.

La nova edició de l’esdeveniment se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny. Foto: Cedida

Cambrils es prepara per a celebrar un dels seus esdeveniments més esperats: la Fira Multisectorial de Cambrils. La cita arriba enguany amb un clar compromís amb el planeta i les persones, apostant per  la sostenibilitat, la inclusió, la cohesió social i la dinamització local, per donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

La 65a edició de l’esdeveniment es portarà a terme del 31 de maig al 2 de juny de 2024 i durant tres dies convertirà la ciutat en l’epicentre de les activitats comercials i de serveis del Camp de Tarragona. Un any més, l’organització preveu penjar el cartell de complet tant pel que fa a les empreses expositores com per l’afluència de visitants.

La regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, ha explicat que “el model de fira es transforma per ser un esdeveniment més sostenible, mitjançant la mobilitat i la recollida selectiva dels residus que s’hi generen” i ha afirmat que “això també interpel.la a les persones que visiten la fira, perquè aquestes accions ens converteixen en ciutadans i ciutadanes compromeses i socialment responsables”.


Altres notícies:


La regidora també ha agraït la col·laboració dels firaires per disminuir els estímuls visuals i auditius de les atraccions en algunes franges horàries per garantir la inclusió social de les persones amb autisme i/o alteracions sensorials. La Fira de Cambrils 2024 es posiciona com agent de canvi en incorporar les dimensions de la sostenibilitat en la planificació i organització de les fires locals, tal com recomana la Federació de Fires de Catalunya.

Així doncs, la 65a edició de la , que engega motors aquesta setmana amb la presentació de la nova imatge gràfica, pivotarà sobre els eixos del reciclatge, la mobilitat sostenible, la inclusió i la dinamització social i local. La fira fa una clara aposta per reduir l’empremta ecològica de l’esdeveniment i es compromet amb la preservació i la cura del medi ambient a través del triatge selectiu dels residus que es generin. A banda, es realitzaran tallers de reciclatge i compostatge per fomentar les bones pràctiques i conscienciar la ciutadania.

Per tal de facilitar l’arribada de veïns i veïnes del municipi al recinte firal, es posaran disposició dues rutes d’autobusos urbans, a través del servei municipal APARCAM, que aproparan els residents de les diferents urbanitzacions i dels barris de ponent i de llevant de Cambrils a la Fira. L’objectiu és reduir la petjada de carboni dels vehicles privats i brindar, alhora, noves oportunitats d’accessibilitat.

Els usuaris que ho desitgin podran fer ús d’aquesta línia urbana dels barris a la Fira i a l’inversa de 10:30h a 14h, durant el matí, i de 16:30h a 0:00h, en la franja de la tarda-nit. D’aquesta manera el servei oferirà un autobús cada mitja hora a la Fira i cada hora als barris. Amb l’objectiu de garantir que tothom la pugui gaudir, s’implementaran mesures per a la inclusió de les persones amb alta sensibilitat. Serà una fira lliure de petards i pirotècnia i, a més, a l’espai de Firetes s’habilitaran els següents horaris sense so ni música: de 17:30h a 18:30h divendres, dissabte i diumenge i d’11h a 12h dissabte i diumenge. La Fira es posiciona com un esdeveniment de tots i per a tots.

Dinamització social i local

La participació d’entitats socials com l’Associació Catalana d’Afectats/des de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (SSC), la Creu Roja Cambrils, Cambrils Pels Valents,  l’Associació Antian i la Asociación Autisme Cambrils és una altra de les apostes indispensables de la Fira, que busca reforçar en l’esdeveniment la idiosincràsia del territori i posar en valor la seva tasca, alhora que visibilitza alguns dels col·lectius socialment responsables.

El compromís de la Fira rau en donar suport a aquestes associacions i promoure la dinamització local amb grups com la colla castellera Xiquets de Cambrils, els timbalers  Cop de Cap i l’Associació Swing Cambrils. A més, també es donarà a conèixer el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Daurada, del qual formen part l’Ajuntament i la Confraria de Pescadors de Cambrils.