TOTS 21

El cambrilenc Santi Alberto guanya el Gran Premi Audi Vilamòbil del Club Nàutic Vilanova en Ilca 4

El regatista del Club Nàutic Cambrils, Santi Alberto. Foto: Cedida

El regatista del Club Nàutic Cambrils, Santi Alberto, s’ha fet amb la victòria en Ilca 4 al Gran Premi Audi Vilamòbil de Vilanova després d’un cap de setmana complicat per les condicions meteorològiques. Per la seva banda, el seu company d’equip, Ricardo De March, ha alçat el trofeu com a primer classificat en la categoria Sub16.

El mal temps no ho ha posat fàcil als participants de la competició, de fet, durant la jornada de dissabte la falta de vent impossibilitava realitzar cap prova, tot i els esforços del comitè per poder celebrar-ne alguna. En la jornada de diumenge les condicions van ser lleugerament millors i es van poder realitzar quatre proves amb vent d’entre quatre i vuit nusos de component sud i sud-oest.

Els regatistes del CNCB, Natàlia Garcia, Alberto Conchillo i Oriol Ramon, també han participat en la competició. Cal destacar que els cinc regatistes del Club Nàutic Cambrils que han pres part en aquest Gran Premi han estat seleccionats per participar al Campionat d’Espanya d’Ilca 4 amb la Selecció Catalana. La regata nacional tindrà lloc a San Sebastián del 5 al 9 de maig.

El Club Nàutic Vilanova ha estat l’organitzador del Gran Premi Audi Vilamòbil per les classes ILCA 4, 6 i Màster. En total hi han participat 70 regatistes d’una quinzena de clubs de Catalunya.

Redacció

 

El PP de Cambrils reclama explicacions a Klein perquè ‘a dia d’avui encara no es té constància del pagament de les ajudes al comerç’

El portaveu del grup municipal del PP a Cambrils, David Chatelain.

Ha passat pràcticament un mes des de que el PP de Cambrils va demanar que s’agilitzessin les ajudes al comerç, “i a dia d’avui encara no es té constància del pagament, tal i com han pogut confirmar desprès de fer la consulta a intervenció. Els mesos de retard s’acumulen, en tant que els períodes de confinament es mantenen, l’últim desprès de la Setmana Santa”, afirmen els populars en un nota de premsa.

Per al portaveu del Grup Municipal del PP David Chatelain, «el que està passant amb les ajudes és un despropòsit; ha passat un any des de l’inici de la pandèmia, i han passat més de cinc mesos des de que es va iniciar la tramitació de les subvencions. A més, s’ha demanat una documentació desproporcionada que ha comportat maldecaps i despeses als empresaris cambrilencs. El Sr. Klein ha de donar explicacions».

«No és de rebut generar expectatives i desprès fallar d’aquesta manera», explica Chatelain. «El teixit comercial de Cambrils està molt tocat, i no s’entén com es prometen ajudes que desprès es redueixen i a més no acaben d’arribar». El portaveu popular assegura que ha pogut parlar amb diferents gestories del municipi, i totes han coincidit en que la gestió per part de l’Ajuntament evidencia una vegada més una excessiva burocràcia. De fet, i desprès de parlar també amb diferents empresaris, es pot dir que els requeriments posteriors de documentació addicional han estat reiterats.

Un govern municipal ‘poc compromès amb l’empresariat cambrilenc’

El PP de Cambrils ha demanat en diferents plenaris que les ocupacions de via pública amb finalitat comercial quedessin exemptes de pagar la taxa, i finalment l’equip de govern ha hagut de recular, tot i que generant un greuge comparatiu. El regidor popular considera que aquesta exempció s’hauria d’haver aprovat en el moment de l’aprovació de les ordenances fiscals, per tal de generar seguretat jurídica.

Chatelain recorda també que quan es van aprovar les ordenances fiscals, les úniques propostes «business friendly» van ser les presentades pel grup popular, com el manteniment de l’exempció de la taxa de tramitació de l’ICIO o la rebaixa de totes les taxes de llicències i comunicacions en un 20%. Per als populars «no es pot dir que el govern municipal mostri un gran compromís amb el teixit comercial cambrilenc, si ens atenem a la manca de propostes, i a que durant la pandèmia s’ha dedicat a fer el que han fet la pràctica totalitat d’Ajuntaments, però en alguns casos pitjor, i en d’altres més tard; i això sense parlar del Pla de reactivació, un document decebedor, superat, i que no s’ha actualitzat».

Més celeritat i més agilitat

El PP de Cambrils es reitera en la petició d’accelerar les ajudes, tant les ja tramitades com les que estan compromeses, que recordem suposaran una segona injecció de 200.000 euros, tot i que encara no sabem com es gestionaran. Sobre tot exigeix que la tramitació s’ajusti més a la realitat, ja que la pròpia Generalitat ha atorgat ajudes molt més quantioses amb uns requeriments molt inferiors. També demana que els Bons Cambrils entrin en funcionament a la major brevetat, i sense cost per als comerciants.

Redacció

 

Endesa reforma una línia elèctrica per a millorar el servei a Cambrils i a Vinyols i els Arcs

Els treballs han  ha suposat una inversió superior als 17.000 euros, i permeten optimitzar la seguretat de les infraestructures. Foto: Endesa

Endesa ha acabat recentment els treballs de millora de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió a 25 kV al Baix Camp amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a gairebé 6.000 clients repartits entre els municipis de Cambrils i de Vinyols i els Arcs. L’actuació ha suposat una inversió superior als 17.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia.

L’actuació ha consistit en la renovació tecnològica d’un tram de línia subterrània de 115 metres de longitud al nucli urbà de Cambrils, a la qual s’ha substituït l’antic cablejat per un de nou, de més secció. Aquesta reforma permetrà, per tant, no només disposar d’una xarxa elèctrica més configurada per atendre possibles incidències i repartir millor, en conseqüència, les càrregues, de manera que s’optimitza el retorn del servei als clients, sinó que pel cable hi podrà passar més energia, la qual cosa representa poder aguantar eventuals puntes de consum –a l’estiu o a l’hivern, atendre el creixement vegetatiu de les respectives poblacions i donar resposta a nous subministraments que hi pugui haver en un futur.

Cal subratllar que aquests treballs, malgrat la situació excepcional que viu el país arran de la pandèmia, s’ha dut a terme igualment. Endesa, en tot aquest temps, no només no han aturat la seva activitat empresarial sinó que ha prioritzat el manteniment i ha mantingut el seu pla d’inversions per tal de garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania.

Tots aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions que Endesa promou per a la millora de les seves infraestructures i del subministrament elèctric al Camp de Tarragona, totes elles enfocades a la progressiva adaptació de les instal·lacions de la Companyia a les darreres tecnologies del sector.

Redacció

 

Els Bons Cambrils s’activaran del 3 al 31 de maig

El 19 d’abril s’obrirà el període d’adhesió dels establiments, que s’hauran de registrar al web de la campanya de descomptes bons.cambrils.cat.

Els Bons Cambrils es posaran en circulació del 3 al 31 de maig i cada persona podrà sol·licitar quatre vals de descompte per un import de 5 euros cadascun per gastar en establiments i restaurants de Cambrils adherits. La campanya, adreçada tant a la ciutadania de Cambrils com a visitants, majors de 18 anys, s’emmarca en el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Cambrils.

La iniciativa està impulsada pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Reus, amb l’objectiu de dinamitzar els sectors del comerç, dels serveis i de la restauració, per tal de fer front a les conseqüències de la crisi generada per la pandèmia.

La primera fase de la campanya s’iniciarà el proper dilluns, 19 d’abril, amb l’inici del període d’adhesió dels establiments que en vulguin formar part. Els negocis que compleixin els requisits establerts, sense necessitat de pertànyer a cap associació comercial, es podran registrar amb les seves dades al web bons.cambrils.cat (que s’activarà el dia 19) i un cop validats apareixeran a la llista d’establiments de la campanya.

Els sectors inclosos a la campanya són calçats, complements, electrònica, òptica, esports, floristeria, joguines, joieria, llar i decoració, llibreria i papereria, mascotes, agències de viatges, basars, hotels, aparthotels i apartaments turístics, moda, perfumeria i cosmètica, perruqueria i estètica, restauració, escoles de dansa, ferreteria, venda al detall de productes de motor, escoles d’idiomes, clíniques d’estètica, paradistes del mercat municipal de Cambrils, petits establiments d’alimentació i reparacions electròniques i tèxtils.

Els negocis adherits podran aplicar els descomptes als seus clients, de manera immediata, en el moment de la compra entre 3 i el 31 de maig. Els establiments hauran de justificar els Bons amb el tiquet de compra i el codi QR del descompte a través d’una App gratuïta i fàcil d’utilitzar. La Cambra de Comerç de Reus serà l’encarregada de comprovar les justificacions dels Bons i gestionar el pagament als establiments per transferència bancària.

En aquesta primera edició, s’han destinat 100.000 euros a la campanya, que generarà un impacte econòmic directe d’un mínim de 300.000 euros. El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha afirmat que la iniciativa ha estat molt ben rebuda per les associacions comercials i ja ha anunciat que més endavant hi haurà una segona tongada de Bons amb un pressupost municipal de 100.000 euros més.

Funcionament dels Bons de descompte

A partir del 3 de maig les persones interessades, ja siguin empadronades o visitants, majors de 18 anys, podran obtenir 20 euros de descompte, repartits en 4 Bons de 5 euros cadascun. Els Bons tindran una caducitat de 15 dies des del moment que es sol·licitin i caldrà mostrar-los a l’establiment.

Cada Bo es podrà gaudir per una compra mínima de 15 euros. És a dir, un Bo serà per a una compra mínima de 15 euros, 2 Bons per a una compra mínima de 30 euros, 3 Bons per a una compra mínima de 45 euros i 4 Bons per a una compra mínima de 60 euros. Els establiments aplicaran els descomptes en el moment de la compra introduint el codi QR en una App i posteriorment rebran l’import dels Bons justificats.

Redacció

 

Ferreira guanya a l’esprint i Salvadó domina els corriols a la Scott Marathon BTT By Continental de Cambrils

Els guanyadors arribant a meta. Fotos: Maria Soteras

Ferreira guanya a l’esprint i Salvadó domina els corriols a la Scott Marathon BTT By Continental de Cambrils, disputada aquest diumenge. El ciclista del DMT Racing Team es va imposar a Víctor Manuel Fernández (Beehi Lee Cougan) i Guillem Cassú (BUFF SCOTT MTB Team). La ciclista catalana va fer valer el seu favoritisme y va guanyar a ‘casa’. Els corriols humits van ser determinants per trencar la cursa, en un bucle intermedi espectacular, amb zones boscoses plenes de vegetació. La segona cita de la Scott Marathon BTT by Continental era, alhora, l’estrena de l’Open d’Espanya 2021.

La jornada va despertar amb una fina pluja que deixava el terreny en perfectes condicions per poder fluir al llarg de tot el recorregut. Els ciclistes eren conscients que era clau agafar bé la traçada per evitar relliscades o caigudes. Mountain Bike autèntic.

I així va ser amb l’actuació dels ciclistes. El ‘Start List’ feia preveure una lluita titànica pel triomf. El campió d’Europa, Tiago Ferreira amb tot el DMT Racing Team, el campió de França, Hugo Drechou (Scott Creuse Oxygène). El BUFF Scott MTB Team comptava amb Francesc Guerra, Guillem Cassú, Enrique Morcillo i José María Sánchez, el sempre combatiu Ever Alejandro Gómez (RR Bikers), entre molts especialistes de la modalitat.

Havien de superar un recorregut de 60 km i 1400m de desnivell, alternant trams més rodadors, amb seccions de senders dins dels alts boscos de la zona.

Des del començament es va rodar a una velocitat increïble. El tram inicial de pujada va fer una primera selecció de ciclistes, però el ball i les grans diferències van arribar a partir de quilòmetre trenta.

El campió d’Europa, Tiago Ferreira va tensar el ritme i volia agafar marge, però perdia uns segons en els senders. Cassú, Victor Manuel, Ferreira i Alejandro Gómez rodaven liderant la prova, intentant mantenir les diferències amb els grups perseguidors. El bolivià es va despenjar i va quedar el trio al capdavant.

En el tram final, més rodador, els tres ciclistes van col·laborar per mantenir el marge i disputar-se el triomf a l’esprint. Allà, el portuguès va ser el més potent i es va endur la victòria amb un temps de 2:19:29

En fèmines, Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) es va posar en primera posició des del primer moment i va intentar mantenir el marge, aconseguint una victòria molt solvent per davant de Lourdes Cayetano (osCommerce) i Lara Lois (Extol MTB Team).

L’Open d’Espanya té els primers líders de l’any, amb Ferreira i Salvadó enfundant-se el mallot.

La Scott Marathon BTT by Continental segueix descobrint nous territoris on practicar la BTT, per fer gaudir a tots aquells ciclistes PRO i OPEN que estimen a l’esport de les dues rodes.

L’Ajuntament de Cambrils i el Patronat de Turisme va tornar a apostar per l’esport de les dues rodes, sent seu del calendari de referència del Bike Marathon, atorgant un cap de setmana genial per a tots els participants.

Vall de Boí i Girona, properes cites 

El campionat continuarà l’11 de juliol al BUFF Mountain Festival, amb una prova d’alta muntanya i arribarà a la Sea Otter Europe el 25 de setembre.

El proper 14 d’abril, s’obriran les inscripcions de la cita de Girona, on es podrà gaudir del territori del singletrack.

Redacció

 

El bike marathon nacional i internacional es reuneix a la Scott Marathon BTT de Cambrils  

Aquest diumenge 11 d’abril se celebrarà la primera prova de l’Open d’Espanya 2021. Foto: Ajuntament

La Scott Marathon BTT By Continental de Cambrils comptarà amb el vigent campió d’Europa, Tiago Ferreira, màxim candidat a la victòria. El seu equip, DMT Racing Team, està format per Vinzent Dorn, Roberto Ferreira i Wout Alleman, guanyador d’etapa en la present VolCAT by Continental. L’equip BUFF Scott MTB Team comptarà amb Francesc Guerra i Guillem Cassú, Enrique Morcillo i José Maria Sánchez.

El campió de França, Hugo Drechou també aspira a la victòria. Igual que el boli-vià Ever Alejandro Gómez (RR Bikers). I no ens podem oblidar dels espanyols Ismael Ventura (ESMTB.COM), Julen Zubero (Cicles Zubero) o Ivan Díaz (Eukon Conchel).

En la categoria femenina trobarem a Arantxa Salva-dó (Gobik Factory Team), Marta Torà (Kenda Biciocasión) Sílvia Roura (BMC-TBelles by Kalas), Sara Gay (osCommerce) o l’alemanya Janine Schneider i la britànica Sophie Johnson o la belga Veerle Cleiren de l’Montbike Montbrió.

El municipi acollirà una jornada que es podrà viure de forma lúdica amb un temps ideal per gaudir al màxim de l’esport de les dues rodes. La prova esportiva és una de les més importants de l’any de BTT i es disputarà amb totes les mesu-res de seguretat sanitàries exigides per donar les màximes garanties al públic i  als ciclistes. Diumenge descobrirem qui són els més forts sobre el recorregut de 60 km i 1400m +.

L’Ajuntament de Cambrils i el Patronat de Turisme tornen a apostar per l’esport, i en aquest cas pel ciclisme professional. Cambrils és seu i entra de nou en el calendari de competicions oficials. A més, està certificada com a destinació de cicloturisme i de turisme esportiu, oferint una alta gamma de serveis a tots els seus visitants.

Redacció

 

Cambrils segueix creixent i supera els 35.000 habitants  

Cambrils ja ha superat la xifra dels 35.000 habitants. Segons dades d’1 de gener de 2021, hi ha 35.724 persones empadronades al municipi. La xifra de població és la més alta de la història de Cambrils, que en el darrer any ha registrat un increment de quasi mil persones. La dada encara està pendent d’aprovar per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Cal destacar que la població de Cambrils ha crescut substancialment en els darrers anys i especialment el 2018, 2020 i 2021.

El regidor d’Hisenda ,Jaume Gila, responsable del padró, ha explicat que com és sabut  Cambrils és triat com a destinació de turisme familiar i gastronòmic, però l’increment de la població en quasi mil persones en un any demostra que també és escollit com un lloc per viure i que es valoren els seus serveis, equipaments, comunicacions, infraestructures, centres educatius i sanitaris, entre altres. 

«Estic content perquè hi ha una tendència a l’alça de la població vista l’evolució dels darrers anys, i més content encara perquè és la xifra més alta assolida», ha manifestat el regidor. Gila ha destacat els atractius de Cambrils com a municipi costaner, tranquil i acollidor i ha donat la benvinguda a totes les persones que s’hi ha empadronat recentment.  

Dades de població des del 2012 

Redacció

 

 

El Museu d’Història de Cambrils recupera els ‘Caps de setmana amb història’ 

El programa de visites guiades a diferents espais patrimonials de Cambrils «Caps de setmana amb història» es reemprendrà a partir d’aquest diumenge, 11 d’abril, encara amb aforament limitat. El Museu d’Història de Cambrils va estrenar aquest programa l’estiu passat, amb novetats destacades com rutes guiades en català i castellà al port pesquer i a la Vil·la romana de la Llosa. Tot i ser una proposta adaptada a les normes de seguretat contra la Covid-19 aleshores vigents, les activitats es van haver de suspendre a finals d’octubre a conseqüència de l’empitjorament de la situació sanitària.

Des d’avui mateix, ja s’ha tornat a obrir la possibilitat de concretar reserves al correu electrònic museu@cambrils.cat o bé al telèfon 977794528. A més, per millorar la difusió de les activitats programades, s’ha elaborat un díptic bilingüe i també una imatge gràfica per publicar a les xarxes socials, tot inspirat amb el color institucional del Museu. En aquesta difusió també es comptarà amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Cambrils.

Els «Caps de setmana amb història» permetran conèixer de forma comentada la sala de moles del Molí de les Tres Eres acabada de restaurar o la Vil·la romana de la Llosa. A més, també es podrà visitar el Refugi de la Guerra Civil del carrer Creus, dins de les ruta senyalitzada per el Barri Antic que rebé el suport fa anys del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

També dins de les rutes patrimonials per la trama urbana, la ruta «Pesca i Tradició a Cambrils», transcorre pels carrers de la Platja i el Port, amb sortida a la Torre del Port i final al Moll de Ponent. La ruta fa servir com a suport els nous panells multilingües sobre la pesca que Ports de la Generalitat va instal·lar l’any passat, i que van comptar amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i la Confraria de Pescadors de Cambrils.

PROGRAMA D’ACTIVITATS 

Entre la mar i la Via Augusta. Visita comentada a la Vil·la romana de la Llosa 

Ubicació:  Vil·la romana de la Llosa (Josep Iglesias s/n)

Periodicitat: tots els diumenges a partir del 11 d’abril

Horaris: a les 11.30h en castellà i a les 12.30h en català

Preu: 2€ entrada general, 1€ jubilats/des i estudiants, gratuït fins als 12 anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 10 persones

Durada: 45 minuts

L’energia de l’aigua. Visita comentada amb la demostració del molí en funcionament 

Ubicació: Molí de les Tres Eres (Via Augusta, 1)

Periodicitat: tots els diumenges a partir del 11 d’abril

Horaris: tots els diumenge a les 11.30h en castellà i a les 12.30h en català

Preu: 2€ entrada general, 1€ jubilats/des i estudiants, gratuït fins als 12 anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 5 persones

Durada: 45 minuts

Ruta pesca i tradició a Cambrils 

Sortida: Torre del Port (passeig Miramar, 31)

Periodicitat: tercer dissabte no festiu de cada mes

Dia d’inici: dissabte 17 d’abril

Horaris: a les 11.30h en castellà i a les 17.30h en català

Preu: 3 euros entrada general, 2 euros jubilats/des i estudiants, gratuït fins a dotze anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 10 persones

Durada: 1 hora

Ruta Espais de la Guerra Civil a Cambrils 

Sortida: Molí de les Tres Eres (Via Augusta, 1)

Periodicitat: primer dissabte no festiu de cada mes

Dia d’inici: dissabte 8 de maig

Horaris: a les 11.30h en castellà i a les 17.30h en català

Preu: 3 euros entrada general, 2 euros jubilats/des i estudiants, gratuït fins a dotze anys

Reserves: museu@cambrils.org i 977794528

Aforament: 10 persones

Durada: 1 hora

Redacció

 

L’Ajuntament de Cambrils homenatja a l’alumnat de la comunitat gitana que ha acabat els estudis d’ESO 

L’acte, que s’ha celebrat al Centre Cultural de Cambrils, ha estat un reconeixement a les tres noies i al noi que han completat els estudis però també a les famílies que els han guiat i acompanyat en aquest procés. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cambrils ha fet un homenatge aqueta tarda a l’alumnat de la comunitat gitana que ha superat amb èxit l’Educació Secundària Obligatòria en els darrers dos anys, coincidint amb el Dia Internacional del poble Gitano. L’acte, que s’ha celebrat al Centre Cultural de Cambrils, ha estat un reconeixement a les tres noies i al noi que han completat els estudis però també a les famílies que els han guiat i acompanyat en aquest procés.  

L’homenatge, presidit per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha comptat amb la participació de la regidora de Benestar Social, Hèléne Arcelin; el regidor d’Educació, Alejandro Garcia; el president de la Nueva Asociación Cultural Gitana de Cambrils, Abraham Campos; el president de l’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans, José Miguel Jiménez, i els i les alumnes acompanyats del seu pare o mare.

L’alcaldessa de Cambrils ha posat en valor l’exemple de l’alumnat i les famílies homenatjades per trencar la bretxa educativa en aquesta comunitat. «Cal reforçar, acompanyar, trencar estereotips, evitar l’aïllament i buscar referents positius, com aquestes famílies, perquè els gitanos i les gitanes ocupin el lloc que es mereixin», ha afirmat. Camí Mendoza ha afirmat que el sistema no ha estat capaç de compensar les desigualtats de partida de l’alumnat gitano i que per això cal seguir treballant contra el fracàs escolar que no permet el progrés de la comunitat.

Segons dades de la Unió Europea sobre minories ètniques i discriminació, només un 12% de la població gitana ha completat la ESO o un nivell d’estudis superiors, davant el 74% de la resta de la població, i calen mesures que ho rectifiquin. Les institucions públiques han de promoure la igualtat d’oportunitats, la igualtat de tracte, la igualtat de gènere i la no discriminació de la població gitana.

L’Ajuntament de Cambrils fa tres anys que està treballant conjuntament amb el Pla Integral del Poble Gitano de la Generalitat per millorar la situació del poble gitano al municipi. Actualment, es presta el Servei d’Atenció al Poble Gitano mitjançant l’AGIPCAT (Agrupació d’entitats Gitanes del Països Catalans) i els esforços se centren en millorar l’èxit escolar d’aquest col·lectiu a través de l’acompanyament a l’alumnat i les famílies i duent a terme l’Estudi Assistit, que compta amb la figura d’una mediadora gitana que és un referent positiu d’èxit escolar per als nois i noies.

Precisament, amb motiu d’aquest dia, els assistents a l’estudi assistit han treballat sobre els prejudicis i estereotips que hi ha en relació al poble gitano. El resultat és un vídeo que s’ha difós a través de les xarxes socials per fer front a l’antigitanisme, que és el racisme dirigit contra la població gitana que busca perpetuar la discriminació d’aquest poble. A més, aquest 8 d’abril la bandera gitana s’ha penjat a la façana de l’Ajuntament.

El Dia Internacional del poble Gitano vol recordar el primer Congrés de representants d’organitzacions gitanes arreu del món. En aquell congrés es va instaurar la bandera del Poble  Gitano, formada per una franja verda i una de blava que simbolitzen el cel i el camp, amb una roda vermella de carro al mig que simbolitza el camí i la llibertat. També es va aprovar l’Himne, el Gelem, Gelem, que vol recordar el sofriment d’aquest poble durant el nazisme.

Aquell congrés va ser un punt d’inflexió per la comunitat gitana, ja que es va iniciar un camí de reivindicació de la mà de les entitats gitanes. Tot i això, 50 anys després, les dades sobre la desigualtat que pateix la minoria ètnica més important d’Europa continuen sent alarmants.

Redacció

 

Empresaris de Cambrils reclamen l’enderrocament immediat de l’antiga estació

La Federació d’Empresaris de Cambrils (FECAM) va presentar dimecres passat una instància davant de l’ajuntament (veure imatge superior) per reclamar el compliment del pla general urbanístic de la ciutat (POUM) del 2006 i procedir a l’enderroc de l’antiga estació de tren. La intenció final és la de facilitar la connexió entre l’avinguda Vidal i Barraquer i la d’Horta de Santa Maria, separada per la via inoperant des de l’any passat. Segons explicava el president de l’entitat a Tots21. Victorià Luque, «es tracta de salvar només 50 metres de separació per mitjà d’una rotonda que generaria valor afegit tant als locals com als habitatges del Barri de l’Eixample. Un barri que es troba ara en una situació delicada i que requereix d’un ajut per revaloritzar les propietats i locals».

En aquest sentit el dirigent empresarial afirma que la aquesta solució possibilitaria «no només que els grups problemàtics existents ara al barri i que degraden l’entorn deixessin la zona, sinó que permetria la creació d’una avinguda oberta i ample, que donaria accés directe a les platges, per on es podria circular sense que els visitants s’aturessin com fan ara si venen de la part de baix perquè no troben solució de continuïtat». .

Imatge dels partidaris de mantenir l’estació, en una imatge treta de la seva campanya de recollida de signatures a change.org. Foto: Gabriel Gras Facebook Cambrils en Positiu (ce+)

Luque destaca que l’antiga estació «no té cap proteccio urbanística tot i tenir 155 anys» i recorda que el planejament urbanístic vigent contempla explícitament la seva desaparició un cop es fes efectiu el desús del tram de via de la línia a la qual donava servei. El problema, però, ve de diferents flancs. El primer la proposta de l’ajuntament d’ubicar a l’edifici bé un centre d’interpretació de la ruta verda que es preveu aprofitant el trajecte de l’antiga via o bé equipaments oberts al veïnat. I fer-ho malgrat ser conscients de la necessitat d’una modificació puntual del POUM, que és un procediment que pot durar anys. Alhora, i des del Facebook Cambrils en positiu, s’ha obert per part de Gabriel Gras una recollida de signatures per conservar l’immoble amb un esborrany de solució que permetria la unió entre les dues avingudes sense afectació per al que es considera com un espai «històric» de la ciutat. La defensa d’aquest posicionament es basa, de forma sintètica, en que els culpables de la degradació de l’estació són tant el propietari (ADIF) com l’administració que hauria de reclamar-la (l’ajuntament) i se’n despreocupa. I en aquesta línia, el manteniment de l’edifici no impedeix la creaci´´o d’un espai de zona verda que ajudi a donar vida a l’entorn.

J.S.

 

L’accident de l’avioneta que tornava a Reus va ser causat per no seguir les normes de vol nocturn, segons Aviació Civil

Restes de l’avioneta de l’Aeroclub de Reus sinistrada el 3 de novembre, ja al port de Tarragona un cop descarregades per Salvament Marítim. Foto: Port de Tarragona

L’accident de l’avioneta que cobria el trajecte entre els aeroports d’Eivissa i Reus el passat 3 de novembre i que va acabar amb els seus dos tripulants morts va ser causat per no seguir les normes de vol visual nocturn, segons ha conclòs l’informe de la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil. D’acord amb l’organisme del Ministeri de Transports, aquest factor hauria provocat la desorientació espacial del pilot quan es va fer de nit i «l’eventual pèrdua del control». A tot plegat hi hauria contribuït també, «com a factor important» en el sinistre, «la planificació de vol efectuada, sigui ja per omissió o errònia valoració de les condicions meteorològiques existents» en el vol entre Eivissa i Reus.

Segons detalla el mateix informe, la planificació va ser «errònia o omesa» i no va tenir en compte els condicionants de vol visual i nocturn que s’havien previst –i per als quals el pilota estava habilitat, segons reconeix-. Addicionalment, la previsió meteorològica prèvia al vol descrivia contingències que es van acabar donant durant el vol. Les comunicacions del pilot amb els serveis de control aeri van confirmar la presència de núvols i les condicions van empitjorar a mesura que avançava el trajecte.

Els investigadors apunten que la trajectòria final «és consistent amb» la pèrdua de referències visuals del pilot i l’eventual procés de desorientació espacial. En els últims minuts de vol, segons constata Aviació Civil, la trajectòria de l’avioneta Piper Seneca amb matrícula EC-HCA va ser «erràtica». Ja en el últims moments, va descriure una trajectòria de descens «amb un gran viratge en espiral i alta velocitat vertical». Hauria impactat contra la superfície del mar –unes 30 milles nàutiques al sud del delta de l’Ebre- en sentit invertit, situació coincident amb els danys que presentava l’aeronau.

L’avioneta de l’Aeroclub de Reus es va precipitar al mar el 3 de novembre quan cobria el trajecte de tornada entre l’aeroport d’Eivissa i el de la capital del Baix Camp. La tripulaven Marc Francesch, un conegut empresari del sector del càmping a la Costa Daurada i president de JxCat a Torredembarra, i David Garcia, mosso d’esquadra destinat a la comissaria de Cambrils. L’11 de novembre uns pescadors van trobar en aigües de Castelló el cos de Francesch. El cos de Garcia i les restes de l’aparell van ser recuperats el 24 de novembre després que un operatiu de Salvament Marítim i la guàrdia civil els reflotés del fons del mar, a 113 metres de profunditat.

ACN

 

L’exposició de la fotògrafa Elena Aguirre es pot visitar a l’Ateneu Juvenil de Cambrils fins el 23 d’abril

La jove artista ha inaugurat aquest dijous al migdia la mostra fotogràfica. Foto: Cedida

L’exposició «Retrats» de la fotògrafa cambrilenca Elena Aguirre ja es pot visitar a la planta baixa de l’Ateneu Juvenil de Cambrils. La jove artista ha inaugurat aquest dijous al migdia la mostra fotogràfica, que estarà oberta fins el 23 d’abril en horari de dilluns a dijous de 8 a 21 hores i els divendres de 8 a 20 hores.

En el marc del Pla Municipal de Joventut de Cambrils, el Departament de Joventut de Cambrils promociona iniciatives juvenils com aquesta. En aquesta ocasió, ha donat suport a la jove artista acollint l’exposició fotogràfica a l’Ateneu Juvenil.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, que ha assistit a la inauguració, ha afirmat que el departament seguirà donant suport a iniciatives juvenils i produccions artístiques i ha explicat que «per tal d’acomplir aquest objectiu, s’ha fet un treball de revisió de les bases de subvenció i s’ha incrementat la dotació pressupostària per aquest 2021».

 

Ingressa a presó per set robatoris en segones residències de Cambrils

Un home de 27 anys ha ingressat a presó acusat d’entrar a robar en set habitatges de Cambrils (Baix Camp). Els fets es remunten als dies 4 i 5 de febrer en diverses segones residències dels carrers Acàcies i Ginesta de la zona de l’Ardiaca-La Llosa.

Segons informa la policia, l’individu va forçar portes i finestres per tal d’entrar als habitatges aprofitant que estaven desocupats. Un cop dins en va sostreure els diners i els objectes de valor que hi va trobar.

