TOTS 21

L’autobús urbà de Cambrils inicia el servei de la temporada d’estiu 

Els nous horaris i recorreguts començaran el 23 de juny

El bus urbà de Cambrils inicia els horaris de la temporada estival el dimecres 23 de juny. El servei compta amb els diferents recorreguts que circularan durant el dia i  que cobriran Llevant-Centre-Ponent.  

La línia L1, Llevant-Centre, iniciarà el seu recorregut des de les 6:10h i acabarà amb la darrera expedició a les 22:15h. La línia L2, Centre – Ponent, començarà a les 7:45h des del centre en sentit Ponent i acabarà a les 21:28h amb darrera expedició de tornada al centre. Per últim, la L3 que cobreix les parades dels barris del Centre urbà i l’estació, iniciarà el primer recorregut a les 6:20h i finalitzarà la darrera expedició a les 22:51h a la parada del Port.

Els dimecres al matí, amb motiu del mercadet ambulant, el bus no passarà per les parades Mil·lenari, Passeig Albert i Carles Roig. Alguns horaris no estaran disponibles ni dissabtes ni festiu. 

Tots els horaris i recorreguts es poden descarregar des del web: www.aparcam.cat. També es podran demanar els horaris en els punts habituals: Ajuntament i equipaments municipals, el Patronat de Turisme, a parades urbanes i als mateixos autobusos. A més als usuaris residents que disposen de la targeta T-BUS se’ls facilitarà la informació via mail. 

Obligatorietat de l’ús de la mascareta 

Per tal de preservar la seguretat, s’estableix l’obligatorietat de la mascareta per poder fer ús del transport urbà de Cambrils. 

Targeta T-BUS per als residents 

La targeta de Cambrils T-BUS per a residents permet fer tants viatges com es vulgui amb els autobusos urbans fins a finals d’any. Es pot obtenir a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament i té un cost de 10 euros anuals. 

Redacció

 

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+  

L’Ajuntament de Cambrils commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ amb dierents actes organitzats pel Servei Municipal d’Atenció Integral a les Diversitats Afectives, Sexuals i de Gènere (SAI DASiG), inclosos al programa de la Festa Major de Sant Pere. Totes les accions s’han adaptat als protocols de prevenció de la COVID-19, condicionant l’aforament en alguna de les activitats. 

El dia 22 es començarà la difusió dels cartells que formen part del nou projecte «Desmuntant Estereotips», que interpel·len directament a la població, per tal de desmuntar diferents estereotips referents al col·lectiu LGBTI+, i que s’aniran publicant fins el 30 de juny, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

El dia 28 s’iniciaran els actes amb la penjada de la pancarta reivindicativa i la lectura del manifest institucional, aprovat pel Parlament de Catalunya, per part de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i Mercè, i la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelín Zabal, a les 10:30 hores, davant de l’Ajuntament.  

Aquest mateix dia es presentarà el cartell commemoratiu del dia de l’Orgull LGBTI+, que forma part del projecte de cartelleria «Commemoració de dies clau LGBTI+». Aquest cartell i els que integren el projecte «Desmuntant Estereotips» han estat elaborats per l’artista local Marta Nolla.

El mateix dilluns 28, a les 18 hores s’emetrà l’espectacle familiar de contes «Els colors de cadascú» de la companyia «Fes-t’ho com vulguis» pel canal de youtube de la Biblioteca Josep Salceda i Castells: CanalBibCambrils. A través de diferents protagonistes viurem diferents històries sobre diversitat. El vídeo quedarà permanentment disponible al canal Youtube de la Biblioteca per a ser visionat per la ciutadania que vulgui viure diferents històries de diversitat a través dels protagonistes d’aquest espectacle.

L’últim acte de les jornades, programat pel dia 30, serà una sessió de Silent Estatic Dance facilitada per la musicoterapeuta Berta Sala Margalef (@berta_shamana_dj_), que portarà a les persones assistents per un recorregut d’emocions a través del moviment del cos i de la música. Aquesta activitat es durà a terme a les 19:30 hores a la platja de davant de l’Escola d’Hoteleria i caldrà inscripció prèvia.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web: https://www.cambrils.cat/igualtat

Redacció

 

Cambrils es promociona a Andorra amb una campanya sensorial pionera

La campanya ha comptat amb la participació del mestre gelater Antoni Sirvent, capità de l’equip espanyol a la Copa del Món del Gelat 2016 i 2018 esdevenint subcampió i propietari d’una de les gelateries més prestigioses i concorregudes de Cambrils. Foto: Ajuntament

Cambrils ha activat recentment una campanya sensorial pionera a Andorra per evocar, a través del sentit de la vista i l’olfacte, la seva oferta turística estival. Aquesta temporada, el Patronat de Turisme de Cambrils inverteix esforços per seguir captivant a la població andorrana, molt fidel històricament a la destinació. Ho fa a través d’una innovadora campanya de street marketing.

En aquest sentit, Cambrils ha posat en marxa l’acció més revolucionària de màrqueting olfactiu al carrer mitjançant la col·locació d’un innovador OPI (Objecte Publicitari Il·luminat) que es podrà localitzar a l’Avinguda Carlemany (Escaldes-Engordany), un espai molt concorregut. Aquest element publicitari interactua amb els ciutadans. En el moment que algú s’acosta, l’OPI activa el difusor que sorprèn els vianants amb aromes Mediterrànies associades a les vacances a la platja. Mitjançant aquesta peça, es vol traslladar l’essència cambrilenca i transmetre les sensacions de calma que viu el visitant quan viatja a la localitat de la Costa Daurada.

Aquesta campanya, que tindrà una durada de 4 setmanes, ha comptat els dies 15 i 16 de juny amb una activitat d’animació a través de la qual, un actor vestit de sanitari ha interactuat amb els transeünts oferint-los una recepta per relaxar-se i desconnectar aquest estiu. Aquesta indica la necessitat de passar unes vacances a Cambrils. La campanya de street marketing també disposa de 4 OPIs més que estimulen als ciutadans a través de les idíl·liques imatges del Nota de premsa paisatge, clima, platja i cultura marinera de Cambrils.

Durant aquests dies, s’aniran compartint a les xarxes socials del Patronat de Turisme (Facebook, Instagram) petites càpsules audiovisuals d’aquesta acció promocional. Cambrils ha aprofitat la seva presència a Andorra per presentar un gelat amb base d’aigua de mar a través del qual potenciar encara més els sentits: sorbet de poma verda, api amb un fons d’aigua marina. Ho ha fet de la mà del mestre gelater Antoni Sirvent, capità de l’equip espanyol a la Copa del Món del Gelat 2016 i 2018 esdevenint subcampió i propietari d’una de les gelateries més prestigioses i concorregudes de Cambrils.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que “aquesta campanya es focalitza en el mercat andorrà, el qual ha tingut històricament un tracte especial amb Cambrils” i afegeix que “malgrat que l’oferta turística cada cop és més ampla, cada estiu són molts els andorrans que decideixen passar les seves vacances a la destinació; molts d’ells propietaris de segona residència a la localitat. El perfil del visitant és tradicionalment molt fidel, de tipus familiar i amant de l’activitat nàutica, uns trets característics que encaixen amb els atractius turístics de Cambrils”. Mendoza conclou que “aquesta acció promocional ha de servir per revifar el sector, seguir posicionant i dinamitzant la destinació entre els andorrans”.

Per tal de reactivar el flux turístic amb el mercat andorrà, la regidora de Turisme i Promoció Exterior, Marta Borràs, ha explicat que, “enguany, després d’un any frustrat per al turisme a causa de la pandèmia de la Covid-19, s’ha ideat una campanya original, molt creativa, i pionera per atraure, a través de la innovació i els sentits, a un mercat molt interessant i expert pel que fa al turisme saludable”.

En aquest sentit, la campanya de promoció ha servit també per convidar els andorrans a gaudir del programa d’activitats estival. Cal recordar que “Cambrils, que bé que et prova!” aposta pel concepte Healthy Destination i aglutina un conjunt de propostes dirigides a tots els perfils i vinculades amb el turisme familiar, esportiu i gastronòmic que fomenten hàbits de vida saludables alhora que animen a gaudir de les vacances amb activitats lúdiques.

Els visitants podran consultar les diferents activitats a través del web del Patronat de Turisme de Cambrils (www.cambrils-turisme.com), de l’Oficina de Turisme o bé dels allotjaments turístics de la destinació, els quals també rebran informació sobre les propostes. “Cambrils, que bé que et prova!” és possible gràcies a la col·laboració conjunta del Patronat de Turisme amb els diferents departaments de l’Ajuntament de Cambrils.

Redacció

 

14 municipis de la costa catalana s’uneixen en defensa del sector pesquer

Imatge de la reunió telemàtica. Foto: Ajuntament Vilanova

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, es va reunir ahir a la tarda amb alcaldies i altres representants de 14 municipis portuaris, per plantejar solucions a les dificultats que viu el sector pesquer. El principal tema abordat va ser el reglament del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per controlar la pesca il·legal, donant compliment a la normativa europea, que obliga les barques a declarar el volum de captures abans d’arribar a port, la qual cosa suposa realitzar-ne una estimació prèvia.

Això només agreuja una situació ja complicada pel sector, que va realitzar una aturada general de protesta el 4 de juny. “No som contraris a un sistema de control de la pesca, el problema és la norma”, manifestava a la reunió d’ahir el secretari de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Mario Vizcarro. El sector ha demanat auxili als ajuntaments, després de comprovar que les seves reclamacions al Ministeri no tenen resposta.

La trobada d’ahir, convocada per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, va comptar amb els alcaldes i alcaldesses d’Arenys de Mar, Blanes, Cambrils, l’Ametlla de Mar, el Port de la Selva, Roses, Sant Carles de la Ràpita, Tarragona i Torredembarra, així com amb càrrecs polítics i tècnics de Barcelona, Llançà, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Una àmplia representació de les poblacions catalanes amb port pesquer, que consideren que la pesca és una activitat “vital i imprescindible” des d’un punt de vista econòmic, social i cultural, tant per als seus municipis, com per al conjunt del país.

Accions conjuntes

El primer pas acordat pels representants locals és la redacció d’un manifest del món local en defensa del sector pesquer, que buscarà el suport de tots els municipis i de les entitats municipalistes, en considerar que la subsistència de l’activitat pesquera és d’interès general. Així mateix, es demanarà la implicació de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb l’objectiu que traslladi també al Ministeri les demandes del sector.

Alguns dels municipis ja han promogut accions prèvies de la mà de les Confraries de Pescadors, com és el cas de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que va aprovar una moció en defensa del sector pesquer el febrer passat. No obstant, els alcaldes i alcaldesses coincideixen en la importància d’abordar conjuntament una problemàtica comuna, amb el convenciment que “la força del món local” pot assolir els objectius que es proposin: “si cal anar a Europa, hi anirem”, van afirmar.

Reivindicacions del sector pesquer

El sector pesquer denuncia les conseqüències de la regulació que els obliga a realitzar una estimació de captures abans d’entrar al moll, amb només un 10% de marge d’error, a través del DEA (diari electrònic de pesca). Consideren que l’ordre ministerial ARM/3145 és d’impossible compliment i els repercuteix en importants sancions quan arriben a port. Així mateix, comporta un problema de seguretat, de fet ja s’han produït accidents, algun amb conseqüències greus, en embarcacions aturades a les bocanes mentre fan l’estimació.

Els pescadors han denunciat el perill de seguretat que això comporta, la impossibilitat de fer el triatge abans d’amarrar, i també les dificultats per subsistir econòmicament a causa d’aquesta mesura, ja que les multes poden ser superiors als guanys obtinguts en la captura de la jornada. La mesura afecta les embarcacions del sector d’encerclament i arrossegament, que proporcionen al voltant del 70% del peix que es consumeix.

Aquest fet se suma a l’altre gran cavall de batalla del sector, el pla de gestió de la Unió Europea fins al 2025, que pretén la reducció del 10% anual de les jornades de pesca al sector de l’arrossegament de la Mediterrània Occidental fins a un màxim de reducció del 40%. Una mesura que, segons el sector, derivarà en la seva inviabilitat econòmica, amb l’impacte que això pugui comportar en altres àmbits. Es calcula que des de l’aplicació d’aquesta normativa, el 2019, l’esforç de la flota pesquera catalana s’ha reduït un 17,5% segons càlculs administració -segons les confraries, fins un 25%-, i que en els darrers 20 anys se n’ha perdut el 50%.

Redacció

 

L’associació El Portal del Barri Antic de Cambrils penja 25 fotografies antigues a carrers i places 

La iniciativa s’emmarca en el 25è aniversari de la fundació de l’entitat i compta amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

Els carrers i places del barri antic de Cambrils s’han omplert de fotografies antigues. L’associació de veïns El Portal del Barri Antic de Cambrils ha instal·lat aquesta setmana 25 banderoles amb imatges de la primera meitat del segle XX, amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

Ahir l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Cultura, Cinta Ballesté, i el regidor de barri, Eduard Pellicer, van fer un recorregut per l’exposició acompanyats per diversos membres de l’associació veïnal.

La mostra «Records del barri antic» s’havia d’instal·lar just a l’inici de la crisi i s’ha hagut d’ajornar en diverses ocasions fins aquest mes de juny. La instal·lació s’emmarca en la celebració del 25è aniversari de l’entitat, fundada l’any 1994 i que actualment és l’associació veïnal amb més socis del municipi.

La iniciativa compta amb la col·laboració del veïnat del barri, que ha cedit temporalment els seus balcons, així com amb l’Escola Municipal de Música, el Centre Cultural, la Torre del Llimó, la colla castellera Xiquets de Cambrils i Tota l’Endenga.

Amb aquest projecte, l’associació de veïns El Portal busca donar a conèixer una mica més el barri i connectar el Cambrils actual amb el passat, utilitzant material gràfic cedit per l’Arxiu Municipal de Cambrils.

Les 25 fotografies, que es podran veure durant tot l’estiu, s’han penjat seguint la ruta detallada en els 1.500 fulletons informatius que s’han fet en diversos idiomes. Les fotografies són de la primera meitat del segle XX, i s’ha intentat instal·lar-les en el mateix indret on varen ser fetes, per facilitar la comparació entre l’ara i l’abans. Les banderoles permeten fer un petit exercici de retrofotografia comparant els espais urbans amb temps pretèrits.

Aquesta és la primera activitat que emprèn l’associació després de l’aturada obligada amb la crisi sanitària i esperen que sigui una represa amb l’empenta que sempre ha caracteritzat l’entitat.

L’associació agraeix la desinteressada col·laboració del veïnat del barri i convida a tothom a gaudir d’aquesta exposició de format ampli i a l’aire lliure: «Veniu al barri antic i deixeu-vos encisar per la seva història i el seu ambient acollidor».

Relació d’imatges 

El tríptic informatiu inclou un mapa amb una proposta d’itinerari i la relació numerada de les 25 imatges que es poden veure:

1- Carruatge pel carrer Sant Plàcid
2- Portal carrer Hospital
3- Antiga Plaça de la Constitució
4- Tartanes de Riudoms vers la platja
5- Festa de Sant Antoni
6- Dinar de Barri
7- Recapte del DOMUND
8- Processó
9- Torre del Llimó
10- Catifes de flors per Corpus
11- Carrer engalanat
12- Carrer Major
13- Carrer Castlà
14- Rentadors
15- Dones al carrer
16- Corpus
17- Carrer Major
18- Atzucac
19- Gegants
20- Anem a la plaça
21- Catifes de flors per Corpus
22- Festes de Barri
23- Fira de Cambrils
24- Processó
25- Santa Missió

Redacció

 

Ciutadans Cambrils denuncia les condicions ‘desorbitades’ per instal·lar guinguetes a les platges 

El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera. Foto: Twitter

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cambrils ha denunciat «les condicions desorbitades plantejades per l’equip de govern per instal·lar guinguetes a les platges». El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera, ha assegurat que «la majoria dels actuals titulars no es presentaran a la licitació perquè no podran assumir una inversió inicial de més de 140.000 euros que, a més, és impossible amortitzar amb una concessió de 4 anys». «Amb aquestes condicions, el servei de guinguetes de les platges quedarà en mans de grans inversors i les famílies que fins ara les han gestionat, amb un nivell d’excel·lència, en quedaran fora», ha destacat.

Per això, Romera ha demanat a l’equip de govern que «introdueixi canvis en les condicions de la nova licitació per garantir que l’explotació de les guinguetes sigui rendible». Entre ells, un allargament de les concessions i una ampliació de la superfície de les guinguetes. A més, ha apostat perquè «criteris com la sostenibilitat, l’experiència i el fet que s’ofereixi una gastronomia de qualitat i amb productes de proximitat es tinguin en compte a l’hora d’adjudicar-les».  «És evident que les guinguetes han de sortir a licitació, però s’ha de fer amb una visió a llarg termini i no especulativa, que és el que pretén l’actual equip de govern».

El portaveu municipal de Cs també ha reclamat a l’equip de govern que «escolti les reivindicacions plantejades per l’Associació de Xiringuitos i Platges de Cambrils, que compta amb el suport de Cs» i ha  lamentat que «no hagin consultat aquesta entitat» i que «un cop més l’alcaldessa no ens hagi informat sobre aquesta qüestió i ens haguem assabentat per tercers».

Redacció

 

Cambrils es prepara per un cap de setmana esportiu  

El 19 de juny es portarà a terme el Triatló i el dia 20 serà el torn de la Mitja Marató que enguany s’ha convertit en una cursa a peu de 10 km. Foto: Ajuntament

Cambrils acollirà aquest cap de setmana 19 i 20 de juny dos esdeveniments esportius organitzats pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils amb la direcció tècnica de Sport No Limit. Finalment les dues proves tenen llum verda després de molt d’esforç per garantir les mesures de seguretat i complir totes les restriccions, que han obligat a suspendre-les en diverses ocasions.

El 19 de juny a les 16 hores arrencarà el Triatló de Cambrils des del passeig marítim de Cambrils. És una de les proves del circuit popular de triatló sailfish Just Tri Series i les persones participants podran escollir entre dues modalitats: Sprint (0,75 km de natació, 20 km de bicicleta i 5 km de carrera a peu) i Olímpica (1,5 km de natació, 40 km de bicicleta i 10 km de cursa a peu). Les inscripcions es poden realitzar via online al web oficial del circuit www.justriseries.com, que per aquesta edició estarà limitat a 600 persones. 

D’altra banda, el diumenge 20 de juny a les 9:30 hores serà el torn de la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils. Per motius de seguretat, la cursa a peu enguany només tindrà la modalitat de 10 quilòmetres i les places estaran limitades a 1.000 persones. Els participants interessats poden aconseguir un dels últims dorsals disponibles a la pàgina web oficial www.mitjadecambrils.com

El preu de la inscripció en cadascun dels esdeveniments esportius inclou una samarreta tècnica, avituallament final, foto de meta gratuïta i, per al Triatló de Cambrils, gorra de natació.

Pel que fa a les mesures de seguretat de la Covid-19, s’hauran de respectar els 1,5 metres de distància de seguretat en tot moment i utilitzar la mascareta sempre que l’atleta estigui en estàtic, abans i després de la sortida. Els participants hauran de netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en el moment de recollir els dorsals, així com respectar les normes i fer cas en tot moment de les indicacions que facin les persones de l’organització. Abans de la recollida de dorsals es prendrà la temperatura.

La sortida serà esglaonada de sis en sis persones cada cinc segons per al Triatló de Cambrils i de quatre en quatre persones cada cinc segons per a la Mitja de Cambrils. A la meta es comptarà amb espais amplis per a respectar les distàncies.

L’organització prega als participants que tinguin paciència, respecte i tolerància en el transcurs dels esdeveniments. És responsabilitat de totes i tots que les proves es puguin desenvolupar en tota seguretat.

Redacció

 

Marina Cambrils obre portes amb l’objectiu de ser un referent nàutic del litoral català

La nova marina es la primera de la costa catalana exclusiva de xàrter nàutic i s’emmarca en les línies estratègiques del Pla de ports de la Generalitat. Foto: Ajuntament

El Port de Cambrils ja compta amb una nova infraestructura portuària orientada a la dinamització del turisme nàutic i de la nàutica de base. Es tracta d’una proposta multiservei que permet la realització d’una gran quantitat d’activitats al mar per a tota mena d’usuaris, com el lloguer d’embarcacions, la pràctica d’esports i d’altres activitats nàutiques d’esbarjo.

La nova marina, que vol ser un punt de referència del litoral català, ofereix diverses fórmules que permetran la desestacionalització del turisme i la socialització i l’impuls de la nàutica. Un canvi d’orientació que convida a la ciutadania del territori a viure de cara al mar, participant de la vida nàutica, amb un model totalment vinculat al lloguer d’embarcacions (xàrter nàutic) i a la contractació de serveis per ús, i no tant a la propietat d’amarratge i embarcació.

Marina Cambrils és un model pioner a Catalunya que s’emmarca en les línies estratègiques del Pla de ports Horitzó 2030 i que podria fer-se extensiu a d’altres ports catalans en els propers temps. Amb aquest model de gestió de xàrter es vol incrementar l’activitat nàutica i, en conseqüència, dinamitzar també el teixit vinculat directa o indirectament a aquesta.

30.000 usuaris i 50 llocs de feina

Les noves instal·lacions, una dàrsena flotant formada per 45 amarratges que acullen diferents tipologies d’embarcacions de fins a 15 metres d’eslora i un complet centre de serveis ubicat en tres mòduls de fusta lleugers, preveuen l’atracció de fins a 30.000 usuaris. Aquest fet generarà 50 llocs de feina i dinamitzarà l’economia de la ciutat, destacant el comerç i la restauració. L’impacte econòmic dels usuaris de la nova marina de xàrter es calcula que pot suposar fins a 37 milions d’euros de forma indirecta pel territori.

El gerent de Marina Cambrils, Antoni Subirana, explica que “volem posicionar Cambrils com l’impulsor d’una nàutica oberta a tothom, amb una oferta diversificada de serveis accessibles els 365 dies de l’any, capaç d’atreure més turisme nàutic nacional i internacional de qualitat, a més d’aportar valor real a la gent d’aquí”.

Oferta d’activitats nàutiques durant tot l’any

Apropar i fer accessible la nàutica a tota la ciutadania és un dels objectius principals de la proposta de Marina Cambrils. En aquesta línia, del 15 al 21 de juny més de 200 escolars realitzaran activitats de paddle surf i kayak. A més, s’han previst diferents programes i ofertes que incideixen en la pràctica nàutica més enllà de la temporada d’estiu, així com fórmules per accedir al mar sense necessitat de llicències per navegar i amb preus assequibles. Per exemple, el nou centre de serveis nàutics oferirà des d’un Club de Navegació, que permetrà sortir a navegar uns dies al mes i gaudir del mar a través d’una quota, fins a fórmules de lloguer econòmic per a embarcacions petites que no necessiten títol de patró. També, s’oferiran diferents abonaments per navegar o dur a terme activitats amb embarcacions de tota mena: velers, motores, motos d’aigua, kayaks, embarcacions de pesca, artefactes flotants…

En línia al foment de la nàutica, Marina Cambrils comptarà també amb “programes d’hivern” per a diferents perfils d’usuaris, com escoles (setembre-juny) o grups d’empreses, i una Escola Nàutica orientada a qui vulgui iniciar-se i/o professionalitzar-se en el món de la navegació. Segons Subirana “volem que el Port de Cambrils i el mar siguin percebuts com un actiu proper, accessible i al servei de tots els ciutadans que demanen viure més de cara al mar”. Tot plegat “ho durem a terme a través de serveis de xàrter nàutic de qualitat, gràcies a operadors als quals exigim uns estàndards imprescindibles per formar part de Marina Cambrils” afegeix.

535.000 € d’inversió

Aquest centre aglutinador de serveis nàutics, que s’emmarca de ple en les línies estratègiques del Pla de ports Horitzó 2030, ha implicat una inversió de 535.000 € i és fruit d’un concurs públic impulsat per Ports de la Generalitat que té en concessió BeCharter per un període de 15 anys, empresa que forma part del grup cambrilenc Hermanos Guasch. El CEO d’aquest, Rodolf Guasch, explica que “estem davant l’oportunitat de transformar Cambrils en un pol d’atracció turística únic a la costa catalana posicionant-nos, gràcies a la diversificació de serveis, en línia a altres destinacions europees de primer nivell”.

Redacció

 

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils recupera els actes més tradicionals  

Les entitats i l’Ajuntament han treballat conjuntament per adaptar el Seguici Festiu, que no surt a ballar des de fa un any i mig  Foto: Ajuntament

La Festa Major de Sant Pere de Cambrils recupera enguany alguns dels actes més tradicionals. L’Ajuntament de Cambrils i les entitats festives han treballat conjuntament per repensar les activitats i fer possible que els elements del Seguici Festiu tornin a sortir a ballar després d’un any i mig de no poder-ho fer.

L’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Cultura i Festes, Cinta Ballesté, i representants de les diferents entitats festives de la ciutat han presentat avui tota la programació en una roda de premsa al Parc del Pescador, que és el lloc on el dia 29 de juny petits i grans podran tornar a gaudir del patrimoni festiu i la cultura popular.

Mendoza ha posat en valor la feina feta des de les entitats per mantenir viva la festa tot i les restriccions i ha destacat els esforços de l’Ajuntament per seguir programant activitats culturals durant tot aquest temps. La regidora de Festes ha agraït la predisposició i les ganes de les entitats per trobar solucions i fer possible el programa de la Festa Major.

En aquesta línia, Marc Luque ha parlat en nom de totes les entitats per explicar que aquest Sant Pere els ha donat aire per reemprendre l’activitat i que hi ha molta il·lusió per poder fer un petit tastet que serveixi d’assaig per la Festa Major del Camí. «Hem encaixat les ganes que teníem de tornar a fer coses amb la normativa i els protocols que cal complir», ha afirmat.

Per la seva banda, el president de l’Arjau Vela Llatina, Jordi Piqué, ha explicat l’adaptació de la Festa de l’Ormeig, que s’ha hagut de canviar d’emplaçament i es farà a la part superior del Moll de Ponent de Port amb reserva prèvia d’entrades. Finalment, des dels Amics de la Sardana han fet una crida per animar a la gent més jove a conèixer i sentir aquesta dansa popular catalana.

La Flama del Canigó encén la festa

La Festa Major començarà el 23 de juny davant de la Torre del Port amb l’arribada de la flama del Canigó portada pels representants del Ball de Diables de Cambrils, Cagarrieres i les entitats festives. L’acte consistirà en la lectura del manifest i una encesa d’espelmes en record a les víctimes de la Covid-19. Posteriorment, hi haurà el concert i ballada de sardanes al Parc del Pescador.

Els següents dies estaran dedicats a rememorar els orígens mariners de la vila amb les demostracions de navegació de la X Trobada de Vela Llatina i la recreació de pesca tradicional de la XV Festa de l’Ormeig, que inclourà un homenatge a les famílies pescadores en actiu de les embarcacions d’arts menors del Port de Cambrils.

El dia 28 de juny, la revetlla de Sant Pere també se celebrarà amb un format diferent. Serà un concert a càrrec de l’Orquestra Venus al Parc del Pescador, que s’oferirà en dues sessions (a les 20 i a les 23h) i reserva prèvia. Les entrades es poden recollir al Patronat de Turisme fins el dia 28 de juny i al Centre Cultural fins el 23 de juny o fins que s’exhaureixin (cada persona pot recollir un màxim de 4 entrades).

La Diada de Sant Pere es despertarà a les 9 hores amb les matinades dels Diables Cagarrieres i els grallers de Tota l’Endenga als carrers del barri del Port. Posteriorment, a les 12 hores, hi haurà la Missa Major en honor a Sant Pere a l’església parroquial de Sant Pere, amb la presència d’autoritats i pubillatge.

A la tarda, entre les 19 i les 21:30 hores, el Seguici Festiu omplirà el Parc del Pescador de festa, música, balls, timbals i foc. El públic assistent entrarà al parc pel passeig de les Palmeres i sortirà per la porta de la plaça de la Creu de la Missió. Al llarg del recorregut pel passeig central podrà veure els diferents elements d’aquest Seguici Festiu estàtic, que oferirà petites actuacions des de cadascun dels espais assignats.

La iniciativa compta amb la participació de la Colla Gegantera Tota l’Endenga amb el seu grup de grallers, els Gegants, els Nans i les bèsties de foc, la Farnaca amb els seus timbalers, i la Farnaqueta acompanyada  dels Nyanyos timbalers, els Timbalers Cop de Cap, el Ball de Bastons, els Amics de la Sardana, els Xiquets de Cambrils, i el Ball de Diables Els Cagarrieres amb el grup de timbals i la seva bèstia de foc La Galera.

El programa de  la Festa Major de Sant Pere també inclou altres activitats familiars a l’aire lliure com el teatre còmic gestual amb música en directe de la companyia Traüt i els Xiquets de Cambrils del dia 27 de juny al Parc del Pescador, les Cucanyes tradicionals del dia 28 a la plaça del Pòsit, i l’espectacle «Aquesta bruixa és un encant» del 30 de juny al Parc del Pescador.

Per altra banda, el 23 de juny Ràdio Cambrils celebrarà els seus 30 anys d’emissions amb un programa especial des del Pla de les Serenes, el 25 de juny Stromboli Jazz Band oferirà un concert de swing, dixieland, jazz popular i altres músiques al Parc del Pescador, i el 3 i 4 de juliol el grup de teatre La Tequeta presentarà diversos espectacles al Teatre del Casal. A més, entre acte i acte, fins el 27 de juny les persones assistents podran gaudir de la IX Ruta de la Tapa amb Estrella Damm a 27 establiments de Cambrils. 

Redacció

 

L’Ajuntament de Cambrils fa balanç ‘molt positiu’ dels dos anys de mandat

Façana de l’Ajuntament de Cambrils. Foto: Cedida

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils, format per ERC, Junts per Cambrils i NMC, ha fet avui un balanç ‘molt positiu’ de la tasca realitzada durant la primera meitat del mandat. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el primer tinent d’alcaldia i regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i el segon tinent d’alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació, Oliver Klein, han donat compte de l’estat d’execució del Pla d’Acció Municipal 2019-2023.

L’alcaldessa i els dos portaveus han destacat ‘la transformació urbanística’ que suposaran ‘els projectes claus pel municipi aprovats recentment’; les accions incloses als dos plans de xoc per la reactivació econòmica i social del municipi; l’aposta per potenciar les polítiques socials amb iniciatives com els Plans d’Ocupació, els programes de treball i formació i els ajuts socials; el suport a la cultura i les inversions de prop de mig milió d’euros en la millora de les instal·lacions esportives.

Tot i que ha estat un mandat marcat per la pandèmia, a la que cal sumar dos temporals i un atac informàtic, l’equip de govern ha afirmat que tot això ‘no ha impedit tirar endavant les accions del Pla d’Acció Municipal pensant en el present però també amb visió de futur’. En aquest sentit, s’han desenvolupat tres grans projectes de ciutat que permetran ‘posar les bases d’un Cambrils més verd i sostenible, s’han engegat iniciatives de govern obert com el projecte Cambrils 2030 o l’Altaveu Ciutadà, i s’ha projectat la marca turística amb la distinció de Barri Mariner’.

En relació a la crisi sanitària, l’equip de govern ha posat en valor la ‘ràpida reacció’ de l’Ajuntament de Cambrils, que el dia 11 de març, abans de la declaració de l’estat d’alarma, ja va constituir el comitè de coordinació municipal del coronavirus i va crear els grups de treball sectorials que han anat elaborant les propostes que han format els dos plans de reactivació econòmica i social. A més, amb la finalitat d’obrir un canal de comunicació amb els sectors econòmics i socials, es va crear la Cimera Econòmica, que s’ha convertit en el Consell Econòmic i Social.

Entre les accions dels plans de xoc, hi ha l’ampliació dels ajuts socials, els ajuts d’habitatge, l’adaptació dels protocols per atendre a les persones vulnerables, l’ampliació de la tarifació social, l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública per terrasses, comerços i mercat ambulant, les ajudes directes a les empreses afectades per la Covid-19, la campanya de descomptes per dinamitzar el comerç dels Bons Cambrils, els plans d’ocupació municipal i la modificació del calendari fiscal.

Mes contractació de personal

En l’àmbit de la persona, destaca l’augment de la contractació derivada de plans d’ocupació, tant els subvencionats pel SOC com els finançat íntegrament per l’Ajuntament; l’ampliació de l’oferta formativa en sectors de futur com l’atenció socio-sanitària; el Pla Local de Salut; la posada en funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge al Forn del Tallero, i les noves accions del projecte d’intervenció comunitària intercultural.

Pel que fa a la cultura, s’han seguit programant actes culturals i festius malgrat la situació sanitària, s’ha ampliat l’horari d’obertura del Centre Cultural, s’ha adjudicat el Festival Internacional de Música pels propers tres anys, s’està restaurant el Molí de les Tres Eres i s’ha adquirit l’antic celler de la Cooperativa Agrícola.

D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils està treballant en el projecte Cambrils 2030, que fixarà les línies de desenvolupament d’una nova estratègia de gestió de serveis urbans municipals a 10 anys vista; ‘un protocol pioner de teletreball que permetrà combinar el treball presencial amb el teletreball’; i la dissolució de l’entitat pública empresarial Ingesol ‘per recentralitzar els serveis i millorar l’eficàcia’.

En l’apartat econòmic i de projecció de la ciutat, s’ha creat una marca unitària per totes les activitats de promoció per fomentar el comerç de proximitat, s’han creat les ajudes directes per fer front a la crisi que se sumen a les que ja es convocaven habitualment; s’ha potenciat el calendari gastronòmic, que s’ha reemprès amb les jornades del romesco, i s’ha engegat un pla d’accions innovadores per atraure el turisme de proximitat. D’altra banda, ‘després de l’èxit de la primera campanya dels Bons Cambrils, se’n preveu una segona edició al setembre i una tercera abans de Nadal adreçada tant a persones cambrilenques com a visitants’, ha destacat el consistori.

En el marc de l’àrea de ciutat, es redefineixen tres nous eixos: l’avinguda de l’Esport, que connectarà Cambrils i la futura estació amb l’A7 i l’AP7; la remodelació de la Rambla Jaume I, que reordenarà de forma destacada el barri del port; i la reconversió de l’espai de les antigues vies del tren, que eliminarà la barrera arquitectònica actual amb la transformació del traçat en un eix cívic.

Finalment, en la mateixa línia ‘d’avançar cap a model de ciutat més verda i sostenible’, s’ha aprovat inicialment l’ordenança que regula l’ús dels patinets i bicicletes elèctriques, s’ha iniciat la reposició d’arbrat en diversos carrers i places del municipi i s’ha aprovat definitivament el Projecte per a la reposició d’arbrat viari i vegetació a la zona de Ponent de Cambrils, s’ha substituït l’enllumenat de diverses vies per sistemes de baix consum, s’ha renovat part de la flota municipal amb vehicles elèctrics i híbrids i s’ha iniciat la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2021-2026.

 

El Mònica Hotel de Cambrils enceta la temporada celebrant el seu 50è aniversari

Una imatge de l’interior de l’hotel. Foto: Cedida

Mònica Massagué, propietària de l’hotel. Foto: Cedida

Una de les habitacions de l’hotel cambrilenc. Foto: Cedida

El Mònica Hotel de Cambrils ha encetat la temporada d’estiu aquest cap de setmana, tot coincidint en el mes de celebració del seu 50 aniversari. Una efemèride molt especial per tot el Mònica Group -propietaris també del Mònica Hotel Boutique i de Mònica Mar Apartaments-, conscients de la importància de les cinc dècades de trajectòria a la vila cambrilenca d’un hotel que ha crescut conjuntament amb el municipi. Un hotel elegant, modern i amb un punt de clàssic important.

El 5 de juny del 1971, un visionari com l’empresari local Lluís Massagué, va obrir les portes per primera vegada d’un hotel situat al cor de Cambrils, equipat amb un total de 56 habitacions i que donaven servei majoritàriament a un client nacional «els començaments no van ser fàcils, el meu pare va portar a terme una aposta arriscada i, per desgracia, un anys després d’inaugurar l’hotel, una malaltia greu ens va deixar sense ell. Així que amb 17 anys em va tocar posar-me al capdavant» explica Mònica Massagué, propietària de l’hotel.

Un hotel sempre avançat al futur i als canvis

La primera transformació del Mònica Hotel va ser a meitats de la dècada dels 80, amb la construcció de la piscina interior «vam fer una enquesta entre els clients de l’hotel en aquell moment, vam apostar per fer la piscina tot i l’opinió contrària de la majoria de la clientela, ja que ells preferien anar a la platja». Aquesta va ser una de les primeres passes importants dins de la instal·lació «el temps ens va donar la raó, ja que un cop construïda la piscina es va convertir en un dels nostres actius importants» afirma Mònica Massagué.

Tanmateix, un cop passats els anys, i pròxims a l’entrada del nou mil·lenni i amb l’arribada de l’euro com a moneda única a Europa, el Mònica Hotel va decidir ampliar l’any 1998 el número d’habitacions de 56 a 78, gràcies al projecte impulsat pel prestigiós arquitecte Gonzalo Gracia Iturbide. On a més de la construcció del pàrquing, també es va ampliar la capacitat del menjador, es va reubicar la recepció i «vam ser un xic agosarats, potser un pèl massa per l’època, ja que per exemple vam separar el wàter del bany, i això fa 20 anys el client no ho entenia, era molt impactant. Com també el fet que la normativa deia que les habitacions havien de ser de 16 metres quadrats i nosaltres les vam fer de 20. Avui en dia segueixen sent habitacions àmplies» apunta Massagué.

La propietària de l’hotel explica que un cop finalitzada aquella ampliació, van decidir conjuntament amb la família, d’executar-ne una segona l’any 2000 «tenia molt clar que volia donar-li més qualitat al client, era un objectiu que tenia entre cella i cella. Així que vam fer habitacions amb solàrium privat, ja que en aquell moment a la Costa Daurada no s’havia vist enlloc i vam ser els primers. Sempre m’ha agradat trencar els conceptes clàssics i així ho he fet, amb encerts i també amb errors».

Actualment el Mònica Hotel de Cambrils -quatre estrelles superior- i que ocupa una superfície de 4.000 metres quadrats al carrer Galcerán Marquet número 1 de Cambrils, disposa de 104 habitacions dividides en quatre categories: estàndard, superior, superior amb solàrium i suite «el Mònica són tres generacions de clients, els fills, els pares i als avis. Són moltes famílies i els hi tinc molt d’apreci i carinyo. Tenim molt francès, nòrdic i anglès fora de temporada, i en època estival el 70% del Mònica és nacional» descriu Mònica Massagué.
Temporada estiu 2021: que el gran client del Mònica torni a casa

La ‘normalitat’ de l’estiu 2021 és tota una incògnita, ara bé, Mònica Massagué té un desig ara que els indicadors de la situació de la Covid-19 apunten a un cert optimisme en el sector turístic «hi ha més alegria en les reserves, tot i que tenim clar que no serà una temporada com la del 2019 o la d’anys anteriors. El que si que m’agradaria és que el gran client del Mònica torni a casa i visqui amb nosaltres aquest 50 aniversari».
L’objectiu del Mònica Hotel és escalonat i segons els seus estudis esperen un creixement progressiu de l’allotjament al seu establiment, començant per un 35% aquest mes de juny i finalitzant en un 70% al setembre.

 

La novena Mar de Tapes de Cambrils aposta pels productes de proximitat de la terra i del mar 

L’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Turisme i Projecció Exterior, Marta Borràs; el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i el representant de Damm, Xavier Altès (gestor de zona). Foto: Ajuntament

La novena edició de la Mar de Tapes de Cambrils amb Estrella Damm es posiciona com una de les millors rutes del territori amb una aposta pels productes de locals i de Km0 de la terra i del mar. La cita gastronòmica, que se celebrarà del 18 al 27 de juny, dona cabuda a un ampli ventall de propostes culinàries de qualitat de peix i de productes agrícoles. La ruta és una iniciativa del Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils i compta amb el patrocini d’Estrella Damm.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme i Projecció Exterior, Marta Borràs; el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí, i el representant de Damm, Xavier Altès (gestor de zona), han tastat avui la tapa del restaurant Instint de Cambrils per anunciar la campanya.

L’objectiu de la Ruta és donar a conèixer els establiments adherits i difondre la qualitat i varietat de l’oferta gastronòmica cambrilenca. D’aquesta manera, la iniciativa contribueix a la millora dels seus recursos i serveis i, al mateix temps, fomenta la creació d’ocupació estable i de qualitat  en el sector de l’hostaleria i la restauració a Cambrils.

Entre els 27 establiments participants, hi ha 25 bars-restaurants que oferiran una tapa elaborada i típica de cada establiment acompanyada de cervesa Estrella Damm (canya o quinto) per 4 euros, i 2 restaurants que serviran un menú de tapes amb un mínim de 8 plats/degustacions,  postres i  cervesa Estrella Damm.

Els establiments participants (amb tapa+canya) a un preu de 4€ són: A Lanterna, Antica Roma, Cachito Sanguchito, Cal Clemen, Can Titi, Ches Burger & Bar, Club Nàutic, Daniel Salinas, Duomo, El Cortador Gourmet,  Restaurant Pizzeria, Frankfurt El Drac, Cafè Gallau, l’Instint, La Selva Street Food, l’Original Experiències Gastronòmiques, La Taqueria, Mar del Priorat, Marro Cafè, Martínez, 9 Minuts, Petit Lekeitio, Taberna Lekeitio, Taller 9, Pizzeria, Zero Zero.  I els restaurants amb menú + 2 cerveses 33cl són Bec d’Or (25€) i Casa Macarrilla 1966 (60€). Els horaris de servei de les tapes  es podran consultar a la web www.lamardetapes.com o al tríptic promocional  de la ruta de la tapa.  

Per posicionar la ruta com una de les millors del territori a nivell qualitatiu, s’ha dut a terme un control de qualitat previ per part d’un expert assessor en aquest tipus de cuina, que ha verificat totes les tapes participants i garanteix que el nivell de les propostes gastronòmiques serà el que demana l’organització i el patrocinador de les jornades (Estrella Damm).

La millor tapa 2021 

Com és habitual, els clients dels establiments participants s’encarregaran de triar la millor tapa amb els seus vots a través de les butlletes que es podran dipositar a les urnes que tindran tots els establiments participants.

Els premis, atorgats per Estrella Damm, constaran de diplomes acreditatius pels tres primers classificats de la ruta. A banda, l’establiment que obtingui el premi a la millor tapa (la més votada pels clients), rebrà un uniforme fet a mida per CSTY Confecciones Oliva, (una empresa que es dedica a fer uniformes originals a mida pels millors cuiners de Catalunya).

Les persones participants en la votació popular han de ser majors de 18 anys i entraran al sorteig  d’un dinar per a dues persones al restaurant que triï el client dels participants de la ruta.

Redacció

 

El carrer Pau Casals de Cambrils serà només per a vianants durant les tardes i nits d’estiu  

A partir d’avui es tallarà al trànsit els divendres, dissabtes, diumenges i dies festius des de les 6 de la tarda fins a la 1 de la matinada. Foto: Ajuntament

El carrer Pau Casals de Cambrils es convertirà en un espai exclusiu per a vianants i micromobilitat des de les 6 de la tarda fins a la 1 de la matinada. A partir d’avui, 11 de juny, i durant la resta de mes de juny, la Policia Local tallarà al trànsit el tram entre el carrer Drassanes i la plaça del Pòsit els divendres, dissabtes, diumenges i dies festius. Posteriorment, els mesos de juliol i agost aquests talls es faran diàriament.  

El regidor de Mobilitat, Lluís Abella, ha explicat que l’objectiu és pacificar el trànsit de les zones amb més afluència per donar més espai a les persones i a l’activitat comercial. El regidor ha recordat que la Policia Local ja va fer proves pilot l’estiu passat i que les conclusions de l’experiència portada a terme ja indicaven que a curt i mig termini caldria avançar en la vianalització d’aquest carrer i d’altres vies de la zona del Port de forma estacional.

En una primera valoració es va marcar el 24 de juny com a data d’inici però finalment s’ha decidit començar a implantar la mesura dues setmanes abans, en vista de les observacions i incidents detectats tant durant la Setmana Santa com des de la finalització de l’estat d’alarma.

Redacció

 

Els defensors de l’estació de Cambrils demanen una intervenció ‘urgent’ per evitar que es degradi

Imatge de membres de la plataforma Conservem l’Estació de Cambrils per reclamar que es conservi l’edifici. Foto: ACN

La Plataforma Conservem l’Estació de Cambrils ha fet públic un comunicat de valoració de la reunió amb l’alcaldessa Camí Mendoza, amb el regidors d’NMC Oliver Klein, Enric Daza i Natalia Pleguezuelos i amb els de JuntsxC Lluís Abella i Marta Borràs. «Les tres formacions de l’equip de govern aposten pel projecte de via verda, però encara no han respost l’oferiment d’ADIF d’un arrendament simbòlic de l’edifici de l’antiga estació per a usos no comercials», afirma l’entitat. «En canvi els ajuntaments de Montroig del Camp i de l’Hospitalet de l’Infant ja fa temps que han acceptat la proposta i els reconvertiran amb usos turístics, tot i que l’estat de conservació és inferior a la de Cambrils».

Segons la Plataforma, «hem demanat als nostres representants la necessitat d’una intervenció urgent per tal d’evitar la degradació de l’entorn i del propi edifici. Els hem transmès l’oferiment de l’Agrupament Escolta Gent de Mar a realitzar-hi tasques de condicionament de manera provisional. L’entitat cambrilenca fa anys que no té local i creiem que la seva presència ajudaria a evitar la degradació de l’entorn. Trobem positiu que se’ns comuniqués d’un projecte de pas de vianants sobre les vies. També se’ns va informar que podria haver-hi una connexió viària provisional amb el carrer Barcelona».

Finalment, «considerem que l’Ajuntament de Cambrils ha de respondre la petició feta per l’AV Barri de l’Estació de dissenyar propostes alternatives al que marca el POUM, que s’ha modificat en dotzenes d’ocasions. La nostra Plataforma ha començat a recollir suports de persones i d’entitats, i el proper dimarts 22 de juny organitzem una xerrada de la Plataforma pel Ferrocarril Públic i de Qualitat, sobre els projectes ferroviaris a Cambrils i el Camp de Tarragona». La xerrada tindrà lloc al Centre Cultural (S. Plàcid 18-20) a les 18:30h, informa l’entitat.

Redacció

 

Més del 80% de l’alumnat del curs d’atenció sociosanitària de Cambrils ja ha trobat feina 

Ahir es va fer l’acte oficial de lliurament de diplomes a 16 alumnes (12 dels quals han obtingut el certificat complet i 4 una acreditació parcial per haver-se incorporat un cop iniciat el curs).  Foto: Ajuntament

El 83% de l’alumnat del curs d’atenció sociosanitària organitzat per l’Ajuntament de Cambrils ha aconseguit inserir-se laboralment. La majoria d’alumnes del curs d’Atenció sociosanitària per a persones dependents en institucions socials han rebut una oferta laboral del mateix centre on havien realitzat les pràctiques o bé d’altres centres residencials amb necessitats de personal. 

Es preveu que en les properes setmanes les entrevistes que han realitzat la resta d’alumnes donin bons resultats i també es puguin incorporar a l’entorn laboral, ja que actualment hi ha una elevada demanda d’auxiliars de geriatria per treballar en centres residencials.

Aquest curs, dirigit prioritàriament a persones aturades, va començar l’1 d’octubre de 2020 i va finalitzar el 22 d’abril de 2021. Justament ahir es va fer l’acte oficial de lliurament de diplomes a 16 alumnes (12 dels quals han obtingut el certificat complet i 4 una acreditació parcial per haver-se incorporat un cop iniciat el curs).  

A l’acte hi van assistir l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació, Alejandro Garcia; la tècnica del Departament, Hortènsia Grau; i la tècnica responsable del curs, Elisa Gabarró Valldaura.  

L’alcaldessa de Cambrils ha explicat que la formació ha estat una aposta de l’Ajuntament per lluitar contra l’atur del municipi derivat de la situació actual de pandèmia mundial i per formar persones en una professió amb molt de futur a causa de l’envelliment de la població en l’àmbit de tota Catalunya. Per la seva banda, el regidor d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació ha destacat l’alta inserció laboral, que confirma l’encert de l’acció formativa, que ha suposat una inversió de municipal de 17.000 euros.

El curs ha tingut una durada de 450 hores i ha incorporat 80 hores de pràctiques no laborals en centres residencials de persones grans. És un certificat de professionalitat autoritzat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, organitzat pel Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació i finançat en la seva totalitat per l’Ajuntament de Cambrils.

Els certificats de professionalitat són titulacions oficials reconegudes que acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.

Redacció

 

Cambrils acull el Campionat de Catalunya de Patinatge Artístic

El Pavelló Municipal de Cambrils acollirà aquest cap de setmana, de l’11 al 13 de juny, el Campionat de Catalunya de Patinatge Artístic en categories cadet i juvenil, organitzat pel Club Patí Cambrils, amb la col·laboració del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils i la Federació Catalana de Patinatge.

En aquesta ocasió, hi prendran part 45 patinadores i 19 patinadors de diferents clubs de Catalunya. Són els que han obtingut la classificació per disputar aquest campionat després dels respectius campionats territorials.

De les comarques de Tarragona hi participen: en categoria cadet masculí Adrià Oliete i Roger Arasa ; en categoria cadet femení Isona Serra, Claudia Yeste Elena Martinez i Xènia Ribé; en categoria juvenil masculí Joan Cañellas i Ivan Garriga, i en categoria juvenil femení Núria Esteller, Julia Amado, Aitana Lopez, Estela Murillo, Sandra López i la patinadora del Club Patí Cambrils Maria Rius.

La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha destacat que Cambrils continua apostant per l’esport i pel turisme esportiu, col·laborant amb empreses i clubs per tal de ser un referent a l’Estat. El campionat es durà a terme sota un estricte protocol amb diversos accessos i mesures de seguretat i higiene. Es permetrà l’entrada únicament a quatre acompanyants per cada esportista.

Redacció

 

La Policia Nacional deté a Cambrils a un fugitiu buscat a Lituània per un delicte de tràfic de drogues

Imatge d’arxiu d’agents de la Policia Nacional.

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat tarragonina de Cambrils a un fugitiu al qual li constava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament interposat per les autoritats lituanes per un delicte de tràfic de drogues.

Les recerques van començar en 2014, quan la Policia de Lituània va comunicar la possible presència d’aquest fugitiu a Espanya. Les últimes informacions apuntaven al fet que podria estar residint a Tarragona, encara que la seva cerca acabaria estenent-se a altres províncies espanyoles. Seguint el seu rastre, els agents van haver de realitzar esbrinaments en llocs tan dispars com l’Agència Estatal de Seguretat Aèria, on el fugitiu va realitzar gestions de reporter gràfic amb drons; en el recinte de IFEMA de Madrid, on podia haver estat durant la celebració de la Fira Internacional de Turisme el mes de maig passat, o en diversos centres veterinaris de diferents punts nacionals.

Finalment, es va determinar que el fugitiu podria estar treballant, almenys ocasionalment, en un local de tatuatges de Cambrils. Després de comprovar que no es trobava físicament en l’establiment, els agents es van entrevistar amb els propietaris i gerents de diversos locals pròxims. Fruit d’aquestes gestions, i gràcies a la col·laboració ciutadana, es va rebre una trucada d’una d’aquestes persones comunicant que el pròfug es trobava en els voltants de l’esmentat local.

A l’arribada dels investigadors, va ser localitzat a la terrassa d’una cafeteria pròxima al negoci. En el moment de la seva detenció portava com a document acreditatiu un permís de conducció lituà a nom d’una altra persona.

Redacció

 

David Chatelain: ‘El govern municipal ni escolta als veïns ni té clares les prioritats de Cambrils’

El projecte d’Eix Cívic en l’espai que s’alliberaria de les vies

El portaveu dels populars a Cambrils, David Chatelain, afirma que, després de veure la presentació de projectes estratègics per al municipi, el govern que dirigeix Camí Mendoza no sols no té clares les prioritats sinó que no escolta els veïns a l’hora de plantejar l’acció de govern: tenir un Pla d’Acció Municipal està bé, però la pandèmia ha canviat moltes coses.

«Ningú dubta que obres com la remodelació de la Rambla Jaume I o l’Avinguda de l’Esport són necessàries, però la qüestió és si són prioritàries en aquest moment», afirma l’edil, que atribueix la presentació a les presses per a intentar tenir acabades aquestes obres abans de les pròximes eleccions municipals. No obstant això queden aparcades reivindicacions com la finalització d’obres en el Barri del Port o de l’Avinguda Baix Camp, o temes històrics com la rehabilitació de la Llosa, especialment del Carrer Orquídies, i moltes altres reparacions en la xarxa viària, que segons Chatelain «serien intervencions molt més necessàries i de menor cost, permetent destinar recursos a fer costat a la ciutadania i a les empreses per a superar el cop que ha suposat la Covid-19».

En el cas de la Rambla, afirmen els populars, sotmetre als comerciants de la zona a dos anys d’obres sense temps a recuperar-se de les nefastes repercussions econòmiques de la pandèmia pot suposar un dur revés de conseqüències imprevisibles. «Cal no oblidar que la intervenció preveu la instal·lació de canalitzacions, cosa que implica aixecar tot el traçat abans de poder començar a urbanitzar la zona», apunta Chatelain. D’altra banda, la planificació no tracta de manera unitària l’espai del Barri del Port i deixa fora de l’àmbit el carrer Pau Casals, el que porta al PP a demanar al govern que reconsideri ampliar el projecte per a dissenyar una intervenció integral de la zona a executar per fases, deixant la documentació preparada per a abordar l’execució quan la situació econòmica sigui més favorable.

L’Avinguda de l’Esport serà en el seu moment una infraestructura útil, però a la vista del baix nivell d’ús de la nova estació ferroviària no sembla que sigui una necessitat a curt termini. De fet, explica el PP, requereix modificacions del planejament que dilataran el procés, com la proposta de rebaixar càrregues en un sector pendent d’impulsar, i que tampoc sembla que vagi a desenvolupar-se amb celeritat, ja que l’última modificació del POUM, injectant ràtios d’habitatge social elevades, fa que els promotors siguin poc proclius a invertir,

La presentació de l'»Eix Cívic» és la part que els populars critiquen més durament. «De moment és fum», afirma Chatelain, que explica que el que s’ha presentat són les al·legacions municipals a l’estudi informatiu i per tant no estan aprovades per la Generalitat, De fet ni tan sols s’ha contestat a la pregunta clau: què passarà si no s’estimen aquestes al·legacions i el projecte continua com està previst? En opinió del PP el govern haurà d’empassar-se el gripau de veure com continuarà havent-hi barreres arquitectòniques en part del traçat, trencant amb la posició mantinguda durant molts anys per la totalitat de forces polítiques de Cambrils. És curiós, reflexiona el PP, que estiguin intentant vendre aquest «Eix Cívic» quan «el mateix govern és incapaç de posar-se d’acord sobre el que cal fer amb l’antiga estació, un espai cada dia més degradat».

La valoració general és que hi ha presses per vendre acció de govern per part d’alguns regidors, però la realitat s’imposa: coses com netejar les rieres o arreglar clots s’eternitzen, no oblidem el que ha passat amb les ajudes a les empreses, que han arribat amb mesos de retard, o la campanya dels Bons Cambrils, que van rebutjar en primera instància. «Camí Mendoza dirigeix un dels Consistoris més ineficients que es recorden. La única cosa que s’ha dut a terme amb rapidesa ha estat l’adquisició de l’antic Celler de la Cooperativa, curiosament».

«Estem davant el primer acte de campanya de les eleccions de 2023», opinen els populars, tot i que consideren que la presentació no canviarà la imatge d’un govern municipal molt poc valorat pels veïns. «Hem parlat amb molta gent que es posa les mans al cap quan senten parlar d’aquests projectes mentre miren al seu voltant i veuen l’estat actual de la ciutat, que en l’àmbit de manteniment i neteja deixa bastant a desitjar, per no parlar de l’estat de nombrosos carrers i vials», explica el portaveu popular. Els problemes s’acumulen, el govern està molt lluny d’estar cohesionat, i la sensació és la que no s’escolta la ciutadania. El darrer exemple, les casetes del Port, ha reblat Chatelain.

Redacció

 

La Policia Local de Cambrils estrena uniforme    

El canvi d’uniforme permet crear una imatge corporativa comuna amb l’objectiu que els més d’11.000 agents municipals de les 215 policies locals de Catalunya i els gairebé 17.000 agents de Mossos comparteixin la mateixa indumentària. Fotos: Ajuntament

Els i les agents funcionaris de la Policia Local de Cambrils ja llueixen la nova uniformitat de les policies locals de Catalunya. Des del dia 2 de juny, i aprofitant el canvi de vestimenta d’estiu, els nous uniformes adopten els criteris marcats per la Conselleria d’Interior la Generalitat de Catalunya, que també s’estan aplicant als Mossos d’Esquadra. 

El regidor de Protecció Ciutadana, Lluís Abella, ha explicat que la nova uniformitat sorgeix arran del procés d’homogeneïtzació dels uniformes dels cossos de policia local de Catalunya en un sol model, símbol d’una policia actual, i que facilitarà la identificació visual a la ciutadania.   

Cal tenir en compte que fins ara hi havia diversitat en el vestuari de les policies locals de cada municipi i era habitual veure disparitat de criteris en la vestimenta d’agents de municipis limítrofs, amb la conseqüent confusió que podia generar. Amb aquesta iniciativa, de manera progressiva totes les Policies Locals de Catalunya compartiran una uniformitat única.  

El canvi d’uniforme permet crear una imatge corporativa comuna amb l’objectiu que els més d’11.000 agents municipals de les 215 policies locals de Catalunya i els gairebé 17.000 agents de Mossos comparteixin la mateixa indumentària, ja que és molt similar, canviant només en el color de les espatlles, el nom del cos i altres petits detalls.

Els canvis més visibles són a la camisa, que passa a ser de color blau marí fosc amb distintius reflectants a les espatlles, de color groc fluor d’alta visibilitat per les Policies Locals i vermell pel Cos de Mossos.

La camisa o polo amb botons es presenta en dues modalitats: màniga llarga i màniga curta. Al pit dret, s’hi observa el text «POLICIA» serigrafiat en blanc o gris clar reflector i, per sota, la veta adherent per fixar el número d’identificació professional de l’agent. Al pit esquerre s’hi situa l’escut específic designat per cada cos de policia local. A l’esquena en primer lloc es mostra el text «POLICIA» centrat, en la segona línia «Local Cambrils», i per sota quatre quadres. Les espatlles es mostren en groc fluor d’alta visibilitat en forma cònica amb xarretera de color blau nit. A la part alta de la màniga esquerra hi ha la bandera de Catalunya en posició horitzontal. El conjunt es complementa amb un cinturó, mitjons, sabates o botes i guants, tot de color negre.

Redacció

 

S’habilita una llista d’espera per a sol·licitar entrades pel concert d’El Pot Petit al Festival de Cambrils

Amb la voluntat que les persones interessades siguin les primeres a assabentar-se si surten a la venda més entrades per al Festival Internacional de Música de Cambrils, s’ha habilitat l’opció gratuïta de llista d’espera als espectacles en què ja s’han venut totes les entrades disponibles en aquest moment, com és el cas del concert d’El Pot Petit, que obre el 46è FIMC, el 29 de juliol. Es pot sol·licitar l’opció d’estar a la llista d’espera a través de la pàgina web ticketsfestivalcambrils.com.

Des de l’organització del FIMC s’està pendent de l’evolució de les restriccions sanitàries i no es tanca la porta a una ampliació de l’aforament dels espectacles, sempre que es puguin garantir correctament les mesures de protecció.

La 46a edició del Festival Internacional de Música Cambrils s’estendrà del 29 de juliol al 15 d’agost i presenta una programació variada i internacional. Artistes com Manel, Bonnie Tyler, Stay Homas, Richard Clayderman o l’Orquestra Simfònica del Vallès —amb un espectacle de bandes sonores de cinema—, passaran aquest estiu per l’escenari situat al Parc del Pinaret.

Redacció