TARRAGONA 21

Sumem per Salou i PSC signen l’acord de govern a l’Ajuntament de Salou

Els dos grups municipals han signat el pacte per aquest mandat 2019-2023

Els dos grups municipals han signat el pacte per aquest mandat 2019-2023

El grup municipal de Sumem per Salou (que forma el govern actual i que lidera l’alcalde Pere Granados), i el grup municipal del PSC, han signat un acord pel qual aquest grup municipal s’incorpora al govern salouenc.

El propi alcalde ha remarcat que Sumem per Salou “sempre ha expressat la voluntat de sumar esforços i d’incorporar altres forces polítiques amb representació municipal amb les quals hi hagi coincidències en reptes de ciutat i en propostes programàtiques i amb les quals hi convergeixin el desenvolupament de polítiques al servei sobretot dels interessos de Salou i la seva societat”.

I en aquest sentit l’alcalde manifestava que “durant aquests darrers mesos s’han anat apropant les posicions entre ambdos grups municipals per tal d’assolir finalment l’acord i un programa de mandat compartit per a la transformació i el progrés del municipi sota la màxima que Salou sigui situat al centre de tota l’activitat municipal amb polítiques 100% municipalistes”.

Afegia també que “la confiança, la lleialtat, la governabilitat i la garantía d’un mandat estable on el consens, l’entesa i el diàleg sigui una prioritat, esdevenen el pilar de l’acord, perquè la finalitat última és que plegats millorem la qualitat de vida i benestar dels ciutadans, impulsem l’economia productiva i la creació de llocs de treball.

Per la seva banda, el portaveu socialista, David González, ha manifestat que “el Partit Socialista, com a partit municipalista, prioritza el benestar i la millora de la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques, objectiu que compartim plenament amb el Grup de Sumem per Salou. Per aquest motiu, i per responsabilitat amb Salou i el progrés municipal, valorem molt positivament l’acord al què hem arribat, no només per aconseguir un govern fort i estable pel municipi, sinó també per poder tirar endavant aquells projectes conjunts que vam iniciar i tot un seguit d’actuacions positives i beneficioses per a Salou”.

Per tant, ambdós grups acorden el següent repartiment de delegacions i de responsabilitats de govern:

Pere Granados Carrillo (Sumem per Salou)

Alcalde

Jesús Barragán Pascual (Sumem per Salou)

Àrea de serveis generals, excloent la regidoria de control executiu de concessions i contractes; àrea de noves tecnologies; Platges: concessions i autoritzacions.

Pedro Madrona Arancón (Sumem per Salou)

Regidoria de control executiu de concessions i contractes; regidoria de projectes urbans: control d’execució d’obra pública; Platges: manteniment, reparacions i adequacions. Protecció, gestió i ordenació del paisatge.

Marc Montagut Prats  (Sumem per Salou)

Àrea de gestió del territori, excloent la regidoria de projectes urbans, la regidoria de platges i la regidoria de medi ambient. Regidoria d’Habitatge.

Héctor Maiquez Forcada (Sumem per Salou)

Àrea de dinamització econòmica i ocupació, excloent la regidoria de dinamització i servei d’ocupació i la de dinamització laboral: borsa de treball. Regidoria de participació ciutadana i relacions cíviques. Prevenció i control ambiental d’activitats.

Julia Gómez Mesonero (Sumem per Salou)

Àrea de serveis educatius, lleure i esport, excloent la regidoria de foment de l’esport. Platges: qualitat, pla d’usos i activitats.

Xavier Montalà Arribas (Sumem per Salou)

Àrea de serveis culturals i relacions ciutadanes, excloent les regidories de participació ciutadana i relacions cíviques.

David González Cardeña (PSC)

Àrea de seguretat ciutadana i mobilitat; regidoria de dinamització i servei d’ocupació i la de dinamització laboral: borsa de treball.

Daniel López García (PSC)

Regidoria de foment de l’esport.

Estela Baeza Vaquerizo (PSC)

Àrea de benestar i serveis socials, excloent les regidories de sanitat i salut pública i de defensa i protecció animal. Regidoria de medi ambient.

Yeray Moreno Macias (PSC)

Àrea d’hisenda i gestió econòmica.

Beatriz Morer Pardos (PSC)

Regidoria de sanitat i salut pública. Regidoria de defensa i protecció animal.

 

Pere Granados es reuneix amb el Grup de Dones per parlar sobre el futur Casal de la Dona

S’ubicarà al carrer Barcelona, a les antigues Cases dels Mestres, amb una superfície de 350 metres quadrats

S’ubicarà al carrer Barcelona, a les antigues Cases dels Mestres, amb una superfície de 350 metres quadrats

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de la Dona, Polítiques de Gènere i Igualtat, Julia Gómez, ha mantingut aquest matí una reunió amb la presidenta del Grup de Dones de Salou, Sílvia Rovira, i amb Montserrat Porter, vocal de la junta, per tal de tractar diversos temes d’interès per a l’entitat, com el futur Casal de la Dona que es preveu fer al carrer Barcelona. Aquest equipament serà un centre adaptat pel desenvolupament d’iniciatives, activitats, tallers i cursos del Grup.

Tindrà com a seu dues cases de dues plantes i una sala polivalent; en total, uns 350 metres quadrats. També hi haurà una cuina, pels cursos de formació, i un ascensor per a les persones amb mobilitat reduïda. S’ubicarà a les antigues Cases dels Mestres.

Actualment, les Dones de Salou, un grup molt important i actiu al municipi, tenen el seu local al pis superior del Mercat Municipal.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “estem treballant perquè el Grup de Dones de Salou pugui dur a terme la seva activitat amb una millor qualitat pel que fa a les instal·lacions, ja que és una entitat que desenvolupa una important tasca amb les dones del municipi, des de fa molts anys, i creiem que amb el futur Casal de la Dona podrà incrementar la seva oferta formativa, lúdica, cultural i social”.

PortAventura tanca l’estiu amb més visitants i es prepara per rebre Halloween amb ‘La Isla Maldita’

Imatge promocional de ‘La Isla Maldita’, el nou túnel de la por de PortAventura.

PortAventura World tanca l’estiu amb un balanç positiu. Segons informa la companyia, les pernoctacions als sis hotels del complex han crescut un 9% respecte l’any anterior i han assolit el 95% d’ocupació.
A més, la xifra de visitants als tres parcs també ha crescut, tant pel que fa al mercat nacional com a l’internacional, on destaquen un 27% més de visitants de Rússia i un 10% més de clients del Regne Unit. PortAventura enceta aquest dissabte la temporada de Halloween, que s’estendrà fins el 17 de novembre i que experimenta un augment constant de visitants –del 17% l’any passat. El gran atractiu d’aquesta edició és ‘La Isla Maldita’, un passatge del terror d’un quilòmetre únic a Europa, amb el qual l’empresa confia seguir creixent.

Coincidint amb la campanya de Halloween, el complex es transforma amb més de 22.000 carbasses, muricecs, teranyines decoratives i més de 280 personatges entre els quals hi ha fantasmes, calaveres i altres criatures terrorífiques.

La principal novetat d’aquesta edició és ‘La Isla Maldita’, un nou passatge del terror que té un recorregut d’un quilòmetre i que és únic a Europa. La història se situa en una illa remota del Carib on esperen més de 100 pirates fantasmagòrics que han tornat a la vida després d’una tempesta aterridora. El passatge se situa en un entorn d’aigua, vaixells enfonsats i vegetació. Aquesta proposta se suma als passatges del terror de l’Apocalipsis Maya, REC Experience i Horror en Texas, entre d’altres.

ACN

Adif preveu invertir més de 15,3 MEUR en la nova estació de Salou-PortAventura

Imatge del baixador del parc temàtic. Foto: Wikipèdia

Adif preveu invertir més de 15,3 MEUR en la nova estació de Salou-PortAventura, que millorarà i ampliarà l’actual baixador ferroviari del parc temàtic.

Segons informa l’empresa, s’ha tret a informació pública el projecte bàsic de l’obra als efectes d’expropiacions. La futura gran estació de la ciutat de Salou disposarà d’un nou edifici de viatgers, dues andanes i un aparcament de 200 places

. Els treballs tenen un termini d’execució de 24 mesos. Segons Adif, la nova estació de Salou-PortAventura acollirà els trens que actualment passen per l’estació del centre de Salou, que deixarà de prestar servei coincidint amb la posada en marxa de la variant de Vandellòs del corredor mediterrani, abans de final d’any.

De forma transitòria entre el tancament de l’actual estació i la posada en servei de la infraestructura definitiva, Adif instal·larà un edifici provisional format per mòduls prefabricats i crearà un nou accés amb una escala i una rampa. Són mesures per garantir una correcta prestació dels serveis als clients del ferrocarril, com la venda de bitllets.

El projecte bàsic preveu construir un nou edifici de viatgers, remodelar l’actual andana i construir-ne una de nova, fins a assolir totes dues els 240 metres de llarg i cinc metres d’ample. La futura estació es connectarà a l’aparcament i a les vies de comunicació existents, i en el futur s’hi adjuntarà l’estació d’autobusos.

De forma paral·lela, es tenen en compte diverses actuacions per a adequar les actuals instal·lacions a les futures necessitats d’explotació i l’execució dels topalls a les vies existents per a convertir-la en estació terminal. En aquest sentit, l’Ajuntament ha rebut el compromís que hi haurà 28 serveis ferroviaris al dia amb Barcelona mitjançant la nova línia R17.

Reaccions des de Salou

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “per arribar a aquesta nova estació qualsevol visitant o veí-veïna de Salou ho podrà fer gràcies al transport públic”, taxi i autobusos, concretament. En aquest sentit, “l’estació estarà molt ben comunicada amb el nucli de població”, ha assegurat el batlle, que ha afegit que “hi haurà un increment de línies d’autobús que se sumaran a les tres que ja hi arriben”.

Cal dir que l’alcalde i el regidor Marc Montagut, a més de l’arquitecte municipal, es van reunir ahir dimecres a la tarda amb diferents directius d’Adif Alta Velocitat i d’INECO per tal de parlar sobre el Corredor del Mediterrani i per rebre, també, la informació relativa a l’estació provisional Salou-PortAventura, un cop es talli el ferrocarril al municipi. Pere Granados va manifestar que “estem contents de la marxa del projecte de l’estació provisional, així com de la nova; i també de l’anunci de l’entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani, a finals d’any”.

Cinc peons de jardineria i paleteria comencen a treballar gràcies al Pla d’Ocupació Local ‘Jaume I 2019’

Amb aquesta darrera incorporació de treballadors es dona per finalitzat el Pla d’Ocupació

Amb aquesta darrera incorporació de treballadors es dona per finalitzat el Pla d’Ocupació

L’Ajuntament de Salou va rebre ahir al matí els nous peons del segon torn de jardineria i paleteria del Pla d’Ocupació Local “Jaume I 2019”, que treballaran durant un període de tres mesos, contractats, donant suport a la detecció de les incidències i dels protocols d’emergència existents. Es tracta de cinc peons en total, dos de jardineria i tres de paleteria. Cal dir que aquest Pla d’Ocupació Local va dirigit a persones en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació.

El Consistori vol promoure, a través del Servei d’Ocupació Municipal (SOM Salou), iniciatives per pal·liar, temporalment, la situació socioeconòmica de les persones contractades; a més de millorar les seves competències professionals, i augmentar, així, les seves possibilitats d’accedir al mercat laboral. L’Ajuntament també té la voluntat de desenvolupar projectes d’interès general i social per al municipi. Cal dir que el Pla d’Ocupació Local 2019 també incorpora un mòdul de formació en tècniques per trobar feina.

El regidor de Dinamització i Servei d’Ocupació i Dinamització Laboral: Borsa de Treball, Jesús Barragán, ha manifestat que “volem donar l’oportunitat de poder treballar als seleccionats; que trobin noves ocupacions i que agafin experiència per poder incorporar-se, novament, al món del treball”. Barragán ha afegit que “la feina dels peons, juntament amb la resta de serveis que es presten des de l’Ajuntament, tenen com a finalitat principal la de millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania salouenca”.

Al llarg de la jornada d’ahir, les persones escollides van rebre informació sobre els seus deures i drets com a treballadors. A banda, han estat formades en prevenció de riscos laborals. També han conegut les certificacions amb les què compta Salou a les seves platges, com són la ISO 14.001:2015, Sistemes de Gestió Mediambiental; i la ISO UNE 13.009, Sistema de qualitat de serveis a les platges. I se’ls ha format en matèria de gestió d’aigües de consum pel bany, i de les aigües residuals; gestió de residus; emissions sonores i gestió del so i ocupació. També es complementa la formació amb Protecció Civil, indicant els plans existents en el municipi i en els quals els nous peons participen.

En total, la relació de llocs de treball ofertats en el Pla d’Ocupació Local “Jaume I 2019” va ser la següent: 8 de Peó i Oficial/a de paleteria, manteniment i neteja; 5 de Peó i Oficial/a de jardineria i neteja; 3 de Peó i Oficial/a de muntatge i instal·lacions; 2 Conserges d’instal·lacions municipals; 1 de Dinamitzador/a Juvenil; 1 d’Auxiliar recepcionista; 1 d’Auxiliar de programes i subvencions; i 1 d’Auxiliar de suport a serveis ocupacionals.

Cal especificar que tots aquests perfils esmentats ja estan coberts, i, fins i tot, n’hi ha que ja han finalitzat el contracte; per tant, es dona per finalitzat el Pla d’Ocupació amb la darrera incorporació dels cinc peons. El primer torn de jardineria i paleteria va començar el passat 17 de juny.

La Torre Vella acull demà l’acte de lliurament dels premis del IV concurs de relats de l’AFAS

El certamen, al què hi han participat, enguany, 304 relats arribats d'arreu de l'Estat, està plenament consolidat dins del circuït de concursos literaris nacionals

El certamen, al què hi han participat, enguany, 304 relats arribats d’arreu de l’Estat, està plenament consolidat dins del circuït de concursos literaris nacionals

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou (AFAS), amb la col·laboració de l’Ajuntament, lliurarà demà divendres, dia 20 de setembre, a les 19 h, a la Torre Vella de Salou, els premis del IV Concurs de relats. Enguany, la temàtica del certamen ha estat lliure i no ha tingut la condició imprescindible girar en torn de la malaltia, com en les anteriors edicions. En total, hi han participat 304 persones d’arreu de l’Estat.

Els premiats han estat seleccionats d’entre 12 relats finalistes. Hi ha els següents: Premi nacional, per a residents a Espanya, consistent en 150 € i una nit a l’Hotel Best Marítim de Salou per a dues persones. I premi local, pels residents a Salou, de 100 €. Tant guardonats com finalistes rebran un diploma acreditatiu de la seva participació al concurs.

El jurat ha estat composat per la presidenta d’AFAS, Ana Belén Rodríguez Ros; la que fou regidora de Cultura en l’anterior legislatura, M. José Rodríguez; l’escriptora aragonesa establerta a Salou, Bárbara Fernández Esteban; el periodista i escriptor Ángel Gómez Mesonero; Rosa Pasquina, col·laboradora d’AFAS, i la periodista Teresa Clavé.

D’altra banda, per part de l’Ajuntament de Salou, serà present, demà al lliurament de premis, el regidor de Sanitat i Salut Pública, Hector Maiquez.

ERC Salou presentarà moció sobre cartes Endesa rebudes als ajuntaments

Foto d'arxiu d'una torre elèctrica d'Endesa

Foto d’arxiu d’una torre elèctrica d’Endesa

El grup municipal d’Esquerra Salou presentarà una moció en contra dels talls de subministraments a aquestes les famílies en la sessió plenària del proper dimecres 25 de setembre. Aquesta acció la durà a terme després que fa unes setmanes una cinquantena d’ajuntaments es reunissin a Terrassa per refermar el compromís de garantir els drets bàsics per una vida digna, com els de l’energia i l’habitatge.

Emparat amb la llei 24/2015 aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya, el grup municipal d’Esquerra proposarà a l’Ajuntament de Salou a instar el Govern de la Generalitat a prendre el lideratge polític en la defensa dels drets energètics; exigir la condonació del deute acumulat per les persones protegides per l’esmentada llei des de l’any 2015 i també a fer una crida a totes les administracions competents a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent, en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars, no permesos per la llei.

Aquesta moció està relacionada amb l’enviament de cartes que Endesa ha efectuat recentment als consistoris en les quals es comunicava que els talls de llum a les famílies deutores s’efectuaran a partir de l’1 d’octubre. La companyia elèctrica exigeix als ajuntaments que es facin càrrec del 50% de les factures pendents. En la trobada que es va fer a Terrassa es va decidir no acceptar cap xantatge i que si el que volen les empreses subministradores és una col·laboració en la gestió del deute, haurà de ser en el marc d’un conveni signat entre les empreses elèctriques i les administracions públiques catalanes, on quedin garantits els fons previstos en la Llei 24/2015.

Pere Granados es reuneix amb directius d’Adif i INECO per parlar sobre el Corredor del Mediterrani

A l’estació provisional ‘hi haurà zona d’aparcament i molt bona accessibilitat, gràcies a les línies de transport públic’; i ‘es dotarà de serveis amb mòduls provisionals per facilitar l’atenció dels usuaris’

A l’estació provisional ‘hi haurà zona d’aparcament i molt bona accessibilitat, gràcies a les línies de transport públic’; i ‘es dotarà de serveis amb mòduls provisionals per facilitar l’atenció dels usuaris’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha reunit aquesta tarda amb diferents directius d’Adif Alta Velocitat i d’INECO per tal de parlar sobre el Corredor del Mediterrani, i també per rebre tota la informació sobre l’estació provisional Salou-PortAventura, un cop es talli el ferrocarril al municipi.

A la trobada, que s’ha celebrat a Alcaldia, hi ha assistit també el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut; l’arquitecte municipal, Lluís SerraJuan Tebar, director de Construcció de la Xarxa Alta Velocitat; Juan Antonio Hermoso, subdirector de construcció IV; Raúl Miranda, gerent d’Àrea de Construcció IV; Julián Mansilla, director d’obra de l’Edifici Provisional PortAventura i futur director d’Obra Nova de l’Estació Salou-PortAventura; i Ricardo Briz, d’assistència tècnica a la direcció d’obra.

En finalitzar la reunió, l’alcalde Granados ha explicat que “treballem amb ADIF perquè instal·li els serveis necessaris pels usuaris del ferrocarril”. En aquest sentit, ha manifestat que “estem contents de la marxa del projecte de l’estació provisional, així com de la nova estació; i també de l’anunci de l’entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani, a finals d’any”.

Pel que fa a l’estació provisional, Granados ha assegurat hi haurà zona d’aparcament -l’actual no la té- i molt bona accessibilitat; a més d’estar situada a prop del nucli urbà de Salou. Així mateix, “hi arribaran línies de transport públic i es dotarà de serveis amb uns mòduls provisionals per facilitar l’atenció dels usuaris”.

Finalment, l’alcalde de Salou ha volgut destacar “la nostra insistència, una vegada més, en l’execució del traçat que està previst en el projecte del Corredor del Mediterrani; de la connexió de Salou amb el tram que ve de Tarragona, d’un quilòmetre 100 metres, aproximadament, per tenir una connexió amb l’eix central del propi corredor”.

També ha assenyalat que vol que “es tingui en compte allò que està previst i aprovat en el projecte del Corredor del Mediterrani, que és la implantació i construcció de l’ample europeu, perquè puguin arribar els trens d’altra velocitat, en un futur”.

Alba Castellví presentarà el llibre ‘Un cistell de cireres: set contes petits per a fer-nos grans’ a Salou

L’acte inclourà dues parts: lectura del llibre a càrrec de l’autora; i taller emocional de reconeixement i gestió dels sentiments, adreçat a nens i nenes d’entre 5 i 11 anys

L’acte inclourà dues parts: lectura del llibre a càrrec de l’autora; i taller emocional de reconeixement i gestió dels sentiments, adreçat a nens i nenes d’entre 5 i 11 anys

L’educadora, sociòloga i mediadora Alba Castellví presentarà el seu llibre “Un cistell de cireres: set contes petits per a fer-nos grans”, aquest proper dissabte, dia 21 de setembre, a les 12 hores del migdia, a la Biblioteca Pública Municipal de Salou. Aquesta activitat mostrarà a les famílies set històries perquè grans i infants gaudeixin, junts, dels contes, tot educant en l’autonomia i la responsabilitat.

Castellví, també autora del llibre bestseller “Educar sense cridar: Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia”, es va especialitzar en la gestió dialogada de conflictes i la mediació, i va exercir com a mediadora comunitària i veïnal per a diversos Ajuntaments. Des de fa uns anys, exerceix la mediació en l’àmbit privat en conflictes familiars, i, específicament,  li interessa la gestió de conflictes de convivència entre pares i adolescents. Com a mestra, ha treballat en diversos centres educatius i va optar per col·laborar en un projecte educatiu alternatiu, on exerceix d’educadora de nens i joves de 3 a 15 anys. També es dedica a impartir l’ensenyament de la mediació a màsters i postgraus.

Segons l’autora, “Un cistell de cireres” és un instrument educatiu pels pares i les mares, que els permet parlar d’aspectes importants de l’educació amb els fills. El llibre compta amb 7 narracions, amb unes guies pels progenitors, claus i reflexions, i una sèrie de preguntes referents al conte, en concret, per entrar en conversa amb els fills. A través d’aquestes preguntes, es motiva els nens i nenes a pensar sobre aquella anècdota que s’explica al llibre i, fonamentalment, sobre sí mateixos, en la seva situació domèstica, en relació amb els pares.

Al començament de l’activitat l’autora narrarà una de les set històries, i podran ser-hi els nens i nenes. A continuació, Alba Castellví pronunciarà una xerrada per a adults, amb la finalitat d’ensenyar a utilitzar els contes. Mentrestant, els petits podran gaudir d’un taller emocional de reconeixement i gestió dels sentiments, una activitat recomanada per a infants de 5 a 11 anys.

Es prega confirmació d’assistència, especificant el nombre d’adults i infants, a biblioteca@salou.cat o al 977 38 88 09.

Més informació en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=nffuQZriduQ

Salou consciencia els més petits durant la Setmana Europea de la Mobilitat

Des d’avui dilluns, dia 16, i fins divendres, dia 20, s’ha organitzat un programa d’activitats per a tota la família

Des d’avui dilluns, dia 16, i fins divendres, dia 20, s’ha organitzat un programa d’activitats per a tota la família

L’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Salou i la Policia Local, amb la col·laboració de l’àrea de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, se sumen a la Setmana Europea de la Mobilitat, que comença avui dilluns, dia 16, i fins diumenge, dia 22. En aquest sentit, ambdues àrees han elaborat, conjuntament, un programa d’activitats per sensibilitzar els infants i les seves famílies sobre el tema.

La regidora responsable, Julia Gómez, ha assenyalat que “enguany, hem decidit impulsar aquestes noves activitats entre els més petits i les seves famílies durant la Setmana de la Mobilitat, per tal d’apropar-los a la importància de tenir cura del medi ambient”. Gómez ha afegit que “des de l’Ajuntament, volem seguir potenciant accions d’aquest tipus, per tal de poder garantir un municipi sostenible; i la millor manera és dur a terme accions de conscienciació i sensibilització entre els més petits de la casa, peces clau en el futur de Salou”.

De dilluns a divendres, a les 17:30 hores, nens i nenes podran gaudir a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet del municipi d’un conjunt de tallers Xic’S. Avui dilluns, Mural gegant “Vehicles sostenibles”; demà dimarts, Etiqueta amb el teu nom la teva “Bicicleta”; i dimecres, Xapes “mobilitat sostenible”.

Pel que fa a dijous, el Club Xic’S té preparada una nova sessió de l’Escola de Pares, “Consells de mobilitat segura amb nens”, que es durà a terme, també, a l’Espai d’Infància, de 17:30h a 18:30h. Per a aquesta activitat és necessari inscriure’s prèviament al mateix indret. Per últim, divendres tindrà lloc el darrer taller, on es podrà crear un divertit tren amb plastilina.

També, l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) durà a terme una cursa de transports, per tal de fer una valoració estadística per comprovar el temps i cost que s’inverteix des de l’Ajuntament de Salou fins l’Ajuntament de Tarragona, depenent del mitjà que es faci servir pel trasllat. En aquest sentit, quatre persones sortiran des de l’Ajuntament de Salou ( una en transport públic, una altra en vehicle privat, una més en un vehicle de gama sostenible -híbrid o elèctric-, i una última en moto o en bicicleta), fins arribar a l’Ajuntament de Tarragona.

A més, l’Ajuntament repartirà uns fulletons a les escoles i en diversos llocs del municipi, amb un conjunt de recomanacions per garantir una vida saludable, sostenible i segura: anar a l’escola a peu, en bicicleta o en transport públic; fer cas dels semàfors i de la resta de senyals de trànsit; i, sempre que sigui possible, fer servir el carril o via específica per transitar amb la bicicleta.

Amb aquestes recomanacions es millora la qualitat de l’aire, ja que es redueix la contaminació atmosfèrica i la congestió; s’enforteix el sistema respiratori i cardiovascular de les persones; i també permet el retrobament amb la ciutat, la seva gent i el patrimoni social i cultural.

Salou mostra la qualitat i personalitat de la seva oferta gastronòmica amb el primer festival Gastro Wine & Music

L’organització de l’acte es va fer entre la regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH), conjuntament

L’organització de l’acte es va fer entre la regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH), conjuntament

Més de 300 persones i un centenar de convidats van assistir ahir a la nit als jardins de la Torre Vella per gaudir d’un sopar, sense precedents, a base de delicadeses culinàries d’onze establiments de restauració del municipi; els millors vins del nostre territori, de vint cellers, i música i espectacle en directe. Estem parlant de la primera edició del Gastro Wine & Music, que fou tot un èxit. L’organització de l’acte es va fer entre la regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou (AEH), conjuntament.

A l’esdeniment hi va assistir l’alcalde, Pere Granados, diferents regidors de Govern, Hector MaiquezJesús BarragánJulia Gómez i Marc Montagut. I de l’AEHT, el president Francesc Pintado, entre altres membres de la junta, a nivell provincial. Així mateix, van fer acte de presència diferents col·laboradors de l’entitat.

L’alcalde Pere Granados manifestava ahir que “volem posar en valor el patrimoni gastronòmic de Salou com una gran oferta, també, des del punt de vista turístic”. Pel batlle, “el municipi disposa, avui, d’una oferta molt potent, tant des del punt de vista dels seus professionals com també dels establiments i respecte els seus productes de qualitat”.

En total, hi van participar onze restauradors punters de Salou i altres establiments: Le Sommelier, Cook and Travel, Castillo de Javier, Mesón del Segoviano, Boquet, Xiringuito Elektra, Deliranto, La Ibense, Lunattic, Rock and Grill, El Totxo i House of Illusion.

La cita va comptar amb productes d’alta qualitat: salmó Benfumat, ostres Louis i pernil Álvarez Catalunya, cinc jotes, que es van servir com a prolegòmens del sopar. Segons Pep Moreno, president de l’AEH Salou, “el Gastro Wine & Music ofereix creacions culinàries de restaurants que elaboren uns plats tradicionals moderns, amb tocs creatius, tot combinant diferents gustos, i amb vins de diferents denominacions d’origen (DO), tenint en compte que ens trobem en el país del món que en té més en menys quilòmetres quadrats”. Així mateix, pel responsable de l’entitat, “la suma de petits esforços ens dona com a resultat un gran esdeveniment, com és, en aquest cas, el Gastro Wine & Music”.

Per la seva part, el regidor de Dinamització Econòmica, Hector Maiquez, ha destacat “l’esperit de col·laboració entre l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Salou i l’Ajuntament, és a dir, entre el sector privat i el públic”. Pel regidor, “l’organització d’esdeveniments com aquest contribueixen a la consecució de l’excel·lència”.

En el sopar d’ahir els comensals van poder gaudir de menges tan saboroses com: Mousse de brandada de bacallà amb maduixes i vinagreta de festucs; nitro cevitx de corball (peix) amb taronja i nous, ambdues propostes de Lunattic. Le Sommelier va presentar falsa croqueta de bolets i burrata amb melmelada de tomàquet, alfàbrega i trufa. Cook and Travel va oferir, també, assortiment de formatges del país amb un toc i caviar de salmó salvatge amb hoisin de cireres. Xiringuito Elektra va cuinar sèpia a la bruta i gaspatxo amb musclos i escuma de poma. El Totxo va elaborar un tàrtar de llobarro i salmó amb vinagreta de gerds i un suquet de rap, versió 2019. Castillo de Javier ens va delectar amb papada ibèrica a baixa temperatura amb núvol de fum i rosbif amb bearnesa de prunes. També es va poder tastar caviar com es feia, tradicionalment, a Rússia, de la pròpia mà.

El colofó el va posar La Ibense, que va triomfar amb una ‘torrija’ amb gelat de torró, foie i Sal Maldon, i granissat de cafè amb toppings.

Els 20 cellers que van participar al Gastro Wine & Music, amb els seus vins i caves, van ser: Cava Miquel Pons (DO Cava); Estones Vins (DO Terra Alta); Cellers Terra i Vins (DO Priorat, Montsant, Terra Alta); Loxarel (Penedès); Padró i Família (DO Tarragona); Torelló Viticultors (Corpinnat Cava); Acustic Celler (DO Montsant); Clos Galena (DO Terra Alta); De Muller (DOQ Priorat i DO Tarragona); Altavins Viticultors SL (Terra Alta); Celler Cairats; La Petarda i Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); Celler Xavier Clua (DO Terra Alta); Mas La Mola (DOQ Priorat); Molí dels Capellans (DO Conca de Barberà); Parxet, Celler Casa Mariol i Portal del Montsant (DO Montsant).

La vetllada la va amenitzar la música suggerent de l’Stromboli Jazz Band, un grup de jazz popular, swing, dixieland i altres estils, integrat per músics professionals del Camp de Tarragona. Per la seva banda, House of Illusion va oferir un espectacle de màgia de proximitat.

El final de la nit va ser en mans del DJ Carlos, de Flash Back, la discoteca de Salou que enguany compleix 50 anys, amb peces musicals nostàlgiques del seu mig segle d’existència. Mentrestant, al pati interior de la Torre Vella, el públic va poder presenciar el show acrobàtic de cocteleria de Coca-Cola i Royal Bliss.

Salou viurà aquest diumenge el Gastro Wine & Music, que combina música, vi i cuina en directe

Pep Moreno, president de la AEH Salou

Salou viurà avui diumenge, dia 15 de setembre, a les 20 h, a la Torre Vella, un esdeveniment gastronòmic innovador, des del punt de vista organitzatiu.

Es tracta de la primera edició del Gastro Wine & Music, una cita amb la gastronomia més creativa de Salou, combinada amb vins i caves de 22 cellers de la província de Tarragona; espectacles musicals en directe i números de màgia que amenitzaran la vetllada.

En total, hi participaran onze de restaurants punters de Salou i altres establiments: Le Sommelier, Cook and Travel, Castillo de Javier, Mesón del Segoviano, Boquet, Xiringuito Elektra, Deliranto, La Ibense, Lunattic, Rock and Grill, El Totxo i House of Illusion.

La nit es dividirà en tres parts diferenciades. Només arribar, Cook and Travel oferirà, a peu dret, uns aperitius als comensals, consistents en salmó Benfumat, ostres Louis i pernil Álvarez Catalunya, cinc jotes.

La segona part de la vetllada, també a peu dret, consistirà en l’oferta d’11 tapes i dues postres: Mousse de brandada de bacallà amb maduixes i vinagreta de festucs; nitro cevitx de corball (peix) amb taronja i nous, ambdues propostes de Lunattic.

Le Sommelier presentarà falsa croqueta de bolets i burrata amb melmelada de tomàquet, alfàbrega i trufa. Cook and Travel oferirà, també, assortiment de formatges del país amb un toc i caviar de salmó salvatge amb hoisin de cireres. Xiringuito Elektra cuinarà sèpia a la bruta i gaspatxo amb musclos i escuma de poma. El Totxo elaborarà un tàrtar de llobarro i salmó amb vinagreta de gerds i un suquet de rap, versió 2019. Castillo de Javier ens delectarà amb papada ibèrica a baixa temperatura amb núvol de fum i rosbif amb bearnesa de prunes. També hi ha un plat que consisteix en caviar i que s’ha de menjar com es feia tradicionalment a Rússia, de la pròpia mà.

Torrija amb gelat de turró

El fermall d’or el posarà La Ibense, que presentarà una ‘torrija’ amb gelat de torró, foie i Sal Maldon, i granissat de cafè amb toppings.

A nivell musical, actuarà, pels jardins de la Torre Vella l’Stromboli Jazz Band, un grup de jazz popular, swing, dixieland i altres estils, integrat per músics professionals del Camp de Tarragona.

També amenitzarà la vetllada el DJ Carlos, de Flash Back, la discoteca de Salou que enguany compleix 50 anys, amb peces musicals nostàlgiques del seu mig segle d’existència. Serà en aquest moment quan el públic podrà presenciar el show acrobàtic de cocteleria de Coca-Cola amb Royal Bliss.

Per la seva banda, House of Illusion oferirà un espectacle de màgia de proximitat.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “ens trobem davant d’un esdeveniment que fusiona la gastronomia, la música i el vi, que creiem que esdevindrà una experiència extraordinària per a la persona que la visqui, ja que podrem gaudir-la amb tots els sentits”. Pel batlle, “la gastronomia és un element de promoció turística de Salou, específic en sí mateix”.

Salou vibra amb el primer Festival de Cultura i Música d’Ucraïna

El primer festival de Cultura i Música d’Ucraïna va sorprendre ahir divendres els salouencs i salouenques per la seva màgia i l’esperit del país i costums. Unes 2.000 persones van assistir a la inauguració, a la tarda, a la plaça de les Comunitats Autònomes de Salou, on van tenir lloc diferents actes per donar a conèixer la cultura ucraïnesa, en diversos àmbits. Un esdeveniment novedós que volia mostrar al municipi i als visitants les tradicions i la identitat cultural i artística d’aquest país. El recompte total d’assistència va ser d’unes 8.000 persones, al llarg de tota la tarda.

A l’acte, hi va assistir l’alcalde de Salou, Pere Granados; el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; la consolessa d’Ucraïna a Barcelona, Oksana Dramaretska; la presidenta de la Asociación Cultural Ucraniana “DJERELO” i responsable de l’organització d’aquest festival, Olga Dzyuban; i els regidors Marc Montagut i Pedro Madrona, a més d’un gran nombre de participants i membres de les diferents entitats i col·lectius que formaven part de l’organització de l’esdeveniment.

Cal dir que el festival forma part d’una gira prevista per realitzar en tres localitats de Catalunya: Malgrat de Mar, Barcelona i el mateix municipi de Salou.

La consolessa Oksana Dramaretska, dalt de l’escenari, va agrair el suport i la col·laboració de l’Ajuntament, lliurant al batlle un certificat de reconeixement per haver possibilitat l’impuls d’aquest festival a Salou, per primer cop. Dramaretska va assenyalar que «enguany, celebrem el cinquè any del festival, que ja compta amb un conjunt de tradicions pròpies, com és l’himne de l’esdeveniment».

Per la seva banda, l’alcalde Pere Granados va lliurar a la consolessa i a la presidenta de l’associació una reproducció en escala del monument de Jaume I, així com un llibre sobre el municipi. El batlle va manifestar que «Salou és un poble d’acollida, que enguany gaudeix d’una diversitat cultural amb més de 100 nacionalitats diferents», i va afegir que «la cultura és l’element que permet que els pobles es coneguin, amb un principi bàsic de respecte i tolerància». Finalment, Granados va valorar molt positivament la representació d’ahir de la cultura d’Ucraïna, «perquè ens ajuda a conèixer-nos molt més i millor».

Per la seva banda, la presidenta de l’Asociación Cultural Ucraniana «DJERELO», Olga Dzyuban, acompanyada de la consolessa, va lliurar a l’alcalde un pa típic d’Ucraïna, el «Karavai», un obsequi que tradicionalment es regala als hostes, en aquest cas, als salouencs. Durant l’esdeveniment, la presidenta va anar entre el públic donant el pa a totes les persones assistents. Dzyuban va explicar que «repartint aquest pa entre la ciutadania dividim la nostra estima per tot el món, sigui quina sigui la seva nacionalitat».

La programació del festival va incloure espectacles de ball tradicionals, actuacions de cantants, a més d’un conjunt de parades amb productes gastronòmics típics, com pastissos; articles d’artesania, nines brodades; obres pictòriques i complements de moda; entre d’altres productes molt curiosos, que van permetre conèixer, de primera mà, la seva cultura i tradició.

Els Mossos d’Esquadra detenen tres persones per dos robatoris amb força a Salou i el Vendrell

A Salou una parella va robar cablejat de coure de dues casetes d'ENDESA i al Vendrell un home es va endur extintors d'ADIF

A Salou una parella va robar cablejat de coure de dues casetes d’ENDESA i al Vendrell un home es va endur extintors d’ADIF

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Salou i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria del Vendrell, van detenir ahir tres persones com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força.

Les primeres dues detencions corresponen a una parella formada per una dona i un home de 35 i 45 anys, ambdós de nacionalitat espanyola, veïns de Tarragona, i amb nombrosos antecedents policials. Una dotació no uniformada alertada per un mosso fora de servei, els va detenir al voltant de les 18 hores a Salou, després de comprovar que havien forçat la porta d’una caseta d’ENDESA, situada al carrer Rosa Sensat. De l’interior van sostraure cablejat de coure que, juntament amb diverses eines, van localitzar dins del vehicle dels dos detinguts. Els agents van constatar que prèviament havien actuat en una altra caseta pròxima de la mateixa companyia.

D’altra banda, una patrulla de Seguretat Ciutadana del Vendrell va ser requerida per vigilants d’ADIF, perquè un home intentava fugir d’uns magatzems de l’empresa amb dos carrets de la compra carregats amb una trentena d’extintors. Els fets van tenir lloc a les 20 hores a l’estació de trens de Sant Vicenç de Calders. El detingut és un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, el qual també compta amb diversos antecedents policials.

Els tres detinguts estan pendents de passar a disposició dels jutjats en funcions de guàrdia de Tarragona i el Vendrell.

Salou obre el període d’inscripcions per a les noves activitats esportives d’hivern

Les persones adultes també poden gaudir de cursos de natació, abonaments a la sala fitness i gimnàstica de manteniment, per a majors de 55 anys

Les persones adultes també poden gaudir de cursos de natació, abonaments a la sala fitness i gimnàstica de manteniment, per a majors de 55 anys

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Salou ha elaborat el nou programa d’activitats esportives d’hivern que es duran a terme a la zona del pavelló, el gimnàs i la piscina municipal. L’oferta per aquesta nova temporada inclou un ampli ventall d’activitats per a adults, gent gran i infants, com cursets de natació, sala fitness i gimnàstica de manteniment, entre d’altres.

Els cursets de natació començaran a partir de dilluns, 30 de setembre, a la Piscina Municipal de Salou. S’ofereixen cursos per a nens i nenes des dels 5 mesos d’edat fins als 12 anys. Les inscripcions comencen els dies 16 i 17 de setembre, per a nens/es inscrits al curs 2018-2019 o als cursets d’estiu 2019; i, a partir de dimecres, dia 18 de setembre, i fins el divendres 20, per als nous alumnes, en horari de 9 a 14 h i de 15 a 20:30 h. També s’ofereixen cursos d’iniciació, mitjà i perfeccionament per a adults, així com classes particulars, d’entre 2 i 4 alumnes.

Segons ha explicat el regidor de Foment de l’Esport, Hector Maiquez, “des de l’Ajuntament volem potenciar l’esport, oferint una gran varietat d’activitats per a tots els perfils, ja que l’activitat física és essencial per poder gaudir d’una vida saludable i d’un major qualitat en la salut”. Maiquez ha afegit que “aquesta oferta esportiva es complementa amb els jocs de cal·listènia que es van instal·lar a diverses platges del municipi i que permeten ampliar el ventall d’activitats que els salouencs i salouenques poden practicar sense haver de desplaçar-se fora de Salou”.

A més, les persones interessades podran triar entre abonaments mensuals, trimestrals o anuals, i gaudir de diversos descomptes, com un 10% amb el Carnet Jove de la Direcció General de Joventut (per a joves d’entre 16 i 25 anys); un 10% amb el carnet del Club Xic’S; i un 10% acreditant la situació de família nombrosa o monoparental. Aquests descomptes no són acumulables, excepte els generats per família monoparental o nombrosa.

Més informació a la recepció de la Piscina Municipal de Salou (carrer de Milà, 3 – 5); al telèfon 977 20 92 10; al correu electrònic esports@salou.cat; o al Facebook Ajuntament de Salou Esports.

‘Fragmenta’, la nova proposta col·lectiva d’art contemporani que arriba a Salou

L’exposició, que compta amb un gran ventall d’obres de deu artistes, s’inaugurarà a les 19 hores

L’exposició, que compta amb un gran ventall d’obres de deu artistes, s’inaugurarà a les 19 hores

Deu artistes, vuit d’ells valencians i dos catalans, sumen esforços per oferir “Fragmenta”, una exposició conjunta d’art contemporani que es podrà visitar a partir de demà dissabte, dia 14 de setembre, al Centre Cultural de la Torre Vella de Salou. Es tracta d’una mostra que inclou obres de diverses tècniques, com la ceràmica, la pintura, l’escultura i el collage; peces d’artistes amb una sòlida i rica trajectòria professional. En suma, aquesta nova exposició ofereix un conjunt de propostes suggerents de gran qualitat i solidesa.

Ja fa deu anys que Hans-Dieter Zingraff, Pasqual Gomes, Mariona Brines, Fuencisla Francés, Martí Rom, Pablo Noguera, Carmen Sánchez Oroquieta, Joan Paton, Francisca Revert i Fernando Barrué, van decidir unir-se, atesa la forta amistat que compartien, per realitzar exposicions arreu del territori. Com, per exemple, al Tinglado del Port de Tarragona, a la Galeria Ara Art d’Andorra, a la Casa Elizalde de Barcelona, a l’Alfàs del Pi d’Alacant, al Centre de Cultura Contemporània de València, i aquesta darrera, a la Torre Vella de Salou, entre d’altres.

L’artista alemany Hans–Dieter Zingraff manté el seu estil, atractiu, inconfusible i rigorós amb perspectives arquitectòniques reals o fingides i enganys visuals que juguen, hàbilment, amb la nostra percepció. Pasqual Gomes, tot evolucionant constantment, però fidel a la seva geometria “imperfecta” aporta, en les seves obres, un al·legat per valorar tot allò senzill que ens envolta.

Els collages de Mariona Brines, d’extraordinària perfecció tècnica, són evanescents com els somnis i reflecteixen un món intimista, amarat de sensibilitat. També en el món del collage es mou Fuencisla Francés, per oferir-nos una obra singular on l’explosió de la matèria en petits fragments esdevé un “caos” de ressons espacials.

Martí Rom manipula objectes trobats o de fragments de ferro o fusta, components bàsics (a més de la imaginació i l’enginy) dels seus vivaços personatges i estructures. Pablo Noguera reflecteix un impuls creatiu vehement en les seves obres, riques en recursos. Ara, a més del traç gestual o el degoteig, incorpora elements tridimensionals dotats d’una intrínseca expressivitat.

Carmen Sánchez Oroquieta aconsegueix, en els seus treballs, que el fang primigeni adopti volums i textures d’una estètica austera de gran solidesa, fruit de molts anys d’experimentació. Joan Paton ens ofereix, en les seves noves produccions, fragments d’un univers singular i propi, ple de colors i de subjectivitat amb una densa càrrega anímica i emotiva.

Francisca Revert en els seus treballs sobris i monocroms, d’una depurada estètica que fluctua entre el caos i l’ordre, assoleix destacades cotes de potència expressiva i sensibilitat. Tot emprant el procediment del frottage Fernando Barrué obté en els seus llenços empremtes imprecises que evoquen arquitectures, perspectives i espais il·lusoris.

La mostra s’inaugurarà demà dissabte, a les 19 hores, i es podrà visitar fins el 26 d’octubre de 2019, de dilluns a dissabte, de 18 a 21 hores, diumenges i festius tancat.

Aquest diumenge, 13a Triatló Popular La Pineda Platja

Foto d'arxiu de l'edició del 2018

Foto d’arxiu de l’edició del 2018

El proper diumenge 15 de setembre tindrà lloc la 13a Triatló Popular La Pineda Platja, a partir de les 8.30 h al passeig de Pau Casals. La Triatló comptarà amb tres modalitats: natació, BTT i running. Les modalitats de natació i running es desenvoluparan entre el passeig de Pau Casals i la urbanització Porta del Mar, mentre que la BTT es durà a terme des del Parc dels Prats fins al Parc de la Torre d’en Dolça.

La primera sortida, que comptarà amb 60 corredors, es farà a les 8.30 h i inclourà 1.000 metres de natació, 18 km de BTT i 8 km de running. La segona sortida, amb 120 corredors, es farà a les 10.30 h i inclourà 500 metres de natació, 12 km de BTT i 4 km de running.

La nova Fira Avanç de Temporada Tardor-Hivern arriba a Salou aquest cap de setmana

L’esdeveniment comença demà divendres, dia 13, i durarà fins diumenge, dia 15, al Passeig Jaume I, en horari des de les 10 i fins les 23 hores

L’esdeveniment comença demà divendres, dia 13, i durarà fins diumenge, dia 15, al Passeig Jaume I, en horari des de les 10 i fins les 23 hores

Salou acull aquest cap de setmana la nova Fira Avanç de Temporada Tardor-Hivern, al Passeig Jaume I, on totes les persones que passegin per aquest indret podran adquirir tota mena d’articles i productes de nova temporada. L’organització d’aquest certamen és a càrrec de l’Associació de Comerciants Shopping Salou, amb el suport de l’Ajuntament, i la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

La fira romandrà oberta des de demà divendres, dia 13 de setembre, i fins diumenge, dia 15, en horari de 10 a 23 hores. En aquesta ocasió, la fira compta amb una participació d’un total de 10 establiments, col·locats en 24 carpes diferents al llarg del passeig, que oferiran productes molt diversos, des de marroquineria, roba de la llar, joguines, i bijuteria, fins a complements de vestir i calçat i articles relacionats amb les mascotes.

Els establiments participants són els següents: Joyma Sabateries, Rasta Perruqueria Canina, El Barquito de Papel, Melé Salou, Cotton, Imperium, Fashion Women, Marine Salou, Stephanie, i R&X Moda i Complements.

Uns 4.300 nens i nenes de Salou estrenen, avui, el nou curs escolar 2019-2020

L’Institut Jaume I ofereix com a novetat la possibilitat de cursar, conjuntament, Batxillerat i Salvament i Socorrisme en tres anys; mentre que el Marta Mata ha estat seleccionat pel Departament d’Educació com a centre pilot per acollir nous programes d’innovació

L’Institut Jaume I ofereix com a novetat la possibilitat de cursar, conjuntament, Batxillerat i Salvament i Socorrisme en tres anys; mentre que el Marta Mata ha estat seleccionat pel Departament d’Educació com a centre pilot per acollir nous programes d’innovació

Uns 4.300 nens i nenes de Salou han començat aquest matí el nou curs escolar 2019-2020. Així, han tornat a les aules, d’infantil i primària, 2.518 alumnes. D’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, el programa de formació i inserció (PFI-PTT) d’Auxiliar de vendes: oficines i atenció al públic de l’Institut Marta Mata, i els cicles formatius (de grau mitjà i superior), hi ha una matrícula de 1.650 alumnes. Aquests escolars es distribueixen entre els següents centres: l’Escola Europa, l’Escola Santa Maria del Mar, l’Escola Salou, l’Escola Vora Mar i l’Escola Elisabeth, juntament amb l’Institut Jaume I i l’Institut Marta Mata; a més de l’oferta que gestiona l’Escola Internacional del Camp.

Pel que fa a l’oferta de les llars infantils municipals, La Balena Blava i el Cavallet de Mar, hi ha matriculats fins a 127 infants. Així doncs, estem parlant d’una xifra total de 4.295 alumnes, que tindrà la possibilitat de créixer al llarg de tot el curs a través de la matrícula viva.

La regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha assenyalat que “estem contents que Salou mantingui el nombre d’alumnes de l’any passat”. En aquest sentit, ha afegit que “des de l’Ajuntament de Salou, continuarem treballant i donant suport als centres educatius per tal de garantir que l’alumnat disposi de totes les eines d’aprenentatge al seu abast, que els permetrà assolir uns coneixements imprescindibles i uns valors necessaris per afrontar la seva vida futura”.

Pel que fa a l’oferta formativa, com a novetat, l’Institut Jaume I dona l’oportunitat als joves de cursar Salvament i Socorrisme i Batxillerat a la vegada, aconseguint, d’aquesta manera, dues titulacions en tres anys: tècnic esportiu i Batxillerat. Enguany, l’oferta formativa a nivell de cicles en aquest institut és de Gestió Administrativa (2 cursos); Atenció a persones dependents (2 cursos); Administració i finances (2 cursos); Animació sociocultural i turística (2 cursos); Vela (1 curs); Salvament i Socorrisme (2 cursos); i aquesta nova opció d’ensenyaments esportius i Batxillerat.

D’altra banda, la novetat a l’Institut Marta Mata serà la seva participació en tres programes internacionals ERASMUS+ de mobilitat, subvencionats per la Unió Europea: El “Healthier minds, smarter minds”, sobre hàbits de vida saludable, adreçat a alumnes de quart d’ESO; el “Live life, give life”, sobre donació d’òrgans, per a l’alumnat de tercer d’ESO; i el “Experience, explore, enhance Technology”, sobre les noves tecnologies, també per a tercer curs.

Enguany, l’Institut Marta Mata també ha estat seleccionat pel Departament d’Educació com a centre pilot en dos programes d’innovació que s’iniciaran aquest nou curs: Mobils.edu, sobre l’ús responsable de les tecnologies mòbils, on comptaran amb la col·laboració de l’Escola Santa Maria del Mar; i el Model competencial orientador, sobre orientació i acció tutorial de l’alumnat.

La regidora Julia Gómez ha explicat que “l’Ajuntament de Salou també dona suport i col·labora amb la iniciativa de l’institut Marta Mata, en la formació de mediadors, una acció que enguany arriba a la tercera edició”. Aquest curs, com a prova pilot, ofereix aquest servei a les escoles de primària, dins de les activitats de servei comunitari, per tal que mediadors del centre ajudin als alumnes més petits.

L’Institut Marta Mata també dona continuïtat aquest curs a l’aula multinivell adreçada a nens i nenes estrangers, donant la possibilitat de combinar els estudis amb la pràctica intensiva de l’esport, amb un pla educatiu adaptat, on la llengua vehicular és l’anglès.

Des de la regidoria de Serveis Educatius es realitza una aposta per l’aprenentatge i reforç d’altres matèries. Així, el curs escolar que comença manté tots els serveis que des de la regidoria es presten durant els darrers anys com són el Pla educatiu d’Entorn, les subvencions als centres per activitats formatives i de lleure; les subvencions a les AMPA, el Servei Local de català; l’educació viària; l’educació ambiental; la professora d’arts plàstiques a les escoles; les classes d’expressió oral i corporal; les beques per a llibres i material escolar i les beques universitàries; les ajudes al transport escolar i als menjadors; les aules de suport al reforç en llengua catalana i castellana per a nouvinguts i l’expressió oral en llengua anglesa per a la primària, entre d’altres serveis.

Els pares, mares i tutors tenen a la seva disposició l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), a la planta baixa de l’Ajuntament de Salou, on els ajudaran a resoldre qualsevol dubte o gestió a nivell educatiu.

Salou acull, aquest divendres, el primer festival de cultura i música d’Ucraïna

Es farà a la plaça de les Comunitats Autònomes, de les 18 h fins a les 22 h, i inclourà balls, cançons, artesania, gastronomia i dolços típics; concurs de roba brodada i tallers infantils

Es farà a la plaça de les Comunitats Autònomes, de les 18 h fins a les 22 h, i inclourà balls, cançons, artesania, gastronomia i dolços típics; concurs de roba brodada i tallers infantils

Salou acull aquest divendres, dia 13 de setembre, des de les 18 a les 22 hores, a la plaça de les Comunitats Autònomes, el primer festival de música i cultura d’Ucraïna. L’organització és a càrrec de l’Associació cultural ucraïnesa Djerelo, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, Consolat General d’Ucraïna a Barcelona i Patronat de Turisme de Salou.

Aquest esdeveniment de cultura ucraïnesa té com a finalitat i interès principal el fet de donar a conèixer el país d’Ucraïna i la seva identitat, així com la seva cultura i tradicions. El festival forma part d’una gira prevista per realitzar en tres localitats de Catalunya: Malgrat de Mar, Barcelona i el mateix municipi de Salou.

La programació inclourà una desfilada amb música folklòrica i vestuari tradicional; una exhibició musical, balls i cançons nacionals ucraïneses; una desfilada de moda actual ucraïnesa; animació, tallers d’artesania i pintura pels infants; mercat d’artesania; mostra de gastronomia, en viu i en directe; dolços típics del país i concurs de roba brodada. Tots els actes són de caràcter gratuït.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, «des del govern, tenim la voluntat d’impulsar iniciatives i activitats de dinamització cultural al carrer, presentant cultures i països diversos que ens apropin a les seves tradicions i identitat».

Així mateix, segons el batlle, “atès que la nostra intenció és promoure el Salou cosmopolita i integrador com a lloc d’acollida i de trobada de cultures i països, la proposta d’organització per part del Consolat d’Ucraïna d’activitats tradicionals, exhibicions i espectacles musicals i d’animació infantil; mostra gastronòmica i d’artesania d’aquest país, esdevé en la línia del programa i estratègia de promoció interior i exterior de Salou”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Festes, Xavier Montalà, ha manifestat que “tot allò que contribueixi a enriquir i a fer gran Salou, amb nous elements d’intercanvi cultural, serà sempre benvingut. Aquesta iniciativa ens agrada perquè és una experiència nova i enriquidora que farà que coneguem la cultura ucraïnesa i la seva gent. Ucraïna és un país important per Salou i, per aquest motiu, donem una gran benvinguda a aquest festival».

Ucraïna és un país gran d’Europa de l’Est conegut per les seves esglésies ortodoxes, la costa del mar Negre i les seves muntanyes rocalloses. A Kiev, la capital, hi destaca la catedral de Santa Sofia, amb la seva cúpula daurada i els seus frescs i mosaics del segle XI. En front del riu Dniéper es troba el complex monàstic de Kiev Pechersk Lavra, un lloc de peregrinatge cristià on es conserven relíquies de tombes d’orígen escita i catacumbes amb restes momificades de monjos ortodoxes.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies