.

L’alcade de Cambrils, amb Alberto Insa, durant la inauguració de la mostra. Foto: Cedida

De la mà de l’artista cambrilenc Alberto Insa, Cambrils ha quedat unida artísticament amb Corea del Sud gràcies a una espectacular exposició de 50 artistes espanyols presentada a la sala d’exposicions El Pati del Centre Cultural, que romandrà al lloc fins al 8 de maig. Després viatjarà al país asiàtic en una estimulant aventura artística.

Es tracta dels artistes que prenen part en el 10è Festival Internacional d’Art Geoje del Museu temàtic Haegeumgang i del Museu d’Art Yukyung de Corea del Sud, explicava al DiariTots21 el mateix Insa, membre del jurat d’aquest concurs. La inauguració, conduïda per Insa, fou tot un èxit de públic. Entre els assistents es trobava l’alcalde, Alfredo Clúa.

Alberto Insa, amb la seva obra. Foto: Cedida

Insa no se n’estava de l’èxit de la trobada, i subratlla la professionalitat i l’interès que expressen els coreans en el concurs: “És espectacular veure com ho preparen tot. L’any passat van ser 275 artistes de tot el món es van mostrar les obres a quatre museus diferents. Aquest any, amb motiu del desè aniversari, se superarà la xifra”, explicava. Nomès un però: les obres dels artistes mexicans no es poden veure a Cambrils i faran cap directament a Corea del Sud, on hi faran cap totes al mes de junt: al concurs es premiaran les deu millors propostes d’entre totes les que arribaran, no només d’Espanya, sinó de tot  el món. La temàtica de la mostra és cosmopolita:  “De Cambrils a Corea del Sud. Llengua de convivència, l’art”.

A la mostra cambrilenca tabé hi ha obra d’artistes locals, com ara Roser Coma, Rosa Mata, Rafael Rubio, Dera Wells, Dora Brown, Asunción Grifoll, M. Dolores Samaniego, Misericòrdia Olesti, Queralt Ossorio o Pepo Argilaguet.

A més de membre del jurat, Insa és el representant d’una cinquantena d’artistes de l’Estat espanyol, 28 de Mèxic i tres artistes més de Pakistan. Aquest concurs internacional es va iniciar l’1 de desembre de 2023 i s’allargarà fins al 30 de novembre d’enguany.