaltafulla.cat
Tòtems Infotactile a plaça del Pou i plaça dels Vents
Nits de concert a partir de les 21h a la plaça de l’Església
www.tarracoticket.cat

La Colla Jove dimiteix de la presidència de la Coordinadora de Colles de Catalunya per la polèmica dels drets televisius

El tres de nou de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la Festa Major de Terrassa, el 2 de juliol de 2017. Foto: ACN

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha anunciat la seva dimissió de la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i la renúncia a ocupar qualsevol càrrec dins la Junta arrel de la polèmica generada per la cessió dels drets televisius.

En un comunicat difós aquest dijous al vespre, els de la camisa lila critiquen que els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa “no hagin respectat” la posició majoritària de l’Assemblea de la CCCC, que va aprovar que totes les colles cedirien els drets a la Coordinadora per a què aquesta els cedís a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i a TV3.

“Considerem que algunes actituds, comunicats i especialment les retransmissions per televisió han estat totalment deslleials amb la CCCC”, etziba la Jove al seu comunicat, on assegura que les colles discordants “han amagat altres interessos” durant les negociacions dels darrers mesos. “Fet que manifestem amb coneixement de causa”, asseguren els liles.

La dimissió de la Colla Jove Xiquets de Tarragona arriba tant sols unes hores després que els Castellers de Vilafranca anunciessin la seva renúncia a la vicepresidència de la CCCC. Els Verds han abandonat la Junta per la disconformitat amb la gestió dels drets televisius –des del primer moment ells i la Vella es van oposar a l’acord de l’Assemblea-. Ara, al seu torn, la colla tarragonina ha anunciat que plega per la “incomoditat” viscuda els darrers mesos durant les negociacions que la CCCC ha mantingut amb Verds i Vella de Valls per arribar a un consens.

Al seu comunicat, la Jove de Tarragona recorda que a finals del mes de gener la XAL els va convidar a un sopar amb altres colles de la primera línia castellera per organitzar una nova diada dins el calendari. Segons relaten els liles, la XAL va comunicar la intenció de pactar diversos compromisos amb algunes colles i ajuntaments determinats, fet que, asseguren, suposava un “menysteniment” als compromisos que les colles tenen adquirits amb la CCCC.

La Jove de Tarragona subratlla que va refusar la possibilitat d’establir una negociació directa amb la XAL. “Se’ns va preguntar fins on estàvem disposats a arribar en el tema dels drets d’imatge per poder treure’n beneficis i, a diferència d’altres, vam tenir clar que la resposta havia de passar pel col•lectiu”, destaca la colla al comunicat, defensant el paper unificador de la Coordinadora.

Negociacions dilatades “voluntàriament”

Els tarragonins defensen que la CCCC ha vetllat per solucionar la divergència d’opinions manifestada pels Castellers de Vilafranca i la Vella de Valls –i més recentment, els Minyons de Terrassa-, i acusen les colles discordants de dilatar les negociacions “voluntàriament”. Alhora, asseguren que han existit converses directes entre ajuntaments i colles castelleres, eludint la figura de la CCCC, malgrat l’Assemblea de la Coordinadora havia acordat que l’ens centralitzaria qualsevol cessió de drets per a les retransmissions de les diades.

A parer de la Jove de Tarragona, la divergència d’opinions que actualment hi ha entre el gruix de les colles i Vilafranca, Vella i Minyons no es podrà resoldre “mentre es mantinguin postures obertament deslleials als acords aprovats a l’Assemblea de la CCCC”. El principal escull són els drets de propietat intel•lectual, que verds i rosats s’oposen rotundament a cedir. La Coordinadora, però, insisteix que la propietat intel•lectual és indissociable dels drets d’imatge per poder fer una retransmissió televisiva amb totes les garanties jurídiques.

Davant la manca d’entesa, i després de quatre mesos de negociacions, la colla tarragonina lamenta que la situació s’ha convertit en “insostenible”. Arribats a aquest punt, els liles conviden les tres entitats discordants amb la cessió dels drets televisius a fer una reflexió sobre el món casteller i l’organització de les colles. Per acabar, lamenten que “s’ha trencat la voluntat d’entesa sincera i compromesa amb la CCCC”, i asseguren que s’està vivint un “menyspreu” per part de la XAL.

 

La Guàrdia Urbana perseguirà el nou atac al patrimoni tarragoní

L’alcalde de Taragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha denuncat al seu perfil de Fcebook un nou atac contra el patrimoni momuental tarragoní.

“Una altra vegada l’incivisme d’alguns ataca el patrimoni i al mateig indret que en un altre ocasió”, afirma Ballesteros. Són dues pintades just a la cantonada del baluart del passeig Torroja. “Totalment inacceptable. Espero que ben aviat enxampem als autors. Cada vegada estem més a prop d’aconseguir-ho”, ha afirmat l’alcalde.

Per la seva banda, la portaveu Begoña Floria ha avançat que aquest mateix divendres “parlaré amb l’intendent de la Guàrdia Urbana per tal que obri diligències sobre aquest cas i dugui a terme una anàlisi que permeti fer front a aquestes bretolades”.

Pino ‘Quico’, dels Xiquets rebrà la Faixa de Sant Magí

Francesc Pino, ‘Quico’. Foto: Tarragona Ràdio

Després que l’any passat la “Confraria de sant Magí, màrtir de Tarragona”, de manera extraordinària en ser la primera edició, lliurés a les quatre colles tarragonines el guardó Faixa d’Honor de Sant Magí. enguany, d’acord amb les bases que regeixen el lliurament anual i que s’inicia amb la colla degana de la ciutat, els Xiquets de Tarragona, aquesta ha designat per a rebre aquest guardó al casteller Francisco Pino, “Quico”, amb més de cinquanta anys d’experiència castellera en les seves espatlles.

En “Quico” va arribar a la nostra ciutat quan només comptava tres anys d’edat i als cinc, en veure els castells es va voler apuntar a la Colla Vella, on feu d’acotxador i d’enxaneta. El 1970 fa viure la fusió de la Colla Vella i la Nova en l’actual Xiquets de Tarragona, en la qual ha participat molt activament, en gairebé totes les construccions i en el creixement de la colla, fins l’actualitat. Ha baixat 29 vegades, el pilar caminant el dia de la Mercè, de les quals 27 ha conclòs tot el recorregut.

Ha esdevingut peça fonamental en els castells matalassers, pujant ininterrompudament durant més de cinquanta anys i convertint-se en una figura emblemàtica i significativa dins de la Tarragona castellera.

L’Ajuntament demana als bars que per les festes serveixin el got reutilitzable

Exemples de gots reutilitzables

L’Ajuntament de Tarragona promou que els bars que serveixin begudes durant les festes utilitzin el got reutilitzable enlloc dels vasos d’un sol ús.

Paral·lelament a una campanya de mediació duta a terme als últims mesos amb els locals de restauració, l’Ajuntament ha determinat que serà condició indispensable per poder instal·lar una barra a la via pública fer servir exclusivament els gots reutilitzables i que la utilització de vasos de plàstic d’un sol ús quedarà expressament prohibida.

La Conselleria de Neteja Pública impulsa aquest procés, engegat fa més d’un any. L’objectiu prioritari és evitar el llançament diari de milers de gots de plàstic pels carrers i espais públics de la ciutat, fet que provocava problemes de brutícia i deteriorament del paisatge urbà.

La consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez, assegura que mesures similars funcionen amb èxit en poblacions tant del territori com del conjunt de l’Estat.

Segons Martínez, “Es calcula que només a la plaça de la Font després d’un gran acte de Santa Tecla es podien arribar a recollir de la via pública uns 10 m3 de residus, principalment de gots de plàstic d’un sol ús.

En total, es calcula que durant totes les festes de Santa Tecla s’utilitzaven i llançaven uns 500.000 gots d’un sol ús”. I ha afegit: “Fins ara, per dur a terme la neteja de la plaça de la Font, s’havien d’utilitzar dues escombradores que feien tres viatges per buidar el dipòsit de residus, destinant aproximadament tres hores, en una operació que tenia un cost aproximat de 500 € per nit. Aquesta despesa, amb la implantació del got ecològic, es rebaixarà ostensiblement”.

La utilització del got reutilitzable també ha de millorar la imatge de la ciutat, ja que en aquells indrets on estigui present la reducció dels residus plàstics pot arribar a ser del 60-80%. L’ús del got ecològic també ha de contribuir a provocar un canvi d’hàbits i actituds envers la generació de residus i el foment del consum responsable dels productes.

Antonio Orozco triomfa a La Pobla de Mafumet

Antonio Orozco, en plena actuació a La Pobla

Era un dels grans actes organitzats a La Pobla de Mafumet per aquest estiu i no va decebre. El concert d’Antonio Orozco va ser tot un èxit al municipi, on s’hi van aplegar més de 3.100 persones per ballar i gaudir al màxim de la música del cantant i compositor barceloní.

La pista coberta de La Pobla va quedar petita en aquest concert en què no hi van faltar alguns dels grans èxits d’Orozco com ‘Devuélveme la vida’, cançó que va interpretar junt amb el també artista Javier Hermosilla. ‘Por pedir pedí’, un dels temes destacats de Destino, el seu darrer treball discogràfic, tampoc no va faltar en aquest concert.

Durant unes dues hores, Antonio Orozco va oferir un espectacle ple d’emocions i energia per a un públic totalment entregat que no va parar de cantar i ballar durant tota l’estona.

La pista esportiva coberta es va omplir a vessar per seguir el concert

L’artista no va voler descuidar la vessant solidària i és per això que cap al final del concert va tenir lloc un moment molt emotiu. Orozco va sortir a l’escenari amb el seu fill i tots dos van fer una crida perquè els assistents enviessin un missatge de mòbil amb el qual es recollirien diners per al projecte que ha anomenat ‘Ángeles de la Guarda’.

Amb aquesta denominació es refereix als professionals de l’Hospital Sant Joan de Déu que treballen per combatre el càncer infantil i que des de fa uns mesos, reben el suport d’Orozco, qui fa aquesta mateixa crida en tots els seus concerts. Després d’aquest gest solidari, l’artista va interpretar la cançó ‘Mi héroe’ que parla d’aquesta malaltia.

El concert va anar precedit per l’actuació d’Antonio Cruz, veí de La Pobla de Mafumet i que va interpretar les cançons del seu disc Ciencias Naturales. L’artista local, molt vinculat al món de la música des de ben jove, va actuar durant prop d’una hora.

Les Festes d’Estiu

El concert d’Antonio Orozco d’aquest passat dissabte es trobava dins el programa de les Festes d’Estiu de La Pobla de Mafumet , en el marc de les quals hi ha preparades activitats de tot tipus, com concerts, projeccions de pel·lícules o festes familiars entre d’altres.

De cara a aquesta setmana i el marc de les Festes d’Estiu, hi ha prevista la projecció de la pel·lícula ‘El bebé jefazo’. Aquesta sessió de cinema a la fresca es durà a terme a la pista coberta i tindrà lloc aquest proper dissabte a les 21 h.

De cara al cap de setmana vinent també, el municipi continuarà amb la celebració del Poblatapa, la ruta gastronòmica de La Pobla en què els bars i restaurants ofereixen una tapa i una beguda per 2,5 €. El Poblatapa es va iniciar el passat 7 de juliol i aplega un total de 13 propostes gastronòmiques que s’ofereixen els divendres, dissabtes i diumenges.

Melendi porta dissabte a Tarragona ‘Quítate las gafas’

Melendi torna a visitar la Tarraco Arena Plaça el dia 22 de juliol. Ara, l’artista està en plena gira amb el nou disc ‘Quítate las gafas’, amb el qual promet tornar a enamorar a tot el seu públic i fer-los vibrar amb cadascuna de les seves cançons.

És, sens dubte, una de les figures més importants del panorama musical dels últims anys, i un dels artistes més volguts i admirats. Molts dels seus èxits – ja convertits en himnes – formen part de la història recent de la música en espanyol i són aclamades en els seus sempre multitudinaris i espectaculars concerts.

Una forma única de transmetre sentiments i situacions quotidianes, un innegable carisma i una constant i creixent evolució a la vista de tots, han aconseguit calar entre persones de totes les generacions, aconseguint amb això una extraordinària connexió amb el públic.

Morat actua dimarts

Abans que ell, però, el jove grup colombià Morat oferirà un dels seus esperats concerts de la seva gira 2017 el proper 18 de juliol a les 22:00 hores a la Tarraco Arena Plaça.

Els integrants de la banda Morat es coneixen des dels cinc anys. Van estudiar en el mateix institut i van tocar junts en diferents ocasions. Quan van acabar la seva formació van decidir organitzar-se i crear una banda.

Les seves influències són variades i van des de Joaquín Sabina a Eric Clapton, passant per Bacils, Red Hot Chili Peppers, Dave Matthews Band o Dream Theater.

El Camp de Treball de la Riera de la Boella aplega 25 joves de diferents nacionalitats a la Canonja

Els joves, amb l’alcalde accidental, Salvador Ferré

Un grup de 25 joves de diferents països van arribar ahir a la Canonja per participar en el Camp de Treball Internacional de la Riera de la Boella.

La proposta educativa ha estat impulsada per la Canonja 3, entitat ecologista del municipi, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Canonja i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Els participants, procedents de Corea, Canadà, Mèxic, Itàlia, França, Alemanya, Armènia, República Txeca, Turquia, Polònia, Bèlgica i Espanya, van fer una visita oficial a l’Ajuntament de la Canonja, on van ser rebuts per l’alcalde accidental, Salvador Ferré i la regidora de Medi Ambient, Glòria Virgili.

Salvador Ferré els va donar la benvinguda en el saló de plens de l’Ajuntament i els va explicar breument la història de la Canonja, fent referència al particular procés d’independència que va viure el poble l’any 2010 quant es va constituir en municipi propi, segregant-se de Tarragona. La regidora Glòria Virgili va mostrar la seva satisfacció per la tasca que durant a terme durant aquests dies al voltant de la Riera de la Boella.

Durant 15 dies, aquest grup de joves coneixeran el projecte de restauració ambiental de la zona i col·laboraran en la neteja dels canyars de canya americana que es troben actualment en alguns trams de la riera. Els canyars, que són tan habituals a les lleres dels rius, no són altra cosa que l’evolució d’una importació que s’ha demostrat tòxica per a la vegetació autòctona i perjudicial per a la qualitat de l’aigua.

Cornudella consolida un espai cultural entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

Foto de família dels autors i autores, amb Jesús Tibau i autoritats locals en acabar l’acte

Cornudella de Montsant (Priorat) ha consolidat després de deu any el seu interès per la literatura local que s’escriu i es publica al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Ho ha fet de la mà de la Jornada Literària. Dissabte passat arribava a la desena edició una proposta ideada per l’escriptor cornudellenc Jesús Maria Tibau, conegut pels seus microcontes.

La vetllada literària on es reuneixen escriptors i escriptores en un marc addient ha tingut els darrers anys un aperitiu en forma de ruta literària i musical per diferents indrets de Cornudella, on grups de vilatans llegeixen contes i microcontes d’autors diversos. Enguany han estat l’entrada al Celler Cooperatiu, la font del Parc i l’entrada a un portal antic molt ben conservat del carrer Major els llocs triats per Tibau, records de la seva infantessa a Cornudella.

El plat fort arribava després al Casal Jaume I, l’imponent casalot que acull el claustre i la Bilioteca Municipal amb els seus 15.000 volums. Era el torn que els autors parlessin i era el torn d’escoltar la veu i la guitarra de Toni Just i Jesús Fusté.

Sergi Oset, especialista en minificció positrònica; la vallenca Margarida Aritzeta, (l’encara) mediàtic Martí Gironell, la reusenca Carme Andrade, Agustí Clua (de Camarles) i Francesc Valls Calçada, tarragoní nascut a Santa Coloma de Queralt i ab arrels a Cornudella, foren els protagonistes de la sessió, com també ho foren els rapsodes cornudellencs que llegiren fragments de les obres presentades, obres acabades de publicar, però amb alguna llicència: Martí Gironell es permetia ‘re-presentar’ ‘El pont els jueus’, “ara que fa deu anys que es va publicar”, els mateixos anys que té la Jornada Literària. Qui va fer el pont, per què té aquella forma tant característica, ho relata Gironell en la seva exitosa novel·la.

De jueus també en parla Francesc Valls Calçada a ‘Un regal per al führer’, novel·la sorgida d’una entrevista a un dels set únics supervivents de l’holocaust que van patir els 70.000 jueus de Salònica.

Agustí Clua demanava als joves que abandonessin les pantalles dels smartphones i agafessin “ni que fos un tros de diari per llegir”. La reusenca Carme Andrade, autora del poemari ‘Gosadies’, es preguntava què és la bellesa, mentre reclamava, amb l’experiència dels seus 40 anys de professora, que l’art s’estudiï a les escoles. Des de la mirada interior situa les seves ‘Gosadies’.

Margarida Aritzeta retrata una història real a ‘La filla esborrada’, el relat de l’oblit buscat, forçat pel pes dels tabús socials, un oblit dolorós que durarà no només tota una vida sinó tota una eternitat fins que Aritzeta recuperarà la història de la noia que es va saltar les impertorbables normes de la seva classe social i es va abrandar a un maquís en ple franquisme.

La vetllada acabava amb la signatura de llibres per part dels autors al mateix claustre del Casal i amb el lliurament d’un guardó a Tibau per part de l’alcalde. Un tinter, una ploma i una placa de metacrilat en forma de llibre.

L’alcalde, Salvador Salvadó, lliurant un record a Jesús Maria Tibau

Martí Gironell, presentant deu anys després de la seva sortida ‘El pont dels jueus’

Els llibres presentats, en primer terme

Imatge del claustre del Casal Jaume I, durant la vetllada

 

Javier Gurruchaga amb la Orquesta Mondragón, i El Mago de Oz, a les festes de Vila-seca

Javier Gurruchaga

Organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, el proper divendres s’enceten els actes de la Festa Major d’Estiu que aplegarà diversos actes fins al dijous 3 d’agost. Durant la primera setmana, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume.

El plat fort de l’inici de festes serà el dissabte 22 de juliol amb dues inauguracions a la Pineda. En primer lloc a la 1 del migdia tindrà lloc la Festa d’inauguració del trasllat del Piló del Rescat de Sant Esteve, al Parc de la Torre d’en Dolça, un acte que comptarà amb la presència de diverses autoritats del municipi de Bagà, agermanat amb Vila-seca.

A les 6 de la tarda hi haurà la recepció d’entitats al Centre Cívic i Cultural de la Pineda i, posteriorment, s’inaugurarà el Parc de les Arenes, ubicat entre els carrers d’Alfredo Kraus, de Pau Vidal i de Montserrat Caballé.

El mateix dia a les 23.30 h Javier Gurruchaga y la Orquesta Mondragón amenitzarà la nit amb un concert al passeig de Pau Casals. A més del correfoc, el gran castell de focs d’artifici, els tallers infantils o havaneres, cal destacar que enguany la Travessia Nedant “Platja de la Pineda”, que tindrà lloc el diumenge 23 de juliol, compleix els 30 anys.

La Festa a Vila-seca

Des del dimecres 26 de juliol fins al dijous 3 d’agost, la festa es concentra totalment al nucli de Vila-seca. Amb una gran aposta per la música, el primer concert serà el 27 de juliol al Parc de la Riera, amb les actuacions d’Animal, Roba Estesa i Ebri Knigth, a partir de les 10 de la nit.

En el mateix espai, La nit del rock serà la protagonista el divendres 28 de juliol a les 9 del vespre, amb el gran concert de Mago de Oz i els grups teloners Irreverentes i Bulkak.

Enguany, Vila-seca comptarà amb un nou espai per a celebrar els concerts de Festa Major, l’Espai Cubik, situat al pati de l’Escola Sant Bernat Calvó, on els concerts, de música electrònica i disco, tindran lloc els dies 28, 29 i 30 de juliol.

En el mateix espai, la festa Remember 90’s tindrà lloc el dia 2 d’agost amb Dream 3 Team. D’altra banda, la música més relaxant es podrà escoltar a l’Espai Chill out del jardí de la Biblioteca a partir de les 10 de la nit del 28 de juliol al 3 d’agost i els més “rumberos” gaudiran del concert de Cositas Buenas, el dia 1 d’agost al Parc de la Riera.

Vila-seca’s Race

Com a novetat, el dissabte 29 de juliol a les 10.00 h es disputarà la Vila-seca’n Race, al Parc de la Riera i pels carrers i places del Centre Històric. Es tracta d’una cursa d’obstacles esportiu-familiar, amb zona d’equilibris, pista americana, bicicletes, punteria i fang.

Del diumenge 30 de juliol cal destacar la canonada familiar i cercavila infantil, amb l’espectacle itinerant “La Selva”, que sortirà des del Parc de la Riera i el show de màgia infantil a les 21.30 h amb Roberto Vara.

A més dels Castells, els balls de Festa Major, el Concurs de Pintura Ràpida o la cercavila del Seguici Tradicional, destaca també la ruta dels vermuts al carrer del Comte de Sicart, a la plaça de Voltes, al carrer de Sant Antoni (cantonada amb c. de la Font) i a l’avinguda de Francesc Macià, que tindrà lloc a les 12 del migdia del dia 30 de juliol.

D’altra banda, la nit serà del Mag Lari, amb el seu gran espectacle de màgia al Parc de la Riera i la nit del 31, serà protagonista l’humor, amb l’actuació d’Yllana amb el show Splash. Dimecres 2 d’agost hi haurà una Festa Holi a l’aparcament Riera a partir de les 18.30 h i, finalment, el dia 3 d’agost, es durà a terme el tradicional Concurs de llançament de pinyols d’oliva i la missa major a les 12.00 h.

Ja a la tarda, tindrà lloc el teatre “El dia més foll” a càrrec de la Tramoia a les 18.30 h, el lliurament dels premis d’engalanament de Balcons i Carrers, la cercavila de trabucaires a les 11 de la nit, el correfoc des de la plaça dels Països Catalans i el Gran Castell de Focs d’Artifici que posarà punt i final a la Festa Major, a les 12 de la nit.

A banda del tradicional Concurs d’Engalanament de Balcons i Carrers de la Festa Major de Vila-seca, ha quedat convocat el concurs de cartells de la Festa Major d’Hivern de Sant Antoni per a l’any vinent i el Concurs de Fotografia Albert Iturria amb la temàtica “El dia a dia a Vila-seca, quotidianitats”.

Els Xiquets de Tarragona descarreguen el segon 4d9f de l’any a Altafulla

5de8 dels matalassers a Altafulla

Els Xiquets de Tarragona van actuar la tarda de dissabte a Altafulla a la Diada de les Cultures, juntament amb els Castellers de Vilafranca, els Castellers d’Altafulla i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els matalassers arribaven a plaça amb moltes ganes de tornar a fer un castell de 9 i així ho van fer. En primera ronda van descarregar el 2d8f, un castell que va pujar ferm però que es va haver de treballar a la descarregada. A continuació van realitzar el 4d9f, l’estructura va pujar amb bones mides, però després de la carregada es va obrir dels pisos de baix fent treballar al folre. Els de la camisa ratllada van tancar les rondes de castells amb el 5d8 que mostrà molt bones mides i no va suposar cap problema per la colla. Finalment van acabar la diada fent un vano de 5.

Sergi Feijoo, cap de colla dels Xiquets de Tarragona, es va mostrar content per la diada i va explicar que encara no han volgut portar el 3d9f a plaça perquè no es volen precipitar, però que “no tardarà gaire a sortir del pati.”

Per la seva banda els Castellers de Vilafranca van realitzar el 3d9fa, 2d9fm, 4d9f i pd7f. Els Castellers d’Altafulla van descarregar el 3d7a, 5d7, 4d7 i pd5. I la Colla Vella Xiquets de Valls va completar el 4d9f, 5d9f i 3d9f.

El Festival de Teatre de Tarragona arrenca amb una joia provocadora que invita el públic a un prostíbul

Actors i actrius envoltant els organitzadors i patrocinadors de l’espectacle. Foto: Tarragona21

Un esdeveniment teatral internacional de primer nivell donarà el tret de sortida al Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT). Fidel a la intenció que Tarragona faci una aposta internacional pel teatre, la cartellera d’enguany fa un salt de qualitat i obre escena un espectacle italià que porta 10 anys arrasant al país transalpí.

Dignità Autonome di Prostituzione, de l’italià Luciano Melchionna i Betta Cianchini, obre aquest divendres el Festival i repetirà escenari al Metropol dissabte. Són 24 actors que posaran potes amunt el teatre amb una proposta innovadora i tremendament participativa.

El públic accedirà a un prostíbul on els espectadors podran contractar els serveis pagant amb una moneda que li serà facilitada a l’entreda. El ‘servei’ el realitzaran en racons del Teatre Metropol fora de la platea i l’escenari, en cambres, magatzems,…. A l’scenari del Metropol es desenvoluparà un espectacle final que es vol sigui apoteòsic.

La companyia ha fet avui un tast per a la premsa. El muntatge juga amb el teatre, la música en directe, la dansa i el vídeo en pantalla gran, a part de la interacció amb el públi, clau del joc escènic. Hi haurà actors i actrius ‘prostitutes’ i ‘prostituts’, heterosexuals i homosexuals i a les cabines es podrà accedir sol o amb altres espectadors.

Teatre, música, dansa i vídeo formen la base d’un espectacle que interactua amb el púbic. Foto: Tarragona21

Unes 400.000 persones han vist a Itàlia l’espectacle els darrers deu anys, un èxit del qual Tarragona en va tenir un tats en l’arrencada del FITT, en 2011. Ara, no serà un pessic, sinó una obra complerta el que es veurà i tastarà, en la qual l’espectador, com en un prostíbul real, podrà abandonar la platea, anar a un bar al costat, prendre’s una cervesa, i tornar a demanar més diners per seguir contractants serveis…

El FITT

La quarta edició del FITT tindrà lloc fins el 23 de Juliol. Durant 10 dies, Tarragona s’omplirà de teatre, propostes avantguardistes per descobrir nous talents de les arts escèniques. El programa consta de 12 propostes de 6 països diferents. Una de les novetats és l’aposta per la vessant musical, amb el concert de Blaumut, o per fomentar la participació del públic.

Per als qui tenen 40 anys i més, destaca l’actuació diumenge de Nigel Planer, el Nil de la sèrie britànica de TV ‘Els Joves’, amb l’espectacle ‘Hey tius, mola!’.

En aquest sentit, s’estrena el “Young FITT”. Entre els dies 18 i 20 de juliol, els espectadors podran gaudir de diferents trobades amb les companyies, workshops oberts i sopars populars, així com participar en el veredicte i atorgar un premi del públic. També s’amplien els espais que acolliran propostes i seran el Teatre Tarragona, el Metropol, l’Antiga Audiència i el Seminari.

El director del FITT, Joan Negrié, ha subratllat que és un certamen que posiciona Tarragona “en el panorama teatral català”.

Repsol és el patrocinador oficial del Festival Internacional de Teatre de Tarragona i contribueix a la seva organització amb una aportació de 35.000 euros. Aquest dijous han renovat el conveni amb la Sala Trono. Josep Bertran és el cap de relacions externes de Repsol a Tarragona.
Els preus de les entrades es mantenen en 18 euros.

L’exposició creada a Cambrils sobre la tempesta del 1911 arriba a Tossa de Mar

Imatge de l’exposició ‘1911. Sobreviure a la tempesta’

Des del 7 de juliol, es pot veure a Tossa de Mar (la Selva, Girona) l’exposició “1911. Sobreviure a la tempesta”. L’exposició la van produir fa 6 anys l’Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d’Història de Cambrils, i des de llavors l’han vista més de 60.000 persones a les seves estades a Cambrils, Badalona, Barcelona, l’Ametlla de Mar, Vilassar de Mar, Caldes d’Estrac, Tarragona, Sant Feliu de Guíxols, Reus, Sant Carles de la Ràpita, Riudecanyes, Salou i ara Tossa de Mar.

La mostra temporal arriba a la Costa Brava de la mà del Centre d’Estudis Tossencs i l’Ajuntament de Tossa de Mar en motiu de la celebració aquest cap de setmana de la jornada “L’obra pública i els seus professionals (segles XVIII-XX)”, en el marc de les activitats commemoratives del 1r Centenari del Far de Tossa.

D’aquesta manera, la tempesta que afectà per la Candelera de 1911 la costa mediterrània de Catalunya i el País Valencià, continua sent recordada, tant a les poblacions costaneres que van patir la mort d’alguns dels seus pescadors, com a les que van viure diverses escenes de salvament de barques o naufragis. No és el cas de Tossa de Mar, ja que la tempesta no arribà a afectar la Costa Brava, però si que ens serveix per conèixer com es vivia de la mar abans de la motorització de les embarcacions de pesca.

 

 

La 5a Nit de la Il·lustració es desenvolupa com el combat de sumo més creatiu

Cartell de la ‘vetllada’

L’Espai Jove la Palmera acollirà demà dijous, 13 de juliol, a partir de les 22 h, una nova edició de la Nit de la Il·lustració de Tarragona. Es tracta d’un acte obert al públic que tindrà lloc en el marc del Festival Sota la Palmera.

Com si es tractés d’una Champions League, demà se celebra la competició il·lustrada més emocionant de les comarques tarragonines. Diversos il·lustradors i il·lustradores lluitaran per aconseguir el Llapis il·lustre, un premi simbòlic que serà el colofó d’una nit amenitzada amb música i que comptarà amb un carismàtic presentador tarragoní, Oscárboles.

Serà una nit on es barrejaran la música, l’humor i, sobretot, la il·lustració. Tot en directe i a un pam del nas de l’espectador. El format serà el següent: es proposaran uns temes a l’atzar que s’aniran destapant mitjançant una dinàmica de pràctica oriental i els il·lustradors i il·lustradores crearan al voltant de les temàtiques suggerides.

Alguns dels il·lustradors participants d’aquesta cinquena nitilustgna són: l’Hernan En H, Helena Requesens, Sílvia Ramal, Ana amb Art, Dani Pena, Mariona Roig… il·lustradors professionals que es barregen, sense manies, amb estudiants i gent amateur que troba en el dibuix una manera pròpia d’expressar-se.

Els organitzadors de la cinquena nitilustgna són Txomin Medrano i Pep Serra de Mènsula Studio i Elisabet Díez Anduluplandu. L’acte compta amb la col·laboració de Joan Rioné i el suport de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.

L’any passat, la IV edició de La Nit de la Il·lustració, va concentrar més d’un centenar de persones, en un ambient curiós i distès. Alguns assistien per primera vegada i altres es confessaven veterans de La Nit de la Il·lustració, nit que tenien apuntada a l’agenda des de l’inici de l’estiu.

Un dels objectius de l’acte és potenciar el planter d’il·lustradors tarragonins i dignificar un ofici que normalment s’entén com solitari, íntim i privat. Una tasca amb la qual el Grup d’amics de La Nit de la Il·lustració està molt compromès. Fa cinc anys que es van organitzar per llançar la primera Nit de la Il·lustració i el festival ha anat creixent de forma lenta, però segura.

La cita s’ha promocionat repartint cartells per la ciutat i via xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb l’etiqueta #nitilustgna

Tarragona se solidaritza amb la devastada població italiana d’Amatrice

Estat en què va quedar Amatrice després del terratrèmol. Foto: Cedida

Una delegació de l’associació cultural del Camp de Tarragona Etcètera viatja aquest dijous fins al municipi d’Amatrice, al nord d’Itàlia, per participar en un festival solidari per ajudar als habitants d’aquest poble de muntanya que va ser el més afectat pel terratrèmol que el 24 d’agost de l’any passat va sacsejar amb molta força aquella zona.

El sisme va provocar la mort de 232 habitants d’Amatrice i va esborrar del mapa aquella localitat, considerada una de les més belles d’Itàlia.

Ara, el Movimento Culturale Spiragli, en col·laboració de les associacions Il sorriso di Filippo i la tarragonina Etcètera, duen a terme aquest festival que s’adreça molt especialment als nens i que serà possible gràcies a la col·laboració d’artistes de carrer arribats de diverses regions italianes i grups de música que també s’han sumat a l’esdeveniment que s’inicia el divendres a la tarda i es prolongarà fins el diumenge al vespre.

Òscar Ramírez Dolcet, president de l’associació Etcètera, explica que “es tracta d’aportar el nostre capital humà per col·laborar amb la gent de Spiragli que són els qui fan possible aquest festival. Ens posem a la seva disposició, treballarem plegats i portarem somriures als més petits i un bri d’esperança als més grans”.

Marxen cap a Itàlia, a més d’Òscar Ramírez, el tresorer de l’entitat, Santi Parés; i l’escultor Rufino Mesa que té previst construir una escultura commemorativa d’Amatrice, una peça que ha de preservar la memòria dels fets i recordar a les víctimes del terratrèmol. Sobre el terreny i un cop s’analitzi on es pot fer l’escultura i amb quins materials, se sabrà com executar el projecte que ja ha dissenyat l’escultor tarragoní.

Les noves tecnologies s’incorporen a ‘Tarragona Història Viva’

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, Jose Antonio Muñiz, director de Digivision, Sandra Lopez i Marc Soler, presidenta i portaveu de Tarraco Lvdvs i Mercedes Tubilla Martínez, presidenta de Thaleia, acompanyats d’una parella de gladiadors. Foto: Mauri

La sisena edició de ‘Tarragona Història Viva’ estrena nou format amb l’Amfiteatre com a escenari principal: la nova proposta es realitzarà entre els dies 15 de juliol i 2 de setembre, els dissabtes a la nit i, per primera vegada, oferirà tecnologia digital a partir de projeccions a l’arena del recinte que conviuran amb les recreacions en viu.

Imatges, so i llum

Fins ara, Història Viva ens ha ofert representacions de grups de recreació històrica de la ciutat, fet que ens ha permès viatjar al passat i conèixer la vida quotidiana a Tàrraco o com lluitaven els gladiadors a l’Amfiteatre.

Enguany es fa un esforç addicional per posar-ho en context, afegint una informació històrica bàsica de Roma, de la fundació de Tàrraco i de la relació entre amb dues ciutats -i d’altres de l’Imperi- amb les quals Tarragona mantenia vincles comercials, d’amistat i de germanor.

Per aconseguir-ho, a l’espectacle s’hi afegeixen continguts digitals, molts d’ells protagonitzats pels grups de recreació de Tarragona, elaborats amb importants mitjans i qualitat cinematogràfica. Les imatges seran projectades durant l’espectacle, donant-li ambientació i afegint informació. La tecnologia emprada per aconseguir-ho és complexa ja que ha de combinar la imatge de diferents projectors com si fos un de sol i alhora coordinar el so i la llum, que enguany agafen un protagonisme especial.

Participació del territori

Aquest nou projecte impulsat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona compta amb la participació de grups de recreació històrica de la ciutat i de l’empresa Digivision. Digivision, amb seu al Camp de Tarragona, és autora de la sèrie de RTVE “Ingeniería Romana” (el primer capítol de la qual estava dedicat a Tarraco i es va estrenar en primícia a la ciutat) i també és una de les empreses desenvolupadores de l’app de recreació augmentada IMAGEEN, amb la qual la ciutat ha estat una de les pioneres a Espanya en aquest àmbit.

“Aquesta nova acció del Patronat Municipal de Turisme aposta per la innovació. Pretenem posicionar el relat i la marca de Tarragona oferint al visitant una experiència única i memorable a l’Amfiteatre, escenari icònic de la nostra ciutat mediterrània Patrimoni Mundial de la Humanitat”, diu la consellera de turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inma Rodriguez.

Representacions, en català i castellà, subtitulades en altres idiomes

‘Tarragona, Història viva’ es desenvoluparà al llarg de set dissabtes, amb representacions que començaran a les 22.00 hores. Durant el mes de juliol, els dies 15 i 29 seran en català i el 22, en castellà.

A l’agost, els dies 5 i 26 es faran en castellà i el 12 en català. I el tancament del festival, el 2 de setembre, serà amb una altra recreació en català.

En totes les representacions hi haurà subtítols en català, castellà, anglès i francès. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, per a adults, i de 7,50 euros per a nens entre cinc i 12 anys, i majors de 65 anys. Si la compra es realitza directament a taquilla, els preus seran de 15 i 10 euros, respectivament. A més hi ha una entrada familiar, per 2 adults i dos nens, a un preu únic de 35 €.

La compra ja es pot realitzar a través del web del Patronat Municipal de Turisme, www.tarragonaturisme.cat; a les oficines municipals de Turisme, i també a les taquilles de l’Amfiteatre, dues hores abans de la representació.

El 17è Festival Internacional de Música de Tarragona tanca amb èxit

El Quartet Mèlt ha posat punt i final al festival

El 17è Festival Internacional de Música de Tarragona (FIM), organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, s’ha acomiadat aquest cap de setmana amb l’actuació de Nexus Duo i Quartet Mèlt.

El FIM ha comptat enguany amb un gran èxit de participació. Més de 2.500 espectadors han gaudit de les diferents actuacions que s’hi han dut a terme durant els deu dies de festival. A més, tres dels concerts del FIM han exhaurit totes les entrades.

Un centenar d’alumnes de Catalunya i procedents d’altres indrets de l’Estat i d’Europa també han participat als onze cursos de perfeccionament i interpretació de diversos instruments que s’han impartit al Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb motiu del FIM. En concret, s’han dut a terme classes de violí, viola, violoncel, guitarra, clarinet, flauta travessera, trompa, trombó, trompeta, tuba i cant. Els professors convidats en aquesta edició han valorat l’excel·lent organització del festival, el nivell i la qualitat dels concerts i la implicació per part dels alumnes.

El FIM 2017 ha comptat amb les actuacions de Quartet Mèlt, la Valencia Brass Band, Quartet Gerhard, David Pastor & Back to Brass, Vespres d’Arnadí amb Dani Espasa al capdavant, Marta Mathéu amb Albert Guinovart al piano i Nexus piano Duo.

La popular pallassa Pepa Plana obrirà el cicle ‘Escena Altafulla Teatre’

Un moment de la presentació de la proposta escènica

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), ha presentat aquest matí, en el mateix jaciment arqueològic, el segon cicle “Escena Altafulla Teatre”, que es va estrenar el passat estiu, i que enguany se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de juliol.

A l’acte hi ha assistit Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla; Mònica Borrell, directora del MNAT; Montse Castellarnau, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, i Anna Estrada, directora artística d’Escena Altafulla Teatre. En aquesta nova edició, es comptarà amb un total de cinc representacions que van des del teatre, passant per la dansa i la poesia.

La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha remarcat “la bona sintonia que existeix amb l’Ajuntament d’Altafulla amb qui comparteixen objectius com difondre el valor patrimonial dels Munts, i obrir el jaciment al públic i a la cultura més enllà del passat històric, i fer-ho, com a escenari de la nova creació contemporània”.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, ha destacat l’aposta ferma de l’Ajuntament en “donar a conèixer aquest valor patrimonial, moltes vegades desconegut per la ciutadania, i al mateix temps, apropar el teatre al poble”. Tant és així, que la regidora de Cultura també ha subratllat els “preus populars” de tres dels espectacles, ja que dos d’ells tenen l’entrada lliure, d’un programa amb una “qualitat artística excel·lent” amb artistes de gran prestigi com Pepa Plana o Lluís Soler.

La programació donarà el tret de sortida el divendres 28, a les 22h a la Vil·la romana dels Munts, amb l’espectacle “L’atzar”, de la pallassa Pepa Plana; seguirà el dissabte 29, a les 20h a la plaça Consolat de Mar, amb la Companyia La Maduixa, que presenta “Mulïer” (dansa sobre xanques); i a les 22h, als Munts, l’actor Lluís Soler presentarà el recital “El compte Arnau”. El darrer dia, diumenge 30, serà el torn de la Companyia Le Puant, que presentarà l’espectacle familiar “Tot sol i núvol”, al Parc Voramar, i el cicle acabarà als Munts, a les 22h, amb la interpretació de Ricard Farré i Enric Cambray “Les dones sàvies”.

Un programa de primer nivell

Per la seva banda, la directora artística, Anna Estrada, ha agraït l’aposta per la cultura tant de l’Ajuntament com del museu “en un moment en què les paraules i els fets no acompanyen, i en el cas d’Altafulla, sí que ho fan”. Estrada ha qualificat el programa “de primer nivell” amb artistes de caràcter internacional, i en aquest sentit, ha agraït especialment a l’Ajuntament per l’aposta i l’esforç per aquesta programació “per fer-la arribar a tots els públics a preus populars”.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha posat èmfasi a “l’entrada en escena d’Altafulla amb teatre de qualitat”. D’aquesta manera, Alonso ha avançat que “la voluntat sempre ha estat d’obrir les portes del valor patrimonial d’Altafulla a la ciutadania i fer-ho amb espectacles també de l’escena tradicional i contemporània”.

Les obres de teatre al carrer seran d’entrada lliure, mentre que les dels Munts tindran una entrada de 15 €. També hi haurà abonaments; per dos espectacles, 25€, i per a tres, 30€. Les entrades es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents; a www.tarracoticket.cat, als tòtems Infotactile de plaça dels Vents i plaça del Pou, i el mateix dia a taquilla a partir de les 21h.

La programació de 2017

28 JULIOL · 22H · VIL·LA ROMANA DELS MUNTS
L’ATZAR (Cia. Pepa Plana)

La vida del pallasso és dura, sí. Sort que sovint intervé l’atzar, amb el seu repertori de feliços accidents, i el pallasso acaba trobant per casualitat el que no buscava.

29 JULIOL · 22H· VIL·LA ROMANA DELS MUNTS
EL COMTE ARNAU (Lluís Soler)

Èpica, aventura, morts, sexe sacríleg, luxúria, gèlida crueltat, amor dels que fan mal, dubtes morals i quatre gotes de cinisme i humor que ens facin riure una mica per fer-ho tirar tot coll avall.

29 JULIOL · 20H · PLAÇA CONSOLAT DE MAR · GRATUÏT
MULÏER (Cia. La Maduixa Teatre)

MULÏER és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement per carrers i places.

30 JULIOL · 19H · VORAMAR · GRATUÏT
TOT SOL I NÚVOL (Cia. Le Puant)

TOT SOL… I NÚVOL barreja la ficció i la realitat. O més ben dit, transforma la realitat en ficció. Un pallasso innocent, però conscient de la situació actual, arriba per a fer passar una estona agradable.

30 JULIOL · 22H · VIL·LA ROMANA DELS MUNTS
LES DONES SÀVIES (Ricard Farré i Enric Cambray)

1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.

2016, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui dia.

Arranca amb força el Festival Internacional de Música Costa Daurada

El Festival Internacional de Música Costa Daurada Salou va obror portes dissabte amb un gran concert inaugural a la font lluminosa. El concert, a carrec de la Jove Orquesta Filharmònica de Catalunya, va reunir a una multitud de públic, ciutadans i visitants de Salou.

La JOFICAT, formada per 40 joves músics que troben en aquesta formació un espai d’aprenentatge, va interpretar de forma magistral obres de Mozart, Schubert I Tchaikovski.

Del concert cal destacar el recital que la prestigiosa violoncelista Svetlana Tovstkha va realitzar com a solista de l’orquestra. El passeig de Salou I la seva font lluminosa van vibrar amb una música clàssica de qualitat, de proximitat i adaptada a tots els públics. Amb un ple absolut, la nit inaugural va acabar amb grans aplaudiments I amb bones sensacions per als propers concerts.

Donat el suport I colaboració de l’Ajuntament de Salou, el concert va comptar amb la presència de les principals autoritats de Salou, com el seu il.lustríssim alcalde, sr. Pere Granados i la regidora de cultura Maria José Rodríguez.

El Festival Internacional de Música enceta l’últim cap de setmana de concerts a l’Auditori Diputació

El Festival Internacional de Música, organitzat per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, enceta l’últim cap de setmana de concerts a l’Auditori Diputació. Després de sis recitals, amb un gran èxit de públic, és el torn de Nexus Piano Duo, que actuarà dissabte a les 20h, i del Quartet Mèlt, que posarà punt i final a la programació de concerts del FIM 2017. Les entrades, a un preu únic de 5 euros, es poden adquirir al mateix recinte (Pere Martell, 2, de Tarragona), tot i que pel concert de diumenge ja estan exhaurides.

Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández Segarra són els integrants de Nexus piano Duo. Aquest formació oferirà un recital pianístic a quatre mans dissabte 8 de juliol a les 20.00 hores. L’endemà, diumenge, el Quartet Mèlt, conegut per l’espectacle Bestial, serà l’encarregat de tancar el FIM 2017 a l’Auditori Diputació a partir de les 20.00 hores. Aquest grup vocal oferirà un recull de cançons de diferents èpoques, des del renaixement fins a la música actual.

D’altra banda, el guitarrista i compositor Marco Smaili també oferirà aquest cap de setmana l’últim dels onze cursos de perfeccionament i interpretació d’instruments que han dut a terme diversos professionals aquests dies al Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb motiu del FIM. Un centenar d’alumnes procedents de tot l’Estat han assistit als diferents cursos sobre violí, viola, violoncel, guitarra, clarinet, flauta travessera, trompa, trombó, trompeta, tuba i cant que s’hi han realitzat.