.

L’ambient de la fira va ser especialment festiu gràcies a les actuacions musicals de Sal150 (a la foto) i Popurri Trio. Foto: Tots21

L’aparcament del Mas de l’Abeurador, a tocar del futur museu del Mammutus, ha viscut aquest dissabte una jornada intensa a la Canonja amb la seva segona Fira del Vi, una trobada on s’han donat cita set cellers, dos concerts i diverses ofertes gastronòmiques amb l’objectiu de fomentar la cultura del vi i donar a conèixer les denominacions d’origen de casa nostra.

Malgrat que la tradició vinícola del municipi és escassa i caldria buscar-la forces dècades enrere, els canongins i canongines –a més de molts visitants arribats de municipis propers, sobretot de Tarragona– han convertit en festa grossa la seva Fira del Vi, una iniciativa que va néixer ara fa un any de la col·laboració entre l’Ajuntament de la Canonja i el Celler del Pallol, un actiu establiment reusenc dedicat al món del vi.

Els cellers que han estat convidats per acompanyar la calorosa i festiva jornada han estat Bodegues Visendra i Caves Magrinyà Calaf, de la DO Tarragona; el celler Puig-Batet, de la DO Penedès; el celler Influència, de la DO Terra Alta; el celler la Conilla, de la DO Montsant; el celler Costers del Priorat, de la DO Priorat i, com a convidats especials, les Bodegas Vallobera, de la DO Rioja.


Altres notícies:


A partir de les 11 del matí la zona firal del parc del Mas de l’Abeurador, un dels futurs centres de la cultura i la festa local quan entri en funcionament el Mammutus, ha obert la seva activitat; però l’esclat de públic ha arribat a partir de dos quarts d’una del migdia, quan estava previst l’inici del primer dels concerts del dia.

Els protagonistes d’aquesta primera actuació musical de la jornada han estat el grup de rock celta Sal150, una agradable sorpresa de quilòmetre zero (part del grup és de la Canonja), que han animat a base de rock i folk amanit amb ritmes celtes de violí i acordió un calorós migdia en el qual l’ombra dels plataners del Mas de l’Abeurador s’ha mostrat una mica escassa.

Infinitament més ràpid del que pujava la temperatura ha anat augmentant també el públic congregat a la fira, el qual, en poc més d’una hora i mitja, ha acabat consumint més de 1.600 degustacions i prop de mig miler de copes.

Una de les claus de la ràpida popularitat de la fira és, precisament, que està pensada per ser popular, tal com explicava Lídia Muñoz, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Canonja. Segons Muñoz, “el nostre objectiu, en cap cas, és guanyar res amb aquesta proposta, de manera que els preus s’han intentat fer el màxim d’ajustats i facilitar que tothom en pugui gaudir”. La mateixa representant municipal considera que “del que es tracta és de fer poble i de donar a conèixer la cultura del vi”.

Després de fer curt l’any passat, enguany es van preparar 2.000 copes i 12.000 tiquets de degustació en 3.000 cartrons. Foto: Tots21

Aquest objectiu d’arribar a tots els gustos i totes les butxaques es tradueix en un sistema de venda de cartronets al preu de 10 euros, en els quals s’inclou una copa, un pitet porta copes i quatre consumicions (que poden ser de vi, de pernil o de formatge), però, a més, també es posen a la venda tiquets individuals per un sol tast al preu de 2,5 euros.

Juanjo Asensio, propietari del Celler del Pallol i coordinador de la fira, explicava que, després de l’èxit de la primera edició (l’any passat al migdia es van esgotar les copes preparades i es va fer curt de tiquets impresos), enguany s’ha optat per ampliar la comanda fins a 2.000 copes amb la imatge de la fira i s’han preparat 12.000 tiquets de degustació en 3.000 cartrons.

Vi, música i ‘food trucks’ fins la mitjanit

Amb vi i música en la recepta, la bona acceptació de l’experiència no s’entendria sense un tercer element indispensable: el menjar. En aquest cas, a més dels tastos de pernil i formatge preparats per l’organització, l’oferta es completa amb alguns grans clàssics infal·libles del menjar ràpid, com són les creps, les burgers, les salsitxes i les patates fregides… en resum, èxit assegurat! I així ha estat com els pitets porta copes de color vermell de la Canonja s’han convertit en l’uniforme recurrent del migdia canongí, tot i que, el veritable esclat de la Fira, encara havia d’arribar.

La segona part de la fira ha arrencat a mitja tarda i ja ho ha fet a bon ritme, tot i que ha estat a partir de quarts de vuit del vespre quan el recinte firal ha començat a omplir-se de gom a gom fins a l’actuació del grup de versions Popurris Trio. L’animació dels tarragonins ha fet que el ritme i el bon ambient s’hagi contagiat amb el públic durant prop de dues hores, de manera que el bon ambient i les ganes de gresca han sobreviscut encara una bona estona més fins ben passada la mitjanit.

Galeria d’imatges de la fira: