TOTS 21

Josep Bargalló: ‘En el proper pla financer, està prevista la construcció de la part definitiva de l’Institut La Mar de la Frau de Cambrils’

Imatge de la visita de Josep Bargalló a l’Institut La Mar de la Frau. Foto: Generalitat

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui que “en el proper pla econòmic i financer del Departament d’Educació, que s’aprova com a mínim un cop cada any, està prevista la construcció de la part definitiva que queda de l’Institut La Mar de la Frau de Cambrils”. Així ho ha dit durant la visita que ha dut a terme aquest matí a l’esmentat institut i a tres centres educatius més de Cambrils, l’Escola La Bòbila, l’Institut Escola Joan Ardèvol i l’Escola d’Hosteleria.

Aquesta actuació, ha assenyalat Bargalló, servirà per “consolidar definitivament la infraestructura de l’institut”. El conseller ha afegit que, durant la visita als tres centres, ha pogut “escoltar les necessitats i les inquietuds de les direccions, que sempre són per oferir la millor qualitat en el procés d’aprenentatge de l’alumnat”.

El conseller d’Educació ha arribat en primer lloc a l’Escola La Bòbila, conjuntament amb l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i ha mantingut una breu trobada amb l’equip directiu. El centre –que té una matrícula de 429 alumnes entre P3 i sisè de primària- participa en projectes com la Xarxa de competències bàsiques o el Grup d’experimentació per al plurilingüisme (GEP).

En acabar, la comitiva s’ha desplaçat a l’Institut La Mar de la Frau i s’ha reunit al pati amb els membres de la directiva del centre. El centre ofereix educació secundària obligatòria i batxillerat. En darrer lloc, el titular d’Educació i l’alcaldessa s’han traslladat a l’Institut escola de la localitat, que ha entrat en funcionament aquest curs.

Josep Bargalló també ha pogut visitar l’Escola d’Hosteleria, “on hi ha un component essencial de l’excel·lència de la Formació Professional arreu del país”.

Redacció

 

Es posa en marxa la plataforma de venda online Cambrils Comerç 

La plataforma de venda online dels comerços locals ‘Cambrils Comerç’ s’ha posat en marxa avui 15 de gener amb una gran varietat de productes dels 86 establiments que ja s’han donat d’alta del portal. La plataforma www.comproacambrils.com està oberta a tots els comerços i associacions comercials del municipi amb l’objectiu d’agrupar-los en un mateix aparador, promocionar-los amb accions conjuntes sota una marca única i fomentar la digitalització.   

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que la iniciativa, pionera al territori, és una de les accions previstes per promocionar i enfortir el comerç cambrilenc i establir altres maneres de relacionar-se amb les persones compradores tenint en compte la situació actual.

En la seva entrada en funcionament, el portal, que és iniciativa de la consultoria CDD, ha comptat amb la participació dels comerços associats a la Unió de Botiguers, amb el recolzament del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, però resta obert a la participació de tots comerços i associacions comercials del municipi.

«Creiem que és una eina molt útil en el moment que vivim. El comerç online viu una fase de fort creixement i el comerç de proximitat no pot quedar enrere. D’entrada comptem amb la col·laboració  de la Unió de Botiguers però el que volem és que hi siguem tots; com més serem, millor», ha afirmat Oliver Klein, regidor de Promoció Econòmica.

Klein ha anunciat que a partir d’aquesta nova marca es crearà un calendari amb accions de dinamització mensuals, conjuntament amb el sector comercial, tal com ja s’ha fet amb la gastronomia. Cal recordar que el passat octubre ja es va engegar la campanya «Estimo Cambrils, compro a Cambrils» per posar en valor tots els beneficis que aporta el comerç local al territori i apel·lar al consum responsable.

La plataforma «Cambrils Comerç» funciona com a Marketplace local i s’hi poden trobar els productes ordenats per categories o bé fer cerques per productes, servei o establiment. Durant les primeres setmanes les comandes realitzades a través de la plataforma es recolliran als establiments però properament s’oferirà la possibilitat de rebre els productes a domicili. El repartiment anirà a càrrec d’una empresa cambrilenca que s’ha sumat al projecte.

El portal és gratuït pels comerços durant el primer mes com a prova. A partir de segon mes, els establiments que només vulguin tenir presència al directori i publicar les seves ofertes podran seguir gaudint de l’eina sense cost, mentre que les empreses interessades en vendre els productes a través del Marketplace hauran d’escollir entre tres tarifes segons les seves necessitats.

A més de posar a la venda els seus articles, els establiments subscrits podran consultar l’estoc i les estadístiques dels productes, compartir la fitxa del comerç o dels articles a les xarxes socials, posar a la venda targetes regal, oferir l’arrodoniment de la compra per col·laborar en causes socials i cobrar les vendes tres dies laborables després del pagament a la plataforma.

A través del panell d’usuari, els comerços també podran activar i desactivar els articles que tinguin a la venda, modificar productes i preus o dissenyar campanyes publicitàries dins la plataforma. A més, rebran formació sobre el funcionament i les campanyes que s’aniran organitzant i tindran a la seva disposició un servei d’atenció al client per telèfon, whatsapp i correu electrònic. 

Redacció

 

Benur Eventos anuncia la presentació d’una demanda contra el Club Nàutic Cambrils ‘pels danys i perjudicis ocasionats’

Entrada a les dependències del Club Nàutic Cambrils. Foto: Lluís Rovira i Barenys

L’empresa Benur Eventos SL ha anunciat la presentació d’una demanda contra el Club Nàutic Cambrils instant a que compleixin el seu contracte o bé indemnitzin Benur Eventos «pels danys i perjudicis ocasionats», tal i com han fet públic a través d’un comunicat recollir per Revista Cambrils. Segons expliquen, «Benur Eventos tenia un contracte en vigor amb el Club Nàutic Cambrils. De manera pública i notòria es va fer constar en diferents mitjans de comunicació i també es va informar d’aquesta adjudicació als socis en l’Assemblea Ordinària del Club Nàutic. Per part de la nostra empresa, es va pagar la fiança i constava el contracte i el consentiment per escrit». Més tard i davant l’absència de resposta Benur Eventos va instar un requeriment notarial «sense rebre cap resposta formal. Aquesta manera de fer és indigna d’una institució històrica com és el Club Nàutic Cambrils».

Benur Eventos SL havia estat la primera opció per fer-se càrrec de la gestió i explotació del restaurant del Club Nàutic Cambrils però la signatura de l’adjudicació no es va arribar a portar a terme en cap moment. El mateix Club Nàutic va comunicar, el passat 31 de desembre, que «en defensa i protecció dels interessos dels socis i l’entitat, s’ha desestimat la primera proposta seleccionada en el procés de cerca de candidats a la gestió i explotació del servei de restauració». Al mateix temps va anunciar que l’empresa Fremengy Restauració SL, que havia quedat en segon lloc en el procés inicial de selecció, era l’empresa designada per fer-se càrrec de la gestió i explotació del servei de restaurant de l’entitat.

‘Revista Cambrils’ / GDDCT

La Policia Local deté dos lladres que havien forçat la porta d’una casa a l’Avinguda Diputació de Cambrils

Els agents han detingut a un dels lladres a l’interior de la casa i a l’altre quan intentava fugir. Foto: Policia Local

La Policia Local de ambrils ha informat aquest vespre de la detenció de dos homes que havien saltat una tanca i forçat la porta d’una casa situada a l’Avinguda Diputació. L’avís ha estat rebut a les 18:53 i patrulles del cos han aconseguit localitzar als autors, detenint-se un dins de l’habitatge i a l’altre quan intentava fugir a peu. S’han instruït diligències i han passat a disposició judicial.

Redacció

 

Cambrils lamenta el retard en el desmantellament de l’antiga via i la connexió amb l’alta velocitat 

La infraestructura va deixar de donar servei amb la posada en marxa de la nova variant del Corredor del Mediterrani el 13 de gener de 2020  Foto: Ajuntament

Coincidint amb el primer aniversari de l’entrada en funcionament de la nova variant del Corredor del Mediterrani, l’Ajuntament de Cambrils ha lamentat els reiterats retards en el desmantellament de l’antiga via i la connexió amb l’alta velocitat. L’equip de govern municipal segueix exigint la retirada immediata de la infraestructura que, un any després que hi passés l’últim tren, continua dividint el nucli urbà i dificultant la mobilitat del municipi.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que les converses amb Madrid s’haurien d’haver iniciat molt abans que entrés en funcionament la nova infraestructura, tal com va sol·licitar insistentment fa tres anys, fent front comú amb Salou, Mont-roig i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per exigir el desmantellament de la via que creua els municipis.

El desembre de 2018 Adif va obrir el procés per licitar la redacció del projecte de construcció de les actuacions derivades de l’estudi sobre l’efecte barrera de la via entre Vandellòs i Port Aventura. Quasi dos anys més tard, el 18 de novembre de 2020, l’empresa estatal va treure de nou la licitació a causa d’unes modificacions que es van haver d’introduir al projecte anterior, cosa que segueix endarrerint el desmantellament de les vies.

En el seu moment, Adif només va retirar els materials de valor susceptibles de ser robats com el cablejat i els passos a nivell però va deixar els rails, les travesses i tota la resta d’elements del traçat ferroviari. Amb el temps, la infraestructura s’ha convertit en un espai abandonat que s’ha anat deteriorant, acumula brutícia i dona mala imatge. A més, cal tenir en compte que en el cas de Cambrils la via, actualment vallada, suposa una important barrera arquitectònica perquè té nivells topogràfics diferents als dels carrers adjacents. Per això, el desmantellament és una reivindicació històrica per integrar el nucli urbà i vertebrar la mobilitat interna.

Passos provisionals  

Davant dels retards, mentre no arribi el desmantellament, el consistori segueix treballant per la transformació de la ciutat i insisteix en la necessitat de portar a terme actuacions temporals. En aquest sentit, l’Ajuntament de Cambrils, a través de les regidories de Serveis, Urbanisme i Obra Pública, està gestionant l’obertura de passos  a l’antiga via per començar a eliminar barreres i millorar la mobilitat de la ciutat tant a peu com en vehicle.

L’Ajuntament de Cambrils vol aprofitar el desmantellament per reordenar la mobilitat del municipi. L’objectiu és anivellar al màxim tots els trams i que la via sigui un eix urbà que uneixi tots els barris de Cambrils i també amb Salou. De moment, s’estan realitzant els treballs previs per encarregar un estudi del tram entre la riera d’Alforja i Salou i més endavant s’estudiarà el tram que connecta Cambrils amb Mont-roig del Camp. 

El nou Corredor del Mediterrani 

D’altra banda, en relació al nou traçat i la nova estació, l’alcaldessa ha valorat molt positivament la millora que ha suposat a nivell d’instal·lacions i de qualitat del servei d’atenció a les persones usuàries.

Pel que fa a l’impacte i nombre de viatgers de la nova infraestructura, caldrà esperar a que es normalitzi la situació provocada per la Covid-19 per poder valorar les dades, ja que la situació excepcional del 2020 no permet comparar les xifres amb exercicis anteriors, ni analitzar els fluxes i les necessitats de mobilitat reals. De la mateix manera, més endavant també es podrà saber si la situació estratègica converteix la nova estació en una referència pels viatgers de tota la comarca.

Des de l’entrada en funcionament del servei, l’Ajuntament de Cambrils, a través de l’empresa pública municipal Aparcam, va enllaçar algunes de les expedicions de les línies d’autobús urbà amb la nova estació per facilitar els desplaçaments ajustant-los al màxim als horaris dels trens en les franges amb més volum de passatgers.

Redacció

 

Cambrils cancel·la els actes populars de la Festa de Sant Antoni  

Imatge d’arxiu d’una edició dels Tres Tombs, un dels actes suspesos enguany. Foto: canalreusTV

En vista de la situació sanitària i de les restriccions decretades, l’Ajuntament de Cambrils i la Cooperativa Agrícola han hagut de cancel·lar els actes populars organitzats amb motiu de Sant Antoni: l’esmorzar de dissabte a la Cooperativa Agrícola, els Tres Tombs pels carrers de la vila, i el tradicional concert i ball de tarda al Palau Municipal d’Esports.

Aquestes activitats no estan permeses actualment, ja que poden provocar aglomeracions i no es poden garantir les mesures de seguretat. A més, els Tres Tombs compten amb la participació de genets, cavalls i carruatges de diversos municipis, que no podrien arribar a Cambrils amb les actuals restriccions.

L’únic acte que es podrà celebrar en honor al patró dels animals domèstics i de treball, com ha confirmat el mossèn de l’església de Santa Maria, és la missa de diumenge, 17 de gener, a les 12 hores, a l’Ermita de la Mare de  Déu del Camí, i la posterior benedicció d’animals a l’exterior.

L’organització ha demanat a totes les persones que vulguin assistir a la benedicció que compleixin les mesures de seguretat, fent un correcte ús de les mascaretes, mantenint les distàncies de seguretat i seguint totes les indicacions que es donin.

Redacció

 

L’Ajuntament de Cambrils contracta 15 persones aturades a través de convocatòries extraordinàries 

Durant l’any 2021 es promouran nous plans d’ocupació municipals per contractar 11 persones més amb perfils de difícil inserció laboral. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils ha contractat 15 persones aturades a través de dues convocatòries extraordinàries per fomentar la inserció laboral dels col·lectius més vulnerables i fer front a les noves necessitats relacionades de la pandèmia.  

Per una banda, gràcies a la subvenció Treball i Formació Extraordinària Covid-19 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el passat mes de novembre van signar contracte per nou mesos a jornades complerta dues treballadores socials (adscrites al  departament de Benestar Social per donar suport gestions ajudes ciutadania derivades de la situació sanitària) i una auxiliar administrativa (adscrita a l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social per donar suport en la línia d’ajudes a l’habitatge i al lloguer).

Per altra banda, el desembre es van incorporar 11 persones contractades amb una subvenció de la Diputació de Tarragona per a la realització d’accions que fomentin la reactivació ocupacional i econòmica. Durant sis mesos, aquestes persones, que compleixen una sèrie de requisits com estar registrades com a demandants d’ocupació, treballaran a jornada complerta en la realització de neteges extres i desinfeccions als equipaments públics que compten amb més persones usuàries. Concretament, es destinaran a les set escoles de primària de Cambrils, l’Escola Municipal de Música, les dues llars d’infants municipals, l’Escola d’Adults, el Casal d’Avis, la Biblioteca, i el pavelló poliesportiu.  

L’Ajuntament també ha contractat en pràctiques un jove amb perfil de graduat en Dret, beneficiari de la Garantia Juvenil del SOC. A més, el Departament de Polítiques Actives d’Ocupació està treballant en la convocatòria de Treball i Formació de la línia Dona del SOC, que permetrà la contractació a finals de febrer d’una administrativa per la Policia Local i una conserge pel Departament de Participació (Centres Cívics) durant un any. 

Finalment, per complementar tots aquests programes, durant l’any 2021 l’Ajuntament promourà nous plans d’ocupació municipals amb un pressupost de 150.000 euros provinents del romanent de tresoreria.  A través d’aquests plans finançats amb recursos propis es contractaran 11 persones (algunes duran 6 mesos i d’altres durant 12 mesos).

Les persones contractades seran peons de brigada per a les tasques manteniment de la via pública i l’enllumenat, una brigada especial de dues persones per a les petites tasques de manteniment de les escoles publiques i serveis educatius propis, i una persona de manteniment pels diferents equipaments de l’àrea d’Esports.  També es reforçarà l’OAC amb dues persones que es dedicaran a donar suport en temes d’informació, atenció a la ciutadania  i acompanyament en tots els processos de tramitació, ja que la tramitació electrònica suposa en alguns casos un plus de dificultat per a un sector de la ciutadania que no disposa ni dels coneixements ni de les eines digitals.

El regidor d’Ensenyament i Polítiques  Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que l’Ajuntament està mobilitzant tots els esforços i recursos tant propis com en col·laboració amb altres administracions per crear oportunitats de treball a aquelles persones aturades, que tenen perfils de difícil ocupabilitat, que s’han quedat sense feina com a conseqüència de la pandèmia o per la mateixa estructura del mercat laboral del territori. L’objectiu és que els plans d’ocupació municipals complementin els programes de formació i treball d’altres administracions i s’adrecin a perfils amb menys formació i més dificultats per accedir al món laboral.

Redacció

 

Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves oferiran un concert a la carta a Cambrils

Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves actuaran el divendres 22 de gener al Teatre del Casal (plaça de l’Església de Sant Pere) de Cambrils en el marc de la segona edició del Vespre del Pròleg, organitzada per l’entitat juvenil Pròleg amb la col·laboració del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils.

Serà un concert a la carta en format acústic i íntim on el públic triarà les cançons del repertori. Les entrades són gratuïtes i es podran reservar a partir del 8 de gener través d’Entradium: https://entradium.com/ca/events/el-vespre-del-proleg-lluis-gavalda-amb-pau-chaves.

L’entitat juvenil té origen en el grup de Truc de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, que l’agost del 2019 va organitzar el Festival Pròleg al Parc del Pinaret com a projecte comunitari. Arran d’aquesta experiència, els impulsors van decidir donar continuïtat a la iniciativa i constituir-se com a entitat juvenil.

«Enguany amb la pandèmia no era viable plantejar un festival tal com havien pensat», afirmen els organitxzador en un comunicat. Amb la inquietud de seguir programant #culturasegura i adaptant-se a les circumstàncies, els i les joves van dissenyar el Vespre del Pròleg, amb actuacions de petit format. El passat setembre van organitzar el primer concert amb Judit Neddermann i Ferran Palau.

Redacció

 

El grup local Fremengy es posa al capdavant del restaurant del Club Nàutic Cambrils

El grup, amb Jordi Morell al capdavant, serà el responsable de donar vida al projecte del restaurant del Nàutic. Foto: Cedida

El Club Nàutic Cambrils i l’empresa cambrilenca Fremengy Restauració SL han signat aquest dimecres 30 de desembre el contracte per a la gestió i explotació del servei de restaurant de l’entitat. El grup, amb Jordi Morell al capdavant, serà el responsable de donar vida al projecte del restaurant del Nàutic.

L’empresa farà una inversió de 230.000 euros en l’equipament i adequació de les instal·lacions del restaurant. Les obres començaran aquest mateix mes de gener amb la previsió de poder inaugurar el restaurant abans de Setmana Santa, sempre que ho permetin les directrius marcades per les autoritats sanitàries.

La proposta de Fremengy Restauració es basa en la cuina de qualitat i en el producte local. Són valors que el Club Nàutic ha tingut especialment en compte a l’hora de prendre la decisió d’apostar per un proveïdor local, amb la voluntat de contribuir a reforçar la marca gastronòmica Cambrils.

Des de que el passat mes de novembre el Club va fer una crida pública per rebre propostes, s’han valorat diverses opcions i finalment s’ha considerat que la de Fremengy satisfà els requeriments i necessitats plantejades. El contracte subscrit és a llarg termini i renovable.

El Club Nàutic Cambrils, «en defensa i protecció dels interessos dels socis i l’entitat, ha desestimat la primera proposta seleccionada en el procés de cerca de candidats a la gestió i explotació del servei de restauració», segons assegura en una nota de premsa. «Atès que en la part final de les negociacions es va identificar manca de garanties de solvència que l’apartaven dels requeriments i necessitats plantejats per la institució, el Club ha optat per explorar les altres opcions presentades i finalment s’ha tancat l’acord amb Fremengy Restauració», conclou.

Redacció

 

La brigada de l’Ajuntament de Cambrils repara les voreres de diversos carrers del municipi

Imatge de dues de les actuacions dutes a terme. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils ha reparat diversos trams de vorera de diferents carrers del municipi durant l’últim trimestre de l’any. Entre els les darrers treballs d’aquest 2020, el regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep Lluís Abella, ha destacat l’adequació i reparació de les voreres del carrer José San Martín del barri de la Llosa; la reivindicada millora de Juan Sebastián Elcano, l’arranjament de 200 m2 de voreres del carrer Drassanes del barri del Port, l’avinguda de Josep Vidal i Barraquer, el Vial del Cavet, la plaça Carles Roig, l’avinguda Diputació, i el carrer Antoni Fabra i Ribas.

Durant aquest any, des del Departament de Serveis i Medi Ambient s’han realitzat millores a 5.832 m2 de carrers, com ara la pavimentació del passeig de la platja del Cavet i el pont de fusta de la riera de Maspujols, un tram del Camí de Montbrió (entre barranc Verge del Camí i carretera Vinyols al Parc Samà), els carrers Joan Maragall, Joan Ardèvol, Ramon Llull, Belgrad, Galceran Marquet, Vinyols, Sant Pere, Joan XXIII, Joan Rebull, Castell de Tamarit, Raval de Gràcia, les avingudes Països Catalans, del Sol i Vidal, Vidal i Barraquer i Vilafortuny, i la plaça de les Remendadores.

A més, aquest desembre l’Ajuntament ha tret a licitació un projecte de reparació del paviment de la calçada de 76 trams de carrers del municipi que s’han malmès pel pas del temps i altres causes com l’arbrat o el soterrament de serveis.

D’altra banda, el pressupost 2021 inclou la primera part de la remodelació de la Rambla Jaume I, el carrer Barques, la tercera fase de la pavimentació del camí de Montbrió i la part final del camí del Corralet, entre altres actuacions.

Redacció

 

Torna la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils

Imatge d’una edició anterior. Foto: Cedida

Després de molt esforç, finalment hi ha llum verda per a celebrar el proper diumenge 28 de febrer de 2021 una nova edició de la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils. L’esdeveniment va a càrrec de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils i compta amb la direcció tècnica de Sport No Limit. Avui dimarts 29 de desembre s’obren les inscripcions amb preu promocional de 72 hores, fins a final d’any.

Serà una edició diferent, adaptada a la nova realitat i amb unes estrictes mesures de seguretat. En aquesta ocasió, només hi haurà la modalitat de 10 quilòmetres i les places estaran limitades a 1.000.

Les inscripcions es poden realitzar via online a la web oficial www.mitjadecambrils.com. El preu de la inscripció inclou una samarreta tècnica, avituallaments i foto de meta gratuïta. Cal destacar que, per seguretat, les inscripcions no es podran realitzar a última hora i que només són 1.000 les places disponibles en aquesta edició

Pel que fa a les mesures de seguretat per a la Covid-19, s’hauran de respectar els 1,5 metres de distància de seguretat en tot moment, utilitzar la mascareta a la recollida de dorsals, i es farà una presa de temperatura. La mascareta s’ha d’utilitzar sempre que l’atleta estigui en estàtic, abans i després de la sortida. Els participants hauran de netejar-se les mans amb gel en el moment de recollir els dorsals, així com respectar les normes i fer cas en tot moment de les indicacions que facin les persones de l’organització.

La sortida serà esglaonada en format contrarellotge, de quatre en quatre persones cada cinc segons. Sortint primer els dorsals més baixos que acrediten temps més ràpids i els atletes menys ràpids sortiran més tard, de tal manera la cursa s’estirarà en una fila única i segura. A la meta es comptarà amb espais amplis per a respectar les distàncies.

L’organització prega als participants que tinguin paciència, respecte i tolerància en el transcurs de l’esdeveniment. És responsabilitat de totes i tots que la prova es pugui desenvolupar en tota seguretat.

#EsdevenimentEsportiuSegur

#EsResponsabilitatDeTots

Pàgina web: https://mitjadecambrils.com/

Facebook: https://www.facebook.com/mitjadecambrils/

Instagram: https://www.instagram.com/mitjadecambrils/

Redacció

 

Gabinet de crisi a Cambrils pel ciberatac d’uns hackers que haurien demanat un rescat en bitcoins

L’Ajuntament de Cambrils va informar ahir en junta de portaveus de la constitució d’un gabinet de crisi operatiu per fer front al ciberatac que va patir dimarts patit el sistema informàtic del consistori, i pel qual, segons informava aquest dimecres Diari de Tarragona, els hackers reclamarien un rescat en bitcoins. La investigació està en mans dels Mossos d’Esquadra, mentre que el departament informàtic municipal intenta restablir la normalitat davant el virus que ha encriptat la informació emmagatzemada així com el mateix sistema. Una de les conseqüències és que es puguin haver segrestat també dades sensibles.

A hores d’ara, l’escenari dibuixat segons les fonts consultades per Tots21 presenta dues vessants. La primera és que l’ajuntament sigui víctima del que s’anomena com ransomware attack. En aquest cas, el pagament del rescat no garantitza de cap manera que es pugui acabar retornat la informació, com ha passat en la immensa majoria de casos similars. L’altre possibilitat és que la infecció provingui d’un virus aleatori, sense que hi hagi ningú al darrere.

L’equip d’informàtics del consistori (que en tot cas disposaria de còpies de seguretat) treballa per desencriptar el virus que s’ha allotjat al back up i netejar completament el sistema. Un pas imprescindible perquè si es bolqués tota la informació de nou podria tornar a ser infectada.

La situació ha obligat a cancel·lar no només cites sinó també terminis dels diferents processos administratius de l’Ajuntament. Fins i tot ha necessitat de la bona voluntat dels grups municipals que han renunciat al seu dret legal de poder consultar en tot moment la informació dels expedients de cara al plenari de Pressupostos celebrat avui.

Redacció

 

Policia Local de Cambrils i Agència Catalana de Consum retiren 470 joguines que no complien la normativa

La intervenció es va portar a terme el passat dijous, 17 de desembre, en el marc del dispositiu conjunt ‘Joguina segura’. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Cambrils i l’Agència Catalana de Consum han retirat 470 joguines que no complien la normativa de seguretat que tenien deficiències en la seguretat, en les seves instruccions o bé en l’etiquetatge.

La intervenció es va portar a terme el passat dijous, 17 de desembre, en el marc del dispositiu conjunt ‘Joguina segura’, que també va comptar amb la participació d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia.

L’objectiu de la campanya és comprovar que els articles que exposats a la venda i adreçats als infants s’ajustin a la normativa de seguretat, estiguin ben etiquetats i no es confonguin amb armes de foc.

L’actuació conjunta va consistir en la inspecció de diversos establiments del municipi que tenen a la venda articles adreçats a infants. En la mateixa operació, a més de les 470 joguines intervingudes, també es van comissar 20 dispositius mòbils per a reparar, als efectes de comprovar la seva procedència, i 30 làsers que no disposaven de garantia de la Comunitat Europea. D’altra banda, es van identificar dues persones sense contracte laboral i una persona estrangera que es trobava al país de manera irregular.

La Policia Local recomana a l es persones consumidores que comprin en establiments de confiança, parin molta atenció a l’etiquetatge i segueixin aquests consells de l’Agència Catalana de Consum: http://consum.gencat.cat/ca/recomanacions/joguines-i-puericultura

Redacció

 

La Teca porta aquest Nadal al Teatre del Casal de Cambrils el nou espectacle d’Oncle’s Band i Dickens

La programació de Nadal a Cambrils que organitza la Teca Teatre al Teatre del Casal a la plaça de l’Església tindrà enguany una doble cita. Els dies 26 i 27 a les 19.30h es podrà escoltar el concert Lletra i música a càrrec del grup local Oncle’s Band i el diumenge 3 de gener arribarà la funció d’Un conte de Nadal, de Charles Dickens, amb l’actor Jordi Francesch sota la direcció de Francesc Cerro.

‘Lletra i músic’a és un espectacle que s’havia d’estrenar per Sant Jordi, però la pandèmia de la Covid19 no ho va permetre. Ara arriba aprofitant les festes de Nadal. Es tracta d’un espectacle a partir d’un joc: “S’havia d’aparellar l’any de naixement de cadascú del integrants amb una cançó que també hagués nascut, o fos donada a conèixer el mateix any. En acabar, tenien una fotografia musical del grup abans d’arrencar: en estat embrionari. Només hi faltava una cosa: relligar cada parella amb un text de qualsevol època, estil, matís, o opinió, amb el qual poguessin trobar-hi alguna connexió, tant se val si l’enllaç era directe, indirecte o tangencial, és a dir, encara que només ells fossin capaços de trobar-hi la relació”, expliquen en el programa d’un concert que oferirà cançons com ara Sweet home Chicago, Over the rainbow, Isn’t she lovely o Let’s twist again.

Més tard, el Teatre del Casal acollirà el diumenge 3 a les 19.30h un clàssic d’aquestes dates, ‘Un conte de Nadal’, de Charles Dickens. La versió que es podrá veure és una traducció i direcció del dramaturg Francesc Cerro, i ha estat interpretada per l’actor de Montbrió del Camp Jordi Francesch, que es va estrenar fa uns dies a la Sala Santa Llúcia de Reus amb gran èxit. Les històries que envolten el senyor Scrooge són el fil conductor d’una de les obres més representatives d’aquestes dates, el ‘Conte de Nadal’ de Charles Dickens. En aquesta ocasió, i després de mesos de treball, l’intèrpret Jordi Francesch, sota la direcció de Francesc Cerro, han estrenat una versió força fidel, però més curta, d’un dels clàssics universals de Nadal.

Mesures anti Covid i entrades

L’aforament del Teatre del Casal s’ha vist reduït al 50% per seguir els protocols de la lluita contra la Covid19. Per accedir al Teatre del Casal és obligatori de l’ús de mascareta quirúrgica o FP2. No s’acceptaran mascaretes de tela. Les entrades es poden adquirir el mateix dia de cada funció una hora abans. El preu del concert d’Oncles Band és de 5 euros i la funció del Conte de Nadal és de 8 euros.

Redacció

 

Un atac informàtic bloqueja els servidors de l’Ajuntament de Cambrils

Les cites prèvies per aquest dimarts i dimecres es cancel·len. Foto: Ajuntament 

L’Ajuntament de Cambrils ha patit un atac informàtic aquest dimarts que bloqueja l’accés als servidors i impedeix el funcionament normal dels serveis municipals i les comunicacions. El personal del departament d’informàtica del consistori està treballant per restablir la normalitat tan aviat com es pugui. L’atac ha obligat a anul·lar totes les cites prèvies d’aquest dimarts i de demà dimecres i es tornaran a donar quan es restableixi el sistema informàtic. Tampoc no es poden fer tràmits a través de la seu electrònica. El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), alerta que els ciberatacs de programari de segrest contra administracions públiques són cada vegada més freqüents.

ACN

 

La Coral Verge del Camí de Cambrils substitueix el concert per una passejada nadalenca

Imatge d’arxiu de la coral.

Tot i que oficialment a Cambrils el tret de sortida de les festes nadalenques és l’Acte d’encesa de llums, el tradicional Concert de Nadal de la Coral Verge del Camí és, per a molts cambrilencs, la veritable encesa de l’esperit nadalenc. No és estrany, ja que és un concert s’ha ofert ininterrompudament a l’Ermita de la Mare de Déu del Camí des de fa 51 anys.

Enguany no podrà ser per les mesures de prevenció contra la covid, però l’entitat cambrilenca ha trobar l’alternativa, una passejada nadalenca aquest dimarts a les 18:30 hores. Serà una actuació itinerant amb aturades a Plaça Josep Martí Nolla, Plaça Carles Roig, Plaça de l’Església i Plaça de la Vila, on la coral regalarà nadales com El Noi del a Mare, El Dimoni Escuat o El Desembre congelat als vianants, sempre amb totes les mesures de seguretat.

Des del mes de setembre la Coral havia treballat en una producció de gran concert a l’aire lliure amb un nou repertori sota la direcció de Robert Faltus. Malauradament, aquesta producció tal i com s’havia planejat s’ha hagut de posposar per l’empitjorament de la situació sanitària que a obligat a les noves restriccions de les darreres setmanes, fent impossible continuar amb el ritme d’assajos de la Coral.

La presidenta de la Coral, Lídia Utset, destaca que “malgrat aquest any de pandèmia l’activitat de la Coral no ha parat mai”. Així, en el mes d’abril i en ple confinament, van enregistrar un vídeo de la cançó dels Beatles All you need is love. Més endavant, al juny “quan ens van desconfinar, ho vam voler celebrar i en vam enregistrar un altre amb el Brindís de la Traviata. Volíem brindar per la fi del període d’enclaustrament i per l’obertura a activitats socials”.

La desescalada va permetre que es retornés als assajos, a fora de la Cripta, però els cantaires van haver d’acostumar-se a cantar amb mascareta. Aquest petit retorn als assajos va permetre que participessin al programa municipal Cambrileja a l’estiu i van actuar el 17 de juliol «recuperant sensacions en retrobar-nos i retrobar part del nostre públic pels carrers del Port», segons Utset.

Redacció

 

El fotògraf Oriol Clavera exposa Temporada Baixa [HiberNation] a la Torre del Port de Cambrils

L’exposició, inaugurada dissabte, tanca la programació del trimestre del Campus Extens de la URV i es podrà veure fins el 21 de març de 2021. Foto: Ajuntament

El fotògraf Oriol Clavera va inaugurar dissabte l’exposició “Temporada Baixa [HiberNation]” a la Torre del Port de Cambrils. Aquesta mostra fotogràfica, comissariada per Santi Molera, tanca la programació del trimestre del Campus Extens de la URV a Cambrils coordinat des del Museu d’Història de Cambrils i es podrà veure fins el diumenge 21 de març de 2021.

Oriol Clavera, fotògraf de naixement i tafaner de mena, no se’n pot estar de buscar la part amagada de les coses, siguin persones, siguin festes i tradicions, siguin els paisatges físics o humans. Sense proposar-s’ho, un bon dia es va adonar que havia anat caçant imatges aquí i allà seguint la costa mediterrània, amb un nexe en comú: llocs turístics però sense turistes. Començava un projecte en evolució permanent, Temporada Baixa [HiberNation], entès com un espai temporal on l’urbanisme i els habitatges turístics perden l’ús per falta de clientela i esdevenen escenaris de cartró pedra, buits de vida. Una buidor freda captada a les imatges de Clavera, una buidor amb una gran força que ens transmet la idea de decadència, la decadència d’un determinat model d’explotació del territori i d’un model econòmic capitalista, absent de vida.

Als 25.000 habitants censats a Calafell s’hi sumen més de 100.000 residents a l’estiu; als 8.000 habitants hivernals de Can Picafort s’hi afegeixen 30.000 més, per posar només dos exemples. A l’hivern, però, l’urbs turística de la costa ha quedat buida, els turistes que l’omplien ja són fora, els treballadors i les treballadores que feien funcionar l’engranatge també han marxat i només queda la remor de la mar de fons. El monstre dorm, hiverna a l’espera d’un nou estiu en què despertar i reviure una temporada més. Podria ser Roses, Lloret de Mar, Calella, Calafell, Salou, Cambrils, Marina d’Or/Orpesa de Mar, Cullera, Can Picafort, Alcúdia, Benicàssim, Ciutadella, Eivissa, Calp, Benidorm o Torrevella.

Aquesta exposició ens mostra una visió particular i crítica del model turístic de masses a la nostra costa a través dels seus paisatges inanimats. Instantànies captades en grans complexos turístics quan aquests estan en desús. El resultat, un grapat de natures mortes amb un element distintiu del gènere homo, la línia recta. Portes i finestres tancades i barrades, persianes abaixades, taules i cadires amuntegades, carrers buits, ningú enlloc. I el silenci que sembla embolcallar-ho tot, en el no-lloc, en el no-res i per a ningú.

Redacció

 

El parcs infantils de la plaça Bernardí Martorell i el passeig Macià de Cambrils obriran aquesta setmana

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Medi Ambient, Josep Lluís Abella. Foto: Ajuntament

Els parcs infantils de la plaça Bernardí Martorell i el passeig Francesc Macià obriran aquesta setmana després d’una remodelació integral. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Medi Ambient, Josep Lluís Abella, han visitat aquest migdia les obres del parc de la plaça Bernardí Martorell, que s’ha convertit en la primera àrea de jocs 100% inclusiva del municipi i previsiblement estarà operativa a partir de dimecres, quan s’hagi assecat el paviment de cautxú.

Les obres de la plaça Bernardí Martorell, amb un pressupost de 54.830 euros, van començar el dia 1 de desembre i han consistit en ampliar l’àrea de joc dels 204 m2 als 262 m2 actuals i adequar-la per fer-la accessible a tots els infants. En aquest parc s’hi ha instal·lat una estructura multijoc amb trepa i tobogan, un carrusel, una molla i un gronxador amb seient niu, substituït el paviment de grava per un de cautxú i s’hi ha col·locat una tanca nova.

Per altra banda, a l’àrea infantil del passeig Macià, que també entrarà en funcionament aquesta setmana, s’ha substituït un joc modular per una estructura multijoc formada per una torre amb coberta, una escala, un tobogan i un gronxador.

El Departament de Medi Ambient està treballant en un projecte més global de millora dels espais de jocs infantils, en la línia d’incorporar  elements inclusius a diferents parcs perquè tots els nens i nenes hi puguin jugar. Actualment hi ha 68 àrees de joc infantil al terme municipal de Cambrils.

Redacció

 

‘Christmas Garden Market’, la màgia nadalenca arriba al Parc Samà amb un mercat de proximitat

Proves de llum prèvies a l’obertura. Foto: Cedida

Després dels bons resultats del ‘Samà Slow Market’ al mes d’agost, els gestors del jardí històric i el teixit comercial de Cambrils tornen a unir esforços en el ‘Christmas Garden Market’ que tindrà lloc al Parc Samà amb prop de trenta ofertes de comerç local durant 16 dies del 18 a el 30 de desembre -excepte el 24 i 25-, i del 1 a el 5 de gener. Novament, l’objectiu és dinamitzar l’economia de proximitat i mostrar la importància del consum local i la producció sostenible, a més de ser un exemple dels beneficis de la col·laboració publico-privada en temps de crisi per generar oportunitats.

El ‘Christmas Garden Market’ del Parc Samà s’ha inspirat en els Christmas Garden que es realitzen en altres jardins botànics d’Europa; es tracta d’un esdeveniment a l’aire lliure en plena natura que ofereix als visitants dues visites màgiques ambientades, -mitjançant so i il·luminació singular-, en l’atmosfera nadalenca on podran adquirir els seus regals des d’un enfocament de compra responsable i sostenible als comerciants ‘de casa’. Al matí, de 10 a 14 hores, s’obren les 14 hectàrees de jardí històric i el seu itinerari circular de 3,5 quilòmetres, mentre que a la tarda / nit, de 17 a 21 hores, estaran disponibles quatre hectàrees amb un itinerari de 1,5 km.

La iniciativa s’emmarca dins de les línies de recuperació econòmica recolzades per l’Ajuntament de Cambrils. La forta caiguda de la facturació de tots els sectors econòmics del municipi s’intenta pal·liar mitjançant accions transversals com aquesta impulsades des del Departament de Promoció Econòmica, el Patronat de Turisme i Cambrils Obert. Les associacions comercials Vila Centre, Unió de Botiguers i Xarxa de Port col·laboren en la idea del ‘Christmas Garden Market’, que rep el suport d’altres empreses com Yzaguirre, Mercedes-Benz Autolica, Sant Miquel, Comaigua, Aneto, Secomsa, Celler Rosell Mir, XL Produccions i Flors Els Pins.

«El turisme ha estat el més afectat de tots els grans sectors econòmics per la pandèmia; Cambrils, com a destinació turística, segueix fent un enorme esforç per aplicar mesures de salut i reduir al mínim les repercussions sobre els viatges i el comerç… No obstant això, els visitants han baixat i la major part de les empreses de Cambrils estem intentant minimitzar les pèrdues i mantenir les empreses vives», exposa Francesc Xavier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, l’empresa que gestiona el Parc Samà.

De nou, la filosofia del ‘Christmas Garden Market’ passa per un ambient atractiu, en aquest cas banyat per la màgia del Nadal, on productes i comerciants locals es troben amb els seus clients en un jardí espectacular. Una experiència diferent de consum en la qual es trenca la rigidesa de l’oferta convencional i es proposa un retorn a un consum sostenible i sense presses, en plena comunió amb la natura. Els dies de mercat fix són el 18, 19, 20, 26, 27 de desembre i el 1,2 i 3 de gener, la resta dels dies hi haurà oferta d’alguns comerços locals.

Els organitzadors han adaptat, com el passat agost, un estricte protocol de seguretat. El ‘Samà Slow Market’ va resultar exemplar en el compliment del protocol de salubritat i les recomanacions de Protecció Civil, amb zero incidències tot i la gran afluència de públic.

Prevenció sanitària

La garantia de la salut dels visitants i el personal és la principal prioritat. protocols:

-Venda d’entrades en línia amb control de visitants

-Accés amb control de temps i aforament limitat a 600 persones

-Sistema d’itinerari unidireccional, control de distància de seguretat entre visitants amb controladors, punts amb desinfectant, obligació d’usar mascareta i rastreig dels visitants.

Preus

Al matí de 10 a 14 hores (entrades online ia taquilla de parc):

-Adults 10 €.

-Reduïda 6 €. (Nens 7-16 anys; Sènior> 65 anys, acreditats)

-Famílies 26 € (2 Adults + nens 7-16)

-Gratuïta per a nens <7, aturats, persones amb diversitat funcional, acreditats).

A la tarda de 17:00 a 21:00 (només entrades comprades online):

-Adults 10 €.

-Reduïda 6 €. (Nens 7-16 anys, Sènior> 65 anys, acreditats)

-Famílies 26 € (2 Adults + nens 7-16)

-Gratuïta per a nens <7, aturats, persones amb diversitat funcional, acreditats)

* Les entrades seran vàlides per horari de matí o horari de tarda (l’entrada per al matí no serà vàlida per a la nit). Els ‘samalinos’ -club de Parc Samà- tindran un 20% de descompte en l’entrada.

Redacció

 

L’Ajuntament i la Cooperativa de Cambrils signen l’acord per la compra de l’antic celler

Imatge del dia de l’acord entre totes les parts. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Pau Serra, han signat l’acte notarial per la compra de l’antic celler modernista situat al carrer Sindicat i la col·lecció de peces relacionades amb la pagesia que s’hi troben exposades actualment. L’adquisició permetrà protegir i conservar un espai de memòria únic i divulgar el passat agrícola del municipi.

L’alcaldessa ha explicat que amb aquest edifici centenari, que ara passa a mans municipals, es posarà solució a una mancança històrica i finalment Cambrils disposarà de l’equipament cultural potent que es mereix.

La compra del celler s’emmarca dins d’un projecte museístic que permetrà exhibir una gran quantitat de patrimoni local i ajudarà a revitalitzar el barri antic, conjuntament amb el Forn del Tallero rehabilitat i obert ara fa un any com a Oficina Local d’Habitatge.

La finalitat és garantir la conservació i el gaudi públic d’aquest antic immoble de gran valor patrimonial, històric i museístic. El celler i la col·lecció de peces que conté són un testimoni imprescindible per explicar la història moderna i contemporània de Cambrils, i difondre l’important passat agrícola i vitivinícola d’un municipi que fou pioner del cooperativisme agrari.

L’edifici és obra de l’arquitecte Bernardí Martorell i Puig, deixeble de l’insigne arquitecte Antoni Gaudí i Cornet. El 1914 l’arquitecte va dissenyar un primer avantprojecte, sense una ubicació fixada, i no va ser fins el 1920 que va redactar el projecte definitiu, que es va finalitzar el 1922.

Es tracta d’un edifici únic a Catalunya i especialment idoni per a l’ús museístic que ja va tenir gràcies a un primer conveni signat entre la propietat de l’immoble i l’Ajuntament de Cambrils per la incorporació al Museu d’Història de Cambrils, des del 1997 i fins al 2018, quan el celler es va posar a la venda.

Més d’un segle d’història

Fa més d’un segle, l’edifici modernista va significar la revitalització del sector agrari, la reactivació econòmica de la pagesia vitivinícola cambrilenca i un símbol de fortalesa i prosperitat. També ens evidencia la visió de futur i coratge de la vuitantena de socis i sòcies cooperativistes de l’aleshores Sindicat Agrícola de Producció de Cambrils que, conjuntament, van decidir aixecar un edifici amb unes característiques excepcionals pel Cambrils de l’època.

Amb els canvis socials i econòmics, el celler cooperatiu va tancar les portes a principis dels 90 per reobrir el 1997 com a seu del Museu Agrícola de Cambrils i l’Agrobotiga, fruit d’un acord amb l’Ajuntament de Cambrils i el suport de la Diputació de Tarragona en la seva restauració.

L’any 2001, el Museu Agrícola de Cambrils es va incloure al Registre de Museus de la Generalitat de Catalunya com una extensió del Museu d’Història de Cambrils, consolidant un projecte museístic professionalitzat, amb participació ciutadana i una clara vocació de museu de societat.

La col·lecció d’objectes lligats a la pagesia que conserva cedida a la Cooperativa per més d’una cinquantena de famílies locals, ha mantingut la seva unitat i continuarà sent part essencial d’un projecte cultural que suma diferents voluntats amb un objectiu comú: fomentar la conservació, difusió i gestió del patrimoni històrico-cultural del municipi.

El Museu Agrícola es va mantenir obert i amb un horari estable des de l’any 1999 fins a l’abril de 2017. La situació econòmica complicada de la Cooperativa va acabar amb l’obertura regular del museu, tot i que es va continuar utilitzant per activitats i visites concertades, a través del Museu d’Història de Cambrils, fins l’estiu de 2018.

Aquesta situació d’impàs que podia posar en perill el futur d’un edifici i d’una col·lecció imprescindibles per explicar la història recent de Cambrils, va provocar que el març del 2018 el Ple de l’Ajuntament de Cambrils aprovés la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) del celler.

L’estiu de 2018, la Cooperativa Agrícola de Cambrils va posar a la venda diferents propietats, entre les quals es trobava l’edifici del celler, motiu pel qual van començar les converses amb l’Ajuntament que han conclòs amb aquest acord de compra.

Redacció