Els Mossos van poder identificar-lo i, finalment, el van detenir dilluns passat en un habitatge de l’avinguda Adelaida de Cambrils acusat de set robatoris amb força. L’home, amb antecedents, va passar dimarts a disposició del jutjat de guàrdia de Reus.

 

Suspesa la Fira Marítima de la Costa Daurada que s’havia de fer al maig a Cambrils

Imatge d’arxiu d’una edició anterior de la Fira Marítima. Foto: Tots21

L’Ajuntament i el Club Nàutic Cambrils han decidit suspendre la celebració de la 13a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada (FMCD), que estava prevista pels dies 14, 15 i 16 de maig, i traslladar el certamen al 2022.

En un comunicat, assenyalen que l’evolució actual de la pandèmia de la covid-19 i les restriccions vigents fan «impossible» dur a terme l’activitat «amb totes les garanties». L’organització lamenta la situació, atesa la importància de la fira com a plataforma de negoci per al sector nàutic i pel municipi, però apunta que, per responsabilitat, «el millor és centrar els esforços en fer realitat la 13a edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada l’any 2022».

Les institucions impulsores apunten que l’objectiu és aconseguir que la fira faci un salt endavant en qualitat i en nombre d’expositors. Per això, l’edició del 2022 espera poder comptar amb «les millors empreses» catalanes, valencianes, balears i d’altres indrets. Així mateix, es treballarà per atreure visitants de tota la costa catalana, la vall de l’Ebre, Lleida, el País Basc i Andorra.

 

Detinguda una parella a Cambrils per estafar en el lloguer d’apartaments turístics a Barcelona

Els estafadors posaven els pisos al mercat de lloguer turístic sense que els propietaris en tinguessin coneixement. Foto: Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut dues persones, una dona de 36 anys i un home de 35, ambdós de nacionalitat russa i veïns de Cambrils, com a presumptes autors dels delictes d’estafa, falsificació documental, ús de documenta fals i usurpació d’estat civil.

Els arrestats havien posat en marxa una sistemàtica basada en una estafa que consistia en llogar per mesos diversos pisos i apartaments del districte de l’Eixample a Barcelona. En la majoria de casos qui arrendava el pis era l’home, que es presentava davant dels propietaris del pis amb el suposat propòsit de fer-ne un ús particular habitual. Per fer els tràmits utilitzava documentació falsa per emmascarar la seva identitat real.

Aleshores posaven els pisos al mercat de lloguer turístic sense que els propietaris en tinguessin coneixement i es saltaven els tràmits administratius que regulen aquesta activitat. En aquest moment ja obtenien un rendiment econòmic immediat pel preu que els arrendaments turístics tenen al mercat, molt superior al d’ús particular en règim de lloguer mensual, a banda que no abonaven cap de les taxes ni impostos que es generen per aquesta activitat.

En aquest darrer any i com a conseqüència dels efectes que la covid-19 ha comportat en l’activitat econòmica i turística, havien hagut de modificar sensiblement la seva manera d’actuar. En aquest sentit van passar d’oferir allotjaments turístics per dies a habitacions per a residents en estades més llargues. D’aquesta manera optimitzaven el rendiment econòmic a partir de maximitzar l’ocupació dels immobles. En alguns casos inclús havien compartimentat els pisos per tenir més estances i així incrementaven els guanys.

A banda de realitzar aquestes pràctiques delictives en la majoria dels casos tampoc satisfeien el lloguer que tenien contractat. D’aquesta manera els seus beneficis eren encara més suculents mentre que els perjudicis econòmics per als propietaris era molt gran. A més de la pèrdua d’ingressos havien d’iniciar un procés judicial que es podia allargar diversos mesos per poder recuperar els pisos.

Amb aquesta modalitat delictiva en cinc anys els detinguts havien aconseguit obtenir un parc de disset pisos dedicats al relloguer tots ubicats al districte de l’Eixample. Malgrat que depèn de diversos factors els investigadors han fet una estimació pel que fa als beneficis econòmics que la parella podria haver obtingut amb aquesta pràctica que es situaria prop del mig milió d’euros. Pel que fa als perjudicis econòmics dels legítims propietaris dels immobles per impagaments de les quotes de lloguer els agents han acreditat que la suma total ascendeix a 149.712 euros.

El passat 29 de març els agents van realitzar les detencions dels dos investigats al seu domicili de la localitat de Cambrils. Els arrestats van passar a disposició judicial el 31 de de març i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per ambdós.

 

El programa Dies de Llibres de Cambrils proposa 15 activitats literàries al voltant de Sant Jordi  

El programa literari Dies de Llibres de Cambrils, que se celebrarà del 9 al 23 d’abril, arriba enguany carregat amb set presentacions de llibres, dues actuacions teatrals, una sessió oberta del Club de Lectura, una hora del conte de la Biblioteca dedicada a les llegendes de dracs, una exposició fotogràfica literària i el tradicional mercat de Sant Jordi al port.

El programa transversal, impulsat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils al voltant de la Diada de Sant Jordi, compta amb la col·laboració del Departament de Joventut i la Teca Teatre, entre altres departaments municipals i entitats locals. La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha explicat que el programa vol «apropar la literatura i els llibres a tothom perquè són un element important en el desenvolupament de les persones» i ha destacat que «en les diferents activitats previstes s’hi pot trobar la literatura en formats diversos, ja que a través de les lletres i les paraules ens expressem, ens comuniquem, gaudim i aprenem».

El calendari d’activitats s’enceta el dia 9 d’abril amb la presentació de les obres guanyadores del 9è i 10è Premi de Narrativa Vila de Cambrils, que a causa de la situació provocada per la Covid-19 encara no s’havia pogut portar a terme. Els autors Jordi Cervera i Josep Massanes dialogaran amb la periodista Marga Mallol sobre les seves obres inspirades en el mar, tal com indiquen les bases del premi.

Un altre dels actes destacats serà la presentació de dos llibres i una revista de diversos autors joves cambrilencs en el marc de la nova proposta del Departament de Joventut «Joves i Lletres» a la sala d’actes del Centre Cultural.

Les activitats programades seguiran totes les mesures d’higiene i seguretat establertes pel Procicat per a la programació d’activitats culturals.   Per assistir als actes és necessària inscripció prèvia a través del telèfon al 977 36 90 60 o el correu electrònic centrecultural@cambrils.cat     

Programació

Divendres, 9 d’abril, a les 20 h, a la Sala d’actes del Centre Cultural

Presentació dels llibres guanyadors del 9è i 10è  Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils – Josep Lluís Savall, Aigua de Mar, de Jordi Cervera i Lladre de Mar, de Josep Masanés. Cossetània edicions.  

La Presentació anirà a càrrec de la periodista Marga Mallol.

Dos obres, dos autors i una periodista, per parlar de lletres.

Diumenge, 11 d’abril a Diumenges al Teatre  

A les 17.30 h al Teatre del Casal Parroquial  Tutatis-Transeduca  presenta ‘El Monstre de colors’.

El color groc vol dir que estàs content. El blau és la tristesa, el vermell és la ràbia, el negre la por…El verd…Quin embolic! Cada color representa una emoció.

Adaptació teatral de «El Monstre de Colors» d’Anna Llenas. Un viatge al món de les emocions.

Preu: 4 €

Venda d’entades:  entradium.com

Dilluns, 12 d’abril a les 18 h a Centre Cultural

Presentació del llibre L’osset lila de Carmen Bueno Senante.  

Un osset ha caigut del cel. I ara què?… El conte narra la història d´un os de color lila que forma part de l´arc de Sant Martí i que per accident es queda sol enmig d’un bosc. Allà haurà d’aprendre a sobreviure per si mateix, però comptarà amb una mica d’ajuda. 

Dimarts, 13 d’abril a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural

Presentació de llibre La mà del destí, de Rosa Pàmies d’editorial Estudio Ediciones.  

Una creença oriental, mil·lenària, diu que hi ha un fil vermell que uneix a cada criatura que ve al món, amb les persones que seran importants per la seva vida.

Dimecres, 14 d’abril a les 19.30 h a la Sala d’actes del Centre Cultural Joves i Lletres

Presentació dels llibres Cafè molt d’Albert Cucurull de l’Editorial Sunya i el llibre de prosa i poesia Renglones de un corazón marchito d’Adrià Cubells i presentació de la  Revista Joves i Lletres, deu temes, deu joves cambrilenques, que ens acosten els seus treballs de recerca. 

La presentació anirà a càrrec del filòleg català Oriol Teixell.

Dijous, dia 15 d’abril a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural

Presentació del llibre La no-extradició de Ventura Gassol, de Manuel Castellet i Rosa Anna Felip, publicat per Editorial Base  

El llibre tracta de l’etapa final de la vida política de Ventura Gassol, un home que creia en la República i en la llibertat de Catalunya, en un temps en què era considerat, segons els informes del mateix règim franquista, com «el elemento en que se ha tratado de idealizar el separatismo catalán». 

La presentació anirà a càrrec de l’arxiver municipal, Pedro Otiña.

Divendres, 16 d’abril a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural

Presentació del llibre Lucía y el árbol de los vínculos de Judith Espin. Il·lustracions de Júlia Rubio.  Drudis Virgili Editors.  

Un relat d’aprenentatge on la Lucía, la protagonista busca la seva pròpia essència seguint la petjada ancestral dels seus avantpassats.

La presentació anirà a càrrec de l’escriptor tarragoní Jaume Palau Banús.

Dimarts, 20 abril, a les 18 h,  a la Sala d’actes del Centre Cultural

Club de lectura en obert: Pluja d’Estels,  amb Laia Aguilar. Programa Lletres en viu.  Institució de les Lletres Catalanes. 

Inscripció prèvia a: Biblioteca Josep Salceda i Castells bib@cambrils.cat 

Dimecres, 21 d’abril, a les 20 h a la Sala d’actes del Centre Cultural

Presentació del llibre Cambrils Desaparegut, de Gerard Martí i Pedro Otiña, publicat per Editorial Efadós. 

Imatges que defineixen d’on venim i que ens han fet singulars al llarg de la nostra història.

Dijous, 22 d’abril a les  19.30   h, al Teatre del Casal  

ONCLE’S BAND presenta ‘Lletra i música….per St. Jordi’.

Com l’atzar actua per connectar els llibres amb la banda sonora de les nostres vides.

Preu entrada:  5€

El mateix dia de l’espectacle a taquilla 1 h abans.

Organitza: Teca Teatre

Per accedir al recinte és obligatori l’ús de mascareta quirúrgica com a mínim. No s ‘acceptaran mascaretes de tela.

Divendres, 23 d’abril : DIADA DE SANT JORDI  

Durant tot el dia, al port: MERCAT DE SANT JORDI: PARADES DE LLIBRES i FLORS. 

Organitza: Unió de Botiguers de Cambrils i Cambrils Obert

A partir de les 16 h, a la Sala àmbits del Centre Cultural, obertura de l’exposició TOT EL MÓN LLEGEIX, I TU?, de  l’escriptor i fotògraf reusenc Jordi Folck.

Una exposició fotogràfica-literària com a homenatge al lector d’arreu del món. 

A les 18 h, al Centre Cultural, hora del Conte: Llegendes de Dracs a càrrec d’Ingrid Domingo.  

Inscripció prèvia a: Biblioteca Josep Salceda i Castells.  bib@cambrils.cat  

Redacció

 

El Via Crucis de Divendres Sant de Cambrils es farà a l’interior de l’església de Santa Maria 

El passat febrer les tres congregacions cambrilenques ja van anunciar que se suspenien tots els actes de carrer de la Setmana Santa. Foto: Ajuntament

L’església de Santa Maria de Cambrils celebrarà el Via Crucis de Divendres Sant de Cambrils a l’interior del temple, a les 9h del matí, amb el públic assegut, un aforament limitat i totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. A més, es penjaran 14 lones que representen els 14 passos de Setmana Santa als balcons de la plaça de l’Església.

D’aquesta manera, finalment es podrà celebrar aquest acte religiós per recordar els moments de la vida de Jesús de Natzaret, que substituirà la solemne i tradicional processó pels carrers del nucli antic presidida per la imatge de Sant Crist de l’Agonia, que cada any compta amb la participació de la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i la l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle amb les seves banderes i penons.

El passat mes de febrer les tres congregacions ja van anunciar que se suspenien tots els actes de carrer de la Setmana Santa, ja que no es poden garantir les mesures sanitària i poden provocar aglomeracions. Així doncs, també es cancel·la per segon any consecutiu el trasllat en processó de la imatge del Jesús Natzarè de la parròquia de Sant Pere a la parròquia de Santa Maria, la desfilada i guàrdia d’honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang, i la processó del Sant Enterrament de la nit de Divendres Sant.

Redacció

 

El cadàver trobat diumenge al mar correspon al windsurfista desaparegut a Cambrils

Imatge d’un helicòpter de Salvament Marítim que participava en la recerca. Foto: Subdelegació

El cadàver que un remolcador va trobar diumenge surant a alta mar, davant la costa tarragonina, correspon al windsurfista de 54 anys desaparegut a Cambrils (Baix Camp) el diumenge 14 de març, segons han confirmat a l’ACN fonts de la Guàrdia Civil. El cos va aparèixer a prop de la plataforma petrolífera Casablanca, a uns 45 quilòmetres de la costa. El cos portava un vestit de neoprè i des d’un principi es treballava amb la hipòtesi que pogués ser el de l’home desaparegut.

Finalment, aquest dimarts els resultats de l’autòpsia n’han confirmat la identitat. L’home va sortir al mar des de la zona de Vilafortuny i va desaparèixer sense deixar rastre, probablement per l’efecte del fort vent de mestral que bufava a la zona.

ACN

 

L’Ajuntament de Cambrils projecta obrir sis passos provisionals per travessar l’antiga via  

Les passeres s’han decidit estratègicament seguint les avingudes i carrers previstos al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM). Foto: Ajuntament

Els departaments d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Cambrils han aprovat sis passos provisionals a l’antiga via en desús per començar a eliminar barreres arquitectòniques mentre no arribi el desmantellament de l’actual traçat i es faci realitat el projecte del nou tren-tramvia.

El regidor de Mobilitat, Lluís Abella, ha destacat la necessitat de portar a terme aquestes actuacions provisionals des de l’Ajuntament per millorar la mobilitat del municipi, que connectaran els diferents barris que fins ara estan dividits per aquesta barrera arquitectònica. El regidor també ha lamentat que un any després que hi passés l’últim tren Adif encara no hagi executat el desmantellament i ha denunciat una vegada més l’estat de deixadesa del traçat ferroviari, que ja s’ha reclamat a aquesta empresa estatal en diverses ocasions.  

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha afirmat que les actuacions s’han dissenyat coincidint amb les connexions d’avingudes i carrers previstos al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i en la línia de l’estudi de la primera fase del tren tramvia, que ha inclòs la major part de les peticions de l’Ajuntament per integrar les vies a la trama urbana. Cal tenir en compte que el traçat actual suposa una important barrera arquitectònica al seu pas per Cambrils perquè té nivells topogràfics diferents als dels carrers adjacents. 

Els sis passos se situaran a l’avinguda Joan XXIII (urbanització Cambrils Badia), l’antiga estació, el camí del Corralet, el carrer d’Estrasburg, Mas Clariana, i les places bessones (entre Francesc Macià i Lluís Companys). Les obres tenen un pressupost del 114.498 euros (IVA inclòs) i la previsió és que s’executin durant aquest 2021. 

Redacció

 

El Mònica Hotel Boutique obre com a primer hotel Adults Only de Cambrils

Imatge del nou recinte hoteler. Foto: Cedida

Situat en ple cor urbà del municipi, a escassos metres de la platja, aquest dijous dia 1 d’abril obre el primer Hotel Adults Only de Cambrils. El Mònica Hotel Boutique és un nou concepte d’hotel dirigit a un hoste adult, dinàmic, actiu, amant del confort i dels detalls de qualitat. En definitiva, un hotel de capritxos ubicat al número 5 del carrer Galcerán Marquet.

El Mònica Hotel Boutique destaca pel seu ampli accés situat a la recepció, presidit per una sensació en que la lluminositat i amplitud en són protagonistes. L’entrada desemboca en un espai infinity a la recepció, i que connecta amb la terrassa, la piscina i el jardí exterior. L’interiorisme combina el blau mediterrani amb fusta de castanyer i, elements decoratius tan nostres com són els càntirs d’aigua, estan perfectament situats, per captivar l’atenció del visitant. Detalls com aquests ens fan adonar ràpidament que al Mònica Hotel Boutique, res està situat a l’atzar. La directora de l’hotel, Mònica Massagué, explica que «gràcies a la nostra orientació, l’hotel transmet un aire molt Mediterrani, en que el blau de la mar i el verd de la natura són binomis, ja que formen part de la nostra essència».

Les 20 habitacions del Mònica Hotel Boutique són molt fresques. El blanc de les parets presideix i convida a evadir-se, desconnectar i gaudir del confort d’uns matalassos king size de primera categoria. Llum mediterrània i Sol Daurat, d’aquesta manera tan original han estat batejades els diferents formats d’habitacions. Precisament la de la quarta planta, que és la joia de la corona de l’hotel, anomenada Cel Blau, aconseguirà transportar al client a una sensació de com si estigués flotant entre els núvols «és una habitació per volar, on qui s’hi allotgi quedarà sorprès de com s’ha integrat l’arquitectura de la mateixa i el cel. Ara bé, totes les nostres habitacions són un petit oasis on poder refrescar-se» descriu Mònica Massagué. El terrat de l’hotel és un espai infinitum i polivalent, classes de ioga tres cops per setmana, actes privats i «donem la possibilitat a empreses de tancar l’hotel exclusivament per ells, posant a la seva disposició la sala de reunions que tenim i fent un encaix a mida del que puguin necessitar».

La directora de l’hotel, Mònica Massagué,. Foto: Cedida

Una inversió destacada en un hotel 2.0

El Mònica Hotel Boutique és un establiment en que la connectivitat s’ha cuidat al mil·límetre, allà on mirin els vostres ulls trobareu endolls, i fins hi tot les excel·lents hamaques americanes de la zona exterior, estan complementades per poder veure la pantalla del vostre telèfon mòbil o tauleta, sense que el sol us ho impedeixi. Tot sempre amb un wifi de garanties i gratuït. Mònica Messegué afirma que «hem invertit més de 4 milions d’euros en aquest projecte, a més de crear 7 llocs de treball. Era una idea que feia temps que anàvem madurant. El Mònica Hotel, que enguany celebra el seu 50 aniversari, és de caire molt familiar, i és el seu segell. Amb el Mònica Hotel Boutique busquem un altre perfil de client, amb el concepte Adults Only com a premissa, que podrà gaudir dels nostres capritxos, com per exemple que la piscina està oberta fins les 23h de la nit», exposa la directora de l’hotel.

Reserves actives

Les reserves al Mònica Hotel Boutique es poden realitzar via telefònica trucant al número 618 718 669 o per correu electrònic a reserva@hotelmonica.com. Les estades es poden fer de divendres a diumenge.

 

Mònica Messegué