.

Després de les visites es farà una conferència sobre com el paisatge de la serra de l’Argentera va inspirar Gaudí. Foto: Cedida

La Nit dels Museus 2024 arriba aquest dissabte 18 de maig. Com cada any, els museus de Catalunya obriran les portes durant la tarda i la nit i oferiran activitats gratuïtes per fomentar la cultura i aconseguir que noves persones s’introdueixin a les institucions culturals. Riudoms se suma un any més a aquesta iniciativa obrint la Casa Pairal d’Antoni Gaudí, on s’hi oferiran dues visites guiades: una a les sis de la tarda i l’altra a les set.

Les visites a la casa de Gaudí seran gratuïtes i duraran aproximadament una hora. D’aquesta manera, s’obre una gran oportunitat perquè totes aquelles persones que encara no han pogut trepitjar la casa on va viure l’arquitecte, puguin captar l’ambient i la vida de l’arquitecte. Podran veure de primera mà les estances per on transitava Gaudí o el taller de caldereria de la seva família.

Per poder fer l’activitat amb comoditat, les places són limitades a 30 persones per sessió. I per participar-hi, caldrà inscriure’s-hi prèviament. Es pot trobar l’enllaç a www.riudoms.cat.


Altres notícies:


El mateix dissabte 18 de maig a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí, una vegada acabades les visites, a les vuit del vespre, es farà la conferència “El lloc d’inspiració d’Antoni Gaudí a la serra de l’Argentera: entre l’arqueologia i la literatura”. Anirà a càrrec de l’arqueòloga Paula Santamaria i de Sònia Casas, autora de la novel·la “Retorn als orígens”, guanyadora del prestigiós premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2023.

Durant la xerrada s’explicarà la recerca arqueològica que ha analitzat la influència de diversos paisatges del Camp de Tarragona en l’obra de Gaudí. I com aquesta recerca ha acabat sent la font d’inspiració d’una novel·la trepidant, que té en Gaudí, Eduard Toda i els paisatges de la serra de l’Argentera alguns dels seus protagonistes.