.

Imatge dels alcaldes i regidors que han assisstit a la reunió conjunta

Els Ajuntaments de Cambrils, Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant han dut a terme una reunió de treball, aquest dijous al matí a les oficines municipals de Miami Platja, per fer front comú en la reconversió de l’antic traçat de la via del tren en un producte turístic estratègic.

Recordem que Adif Alta Velocitat (Adif AV) convertirà, els pròxims mesos, en una via per a ciclistes i vianants la línia ferroviària de la costa, en el tram que va de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant fins a Cambrils, passant pel terme municipal de Mont-roig del Camp i Miami Platja, amb una inversió de 5,8 milions d’euros.

A aquesta reunió hi ha assistit l’alcalde de Mont-roig del Camp Fran Morancho, l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa i l’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Assumpció Castellví, acompanyats per les regidores de Turisme dels tres municipis, Yolanda Pérez, Camí Mendoza i M. Elidia López i els regidors d’Urbanisme, Jordi Alemany, Enric Daza i Ferran Conejo.

Durant la trobada s’ha acordat treballar conjuntament perquè aquest sigui un atractiu turístic dels tres nuclis i un espai de referència per als amants de l’esport i el lleure. Coincideix que aquesta és la primera reunió a tres bandes, arran de la confirmació de la inversió per part d’Adif, el passat mes de febrer i després de la constitució dels nous ajuntaments el juny del 2023.


Altres notícies:


Els tres consistoris, s’han emplaçat a seguir trobant-se per desenvolupar el projecte d’aquest tram de 19,3 km, que adaptarà els 5 m d’amplada de la plataforma ferroviària com a via cívica d’ús compartit per a vianants i ciclistes.

Execució de les obres de la futura via ciclable

El passat 14 de febrer de 2024, Adif, impulsora de les obres, va signar el contracte amb ACSA, del grup Sorigué, l’empresa que les executarà i iniciarà els treballs els pròxims mesos.

Recordem que el projecte inclou trams diferenciats segons correspongui a zones urbanes (amb 2,5 m de ferm rígid per les bicicletes i 2,5 m de sauló per a vianants) i trams no urbans amb els 5 m de ferm rígid). Dels treballs d’adaptació cal destacar que s’habilitaran accessos directes als càmpings pels quals travessa la via. També que s’arranjarà l’alçada dels ponts inferiors per tal d’ampliar-la i aconseguir que tinguin el gàlib adequat perquè hi puguin passar els vehicles d’emergències.

Així mateix, s’executaran passos transversals, tant per als vianants com per a vehicles, per eliminar o atenuar l’efecte-barrera de la infraestructura en desús, anivellant les rasants de vials interceptats. Altres actuacions comprendran la modificació o eliminació d’alguns passos superiors i l’adaptació dels entorns de les antigues estacions com a zones de descans, amb la instal·lació de mobiliari urbà i senyalització.