TARRAGONA 21

Aturades les dues obres municipals que estaven en marxa al poble de Masriudoms

Una imatge del lloc de les obres. Foto: Cedida

Les obres d’arranjament de la piscina municipal de Masriudoms s’han aturat aquesta setmana, després de les noves restriccions imposades pel govern espanyol per frenar l’expansió del coronavirus.

El motiu és que arran de l’aprovació del Reial Decret llei 10/2020 de 29 de març de 2020 han quedat suspeses fins al 9 d’abril les activitats productives no essencials. Aquests treballs, que van iniciar-se al gener, tenen com a objectiu solucionar les patologies constructives i la manca d’estanquitat, així com per adequar les instal·lacions i l’entorn del vas de la piscina. L’Ajuntament els va adjudicar a l’empresa Obres i Contractes Penta SA per un import de 274.000 euros, aproximadament, i un termini d’execució de 8 mesos.

Per la mateix raó, també han quedat paralitzats els treballs de reforç i consolidació del talús de Masriudoms que limita amb la zona esportiva municipal del nucli urbà d’aquest poble. Aquests treballs, que han de servir per donar una major estabilitat i seguretat al talús, van començar fa dues setmanes i tenen un termini d’execució d’un mes. Costaran 24.500 euros, aproximadament; i l’Ajuntament els ha encarregat a l’empresa Inacces Geotecnica Vertical, SL.

La situació d’emergència actual i l’estat d’alarma han afectat, igualment, a la data d’inici de les obres d’ampliació de la llar d’infants Sol i Vent de l’Hospitalet de l’Infant. Aquestes obres de construcció d’un nou edifici adossat a l’existent, que permetrà reemplaçar els mòduls prefabricats on actualment es presta el servei de menjador als alumnes del centre, havien de començar l’última setmana de març. Fins que estiguin en vigor les darreres restriccions imposades pel govern espanyol, l’empresa adjudicatària, Edifisa Enter SL, no podrà iniciar-les. Aquest treballs tenen un cost de gairebé 363.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

El mateix passa amb el projecte executiu d’instal·lació de climatització i ventilació del pavelló cobert de l’Hospitalet de l’Infant. L’inici d’aquestes obres, previst per l’última setmana de març, també s’haurà d’ajornar pel mateix motiu. En aquest cas, l’empresa adjudicatària és Comet Martínez Boix SL i l’import dels treballs, de prop de 250.000 euros. El termini d’execució dels treballs és de tres mesos.
D’altra banda, a causa de la suspensió dels terminis per a la tramitació dels procediments administratius de l’Ajuntament, també ha quedat suspesa la convocatòria per presentar ofertes al concurs de projectes de la residència per a la gent gran de l’Hospitalet de l’Infant.

Vandellòs i l’Hospitalet han iniciat la desinfecció de la via pública

Desinfecció de la zona del CAP de l’Hospitalet. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha començat les tasques de desinfecció de la via pública per frenar la propagació del coronavirus. Aquestes tasques les realitzarà cada setmana a l’entorn dels punts del municipi amb més afluència de persones, com són els supermercats, les zones amb establiments d’alimentació i de venda de premsa i de menjar per a mascotes, els estancs, les entitats financeres, les parades d’autobús, les places i les esglésies. En aquest llistat de llocs considerats estratègics s’hi troben també el CAP, les farmàcies, els centres de dia, els centres veterinaris, Càrites, la comissaria de la Policia Local, la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, l’Ajuntament de Vandellòs i la Casa de la Vila.

Aquestes tasques les realitzen operaris de la brigada de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb l’ajut de dues màquines escombradores i de dues furgonetes amb equip d’aigua a pressió. El producte que utilitzen és un higienitzant de superfícies amb base de clor, diluït amb aigua.

D’aquesta manera, el consistori ha reforçat el servei de neteja, seguint les indicacions del Departament de Salut per reduir qualsevol mitjà de transmissió del coronavirus.

Paral·lelament, l’Ajuntament demana als veïns i veïnes que mantinguin net el municipi. En aquest sentit, els recomana separar correctament els residus que generen i dipositar-los dins (no fora) del contenidor corresponent (de residus orgànics, envasos de plàstic, envasos de vidre, paper/cartró o fracció resta) i que guardin a casa les pintures, piles, petits electromèstics, objectes voluminosos i altres tipus de residus que hagin de llençar mentre durin les restriccions de circulació, ja que les deixalleries municipals estan tancades.

Seguir aquestes recomanacions és necessari per preservar la integritat i seguretat de les persones que s’encarreguen del servei de recollida i tractament dels residus municipals, tal com han apuntat l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Secomsa, l’empresa pública que realitza aquest servei.

 

Dos guàrdies civils destinats a la nuclear de Vandellòs donen positiu per coronavirus

Dos agents de la Guàrdia Civil destinats a la central nuclear de Vandellòs han donat positiu de coronavirus i es mantenen confinats en quarantena a Tarragona, segons ha pogut confirmar l’ACN. Segons ha avançat el ‘Diario de León’, demarcació on també hi ha diversos efectius del GRS infectats, l’origen del contagi seria un curs d’especialització a l’acadèmia militar de Valdemoro, a la comunitat de Madrid.

El rotatiu apunta que l’activitat es va suspendre el 13 de març per l’inici de la crisi sanitària i que l’escamot destinat a la nuclear va tornar en autobús cap a Catalunya, on els darrers dies s’han confirmat els dos casos positius.

Vandellòs i l’Hospitalet reparteix les targetes moneder als 60 alumnes del municipi amb beca menjador

Imatge del vestíbul de la biblioteca. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant està distribuint aquesta setmana unes targetes moneder als 60 nens i nenes del municipi que són beneficiaris d’una beca de menjador, perquè puguin continuar disposant d’aquest ajut que dóna el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Consell Comarcal del Baix Camp, malgrat el confinament per l’estat d’alarma i el tancament dels centres educatius.

Aquestes targetes estan carregades amb un saldo inicial de 40 euros, a raó de 4 euros per dia lectiu durant el període de dues setmanes. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya podrà recarregar-les automàticament si s’allarga el tancament dels centres educatius. L’ús de les targetes és exclusivament per a compres en qualsevol establiment d’alimentació que tingui un sistema de pagament amb TPV.

Per repartir les targetes, el personal del departament d’Ensenyament de l’Ajuntament està donant cita prèvia a les 37 famílies beneficiàries d’aquestes targetes que hi ha a l’Hospitalet de l’Infant perquè les vagin a recollir al vestíbul de la biblioteca municipal del poble a l’hora assignada. D’aquesta manera, el consistori pretén evitar cues i poder prendre les mesures de protecció necessàries per minimitzar els riscos de propagació i contagi del coronavirus.

A les 2 famílies de Vandellòs que tenen beques menjador per als seus fills se’ls portarà les targetes als seus domicilis.

El Consell Comarcal del Baix Camp ha facilitat informació general sobre aquesta mesura de la Generalitat de Catalunya, destinada als menors beneficiaris/àries d’ajuts de menjador en els nivells educatius de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, a les escoles i associacions de mares i pares. Amb les targetes moneder, es vol garantir el dret bàsic d’alimentació dels infants que es troben en situació de vulnerabilitat i estan afectats pel tancament dels centres educatius.

 

Hospitalet i Vandellòs ofereix assistència telefònica a la gent gran del municipi durant el confinament

Imatge d’arxiu de l’Ajuntament d’Hospitalet i Vandellòs

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa un protocol d’actuació per assistir a les persones majors de 70 anys, davant la situació de confinament pel Covid-19. En primer lloc, ha elaborat una base de dades de prop de 600 persones amb aquesta edat que hi ha censades al municipi, considerades com a població de risc que pot necessitar suport.

A aquestes persones han començat a trucar-les avui dimarts 24 de març una desena de treballadors municipals voluntaris per escoltar-los i preocupar-se pel seu estat d’ànim, especialment pel d’aquelles persones que viuen soles. Aquestes trucades no tenen com a finalitat recollir peticions, tot i que si durant les converses es detecta que alguna persona té una necessitat bàsica urgent, per exemple d’alimentació bàsica o de medicació, i no té família, es traslladarà aquesta informació al departament de Benestar Social de l’Ajuntament pugui fer-ne el seguiment oportú.

A més de preguntar-los com estan, els empleats municipals encarregats de les trucades, que han ofert voluntàriament la seva ajuda al departament de Benestar Social per realitzar aquesta tasca, els plantegen una sèrie de preguntes i amb les seves respostes omplen un formulari. Aquestes preguntes són per saber si viuen al municipi, si viuen soles, si tenen contacte diari amb la família i si volen que els tornin a trucar en uns dies i els facin un seguiment del seu estat. La consigna que s’ha donat als entrevistadors és que siguin empàtics i donin confiança a les persones grans, que tindran més o menys predisposició a parlar.

La periodicitat de les trucades de seguiment es fixarà segons els resultats obtinguts i, sobretot, segons la situació particular de cada persona atesa. En tot cas, es té previst realitzar al menys una trucada com a mínim a la setmana o cada 10 dies, mentre duri aquesta situació d’alarma i confinament.

Totes les trucades telefònica es realitzaran per internet, mitjançant l’aplicatiu Softphone, facilitat pel departament d’Informàtica de l’Ajuntament.

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet reparteix els aliments de Càritesa les llars necessitades

Una furgoneta de repartiment d’aliments a Vandellòs i L’Hospitalet. Fto: Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha assumit el repartiment d’aliments de Càrites Parroquial, per garantir la seguretat del beneficiaris i dels voluntaris d’aquesta entitat amb seu tant al nucli de Vandellòs com al de l’Hospitalet de l’Infant.

Divendres passat, 20 de març, els operaris de la brigada municipal van lliurar els lots de productes alimentaris a les 11 famílies necessitades que hi ha a Vandellòs; i aquest dijous, 26 de març, és previst que els reparteixin també a les 61 famílies en risc d’exclusió social que hi ha a l’Hospitalet de l’Infant. L’entrega s’efectua als domicilis de les famílies, per evitar-los el desplaçament; i la preparació dels lots té lloc a la seu de Càrites a l’Hospitalet de l’Infant.

Per realitzar aquesta distribució d’aliments d’una manera segura, els operaris de la brigada municipal van rebre una formació de la Creu Roja la setmana passada sobre mesures d’autoprotecció, d’higiene i de seguretat destinades a la prevenció del COVID-19.

A banda de l’aportació anual que l’Ajuntament fa a Càrites, el consistori ha decidit donar 3.000 euros a aquesta entitat perquè pugui fer front a la situació actual d’excepcionalitat ocasionada per la crisi sanitària del coronavirus.

Vandellòs estudia limitar l’impacte de la crisi

Alfons Garcia, alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant
. Foto: Cedida

En la reunió que han mantingut aquest dimarts 17 de març els membres del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, s’han pres aquests nous acords per afrontar la  situació d’emergència ocasionada pel COVID-19:

Estudiar les mesures fiscals i econòmiques necessàries per limitar l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus sobre el veïnat i l’empresariat local.
En aquest sentit, s’està treballant en ajornar el calendari fiscal, retornar els imports de les quotes abonades pels ciutadans i ciutadanes en concepte de serveis públics municipals (per exemple, de les llars d’infants municipals, de l’Escola Municipal de Música, etc.).

També es treballa en suspendre els terminis per a la tramitació dels procediments administratius de l’Ajuntament, com ara els del Pla d’Ocupació Municipal o les subvencions a les entitats. Tenint en compte el que s’estableix en la disposició addicional tercera del Real Decreto 463/2020 de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma i s’estableixen mesures de contenció per protegir la salut de la ciutadania.

L’Ajuntament agraeix als treballadors públics el seu alt grau de responsabilitat i de compromís amb la feina i amb el servei a la ciutadania en el moment d’afrontar una situació crítica com l’actual.

Nous acords a Vandellòs i l’Hospitalet per reduir el risc de transmissió del virus

Imatge del consistori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Foto: Cedida

Els membres del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), reunits aquest dilluns 16 de març, han decidit adoptar noves mesures per reduir el risc d’exposició i transmissió del COVID-19, tot seguint les recomanacions marcades per les autoritats sanitàries.
Els nous acords consisteixen en:

Determinar, conjuntament amb els Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Camp, el cens de persones vulnerables, tant infants com gent gran, que hi ha al municipi; i prendre aquestes mesures per atendre les seves necessitats:

Posar a disposició de les persones usuàries dels Serveis Socials Municipals una adreça de correu electrònic (benestar@vandellos-hospitalet.cat) i un número de telèfon, el 977327155, en horari d’oficina (de 8.30 a 14.30 h). Per atendre casos d’emergència sobrevinguda, s’habilita el mòbil 663825809, de les 14.30 h a les 20.00 h.

Prioritzar la distribució d’aliments a aquestes persones vulnerables amb recursos propis de l’Ajuntament, per evitar la propagació del coronavirus.

Recollir les dades de les persones que voluntàriament s’han ofert a prestar aquest tipus de servei de distribució d’aliments a través dels Serveis Socials Municipals (via el correu electrònic: benestar@vandellos-hospitalet.cat).

Crear “l’Antena Empresarial”, un canal de comunicació de l’Ajuntament amb el teixit empresarial local, via Whatsapp, per facilitar als representants de les associacions empresarials del municipi la informació que pugui interessar als seus col·lectius relacionada amb la crisi del coronavirus i intentar resoldre els seus dubtes.

Desconvocar les reunions dels òrgans col·legiats municipals, amb excepció de la Junta de Govern Local, amb l’adopció de les mesures de protecció escaients.

Facilitar als treballadors municipals els mitjans necessaris perquè puguin treballar a distància i tenir flexibilitat horària.

Ajornada la 3a edició de l’EutichesBook pel coronavirus, fins al 2 i 3 d’octubre

Imatge de l’esdeveniment motociclista. Foto: Cedida

Davant la situació actual provocada per la crisi del coronavirus, el Club Esportiu Eutiches i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han decidit ajornar l’EutichesBook 2020, l’esdeveniment motociclista no competitiu que s’havia de celebrar els dies 3 i 4 d’abril, per protegir la salut dels participants i de la ciutadania en general.

Les noves dates que han marcat en el calendari per organitzar aquest esdeveniment que té a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant com a centre neuràlgic i que transcorre per carreteres interiors obertes al trànsit que travessen les Muntanyes de la Costa Daurada, els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i Maestrazgo són els dies 2 i 3 d’octubre. A la tercera edició de l’EutichesBook s’hi havien apuntat un total de 500 persones (la inscripció es va tancar el passat 5 de març).

Totes les persones inscrites van acceptar el repte personal de completar, en un temps de 12 a 14 hores, un itinerari “sorpresa”, que se’ls dona a conèixer en el moment del briefing. El quilometratge és de 500 km per al recorregut Pro i de 700 km per a l´Extrem, per carreteres, ports de muntanya i camins “asfaltats” de muntanya de gran bellesa paisatgística i poc trànsit, on fàcilment poden acumular-se més de 5.000 revolts. Com a única ajuda, tenen un llibre de ruta, el roadbook, en què s’indiquen els controls de pas obligatoris per on han de passar per segellar el carnet de ruta.

“L’encant de la prova, precisament, és saber navegar amb el roadbook, seguint les indicacions del rotllo de paper, sense utilitzar GPS ni cap tecnologia”, recorda el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès. Aquesta és la filosofia de l’EUTICHESBOOK, organitzada sota el paraigua de la ruta de referència d’aquest tipus que s’organitza des de fa vuit anys a Viella, la Rodibook: «apropar la navegació que s’utilitza en els grans raids, com el Dakar, a les nostres carreteres i motos», segons s’explica al web de la prova.

Com en els anys anteriors, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà, ara el proper octubre, la seu d’aquest esdeveniment, on es duran a terme totes les accions d’inscripció, les verificacions, els controls, l’acte oficial de benvingudaals participants… I també el punt de sortida i d’arribada dels motoristes. El lema de l’EutichesBook d’aquesta edició serà “Entre platges, vinyes i castells”, en referència al punt de sortida i als paisatges que es trobaran els participants al llarg de la ruta

 

Vandellòs i l’Hospitalet tanca els equipaments i serveis municipals

Per evitar l’expansió del coronavirus i protegir la ciutadania, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha decidit prendre diferents mesures extraordinàries que s’aplicaran inicialment des d’avui dijous 12 de març fins al 27 de març.

Aquestes mesures s’han adoptat en la reunió que han mantingut aquest matí els membres del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), un cop activat el pla d’emergència municipal per malalties transmissibles de potencial alt risc. Consisteixen en el tancament dels equipaments municipals. En concret, de les llars d’infants, l’Escola de Música, l’Escola d’Adults, les biblioteques, el Teatre-Auditori, la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, el Centre de Visitants de l’Hospital del Coll de Balaguer, els Casals de Joves, les instal·lacions esportives, els Casals d’avis i el centre de dia de Vandellòs. La residència per a la gent gran de Vandellòs i el centre de dia de l’Hospitalet de l’Infant, en canvi, romandran oberts, perquè l’Ajuntament considera que les persones usuàries d’aquests serveis estaran millor ateses en aquestes dependències, on els professionals sanitaris estan seguint els protocols que garanteixen la seva seguretat i extremant les precaucions.

El motiu pel qual s’ha decidit tancar el centre de dia de Vandellòs és perquè les persones usuàries d’aquest servei comparteixen el mateix edifici que les persones usuàries de la residència per a la gent gran i es vol evitar que els avis i àvies que viuen a la residència es puguin contagiar de la malaltia.

A banda de tancar aquests equipaments, com a mesura també de prevenció, s’ha resolt suspendre els mercats ambulants (tant el de Vandellòs com el de l’Hospitalet) així com totes les activitats organitzades per l’Ajuntament. De la mateixa manera, queden suspesos els serveis municipals (cursos de català, cursos del Viver d’Empreses d’IDETSA, el servei de la Unitat d’Escolarització Compartida, UEC; i els serveis vinculats als centres educatius: menjador escolar, acollida i transport escolar).

L’Ajuntament podrà aplicar altres mesures o modificar les establertes fins al moment en funció de com evolucioni la situació d’emergència i de les indicacions que rebi de la Generalitat de Catalunya.

Suspesa la cursa de muntanya UT Llastres

Imatge d’una edició anterior de la cursa. Foto: Cedida

La decisió de suspendre l’esdeveniment esportiu de muntanya UT Llastres, que s’havia de celebrar al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aquest cap de setmana, del 13 al 15 de març, s’ha pres aquest matí en la reunió que han tingut l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Club Centre Excursionista Serres de Mestral i els responsables de l’organització.

En aquesta trobada s’ha acordat suspendre la 3ª edició de l’UT LLASTRES, que incloïa una prova d’ultraresistència amb tres etapes, l’ 11a edició de la Cursa de la Portella, el Canicross i les curses infantils, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) pel que fa a grans esdeveniments internacionals, per seguir treballant en la contenció del Covid19.

L’organització ‘lamenta profundament’ els inconvenients que aquestes decisions puguin causar a tercers, però vol reiterar el seu compromís ‘amb la salut de les persones i, sobretot, la seva voluntat de seguir totes aquelles recomanacions que provinguin de les autoritats sanitàries’.

En la reunió també s’ha decidit realitzar la 3ª edició de l’UT LLASTRES, l’11a edició de la Cursa de la Portella, el Canicross i les curses infantils els dies 13, 14 i 15 de novembre de 2020, si les condicions sanitàries ho permeten.

L’Hospitalet i la Vall de Llors i Mont‐roig Miami Turisme sumen esforços per promocionar els dos municipis

Mont‐roig Miami Turisme i Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors han iniciat aquest passat cap de setmana una etapa de col∙laboració en què sumen esforços per donar a conèixer  els atractius turístics i promocionar conjuntament els dos municipis.

La primera acció promocional en comú la van realitzar al Centre Comercial Intu Puerto Venecia de Saragossa els dies 6 i 7 de març, coincidint que el dijous era dia festiu a la ciutat i moltes  famílies van agafar‐se pont.

En aquest centre comercial, un dels més grans d’Espanya, que rep la visita de 19.000.000 persones a l’any, les dues marques turístiques van compartir un estand, on van instal∙lar un photocall, acompanyat de l’eslògan ‘Este verano toca playa’. Entre els visitants de l’estand que
van omplir una butlleta, van sortejar dos premis: dues nits d’allotjament en un apartament turístic al nucli l’Almadrava, gràcies a la col∙laboració de l’empresa Almadrava Experience, i un altre cap de setmana a Miami Platja amb les mateixes condicions, amb la col∙laboració de
l’empresa immobiliària Eudàlia.

Aquesta promoció va tenir molt d’èxit entre els visitants del centre comercial, especialment  famílies amb infants i persones de la tercera edat. Prova d’això és que més de 400 persones van passar‐se per l’estand i es van interessar per l’oferta d’allotjament turístic i activitats per fer
durant les vacances dels dos municipis veïns. Durant el cap de setmana també es va donar a conèixer als clients d’aquest centre comercial de
Saragossa l’activitat destinada al públic familiar que organitzaran conjuntament Mont‐roig Miami Turisme i l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors els dies 1, 2 i 3 de maig, coincidint amb el pont.

Nou Pla d’ocupació municipal a Vandellòs i l’Hospitalet

Els veïns en situació d’atur contractats hauran de combinar el temps de treball amb la realització de diverses accions formatives. Foto: Cedida

Amb la voluntat de continuar alleugerint la situació de desocupació que pateix una part de la població del municipi, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert el Pla d’ocupació municipal (POM) de 2020. A aquest Pla, el consistori hi destinarà enguany 616.000 euros, per contractar novament veïns del municipi en situació d’atur.

Els veïns i veïnes interessats a participar en la primera convocatòria del POM, en què l’Ajuntament preveu contractar una quarantena de persones, poden presentar les seves sol·licituds fins al 20 març, a les oficines d’atenció ciutadana (OMAC), situades a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant. També poden tramitar les sol·licituds per Internet, a través de la seu electrònica del consistori. Les bases es poden consultar en la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Com en les edicions anteriors, les persones aspirants, per poder ser admeses, hauran de reunir uns requisits: estar en situació legal d’atur, estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), conèixer les dues llengües oficials (català i castelà), tenir 18 anys com a mínim i una data d’empadronament al municipi prèvia a l’1 de gener de 2017. Enguany, a més, les persones aspirants hauran d’estar inscrites a la Borsa de Treball d’IDETSA, l’empresa municipal de Promoció Econòmica.

I és que la principal novetat del Pla d’ocupació municipal d’aquest any es troba en el fet que les persones contractades hauran de combinar el temps de treball amb la realització de diverses accions formatives impartides per IDETSA amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat d’aquests veïns i veïnes. En el marc d’aquesta nova estratègia, es preveu donar un assessorament individualitzat a tothom qui opti al Pla d’ocupació, per definir les accions més adients en cada cas per millorar el seu posicionament dins del mercat de treball.

En el procés selectiu, es valoraran diverses variables socioeconòmiques de cada aspirant, com per exemple les càrregues familiars, el temps d’inactivitat laboral o els ingressos de la unitat familiar.

Les persones admeses treballaran a jornada completa, per períodes de tres a sis mesos, principalment fent tasques auxiliars en sectors com la neteja viària, la jardineria, el manteniment d’instal·lacions municipals o els serveis administratius.

 

Arriba a L’Hospitalet una exposició de prevenció de drogues a biblioteques de la demarcació

Un moment de la inauguració de la mostra. Foto: Cedida

La Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant ha acollit aquest divendres la inauguració de l’exposició «Tu tens la clau», una mostra que aquest 2020 visitarà set biblioteques del Camp de Tarragona i que l’any passat ja va tenir una primera edició a les biblioteques de les Terres de l’Ebre, amb més de 8.000 persones visitants. L’exposició, elaborada i impulsada per l’ONG per a les addiccions Projecte Home Catalunya i coorganitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Central de Biblioteques de Tarragona, té com a objectiu conscienciar els més joves i el conjunt de la població sobre els riscos de l’abús de drogues.

A la inauguració hi han assistit el regidor de Joventut i Igualtat de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Diego García; la regidora de Benestar Social i Salut, Lupe Capella; el cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives; el cap dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura, Jordi Agràs; així com la directora del Servei d’Atenció a les Addiccions de Tarragona de Projecte Home, Maria San Pedro. «El que volem és fer reflexionar als joves sobre qüestions com ara les emocions, els valors o la comunicació, que poden incidir en l’abús de drogues», ha explicat San Pedro, remarcant que de forma expressa l’exposició no parla explícitament de drogues en els seus continguts.

L’Hospitalet de l’Infant serà només la primera parada d’una exposició que fins a finals de 2020 visitarà les biblioteques de les següents localitats (per ordre de calendari): Torredembarra, Reus, Montblanc, Falset, Cunit i El Vendrell. En cadascun d’aquests municipis s’organitzaran xerrades i visites guiades per a estudiants, amb l’objectiu de fer arribar l’exposició al major número de públic possible.

Mor el pioner uròleg Josep M. Gil-Vernet, amb arrels a Vandellòs

Gil-Vernet

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant lamenta la mort de Josep Maria Gil-Vernet, que va tenir lloc ahir dijous 5 de març a Barcelona, als 97 anys. Aquest uròleg reconegut internacionalment, amb arrels a Vandellòs, va realitzar el primer trasplantament d’òrgan a Espanya, el de ronyó, junt amb el nefròleg Antoni Caralps, l’any 1965. També va ser ell qui l’any 1983 va dirigir el primer trasplantament de pàncrees.

Fill, pare i avi d’una prestigiosa saga de metges, Josep Maria Gil-Vernet va néixer el 9 de desembre de 1922 a Barcelona. El seu pare, el catedràtic d’anatomia i uròleg Salvador Gil-Vernet i dos del seus tres fills, Josep Maria i Alfredo, també son uròlegs.

Ca la Torre de Vandellòs, l’edifici que era propietat de la família Gil-Vernet i que actualment és un equipament municipal que acull un centre d’interpretació de la història del poble

Ca la Torre de Vandellòs, que actualment és un equipament municipal que acull un centre d’interpretació de la història del poble, era la casa pairal de la família Gil-Vernet i es va convertir en la més important del poble. De fet, la plaça principal de Vandellòs on està ubicada aquesta casa, que té una torre de defensa annexa del s.XVI, duu el cognom de la família en homenatge a aquesta.

Segons ha informat la família, la missa tindrà lloc demà dissabte 7 de març, a les 12.45 h, al tanatori Sant Gervasi-Barcelona; i posteriorment serà traslladat a Vandellòs, on se celebrarà la cerimònia d’inhumació a partir de les 16 h.

L’Hospitalet acollirà la jornada solidària “Activa’t” el dissabte 7 de març

Cartell oficial de l’event

Per al dissabte 7 de març, l’Espai de Fisioteràpia i Benestar Gemma Arias i l’Escuela de Conciencia de Imma Bonet han organitzat la jornada solidària Activa’t a l’Hospitalet de l’Infant, amb la col·laboració de les regidories de Salut Pública i Medi Ambient i de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant; i de diverses entitats.

La jornada, prevista al Centre Cultural Infant Pere de l’Infant, estarà centrada en “fer salut” i constarà de conferències, tallers i espectacles al voltant del moviment, la respiració, la meditació i el menjar saludable. Tots els diners recaptats aniran destinats a la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

El preu de la jornada completa (tots els tallers + concert de cloenda) és de 30 euros; el preu de la jornada de matí o de tarda és de 18 euros; i el preu del concert de cloenda, de 6 euros.

Les persones interessades a participar-hi poden fer la reserva de l’activitat a la qual volen assistir en la pàgina web www.culturaalabast.cat, en què es pot consultar el programa d’actes; i abonar l’import en efectiu el mateix dia dels tallers o del concert. Les entrades es poden adquirir al Centre de fisioteràpia Gemma Arias i a la taquilla 1 hora abans dels actes.

 

Nova oferta formativa al Viver d’Empreses de Vandellòs i l’Hospitalet

La inscripció a la quinzena de cursos que ofereix l’empresa municipal IDETSA és oberta. Foto: Cedida

La nova oferta formativa de l’empresa municipal de Promoció Econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, inclou una quinzena de cursos, que s’impartiran en els propers sis mesos al Viver d’Empreses, ubicat al Polígon Les Tàpies I. Entre aquestes propostes, hi ha:

Un curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, que prepara els alumnes per organitzar, dinamitzar i avaluar aquests tipus d’activitats en el marc de la programació general d’una organització, per mitjà de l’aplicació de tècniques específiques d’animació grupal, amb una incidència explícita en l’educació en valors i amb atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Un curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu, que permetrà registrar l’alumnat al Registre professional d’Esport a Catalunya (ROPEC), la qual cosa és imprescindible per poder treballar en les activitats dels consells esportius, els ajuntaments, els patronats municipals, els centres educatius, les AMPAs i altres entitats esportives; i també en casals, estades i campus esportius.

Així mateix, hi haurà accions formatives d’administració i màrqueting com ara la preparació per a l’obtenció del nivell mitjà de l’ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

D’altra banda, IDETSA continuarà apostant aquest semestre per donar resposta a les demandes de les tres associacions empresarials i del teixit empresarial, en general. Per aquest motiu, ha programat tallers de Mailchimp, de com vendre més, de Suport vital bàsic més DEA, de com fer la teva empresa més sostenible; i cursos una miqueta més llargs de treballs en alçada, facturació electrònica i licitació electrònica, i Atenció Sanitària Immediata (ATSII). En resposta a la petició del sector de l’hostaleria i la restauració, però no dirigits només a aquest sector, IDETSA oferirà cursos de sommelieria (iniciació al vi), tast d’oli i servei de cocteleria.

Al mateix temps, IDETSA treballa en un pla d’acció per definir les estratègies necessàries que conduiran al petit negoci cap a la digitalització gradual i conscient, que pot garantir la seva viabilitat i actualització, ha explicat la regidora que està al capdavant de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

A més, IDETSA, com a centre homologat de formació ocupacional, està impartint certificats de professionalitat com, per exemple, el d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals i el d’Operacions de bar i restaurant. Aquests cursos, que són totalment gratuïts per a l’alumnat, tenen com a finalitat millorar la capacitació i qualificació professional per afavorir la inserció laboral dels treballadors/es en situació d’atur.

Cal recordar que IDETSA pot gestionar les bonificacions dels cursos a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE).

 

Més de 450 inscrits a l’EUTICHESBOOK, que acollirà Vandellòs i l’Hospitalet

Imatge de l’edició passada. Cedida

Quan falta un mes perquè Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant aculli l’EUTICHESBOOK 2020, ja hi ha més de 450 persones apuntades a aquest esdeveniment motocilista no competitiu previst per als dies 3 i 4 d’abril, segons ha informat el Club Esportiu Eutiches, l’entitat que l’organitza juntament amb el consistori del municipi.
Aquesta serà la tercera vegada que Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà el centre neuràlgic d’aquesta prova que transcorre per carreteres interiors obertes al trànsit que travessen les Muntanyes de la Costa Daurada, els Ports, el Priorat, les Muntanyes de Prades i Maestrazgo. L’any 2017 es va celebrar per primer cop a la demarcació de Tarragona.

El lema de l’esdeveniment d’aquesta edició serà “Entre platges, vinyes i castells”, en referència al punt de sortida i als paisatges que es trobaran els participants al llarg de la ruta.

Les persones aficionades al motociclisme s’hi poden apuntar fins al proper dijous 5 de març, a través de la pàgina web www.eutichesbook.com, en què s’ofereixen 600 places (500 per a la prova «on road» i 100, com a novetat, per a la prova «off road», només apta per a motos Maxi-Trail i Trail/Scrambler d’aprox. 350 km).

Totes les persones inscrites acceptaran el repte personal de completar, en un temps de 12 a 14 hores, un itinerari “sorpresa”, que se’ls donarà a conèixer el 3 d’abril, en el moment del briefing. El quilometratge és a escollir pels participants: 500 km pel recorregut Pro i els 700 km per l´Extrem, per carreteres, ports de muntanya i camins “asfaltats” de muntanya de gran bellesa paisatgística i poc trànsit, on fàcilment poden acumular-se més de 5.000 revolts. Com a única ajuda, tindran un llibre de ruta, el roadbook, en què s’indicaran els controls de pas obligatoris per on hauran de passar per segellar el carnet de ruta.

“L’encant de la prova, precisament, és saber navegar amb el roadbook, seguint les indicacions del rotllo de paper, sense utilitzar GPS ni cap tecnologia”, recorda el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès. Aquesta és la filosofia de l’EUTICHESBOOK, organitzada sota el paraigua de la ruta de referència d’aquest tipus que s’organitza des de fa vuit anys a Viella, la Rodibook: «apropar la navegació que s’utilitza en els grans raids, com el Dakar, a les nostres carreteres i motos», segons s’explica al web de la prova.

Com en els anys anteriors, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant serà la seu de l’esdeveniment, on el divendres 3 d’abril es duran a terme totes les accions d’inscripció, les verificacions, els controls, l’acte oficial de benvinguda als participants… I el dissabte 4 d’abril, el municipi serà el punt de sortida i d’arribada dels motoristes.

 

Jaume Marcé rep el III Premi d’Investigació Dr. Saladié-Roig

Dr. Josep M. Saladié-Roig amb el guardonat. Cedida

El passat 25 de març va tenir lloc l’acte oficial de lliurament del III Premi d’Investigació Dr. Saladié-Roig, que va guanyar Jaume Marcé amb el treball «Alimentació i treball en un hospital de camí. L’Hospital de l’Infant Pere a finals del segle XIV». L’acte es va celebrar a l’Aula Capella de la Facultat de Filologia, de la Universitat de Barcelona, on es va presentar també la nova edició d’aquest certamen convocat per l’Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona, l’IRCVM, que duu el nom del veí de l’Hospitalet de l’Infant Josep Maria Saladié (impulsor i benefactor del premi) i que té com a objectiu de fomentar els treballs de recerca sobre la història de l’Hospitalet de l’Infant i dels seus encontorns immediats.

Jaume Marcé és un doctorand per la Universitat de Barcelona sota la direcció i tutela del Dr. Daniel Piñol, del Dr. Antoni Conejo i del Dr. Nikolas Jaspert, de la Universitat de Heidelberg. La seva tesi doctoral se centra en l’estudi del finançament, la gestió i l’evolució patrimonial de l’hospital de la Santa Creu de Barcelona durant el segle XV. Seguint la línia de la seva tesi, els seus interessos giren entorn l’estudi dels centres assistencials durant la baixa edat mitjana i la documentació que aquests van produir, amb especial interès en els seus corpus normatius, els seus protocols notarials i els seus llibres de comptabilitat.

Així mateix, en Jaume Marcé forma part dels projectes «SCRIBA» i «NotCat», ambdós dirigits pel Dr. Daniel Piñol i centrats en l’estudi de l’activitat i l’evolució de la institució notarial durant l’edat mitjana. Així mateix, també ha col·laborat de forma activa en els congressos dirigits pel Dr. Antoni Conejo, coneguts com «Abrils de l’hospital», els quals des dels darrers anys han estat el lloc de trobada d’investigadors especialitzats en el món de l’assistència i de les institucions hospitalàries.

A més, Jaume Marcé és el president d’ARDIT (Associació de Recerca Interdisciplinar en Cultures Medievals), una associació formada per alumnes de tercer cicle i vinculada a l’IRCVM. Aquesta pretén ser un espai d’intercanvi de sinergies entre joves medievalistes, tant a nivell local com internacional, des de la qual s’organitzen congressos, seminaris i sessions de formació destinades als propis estudiants de la Universitat Barcelona i que són, alhora, una plataforma de contacte amb altres estudiants -també medievalistes- de la resta del món.

 

«Pintxo Pote», tots els dijous de març a Vandellòs i l’Hospitalet

L’Associació de Restauració i Hoteleria de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors organitza la primera Jornada de «Pintxo Pote», amb la col·laboració de l’Ajuntament. Tots els dijous del mes de març, pots demanar la teva tapa amb beguda per 3€ a 9 bars o restaurants del municipi que s’han adherit a aquesta acció.

Els locals elaboraran tapes i beguda que variaran setmanalment per poder donar una oferta de restauració de qualitat.

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies