TARRAGONA 21

L’alcalde de Salou vol una rectificació de Cs de Madrid per dir que el municipi no és bon model de destinació turística

Pere Granados. Foto: Tarragona21

L’alcalde de Salou vol que la candidata de Cs a l’alcaldia de Madrid es retracti d’haver afirmat que aquest municipi de la Costa Daurada no és bon model de destinació turística.

Pere Granados creu que aquest tipus de desqualificacions, institucionalment, no es poden consentir i demana a Begoña Villacís que rectifiqui i es disculpi. Segons l’alcalde de Salou, el comentari ha “caigut malament” tant al sector turístic com a la població. A partir d’aquí, la convida que visiti el municipi i el conegui de primera mà. Granados li ha enviat una carta per traslladar-li la seva resposta. Al proper plenari, previst pel 3 d’abril, es presentarà una moció per tal d’aconseguir que la candidata es retracti i rectifiqui.

En aquesta carta l’alcalde de Salou fa palès el malestar institucional per les declaracions efectuades en un acte aquest dijous al Colegi d’Advocats de Madrid, on la candidata de Cs es referia a la destinació turística de Salou “amb desqualificacions innecessàries i immerescudes”.

Granados opina que Villacís “segurament té un desconeixement cap a la realitat d’aquest municipi, que res té a veure amb la seva percepció i la consegüent apreciació desencertada que va manifestar en aquest fòrum, referint-se amb claredat al turisme de Salou com de borratxera i com a exemple a eludir”.

En nom de la institució, l’alcalde “lamenta la desqualificació que va utilitzar al discurs” i, per això, “per responsabilitat i en defensa del bon nom de Salou, i en nom de la institució municipal que represento, he d’exigir-li una immediata rectificació juntament amb les necessàries disculpes per respecte a Salou”.

Pel batlle, tant dins de la corporació municipal com entre la població i el sector turístic s’ha generat “malestar” i “certa indignació i inquietud” entre la població. “Comprendrà que es tracta d’una greu acusació que no només perjudica la bona imatge i el nom del nostre municipi, sinó que a més agreuja i menysprea als nostres professionals i als nostres visitants, que tant esforç han fet per convertir Salou en una destinació modèlica, afable i acollidora, referent nacional i internacional del turisme d’oci familiar i esportiu, reconegut amb diverses certificacions d’especialització, excel·lència i qualitat”, li retreu l’alcalde, a la carta.

Invitació personal

Granados també ha volgut convidar la política a fi que “pugui veure i viure les mateixes sensacions que els dos milions de visitants que cada any acudeixen a la nostra destinació, i d’aquesta manera estic segur que podrà també compartir els seus nivells de satisfacció pel que fa a la diversitat d’activitats i la qualitat dels serveis”. L’alcalde conclou l’escrit confiat que “comprengui la meva obligació de vetllar pel prestigi reconegut de la meva ciutat i d’exigir respecte cap al seu població i el seu esforç en mantenir una destinació turística i una ciutat exemplar”.

Salou posa a disposició dels establiments comercials el servei de recollida de paper i cartró

No seguir els passos correctament comporta una sanció de fins a 400 euros

No seguir els passos correctament comporta una sanció de fins a 400 euros

L’Ajuntament de Salou posa a disposició dels establiments el servei de recollida comercial de paper i cartró durant tot l’any, un servei que permet als comerciants no haver de desplaçar els residus de paper i cartró als contenidors, sinó que és l’empresa Salou més net qui s’encarrega de recollir-los a les portes dels establiments.

Per poder adherir-se, cal apuntar-se al servei a través del formulari web www.saloumesnet.cat  i rebre posteriorment la confirmació per part de l’empresa indicant que el seu establiment ja forma part del recorregut de recollida. Finalment, només caldrà doblegar correctament els papers i cartrons i deixar-los davant de l’establiment adherit els dies corresponents que el servei estigui en actiu. Els dies de recollida són els següents: d’octubre a abril els dilluns, dimecres i divendres; el mes de maig de dilluns a dissabte; i de juny a setembre el servei de recollida serà diari.

Cal recordar que si el comerciant no realitza correctament tots els passos a seguir (no s’adhereix i deixa els cartrons comercials en qualsevol lloc inadequat per la recollida, etc.) podrà rebre una sanció de fins a 400 euros.

La Costa Daurada promou el turisme d’escapades amb experiències de curta durada

Imatge d’una platja de la Costa Daurada.

Descobrir l’essència de la Costa Daurada en unes hores, fer-hi una immersió intensa amb experiències aptes per a tota la família i aprofitar al màxim les escapades a la destinació en qualsevol moment de l’any. Aquestes són algunes de les possibilitats que ofereix el darrer catàleg editat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona: Costa Daurada 24, 48 i 72 hores.

L’opuscle presenta un total de 17 propostes de visita que contenen una setantena d’elements i activitats diferents, per conèixer els principals atractius de la Costa Daurada, tant de l’interior com del litoral, en diferents moments de l’any. “Capbussa’t a la Costa Daurada”, “El racó de Miró”, “Camins que parlen de vi” o “Llops i pirates marins” donen nom a algunes d’aquestes rutes i experiències per fer en família, en parella o amb amics. Les propostes estan indicades per a realitzar-se en 24, 48 o 72 hores i estan identificades, de manera molt visual, amb el tipus de producte turístic que inclouen: gastronomia, natura, festes singulars, activitats nàutiques, llocs declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat, cellers modernistes, o espais naturals, entre d’altres. L’ús d’abundants d’imatges i elements gràfics fan d’aquesta publicació una guia senzilla, usable i atractiva per als visitants.

Una oferta turística diversa i oberta tot l’any

El catàleg inclou un mapa que localitza les diferents propostes, pensades per poder ser realitzades en diferents moments de l’any. Precisament, desestacionalitzar l’activitat turística i alhora donar a conèixer de manera efectiva i atractiva l’ampli ventall de productes turístics que ofereix la Costa Daurada es troben entre els objectius d’aquesta acció de difusió i promoció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

El material està especialment pensat per a mercats de proximitat, com el català i aquells que s’agrupen entorn l’eix de l’Ebre: des del País Basc, a Navarra i Aragó fins al País Valencià, amb visitants que poden gaudir d’escapades de curta durada. També s’adreça a turistes de més llarga estada, posant-los a l’abast informació de qualitat amb propostes elaborades i atractives per facilitar que descobreixin la destinació de manera senzilla.

El catàleg està editat en un total de set idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany, holandès i rus.

El PP exigeix una rectificació a Cs, després de que la seva candidata per Madrid titlli a Salou com municipi de turisme de borratxera

Begoña Villacís, ha fet aquestes manifestacions en una intervenció pública el passat dijous. Foto: Facebook

Begoña Villacís, ha fet aquestes manifestacions en una intervenció pública el passat dijous. Foto: Facebook

El PP de Salou ha exigit una rectificació a Cs després de que la seva candidata a l´alcaldia per Madrid, Begoña Villacís, hagi manifestat en un acte del Col·legi d’Advocats madrileny que «no vull que Madrid es transformi en Salou. Prefereixo que arribin menys turistes i gastin més que no turisme de borratxera».

Mario García, portaveu del Grup Municipal del PP, ha titllat com “molt greus” les paraules de Villacís, afirmant que: “és del tot irresponsable que la candidata d´un partit que pretén governar el nostre municipi el desqualifiqui d´aquesta manera, faltant a la veritat”

Per a García, “és evident que la Sra. Villacís no coneix Salou, però això no l´eximeix de fer un ús del tot indegut del nostre municipi per fer la seva campanya política”

El líder popular ha convidat a la candidata de Cs per Madrid “a passar un dies en família a Salou, per que pugui comprovar de primer mà que el nostre municipi és consolida any rere any com a destinació preferent de turisme familiar”

García ha exigit al parit taronja una “rectificació immediata”, i ha lamentat que Cs Salou no s´hagi manifestat públicament en contra de les paraules de la seva candidata a l’alcaldia per Madrid.

En la mateixa línia s´ha pronunciat Alejandro Fernández, President del PP de Catalunya, demanant que es «disculpin immediatament davant Salou.” i afirmant que “Salou és una meravella, molt més que el tòpic i el prejudici.”

Salou dona la benvinguda a un grup d’alumnes alemanys d’intercanvi amb l’Institut Marta Mata

Aquest matí l'alcalde i la regidora d’Ensenyament els han acollit a la sala de plens

Aquest matí l’alcalde i la regidora d’Ensenyament els han acollit a la sala de plens

Un grup de 13 alumnes de l’escola Möller Martin de 3er i 4art d’ESO i tres professors d’aquest centre ubicat a la població de Darmstad, l’estat de Hessen, i que passen uns dies a la capital de la Costa Daurada han visitat avui l’Ajuntament de Salou. Aquests joves estan duent a terme un intercanvi amb els alumnes de l’IES Marta Mata del municipi durant aquesta setmana per tal de practicar el castellà. L’alcalde, Pere Granados, junt amb la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, han participat a la recepció amb als joves a la sala de plens on se’ls ha donat la benvinguda al municipi i els ha explicat el potencial turístic del municipi com a un dels principals eixos d’atracció del turisme de sol i platja i en acabar s’han fet una foto de grup, junt amb la directora del centre Carme Moreno.

Ja es coneixen les quatre propostes finalistes dels pressupostos participatius de Salou

L’adquisició d’equips de so per a les entitats del municipi i la construcció d’una escultura sobre els balls de bastons, són les dues propostes més votades

L’adquisició d’equips de so per a les entitats del municipi i la construcció d’una escultura sobre els balls de bastons, són les dues propostes més votades

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Salou ha publicat ja els resultats del procés participatiu dels pressupostos i ja es coneixen quines seran les inversions finals que es duran a terme enguany. Durant el procés, es van enregistrar fins a 149 participants que van contribuir aportant fins a 170 propostes, de les quals 26 han arribat a la fase final de votació. Finalment, han estat 4 idees les escollides perquè es duguin a terme.

Amb un total de 222 vots, la proposta més votada ha estat l’adquisició d’equips de so per a les entitats de Salou, de Joan Macias Bonet, amb un cost aproximat de 25.000 euros. Amb 191 vots, la construcció d’una escultura sobre els balls de bastons, de Carme Bonet Caro, amb un cost de 17.000 euros. Seguit de les propostes d’una zona de pícnic i WC públics a Emprius (98 vots), de VeronikaPJ i Antonio Caballero del Campo, amb un cost de 100.000 euros, i la renovació del Jardí Botànic (76 vots), d’Ares i Miryam Romero Polo, amb un cost de 100.000 euros.

Des de la regidoria de Participació Ciutadana han volgut agrair la bona resposta dels ciutadans després que s’hagin comptabilitzat fins a 1.219 vots emesos entre les 26 propostes que han arribat a la fase final.

Salou premia un any més el talent dels joves estudiants del municipi

En total es destinen 11.538 euros a aquestes beques, dues d’elles - una d’Humanitats i Ciències Socials i una de Ciències i Tecnologia- amb el suport de l’empresa Repsol Petróleo

En total es destinen 11.538 euros a aquestes beques, dues d’elles – una d’Humanitats i Ciències Socials i una de Ciències i Tecnologia- amb el suport de l’empresa Repsol Petróleo

La Sala Europa del TAS de Salou ha estat aquest matí l’escenari del lliurament, un any més, de les beques universitàries que any rere any du a terme la regidoria d’Ensenyament del consistori. L’alcalde, Pere Granados, acompanyat de la regidora de l’àrea, Julia Gómez, han presidit l’acte de lliurament amb les quals es reconeixen aquells estudiants de Batxillerat i d’últim curs de Cicles Formatius de Grau Superior que han destacat pel seu rendiment acadèmic i han obtingut bones qualificacions. Enguany, s’han destinat més d’11.500 euros a la formació acadèmica dels joves de Salou, dues d’elles patrocinades per Repsol. A l’acte hi ha assistit el responsable de comunicació i cap de relacions externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran a més d’alumnes, professors i el cap d’estudis de l’Institut Jaume I, Joan Pons; la directora de l’Institut Marta Mata, Carme Moreno, i la subdirectora de l’Escola Elisabeth, Montse Molas.

L’atorgament d’aquestes beques té com a objectiu donar suport als projectes de formació dels estudiants que la sol·licitin i premiar el bon rendiment acadèmic amb la pretensió de ser un incentiu per a la continuïtat dels seus estudis, tot tenint en compte la situació socioeconòmica familiar.

L’alcalde, Pere Granados, ha felicitat els alumnes que han estat mereixedors dels premis i també ha afirmat que “des de l’Ajuntament volem tenir-vos ben motivats i continuarem treballant des de l’administració local perquè les persones joves com vosaltres tingueu un gran futur de forma personal i professional però també dins de la societat”.

Per la seva part, la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, també ha volgut fer extensiva la felicitació  “al professors i professores, als equips directius dels centres, perquè tots ells han contribuït de manera molt directa en la vostra formació i el vostre èxit”, i també ha recordat als pares i mares “que segur que també han patit aquests nervis amb vosaltres i que sempre han estat al vostre costat”.

Enguany, els estudiants que s’han endut una beca han estat:

-En l’apartat d’estudiants de 2on de Batxillerat i últim curs de Cicles Formatius de Grau Superior amb Matrícula d’Honor (1.282 euros cada un):

Marta Huguet Travé, cursat a l’Institut Jaume I.

-Del grup de Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials (1.282 euros cada un)

Ana Pereira Fernández, cursat a l’Institut Marta Mata.

Patricia Rubio Vera, cursat a l’Institut Marta Mata.

-Del grup de Batxillerat de Ciències i Tecnologia  (1.282 euros cada un):

Guillem Vives Ollé, cursat a l’Institut Jaume I.

Claudia Giner Ferrer, cursat a l’Institut Jaume I.

-En l’apartat de batxillerat Artístic  (1.282 euros cada un):

Cristina Calamote Naegel, cursat a l’Institut Jaume I.

– La  Comissió  avaluadora  de  les  Beques  per  a  estudis  universitaris  també ha acordat atorgar la Beca (1.282 euros) que ha quedat deserta de cicles formatius a l’alumna amb  la  millor nota  de  Batxillerat  entre  els  alumnes  de  les  tres modalitats de Batxillerat, que s’ha concedit a l’alumna:

Eulàlia Català Castro, Artístic, estudiant de Batxillerat Artístic cursat a l’Institut Jaume I.

Pel que fa al lliurament de les dues beques que patrocina l’empresa REPSOL PETROLEO SA (1.282 euros cada una), i que ha lliurat Josep Bertran, com a representant de Repsol, han estat per a Aleix Céspedes Muelas, estudiant de Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials cursat a l’Institut Jaume I, i David Gaseni Hidalgo, estudiant de Batxillerat de Ciències i Tecnologia cursat a l’Institut Marta Mata.

Després del lliurament de les beques, el Coach Advance Life, Joan Carles Folia Torres, ha ofert una conferència “Apropat a la felicitat”. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i Esport, diplomat en magisteri i especialista en comunicació i RRHH, actualment és gerent d’ORGANITZA SL, col·labora en diversos mitjans com el Diari SPORT en temes infantils, juvenils i tercera edat, és director de continguts del blog SPORT Coaching, i co-guionista i presentador del “Famílies i Escola” de la Xarxa de Televisions Locals.

El Grup “Anem a Caminar” es prepara per la sortida del Camí de Santiago

El proper dilluns 25 de març a les 19 hores es presentarà i debatrà la sortida a la Sala Mediterrània del Centre Cívic

El proper dilluns 25 de març a les 19 hores es presentarà i debatrà la sortida a la Sala Mediterrània del Centre Cívic

El grup “Anem a Caminar”, amb la col·laboració del Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou i la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament, comencen a preparar-se per la sortida del Camí de Santiago que realitzen el proper any. Per tal que la sortida sigui tot un èxit, el dilluns 25 de març realitzaran una presentació i debat per tal de parlar diverses qüestions per preparar satisfactòriament la sortida.

L’acte, el qual es durà a terme a les 19h a la Sala Mediterrània del Centre Cívic, anirà a càrrec de Ferran Martí, persona acostumada a realitzar aquesta ruta, Marina Cinta Danfí, cap d’infermeria comunitària de la xarxa AUPA, i Montse Tomás, cap d’infermeria al CAR de Salou. Ferran Martí serà l’encarregat d’explicar al grup la preparació física que necessiten dur a terme per poder realitzar satisfactòriament el Camí de Santiago; així com l’alimentació i roba i calçat adequats que hauran de portar durant els dies de la ruta.

També hi estaran presents durant la xerrada la regidora de Salut Pública, Martina Fourrier, la moderadora i responsable del Grup “Anem a Caminar”, Carmen Pérez, i la fisioterapeuta Irene Mutlló.

Salou se suma al Pacte per combatre la segregació escolar

Més d’un centenar de municipis s’han adherit a la lluita per una educació equitativa i de qualitat

Més d’un centenar de municipis s’han adherit a la lluita per una educació equitativa i de qualitat

Salou forma part de més del centenar de municipis que s’han reunit al Parlament de Catalunya per signar el Pacte per combatre la segregació escolar. Així, ha signat un marc d’actuació comú entre ajuntaments, escoles, sindicats i grups parlamentaris.  El compromís que ha estat impulsat pel Síndic de Greuges pretén garantir el dret a una educació de qualitat i a accedir-hi en condicions d’igualtat a un sistema educatiu just i equitatiu.

Informes d’avaluació del sistema educatiu català reflecteixen que les desigualtats existents en els resultats acadèmics de l’alumnat es regeixen en funció del seu origen social. Això es degut a la segregació escolar present als centres. Per aquest motiu s’ha firmat el document que conté un total de 30 intervencions i 189 mesures dividides en nou àmbits d’actuació que es comprometen a implementar durant aquesta legislatura.

Des de l’Ajuntament de Salou es considera indispensable treballar per tenir un sistema educatiu accessible i  igualitari per a tots els infants i que garanteixi un ensenyament de qualitat.

L’Ajuntament de Salou instal·la el primer pas de vianants intel·ligent al passeig Jaume I

Es tracta d’una prova pilot que s’activa a partir de la detecció de moviment a la vorera quan es pretén creuar i que encén dos punts de llum molt potents per alertar els vehicles

Es tracta d’una prova pilot que s’activa a partir de la detecció de moviment a la vorera quan es pretén creuar i que encén dos punts de llum molt potents per alertar els vehicles

L’Ajuntament de Salou ha instal·lat al passeig Jaume I, a l’alçada del carrer Josep Carner, un sistema pilot que pretén millorar la seguretat dels vianants en aquesta zona, especialment concorreguda en temporada alta i on hi conflueix també el carril bici que prové des de la plaça Europa. El sistema que estarà en proves fins passat l’estiu està dotat de càmeres a banda i banda del pas de vianants que permeten detectar la presència de persones (no de vehicles o altres elements metàl·lics) situades a la zona d’espera del pas, i que no s’activa amb les persones que es troben passejant per la vorera sense intenció de creuar.

El sistema està indicat per a alertar els vehicles de que hi ha gent creuant el pas i, de fet, un cop es detecta la presència de persones, s’activen els 2 punts de llums , amb tecnologia LED, a una potència lumínica que arriba als 110 lúmens durant 20 segons, i es va reduint la intensitat durant 10 segons més. L’efecte, fa que els vehicles tinguin una visió molt clara de les persones que es troben al pas, i amb les primeres proves, aquests redueixen la velocitat davant el pas il·luminat.

A més, l’avantatge pel vianant és que no cal que premi cap botó ni faci cap acció addicional.

Es tracta d’un pilot que es du a terme des de l’empresa SECE conjuntament amb els serveis municipals de Noves Tecnologies, Enginyeria i Mobilitat i que estarà operatiu durant el període estival, cobrint períodes de major afluència de visitants a la zona, i que permeti avaluar millor el seu comportament; un cop descartades altres propostes que proposaven implantar elements a la calçada en una zona d’alta densitat de pas i afectada directament per la salinitat del costat de la platja de Llevant.

L’ANC de Salou presenta el «Conte Groc», la crònica de l’1 d’octubre a la capital de la Costa Daurada

El llibre està apadrinat per Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, per la campanya Cap Dona en l'Oblit i pel grup musical Beiats

El llibre està apadrinat per Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, per la campanya Cap Dona en l’Oblit i pel grup musical Beiats

La Sala Europa del Teatre Auditori de Salou acollirà el proper divendres 22 de març, a les 8 del vespre, la presentació del llibre “El Conte Groc. 1-O a Salou, Crònica d’una Victòria”.El llibre és fruit d’un treball col·lectiu per part de “salouencs i salouenques per lademocràcia i per la llibertat”, denominació amb la qual s’identifiquen els autors anònimsde l’obra, ja que el text del llibre és un recull en forma de conte construït a partir delstestimonis directes de persones que van viure el referèndum del primer d’octubre de 2017a la capital de la Costa Daurada.Un conte amb «padrins»El llibre ha estat editat per l’ANC Salou i apadrinat per Avis i Àvies de Reus per la Llibertat,Cap Dona en l’Oblit (vinculat a la sectorial de dones de l’ANC) i el grup musical Beiats. Elgrup d’Avis i Àvies de Reus per la Llibertat, neix el dia 7 de novembre de 2017, quanun grup de 16 persones decideixen tirar endavant un projecte de manifestació diàriareivindicativa i pacífica amb la vocació de denunciar els empresonaments injustos iarbitraris. El Avis i Àvies es troben cada migdia, a ¾ de 12 i de dilluns a dissabte, per fertres tombs a la plaça del Mercadal i acabar amb crits de “llibertat presos polítics” i amb elcant dels Segadors davant la porta de l’ajuntament.

La padrina del llibre és «Cap Dona en l’Oblit», una campanya impulsada per la Sectorialde Dones de l’ANC,conjuntament amb Dones per la República, per expressar el rebuig ala repressió política i social que pateixen les dones empresonades, exiliades irepresaliades i per treballar per la seva visibilitat, a través d’actes públics i actes a lespresons arreu de Catalunya.Els altres padrins de l’obra són els membres del grup Beiats, un grup musical del Cap deSalou format per Eva Gran a la veu, Olga Guilanyà a la percussió i Marc Torres al piano.Els Beiats fan un extens repàs a la música de casa nostra, des dels primers temes de laNova Cançó fins als nostres dies, passant per la millor època del Rock Català.

Vendes en benefici de l’ACDCEls diners que es recaptin amb la venda dels llibres i de postals commemoratives esdedicaran íntegrament a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). L’associació ésuna entitat creada per les famílies dels presos i exiliats polítics catalans com a plataformad’actuació conjunta, per donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, percanalitzar les mostres de solidaritat i suport i per defensar els drets. L’objectiu de l’ACDCés denunciar la vulneració dels drets fonamentals i dels drets civils que està portant aterme l’Estat Espanyol a les persones represaliades degut al procés independentista. Protagonistes de l’acteL’acte principal de la presentació del «Conte Groc» consistirà en una lectura dramatitzadad’alguns passatges del conte groc, per part d’actors i actrius voluntaris, ambl’acompanyament musical del grup Beiats.

La coordinació i direcció d’aquesta lectura va acàrrec de la Fina Satorras, mestra de primària i sòcia de l’ANC. També hi hauràparlaments per part dels padrins del conte i per part d’algunes personalitats convidades,vinculades a l’ANC i als presos i exiliats polítics.En aquests moments està confirmada la participació de l’empresari i cofundador delCercle Català de Negocis, Joan Canadell, en representació de l’ANC, i de Ferran Civit,diputat al Parlament de Catalunya des del 2015, en representació dels presos i exiliatspolítics. La conducció de l’acte anirà a càrrec de Xavier Fähndrich (Vevey, 1967),politòleg i autor del text de la introducció del «Conte Groc».Coautors del llibreMalgrat que els impulsors del «Conte Groc» consideren que l’autoria d’aquest llibre éscol·lectiva, es poden destacar alguns noms propis. La gènesi del conte es pot trobar el elstreballs de preparació de l’acte amb el qual l’ANC de Salou va commemorar el primeraniversari del referèndum del Primer d’Octubre de 2017.Entre els organitzadors de les activitats d’aquell acte, l’Antoni Ros Magrané (Reus,1959), soci de l’ANC i activista cultural, i la Carme Gasull (Salou, 1970), psicòloga iactualment regidora d’ERC a l’Ajuntament de Salou, van ser els responsables de recollirels testimonis dels salouencs i salouenques que van exercir el seu dret a decidir. Elstextos rebuts a través de correus electrònics i missatges privats, van acabar recollits en unrelat dels fets que es van narrar i dramatitzar a dalt de l’escenari el 30 de setembre de2017, en el marc de l’acte “Vam votar!, Vam guanyar!» organitzat a Salou.

Les il·lustracions del conte són de dues il·lustradores. Per una part, les il·lustracions delsdiferents capítols del conte groc són obre de l’Eli Ramírez (Lloret de Mar, 1982). Ramírezés bibliotecària de professió però il·lustradora sempre que pot. De petita ja anava sempreamb un llapis a la mà i ja de gran ha formalitzat la seva vocació assistint a cursos tantd’il·lustració com de còmic.Durant cinc anys va publicar el fanzine “Bibliotecaris de paper”, i ara publica una tira diàriaanomenada “Life of Eli” de caràcter personal i basada en les coses que li van passant. Haparticipat en diverses publicacions autoeditades, tant pròpies com col·lectives i una de lesactivitats que més ha gaudit ha sigut amb el projecte “Humanitzem els hospitals” del’Ignasi Blanch, en el qual s’han pintat diverses sales d’hospitals en algunes ciutats de Catalunya.

D’altra banda, la il·lustració de les pàgines centrals del conte és obra d’HaydéeFähndrich (Chiclayo, 1969). Fähndrich és llicenciada en Biologia (UB) i mestra (URV),treballa de professora d’Educació Secundària i Batxillerat en un centre educatiu concertatde Salou i combina la seva vocació docent amb la seva afició al dibuix satisfent elsencàrrecs que li arriben per part de familiars, amics i entitats. El seus cèlebres «bonhoms»retraten la vida quotidiana i les anècdotes del protagonista de la targeta de felicitació,il·lustració o habitació (versió mural o sanefa) en forma d’una amalgama de ninotets ininotetes aparentment caòtica i, a la vegada, plena de missatge i de sentit.L’acte de presentació és de lliure accés i no cal confirmar assistència. Abans i en finalitzarl’acte de presentació, els assistents podran adquirir el llibre al preu de 10 euros i,opcionalment, podran comprar també una postal de la il·lustració central del conte per 5euros. Els diners, com ja hem comentat aniran destinats a ajudar l’Associació Catalanapels Drets Civils.

La capital de la Costa Daurada tanca l’any 2018 amb xifres que situen Salou com a destinació referent en turisme familiar

També ha augmentat el número de visitants estrangers respecte l’any 2017, fidelitzant el mercat anglès, francès i rus

També ha augmentat el número de visitants estrangers respecte l’any 2017, fidelitzant el mercat anglès, francès i rus

La Capital de la Costa Daurada ha tancat l’any 2018 amb un conjunt de dades que mantenen, i en alguns casos incrementen, els nivells de satisfacció, mercats, allotjament i productes turístics. La mitjana d’edat dels turistes que Salou ha rebut enguany és de 47 anys, de classe mitjana i mitjana-alta, mantenint-se respecte l’any passat, encara que segueix sent majoritari el col·lectiu major de 55 anys. Una població que destaca Salou com un indret de turisme familiar, de sol i platja, on  gaudir de la calma i de l’oportunitat que ofereix la proximitat de PortAventura World. Aquestes dades es desprenen de l’informe de l’Observatori del parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, i que han estat presentades al Ple del Patronat de Turisme.

Aquest any 2018, s’ha aconseguit un increment de visitants entre 25 i 34 anys (especialment d’Ucraïna i Bielorússia) i entre 55 i 64 anys (especialment del Regne Unit i Irlanda), els quals s’han allotjat majoritàriament en càmpings i hotels. Enguany, ha augmentat l’ocupació considerablement en un 5% respecte l’any 2017, l’allotjament en hotels de 4-5 estrelles, així com també ha aconseguit un increment l’allotjament en apartaments llogats a través d’agències i plataformes online d’allotjaments turístics entre la població jove visitant de fins a 24 anys. La mitjana de pernoctacions al municipi són de 10-11 nits, mantenint-se respecte l’any passat. Segueixen predominant les estades d’una setmana, encara que ha augmentat considerablement la xifra de persones que opten per allargar les seves vacances a Salou fins a 15 nits.

D’on prové el visitant de Salou?

La població que ve a gaudir de les seves vacances al municipi de Salou són procedents majoritàriament de l’estranger, fet que augmenta en un 4%, més concretament del Regne Unit (15,1%), França (14,9%) i Ucraïna i Bielorússia (7,3%), entre molts altres.

Origen turistes del Regne Unit:

 • Escòcia (20,9%)
 • Londres (16,4%)
 • Midlands (15,4%)
 • North West – Lancashire (11,4%)
 • També de Northern Ireland, Yorkshire & Humberside, etc.

Origen turistes de França:

 • Occitània (20,5%)
 • París (20%)
 • Nova Aquitània (14%)
 • Alvèrnia (12,7%)
 • També de l’Alts de França, Provença, etc.

Origen turistes de regions russes:

 • Moscou i voltants (42,9%)
 • Sant Petersburg i voltants (21,1%)
 • Districte de Volga (10,3%)
 • Districte Central (8,3%)
 • També de Sud del Comptat, de la regió nord-est, etc.

Origen turistes de l’Estat espanyol:

 • Catalunya (10,6%)
 • País Basc (9,2%)
 • Aragó (8,2%)
 • Navarra (4,5%)
 • També de La Rioja, Madrid, etc.

La població visitant assegura haver conegut la capital de la Costa Daurada a través de la família i els amics (37,9%), seguit per agències de viatges convencionals i blocs o fòrums d’Internet. A més, ha augmentat el número de visitants que han organitzat el seu viatge a través d’Internet (42,5% del total). A més, un 76,4% dels turistes vénen a Salou acompanyats de la seva parella, família i fills, fet que col·loca Salou com una destinació capdavantera en turisme familiar. A més, un 65’4% dels visitants ja han vingut al municipi anteriorment, una xifra representativa de la fidelització dels turistes.

Què fa el visitant de Salou?

Entre les activitats que els turistes han realitzat durant l’estada a Salou, predominen l’acció de passejar pel municipi, que augmentat en un 6%, gaudir de la platja i relaxar-se i descansar (que augmentat un 7% respecte l’any passat), així com visitar  ciutats i municipis veïns. També ha augmentat considerablement l’acció de comprar i gaudir de la gastronomia de Salou, un fet que destaca la importància que la capital de la Costa Daurada li dóna a aquests dos àmbits, molt creixents al municipi. Els visitants de Salou també han valorat molt positivament diferents aspectes de la destinació, com la neteja de les àrees públiques, la seguretat, l’amabilitat, el servei d’allotjament, el transport públic ofert, les facilitats per als vianants i l’entreteniment i vida nocturna. També es mantenen favorablement les valoracions respecte les zones verdes, la neteja de les platges i el seu equipament, la relació qualitat/preu, la senyalització i el grau de satisfacció general.

Salou acollirà la segona trobada senderista internacional de Catalunya, al juny del 2020

El Catalonia Trek Festival es durà a terme entre el 3 i el 10 de maig i preveu reunir a més de 700 excursionistes

El Catalonia Trek Festival es durà a terme entre el 3 i el 10 de maig i preveu reunir a més de 700 excursionistes

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha presentat a l’alcaldia de Salou la segona trobada senderista internacional en la qual estan ja treballant i que es durà a terme al maig del 2020, coincidint amb l’any del centenari de seva creació.  Amb base a la capital de la Costa Daurada però amb excursions pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre aquesta trobada pretén reunir a unes 700 persones del 3 al 10 de maig del proper any per donar a conèixer el territori  a través de sis dies d’activitats esportives i també culturals.

En una reunió a l’Ajuntament, el president Jordi Merino i el vicepresident de la Federació, Josep Casanovas, conjuntament amb la presidenta del Club Excursionista Salouenc, Beti Martí, i el vicepresident Benet Presas -i alhora regidor de Turisme-, han explicat a l’alcalde Pere Granados, al regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González junt amb d’altres tècnics de Policia, d’Esports i de Turisme el projecte i l’abast de l’organització de l’esdeveniment.

Segons l’organització es programaran sis dies d’activitats que inclouran senders per a caminar pels racons triats del territori en unes rutes que es detallaran properament però que inclouran des de senders europeus que discorren pel camins de ronda, a d’altres espais emblemàtics com Siurana, les muntanyes de Prades o el Priorat; a més d’un programa paral·lel d’activitats culturals, enològiques… i un sopar central que es desenvoluparia al pavelló esportiu municipal. Totes les sortides anirien acompanyades d’un guia professional.

Aquesta iniciativa neix arran de l’encàrrec de la Federació Europea de Senderisme d’organitzar una trobada internacional sobre l’E12 -el sender europeu de la Mediterrània que a casa nostra coincideix amb el GR92.

A més, també es preveu de manera paral·lela al desenvolupament del Catalonia trek Festival un open internacional de marxa aquàtica; una nova modalitat esportiva que prové de la costa septentrional francesa i que es realitza amb el cos parcialment a dins de l’aigua i que tindrà un caràcter tant de promoció com de competició.

Aquestes activitats que provenen de la mà del Club Excursionista Salouenc encaixen perfectament al perfil de turisme esportiu amb el que es treballa des del Patronat de Turisme de Salou i des de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament.

El Servei de Català de Salou obre un nou període de matrícula pels cursos d’aprenentatge de la llengua

Els cursos començaran els dies 1 i 2 d’abril

Els cursos començaran els dies 1 i 2 d’abril

El Servei Local de Català de Salou torna a posar en marxa per aquest curs 2018-2019 nous cursos d’aprenentatge de la llengua en diferents nivells. Els interessats a inscriure-s’hi  poden adreçar-se al Centre Atenea, a l’Avinguda de Pau Casals, 14. Els horaris s’han fixat de la següent manera:

La matrícula dels antics alumnes es podrà dur a terme els dies 19 i 20 de març en horari de classe, el dia 21 de març en horari de 9:30 a 13h i de 16 a 17:30h. Pel que fa als nous alumnes, les proves de col·locació seran el dia 21 de març, en horari de 9:30 a 13h i de 16 a 17:30h, i la matriculació els dies 25, 26 i 28 de març de 9:30 a 13h, i el dia 27 de març 9:30 a 13h a 16 a 17:30h. Els cursos estan previstos que comencin els dies 1 i 2 d’abril.

Oferta dels cursos:

Presencials

 • Bàsic 1: dilluns i dimecres de 15 a 17:15h
 • Bàsic 2: dilluns i dimecres de 15 a 17:15h
 • Bàsic 2-3: dimarts, dimecres i dijous de 9:30 a 12:30h
 • Bàsic 3: dimarts i dijous de 9:45 a 12h
 • Elemental 1: dilluns i dimecres de 18 a 20:15h
 • Intermedi 1: dilluns i dimecres de 18 a 20:15h

Modalitat Combinada en línia (Parla.cat): Elemental 1, 2 i 3, Intermedi 1, 2 i 3, i Suficiència 1, 2 i 3

Tots aquells interessats en els cursos poden passar pel Servei de Català de Salou, situat al 1er pis del Centre Atenea, Av. Pau Casals, 14; trucant al Tel. 977352147, o per correu electrònic a salou@cpnl.cat.

També podeu trobar més informació sobre els diversos cursos que s’impartiran al web del CPNL (https://www.cpnl.cat/).

Salou amplia el període d’ingrés voluntari de l’Impost de vehicles i de la taxa de guals

Els dos impostos es podran pagar des del 15 de març fins el 31 de maig

Els dos impostos es podran pagar des del 15 de març fins el 31 de maig

L’Ajuntament de Salou ha prolongat el termini d’ingrés voluntari de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i la taxa de guals, que enguany, de forma excepcional es podran pagar des del 15 de març fins el 31 de maig. Aquesta pròrroga ve motivada per tal de suplir els possibles retards en l’emissió d’aquests rebuts donat que s’ha contractat una nova empresa que ha d’emetre els tríptics.

Pel que fa a l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, aquest 2019 la recaptació estimada de l’impost s’incrementa en 37.486,91 euros respecte l’any anterior, arribant a un total de 1.456.209,11 euros; i el número de rebuts arriba a un total de 16.949, 568 més que l’any 2018. Per altra banda, el padró de guals compta amb 1.607 rebuts.

La resta d’impostos es mantenen: l’impost sobre béns immobles i la taxa de recollida de residus es podrà pagar de forma voluntària del 17 de juny al 17 de setembre, mentre que l’Impost d’Activitats Econòmiques i la taxa de conservació del cementiri es podran pagar del 16 de setembre al 18 de novembre.

Stage nòrdic de primera divisió al Complex Esportiu Futbol Salou

El Falkenbergs FF, equip de la 1ª divisió sueca, entrena als camps del Complex Esportiu Futbol Salou i s’allotja a Cambrils Park Sport Village

El Falkenbergs FF, equip de la 1ª divisió sueca, entrena als camps del Complex Esportiu Futbol Salou i s’allotja a Cambrils Park Sport Village

El Falkenbergs FF, equip de futbol de la primera divisió de Suècia, està realitzant un stage de pretemporada al Complex Esportiu Futbol Salou del 13 al 19 de març. Lla qualitats de les instal·lacions i el clima suau de la Costa Daurada han estat el motiu de l’equip per escollir, per tercer any consecutiu, la destinació per entrenar i preparar l’inici de l’Allsvenskan (la 1ª divisió sueca) el pròxim 31 de març.

L’equip gaudirà de l’estada entrenant al Complex Esportiu Futbol Salou, instal·lacions d’entrenament professional de primer nivell amb camps de gespa artificial, natural i híbrida, els quals aporten uns ritmes i característiques diferents del joc, i ajuden a preparar els partits. En definitiva, unes instal·lacions de primer nivell que compten amb onze camps de futbol 11, i a les que s’afegirà ben aviat un Miniestadi, dos camps de futbol platja i un camp de futbol 7; a més d’altres serveis amb els que ja compta com són un bar, zona lounge, vestuaris, aules i oficines.

En acabar els entrenaments, els jugadors es concentraran a Cambrils Park Sport Village, un Resort que des del setembre i fins al maig, compta amb totes les característiques i serveis especialment pensats per a esportistes. Allà podran descansar, recuperar forces, i completar la seva rutina esportiva tant al Fitness & Spa del Resort com a la zona esportiva practicant esports a l’aire lliure. També podran gaudir de la dieta mediterrània i productes de primera qualitat, amb àpats variats i adaptats per a esportistes. La convivència durant aquests stages ajuda a millorar la relació entre els jugadors de l’equip, fet que després es veu reflectit en una millora del joc en equip.

Abans de marxar, el Falkenbergs FF tindrà l’oportunitat de jugar un partit amistós contra el Halmstad BK, equip suec que juga en la Superettan, la segona divisió sueca. Aquest partit servirà com a acomiadament, ja que aquesta temporada han estat companys de categoria. Els dos equips suecs es troben a la Costa Daurada abans d’iniciar la nova temporada esportiva al seu país.

L’stage d’enguany a la Costa Daurada és molt important per preparar la temporada 2019-2020, en la qual el Falkenbergs FF torna a jugar en primera divisió. I tant el Complex Esportiu Futbol Salou com Cambrils Park Sport Village tenen unes instal·lacions preparades i al nivell de les exigències tant d’aquest equip com d’altres professionals que vénen a fer una estada. I és gràcies a la qualitat i el nivell que ofereixen els dos recintes, que cada any el territori és escollit i compta amb la visita i la confiança de molts equips de primer nivell.

Sobre Complex Esportiu Futbol Salou

El Complex Esportiu Futbol Salou són unes instal·lacions esportives de referència del territori. Compta amb deu camps de futbol 11 i un camp polivalent de rugbi i futbol. D’aquests, 7 són de gespa artificial, 2 de gespa natural i 2 de gespa híbrida. A més, aquest 2019 inauguraran un Miniestadi, dos camps de futbol platja i un camp de futbol 7. Ofereixen tota mena de productes relacionats amb el futbol, des de les millors instal·lacions de la zona, fins a entrenadors i preparadors físics titulats amb una àmplia experiència nacional i internacional. Uns serveis personalitzats sempre amb sota la metodologia d’Smartfootball.

A més a més, els equips i esportistes disposen d’allotjaments de 4 estrelles superior a Cambrils Park Sport Village, el qual es troba a 800 metres de distància. Compta amb una capacitat de més de 2.000 llits dividits en apartaments, viles i bungalows totalment equipats; i de totes les comoditats que un atleta pot desitjar. Les instal·lacions preparades, unides a l’excel·lent clima mediterrani d’hiverns suaus, fan que el CE Futbol Salou sigui ideal per a la pràctica de futbol durant tot l’any.

El Govern encarrega els primers tràmits per a implantar el tren-tram entre Cambrils i Salou-PortAventura

Via del ferrocarril que creua Salou. Foto: Roger Segura

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la redacció de l’estudi informatiu, de la declaració d’impacte ambiental i del pla especial ferroviari per a implantar el tren-tram entre Cambrils i Salou-PortAventura.

El projecte ha de substituir la línia de la costa actual, que es preveu que es desmantelli i s’integri als municipis un cop es posi en marxa la variant del corredor mediterrani. Després de reunir-se amb alcaldes i regidors del territori, Calvet ha dit que la intenció és guanyar temps i “casar calendaris”. Tot i això, Foment encara no ha revelat els terminis per al desmantellament i el conseller ha insistit a reclamar la cimera prevista entre representants del govern espanyol, de la Generalitat i dels ajuntaments per tal d’abordar el futur de la línia.

El conseller ha posat en valor la “unitat” amb què el Govern i els ajuntaments podran defensar davant el ministeri els objectius plasmats en el mapa ferroviari del territori, entre els quals destaca la implantació d’un sistema de tren-tramvia al Camp de Tarragona i la recuperació de la línia Reus-Roda per a mercaderies, entre d’altres. Calvet ha avançat que el Departament ha encarregat formalment a FGC que comenci a treballar el projecte d’implantació del tramvia entre Cambrils i Salou, aprofitant el pròxim desmantellament de la línia de la costa. El conseller ha assenyalat que els estudis trigaran almenys sis mesos.

Damià Calvet ha argumentat que el Govern vol tenir enllestida “la paperassa” i els projectes abans de començar a dialogar amb Foment i que es conegui la data d’entrada en funcionament de la variant i del projecte de desmantellament i integració. “La nostra voluntat és que l’obligació de desmantellar casi amb la voluntat del territori d’integrar la traça ferroviària i de disposar d’un sistema de transport públic. Volem un full de ruta únic”, ha sentenciat.

Preguntat per la decisió de les associacions de Promoció del Transport Públic (PTP) i la Plataforma en Defensa del Ferrocarril (PDF) de portar el desmantellament a Fiscalia, el conseller ha dit que és “legítim”, però ha recordat que desmantellar i integrar la via forma part de la Declaració d’Impacte Ambiental de la variant del corredor. “Contra això no s’hi pot anar i no hi volem anar perquè volem complir les mesures ambientals”, ha dit. El conseller ha insistit que la intenció és aprofitar aquesta obligació per poder “compassar” calendaris.

El titular del Departament de Territori ha admès que la cimera anunciada a final d’any, en la qual han de participar representants dels ajuntaments de Salou i Cambrils, Foment, Adif i la Generalitat, no s’ha celebrat. El conseller s’ha mostrat confiat que la trobada es pugui fer el més aviat possible per poder coordinar les tasques que corresponen al govern espanyol -el desmantellament i la integració- amb la implantació d’un tren tramvia a Salou i Cambrils –competència de la Generalitat-.

El conseller ha avançat la decisió d’engegar el projecte als alcaldes de Tarragona, Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca, en una reunió que s’ha fet als serveis territorials del Departament a Tarragona. L’alcalde de Salou, Pere Granados, se n’ha mostrat satisfet perquè el tren-tram beneficiarà els veïns i els turistes, i alhora, oferirà “un transport públic modern i sostenible”. La intenció de tot plegat, ha insistit l’alcalde, és assolir la plena integració i eliminar la barrera arquitectònica que suposa l’actual línia.

El nou corredor

La variant del corredor mediterrani entre Vandellòs i el nus de Vila-seca, que es podria posar en marxa al juliol, modificarà els serveis ferroviaris al Camp de Tarragona. Quan es posi en marxa està previst que, cada dia, quatre trens de l’R16 continuïn el trajecte cap a la línia d’alta velocitat actual, de manera que es pugui arribar de Cambrils a Barcelona en 52 minuts.

A més, els ‘Intercity’ entre Tarragona i Barcelona passaran de dues a cinc freqüències al dia i hi haurà dos trens més del servei convencional. També hi haurà cinc ‘Intercity’ entre Reus i Barcelona, amb un temps de trajecte d’una hora i tretze minuts, 38 menys que la connexió actual. També es crearà la nova línia R17 que connectarà l’estació de Salou-PortAventura i Barcelona amb quatre freqüències al dia.

Roger Segura – ACN

L’empresa local La Ibense ofereix un curs de pastissos i postres als alumnes de la UEC de Salou

Es tracta d’una col·laboració que pretén mostrar als joves a través del programa ‘tast d’oficis’ diverses opcions laborals

Es tracta d’una col·laboració que pretén mostrar als joves a través del programa ‘tast d’oficis’ diverses opcions laborals

Durant aquestes dues primeres setmanes del mes de març, els alumnes de la UEC Salou estan participant en un curs d’elaboració de pastissos i postres semifreds per a restauració a l’obrador de la Ibense del carrer València. Els alumnes s’han desplaçat al taller d’aquesta emblemàtica empresa salouenca i en aquest entorn han rebut les indicacions de la professional Raquel Vilaplana per tal de poder elaborar aquests postres semifreds.

Els nois i noies han adquirit per parelles, per tal que l’atenció a l’alumnat sigui individualitzada i la més acurada possible, uns coneixements bàsics de la pastisseria semifreda que els hi seran d’utilitat en una futura incorporació al mercat laboral. Els participants han estat molt motivats en aquesta enriquidora experiència ja que com els mateixos manifesten els hi apropen al món laboral d’una manera real i poden ampliar les seves vivències en un àmbit desconegut per a molts d’ells.

La durada total del curset ha estat de 10 hores, repartides en dues jornades laborals. Aquest curset pràctic s’emmarca dins de les activitats que es treballen al projecte “Tasts d’oficis” i que es desenvolupen dins del currículum de la Unitat d’escolarització compartida de Salou.

Salou promociona la destinació a la Fira de Lisboa

Aquesta setmana i fins diumenge el Patronat de Turisme assisteix com a expositor junt amb PortAventura World

Aquesta setmana i fins diumenge el Patronat de Turisme assisteix com a expositor junt amb PortAventura World

El Patronat de Turisme de Salou assisteix durant aquesta setmana i fins diumenge a la ‘Bolsa Turismo Lisboa’; la fira professional i de públic en general,  dedicada al sector turístic, i que és considera la fira més important de Portugal. La Capital de la Costa Daurada, juntament amb Centre de Promoció Turística de Catalunya, Espanya i Portugal (Agència Catalana de Turisme) i PortAventura World, sumen esforços per seguir fidelitzant i atraient nous visitants del mercat portuguès.

Actualment, el mercat portuguès es troba en recuperació econòmica, amb un potencial de creixement molt important. Per aquesta raó, des del Patronat de Turisme de Salou, i dins el Pla d’Acció 2018-2019, té en consideració el mercat portuguès, per tal de seguir potenciant i fidelitzant els seus turistes, aconseguint així incrementar el flux de visitants cap a la capital de la Costa Daurada. De fet, és una aposta per seguir captant mercats petits, bàsicament de turisme familiar que busquen una bona oferta de sol i platja i que tenen un gran potencial de creixement, i amb l’avantatge de la proximitat. A més, el Patronat de Turisme busca seguir diversificant els mercats emissors, per tant no tan sols treballar en mantenir el focus en el mercat espanyols, britànic, francès o rus, sinó que també busca alternatives no tant nombroses però que sumen nous clients cap a la destinació.

Els aspectes més valorats durant les estades pels turistes portuguesos són el bon clima, visitar llocs d’interès, el sol i platja i gaudir de la natura. Aquests acostumen a hostejar-se en hotels, encara que s’observa un creixement considerable d’optar pels apartaments turístics, en estades d’uns cinc dies aproximadament. El gran gruix de desplaçaments els duen a terme durant les vacances escolars i el bon temps, encara que també quan hi ha algun pont o per Setmana Santa.

Per l’estand de Salou han estat presents el Representant de PortAventura World, Massimo Bello, i la Directora del CPT Catalunya Espanya i Portugal, Nuria Perich, juntament amb la tècnica de promoció del Patronat de Turisme de Salou. També han visitat l’estand l’Ambaixadora d’Espanya a Portugal, Marta Betanzos Roig, o la Directora de OET de Lisboa, Natalia Briales Cristóbal.

El centre de formació de persones adultes Àgora de Salou fa un homenatge a les dones

“Has pensat canviar de perspectiva?” ens mostra dues visions del paper de la dona a l’antiguitat

“Has pensat canviar de perspectiva?” ens mostra dues visions del paper de la dona a l’antiguitat

El Centre de Formació de Persones Adultes Àgora ha inaugurat una nova exposició amb motiu del Dia Internacional de la Dona. L’alumnat de Graduat en educació secundària obligatòria 1 i dels ensenyaments de castellà han sigut els responsables d’elaborar l’exhibició utilitzant com a suport les siluetes de fusta de la Regidoria de Benestar i Serveis Socials. Mitjançant imatges i dibuixos projectats a les figures, han rendit homenatge a un total de tretze dones històriques com l’escriptora gironesa Víctor Català. La mostra pretén ensenyar dues visions populars al llarg de l’historia: per una banda fer referència als prejudicis que s’imposaven a les dones per la seva identitat sexual i contraposar-los amb els assoliments personals i creatius d’aquestes. L’exposició està visible al CFA Àgora de l’avinguda Pau Casals.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies