TARRAGONA 21

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posa en marxa el sistema de pagament online de les activitats culturals

Imatge de la pàgina de venda d’entrades al portal web www.culturaalabast.cat

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en funcionament una plataforma de venda online d’entrades per als actes i activitats culturals que organitza. Aquesta nova plataforma permet a la ciutadania adquirir les localitats d’una manera ràpida i senzilla les 24 hores del dia, des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet. Concretament, a través de la pàgina web del departament municipal de Cultura: www.culturaalabast.cat

“L’objectiu d’aquest nou servei és apropar la cultura a la gent i facilitar-li la compra d’entrades amb les noves tecnologies”, ha dit la regidora de Cultura i Patrimoni, Nuria Ortiz.

La plataforma estableix la targeta com a mètode de pagament. Les persones usuàries obtenen la seva entrada en format PDF, per imprimir o per portar en el seu dispositiu mòbil (inclou un codi QR).

Aquest sistema de pagament el poden utilitzar ja les persones que vulguin participar en les visites guiades al patrimoni que ha organitzat la Regidoria de Cultura per aquest estiu (a l’Hospital del Coll de Balaguer, al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, al Molí de l’Oli i a la Masia de Castelló).

Redacció

 

Laia Martorell (JxCat) i Sara Barceló (CUP), noves regidores de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Imatge del plenari d’aquest dimarts. Foto: Ajuntament

Aquest dimarts 14 de juliol, Sara Barceló ha pres possessió de l’acta de regidora com a representant del grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa Municipalista (CUP-AMUNT); i Laia Martorell, de l’acta de regidora com a representant del grup municipal de Junts per Catalunya (JxCat) a l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en la sessió plenària extraordinària, que ha tingut lloc aquest migdia a Vandellòs, a la seu del consistori.

Laia Martorell substituirà a Belén Lavilla, que ha renunciat a ser regidora per motius personals i que ha ocupat aquest càrrec des del 15 de juny de 2019 i en el mandat anterior, representant al PdeCAT.

Sara Barceló prenent possessió del càrrec en substitució de Sergi Saladié. Foto: Ajuntament

Sara Barceló substituirà com a regidora de la CUP-AMUNT a Sergi Saladié, que ha renunciat al càrrec perquè, tal com va anunciar tant en la campanya electoral com el dia de la presa de possessió, el passat 15 de juny de 2019, cada candidat de la CUP només ocuparà el càrrec de regidor durant un any.

Les dues noves regidores han estat designades membres dels òrgans municipals dels quals han format part fins ara les seves persones predecessores. En el cas de la nova regidora Laia Martorell, dels patronats municipals de mitjans de comunicació i de l’Escola de Música; i en el cas de la nova regidora Sara Barceló, del patronat municipal de la Llar d’Infants i també del de l’Escola de Música.

El consistori està integrat per 13 regidors: 7 formen part de l’equip de govern (6 regidors/es del PSC i 1 regidor de Cs); i 6 de l’oposició (2 regidores de JxCat, 1 regidora de la FIC, 1 regidora d’ERC, 1 regidora de la CUP i 1 regidora del PP).

Redacció

 

Oberta la inscripció a les activitats d’estiu que ofereix l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant al col·lectiu jove

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat per aquest estiu diverses activitats gratuïtes, per als joves que tenen entre 12 i 18 anys.

La primera proposta està programada per a la propera setmana (del 20 al 23 de juliol, de 10 a 12 h) i consistirà en un taller d’intel·ligència emocional titulat «Desperta el teu talent», a càrrec de l’experta en mindfulness Esther Sánchez. En aquest taller, s’ensenyarà a les persones participants a reconèixer les seves emocions i a gestionar-les d’una manera sana.

De 27 al 30 de juliol, de 10 a 12h, hi ha previst un curs de rap, a càrrec de Versembrant, que és una escola popular itinerant, un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop.

Del 3 al 13 d’agost, de 9 a 11 h, hi haurà un curs d’iniciació a la fotografia, a càrrec de Komercium, pensat perquè l’alumnat pugui treure el màxim partit a les xarxes socials, especialment a Instagram.

Per últim, del 17 al 20 d’agost, de 9 a 11 h, s’oferirà al jovent la possibilitat de fer un mural a un espai urbà per tal de dotar el carrer d’art i color. Els i les participants treballaran de la mà de l’artista local Evelyn Roca en una temàtica i li donaran forma.

Totes les activitats es duran a terme a l’aire lliure, en diferents ubicacions del municipi i en grups de 10 joves com a màxim. Els acompanyarà en tot moment una monitora de joventut responsable de prevenció i higiene, amb certificat, que vetllarà pel compliment de les mesures per evitar el contagi de la Covid-19.

Les propostes seran gratuïtes per als i les joves participants, perquè estan subvencionades per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (tenen un preu mitjà de 60 euros per persona).

Més informació i inscripció aquí

Redacció

 

La Bandera Blava oneja ja a les platges de l’Arenal, de la Punta del Riu i del Torn

Els representants municipals, acompanyats dels informadors de platja i de la Policia Local en l’acte oficial de la hissada de la Bandera Blava. Foto: Ajuntament

Tres platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant llueixen ja la Bandera Blava 2020: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn. Aquestes platges i el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant han obtingut un any més aquest distintiu que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

L’acte oficial d’hissada de la Bandera Blava a les platges ha tingut lloc avui divendres, 10 de juliol, a la Platja del Torn; i ha anat a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; i de la regidora de Turisme, María José Gómez, acompanyats per diversos representants municipals.

La hissada de la bandera a la platja del Torn. Foto: Ajuntament

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

Per aquest motiu, la regidora de Turisme, María José Gómez, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi aconseguit renovar les tres banderes blaves de les platges i la del port esportiu, “tenint en compte els criteris cada vegada més selectius i els efectes del temporal Glòria”. “El repte és mantenir-les aquest estiu, respectant els criteris de la Bandera Blava i les normes oficials relatives a la Covid-19. Cal tenir present que la Bandera Blava suposa un incentiu per a millores socials i ambientals i que beneficia l’economia local”, ha dit la mateixa regidora.

Redacció

 

El dissabte 11 de juliol s’obrirà la piscina municipal descoberta de Masriudoms

Imatge de la visita a la piscina de la direcció de l’obra i del regidor d’Esports, Diego García. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obrirà aquest proper dissabte, 11 de juliol, la piscina municipal descoberta de Masriudoms, després que hagin finalitzat les obres d’arranjament que van començar al gener i que es van haver d’interrompre durant l’estat d’alarma. Els treballs han servit per solucionar les patologies  constructives i la manca d’estanquitat, així com per adequar les instal·lacions i l’entorn del vas de la piscina.

Aquests eren els objectius dels treballs que el consistori va adjudicar a l’empresa Obres i Contractes Penta SA i que han costat uns 300.000 euros, aproximadament. Amb aquests diners, s’ha construït un nou vas de piscina, que és desbordant i disposa d’una escala interior a l’aigua. Per millorar-ne l’accessibilitat, també s’han habilitat unes escales noves i una rampa adaptada per entrar al recinte.

El nou vas de piscina fa 19,40m de llarg i 9,40m d’ample; i té una profunditat mínima d’aigua d’1,20m i una màxima de 2,00m.

L’horari d’obertura de la piscina de Masriudoms, com el de la resta de piscines municipals descobertes (la de Vandellòs i la de Masboquera), que estan obertes des del passat 22 de juny, serà de dilluns a divendres, de 12 a 15 h i de 17 a 20 h; i dissabtes i diumenges, d’ 11 a 14:30 h i de 16:30 a 20 h. Aquestes instal·lacions tancaran portes el 13 de setembre.

L’horari de la piscina municipal coberta de l’Hospitalet de l’Infant, que es va reobrir també el 22 de juny, és de 8 a 21.30 h, de dilluns a divendres; de 9 a 20 h, els dissabtes; i de 10 a 13 h, els diumenges.

Per garantir la distància de seguretat entre els usuaris i usuàries i evitar-hi la concentració de gent, no s’hi permeten entrades puntuals (només s’hi pot accedir amb abonaments) i es limita i controla l’aforament. En el cas de la piscina municipal coberta, el control de l’aforament es fa mitjançant un sistema de cita prèvia. Per reservar una franja d’un hora i mitja de durada, cal trucar al telèfon 977 82 05 23 (en l’horari d’obertura de la piscina).

En les piscines descobertes, es demana a la gent que respecti les parcel·les habilitades per mantenir la distància de seguretat i que deixi les sabates al lloc habilitat per fer-ho, abans d’accedir-hi.

Amb el mateix objectiu de vetllar per la salut de la ciutadania, el servei a la piscina coberta es limita a l’ús lliure dels tres vasos d’aigua (la piscina gran, la mitjana i la petita), és a dir, no hi ha classes de natació ni d’aiguagim i està tancada la zona de benestar (del jacuzzi, de la sauna i del bany turc). Els vestidors estan oberts perquè els banyistes puguin canviar-se de roba, però no es poden utilitzar les dutxes. A les piscines descobertes, no s’han obert els vestidors, però es pot demanar l’accés als lavabos; i no s’hi ha col·locat hamaques.

Tant les persones que vulguin utilitzar la piscina coberta com les piscines descobertes han de signar el compromís de responsabilitat per a l’ús de les instal·lacions. Mitjançant la signatura d’aquest document, es comprometen a respectar les mesures per a la prevenció de la Covid-19 establertes per l’Àrea d’Esports, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

Per la seva banda, el consistori s’ha compromès a incrementar-hi  el servei de neteja i desinfecció. També garanteix el funcionament constant del sistema de recirculació dels vasos d’aigua i fa un control permanent de la presència de desinfectant en l’aigua de bany.

Per qualsevol dubte, es pot contactar amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament via telèfon (977 82 05 23) o per correu electrònic (esports@vandellos-hospitalet.cat).

Redacció

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant posa en marxa una campanya de promoció del comerç local

Imatge de la campanya de promoció del comerç local de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Ajuntament

Per promoure el comerç local en el context de la crisi actual, derivada de la pandèmia de la Covid-19, la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha engegat una campanya de comunicació per animar la gent a comprar els productes i serveis dels petits establiments comercials del municipi. La campanya consisteix en un vídeo, protagonitzat per nou botiguers locals, que responen a la pregunta inicial: “Saps per què ara més que mai has de comprar al comerç del poble?” i donen un seguit d’arguments, com ara el tracte proper i personalitzat, l’oferta de productes de proximitat i de qualitat, els bons preus no pactats, la vida que les botigues aporten al municipi, els beneficis de l’economia circular, etc.

A més d’aquest vídeo, d’un minut de durada, s’han dissenyat diversos cartells, amb fotografies d’una trentena de comerciants locals, sota el lema “Ara et toca a tu”, i el logotip de l’Ajuntament, del “Comerç més proper” i del futur marketplace, la plataforma virtual, batejada amb el nom de «Mercat del Mestral» per votació popular, que permetrà als establiments del municipi vendre els seus productes per internet. Tal com ja ha informat, la previsió és que aquest estiu pugui estar en marxa aquest centre comercial online. En una primera fase i com a prova pilot, en el web www.mercatdelmestral.cat es vendran els productes d’una vintena d’establiments comercials seleccionats del municipi. La idea és que, posteriorment i de manera progressiva, s’hi puguin incorporar tots els comerços locals que hi estiguin interessats.

El material gràfic i audiovisual de la campanya es difondrà a través dels mitjans de comunicació locals (Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i la Televisió de Vandellòs) i de les xarxes socials, segons ha explicat la regidora de Comerç, María José Gómez. També es col·locaran uns cartells publicitaris a l’entrada de l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció

 

Es reobre el centre de dia per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant

L’horari del servei serà l’habitual: de 9.30 a 19.30 h, de dilluns a divendres. Fotos: Ajuntament

Aquest dilluns 6 de juliol s’ha reobert el centre de dia per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant, que des del passat 13 de març estava tancat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, s’ha recuperat aquest servei d’acolliment diürn de titularitat municipal, gestionat per la Fundació per l’Atenció Social del Grup Sagessa, seguint tots els protocols d’actuació i les mesures de seguretat que exigeix la Generalitat de Catalunya per a l’obertura d’aquest tipus de centres. L’horari del servei serà l’habitual: de 9.30 a 19.30 h, de dilluns a divendres.

Per garantir-hi la seguretat i la bona adaptació de les persones usuàries i també de les professionals, l’equip del departament de Benestar Social de l’Ajuntament i d’infermeria i la direcció del centre de dia han valorat les sol·licituds d’ingrés (un total de 14) i han apostat per una entrada esglaonada de les persones usuàries. Per aquest motiu, aquest dilluns han tornat al centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant la meitat de les persones que ho han demanat, és a dir, set persones molt dependents i amb necessitats d’assistència; i la setmana que ve, el dilluns 13 de juliol, s’hi incorporaran la resta. Habitualment, hi ha 12 persones usuàries, tot i que el centre té capacitat per a 36 places.

El centre de dia de Vandellòs continua tancat, perquè està ubicat al mateix edifici que acull la residència per a la gent gran i no es pot garantir l’aïllament d’aquests dos espais. Per aquesta raó, s’ha ofert a les persones usuàries del centre de dia de Vandellòs la possibilitat d’utilitzar el servei del centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció

 

S’inicien a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant les obres per escalfar tres equipaments municipals amb biomassa

El projecte, liderat per la Diputació, donarà servei a l’Ajuntament, al Centre d’Atenció Primària i al Centre de Dia, reduirà les emissions de CO2 i estalviarà prop de 39.000 euros l’any. Foto: Diputació

Les obres de construcció d’una xarxa de calor que permetrà escalfar diversos equipaments municipals a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja estan en marxa. El municipi és un dels 9 que formen part del projecte «Xarxa de Calor de Proximitat», impulsat per la Diputació de Tarragona. La iniciativa pretén incrementar el consum de biomassa forestal per a usos tèrmics a la demarcació i, d’aquesta manera, impulsar un sistema d’abastiment energètic més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

La caldera de biomassa que s’instal·larà al nucli de Vandellòs anirà ubicada darrere de les instal·lacions del Centre de Dia, tindrà una potència de 150 Kw i preveu una inversió de 119.285 €. La instal·lació donarà calor a tres equipaments municipals: l’Ajuntament de Vandellòs i l’edifici que comparteixen el Centre d’Atenció Primària i el Centre de Dia. Les obres han començat amb la instal·lació d’una caldera i la construcció d’una sitja i continuaran amb la realització de les franges que portaran els tubs d’aigua calenta i de retorn des de la caldera cap als equipaments municipals. Està previst que els treballs finalitzin el proper mes d’octubre.

Beneficis ambientals, econòmics i socials

Els beneficis d’aquesta iniciativa són múltiples. A nivell ambiental, el funcionament de les instal·lacions permetrà una reducció d’emissions de 97 Tn de CO2 l’any. L’estalvi econòmic serà, aproximadament, de 39.000 euros anuals, respecte a la despesa actual que li suposa al consistori escalfar aquests 3 equipaments.

D’altra banda, la utilització de l’estella forestal com a combustible permet revaloritzar els productes que resulten de la gestió forestal sostenible, necessària per defensar persones, béns i l’entorn de l’amenaça que suposen els incendis forestals. Amb la tria de la biomassa com a energia renovable s’afavoreix la dinamització del sector forestal i l’impuls de l’economia circular dels territoris rurals o d’interior. A Vandellòs es preveu un consum aproximat de 63Tn/any d’estella.

Un projecte estratègic per al territori

El projecte «Xarxa de Calor de Proximitat» de la Diputació de Tarragona (http://www.dipta.cat/ca/calor-de-proximitat) pretén crear un model propi de referència d’instal·lacions de xarxes de calor municipals alimentades amb biomassa forestal de qualitat, un sistema més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient. A banda de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant hi haurà 8 municipis més que es beneficiaran del projecte: Gandesa, el Montmell, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Alcover. Gairebé totes les obres ja han començat i es preveu que a finals d’aquest juliol finalitzin els treballs als municipis de Tivissa i del Montmell. Està previst que totes les instal·lacions estiguin en marxa el proper hivern.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4. La Unió Europea cofinança el 50% de l’import sense IVA, respecte d’un total d’inversió prevista de 2.152.262,67 €. La Diputació de Tarragona i les administracions locals hi participen amb un 25% d’inversió, respectivament.

La iniciativa, encapçalada per la Diputació de Tarragona, va més enllà de la posada en funcionament de les xarxes de calor i té com a objectiu augmentar la conscienciació dels governs locals i de la ciutadania sobre l’ús i aprofitament de la biomassa forestal. Per aquest motiu, la Diputació ha desenvolupat un programa de difusió i sensibilització sobre la biomassa que no només abasta la població dels municipis del projecte. En aquest sentit, ha promogut el coneixement d’aquesta energia alternativa entre la població escolar i adulta amb sessions formatives i jornades tècniques destinades a centres educatius, productors o consumidors, entre altres.

Redacció

 

Cinema, circ, visites al patrimoni i festes majors formen part del menú per a l’estiu de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant organitza una agenda d’actes variada per aquest estiu. Inclou propostes de diferents tipus, adreçades a tots els públics: cinema a Ca la Torre de Vandellòs (a la sala Llorers), tots els dilluns a les 22 h, a partir del 6 de juliol i fins al 31 d’agost; “cinema sota els estels” al pati de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, tots els dijous a les 22 h, a partir del 16 de juliol i fins al 27 d’agost (excepte el 13 d’agost, per la Festa Major de Sant Roc); i espectacles de circ (al pati de damunt l’Escola Valdelors de Vandellòs, el 21 de juliol; i al pati de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, els dies 15, 22 i 29 de juliol; i els dies 5, 19 i 26 d’agost). Al pati de damunt de l’Escola de Vandellòs també es podrà veure l’11 d’agost un espectacle de titelles.

Aquest estiu, a més, hi ha programades també diverses visites guiades al patrimoni del municipi. En concret,  a l’Hospital del Coll de Balaguer (del 26 de juny al 13 de setembre, els divendres, a les 19h; els dissabtes, a les 12 h i a les 19 h; i els diumenges, a les 12 h); al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet Castellana i al Poblat Hifrensa (del 2 de juliol al 12 de setembre, els dijous i dissabtes a les 19h); i al Molí de l’Oli de Vandellòs i al poble medieval de Castelló (del 4 de juliol al 12 de setembre, els dissabtes, de les 17 a les 20 h).

Així mateix, a la façana del l’Hospital del Coll de Balaguer des del passat 1 de juliol es projecta el «mapping», l’espectacle audiovisual en 3D per conèixer la història del poble de l’Hospitalet de l’Infant  i la construcció i remodelació d’aquest conjunt monumental fundat l’any 1344, declarat Bé Cultura d’Interès Nacional (BCIN).  Fins al 26 d’agost, aquest espectacle es podrà veure, tots els dimecres, excepte el 12 d’agost, en dues sessions: a les 22 i a les 23 h.

També és previst que se celebrin les festes majors de Masriudoms i de l’Almadrava, per Sant Jaume, del 24 al 26 de juliol; la Festa d’estiu de Masboquera, els dies 1 i 2 d’agost; la Festa Major de l’Hospitalet de l’Infant, per Sant Roc, del 12 al 16 d’agost; i la Festa Major de Vandellòs, per Sant Cosme i Sant Damià, del 24 al 27 de setembre.

L’oferta d’oci es complementa amb el Mercat d’artesania, instal·lat des del passat 1 de juliol a la Plaça de la Marina de l’Hospitalet de l’Infant, on romandrà obert cada dia fins al 30 d’agost, de 18 a 24 h; i amb el trenet turístic, que des del 26 de juny, surt cada dia (menys els dilluns) de la Plaça de Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, a les 11.30, 12:30, 18:00; 19:00 i 20:00 h i fa un recorregut pel poble. Els dimarts només circula en horari de tarda. Aquest servei es brindarà fins al 30 d’agost.

En totes les activitats i serveis s’han establert les mesures de prevenció de la Covid-19 per garantir la seguretat de totes les persones participants

Redacció

 

La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant es reforça aquest estiu amb dos agents més

Els dos agents nous amb l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; el regidor de Seguretat i Protecció Civil, Tomás Díaz; i el cap de la Policia Local, Jordi Jiménez. Foto: Ajuntament

Un total de dos agents reforçaran aquest estiu la plantilla de la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Des d’ahir 1 de juliol i fins al 31 d’agost, aquests agents faran tasques relacionades amb la policia de proximitat, és a dir, vigilància de platges i de les vies públiques; control del compliment de les ordenances municipals de convivència ciutadana i informació als ciutadans i regulació del trànsit.

Per dur a terme aquestes tasques, els agents es desplaçaran a peu o amb bicicleta. D’aquesta manera, vetllaran per la seguretat i atendran les possibles necessitats de la ciutadania, amb especial atenció a la zona de platges i a la zona comercial, que és on més afluència de gent hi ha durant aquesta època de l’any.

Aquest dijous 2 de juliol els dos agents han pres possessió del càrrec. En un acte celebrat a la Casa de la Vila, han promès complir les lleis vigents en l’exercici de les funcions i han rebut la credencial de policia de mans de l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Tomás Díaz; i pel cap de la Policia Local, Jordi Jiménez.

Amb la incorporació d’aquests dos agents de reforç, la Policia Local disposarà aquest estiu d’un total de 19 efectius, per donar resposta a l’augment de població que experimenta el municipi durant aquests mesos.

Redacció

 

Les llars d’infants municipals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han reobert avui 1 de juliol

Catifa desinfectant a l’entrada de la llar d’infants Patufets. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha reobert les dues llars d’infants municipals avui dimecres 1 de juliol, amb l’aforament limitat i seguint escrupolosament les mesures d’higiene i de seguretat establertes pel Departament d’Educació de la Generalitat, per evitar la propagació de la Covid-19. Tenint en compte les superfícies disponibles en aquests centres educatius, el consistori ha ofert 7 places a les famílies amb alumnes de P-1 i P-2 matriculats aquest curs a la Llar d’Infants Patufets de Vandellòs; i 20 places a les famílies amb alumnes de les mateixes edats matriculats a la Llar d’Infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant. En cap cas, hi podran assistir els alumnes de 0 a 1 any, que és el grup més vulnerable, a causa de la immaduresa del seu sistema immunitari.

A Vandellòs, 7 nens i nenes utilitzaran aquest servei durant el mes de juliol; i 6 durant el mes d’agost; i a l’Hospitalet de l’Infant, 16 al juliol i 13 a l’agost (hi haurà un màxim de 10 alumnes per aula). Als dos centres educatius, el tipus d’activitat serà d’acollida, de 9 a 13 h; i no hi haurà servei de menjador, segons ha precisat la regidora d’Ensenyament, Nuria Ortiz.

La mateixa regidora ha explicat que en totes dues llars d’infants es compliran les mesures incloses al Pla d’obertura de centres educatius aprovat pel PROCICAT, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Entre aquestes mesures, que es poden consultar aquí), ha destacat aquestes:

El pati s’utilitzarà la major part de les hores i es prioritzaran les activitats exteriors. Durant el temps d’esbarjo, l’educadora vigilarà, igual que a l’aula, que els infants juguin de manera individual, mantenint la distància de seguretat d’un metre i mig aproximadament.

Per evitar aglomeracions, les entrades i sortides de les llars s’hauran de fer en diferents horaris i de manera esglaonada. Abans d’entrar-hi, es prendrà la temperatura als nens i nenes i una vegada els alumnes ja estiguin dins dels centres, se’ls farà rentar les mans.

Per minimitzar, igualment, les possibilitats de contagi del coronavirus, durant l’estada a la llar, tot el personal haurà de portar la mascareta degudament posada i utilitzar guants per fer la higiene dels infants. Així mateix, les escasses joguines que queden a la llar seran d’ús exclusiu individual. Quan el nens/es les deixin es guardaran dintre d’una bossa de plàstic i es deixaran per desinfectar.

A més, les famílies o persones tutores han hagut de presentar el primer dia de retorn als centres educatius una declaració responsable, per la qual els infants compleixen els requisits per assistir-hi. El personal dels centres també ha hagut de signar una declaració responsable.

Redacció

 

ADIF dona el pas per esborrar del mapa el tram de via única Vandellòs-PortAventura

Via del ferrocarril que creua Salou. Foto: Roger Segura


Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat un contracte de serveis de consultoria i assistència per a la redacció del projecte d’execució que permetrà el desmantellament del tram de via única entre Vandellòs i Port Aventura.

El contracte ha estat adjudicat per import de 72.710,51 euros (IVA inclòs) a l’empresa Inse Rail, amb un termini estimat per a la redacció del projecte de 4 mesos.

D’aquesta manera, es dóna compliment a la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), que contemplava la desaparició d’aquest tram una vegada posada en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

El projecte haurà de contemplar el desmantellament de la superestructura de via (carril, travesses, aparells de via i balast), desmuntatge i trasllat dels pals de catenària i demolició dels massissos de fonamentació d’aquests, i instal·lacions de seguretat i comunicacions (senyals lluminosos, balises, i altres sistemes) en un trajecte de gairebé 28 km.

En el cas de les estacions, es desmuntaran, a més de la via general única, totes les vies d’apartat.

Redacció

 

 L’Ajuntament se suma a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Imatge del pas de vianants del Passeig Marítim. Foto: Ajuntament

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals, i Intersexuals), que se celebrarà diumenge, 28 de juny, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha volgut mostrar la seva ferma adhesió a la lluita pels drets i les llibertats d’aquestes persones, així com el seu compromís en el desenvolupament i reconeixement dels drets del mateix col·lectiu. Per aquest motiu, ha pintat tres passos de vianants del municipi (davant de l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, davant de l’escola de Vandellòs i al passeig marítim) amb els colors de la bandera multicolor que representa el col·lectiu LGTBI i ha penjat la bandera irisada a diversos equipaments municipals (l’Espai Jove de l’Hospitalet; el Centre Cultural Infant Pere, l’Oficina de Turisme, el Casal de Vandellòs i Ca la Torre).

A més d’aquestes accions simbòliques, el consistori, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha organitzat el sorteig d’un pack d’articles “rainbow”, al seu perfil d’Instagram (@igualtatvh) amb l’etiqueta #SENTOORGULL.

La Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, així mateix, compartirà aquests dies a la seva pàgina de Facebook uns enllaços a la bibliografìa bàsica de cultura gai, lèsbica i transsexual elaborada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i per la Diputació de Barcelona; i el dossier que ha elaborat amb una selecció de llibres i pel·lícules que hi ha disponibles a les biblioteques municipals. Les persones inscrites a les biblioteques municipals també rebran aquesta informació via Whatsapp.

“Amb aquestes accions volem donar visibilitat a la diversitat de gènere i reivindicar el respecte a tothom, però creiem que les mostres de suport al col·lectiu LGTBI han de ser permanents i per això des de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp i amb la Generalitat de Catalunya, treballem per implementar polítiques d’igualtat al municipi”, ha apuntat el regidor d’Igualtat, Diego García.

El Dia de l’Orgull Gai se celebra cada 28 de juny perquè en aquesta data es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) el 1969, que marquen l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

Aquest dia hi va haver una batuda policial al pub Stonewall Inn en un barri de Nova York. Com a resposta, van sorgir de forma espontània diverses revoltes i manifestacions violentes que pretenien protestar contra un sistema que perseguia els homosexuals. Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i al món.

Redacció

 

L’Estació Nàutica substitueix els tickets de paper per codis QR al mòbil

Amb la fi de les restriccions, l’oci al mar intenta recuperar la normalitat.

La temporada d’activitats nàutiques s’inicia aquesta setmana a les principals platges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Durant els pròxims dies i de forma progressiva, s’anirà incrementant l’àmplia oferta d’activitats que ofereix Estació Nàutica a les seves poblacions. Així, s’espera que durant els darrers dies de juny i els primers de juliol, el litoral de Salou, Cambrils, Mont-roig i Miami Platja, Vandellòs i l’Hospitalet, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre-Riumar vagi recuperant progressivament la nova normalitat i l’oci nàutic tingui el protagonisme de temporades anteriors.

Les diferents fases contemplades al Pla de Transició a la Nova Normalitat del Ministeri de Sanitat van preveure que algunes activitats al mar poguessin reprendre’s abans. Serà a partir d’ara però, amb l’aixecament de les restriccions, la possibilitat de desplaçar-se més enllà de la regió sanitària i l’obertura de fronteres europees, que la nàutica serà el complement ideal per les platges de la nostra destinació.

Ara per ara, és molt complicat realitzar qualsevol tipus de previsió sobre el comportament de la temporada. Una part de la campanya d’enguany s’ha perdut i la tendència dels pròxims mesos serà reservar a darrera hora. L’excepció a aquest «last minute» es s’està donant només en casos concrets: aquells que busquen un producte de certa exclusivitat i poca disponibilitat i que volen assegurar-se la reserva.

Els codis QR substitueixen els tickets de paper

Durant els darrers mesos, Estació Nàutica ha fet un important esforç per millorar la comercialització de les seves experiències. Així, aquest més de juny s’ha estrenat una nova pàgina web que amb reserva i confirmació immediata al telèfon mòbil. La renovació integral de la seva pàgina web amb noves prestacions, tant el continguts i imatge, com també en millores operatives per guanyar estabilitat, velocitat i seguretat a l’hora de fer reserves.

Entre aquestes prestacions figura la incorporació d’un channel manager que permet unificar les disponibilitats i reserves a un sol punt, gestionat directament per Estació Nàutica així com facilitar la venda de producte nàutic per altres plataformes de comercialització d’experiències amb les que s’han tancat acords durant el passat hivern.

La novetat més important és l’eliminació dels tickets de paper a totes les reserves, tant les fetes online com les de les oficines d’Estació Nàutica, que son substituïts per un codi QR al telèfon mòbil del client.

L’eliminació dels tickets de paper és una de les recomanacions que es realitzen des del Ministeri de Sanitat per fer front a la transmissió de Covid 19. Cal recordar que des d’Estació Nàutica es va elaborar fa unes setmanes un document per ajudar a les empreses nàutiques a fer front a la situació generada pel Covid-19. Es tracta d’un manual de bones pràctiques que pretén ser una eina a partir de la qual cada empresa pugui fer front a la seva realitat i generar confiança entre els clients i usuaris de les activitats.

Redacció

 

Es reobren els mercadets de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

L’horari d’obertura d’aquests mercats ambulants setmanals serà el mateix de sempre: de 9 a 13 h, en el cas del de Vandellòs; i de 9 a 14 h, en el cas del de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Ajuntament

Els mercats ambulants del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reiniciaran la seva activitat després d’haver estat tres mesos tancats arran de la declaració de l’estat d’alarma. El de l’Hospitalet de l’Infant, aquest diumenge 28 de juny, en el seu emplaçament habitual, és a dir, al passeig marítim; i el de Vandellòs, el proper dilluns, 29 de juny, en una ubicació diferent. L’Ajuntament ha decidit canviar-lo de lloc de manera provisional, per evitar aglomeracions i la propagació de la Covid-19 en la zona on fins ara se situava el mercadet, al costat de l’edifici que acull la residència per a la gent gran. Les parades es traslladaran al carrer Onze de Setembre.

L’horari d’obertura d’aquests mercats ambulants setmanals serà el mateix de sempre: de 9 a 13 h, en el cas del de Vandellòs; i de 9 a 14 h, en el cas del de l’Hospitalet de l’Infant.

Per garantir la seguretat dels paradistes i de la clientela, s’hi prendran diverses mesures per prevenir la transmissió de la Covid-19. Així doncs, es redistribuiran les parades per poder mantenir la distància entre elles i facilitar la circulació dels vianants. Les parades hauran d’estar separades per una lona i hauran de disposar de gels hidroalcohòlics. Tant els marxants com els clients hauran d’utilitzar mascareta i respectar la distància de seguretat, d’almenys 1m, si hi ha elements de protecció o mostrador; o de 2 m, si no n’hi ha.

Així mateix, es fomentarà el pagament amb targeta i els datàfons s’hauran de desinfectar després de cada ús. També s’hauran de desinfectar els emprovadors després del seu ús.

Data de reobertura del Mercat d’artesania

El Mercat d’artesania de l’Hospitalet de l’Infant, que cada estiu s’instal·la a la Plaça de la Marina, s’obrirà el dimecres 1 de juliol i es tancarà el diumenge 30 d’agost. L’horari d’obertura serà l’habitual: de 18 a 24 h. En aquest mercat també s’hi establiran mesures per a la prevenció de la Covid-19.

Redacció

 

La Festa de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, en format reduït

La Festa de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant se celebrarà del 27 al 29 de juny, i el seu programa d’actes inclourà un total de set actes gratuïts per a tots els públics, organitzats per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant. Amb aquest programa reduït, que conté moltes menys activitats que en anys anteriors, és pretén mantenir viva una festa que antigament era molt important a l’Hospitalet, quan la festa major del poble se celebrava a l’entorn d’aquesta efemèride.

Davant de la pandèmia de la Covid-19, hem volgut prioritzar la salut de la ciutadania, per aquest motiu hem descartat els actes que implicaven concentracions de persones i limitarem l’aforament a aquells que puguin atreure més gent”, ha explicat el regidor de Festes, Diego García. Per controlar l’aforament i garantir la distància social entre els participants, es col·locaran seients separats i la majoria de les propostes tindran lloc al pati de l’Escola Mestral, un espai gran i a l’aire lliure que s’estrenarà com a ubicació de la Festa. Com a mesura de seguretat sanitària, no hi haurà barra de bar i serà obligatori l’ús de la mascareta. Per evitar-hi aglomeracions, les portes d’accés al recinte s’obriran una hora abans de l’inici dels espectacles i es tancaran deu minuts després del començament d’aquests.

En aquest escenari, de fet, estan previstos els actes més destacats: l’espectacle de màgia i humor amb el Mag Marin, del dissabte a les 20 h; el concert “Tribut a Sabina: Pongamos que hablo de Joaquín”, del dissabte a les 23.30 h; i el concert de tarda i de nit de l’orquestra Swing Latino (sense pista per ballar), del diumenge a les 20 h i les 23.30 h, respectivament.

La Xaranga Xino Xano farà un recorregut per davant dels bars i restaurants de l’Hospitalet de l’Infant dissabte, a partir de les 21 h. Amb aquesta activitat, es vol incentivar el consum als establiments de restauració del poble, donar un impuls econòmic a aquest sector.

Tot i que enguany no hi haurà la tradicional processó pels carrers, amb la banda de música municipal «Clau de Vent» i els Gegants de l’Hospitalet, sí que se celebrarà la missa, en honor de Sant Pere, a l’església (dilluns, a les 20 h), amb aforament limitat. La festa finalitzarà a continuació, amb l’actuació del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció

 

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Cartell 1000 maneres d’estalviar energia.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha adherit a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible (SEES2020), que enguany se celebra a Catalunya del 22 al 26 de juny, amb l’objectiu d’incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els hàbits en el consum d’energia.

Aquest any se centrarà en l’estalvi i l’eficiència energètica en l’àmbit domèstic, amb el lema «1001 maneres d’estalviar energia. El canvi comença a casa. Jo trio, jo actuo», i apostarà per la celebració d’activitats telemàtiques virtuals i les accions en xarxes socials per tal d’evitar els actes presencials, com a mesura per prevenir la COVID19. Aquesta edició també inclourà actuacions específiques destinades al petit comerç, amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat a través d’una millor gestió i ús d’energia.

Durant aquests dies, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant difondrà per les xarxes socials en què és present (Facebook i Twitter) algunes d’aquestes activitats virtuals per conscienciar els ciutadans i ciutadanes del seu paper clau en el nou model energètic més net, democràtic i sostenible cap al qual avança Catalunya, i dotar-los d’eines i coneixements per exercir la seva capacitat d’actuació en l’ús de l’energia.

La SEES2020 està organitzada per la Generalitat de Catalunya (a través de l’Institut Català de l’Energia), la Diputació de Barcelona, la diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA).

Plaques solars al Viver d’Empreses

Precisament, per conscienciar la ciutadania sobre la funcionalitat de les energies renovables i també per disminuir el cost energètic elèctric, l’empresa municipal de Promoció Econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, ha instal·lat plaques solars a la coberta del Viver d’Empreses, ubicat al polígon industrial Les Tàpies I. En concret, hi ha instal·lat un total de 45 panells fotovoltaics de 390 W amb un ondulador trifàsic de 15 kW nominals, la qual cosa li permetrà estalviar uns 4.000 euros a l’any en la factura de la llum, segons calcula

Busquem l’autosuficiència energètica i apostem pel respecte al medi ambient i per la sostenibilitat, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que són els que guien la implementació de l’Agenda 20230 de les Nacions Unides “, ha afirmat la regidora que està al capdavant de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, María José Gómez.

Amb la instal·lació d’aquestes plaques solars, que té un cost de gairebé 30.000 euros, IDETSA ha ampliat el seu objecte social per la gestió, explotació, manteniment integral, adequació i administració d’aquesta i totes les instal·lacions d’energies renovables que li encarregui en el futur l’Ajuntament, per concessió, arrendament, o mitjançant qualsevol altre títol.

Redacció

 

Llum verda del CSN a la pròrroga de la vida útil de la central nuclear Vandellòs II durant deu anys més

Pla general de la central nuclear Vandellòs II des de la platja de l’Almadrava. Foto: Roger Segura

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha donat llum verd a la pròrroga de la vida útil de la central nuclear Vandellòs II durant deu anys més, fins 2030. L’organisme ha aprovat informar favorablement la sol·licitud de renovació d’autorització d’explotació presentada pels gestors de la planta, l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV). L’informe es trametrà al Ministeri per a la Transició Ecològica, que serà l’encarregat d’aprovar definitivament l’autorització. El CSN apunta que la decisió es basa en la «comprovació del correcte funcionament de la central i del manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar la seva operació», així com en el fet que pot donar resposta a requisits normatius actuals de «major exigència».

D’acord amb el comunicat fet públic per l’organisme regulador, s’ha tingut també en compte les «propostes de millora de seguretat» que ANAV ha efectuat arran de la Revisió Periòdica de la Seguretat. El CSN, afegeix, també ha tingut en compte la verificació del compliment per part del titular dels requisits que se li van imposar en l’última pròrroga, l’any 2010.

Amb l’aprovació, s’inclou també un dictamen on s’imposen diversos i límits i condicions. A banda del compliment dels requisits genèrics –entre els quals la potència màxima autoritzada, presentar informes anuals, la sortida d’elements radioactius fora de les instal·lacions o condicions per al tancament-, se li reclama el compliment dels compromisos adquirits –amb les modificacions introduïdes pel CSN, dels programes de seguretat i altres accions addicionals.

Addicionalment, també reclama actuacions de protecció davant riscos interns i, concretament, derivats d’inundacions internes i aspersió. L’organisme reclama també que se li remeti un informe sobre l’envelliment i l’operació a llarg termini cada tres anys. Aquests límits, a més, s’acompanyen de cinc instruccions tècniques complementàries que el CSN ha establer directament a ANAV, que desenvolupen les condicions de l’autorització i les mesures esmentades que haurà d’assumir.

En el mateix ple, el CSN ha aprovat el Pla de Gestió de Residus Radioactius i Combustible Gastat associat a l’operació a llarg termini. Un cop presentat pel titular de la central, haurà de ser aprovat per aconseguir la renovació d’autorització d’explotació. Igualment, també ha informat favorablement de la sol·licitud de renovació de l’autorització de protecció física de la central, que entrarà en vigor simultàniament i pel mateix termini que s’acabi establint la pròrroga.

ACN

 

Visites guiades al patrimoni de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, del 26 de juny al 13 de setembre

Façana de l’Hospital del Coll de Balaguer. Foto: Ajuntament

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat visites guiades al patrimoni per aquest estiu. En concret, del 26 de juny al 13 de setembre, a l’Hospital del Coll de Balaguer; del 3 de juliol al 12 de setembre, al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet Castellana i al Poblat Hifrensa; i del 4 de juliol al 12 de setembre, al Molí de l’Oli de Vandellòs i al poble medieval de Castelló.

Aquestes visites s’oferiran en grups reduïts, d’un màxim de 10 persones; i respectant les mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. L’ús de la mascareta serà obligatori per a les persones participants.

En les visites guiades a l’Hospital del Coll de Balaguer per al públic general, programades per als divendres, a les 19h; per als dissabtes, a les 12 h i a les 19 h; i per als diumenges, a les 12 h, s’hi mostrarà el centre de visitants, situat dins dels murs de l’antic hospital fortalesa, fundat per l’infant Pere d’Aragó l’any 1344 per defensar, assegurar i poblar el territori i el pas pel Coll. En aquest espai museogràfic s’hi expliquen les característiques i la història d’aquest conjunt monumental, origen del poble de l’Hospitalet de l’Infant.

En les visites guiades al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, recomanades per a públic adult i previstes els dijous i dissabtes a les 19h i, es pot veure una rèplica d’una aula de l’antiga Escola Àster, obra de l’arquitecte racionalista Antonio Bonet Castellana; i fer un recorregut a peu pel Poblat Hifrensa, darrera colònia industrial de Catalunya, construïda a principis dels anys 70 per acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellòs I. El valor del conjunt d’equipaments col·lectius i habitatges rau en una concepció modular i integrada en el paisatge, exemple únic al nostre país de l’obra de l’arquitecte racionalista.

Una experiència diferent es brindarà a les famílies en la visita anomenada “Quan el passat reviu: Castelló i el Molí de l’Oli de Vandellòs”, programada els dissabtes, de les 17 a les 20 h. Es tracta d’una visita guiada al centre d’interpretació de l’oli de Vandellòs que inclou un tast d’oli i un taller d’olis aromàtics; i un seguit de tallers d’oficis antics al poble medieval de Castelló, per donar a conèixer com vivien els avantpassats cent anys enrere. Es facilitarà el transport, perquè puguin gaudir de tota una tarda en plena natura.

Per participar en qualsevol de les visites guiades, caldrà fer una reserva prèvia a través del web www.culturaalabast.cat. Es donarà la possibilitat de fer visites concertades en cas de no convenir en les dates programades, per a grups de 5 a 10 persones.

Posada en servei del trenet turístic

La Regidoria de Turisme posarà en marxa el servei del trenet turístic el divendres 26 de juny, amb les mesures de seguretat per la Covid-19. Fins a l’11 de setembre, el trenet sortirà cada dia (menys els dilluns) de la Plaça de Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant, a les 11.30, 12:30, 18:00; 19:00 i 20:00 hores i farà un recorregut pel poble. Els dimarts només circularà en horari de tarda.

Les persones usuàries hauran de dur mascareta obligatòriament i pagar 2 euros per adult i 1 euro per infant (de 4 a 10 anys). El trenet turístic serà gratuït per als nens i nenes de 0 a 3 anys i es desinfectarà després de cada recorregut.

Redacció

 

Oberta la preinscripció als casals d’estiu que ofereix l’Ajuntament

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat uns casals d’estiu per a infants i joves, amb l’objectiu de “facilitar, un any més, la conciliació de la vida laboral i familiar durant aquest període i també de proporcionar als participants una experiència lúdica i educativa, basada en la pràctica d’esport», segons ha explicat el regidor d’Esports, Diego García.

En aquests casals d’estiu, distribuïts en vuit setmanes compreses entre l’1 de juliol i el 28 d’agost, els participants podran dur a terme diversos tipus d’activitats en horari de matí, de 9 a 13.30 h: els infants de P3, P4 i P5 faran activitats d’iniciació esportiva, jocs i dinàmiques de grup i també tallers i també aniran a la piscina i a la platja. I als nens i nenes més grans i els joves (de les categories prebenjamí, benjamí, aleví, infantil i cadet) se’ls oferiran activitats a la platja, d’aventura (senderisme, snorkel, cursa d’orientació, BTT, escalada, etc.), esports sense contacte físic (per exemple, treballaran les tècniques individuals del bàsquet, el voleibol, el futbol i l’handbol i practicaran tennis, natació, atletisme, pàdel i bàdminton i també esports alternatius i jocs com ara hoquei herba, flag, lacrosse, beisbol, korfbal, etc.

A les famílies, a més, se’ls brindarà servei d’acollida (de les 8 a les 9 h).

Per evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat entre els participants, les places seran limitades i es donaran per ordre de puntuació en base a un barem que té en compte si els infants i joves estan empadronats al municipi i les obligacions laborals dels progenitors o tutors/es legals. Amb el mateix objectiu, la majoria d’activitats previstes es desenvoluparan a l’aire lliure i s’organitzaran grups reduïts de fins a 10 participants, amb un mínim d’un monitor o monitora que es relacionarà sempre amb el seu mateix grup. Cada grup d’edat entrarà i sortirà per un lloc diferent.

Durant els casals d’estiu també es vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19 i diàriament, a l’arribada es comprovarà l’estat de salut dels participants i es realitzarà un control de temperatura. També se seguirà un protocol específic sobre l’ús i desinfecció dels espais, del material propi de les activitats i de la gestió dels espais d’emmagatzematge.

El període de preinscripció i reserva de places finalitzarà demà dimarts 23 de juny, si bé les inscripcions romandran obertes el mes de juliol, sempre que hi hagi places disponibles. Caldrà formalitzar les inscripcions amb una setmana d’antelació de manera telemàtica, enviant un correu electrònic a l’adreça esports@vandellos-hospitalet.cat

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies