TARRAGONA 21

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant amplia el termini per fer-se amb les targetes moneder, amb més d’un miler de sol·licituds

Imatge de les targetes moneder que lliura l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha ampliat fins al divendres 9 d’octubre la possibiiltat de demanar les targetes moneder que el consistori té previst lliurar per promoure el consum de la ciutadania dins del municipi, en els negocis locals que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus i que s’han adherit a la campanya ‘Fes-la rodar’.

El termini per fer la sol·licitud finalitzava el 25 de setembre, però s’ha decidit donar més marge en vista de la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa (el consistori ha rebut fins al moment un miler de sol·licituds).

Redacció

 

La Festa Major de Vandellòs se celebrarà del 24 al 27 de setembre en format reduït

Cartell de la Festa Major

En honor de Sant Cosme i de Sant Damià, del 24 al 27 de setembre, Vandellòs celebrarà la seva Festa Major. El programes d’actes inclou menys de la meitat d’actes que l’any passat, setze en total, organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i altres entitats del poble (la Colla de Diables, l’Associació de Joves, el Centre d’Estudis de la Vall, la Cooperativa Agrícola, la Societat de caçadors Sant Isidre i l’AMPA Vall de Llorers), amb el patrocini i la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; i adaptats a les mesures de prevenció de la Covid-19.

Amb aquesta oferta d’activitats, s’ha volgut mantenir viva la Festa Major de Vandellòs i vetllar per la seguretat de la ciutadania. “No podrem celebrar la festa de la manera que ens hagués agradat a tots i a totes, però almenys farem que no perdi el seu esperit, amb aquest programa d’actes en format més reduït, senzill i adreçat a tots els públics”, ha manifestat la presidenta del CCERV, Rosa Saladié.

Per evitar la propagació del coronavirus i no posar en risc a les persones, enguany no se celebraran els actes que habitualment acostumen a aplegar més gent, com ara el del pregó i la presentació de la pubilla i les damisel·les, la Clotxada Popular; Plantada de Gegants i Capgrossos, l’Homenatge a la Vella Pagesia; etc., ha destacat el regidor de Festes, Diego García. A causa de la Covid-19, igualment, aquest 2020 l’escenari principal de la Festa serà la pista vermella, situada al costat de l’Escola Valdelors; i les persones participants hauran d’utilitzar la mascareta i mantenir la distància de seguretat. A més, hi haurà controls d’aforament.

Entre els actes programats destaquen: el monòleg de l’humorista Xavier Deltell; els concerts de tarda i de nit de l’orquestra Swing Latino, l’espectacle de màgia de Roberto Vara; l’actuació de les txarangues Pujats de to i Suquet Calero, l’espectacle “Viatge al món dels contes” de Trama SCCL, una cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre dedicada a la sensibilització social i la dinamització cultural; i l’animació infantil. També és remarcable el correfoc que oferirà la Colla de Diables de Vandellòs, que els veïns i veïnes del poble podran seguir en aquesta ocasió des dels balcons de casa seva.

Per celebrar el 15è aniversari de Lo Boc de Vandellòs, una de les figures festives del municipi, els socis i sòcies de la Colla de Diables de Vandellòs podran fer-se una fotografia amb aquesta bèstia de foc el divendres 25 de setembre, de les 18 a les 20 h al camp de futbol. Una altra entitat local que també està d’enhorabona i que també organitza la festa és l’Associació de Joves de Vandellòs, que enguany fa 10 anys.

A més, la Cooperativa Agrícola proposa a la ciutadania elaborar una recepta del veí Pau Nomen, estudiant de cuina, per la Festa Major, amb productes Km 0 dels productors locals: un pollastre a la Royal amb parmentier de patata i formatge. Els productes es poden comprar a la Cooperativa i tots els tiquets de compra que continguin algun dels productes Km 0 entraran en el sorteig d’un lot valorat en 30 euros. A totes aquelles persones que cuinin la recepta proposada se’ls convida a compartir les fotografies del plat al perfil d’Instagram @agrobotigavandellos.

 

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant renuncia a ser la seu de la 3a edició de l’EutichesBook pel coronavirus

Fotografia d’arxiu de l’EutichesBook 2019. Foto: Ajuntament

Davant la situació actual de la pandèmia causada per la Covid-19, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Esportiu Eutiches han decidit,  de mutu acord, canviar la seu de l’EutichesBook 2020, l’esdeveniment motociclista no competitiu que inicialment s’havia de celebrar el 3 i 4 d’abril però que es va ajornar fins als dies 2 i 3 d’octubre.

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ja no serà, doncs, el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment, on s’havien de dur a terme els tràmits de recepció i entrega de dorsals, les verificacions, els controls… I tampoc serà el punt de sortida i d’arribada dels motoristes. L’Ajuntament ha renunciat a acollir la 3a edició de l’Eutichesbook per evitar aglomeracions de gent al municipi i situacions que puguin afavorir els contagis de coronavirus.

El consistori esgrimeix els mateixos arguments que li han dut a suspendre enguany altres actes previstos al municipi, com ara, els de la Festa Major de Sant Roc, els de la Diada Nacional de Catalunya, els del Mercat Medieval, etc: la voluntat de garantir la seguretat de la ciutadania i de vetllar per la salut, per damunt de tot.

En aquest sentit, el regidor de Festes i Esports, Diego García, ha remarcat: «Tenint en compte el risc de propagació del coronavirus, hem de ser prudents i  continuar extremant les precaucions al màxim».

Segons ha informat el Club Esportiu Eutiches, la nova seu d’aquesta prova que transcorre per carreteres interiors obertes al trànsit que travessen les Muntanyes de la Costa Daurada, els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i Maestrazgo serà el Concessionari FIAT Auto Integrale de Tortosa, unes instal·lacions «amb campa de 5.000 m2 acabada d’asfaltar on es podran fer amb les màximes mesures de seguretat tots els tràmits necessaris de la 3a edició de l’Eutiches».

Més detalls sobre aquesta ruta motociclista a www.eutichesbook.com

Redacció

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant instal·la enllumenat LED a les pistes dels pavellons esportius municipals

Imatge de les obres que s’estan fent al pavelló de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha contractat la instal·lació d’enllumenat LED a les pistes dels pavellons esportius municipals, En el cas del pavelló de l’Hospitalet de l’Infant, situat al carrer Tivissa 5, els treballs de substitució de les lluminàries existents d’halogenurs metàl·lics per unes de noves amb tecnologia actual de baix consum,van començar l’última setmana de juliol; mentre que al pavelló de Vandellòs, ubicat al carrer de les Flors 34, van iniciar-se la darrera setmana d’agost.

En ambdós llocs, les obres inclouran l’execució de noves línies elèctriques, quadres elèctrics de comandament i protecció; i quadre de control remot de les lluminàries. El projecte preveu la gestió individualitzada a distància de cada punt de llum, amb control individual d’encesa i apagada, control de potència i flux lluminós, etc., la qual cosa permetrà adaptar l’enllumenat dels pavellons coberts a les necessitats de cada moment. En aquest sentit, cal tenir en compte que aquests equipaments municipals acullen durant tot l’any no només activitats esportives sinó també diferents actes públics.

Aquestes actuacions, adjudicades a l’empresa SECE S.A per un import de 117.000 euros aproximadament i un termini d’execució de 5 mesos, “s’emmarquen dins de l’estratègia local de lluita contra el canvi climàtic, reducció de consum energètic, i millora de les instal·lacions municipals i del servei a la ciutadania”, segons ha explicat el regidor d’Esports, Diego García.

Amb aquesta millora de l’enllumenat, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’estalviarà 9.000 euros a l’any en la factura de la llum (segons es calcula, el consum energètic es reduirà un 42% en el pavelló de Vandellòs; i un 53,44%, en el de l’Hospitalet de l’Infant).. El benefici d’aquesta actuació no només serà econòmic sinó també ambiental, perquè permetrà reduir les emissions de CO 2 a l’atmosfera (en concret, 26 Tn de CO 2 a l’any).

Per finançar aquest projecte, el consistori comptarà amb una subvenció del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, corresponent al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC 2020-2024), que serà de 71.000 euros, aproximadament.

Redacció

 

Vandellòs i l’Hospitalet inverteix 59.000 euros en la millora de les escoles i de les llars d’infants municipals

Al pati de l’escola de l’Hospitalet de l’Infant s’hi ha instal·lat una nova estructura de joc, dues taules de ping-pong i un nou sorral. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha fet aquest estiu diverses millores a les escoles del municipi i a les llars d’infants municipals. En aquestes millores hi ha invertit prop de 59.000 euros. Aquest és l’import total de les actuacions que ha dut a terme per donar suport a aquests centres educatius, per adaptar-se a les mesures de prevenció de la Covid-19 que marcaran aquest curs escolar 2020-2021; i per donar resposta a les demandes d’adequació del pati de l’Escola Mestral, fetes per l’AMPA Llastres i pel mateix col·legi.

En concret, al pati de l’escola de l’Hospitalet de l’Infant s’hi ha instal·lat una nova estructura de joc, dues taules de ping-pong i un nou sorral; i també s’han marcat diferents sectors al camp de futbol per assegurar el distanciament entre els diferents grups escolars a l’hora de l’esbarjo.

Les altres accions executades a l’Escola Mestral han consistit en obres d’ampliació d’aules i en l’adquisició de diversos tipus de material, per exemple de psicomotricitat per a Educació Infantil i de mobiliari per a Educació Física. L’actuació que més cost econòmic ha tingut (uns 15.000 euros, aproximadament), però, ha estat la de la millora del sistema de comunicació del centre, per donar cobertura wifi a totes les aules, als mòduls prefabricats i al menjador escolar.

Així mateix, s’ha pintat un mural a la façana del menjador escolar. Aquest mural és obra de l’artista local Evelyn Roca, que va guanyar el concurs de disseny convocat per l’AMPA Llastres, amb l’aprovació del consell escolar del centre.

D’altra banda, a l’Escola Valdelors de Vandellòs, on pel curs passat l’Ajuntament va invertir unes 24.000 euros per millorar els patis de Primària i Infantil i per renovar l’aula d’informàtica i el sistema de comunicació, aquest estiu s’hi han portat a terme treballs de pintura i d’adequació de l’entrada per un import de 13.407,47 euros.

A les llars municipals, s’hi han executat també treballs de pintura i d’adequació de les instal·lacions a causa de la Covid-19, per un import de 9.625,46 euros.

A més d’aquestes intervencions especials, l’Ajuntament s’ha ocupat dels treballs de manteniment regulars a tots els centres educatius.

Redacció

 

El Festival TwinPalm a l’Hospitalet de l’Infant segueix endavant

El minifestival Twinpalm celebrarà la seva novena edició a la tarda i nit del proper dissabte 10 d’octubre a les instal·lacions de Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, tal com estava previst Les incerteses derivades de la pandèmia per Covid-19, que afecten tot el sector cultural i de manera especialment dramàtica al musical, han portat a realitzar una revisió en profunditat de tots els protocols organitzatius i de seguretat de l’activitat, incorporant totes les mesures preventives establertes pel PROCICAT, però Twinpalm 2020 segueix endavant.

Aquesta reformulació del festival implica que l’aforament de l’auditori queda reduït al 50%, amb només 150 entrades a la venda, exclusivament per via digital, a través de la plataforma www.eventbrite.es, amb l’objectiu de garantir la traçabilitat de tots els assistents. La venda d’entrades s’ha reactivat aquest mateix matí i mantenen el seu import total de 19€ (cliqueu aquí per comprar entrada).

Pel que fa al cartell, es mantenen les cinc actuacions ja anunciades. L’encapçalen els barcelonins Mishima, que ens oferiran un concert molt especial i en un espai privilegiat, coincidint amb la celebració del seu XX aniversari com a banda. Tampoc es perdrà la cita Carla, la banda electrònica liderada per Carla Serrat, el recent disc de la qual, ‘Kill a feeling’, no para de recollir reconeixements. Entre ells, el de millor disc en llengua no catalana per Enderrock o el de setè millor disc de l’Estat per Indiemaster o el Top15 de 2019 per a La Vanguardia. Formaran també part de la programació dels joveníssims Kids From Mars, sens dubte una de les grans propostes en directe de l’actualitat; el tarragoní Albert Jordà, amb el seu nou disc ‘La grandesa de l’silenci’ sota el braç; i una altra de les grans apostes de futur: Marialluïsa.

Així mateix, el festival comptarà com cada any amb actuacions de djs entre concerts, si bé aquests seran traslladats a la part exterior de Centre Cultural Infant Pere, en format de terrassa, amb l’objectiu d’evitar la concentració física sense el degut espai entre persones.

Twinpalm és una iniciativa de l’Associació Multicultural Alternativa, entitat promotora de el ja desaparegut Festival PalmFest i de el cicle de concerts Radar PalmFest, en col·laboració amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant suspèn els actes institucionals de la Diada

Imatge d’arxiu de la senyera, onejant a la Torre de les Hores de Masboquera. Foto: Ajuntament

En vista de l’evolució actual de la pandèmia causada per la Covid-19, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit suspendre els actes previstos per la Diada Nacional de Catalunya. Així doncs, enguany no se celebraran els actes institucionals de l’Onze de Setembre, consistents en l’enlairament de la senyera al castell de Vandellòs, a la Torre de les Hores de Masboquera i a la torre de l’església de Masriudoms, seguit de la xocolatada popular en cadascun d’aquests pobles.

A l’Hospitalet de l’Infant tampoc tindrà lloc tampoc l’ofrena floral davant la placa commemorativa de l’Onze de Setembre, a la torre de l’hospital gòtic, situada al carrer Jaume Castellví Arquitecte; ni la hissada de la senyera ni el cant dels Segadors a càrrec de la Coral Arsis. De la mateixa manera, tampoc hi haurà sardanes a la tarda, a la Plaça Catalunya, tal com és habitual.

El consistori considera que, en aquests moments, és primordial garantir la seguretat de la ciutadania i vetllar per la salut. “Davant el risc alt de propagació del coronavirus i el pròxim inici del curs escolar, hem de ser prudents i continuar extremant les precaucions al màxim. Es tracta d’evitar situacions que puguin afavorir els contagis de coronavirus», ha dit l’alcalde, Alfons Garcia.

Amb els mateixos arguments, l’Ajuntament també ha cancel·lat el XXV Mercat Medieval que s’havia de celebrar del 18 al 20 de setembre a l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció

 

Vandellòs activarà dilluns la demanda de les targetes moneder per gastar en els negocis locals

Imatge de com seran les targetes moneder que lliurarà l’Ajuntament.

A partir del dilluns 7 de setembre, els veïns i veïnes de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant podran demanar les targetes moneder que l’Ajuntament té previst lliurar per promoure el consum de la ciutadania dins del municipi, en els negocis locals que es van veure obligats a cessar l’activitat per l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus i que s’han adherit a la campanya ‘Fes-la rodar’.

D’aquests ajuts per al foment del teixit empresarial del municipi es podran beneficiar, en concret, les llars de convivència i les persones físiques de 18 anys o més, legalment emancipades o en tràmit legal d’emancipació, que resideixin efectivament i estiguin empadronades al municipi, de manera ininterrompuda, per un termini mínim d’un any. Per obtenir aquestes subvencions, han de presentar-ne la sol·licitud per Internet, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (a la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat); o si no poden fer-ho telemàticament, de manera presencial, a les oficines municipals d’atenció ciutadana. El termini per fer la sol·licitud finalitzarà el 25 de setembre.

Amb aquestes targetes, l’Ajuntament subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides a la campanya «Fes-la rodar», que estaran identificades amb la imatge corporativa municipal. A aquesta campanya, adreçada a tot el teixit empresarial del municipi, excepte els establiments que no s’han vist obligats a tancar per l’estat d’alarma, com ara, els d’alimentació, els supermercats o les benzineres; i aquells establiments de venda de tabac, alcohol, jocs i apostes, s’hi han sumat fins al moment una setantena d’empreses locals. El consistori fa una crida a tots aquells empresaris que encara no s’han adherit a apuntar-s’hi (presentant la corresponent sol·licitud), perquè així també es podran beneficiar d’aquesta iniciativa que potencia l’economia circular.

L’Ajuntament donarà dos tipus de targetes, tenint en compte el nombre de membres de les unitats familiars i la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya):

  • La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que estiguin en els límits de renda establerts segons les bases reguladores de la subvenció , disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 100 i els 320 euros.
  • La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats, tindrà un saldo que oscil·larà els 50 i els 160 euros. Amb aquesta targeta, les persones beneficiàries d’aquest ajut només hauran de pagar el 50% del l’import dels productes o serveis que comprin. De l’altre 50% se’n farà càrrec l’Ajuntament.

Els establiments adherits disposaran d’una aplicació informàtica que es podran descarregar de manera gratuïta al mòbil o a una tauleta, amb la qual podran gestionar totes les transaccions que es realitzin a través de les targetes consum. D’aquesta manera, podran presentar a l’Ajuntament les factures de les vendes fetes i cobrar els imports corresponents.

L’Ajuntament té previst destinar 350.000 euros a aquestes noves subvencions per al foment del teixit empresarial i començar a lliurar les targetes moneder a partir del 28 de setembre, a les oficines municipals d’atenció ciutadana. Les persones i famílies que les obtinguin podran utilitzar-les fins al 20 de desembre.

El consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 600.000 euros en el municipi, segons ha explicat la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

En la pàgina web d’IDETSA, www.idetsa.cat, s’hi poden consultar les bases d’aquests nous ajuts, aprovades en la sessió plenària del 3 de juny; i també les bases de les subvencions que concedeix actualment l’Ajuntament per a la promoció econòmica.

Redacció

 

La pandèmia es carrega l’UT Llastres 2020

Imatge d’arxiu de l’UT Llastres. Foto: Jordi Santacana

El Club Centre Excursionista Serres de Mestral ha decidit suspendre l’UT Llastres 2020, l’esdeveniment esportiu de muntanya que s’havia de celebrar al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant els dies 13, 14 i 15 de novembre amb el suport de l’Ajuntament. Aquestes van ser les noves dates per a la tercera edició de l’UT Llastres que van fixar en el calendari el mes de març, quan a dos dies de l’inici de l’esdeveniment, previst inicialment del 13 al 15 de març, van acordar ajornar-lo, tenint en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries per prevenir la Covid-19.

“Vista la situació actual de la pandèmia del coronavirus, ara ens adonem que vam fer molt bé en no tirar endavant en aquell moment l’UT Llastres, que havia d’incloure una prova d’ultraresistència amb tres etapes, l’ 11a edició de la Cursa de la Portella, el Canicross i les curses infantils. Actualment, tot i la nostra voluntat d’oferir la possibilitat de participar en aquest esdeveniment a la gent que estima la muntanya, considerem que amb totes les mesures de protecció que cal prendre, resulta molt complicat celebrar l’ UT Llastres i la Cursa de la Portella amb l’esperit familiar que sempre han tingut”, argumenta la junta del Club Centre Excursionista Serres del Mestral.

Tant aquesta entitat local com l’Ajuntament lamenten haver hagut de cancel·lar l’UT Llastres 2020 i les molèsties que aquesta decisió pugui causar; i reiteren el seu compromís de garantir la salut de la ciutadania. Cal tenir en compte que en aquest esdeveniment era previst que hi participessin més de 700 persones i uns 150 voluntaris.

L’organització es posarà en contacte amb totes les persones apuntades per gestionar les devolucions de les inscripcions i agraeix la confiança dipositada durant aquests mesos d’ajornament de l’esdeveniment.

Què serà de l’antiga via ferroviària de la costa?

Un grup de turistes travessant l’antiga via del tren al centre de Salou. Foto: Núria Torres

El futur de l’antiga via de tren de la costa tarragonina continua sent un interrogant. Mentre Adif ja ha adjudicat la redacció del projecte per desmantellar la via, els municipis no es posen d’acord en l’ús que volen donar als 28 quilòmetres de rails en desús, arran l’entrada en funcionament del Corredor Mediterrani. Abandonada fa només uns mesos, la via ja comença a presentar certa deixadesa i males herbes. Reconvertir-la en una via verda, com la de la Terra Alta, és l’aposta de Mont-roig i Vandellòs-L’Hospitalet de l’Infant, en el tram final de la via. Però municipis com Salou i Cambrils, al cor de la Costa Daurada, no volen renunciar a l’ambiciós projecte del TramCamp, un tren tramvia territorial que apareix en diversos plans del Govern.

Cambrils es congratula del desmantellament de la via, si bé retreu que la licitació «arriba tard». «Fa pràcticament un any que tenim la nova estació en funcionament i aquest projecte ja es podria haver impulsat abans», retreu l’alcaldessa Camí Mendoza, en declaracions a l’ACN. El municipi està treballant, a nivell tècnic, en el projecte final de construcció. «Tot un repte», reconeix.

A Cambrils hi ha nou ponts, alçats i soterrats, en els vuit quilòmetres i escaig de via en desús que passen pel terme. «És per això que volem aconseguir la màxima mobilitat entre els barris de les dues zones, ponent i llevant, amb un eix viari principal», diu l’alcaldessa. «I estem en converses amb la Generalitat per implantar el TramCamp i ens uneixi amb Salou», afegeix.

Mendoza creu que el Camp de Tarragona va mancat de tot tipus d’infraestructures. «Ha de ser un projecte realment amb un report econòmic i ja seria hora que es doni resposta a la segona àrea metropolitana de Catalunya amb aquest projecte important de mobilitat i s’acabi donant aquest impuls amb el TramCamp, tal com s’aposta des del Govern», conclou l’alcaldessa.

Una parella travessant l’antiga via del tren a Miami Platja. Imatge de l’agost del 2020. Foto: Núria Torres

Mont-roig ja dóna ús a la via, amb accessos

Si Salou i Cambrils sempre han estat partidaris del tramvia, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant pensen en un altre futur per a l’antic traçat ferroviari. «Volem una zona verda amb un espai prou ampli perquè hi tinguin cabuda bicicletes, vianants, àrees de descans, parcs infantils i negocis», diu la tinent d’alcalde i regidora de Turisme de Mont-roig, Yolanda Pérez.

La regidora es mostra convençuda que la via verda atraurà visitants durant tot l’any, més enllà de l’època estival. «I això és vital per a un municipi turístic com el nostre», remarca. A Mont-roig ja s’estan fent seva la via i se li ha començat a donar un ús. S’han habilitat uns passos provisionals al llarg de la via del tren -un parell per a cotxes i una desena per a vianants.

A Mont-roig veuen la via verda factible, a diferència del TramCamp, que fa molt temps que se’n parla i mai s’ha materialitzat. «No volem aturar el projecte de via verda per esperar el tramvia, hi ha molta extensió per si més endavant es vol incorporar; no volem més barreres, estem contents pel desmantellament de la via i també tranquils perquè era perillós», afirma Pérez.

Pla general del pont de l’antiga via de tren al seu pas pel centre de Cambrils. Foto: Núria Torres

Les antigues estacions, com a espai patrimonial

Tant a Mont-roig com a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a part d’apostar per la via verda, també comparteixen la voluntat de conservar les estacions clausurades. «Treballem amb Adif per recuperar el patrimoni de l’antiga estació, arrendar-la i donar-li un ús museístic, englobant la casa de l’antic cap de l’estació, el dipòsit d’aigua, el moll de l’estació, etc.», exposa l’alcalde, Alfons García.

«I l’estació podria ser l’inici de la vida verda», avança. L’Hospitalet veu el projecte com una oportunitat per facilitar la interconnexió del nucli amb les platges. «Facilitarà que hi hagi una millor comunicació, també amb els altres municipis, i que ens visiti un turista més naturista», diu García. «És un potencial a explotar i esperem poder-ho fer ben aviat», conclou.

Independentment del destí final d’aquest tram de via fèrria, aquests municipis del Baix Camp i Tarragonès desitjaven que s’eliminés. Un cop va deixar de funcionar, el passat 13 de gener, Adif va iniciar les tasques de retirada del cablejat de coure i la catenària al llarg dels 28 quilòmetres, així com del desmantellament dels onze passos a nivell que hi havia en el trajecte. Fa poc més d’una setmana, també ha licitat la redacció del projecte de desmuntatge de la via.

Pel que fa al projecte del TramCamp, FGC va adjudicar al febrer els estudis informatius, que havien de durar entre cinc i sis mesos. La crisi del coronavirus però, els ha endarrerit i des del departament de Territori i Sostenibilitat confien que estaran enllestits de cara a la tardor. Per aquestes dates també s’haurà d’acabar l’estudi d’impacte ambiental. Mancarà el pla especial d’infraestructura ferroviària, que podria tardar un any més. El projecte ha de connectar Cambrils, Salou, PortAventura i Tarragona per l’antiga línia ferroviària.

Eloi Tost – Núria Torres – ACN

’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant obre un nou canal de comunicació per Whatsapp

El departament de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha activat un nou canal de comunicació a través de l’aplicació de missatgeria instantània Whatsapp. A aquest nou servei d’atenció als veïns i als visitants s’hi pot accedir a través del número de telèfon mòbil 674 249 628.

“Amb aquest nou canal de comunicació volem apropar-nos als nostres veïns, turistes i visitants i donar-los la possibilitat de dirigir les seves consultes directament a l’Oficina de Turisme, d’una manera fàcil i còmoda, ja que la majoria de la gent té descarregada aquesta aplicació al seu mòbil”, ha explicat la regidora de Turisme, María José Gómez.

L’equip del departament de Turisme s’ha compromès a donar resposta a les consultes durant l’horari d’atenció al públic de l’oficina central (de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h; i diumenges de 10 a 14 h). Si reben una consulta fora d’aquest horari, resoldran els dubtes que els hagin plantejat al més aviat possible, tal com s’informarà als que hagin fet la consulta mitjançant un missatge automàtic. L’atenció l’oferiran en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Per donar a conèixer aquesta nova via de comunicació a través de missatges de Whatsapp, que s’afegeix als altres canals ja existents (atenció presencial, telèfon fix, web, correu electrònic i comptes d’Instagram, Facebook, Twitter i YouTube), es col·locaran uns cartells informatius en els punts d’informació turística i en altres equipaments municipals d’interès turístic o que acullen més gent (la Casa de la Vila, l’Ajuntament de Vandellòs, el Centre de visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, el Centre Cultural Infant Pere, el Molí de l’Oli, Ca la Torre, etc.). També s’inclourà informació sobre aquest servei a les publicacions que a partir d’ara s’editin sota la marca turística Turisme l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors i s’informarà al sector turístic del municipi perquè pugui recomanar-lo als seus clients.

Accés directe al whatsapp de Turisme en aquest enllaç.

Se suspèn el Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant

Imatge d’arxiu del Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Ajuntament

En vista de l’evolució actual de la pandèmia causada per la Covid-19, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit suspendre el XXV Mercat Medieval, que s’havia de celebrar del 18 al 20 de setembre a l’Hospitalet de l’Infant.

El consistori considera que, en aquests moments, és primordial garantir la seguretat de la ciutadania i vetllar per la salut. “Davant el risc alt de propagació del coronavirus, hem de ser prudents i extremar les precaucions al màxim”, ha argumentat la regidora de Comerç, María José Gómez. En aquest sentit, la mateixa regidora ha recordat que el Mercat Medieval “és un dels esdeveniments del municipi que atrau més gent, centenars de persones al voltant de l’emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, origen del poble de l’Hospitalet de l’Infant”.

“Per culpa de la pandèmia de la Covid-19, malauradament no podrem celebrar el Mercat Medieval, que enguany havia de ser especial, perquè fa 25 anys. Confiem que l’any que ve puguem commemorar com cal el 25è aniversari d’aquesta festa tan estimada pels veïns i veïnes i pels visitants i turistes”, ha afegit María José Gómez.

Al nucli antic de l’Hospitalet de l’Infant, a la zona ubicada entre les places Berenguer d’Entença, del Pou i Catalunya, des de fa un quart de segle, cada any, a l’entorn de la primera quinzena de setembre, s’hi instal·len parades de productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres, i s’hi ofereixen  diverses activitats, com ara cercaviles, espectacles de circ, foc i teatre, un sopar medieval, tallers  i demostracions d’oficis tradicionals, així com un seguit de propostes lúdiques per als infants. Enguany, l’Ajuntament tenia previst celebrar el Mercat Medieval a partir del 18 de setembre, més tard de l’habitual, per allargar el calendari d’activitats i desestacionalitzar la temporada turística.

El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona; i la col·laboració de diverses entitats, comerços i veïns i veïnes del municipi.

Redacció

 

Oberta la preinscripció a l’oferta d’activitats tardor-hivern de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Portada del fullet informatiu de les activitats esportives.

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert avui dilluns 24 d’agost la preinscripció a les activitats esportives de la temporada tardor-hivern. Fins al 13 de setembre, les persones interessades a apuntar-se a la nova oferta esportiva municipal, ho poden fer per internet, a través de la pàgina web municipal (cliqueu aquí). Hi ha previst obrir un nou període de preinscripció de l’1 al 13 de desembre, si queden places disponibles.

L’oferta d’activitats, que serà vigent del 28 de setembre de 2020 al 29 de maig de 2021 si les condicions sanitàries ho permeten,  és variada i està dirigida a totes les edats, des de nadons fins a persones d’edat avançada. Inclou cursos de natació i de tennis i pàdel, activitats poliesportives (handbol, bàsquet i futbol sala), gimnàstica de manteniment i aiguagim terapèutic. A aquesta oferta cal afegir-hi les activitats dirigides que brinda l’Àrea d’Esports durant tot l’any (aeròbic, step, cicling, tonificació, etc.).

Per evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat entre les persones, les places són limitades i es donaran per ordre de puntuació, en base a un barem que té en compte diversos factors com, per exemple, l’empadronament al municipi i la inscripció a la darrera edició de les activitats esportives de tardor-hivern, entre d’altres. S’organitzaran, entre grups reduïts, amb un mínim d’un monitor o monitora que es relacionarà sempre amb el seu mateix grup; i s’habilitaran diferents punts d’entrada i sortida en els equipaments esportius.

Tal com remarca el regidor d’Esports, Diego García, en tot moment es vetllarà pel compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19 proposades per les autoritats sanitàries competents i diàriament, a l’arribada es comprovarà l’estat de salut dels participants i es farà un control de temperatura. També se seguirà un protocol específic sobre l’ús i desinfecció dels espais, del material propi de les activitats i de la gestió dels espais d’emmagatzematge.

Descomptes per a les persones empadronades

El consistori ha mantingut els avantatges en les tarifes per a les persones empadronades al municipi i també per a les abonades a les instal·lacions esportives. Els preus de les activitats són més econòmics per a aquestes persones; i aquelles que tenen una antiguitat mínima de dos anys al padró poden optar, a més, a altres descomptes: del 5% a partir del segon germà que faci una mateixa activitat; d’un 10% a partir de la segona activitat i d’un 10% si són persones majors de 65 anys.

Totes les persones inscrites a les activitats poden fraccionar-ne en dos el pagament: pagar el 50% a l’inici; i el 50% al novembre, sense cap recàrrec. Més detalls en el fullet informatiu adjunt.

Per qualsevol dubte, us podeu adreçar a l’Àrea d’Esports, per telèfon (977 820 523) o per correu electrònic (esports@vandellos-hospitalet.cat).

Redacció

 

Joves informadors de Creu Roja sensibilitzen sobre la COVID-19 en espais d’oci nocturn a Tarragona

En col·laboració amb els ajuntaments i les assemblees locals de Creu Roja s’han seleccionat les zones d’oci nocturn amb major afluència per realitzar l’acció. Foto: Vinicius Silva

Per encàrrec directe del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya la Creu Roja ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre la COVID19 en espais d’oci nocturn dirigida a joves. Un miler d’informadors/es realitzaran accions de conscienciació a 38 localitats de Catalunya durant tot un mes. A la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre es comptarà amb 44 joves, contractats i coordinats per Creu Roja Joventut Tarragona, que a través de dinàmiques i jocs amb finalitat educativa, buscaran conscienciar aquest sector de la població amb l’objectiu de prevenir futurs rebrots.

El projecte es realitza fonamentalment a localitats de costa, on habitualment es concentren els grups de joves durant els mesos d’estiu. Concretament, a la província de Tarragona, es desenvolupa en 8 municipis: Tarragona, Salou, Cambrils, Calafell, Torredembarra, l’Hospitalet de l’Infant, Amposta i Tortosa.

En col·laboració amb els ajuntaments i les assemblees locals de Creu Roja s’han seleccionat les zones d’oci nocturn amb major afluència per realitzar l’acció, tot i que poden anar variant segons les circumstancies. Així doncs, per exemple, a Tarragona s’ha reforçat el sector de la Part Alta durant les festes de Sant Magí i a Salou la del passeig Jaume I.

L’objectiu d’aquesta intervenció és establir una comunicació entre iguals entorn a la necessitat d’aplicar les mesures d’autoprotecció per prevenir la COVID-19

Els informadors duen a terme la seva tasca de sensibilització a peu de carrer de dimecres a diumenge en equips mixtos de dues persones. Dimecres, dijous i dilluns en horari de 20h a 01h i els caps de setmana, divendres i dissabtes, reforçant-se fins les 02h de la matinada. L’objectiu d’aquesta intervenció és establir una comunicació entre iguals entorn a la necessitat d’aplicar les mesures d’autoprotecció per prevenir la COVID-19. A través de la realització de dinàmiques participatives s’explicarà de manera pràctica les conseqüències de respectar-les o no fer-ho.

Els joves informadors/es han estat formats per personal tècnic i voluntari de diverses assemblees locals de Creu Roja abans d’iniciar l’acció. Una formació prèvia que ha consistit en 4 mòduls, relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja: la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització.

En total, s’han contractat a tot Catalunya 212 persones d’entre 18 i 30 anys, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% home

En total, s’han contractat a tot Catalunya 212 persones d’entre 18 i 30 anys, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% homes. Moltes d’elles provenen dels projectes d’Ocupació de la pròpia Creu Roja, de manera que també s’han inserit persones amb dificultats d’accés al mercat laboral. A més, s’espera complementar aquest personal amb voluntariat jove de les assemblees locals i de Creu Roja Joventut, arribant als 800 informadors/es en el conjunt del territori i amb un objectiu de 24 persones voluntàries a la demarcació de Tarragona.

Des de l’inici de la campanya ja s’han realitzat accions de sensibilització a prop de 20.000 persones i s’espera arribar a més de 95.000. Els joves informadors/es, equipats amb tauletes i mòbils, introdueixen les dades estadístiques de la intervenció en línia i en temps real a través d’una App desenvolupada expressament per a l’activitat, detectant in situ conductes de risc, que procuraran corregir mitjançant dinàmiques participatives i facilitant material informatiu.

La campanya s’ha dissenyat partint de l’experiència d’un projecte similar, el Som.Nit, que Creu Roja Joventut porta a terme des de fa més de 20 anys ens espais d’oci nocturn per informar i conscienciar els joves sobre el consum de drogues i alcohol.

Joves i COVID-19: no siguis #COVIDSpoiler

En els darrers dies el Departament de Salut ha alertat d’un increment de contagis de COVID-19 entre joves i adolescents, de 15 a 29 anys, que s’atribueix a la manera de sociabilitzar. Tot i que en termes absoluts la incidència és baixa, aquesta tendència reafirma la necessitat de realitzar tasques de conscienciació orientades a disminuir el risc de transmissió en aquesta franja d’edat.

Així doncs, a més de les accions de sensibilització a peu de carrer Creu Roja està desenvolupant una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials sota el lema ‘no siguis #COVIDSpoiler’, amb l’objectiu d’amplificar la difusió del missatge amb consells de prevenció. La campanya es difondrà a través de les aplicacions on hi ha una major presència d’aquest públic, com ara Instagram, Tik Tok, Spotify, Twitter o Youtube. Com si es tractés d’una nova sèrie, diversos capítols mostren les conseqüències de no prendre mesures per frenar la propagació del virus, mitjançant situacions protagonitzades per noies i nois inspirades en fets reals.

Redacció

 

Adif licita per 556.000 euros la redacció del projecte de desmuntatge de la via de tren entre Vandellòs i Port Aventura

Tram de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani vist des de l’interior de la cabina d’un tren en proves. Foto: ACN

Adif ha licitat la redacció del projecte de desmuntatge de la via ferroviària entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i PortAventura. El tram es troba sense servei des de principis d’any, quan es va posar en marxa la variant del corredor del Mediterrani. El contracte té un pressupost de 555.961,82 euros i un termini estimat d’execució d’onze mesos. El projecte ajudarà a complir amb la Declaració d’Impacte Ambiental, que obligava a desmantellar tots els elements de la via. Prèviament ja es va fer un estudi sobre l’efecte barrera que suposava la infraestructura. Ara caldrà decidir com s’integra als municipis.

D’aquesta manera, la redacció del projecte constructiu definirà les actuacions de caràcter ambiental, demolicions, adequació i millora de drenatges de la plataforma, així com la permeabilitat del trànsit.

ACN

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa una crida als empresaris locals perquè s’apunti a la campanya “Fes-la rodar”

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fa una crida al teixit empresarial del municipi a adherir-se a la campanya “Fes-la rodar”. Una campanya que ha posat en marxa el consistori “per potenciar l’economia circular, ja que si bé els beneficiaris d’aquesta iniciativa seran les famílies del municipi, també es fomentarà el consum en els negocis locals que s’hi apuntin”, segons ha explicat la regidora de l’àrea de Promoció econòmica, María José Gómez.

A aquesta campanya pot adherir-se, en concret, tot el teixit empresarial del municipi, excepte els establiments que no s’han vist obligats a tancar per l’estat d’alarma, com ara, els d’alimentació, els supermercats o les benzineres; i aquells establiments de venda de tabac, alcohol, jocs i apostes. Per fer-ho, han de sol·licitar l’adhesió per internet, preferentment, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament (aquí) o de manera presencial, a les oficines municipals d’atenció ciutadana. Per ser efectiva, l’adhesió haurà de ser aprovada pel consistori, prèvia comprovació del compliment dels requisits establerts.

Per fomentar el consum en els establiments que se sumin a la campanya, l’Ajuntament té previst lliurar unes targetes moneder a totes les famílies del municipi perquè se les puguin gastar només en aquests negocis locals. El consistori donarà dos tipus de targetes, tenint en compte el nombre de membres de les unitats familiars i la capacitat econòmica de les llars de convivència (calculada sobre la base de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya):

La Targeta Consum 100%, per a aquelles llars municipals que es trobin en una situació de vulnerabilitat, disposarà d’un saldo que oscil·larà entre els 100 i els 320 euros.

La Targeta Consum 100% Plus, per a les llars que superin els valors de renda fixats (la majoria), tindrà un saldo que oscil·larà els 50 i els 160 euros. Amb aquesta targeta, les persones beneficiàries d’aquest ajut només hauran de pagar el 50% del l’import dels productes o serveis que comprin. De l’altre 50% se’n farà càrrec l’Ajuntament. Si l’import dels articles adquirits supera el saldo màxim de la targeta, en lloc del 50%, hauran d’abonar la quantitat que falti per sufragar el cost total.

Els establiments adherits disposaran d’una aplicació informàtica que es podran descarregar de manera gratuïta al mòbil  o a una tauleta, amb la qual podran gestionar totes les transaccions que es realitzin a través de les targetes consum. D’aquesta manera, podran presentar a l’Ajuntament les factures de les vendes fetes i cobrar els imports corresponents.

Per donar a conèixer el funcionament d’aquesta aplicació, que és molt senzill i semblant al del pagament a través del datàfon, l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, oferirà formació a les empreses adherides a la campanya.

A aquestes noves subvencions per al foment del teixit empresarial, l’Ajuntament té previst destinar-hi 350.000 euros. El consistori calcula que aquesta mesura tindrà un impacte econòmic de 600.000 euros en el municipi i que la ciutadania podrà començar a demanar els ajuts el mes de setembre. En la pàgina web d’IDETSA, www.idetsa.cat, s’hi poden consultar les bases d’aquests nous ajuts, aprovades en la sessió plenària del 3 de juny; i també les bases de les subvencions que concedeix actualment l’Ajuntament per a la promoció econòmica.

Redacció

 

Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors instal·la ‘L’únic peix que menja plàstic’ a la platja

Imatge de l’element escultòric que es troba a la platja de l’Arenal. Foto: Ajuntament

Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors ha instal·lat un nou element a la platja de l’Arenal. Es tracta de ‘l’únic peix que menja plàstic’, una escultura que fa de contenidor de reciclatge d’envasos, «de tal manera que, quan és ple, serveix d’element visual per a la conscienciació sobre l’efecte devastador sobre la fauna marina que té la presència dels plàstics als nostres mars i oceans», ha explicat la regidora de Turisme Maria José Gómez.

«La seva ubicació està pensada perquè es trobi en un lloc d’afluència de gent i s’ha col·locat de manera que puguin utilitzar-lo tant els usuaris de la platja com les persones que passen passeig marítim», afegeix la mateixa regidora.

L’escultura ha estat dissenyada per Rosendo Porro Cuesta, un artista dedicat al treball i artesania del ferro al taller L’Enclusa, al Poble Espanyol de Barcelona.

Redacció

 

L’Ajuntament és reconegut per l’Administració Oberta de Catalunya pel seu impuls en la transformació digital

Imatge dels membres del consistori amb el reconeixement que ha lliurat l’AOC a l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha estat reconegut pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), com a ens capdavanter en la transformació digital durant l’any 2019. Així ho acredita el guardó que li ha atorgat aquest consorci i que situa al consistori vandellosenc en el Top 10 dintre la categoria de municipis catalans amb poblacions d’entre 5.001 i 20.000 habitants.

Aquests reconeixements públics, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants i la seva naturalesa, s’atorguen en base una metodologia que analitza amb rigor més de 30 indicadors objectivables de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

L’alcalde Alfons Garcia ha valorat molt positivament aquest reconeixement i ha afirmat que això significa que «s’està treballant per una administració més accessible tant per als vilatans com per aquells que no ho són i més en una conjuntura com l’actual». A més, ha afegit que aquest guardó suposa «un nou repte cara el futur d’aquest servei i que en gran part ha estat possible gràcies a la tasca transversal dels departaments de l’Ajuntament, especialment el de Comunicació i el de Tecnologies de la Informació per posar en valor el treball que han fet durant molt de temps».

En aquest reconeixement es valora l’activitat referent a l’administració electrònica, com el nombre de registres electrònics, els expedients digitals oberts així com de gestió interna i la tramitació per mitjans electrònics amb altres administracions. Entre els indicadors, s’analitza si es disposa d’una seu electrònica, d’un portal de transparència, d’un cercador web, d’un perfil del contractant o d’un tauler electrònic, entre d’altres.

Redacció

 

Obre el nou Punt d’Informació Turística Base Nàutica

Imatge de la visita de diversos representants municipals i membres de l’equip de l’Àrea de Turisme al nou punt d’informació turística. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa el Punt d’Informació Turística Base Nàutica. Es tracta d’un nou espai ubicat al costat de la Base Nàutica del municipi que té per objectiu donar continuïtat al punt d’informació que hi havia al passeig marítim en una caseta de fusta, al costat de la platja de l’Arenal i que es va convertir al llarg dels anys en un dels centres que atenia més consultes.

Alguns membres del consistori, encapçalats per l’alcalde Alfons Garcia i la regidora de Turisme Maria José Gómez, així com diversos membres de l’Àrea de Turisme, han realitzat aquest dimecres 5 d’agost una visita en aquest emplaçament. «Hem volgut dignificar l’espai de cara al visitant i als informadors i hem cregut oportú compartir ubicació amb la Base Nàutica, gestionada per l’Àrea d’Esports», ha apuntat la regidora Maria José Gómez.

«Volem que aquest nou espai d’informació turística esdevingui un punt de referència d’informació i promoció de l’activitat nàutica al municipi i perquè esdevingui un pol d’atracció més per complimentar l’oferta turística i alhora contribuir a la desestacionalització del turisme ja que disposem de molts recursos, com el port, el vent de Mestral, o les activitats de lleure de la nostra costa», ha afegit la mateixa regidora. La nàutica, i en especial, la nàutica sostenible, és un dels eixos de treball que es van concretar en el marc estratègic de desenvolupament turístic que es va aprovar a principis d’any a través del Consell Sectorial de Turisme. «La posada en funcionament d’aquest punt, és un pas més per assolir aquest repte», sentencia la regidora.

Aquest nou punt d’informació turística comparteix l’estètica de l’oficina ubicada a la plaça de la Marina, en què s’ha adaptat la cartelleria al color corporatiu de l’Ajuntament.

El Punt d’Informació Base Nàutica romandrà obert de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores i de 17.30 a 20 h fins a finals de setembre, i se suma al Punt d’Informació de la Plaça de Marina i a l’Oficina Central de Turisme de Cal Forn.

Redacció

 

L’Ajuntament millora l’eficiència energètica de l’enllumenat públic a l’avinguda Ramon Berenguer IV, de l’Hospitalet

Imatge d’arxiu de l’Ajuntament d’Hospitalet i Vandellòs.

Amb l’objectiu millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha substituït 40 lluminàries amb làmpades d’incandescència de mercuri que hi havia al carrer Ramon Berenguer IV de l’Hospitalet de l’Infant, per lluminàries amb làmpades de LED. Aquest canvi no farà disminuir els estàndards de qualitat de les lluminàries, garanteix les òptimes condicions d’il·luminació i s’adequa als compliment de la normativa vigent.

Els treballs han inclòs també la substitució de les columnes de 10 metres per noves columnes de 7,55 metres d’alçada, mantenint l’actual ubicació dels punts de llum. Van començar a principis de juliol i està previst que acabin aquesta primera setmana d’agost.

El consistori va adjudicar les obres a l’empresa Etrabonal per un import de 54.347,80 euros i estan subvencionades pel programa específic d’obres per a la millora de xarxes bàsiques municipals i modernització d’equipaments informàtics per garantir l’administració electrònica (PEXI). La corporació provincial ha atorgat 46.616 euros al consistori, que es farà càrrec de la part restant.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies