Cala Crancs, oberta al públic

Imatge dels treballs a Cala Crancs

La platja de Cala Crancs a Cap Salou ja està oberta de nou als usuaris que s’hi vulguin acostar i, a partir de demà ja estarà oberta al bany.

Després que aquest dilluns una excavadora que estava duent a terme uns treballs de regeneració de l’arena causés un desperfecte al tub de l’emissari, avui, finalment s’ha certificat que aquest hauria quedat ja segellat i per tant, ja s’autoritza el pas a la cala amb normalitat.

Al llarg de tota la setmana s’ha estat treballant per tal de reparar l’emissari i, segons ha explicat la regidora de Platges, Julia Gómez, “ens han confirmat des dels serveis tècnics d’enginyeria que la reparació de l’emissari ha estat molt més senzilla del que es preveia inicialment i que el dany que tenia la canonada es trobava tan sols a uns 50 centímetres de la superfície, el que ha facilitat molt la tasca de segellat”, apuntava. Així que da cara al pont de l’1 de maig la platja ja estarà totalment operativa a veïns i visitants.

Malgrat ja resta oberta la cala, properament, s’haurà de procedir a uns nous treballs per tal de soterrar el tub a major profunditat per evitar nous ensurts durant els treballs anuals que es duen a terme pel manteniment de la platja. Cal recordar que dilluns, en previsió d’alguna possible fuita des de Protecció Civil de Salou es va activar el Pla de Protecció Civil municipal d’emergència per prohibir el pas a la cala el bany a la zona.

Salou ja té els Dj’s que participaran al primer Festival Elrow el 15 de juliol

Elrow arribarà el 15 de juliol

‘ELROW Friends & Family’, el primer festival 100% ELROW que se celebra el proper 15 de juIio a Salou, anuncia els noms dels artistes de música electrònica que formaran el cartell i revela algunes de les atraccions artístiques que el convertiran en l’esdeveniment més espectacular i innovador de la companyia i que sens dubte el posicionaran al capdamunt de l’escena europea de festivals.

Sera aquests: ADAM BEYER – Agoria – ALEX Pott – ANDRES CAMPO – Apollonia – ART DEPARTMENT – BASTIAN Bux – BAUM – DAMIAN LAZARUS – DE LA SWING – EDDY M – GEORGE PRIVATTI – GUTI (LIVE) – GUY GERBER – ION PANANIDES – Jackmaster – JAMIE JONES – JORIS Voorn – LOCO DICE – MARC MAYA – MARCO Faraone – MARIO BIANI – PACO OSUNA – PAN-POT – Richie Hawtin STEVE LAWLER – Tini Gessler – TONI VARGA – Waff

Per primera vegada, ELROW presenta el festival més gran de la seva història en un emplaçament tan privilegiat com un balcó amb vistes al mediterrani que ofereix la costa de Salou, amb capacitat per a més de 20.000 persones i una programació de 16 hores de diversió. El festival comptarà amb tres escenaris produïts per equips creatius arribats de Brasil, Sud-àfrica, Bèlgica, Portugal i Holanda.

ELROW Friends & Family ja ha confirmat la participació de les millors companyies de teatre de carrer del món, així com la col·laboració de més de 250 actors, xanquers i performers arribats de tot Europa. També cal destacar les instal·lacions d’art que es crearan per a aquesta ocasió tan especial per artistes de diverses parts del món en exclusiva per al festival.

Les temàtiques escollides per a la primera edició de ELROW Friends & Family seran Singermorning, Psychdedelic Trip i Las Filipinas, cadascuna amb el seu propi escenari.

Entrades i informació de Busos, Vols i Hotels a:

https://www.elrow.es/friendsandfamily

https://www.elrow.es/friendsandfamily/transport

https://www.elrow.es/friendsandfamily/accommodation

Sobre ELROW

ELROW va néixer el 2010 de la mà dels germans Cruz i Juan Arnau Lasierra, sisena generació d’emprenedors de la família Arnau, també impulsora del festival dels Monegros i de l’emblemàtic club Florida 135 a Fraga, Aragó. ELROW és la marca paraigua d’una sèrie de xous temàtics 100% immersius i de disseny i creació propis que s’ha convertit en referent mundial en el terreny de les festes de caràcter circense gràcies a la seva barreja de posada en escena espectacular amb animació i música electrònica .

La mostra gastronòmica Sabor Salou preveu tornar a trencar rècords a partir del 5 de maig

Imatge d’arxiu d’una edició anterior del Sabor Salou. Foto: Tarragona21.cat

Després que l’any passat doblessin el nombre de degustacions (se’n van vendre 36.000), els organitzadors de la mostra gastronòmica Sabor Salou esperen tornar a batre un nou rècord en aquesta setena edició. Així ho fan preveure les dates escollides: enguany la mostra s’ha traslladat al 5, 6 i 7 de maig perquè la coincidència amb Setmana Santa, Sant Jordi i el pont de l’1 de maig desaconsellaven fer-ho a l’abril.

Nou punt d’informació i venda

La gran afluència del darrer Sabor Salou ha fet que es plantegin mesures perquè l’experiència sigui més còmode pel visitant. D’una banda es deixarà més distància entre els establiments, que tindran terrasses on menjar-hi. D’altra banda, s’instal·larà un nou punt d’informació i venda: si en la darrera edició n’hi havia un a cada extrem, aquest cop també n’hi haurà un a la meitat del trajecte.

Visitants gaudint de la mostra gastronòmica. Foto: Tarragona 21

Els horaris

Uns 40 estands entre restaurants de Salou i productors d’aliments de qualitat ocuparan durant aquests dies el passeig marítim: de 5 de la tarda a 10 de la nit el divendres, d’11 del matí a 10 de la nit el dissabte, i d’11 del matí a 8 del vespre el diumenge.

Les degustacions s’adquireixen mitjançant unes fitxes anomenades Salouets, que es poden comprar als estands de venda: 3 degustacions i una copa per 5 euros, o 3 degustacions sense copa per 4 euros.

Tallers i oci

A banda de menjar, al Sabor Salou també s’hi podran aprendre coses. Entre altres coses, diversos tallers ensenyaran a fer pizzes, còctels o cervesa artesana. També hi haurà una zona infantil amb inflables, i actuacions durant la inauguració i la clausura de l’esdeveniment. A més, enguany la mostra coincidirà amb la fira Forastocks.

Manel Grau, director comercial de San Miguel; Pere Granados, alcalde de Salou; Julia Gómez Mesonero, regidora de Participació Ciutadana i Andrea Mazzanti, directora de l'empresa Big. Foto: Tarragona21.cat

Manel Grau, director comercial de San Miguel; Pere Granados, alcalde de Salou; Julia Gómez Mesonero, regidora de Participació Ciutadana i Andrea Mazzanti, directora de l’empresa Big. Foto: Tarragona21.cat

Granados: “És una oportunitat per les DOs”

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha llençat un oferiment a les Denominacions d’Origen del territori perquè utilitzin la mostra Sabor Salou com a plataforma promocional: “Salou és un gran aparador que els estalvia haver d’anar a buscar els turistes a fora. Per això, les DOs poden veure el Sabor Salou com una oportunitat de donar a conèixer el seu producte al públic estranger”.

De fet, entre els 40 estands de la mostra ja s’hi troben alguns cellers, així com productors de formatges artesans i de pastisseria. Això sí, tots els restaurants que hi participen són salouencs.

Sabor Salou és un esdeveniment organitzat per la regidoria de Participació Ciutadana i per l’empresa Big, amb el patrocini de San Miguel.

El PP demana que Salou es pronunciï contra les amenaces de Lluís Llach als funcionaris que no siguin separatistes

Lluís Llach. Foto: Enderrockc.at

Tot i no ser un diputat tarragoní ni referir-se a funcionaris de Salou, el PP de Salou ha presentat una moció que serà debatuda en el ple de la setmana vinent, com a conseqüència de les amenaces abocades a funcionaris públics pel diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach.

Mario García, portaveu del PP de Salou, ha considerat que ja és excessiu el que Llach ha dit públicament en diverses conferències i que ha recolit El País, rotatiu que va destapar l’estratègia separatista del Govern de la Generalitat a partir de les conferències que l’exjutge Santiago Vidal pronunciava per Catalunya.

El portaveu del PP a Salou ha qualificat com a “molt greus” les afirmacions del diputat de JxSí, ja que “va revelar que la intenció del Govern passa per sancionar aquells empleats públics que incompleixin la llei de transitorietat jurídica un cop s’aprovi al Parlament “.

Pel líder popular, “l’anomenada revolució dels somriures ens està mostrant la seva veritable cara, coaccions i amenaces, i aquest és un episodi més, en el qual el diputat de JxSí ha manifestat sense subterfugis ni eufemismes el paper dels empleats públics en tot el anomenat “procés”, afirmant que les lleis de transitorietat jurídiques i de desconnexió que prepara el parlament català seran d’obligat compliment i afectaran a tots els funcionaris, siguin de la Generalitat, de l’Estat o dels ajuntaments. ”

“Afirmacions com: “s’ho hauran de pensar molt bé (els funcionaris) “; “No dic que sigui fàcil. A l’inrevés. Molts patiran perquè dins dels Mossos d’Esquadra hi ha sectors que són molt contraris”, ens demostren que alguns que presumeixen de ser els més demòcrates del món són tot el contrari “. “Lamentablement, no és la primera vegada que escoltem declaracions d’aquest tipus, ja que en el seu dia l’exjutge Santiago Vidal, d’ERC, ja va protagonitzar un episodi similar, i les conseqüències van ser el seu cessament, però lamentablement, en aquesta ocasió, ningú de Junts pel Sí o del govern català ha censurat les paraules del Sr. Llach, pel que creiem convenient mostrar, com a institució, la nostra enèrgica repulsa contra aquest tipus d’actuacions i el nostre suport inqüestionable a tots els treballadors d’aquest Ajuntament “, ha conclòs García.

Les paraules de Llach redunden en allò que els juristes favorables a la independència estan afirmant, també a Tarragona, al respecte del paper dels funcionaris i dels Mossos d’Esquadra en el procés independentista; consideren que amb les noves lleis de transitorietat els funcionaris catalans que les acatin quedaran protegits perquè es tractarà justament de lleis i per definiciò cal acatar-les, deixant en mans de la política discernir si són lleis legítimes o no.

Salou suspèn llicències comercials per evitar un ús antiestètic i abusiu de tendals

Imatge d’un comerç de Salou

L’equip de govern de l’Ajuntament de Salou ha decidit suspendre la tramitació i concessió de les llicències municipals que puguin generar nous tancaments comercials.

Avui s’ha explicat aquesta mesura a la comissió informativa corresponent per tal de donar a conèixer els arguments en els quals es sustenta aquesta decisió.

Així, com ha explicat la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, arran de l’encàrrec del Pla estratègic de l’activitat comercial a Salou s’ha posat de manifest “una dinàmica força preocupant” pel que fa al desenvolupament de les iniciatives comercials, que difereix de l’objectiu de qualitat i aposta en la consolidació de Salou com a destinació comercial.

Així, d’entre els diferents factors que han provocat aquesta situació, apuntava Fourrier, “alguns tenen a veure amb temes derivats del mateix sector, com ara la manca de professionalització o la poca inversió en els establiments comercials, i d’altres, amb els derivats de l’ordenament urbanístic municipal”.

En relació a aquest ordenament, com ha assenyalat el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, es detecta una problemàtica derivada l’ordenança municipal de tendals i rètols, que afecta directament a la qualitat de l’oferta comercial.

En aquest sentit, segons Montagut, es desprèn també que “la funció dels tendals en aquests espais, de titularitat privada, que es troben a la banda exterior de la línia que suposa la porta d’entrada a un establiment ubicat en planta baixa, i que limiten, per una banda amb el propi establiment i per l’altra amb la via pública, no hauria de ser altra que la de complementar el local comercial, com a zona d’exposició. La realitat però és una altra: existeix un ús abusiu per l’acumulació i sobreocupació d’aquests espais, tant del tendals, com de la zona que els delimita, amb els articles d’exposició i venda de les mostres comercials, sense cap mena d’ordre ni criteri estètic, i fins i tot massa sovint, sense mantenir les mínimes condicions de seguretat, neteja ni salubritat, la qual cosa està provocant un deteriorament i progressiva degradació de la qualitat de l’establiment comercial i del seu entorn urbà”.

Així que amb la diagnosi comercial en mà, i després d’avaluar quina és la línia que es vol definir des del govern per millorar la qualitat del comerç de Salou s’ha acordat de manera transversal treballar des de la Regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica i Empresarial, Comerç, Consum i Mercats i conjuntament amb Urbanisme per establir en el POUM els paràmetres urbanístics adients per millorar la qualitat en els tancaments dels establiments comercials, amb l’objectiu d’aconseguir un entorn urbà favorable a una activitat comercial equilibrada, i ordenada.

Per Fourrier, “una de les mancances destacades del model comercial de Salou, és el seu desordre i el progressiu deteriorament de la imatge de determinades activitats comercials la qual cosa genera espais urbans amb poca personalitat i poc atractius”.

Paral·lelament a aquesta suspensió de llicències ben properament s’iniciarà una campanya informativa entre els establiments comercials per tal d’informar i assessorar sobre com millorar diversos aspectes que poden revertir aquesta tendència, augmentant-ne la competitivitat, incrementant la qualitat i atractivitat de l’oferta comercial.

Sota el títol de “Posa la teva botiga ben guapa” es repartirà un díptic informatiu, que per Fourrier “busca explicar el fet que una bona imatge del comerç esdevé una immillorable carta de presentació; és un indicador del grau de modernitat i de qualitat, i per tant de millora de la competitivitat; i, com no, per Salou, un comerç atractiu i de qualitat projecta un municipi cuidat, atractiu i modern”.

A més, també es durà a terme una formació específica sobre com crear la imatge del nostre comerç, des de dues òptiques: tant de l’aspecte interior/exterior així com també de les persones que hi treballen: imatge física, habilitats i empatia.

Salou cedirà uns terrenys al tennis Salou per a aparcament públic gratuït

Apartcament públic que usarà el tennis Salou

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Salou ha aprovat una concessió directa al Centro Deportivo Salou SL, titular del club de tennis Salou H20, d’uns terrenys propietat de l’Ajuntament situats en la confluència dels carrers Avenç, Monestir de Santes Creus i Camí del Racó amb l’objecte de destinar-la a estacionament ordenat dels vehicles dels usuaris del club, així com per a la resta de veïns, en general.

La societat, la qual ha dut a terme un seguit de reformes a les instal·lacions esportives del complex ha dut a terme la petició per una previsió d’increment del nombre d’usuaris i es compromet a executar les obres corresponents per adequar l’espai, il·luminar-lo i mantenir-lo com a espai gratuït i d’ús públic amb un espai de 3.790 metres quadrats.

L’empresa invertirà 114.000 euros per dur a terme les obres de condicionament un cop superats tots els tràmits informatius municipals així com el plec de condicions de la mateixa.

Salou tanca Cala Crancs al públic pel trencament de l’emissari submarí

Imatge d’aquest matí, amb la cala acordonada

Aquest matí, mentre s’estaven duent a terme uns treballs de regeneració de l’arena a la platja de Cala Crancs, a Cap Salou, l’excavadora ha causat un desperfecte al tub de l’emissari. En previsió d’alguna possible fuita des de Protecció Civil de Salou s’ha activat el Pla de Protecció Civil municipal d’emergència per prohibir el bany a la zona i el pas a la cala en tant no es reparin els desperfectes.

Segons la regidora de Platges, Julia Gómez, “primer hem volgut garantir la seguretat i, per prudència, hem decretat el tancament de la platja”, apuntava. El següent pas serà la reparació de l’emissari, una feina, que començarà amb caràcter d’urgència per tal de retornar la normalitat a aquesta cala.

El Pavelló Central de Salou, amb Wifi públic i gratuït

Wifi al Pavelló Central de Salou

L’Ajuntament de Salou disposa de cobertura wifi en el Pavelló Central en la seva xarxa wifi pública – SALOU CONNECTA, que des del 2009 no ha deixat de créixer en punts de connexió i en usuaris, sobretot durant el període estival.

Amb els nous punts d’accés del Pavelló Central, al Carrer de Milà, actualment són 45 els punts de connexió distribuïts pel municipi. Ara és el Pavelló Central el que disposa de cobertura Wifi gratuïta en tot el seu espai de pista, grades, i passadissos on hi ha les oficines d’administració i d’entitats esportives del municipi.

“És un espai amb moltíssima activitat i on s’organitzen força events, ja no sols de caire esportiu, com els Balls de Saló, els Parcs infantils, trobades , etc. I la previsió és incorporar altres zones municipals quan les condicions tècniques ho permetin (el desplegament de la fibra òptica al municipi es troba en fase avançada) i poder arribar amb bones condicions a la Masia Catalana, Torre Vella , Centre Obert Dofí Màgic i millorar la cobertura en les actuals zones de Biblioteca, Masia Tous. També estem estudiant les opcions de dotar de cobertura l’Escola de Música i les diferents sales”, comenta Jesús Barragán, regidor delegat de Serveis Generals, Qualitat i Noves tecnologies.

Aquesta nova zona, es suma a la zona de la piscina i el seu jardí que ja estava coberta des del 2009 en el projecte inicial de creació de la xarxa wifi municipal.

En la mateixa actuació, es dota al Pavelló Central de la infraestructura de comunicacions necessària per poder oferir connexions de banda ampla garantides a organitzadors d’events en la instal.lació municipal, requeriments cada cop més demandats.

A més però del pavelló, hi ha d’altres punts que cobreixen bona part de les platges principals; Llevant, Ponent i ara també Capellans, i zones obertes com Passeig Jaume I, Font Lluminosa, i el Parc de la Ciutat , a més de les Oficines de Turisme, Biblioteca, i zones en edificis municipals com TAS, Centre Cívic, Escola de Música, Piscina, Centre de formació Atenea i el propi Ajuntament.

El perfil dels usuaris que es connecten a la xarxa, és majoritàriament d’edats entre 18 i 45 anys, homes i dones , i la major part de les connexions es realitzen entre les 10h i les 23h amb puntes marcades a les 12h i a les 18h.

Finalitzen les millores dels rentapeus de la platja de Llevant de Salou

Una usuària dels rentadors de platja de Salou

Les millores dels grups de dutxes i la incorporació de nous rentapeus a les platges de Salou avança a bon ritme. Actualment han finalitzat els treballs d’adequació al llarg de la platja de Llevant, on s’hi ha instal·lat tres tipus de rentapeus diferents, per tal de donar sortida a totes les necessitats plantejades.

Així doncs, s’han instal·lat rentapeus independents, rentapeus integrats en la totalitat de les dutxes, i rentapeus integrats en una de les dutxes, depenent de les necessitats que s’hi han detectat prèviament.

La regidora de Platges, Júlia Gómez, ha explicat que “amb aquestes millores volem oferir un millor servei als banyistes i vianants del passeig alhora que millorem la qualitat de les nostres platges, ja que son un dels grans atractius turístics que tenim en el nostre municipi”.

Destacar que actualment s’està treballant en la platja de Ponent i en platja Capellans, on s’hi instal·laran nous rentapeus, millorant així els serveis que s’ofereixen a les platges. El cost final de les millores dels grups de dutxes amb els nous rentapeus ha estat de 42.093,17 euros.

El Passeig Jaume I de Salou desperta a Sant Jordi

Una de les parades de Salou

La capital de la Costa Daurada celebra avui la diada de Sant Jordi sortint al carrer amb la fidel tradició de la venda de roses i llibres en les diferents parades d’entitats, escoles, associacions, i també de partits polítics.

En total prop d’una trentena d’estands –ubicats al Passeig Jaume I- on es poden comprar tot tipus de llibres, roses i també col·laborar en causes benèfiques a través de la venda d’articles relacionats amb el Sant Jordi. També s’hi ha ubicat un estand del Club Xic’s que ha repartit imants i globus entre els petits de la casa que han anat desfilant al llarg del matí i que han cantat i ballat amb els diferents espectacles de teatre i música per a públic in­fantil.

Al llarg d’aquesta tarda continuarà l’activitat al Passeig Jaume I, a l’alçada del Club Nàutic, amb més entreteniment i actuacions; l’aparició de les mascotes del Xic’s Rocky i Confetina; a més de l’animació amb Set de So; la representació a càrrec de l’associació Salou Teatre Grup Okupa de ‘La increïble història de Sant Jordi’, a més de la ballada d’elements festius com els Nanos i el Ball d’Espases de Salou.

L’Ajuntament de Salou presta el servei gratuït de declaració de la renda als ciutadans

A partir del 4 de maig l’Agència Tributària obrirà les línies telefòniques per poder dur a terme una sol·licitud prèvia d’hora per obtenir cita a Salou i realitzar amb ajuda d’un tècnic municipal l’elaboració gratuïta de les declaracions corresponents a l’exercici del 2016.

Des de l’11 de maig i fins el 30 de juny

Així, un any més, l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Agència Tributària, posa a disposició de la població un servei descentralitzat que es mantindrà des de l’11 de maig i fins al 30 de juny coincidint amb la campanya de la declaració de la renda. El servei consisteix en destinar dues funcionàries municipals les quals atendran els sol·licitants en horari de tarda (de 16 a 20 hores) a les dependències de la Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a la planta baixa del mateix Ajuntament, prèvia confirmació telefònica. Per obtenir cita caldrà trucar al telèfon 901 22 33 44 de les 9 del matí i fins a les 19 hores.

Pel regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, es tracta d’un model que es ve prestant des de fa molts anys com a mostra de  garantia de qualitat i eficàcia dels serveis d’assistència al contribuent i que pretén fomentar la interrelació administrativa, amb l’objectiu d’apropar-se i millorar el servei al ciutadà, perquè aquest pugui gaudir d’una atenció directa més eficaç i pugui accedir més fàcilment a diferents tipus de serveis sense necessitat de desplaçar-se del propi municipi.

Aquest servei ja fa més de dotze anys que es presta gràcies a l’estreta col·laboració que mantenen l’Ajuntament i l’Agència Tributària de Tarragona perquè tots els contribuents –que compleixin alguns requisits com tenir una renda inferior a 65.000 euros- que vulguin puguin realitzar la seva declaració de la renda en el mateix Ajuntament sense desplaçar-se. L’any passat, el servei va oferir aquest servei a 680 contribuents, tramitant-los les respectives declaracions a cost 0 pel contribuent.

Millores a l’escola Santa Maria del Mar de Salou

L’Ajuntament ha visitat avui l’escola

Aquest matí, l’alcalde, Pere Granados, juntament amb el regidor d’Ocupació, David González, i la regidora d’Ensenyament, Júlia Gómez, han visitat l’escola Santa Maria del Mar, on la regidoria d’Ensenyament, mitjançant el programa Treball i Formació gestionat per la regidoria d’Ocupació, esta duent a terme una millora de l’escola Santa Maria del Mar tot pintant-ne alguns dels seus espais interiors.

Per tal de dur a terme aquestes millores, s’ha comptat amb 4 persones del programa que es dediquen a fer possible aquest canvi d’imatge del centre educatiu. Els treballs han consistit en la millora de la pintura d’algunes parets no enrajolades i de passadissos de l’interior del centre; a més de la millora de la pintura d’alguns sostres.

La regidora de l’àrea d’ensenyament, Julia Gómez, ha assegurat que “el centre que té més de 45 anys té mancances reals, de les quals en som conscients i a mesura que hi ha disponibilitat anem fent actuacions de manteniment”. Per la seva part, el regidor d’Ocupació, David González, ha explicat que “s’aprofita aquest programa d’ocupació per millorar equipaments municipals, i alhora oferim una oportunitat d’aprenentatge i formació a persones que portaven temps parades tot introduint-les en el món laboral”.

Salou internacionalitzarà Sant Jordi traslladant-lo al Passeig Jaume I

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha publicat el programa d’actes d’aquest proper diumenge dia de Sant Jordi, 23 d’abril, que incorpora una gran varietat d’activitats per celebrar aquest dia.

Com a gran novetat d’enguany cal destacar el canvi d’ubicació, que per primera vegada es situarà al Passeig Jaume I, a l’alçada del Club Nàutic. La regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, ha explicat que “aprofitant que aquest any coincideix en cap de setmana, hem volgut canviar d’ubicació i obrir-ho més al públic aprofitant un espai emblemàtic com es el Passeig Jaume I del nostre municipi”.

Per escalfar motors, demà dimecres, tindrà lloc la Trobada del Club de Lectura de Salou, per parlar de la novel.la “El Pont dels jueus”, de Martí Gironell, a partir de les 18h a la biblioteca municipal. D’altra banda, serà dissabte 22 d’abril quan se celebrarà la Festa dels contes i la Lectura a la biblioteca municipal a partir de les 11 hores.

L’esperat dia de Sant Jordi, i tal i com marca la tradició, es vendran roses i llibres al Passeig Jaume I, a l’alçada del Club Nàutic. A més, durant tot el dia hi haurà un estand a càrrec del Club Xic’s de Salou on els nens i nenes podran pintar, retallar, dibuixar i gaudir de la companyia del Rocky i la Confetina a partir de les 9 del matí.

A les 11h gaudirem de la cercavila dels Diables Maleïts, les Bruixes “Latemó” i la Morena de Salou, els quals sortiran a l’alçada de la Font Lluminosa i fins a les Fonts Cibernètiques. Tot seguit, a les 12h, actuació del Ball de Bastons i la Mulassa de Salou al Passeig Jaume I. A partir de les 12.30 hores, es podrà degustar un vermut popular a càrrec de Vermouth De Muller al mateix passeig.

A les 17h començarà l’espectacle musical familiar “Animació amb Set de So”, una tarda de Sant Jordi amb molt de ritme. Tot seguit, a les 18h, podrem gaudir de l’actuació del Ball d’Espases i els Nanos de Salou. Per finalitzar la jornada a les 18.30 hores l’Associació Salou Teatre Grup Okupa ens oferiran l’obra “L’increïble història de Sant Jordi”, on els més petits gaudiran de la llegenda.

Enguany s’espera una jornada plena d’activitats i dinamisme des de primera hora del matí. Per posar punt i final a aquesta diada, el dimecres 26 a partir de les 18h, el Teatre Auditori de Salou acollirà el Concert de Primavera, a càrrec dels més petits de l’EMMS i els cors d’Aprenentatge Bàsic, el Cor Infantil, el Cor Mitjà i el cor de Mares i Pares de l’EMMS. El mateix dimecres, a les 18.30h, la biblioteca Pública Municipal oferirà un espectacle literari en homenatge a l’escriptora Maria Aurèlia Capmany. Ja a les 19.30h, la sala Xavier Turull acollirà el concert de les grans agrupacions de l’EMMS a càrrec de la Banda, l’Orquestra de Corda, l’Orquestra de Guitarres i el Cor Duorum. Com a tancament el dissabte 29 d’abril a partir de les 12h, la Biblioteca Municipal acollirà teatre amb titelles i de propina joc d’endevinalles.

La Mare Nostrum Cup de futbol base acaba havent arrossegat més de 5.000 visitants a Salou

El Reus Deportiu infantil s’ha proclamat campió del torneig

Quatre continents diferents han estat presents a la XVII edició de la Mare Nostrum Cup, un torneig de futbol base que s’ha celebrat aquests dies a la Costa Daurada i que ha comptat amb el CE Futbol Salou com a eix central i centre d’operacions.

Enguany es torna a batre rècord de participació, i 220 equips arribats des d’Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica han pogut gaudir del clima de la Costa Daurada mentre jugaven a futbol.

Els equips, provinents d’un total de 16 països, han comportat un volum de gent de més de 5.500 persones entre participants i acompanyants.

Els participants, formats per equips de Futbol 7 en les categories des de prebenjamí a aleví, i de futbol 11 a les categories des d’infantil a juvenil; han jugat més de 450 partits de futbol durant els dies del torneig. Aquestes xifres demostren el creixement constant que està vivint el torneig any rere any i el salt qualitatiu que ha fet des dels últims cinc anys, que va ser el moment en què es va iniciar l’aliança entre el Mare Nostrum Cup i el CE Futbol Salou. Això ha fet que el torneig esportiu es consolidi com un dels grans esdeveniments de futbol a la Costa Daurada.

En total, durant aquesta dissetena edició s’ha pogut comptar amb 21 camps de futbol: els 8 camps professionals del Complex Esportiu Futbol Salou, i 13 camps de futbol repartits entre poblacions veïnes de Tarragona i Reus, a no més de 10-15 minuts en cotxe o bus.

El director de la Mare Nostrum Cup, Josep Masip, s’ha mostrat molt satisfet de com s’ha desenvolupat el torneig: “Ha estat la Millor Mare Nostrum Cup de la història. Aconseguir els 220 equips no era una fita fàcil, però els hem tingut aquí. Hi ha hagut més equips, més seus… hi ha hagut alguns inconvenients, com un excessiu tràfic a Salou el divendres, però ho hem pogut solucionar fàcilment i no hi ha haguts grans problemes”
El futbol, l’autèntic protagonista

Dijous al vespre es van reunir tots els equips a Cambrils Park Sport Village, ons se’ls hi va fer una festa de benvinguda i es va aprofitar per donar una mica d’informació sobre el torneig. La competició arrencava divendres amb l’inici dels partits de la fase de grups. Aquesta fase es va allargar fins el dissabte a la tarda, que és quan es va iniciar la fase classificatòria i, segons la categoria, les finals o fases de consolació.

Però el plat fort ha estat aquest diumenge al migdia quan, a partir de les 12, s’han jugat 7 finals a la vegada en els camps del CE Futbol Salou.

En acabar, s’ha dut a terme l’entrega de premis amb la presència del President de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; el delegat territorial de la Federació Catalana de Futbol, Josep Vives; l’alcalde de Salou, Pere Granados i el regidor d’esports de Salou, Daniel López. Els han acompanyat el director del CE Futbol Salou i Cambrils Park Resort, Xavier Blasi, instal·lacions que han acollit gran part del torneig; i el director de la Mare Nostrum Cup, Albert Viñas, juntament amb el Gerent de la Mare Nostrum Cup, Delfí Vives.

Aquests han estat els partits jugats a la final d’avui, on trobareu al guanyador en negreta.

Prebenjamí: PBIB Eivissa (0) vs. CF Sant Cugat (4)
Benjamí: Cerdanyola (4) vs. Sant Cugat (1)
Aleví: L’Hospitalet A (2) vs. Sant Cugat C (1)
Infantil: CF Reus Deportiu (2) vs. North Tipperari (1)
Cadet: Athletic Balears (0) vs. C.E. Europa (2)
Juvenil: Tonbridge Angels FCA (0) vs. CE L’Hospitalet (2)
Femení absolut: RCD Español (1) vs. C.D. Parquesol (0)

Tal com ha dit Massip, “són bons resultats a nivell esportiu ja que els equips estan bastant repartits i hem tingut guanyadors catalans, espanyols i internacionals”. De cara a la pròxima edició, el director de la Mare Nostrum confia en “igualar les xifres d’enguany i superar-les. Però sobretot ens posem en marxa a treballar per aconseguir equips d’Oceania, el cinquè continent del qual ens manca presència d’equips a la Mare Nostrum Cup.

Arrenca la Mare Nostrum Cup de futbol base, que tindrà la traca final el diumenge a Salou

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del torneig. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu d’una edició anterior del torneig. Foto: Cedida

Aquest cap de setmana es disputa a Salou la Mare Nostrum Cup 2017, torneig de futbol base on es congregaran equips d’Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica. En total, hi haurà més de 5.500 persones entre participants i acompanyants.
Per poder seguir els resultats es pot consultar la web de la Mare Nostrum Cup, on s’aniran actualitzant amb els partits que es vagin jugant.

El dia important serà el diumenge, quan a partir de les 12 del migdia, es jugaran les 7 finals a la vegada a les instalacions del CE Futbol Salou. A la final hi serà el President de la Federació Catalana de Futbol, Andre Subies i Forcada; l’alcalde de Salou i representant de la Diputació, Pere Granados; i el Director General del CE Futbol Salou, Xavier Blasi; entre d’altres.

Audie Norris, al centre, amb els promotors de la Mare Nostrum Cup. Foto: Cedida

Audie Norris, al centre, amb els promotors de la Mare Nostrum Cup. Foto: Cedida

Audie Norris, a la cloenda de la Mare Nostrum Cup Basquet

La cloenda de la Mare Nostrum Cup Basket va comptar amb la presencia de l’Audie Norris, exjugador de la NBA, la lliga nord-americana de bàsquet professional, i del FC Barcelona. Norris es conegut al nostre país per militar durant 6 temporades al FC Barcelona, equip on va aconseguir la seva plenitud esportiva, arribant a ser un dels jugadors més brillants que han jugat a la lliga espanyola. Actualment, Audie Norris és ambaixador de la NBA a Europa i aquesta tarda, representant el millor bàsquet, serà l’encarregat d’acomiadar i entregar els premis als participants de la setena edició de la Mare Nostrum Cup Basket, la qual es durà a terme al Pavelló Municipal de Salou al voltant de les 19h de la tarda.

Abans d’això, durant aquest matí el jugador ha visitat la Costa Daurada passant primer per la ciutat de Reus, on li han donat la benvinguda des de l’Ajuntament l’alcalde Carles Pellicer, el regidor d’esports Jordi Cervera i diversos membres del consistori. Seguidament, s’ha dirigit cap a Salou on també ha estat rebut pel personal de l’Ajuntament i ha aprofitat per veure les instal·lacions on es realitzarà l’entrega de premis. En acabar, i abans de l’acte de cloenda, ha volgut gaudir d’un moment de relax i desconnexió a Cambrils Park Sport Village, el Resort on s’allotgen la gran majoria dels participants del torneig.

Norris ha comentat que, malgrat que no és la primera vegada que ve a la zona, està molt il·lusionat de tornar a Salou “per fer més coses amb el bàsquet d’aquí, tenim alguns projectes entre mans amb la Mare Nostrum Cup”.

A més a més, Audie ha afirmat que està molt content de veure la gran quantitat de nois i nois que mou el bàsquet i l’esport en general a la zona, però sobretot es mostrava impressionat de la qualitat del campus ja que, quan ell era més petit, “no hi havia res com això, quan era jove el meu barri era el meu campus i no teníem res semblant”, afegint que “els joves d’avui en dia han d’aprofitar aquestes oportunitats ja que els opt ajudar a millorar molt”.

Salou clou una setmana com a capital del bàsquet infantil espanyol

Un total de 156 i 2.500 persones han desfilat per la Costa Daurada

Finalitza la Mare Nostrum Cup de Bàsquet amb rècord de participació en la que ha estat la seva setena edició. Aquest fet demostra, “l’augment i consolidació” del que es coneix a la Costa Daurada com a turisme esportiu, destaca l’organització.

La competició ha estat, un any més, “una cita imperdible” per a molts clubs que han trobat en el torneig “l’escenari perfecte per a competir, fer club i gaudir del seu esport preferit”.

Enguany, 156 equips de 16 categories diferents de Catalunya, Madrid, País Basc i, per primera vegada Finlàndia, han jugat més de 350 partits. En total, el torneig ha mogut a un total de 2.500 persones entre participants i acompanyants.

L’exbarcelonista i ex NBA Audie Norris, a la cloenda del torneig

Gràcies a la Mare Nostrum Cup Basket, Salou s’ha convertit aquesta Setmana Santa en la capital del bàsquet. I és que la capital de la Costa Daurada ha esdevingut seu central del torneig; igualment, també han participat poblacions veïnes com Reus o Tarragona les quals han allotjat partits de la competició. En total, s’han fet servir 23 pistes de joc simultànies.

El torneig s’ha dut a terme des del passat dilluns i ha acabat aquest dimecres al vespre, que ha estat quan s’han jugat les finals per determinar els guanyadors de cada categoria. A més a més, cal destacar que l’acte de cloenda ha comptat amb la presència de l’Audie Norris, exjugador de la NBA, la lliga nord-americana de bàsquet professional, i del FC Barcelona.

Finalment, els guanyadors han estat:

Masculí
Categoria Benjamí U10 Masculí – C.B. Mollet (17) vs. C.B.L.S. Horta A (48)
Categoria Aleví U12 Masculí – C.B. Mollet 1 (75) vs. P. Manyanet (71)
Categoria PreInfantil U13 Masculí – A.E. Minguella vs. E.B.. Teresianes
Categoria Infantil U14 Masculí – C.B. Mollet vs. U.E. Gaudí A
Categoria Cadet 1 U16 Masculí – C.E.B. Girona (36) vs. C.B. Cornellà 01 (32)
Categoria Cadet 2 U16 Masculí – A.E. Miguella A (44) vs. AESE B (40)
Categoria Junior 1 U18 Masculí – A.E. Minguella (56) vs. C.C. Hospitalet (38)
Categoria Junior 2 U18 Masculí – AT. San Sebastián (45) vs. QBàsquet S.C. (38)

Femení
Categoria Benjamí U10 Femení – C.D. El Valle M. (23) vs. C.B.L.S. Horta A (11)
Categoria Aleví U12 Femení – A.E.C. Collblanc (29) vs. C.B.F. Cerdanyola A (66)
Categoria PreInfantil U13 Femení – C.B.F. Cerdanyola A (34) vs. C.B. Mollet A (21)
Categoria Infantil U14 Femení – C.B. Mollet A (34) vs. Geieg Uni G. (39)
Categoria Cadet 1 U16 Femení – C.B. Torrefarrera (37) vs. C.B. Igualda (38)
Categoria Cadet 2 U16 Femení – QBàsquet S.C. (40) vs. S.E. St. Joan de M. (39)
Categoria Junior 1 U18 Femení – AT. San Sebastián A (35) vs. C.E.B. Girona (41)
Categoria Junior 2 U18 Femení – C.B. St. Andreu (33) vs. Askatuak (37)

Salou vol que els ciutadans reciclin més

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat tirar endavant el conveni entre l’Ajuntament i ECOEMBES per tal de fomentar la recollida selectiva i la selecció de residus d’envasos lleugers a través d’una campanya informativa adreçada als establiments d’hosteleria, restauració i càtering.

Es vol incrementar les quantitats recollides selectivament i, d’aquesta manera, augmentar els percentatges de recuperació i reciclatge dels residus d’envasos. Cal dir, que s’ha escollit el municipi de Salou perquè es considera un municipi turístic molt representatiu com a gran generador d’aquest tipus de residus, i creuen que es poden millorar els actuals resultats.

Com antecedent cal recordar que el reciclatge d’envasos lleugers a Salou està al voltant del 14% molt lluny del 40% que s’assoleix en el cas de la MO o del 65% que es recicla de vidre. Es per això que des del departament de Medi Ambient es vol augmentar significativament les tones recollides d’envasos lleugers.

La regidora de Medi Ambient, Júlia Gómez, ha explicat que “amb aquest conveni volem incrementar el reciclatge d’envasos lleugers, alhora que conscienciar al sector HORECA (Hosteleria, Restauració i Càtering) de la importància del reciclatge i la cura del medi ambient ja que es cosa de tothom”. Gómez, ha afegit que “la firma d’aquest conveni no suposa cap despesa per part de l’Ajuntament”.

Un cotxe crema completament en plena plaça d’Europa de Salou

El cotxe, cremant. Foto: Enrique Carrión

Un home ha estat traslladat a l’hospital Joan XXIII amb cremades de primer grau i per inhalació de fum. Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís, a dos quarts de 7 de la tarda, d’aquest dimecres, que un vehicle estava cremant-se completament a l’alçada del número 11 de la plaça d’Europa, a Salou.

Dues dotacions s’han desplaçat fins al lloc dels fets. L’incendi ha provocat una intensa fumera. A hores d’ara, encara es desconeixen les possibles causes del foc.

Madrid confirma a Salou la futura estació del tren

Representants de Tarragona, avui a la reunió de al Taula Estratègica

L’alcalde de Salou, Pere Granados, que també ha assistit en qualitat de representant de la Diputació de Tarragona, ha participat a la presentació a Madrid del document de priorització de les actuacions ferroviàries del Corredor Mediterrani que ha elaborat la Taula Estratègica Catalana del Corredor; i que inclou la millor connectivitat de Salou amb el Corredor a través d’interconnectar un ramal en direcció nord i en direcció sud; i la necessitats de construcció d’una nova estació compartida amb PortAventura (Salou-PortAventura).

L’alcalde manifestava que, de la reunió, a la qual ha assistit també el Ministre de Fomento, Íñigo de la Serna, es desprén una bona noticia per Salou, “ja que es confirma una futura estació per Salou al final del passeig del 30 d’Octubre i això permetrà mantenir una bona connectivitat ferroviària”.

Afegia que “sempre hem mostrat el nostre suport a impulsar les infraestructures ferrioviàries del territori que millorin el transport de viatgers; i molt especialment les del traçat del Corredor Mediterrani amb implantació d’aquells enllaços necessaris que han de facilitar una bona connexió de Salou amb la xarxa ferroviària de mig i llarg recorregut”.

L’alcalde recordava que es tracta d’una ramal des de la futura Estació de Salou-Port Aventura al traçat del Corredor que permet la total connexió ferroviària tant en ample ibéric com en ample internacional, i tant en direcció València com en direcció Barcelona.

L’alcalde també manifestava que “el tram alliberat del nucli urbà quan entri en funcionament el Corredor, previst pel primer trimestre del 2018 segons informació del Ministre, també permetrà implantar el projecte de l’Eix Cívic, que preveu incorporar un sistema de TrenTram.

L’alcalde considera que el servei de transport ferroviari “ha d’arribar còmodament a les zones on hi ha importants moviments de persones i importants dinàmiques econòmiques”, afegint que “les zones turístiques com Salou han de ser considerades de forma especial i prioritària donat que generen una activitat económica estratégica que necesita d’una xarxa eficaç des del punt de vista de la mobilitat, que només una bona connexió amb les infraestructures de servei pot garantir”.

Granados reivindica que “s’ha de tenir present que avui Salou és una de les estacions de Catalunya amb més volum de passatgers; i que la seva potencialitat turística de futur amb la implantació de Ferrari Land i altres projectes del CRT, faran imprescindible que la circulació ferroviària arribi a Salou amb garanties de suficiencia i qualitat del servei”.

També deixava clar que “la destinació que lidera el turisme de sol i platja a Catalunya i és la segona de l’Estat, té unes necessitats estratègiques pel que fa al servei ferroviari que han de ser ateses i satisfetes”.

Arrenca la Mare Nostrum Cup amb més de 7000 esportistes

Arribada de participants a Salou

Amb la Setmana Santa arriba el bon temps i la Mare Nostrum Cup. En total, més de 7000 participants, de 16 nacionalitats diferents i arribats dels 4 continents (excepte d’Oceania), se citen des d’avui 10 d’abril i fins al pròxim diumenge 16 d’abril, en la 17a edició del torneig de futbol i la 7a edició del torneig de bàsquet de la Mare Nostrum Cup.

El torneig de bàsquet es realitzarà del 10 al 12 d’abril i, el de futbol, del 13 al 16 d’abril. En total, gairebé 400 equips els que arribaran a les comarques del Tarragonès i el Baix Camp per participar en una de les competicions més prestigioses del Mediterrani.

El torneig, en creixement exponencial els darrers anys, es desenvoluparà en major part en les instal·lacions del Complex Esportiu Futbol Salou, que compta amb 8 camps de futbol professional per dur a terme el gruix dels partits de futbol. Igualment, també s’utilitzaran altres equipaments de Salou i d’altres poblacions veïnes com Reus o Tarragona. A més a més, més de 3500 d’aquests esportistes s’allotjaran a les instal·lacions de Cambrils Park Sport Village. La resta, en diferents hotels de la Costa Daurada.

La Mare Nostrum Cup deixarà un impacte al territori superior als 3 milions d’euros. Però aquesta és una competició en l’àmbit internacional important no tan sols dins del territori; també és una aposta per créixer de manera sostinguda i continuar amb un lideratge esportiu al municipi, on es consolida a la Costa Daurada com a destinació turística esportiva.