.

Mor un motorista de Vinyols en xocar contra un porc senglar

L’impacte contra un porc senglar ha provocat la mort d’un motorista a la TV-3141. Foto: ACN

Un motorista de 45 anys i veí de Vinyols i els Arcs ha mort en un xoc amb un porc senglar a la TV-3141, al terme municipal de Riudoms.

Els fets van tenir lloc dimecres a les 22.03 hores al punt quilomètric 3,4 de la via. Per causes que encara s’estan investigant, la víctima va col·lidir amb l’animal i, posteriorment, un turisme va xocar amb la moto.

Fruit del succés el conductor de la motocicleta va perdre la vida. Els dos ocupants del cotxe van resultar il·lesos. Arran de la incidència, que va tallar la via en tots dos sentits fins les 00.47 hores, es van activar set patrulles dels Mossos, dues dotacions dels Bombers i dues ambulàncies i el servei de suport psicològic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

 

Detingut per cultivar un mar de plantes de marihuana a Vinyols i robar la llum

Interior del mas on es conreava la droga. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cambrils van detenir dijous passat un home de 33 anys a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), com a presumpte autor dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació arran d’unes informacions que apuntaven que, en un mas de la població de Vinyols i els Arcs, hi havia una plantació interior de marihuana.

Davant d’aquests fets, els agents van desplaçar-se fins el lloc i van comprovar que l’immoble desprenia una forta olor a marihuana. Un cop allà, van localitzar un home que feia tasques de responsable de la plantació al qual van detenir per un delicte contra la salut pública.

Acte seguit, la policia va comprovar que el mas estava dividit en tres estances on hi havia un total de 2.637 plantes de marihuana. També van localitzar 102 focus, 102 transformadors, 64 ventiladors, 23 filtres de carboni i 8 aires condicionats.

Durant la intervenció, els mossos van observar que el detingut tenia connectada la xarxa elèctrica de manera fraudulenta per la qual cosa van avisar els operaris de la companyia subministradora per desconnectar-la.

El detingut va declarar a comissaria i va quedar en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerit.

Vinyols i els Arcs compta amb un nou element del seguici festiu

Imatge de l'apadrinament del Ruquet de Vinyols i els arcs. Foto: Cedida

Imatge de l’apadrinament del Ruquet de Vinyols i els arcs. Foto: Cedida

Vinyols i els Arcs compta amb un nou element del seguici de la Colla Gegantera que es va presentar el 26 de novembre. Després de la presentació, es va fer l’apadrinament per part de la Somereta de Falset i la Mulassa de Reus.

Tot va començar a principis de l’estiu del 2021, quan l’Òscar Fernández, president de la Colla Gegantera de Vinyols i els Arcs, va contactar amb la regidora de Cultura, la senyora Marta Aubaó, per comentar-li que els agradaria poder comptar amb un nou element per a la colla. Volien que fos un element pensat per a la canalla i, així, tota la colla participaria de les trobades i ballades de gegants: els adults amb els gegants, el Joan i la Caterina; i els petits amb aquest nou element.

La colla vinyolenca ja havia fet un pas més i havia contactat amb el Taller Avall per tal que aquests fossin els encarregats de la construcció del nou element. Evidentment, l’equip de govern va aprovar, per unanimitat, que l’Ajuntament assumiria el cost del nou element del seguici de Vinyols i els Arcs i fixaren que es presentaria per la festa major de Santa Caterina.

Així doncs, després de mesos de reunions, decisions de com seria aquest nou element, a més de visites al taller, també s’havien d’aconseguir padrins o padrines. La Regidora es va posar en contacte amb el regidor de Cultura de l’ajuntament de Reus, el senyor Daniel Recasens, que va accedir que la Mulassa de Reus en fos la padrina. Com també va contactar amb el regidor de Cultura de Falset, el senyor Joan Coll, que cedí la Somereta de Falset. Finalment, el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, el senyor Juanjo Garcia, també es va sumar a la festa de presentació i apadrinament del Ruquet català de Vinyols i els Arcs.

La presentació i l’apadrinament foren un èxit i el Ruquet de Vinyols i els Arcs ja forma part de la vida de totes les vinyolenques i els vinyolencs. D’aquesta manera, esperem que, cada vegada més, les famílies amb canalla es vinculin amb la Colla Gegantera vinyolenca que, de ben segur, els acolliran amb els braços ben oberts.

 

L’alumnat de 3r de vuit escoles de Cambrils i Vinyols interpreta la cantata ‘La llegenda de la Princesa i Sant Jordi’  

Més de 400 alumnes de 3r de primària de les set escoles de Cambrils i una escola de Vinyols han interpretat la cantata aquest matí. Fotos: Ajuntament

Més de 400 alumnes de 3r de primària de les set escoles de Cambrils i una escola de Vinyols han interpretat aquest matí la cantata “La Llegenda de la Princesa i Sant Jordi” des de les grades del Palau Municipal d’Esports de Cambrils. Els seus companys i companyes de 2n de primària, familiars i amics han omplert el pavelló per gaudir de l’espectacle.

Els nens i nenes han cantat acompanyats del seu professorat especialista de música, una orquestra formada per professorat i alumant de l’Escola Municipal de Música de Cambrils i la narració del grup del Taller de Teatre de 4t d’ESO del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.  

La Llegenda de la Princesa i Sant Jordi és una obra amb text i música de Jordi Cartañá, que s’inspira en la Llegenda de Sant Jordi que es representa a Montblanc, vila on se situa la narració. En aquesta cantata l’autor busca una llegenda renovada en la que la Princesa i el Cavaller van a trobar el Drac de forma independent, en equip, conjuntament, amb la mateixa valentia i les mateixes pors. Una llegenda en igualtat de gènere i que vol ensenyar a contrastar els fets, a comprovar per nosaltres mateixos allò que s’explica dels altres i a no jutjar-los pel que ens en puguin dir.

Aquesta és la setena edició del projecte impulsat i coordinat pel Departament d’Educació de l’Ajuntament, a través de l’Escola Municipal de Música  (EMMC).  La professora de l’Escola Municipal de Música Anna Amigó és la coordinadora del projecte. La direcció musical ha anat a càrrec de Reyes Gil i Maria del Mar González; la direcció escènica, de Rosa Òdena, i l’arranjament musical, de Marcel Pascual.

Escoles participants i mestres de música 

Cambrils (Joan Marimon)

Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (Oriol Branchart)

Guillem Fortuny (Laia Pérez)

Joan Ardèvol (Laura Zaragoza)

La Bòbila (David Dempere)

Marinada (Núria Badenas)

Mas Clariana (Albert Soro)

Santa Caterina (Lídia Massó)

Membres de l’Orquestra (professorat i alumnat de l’EMMC) 

Violí: Marcel Pascual, Francesc Sánchez, Ariadna Albesa, Alizée Aubert, Aina Blázquez,

Anna Costa, Ana Fernández, Ginane Klein, Bruno Sarasa, Carolina Zuluaga.

Viola: Albert Carbonell.

Violoncel: Enric Prats, Pau Cortiella, Jacob Sarasa.

Contrabaix: Isabel Scaturro.

Guitarra: Maria Costa.

Flauta travessera: Eva Garriga, Júlia Farré, Diana Ladrón, Sofía Sánchez, Vera Torrente.

Clarinet: Anna Amigó, Isabel Canut, Valentina Rusconi, Carmina Sánchez.

Saxo: Dídac Arcas, Marc Gil

Trompeta: Jana Martí, Jon Suances

Trombó: Ivan Babiloni, Xesca Mestre

Piano: Eladi Dalmau

Bateria: Miquel Albesa

Baix elèctric: David Dempere.

Actrius i actors del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer : Joan Andreu Ballesté, Martín Calvo, Júlia Castellví, Jan Expósito, Maria Mercado, Juan Gabriel Rajahmuda

Direcció musical: Reyes Gil i M. del Mar González, professores de l’EMMC

Arranjament musical: Marcel Pascual, professor de l’EMMC

Direcció escènica: Rosa Òdena, especialista de música d’ESO del Col·legi Vidal i Barraquer

Coordinadora del projecte: Anna Amigó, professora de l’EMMC

Redacció

 

L’equip Titan Royal-Vinyols completa el repte i assoleix la 3a posició en categoria Ambassador

La parella formada pels vinyolencs Gerard Monguió (32:00:47) i Marc Martorell (32:00:43) han fet pòdium ala categoria Ambassador accedint a la 3ra posició del rànquing, Foto: Cedida

Amb la sisena i última etapa de la carrera finalitzada el passat divendres 13 de maig, la Titan Desert 2022 tanca la seva edició més igualada. Entre els 627 participants, 18 tarragonins han participat de la dissetena edició d’aquesta competició de ciclisme de muntanya (BTT) per etapes. L’equip Titan Royal – AC Vinyols ha recorregut els més de més de 600Kms i 7.000m de desnivell pel desert del Marroc, en uns dies especialment càlids, amb màximes que han superat els 40º.

Els participants han hagut de fer front a màximes que han superat els 40º. Foto: Titan Desert

Gerard Monguió, Raul Capdevila, Antoni Vega, Alfred Bagés, Michael Fernández, Marc Martorell, Xavier Giró, Nicolás Martinez, Antoni Vallribera, Jordi Mestres, Ferran Serra, Lluis Mas, Ernesto Vallejo, Pol Nin, Juli Díaz Tutusaus , José Antonio Freitas i David Gene han completat l’aventura amb el suport mecànic del tècnic Joss Florencio. Entre els 50 primers corredors s’hi troben Xavi Giró (25:54:49) i Pol Nin (27:22:55) ocupant les posicions 33 i 49 respectivament. Els diferents corredors han assolit totes les etapes amb temporitzacions que van de les 25 a les 44 hores del total recorregut, sempre entre els primers 200 corredors. Només Ernesto Vallejo, que va patir una caiguda durant la segona etapa, ha estat baixa durant la quarta etapa per molèsties a l’esquena.

La categoria Ambassador permet donar visibilitat a la localitat que es representa en equips de dos participants que han d’anar junts durant la carrera. En aquest cas, la parella formada pels vinyolencs Gerard Monguió (32:00:47) i Marc Martorell (32:00:43) han fet pòdium accedint a la 3ra posició del rànquing, ben a prop de Lluís Mas (41:44:38) i Jordi Mestres (41:44:37) que han quedat en 5ena posició a la mateixa categoria.

La participació de l’equip Royal- AC Vinyols ha estat marcada pel suport de família i amics, i també de moltes entitats que han col·laborat amb el repte com el grup Royal Health & Fitness Clubs, l’Ajuntament i els Amics del Ciclisme de Vinyols i els Arcs, Nutrisport, els vivers Viorcam, l’Agulla serveis paisatgístics, excavacions i moviments de terra Hernández Serrano SL, el grup Volvo Reus Fleming, la companyia d’arquitectura Tigat, la xarxa de sistemes d’energia renovable Dr. Energy, el grup d’art floral Vallribera, l’establiment Hi Cambrils, la botiga especialitzada 500 Watts Cycling, o l’escola britànica The British School of Costa Daurada.

Redacció

 

Rècord de matinada gèlida a Vinyols i els Arcs en els últims 11 anys

Imatge d’arxiu de Vinyols i els Arcs.

Catalunya ha viscut una nova matinada gèlida amb mínimes d’entre -5 i -10ºC a les comarques interiors i en diverses fondalades del prelitoral. Al Segre Mitjà, els -9,7ºC a Oliola (Noguera) i els -8,8ºC a Oliana (Alt Urgell) han estat les més baixes en 5 anys, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En paral·lel, els -3,2ºC a Vinyols i els Arcs (Baix Camp) ha estat la temperatura més baixa dels últims 11 anys a la població (-3,4ºC el 24/01/2011). D’altres registres destacats –i a tocar de la costa- són els -4,8ºC de Sant Pere Pescador, els -3,8ºC de Castelló d’Empúries, els -1,6ºC a Castell d’Aro, els també -1,6ºC de Malgrat de Mar o els -1ºC de Cunit. A Girona ciutat, el termòmetre s’ha desplomat als -6,8ºC i a Lleida, a -6,3ºC.

ACN

 

7 municipis més del Baix Camp amb el sistema recollida Porta a Porta

Secomsa ha començat aquest dilluns, 10 de gener, amb el servei de recollida Porta a Porta (PaP) a set poblacions més del Baix Camp: Vilanova d’Escornalbou, l’Argentera, Botarell, l’Aleixar, Maspujols, Vinyols i els Arcs i Duesaigües. El que significa que un total de 9 pobles de la comarca funcionaran amb la recollida PaP, ja que Riudecanyes i Riudecols ja hi estan adherides des de fa uns anys, la primera des del 2014 i la segona des del 2018. Un fet que canvia el funcionament de l’empresa comarcal Secomsa a l’hora d’operar i comporta la creació de tres rutes per la recollida de residus, enlloc d’una com hi havia fins ara.

Tal com ha explicat el president de Secomsa, Antoni Abelló ‘El principal objectiu d’aquesta iniciativa és la millora de les xifres del reciclatge a la comarca i conscienciar a la població de la relació d’aquest amb l’emergència climàtica que estem vivint’.

Recollida de residus porta a porta

Amb aquest nou sistema, els veïns hauran de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent segons el calendari establert. Concretament, els envasos es recolliran els dilluns i els dijous, l’orgànica, els dimarts, la fracció de resta els divendres i els diumenges, mentre que el paper i el cartó dependrà de cada municipi. Les fraccions de paper i cartó es recolliran a primera hora del matí, i les altres durant la nit. Per altra banda, els residus tèxtils com les compreses i els bolquers es recolliran cada dia.

Cubells multiproducte, bosses compostables i àrees d’emergència tancades

Des de Secomsa s’han repartit cubells multi producte, que es podran utilitzar per a totes les fraccions i un rotllo de bosses compostables per a cada habitatge o negoci de les diferents poblacions. A més, també s’estan instal·lant uns ganxos amb xips a les façanes de les cases o establiments, que serviran per a poder identificar cada padró de brossa i en un futur aplicar el pagament per participació, pel qual Secomsa està treballant. D’aquesta manera els veïns o veïnes que no treguin el cubell que toqui no se’ls hi recollirà la brossa i se’ls hi deixarà un adhesiu per avisar-los de la importància de seguir el calendari.

A banda, les àrees d’emergència dels diferents municipis es tancaran i es monotonitzarà la seva vigilància per tal d’incentivar a la població a fer ús del PaP i reciclar bé. Tot plegat, es dur a terme amb la intenció d’augmentar la taxa de reciclatge a la comarca del Baix Camp, que ara està sobre el 40%.

Redacció

 

Mor un veí de Vinyols i els Arcs mentre treballava en una obra al camí de les Gavarres

Imatge d’arxiu d’una patrulla dels Mossos.

Agents dels Mossos d’Esquadra han rebut avís aquest matí d’un accident en una empresa de preparació de formigó del municipi de Constantí.

Els fets han ocorregut pels volts de les 07.00 hores quan un treballador de l’empresa, ubicada al camí de les Gavarres, ha alertat que s’acabava de trobar un camió tipus banyera bolcat i el cos del conductor sense vida.

Segons les primeres informacions, la tarda d’ahir la víctima hauria descarregat sorra amb el seu camió i per circumstàncies que encara s’estan investigant aquest hauria bolcat provocant-li la mort.

Al lloc dels fets s’han desplaçat diverses patrulles de Mossos d’Esquadra i un indicatiu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)

La víctima és un home de 74 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vinyols i els Arcs.

Els Mossos d’Esquadra han posat els fets en coneixement del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i del Departament d’Empresa i Treball, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

Redacció

 

Vinyols i els Arcs estrena el remodelat Casal, que ha comptat amb l’ajut de la Diputació

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va inaugurar el renovat equipament municipal, que fa més de 30 anys permet els seus veïns i veïnes gaudir d’activitats socials i culturals.. Fotos: Diputació

Vinyols i els Arcs ha estrenat aquest divendres el seu Casal Municipal, que compta amb una renovada planta baixa, soterrani i cobertes. Des de la Diputació de Tarragona s’ha redactat el projecte de l’adequació d’aquest equipament, aportant-hi també suport econòmic a través del Pla d’Acció Municipal (PAM). Amb aquest pla la Diputació dona suport als ajuntaments de la demarcació per a dotar els municipis de petits equipaments i serveis públics sostenibles i de qualitat.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat les obres realitzades al Casal Municipal de Vinyols i els Arcs, acompanyada de l’alcalde del municipi, Arnau Guasch, altres membres del consistori i dels diputats Juanjo Garcia i Camí Mendoza. Durant la seva intervenció, Noemí Llauradó ha destacat que la inauguració d’aquesta obra “ha de representar un pas endavant en la qualitat de vida dels vinyolencs i vinyolenques. Millora la comoditat i el servei a totes les persones usuàries, ja que a partir d’ara disposareu d’espais més amplis per dur-hi a terme les activitats de caire social i cultural”.

El projecte executiu que ha guiat les obres realitzades al Casal Municipal s’ha redactat des de la Diputació, amb un pressupost de 977.591,04 euros, dels quals la institució n’ha subvencionat 259.869,41 a través del Pla d’Acció Municipal. S’ha reformat la planta baixa, el soterrani i les cobertes de l’edifici destinat a sala multifuncional, adequant-ne els espais i la distribució, millorant l’acústica de la sala i reparant-ne el conjunt de cobertes.

Redacció

 

‘Viure a mitges ens mata’ a la Galeria d’Art AMill de Vinyols i els Arcs

Ahir el  centre d’Art Amill  de Vinyols i els Arcs va inaugurar  l’exposició “Viure a mitges” d’Ester Ferrando i Sebastià Martori.  Aquesta proposta s’emmarca dins del cicle  “Què ens mata?”

L’exposició ha partit d’un text creat especialment per aquesta ocasió per Sebastià Martori. L’escrit desenvolupa de manera narrativa el concepte “Viure a mitges”. Aquest text té una presencia física a la sala ja que es troba imprès en una paret de grans dimensions. Ester Ferrando s’ha basat en el text la narració de Sebastià Martori per crear una sèrie d’obres que no il·lustren el text, l’acompanyen en paral·lel desenvolupant de manera plàstica  algunes idees i sensacions de la narració. La fibra de vidre que configura  les peces i la utilització de la llum  són materials recurrents en l’obra de l’artista. Actualment també es pot veure un altre dels seus treballs a l’espai Aldtu,  en una mostra col·lectiva titulada “Territoris commutables” juntament amb obres d’Aureli Ruiz, de l’Albert Macaya i de Josep Salmeron.

A més, demà dissabte i dins del projecte “Reus espais vius”, Ester Ferrando inaugurarà una instal·lació titulada “Finestres de blaus”. Aquest treball ha estat creat simultàniament  amb el que es pot veure a la Galeria Amill i tenen diversos punts en comú.

La mostra “Viure a mitges” es pot visitar els dijous a la tarda i els dissabtes al matí fins al 30 de noviembre a la Galeria Amill de Vinyols.

Redacció

 

ArtAmill, la raresa nascuda per amor a l’art a Vinyols i els Arcs

Elena Padrell, obrint una ampolla de cava durant la inauguració de l’exposició ‘Pou de Gel’ aquest dijous passat. Foto: Tots21

Vinyols i els Arcs acolleix una d’aquelles rareses generades per l’amor a l’art. La reusenca Elena Padrell, dona de Carles Amill (mort l’any 2004), ha complementat el seu currículum cosmopolita de psiquiatra formada a urgències del novaiorquès Mont Sinaí (“si ho fas alli ja pots treballar a qualsevol lloc del món”) amb el microcosmos de fer-se càrrec d’una galeria petita en dimensions però rebosant de sorpreses al Baix Camp. En un principi ArtAmill podria semblar un implant de les petites galeries del Soho, encara que Padrell trenca aviat el globus perquè “en l’actualitat a Nova Iork predominen els grans espais d’exposició, de caràcter més comercial. Les petites van tancant i tenen moltes dificultats perquè, primer, van empènyer els artistes a marxar del Soho cap a Brooklyn i ara els fan marxar també d’allí… I sense artistes no hi ha galeries. El que tinc aquí seria més aviat una galeria-boutique. M’agrada aquest concepte”.

Padrell va tornar a Catalunya l’any 2012 i buscava un local “més que res per a emmagatzemar l’obra del Carles amb la intenció de cuidar-la. Em van ensenyar aquest local, buit després de la crisi, i el vaig agafar per convertir-lo finament en un espai de trobada” sota el paraigües d’una fundació, encarregada de la gestió i articulada al voltant d’amics i família amb la missió de fomentar totes les disciplines artístiques i garantir-ne l’accés a la gent jove. Tanmateix, i després de posar a l’aparador autors locals estrenant exposició cada mes, Padrell reconeix que acabat el període focalitzat amb gent del territori “sí que m’agradaria anar més enllà d’aquests horitzons”. El nou pas seria “treballar amb artistes internacionals aprofitant les connexions que vaig fer al seu temps. No és gent superfamosa, que tampoc els conec ni vindrien, sinó més aviat gent emergent que aporten altres idees amb altres bagatges”.

L’artista Jordi Abelló. Foto: Tots21

Padrell atén Tots21 justament durant la inauguració de l’exposició ‘Pou de Gel’, en la qual l’artista d’Alforja Jordi Abelló conjuga creacoins pròpies amb la sèrie ‘Foc de tros’ de Carles Amill. “Jo vaig fer l’inventari del seu estudi quan va morir Carles Amill. I en aquell moment esl quadres d’aquesta sèrie em van quedar gravats”, reconeix Abelló. “Aprofitant que l’Elena em va invitar a exposar aquí, vaig voler establir un diàleg d’admiració però també entre artistes” partint d’aquesta base. “He mostrat un pou de gel, que no deixa de ser una figura esfèrica igual que els focs de tros, intentant donar una visió arquitectònica en primer lloc i ressaltar també el fet que el nostre territori genera figures autòctones que han de ser valorades. L’exposició serveix per establir-ne un diàleg”.

La vigència d’Amill, segons Abelló, cal trobar-la “en la mirada al paisatge del Baix Camp. És el que sempre m’ha fascinat. Hi han coses característiques que cada cop oblidem més, com aquestes fogueres” fetes pels pagesos. “Jo vinc d’Alforja, on hi ha un pou de gel. Amb el pas del temps vaig voler fer-ne alguna cosa i el resultat va ser el de deixar caure una xarxa de pescador per fer una arquitectura en el buit, lliure, sense fonaments. Aquesta és la clau” del debat establert amb un element tan contradictori com el foc i que es pot visitar a la galeria situada a l’avinguda Catalunya número 2.

Imatge de l’interior de la galeria ArtAmill. Foto: Tots21

Fins a aquest emplaçament s’hi va desplaçar també l’alcalde d’Alforja i el diputat responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació, Juanjo García. “En els dos anys que porto de legislatura, he pogut comprovar la gran activitat cultural existent al territori tant en arts escèniques com artística. Tenir aquesta exposició aquí a Vinyols, amb un Jordi Abelló que és fill d’Alforja i que presenta en un dels vídeos el pou de gel que tenim a la nosta vila, és un motiu de gran satisfacció”. García, en tot cas, reconeix que “probablement m’ha tocat viure el pitjor període per a la cultura de la demarcació. Però estem molt contents perquè hem passat d’un pressupost de 5,6 milions d’euros destinat al Servei d’Atenció al Ciutadà, on s’engloba dins de la Diputació el departament de Cultura, a un de 7,4 milions. Això ens ha permès fer de crossa als artistes i a les arts escèniques amb una partida d’1 milió d’euros per a les empreses del món cultural. És l’única aportació similar existent des de qualsevol de les diputacions. Hem estat precursors i la gent està molt contenta perquè l’hem centrat en finançar producció. Creiem que així es genera feina i llocs de treball, que és el que interessa a hores d’ara”, conclou García.

J.S.

 

 

 

Endesa reforma una línia elèctrica per a millorar el servei a Cambrils i a Vinyols i els Arcs, al Baix Camp

S’ha renovat un cable subterrani de mitjana tensió de 166 metres longitud per a reforçar la xarxa i garantir la qualitat del subministrament a gairebé 6.000 clients dels dos municipis. Foto: Endesa

Endesa ha acabat recentment els treballs de millora i renovació tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió a 25 kV al Baix Camp amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a gairebé 6.000 clients repartits entre els municipis de Cambrils i de Vinyols i els Arcs. L’actuació ha suposat una inversió de 21.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

L’actuació ha consistit en la reforma d’un tram de línia subterrània de 166 metres de longitud a l’avinguda de la Diputació de Cambrils, a la qual s’ha substituït l’antic cablejat per un de nou, de més secció. Aquesta reforma permetrà, per tant, no només disposar d’una xarxa elèctrica més configurada per atendre possibles incidències i repartir millor, en conseqüència, les càrregues, de manera que s’optimitza el retorn del servei als clients, sinó que pel cable hi podrà passar més energia, la qual cosa representa poder aguantar eventuals puntes de consum –a l’estiu o a l’hivern, atendre el creixement vegetatiu de les respectives poblacions i donar resposta a nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

Cal subratllar que aquests treballs, malgrat la situació excepcional que viu el país arran de la pandèmia, s’ha dut a terme igualment. Endesa, en tot aquest temps, no només no han aturat la seva activitat empresarial sinó que ha prioritzat el manteniment i ha mantingut el seu pla d’inversions per tal de garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania.

Tots aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric al Camp de Tarragona, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector, alhora que dotar-les i fer-les més resilients.

Redacció

 

Detingut un home a Vinyols i els Arcs per conducció temerària i donar positiu en alcohol i drogues

Imatge d’arxiu d’una patrulla dels Mossos.

Els Mossos d’Esquadra han detingut un conductor per circular begut i de forma temerària al terme de Vinyols i els Arcs (Baix Camp). Els agents van detenir-lo divendres passat, sobre les 15.30 hores al quilòmetre 1146,8 de la N-340, a l’alçada d’aquest terme municipal, després que un turisme avancés a gran velocitat i fent ziga-zagues dos vehicles d’ordre públic dels mossos que circulaven per l’A-7 en sentit Cambrils. Es tracta d’un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus. El conductor va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària, conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i conduir sense permís per pèrdua de vigència per punts.

En el moment d’avançar-los els dos vehicles policials, l’infractor va estar a punt de col·lidir-hi en envair part del carril per on transitaven. Aleshores el conductor va accelerar per intentar fugir i no va fer cas de les indicacions dels mossos per tal que s’aturés al voral de la carretera, segons informen fonts policials.

Durant la seva fugida, el conductor va generar situacions de perill per a la resta d’usuaris de la via i també per als policies que finalment van poder aturar-lo i fer baixar el conductor el qual continuava mostrant-se desafiant i amb actitud agressiva, segons Mossos.

En notar la forta olor a alcohol i observar l’estat de l’home, el qual no vocalitzava i li costava mantenir l’equilibri, es va requerir suport a una patrulla de l’Àrea Regional de Trànsit. Els agents li van fer la prova d’alcoholèmia i el resultat va ser de 0,44 mg/l. També li van fer la prova de drogues i va donar positiu per cocaïna.

Davant d’això, els agents van detenir-lo per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, així com per conducció temerària. Així mateix, van comprovar que li constava una pèrdua del permís de conduir per vigència de punts, la cinquena en els darrers anys.

El detingut, a qui li constava un antecedent pels mateixos fets, va quedar en llibertat la mateixa tarda del passat divendres amb l’obligació de presentar-se davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus quan sigui requerit.

ACN

 

Adif adjudica la redacció del projecte per integrar el tram clausurat entre l’Hospitalet de l’Infant i PortAventura

Estat de l’antiga via del tren a Cambrils. Foto: Cedida

Adif ha adjudicat el contracte de serveis per la redacció del projecte per integrar el tram ferroviari clausurat entre l’Hospitalet de l’Infant i PortAventura als respectius municipis per on transcorre. El farà la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Everis Ingeniería i Inse Rail, per un import de 379.828,49 euros i té un termini estimat de redacció d’onze mesos. El document contemplarà actuacions de caràcter ambiental, d’adequació i millora dels drenatges i de la plataforma, així com de millora de la permeabilitat del trànsit rodat i de vianants. Es tracta de les accions que s’hauran de fer a l’espai on hi ha les vies ferroviàries un cop es desmantellin.

L’àmbit d’actuació és de 29 quilòmetres i afecta els termes municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou. Aquest projecte té el seu origen en la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) associada al corredor mediterrani, que estableix l’obligació de desmantellar tots els elements de la via. Així, Adif ja va fer un estudi sobre l’efecte barrera que la via en desús genera als municipis. El projecte que s’ha adjudicat, doncs, haurà de definir les actuacions a fer a l’espai que quedarà un cop es retirin les vies i com s’integrarà per a l’ús cívic de les poblacions.

ACN

 

Endesa reforma una línia elèctrica per a millorar el servei a Cambrils i a Vinyols i els Arcs

Els treballs han  ha suposat una inversió superior als 17.000 euros, i permeten optimitzar la seguretat de les infraestructures. Foto: Endesa

Endesa ha acabat recentment els treballs de millora de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió a 25 kV al Baix Camp amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a gairebé 6.000 clients repartits entre els municipis de Cambrils i de Vinyols i els Arcs. L’actuació ha suposat una inversió superior als 17.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

L’actuació ha consistit en la renovació tecnològica d’un tram de línia subterrània de 115 metres de longitud al nucli urbà de Cambrils, a la qual s’ha substituït l’antic cablejat per un de nou, de més secció. Aquesta reforma permetrà, per tant, no només disposar d’una xarxa elèctrica més configurada per atendre possibles incidències i repartir millor, en conseqüència, les càrregues, de manera que s’optimitza el retorn del servei als clients, sinó que pel cable hi podrà passar més energia, la qual cosa representa poder aguantar eventuals puntes de consum –a l’estiu o a l’hivern, atendre el creixement vegetatiu de les respectives poblacions i donar resposta a nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

Cal subratllar que aquests treballs, malgrat la situació excepcional que viu el país arran de la pandèmia, s’ha dut a terme igualment. Endesa, en tot aquest temps, no només no han aturat la seva activitat empresarial sinó que ha prioritzat el manteniment i ha mantingut el seu pla d’inversions per tal de garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania.

Tots aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric al Camp de Tarragona, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Redacció

 

Un accident entre tres camions i un turisme a Vinyols i els Arcs causa quatre ferits

El xoc ha implicat un tràiler, una camioneta, un camió de runa i un cotxe. Foto: Bombers

Un accident entre tres camions i un turisme a l’autovia A-7 ha provocat aquesta tarda quatre ferits a Vinyols i els Arcs (Baix Camp). El xoc ha tingut lloc a les 17.21 hores i ha implicat un tràiler, un camió de runa, que s’ha enfilat damunt la mitjana, un camió lleuger i un turisme. Els Bombers de la Generalitat hi han enviat quatre dotacions, que han hagut de fer maniobres d’assistència sanitària, han desconnectat les bateries i han netejat la calçada de la runa.

ACN

 

 

La Diputació inicia la construcció de la rotonda d’accés a Vinyols i els Arcs des de la T-314

Les obres compten amb un pressupost de 489.583 euros i es preveu que finalitzin a principis del 2021 Foto: Diputació

La Diputació de Tarragona inicia aquest dilluns les obres construcció d’una rotonda d’accés a Vinyols i els Arcs des de la T-314, just a la intersecció amb el Camí de Sant Joan. Amb aquestes obres es millorarà la mobilitat i la seguretat viària en aquest punt, tant dels usuaris que accedeixen al municipi com de la resta de vehicles que utitilitzen aquest nus viari per accedir a altres indrets.

Durant l’execució de les obres també es reforçarà i millorarà el nivell d’il·luminació necessari en aquest punt de la xarxa viària. Els treballs de construcció de la rotonda tenen un període d’execució de sis mesos i compten amb un pressupost de 489.583,29 euros.

D’altra banda, les darreres setmanes la Diputació de Tarragona també ha realitzat tasques de reforç del ferm en aquesta mateixa via que uneix Vinyols i els Arcs i Reus, concretament entre els punts quilomètrics 3,715 i 7,274, amb una inversió de 320.000 €.

Redacció

 

Roda de Berà viu el seu Carnaval més lluït

Carnaval de Roda de Berà 2020. Cedida

La disbauxa, la festa i la gresca es van apoderar de Roda de Berà per viure el Carnaval més multitudinari i lluït de la seva història.

Els primers en començar la festa, divendres al matí, van ser els petitons i petitones de la Llar d’Infants Municipal, vestits d’indis, acompanyats pels seus pares i mares, familiars i amics. S’ho van passar d’allò més bé recorrent el carrer Marinada i la plaça Catalunya, ballant i saltant, i, més tard, amb la batalla de confeti a la plaça del Mercat.

El bon temps va acompanyar, i el sol i les temperatures primaverals van ser còmplices de la rua de la platja, que per quart any va portar dissabte al matí la disbauxa a la zona costanera del municipi. La sortida va ser a la plaça Luis del Olmo, i les deu carrosses participants van recórrer el Port Esportiu fins arribar al passeig de Costa Daurada. Allà, a la plaça Sant Jaume, els hi esperava un vermut, a càrrec de l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà.

Carnaval de Roda de Berà 2020. Cedida

Gran rua de Carnaval

La gran rua de Carnaval va trencar amb totes les previsions de la regidoria de Festes, encapçalada per Teresa Ferré. I és que la d’enguany es va convertir en la més multitudinària de totes les viscudes mai al municipi, amb la participació de més de 21 carrosses. Al ritme de la música, amb assajades coreografies, cantant i ballant sota núvols de confeti, els més de 1.600 participants van recórrer l’avinguda Sant Jordi, la plaça Catalunya, el carrer Arc de Berà, l’avinguda Fèlix Martorell, el carrer Esports i el carrer Joan Carles I, fins arribar a l’Ajuntament, on els hi estaven esperant l’alcalde Pere Virgili; les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes; i el regidor Manel González.

De Roda de Berà van desfilar sis carrosses, la primera d’elles la del Rei Carnestoltes, disfressats de l’univers de Batman. De Roda no van faltar els Aladdins, ni els Duffmans retornats, 10 anys després, ara, alguns, com a pares de família, acompanyats pels seus mini-duffmans; l’associació Luz de Luna convertida en les boles de la loteria, on no hi va faltar ni el “famós calb”; o els Tintineadores, de Cosplay; i els Animats, de pòquer.

Pel que fa a la resta de municipis, quatre carrosses van venir des del Vendrell, els Carallots, l’Oasis Team, la Colla la Gresca i l’Associació Carnaval Somnis de Vendrell. Tres van arribar des de Calafell, l’Associació Popets de Calafell, el Cor Orfeó Calafellenc, i las Vecinas. Tres més van venir de Torredembarra, Eksi, Los Too Locos, i los Estrambólicos, i dues carrosses des del municipi de Lletger, de l’associació Colla Vella Carnaval, i de l’UEEP Carnaval de Lletger.

També va participar-hi una carrossa vinguda des de Banyeres del Penedès, Alma de Carnaval; una altra de l’Arboç, les Llunàtiques de l’Arboç; i finalment, una més de Santa Oliva, de l’Associació Jove Vitruvis Group.

Rua infantil

Diumenge a la tarda va tenir lloc la rua infantil, en la qual els més petits són els principals protagonistes. En aquest cas van participar-hi vuit carrosses, en un petit recorregut que els va portar per l’avinguda Fèlix Martorell, Sant Jordi, anada i tornada, pel carrer Marinada i Joan Carles I, fins el Poliesportiu Municipal, on va tenir lloc la festa infantil, la famosa batalla de confeti i un berenar amb coca i xocolata, del qual es van repartir 560 racions.

Carnaval de Roda de Berà 2020. Cedida

Enterrament del Rei Carnestoltes

La festa, però, no s’acaba aquí i els actes de Carnaval continuaran demà dimecres de Cendra, amb l’enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, organitzat pel Ball de Diables de Roda de Berà.

L’acte s’iniciarà a dos quarts de sis de la tarda a la plaça de la Sardana amb la vetlla d’en Carnestoltes, que es trobarà de cos present dins el Patronat Municipal. A continuació es durà a terme el seguici mortuori, es farà lectura del testament del Rei Carnestoltes i la crema del seu fèretre. El Ball de Diables, a més, ha convidat a tots els infants que vulguin cremar la sardina a fer-ho també.

Per finalitzar, se servirà xocolata desfeta per a tots aquells que vinguin disfressats.

Carnaval de Roda de Berà 2020. Cedida

Carnaval de Roda de Berà 2020. Cedida

 

Munten una ruta cicloturística centrada en l’oli del Baix Camp

Ruta de l’oli amb bici. Foto: Descobrir.cat

El Baix Camp estrena una ruta cicloturística centrada en l’oli. La ruta, que està senyalitzada i pensada per fer en bicicleta, passa per camins entre horts i camps d’avellaners, garrofers i oliveres. Es tracta d’un itinerari circular molt planer, de gairebé 50 quilòmetres, que recorre set municipis productors d’oli d’oliva verge extra de la DOP Siurana -Reus, Riudoms, Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp, Vilanova d’Escornalbou, Mont-roig del Camp i Cambrils. En aquestes poblacions s’hi poden visitar espais relacionats amb l’oli, com cooperatives, molins, museus i centres d’interpretació. La ruta també inclou la visita a altres llocs d’interès com els edificis modernistes de Reus o la casa nadiua de Gaudí a Riudoms, entre d’altres. El Consell Comarcal, de bracet amb els ajuntaments participants, el Consell Regulador de la DOP i l’entitat Bicicamp, impulsa aquesta activitat fins ara inexistent al territori.

La ruta, proposada des de l’entitat Bicicamp, és molt planera, amb un desnivell mínim i no excessivament llarga, ideal per a famílies. Donat que el circuit és circular es pot iniciar des d’on es vulgui. El 95% del recorregut passa per camins rurals, entre cultius del Baix Camp, i una petita part de l’itinerari s’endinsa en les poblacions, bàsicament per visitar cooperatives o edificis patrimonials.

“Ajunta un dels tresors de la comarca, que és l’oli, amb l’exercici físic i l’entorn”, ha afirmat el president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud. No es descarta ampliar aquest tipus de rutes a altres productes, elements patrimonials o entorns de la comarca. “Per exemple, dels campanars”, ha plantejat la presidenta de Bicicamp, Ester Àvila. És la primera al territori. A Catalunya n’hi ha diverses.

La creació d’aquesta ruta ha requerit la instal·lació de banderoles i plaques d’identificació del recorregut, amb un cost total d’11.500 euros que han assumit els municipis. També s’han editat 5.000 tríptics amb informació sobre la ruta, distribuïts entres les diferents entitats i ajuntaments participants en el projecte. Aquest material de difusió han anat a càrrec del Consell Comarcal del Baix Camp.

 

Diverses escoles de Tarragona arriben a la final dels mSchools Student Awards

El públic assistent, format per més de 2.000 persones, podrà descobrir propostes d'app centrades en resoldre reptes socials, econòmics i ambientals o explorar contingut multimèdia georeferenciat

El públic assistent, format per més de 2.000 persones, podrà descobrir propostes d’app centrades en resoldre reptes socials, econòmics i ambientals o explorar contingut multimèdia georeferenciat

Catorze escoles de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb una vintena de projectes, han arribat a la final del concurs mSchools Student Awards, que es disputarà el 8 de juny a la Farga de L’Hospitalet.  La jornada, que comptarà amb la participació de més de 750 alumnes de centres educatius catalans, reconeix i premia els projectes digitals desenvolupats per estudiants de primària, secundària, Batxillerat i Cicles Formatius durant el curs escolar. mSchools és un programa impulsat per Mobile World Capital Barcelona, en col·laboració amb Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i GSMA.

Entre els finalistes hi ha 14 centres escolars de Tarragona i Terres de l’Ebre: l’escola Pau Casals d’El Vendrell; Antoni Roig de Torredembarra; Abel Ferrater de La Selva del Camp; CRP de Reus; CdA de Tarragona ciutat; La Portalada (Altafulla) amb dos projectes; Santa Caterina (Vinyols i els Arcs); l’Institut de Roquetes; Cristòfol Despuig (Tortosa); Mare de Déu del Portal (Batea); La Mar de la Frau (Cambrils); Roseta Mauri de Reus amb 2 projectes;  l’Institut Campclar i el Joan Amigó (Tarragona).

El públic assistent, format per més de 2.000 persones, podrà descobrir propostes d’app centrades en resoldre reptes socials, econòmics i ambientals o explorar contingut multimèdia georeferenciat relacionat amb l’entorn més proper a les escoles. Els més joves participaran en una hackató de 90 minuts on programaran històries i animacions amb Scratch, un llenguatge lliure de programació.

Els alumnes, d’entre 6 i 18 anys, hauran de presentar el seus projectes davant d’un jurat format per experts de la indústria tecnològica i l’àmbit de l’educació i periodistes especialitzats.

En funció de la categoria, els premiats tindran l’oportunitat de presentar el seu projecte a 4YFN, la fira d’emprenedoria més important del món; participar en un programa de la prestigiosa acceleradora d’startups Founder Institute o tenir una plaça per al campus d’innovació mSchools Bootcamp.

La cerimònia de lliurament de premis comptarà amb la presència de John Hoffman, CEO i director de GSMA Ltd i Carlos Grau, CEO de Mobile World Capital Barcelona.