TARRAGONA 21

Els alcaldes de la AMT es reuneixen amb la ministra d’Indústria, comerç i turismo

L’alcalde de Salou, Pere Granados, reclama que es reconegui la figura del “municipi turístic”, i es reguli el seu finançament de forma específica tenint en compte la població vacacional assistida

L’alcalde de Salou, Pere Granados, reclama que es reconegui la figura del “municipi turístic”, i es reguli el seu finançament de forma específica tenint en compte la població vacacional assistida

Durant la presentació de la Alianza de Municipios Turísticos (AMT) als mitjans de comunicació, en la qual hi han estat presents dels 8 alcaldes dels municipis que formen aquesta agrupació de les principals destinacions turístiques de sol i platja de l’Estat espanyol (Alcalde d’Arona, José Julián Mena; l’alcalde d’Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga; l’alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; l’alcalde de Salou, Pere Granados i l’alcalde de Torremolinos, José Ortiz) i el president de l’ITH, Joan Molas; el president i el vicepresident de l’entitat, els alcaldes de San Bartolomé de Tijarana i de Benidorm respectivament, han explicat que aquesta entitat “representa la fortalesa del segment de sol i platja de l’Estat, tenint en compte que el seu conjunt suma més de 65 milions de pernoctacions, suposant més del 20% del total del país”.  Afegien que “a més de ser molt important la seva aportació al PIB nacional i el manteniment de llocs de treball la seva acció es basa sota el principi de col·laboració amb el sector i cooperació amb les altres administracions per avançar cap a la implantació de sistemes de finançament que permetin la reconversió i l’excel·lència de les destinacions”.

En aquest sentit s’ha expressat l’alcalde de Salou en la reunió mantinguda pels 8 alcaldes amb la Ministra Reyes Maroto. Granados ha reclamat un reconeixement, estatus i tractament específic per la figura del “municipi turístic”, perquè pugui disposar d’un nou sistema de finançament contemplant la població estacional “perquè les destinacions turístiques han de suportar un sobre dimensionament dels seus serveis per donar resposta a les necessitats de la població turística”.

Ha remarcat l’alcalde que “un nou finançament ens permetria impulsar plans de renovació i de modernització de la destinació, i implementar millors i majors serveis, alhora que desenvolupar destinacions intel·ligents i incrementar la seva qualitat, per major satisfacció del visitant”.

Salou preveu un espai d’aparcaments al costat de la futura estació de trens Salou-Portaventura

La Junta de Govern Local ha aprovat la subscripció d’un conveni de cessió d’ús de terrenys a l’avinguda Joan Fuster

La Junta de Govern Local ha aprovat la subscripció d’un conveni de cessió d’ús de terrenys a l’avinguda Joan Fuster

Davant l’entrada en funcionament del nou Corredor del Mediterrani i amb l’actual canvi de traçat de la línia del ferrocarril entre Salou-Portaventura i Vandellòs, des de l’Ajuntament de Salou s’està  dissenyant l’emplaçament i els serveis complementaris que ha de tenir la futura zona on ha de construir-se l’estació de trens central del municipi.

Mentre, Adif treballa en el disseny dels mòduls prefabricats al propi baixador per donar un bon servei als usuaris en tant no s’hagi construït la nova estació. Aquesta inclourà una sala d’espera, una oficina i zona d’expedició de bitllets, uns lavabos i magatzem; a més de construir una vorera d’entre 50 i 70 metres al llarg de la façana de l’estació, amb lloc per a taxis i autobús que permeti la càrrega i descàrrega de passatgers.  Per part del govern municipal, a fi i efecte de preveure l’estacionament del flux important de vehicles que circularan per la zona de l’avinguda Joan Fuster i que necessitaran un espai per a l’aparcament -donat que el nombre actual de passatgers és de 700.000 persones- s’ha previst la subscripció d’un conveni amb l’empresa Mediterranea Beach and Golf Community per obtenir una parcel·la de 6.000m2 de terreny per a l’aparcament.

L’alcalde, Pere Granados, assegurava que, segons  les  previsions  acordades  entre  l’Ajuntament  i  ADIF,  el  projecte constructiu de la nova estació estaria acabat el mes de març de 2019. A partir de l’adjudicació les obres durarien un any i mig, de forma que a finals del 2020 estarien finalitzades. “Disposar de la nova estació Salou-PortAventura és una prioritat, perquè no podem oblidar el moviment actual d’usuaris que utilitzen el tren per desplaçar-se, sumant el volum de Salou i el de PortAventura; i això exigeix serveis suficients, ben dimensionats i de qualitat; i més quan tenim davant unes perspectives de creixement i d’inversions importants que faran incrementar el volum actual de passatgers”. També remarcava que “per aquest motiu ha de ser una estació ben connectada amb el corredor i amb doble ampla de via”.

El regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, assenyalava que “és important preveure el creixement que experimentarà aquesta zona propera a l’actual baixador i que es convertirà en la futura estació del municipi”, de manera que “hem de treballar per condicionar l’espai en paral·lel, mentre es desenvolupen els projectes d’estació provisional, i definitiva i on també s’hi ha d’implantar l’estació d’autobusos”.

Així, la darrera Junta de Govern Local ha aprovat la petició de cessió d’ús de l’espai a favor de l’Ajuntament de Salou amb la finalitat d’executar-hi les obres mínimes necessàries per l’adequació a l’ús d’aparcament amb caràcter provisional pels usuaris de l’estació durant un termini de 4 anys.

Els humoristes Luis Piedrahita i #lodelarisa, a la Festa Major de Salou

Imatge del cartell de la Festa Major de Salou

Imatge del cartell de la Festa Major de Salou

L’Ajuntament de Salou inicia els actes de Festa Major d’Hivern amb dos espectacles d’humor aquesta setmana. Aquest dijous 24 de gener, Luis Piedrahita arribarà a les 21 hores a l’envelat del municipi per oferir el seu espectacle “Las amígdalas de mis amígdalas son mis amígdalas”, un stand up comedy en estat pur, ple de rialles i emocions. Per altra banda, el divendres 25 de gener a les 22 hores a l’envelat, es podrà gaudir també de l’espectacle #lodelarisa, a càrrec de Nacho García, Tomás García i Txabi Franquesa. Tots tres còmics formen part del programa d’humor El Club de la Comedia i venen a Salou a fer gaudir el públic amb els seus monòlegs en directe.

Per tal de poder gaudir d’aquests dos espectacles, és necessari adquirir entrada pel preu de 10 euros anticipada o 15 euros a taquilla. Aquestes es podran comprar a la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores o el mateix dia a taquilla a partir de les 20 hores. Cal recordar que el pagament únicament es podrà fer amb targeta, i l’aforament serà limitat.

Nou funcionament de la recollida de voluminosos a Salou

El nou sistema consisteix en deixar els residus a la vorera, davant del portal de casa, al vespre, havent concertat prèviament la cita.

El nou sistema consisteix en deixar els residus a la vorera, davant del portal de casa, al vespre, havent concertat prèviament la cita.

La regidoria de Medi Ambient informa que s’ha canviat el funcionament de la recollida de residus voluminosos a Salou. El nou sistema consisteix en deixar els residus a la vorera, davant del portal de casa, al vespre, havent concertat prèviament la cita. Els dies que es durà a terme la recollida són els dilluns, dimecres i divendres compresos entre els mesos de novembre a abril. I de dilluns a dissabte des del mes de maig fins octubre.

L’objectiu d’aquest canvi és millorar la neteja i l’estètica del municipi canviant la visibilitat dels residus i els contenidors. Per a concertar el servei cal omplir el formulari que trobareu a la següent web: http://saloumesnet.cat/salou-recicla/#recollida-voluminosos o trucar al telèfon 900 101 613.

Preocupació entre els hotelers de la Costa Daurada per un possible “retard” del programa de vacances de l’Imserso

El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, a lesquerra. Foto: Revista Cambrils

El sector hoteler de la Costa Daurada central està preocupat pel rumb del Programa de Vacances de Gent Gran, l’Imserso, després de la dimissió de la directora general del programa, Carmen Orta.

A poques setmanes de l’aprovació del plec de condicions per l’adjudicació del nou paquet de contractació, els hotelers temem que la persona que rellevi la direcció vulgui tutelar el procés des del començament. Per aquest motiu, el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, adverteix que “nou que un retard en la planificació i adjudicació tornaria a ser letal pel sector”.

En un comunicat, el sector hoteler demana que es millorin les condicions del programa de l’Imerso. Segons Roig, els hotelers “no es poden veure hipotecats per un programa que s’estendrà per 4 anys més – 2 anualitats inicials, més 2 anualitats de pròrroga- amb uns preus que amb prou feines superen els 20 euros per persona i dia i amb allotjament i pensió completa”. I en aquesta línia critica la retallada en els pressupostos de l’Estat de 2018.

Per això, el sector exigeix al govern espanyol la seva “solidaritat expressa” i considera “imprescindible” que els nous plecs contemplin un escenari que permeti als empresaris, no perdre diners amb el programa. Davant d’això, els hotelers argumenten que és tan important millorar la qualitat de vida de la gent gran com garantir el treball hoteler. A més, destaquen que qui “més guanya” amb el mateix programa és l’Estat. Així, afirmen que per cada euro que inverteix l’Estat en rep 1,5 euros, per la qual cosa la seva rendibilitat és del 50%, encara que “sigui a costa de la ruïna” de centenars d’hotelers espanyols.

Salou es promociona a Belfast junt amb PortAventura i Turespaña

Pere Granados, ha explicat que “la nostra presència en aquest esdeveniment és decisiva donat que volem continuar amb el lideratge  en aquest mercat eminentment familiar"

Pere Granados, ha explicat que “la nostra presència en aquest esdeveniment és decisiva donat que volem continuar amb el lideratge en aquest mercat eminentment familiar”

Salou continua endavant amb el posicionament turístic del municipi com a marca líder de la Costa Daurada i de Catalunya pel que fa al sol i platja i al turisme familiar, i ha tornat a la Holiday World Show de Belfast ; la fira turística més important d’Irlanda del Nord que se celebra des d’avui i fins diumenge. A més, s’ha aprofitat el marc d’aquesta fira per dur a terme una acció única entre Salou i PortAventura i Turespaña; d’una banda, una trobada amb periodistes i de l’altra una trobada amb més d’una setantena de turoperadors i agents de viatge irlandesos i premsa especialitzada amb qui s’ha fet un intercanviar d’informació directa sobre les excel·lències de la capital de la Costa Daurada i s’ha projectat un vídeo sobre les tradicions culturals i el folklore del municipi.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “la nostra presència en aquest esdeveniment és decisiva donat que volem continuar amb el lideratge  en aquest mercat eminentment familiar que busca sol i platja i vacances amb activitats com les que podem oferir a Salou amb PortAventura i FerrariLand com a atractiu complementari”. Això ens permet a nosaltres com a principal destinació  de la Costa Daurada reforçar la nostra posició en qualitat i prestigi. A Salou, aquest mercat va representar durant 2018 un 5% de l’ocupació total amb 7.976.804 pernoctacions i gairebé 2 milions d’arribades, ocupant la cinquena posició entre els mercats emissors i en uns moments on el consumidor britànic té un bon posicionament vers els mercats de sol i platja.

Cal tenir present que Salou és la primera destinació de vacances pels irlandesos.

L’oficina d’atenció al ciutadà obre nova data per a l’expedició del DNI a l’Ajuntament de Salou

Els habitants de Salou podran renovar o tramitar el DNI a la propia localitat

Els habitants de Salou podran renovar o tramitar el DNI a la propia localitat

Els veïns de Salou  que desitgin renovar o tramitar per primera vegada el seu Document Nacional d’Identitat (DNI) poden fer-ho a les dependències de l’Ajuntament, sense necessitat de desplaçar-se fora del municipi. A tal efecte, ja s’ha obert una nova data: el 23 de gener (1a expedició) i el 25 de gener.

Per beneficiar-se d’aquest servei, prèviament és necessari demanar dia i  hora, i es pot fer online a través de l’Oficina Virtual a través dels serveis de cita prèvia (https://seu.salou.cat/SIAC/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=153&idnct=796&x=trC8ED7K2j7qbAmXZZxm/w); o bé acudint presencialment a l’OAC – a la planta baixa de l’Ajuntament- a on a més de donar-li dia i hora l’informaran de la documentació que han d’aportar.

El jurat declara culpable per unanimitat l’assassí confés de l’exparella a Salou

Primer pla de l’acusat de matar la seva exparella a Salou, Abderrahmane H., a l’inici del judici a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

El jurat popular ha declarat Abderrahmane Hammou culpable per unanimitat d’haver mort l’exparella, Fadoua Talssi, a Salou el juny del 2017. Segons el veredicte que s’ha fet públic aquest divendres al migdia, l’home no va perdre el control dels seus actes i va acabar amb la vida de la noia a l’interior del cotxe d’ella.

El jurat no ha donat credibilitat a les explicacions de Hammou i no creu que hagués vist la noia mantenint relacions amb un altre home la nit abans del crim. El fet que l’endemà discutissin, que ella l’insultés i que ell se sentís rebutjat, “no seria raó suficient per a provocar una reacció tan desmesurada i clavar-li més d’una vintena de ganivetades amb gran intensitat”, segons el veredicte.

El jurat popular ha insistit que l’home era conscient del què feia perquè no presentava cap patologia ni havia consumit estupefaents. A més, ha subratllat la “fredor” amb què va acudir a la comissaria dels mossos de Salou per confessar la mort de Fadoua, que tenia 30 anys.

En el veredicte s’ha considerat provat que la jove va patir una mort “quasi immediata”, però que les lesions es van fer en vida -amb un ganivet de grans dimensions- i que la noia es va intentar defensar. Només dos dels nou membres del jurat han donat credibilitat als suposats intents de l’home de suïcidar-se amb una soga després de cometre el crim.

Penes de fins a 25 anys de presó

La fiscalia ha mantingut la petició de 23 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l’agreujant de parentiu i l’atenuant de confessió. El fiscal ha insistit que l’home va intentar justificar el crim amb un arravatament passional, però ha argumentat que durant el judici s’ha demostrat que va ser “premeditat”.

De la seva banda, l’acusació popular ha defensat que la confessió va ser irrellevant per a esclarir el cas i ha sol·licitat una pena de 25 anys de presó. Al seu torn, la defensa ha apuntat que caldria imposar-li una pena de set anys de presó per homicidi, atès que, al seu parer, la traïdoria i l’acarnissament no han quedat acreditats i l’home sí que va patir un arravatament quan es va assabentar que la noia havia començat una altra relació.

L’acusat demana perdó a la família

En el darrer torn de paraula, l’acusat ha demanat perdó a la família i s’ha mostrat penedit pel crim. Segons ha manifestat, sempre ha dit “la veritat” i aquell dia es va posar “nerviós”, va perdre el cap, se sentia “perdut” i “no sabia què feia”. El judici ha quedat vist per a sentència.

Roger Segra – ACN

Salou engega la Festa Major d’hivern amb una setantena d’actes gratuïts

Festa Major de Salou

Festa Major de Salou

L’actor còmic, Txabi Franquesa, serà l’encarregat de donar aquest proper divendres 25 de gener el tret de sortida a 11 dies de Festa Major d’Hivern a Salou amb el tradicional pregó al TAS. Serà el primer acte de les més de setanta propostes que des de la regidoria de Cultura i Festes i en col·laboració amb Esports, Joventut, Infància, Acció Social, o l’Antena del Coneixement de la URV, entre d’altres i en col·laboració amb les entitats del municipi es recullen en el programa festiu que s’ha presentat aquest matí. Activitats per a totes les edats i totes de caràcter gratuït -excepte dues nits d’humor amb monologuistes a l’envelat- conformen una programació variada que donarà la benvinguda també a les noves pubilles i hereu del 2019.

Aquesta nova edició de la Festa Major d’Hivern compta amb la participació d’unes 40 entitats i associacions del municipi, i 28 colles, que participen directament dels actes previstos en la festa. La regidoria de Cultura i Festes és l’encarregada de coordinar la programació que enguany manté la imatge específica per a cada una de les colles amb les confeticones que es difondran a través de les xarxes socials i que identifiquen cada grup.

Aquest matí durant la roda de premsa de presentació del programa, la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, acompanyada del tècnic de l’àrea, Salva Mimbrera, ha volgut agrair “l’esforç, la feina i la bona disposició de les associacions per tal de muntar una festa per a tothom on hi ha, a més, una gran participació de les entitats de Salou” i ha assegurat que “el teixit associatiu està en bona forma”.

Monòlegs d’humor i molta música

Un dels actes previs a l’inici de la festa serà l’espectacle “Las amígdalas de mis amígdalas son mis amígdalas” a càrrec de Luis Piedrahita, el dijous 24 de gener a les 21 hores a l’Envelat. També es podrà gaudir el divendres 25 de l’espectacle d’humor “#lodelarisa” a càrrec de Nacho García, Tomás García i Txabi Franquesa, a les 22 hores a l’Envelat. Per tots dos espectacles, es podran adquirir les entrades a la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou, pel preu de 10€ si és de manera anticipada i de 15€ si és a taquilla el mateix dia a partir de les 20h. El pagament sols es podrà fer amb targeta, i l’aforament serà limitat.

Un altre dels eixos de la festa és l’activitat musical de caràcter totalment gratuït, d’una banda, l’actuació de Blas Cantó, un dels artistes més prometedors en el panorama de la música espanyola actual (el dissabte 26 de gener a les 23 hores a l’Envelat), seguit de l’Afterparty agrorumba i olé a càrrec del Dj OGT. També es durà a terme la Festa Flaix FM amb la presència de Sergi Domene, Jordi Véliz i Cosmik (el divendres 25 de gener a les 00:30h a l’envelat); la festa de les Colles amb l’orquestra Nueva Alaska i els Atabaladors de Salou i la Festa Disco Colles FM19 (el dijous 31 de gener a partir de les 23 hores a l’envelat); el Gran ball amb l’orquestra Pasarela (el divendres 1 de febrer a les 23 hores a l’envelat); la Festa Disco Non Stop Cós Blanc (el divendres 1 de febrer a les 03h a l’envelat); el Gran Ball amb l’orquestra Montgrins (el dissabte 2 de febrer a les 12 de la nit a l’envelat); el Remember Night Session (el dissabte 2 de febrer a les 03h a l’envelat); o el Ball de fi de festa amb l’orquestra Nueva Etapa el diumenge 3 de febrer a les 17 i a les 20:30 hores.

A més, el dijous 31 de gener també es podrà gaudir del programa de ràdio “Soroll” Camp de Tarragona, a càrrec de Jordi Cartañà de la Cadena SER, a les 20 hores a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou.

Actes tradicionals

Pel que fa als actes tradicionals, es realitzarà la recepció institucional de l’alcalde i de la corporació a les entitats i associacions salouenques (dissabte 26 de gener a les 13h) que enguany manté prèviament la cercavila d’elements populars i la rua de lluïment des del TAS i fins a la Torre Vella; o la dotzena edició de la Mostra i tallers per a petits i grans de la Xarxa de Cultura Tradicional Catalana de Salou (dissabte 26 a partir de les 17h al passadís del TAS).

També es durà a terme la trobada de gegants (diumenge 27 de gener a les 11h) que ja suma 33 anys de sortides i lluïments pels carrers del municipi amb sortida des de la Plaça de la Pau, juntament amb la posterior ballada de sardanes; l’homenatge a la gent gran a l’envelat amb l’actuació musical del conjunt Ruben’s (dilluns 28 de gener a les 17h a l’envelat); l’homenatge a la dona més gran a la Torre Vella (dijous 31 de gener a les 19h); i el concert de corals amb les actuacions de la Coral Alborada, la Coral Eixàrcia i el Cor Vasco Ama Lur al TAS (divendres 1 de febrer a les 20:30h).

A més, es podrà gaudir de l’obra de teatre “Devuélvanme mi cuerpo” amb el grup Associació Teatre (diumenge 27 a les 20h al TAS); de la tradicional cercavila de diables i elements de foc amb les colles Diables Maleïts, Bruixes “Latemó”, La Morena de Salou i altres colles convidades (diumenge 3 de febrer a les 18.30h amb sortida a la Via Roma); i de la inauguració de la mostra d’artistes locals (divendres 1 de febrer a les 19h a la Torre Vella) que romandrà oberta fins el 2 de març.

El diumenge 3 de febrer, les matinades de grallers desfilaran pels diferents carrers del municipi, dia que també es realitzarà la XII trobada scooterista “Festa Major d’Hivern” al Passeig Jaume I de 11:30h a 13:30h, les jornades de portes obertes per visitar el Club Nàutic a partir de les 12h, i la fideuada popular a les 13:30h pel preu d’1 euro (venda de tiquets a les 12 hores).

Actes pels més petits

La Festa Major també preveu nombrosos actes dedicats als més petits que organitza la regidoria d’Infància a través del Club Xic’S: destaquen la inauguració de la Fira Xic’S al Passeig 30 d’octubre, cantonada amb carrer Tarragona (divendres 25 a partir de les 17:30h); el Salta Xic’S  amb inflables i tallers per conèixer la cultura popular del municipi a la plaça del TAS (el dissabte 26 de gener a les 17h); l’espectacle “Struc Màgic Teatre, de Javi el Mago, a l’envelat (dimarts 29 i dimecres 30 de gener a les 17:30h, 18:30h i 20h); i el ja consolidat Cós Blanc Xic’S a l’envelat de festa major amb el grup d’animació La Cremallera (divendres 1 de febrer a les 17:30h).

També es durà a terme una sèrie d’actes dirigits als més petits, com el taller de percussió a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet el dilluns 28 de gener  a les 17:30h; la Fashion Xic’S el dilluns 28 de gener, on es faran tallers de maquillatge, tatuatges, etc.; i la Zona Diver-Xic’S on es podrà gaudir d’inflables, tallers i animació infantil (el dijous 31 de gener a les 17:30h a la pista poliesportiva de Xalets de Salou, el divendres 1 de febrer a les 10:30h a la plaça Cala Crancs de Cap Salou, i el diumenge 3 a les 11:30h a l’Espigó del Moll). A més de les rebaixes a la fira Xic’S el diumenge 3 i el dilluns 4 de febrer amb les atraccions a 1,5 euros; la zona Brico Xic’S a l’envelat el dilluns 4 de febrer a partir de les 10:30h; i l’espectacle familiar “Cösmix” amb els clàssics Teatre Mòbil el dilluns 4 a les 17:30h al TAS.

Actes esportius

Però la festa major de Salou també està conformada per un ampli apartat esportiu on hi destaquen especialment el més que consolidat torneig de 24 hores de futbol sala que enguany arriba a la 22 edició i es farà al Pavelló Municipal d’Esports Salou Centre el dissabte 26 de gener a partir de les 18h i que s’allargarà fins el diumenge 27 a les 18:15h, on es disputarà la final del torneig. Seguidament, a les 20h, es podrà gaudir del partit de lliga EBA Club Bàsquet Salou vs Club Bàsquet Tarragona. També es realitzarà la vuitena edició de l’olimpíada escolar d’escacs al Parc Botànic (dissabte 26 de gener a les 10h); la multitudinària pedalada popular que enguany celebra els 25 anys de trajectòria ((diumenge 27 de gener a les 10:30h) i la Caminada de Festa Major organitzada pel CAR a la mateixa hora; i el torneig de petanca (diumenge 3 de febrer de 9h a 14h).

A més, es podrà gaudir del campionat de botifarra local a la Sala Europa del TAS (dijous 31 de gener a les 9:30h); del XVIII torneig de dòmino local (divendres 1 de febrer a partir de les 15:30h), a més de la sisena edició del Skate Party al Parc Manel Albinyana (divendres 21 de febrer a les 18h), entre un llarg etcètera d’activitats que coordinen des d’esports.

El dia gran de la festa

Així, el 2 de febrer, considerat com el Dia Gran de la Festa Major d’Hivern, té com a màxim exponent la festa del Cós Blanc quan moltíssima gent del municipi surt al carrer en la tradicional desfilada de les carretel·les que enguany arriben a la 39ena edició. Comptarà amb la participació de 28 carretel·les tematitzades que mouran a més de 3.800 persones i que –any rere any- atreuen a milers i milers d’espectadors d’arreu del territori i visitants estrangers que busquen conèixer d’a prop la festa. A més, es retransmetrà en directe per TAC12 que, com l’any passat, realitzarà un concurs que premiarà a la colla més televisiva.

Es tracta d’una estructura consolidada que durant el matí –a partir de les 11h- té un caràcter més local amb la desfilada de les colles pels carrers del municipi (amb l’inici al carrer Advocat Gallego i passant pel Passeig Jaume I). Per la tarda, el carrer Ciutat de Reus es converteix en una discoteca a l’aire lliure per on desfilen les carretel·les i els centenars de participants sota la pluja de confeti.

La regidora assenyalava també que “el Cós Blanc es tracta d’un dels actes més genuïns i multitudinaris de Salou, on tothom s’evoca i s’implica perquè tot surti correctament”, i ha volgut agrair també “l’esforç de les colles que treballen durant tot l’any per tal d’aconseguir que el Cós Blanc sigui tot un èxit”.

Per la seva part, l’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “el Cós Blanc acull milers de persones en la qual tots els salouencs i salouenques s’impliquen en la seva organització i això ens fa créixer com a poble”. Granados també ha recordat que “és una gran festa reconeguda arreu que cada any atreu a milers de curiosos tant de poblacions veïnes com també de l’estranger”.

Aquest any també es durà a terme el concurs en el transcurs de la cercavila del Cós Blanc del matí del dissabte 3 de febrer on es premiarà la millor disfressa, la millor carretel·la, i la millor comparsa. Cada categoria consta d’un 1r i 2n premis que decidirà un jurat especialitzat. Es tracta d’un concurs que pretén premiar la bona feina que fan les colles amb les disfresses i carretel·les, per seguir motivant la rua de lluïment amb un premi en metàl·lic. El concurs premiarà amb 800 i 500 euros respectivament, el primer i segon classificat, segons categoria. Cada carretel·la tan sols podrà optar a un premi.

La regidora també ha explicat que es manté l’estructura de l’any passat i que durant la desfilada del Cós Blanc es llençaran uns 24.000 quilos de confeti pels 20 canons que hi haurà instal·lats al llarg de tot el recorregut, tot amenitzat amb la música en directe amb DJ Moncho sota les ordres de l’speaker Juanma Hidalgo, el qual enguany compleix 37 anys animant les colles. Se sonoritzaran uns 500 metres del carrer Ciutat de Reus el que equivaldria al so de 10 concerts alhora reunits però en un únic carrer del municipi. La llum làser i els canons d’il·luminació d’última tecnologia crearan efectes lumínics a l’aire lliure que, combinats amb la pluja de paper, faran que sembli un paisatge de neu. Pel carrer Barcelona també desfilaran les carretel·les però en un ambient més tranquil.

Durant tot el Cos Blanc més de 250 persones, entre Policia Local, treballadors municipals, voluntaris, serveis de seguretat i veïns del municipi, vetllaran per tal de que tot funcioni correctament i que no hi hagi cap contratemps. Cal recordar que s’habilitaran zones d’aparcament específics.

Durant aquest dies, també es podrà participar a l’onzena edició del concurs de fotografia de la Festa Major 2019 on els guanyadors rebran una sèrie de premis. Es podran presentar fins a dos fotografies per persona sobre la Festa Major d’Hivern amb el termini de l’11 al 15 de febrer. Per a més informació consultar les bases del programa.

Salou millorarà les comportes dels canals de sortides d’aigües pluvials del Passeig Miramar

Vistes de la plata de Salou

Vistes de la plata de Salou

L’Ajuntament de Salou té previst realitzar tasques de reparació o substitució de les comportes dels canals de sortides d’aigües pluvials del Passeig Miramar, més concretament a l’alçada del carrer Jaume Nualart, carrer Muntanyeta, carrer Guillem de Claramunt, carrer Barenys, carrer A, carrer B, carrer Esperanto, així com també a la platja de Llevant a l’alçada del carrer de Rembrandt. Cal recordar que alguns d’aquests carrers es troben al mateix nivell del mar, de manera que les comportes tenen una importància vital per donar sortida a l’aigua de pluja en situacions d’aiguats, i al mateix temps impedir l’entrada d’aigua de mar a través del sistema de drenatge quan hi ha temporals de mar cap a terra.

L’actual sistema ha donat bons resultats tenint en compte les dificultats que implica la falta de pendent i la pressió turística de les platges que impedeix deixar oberts uns canals d’evacuació d’aigües. Tot i així, en episodis d’aiguats la força de l’aigua malmet les comportes i els ancoratges d’aquestes.

Els treballs a realitzar són la nova fabricació i substitució d’una tapa de fibra de vidre laminada amb teixit i resina per les que es troben en pitjor condició, es repararan les esquerdes existents de les comportes que presentin unes condicions acceptables, es repararan també els topes de les comportes que estiguin malmesos, i s’instal·larà un espai per allotjar la bomba per evacuar les aigües entollades existents. Aquestes obres de reparació o substitució compten amb un pressupost de 13.497,55 euros, i amb una durada prevista d’un mes.

L’alcalde Pere Granados ha destacat “la importància d’aquestes tasques de manteniment, ja que permeten garantir la sortida de l’aigua de pluja cap al mar en situacions d’aiguat, així com impedir l’entrada d’aigua de mar en situació de temporal”. Per la seva banda, la regidora de Platges, Julia Gómez, ha assenyalat que “en algunes ocasions n’hi haurà prou amb reparar esquerdes, però en d’altres serà necessari canviar les comportes per unes de noves, ja que els aiguats les han malmès”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Salou també té previst realitzar obres de millora als canals de sortida d’aigües pluvials a la Platja de Llevant, a l’alçada del carrer Rembrandt, el carrer Joan Miarnau i el carrer de la Salut.

Pere Granados proclamat candidat de FUPS a l’alcaldia de Salou

Pere Granados, alcalde de Salou

Pere Granados, alcalde de Salou

L’actual alcalde i secretari general de FUPS ha estat proclamat per unanimitat de la Junta Directiva, membres del Comité Executiu i de JUPS, com el candidat de FUPS a les eleccions municipals del proper mes de maig.

D’aquesta forma FUPS renova la seva confiança en la persona de l’actual alcalde com a líder indiscutible de la formació i reconeix la bona gestió al capdavant del govern municipal de Salou, que ha estat qualificada de “molt positiva pels interessos de la ciutat, perque com alcalde ha impulsat els grans projectes de ciutat que transformaran Salou incidint en la millora de la qualitat de vida dels salouencs i salouenques, i ha posat en marxa polítiques de “microurbanisme” per a la qualitat urbana del municipi”. Afegien que “aquesta gestió fa que valorem a Pere Granados com el millor actiu polític que pot tenir avui Salou; a més que ha demostrat sempre lleialtat als valors i els interessos de la institució que ha presidit i sobretot a la ciutat, posant sempre per davant els interessos generals de Salou”.

Per la seva banda, Pere Granados ha agraït la confiança que la formació continua dipositant en ell i ha anunciat que “Salou ha d’encarar els propers anys amb un govern fort que només una candidatura transversal i capaç d’aglutinar els interessos de la majoria pot garantir”. Per això anunciava que vol encapçalar un “projecte d’unitat, obert i representatiu de la pluralitat de sensibilitats, amb una proposta d’acció pensant estrictament en Salou, la seva societat, el seu progrés i la seva qualitat de vida”. Afegia que “Salou necessita la força d’un govern cohesionat, que garanteixi estabilitat, que sápiga gestionar i aprofitar tot el potencial creat, i que prioritzi els interesos i els projectes de ciutat per damunt de tot”. Matisava que la seva candidatura “ha de continuar representant els valors del municipalisme i el compromís estricte amb els interessos de les persones i els reptes de Salou”.

Admet que va matar l’exparella a Salou perquè l’havia vist amb un altre home i es va tornar “boig”

Primer pla de l’acusat de matar la seva exparella a Salou, Abderrahmane H., a l’inici del judici a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

L’assassí confés de l’exparella a Salou el juny del 2017, Abderrahmane Hammou, ha admès l’autoria del crim en el judici que es fa a l’Audiència de Tarragona.

L’home ha declarat aquest dimecres que, la nit abans dels fets, va veure la noia mantenint relacions amb una altre home i que es va tornar “boig”. Segons l’acusat, se sentia “confós” i “perdut”, i va decidir treure’s la vida. Abans, però, ha dit que volia acomiadar-se de Fadoua “perquè l’estimava molt”, per la qual cosa va esperar que sortís de casa i va pujar al cotxe d’ella amb la intenció de parlar. Segons l’acusat, després d’aturar el vehicle, la noia li va etzibar que se n’anés “a prendre pel cul” i ell li va clavar més de 30 punyalades.

L’home ha repetit en més d’una ocasió que “no tenia intenció de matar-la” i que el ganivet el duia amb la intenció de treure’s la vida. Sobre els motius del crim, s’ha limitat a dir que va apunyalar Fadoua “sense pensar” perquè li venien el cap les imatges d’ella mantenint relacions amb un altre home.

Hammou ha aclarit que va veure l’exparella dins un cotxe a Salou amb un altre home la nit abans del crim, pels volts de les dues de la matinada. La seva versió, però, no encaixa amb la que dilluns va donar el cunyat de la víctima en el judici, segons el qual aquella nit la família va anar a sopar fora, van visitar la nova parella de la noia i, finalment, Fadoua va tornar amb ells cap a casa perquè l’endemà treballava.

Després de veure l’escena, l’assassí confés ha dit que es va posar molt nerviós, que va prendre una copa en un bar i que va comprar “dues pastilles” de droga. També ha dit que no va poder dormir en tota la nit i que va estar veient vídeos a Internet de com podia treure’s la vida penjant-se. Abans, però, ha dit que se’n volia acomiadar i que volia parlar amb ella.

Hammou ha explicat que la va esperar a la sortida de casa a Vilafortuny, que ella va accedir a parlar-hi i que va pujar al cotxe d’ella. Segons l’home, mentre circulaven pel vial de Cavet, li va demanar que aturés el cotxe perquè ell “volia baixar”. Un cop aturats, ha explicat que van acabar discutint i ella el va insultar, amb la qual cosa li va clavar l’arma. Hammou ha admès que la noia es va intentar defensar, però ha mantingut que la primera ganivetada va ser al cor i que ella ja va caure damunt seu inconscient. Després li va clavar una trentena de punyalades més.

Tot seguit, Hammou ha relatat que va deixar l’arma dins el cotxe i que es va dirigir cap a un camp amb la intenció de treure’s la vida. La seva versió és que va intentar penjar-se d’un arbre amb una soga, però que cap d’ells no era prou alt i no se’n va sortir. Per aquest motiu, va decidir caminar fins a la comissaria dels mossos i confessar els fets.

Durant la declaració, l’home ha dit que pels volts del febrer se’n va anar al Marroc perquè volia vendre una propietat en aquest país per aconseguir diners i “comprar-li una casa” a Fadoua a Catalunya. Hammou ha dit que no li’n donaven prou diners, amb la qual cosa va treballar a la zona de la Costa del Sol i, al cap d’un temps, va tornar a Tarragona. Aleshores, ha lamentat que es va intentar posar en contacte amb Fadoua, però que no li agafava el telèfon.

S’enfronta a 23 anys de presó

En el torn de conclusions definitives, la fiscalia i l’acusació popular han mantingut la petició de 23 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l’agreujant de parentiu i l’atenuant de confessió. En concepte de responsabilitat civil, volen que l’acusat indemnitzi els pares de la noia amb 100.000 euros pel perjudici moral causat i a cadascuna de les dues germanes amb 90.000 euros.

De la seva banda, la defensa ha sol·licitat una pena de cinc anys de presó per homicidi amb els atenuants de confessió i arravatament. De fet, la defensa sosté que la primera ganivetada que l’home va clavar a la víctima és la que va impactar al cor i la que li va ocasionar la mort gairebé immediata, amb la qual cosa la resta de ferides es van produir un cop ja era morta.

Després de les conclusions i els informes, està previst que dijous el tribunal lliuri l’objecte del veredicte als membres del jurat popular.

Roger Segura – ACN

La quarta edició del Trofeu ‘Salou Veles i Vent’ se celebrarà aquest cap de setmana

La quarta edició del Trofeu ‘Salou Veles i Vent’ se celebrarà aquest cap de setmana

La quarta edició del Trofeu ‘Salou Veles i Vent’ se celebrarà aquest cap de setmana

 

Salou, 16 de gener 2019. El proper cap de setmana 19 i 20 de gener, es durà a terme en aigües de Salou, la quarta edició del Trofeu ‘Salou Veles i Vent’ per a les classes d’Optimist, amb una assistència estimada de 130 regatistes d’arreu del litoral català.

Aquesta regata està reservada a tots aquells regatistes de la classe Optimist grup1 i grup 2 de la FCV temporada 2018-2019.

Els horaris de la regata de dissabte són de 12.00h a 16.00h i el diumenge, de 11.00h a 15.30h. L’acte de lliurament de trofeus tindrà lloc el diumenge 21 de gener a les 16.30h.

Salou obté el compromís d’execució de dos nous trams del Camí de Ronda

L’alcalde i el regidor d’Urbanisme visiten junt amb tècnics de Costes els trams pendents

L’alcalde i el regidor d’Urbanisme visiten junt amb tècnics de Costes els trams pendents

L’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, s’han reunit amb el Cap de Serveis Territorials de Costes, Antoni Espanya, junt amb altres tècnics del Ministeri de Medi Ambient, per analitzar l’estat actual del projecte del Camí de Ronda, així com per demanar als Serveis Territorials de Costes l’adequació de dos trams que connecten espais de titularitat de l’Ajuntament de Salou i que tenen una gran importància mediambiental pel municipi. Durant la visita es va considerar donar un nou impuls al projecte amb l’execució el més ràpid possible de dos petits trams del recorregut que són el que connectarà la cala Morisca amb el Far, i el que connectarà la Punta del Cavall amb Cala Crancs; que permeten la connexió continua entre el mirador del Far i la Punta del Cavall.

Segons l’alcalde Pere Granados, el resultat de la visita ha estat “molt positiva perquè se’ns trasllada la bona disposició i implicació per enllestir definitivament el projecte”. Granados els ha explicat també que seria molt important que duguessin a terme aquesta adequació, ja que “és una actuació important de recuperació i preservació de tot el patrimoni natural autòcton del Cap Salou que suposarà un innegable benefici pel manteniment d’un espai de gran interès mediambiental, però també un benefici social, ja que implementem un valor afegit basat en aquelles activitats que fomenten la salut i el gaudi del medi marí, i que complementen els nostres atractius turístics”.

Un dels trams és el que enllaçaria el parc públic de Cala Morisca amb el Mirador del Mollet del Far (final del carrer Cala Crancs), una zona que actualment és inaccessible. Actualment, les persones que volen continuar el Camí de ronda per aquest tram han de desplaçar-se per l’interior del barri, i amb l’adequació d’aquest tram és permetrà posar a disposició de les persones un accés directe a primera línia de mar. Per tant, els treballs a realitzar consistiran en la construcció d’una passarel·la per salvar el mur existent; així com també aprofitar les plataformes existents com zones d’accés per les passarel·les i/o zones escalonades, aprofitant el relleu natural de la roca. La zona d’escales actual es preveu reconstruir mitjançant escalons nous de formigó, seguint el mateix sistema constructiu del Camí de Ronda realitzat anteriorment. També es preveu col·locar baranes per tal de protegir l’accés. Aquesta actuació compta amb un pressupost per contracte de 147.874,55 euros.

El regidor d’Urbanisme, Marc Montagut, també ha volgut destacar que “l’Ajuntament de Salou ha recuperat durant els darrers temps el Mirador del Mollet del Far i el parc de la Cala Morisca, i gràcies a aquesta actuació permetrem que les persones puguin gaudir d’un pas directe que connecti tots dos espais a primera línia de mar”. Montagut també ha afegit que “el Camí de Ronda suposa un gran prestigi pel municipi i per aquesta raó volem seguir fomentant les actuacions necessàries per tal que tot el trajecte sigui accessible pels vianants”.

L’altre tram és des de l’accés “Cases Blanques” fins “Els triangles” de Cala Crancs, una zona que actualment no està condicionada per l’accés de les persones i que es tracta d’un punt crític ja que es tracta de l’única barrera que impedeix l’accés des de la Punta del Cavall fins a Cala Crancs. Per tant, amb l’adequació d’aquest tram s’aconseguiria una comunicació de vianants entre aquests dos espais. Les tasques que es preveuen són la construcció d’un mur per crear i permetre la plataforma del traçat del camí; posteriorment es realitzarà la seva pavimentació, per tal de garantir l’estabilitat de la plataforma del camí. També es contempla la col·locació de baranes per tal de protegir l’accés. Aquesta segona actuació compta amb un pressupost per contracte de 61.205,19 euros.

L’assassí confés de l’exparella a Salou se sentia “frustrat” per no poder tornar amb ella

L’acusat de matar la seva exparella a Salou, Abderrahmane H., a l’inici del judici a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

L’assassí confés de l’exparella a Salou el juny de 2017, Abderrahmane Hammou, se sentia “frustrat” i “deprimit” per no aconseguir reprendre la relació amb la noia. Els metges forenses que van fer-li un reconeixement uns mesos més tard del crim han declarat aquest dimarts que l’home no havia acceptat la ruptura.

Aquest episodi, segons han dit, va crear-li “un malestar creixent” durant diversos mesos fins al punt d’obsessionar-se, d’intentar posar-se en contacte amb l’exparella de forma “insistent” i de tenir pensaments suïcides. Els facultatius han conclòs que l’home no tenia cap patologia psiquiàtrica ni presentava addició a l’alcohol o a les drogues que poguessin afectar les seves capacitats.

De la seva banda, els metges forenses que van analitzar el cos de la víctima van localitzar més d’una trentena de ferides d’arma blanca, cinc d’elles “mortals de necessitat” perquè van afectar el cor i els pulmons, entre d’altres. La noia presentava diverses ferides de defensa, però va morir en un curt període de temps atès que va perdre molta sang.

Segons els investigadors dels Mossos d’Esquadra, l’home va apunyalar la víctima amb un ganivet “professional” de carnisseria que estava “molt afilat”. Les dimensions de l’habitacle del vehicle on va passar el crim i el fet que Fadoua duia cordat el cinturó de seguretat van fer que tingués una capacitat de defensa “molt reduïda”, segons la policia.

D’altra banda, els mossos no van donar credibilitat a les suposades intencions suïcides de l’acusat, que va dir que abans d’entregar-se s’havia intentat penjar amb una soga. De fet, segons va explicar als forenses, ho havia intentat un vegada, però com que “no coneixia la tècnica” i “feia peu” va desistir de treure’s la vida.

Roger Segura – ACN

Els testimonis confirmen que l’assassí de la seva exparella a Salou “l’assetjava” per tornar amb ella

L’acusat de matar la seva exparella a Salou, Abderrahmane H., a l’inici del judici a l’Audiència de Tarragona. Foto: Roger Segura

L’home que va matar l’exparella a Salou, clavant-li 40 ganivetades dins el cotxe d’ella, “l’assetjava” amb missatges de mòbil i trucades per reprendre la relació. Així ho han assegurat aquest dilluns els familiars i coneguts de la noia que han declarat a l’Audiència de Tarragona.

Per la seva banda, els mossos han explicat que, després de cometre el crim, l’home es va presentar a la comissaria i “molt tranquil” va confessar “que l’estimava molt i que l’havia matat”. També els admetre que s’havia intentat suïcidar amb una corda, però que no se n’havia sortit. La fiscalia i l’acusació popular sol·liciten 23 anys de presó per assassinat amb traïdoria i acarnissament, mentre que la defensa vol que els fets es considerin un homicidi.

En la primera sessió de la vista oral, els familiars de la víctima han explicat que, el febrer del 2017, Abderrahmane Hammou va “desaparèixer” i se’n va anar al Marroc sense dir res a ningú. Segons han declarat, Fadoua va deixar el pis de la Pineda on vivia amb l’acusat i es va traslladar a viure amb la germana bessona i el seu marit a Vilafortuny, a Cambrils. “Ningú no entenia res i ella estava confosa i amb ansietat per no saber res d’ell”, ha afirmat la germana gran davant el jurat popular. La víctima i l’acusat feia prop de vuit anys que eren parella, però Fadua, de 30 anys, va començar una relació sentimental amb un altre noi a l’abril.

Cap al juny, Abderrahmane va tornar a Catalunya i va intentar contactar amb la noia enviant-li missatges a ella, a familiars seus i, fins i tot, al propietari de la geladeria on treballava. Segons la germana de la víctima, Fadoua es queixava que “la molestava” i va decidir canviar de número de telèfon. La darrera parella de la noia, a més, ha dit que va veure l’acusat tombant pel restaurant on treballava. La víctima, però, no el va voler denunciar per “assetjament” perquè creia que “no era capaç de fer res”, segons li hauria dit al cunyat.

Segons la germana gran de Fadoua, la parella tenia problemes com qualsevol altra, però darrerament les baralles eren gairebé “diàries” i la noia estava “estranya”. En aquest sentit, una companya de feina ha explicat que la jove li havia confessat que Abderrahmane l’havia agredit físicament en alguna ocasió. Tots els testimonis s’han mostrat convençuts que Abderrahmane sabia perfectament que Fadoua havia començat una relació amb un altre noi.

L’home es va intentar penjar abans de confessar el crim

El 25 de juny del 2017, entre dos quarts de sis i dos quarts de set de la matinada, l’acusat va esperar la noia en un lloc proper al domicili de Vilafortuny i va pujar al seu cotxe amb la intenció de “dialogar sobre l’estat de la relació”, segons la fiscalia. Van marxar plegats per la carretera T-325, més coneguda com el vial de Cavet, que uneix Salou i Cambrils. A l’alçada del punt quilomètric 1,9, però, la noia va aturar el vehicle de forma sobtada atès que l’acusat, per sorpresa, va treure un ganivet de 19 centímetres de fulla i 14 d’empunyadura, i li va propinar cops i unes 40 ganivetades en diverses parts del cos.

Després de cometre el crim, cap a dos quarts de nou del matí va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou. Aquest dilluns, els agents han relatat que l’home hi va arribar descalç, demacrat i amb taques de sang als pantalons, i que el primer que va fer va ser demanar un got d’aigua. A continuació, els va confessr “que havia matat la seva dona i que l’estimava molt”.

Segons un dels mossos, l’home els va detallar que, durant el trajecte en cotxe, “ella va aparcar, van començar a discutir i ell li va clavar ganivetades”. El detonant, segons l’acusat, hauria estat el fet que ella li va dir “que havia refet la seva vida i que tenia una parella”. Tot seguit, l’home se’n va anar del lloc sense tocar res i, segons va dir als agents, es va intentar suïcidar “diverses vegades” lligant-se una soga al coll. Tot i això, no ho va aconseguir, i finalment va optar per anar caminant a comissaria.

Tots els mossos que van interactuar amb ell han manifestat aquest dilluns que els va sorprendre que l’home estigués “molt tranquil, calmat i col·laborador”. Els agents han detallat que l’acusat va explicar els fets “fredament” i d’una manera força concisa, i que fins i tot els demanava que el detinguessin perquè havia actuat malament.

Després que la policia tingués coneixement dels fets, una patrulla de trànsit va ser la primera en arribar al lloc del crim. Un dels agents ha confirmat que la noia presentava nombrosos talls a la cara i el cos, que estava asseguda al seient del conductor i recolzada al seient de l’acompanyant, gairebé en posició fetal i encara amb el cinturó cordat. La patrulla va trobar el ganivet “de grans dimensions” a l’interior del turisme i també va observar marques d’una frenada brusca a l’asfalt.

La defensa diu que el crim va ser un homicidi

La fiscalia i l’acusació popular -exercida per l’Ajuntament de Cambrils- mantenen que els fets constitueixen un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l’agreujant de parentiu i l’atenuant de confessió. Per aquest motiu, demanen una pena de 23 anys de presó i la prohibició d’aproximar-se a menys de 1.000 metres o comunicar-se amb els familiars de la víctima durant un període de 25 anys. En concepte de responsabilitat civil, volen que l’acusat indemnitzi els pares de la noia amb 100.000 euros pel perjudici moral causat i a la germana amb uns altres 90.000 euros.

Al seu torn, la defensa considera que els fets corresponen a un delicte d’homicidi perquè no va haver-hi traïdoria ni acarnissament -en base a la teoria que la primera ferida ja hauria estat mortal-. A més, l’advocat de l’acusat, Pau Albiac, ha explicat que demanarà els atenuants de confessió i d’arravatament -o estat passional-. La declaració de l’acusat està prevista per dimecres.

Roger Segura – ACN

Salou vol que la ciutadania decideixi en què invertir 250.000 euros als primers pressupostos participatius

L’alcalde Pere Granados ha explicat que “és molt important que Salou pugui avançar en el desenvolupament de l’exercici de democràcia”

L’alcalde Pere Granados ha explicat que “és molt important que Salou pugui avançar en el desenvolupament de l’exercici de democràcia”

Salou ha presentat aquest matí la dinàmica dels primers pressupostos participatius que el govern municipal ha dissenyat amb l’ànim d’aconseguir que a través de la participació ciutadana es tirin endavant fins a tres inversions que decideixi la ciutadania per consens. A aquest projecte s’hi ha destinat una partida pressupostària de 250.000 euros perquè siguin els ciutadans -majors de 16 anys i empadronats/des al municipi-  aquells que facin un seguit de propostes que, posteriorment, hauran de ser avaluades per la viabilitat i el cost de les mateixes per part dels tècnics de l’Ajuntament, i aquelles que compleixin amb els requisits passaran a la fase final perquè siguin votades pels empadronats.

En roda de premsa, l’alcalde Pere Granados ha explicat que “és molt important que Salou pugui avançar en el desenvolupament de l’exercici de democràcia i que siguin els salouencs els que ens diguin en què volen invertir una part del pressupost 2019”; per tot això, ha instat a “participar activament en aquest procés que obrim perquè els veïns i veïnes de Salou pugin dir-nos als qui gestionem des de l’Ajuntament què és el que volen. Per nosaltres -afegia- també és una gran oportunitat per conèixer de primera mà les preferències dels ciutadans i aproximar-nos encara més al ciutadà”.

Per la seva part, la regidora de Participació Ciutadana, Julia Gómez, assenyalava que “les bases de participació a la convocatòria determinen que cada persona podrà presentar un màxim de 3 propostes; que aquestes han de ser de competència municipal i d’interès general; tampoc no poden suposar un manteniment elevat; i que no excedeixin dels 100.000 euros”, entre d’altres criteris. Gómez, també ha recordat que tots els ciutadans rebran a les seves llars un díptic amb la butlleta de presentació de propostes i que, posteriorment, podran dipositar a la urna que s’instal·larà a l’Ajuntament i a la biblioteca municipal o bé a través del portal participa.salou.cat

El regidor de Gestió Tributària, Toni Brull, també es mostrava molt satisfet per aquest primer pas i assenyalava que “destinem poc més d’un 5% del total del pressupost d’inversions de l’exercici 2019 a aquesta partida de pressupostos participatius” i, afegia que “consolidem dos aspectes que venien definits al pacte de govern; d’una banda la reclamació del reglament de participació ciutadana perquè la ciutadania pugui ser més proactiva en les decisions municipals; i de l’altra, aquest desplegament de pressupostos amb una dotació de 250.000 euros, donant màxima veu al ciutadà”.

Les quatre fases dels pressupostos

Els terminis que ha fixat el govern per a engegar aquest procés són els següents:

-del 21 de gener i fins a 8 de febrer es poden presentar fins a un màxim de 3 propostes ciutadanes.

-de l’11 al 22 de febrer al 22; fase d’avaluació tècnica per determinar si les propostes s’ajusten a les bases

-del 25 de febrer i fins al 15 de març: votació ciutadana de les propostes que han superat la fase de l’avaluació tècnica. Es podran votar fins a 3 propostes a través de participa.salou.cat

-A partir del 18 de març: execució de les propostes guanyadores fins arribar al màxim de pressupost assignat.

Per tal de promoure la participació a les xarxes socials també s’ha ideat l’etiqueta #TotsfemSalou. Les persones que necessitin més informació dels pressupostos poden dirigir-se al departament de Participació Ciutadana ubicat a la primera planta de l’Ajuntament.

Best Hotels col·labora amb Càritas Interparroquial de Salou

L'hotel ha donat gran quantitat de recursos a Càritas

L’hotel ha donat gran quantitat de recursos a Càritas

Per segon any consecutiu, la  cadena hotelera Best Hotels, que  actualment gestiona 33 establiments entre Espanya i Andorra -13 d’aquests a la Costa Daurada-, ha fet una important donació a Càritas Interparroquial de Salou, entitat d’acció caritativa i social. Aquesta col·laboració ha consistit en el lliurament de 1.000 litres de llet, 500 kg d’arròs  i 600 kg de llegums, així com una important aportació econòmica.

“Des Best Hotels seguim apostant pel territori i per la nostra gent. Així, un any més, volem cooperar amb Càritas Interparroquial de Salou en la important tasca que desenvolupa aquesta entitat, de suport a les persones desfavorides i de millora de les seves condicions de vida”, afirma Ramon Vernet, conseller delegat de Best Hotels.

Càritas Interparroquial de Salou ha distingit a la companyia hotelera amb el reconeixement “Som una empresa amb cor”, per les accions solidàries que dins la seva política d’empresa, realitzen cap a la seva entitat. Aquesta col·laboració s’inclou dins el projecte de Càritas, “Empreses amb Cor”, que té com a  finalitat implicar els agents econòmics en el desenvolupament del benestar social, oferint des de Càritas a les empreses, la possibilitat de participar en un projecte compromès i obrir camins de cooperació per millorar les condicions dels més desafavorits i així posar a les persones necessitades al centre de les seves accions, promovent amb sinergies la solidaritat, la justícia social, el respecte i la igualtat.

El carretera i Manta 2019 obre inscripcions per a les properes activitats juvenils

La primera sortida serà a Port Ainé

La primera sortida serà a Port Ainé

El programa juvenil compartit entre els Ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca i que tutelen les respectives regidories de Joventut ha posat en marxa la nova guia d’activitats per aquest primer trimestre del 2019. Des d’ahir es pot ja consultar a la web www.carreteraimanta.cat tot el calendari de propostes formatives, de lleure i oci a les que es poden apuntar els joves d’aquests municipis.

La primera de les activitats és la ja tradicional esquiada a Port Ainé programada pel 8,9 i 10 de febrer així com el curs de vetllador escolar que tindrà lloc al Centre Jove Masia Tous de Salou els dies 9,10,16,17,23,24 de febrer (el curs es farà dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 20h i diumenges de 10 a 14h). Però en aquest primer trimestre de l’any, des del Carretera i Manta, també s’ha previst una esquiada a GranValira, Andorra; un curs de conversa en anglès i un curs intensiu d’activitats de dinamització del lleure infantil i juvenil.

 Més informació i inscripcions:

Per consultar el programa i els detalls de cada activitat es pot fer entrant a la pàgina web oficial del programa www.carreteraimanta.cat o es pot descarregar l’APP del Carretera i Manta des de l’APP Store o des de Google Play.Per a realitzar les inscripcions o per a més informació, aquells que ho desitgin poden adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil de Salou (PIJ Salou), ubicat al Centre Jove Masia Tous (C/ Maria Castillo s/n), en horari de dilluns a divendres de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00 hores i al telèfon 977 35 07 86 i al facebook del departament de Joventut https://www.facebook.com/JoventutSalou1/

L’alcalde Pere Granados vista l’escola internacional del Camp

Pere Granados, alcalde de Salou, ha visitat el centre internacional del Camp

Pere Granados, alcalde de Salou, ha visitat el centre internacional del Camp

L’alcalde i la regidora d’Ensenyament , Pere Granados i Julia Gómez, han visitat aquest matí les instal·lacions de l’Escola Internacional del Camp junt amb el director del centre i el director de la Fundació, Jaume Vilella i Jonathan Day, respectivament per tal de conèixer la marxa del centre en l’inici de curs i interessar-se pels projectes educatius que du a terme aquest centre basat en el model ‘Sòcrates Educa’. Es tracta d’una vista emmarcada en l’espiral de contactes que du a terme l’Ajuntament de Salou amb la comunitat educativa del municipi coincidint amb l’inici de les classes que enguany sumen fins a 620 alumnes des d’Infantil i fins a Batxillerat.

Des del consistori, s’ha estès la mà per continuar col·laborant en allò que estigui a l’abast de la institució. Per la seva part, des del centre ha lliurat a l’Ajuntament un llibre de prestigi commemoratiu dels 5 anys del centre.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies