TOTS 21

S’adjudica la redacció del projecte i direcció de les obres d’ampliació de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant

Imatge dels mòduls prefabricats de l’Escola Mestral que seran substituïts pel nou aulari. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha encarregat la redacció del projecte i direcció de les obres d’ampliació de l’Escola Mestral, consistents en la creació d’un nou aulari d’educació infantil per substituir els mòduls prefabricats actuals, i de condicionament de l’entorn de l’Hospitalet de l’Infant a l’arquitecte Enric Jené Izquierdo per un import de 65.000 euros, aproximadament.

La proposta d’aquest arquitecte va ser la guanyadora del concurs de projectes que va convocar el consistori, per adjudicar aquest contracte de serveis. A aquest concurs s’hi van presentar un total de 7 propostes. En una primera fase, el jurat va seleccionar les 5 propostes-idees que van obtenir la major puntuació; i en una segona fase, la proposta guanyadora. Els quatre participants de la segona fase que no han resultat guanyadors han rebut 2.000 euros en concepte de primes.

El jurat va estar integrat per tres arquitectes en qualitat de vocals (un arquitecte nomenat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; un arquitecte proposat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’arquitecte municipal) i per una funcionària de l’Ajuntament com a secretària. La Junta de Govern Local, reunida el passat 9 de desembre, va ratificar el seu veredicte.

L’arquitecte guanyador disposarà d’un termini de 6 mesos per redactar el projecte; i posteriorment, quan l’obra ja hagi estat adjudicada, d’un termini de 15 mesos per dirigir-la.

Amb la resolució del concurs de projectes, l’Ajuntament ha fet un pas endavant més en el projecte de construcció del nou aulari. Segons es calcula, les obres podrien iniciar-se a finals de 2021 o principis de 2022, després que s’hagin licitat els treballs», ha explicat la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz.

«Volem que el nou aulari de l’Escola Mestral sigui un espai adequat per als nens i nenes de P3, P4 i P5 i que disposi de mobiliari adaptat als seus usos i necessitats. Cal tenir en compte que des de fa molts anys l’alumnat d’aquest cicle està en mòduls prefabricats. Les inversions en les escoles són competència de la Generalitat de Catalunya, però davant de la necessitat de millorar les condicions en què es troben i d’alliberar els espais que actualment ocupen per destinar-los a altres usos, l’Ajuntament va decidir assumir el cost de la creació del nou aulari», ha afegit la mateixa regidora.

Tal com consta al conveni de col·laboració que van signar l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la propietat de les obres dutes a terme en el solar de titularitat municipal serà de l’Ajuntament, que cedirà el seu ús a la Generalitat de Catalunya per a l’activitat escolar. Tot i la cessió de l’ús de l’immoble, l’Ajuntament podrà utilitzar les instal·lacions del nou aulari per programar i realitzar activitats i serveis de caràcter educatiu i assistencial fora de l’horari lectiu. De fet, l’Ajuntament ja té previst fer servir l’aula de psicomotricitat del nou edifici, que tindrà un accés independent, com a parc infantil cobert fora de l’horari escolar, per atendre una de les principals demandes de les famílies del municipi.

El pressupost estimat de l’obra és d’1,3 milions d’euros, aproximadament. Per sufragar aquesta inversió, l’Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Tarragona, en el marc del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023), amb un import de gairebé 675.000 euros.

Redacció

 

L’Ajuntament lliura la recaptació de la Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant a la Lliga contra el Càncer 

El regidor amb la presidenta de la delegació de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que hi ha al poble, Gemma Arias. Foto: Ajuntament

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Diego García, ha lliurat els diners recaptats amb la IX Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant a la presidenta de la delegació de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que hi ha al poble, Gemma Arias. Un total de 201 euros aplegats amb la inscripció d’un euro per participant que, per tercer any consecutiu, va cobrar l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament a favor d’aquesta entitat; i amb les donacions econòmiques fetes per la gent.

Cal recordar que, davant la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la COVID-19, la Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant, organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, va tenir el 2020 un format diferent a l’habitual.

Les persones participants (137 en total de les 191 que s’hi van inscriure) van poder recórrer els 3 km de la prova quan van voler, soles o en parella o amb la seva bombolla familiar, entre els dies 21 i 31 de desembre i van haver d’escanejar uns codis QR per verificar el seu pas pels diferents punts de l’itinerari. D’aquesta manera, l’Ajuntament va voler mantenir viva la tradició d’acomiadar l’any amb aquesta cursa i evitar possibles aglomeracions de gent.

Redacció

 

Set càmpings de Tarragona guardonats com els millors d’Europa

Imatge del Playa Montroig Camping Resort, un dels premiats. Foto: Cedida

En total set dels establiments que pertanyen a l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, han estat reconeguts com els millors càmpings de tot Europa per dues associacions referents al sector, l’ANWB dels Països Baixos i l’ADAC d’Alemanya. Cal destacar que cinc d’aquests càmpings han aconseguit els reconeixements de les dues associacions. Així, enguany, els premis atorgats per l’associació automobilística de referència als Països Baixos, l’ANWB, que compta amb més de 4,5 milions d’usuaris han estat per: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping & Resort Sangulí (Salou), Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit) i Càmping Stel (Roda de Berà).

Alhora, sis càmpings també han estat premiats amb el Superplätze 2021, una de les majors distincions del sector campista. Aquest guardó l’atorga la prestigiosa guia alemanya Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC), l’associació automobilística de referència a Alemanya i la més gran d’Europa amb més de 20 milions de membres. Els càmpings de la província de Tarragona reconeguts amb el Superplätze 2021 han estat: Alannia Els Prats Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Playa Montroig Camping & Resort (Mont-roig del Camp), Càmping La Torre del Sol (Mont-roig del Camp), Càmping El Templo del Sol (L’Hospitalet de l’Infant), Càmping & Resort Sangulí (Salou) i Càmping Tamarit Beach Resort (Tamarit).

Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, s’ha mostrat molt satisfet per aquests reconeixements rebuts. A més, ha afegit que «sense cap dubte el 2020 ha estat el pitjor any pel sector campista en la nostra història, però aquests premis ens confirmen que els campistes europeus segueixen confiant en la nostra destinació i, tan aviat com la pandèmia els deixi, tornaran a visitar-nos».

Per concloure, Anton ha afirmat que «segur que aquest any 2021 tampoc serà fàcil, però continuar tenint diversos càmpings guardonats, any rere any, com els millors d’Europa ens posiciona com una destinació líder, a més, farem promoció i tot el que estigui a les nostres mans per tal que puguem tenir la millor temporada que sigui possible».

Sobre l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre

L’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona, forma part de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) i representa 57 càmpings presents a tot el territori de la província.

Tarragona té una llarga i diversificada tradició campista a tota la zona; des dels càmpings de costa que s’estenen per tot el litoral tarragoní -Creixell, Torredembarra, Salou, Cambrils, Mont-roig, Terres de l’Ebre, etc.- fins als càmpings ubicats en entorns naturals de l’interior. http://www.campingstarragona.com

Redacció

 

L’Ajuntament i Cossetània Edicions publiquen un llibre sobre les dones i la repressió a Vandellòs durant el primer franquisme

Lluc Margalef amb el seu llibre. Foto: Ajuntament

‘Dones i repressió al Vandellòs del primer franquisme’ és el títol del darrer llibre que han publicat l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cossetània Edicions dins de la col·lecció ‘Les nostres arrels’ (és el número 15). Aquest llibre, del jurista i politòleg Lluc Margalef Boquera, «indaga entorn de l’opressió econòmica, política, social i les vexacions que sofriren les dones —en concret, les de Vandellòs— durant la immediata postguerra. El relat pretén explicar com el franquisme emprà el dolor, el càstig i una concepció àmplia d’enemic com a arma política», segons s’apunta en la contraportada.

En paraules de l’autor, que és veí del poble, l’obra és «una recopilació de les veus, un recull dels pensaments, un compendi dels records, que pretén transmetre, difondre i consolidar la memòria de les seves protagonistes».

Segons destaca l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en la presentació, es tracta d’un «treball formalment i metodològicament impecable quant a les fonts, l’estructura i la documentació que empra per disposar d’una anàlisi objectiva i desapassionada, enfronta la duresa de vivències i patiments encara propers, perquè no siguin esborrats per l’oblit del temps».

Amb aquesta obra de 96 pàgines, de fet, en Lluc Margalef va guanyar un accèssit al I Premi al millor Treball de Fi de Grau amb perspectiva de gènere de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona l’any 2018.

En representació de l’Ajuntament i del Consell Editorial Municipal, la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz, ha manifestat la seva satisfacció per haver tingut l’oportunitat d’editar un nou llibre d’aquest jove (l’any 2014, amb Cossetània Edicions també, va publicar Diari de Guerra d’en Magí Domènech i Martí), que «mai no ha oblidat els seus ni ha perdut l’interès per aportar més coneixement a un període tradicionalment oblidat per la historiografia contemporània». Tal com ha afegit la regidora, la voluntat de consistori era presentar públicament aquest treball al setembre de 2020: «ens hagués agradat poder presentar el llibre, tal com es mereix, durant les festes majors de Vandellòs, peròla situació sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19 no ho va permetre i, malauradament, la situació no ha millorat per poder fer-ho com voldríem».

Enllaç a la pàgina web de Cossetània Edicions

Redacció

 

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant mantindrà oberta la Piscina Municipal Coberta i les pistes de raqueta a partir del 7 de gener

Imatge dels vasos de la Piscina Municipal Coberta. Foto: Ajuntament

Tenint en compte les mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 que estaran en vigor a Catalunya a partir del proper dijous 7 de gener, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant tancarà aquest dia els gimnasos municipals i suspendrà les activitats esportives dirigides i extraescolars, fins a nova ordre.

Els vasos de la Piscina Municipal Coberta de l’ Hospitalet de l’Infant, en canvi, es mantindran oberts, amb l’aforament limitat al 30% i control d’accés, ì no s’hi permetrà fer activitats en grup, tal com marca la normativa. Per poder accedir a la piscina caldrà demanar cita prèvia, a través del telèfon 977 82 05 23. A partir de l’11 de gener, qui ho prefereixi, podrà reservar-ne una franja horària a través de l’aplicació mòbil (app) gratuïta ReservaPlay, que fins ara només es podia utilitzar per reservar les pistes de pàdel i tennis municipal. Aquesta mateixa app es podrà fer servir, igualment, per demanar cita prèvia als gimnasos municipals, quan l’Ajuntament pugui reobrir-los.

Les pistes de raqueta municipals (de pàdel, tennis i frontó) continuaran obertes també a partir del 7 de gener, perquè en aquestes instal·lacions esportives hi ha control d’accés. Igualment, se seguiran oferint els cursos de pàdel per a adults.

Redacció

 

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ofereix una app per reservar l’accés als gimnasos municipals i a la piscina coberta

Imatge dels vasos de la Piscina Municipal Coberta. Foto: Ajuntament

A partir del dilluns 11 de gener, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posarà a disposició de les persones usuàries dels gimnasos municipals i dels vasos de la Piscina Municipal Coberta una aplicació mòbil (app) per poder reservar-ne una franja horària.

L’objectiu és facilitar-los un sistema més còmode de reserva i alhora millorar-ne el servei. «D’aquesta manera, podran saber en tot moment la disponibilitat d’aquests equipaments esportius municipals i demanar cita prèvia per accedir-hi sense necessitat de desplaçar-se a les oficines de l’Àrea d’Esports o d’esperar que els atenguin la trucada», ha explicat el regidor d’Espots, Diego García.

Perquè això sigui possible, l’Ajuntament ha ampliat el servei de l’aplicació ReservaPlay, que fins ara només es podia utilitzar per reservar les pistes de pàdel i tennis municipal. A aquesta app gratuïta s’hi pot accedir a través del mòbil, la tablet i també a través de qualsevol ordinador (en aquest últim cas, via el web vandelloshospitalet.reservaplay.cat).

Cal tenir en compte que, en aquests moments, a causa de la pandèmia de la COVID-19, s’ha de concertar cita prèvia en les instal·lacions esportives tancades. En aquest tipus d’equipaments, l’aforament està limitat al 30% de la seva capacitat i hi ha d’haver un control d’accés i una bona ventilació.

Segons estableix també la Resolució SLT/3354/2020, de 19 de desembre de 2020 per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció el brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, en els establiments i equipaments tancats només estan permeses les activitats grupals que es puguin desenvolupar amb mascareta; i queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats.

Per donar-se d’alta com a persona usuària cal:

 1. Descarregar-se l’APP Reservaplay (disponible per Android i iOS).
 2. Seleccionar ‘AE Vandellòs Hospitalet’
 3. Prémer el botó ‘Registrat’t ara’
 4. Emplenar tots els camps del formulari
 5. Verificar la creació del compte
 6. Prémer ‘enviar’
 7. Esperar la teva validació i formalitzar l’abonament a esports@vandellos-hospitalet.cat.

Per formalitzar una reserva:

Prèviament cal està registrat/da a l’APP

 • Entrar a l’APP i introduir les dades d’accés. Prémer «Entrar».
 • Triar l’opció que es desitgi.

– Reserves de :

   • Vandellòs (gimnàs, pista de pàdel i pista de tennis)
   • L’Hospitalet de l’Infant (piscina coberta, gimnàs, pistes de pàdel i pista de tennis)
 • Prémer l’equipament desitjat.
 • Escollir data i franja horària i prémer Apuntar-se’’

Redacció

 

Els Reis Mags d’Orient adapten la seva visita a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a la COVID-19

Imatge d’una visita anterior dels Reis d’Orient. Foto: Ajuntament

Davant la COVID-19, els Reis Mags d’Orient prendran diverses precaucions per poder saludar, com cada any, als nens i nenes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Amb l’objectiu d’evitar les concentracions de gent i el potencial contagi del coronavirus, substituiran les tradicionals cavalcades, per unes altres activitats.

A l’Hospitalet de l’Infant, el dimarts 5 de gener, a partir de les 17 h, els Reis recorreran el màxim nombre de carrers transitables del poble amb unes carrosses, acompanyats del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant i dels Tabalers, a més de música i de llums especials. A aquest acte, organitzat per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant amb el suport de la Regidoria de Festes, se li ha anomenat «la Balconada Reial» perquè el que es pretén és precisament això, que la gent vegi l’espectacle des dels balcons de casa seva i només si no pot, des del carrer, mantenint la distància de seguretat. No hi haurà repartiment de caramels ni de regals.

«L’objectiu dels Reis Mags és evitar les concentracions de gent i per aquest motiu l’Ajuntament ha dividit el poble en 5 zones. En cadascuna d’aquestes zones, s’anunciarà l’arribada de Ses Majestats amb el nombre de ‘chupinazos’ corresponent al número de cada zona, perquè la gent estigui avisada de quan podrà sortir als balcons a veure els Reis i no hagi d’esperar-se», ha explicat el regidor de Festes, Diego García. El recorregut de les carrosses i les zones en què s’ha dividit l’Hospitalet de l’Infant es donarà a conèixer demà dimarts, 5 de gener, a través dels canals de comunicació municipals (web i xarxes socials) i també a través de la Televisió de Vandellòs.

Als nuclis d’interior del municipi, en canvi, també el dia 5 de gener, els Reis d’Orient faran el repartiment de regals a la canalla porta a porta, seguint les mesures d’higiene i de seguretat. A Vandellòs, l’AMPA Vall de Llorers ha organitzat aquest repartiment a partir de les 19.30 h, amb la col·laboració de diverses entitats del poble. A Masriudoms, la Comissió de Festes del poble l’ha programat a partir de les 18.30 h, amb el suport de la Regidoria de Festes.

A Masboquera, com ja és tradició, Ses Majestats arribaran l’endemà, el 6 de gener, a les 12 h, muntats a cavall i repartiran els regals a la canalla també porta a porta. Així ho ha organitzat la Regidoria de Festes amb la col·laboració dels veïns i veïnes del poble.

En nom dels Reis Mags d’Orient, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania.

Redacció

 

La Masia de Castelló passa del pessebre vivent al ‘Pessebre per detràs’

Imatge d’arxiu d’una edició anterior del pessebre vinent.

La pandèmia de COVID-19 no ha donat treva a la Masia de Castelló (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), que no ha pogut celebrar la XXIII edició del Pessebre dels Estels. Ara bé, des de l’Associació de la Masia de Castelló s’ha fet públic un comunicat on afirmen que «no ens hem pogut estar quiets i us hem preparat una sorpresa nadalenca: el Pessebre per detràs. Aquesta iniciativa es basa en la idea de mostrar a tothom què hi ha darrera del Pessebre dels Estels. Tothom qui ha vingut coneix les escenes però, sabeu com es van construir? com es preparen els figurants? qui hi ha al darrera de tota l’organització?»

La nota de premsa de l’entita continua afirmant que «hem volgut mostrar-vos aquesta part “de detràs” amb imatges de les escenes al llarg dels anys, com es van arreglar les cases, com s’organitza la gent… i per això us convidem a estar atents a les nostres xarxes socials a partir del 24 de desembre. Cada dia publicarem 4 o 5 vídeos (a partir de les 9 del matí i fins les 21 del vespre) amb el recorregut del pessebre, des del parking fins a la carpa de sortida. I com a colofó final, tots aquests vídeos estaran en un mapa interactiu que podreu visitar quan vulgueu. I per si no en teníem prou, tenim unes mascaretes de Castelló fantàstiques que volem regalar…».

Xarxes socials:

Associació Masia de Castelló https://www.masiacastello.cat/

Instagram: https://www.instagram.com/masiacastello/

Facebook: https://www.facebook.com/masiacastello/

Twitter: https://twitter.com/masiacastello

YouTube: https://www.youtube.com/c/masiacastello

Redacció

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lliura uns vals-regal al seu personal per gastar als establiments de restauració locals

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lliura uns vals-regal al seu personal per gastar als establiments de restauració locals. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha donat a cadascun dels seus treballadors i treballadores un val per valor de 20 euros perquè se’l puguin gastar als establiments de restauració del municipi.

Els empleats i empleades municipals podran bescanviar aquests vals-regal fins al 10 de gener de 2021 a qualsevol dels 37 bars, restaurants i establiments de menjar per emportar que hi ha a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i s’han volgut sumar a aquesta iniciativa.

Amb aquesta acció, el consistori vol donar un cop de mà al sector de la restauració local, un dels més afectats per la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19. «La nostra voluntat és promoure el consum als bars i restaurants del municipi i fomentar l’activitat econòmica», ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

Per donar suport a aquest sector, l’Ajuntament també ha adoptat altres mesures, com ajudar als restauradors locals a incorporar-se a la plataforma Hospi-Eat, una app que serveix per demanar menjar per emportar a diversos establiments del municipi; i suspendre la taxa de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires, amb finalitat lucrativa, durant l’exercici 2020. Igualment, el consistori ha impulsat campanyes de comunicació i sensibilització a través de les seves xarxes socials amb l’objectiu de donar-los visibilitat i ha donat als negocis locals que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus a sumar-se a la campanya «Fes-la rodar».

Als establiments adherits a aquesta campanya per fomentar el teixit empresarial local és on, fins al 20 de desembre, un miler de veïns i veïnes del municipi poden gastar les targetes moneder que els ha lliurat l’Ajuntament.

Redacció

 

S’adjudica la redacció del projecte de construcció de la residència de gent gran de l’Hospitalet de l’Infant i la direcció de l’obra

Espai on es preveu ubicar la futura residència. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha encarregat la redacció del projecte de construcció de la residència per a la gent gran i de condicionament de l’entorn a l’Hospitalet de l’Infant i la posterior direcció d’obra a l’arquitecte Santiago Vives Sanfeliu per un import de 134.000 euros, aproximadament.

La proposta d’aquest arquitecte va ser la guanyadora del concurs de projectes que va convocar el consistori, per adjudicar aquest contracte de serveis. A aquest concurs s’hi van presentar un total de 26 propostes. En una primera fase, el jurat va seleccionar les 5 propostes-idees que van obtenir la major puntuació; i en una segona fase, la proposta guanyadora. Els quatre participants de la segona fase que no han resultat guanyadors han rebut 2.000 euros en concepte de premis.

El jurat va estar integrat per tres arquitectes en qualitat de vocals (una arquitecta nomenada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; un arquitecte proposat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’arquitecte municipal, ) i per una funcionària de l’Ajuntament com a secretària. La Junta de Govern Local, reunida el passat 10 de novembre, va ratificar el seu veredicte.

L’arquitecte guanyador disposarà d’un termini de 8 mesos per redactar el projecte bàsic i executiu de la residència de gent gran de l’Hospitalet de l’Infant; i posteriorment, quan l’obra ja hagi estat adjudicada, d’un termini de 18 mesos per dirigir-la.

«Amb la resolució del concurs de projectes, hem fet un pas endavant més en el projecte de construcció de la nova residència per a la gent gran, que és llarg i complex. Segons es calcula, les obres de construcció d’aquest nou equipament públic municipal podrien iniciar-se a finals de 2021 o principis de 2022, després que s’hagin licitat els treballs», ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

El pressupost estimat de l’obra és de gairebé 2.400.000 euros. Per sufragar aquesta inversió, l’Ajuntament ha demanat el cofinançament al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, que correspon a un import de gairebé 381.000 euros.

La nova residència, per a 40 places, haurà de disposar de l’espai adequat per oferir tot el ventall de serveis que li corresponen. La superfície construïda màxima no podrà sobrepassar de 1.750 m2.

L’àmbit en què s’ubicarà es troba a l’interior de l’illa d’equipaments públics municipals, darrere del centre de dia i el Casal d’Avis i del CAP de l’Hospitalet de l’Infant, davant del carrer Ramon Berenguer IV, núm.5.

La Regidoria de Turisme reconeix els autors de les imatges del calendari de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant 2021

Els autors i autores de les fotografies del calendari de l’Ajuntament de 2021 que van poder assistir a l’acte de reconeixement. Foto: Ajuntament

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, María José Gómez, va rebre ahir dimecres, 15 de desembre, als autors i autores de les imatges del calendari de 2021 que ha editat el consistori. Aquestes fotografies han estat les més votades cada mes de 2020 pels seguidors de Facebook i Instagram de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

Cada mes, l’equip tècnic de la Regidoria de Turisme va escollir tres imatges del municipi que havien estat publicades a Instagram, perquè els gairebé 14.000 seguidors de la pàgina de Facebook de Turisme i els prop de 6.000 seguidors de l’Instagram poguessin votar quina havia de ser la foto del mes. La fotografia del desembre, en canvi, és la guanyadora del IV Concurs d’Instagram del Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló, que l’any passat va convocar la mateixa regidoria. Com que enguany no es podrà celebrarà el Pessebre, a causa de la pandèmia de la COVID-19, la fotografia del mes de desembre del calendari de l’Ajuntament de 2022 serà la imatge més votada aquest mes de desembre al Facebook i a l’Instagram de Turisme l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

En l’ acte de reconeixement celebrat a l’Oficina de Turisme, la regidora María José Gómez va agrair als guanyadors del concurs la seva participació en aquesta iniciativa i la seva contribució a donar a conèixer els atractius del municipi; i també va felicitar-los per bellesa i la qualitat de les imatges captades.

Com a obsequi, els igers guanyadors van rebre un lot de productes locals i de marxandatge de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors; i una còpia del calendari en què apareixen les seves fotografies.

Redacció

 

La cursa solidària de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant, enguany amb un format diferent per la Covid-19

Imatge del recorregut de la cursa. Foto: Ajuntament

Davant la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia de la COVID-19, la Cursa de Sant Silvestre de l’Hospitalet de l’Infant, organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament, tindrà aquest 2020 un format diferent a l’habitual.

«Amb la voluntat de mantenir viva la tradició d’acomiadar l’any amb aquesta prova i evitar possibles aglomeracions de gent, l’Ajuntament proposa als veïns i veïnes del municipi fer-la soles, en parella o amb la seva bombolla familiar, entre el 21 i 31 de desembre, el dia i l’hora que vulguin, respectant, en qualsevol cas, les mesures de seguretat sanitàries pel coronavirus establertes per les autoritats competents», ha precisat el regidor d’Esports, Diego García.

Com els tres anys anteriors, la inscripció a aquesta 9a edició de la cursa costa 1 euro per participant i la quantitat recaptada es destinarà íntegrament a la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

En aquesta competició, hi podran prendre part totes les categories, caminant o corrent. El recorregut serà de 3 km i tindrà el seu punt de sortida i d’arribada a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. Durant l’itinerari, les persones participants trobaran diversos codis QR que hauran d’escanejar per verificar el seu pas pels diferents punts.

A diferència dels altres anys, en aquesta ocasió no hi haurà trofeus per als primers i primeres classificades. El que sí que hi haurà serà un sorteig de premis entre totes les persones participants.

Qui estigui interessat a prendre part en aquesta cursa, s’hi pot apuntar del 14 al 20 de desembre, per Internet, a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Només ha d’emplenar un formulari i passar a recollir el dorsal i pagar l’euro d’inscripció a la Piscina Municipal Coberta (un cop emplenat el formulari, rebrà les instruccions pertinents).

L’Àrea d’Esports anima el veïnat a ésser part d’aquesta edició especial de la Cursa de Sant Silvestre i a enviar fotografies de la seva participació en aquesta a l’adreça de correu electrònic esports@vandellos-hospitalet.cat. L’Ajuntament compartirà posteriorment aquestes imatges a la seva pàgina de Facebook perquè les persones protagonistes d’aquesta iniciativa solidària en tinguin un record.

Aquí podeu emplenar el formulari d’inscripció

Redacció

 

Un miler de targetes moneder ‘roden’ pel municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d’una veïns comprant amb la targeta moneder a un dels establiments adherits a la campanya ‘Fes-la rodar’. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha lliurat un miler de targetes moneder. Això significa que més de 3.400 veïns i veïns de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un 52,5% de la població, s’estan beneficiant o s’han beneficiat ja d’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial local.

El 20 de desembre és la data límit que aquestes persones tenen per gastar les targetes, amb què el consistori subvenciona la compra de béns i serveis de la ciutadania, als negocis locals que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus i que s’han adherit a la campanya «Fes-la rodar» (59 establiments en total).

Del miler de targetes atorgades a les persones físiques i famílies del municipi que complien els requisits establerts a les bases d’aquests nous ajuts, el 84% són ‘Targetes Consum 100% Plus’, per a llars que superen els valors de renda fixats, i tenen un saldo d’entre 50 i 160 euros. Amb aquestes targetes, les persones beneficiàries d’aquest ajut només han de pagar el 50% de l’import dels productes o serveis que comprin. De l’altre 50% se’n fa càrrec l’Ajuntament.

L’altre 16% són ‘Targetes Consum 100%’, per a llars municipals que estan en els límits de renda establerts en les bases reguladores de la subvenció, i tenen un saldo que oscil·la entre els 100 i els 320 euros, a bescanviar íntegrament.

L’Ajuntament recorda a la ciutadania que, un cop finalitzi aquesta campanya, haurà de conservar la targeta moneder per a possibles futures subvencions. En cas de pèrdua, caldrà demanar un duplicat que tindrà un cost de 10 euros.

Més informació, en la pàgina web d’IDETSA: www.idetsa.cat

Redacció

 

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant implanta un nou servei de comunicació d’incidències a través d’una app mòbil

A partir del proper dilluns 14 de desembre, els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposaran del servei Línea Verde. A través d’aquest nou canal de comunicació directe, podran posar en coneixement del consistori aquells desperfectes que detectin al municipi. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l’Ajuntament pretén conèixer les necessitats del municipi i poder donar solució així a les qüestions comunicades.

Per poder utilitzar aquest nou servei cal descarregar-se l’aplicació per a mòbil (app) Línea Verde. Per a això, la persona usuària ha d’accedir a Google Play o APP Store, en funció de la tecnologia emprada en el seu Smartphone (Android / iOS). Un cop localitzada, s’ha de fer la descàrrega de manera gratuïta. A partir d’aquest moment, s’ha de seleccionar el municipi sobre el qual es vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

Per comunicar una incidència, només cal clicar sobre el botó «Nova Incidència». Un desplegable amb les diferents tipologies d’incidències apareix en pantalla. La persona usuària selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. Automàticament, l’app detecta les coordenades exactes en què s’ubica el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i una observació sobre la mateixa. Ja només queda pitjar el botó d’enviar. Un cop enviada, el personal de l’Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d’aleshores, s’inicien els tràmits per solucionar la incidència detectada. El ciutadà o ciutadana, al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produeixi un canvi en l’estat de la mateixa.

A través de Línea Verde, l’usuari o usuària també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. Només ha de seleccionar l’opció de «Fes la teva consulta». En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d’un equip d’experts en la matèria de manera completament gratuïta.

Al servei Línea Verde també s’hi pot accedir a través del domini www.liniaverdavandellos-hospitalet.cat. A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, la persona usuària disposa d’un ampli contingut de consulta mediambiental (guia de bones pràctiques, consells, recursos d’educació ambiental, informació pròpia del municipi, etc).

Línea Verde també ofereix els seus serveis a través de contacte telefònic al número 902 193 768 en horari de 8.00 hores a 17.00 hores (cost de la trucada 0,07 € / min).

Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta eina és l’enviament de comunicacions informatives per part de l’Ajuntament als ciutadans i ciutadanes que així ho desitgin. D’aquesta manera, a més d’implantar un canal per resoldre incidències de manteniment al municipi també pot fer arribar la informació de servei públic com notícies, avisos i l’agenda d’actes organitzats al municipi. Les persones usuàries també poden consultar els principals punts d’interès que es localitzin al municipi i informació rellevant sobre el mateix (es dona accés al web del consistori i de Turisme, als telèfons d’interès, etc.).

L’alcalde, Alfons Garcia, anima al veïnat a utilitzar el servei de Línea Verda, «un canal de comunicació immediat amb què els ciutadans i ciutadanes podran estar informades en temps real i participar activament en la millora del municipi», segons ha dit.

Redacció

 

El Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant es tornarà a celebrar aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana se celebrarà novament el Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant. Estarà obert al públic dissabte, 12 de desembre, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h; i diumenge, 13 de desembre, de 10 a 14 h, a la Plaça Catalunya. Com els dies 27, 28 i 29 de novembre, en aquest espai hi haurà una quinzena de parades del municipi, ubicades en casetes de fusta amb decoració nadalenca. En aquestes parades, els veïns i veïnes podran comprar flors, articles de decoració i d’il·luminació de Nadal, parament per a la llar, roba, vins i licors, formatges i altres productes locals.

«L’Ajuntament ha tornat a organitzar el Mercat de Nadal per satisfer la demanda dels comerciants que hi van participar fa un parell de setmanes i que volien repetir l’experiència. Ens va semblar una bona idea, perquè els objectius de l’Ajuntament són promocionar els comerços i els productes agroalimentaris locals i fomentar el consum, per reactivar l’economia del municipi i donar suport a uns sectors afectats per la crisi sanitària provocada pel coronavirus», ha explicat la regidora de Comerç, María José Gómez, tot recordant que, com en l’altra ocasió, hi haurà mesures de seguretat per evitar els contagis de la COVID-19.

De fet, per organitzar el Mercat de Nadal, el consistori ha tingut en compte les mesures establertes en el Pla sectorial de fires-mercats de Nadal per la COVID-19 aprovat pel Comitè Tècnic del Pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Així doncs, tal com figura en aquest document, la distribució i distància entre parades haurà de ser la que permeti una distància física d’1,5 m entre persones, hi haurà control de l’aforament, que estarà limitat al 30%; sestabliran diferents recorreguts senyalitzats al terra perquè les persones usuàries no s’entrecreuin i per evitar també aglomeracions; i es posarà a disposició de les persones venedores i de les visitants gel hidroalcohòlic.

També s’hi adoptaran les mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques del Mercat, on l’ús de la mascareta serà obligatori tant per al personal de l’organització, de les parades com per a la clientela ( a partir dels 6 anys).

Com a novetat, l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors sortejarà 300 euros en premis i vals per cada compra feta durant el cap de setmana a les parades de l’Associació.

Redacció

 

Nou mapping nadalenc a l’Hospitalet de l’Infant

Sessió de gravació de l’alumnat. Foto: Ajuntament

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va encarregar un nou mapping de temàtica nadalenca a TKLab, el grup d’investigació de l’Associació Cultural Telenoika, de Barcelona, que està especialitzada en aquest tipus d’animacions en 3D.

El vídeo mapping és una tècnica de projecció de vídeo sobre tot tipus de suports amb què es crea el contingut audiovisual per ser adaptat a la forma d’una superfície estàtica, per fer que aquesta cobri vida (en aquest cas, l’Hospital del Coll de Balaguer). Els protagonistes d’aquest espectacle audiovisual que des de l’any 2015 es projecta a la Plaça Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, sobre la façana d’aquest conjunt monumental del s.XIV, són aquest 2020, com cada any, l’alumnat de P5 de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs.

A aquesta seixantena de nens i nenes, l’equip de TKLab els va gravar el mes de novembre, al plató de la Televisió de Vandellòs, amb la tècnica del Chroma Key, per simular la seva participació en les diferents escenes típiques del Nadal al municipi.

Aquests professionals han combinat els vídeos dels infants amb infografies, imatges 3D i altres tècniques d’animació digitals i hi han afegit música i sons. «Enguany, com a novetat, hem demanat a l’equip encarregat del nou muntatge que hi apareguin les figures festives del municipi, per reforçar els vincles identitaris: l’Home dels Nassos, els gegants de l’Hospitalet, el gegantó Frare Celestí, el Cavallet de Mar, els Capgrossos i lo Boc de Vandellòs», ha destacat la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz.

Pel que fa a la música, el nou mapping inclou nadales tradicionals catalanes, com ara «El cant dels ocells» i «Desembre congelat», interpretades per la soprano Olga Miracle i arranjades pel pianista i compositor Jordi Tomàs, segons ha explicat la coordinadora de Telenoika, Pamela Gallo.

L’espectacle té una durada d’uns 8 minuts i s’estrenarà el divendres 11 de desembre. Es podrà veure durant tot el Nadal (els dies 11, 12, 16, 18, 19, 23 i 30 de desembre de 2020 i el 2 de gener de 2021, a les 18 h, a les 18.30 h, a les 19 h i a les 19.30 h).

Imatge d’arxiu del mapping nadalenc de l’any passat. Foto: Ajuntament

L’Associació Cultural Telenoika va ser fundada l’any 2000. Tal com s’explica en el seu web, va néixer “com a col·lectiu de persones interessades en l’experimentació audiovisual i amb la voluntat de compartir coneixements i donar a conèixer al gran públic les innovacions que s’estaven produint en els llenguatges artístics, gràcies a la democratització que suposà l’entrada en escena de les noves tecnologies domèstiques audiovisuals”.

Actualment, l’activitat de Telenoika es basa en “el suport a artistes emergents a través d’ajuts a la recerca i beques de producció artística; la formació en el camp de l’audiovisual i un seguit d’activitats esporàdiques que generen noves dinàmiques creatives i personals, i que cohesionen el teixit humà de l’associació”.

Redacció

 

El dimecres 9 de desembre es reobriran els vasos de la Piscina Municipal Coberta de l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d’arxu de la piscina municipal coberta. Foto: Ajuntament

El proper dimecres 9 de desembre, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reobrirà els vasos de la Piscina Municipal Coberta de l’ Hospitalet de l’Infant, amb un aforament màxim del 30% i cita prèvia. El mateix dia, es reiniciaran els cursets de natació amb un aforament limitat, tal com estableix la normativa.

Les entitats sense ànim de lucre a les quals l’empresa gestora de les instal·lacions esportives municipals cedeix gratuïtament la piscina coberta perquè hi puguin oferir teràpies aquàtiques podran reprendre també les seves activitats.

Per poder accedir a la piscina lliurement, caldrà reservar hora al telèfon 977 82 05 23 (en l’horari d’obertura dels gimnasos: de les 8 a les 21.30 h, de dilluns a divendres; de les 9 a les 20 h, els dissabtes; i de les 10 a les 13 h, els diumenges). Es prega a les persones usuàries que respectin les mesures de seguretat i que siguin puntuals a la cita i, en cas que no hi puguin assistir, que anul·lin la reserva per cedir el lloc.

«Malgrat les restriccions, l’Ajuntament ha decidit reobrir els vasos de la piscina, per oferir el servei a la ciutadania en general i per poder reprendre les classes dels cursos de natació, amb horaris adaptats», ha afirmat el regidor d’Esports, Diego García.

Redacció

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aprova un pressupost de més de 20 milions d’euros per al 2021

Una imatge de la sessió plenària de dijous. Foto: Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar ahir dijous 3 de desembre el pressupost municipal per a l’exercici de 2021 amb els vots a favor del PSC, de Cs i del PP; l’abstenció de JxCat; i els vots en contra de la FIC, d’ERC i de la CUP. El pressupost agregat, integrat pel del propi Ajuntament, els organismes autònoms (els patronats municipals dels Mitjans de Comunicació, de l’Escola de Música i de la Llar d’Infants) i les societats anònimes municipals (la de promoció econòmica, que és IDETSA; i la d’esports, que és Llastres Serveis Municipals SLU), ascendeix a 20.452.016,30 euros.

El gruix d’aquest pressupost general correspon al de l’Ajuntament pròpiament dit, que serà de 17.546.296,53 euros, un 2,37% superior al de 2020. D’aquests diners, aproximadament el 16,44%, en concret 2.884.200 euros, seran destinats a inversions.

«Són uns pressupostos que representen una aposta decidida pel desenvolupament futur del municipi», segons va dir l’alcalde, Alfons Garcia, en el moment de presentar-los. Tal com va argumentar, tenen com a objectius: «ajudar a promocionar el dinamisme econòmic al municipi, especialment el comerç local, el turisme i l’emprenedoria, que són els sectors més afectats per la crisi de la COVID-19; fomentar l’ocupació local i els equipaments necessaris per enfortir l’estat del benestar del veïnat; i aprofundir en la transició ecològica i en la digitalització de l’administració i de les empreses, de les entitats i dels veïns i veïnes». Això es veurà reflectit, segons va afegir, en el tipus d’inversions que hi ha previstes.

A les inversions, l’Ajuntament hi destinarà enguany 2.884.200 euros. Les principals actuacions previstes són: la millora de la l’avinguda Via Augusta (900.000 euros), la inversió en diversos projectes pluriannuals (el de la nova residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant, 450.000 euros; el de la nova zona esportiva del sector de la Porrassa, 300.000 euros; el del nou aulari d’educació infantil de l’Escola Mestral, 230.000 euros; i el de la nova comissaria de la Policia Local, 85.000 euros); un projecte d’anàlisi de l’aprofitament eòlic (100.000 euros); la millora de carrers (110.000 euros) i la millora de l’enllumenat públic (100.00 euros).

Com en els darrers anys, el consistori tornarà contractar veïns i veïnes en situació d’atur, mitjançant el Pla d’ocupació municipal (POM). A aquest Pla s’hi destinarà l’any vinent 640.000 euros, un 3,9% més que l’any passat.

Pel que fa a l’endeutament, el nivell de deute de l’Ajuntament és d’un 1,75% (330.116,79 euros, corresponents a l’aval a IDETSA pel desplegament de la fibra òptica al municipi), i per tant, està molt per sota del 110% dels ingressos corrents, límit previst segons l’article 53 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals. Per la qual cosa, es compleix l’objectiu del deute públic.

Altres acords destacats del ple

– L’aprovació provisional de la modificació de l’ordenança fiscal núm.9, reguladora de la taxa de l’activitat publicitària, amb els vots a favor del PSC, JxCat, ERC, Cs i el PP i l’abstenció de la FIC i de la CUP. Aquesta modificació permetrà regular els preus de publicitat per emetre anuncis a la Televisió de Vandellòs.

– L’aprovació inicial del Reglament regulador de la prestació del servei mitjançant teletreball a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals. Aquest reglament ha estat sotmès a negociació amb els representants del personal i el seu redactat definitiu és fruit d’un acord entre ambdues parts.

– La proposta de resolució de JxC, PP, PSC i Cs per donar suport al teixit esportiu i per declarar l’activitat física «servei essencial», amb els vots a favor del PSC, de JxCat, de la FIC, de Cs i del PP; i l’abstenció d’ERC i de la CUP . Per mitjà d’aquesta moció es van adoptar diversos acords, entre els quals destaquen: «instar al Govern de la Generalitat de Catalunya, a la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i a la Conselleria de Salut a dotar dels recursos necessaris al teixit esportiu i món local, en aquesta situació excepcional que estem vivim, per tal de garantir la continuïtat de la pràctica esportiva i la viabilitat de les seves instal·lacions. I també instar al Govern català a activar el Pla de xoc de l’esport i l’activitat física que han proposat la Unió de Consells Esportius de Catalunya, per assegurar, la viabilitat econòmica de tots els clubs i centres esportius, entitats esportives i els seus treballadors i treballadores que s’han vist obligats a tancar, i que comptin amb ajuntaments i consells esportius per proveir ajudes pel sosteniment del nostre model esportiu. I a demanar que aquest Pla disposi de línies d’ajut directes, conjuntament amb línies d’ajut a les famílies que permetin l’accés de tothom a la pràctica esportiva en condicions d’equitat».

– L’aprovació de la verificació del text refós de la modificació puntual del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) per tal d’inserir correctament la futura nova comissaria de la Policia Local en una parcel·la d’equipament públic municipal de la urbanització Infant de l’Hospitalet de l’Infant, d’acord amb les preinscripcions tècniques establertes per la Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona. Aquest acord, aprovat amb els vots a favor del PSC, de JxCat, d’ERC, de Cs i del PP; i els vots en contra de la FIC i de la CUP, permetrà ajustar la geometria de la parcel·la, perquè tingui accés directe des de l’antiga carretera C-44, actual carretera de Móra; ajustar la vialitat i els espais lliures, així com el límit de la parcel·la amb la finca privada veïna; i assignar l’ús corresponent a la parcel·la d’equipament.

Mocions rebutjades

 La proposta de resolució de JxC per demanar als òrgans competents que es prenguin mesures per adaptar el Pla d’emergència nuclear de Tarragona (en referència als plans d’emergència que afecta a la Central nuclear Vandellòs II) a les noves directives europees i per millorar les infraestructures, la cobertura mòbil i el sistema de sirenes, entre altres coses, per facilitar les evacuacions en cas d’emergència nuclear amb els vots en contra del PSC i de Cs; l’abstenció del PP i els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC i la CUP.

– La proposta d’acord de la CUP per modificar el nomenclàtor municipal, amb els vots en contra del PSC, d’ERC, de Cs i del PP; l’abstenció de JxCat i de la FIC i el vot a favor de la CUP.

– La moció presentada per ERC per a la creació d’un departament d’habitatge que difongui els serveis de la borsa d’habitatge social del Consell Comarcal i en faci de mitjancer amb la ciutadania, amb els vots en contra del PSC i de Cs; l’abstenció de JxCat i de la CUP; i els vots a favor de la FIC, d’ERC i del PP.

– La moció presentada per la CUP per fer un manteniment dels espais públics del municipi sense la utilització d’herbicides tòxics com el glifosat, amb els vots en contra del PSC, de Cs i del PP; l’abstenció de la FIC i d’ERC; i els vots a favor de JxCat i de la CUP.

– La moció presentada per ERC per a la concessió d’ajuts econòmics, de caràcter individual, per a obres d’arranjament a l’interior i exterior dels habitatges destinades a millorar l’accessibilitat de les persones grans o persones amb mobilitat reduïda, amb els vots en contra del PSC i de Cs; i els vots a favor de JxCat, de la FIC, d’ERC, de la CUP i del PP.

Redacció

 

‘Terres de Mestral, terres de sabor’ anima la gent a consumir els productes locals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip

Terres de Mestral, terres de sabor. Aquest és l’eslògan de la campanya de comunicació que la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori (MIDIT) ha posat en marxa per convidar la gent a consumir els productes de proximitat de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip, els municipis que es promocionen conjuntament sota la marca turística ‘Terres de Mestral’.

Aquesta campanya consta de sis vídeos en què es mostren els productes locals, les elaboracions fetes amb aquests productes, el consum d’aquests i els paisatges d’aquestes terres, caracteritzades per la combinació de mar i muntanya i per la dieta Mediterrània, que estan regades pel riu Ebre. Això fa que a les Terres de Mestral hi hagi fruita seca (com ara avellanes i ametlles), fruita dolça (cirera, préssec, etc.), vi, oli, pastura, garrofa i unes agrobotigues vinculades als productes.

Aquests vídeos, que estan agrupats per producte o família de producte i que duren 30 segons o 2 minuts, volen ser un aparador dels atractius de les Terres de Mestral i de la qualitat dels productes i elaboracions dels municipis que en formen part. En principi, es difondran a través de les xarxes socials de Terres de Mestral (YouTube, Instagram, Facebook i Twitter) i de la seva pàgina web www.terresdemestral.cat. Les àrees de Turisme de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip i els departaments de Comunicació dels tres ajuntaments també col·laboraran en la difusió d’aquesta campanya, a través dels seus canals d’informació.

Amb aquesta campanya, la MIDIT vol donar suport al sector agrolimentari del territori que aplega i que és el protagonista de la Fira de producte local “Fruits de la Terra” que se celebra a l’Hospitalet de l’Infant el primer cap de setmana de juliol. Enguany, a causa de la pandèmia, aquesta fira es va haver de suspendre.

La Mancomunitat també pretén promocionar així les Terres de Mestral com a destinació turística a cavall de la Costa Daurada i de les Terres de l’Ebre, a través del seu paisatge amb vistes panoràmiques, d’una natura de contrastos i d’un producte excepcional.

Al Mercat del Mestral de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es pot entrar amb un sol clic

Des del 7 d’octubre està en funcionament el Mercat del Mestral a Internet. Es tracta d’una plataforma virtual, creada per l’Ajuntament, que permet vendre als comerços locals del municipi els seus productes i serveis a través de la pàgina web www.mercatdelmestral.cat. De moment, en aquesta primera fase del projecte, això ho poden fer, en concret, una vintena d’establiments comercials. La idea és que, posteriorment i de manera progressiva, es puguin incorporar a aquesta macrobotiga virtual tots els comerços locals que hi estiguin interessats.

A banda d’aquesta vintena d’establiments, en aquest web també es facilita l’accés directe a una altra vintena de botigues que ja oferien venda online.

En aquest centre comercial virtual, s’hi pot trobar una gran varietat de productes en un únic lloc web i fer les compres d’una manera còmoda, senzilla i segura, des del punt de vista del pagament.

Actualment, es venen a través d’aquesta plataforma productes i serveis de tot tipus (de moda, d’estètica i de salut; d’alimentació; articles per a la llar; de floristeria, d’esports; de fotografia; de viatges, etc.). Cada comerciant ofereix el sistema o sistemes de pagament que més li convé (PayPal, transferència bancària i, en breu, també Bizum) i també decideix l’opció d’entrega de les compres (recollida al local i en alguns casos servei de transport).

Molts dels establiments que en formen part, a més, brinden als clients i clientes descomptes especials.

Redacció