TARRAGONA 21

Buhos i Quim Masferrer actuaran a la Festa Major dels Pallaresos

Els Pallaresos ha presentat el programa de la sevas Festa Major de Sant Salvador 2018. Del 28 de juliol al 6 d’agost el municipi tarragoní gaudirà d’activitats ben diverses i esdeveniments com el concert del popular grup Buhos. També visitarà el poble el presentador Quim Masferrer. A més a més, Els Pallaresos celebra enguany el cinquè aniversari del Ball de Diables dels Pallaresos.

Concert del grup ‘Roba Estesa’ l’any passat als Pallaresos. Foto: cedida.

Per aquest motiu, la regidoria de Festes Maite Llonch ha volgut que tant la samarreta, la portada del llibre de festes, i el barret, estiguin dedicats a aquesta entitat del municipi. Dins del programa, destaca l’aposta per recuperar actes festius com la Baixada de Carretòmines, que aquest any celebra el seu desè aniversari.

Des de l’Ajuntament també s’ha recuperat la Gran Cursa Ciclista Ajuntament dels Pallaresos, que aquest any celebra la seva 44 edició. Amb tot, els més de 50 actes programats estan pensats per a tots els públics. L’Orquestra Meravella compartirà protagonisme amb la Loca FM, així com Ítaca Band, Hey Pachucos i Swing Latino.

Imatge d’una de les activitats populars de la Festa Major 2017. Foto: cedida.

Aquest 2018 el Mossen Joan Miquel Bravo serà el pregoner de les festes, al qual s’agraeixen els serveis prestats des de l’Ajuntament. Tot plegat, més d’una setmana de tobogants gegants, cinema a la fresca, activitats infantils, correfocs, gegants o la biciletada popular per gaudir com cal la Festa Major del municipi.

Més informació i el programa complet aquí: http://ajuntamentdelspallaresos.cat/noticia/572/festa-major-sant-salvador-2018

Redacció

L’Altacústic dóna el tret de sortida amb Joan Masdéu i Olga Pes

Fotografia del grup ‘Clementina’, els quals actuaran el divendres, dia 20 de juliol, a les 21:00h. Foto: Altacústic.

L’Altacústic es un festival de música de petit format de la nova escena catalana. Un esdeveniment que es celebra al municipi d’Altafulla per cinquena vegada des de la seva creació. Artistes com Joan Masdéu, Henry and The Waiter, Clementina, Olga Pes, The Unfinished Sympathy o Harrison Ford Fiesta acaparen el cartell del festival.

Aquest any torna amb la seva cinquena edició, del 19 al 21 de juliol a partir de les 20hs, els carrers de la Vila Closa d’Altafulla s’ompliran de la millor música. Tretze concerts gratuïts de petit format ens porten una selecció dels nous valors del país, que en escenaris molt íntims, ens faran conèixer les seves cançons de molt a prop. Més informació a:
www.altacustic.cat

Redacció

‘Idil·li’, l’obra de Marià Fortuny, s’exposarà al Centre Tarraconense El Seminari de Tarragona

S’inaugura l’exposició Idil·li, una visió contemporània de l’obra de Marià Fortuny que s’ubicarà al Centre Tarraconense El Seminari. Després de l’èxit de la publicació i l’exposició al Museu del Prado, Francisco Javier Ballester Guillén, conegut artísticament com Montesol, exposarà al Centre Tarraconense El Seminari una selecció d’apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc Marià Fortuny, gairebé una trentena d’obres en les quals, amb una pinzellada ràpida i molt viva, aconsegueix una visió contemporània de l’obra de Fortuny.
L’artista Francisco Javier Ballester va nèixer a Barcelona l’any 1952. Historietista i pintor, va ser el fundador, juntament amb l’editor Juan José Fernández, de la primera revista espanyola de còmic underground Star. També va ser membre del conegut grup de dibuixants El Rollo Emmascarado molt actius en les dècades dels anys setanta i vuitanta en la vida cultural de Barcelona.

L’exposició ‘Idil·li’ s’ubicarà al Centre Tarraconense del Seminari de Tarragona.

L’any 2017 va rebre per part de José Manuel Matilla, cap de Conservació de Dibuixos i Estampes del Museo del Prado, l’encàrrec de fer un còmic inspirat en l’obra de Fortuny. El resultat serà la història d’un viatge iniciàtic de joventut als anys setanta que parteix amb dues obres de Fortuny com a inspiració: Idil·li i l’Anacoreta, amb referents culturals com «Oda a la immortalitat» de William Wordsworth, la música de David Bowie i ressons literaris de la Beat Generation. La mostra també es farà ressò d’aquesta obra amb l’exposició de 60 originals del còmic.
L’exposició es podrà visitar fins el proper dia 7 d’octubre. Durant el mes de juliol estarà oberta de les 10.00 a les 13.30 h i durant els mesos de setembre i octubre, de les 10.00 a les 13.30 h, i de les 16.30 h a les 19.30 h. El mes d’agost romandrà tancada.
Redacció

‘Relats de festa’, la nova temàtica dels XII Premis Literaris Constantí 2018

Imatge d’un moment festiu a Constantí.

Constantí obre la convocatòria dels XII Premis Literaris Constantí 2018. Un certamen que enguany es centra en els Relats de festa. Hi podran competir persones de totes les edats, des d’infants menors de 12 anys fins els adults majors de 22 anys (en la màxima categoria). Els premis comporten la publicació en obra artística del primer premi. Tambñe s’editaran els millors 40 treballs. El termini de participació es troba obert fins el 15 de novembre.

A continuació les bases dels premis:

XII Premis literaris Constantí 2018 · Relats de festa
GÈNERE: Relat (narració de ficció o realista, conte, llegenda, història de vida, crònica, diari, assaig, carta, diàleg, article…).
TEMA: Relats de festa.
LLENGÜES: Catalana o castellana.
EXTENSIÓ: Relats inèdits de 2 a 6 folis (DIN A4 a doble espai).
CATEGORIES:

1) Infants. Fins a 12 anys 2) Joves. De 13 a 16 anys. 3) Júniors. De 17 a 21 anys. 4) Adults. Des de 22 anys.

PREMIS: Obra artística al primer premi i publicació en llibre dels millors 40 treballs. TERMINI: Fins al 15 de novembre de 2018.
ADREÇA: Enviar el relat per e-mail a: premis.constanti@gmail.com
Adjuntar dades de l’autor/a: nom, adreça, telèfon, e-mail i edat.

CONSULTES DUBTES BASES: premis.constanti@gmail.com (email) o www.constanti.cat (web) CONVOCA: Silva Editorial.
COL·LABORA: Ajuntament de Constantí.
JURAT. Diversos escriptors, professors i periodistes en exercici.

EXPLICACIÓ DEL CONCURS
La festa respon a la necessitat humana de descans, de celebració, de reunió, d’alliberament, d’experimentar l’extraordinari, i es relaciona amb la recerca i la manifestació visible de la felicitat. Revesteix moltes formes: tradicionals o contemporànies, costumistes o innovadores, majors o petites, religioses, profanes, esportives, culturals, musicals, de disfresses, artístiques, de noces, onomàstiques, commemoratives, polítiques, reivindicatives, nacionals, locals, privades i d’humor.

Aquesta s’organitza amb un programa ritual o brolla de manera espontània o inesperada. Aquí, ens expressem amb tots els sentits i signes —com a persones individuals i com a societat—. Vivim temps de multiculturalitat i fusió. Els gèneres, estils i assumptes són diversos: article, carta, dietari, història personal o col·lectiva, conte, assaig curt, escena familiar, estudi de folklore, projecte, i d’altres. Els escrits poden ser inventats i/o veritables, fantàstics i/o realistes.

Redacció

La Petita Remullada i la Magí Tapa, novetats destacades de Sant Magí 2018

Els organitzadors de Sant Magí 2018 posen amb la innovadora samarreta de les festes. Foto: David Aymerich.

Gairebé 250 activitats (242) ompliran el retorn de les festes de Sant Magí. L’esdeveniment tarragoní aposta per un ampli programa després de la cancel·lació de l’any anterior degut als atemptats terroristes de Cambrils i Barcelona. Dins del programa destaca la recuperació de la Baixada de l’Aigua, l’incorporació de la Magí Tapa o la Petita Remullada. També hi haurà actuacions destacades com Ricky Martin a la TAP o Sergio Dalma al Camp de Mart. A més a més, Sant Magí distribueix per primera vegada una samarreta pròpia de les festes, fet que només succeïa amb Santa Tecla anteriorment.

Xavier González, Tècnic de festes de l’Ajuntament de Tarragona, ha assenyalat que “l’any passat va ser un Sant Magí realment trist” i, aquest any, “recuperem un Sant Magí potent”. Com per exemple la Magí Tapa, germana de l’activitat impulsada per les comparses de Carnaval a Santa Tecla (Tecla Tapa), del 17 al 19 d’agost. O la Petita Remullada, és a dir, la Remullada pels més petits. Una activitat que s’organitza també el dia 18 d’agost però, en aquest cas, a les 12 hores del mig dia. Respecte al vessant tradicional, González ha destacat que “celebrem els 25 anys de la recuperació de la Baixada de l’Aigua des del Santuari de la Brufaganya”, imatge del cartell d’aquest 2018.

Imatge de l’arribada de l’aigua de Sant Magí. Foto: Tarragona 21.

El programa de Sant Magí el complementaran moltes activitats ben diverses com les organitzades per La iMAGInada. Una entitat que, de la mà de Roger González, celebra la seva desena edició amb fins a 100 activitats programades. El Camp de Mart protagonitzarà del 14 al 19 d’agost tot tipus d’actes. Esdeveniments molt diversos, també pels més petits gràcies, paral·lelament, a la Petita iMAGInada. Per l’altre costat, també arriba la sisena edició de la Watermelon Pool. Un combinat de diversió, remullada i talls de síndria que enguany s’ubicarà a la Plaça Corsini.

Finalment, un dels plats forts musicals tornarà de la mà de l’Associació de Músics de Tarragona. En la seva 19a edició, el Festival de l’Associació de Músics de Tarragona ha programat a la Capsa de Música tarragonina fins a quatre hores de música. Talent local com per exemple el grup de música electrònica TMN o el cap de cartell Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes faran ballar els espectadors des de les 20 hores del dia 18 d’agost.

Imatge de la processó de Sant Magí al seu pas per la catedral. Foto: Tarragona 21.

Tant els actes de La iMAGInada com la Capsa de Música són totalment gratuïts i pretenen fer arribar la cultura de casa a tots els públics sigui quin sigui el seu poder adquisitiu. “La cultura l’ha de gaudir tothom”, ha expressat al respecte el director de La iMAGInada. Per acabar l’acte de presentació, la consellera de Festes Begoña Floria ha explicat que “des de l’Ajuntament seguim apostant per les festes de la ciutat”, exposant el pressupost de 80.000€ que costarà Sant Magí aquest 2018, les seves respectives activitats i, entre d’altres, la renovació del vestit de la gegantona Negrita, obra de Josep Maria Casas per recuperar el disseny original.

Pel que fa a la venda de les samarretes oficials de Sant Magí, aquestes ja es troben disponibles per 12€ (mateix preu de les samarretes de Santa Tecla) als següents locals:

– Fruites i Verdures Ton (c. Florenci Vives, 6)

– Radio Brey (pl. de la Font, 49)

– Trofeus Badía (c. Mossèn Salvador Ritort i Faus, 15)

– Casa Corderet (c. Merceria, 17)

David Aymerich

Tarragona21 sorteja cinc entrades dobles per al concert d’Elefantes a La Canonja

Cartell del concert de La Canonja

Tarragona1 sorteja cinc entrades doble per assistir al concert que Elefantes celebrarà a La Canonja el proper 4 d’agost en el marc de les Barraques del Mamut.

Hi ha temps fins al 26 de juliol per a participar-hi. Per a poder fer-ho, només cal que ens envieu un correu amb el vostre nom, un número de telèfon de fàcil contacte i una adreça de correu electrònic. Envieu-ho a aquesta adreça:

publicitat@tarragona21.cat

Formats en 1994 por Shuarma (cantant i compositor), Jordi Ramiro (baterista), Julio Cascán (baixista) i Hugo Toscano (guitarrista), Elefantes van tornar a reunir-se en 2013.

Molta sort!

Accediu a la cançó ‘Cada vez’ en aquest enllaç (Youtube).

Clàusula de consentiment

‘Amfiteatrvm’, la nova espectacular aposta turística a Tarragona

La regidora de Turisme Inma Rodríguez (dreta) al costat d’un gladiador protagonista d’Amfiteatrvm. Foto: David Aymerich.

La consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, ha presentat aquest dimarts una nova oferta per als vespres d’estiu. Del 27 de juliol al 25 d’agost es podran gaudir dues propostes cada cap de setmana, els divendres i els dissabtes. D’una banda, l’espectacle Amfiteatrvm –antic Tarragona Història Viva– permetrà a l’espectador viatjarà en el temps per veure com l’Amfiteatre es converteix en una petita Roma. Per l’altre costat, també s’organitzaran visites nocturnes a l’Amfiteatre, que inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts, produïda expressament, del primer capítol del premiat documental Ingeniería Romana.

Inma Rodríguez ha presentat la proposta amb l’equip de producció de l’espectacle i del nou documental, ha destacat l’aposta per oferir a la ciutadania i als visitants una oferta de qualitat durant els mesos d’estiu que posi en valor el patrimoni de Tarragona, la història de la ciutat i, particularment, l’Amfiteatre com a símbol turístic de la destinació. “La creació d’un producte turístic a l’Amfiteatre ajuda a posicionar Tarragona com a ciutat Patrimoni Mundial capdavantera en la reinterpretació de la història a través de la recreació en viu i de les noves tecnologies i contribueix a la consolidació d’una indústria cultural al voltant d’aquestes activitats, ja que s’ha comptat amb diferents agents del territori”.

D’esquerra a dreta: José Antonio Muñiz, Sandra López, Pep Vergé, Inma Rodríguez i Angel Arenas. Foto: David Aymerich.

La consellera ha incidit en què el pas de Tarragona Història Viva a Amfiteatrvm implica nombroses novetats, com són l’ampliació d’una a dues nits a la setmana, la conversió en un espectale de gran format amb un equip de 100 persones, la introducció d’un relat a la narrativa, l’aprofitament de les dues parts de l’arena i les millores tecnològiques a la pantalla gegant i les projeccions a l’arena.

Alhora, Rodríguez ha fet menció a la continuïtat d’alguns dels objectius ja marcats l’any passat, com aconseguir la immersió en la història de la nostra ciutat de forma accessible i atractiva per a totes les edats, de manera que el públic familiar segueixi sent el públic majoritari de l’espectacle (l’any passat ja va representar, de fet, el 85% de total) i que l’entrada assoleixi les bones xifres de la passada temporada, en què es va penjar el cartell d’entrades exhaurides en diverses sessions.

Pel que fa a les visites nocturnes, que tindran lloc de diumenge a dijous, la regidora de Turisme ha volgut destacar el caràcter innovador de la proposta, tant pel fet que és el primer cop que el públic pot visitar l’amfiteatre de nit, com pel fet que la visita inclogui un documental amb l’última tecnologia que parteix de l’exitosa sèrie Ingeniería romana, produïda per Digivision i RTVE.

Espectacle de reconstrucció històrica amb els grups Thaleia i Tarraco Ludus i amb pantalla gegant de vídeo l’any 2017.
Foto: Rafael López Monné

Pep Vergé, director artístic de la proposta, ha destacat com a molt positiu “incloure la història d’una trama personal d’un gladiador que vol venjar un amic”. Tot això en un “format de pel·lícula i un disseny d’audio innovador d’estil surround”, ha afegit Vergé al respecte. En definitiva, Amfiteatrvm és un espectacle “històric, rigurós i divertit”, ha tancat el director artístic.

Amfiteatrvm és un espectacle de gran format amb una forta aposta tecnològica

L’espectacle Amfitearvm compta amb més de 100 persones implicades, de les quals 50 sortiran a l’escenari, que aquest cop ocuparà les dues parts de l’arena. Les noves tecnologies estan integrades a Amfiteatrvm amb imatges que es projectaran en una  gran pantalla de 8m x 4,5m (10.000 lumens)  i també a l’arena (20.000 lumens), i cavalcaran d’un lloc a l’altre  amb una banda sonora envolvent.

A Amfiteatrvm veurem com neix un amfiteatre, viatjarem per l’imperi i descobrirem la història de Lupus, un gladiador disposat a lluitar per restablir una injustícia i assolir la glòria de la victòria, tot plegat amb una posada en escena important amb alta tecnologia. L’espectacle, les entrades del qual ja s’han posat a la venda aquest mateix dimarts,  tindrà lloc els divendres i dissabtes a les 22 hores, del 27 de juliol al 25 d’agost, i serà en quatre idiomes –català, castellà, francès i anglès– per arribar a tots els públics.

Fotografia de família de l’equip que ha confeccionat el nou espectacle ‘Amfiteatrvm’. Foto: David Aymerich.

Amfiteatrvm oferirà visites nocturnes amb la projecció del guardonat documental Ingeniería romana

José Antonio Muñiz, productor de Ingeniería romana, ha confessat que “és un orgull ajudar a la ciutat mantenint la rigurositat i augmentant l’entreteniment”. Finalment, Muñiz ha subratllat també “l’important increment de mitjans tecnològics”.

D’altra banda, també s’han programat visites nocturnes a l’Amfiteatre que inclouran la projecció d’una versió de 30 minuts del capítol dedicat a Tàrraco de la guardonada sèrie Ingeniería romana (Digivision-RTVE). Aquesta versió ha estat editada expressament per a l’activitat. Les visites amb projecció tindran lloc de diumenge a dijous, del 27 de juliol al 25 d’agost a les 22h (anglès) i a les 22.40h (castellà) i tindran el mateix cost que l’entrada regular a l’Amfiteatre.

Més informació:

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/amfiteatrvm

https://www.tarragonaturisme.cat/ca/visita-nocturna-lamfiteatre

David Aymerich

La Reial Societat Arqueològica i Margarida Aritzeta, creus de Sant Jordi

El Govern ha acordat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i 34 entitats que han destacat per la seva tasca i servei a Catalunya.

Entre els distingits tarragonins hi ha l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta, la historiadora de la Sènia Victòria Almuni i la filòloga i activista cultural prioratina Roser Vernet.

Pel que fa a les entitats tarragonines, el Govern ha reconegut la Reial Societat Arqueològica Tarraconense (Tarragona), l’Orfeó Reusenc (Reus), la Societat Recreativa El Centre (Llorenç del Penedès) i la Societat Cultural i Recreativa la Cumprativa (Llorenç del Penedès).

Palatchi porta l’swing a Vila-seca

Imatge d’una actuació del tenor italià

Divendres, 20 de juliol, a les 21h, l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acull el segon concert del Daurada Música Festival 2018. Després de l’èxit del primer espectacle, a càrrec del tenor Enea Scala, la soprano Maria Rey-Joly y la pianista Ana Crexells, ara és el torn per Stefano Palatchi.

Palatchi és el prototip del tenor romàntic belcantista decimonònic. Aquest artista nascut a Ragusa va estudiar amb la soprano Wilma Vernocchi, perfeccionant-se després amb el tenor Fernando Cordeiro Opa, amb qui encara continua treballant.

El seu repertori comprèn els grans rols per a tenor d’obres de Rameau, Haydn, Mozart, Mayr, Rossini, Bellini, Donizetti, Halévy, Verdi, Mascagni, Johann Strauss, Ravel i Rota.

En aquesta ocasió, canvia de registre i presenta el seu espectacle; Stefano PALATCHI in Swing, acompanyat per un quintet de músics. L’actuació està dirigida a un públic molt ample i heterogeni a qui li agrada gaudir de la bona música en directe. Palatchi fa un recorregut pels grans clàssics del jazz-swing dels més importats autors del gènere americà, de chanson française i de jazz italià, com ara Duke Ellington, George Gershwin, Johnny Mandel, Charles Trenet, Paul Anka o Fred Buscaglione.

El concert té un caire solidari, ja que part de la recaptació anirà adreçada a l’Asociación Española Contra el Cáncer.

El mític negoci tarragoní ‘El Negrito i la Negrita’ baixa la persiana

Imatge exterior de la façana del mític negoci ‘El Negrito i la Negrita’. Foto: David Aymerich.

Obert des del 1984, el pròxim mes de setembre baixa la persiana l’històrica tenda tarragonina El Negrito i la Negrita. El comerç, ubicat al  número 28 del carrer Gobernador González, deixarà el seu espai a la cantonada de la renovada Plaça Corsini el dia 30 de setembre. Un local dedicat a la ciutat de Tarragona i que, des de sempre, va ser un impulsor dels productes locals de proximitat i elements festius de Santa Tecla.

Caracteritzat per oferir productes diversos i detalls per a tots els públics, El Negrito i la Negrita tindran el comiat que es mereixen per part de tots els tarragonins. Durant el matí que s’ha fet pública la notícia, han sigut moltes les persones que s’han apropat a la tenda per poder parlar amb Assumpció Claramunt, l’ànima del negoci, i adquirir algun dels seus productes actuals.

A les 11 del matí era gairebé impossible avançar per un espai que de ben segur esgotarà tots els seus elements personals de Tarragona en els dos mesos i poc que li resten de vida.

(Seguirà ampliació)

David Aymerich

Josep Mª Buqueras aborda el tancament de la llibreria de la Rambla

La llibreria de la Rambla, poc abans del seu tancament. Foto: Tarragona21

Tinc a les mans el número 3 dels “Quaderns de l’Arxiu”, que amb el títol “La Llibreria de la Rambla (1968 – 1980)” va editar el Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, l’any 2008. Aquest any és commemorava el 40è aniversari de la creació d’aquest lloc cultural i el fons documental que tenia la llibreria va ser ingressat a l’Arxiu Històric. Aquest es compon de més de 1500 documents i el llibre era una proposta de l’itinerari iconogràfic a través de l’activitat cultural desenvolupada durant tretze anys o bé amb la seva participació i cobertura. El llibre té tres capítols temàtics: 1. L’activitat cultural sota el règim franquista; 2. El melic cultural de Tarragona i 3. La implicació política i cultural.

Coincidint amb la primavera de Praga, el dia de Sant Jordi de 1968 es crea una societat que tenia com a objectiu social estatutari el “fomentar la difusió del llibre i la promoció i estímul d’activitats artístiques i culturals” S’obre al públic amb la conferència de Joan Fuster sobre el tema “Una defensa del cos humà” i el mes següent es va inaugurar la Sala d’Art amb una exposició col·lectiva de Cuixart, Hernández Pijuan, Marcel Martí i Subirachs. La llibreria havia nascut ja, “amb fins altres que el guany”. Hi havia molt de voluntarisme i precarietat en iniciatives tendents a la creació/difusió de mitjans informatius en català. En el món literari escriptors tarragonins van deixar la seva petjada, com Josep A. Baixeras, Olga Xirinachs, Arur Bladé, Jaume Vidal, Montserrat Abelló o Ramon Comas. També els poetes J. V. Foix, Pere Quart, Vicent Andrés, Tomàs Garcés, Francesc Vallverdú . . . van passar per aquest niu cultural.

L’art era present amb artistas emergents/trencadors: Artigau, Arranz Bravo, Bartolozzi, Sergi Aguilar, Robert Llimós, Cruspinera, que estaven acompanyats dels teòrics Oriol Bohigas, Cirici-Pellicer, Corredor-Matheos, Francesc Miralles o Giralt-Miracle. L’art conceptual amb llenguatge arquitectònic ens va portar tres exposicions succesives dels arquitectes modernistes/noucentistes Jujol, Martinell i Rubió, tarragoní, vallenc i reusenc, respectivament (tardor 1976) Recordo la mostra del Grup vallenc “Un Nus” (Solé, Queralt, Cuspinera, Serafini, Segué) que van fer un “Homenatge a Catalunya” amb els següents homes, entre altres, Gaudí, Maragall, Puig Antich, Verdaguer, Espriu.

Van ser nombroses les associacions, grups i organitzacions que van utilizar el local de la llibreria com a lloc de reunió sense permís governatiu: 1. Sindicats: USTEC/CC.OO./USO, UGT, CNT; 2. Partits polítics: ERC, PSUC, Convergència Socialista de Catalunya, ORT, PT, PSC-Congrés, OIC, MC, CDC, Partit Carlí; 3. Associacions culturals: Omnium Cultural, Associació d’Espectadors de Teatre, Grup L’Espiadimonis, Grup Tarragona d’Arts Plàstics; 4. Drets cívics: Bloc Feminista de Tarragona, el col·lectiu d’homosexuals, objectors de consciencia, Justícia i Pau i 5. Educatiu: Escola d’Estiu; Xarxa d’Escoles d’Esplai i Colònies, clases de català, escoltisme.

A partir de l’any 1977, dos després de la mort del dictador, les activitats tenen un altre objectiu i caràcter, com la presentación del llibre “La ciutat i alguna gent que hi viu” de l’alcoverenc Joan Cavallé, presentat per Margarida Aritzeta, que va ser el darrer acte públic (26 de juny)
Dies enrera el profesor de literatura Jordi Llovet manifestava que “ . . . el llibre és un objecte aliè a la major part de la gent”. Aquesta és la triste realitat i que ha significat un paràmetre més per prendre la decisió, força dolorosa, de tancar la llibreria al cap de cinquanta anys del seu naixement. Trobarem a falta a tota la família Marrugat, sobretot a les Roses i els Ramon, Sr. i Jr. Moltes gràcies pels anys i les vivències que ens heu regalat. Sempre us tindrem en la memòria.

Més informació en aquest enllaç.

Josep Maria Buqueras Bach

‘Marie Chain’ i ‘Henry and The Waiter’, nous grups per l’Altacústic 2018

L’Altacústic 2018 incorpora dos nous grups a l’elenc musical que, durant els3 dies 19, 20 i 21 de juliol, omplirà de música de la vila Closa. Les dues noves incorporacions obren l’espectre d’origen dels grups participants, amb incorporacions que arriben des de Berlín i Frankfurt, gràcies a la col·laboració del festival amb la plataforma internacional Gigmit.

Les dues formacions musicals que s’afegeixen al programa són Marie Chain (Berlín) i Henry and The Waiter (Frankfurt), que actuaran -respectivament- el divendres 20 i el dissabte 21, a les 22:30 hores, a l’Escenari Església. Les dues actuacions s’afegeixen al programa d’un festival que, enguany, arriba a la 5a edició incorporant actuacions d’alguns dels artistes que han rebut més bona acollida per part del públic en ocasions precedents i també noves incorporacions que, com sempre, cerquen escoltar música de grups innovadors en racons especials i plens d’història.

Fotografia promocional de l’artista Henry and The Waiter. Foto: cedida.

Aquests són dos nous grups que s’afegeixen a la programació de l’Altacústic 2018:

Marie Chain actuarà el divendres, dia 20 de julol, a les 22:30 hores a l’Escenari Esglèsia. Chain, nascuda a Berlin, des de molt jove va caure en l’aroma de la música, el so del piano de cua i les profunditats del soul i el blues. En viatges educatius a Nova York, Londres i Barcelona, van refinar la seva barreja d’estils. Amb el pas del temps, es van afegir els teclats electrònics afilats, acabant amb els cops de coure de l’ànima, el procés de maduració. Tot depèn de la combinació correcta.

Henry and The Waiter, provinent de Frankfurt, actuarà el dissabte, dia 21 de juliol, a les 22:30 hores a l’Escenari Esglèsia també. Influït per l’interès musical de la seva família, Henrik inicia el seu viatge musical a Erfurt (Alemanya), on comença a cultivar la inclinació per a diferents gèneres musicals, des del rock fins a la música indie. 

La pràctica de diferents instruments, com el baix i el saxofon, s’uneix a la seva veu i destresa amb la guitarra i, ben aviat, els bons comentaris sobre la seva veu i la necessitat de compondre música i escriure lletres aconsegueixen que, finalment, Henrik organitzi la seva pròpia banda, que destaca per la barreja d’indie i electro pop, combinats amb guitarres, ritmes electrònics i lletres melancòliques i energètiques. El concert a Altafulla oferirà música reflexiva, però que, al mateix temps, irradia de vida.

Redacció

Vilallonga estrenarà geganta i celebrarà els 25 anys de la revista ‘El Codony’ a la Festa Major

Catell del programa de festes

Vilallonga es prepara per viure una intensa i àmplia Festa Major, en honor de Sant Abdó i Sant Senen, festes que comencen ja aquest cap de setmana.

Les festes serviran per rendir homenatge a la revista local ‘El Codony’, que celebra 25 anys de vida. Seran els seus responsnbles els que llegiran el pregó i protagonitzaran una exposició.

Així mateix, durant la festa es batejarà una geganat, consort del gegant Alfons I, mentre que la tradicional Diada Castellera presenta un plat fort: la Jove de Tarragona i la Vella de Valls.

El programa complert és el següent:

Dissabte 21

17.30 h
Pedalada Popular
Organitza: Club Ciclista de Vilallonga del Camp.
Col·labora: Ajuntament Vilallonga.
En acabar coca amb xocolata i refrigeri.
Sortida i arribada al Poliesportiu, recorregut pel terme.
A continuació
Animació infantil

DIUMENGE 22

12 h
Presentació i bateig de la nova geganta de Vilallonga del Camp, Sança de Castella. Sança de Castella i de Polònia (1154 – Sixena 1208). Reina consort d’Aragó, Princesa consort de Catalunya i comtessa consort de Barcelona (1174 – 1208). Fou esposa  el rei Alfons I de Catalunya. Apadrinada per la Colla IPM de Reus i El Pitot i la Pitota del barri de Dalt de Mont-roig.

DIJOUS 26

19.30 h
Festa Holy
Obsequi d’una bossa de pols de color als 100 primers.
Preu bossa: 1€
Es recomana vestir roba de color blanc o color clar.
Poliesportiu

DIVENDRES 27

19.30 h
Cercavila
Cercavila pels carrers de la vila amb el gegant Alfons I de Catalunya, Sança de Castella i el Minguet i els capgrossos acompanyats pels Grallers i Timbalers de la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp.
Organitza: Colla Gegantera de
Vilallonga del Camp.
Sortida i arribada: plaça de l’Església

20.30 h
La Crida
Crida a la Festa Major a càrrec de la Revista El Codony, que enguany celebra 25 anys.
Tall de carrers: trams d’accés a Plaça de l’Església des de la plaça de la Creu i carrer Major.

Plaça de l’Església
Tronada de Festa Major. A càrrec de la Pirotècnia Catalana de Vimbodí.
Plaça de l’Església

A continuació, inauguració de l’exposició: “El Codony: 25 anys relatant la crònica de Vilallonga.”
Al Museu Pere Virgili.
Carrer Pere Virgili, nº 20

22 h
Sopar de carmanyola
Vosaltres us porteu el sopar i nosaltres us posem la taula! Inscripcions a l’Ajuntament, per grups tancats. Inscripció 1€ per persona. Fins el dia 25 de juliol. La distribució a les taules s’adjudicarà segons ordre d’inscripció al sopar, i per ordre correlatiu. No es poden reservar places. Hora de finalització del sopar a les 00.30 h. Tall de carrers: carrer Gebellí (Poliesportiu) i carrer Alfons el Cast.
Carrer Alfons el Cast
24 h
Nit Jove amb:
Prole band
Vergüenza Ajen
Vergüenza Ajena Albercocks

DISSABTE 28

D’11 h a 14 h
Primer Mercat de Segona Mà. Estampació de samarretes (1€ si portes la samarreta de casa, sinó pots comprar-la a l’estand).
Plaça de l’Església
A continuació
Vermut electrònic
Durant tot el matí hi haurà venda de samarretes commemoratives del Fot-li Gasto. Tota la recaptació anirà al 20è aniversari del Fot-li Gasto.
Organitza Comissió Fot-li Gasto.
Plaça de l’Església
12 h
Guerra de l’aigua
Plaça de l’Església
19 h
Espectacle de titelles
“Les Marevelles de l’Orient” a
càrrec de la companyia Eudald
Ferré, Teatre de titelles i màscares.
Plaça de l’Església
20 h
Concert de Festa Major
A càrrec de l’Orquestra Europa.
Poliesportiu
24 h
Ball de Festa Major
A càrrec de l’Orquestra Europa.
En acabar, Dj.
Poliesportiu

DIUMENGE 29

13 h
Ofici Solemne en honor a Sant Abdon i Sant Senén. Acompanyats pel Cor Parroquial i presidida per Mossèn Joan Anton López.
Església de Sant Martí Bisbe
19 h
Diada Castellera, a càrrec de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella Xiquets del Valls.
Plaça de l’Església
23.30 h
Ball de Festa Major
A càrrec del grup Banda Sonora.
En acabar, Dj.
Poliesportiu

DILLUNS 30

11 h
Gimcana infantil
Adreçat a infants de 5 a 12
anys. Cal inscripció prèvia, del 16 al 24 de juliol, a les oficines de l’Ajuntament. La inscripció l’ha de realitzar un adult.
Plaça de l’Església
12 h
Repic de campanes. En honor als nostres patrons Sant Abdon i Sant Senén.
21 h
Sopar Popular
De la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. En el decurs de l’acte s’efectuarà el sorteig entre tots els assistents de diversos obsequis lliurats per diferents entitats i comerços. Venda de tiquets a la Cooperativa Agrícola del 16 al 23 de juliol.
Adult: 16€/ Infantil: 11€
Organitza: Delegació de Vilallonga del Camp de la Lliga contra el Càncer.
Poliesportiu
Concurs de fotografies
de la Festa Major. Participeu-hi!
Animeu-vos a participar en el concurs de fotografia de la Festa Major d’Estiu 2018. Podeu consultar les bases:
www.vilallongadelcamp.cat
Lloguer de:
Taula + 6 cadires = 18 €
Dia de venda:
23 i 24 de juliol de 18 a 19 h
Oficines de l’Ajuntament

4 AGOST

12 h
Festa Nins i Nons
Inscripcions: A les oficines de l’Ajuntament. Organitza: Associació de Jóvens de Vilallonga del Camp i Associació Cultural Embruix El Morell.
La Granja

Acte posterior

11 agost

Recreació de Vilallonga del Camp del Segle XIV al XVI
Organitza: Museu Pere Virgili
Concurs de dibuix de la Festa Major d’estiu 2018 Sant Abdon Sant Senén.

Rock i mestissatge, nous estils del Festival Sota la Palmera

Imatge promocional del grup Bemba Saoco. Foto: cedida.

El Festival Sota La Palmera, que se celebra entre el 22 de juny i el 4 d’agost a l’Espai Jove La Palmera de Tarragona, conclou la setmana amb dues nits marcades per la música rock i el mestissatge. Divendres trepitjaran l’escenari de La Palmera una de les noves promeses de la música mestissa catalana.

Bemba Saoco neixen de les cendres de 9Son i el seu apropament des del so electrònic a diferents gèneres els emparenta amb projectes com Calle 13 o Bomba Estéreo. El seu primer treball es titula Crújelo, l’ha produït Marc Parrot i promet traslladar-se al directe amb un concert ple de ball, crítica social i ritmes desenfrenats. Compartiran nit amb els tarragonins SecondTrast, que arriben amb un primer àlbum sota el braç, De dins enfora, amb aires jamaicans i la col·laboració de Xavi Ciurans de Gertrudis.

Fotografia del grup Mossen Bramit Morena i Els Morts. Foto: cedida.

Dissabte tornaran a l’Espai Jove La Palmera Mossén Bramit Morera i Els Morts, barcelonins que barregen l’estètica del terror amb una posada en escena que transcendeix els límits del concert a ritme de rock and roll, garatge, rockabilly, swing i punk. Completaran el doble cartell Els Pirats, banda germen de Los Glosters que enguany celebra el 30è aniversari del seu naixement, 30 anys dedicats al pop i la música mod.

L’accés a l’espai i als actes del festival sota la palmera és totalment lliure. La programació completa i els horaris es poden consultar al web www.tarragonajove.org.

Redacció

Jarabe de Palo omple a La Pobla amb un concert solidari i ple de grans clàssics

Tres moments del concert de Jarabe de Palo a La Pobla de Mafumet

Tres moments del concert de Jarabe de Palo a La Pobla de Mafumet

Més de 1.800 persones no es van voler perdre el concert que Jarabe de Palo va oferir dissabte a la pista poliesportiva de La Pobla de Mafumet. El públic, totalment entregat, no va parar de ballar els grans èxits del grup, des dels inicis de la seva carrera musical.

Fa més de 20 anys que ‘La Flaca’ es va col·lar al número 1 de les principals llistes musicals. Aquell “corall negre de l’Havana” és va convertir de seguida en un autèntic diamant per a Jarabe de Palo, la banda musical liderada per Pau Donés. Els èxits no van parar de succeir la formació, que en aquell mateix primer àlbum va incloure-hi altres temes com ‘El lado oscuro’ el qual, paradoxalment, els va fer brillar de nou davant la crítica musical.

Aquestes i altres cançons, com ‘Depende’, ‘Bonito’, ‘Grita’, ‘Agua’ o ‘Déjame vivir’, van sonar durant les dues hores del concert celebrat aquest dissabte a la nit. Com el seu públic, Pau Donés es va mostrar totalment entregat i emocionat durant l’espectacle que tenia finalitats solidàries, ja que la totalitat de la recaptació econòmica aconseguida amb la venda d’entrades, es destinarà a la Fundació Josep Carreras, per a la lluita contra la leucèmia.

Concert solidari

El caràcter solidari del concert bé es va merèixer unes paraules de reconeixement per part de l’alcalde del municipi pobletà, qui va pujar a l’escenari per “agrair la solidaritat dels assistents que amb la seva aportació, s’han sumat a la lluita contra aquesta malaltia”.

Abans del concert de Jarabe de Palo, també es va poder veure l’actuació de Doble Rombo, una de les darreres aparicions en el panorama del rock nacional, que està aconseguint fer-se un lloc en els cercles rockers.

Les Festes d’Estiu de La Pobla

El concert d’aquest passat dissabte s’emmarca en les Festes d’estiu del municipi, dins les quals se celebren nombroses propostes tant per a grans com per a petits. Música, esports, tradicions populars, molta diversió, aquests són alguns dels ingredients que no falten en el programa d’enguany de les festes. Entre els plats forts d’aquest 2018 destaquen també activitats de gran tradició a La Pobla, com la Paella Popular, la desfilada de moda infantil, el festival Playback, les sessions de cinema a la fresca o la celebració de la Diada de Catalunya.

En el marc d’aquestes festes i de cara al proper cap de setmana, el Casal Cultural acollirà el concert de la Jove Orquestra Intercomarcal, que tindrà lloc divendres dia 20 a les 19 h. Ja dissabte, els carrers del poble acolliran el Correfoc 10è aniversari de l’Associació Juvenil Els Set Pecats Capitals Ball de Diables, que comptarà amb la participació de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya. Després d’aquest correfoc la pista coberta acollirà de nou, una actuació musical.  En aquest cas, serà el concert CAT Rock que s’iniciarà a les 23.30 h.

La programació completa de les Festes d’Estiu de La Pobla de Mafumet està disponible a la pàgina web municipal, així com als seus perfils a les xarxes socials i a l’App femPobla.

Suspesos els concerts de Pastora Soler i d’Al McKay’s a Cambrils

Els dos primers concerts del 44è Festival Internacional de Música de Cambrils s’han suspès per problemes tècnics i logístics de l’organització, segons ha informat aquest dilluns la promotora, Concert Studio.

A causa de qüestions relatives amb l’espai, els concerts de Pastora Soler, que havia de donar el tret de sortida al festival el 26 de juliol, i d’Al McKay’s Earth, Wind & Fire, programat pel 27 de juliol, s’han hagut d’anul·lar. Així, el certamen començarà dos dies més tard del que estava previst, el 28 de juliol, amb l’actuació de Kase.O.

Els concerts suspesos no es reprogramaran. L’organització ha començat a notificar per telèfon o correu electrònic els clients que havien comprat les entrades pels concerts afectats per retornar-los els diners. La devolució s’ha començat a fer aquest dilluns i l’import se’ls reintegrarà en un termini màxim de dos dies. El festival compta amb les actuacions de conjunts com David Bisbal, Jorge Drexler, Miguel Poveda, Juanes, Sweet California, La Pegatina o Enrique Bunbury.

‘Preludi’, el nou curtmetratge del director tarragoní Adrià Guxens

El director de cinema tarragoní Adrià Guxens començarà a rodar el seu proper curtmetratge, Preludi, el 27 de juliol. El projecte és un drama i musical produït per ESCAC Films. Preludi explicarà una història molt personal sobre les prioritats: escollir entre la passió per un art o la vida més enllà d’aquest art.

“Parlem de la música clàssica, un món que no acostuma a ser molt visible, el qual volem reivindicar de la mà del nostre protagonista”, ha explicat el jove director. Guxens, en el seu dia estudiant del Conservatori de Tarragona, ha destacat que “amb aquest projecte pretenem donar projecció i reconeixement a la figura del jove músic i la música clàssica d’avui en dia”.

El jove director tarragoní Adrià Guxens.

Preludi va ser un dels 10 curtmetratges seleccionats per un Tribunal de projectes format per professionals de la indústria. La història es centra en Víctor, un violinista en el seu últim curs del Grau Superior que s’enfronta al seu recital final. “Volem que Preludi arribi al màxim número de persones, i tan lluny com sigui possible”, ha afegit Guxens al respecte.

Conseqüentment, l’equip del curtmetratge s’ha servit de la plataforma de micromecentatge Verkami per aconseguir fons suplementaris per dur a terme la producció. “Agraïm de tot cor que amics i familiars ens donin suport però, el que realment volem és aconseguir arribar a les comunitats de músics, doncs creiem que són el col·lectiu que més interès pot tenir en la nostra història”, ha afegit el cineasta tarragoní.

Per a més informació de Preludi: http://vkm.is/preludi.

Redacció

Alberto San Juan i Maria Molins, protagonistes de l’Escena Altafulla

D’esquerra a dreta: Montse Castellarnau, Mònica Borrell, Fèlix Alonso i Anna Estrada a la Vil·la Romana dels Munts. Foto: David Aymerich.

Altafulla viurà els dies 28 i 29 de juliol el festival Escena Altafulla. La tercera edició d’un esdeveniment teatral en un paratge imparable, la Vil·la Romana dels Munts. Destaquen al programa prestigioses personalitats com Maria Molins, Alberto San Juan o el dramaturg Geoff Colman. Obres diverses, per a grans i petits, així com espectacles gratuïts i classes magistrals de teatre.

Escena Altafulla és una mostra de “la capacitat que té Altafulla d’autosuperar-se i oferir arts escèniques de qualitat”, ha explicat l’alcalde del municipi, Fèlix Alonso. Unes declaracions compartides per Mònica Borrell, directora del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAC). “Enriquir en el patrimoni i activitats que aporten punts de vista és bo per a tots”, ha exposat Borrell al respecte.

Doncs l’Escena Altafulla aglutinarà la major part dels seus actes en un jaciment històric com és la Vil·la dels Munts. Un espai que acollirà obres teatrals el dissabte, dia 28, i el diumenge, dia 29 de juliol. “Les entrades es venen a Tarracoticket, l’Oficina de Turisme d’Altafulla i minuts abans de començar els espectacles, si queden localitats per vendre”, ha explicat també la regidora de Cultura, Montse Castellarnau.

Alberto San Juan (a la dreta) en un moment de la pel·lícula ‘Las Fúrias’.

Les entrades tenen un cost individual de 15 euros, 25 euros el pack de dues entrades i, si se’n compren tres, aquestes tenen un import conjunt de 30 euros (10 euros l’entrada). “Preus súper assequibles”, segons ha opinat Castellarnau. Des d’Altafulla “apostem per la música, el cinema i el teatre el teniem una mica oblidat fins ara”, ha afegit fent autocrítica la regidora del municipi.

Un Escena Altafulla molt atractiu gràcies a la direcció d’Anna Estrada, docent també de l’Institut del Teatre a Barcelona. La programació del festival és “un intent compromés d’explicar i compartir les coses que ens preocupen”, ha explicat Estrada. Tot i això, “el dia 27 es cancel·la per accions alienes al festival”. La dramaturga i directora ha alegat que per motius externs el festival començarà el dia 28, ja que les dues companyies que actuaven el primer dia, no podran assistir a Altafulla.

També “és important el paper de Geoff Colman”, ha resaltat Estrada. Un reputat coach i director d’actors que oferirà un treball d’escenes i monòlegs de Shakespeare, així com un treball sobre monòlegs de l’obra de Sara Kane els dies 28 i 29 respectivament, des de les 10:30 fins les 14:30 hores. El preu de les classes magistrals és de 25€ i es pot assistir com oient per 10€ a cada sessió.

Pel que fa a les obres de teatre, Escena Altafulla obre, el dissabte 28 a les 19 hores, amb l’obra gratuïta Llepafils. Teatre familiar dedicat als nens i com s’enfronten al menjar. I, a les 22 hores, arribarà el plat fort de la jornada. Un cabaret escrit i composat per Bàrbara Granados i la reconeguda actriu Maria Molins (Fill de Caín, El bosc).

Finalment, el diumenge 29 de juliol, es podrà gaudir de l’obra gratuïta Conseqüències, un treball irònic i alegre entre la realitat i la ficció. I, per acabar, el recital amb música, ferotge i crític de Fernando Egozcue i Alberto San Juan. “Una de les formes per treballar i donar la nostra veu és la cultura”, “Alberto San Juan ho fa molt bé parlant d’un moment molt fosc d’Espanya” en aquesta obra, ha opinat l’alcalde Alonso per tancar la presentació de l’Escena Altafulla que arriba amb força.

David Aymerich

L’històric dibuixant de còmic Montesol exposa obra al Seminari de Tarragona

Després de l’èxit de la publicació i l’exposició al Museu del Prado, Francisco Javier Ballester Guillén, conegut artísticament com Montesol, exposarà al Centre Tarraconense El Seminari una selecció d’apunts preparatoris i versions a gran format de les obres del pintor reusenc Marià Fortuny, gairebé una trentena d’obres en les quals, amb una pinzellada ràpida i molt viva, aconsegueix una visió contemporània de l’obra de Fortuny.

Francisco Javier Ballester neix a Barcelona l’any 1952. Historietista i pintor, va ser el fundador, juntament amb l’editor Juan José Fernández, de la primera revista espanyola de còmic underground ‘Star’. També va ser membre del conegut grup de dibuixants El Rollo Emmascarado molt actius en les dècades dels anys setanta i vuitanta en la vida cultural de Barcelona.

L’any 2017 va rebre per part de José Manuel Matilla, cap de Conservació de Dibuixos i Estampes del Museo del Prado, l’encàrrec de fer un còmic inspirat en l’obra de Fortuny. El resultat serà la història d’un viatge iniciàtic de joventut als anys setanta que parteix amb dues obres de Fortuny com inspiració: Idil·li i l’Anacoreta, amb referents culturals com «Oda a la immortalitat» de William Wordsworth, la música de David Bowie i ressons literaris de la Beat Generation. La mostra també es farà ressò d’aquesta obra amb l’exposició de 60 originals del còmic.

L’exposició es podrà visitar fins el proper dia 7 d’octubre. Durant el mes de juliol estarà oberta de les 10.00 a les 13.30 h i durant els mesos de setembre i octubre, de les 10.00 a les 13.30 h, i de les 16.30 h a les 19.30 h. El mes d’agost romandrà tancada.

Nits de dansa, circ i malabars a l’Espai Jove la Palmera

Imatge promocional de La Banda del Otro

Els dijous de juliol el Festival Sota la Palmera els dedica a les nits temàtiques, i aquest dijous 19 de juliol es celebra una nova edició de la Nit de la Dansa, coorganitzada entre TarragonaJove i la jove companyia La Im.perfecta Cia. Servirà per radiografiar el panorama coreogràfic local amb petits tastos de fins a quatre artistes i companyies diferents: Carla López, Judit Entrena i Anna Soler, Dansapxl Identitat de Gènere i Rol i La Im.perfecta. A més, es mostrarà el resultat del curs intensiu que al llarg d’aquesta setmana està impartint la Raquel Méndez a l’Espai Jove Kesse.

La Nit de la Dansa està precedida pel Laboratori de Lliure Moviment, una experimentació en dansa on s’ofereixen pautes i recursos dirigits a l’exploració corporal pròpia, investigant sobre el propi moviment, sense adaptar ni copiar cap pas establert i fins aconseguir la llibertat de moviment i una expressió corporal individual. Aquest espai formatiu es realitzarà des d’avui dilluns i fins el mateix dijous tarda, quan es podran apreciar part dels resultats a la mateixa Nit de la Dansa oferint la peça Calleu! ideada per Raquel Méndez.

La Nit de la Il·lustració es posposa

D’altra banda, la Nit de la Il·lustració que s’havia de celebrar el 26 de juliol, ha quedat ajornada fins a la propera temporada d’hivern per afavorir una millor coordinació amb l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i incorporar-hi el treball dels estudiants d’Il·lustració i sumar-ho al dels altres creadors de la ciutat que treballen en aquest àmbit.

En comptes de la Nit de la Il·lustració, La Palmera acollirà el 26 de juliol una Nit de Circ i Malabars programada amb la col·laboració de La Circoteca de la Cia. Passabarret de Valls i protagonitzada per La Banda del Otro. Venen de Huelva per presentar el seu últim espectacle, Yee Haw!, que barreja música i estètica western amb malabars i humor.

La programació completa i els horaris es poden consultar a www.tarragonajove.org.

El Festival Sota La Palmera és una iniciativa del Servei Municipal TarragonaJove (Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona). Aquestes activitats reben el suport i finançament del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat en el marc del projecte CONECTA 3.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies