.

Imatge de l'apadrinament del Ruquet de Vinyols i els arcs. Foto: Cedida

Imatge de l’apadrinament del Ruquet de Vinyols i els arcs. Foto: Cedida

Vinyols i els Arcs compta amb un nou element del seguici de la Colla Gegantera que es va presentar el 26 de novembre. Després de la presentació, es va fer l’apadrinament per part de la Somereta de Falset i la Mulassa de Reus.

Tot va començar a principis de l’estiu del 2021, quan l’Òscar Fernández, president de la Colla Gegantera de Vinyols i els Arcs, va contactar amb la regidora de Cultura, la senyora Marta Aubaó, per comentar-li que els agradaria poder comptar amb un nou element per a la colla. Volien que fos un element pensat per a la canalla i, així, tota la colla participaria de les trobades i ballades de gegants: els adults amb els gegants, el Joan i la Caterina; i els petits amb aquest nou element.

La colla vinyolenca ja havia fet un pas més i havia contactat amb el Taller Avall per tal que aquests fossin els encarregats de la construcció del nou element. Evidentment, l’equip de govern va aprovar, per unanimitat, que l’Ajuntament assumiria el cost del nou element del seguici de Vinyols i els Arcs i fixaren que es presentaria per la festa major de Santa Caterina.

Així doncs, després de mesos de reunions, decisions de com seria aquest nou element, a més de visites al taller, també s’havien d’aconseguir padrins o padrines. La Regidora es va posar en contacte amb el regidor de Cultura de l’ajuntament de Reus, el senyor Daniel Recasens, que va accedir que la Mulassa de Reus en fos la padrina. Com també va contactar amb el regidor de Cultura de Falset, el senyor Joan Coll, que cedí la Somereta de Falset. Finalment, el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, el senyor Juanjo Garcia, també es va sumar a la festa de presentació i apadrinament del Ruquet català de Vinyols i els Arcs.

La presentació i l’apadrinament foren un èxit i el Ruquet de Vinyols i els Arcs ja forma part de la vida de totes les vinyolenques i els vinyolencs. D’aquesta manera, esperem que, cada vegada més, les famílies amb canalla es vinculin amb la Colla Gegantera vinyolenca que, de ben segur, els acolliran amb els braços ben oberts.