.

El guanyador, Martí Cateura, entrant a l’arribada de Cambrils després de l’esprintada final. Foto: Cedida

Una autèntica festa del Bike Marathon amb un ambient espectacular a la vora del mar és el que es va viure el darrer cap de setmana. El sol va brillar a la segona cita de les Marathon Cup BTT, fent gaudir tots els ciclistes d’una jornada espectacular.
A les 9.40h es donava la sortida a una nova edició de la Marathon Cup de Cambrils, en format XCM o XCP a dues distàncies de 60 o 46km.
Els 60km serien el repte a superar per a aquells que havien escollit el traçat llarg. Un primer tram de fals pla per estirar el grup i endinsar-se en seccions de senders dins del bosc, en una prova de menys a més, que amb el pas dels quilòmetres el desnivell i les pujades amb gran pendent eren més pronunciades.

Això crearia una primera selecció, on Xavier Pijuan (73 Factory BGTeam), Ever Alejandro (RR Bikers), Martí Cateura (RR Bikers) i Roger Ferrer (Cannondale ISB) van obrir un petit espai respecte als seus perseguidors.

Altres notícies:

Quedava molt de recorregut i desnivell per superar i aquest va ser el gran jutge de la jornada. La temperatura anava pujant i la cursa s’acostava al moment crucial. Pau Romero (73 Factory BGTeam) i Ismael Ventura (ESMTB) van arribar al grup líder i serien els mateixos que es disputarien la victòria fins a pocs metres de la meta.

Martí Cateura va atacar a pocs metres de l’arribada a meta aconseguint la victòria de la Marathon Cup de Cambrils amb un temps de 2h35:16. Pau Romero i Xavier Pijuan el van acompanyar al podi amb la segona i tercera plaça respectivament.

La ciclista francesa Sophie Giovane es va imposar en la categoria femenina. Foto: Cedida

En categoria femenina la francesa Sophie Giovane (VCM Urbanbike), va sortir amb un fort ritme deixant enrere tots els seus rivals. Dominant d’inici a fi arribant en solitari a meta i aconseguint la victòria amb un temps de 3h16:06. La segona plaça va ser per a Arantxa Salvadó (Gobik Factory Team) i Eva Elbaile (Osca la Màgia-Vulco) va tancar el podi.

Amb els resultats de la segona prova, Martí Cateura i Sophie Giovane són els nous líders de la Marathon Cup BTT.

La vila marinera de Cambrils va acollir ciclistes nacionals i internacionals, sent una destinació reconeguda com a “Bike Destination”, gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme de Cambrils, amb una zona i entorn ideal per al Mountain Bike, atorgant punts UCI.

Després de la prova del Baix Camp, el campionat s’encamina cap a Vic. Una seu amb gran tradició de ciclisme de muntanya, que viurà la tercera cursa del campionat, el 25 de maig.