.

La regidora d’Esports, Yolanda Marqués, i el president de l’Associació de Busseig Inclusiu, Joaquín José Molí. Foto: Cedida

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant cedirà gratuïtament les instal·lacions de la piscina municipal coberta a l’Associació de Busseig Inclusiu (ABI), una nova entitat local que té com a missió apropar el busseig a les persones amb discapacitat.

Per mitjà del conveni de col·laboració que la regidora d’Esports, Yolanda Marqués, ha signat aquest dilluns 8 d’abril amb el president d’ABI, Joaquín José Molí, l’empresa municipal que gestiona els esports (Llastres Serveis Municipals, SL) s’ha compromès a cedir gratuïtament, en concret, la piscina mitjana i un carril de la piscina gran a aquesta associació perquè persones amb discapacitat puguin dur a terme activitats vinculades al submarinisme recreatiu. Aquestes activitats es duran a terme una vegada al mes (els dissabte, de les 16 a les 20 h) i aniran a càrrec dels professionals de l’Associació.

L’objectiu principal d’aquest acord és millorar els aspectes psicomotrius i de salut física i emocional de les persones amb discapacitat. «Tenim un interès comú per promoure la pràctica de l’activitat física com a eina d’autonomia de la persona i per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat», segons ha assenyalat  la regidora d’Esports, Yolanda Marqués.


Altres notícies:


El president de l’Associació de Busseig Inclusiu (ABI), Joaquín José Molí, ha destacat els beneficis que té el busseig per a les persones amb discapacitat: “se socialitzen, fan un esport que potser els havien dit que no podrien fer, se senten més lliures i guanyen mobilitat i autoestima”.

Molí ha explicat que les activitats que es faran a la piscina municipal coberta de l’Hospitalet de l’Infant estaran obertes als infants a partir de 10 anys i als adults i adultes amb discapacitat i també a aquells bussejadors i bussejadores que vulguin formar-se com a acompanyants de persones amb discapacitat. Per participar-hi, caldrà un certificat mèdic que n’autoritzi la pràctica.

En breu, l’Associació difondrà aquestes activitats a través de diferents canals perquè les persones interessades s’hi puguin apuntar.