TARRAGONA 21

Cambrils, una de les destinacions europees de qualitat

Imatge d’arxiu d’una platja de Cambrils. Foto: Ajuntament de Cambrils

La cadena de televisió nacional de Bèlgica RTBF (francòfona) ha escollit Cambrils per un prestigiós programa dedicat a donar a conèixer destinacions europees que destaquen pel bon servei i la qualitat. El mercat belga és un dels més fidels a la destinació turística Cambrils.

Ahir la tarda un equip de reporters es va desplaçar a Cambrils per enregistrar les imatges que s’emetran avui, 26 de maig, al vespre per explicar com es prepara el municipi per aquesta temporada atípica i complicada.

L’equip de la cadena va ser rebut per la regidora de Turisme, Marta Borràs; va visitar el Parc Samà, va fer un passeig per Cambrils de la mà del Patronat de Turisme, i va gaudir d’un àpat en un dels reconeguts restaurants cambrilencs.

La regidora va voler donar a conèixer al públic belga que a Cambrils, a més de les platges, hi trobaran altres indrets naturals diferents que també són autèntics i que tenen una vesant més cultural. A més, Borràs va posar èmfasi en tota la feina feta per reobrir els espais seguint tots els protocols sanitaris i poder tornar a acollir el turisme.

Els reporters, que després de l’experiència tenen intenció de tornar amb les seves famílies, també van entrevistar Marketa Stverakova del Parc Samà, Llorenç Blasco del Xiringuito Denver, Gustavo Cabedo de l’Hotel Sol Melià, i la responsable de Synergie Immobilière (una immobiliària que se centra en el turisme de parla francesa i els immobles d’alta gamma singulars per la seva localització o arquitectura).

 

Cambrils convoca la Biennal d’Art Gastronòmic i els Premis Vila

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ja ha convocat la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic i els Premis Vila de Cambrils en la modalitat de narrativa i poesia. Les bases ja estan publicades al web de l’Ajuntament de Cambrils www.cambrils.cat.

Properament també es convocarà el 29è Premi de Fotografia Vila de Cambrils que organitza l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils i el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

La regidora de Cultura, ha explicat que ara més que mai, amb la situació d’excepcionalitat, el departament de Cultura de l’Ajuntament ha de potenciar i donar encara més reconeixement als Premis Vila de Cambrils, com una via de donar suport a tots els creadors i creadores.

El lliurament de premis de tots els certàmens culturals tindrà lloc el dia 29 de novembre de 2020 a les 12 hores a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils, sempre que la normativa sanitària ho permeti i en cas contrari es buscarà una alternativa.

10è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall

La finalitat del Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall promoure i donar suport a la nostra llengua escrita i de fer que la mar, element ineludible en l’evolució història de la vila, adquireixi una paper protagonista i ens impulsi com a referent literari i cultural del nostre país.

Les persones participanthauran de ser majors de 18 anys i les seves obres hauran d’estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contres, dietari, relat de viatges..) adreçades a un públic adult. Cada autor podrà concursar-hi amb una sola obra, la temàtica de la qual haurà de ser el mar. Cal que siguin obres originals i inèdites.

Totes les obres han de ser trameses per correu electrònic a l’adreça premidenarrativa@cambrils.cat. La data límit de recepció de les obres serà el 14 de setembre de 2020.

L’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un premi de 3.000 euros, així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

9è Premi de Poesia Vila de Cambrils

El Premi de Poesia Vila de Cambrils vol promoure la nostra llengua escrita en vers. Les obres presentades hauran de ser escrites en llengua catalana, originals i inèdites. Hi poden prendre part totes les persones major de 16 anys d’arreu del món.

La temàtica escollida de les obres serà lliure i poden ser presentades en suport paper a la recepció de l’Ajuntament de Cambrils o través d’adreça premipoesia@cambrils.cat. La data límit de recepció de les obres serà el 14 de setembre de 2020. Cada autor només podrà concursar amb una sola obra. S’atorgarà un primer premi de 500€ i un segon premi de 200€.

4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

La Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic té els seus orígens en l’antic premi de pintura Vila de Cambrils, que va ser convocat en 31 edicions. Aquest premi està inspirat en la unió de l’art i la gastronomia. La Biennal està organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils amb el patrocini de Repsol i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

La convocatòria de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils va ser publicada el dia 22 de maig de 2020 i les bases estan disponibles a www.cambrils.cat/cultura. El termini de presentació dels projectes es va iniciar el dia següent de la publicació de la convocatòria al BOPT i finalitzarà el dia 14 de setembre de 2020. El certamen està obert a totes les disciplines artístiques visuals contemporànies.

Les persones participants optaran a un premi de 6.000 euros i un accèssit de 1.000 euros. Les obres seleccionades s’exposaran a la sala Àgora dins del mateix Ajuntament de Cambrils.

Està prevista la realització de forma paral·lela de múltiples activitats relacionades amb la gastronomia: des de conferències, representacions teatrals, concursos de fotografia, exposicions i tallers, fins a concerts, i maridatge musical, entre altres. Les activitats es portaran a terme entre el novembre de 2020 i març de 2021. La realització dels actes programats estarà supeditada a la normativa sanitària de la Covid-19.

L’Oficina Local d’Habitatge de Cambrils reobre avui de forma presencial

L’horari d’atenció presencial, sempre amb cita prèvia, serà de dilluns a divendres de 9 a 14h a l’edifici Forn del Tallero. Foto: Cedida

L’Oficina Local d’Habitatge obrirà la seva oficina a partir d’avui dimarts 26 de maig per atendre presencialment a les persones que no poden fer els tràmits telemàticament, sempre amb cita prèvia. La cita prèvia es pot sol·licitar al telèfon 977 129 001 extensió 1 o de del web de l’Oficina d’Habitatge.

L’horari d’atenció serà de dilluns a divendres de 9 a 14h a l’Edifici Forn del Tallero, situat del carrer Cardenal Vidal i Barraquer, núm. 24 de Cambrils. Per accedir al servei caldrà l’ús de mascareta i seguir les mesures preventives que s’indicaran a l’entrada.

Des de l’Oficina Local d’Habitatge es podran gestionar presencialment, ampliar la informació i resoldre dubtes sobre les diferents convocatòries d’ajuts per al pagament del lloguer de concurrència competitiva i fins a exhaurir pressupost.

Una d’aquestes convocatòria és la línia d’ajuts al lloguer per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social del COVID-19 que es pot demanar fins el 30 de setembre. Són ajuts per al pagament total o parcial de la renda de lloguer i per la cancel·lació total o parcial dels microcrèdits, que també es poden sol·licitar directament a través del web de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya clicant aquest enllaç.

D’altra banda, a partir de dilluns i fins al 3 de juliol es podran demanar ajuts de lloguer per a majors de 65 anys i subvencions per al pagament del lloguer.

Per a més informació la ciutadania pot contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge trucant al telèfon 977 129 001 extensió 1 en horari de 9 a 14h de dilluns a divendres, escrivint un correu electrònic a olh@ingesol.cat o entrant al web https://www.cambrils.cat/ingesol/oficina_local_habitatge

Més de 1.200 atencions

Dades d’atenció durant la declaració de l’estat d’alarma ja s’han realitzat un total de 1.246 atencions. Per temes, s’han realitzat 696 relacionades amb ajuts de lloguer, 378 amb mesures especials d’habitatge per la Covid 19, 121 mediacions de contractes de lloguer, 11 registres de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial, 8 cèdul·les d’habitabilitat i 32 atencions corresponents a altres tipus de consultes.

 

Cambrils demana la no aplicació de l’impost d’estades turístiques aquest 2020

Imatge del ple virtual celebrat a lAjuntament de Cambrils

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils en la seva totalitat s’ha sumat a la demanda del sector empresariat i també sol·licita a la Generalitat la no aplicació de l’impost d’estades turístiques per a l’exercici del 2020. El posicionament institucional de l’Ajuntament dona resposta a la petició formal del teixit empresarial turístic de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre representat per la FEHT (Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona província).

El manifest de suport al l’empresariat afirma que «l’aplicació d’aquest impost seria del tot contraproduent en un any en el qual s’han de donar les màximes facilitats als visitants que decideixin venir a la nostra destinació, i no gravar-los amb un impost que significaria un fre i un clar desavantatge competitiu amb altres destinacions turístiques de l’Estat».

Davant d’un panorama turístic molt incert i amb una àrdua competitivitat, tant el sector turístic com l’Ajuntament de Cambrils veuen incompatible mantenir l’impost amb intentar animar i promocionar la poca activitat que hi pot haver aquesta temporada i aconseguir reactivar el turisme progressivament.

El Ple ha dirigit el manifest al mateix sector turístic, a la Generalitat i també a la resta d’administracions amb el convenciment que cal unir esforços per superar l’actual context, que ha afectat especialment a un dels principals motors econòmics de Cambrils.

Liquidació de pressupost 2019

D’altra banda, s’ha donat compte al Ple de l’Informe d’Intervenció sobre avaluació de l’estabilitat, la regla de despesa i la sostenibilitat financera amb motiu de la liquidació de l’exercici 2019, de l’Ajuntament, els organismes autònoms i les empreses municipals.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, Jaume Gila ha explicat que l’Ajuntament compleix amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària i regla de la despesa, amb un superàvit de 6.113.856 i ha reduït el deute fins al 40% dels ingressos, a més de reduir el termini de pagament a proveïdors fins a 17 dies. El regidor ha afirmat que la bona gestió econòmica permet ara disposar de recursos per afrontar crisis del coronavirus i tenir capacitat de finançament.

Suport a les persones emprenedores

El Ple també ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’empresa municipal Iniciatives de desenvolupament empresarial les Tàpies SA (IDETSA) de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Consell Comarcal del Baix Camp per donar suport a les persones emprenedores de la comarca, en el marc del Programa Catalunya Emprèn 2019-2020.

Més de 300.000 euros del superàvit a despeses socials

Finalment, s’han incorporat dos punts urgents a l’ordre del dia del Ple. El primer punt ha estat l’acord per destinar el superàvit del 2019 al pagament de despeses a proveïdors i, el que és més important, per destinar 328.8852,54 € a despeses socials per fer front a la crisi de la Covid-19. Amb aquesta proposta també s’han reservat 1.325.530 euros amb intenció de poder realitzar inversions sostenibles.

 

El període de preinscripció a les Llars d’Infants de Cambrils comença avui

Les sol·licituds de preinscripció per accedir a les llars d’infants de Cambrils el proper curs 2020-21 es poden presentar del 25 de maig al 3 de juny (ambdós inclosos).

A les llars d’Infants municipals Maria Dolors Medina i La Galereta es continuarà aplicant la tarifació social en els preus de les quotes per a les famílies que ho sol·licitin i compleixin els requisits.

Per curs que ve Cambrils disposa d’un total de 350 places escolars entre les dues llars d’Infants municipals i les dues concertades per alumnes de 0 a 3 anys. D’aquestes places, n’hi ha 223 que estan vacants entre els tres nivells, que són les que s’ofereixen en aquest procés de preinscripció.

A les llars d’Infants municipals Maria Dolors Medina i La Galereta, que ofereixen 100 places per nens nascuts els anys 2018, 2019 i 2020, es continuarà aplicant la tarifació social en els preus de les quotes per a les famílies que ho sol·licitin i compleixin els requisits.

Aquests centres municipals proposen a les famílies un projecte educatiu fonamentat en una línia pedagògica basada en la investigació i l’experimentació. Els centres entenen l’educació com un procés global, utilitzant el joc com a principal eina d’aprenentatge, i comptant i donant suport a les famílies en la seva tasca educativa.

Les sol·licituds de preinscripció és poden presentar del 25 de maig al 3 de juny enviant un correu electrònic a l’adreça de la llar d’infants sol·licitada en primera opció, adjuntant la sol·licitud emplenada juntament amb la resta de documentació (ja sigui escanejada o fotografiada). El centre enviarà a les famílies un correu de confirmació de recepció amb el número assignat a la sol·licitud.

A més, del 29 de maig al 3 de juny, les preinscripcions també es podran presentar excepcionalment de manera presencial i prèvia demanda de cita prèvia a l’OME (977307401, en horari de 9 a 14 hores) o a la llar sol·licitada en primera opció (cliqueu per tenir informació d’horaris i correu).

El llistat definitiu d’admesos es publicarà el dia 16 de juny de 2020 i el període de matriculació serà del 17 al 23 de juny de 2020. Tota la informació sobre el procés està disponible al web municipal: https://www.cambrils.cat/ensenyament/ensenyament/ome/llars-d-infants-preinscripcio-2020-21

Sanitat recomana 4 metres de distància entre para-sols a les platges aquest estiu

Imatge d’arxiu de la platja principal de Cambrils plena de para-sols i banyistes el 2019. Foto: Roger Segura

El Ministeri de Sanitat ha fet públic un document amb recomanacions per l’ús de les platges que proposa que es fixin distàncies de 4 metres entre para-sols i planteja que els gestors de les platges puguin sectoritzar-les per assegurar el distanciament.

El ministeri ha apuntat que s’haurà de controlar l’aforament de les zones de bany marítimes que tinguin una afluència de persones important i que, per això, caldria garantir els 4 metres entre gandules, para-sols i altres elements i que els gestors dels espais podran establir «elements de parcel·lació». No es recomana la realització d’esports col·lectius ni les reunions de més de 15 persones i apunten a una neteja diària de la sorra de la zona de bany però no la desinfecció d’aquesta.

En el document, el Ministeri de Sanitat explica que a les platges i zones de bany existeix el risc de contagi per la Covid-19 donada la interacció entres persones. El ministeri desconsella el bany i l’ús recreatiu d’aigües continentals en aquesta temporada 2020.

De fet, recorden que no es disposa d’informació científica sobre la capacitat del virus de mantenir-se infecciós en aigua salada. Pel que fa a la sorra, diuen que l’acció conjunta de la sal de l’aigua del mar, la radiació del sol i l’alta temperatura podrien ser favorables per la desactivació dels agents patògens.

Entre d’altes mesures, les persones que facin passejades arran de mar hauran de respectar, com a mínim, dos metres de distanciament social. No es recomanen els esports col·lectius i les reunions de més de 15 persones o de membres de la mateixa família o que no convisquin en el mateix domicili i la utilització de tot tipus d’infraestructures de platja.

A banda de la neteja de la sorra, que es limita a la retirada de residus orgànics i inorgànics, s’aposta perquè els usuaris i treballadors compleixin les mesures de distanciament social, les normes d’higiene i aplicar criteris tècnics de manteniment, neteja i desinfecció.

El mobiliari de la platja, les superfícies, zones comuns i de trànsit com les passarel·les de fusta sí que s’hauran de desinfectar cada dia. Les guinguetes hauran de seguir els protocols establers pels establiments hotelers, mentre que espais tancats com els vestuaris, banys o els punts dels socorristes s’hauran de ventilar, netejar i desinfectar.

Les instal·lacions esportives i de joc s’hauran de desinfectar abans de l’obertura de les platges i no es podran utilitzar fora de l’horari de bany. Cada ajuntament haurà d’elaborar un protocol amb totes les mesures en matèria de prevenció de riscs laborals, d’acord amb el procediment d’actuació.

ACN

 

La fascinació natural del Parc Samà reobre portes

Un grup d’ànecs, nedant al llac artificial. Foto: Mayo Lorda

El que és considerat el jardí romàntic més gran d’Espanya, amb espècies d’arbres d’una alçada inimaginable en territori mediterrani i que compta amb el conjunt de palmeres més nombrós de Cataluya ha obert portes. Es tracta d’un conjunt de 14 hectàrees d’una gran varietat d’arbres i de plantes i amb espècies de fauna típicament colonials i tropicals, com aus del paradís i diversitat de lloros, ànecs o gansos, rematat amb un llac central per on discorre una passarel.la que dona a una glorieta central situada al bell mig del llac que corona una gruta de pedra.

Es tracta d’un recinte d’una altra època, que ens transporta als jardins d’Aranjuez o el palau de la Granja, però més immens. S’havia perdut l’espai per al gaudi popular entre els anys 2000 i 2017, després que durant molt de temps fos un escenari obligat per confegir l’àlbum de fotos del dia del casament. Fa quatre anys es va recuperar gràcies a una iniciativa privada, amb una idea d’espai visitable on passen coses, activitats culturals i lúdiques, durant l’any en un recinte on el passeig per la natura desbordant és el gran atractiu, una fita que no es troba enlloc de Catalunya. Per aquest mes de juliol s’anuncia un concert dedicat a Isaac Albéniz, el gran compositor romàntic, en format reduït.

Au del paradís que passeja pel parc. Foto: Mayo Lorda

L’espai havia arrencat amb resultats excel.lents i cada cop era més conegut, fins que ha arribat la pandèmia del coronavirus. Tot i així, aquest dissabte, 23 de maig, s’ha convertit en la primer gran parc que ha obert portes, facilitat per les grans dimensions del lloc, que fan innecesari dur mascareta.

En un assolellat matí, el Jardí Històric del Parc Samà de Cambrils ha tornat a endegar sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als anomenats ‘Llocs Patrimonials’. En un breu acte inaugural, Francisco Javier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, s’ha referit a l’estricte pla de contingència dissenyat, que segueix les recomanacions específiques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries.

Els promotors del projecte, en un camp d’espígol que hi ha plantat. Foto: Mayo Lorda

«El parc es presta a gaudir de la natura amb calma i tranquil·litat, gaudint de la vegetació i de l’aire lliure sense cap tipus d’aglomeracions, però hem volgut implementar protocols que garanteixin plena seguretat als visitants», ha explicat Castillo, que espera rebre el 2020 a l’almenys a un 30% dels 115.000 visitants que van passar pel Parc Samà el passat exercici: «Confiem que les fronteres es vagin obrint progressivament a el mercat nacional i estranger, i que Cambrils i la Costa Daurada ja estiguin ben posicionats com destinacions segurs «. Inicialment, el jardí històric preveu poder treballar amb els propietaris de segona residència -Aragó, Navarra i País Basc, principalment- fins que es permetin els desplaçaments entre províncies.

Pioner junt a l’Alhambra de Granada i els Jardins d’Aranjuez

DNA també ha recollit les indicacions del Comitè Nacional Espanyol d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental associada amb la UNESCO, que ha posat en marxa un grup de treball sobre Patrimoni i Covid-19 de què el Parc Samà forma part. El vicepresident d’aquest Comitè, Jordi Tresserras, que també ha assistit a l’acte d’obertura, ha destacat que «el Parc Samà, juntament amb l’Alhambra de Granada i els Jardins d’Aranjuez, està sent pioner en la gestió d’aquests espais patrimonials durant i després del confinament. És el primer a obrir les seves portes i creiem que la seva estela va ser seguida a tot Espanya; tenen el nostre ple suport, perquè ho han fet d’una forma realment exemplar amb les màximes garanties «, opina Tresserras.

Una de les façanes del palauet del marquè de Marianao. Foto: Mayo Lorda

El Jardí Històric de el Parc Samà, erigit al segle XIX pel Marquès de Marianao, s’ha consolidat com una important atracció de visitants de Cambrils. El passat any va rebre a 115.000 visitants i el 2020, malgrat les circumstàncies excepcionals, espera contribuir a el posicionament de Cambrils com a destinació turística segura. «L’impacte econòmic d’aquesta crisi sanitària ho hem de mitigar entre tots, i el Parc Samà vol contribuir al fet que Cambrils i la Costa Daurada es posicionin com una destinació segura per al mercat turístic aquest any», exposen els gestors.

La reobertura de parc ha permès rescatar d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a 10 treballadors: «Volem que el visitant sigui conscient que amb la seva visita contribueix a la generació d’ocupació ia la conservació d’aquesta joia que uneix història, cultura i naturalesa».

Construït per Salvador Samà, marquès de Marianao, en 1.881, al Parc Samà és un espai a l’aire lliure de 14 hectàrees de superfície on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d’un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya; el parc pertany a la Xarxa Europea de jardins històrics i està protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

Mayo Lorda

Ruta d’imatges i vídeos pel Parc Samà

 

Ruta d’imatges i vídeos pel Parc Samà

El Parc Samà de Cambrils ha obert portes al públic aprofitant aquest cap de setmana previ a l’entrada de la regió del Camp de Tarragona en Fase 2 de desconfinament.

Us oferim un repàs gràfic del que ens hem trobat, un entorn natural de nivell internacional, un jardí romàntic centenari, on els ànecs i les aus del paradís conviuen amb els humans i on es perd la dimensió humana de la natura.

Fotos i videos: Mayo Lorda

 

 

La fascinació natural del Parc Samà reobre portes

Cambrils reactiva dilluns l’estacionament regulat després de 70 dies de gratuïtat


Algunes de les zones blaves i taronges de Cambrils es reactivaran a partir del proper dilluns, 25 de maig, després de 70 dies de gratuïtat per facilitar el confinament de la ciutadania. El municipi és un dels darrers del territori en tornar reactivar el servei que havia quedat suspès des del 14 de març.

La decisió respon a la necessitat de rotació d’aparcament derivada de la reactivació dels eixos comercials i l’increment de la mobilitat a mesura que avança el desconfinament.

Els parquímetres actius es netejaran i desinfectaran de forma regular durant el dia. Per tal d’evitar el contacte, es recomana a la població fer ús del pagament de la zona blava i taronja mitjançant l’aplicació per a dispositius mòbils Aparcar App. De moment, l’horari i carrers regulats amb zona blava i taronja seguiran sent els mateixos de la temporada d’hivern.

ZONA BLAVA

Zona Platja

Carrers: Països Catalans, Barques, Pau Casals, Roger de Flor, Joan Sebastian Elcano, Robert Gerhard, Eduard Toldrà, Ramon Llull, rambla Jaume I i pl. Aragó.

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h. Dissabtes de 10 a 13h.

Tarifes:

Tiquet Normal 1,10€ l’hora (màx 4h – 4,40€)

Tiquet Residents de Cambrils 0,30€ l’hora (màx 4h – 1,20€)

Zona poble

Carrer: Mossèn Jacint Verdaguer; Pere III; del ví; tram pg. Albert; pl. Carles Roig; tram av. Independència; av. Vidal i Barrarquer.

Horari: De dilluns a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h. Dissabtes de 10 a 13h.

Tarifes:

tiquet Normal 1,10€ l’hora (màx 2h – 2,20€)

tiquet Residents de Cambrils 0,30€ l’hora (màx 2h – 0,60€)

ZONA TARONJA

Aparcament de l’Ermita, 24 places. 0,25€ l’hora, (màx. 1,50€ 6h). de dilluns a dissabte matí de 10h a 13h i de 17h a 20h.

 

Cambrils planifica les mesures per l’obertura de platges en coordinació amb la Taula de Municipis

Imatge d’arxiu d’una platja de Cambrils. Foto: Ajuntament de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils està treballant en la planificació de mesures per a la reobertura de les platges conjuntament amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible. El primer tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha valorat molt positivament la formalització d’aquesta taula que vetllarà tant per la sostenibilitat de les platges, com per defensar les activitats econòmiques. «Junts som més forts i aconseguirem contenir la pandèmia», ha afirmat Abella.

Cambrils va ser un dels municipis fundadors d’aquest projecte format per 17 poblacions, que va néixer el passat febrer amb el nom de Pacte de Coma-ruga arran dels forts temporals, i ha mantingut un ferm compromís amb la gestió conjunta del litoral. Per això, el representant de la Taula de Municipis és el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cambrils.

Els municipis que formen el projecte són Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que representen 110 quilòmetres del litoral mediterrani.

L’objectiu ara és treballar per una gestió sostenible del litoral i a la vegada planificar accions per a l’obertura de platges aquest 2020 aplicant totes les mesures possibles per la prevenció del contagi, oferint el nostre litoral com un espai saludable i font de salut.

Cambrils ja està treballant en una cartelleria específica per instal·lar a les platges que s’afegirà a la senyalització vertical i horitzontal que ja hi ha a les zones més concorregudes per facilitar que les persones caminin per la seva dreta i evitar aglomeracions. De moment, estaran tancades les dutxes, els rentapeus, les fonts i les àrees infantils, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

Les peticions dels municipis

La Taula de Municipis va signar ahir dos pactes dirigits a la Generalitat i al Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) sol·licitant resolucions i mesures necessàries per afavorir la recuperació econòmica i la reactivació dels serveis.

En primer lloc, els ajuntaments demanen a l’Estat l’exoneració de les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals de 2020 als adjudicataris i concessionaris de les activitats del Pla d’Usos i de les Concessions, tenint en compte que la pandèmia a paralitzat el sector econòmic del turisme i que el litoral és el principal atractiu d’aquests municipis.

En segon lloc, els ajuntaments demanen a la Generalitat que agilitzi la resolució dels expedients dels Plans d’Usos de 2020 o la pròrroga dels plans del 2019 per poder desenvolupar les activitats públiques i privades amb totes les garanties sanitàries. En aquest, Cambrils ja té el Pla d’Usos aprovat i setmana passada ja va donar llum verda a les guinguetes per començar el muntatge de les instal·lacions.

L’interès principal d’aquestes demandes és afavorir la recuperació econòmica i la reactivació del serveis amb totes les garanties sanitàries per oferir la seguretat necessària i contenir l’expansió del virus. La finalitat dels ajuntaments és que els usuaris puguin gaudir dels espais litorals en les millors condicions i alhora protegir els ecosistemes con a espais saludables i de salut per la societat.

Finalment, els ajuntaments fan una crida a la col·laboració ciutadana perquè actuï amb sensatesa, amb el respecte a les normes i mesures de distanciament sanitàries, al desplaçament sostenible per ajudar a mantenir l’ alè que li hem donat al nostre litoral, que serà l’espai de socialització saludable i de salut.

El coronavirus s’emporta el Festival de Música de Cambrils, amb David Bisbal de cap de cartell

Sara Baras, en un moment de la seva actuació al Festival Internacional de Música de Cambrils en 2019. Foto: Eloi Tost

La 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC), que s’havia de celebrar entre el 5 al 9 d’agost, es cancel·la. Els organitzadors han fet pública la decisió aquest divendres, ja que, diuen, s’hi han vist obligats arran de l’evolució de la crisi sanitària de la Covid-19.

«Hem esperat tot el que hem pogut, però ja que la nostra prioritat sempre ha sigut la salut de totes les persones que fan possible el festival i del nostre públic, hem hagut de prendre aquesta difícil decisió», han lamentat en un comunicat. A més, han especificat que retornaran l’import de les entrades, de forma íntegra, al mateix número de compte on es va fer la compra, sense necessitat de fer cap tràmit.

A principis de març, els organitzadors del Festival Internacional de Música de Cambrils van anunciar que el certamen es redimensionaria a un festival de cinc dies, en lloc del seu format tradicional de tres caps de setmana. El cartell comptava amb cinc artistes, entre els quals destacaven David Bisbal, Aitana i Manel. També hi haguessin actuat la formació Versión Imposible i la banda tribut ABBA The New Experience. L’edició d’enguany disposava d’un pressupost més reduït, al voltant dels 600.000 euros.

Redacció

 

Cambrils enderroca un edifici de l’Avinguda Diputació per seguretat

L’immoble ocupava la vorera, dificultant el pas de vianants, i estava molt brut i deteriorat. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Cambrils va començar dimarts les obres d’enderroc de l’immoble situat a la cantonada del carrer Andròmeda amb l’Avinguda Diputació per garantir la seguretat i la salubritat de la via pública i les finques veïnes. L’edifici abandonat ocupava la vorera, dificultant el pas de vianants, i es trobava en un estat molt deteriorat. A més, el veïnat havia presentat diverses denúncies per la deixadesa i acumulació d’escombraries al voltant de la tanca.

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que l’acció s’ha impulsat per solucionar el problema d’insalubritat i evitar plagues però també per millorar la seguretat i la imatge de la via pública, ja que l’immoble es trobava fora de l’alineació amb la resta d’edificacions i feia que el pas de vianants en aquest punt s’estrenyés de forma perillosa i antinatural.

Les obres consisteixen en l’enderroc, la urbanització bàsica del tram de vorera que s’incorporarà a l’Avinguda Diputació i el tancament de la parcel·la veïna sud del carrer Andròmeda.

L’edifici és un habitatge unifamiliar de planta triangular que consta de dues plantes, situat al número 16 del carrer Andròmeda. La façana principal dóna a l’Avinguda de la Diputació i la façana sud llinda amb la parcel·la número 18 del Carrer Andròmeda. L’immoble va ser adquirit per Expropiació forçosa, atès la seva condició de Fora d’Ordenació per ocupar en part el Sistema Viari de l’Avinguda Diputació, amb acord del Tribunal d’Expropiació de Catalunya de l’any 2007.

 

L’Escola de Música de Cambrils obre el període de preinscripcions

Les sol·licituds pel curs 2020-2021 es podran fer telemàticament del 25 de maig al 5 de juny. Foto d’arxiu

L’Escola Municipal de Música de Cambrils obrirà el termini de preinscripcions i reserva de places pel curs 2020-2021 del 25 de maig al 5 de juny. Donada la situació actual, les sol·licituds es presentaran de forma virtual prioritàriament, però en cas que no sigui possible, de l’1 al 5 de juny també es podran fer preinscripcions presencials demanant cita prèvia a través del formulari que s’enllaçarà al web del centre.

L’alumnat nou al centre podrà fer la preinscripció online mitjançant els enllaços que es trobaran al web a partir del 25 de maig. L’alumnat de l’escola rebrà per correu electrònic informació sobre el procés de reserva de plaça i la sol·licitud del programa d’ensenyament.

A partir del 25 de maig, tot i estar tancada l’escola es podran fer consultes trucant al telèfon 977 368 102 de dilluns a divendres de 10 a 13 hores. Les taxes de matrícula seran les mateixes que el curs anterior i es pot optar a bonificacions en la matrícula d’entre un 15 i un 75% (ordenança fiscal número 17).

Per ampliar la informació es pot consultar el web de l’Escola de Música https://www.cambrils.cat/escola-de-musica/prematricula o posar-se en contacte amb el centre a partir del dia 25 de maig a través del correu electrònic escolamusicainscripcions@cambrils.org o el telèfon 977 368 102.

El nou projecte pedagògic del centre, que s’està implantant progressivament, potencia l’ensenyament de l’instrument en grups d’entre 2 i 3 infants i fomenta la participació en cors, agrupacions i orquestres. Els instruments són la viola, la flauta travessera, el cant, el contrabaix, el clarinet, la viola de gamba, el violí, la guitarra, el trombó, el violoncel, el piano, el saxo i la trompeta.

L’escola ofereix el programa de Música i Moviment per infants de 3 a 7 anys, el de Música i Creativitat per infants de 8 a 10 anys, i el de Música a Mida per joves de 12 a 17 anys amb una pràctica més lúdica per evitar l’abandonament de l’ensenyament musical.

D’altra banda, l’escola disposa de cursos d’aprofundiment per a nois i noies que es volen dedicar professionalment a la música i també ofereix la possibilitat de seguir un ensenyament no reglat que no condueix a un títol oficial però sí que prepara a l’alumnat per seguir els estudis reglats. L’oferta formativa es completa amb un programa de música a la carta dissenyat en funció dels coneixements i motivacions de les persones interessades.

 

Cambrils es prepara per la reobertura de les dependències municipals

 L’OAC obrirà presencialment a partir de dilluns amb cita prèvia i només pels tràmits imprescindibles que no es puguin fer a distància

L’Ajuntament de Cambrils està treballant en l’adaptació de les oficines amb mesures de prevenció per iniciar la reincorporació al treball presencial dels empleats públics i la reobertura progressiva de les dependències municipals a la ciutadania a partir del proper dilluns, 25 de maig.

L’equip de govern ha explicat que la prioritat és la salut de les persones i per això el retorn serà progressiu i amb moltes mesures de seguretat i es continuarà prioritzant el teletreball i l’atenció telefònica o telemàtica sempre que sigui possible.

Amb l’objectiu de garantir la salut i la seguretat, s’han reorganitzat els espais per poder mantenir les distàncies entre persones, s’han instal·lat mesures de protecció com ara mampares, s’ha fet una desinfecció a fons dels edificis municipals i es limitaran els aforaments a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) i de les oficines d’atenció dels departaments que treballen de cara al públic.

Recursos Humans, l’àrea de Prevenció de Riscos Laborals i l’empresa Aspy estan treballant conjuntament en l’elaboració dels protocols i recomanacions per desenvolupar els diferents serveis i la compra i distribució d’EPIs i altres equips necessaris pel desenvolupament de les tasques. Per aquesta reincorporació s’han tingut en compte els informes dels diferents Departaments i les propostes dels representants dels treballadors.

L’OAC (Ajuntament) i l’Oficina Local d’Habitatge (Forn del Tallero) obriran presencialment a partir de dilluns amb cita prèvia i només pels tràmits imprescindibles que no es puguin fer a distància. Així doncs, es continuarà prioritzant la tramitació telemàtica, que des de la setmana passada compta amb un telèfon de suport (977794557) per resoldre incidències tècniques que puguin sorgir durant la tramitació.

Fins a la fase 4 l’Ajuntament seguirà prioritzant el teletreball en els casos que sigui possible i durant les primeres setmanes només s’incorporarà una part del personal. A més, es podrà combinar el teletreball amb treball presencial, es treballarà per torns per poder mantenir millor les distàncies i hi haurà la possibilitat de flexibilitzar horaris per facilitar la conciliació familiar.

 

El Parc Samà de Cambrils reobre les portes el dissabte 23

El jardí històric de 14 hectàrees de natura ofereix una experiència de visita. Foto: Web Parc Samà

El jardí històric d’al Parc Samà de Cambrils tornarà a obrir les seves portes per al gaudi dels visitants el proper dissabte 23 de maig a les 10 hores sota uns rigorosos protocols higiènic-sanitaris que integren tots els requisits de seguretat exigits per als ‘Llocs Patrimonials’. Construït en 1.881, al Parc Samà és un espai a l’aire lliure de 14 hectàrees de superfície on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d’un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya; el parc pertany a la Xarxa Europea de Jardins Històrics i està protegit com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà, ha elaborat un estricte pla de contingència que segueix les recomanacions específiques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), amb el vistiplau de les autoritats sanitàries. DNA també ha recollit les indicacions del Comitè Nacional Espanyol d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental associada amb la UNESCO, que ha posat en marxa un grup de treball sobre Patrimoni i Covid-19 de què el Parc Samà forma part.
Un resum de les mesures adoptades en el Pla de Contingència per Covid-19 de Parc Samà es pot consultar al web de parc, entre elles:

Per garantir la distància mínima de seguretat. Les 14 hectàrees d’extensió permeten als visitants gaudir de la serenitat i la natura sense aglomeracions. Les limitacions d’aforament, així com el recorregut de dos quilòmetres de sentit únic que discorre per grans avingudes entre vegetació permeten gaudir de l’entorn sense estrès i mantenint en tot moment la distància de seguretat.

S’ha instal·lat un control d’aforament per no superar els 300 visitants dins de parc. En el cas de l’hivernacle de plantes tropicals ‘Alfonso de Fontcuberta i Samà’ -que ret homenatge a la VII Marquès de Marianao i alberga més de 75 espècies de palmàcies i altres espècies vegetals-, s’ha establert un itinerari d’una única direcció i un aforament de 15 persones, a l’igual que en l’ ‘Aviari de Marianao’, que alberga més de 50 psitàcides (lloros) de Centreamèrica. Al laberint de blat de moro, -dedicat enguany a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant un joc de pistes-, s’han dissenyat passadissos de dos metres. El bar-museu i la zona de pícnic s’han acondicionat per garantir la distància entre les taules.

Per garantir la neteja i desinfecció. A l’entrada a parc el visitant passarà per una catifa desinfectant per assegurar la neteja de les soles de les sabates. A la taquilla, així com en altres zones comunes, el visitant disposarà de gels hidroalcohòlics. Els lavabos es desinfectaran i netejaran sis vegades al dia, a l’igual que les taules de pícnic, i la resta de mobiliari de parc. Jardiners, personal de manteniment, cuidadors de fauna i personal d’atenció a el públic disposen d’EPIs certificats en funció del seu lloc i nivell de risc. També se’ls ha donat formació sobre el seu correcte ús.

Per donar a conèixer totes mesures implementades. El parc informarà el visitant abans de la confirmació de reserva o compra d’entrades sobre les mesures de prevenció. Es potenciarà la venda d’entrades per internet a la pròpia web de parc. També s’ha instal·lat cartelleria amb informació de les mesures preventives implantades, així com la indicació dels aforaments de cada espai.

Foto: Web Parc Samà

 

Campanya ‘Naturalesa d’Herois’

Per tal de per reconèixer la feina que els professionals sanitaris estan realitzant des de l’inici de la pandèmia, el Parc Samà posa en marxa ‘Naturalesa d’Herois’, una campanya de regal de passis anuals gratuïts (samalinas). Els treballadors sanitaris hauran de mostrar a l’entrada de parc seva acreditació col·legial -o la de centre o servei al què pertanyen- i serà vàlida per tot l’any 2020. «Per vostre compromís, esforç, dedicació, sacrifici, per la vostra naturalesa d’herois, us regalem un trosset de la nostra «, subratlla el leit motiv de la campanya.

El jardí històric de Parc Samà, s’ha consolidat com una important atracció de visitants a Cambrils. El passat any va rebre 115.000 visitants i el 2020, malgrat les circumstàncies excepcionals, espera contribuir a el posicionament de Cambrils com a destinació turística segura. «L’impacte econòmic d’aquesta crisi sanitària ho hem de mitigar entre tots, i el Parc Samà vol contribuir al fet que Cambrils i la Costa Daurada es posicionin com una destinació segura per al mercat turístic aquest any», exposen els gestors .

La reobertura de parc permetrà rescatar d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a 10 treballadors: «Volem que el visitant sigui conscient que amb la seva visita contribueix a la generació d’ocupació i a la conservació d’aquesta joia que uneix història, cultura i natura».

 

Troben un donant de medul.la òssia per al nen cambrilenc Adrià

Adrià Valadés. Foto: Cedida

Adrià Valadés, el nen cambrilenc de sis anys que pateix leucèmia i que porta temps esperant un donant de medula òssia ja té donant compatible. La notícia l’ha donat ell mateix a le xarxes socials per mitjà d’un vídeo. Ell mateix informa que el transplantament tindrà lloc el mes de juny, al temps que ha donat les gràcies a tots els que l’han donat suport en aquesta campanya.

Aquesta havia viscut un fort impuls fa unes sermanes, quan amics i familiars van rganitzar una campanya especial que va tenir lloc al Palau Municipal d’Esports de Cambrils. Aleshores, en tres dies, un total de 389 persones van donar sang, 48 plasma i més de 132 es van apuntar al Registre de Donants de Medul·la Òssia perquè qualsevol persona que estigui buscant un donant, com l’Adrià, tingui més probabilitats de trobar-ne.

 

Cambrils treballa en el replantejament de la Festa Major de Sant Pere

Fotografia del Seguici de l’any passat. Foto: Pere Toda

L’Ajuntament de Cambrils i les entitats festives estan treballant en una Festa Major de Sant Pere alternativa amb diversos actes que es puguin celebrar dins dels marges del que serà la «nova normalitat», que de moment permetrà participar en els esdeveniments des de casa o puntualment al carrer però evitant les aglomeracions de gent.

La crisi sanitària ja ha obligat a l’Ajuntament a repensar, post-posar o anul·lar molts actes programats des de l’inici de la pandèmia. En el cas de la Festa Major, la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, ha avançat que estan treballant per realitzar una sèrie d’actes festius i culturals que majoritàriament es podran gaudir de forma virtual a través de les xarxes de l’Ajuntament i de Ràdio Cambrils.

La regidora ha afirmat que l’essència de Sant Pere és que la gent surti al carrer, gaudeixi de la vida social, de les revetlles i concerts i dels actes populars però aquest any la Festa Major s’haurà de reinventar i viure d’una altra manera.

 

Cambrils obté un 90% d’indicadors positius del Segell Infoparticipa

L’acte de lliurament de distintiu s’ha hagut de suspendre i se celebrarà quan la situació sanitària ho permeti. Foto: Lluís Rovira

Per sisè any consecutiu, l’Ajuntament de Cambrils ha tornat a aconseguir la puntuació requerida per obtenir el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

El web del municipi ha assolit el 91,67% d’indicadors positius (ha validat 44 dels 48 indicadors avaluats en base a la Llei de Transparència), segons l’informe fet per l’equip investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) reflectit en aquest mapa, que ha d’aprovar el Consell Certificador.

L’acte de lliurament del distintiu s’havia de celebrar el 30 de març i posteriorment es va postposar pel 6 de maig però finalment l’organització l’ha hagut de desconvocar i deixar la data oberta a l’espera de l’evolució de la situació sanitària.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha explicat que Cambrils és un dels municipis més transparents del territori segons les puntuacions del Segell Inforparticipa i ha destacat l’esforç realitzat per complir amb nous indicadors que l’any passat no es van poder assolir.

«L’Ajuntament de Cambrils aposta fermament per la transparència perquè, a més de revalidar aquest segell amb nota, el passat gener vam aprovar l’ordenança de transparència, que ens auto-obliga a ser més exigents encara», ha afirmat al regidor.

El Segell Infoparticipa és una certificació atorgada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

 

Cambrils instal·la 30 panells perquè els vianants circulin per la dreta

Les mesures pretenen facilitar la distància de seguretat de 2 metres per evitar contagis. Foto: Cedida

L’equip de senyalització de la Policia Local de Cambrils ha instal·lat 30 panells informatius per indicar als vianants que circulin per la seva dreta i mantinguin la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones com a mesura de prevenció per evitar contagis.

L’Ajuntament recomana a les persones que es desplacin a peu pel municipi que caminin per la vorera de la dreta (en voreres estretes) o bé pel costat dret de la vorera (en voreres amples), sobretot en el llocs amb més afluència de gent.

Els panells informatius en català, castellà i anglès s’han instal·lat a les zones més concorregudes com el passeig marítim, l’Avinguda Charles Darwin, l’Avinguda Països Catalans, el Passeig la Salle, el Passeig Albert, el Parc del Pescador i el Parc del Pinaret.

Inspeccions i controls

A més, des de l’inici de la fase 1 les patrulles de la Policia Local han inspeccionat terrasses de bars, restaurants i cafeteries de barris de l’Eixample i del Port. Les primeres inspeccions, de dimarts a divendres, van anar a càrrec únicament de la Policia Local i van servir per fer advertiments sobre els requisits de compliment obligatori.

Aquest cap de setmana ja s’ha portat a terme la primera acció inspectora conjunta coordinada des del Comitè de coordinació del coronavirus amb el Departament de Salut. El dispositiu format pels Serveis d’Inspecció Municipal de Salut i de Via Pública i comandaments i agents de la Policia Local, ha realitzat un total de 49 inspeccions en establiments de bars i restauració amb l’objectiu de garantir l’aplicació de les mesures preventives i preservar la salut de tothom.

Pel que fa a la vigilància del compliment de les restriccions de l’estat d’alarma, aquest maig la Policia Local ja ha fet un total de 69 controls de trànsit, en vies urbanes i interurbanes, i 99 serveis de vigilància de comportament ciutadania, i ha interposat 101 denúncies.

 

Imatge dels panells informatius. Foto: Cedida

 

L’hostaleria tarragonina fa autocrítica per les aglomeracions

Un grup de persones amb mascareta en una terrassa d’un bar de Cambrils, aquest diumenge. Foto: Mar Rovira

El sector de l’hostaleria de la demarcació de Tarragona celebra que s’hagin omplert les terrasses de bars i restaurants en la primera setmana de la fase 1 del pla de desescalada. En declaracions a l’ACN, el president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, afirma que la resposta ha estat «bona». Segons Pintado, han reobert al voltant d’un 30% dels establiments i preveu que la xifra s’enfili quan es passi a la fase 2. Des del gremi reconeixen que locals «puntuals» no van respectar les distàncies de seguretat a principis de setmana. Per això, criden a la responsabilitat dels empresaris i dels clients. A banda, demanen més mesures econòmiques per pal·liar la crisi i evitar que es perdi teixit empresarial.
Obertura desigual a Cambrils

Pocs restaurants han obert aquest cap de setmana al passeig marítim de Cambrils per oferir els seus menús. La imatge habitual de bullici, amb terrasses plenes, encara no s’ha recuperat del tot. Malgrat això, els bars oberts tenien les terrasses gairebé plenes i les geladeries també treballaven a bon ritme.

Els restaurants la Botella i el Nàutic són dos exemples dels que han obert portes per primera vegada aquest cap de setmana. Ambdós han hagut d’aplicar Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTO) a la plantilla que ara n’han recuperat aproximadament la meitat. La Judit Alonso, filla de la propietària del restaurant la Botella, ha explicat que tenen la intenció d’obrir tota la setmana però que, segons l’afluència de clients, es podria limitar als caps de setmana.

«Necessitàvem obrir, sabem que seran pocs els beneficis però almenys cobrir despeses. Ahir la resposta va ser molt bona i avui creiem que també ho serà. Jo no donava un duro al començament… i tenim alguna reserva», ha afirmat Alonso. A més, la restauradora ha lamentat les «traves» que van tenir aquest dissabte, ja que van rebre la visita d’inspectors de Sanitat a l’hora punta del servei.

L’Adolfo Llevaria, encarregat del Nàutic, també ha assegurat que la gent té «ganes» de sortir i que la primera jornada va anar «bé». «Ja treballo perfectament amb els guants, l’únic que em molesta més és la mascareta perquè no em puc explicar bé als clients. Ens haurem d’acostumar», ha admès. Pel que fa a les previsions de la temporada, Llevaria ha vaticinat que serà «fatal» en comparació amb altres anys i, opina, que els perjudicarà la mesura que els turistes hagin d’estar-se en quarantena quan arribin al país. «És com dir que no vingueu, però amb tot, crec que ens en sortirem», ha dit.

El sector de l’hostaleria fa autocrítica

Des de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona han reconegut que «establiments puntuals» no van complir les distàncies de seguretat entre les taules a principis de setmana i, diuen, n’han fet autocrítica. «Dilluns vam sortir com a lleons perquè portaven mesos a les gàbies. Hem demanat als restauradors que compleixin les normes sanitàries, perquè no podem fer un pas enrere i retrocedir una fase, això seria catastròfic», ha subratllat Pintado. El president de l’entitat també ha demanat més implicació dels clients a l’hora de dur mascareta i de respectar les distàncies interpersonals.

Pel que fa a l’anunci que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre podran passar a la fase 2, Pintado ho ha celebrat i ha remarcat que permetrà la reobertura de més establiments, com ara els que es dediquen a celebracions, casaments, comunions o aniversaris. «No arreglem la malaltia però sí que se’ns obre una mica més l’aixeta», ha sostingut.

A banda, el sector d’hostalers ha lamentat que les autoritats no els donin més suport amb la condonació o reducció de les taxes i impostos per poder afrontar les conseqüències econòmiques derivades de la crisi sanitària. «Necessitem que les administracions siguin valentes perquè és l’única manera de no perdre teixit empresarial», ha tancat Pintado.

Mar Rovira – ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies