Salou instal·la el nou logo gegant a la platja

El logo monumental instal·lat avui a la platja

Salou ja disposa del primer rètol gegant davant del mar amb el nom del municipi per promocionar-se a les xarxes socials.

Es tracta d’una estructura on es pot llegir ‘Salou’ amb unes lletres en acer pintat amb els colors de logo que identifica turísticament la ciutat. En total, el monument, que s’ha muntat les darreres hores, comprèn un espai de 7,3 metres d’ample per 2 d’alt i mig metre d’ample; de manera que dóna una imatge molt potent del nom de Salou, que es veu amb un fons de platja.

Aquesta acció pretén ser un reclam per als visitants de manera que viralitzin les seves fotografies vacacionals a les xarxes socials, donant així una major publicitat al nom de Salou. Aquest migdia, l’equip de govern s’ha fet la primera fotografia conjunta davant la nova instal·lació. Avui, part de l’equip de govern ha volgut fer-se la primera foto amb les lletres de fons.

El cost de la nova retolació és de 20.449 euros i es preveu instal·lar-ne dues més.

Salou habilita nous serveis de pagament on line i d’obtenció de cartes de pagament

Imatge de l’oficina virtual de l’Ajuntament

Els ciutadans de Salou ja poden pagar –novament- els impostos municipals a través del web municipal.

El pagament on line es pot fer des de la pàgina oficial www.salou.cat, als apartats específics de l’oficina virtual, després que aquest sistema hagi estat suspès durant uns dies per unes modificacions tècniques.

El servei permet liquidar qualsevol tribut o liquidació municipal , que disposi de les dades corresponents a EMISSORA, REFERÈNCIA i IDENTIFICACIÓ i es tramita mitjançant la targeta de crèdit i connectat a la plataforma de pagaments corresponent.

El regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, assegurava que d’aquesta manera, es facilita als ciutadans que puguin liquidar els tributs des de casa, a qualsevol hora i sense haver de desplaçar-se fins a l’Ajuntament.

A més, també s’ha habilitat dins l’oferta de tramitacions telemàtiques l’obtenció de la carta de pagament dels tributs municipals periòdics que es trobin pendents en cada moment, i amb el document obtingut (equivalent al tríptic que l’Ajuntament fa arribar al contribuent), es pot procedir al seu pagament, també via internet o bé en qualsevol entitat bancària col·laboradora. Els interessats en obtenir aquest servei poden anar al següent enlaç:  Obtenció Carta Pagament

 

 

Locoplaya serà a la revetlla de Sant Joan de Salou

Cartell anunciador dels concerts

El popular grup de rap Locoplaya, liderat per Bejo, serà el plat fort de les actuacions a la revetlla de Sant Joan a Salou, almenys per a la gent jove.

La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Salou, conjuntament amb la regidoria de Joventut organitzen un any més un conjunt d’activitats per gaudir de la nit més llarga de l’any, la tradicional revetlla de Sant Joan, el proper divendres 23 de juny i per donar la benvinguda a l’estiu amb una triple foguera al llarg de la platja.

Entre els actes programats, cal destacar l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça de la Llibertat de Reus on les pubilles i l’hereu de Salou seran els encarregats d’anar-la a buscar i posteriorment encendre a Salou el pebeter. Aquest acte central, acompanyat de la lectura del Missatge de Foc de Sant Joan, tindrà lloc a les 21.30 hores a la Plaça de les Comunitats Autònomes. Seguidament actuaran els membres de l’associació sardanista Contrapunt d’Onades conjuntament amb els alumnes del curs de sardanes que ha organitzat l’Ajuntament aquest curs.

Prèviament, i com a novetat d’aquest any, a les 9 del matí començaran tot un seguit d’activitats esportives a la platja de Ponent – Espigó del Moll. Tot seguit, d’11 a les 13h els més petits podran gaudir d’activitats infantils. De 13 a 16 hores es podrà gaudir d’un Vermut electrònic.

Ja per la nit, a partir de les 22.30 hores, la Morena de Salou serà l’encarregada de portar la flama i realitzar l’encesa de la foguera situada a la Platja de Llevant a l’alçada del Carrer Verge del Pilar a partir de les 22.30 hores. A continuació les pubilles i l’hereu de Salou encendran la foguera de la Platja de Llevant, a l’alçada de la Plaça de les Comunitats Autònomes. I per últim, el Ball de Diables Maleïts i les Bruixes ‘Latemó’ de Salou seran els encarregats de portar la flama i encesa de la foguera situada a la Platja de Ponent-Espigó de Moll.

La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, apuntava que “volem que la nit més llarga de l’any sigui una gran festa per a tots els salouencs i visitants alhora que mostrem els elements més tradicionals de la nostra cultura com són els elements festius i l’encesa del pebeter.”

Locoplaya

Pel que fa als actes que organitza Joventut, aquests comencen a partir de les 23:00 hores amb la música i la Revetlla Jove que busca atreure un públic més jove al voltant de l’Espigó del Moll. Per aquest col·lectiu s’ha preparat per part de la regidoria una festa que un any més serà d’accés lliure gratuït que comptarà amb els grups: Club del Río, La Terrasseta de Preixens, Locoplaya -liderat per Bejo-, i per acabar sessió de Dj.

Hi haurà servei de barra amb entrepans i begudes a preus assequibles per al públic jove. El regidor de Joventut, David González, ha volgut destacar que “de nou els joves de Salou podran gaudir d’una revetlla diferent gràcies a la implicació de les entitats juvenils com el grup jove, aquest any hem incorporat una sèrie de concerts amb temàtiques musicals diferents on tothom hi tingui cabuda.”

La Policia Local Salou i Protecció Civil insta a adquirir les màximes precaucions en la manipulació de petards i en l’encesa de fogueres. Recorden també la Campanya Revetlles amb Precaució realitzada per la Generalitat de Catalunya que es pot consultar al web amb tots els consells que ja s’han explicat a diferents escoles de Salou a través de xerrades divulgatives. Recordem també que el telèfon únic d’emergències, és el 112.

En acabar la revetlla, un equip especial de neteja passarà per les platges de Salou per deixar-les a punt per als banyistes de l’endemà.

El fiscal demana 15 anys de presó per a l’acusat d’estrangular mortalment una prostituta en un pis de Salou

Imatge d'arxiu d'una prostituta oferint els seus serveis a l'N-240 entre Tarragona i Salou. Foto: ACN

Imatge d’arxiu d’una prostituta oferint els seus serveis a l’N-240 entre Tarragona i Valls. Foto: ACN

La fiscalia sol·licita 15 anys de presó per a Claudio Augusto S., un home brasiler de 34 anys que està acusat de l’homicidi d’una jove de Lleida que exercia la prostitució en un pis de Salou (Tarragonès). Segons l’escrit d’acusació a què ha tingut accés l’ACN, l’individu hauria asfixiat la noia durant la matinada del 23 d’agost de l’any passat, després d’haver mantingut sexuals amb ella.

L’acusat s’hauria aprofitat de la seva superioritat física i del fet que la víctima havia consumit alcohol i cocaïna. Al cap d’unes hores, l’individu es va personar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per denunciar que la noia amb qui havia passat la nit havia mort. Quan la policia va arribar al pis del carrer Montblanc va localitzar el cos sense vida de la jove, de 28 anys, damunt d’un matalàs, despullada i amb les mans lligades a l’esquena amb una peça de roba. La fiscalia també sol·licita que l’acusat indemnitzi els familiars de la noia amb 120.000 euros.

Segons la fiscalia, després d’haver deixat la seva parella amb qui residia a Lleida, Sara M.S. es va traslladar a Salou sobre el 5 d’agost del 2016 amb la finalitat d’exercir la prostitució durant algun temps. Per aquest motiu, la jove va llogar una habitació en un pis on vivien unes altres dues noies i on s’exercia la prostitució.

La nit dels fets, l’acusat va contactar amb un amic per demanar-li que li aconseguís substàncies estupefaents i “una noia amb qui mantenir relacions sexuals i passar la nit”. Aquest individu va parlar amb la propietària del pis i aquesta el va posar en contacte amb la víctima per tal d’acordar un preu. Segons el fiscal, Sara M.S. va acceptar la proposta, que suposava traslladar-se al domicili de l’acusat per portar-hi a terme activitats sexuals.

Abans de sortir de casa, una companya de pis li va deixar a la noia un telèfon per poder mantenir contacte entre elles, atès que la víctima tenia la seva targeta inactiva. Poc abans de la mitjanit del 22 d’agost, la noia va arribar al número 15 del carrer Montblanc de Salou.

Durant la nit, la víctima va mantenir contacte telefònic amb la seva companya de pis. Poc abans de la sis de la matinada, Sara M.S. li va manifestar que ja havia acabat, que se’n tornava cap a casa i que l’esperés desperta perquè no tenia claus i li hauria d’obrir la porta.

Durant el temps que va estar a casa de l’acusat, la jove hi va mantenir relacions sexuals. A més, la noia havia consumit alcohol i cocaïna, quedant acreditades unes concentracions en sang d’alcohol de 0,43 grams per litre; de cocaïna 0,25 mil·ligrams per litre, i benzoilecgonina 1,78 mil·ligrams per litre.

Mort per asfíxia

Segons el fiscal, amb posterioritat a la conversa telefònica entre les dues noies, l’acusat, “amb ànim de matar o sent conscient que amb la seva actuació podia causar la mort, va agafar la noia per l’esquena, posant-li les seves mans al coll prement amb tal força que impedia la seva respiració fins a produir-li la mort”.

Del conjunt de les lesions localitzades en el cos de la noia es desprèn que la seva mort va ser violenta i va estar causada per “asfíxia mecànica per compressió cervical, estrangulació i anòxia encefàlica”. El moment de la mort se situa entre les cinc de la matinada i les nou del matí del 23 d’agost del 2016.

Unes hores més tard, poc abans de les sis de la tarda, l’acusat es va personar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou per denunciar que havia mantingut relacions sexuals amb una persona i que, en llevar-se al matí, havia observat que estava morta.

Quan la policia va arribar al domicili de l’acusat, el cadàver es trobava al menjador del pis en posició de decúbit pron, sobre un matalàs a terra, amb el vestit al nivell de la cintura -amb la part superior baixada i la inferior pujada-, amb les mans lligades a l’esquena i amb les calces trencades a l’alçada del turmell dret. L’home va ser arrestat aquell mateix dia i, el 26 d’agost, el jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona en va decretar el seu ingrés provisional a presó.

Homicidi amb abús de superioritat

Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte d’homicidi amb l’agreujant d’abús de superioritat, pel qual sol·licita una pena de 15 anys de presó. Així, en les conclusions provisionals assenyala que l’acusat – en situació irregular a l’Estat- es va aprofitar de la seva superioritat física i de l’estat d’afectació que presentava la noia pel consum d’alcohol i drogues.

L’home és una persona corpulenta, de complexió atlètica, amb 93 quilos de pes i 188 centímetres d’altura. Per la seva banda, la víctima pesava 50 quilos i mesurava 172 centímetres. A més, en el moment dels fets l’acusat no presentava alteracions psicopatològiques que afectessin les seves facultats. El fiscal tampoc considera que el fet d’haver consumit cocaïna i alcohol li afectés la seves capacitats.

Finalment, la fiscalia també demana 20 anys d’inhabilitació per a l’home, la prohibició d’establir contacte o apropar-se a la mare de la víctima, i el pagament d’una indemnització de 120.000 euros a la família. El judici se celebrarà en els pròxims mesos a l’Audiència de Tarragona amb un jurat popular.

ACN

Un autobús envesteix una motocicleta a Salou

Un autobús de la companyia Plana ha envestit aquesta tarda una motocicleta en ple passeig Jaume I de Salou, a l’alçada del Club Nàutic. S’hi ha desplaçat un vehicles de l’ambulància, però no hi ha hagut ferits.

Cala Morisca, que es convertirà en un privilegiat parc al Cap Salou, serà visitable aquest estiu

Aspecte que ofereix la vista a Cala Crancs des de Cala Morisca. Foto: Tarragona21

Ocupa una superfície d’hectàrea situada en un dels llocs més privilegiats del Cap Salou. Cala Morisca, una menuda caleta d’on sorgeix un penyasegat que fins fa uns mesos estava coronat per la torre de l’advocat reusenc Antoni Pedrol Rius. El seu luxós retir ja és un espai municipal, públic, i aquest estiu ja serà visitable. Formarà part del Camí de Ronda que els darrers anys està executant el consistori. Tant anys essent un entorn privat i tancat, visitat per okupes, i ara serà d’ús públic… i sense tanques.

De fet, serà la cirereta del pastís d’aquest passeig, que inclou el far, la platja llarga, camins que s’endinsen per zones semiboscoses i els penyasegats de l’inici de la ronda. Cala Morisca, que conservarà el nom que sempre ha tingut, està colmat de flora autòctona, que serà respectada, disposarà de bancs i baranes on es podrà contemplar el mar en primeríssima línia i amb la vista posada, a mà dreta, a Cala Crancs. El projecte inclou difondre els seus valors naturals amb finalitats d’educació ambiental i lleure.

L’Ajuntament de Salou ha iniciat la restauració ambiental de la finca. L’alcalde, Pere Granados, ha cursat avui una visita als treballs que s’hi fan junt al regidor de Gestió de Territori (Urbanisme), Marc Montagut.

L’alcalde i el regidor d’Urbanisme, amb un tènic, a la punta del penyasegat. Foto: Tarragona21

Eliminar espècies invasores

Una primera fase que s’està duent a terme i que finalitzarà a meitats de juliol consisteix en l’eliminació d’una part important de la vegetació, fonamentalment aquelles espècies invasores d’aquest enclavament al costat de Cala Crancs. Aquests treballs els du a terme l’associació Aurora, un cop enderrocades les edificacions del conegut xalet de l’advocat Pedrol Rius.

L’alcalde el regidor de Gestió de Territori es mostraven molt satisfets per com està quedant l’espai. “Agafa forma de lo que és un espai natural, recuperat mediambientalment. Estem desbrossant i traient espècies no autòctones i després es durà a terme la repoblació”, i ha afegit que “en el seu conjunt hem guanyat un gran espai públic, per a tota la ciutadania i que puguin gaudir de la costa salouenca”.

Així doncs, els treballs d’aquesta primera fase es dividiran en tres zones, agafant també els desnivells i tota la façana marítima de la finca. Degut al fort pendent i a la necessitat de treballar en condicions segures, en aquesta zona l’esforç es centrarà en l’eliminació d’espècies invasores; també s’ha actuat en una franja a banda i banda del camí principal i el perímetre de la zona edificada on s’han retirat palmeres i altres arbres en mal estat, juntament amb l’eliminació de plantes tapissants; i, finalment també s’ha procedit a aclarir matoll de baixa intensitat i eliminar les grans extensions de Senecio sp. i altres exòtiques.

Treballadors de l’Associació Aurora, fent les tasques de neteja mediambiental. Foto: Tarragona21

L’Associació Aurora

La segona fase seria l’adequació paisatgística i renaturalització de la finca amb espècies pròpies de la màquia litoral, uns treballs que es duran a terme, un cop finalitzada aquesta primera part i que permetran la visita oberta al públic de cara a meitats de juliol, amb una barana preventiva. Durant els mesos d’agost i setembre es duran a terme els treballs d’adequació de l’espai. Pel regidor Marc Montagut “de cara a setembre s’adequarà urbanísticament l’espai perquè quedi integrat dins el camí de ronda i pugui ser un espai retornat a la ciutadania”.

Les tasques es duen a terme amb una brigada del Centre Especial de Treball “Aurora”, en funcionament des de l’any 1997 i gestionat per l’Associació Aurora. Actualment, el centre especial de treball, integra a persones afectades de malaltia mental majoritàriament, així com persones amb altres discapacitats. Els serveis que ofereix el CET d’Aurora són treballs forestals, jardineria i manipulats. L’objectiu final és la recuperació de la funcionalitat ecològica i ambiental de la façana litoral d’aquesta part de Cap Salou, com a paisatge de transició entre el mar i els habitatges de l’interior. El cost d’aquesta primera fase és de 21.755 euros.

Salou i deu poblacions viuran a l’estiu el primer Festival Internacional de Música Costa Daurada

L’alcalde, amb el director del Festival, durant la seva presentació. Foto: Tarragona21

Música clàssica, jazz, sarsuel·la i altres ritmes de qualitat inundaran Salou i deu poblacions més de la Costa Daurada i de l’interior del Camp en el primer Festival Internacional de Música Costa Daurada.

El festival, que serà d’entrada gratuïta a Salou i amb preus de cinc euros a la resta de municipis, es desenvoluparà per espai de cinc setmanes entre juliol i agost. Està promogut per l’Acadèmia Internacional de Música de Barcelona i capitanejat pel prestigios músic i director Melani Mestre, que ja es planteja ampliar-lo a més poblacions els propers anys i ser el referent català d’un compendi entre música de qualitat i formació musical a l’estiu, però sense elitisme.

La primera edició tindrà Salou com a epicentre, i s’escamparà per Tarragona, Torredembarra, Santa Coloma de Queralt, Altafulla, Creixell, Montblanc, Roda de Berà, Vilanova d’Escornalbou, Valls i Cambrils. A Salou se’n programaran cinc, entre ells el concert inicial i un d’ells, en el marc de les Nits Daurades.

El director del Festival, Melani Mestre, després de mostrar-se molt satisfet per poder iniciar una experiència d’aquestes característiques ha explicat que es tracta d’un festival amb un format únic amb més de 10 poblacions implicades i en el que hi haurà una combinació “entre la formació de músics i també una exhibició en concerts de petit i gran format amb una versatilitat de programa, com òpera, sarssuel·la catalana, piano i amb grans èxits de la música clàssica”.

La música clàssica arriba a la Costa Daurada de la mà del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou, un esdeveniment que oferirà un programa proper, amè i de proximitat en espais de gran bellesa, que farà vibrar al públic durant més de 5 setmanes.

Grans intèrprets

Un Festival que comptarà amb concerts simfònics i de música de cambra i amb intèrprets com els violoncel·listes Svetlana Tovstukha i Edmon Bosch, l’arpista Laia Barberà, l’oboïsta Marta Vara, la soprano Charo Tris, els guitarristes Izan Rubio, José Galeote, José Isidoro Ramos, Carles Hoyo i Françoise-Xavier Nicolet, els violinistes Natalia Borysyuk i Manel Ribera, el pianista Melani Mestre, el Quartet Ibèric, Salzburg Guitar Trio, el ClassicJazz Quartet, el Duo Tangozzola i la ja mencionada JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que a Salou i al territori “feia falta un referent de música clàssica a l’estiu en el que hi participaran els millors músics del moment i a Salou estem oberts a acollir festivals de tots tipus de gèneres i amb aquest aconseguim democratitzar la cultura, acostar la música al ciutadà”.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mª José Rodríguez, assenyalava que a Salou els cinc concerts que es duran a terme a Salou seran gratuïts “perquè estem convençuts que és la millor manera d’arribar a la ciutadania d’una manera no elitista, amb professors i alumnat d’arreu del món de gran qualitat”, apuntava. La resta de concerts tindran un preu únic d’entrada de 5 euros, gratuït per a nens i jubilats. Que molts concerts es facin a l’aire lliure ja és una declaracio d’intencions en l’objectiu d’apropar-los a la gent.

El Festival té com a objectius “promoure i divulgar la música clàssica a la Costa Daurada”, diversificant l’oferta d’oci existent. Més enllà dels epicentres turístics, la Costa Daurada compta amb paratges de gran bellesa a les zones d’interior. “El Festival és una oportunitat única per viure una oferta musical d’alta qualitat tot descobrint aquests espais emblemàtics”, ha estacat el seu director.

Es busca de manera central “apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional”: el Festival serà punt de trobada d’intèrprets nacionals i internacionals que mostraran el seu talent en concerts de música de cambra i simfònica. Aquests últims seran a càrrec de la JOFICAT, una jove orquestra filharmònica pionera a Catalunya, formada per joves estudiants de gran nivell que es formen professionalment a través de les seves actuacions.

La Costa Daurada vol ser referent musical

També es pretén associar Salou i la Costa Daurada “com a referents d’una oferta musical de gran qualitat en clau divulgativa”: durant més de 5 setmanes s’oferiran més de 40 concerts que es caracteritzen per oferir programes de proximitat, assequibles i oberts a tots els públics, amb l’objectiu de fer arribar la música clàssica al màxim de persones possible, tot remarcant un especial èmfasi en la divulgació del Patrimoni Musical Català enmig de propostes originals i úniques.

El festival té un pressupost de 100.000 euros i el municipi de Salou –a través del conveni signat avui després de la roda de premsa- no aportarà diners sinó infraestructura (els espais del TAS) per a la seva realització.

Mes informació en aquest enllaç.

Salou desestima el recurs que pretén una indemnització en el cas Villa Alexander

Villa Enriqueta, la primera per l’esquerra

L’Ajuntament de Salou ha desestimat el recurs de reposició interposat per Turispatrimonial SL contra el decret de 10 d’abril que l’Ajuntament inadmitia a tràmit la reclamació de responsabilitat patrimonial.

Respecte la sentencia del TSJC referent al cas del restaurant Villa Alexander, que anul·lava en part la llicència dobres per a convertir el Xalet Villa Enriqueta en restaurant, així com la llicència d’activitat i la de 1ª ocupació, la propietat de l’immoble i empresa explotadora, Turispatrimonial, va presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial el passat 13 de març de 2017, en considerar el seu dret a una indemnització; reclamació que va ser inadmesa a tràmit per part de l’Ajuntament el passat 10 d’abril, “fonamentant que no hi ha elements que la sostinguin, ni cap document jurídic ni sentencia del Tribunal que condemni a l’Ajuntament a indemnitzar; i en consequència la propietat no té cap dret tampoc a reclamar”, sosté el consistori.

La sentencia del TSJC només manifesta que es corregeixin una part d’una sèrie de reformes realitzades al Xalet de Villa Enriqueta amb les obres de restauració, ampliació i adaptació de l’immoble per convertir-lo en restaurant. i poder continuar amb la seva activitat, afirma el consistori.

Segons el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, “en el moment que l’empresa realitzi les obres que estableix la sentència, llavors podrà continuar amb l’activitat de restaurant”.

VÍDEO | Smart, capital Salou: 1.600 cotxes de la marca desfilen pel passeig marítim

El passeig Jaume I de Salou ha estat la sortida de la desfilada dels 1.600 cotxes participants a la Smart Times, l’acte central d’aquesta trobada internacional que celebra cada any la marca. Els vehicles, la majoria amb detalls personalitzats, han omplert el litoral de color, sorolls i de l’eufòria dels seus propietaris.

Els detalls d’alguns dels cotxes deixaven veure el caràcter internacional de la trobada, amb motius inspirats en les banderes de Catalunya i Espanya, però també de Bèlgica, Alemanya, Suïssa, França… Tots els vehicles participants han circulat per davant del recinte central de la trobada, on hi havia rareses exposades com l’Smart Disco Ball, que simula una bola de discoteca, o un altre que, en comptes de tenir enganxat un aleró, duia dues ales.

Concerts a partir del vespre

Els cotxes han circulat fins a la Pineda i després han fet el tomb per anar fins a Cambrils, des d’on han tornat al recinte central. Ja per la tarda, a partir de les 19.45h l’escenari situat a la platja Llevant es podrà gaudir d’Alexander Som, Luka Caro a les 21h, i les germanes australianes Nervo a les 22.30 hores. Tant els concerts com els espectacles seran de lliure accés.

GALERIA DE FOTOS | Una bola de miralls amb rodes, un cotxe amb ales, i altres rareses del Smart Times

GALERIA DE FOTOS | Una bola de miralls amb rodes, un cotxe amb ales, i altres rareses del Smart Times

Un cotxe Smart amb la xapa emulant una bola de miralls o un que duia dos ales en comptes d’alerons són algunes de les rareses que s’han vist a la concentració Smart Times, celebrada avui a Salou. L’acte central ha estat una desfilada pel passeig marítim, que Tarragona21 ha retransmès en directe.

VÍDEO | Smart, capital Salou: 1.600 cotxes de la marca desfilen pel passeig marítim

L’Ajuntament de Salou tomba la comissió d’investigació de Villa Enriqueta

Imatge del ple celebrat avui

Avui s’ha celebrat a la sala de sessions de l’Ajuntament de Salou la sessió plenària extraordinària per debatre la moció que han presentat els grups municipals de l’oposició (Ciutadans, PP, ERC i Guanyem Salou) sol·licitant una comissió d’investigació com a conseqüència de la sentència del TSJC referent al cas del restaurant Villa Enriqueta.

La moció –que demanava una comissió d’investigació- no ha prosperat. El regidor de Gestió Econòmica Toni Brull, i portaveu del PSC, ha advertit que aquesta comissió d’investigació obeeix a “un oportunisme polític” de l’oposició i que “volen alarmar amb un possible indemnització; volen atacar l’equip de govern per unes decisions que s’han de prendre perquè l’administració té una norma que és Llei”.

El regidor de gestió econòmica advertia que la petició de l’oposició “no té un altre objectiu que generar soroll que poc ajuda al nostre municipi” i es preguntava “quina responsabilitat política tenim davant un fet que ens ve determinat per un acte reglat i que és d’obligatori compliment?”.

Per la seva part, el regidor de Serveis interns, Jesús Barragán, responsable de les responsabilitats patrimonials assegurava que “és important que quedi molt clar, en cap cas el Tribunal condemna a indemitzar res; i per tant, no és veritat que la sentència comporti o obligui a satisfer un import per responsabilitat patrimonial com els grups de l’oposició volen donar a entendre. No existeix ni existirà en aquest procediment cap indemnització. Altra cosa és que la propietat del restaurant ho pretengui com ha fet, presentant una petició, però que ja ha estat desestimada per l’Ajuntament”.

Segons Barragán, “amb el cas del Villa Alexander, estem davant d’un acte administratiu reglat i, per tant, no es tracta d’una decisió discrecional o valoració política que pugui incórrer en responsabilitats polítiques; ja que respon a un procediment purament normatiu d’obligat compliment donats els informes preceptius favorables. Insistim: aquest cas que tractem no conté cap efecte ni conseqüència política, ni tampoc administrativa”.

 

La desfilada de 1.600 Smarts, demà a migdia, acte central de l’Smart Times 2017 a Salou

Concentarció de cotxes Smart al Passeig Jaume I. Foto: Cedida

Salou està ja immersa en la primera edició del Smart Times 2017, un esdeveniment mundial que té com a epicentre Salou i que reuneix a 1.600 cotxes Smart al voltant del passeig Jaume I de Salou.

D’entre els principals actes previstos per avui destacar l’inici de la trobada avui divendres a les 20.45 hores a l’escenari de la platja amb els parlaments de les autoritats. Prèviament es duran a terme diferents actes com rumba catalana, castellers, flamenco show, LED Dancer, entre molt d’altres a partir de les 14 hores i fins les 10.35 de la nit.

Recordem que la celebració de la desfilada de Smarts demà dissabte 17 de juny, prevista de les 13h a les 16h, pot provocar retencions en els trànsfers de clients des de i cap als Aeroports de Reus i Barcelona. Per aquest motiu, recomanem planificar els desplaçaments amb temps i tenint en compte la ruta prevista.

El recorregut dels cotxes Smart començarà al Passeig Jaume I de Salou i arribarà fins a La Pineda pel carrer Brussel·les i la Carretera de la Costa. Posteriorment, els cotxes es dirigiran –mitjançant el mateix recorregut– fins a Cambrils i, finalment, de tornada a Salou.

El dissabte 17, continuaran els actes amb l’entrega de premis als participants de 10 a 13h on es premiarà l’Smart més original, més modificat. A les 13hores tindrà lloc l’inici de l’esperada caravana amb tots els cotxes al Passeig Jaume I. Ja per la tarda, a partir de les 19.45h l’escenari situat a la platja Llevant podrem gaudir d’Alexander Som, Luka Caro a les 21h, i les germanes australianes Nervo a les 22.30 hores. Tant els concerts com els espectacles seran de lliure accés.

Els hotels de BCN World tindran la taxa turística més alta de l’Estat: fins a 5 euros per persona i dia

La reunió del consorci del CRT. En primer pla a l'esquerra l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; i a la dreta l'alcalde de Salou, Pere Granados. Foto: Tarragona21.cat

La reunió del consorci del CRT. En primer pla a l’esquerra l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; i a la dreta l’alcalde de Salou, Pere Granados. Foto: Tarragona21.cat

La Generalitat de Catalunya cobrarà 3,5 i 5 euros per persona i dia en concepte de l’Impost sobre les estades en establiments turístics als hotels de quatre i cinc estrelles, respectivament, que estiguin integrats en el Complex Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, l’hereu del projecte BCN World.

Aquesta serà la més alta de les taxes turístiques de l’Estat espanyol, que de moment només s’apliquen a Catalunya i a les Illes Balears.

Preveient l’entrada en funcionament del complex la llei 5/2017 del Govern, aprovada el 28 de març, estableix una “tarifa especial” a mida dels hotels del CRT: “els que, dins un centre recreatiu turístic, estiguin situats a les àrees en què s’admeten activitats de joc i apostes”.

“És una tarifa homologable als principals centres turístics de primer nivell, com serà el cas del CRT: a Brusel·les és de 8 euros, i a llocs d’Itàlia, com Venècia i Roma, de 5 euros”, ha manifestat el secretari d’Hisenda de la Generalitat i vocal delegat del Consorci, Lluís Salvadó.

Imatge virtual del projecte del CRT en la seva aprovació inicial.

Imatge virtual del projecte del CRT en la seva aprovació inicial.

Poblet: “Estem en un punt de no retorn”

“Estem en un punt del viatge que ja és de no retorn”, ha manifestat l’acalde de Vila-seca i president de la Diputació, Josep Poblet, en referència al moment en què es troba el desenvolupament del projecte del CRT.

El consorci del CRT ha encarregat avui a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) la gestió del procés de transformació urbanística del sòl del sector, i el desenvolupament de les infraestructures externes, en una mesura destinada a “avançar feina”, en paraules de Salvadó, mentre no es decideix quin operador es farà càrrec del projecte.

El calendari del projecte

Les empreses tindran fins el 30 de juny per presentar les ofertes per gestionar aquest complex turístic i hoteler ubicat entre Port Aventura i el cap de Salou, que tindrà gairebé 30.000 metres quadrats de sostre destinats a casinos.

La mateixa tarda d’aquell divendres se sabran quines de les empreses interessades (el grup xinès Melco Crown, Hard Rock Café i Genting Group, de Malàsia, associats amb el Grup Peralada) finalment han presentat propostes.

El 10 de juliol s’obriran els sobres que contenen les propostes arquitectòniques, l’estudi econòmic-financer i altres aspectes de la proposta, que s’estudiaran durant els dies següents, fins que s’emeti un informe en un màxim de 45 dies hàbils a comptar des del 30 de juny. Poblet ha afirmat que com a màxim la decisió es prendria “a finals de setembre o principis d’octubre”, tot i que Salvadó ha assegurat que intentaran escurçar aquest termini.

Urbanització i edificació simultànies

L’Incasòl es posarà a treballar a partir d’avui amb l’objectiu que la urbanització del complex i la construcció dels edificis del CRT es pugui fer de forma simultània, per tal d’avançar al màxim possible la data d’obertura. Segons Damià Calvet, president de l’Incasòl, la urbanització contempla una inversió de 165 milions d’euros en infraestructures.

El CRT es compon de 745 hectàrees de les quals un 57% són d’ús hoteler, un 16% d’espais d’oci, un 6,7% zona comercial, i un 4% són casinos.

L’oposició de Salou exigeix responsabilitats polítiques pels 6,7 M€ d’indemnització pel xalet Vil·la Enriqueta

Imatge de la roda de premsa conjunta de l'oposició de Salou. Foto: Cedida

Imatge de la roda de premsa conjunta de l’oposició de Salou. Foto: Cedida

Els portaveus dels Grups Municipals de l’Oposició a l’Ajuntament de Salou M. Reyes Pino (Cs), Mario García (PP), Alexandre Boquet (ERC) i Vicente Macías (Guayem) han sol·licitat la convocatòria d’un ple extraordinari per sol·licitar “una comissió d’investigació que depuri responsabilitats polítiques pel cas del xalet Vila Enriqueta”, després de la reclamació patrimonial de 6,7 milions d’euros efectuada per la Societat Limitada Turispatrimonial després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés la llicència provisional de restaurant atorgada al xalet per presumptes irregularitats en la concessió d’aquestes.

El ple tindrà lloc aquest divendres a les 15 hores, segons s’ha sabut més tard.

En una roda de premsa a l’Ajuntament, la líder l’Oposició a Salou, M. Reyes Pino, ha explicat que la formació taronja “va sol·licitar fa mesos les més de 4 caixes amb tots els expedients relacionats amb el cas del xalet Vil·la Enriqueta: llicències, permisos i sentències”, i que “després del termini de 10 mesos per modificar les irregularitats arquitectòniques per part del propietari i arran la sol·licitud d’indemnització de 6’7 M€, Cs amb el suport de la resta de l’Oposició, es veu en l’obligació de sol·licitar una explicació”.

Tanmateix, la portaveu municipal de Cs ha explicat que en les sentències, “el magistrat enumera un ampli llistat de reformes amb clars errors: el clos exterior i part de les balconades, la modificació de forjats interiors i parets de càrrega, l’ascensor de servei i els accessos i l’ús de la planta soterrani, entre d’altres”. Tanmateix, Pino ha criticat “la llibertat amb què es va interpretar el POUM, ja que normalment demanar qualsevol llicència a l’Ajuntament de Salou és un procés complicat per les altes restriccions i control”.

Una Comissió d’Investigació per sol·licitar responsabilitats polítiques

Per la seva banda, el portaveu municipal d’Esquerra Republicana, Alexandre Boquet, ha defensat la necessitat d’una comissió d’investigació per “sol·licitar les responsabilitats polítiques pertinents davant les diferents sentències judicials contra l’Ajuntament de Salou” perquè és “intolerable que un pla parcial elaborat amb les normes del mateix Ajuntament, com és el cas de Vila Enriqueta, suposi per a Salou una reclamació judicial milionària”. En aquest sentit, ha apuntat que “els recursos econòmics destinats a sanar els nyaps de l’equip de govern repercuteixen en el ciutadà amb manques en equipaments, serveis i infraestructures”. També, ha lamentat que “aquestes decisions polítiques afectin la imatge de Salou i creïn entre els ciutadans un sentiment de confusió i desconfiança envers el govern local”.

Dilapidar els recursos econòmics dels salouencs

Finalment, el portaveu del Partit Popular a Salou, Mario García, ha lamentat “el costum del govern municipal a dilapidar milions d’euros de tots els salouencs amb el pagament d’indemnitzacions com a conseqüència de la mala gestió política d’alguns”. En aquest sentit, ha recordat que “el recent cas de la Duana ja va costar més de 4 milions”, i ha titllat d'”escandalós” el nou cas del xalet de Vila Enriqueta. I ha defensat que davant d’aquesta possible nova indemnització de prop de 7 milions d’euros, “els salouencs mereixen saber tota la veritat i els polítics responsables assumir els seus errors i responsabilitats”.

La resposta del govern

L’equip de govern ha rspost avui a l’oposició afirmant que es tracta “d’un acte administratiu reglat i, per tant, no es tracta d’una decisió o valoració política que pugui incórrer en responsabilitats polítiques”; ja que respon a un procediment “purament normatiu” d’obligat compliment donats els informes preceptius favorables.

El 15 de maig de 2008, la JGL, representada pels grups municipals del PSC, CiU, i RDS, atorguen llicència provisional per a l’activitat de restaurant a l’establiment Villa Alexander; previs informes favorables per part dels tècnics municipals.

En data 9 de juny de 2009, la JGL i l’equip de govern, format pels grups municipals de CDC, FUPS i PP, atorguen la llicència definitiva.

Responent a una denúncia efectuada contra l’acord municipal, el Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona anul·la parcialment la llicència d’obres (27/9/2004), al no estimar la interpretació de la normativa municipal que fa un dels informes tècnics; i obliga a restituir i eliminar alguns elements incorporats a l’edifici amb l’execució de les obres, que tenien per objecte adaptar-lo com a restaurant.

En el mateix sentit es pronuncia posteriorment el TSJC que anul·la, a més, la llicència d’activitat.

Salou esdevé capital dels vehicles Smart

Concentarció de cotxes Smart al Passeig Jaume I

La Capital de la Costa Daurada és el centre d’atenció del món dels vehicles Smart gràcies a la concentració de més de 1.200 vehicles d’aquesta gamma de la marca Mercedes.

Des de dilluns que el passeig Jaume I és el punt neuràlgic de diferents activitats al voltant d’aquests cotxes de petit format que aglutinen a unes 3.000 persones ‘smart lovers’.

Aquest esdeveniment, segons explicava el regidor de Turisme, Benet Presas, “és una concentració a nivell mundial en el que la meitat dels cotxes provenen de l’estat espanyol i l’altra meitat de la resta del món, fins i tot dels Estats Units”, apuntava el regidor.

“Per Salou és fantàstic unir un nivell d’esdeveniment com Smart Times, de molta qualitat, amb la nostra marca a més perquè estem parlant d’unes 3.000 persones d’impacte directe, més les que poden arribar a Salou atretes per les nombroses activitats”.

I és que al llarg dels propers dies i fins diumenge s’han previst una llarga llista d’actuacions, entre elles el concert de música electrònica de les bessones Nervo (dissabte 17 a les 22,30h, gratuït). Aquest esdeveniment serà el fi de festa amb la música dance i house futurista de les germanes que es farà sentir arreu. A més però el mateix divendres també s’han preparat actes més populars com rumba catalana (18h) o castells (20,15h) però el tret de sortida oficial serà el divendres a l’escenari de la platja a les 20.45h.

Ple de cotxes

Salou s’omplirà de cotxes vinguts des 44 països diferents, molts d’ells ja han arribat, i continuaran fent-ho per tal de participar a la desfilada única al món que porta realitzant-se des de fa 17 anys de forma consecutiva. Una acolorida caravana que sortirà el dissabte 17 als volts del migdia, des de la platja i recorrerà l’impressionant paisatge de les costes catalanes. En una ruta bidireccional, els participants gaudiran d’unes vistes espectaculars del mar i dels milers de curiosos que segur s’acostaran a veure la particular estampa.

Pel regidor Presas, “des de Turisme treballem per atreure aquest tipus d’esdeveniments de prestigi, amb públic, en temporada mitja, de qualitat…i amb un cost pel municipi gairebé mínima”.

Aquest matí, uns quants centenars de cotxes ja han dut a terme la primera de les sortides en grup fins a Cambrils i Reus i, des de dilluns es poden veure al passeig Jaume I amb totes les variants de smarts, de gasolina i elèctrics, a més de comptar amb estètiques diferenciades que fan que cada un dels vehicles sigui únic. Al passeig també hi ha una zona d’Expositors i de zones infantils visitable per a tothom que estigui interessat.

La remodel·lació de Carles Buïgas ja llueix com a zona de vianants de Salou

L’Ajuntament ha visitat avui la zona

La prova pilot per transformar mig quilòmetre de l’avinguda Carles Buïgas en zona de pas preferent per a vianants ja llueix gairebé finalitzada.

Avui s’ha dut a terme una visita als treballs per part de l’alcalde, Pere Granados, junt amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, juntament amb l’equip d’arquitectes que ha dissenyat el projecte: Inés de Rivera, Daniel Lorenzo i Núria Salvadó del grup de recerca de la URV i de la UPC Rum Lab i Habitar; a més dels arquitectes de l’Ajuntament de Salou, Lluís Serra i Josep Mª Ferran.

L’alcalde, ha assegurat que es tracta d’una intervenció “molt important per la nostra ciutat donat que pretenem recuperar espais que estaven dedicats als vehicles, prioritzant ara les persones” i ho fem -ha continuat- “perquè, entenem que amb aquesta actuació, hem aconseguit que la gent gaudeixi d’aquest espai públic, que hi hagi molt menys soroll i, sobretot, dinamitzar el comerç. Per tant, el que introduïm a la ciutat és un concepte nou i una filosofia nova que la volem anant incrementant paulatinament, en el sentit de recuperar espais públics dedicats a les persones i per a les persones”.

Les crítiques

A més, ha volgut treure ferro a algunes crítiques dient que “sempre que hi ha un canvi, al començament, hi ha persones a qui els hi costa la seva adaptació. Però crec que aquesta actuació també ha servit per desviar tràfic que venia des de la Pineda cap a Salou, i recollia tot un seguit de vehicles que no es quedaven a Salou, sinó que anaven en direcció a Cambrils i això, ara, ja està desviat pels vials. Per tant, no només guanya el carrer Carles Buïgas, si no que també tot el passeig Jaume I i el passeig Miramar”.

Per la seva part, l’arquitecte Inés de Rivera, explicava “que hem estat treballant durant els darrers tres anys en aquest àmbit i ara executem una prova pilot per fer més confortable i millorar l’espai públic pels vianants”, apuntava. “Això també pot suposar una millora de la qualitat del comerç; i a la llarga, que pugui afectar a la millora general del barri”. Pel que fa a la proposta en la que s’ha estat treballant – i que finalitzarà abans de Sant Joan- es planteja un carrer amb prioritat invertida; és a dir, que la prioritat la tenen els vianants per davant dels vehicles.

De Rivera també comentava que per uniformar les dues plataformes (la de l’asfalt i la vorera) “hem volgut senyalitzar aquest carril amb els bidons grocs i un fil d’enllumenat i, per tant, hi haurà un espai peatonal molt il·luminat”, a més, explicava l’arquitecte que “els mateixos bidons faran de taules i bancs, com una part de mobiliari urbà que ocuparà els espais més grans, a més d’instal·lar als carrers perpendiculars a Carles Buïgas, unes senyalitzacions, també amb els bidons, i unes banderoles que identificaran l’actuació”.

Els treballs que han suposat un cost de 95.000 euros delimiten l’espai de vianants amb cercles grocs.

Més de 100 persones a l’acte central de la Setmana de la Natura a Salou amb un Bioblitz a Cala Crancs

Imatge dels tallers de biboblitz de Salou. Foto: Cedida

Imatge dels tallers de biboblitz de Salou. Foto: Cedida

Aquest dissabte 10 de juny, més d’un centenar de persones, la majoria famílies, han participat en un Bioblitz que, amb seu logística als Triangles, ha explorat i catalogat la biodiversiversitat, la riquesa ecològica, de la Cala Crancs i el seu entorn. Ha estat organitzat per l’Ajuntament de Salou amb la col·laboració de Limonium. El Bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que prové del món anglosaxó. És un període curt i intens de monitoratge biològic amb la intenció d’identificar totes les espècies vives en un espai delimitat o protegit. En aquesta activitat un grup de científics, naturalistes i voluntaris realitzen un estudi de camp intensiu en un temps determinat.

Els itineraris han tractat sobre fauna, flora i geologia: líquens, plantes superiors, algues marines, invertebrats terrestres, invertebrats marins, peixos, aus (terrestres i marines), amfibis, rèptils i mamífers. Com a novetat, cal destacar que ha estat el primer Bioblitz celebrat a l’Estat que ha incorporat l’inventari del fons marí, ja que hi haurà dos itineraris a realitzar amb snorkel.

Durant tot el dia les persones que hi han assistit han pogut veure amb detall fòssils a les roques, la geologia d’aquesta costa, unes 300 espècies de: peixos, papallones, insectes, ocells, etc. L’alcalde, Pere Granado, acompanyat de la regidora de Medi Amient, Julia Gómez, i altres responsables municipals han acudit a la cita on s’ha demostrat la importància mediambiental de la zona. A darrera hora de la tarda, un grup de persones, especialment canalla, han retirat de la platja de Cala Crancs uns dos metres cúbics d’ungla de gat, una espècie vegetal invasora. Amb aquesta acció es vol afavorir la presència de vegetació autòctona com el borró, el qual s’ha plantat en el seu lloc.

Posteriorment, les dades obtingudes seran molt valuoses en tota l’estratègia de recuperació del medi natural del cap de Salou, inclosa la restauració de l’entorn de l’antiga finca de l’advocat Pedrol Rius, Cala Morisca, ara propietat de l’Ajuntament i que està immersa en un procés de reconstrucció natural.

Aquesta activitat forma part dels actes de la Setmana de la Natura (www.setmananatura.cat) coordinada per la Xarxa de la Custòdia del Territori, que inclou centenars d’actes de voluntariat ambiental i coneixement del medi arreu del país, entorn el dia mundial del medi ambient (5 de juny).

Salou presenta el nou servei de recollida d’escombraries i de neteja de la ciutat

L’alcalde, visitant l’equipament del servei

Des de principis de maig que els salouencs estan veient canvis en els contenidors i sistema de recollida de residus gràcies a la nova concessió de la neteja al municipi que ha entrat en vigor i que repercutirà en una millora del servei, un cop s’hagi desplegat totalment.

Avui s’ha presentat el conjunt de novetats que implementa la concessionària i que compta amb un total de 43 persones en temporada baixa, incrementant-se fins a les 72 en temporada mitjana i arribant a les 117 en temporada alta.

“El servei incorpora vehicles i equips nous, moderns i més adaptat a les necessitats”, apuntava l’alcalde Pere Granados, donat que “hem buscat un servei que doni una resposta adequada a les necessitats urbanes i ciutadanes en el tema de neteja i cura de la ciutat”. Però el batlle també ha apel·lat a la col·laboració ciutadana. “És molt important comptar amb comportaments cívics i la col·laboració ciutadana per mantenir una ciutat MÉS neta, com diu el lema amb el qual volem engrescar a tothom a que recicli i tingui cura del seu entorn”.

El director general de Catalunya i Balears d’Urbaser, Jordi Pineda, ha mostrat la seva satisfacció per la relació que manté l’empresa amb Salou i ha assegurat que treballen amb molta il·lusió per desplegar aquest nou encàrrec, que a més, incorpora incentius al reciclatge; per tant, amb l’obligació d’incrementar substancialment els índex de recollida selectiva a Salou.

En aquesta presentació a la premsa, en la qual també s’han mostrat els vehicles elèctrics amb els que compta la nova concessió amb una norantena d’equips de treball més silenciosos i més ràpids.

La principal novetat amb el servei de recollida serà la unificació dels contenidors del carrer cap a un únic sistema de càrrega bilateral. A més, s’ha incrementat d’un 40% la capacitat de recollida que hi havia al municipi, amb la instal·lació de fins a 1.200 contenidors.

La regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, explicava que “amb el nou sistema la recollida és tota amb càrrega superior robotitzada amb la qual cosa es treballa de manera més ràpida i els contenidors estaran més nets. Així mateix s’optimitzarà l’espai i en el cas dels contenidors de rebuig el número disminuirà a la meitat”, apuntava.

A més, com a novetat destacada hi ha la fixació dels contenidors amb un rail a terra, amb la qual cosa desapareixeran els problemes de desplaçaments incontrolats, a més de tenir una major capacitat, d’entre 1.000 i 3.500 litres. Aquest diumenge, a la plaça de la Pau, es presenta el nou servei de neteja davant la ciutadania a partir de les 10, amb una xocolatada i espectacle infantil, a més de jocs de carrer.

Un altre fet que està notant ja el ciutadà serà que la recollida de Matèria Orgànica s’estendrà a tot el municipi i que el número de contenidors d’envasos s’incrementarà a 245 (actualment n’hi ha 136), també els de cartró que passaran a 224 (enfront dels 92 d’ara) i els de vidre que augmenten fins als 237 (davant dels 129 actuals), amb la qual cosa molts ciutadans tindran més facilitats per reciclar.

Dins els aspectes que s’aplicaran en la nova concessió hi ha la neteja de contenidors, la qual es farà amb aigua calenta, augmentant-ne així el resultat. També s’incrementarà la recollida de cartró comercial amb mitjans i dies de treball, augmentant la capacitat de recuperar més cartró i mantenint més net el carrer, la recollida de poda a domicili. També augmentaran els efectius per a la recollida de mobles vells. Per primer cop s’inatal·laran 300 contenidors de selectiva a la platja.

Altres novetats

Dins dels aspectes que s’han millorat en aquesta nova concessió, vistes les necessitats dels darrers anys, hi figura la introducció tot l’any de la Brigada d’intervenció immediata; un equip pensat per a la realització de tasques no rutinàries, imprevistos, feines programables a mig / llarg termini o temporals tant en via pública com en zones verdes forestals predeterminades que fins ara no existia.

A més, de l’increment de freqüències d’intervenció ordinària en diverses zones dels diferents sectors també s’incorporarà un altre equip destinat a les urbanitzacions que possibiliti l’extensió i l’increment de neteja en espais fins ara no considerats.

A la presentació també hi ha estat altres regidors com el d’hisenda, Toni Brull, de manteniment de ciutat, Mª José Rodríguez i de Gestió Interna, Jesús Barragán, a més d’altres responsables del servei de la concessionària i treballadors.

El Càmping Sangulí inaugura el resort ‘Àfrica’, amb 300 nous allotjaments

Les autoritats, visitant el nou recinte. Foto: Cedida

El Camping&Resort Sangulí Salou celebra, el 2017, el seu quaranta-cinquè aniversari; gairebé mig segle de creixement i evolució que els ha portat fins a l’Àfrica, la nova zona Resort del recinte.

Aquesta compta 300 nous allotjaments lodges i 12 tendes safari, tots ells dissenyats a través d’un model de turisme sostenible, una recepció, un restaurant, i una gran piscina; tot inspirat en el continent africà. Aquest és un projecte ambiciós, un pas més en el món del càmping on s’aposta per la qualitat, la tematització, i s’avança en l’especialització al públic familiar.

Per celebrar-ho, aquest vespre s’ha dut a terme un acte d’inauguració oficial en el qual han assistit diferents representants del turisme com el Director General de Turisme de Catalunya, Octavi Bono; l’Alcalde de Salou, Pere Granados, o el Delegat de Govern, Òscar Peris.

També han participat membres de l’Associació de Càmpings de Tarragona; de la FEHT, la Federació d’Empresaris d’Hoteleria i Turisme de Tarragona; i de la Junta del Patronat de Turisme de Salou; a més de familiars i amics.

L’acte s’ha iniciat amb una recepció dels convidats a l’edifici principal de l’Àfrica. Des d’allà, s’ha fet una primera visita a peu per tal de poder veure, de prop, les noves instal·lacions de la nova zona Resort com són la Recepció, el Restaurant Victòria, l’Àfrica Pool, i els diferents allotjaments, els quals han pogut veure per dintre també i comprovar la diferència entre un Lodge i una Safari Tent.

En acabar, tots els convidats han pujat al nou trenet elèctric i han fet una visita a la resta de les instal·lacions i novetats del Sangulí. Una vegada finalitzat el tour per tot el recinte, tots s’han dirigit al Restaurant Victòria de l’Àfrica on s’han realitzat els parlaments a càrrec d’Octavi Bono, Pere Granados i Xavier Blasi, el Director General del Camping&Resort Sangulí Salou; parlaments que han precedit el sopar final.

45 anys de creixement

La història del Camping&Resort Sangulí Salou es comença a escriure a la vegada que l’aventura del turisme. Va ser l’època del boom turístic a la Costa Daurada, on cada vegada més visitants venien a conèixer la zona atrets per la calidesa del seu clima quan, el 1972, la família Blasi arrenca un projecte familiar el qual, des de l’inici, ha estat a l’avantguarda en el món del càmping.

Elrow cancel·la el macrofestival Friends & Family de Salou i provoca una allau de queixes dels clients

“Lamentem comunicar que el festival Friends & Family queda cancel·lat. Degut a la recent polèmica entre institucions reflexada en diversos titulars de la premsa local, trobem aconsellable suspendre l’esdeveniment per no voler contribuir a incrementar la tensió política”.

Amb aquestes línies publicades aquesta tarda al seu perfil de Facebook, l’empresa Elrow ha informat de la cancel·lació del macrofestival de música electrònica que havia de portar unes 20.000 persones al municipi salouenc.

‘Trasllat’ a Viladecans

Els mateixos artistes tocaran el mateix dia durant les mateixes hores (de les 10 del matí fins les 2 de la matinada), però ho faran a Row14, la discoteca d’Elrow a Viladecans, en una festa que servirà per celebrar el seu 7è aniversari.

“En les properes 24 hores informarem i procedirem a la devolució íntegra del cost de les entrades o a bescanviar-les per una entrada a la festa del setè aniversari de Viladecans”, informa l’empresa, que avisa que el bescanvi es farà fins que s’esgoti l’aforament de la sala.

 

“Què passa amb la reserva que havia fet a l’hotel?”

La suspensió ha provocat en poc més d’una hora queixes de desenes de persones. Les reclamacions se centren sobretot en el fet que la cancel·lació s’hagi produït a cinc setmanes de la celebració prevista de l’esdeveniment, i que s’hagin venut les entrades abans de tenir assegurats els permisos per fer el festival al lloc previst.

La majoria consideren que hi ha hagut una “falta de professionalitat” i alguns reclamen que, a banda de retornar l’import de l’entrada, els retribueixin l’import de la paga i senyal que havien efectuat per reservar un hotel i transport a Salou durant aquestes dates.

“No” a la pedrera del Cap Salou i a Emprius

L’anunci arriba poc després que l’Ajuntament hagi oficialitzat la negativa de l’Autoritat Portuària a que se celebrés a la pedrera del Cap Salou, l’escenari previst, i que el mateix consistori hagi descartat la zona dels Emprius com a alternativa en considerar que no és “viable ni adient”.

“Elrow promulga el perfecte enteniment amb totes les institucions en qualsevol dels nostres esdeveniments. Arribats a aquest punt, no ens queda més remei que prendre aquesta decisió, lamentant-ho molt. Era del nostre interès i també de les institucions de Salou donar a la ona un festival de primera magnitud a nivell internacional”, afegeix l’empresa en el comunicat.