.

Imatge de la droga intervinguda. Foto: Cedida/CME

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Cambrils van detenir dijous passat, a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un home de 49 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van tenir lloc pels volts de les 03.15 hores de la matinada quan una patrulla de paisà efectuava tasques de prevenció de delictes a l’AP-7. Aquests efectius policials s’integren en els dispositius de prevenció planificats a les principals vies de comunicació del Camp de Tarragona, amb l’objectiu d’evitar furts i robatoris a l’interior dels vehicles.

En accedir a l’àrea de descans ubicada al punt quilomètric 283, a l’altura d’aquest terme municipal del Baix Camp, els agents van adonar-se de la presència de dos vehicles amb les finestres abaixades i ningú a l’interior. Després de fer comprovacions a l’entorn, els mossos van decidir apropar-se, moment en què un dels vehicles ja havia abandonat el lloc i l’altre es posava en marxa en sentit nord. En concret, es tractava d’una furgoneta que la patrulla va interceptar i aturar abans que s’incorporés a la via. El conductor, visiblement nerviós, va manifestar desconèixer on es dirigia i quina càrrega transportava.


Altres notícies:


Davant les incongruències de les seves explicacions, els mossos van escorcollar la part posterior d’on sortia una forta olor procedent d’un gran nombre de paquets d’haixix envasats al buit, amb un pes aproximat d’uns 550 quilograms. Segons la taula de preus fixada pel Ministeri de l’Interior, tindria un preu al mercat il·legal d’1.055.000 euros.

A partir de les diverses proves incriminatòries, els agents van detenir el conductor per tràfic de drogues. Seguidament la furgoneta es va traslladar fins a dependències policials per així buidar i verificar la càrrega, alhora que la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus s’ha fet càrrec de les comprovacions oportunes i així poder determinar, tenint en compte el seu volum, si estaria vinculat al tràfic internacional de droga.

El cas continua obert i no es descarten més detencions. Està previst que el detingut passi a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus en les properes hores.