TARRAGONA 21

Salou, meta de la cinquena etapa de la II Spain Classic Raid

Dimecres arribarà el rally al passeig de Salou, a partir de les 18,15h

Dimecres arribarà el rally al passeig de Salou, a partir de les 18,15h

El quadrant nord-oriental de la península és la zona triada per al desenvolupament de l’II Spain Classic Raid. Després de l’èxit de la primera edició, el Spain Classic Raid torna a l’atac de l’18 al 25 de maig, vuit etapes per gaudir no només de carreteres espectaculars amb trams mítics de ral·lis, també dels paisatges i gastronomia que ofereixen les localitats per les quals discorre.

Els aficionats podran veure de prop els cotxes dels equips participants al parc tancat de la meta de la cinquena etapa, el dimecres 22 de maig des de les 18:15 h al Passeig Jaume I.

El ral·li de regularitat per a cotxes clàssics més llarg d’Europa compta amb una variada inscripció, amb cridaners models com els Porsche 911, 964 i 944, Toyota Celica o Renault Fuego, juntament amb models més entranyables com el Volkswagen Escarabat, Renault 5 o Ford Fiesta .

Mentre els equips ultimen detalls, l’organització ja té tot a punt per oferir el recorregut ideal per gaudir al màxim de la conducció d’aquests cotxes clàssics i també del costat més turístic d’aquesta prova.

Per a més informació es poden visitar les pàgines 

Les entitats de Salou ja poden presentar les sol·licituds de la subvenció en matèria d’Acció Social

Les sol·licituds es podran presentar telemàticament fins el dia 21 de juny inclòs

Les sol·licituds es podran presentar telemàticament fins el dia 21 de juny inclòs

Un any més, la regidoria de Benestar i Serveis Socials de l’Ajuntament de Salou obre el període de presentació de les sol·licituds de la subvenció per entitats d’Acció Social. Podran  acollir-se  a  les subvencions  municipals  totes  les  entitats  i  associacions  sense  ànim  de  lucre,  que  estiguin legalment constituïdes, tinguin la seva seu social o delegació al municipi de Salou, estiguin registrades al Registre Municipal d’Entitats del municipi de Salou i tinguin per finalitat activitats en matèria d’acció social i més concretament, en la prevenció o/i inserció social.

Aquestes subvencions  tenen  per  objecte  col·laborar  econòmicament  amb  les  associacions  i  entitats sense ànim de lucre, amb la finalitat de contribuir amb el finançament de les seves despeses de manteniment i de fomentar la realització de les activitats de contingut social, que com a condició indispensable, es desenvolupin en el municipi de Salou. I en concret, les activitats orientades a la prevenció, intervenció, assistència, rehabilitació, integració social o promoció del benestar social de les famílies, la infància, l’adolescència, les dones, les persones immigrants, les persones majors i les persones amb discapacitat i altres col·lectius en situació de risc o necessitat, així com les destinades a la promoció del moviment associatiu i voluntariat social i a l’atenció de situacions de greus mancances o d’emergència social.

Les sol·licituds es poden presentar fins el dia 21 de juny inclòs telemàticament a l’Ajuntament. La documentació necessària per poder optar a la subvenció consta d’instància de sol·licitud de subvenció en matèria d’acció social (Model S-1), declaració de les subvencions rebudes (Model S-2), programa d’activitats previstes per a l’any en curs i descripció bàsica del projecte objecte de la subvenció (Model S-3), fotocòpia del NIF de l’entitat, en cas que es presenti la sol·licitud per primera vegada, i indicació del número de socis/es.

Pere Lluís Huguet reclama a Pere Granados que aclareixi quins partits integren la seva candidatura

El cap de llista de Cs per Salou remarca que "l'actual alcalde pretén ocultar que és el candidat de Puigdemont i s'amaga sota la marca Sumen per Salou"

El cap de llista de Cs per Salou remarca que «l’actual alcalde pretén ocultar que és el candidat de Puigdemont i s’amaga sota la marca Sumen per Salou»

«Reclamem a Pere Granados que aclareixi als salouencs quins partits integren la seva candidatura de cara al 26-M». Així ho ha manifestat el cap de llista de Ciutadans (Cs) per Salou, Pere Lluís Huguet. «L’actual alcalde pretén ocultar que és el candidat de Puigdemont i s’amaga sota la marca Sumen per Salou», ha explicat el cap de llista de Cs per Salou i ha afegit que «la documentació presentada a la Junta electoral (*) confirma que la coalició que lidera Granados la integren el PDeCAT i l’antiga Convergència, sense que hi formi part cap partit municipalista de Salou».

Pere Lluís Huguet considera que «els ciutadans de Salou tenen dret a saber a qui voten a les eleccions del 26 de maig i a no ser enganyats amb noms suposadament tranversals». «Demanem a Granados que sigui transparent i clar, igual que ho som nosaltres, ja que els votants de Ciutadans saben exactament a qui estan votant i tenen clar que nosaltres som un projecte de centre i renovador», ha conclòs.

El PP repta a Granados a desmentir que no és el candidat de Puigdemont a Salou

El PP de Salou creu que Granados hauria de ser transparent i aclarir als seus veïns amb quin partit es presenta a aquestes eleccions municipals

El PP de Salou creu que Granados hauria de ser transparent i aclarir als seus veïns amb quin partit es presenta a aquestes eleccions municipals

Pels populars «el Sr. Granados no ha negat públicament les últimes notícies aparegudes en mitjans de comunicació que afirmen que és el candidat de Puigdemont perquè són veritat. Els proverbis espanyols són savis, i ja sabem que «quien calla otorga”. Els salouencs no mereixen ser enganyats.”

El candidat popular, Mario Garcia, diu que mai amagaria les sigles del partit que representa “perquè em vaig afiliar al PP fa més de 25 anys convençut de que és el que millor defensa els principis i valors en els que crec.”

“Alguns s’omplen la boca de ser un partit municipalista quan realment és presenten sota unes sigles que perjudiquen seriosament el principal motor de la nostra economia local, el turisme.” Com pretenen defensar al mateix temps els interessos de Salou presentant-se amb una candidatura que demana la independència d’Espanya?. Realment creuen que així potenciaran el nostre turisme nacional?” S´ha preguntat el candidat popular

Segons Garcia «cada candidat es pot presentar sota les sigles que cregui més convenients, però no ho hem d´amagar als nostres veïns. Actuar d’aquesta manera és un frau a tots els votants. » ha finalitzat García.

Prop de 300 puntaires es reuneixen a Salou

Prop de 50 agrupacions de puntaires d’arreu de Catalunya s’han sumat a la 24ena trobada de Puntaires de Salou. Una trobada organitzada pel grup de Dones de Salou amb el suport de l’Ajuntament i que ha reunit a gairebé 300 puntaires d’arreu de les comarques catalanes al voltant d’una mateixa taula i han demostrat les seves habilitats amb els boixets.

L’alcalde Pere Granados, junt amb una nodrida representació de regidors i regidores han volgut donar suport a la trobada i l’enhorabona a la presidenta del grup, Silvia Rovira, així com a la junta de l’entitat per l’organització d’aquest esdeveniment.

Enguany, aquesta trobada ha estat especial donat que també s’ha plantat una escultura d’homenatge a aquest col·lectiu femení del municipi en la qual ha treballat l’artista, Natàlia Ferré. L’escultura mesura 1 metre amb 45 centímetres d’alt i està asseguda en un banc de pedra del passeig Jaume I -davant del Patronat de Turisme- que permet que la gent s’assegui al seu costat i per tant es puguin fer fotos de manera que es viralitzi el seu contingut. De fet, aquest matí moltes persones de la trobada s’han volgut fer la foto posant al costat de la nova escultura.

En total, unes 300 puntaires -la majoria dones- han exhibit les seves arts en la confecció de puntes de coixí i han passat una bona estona compartint experiències amb altres escoles i associacions. A més, també han pogut visitar diversos estands relacionats amb les manualitats, han esmorzat plegats i també s’han sortejat diferents regals.

Pere Granados proposa la construcció d’habitatge assequible per als joves de Salou

A la reunió hi van assistir el propi Pere Granados; el president de Qualitat HS, Pedro Parra; i Jesús Barragán.

A la reunió hi van assistir el propi Pere Granados; el president de Qualitat HS, Pedro Parra; i Jesús Barragán.

L’actual alcalde i candidat a la reelecció, Pere Granados, ha remarcat que un dels punts importants del seu programa social de govern per al proper mandat 2019-2023, serà la promoció la construcció de promocions d’habitatges assequibles, destinats al col·lectiu jove principalment.

Aquesta proposta programática s’ha començant a treballar amb una primera reunió mantinguda amb la cooperativa de l’UGT, Qualitat HS, de Llar Unió Catalonia, que en els seus 25 anys de funcionament ja ha entregat més de 4.000 habitatges amb la construcció de 92 promocions en diferents punts del territori català.

Segons l’alcalde i candidat, “aquesta proposta és fonamental per atendre i garantir aquelles necessitats emparades pel dret a un habitatge digne i de qualitat, a través de preus assequibles; que va íntimament lligat a la idea d’igualtat i de cohesió social, perquè la capacitat d’adquisició per accedir a un habitatge de renda lliure no és igual per a tothom”.

Afegia que “es tracta d’una proposta per satisfer las necessitats socials no ateses suficientment pel mercat”. A la reunió hi van assistir el propi Pere Granados; el president de Qualitat HS, Pedro Parra; i Jesús Barragán.

 

Salou se suma al dia internacional contra la LGTBIfòbia

Aquest matí s’ha llegit un manifest per part de diversos regidors del consistori

Aquest matí s’ha llegit un manifest per part de diversos regidors del consistori

Amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, a l’Ajuntament de Salou s’ha llegit un manifest per tal de mostrar el seu rebuig contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia, la transfòbia, i la interfòbia.

El manifest ha estat llegit aquest matí al passadís del TAS per part de l’alcalde, Pere Granados, així com de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i les regidores Miren Ezkarne Zabalo, i Carme Gasull. Durant l’acte, on hi ha estat presents diversos regidors i regidores del consistori, així com personal de l’ Ajuntament i ciutadans i ciutadanes del municipi, s’ha recordat que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

L’Ajuntament de Salou s’adhereix per tercer any a la celebració d’aquest Dia, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

Els principis d’equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

El municipi de Salou vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.

Recordar que el passat dilluns, es va dur a terme una jornada de sensibilització en matèria LGTBI per als treballadors i treballadores del consistori a la sala Mediterrània del TAS. Així mateix està prevista des del SIAD la realització d’activitats de sensibilització amb l’alumnat del Centre de persones Adultes Àgora.

 

Salou aprova la contractació del subministrament i instal·lació de nous jocs infantils durant l’any 2019

Amb aquesta inversió de 285.000€ es vol dotar el municipi de nous equipaments infantils i millorar parcs i zones verdes ja existents

Amb aquesta inversió de 285.000€ es vol dotar el municipi de nous equipaments infantils i millorar parcs i zones verdes ja existents

Per tal de poder complementar i millorar diversos parcs i zones verdes del terme municipal, la junta de govern local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat la contractació del subministrament e instal·lació de nous jocs infantils durant aquest any 2019. La junta ha aprovat una despesa màxima de 285.000 euros per tal de dur a terme els treballs.

Així doncs, s’ha dividit els diferents espais d’actuació en 5 lots on es preveu millorar i renovar els equipaments dels parcs del c/Via Aurèlia, la Plaça d’Andalusia, la platja de Llevant, el parc del c/ Brussel·les, i el parc dels Emprius; a una mitjana de 70.000 euros per parc.

En el lot 1 – Via Aurèlia, la renovació de jocs serà del 100% dels jocs infantils existents. Per tant, l’empresa adjudicatària d’aquest lot es trobarà uns espai lliure de jocs infantils per instal·lar-ne de nous.

En el lot 2 – Plaça d’Andalusia, l’actuació és de renovació total.

En el lot 3- Platja de Llevant, la renovació serà puntual, de jocs concrets, segons les millores de l’oferta adjudicatària. En aquesta platja ja existeixen una gran quantitat de zones de jocs infantils que s’aniran renovant gradualment en la seva totalitat. Així doncs, l’ajuntament traurà només els jocs infantils existents que es renovin per -previ manteniment dels mateixos- reubicar-los en altres parcs existents de forma que es complementi l’oferta lúdica dels parcs.

En el lot 4 – Parc del c/Brussel·les, els jocs seran de nova implantació en la zona resultant de l’actuació de remodelació de la plaça. El plantejament és que la plataforma inferior sigui la zona de jocs infantils, donat que està més confinada i protegida, alhora que es plantegen diferents espais per tal que l’oferta lúdica pugi tenir més amplitud d’edats. Tanmateix, la creació d’aquest accés mitjançant rampa, a la zona amb més vistes, i la supressió de l’accés central actual amb escales, permet la creació d’un espai per jocs infantils, que en aquest cas seria per edats de 6-12 anys aproximats, amb possibilitat d’aprofitar el desnivell per col·locar jocs del tipus tirolina.

En el lot 5 – Parc de la zona d’Emprius, s’incorporaran jocs nous i s’aprofitaran jocs existents. Els jocs existents que s’aprofitaran s’han d’anar a desinstal·lar, es farà el manteniment correctiu respectiu per tal de tenir un bon aspecte i complir a la certificació de zona final de jocs infantils. Tanmateix, es proposaran jocs nous; un del tipus combinat, així com dos llits elàstics i altres del tipus molles. També s’hi aplicarà una capa contínua de resines especifiques com a part del manteniment del paviment.

A més, en cadascun dels parcs, s’instal·laran una sèrie de cartells previstos amb la documentació gràfica del parc i la prohibició de fumar disponible en quatre idiomes, i d’accedir amb animals de companyia al recinte per motius d’higiene.

El PIJ de Salou realitza un acompanyament laboral a través del programa Referents d’Ocupació juvenil

El PIJ de Salou realitza un acompanyament laboral per a joves a través del programa Referents d’Ocupació juvenil

El PIJ de Salou realitza un acompanyament laboral per a joves a través del programa Referents d’Ocupació juvenil

El Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament han posat el marxa el servei d’atenció als joves de Salou dins del Programa Referents d’Ocupació Juvenil. Es tracta d’un servei ubicat a la masia Tous de manera quinzenal que pretén atendre -prèvia petició de cita- als joves amb l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional.

L’objectiu principal del programa és facilitar i acompanyar la transició de les persones joves des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional mitjançant el treball en xarxa i transversal entre els diferents dispositius que treballen amb persones joves, per tal d’oferir els recursos més convenients en funció de les seves característiques personals i/o socials. En aquest sentit, els joves podran rebre un assessorament laboral i formatiu; recull d’ofertes de feina; aprenentatge per a la realització de currículums, entre d’altres aspectes.

L’atenció als joves es farà els dimarts de manera quinzenal demanant cita prèvia al telèfon 977 35 07 86. L’atenció podrà ser directe a la persona jove, a través d’una informació i orientació tant de manera individual i personalitzada com de manera grupal.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.

Les jornades del calamar de Salou, millor iniciativa gastronòmica segons l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona

També ha rebut una distinció a la millor trajectòria professional el propietari del restaurant La Goleta de Salou Emilio Vicente

També ha rebut una distinció a la millor trajectòria professional el propietari del restaurant La Goleta de Salou Emilio Vicente

Salou ha rebut el premi especial Anton Pont i Amenós a la millor iniciativa gastronòmica de les comarques de Tarragona per les Jornades gastronòmiques del calamar ‘Del mar a la taula’ que organitza la regidoria de Promoció econòmica, comerç, mercats i consum de l’Ajuntament i que en aquesta darrera edició (del 23/11/2018 al 9/12/2018) ha comptat amb el suport d’una quinzena de restaurants del municipi. Les jornades al llarg dels darrers anys han anat agafant embranzida -enguany ja s’ha arribat a la cinquena edició- i se solapen amb la tradicional festa del calamar en la que les embarcacions surten a pescar calamars i que té lloc a finals del mes de novembre.

L’alcalde Pere Granados va recollir ahir al vespre el premi més prestigiós que concedeix l’Acadèmia de Gastronomia de Tarragona de mans del diputat Mateu Montserrat a l’acte -que va tenir lloc a la casa Joan Miret de Tarragona, també els va acompanyar a l’acte la regidora de Promoció Econòmica, Martina Fourrier, i també la regidora de Participació Ciutadana Julia Gómez. En el decurs de la vetllada, també va rebre un altre reconeixement a la trajectòria professional al restaurador Emilio Vicente del restaurant La Goleta del municipi.

 

Pere Granados promet potenciar iniciatives municipals per fomentar l’economia local i l’ocupació

Imatge del projecte de remodelació del mercat municipal

Imatge del projecte de remodelació del mercat municipal

L’actual alcalde i candidat a la reelecció presenta tot un paquet de projectes i d’iniciatives per donar un nou impuls a l’economia salouenca i d’aquesta forma incentivar més dinamisme econòmic i noves oportunitats de treball.

Al respecte manifesta que “una de les millors inversions que pot fer una administració local és impulsar aquells projectes i iniciatives que tinguin per objectiu la capacitació laboral i la dinamització de l’economia i l’empreneduria, perquè això reverteix directament a articular una economia que depengui cada cop menys de la estacionalitat, com també a la creació de noves oportunitats laborals”.

En aquest sentit, el programa de govern pel mandat 2019-2023 que presenta SUMEM PER SALOU posa el focus en tres aspectes fonamentals: els projectes estratègics de dinamització; les iniciatives d’impuls; i els ajuts per a la renovació d’establiments i l’ocupació.

Respecte el primer punt, destaca el Projecte de reforma i ordenació de l’avinguda de Carles Buigas, per tal de crear una zona de marca de gran qualitat i de gran dinamisme comercial i turístic; el Projecte d’Eix Cívic, amb implantació d’una gran avinguda tipus “bulevard” de dinàmica comercial i turística al llarg de la zona ocupada avui per la via del tren; el Projecte del Sector 04 amb implantació d’una zona de servei amb centre comercial i industria aparador, parc de negocis amb oficines per a professionals i empreses, zona turístico-hotelera i Ciutat Esportiva; i la remodelació de la zona comercial del Mercat Municipal.

Per l’altra banda destaquen la rehabilitació del xalet c/ de Barcelona per convertir-lo en un centre de promoció de la ciutat, l’economia i el comerç; la conversió d’espais de la Masia Catalana en centre permanent de promoció i degustació gastronòmica i de productes DO (a més de Mercat d’Artesania); l’organització de mostres, fires, exhibicions i esdeveniments fora de temporada que generin valor afegit a la destinació; i la creació de Àrees de Promoció de l’Economía Urbana (APEU), a l’estil dels districtes de dinamització comercial (BID).

En el tema d’ajuts i incentius, destaquen la implementació de majors ajuts per a la renovació i modernització del comerç local; incentius a la contractació de persones inscrites a la Borsa de Treball municipal, i creació de la Borsa de Treball Juvenil i plans d’ocupació per oferir més oportunitats als joves; un programa de formació turística per a joves amb pràctiques semiremunerades; i la bonificació de la taxa de la llicència d’activitat per a empreses i comerços de nova implantació.

 

El patrimoni mundial de la Costa Daurada es presenta a Manchester

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb l'Agència Catalana de Turisme, mostra a professionals del sector turístic del Regne Unit "Un viatge de descoberta cultural a la Costa Daurada"

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb l’Agència Catalana de Turisme, mostra a professionals del sector turístic del Regne Unit «Un viatge de descoberta cultural a la Costa Daurada»

Els principals atractius culturals de la Costa Daurada, encapçalats pels sis patrimonis mundials declarats per la UNESCO a la destinació, han estat els protagonistes a Manchester de la presentació que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha realitzat aquest dimecres davant d’una vintena d’agents de viatges, touroperadors i periodistes especialitzats en cultura del Regne Unit.

Al costat de l’Agència Catalana de Turisme i dels seus representats al Regne Unit i Irlanda, el Patronat de Turisme de la Diputació ha presentat A Journey of cultural Discovery around Costa Daurada (un viatge de descoberta cultural a la Costa Daurada). L’acció coincideix amb la celebració de l’any del turisme cultural que promou l’Agència Catalana de Turisme.

La descoberta del atractius culturals de la Costa Daurada ha estat el fil conductor de l’esdeveniment d’aquest dimecres al vespre, que ha tingut lloc a un emblemàtic edifici d’arquitectura victoriana, The Principal Manchester, situat al centre de la capital i convertit actualment en hotel. Durant l’acte s’han donat a conèixer els diferents patrimonis de la Humanitat materials i immaterials declarats per la UNESCO: Poblet, el conjunt arqueològic de Tàrraco, els castells, les pintures rupestres de l’Arc Mediterrani de Capçanes i Rojals, l’art de la pedra seca i la dieta mediterrània.

A més dels elements declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el Patronat de Turisme ha presentat a Manchester altres atractius turístics culturals que han permès completar un viatge pel patrimoni històric i contemporani de la costa Daurada: des de la Ciutadella ibèrica de Calafell al paisatge dels genis Joan Miró, Antoni Gaudí i Pau Casals, passant pel Monestir de Santes Creus, entre d’altres. En el cocktail posterior a la presentació, els convidats han pogut fer un tast de productes propis de la Costa Daurada, com vins, oli i fruits secs, entre d’altres.

Atraure cap al turisme cultural un mercat consolidat que continua creixent

La Costa Daurada és una de les principals destinacions del turisme britànic a Catalunya. El nombre de pernoctacions de turistes procedents del Regne Unit, durant el 2018, va elevar-se fins els 2.324.000, un 2,6% més que l’any anterior. Amb una oferta de litoral destinada al turisme familiar, àmpliament valorada i coneguda en aquell mercat, l’acció duta a terme a Manchester vol afavorir l’obertura cap a un altre producte turístic, el de caire cultural.

La directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, ha destacat que aquest objectiu es veu afavorit per la bona connectivitat amb l’Aeroport de Reus amb fins a 83 vols setmanals que connecten amb el Regne Unit en el moments àlgids de l’exercici turístic.

La bona connectivitat amb el Regne Unit augmenta aquest 2019

Sis companyies diferents operen aquestes connexions entre la Costa Daurada i el Regne Unit: Jet2, TUI, Ryanair, EasyJet, Thomas Cook i Barrhead Travel. Per aquest 2019, el nombre de places ofertades augmenta globalment un 6% respecte de l’any passat. Pel que fa les connexions entre Manchester i l’Aeroport de Reus, quatre companyies operen aquesta ruta enguany. Jet2, amb 22.079 places ofertades – i un increment del 17% respecte l’any anterior – lidera el moviment de passatgers en aquesta ruta. La companyia, que ha actuat com a soci local d’aquest esdeveniment a Manchester, promociona i comercialitza ja en l’actualitat productes turístics diferents del de litoral, com ara ciclisme i golf.

En Comú vol que la Pineda sigui epicentre del turisme musical de la Costa Daurada

Pretenen crear un recinte firal que pugui acollir festivals de diversa índole. També volen atreure el turisme esportiu, el turisme itinerant i millorar les condicions laborals del sector mitjançant la consolidació del segell de qualitat laboral

Pretenen crear un recinte firal que pugui acollir festivals de diversa índole. També volen atreure el turisme esportiu, el turisme itinerant i millorar les condicions laborals del sector mitjançant la consolidació del segell de qualitat laboral

 

Vila-seca en Comú es pren molt seriosament el turisme en el seu programa electoral. Així es desprèn de la gran varietat de propostes que presenten per revitalitzar el turisme a la Pineda i per extensió a la Costa Daurada. La gran aposta dels comuns en aquest àmbit és la potenciació del turisme musical mitjançant la creació d’un recinte firal que pugui acollir festivals de diversa índole. És una proposta que compta amb el segell de qualitat d’Òscar Curulla, promotor musical, impulsor de Tàrraco Viva i membre de la llista dels comuns per Vila-seca. El seu objectiu és esdevenir el principal referent per al turisme musical de tota la Costa Daurada, tal com ho ha aconseguit Benidorm amb festivales com el FIB o el Rototom. L’apogeu d’aquest tipus de turisme és tan gran que fins i tot FITUR ha creat el passat any un sector especialitzat en aquest tipus de propostes.

Però aquesta no és l’única proposta que els comuns proposen per diversificar i desestacionalitzar el turisme a la Costa Daurada. Aprofitant la sinergies de Salou i Cambrils, la formació pretén invertir en instal·lacions esportives a la platja per poder organitzar tornejos i potenciar així el turisme esportiu. Per la seva banda, també volen impulsar el turisme itinerant mitjançant la creació d’un parc per a caravanes i autocaravanes. Mario Téllez, alcaldable de la formació, assegura que les dues apostes atrauran un tipus de turisme sostenible amb un nivell adquisitiu mitjà-alt.

Finalment els comuns, a més de generar impacte i creixement econòmic, també pretenen millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores del sector turístic mitjançant la consolidació d’un segell de qualitat laboral en el turisme, proposta que ja va ser presentada al maig de 2018, arran del conflicte laboral de les cambreres de pis de Port Aventura. Téllez assegura que necessiten governar per poder aplicar-lo ja que el govern de PDCAT “no ha fet res des de la seva aprovació»

Detenen el propietari d’un apartament de Salou per estafar llogaters

L’home s’inventava excuses perquè les víctimes no ocupessin l’habitació i es quedava els diners que li havien avançat

L’home s’inventava excuses perquè les víctimes no ocupessin l’habitació i es quedava els diners que li havien avançat

Els Mossos d’Esquadra han detingut el propietari d’un apartament de Salou (Tarragonès) per estafar tres persones que li havien llogat una habitació. Cap de les víctimes no va poder ocupar l’habitació per la qual havien pagat després de rebre tota mena d’excuses de l’home. L’individu es quedava els diners de reserves, fiances i avançaments pel lloguer. Per tal de no retornar aquests diners, el detingut els va denunciar per haver-se quedat suposadament objectes i diners que hi havia a casa seva. A banda de diverses amenaces verbals, una de les víctimes també va acusar el propietari d’estar al darrere d’uns danys que li van causar al seu vehicle.
Els agents van donar credibilitat als enganys, amenaces i coaccions del detingut, així com a la falsedat de les seves denúncies contra les víctimes i al fet que els contractes il·lícits es formalitzaven verbalment i es cobraven majoritàriament en metàl·lic. Dilluns passat els Mossos van detenir l’home, un veí de Salou de 43 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de tres delictes d’estafa i amenaces. Dimarts va passar a disposició del jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona, que el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Tres víctimes

L’home va ser denunciat a final d’abril i a principis de maig per tres persones les quals van assegurar que li havien llogat una habitació en un apartament de la seva propietat ubicat al carrer Girona de Salou. En el primer cas, la víctima va ingressar el desembre passat 500 euros al compte corrent del propietari -la meitat corresponent al lloguer de l’habitació i l’altra al dipòsit de fiança-. Posteriorment, el propietari va exigir-li un avançament de 50 euros més de la quota per poder ocupar l’habitació. La segona víctima va avançar 400 euros de lloguer i fiança a final d’abril per tal de poder accedir a l’habitació. En el tercer cas, l’interessat en la mateixa habitació va abonar també a final d’abril 500 euros, dels quals 100 corresponien a la reserva, 150 més a la fiança i 250 per avançat d’una mensualitat de lloguer.

ACN

Salou organitza un nou Bioblitz a la platja Llarga per difondre i conèixer la biodiversitat

Es duran a terme unes activitats  –prèvia inscripció- que servirà per mostrar als voluntaris la importància d’aquest espai

Es duran a terme unes activitats –prèvia inscripció- que servirà per mostrar als voluntaris la importància d’aquest espai

El proper dissabte dia 8 de juny, l’Ajuntament de Salou organitza un BioBlitz que tindrà la seu logística als Triangles i que explorarà i catalogarà la biodiversitat de la Platja Llarga i el seu entorn. El BioBlitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó. És un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d’identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit. En aquesta activitat un grups de científics, naturalistes i voluntaris realitzen un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Així, durant tot el dissabte dia 8 de juny, hi haurà a disposició dels ciutadans/es que hi vulguin participar una sèrie d’itineraris, liderats per especialistes, amb l’objectiu d’inventariar i catalogar diversos grups biològics d’interès: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers. Tota la informació sobre els itineraris, el seu horari i els especialistes podrà ser consultada a la web https://bioblitz.cat/salou, que és la que s’ha d’utilitzar per inscriure’s als diferents itineraris (tenen places limitades).

Es tracta d’una activitat molt adequada per a famílies, per a la que no cal tenir uns coneixements previs o preparació concreta, si no la predisposició de passar una bona estona i aprendre sobre el medi natural del cap de Salou. L’activitat és gratuïta pels voluntaris ciutadans que hi participin i durarà des del matí fins a la nit.

Al mateix temps, les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l’estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou. Cal portar protector solar i, aquells que s’apuntin als itineraris d’snorkel, caldrà que portin les seves ulleres, tubs i aletes, i tenir en compte que la temperatura de l’aigua del mar en aquella data no serà encara massa elevada.

El BioBlitz de Platja Llarga forma part dels actes de la Setmana de la Natura (www.setmananatura.cat) coordinada per la Xarxa de la Custòdia del Territori, que inclou centenars d’actes de voluntariat ambiental i coneixement del medi arreu del país, entorn el dia mundial del medi ambient (5 de juny). El Bioblitz de Cala Crancs és coordinat i executat per l’equip de Limonium, que l’any passat ja va celebrar, amb força èxit, un BioBlitz a la Cala Crancs del municipi.

Salou adjudica el manteniment dels espais verds, dividint-los en 3 grans zones

El contracte suposa una depesa de 2.629.000€ (en dos anys) i s’incorpora un 32% més de superfície al manteniment- especialment les zones boscoses de Cap Salou

El contracte suposa una depesa de 2.629.000€ (en dos anys) i s’incorpora un 32% més de superfície al manteniment- especialment les zones boscoses de Cap Salou

La darrera Junta de govern local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat l’adjudicació dels diferents contractes a les noves empreses que hauran de dur a terme la neteja, el manteniment i la conservació integral dels espais verds públics i de l’arbrat viari de Salou. La novetat d’enguany radica en que, un dels lots correspon a una empresa que fomenta i promociona l’ocupació de col·lectius amb dificultats per a l’accés al món laboral o que es trobin en risc d’exclusió, segons va quedar regulat a les bases de contractació.

Així, la primera de les empreses que s’encarregarà de la zona de la via del tren cap a mar (Lot 1) és Urbaser; un segon lot s’ha adjudicat a l’empresa Gruporaga, i que portarà el manteniment de la zona de la via del tren cap a muntanya; mentre que el tercer lot, que afecta a la zona de Cap de Salou  i que s’ha reservat només per a centres especials de treball serà pel Taller Àuria.

En total es destinaran 2.629.000 euros durant els 2 anys que durin les tres concessions. També és important destacar-segons es fixa als respectius contractes- que es fixaran uns estàndards de qualitat i s’incorpora un major control de la concessió a través de la implementació d’una nova plataforma on es bolcarà la informació diàriament per part de les empreses adjudicatàries; per tant, es podrà exercir un seguiment més acurat de la feina del dia a dia.

Segons es desprèn al plec de condicions del contracte amb aquesta nova distribució s’incrementa d’un 34% la superfície a mantenir, molt especialment les zones boscoses de Cap Salou i provinents dels terrenys afegits de part del CRT i, en paral·lel, també s’ha incrementat el preu del contracte d’un 25% respecte de l’anterior licitació.

Sumem per Salou aposta per un esforç de renovació, adaptació i millora dels espais públics

El programa de govern que presenta el candidat a la reelecció Pere Granados, preveu actuacions tant importants com la vialització d’un tram del carrer de Barcelona, el Pla Especial del Port; millores a les urbanitzacions del Cap Salou, al barri de la Salut i carrers de l’entorn de la platja dels Capellans; i la renovació dels passejos de Jaume, de Miramar, i el carrer del Nord, entre d’altres.

El programa de govern que presenta el candidat a la reelecció Pere Granados, preveu actuacions tant importants com la vialització d’un tram del carrer de Barcelona, el Pla Especial del Port; millores a les urbanitzacions del Cap Salou, al barri de la Salut i carrers de l’entorn de la platja dels Capellans; i la renovació dels passejos de Jaume, de Miramar, i el carrer del Nord, entre d’altres.

 

Una de les prioritats del programa electoral de SUMEM PER SALOU, que encapçala l’actual alcalde i candidat a la reelecció Pere Granados, és la nova urbanització, renovació, i millora de carrers i espais urbans del municipi, tant amb accions de “microurbanisme” com plans concrets de remodelació i readaptació de zones.

En el primer dels aspectes, el de millora integral de carrers i espais urbans destaquen les actuacions al Cap Salou, a la urbanització Covamar; al barri de la Salut-Barenys; a l’avinguda de Pompeu Fabra i avinguda de Pere Molas; al carrer de Saragossa; al carrer de Josep Carner; al passeig de Jaume I i passeig de Miramar; al carrer del Terrer, al carrer del Nord; a la plaça de Sant Jordi; a la plaça d’Andalusia; a la plaça de la Corona d’Aragó; a la plaça de la Sardana; a la plaça de la Pau; a la plaça de la Provincia; als carrers de l’entorn de la platja dels Capellans (entre c/ Montblanc i c/ del Vendrell).

A més el programa contempla també la renovació, remodelació i ampliació de zones de parcs infantils; la implantació de nous parcs canins urbans; la millora de les instal·lacions i equipaments de les platges; la renovació de les pistes poliesportives urbanes, i l’ampliació i connexió de la xarxa de carrils bici i ampliació dels bicipàrquings.

Com a grans obres de renovació, vertebració urbana i dinamització socioeconómica el programa de SUMEM PER SALOU contempla el projecte d’Eix Cívic al llarg de l’avinguda resultant del desmantellament de la via del tren; l’urbanització i ordenació de l’àmbit de l’avinguda de Carles Buigas (obres que es podrien iniciar a finals d’aquest any); el projecte de reforma i condicionament de les instal·lacions socials i portuàries del Port Esportiu, obrint-lo com espai públic urbà. (Pla Especial del Port); i la vialització d’un tram del carrer de Barcelona, entre d’altres, que faran incrementar els carrers de viannants i zones de passeig, tot reurbanitzant els espais i ampliant voreres.

Segons l’actual alcalde i candidat a la reelecció, Pere Granados, “presentem en definitiva un programa perquè Salou se superi en qualitat urbana i per articular un municipi modern, còmode i amable per viure; amb una mobilitat racional i funcional; que guanyi espai per a les persones amb la vialització de carrers i avingudes, i tingui un paissatge urbà atractiu amb tots els elements ordenats i serveis adaptats a les necessitats del dia a dia”.

També manifestava que per donar un nou impuls a la “micropolítica” i el manteniment, “crearem una brigada d’intervenció ràpida per a petites reparacions i arranjaments urbans”.

El PSC de Vila-seca i Salou denuncien que Granados i Segura no participin en debats electorals

Pere Granados. Foto: Tarragona21

Els alcaldables del PSC a Salou i Vila-seca, David González i Ivan Navarro, han denunciant conjuntament que els alcaldables de Sumem per Salou, Pere Granados, i de Vila-seca segura-Junts, Pere Segura, s’han negat a participar en cap debat electoral en campanya electoral municipal.

Ambdós candidats consideren com a “molt greu” que s’hagi “furtat a la ciutadania de Salou i de Vila-seca la possibilitat de contrastar propostes, idees i models de ciutat d’acord amb el més elemental principi democràtic: el de la informació i l’expressió del legítim pluralisme polític.”

“Qui es nega a participar a cap debat és qui té por, qui no creu en el que suposadament defensa o el que pensa que pot arribar a les urnes sense donar la cara davant una ciutadania democràtica i madura que exigeix, amb raó, un debat públic per poder contrastar i elegir amb més criteri. De què tenen, doncs, por?”, s’han preguntat ambdós alcaldables socialistes.

En aquest sentit tant David González com Ivan Navarro han estat taxatius: “qui nega el debat no mereix ser alcalde. Per tant, demanem tant al senyor Granados com al senyor Segura que s’ho repensin i que acceptin aquest debat democràtic necessari per tal que la ciutadania decideixi en llibertat després d’escoltar tots els candidats. Tornem a estendre la mà en positiu, com sempre fem els socialistes, per poder fer aquest exercici d’estricte essència democràtica. Encara hi som a temps si tenen voluntat de fer-ho”, han reafirmat.

David Gonzalez i Ivan Navarro han recordat que en altres municipis propers que cobreix la televisió pública del Camp de Tarragona com Constantí, Torredembarra o Montblanc si s’ha dut a terme aquest debat amb la participació de l’espai polític que representen el senyor Granados i el senyor Segura.

“Si ells se senten insegurs o no volen anar pel que sigui acceptem que algú de la seva candidatura debati amb nosaltres en representació de la seva opció política. L’important per a nosaltres és que no es furti als vilasecans o als salouencs l’oportunitat de debatre i contrastar idees i propostes que si han tingut els ciutadans de Tarragona, Valls, Montblanc o Constantí”, han explicat.

Finalment, amdós alcaldables del PSC han recordat que “mentre a Salou i Vila-seca els candidats a l’alcaldia de l’espai de l’antiga Convergència, o en coalició amb ella, neguen la possibilitat de fer un sol debat públic, a Tarragona, on s’estan duent a terme múltiples debats, els representants del mateix espai posen el crit al cel perquè en algun d’aquests debats l’alcaldable socialista ha hagut de ser substituït per un altre membre de la llista. Ah caram! Com s’entén això? És que Salou o Vila-seca valen menys que Tarragona per a alguns? Canvien els criteris en funció dels interessos electorals? No s’entén realment, per tant, reiterem la nostra disposició a debatre amb els senyors Granados i Segura. No només nosaltres, el conjunt de la ciutadania de Salou i Vila-seca s’ho mereix”, han conclòs.

 

Els Mossos d’Esquadra detenen un traficant de drogues a Salou

Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra Foto: Mar Rovira

Una furgoneta dels Mossos d’Esquadra Foto: Mar Rovira

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Salou van detenir ahir un home de 27 anys, de nacionalitat colombiana i veí d’aquesta mateixa població, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Els fets van tenir lloc a les 19.45 hores, quan un testimoni va facilitar una completa descripció d’una persona la qual habitualment passava amb bicicleta per les terrasses de diversos bars i restaurants per oferir marihuana als clients, bàsicament turistes.

Una patrulla el va localitzar entre els carrers Falset i Vendrell i durant l’escorcoll li van trobar tres bosses que contenien marihuana, així com seixanta euros amb bitllets. Diverses gestions posteriors van permetre comprovar que poc abans el sospitós havia efectuat una transacció de venda d’aquesta substància a uns turistes asseguts a la terrassa d’un bar.

Amb tots aquests elements, l’home el qual compta amb diversos antecedents policials, va ser detingut per un delicte de tràfic de drogues i traslladat a dependències policials a l’espera que en breu passi a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

L’actuació de la patrulla s’emmarca en un dispositiu policial més ampli que de forma permanent es fa a la zona comercial i d’oci de Salou la qual compta amb la participació d’agents uniformats i de paisà. Els objectius d’aquest dispositiu són la prevenció del tràfic de drogues i els delictes contra el patrimoni.

Salou col·labora amb l’AFANOC en la festa del “Posa’t la gorra”

Foto d'arxiu del Posat la Gorra

Foto d’arxiu del Posat la Gorra

L’Ajuntament de Salou col·labora amb l’AFANOC en la festa solidària “POSA’T LA GORRA” del proper dissabte 8 de juny a PortAventura. L’Ajuntament te dos punt habituals i autoritzats per poder adquirir la gorra al preu de 21 euros i que dóna dret a entrar al parc durant la festa. Aquest punts estan ubicats al Punt d’Informació Juvenil de la Masia Tous, i l’Espai d’Infància l’Estació del Carrilet. La gorra d’enguany l’ha dissenyat Ágatha Ruiz de la Prada.

Compra la gorra més l’entrada per 21€ a les oficines d’AFANOC i als punts de venda oficials. A partir del 14 de maig també es podrà comprar online al web del “Posa’t la gorra” i recollir la gorra a la plaça de la Xina de PortAventura de 10 a 14 hores el dia de la festa.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies