.

El consistori ha condicionat les instal·lacions de l’antic Punt Òmnia, que estan ubicades al costat del Casal de Joves. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha habilitat un espai perquè les famílies amb infants de 0 a 5 anys del nucli de Vandellòs hi puguin passar la tarda i perquè hi puguin disposar també del servei de canguratge anomenat el Casalet.

Aquest espai està ubicat a l’antic Punt Òmnia, al costat del Casal de Joves, i està equipat amb mobiliari i jocs adaptats per als més petits. Es va inaugurar divendres 12 d’abril i a partir d’aquesta setmana estarà obert de dilluns a divendres de 17 a 19 h.

En aquest nou equipament, a més, la Regidoria d’Igualtat oferirà el servei municipal de canguratge, batejat amb el nom del Casalet, a les famílies amb nens i nenes d’entre 3 i 5 anys, de dilluns a dimecres, de 17 a 19 h. D’aquesta manera, ampliarà la franja d’edat d´ús d’aquest servei, que des del mes de febrer està a l’abast de les famílies amb infants de 6 a 12 anys al Casal de Joves de Vandellòs.


Altres notícies:


Per utilizar aquest nou servei de canguratge, també cal fer la inscripció per Internet (https://forms.gle/mt64VQ2NKbzCUiS28) o de manera presencial a l’equipament que l’acull, durant l’horari de funcionament del Casalet.

El preu d’aquest servei per a aquest col·lectiu és també d’1 € per infant i dia i s’ha de pagar sempre per transferència bancària. Hi ha dues modalitats de pagament:

– Puntual (1 € cada vegada que se’n faci ús).

– Un paquet de 10 € (per fer-ne ús 10 dies)

Amb l’obertura d’aquest espai per a les famílies amb nens i nenes de 0 a 5 anys i l’ampliació de la franja d’edat d’ús del servei de canguratge a Vandellòs, l’Ajuntament ha donat resposta a una demanda de la població. “El nostre objectiu és facilitar a les famílies la conciliació laboral i personal i oferir als nens i nenes i a les seves famílies un temps de lleure de qualitat”, ha recordat la regidora d’Igualtat, Esmeralda Saladié.

El Casalet està finançat pel fons estatal Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat a través del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Per accedir a aquesta subvenció, l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp.

El Casalet a l’Hospitalet de l’Infant

A l’Hospitalet de l’Infant, el servei de canguratge El Casalet està en funcionament també des del passat mes de febrer. En aquest cas, està a l’abast de les famílies amb infants de 3 a 10 anys (nascuts entre el 2014 i el 2020) a l’Espai Jove.

La Regidoria d’Igualtat també ha estrenat enguany el servei “El Casalet viatger”, perquè les famílies puguin assistir a determinats espectacles/actes per al públic adult programats per l’Ajuntament (per saber-ne en quins actes ho té previst fer, consulteu-ne l’agenda cultural de primavera a www.vandellos-hospitalet.cat).

Per utilitzar aquest servei per a nens i nenes de 3 a 12 anys, que costa 1 € per infant, haurà s’ha acreditar l’entrada a l’espectacle. Mentre dura aquest, els infants fan activitats i tallers en un espai annex de manera simultània amb l’equip de monitors/es.