TARRAGONA 21

Els delictes es redueixen a Salou en un 3% en el darrer any

L’alcalde Pere Granados valora ‘molt positivament’ la seguretat al municipi i es compromet a ‘continuar treballant per tal de millorar-la’

L’alcalde Pere Granados valora ‘molt positivament’ la seguretat al municipi i es compromet a ‘continuar treballant per tal de millorar-la’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir ahir a la tarda la Junta Local de Seguretat (JLS). Una trobada realitzada a les dependències de l’Ajuntament de Salou de la què se’n desprèn com a una de les conclusions principals que hi ha hagut una reducció important dels fets delictius a la ciutat, en el darrer any. Aquesta disminució, concretament del 3 per cent, “la valorem de forma molt positiva”, va dir el batlle, tenint en compte que en altres zones del país la xifra acaba pujant. Tanmateix, Granados, va assegurar que “continuarem treballant per tal de millorar-la, ja que en matèria de seguretat mai no n’hi ha prou”.

Respecte a la futura nova comissaria de la zona de Carles Buïgas (Mestral), l’alcalde va manifestar que “la Generalitat ha agafat el compromís d’estudiar-la i de col·laborar amb nosaltres per tal de dotar-la de material i recursos, amb la finalitat de garantir un bon servei a la zona; atès que és un punt molt important de concentració de residents i visitants”.

A la JLS d’ahir hi van assistir el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; la regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Julia Gómez; l’Inspector en Cap de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo; el capità Cap de la 1ª Companyia de la Guàrdia Civil de Salou, Jacinto Tarín; el sergent primer de la comandància de puesto de Salou de la Guàrdia Civil, Juan Carlos Malpica Pérez; el sotsinspector cap de districte Salou-Vila-seca dels Mossos d’Esquadra, Eduard Blanch; el cap de la Regió Policial Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra, Josep M. Estela; el secretari general de l’Ajuntament de Salou, Enric Ollé; l’intendent en cap de la Policia Portuària de Tarragona, Joan Bergadà; i representants del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil de Tarragona i del Cos de Bombers de la Generalitat.

En l’atenció als mitjans, al final de la JLS, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, per la seva part, va destacar la bona relació entre els diferents cossos de seguretat, un fet pel què “estem molt satisfets, ja que aquesta entesa dona com a resultat un bon índex de seguretat en una població de gran dimensió que registra molta activitat”, va assenyalar.

Salou reconeix la labor del comerç feta per l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris

El regidor de Promoció i dinamització econòmica i empresarial, comerç, mercat i consum de l’Ajuntament de Salou, Hèctor Màiquez, ha felicitat l’entitat per la bona feina, tot encoratjant-la a continuar treballant

El regidor de Promoció i dinamització econòmica i empresarial, comerç, mercat i consum de l’Ajuntament de Salou, Hèctor Màiquez, ha felicitat l’entitat per la bona feina, tot encoratjant-la a continuar treballant

L’Ajuntament de Salou ha reconegut avui la labor integradora i dinamitzadora del comerç feta per l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, en un acte commemoratiu del desè aniversari de l’entitat, que ha tingut lloc a la Sala Europa del Teatre Auditori i al qual hi ha assistit el regidor de Promoció i dinamització econòmica, Hèctor Màiquez.

A l’acte, també hi ha estat presents la directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Vilalta; la subdirectora general de Comerç de la Generalitat, Montserrat Gallardo; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a Tarragona, Carme Mansilla; la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé; la coordinadora de PIMEComerç Tarragona, Montse Àlvarez; diversos regidors de l’Ajuntament de Salou; i el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana, a més de membres de la junta directiva de Shopping Salou, associats i  col·laboradors.

En el decurs de la convocatòria de celebració, el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris ha agraït el suport institucional que ha rebut l’entitat durant aquests deu anys de funcionament. També s’ha fet un reconeixement als associats que s’han retirat de la seva activitat comercial i als establiments que celebren un aniversari especial.

El regidor Hèctor Màiquez ha estat l’encarregat de lliurar una placa commemorativa a Juli Vilaplana, i, per la seva banda, aquest darrer li ha correspost amb el mateix gest. Màiquez ha valorat molt l’esforç dels comerciants i empresaris i ha manifestat que ‘mereixen tot el suport possible’.

Vilaplana, per la seva banda, ha parlat de la importància de la formació i de la modernitat i les noves tecnologies per tal de tenir un comerç competitiu i s’ha referit al ‘sentiment de pertanyença a un grup, al de comerciants i empresaris de Salou’.

El president Juli Vilaplana i la vicepresidenta dels comerciants, Laura Capuz, han lliurat un detall d’agraïment als ex regidors de Comerç de l’Ajuntament de Salou (des de 2009): Reyes Pino, Pedro Lavilla, presents a la sala, i també el faran arribar a M. José Rodríguez i Martina Fourrier, que no hi han pogut ser presents.

Així mateix, s’ha fet un reconeixement a empresaris que han finalitzat la seva trajectòria professional: Pedro Sánchez, de La Vinoteca de Salou; Fernando Ruiz, de Gestoria Ruiz; Fernando Valiente i Pedro Hermoso, de Ferreteria Salou; Lourdes Pujals, de La Primavera; Charo García, de Lavandería Charo, i Carmen Alquézar, de la Escuela de Dibujo y Pintura Carmen Alquézar, que no ha pogut assistir a l’acte.

Finalment, han rebut obsequis diferents establiments pel seu aniversari: Register Group, en reconeixement per 25 anys de trajectòria professional; Carme Ramos, de Servi-Zoo, per 30 anys; Maribel Melé, de Melé Boutiques, per 40 anys; Joan Ros i Magdalena Arbiol, de Ferreteria Ros, per 40 anys; Maria Rosa Brunet; de Joieria Maria Rosa, per 50 anys; i Hugo Batini, de Flash Back, per 50 anys.

L’Associació ha aprofitat l’acte públic per presentar públicament la nova web, que manté el mateix enllaç: http://www.shoppingsalou.com/

Actualment, l’entitat aglutina uns 160 establiments comercials de sectors molt diversos del comerç, serveis, restauració, transport o professionals de Salou. Es va constituir, fruit de la unió de les tres associacions de comerciants que llavors existien al municipi: ACES, Obert tot l’any i Eixample. El seu objectiu principal és defensar els interessos dels associats i promoure el comerç de proximitat a Salou, a través de diverses campanyes de promoció comercial durant tot l’any.

El PP acusa el govern municipal de Salou de paràlisi

El portaveu municipal del PP, Mario García

El PP de Salou ha acusat al Govern Municipal de tenir immers el municipi en una paràlisi de govern ja que ha passat més d’un un mes des que el Sr. Granados va ser investit alcalde i encara no ha convocat el Ple Extraordinari en el qual s’han de concretar aspectes tan importants com la creació de les comissions informatives i el nomenament dels representants de la Corporació en els òrgans col·legiats.

Segons afirma el portaveu del Grup Municipal del PP, Mario García, «és incomprensible que l’alcalde estigui esgotant els terminis per celebrar el Ple extraordinari a què l’obliga la llei, ja que fins que no se celebri aquest ple no es constitueixen les comissions informatives, i en conseqüència, no s’està informant a l’oposició absolutament de res, ni dictaminant cap assumpte que hagi de ser aprovat amb posterioritat pel Ple «.

«Això vol dir que totes aquelles qüestions que no són competència exclusiva de l’alcalde, sinó que s’han d’aprovar pel Ple, estan totalment paralitzades, i un municipi com Salou no s’ho pot permetre», ha explicat García.

García afirma que «a l’actual govern sembla preocupar-li més tancar un pacte de governabilitat amb ERC que posar-se a treballar per Salou. És lamentable que l’alcalde hagi tingut temps per reunir-se en diverses ocasions amb la formació independentista des que es va celebrar el ple d’investidura, i en canvi no hagi convocat el Ple municipal que ha de fer que el municipi deixi d’estar en un estat de paràlisi. »

El líder popular ha sol·licitat a l’alcalde «que prioritzi en posar-se a treballar d’una vegada per totes per Salou, i s’oblidi de negociar governs amb formacions independentistes que no aportaran res beneficiós als salouencs».

Salou continua avançant, favorablement, cap a la transformació en Smart City

Aquesta mateixa tarda, Salou, a través del Patronat de Turisme i a càrrec de Jesús Redón, ha protagonitzat, a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, una ponència que ha tractat sobre el procés de diagnòstic i planificació d’una DTI, Destinació Turística Intel·ligent

Aquesta mateixa tarda, Salou, a través del Patronat de Turisme i a càrrec de Jesús Redón, ha protagonitzat, a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, una ponència que ha tractat sobre el procés de diagnòstic i planificació d’una DTI, Destinació Turística Intel·ligent

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat avui, en el marc de la Trobada ‘Destinos Turísticos Inteligentes’ (DTI) que se celebra a Santander, a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo, que “les actuacions del projecte Salou Smart ens faran avançar cap a una transformació digital de les activitats de la ciutat, que permetran configurar un municipi intel·ligent amb serveis diferenciats, de qualitat i competitius; que garantiran, també, un desenvolupament sostenible, accessible per a tothom; i que millorarà l’experiència del visitant i la qualitat de vida del resident”.

En aquest sentit, Granados ha afegit que ‘s’implantarà una plataforma única que actuarà com un sistema de gestió integral de la ciutat, que proporcionarà analítiques Big Data i un control dels processos i activitats, i, d’aquesta forma, es podran millorar els serveis d’informació als visitants i residents, garantint un millor aprofitament de l’estada de vacances, un millor coneixement del municipi, i una millora dels serveis i condicions per al benestar de les persones”.

Aquesta mateixa tarda, Salou, a través del Patronat de Turisme i a càrrec de Jesús Redón, cap del Servei d’Informàtica i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Salou, ha protagonitzat de forma compartida amb SEGITTUR una ponència que ha tractat sobre el procés de diagnòstic i planificació d’una DTI, Destinació Turística Intel·ligent.

Salou Smart Turístic té els següents eixos de treball: Intel·ligència turística, dades dels visitants, acompanyament dels visitants i sostenibilitat. Aquests eixos se subdivideixen en components o actuacions, un total de 12. El Patronat Municipal de Turisme de Salou intervé en 7 d’elles.

La societat estatal dedicada a la gestió de la innovació i les tecnologies turístiques, SEGITTUR, està finalitzant el document de diagnosi, que va fer-se entre el febrer i l’abril d’enguany. Aleshores, SEGITTUR va recollir informació relativa a totes les àrees i també es van fer visites de camp. Ja hi ha una proposta del pla d’accions.

Específicament, el projecte ‘Salou Smart Turístic’, presentat per l’Ajuntament de Salou, va ser un dels seleccionats com a beneficiaris de la ‘Convocatòria de Destinacions Turístiques Intel·ligents’ de Red.es, entitat depenent del Ministeri d’Economia i Empresa. Compta amb una inversió màxima de 2.941.500 euros, aportats en un 70% per Red.es i en un 30% per l’Ajuntament de Salou.

Cal dir que per aconseguir la certificació DTI cal superar 500 indicadors, distribuïts en 5 eixos, relacionats amb: la governança; la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l’accessibilitat.

Algunes de les accions i elements que s’incorporaran a Salou i que representaran un salt qualitatiu per residents i visitants són: Més punts de càrrega de vehicles elèctrics; increment del nombre de webcams turístiques a les platges; desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis; generació de continguts digitals, potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Arquitectura dels 60, Vila Romana de Barenys, Poblat iber La Cella, Camí de Ronda…); i  una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, entre altres.

També es contemplen aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del Passeig de Jaume I.

Salou participa en una trobada sobre destinacions turístiques intel·ligents

L’alcalde del municipi, Pere Granados, assisteix avui i demà a la Trobada ‘Destinos turísticos Inteligentes’ que es fa a Santander, organitzada per la Universidad Internacional Menéndez Pelayo i l’Ajuntament de Santander

L’alcalde del municipi, Pere Granados, assisteix avui i demà a la Trobada ‘Destinos turísticos Inteligentes’ que es fa a Santander, organitzada per la Universidad Internacional Menéndez Pelayo i l’Ajuntament de Santander

L’alcalde de Salou, Pere Granados, participa a la Trobada “Destinos Turísticos Inteligentes” que se celebra a Santander avui dilluns, dia 15 de juliol, i demà dimarts, organitzada per la Universidad Internacional Menéndez Pelayo i l’Ajuntament de Santander, en col·laboració amb la Secretaría de Estado de Turismo i SEGITTUR. A la trobada, el Cap del Servei d’Informàtica i Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Salou, Jesús Redón, participa, demà dimarts, en una ponència que duu per títol “El proceso de diagnóstico y planificación de un DTI”.

Al curs, els diversos experts en turisme i destinacions intel·ligents posaran en comú les transformacions constants al voltant de l’entorn econòmic mundial, els canvis demogràfics, mediambientals i els ràpids avenços tecnològics, els quals suposen, per a les destinacions turístiques múltiples i interessants reptes, al mateix temps que ofereixen grans oportunitats de desenvolupament.

La finalitat d’aquest curs és compartir les experiències essencials de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i el model de diagnosi i planificació estratègica, tot oferint una visió general de la metodologia DTI  per contribuir a la millora de les destinacions turístiques, així com exemples de bones pràctiques impulsades per diverses destinacions turístiques d’Espanya.

Com a colofó, es preveu una visita tècnica al Centre de Demostracions Smart City de Santander.

Els experts que participen a la trobada són: Enrique Martínez Marín, president de SEGITTUR; Edurne Vidal, directora de la trobada; Míriam Díaz Herrera, regidora de Turisme, Comerç i Relacions Institucional de l’Ajuntament de Santander i Antonio Pérez, alcalde de Benidorm, entre d’altres.

Demà dimarts, Salou, a través del Patronat de Turisme, aportarà a aquest curs una ponència magistral que girarà al voltant del procés de diagnòstic i planificació d’una DTI. Aquesta informació l’oferirà, de forma compartida amb SEGITTUR, Jesús Redón.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “en temes de Destinació Turística Intel·ligent Salou hi té molt a dir, ja que durant dos anys el nostre municipi durà a terme un seguit d’actuacions que incidiran en la millora de la qualitat de vida dels residents i el desenvolupament sostenible per a la millora dels fluxos turístics”. En aquest sentit, ha afegit Granados, “el full de ruta dissenyat per l’Ajuntament de Salou i el Patronat Municipal de Turisme permetrà incorporar nous elements a la ciutat, principalment, de caire tecnològic, que permetin donar un salt qualitatiu en els serveis que Salou ofereix als seus visitants i ciutadans, abordant de ple la seva transformació cap a una Smart City, cap a una Smart Destination”.

Aquests nous elements que s’incorporaran a Salou són: Més punts de càrrega de vehicles elèctrics; increment del nombre de webcams turístiques a les platges; desplegament d’una xarxa de sensors que permeti conèixer millor la mobilitat dels visitants i adaptar les ofertes de serveis; generació de continguts digitals potenciant les rutes culturals definides (Salou 1900, Vila Romana de Barenys, i Poblat iber La Cella); i  una nova aplicació mòbil específica dels serveis a nivell turístic, entre altres. Tot plegat són alguns dels components que integren el projecte Salou Smart Turístic.

També es contemplen aspectes de sostenibilitat i eficiència energètica, com la gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió de les lluminàries de LED que s’instal·laran al frontal marítim del Passeig de Jaume I.

La societat estatal dedicada a la gestió de la innovació i les tecnologies turístiques, SEGITTUR, és l’encarregada de realitzar tot el projecte de diagnosi de la projecció de Salou com una Smart Turístic.

Específicament, el projecte “Salou Smart Turístic”, presentat per l’Ajuntament de Salou, va ser un dels seleccionats com a beneficiaris de la ‘Convocatòria de Destinacions Turístiques Intel·ligents’ de Red.es, entitat depenent del Ministeri d’Economia i Empresa. Compta amb una inversió màxima de 2.941.500 euros, aportats en un 70% per Red.es i en un 30% per l’Ajuntament de Salou.

Aquesta convocatòria s’emmarca en el Pla Nacional de Territoris Intel·ligents, estratègia que dona continuïtat a l’anterior Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents. En ella, han estat seleccionats un total de 25 projectes de nou comunitats autònomes, que implicarien una inversió de 73,97 milions d’euros. D’aquests, Red.es n’aportarà un total de 45,78 milions (el 61,88%), gràcies al cofinançament del FEDER, a través del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya (POPE). Les entitats locals es fan càrrec, per la seva part, d’entre un 20% i un 40% del cost total estimat de cada iniciativa.

Cal dir que el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a aquests projectes suposa un gran impuls pel desenvolupament de ciutats i territoris intel·ligents. FEDER contribueix a innovar en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, en aspectes tan essencials com el medi ambient, la mobilitat, la gobernança, l’economia, les persones o l’habitatge.

Els projectes que han estat beneficiaris impulsen l’aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació al funcionament d’entitats locals eminentment turístiques, de manera que aquestes es configuren en territoris intel·ligents, amb serveis diferencials i competitius que garanteixin, a la vegada, un desenvolupament sostenible, accessible per a tots, que millorin l’experiència del visitant i la qualitat de vida del resident.

 

Tres joves agredeixen un home i li roben el mòbil pel centre de Salou

Un testimoni s’hi va interposar i els nois, un d'ells menor, van intentar fugir fins que van ser detinguts per la policia

Un testimoni s’hi va interposar i els nois, un d’ells menor, van intentar fugir fins que van ser detinguts per la policia

Tres joves han estat detinguts per agredir i robar el telèfon mòbil a un home pel carrer a Salou. Els fets van tenir lloc divendres passat. Segons informen fonts dels Mossos d’Esquadra, els tres nois, dos de 18 anys i un altre menor d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Salou, van assaltar l’home a la zona de l’avinguda Carles Buïgas. Un testimoni va presenciar l’agressió i s’hi va interposar.
Els nois van decidir fugir del lloc i van llençar el telèfon uns metres enllà, que el mateix ciutadà va recuperar. Agents de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO) van detenir els lladres com a suposats autors d’un delicte de robatori amb violència. Els detinguts majors d’edat van passar dissabte a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Pel que fa al menor d’edat va quedar en llibertat per ordre de la Fiscalia de Menors.
ACN

La Costa Daurada organitza centenars d’activitats durant tot l’estiu

La Costa Daurada es prepara per viure un estiu ple de festa y activitats

La Costa Daurada es prepara per viure un estiu ple de festa i activitats

Els ajuntaments de Cambrils, Salou i Vila-seca, així com els seus respectius Patronats de Turisme, han treballat intensament perquè els visitants i els residents d’aquests municipis de la Costa Daurada passin un estiu d’allò més entretingut gràcies a una extensa agenda d’actes de tota mena: musicals, comercials, tallers infantils, propostes culturals…

Salou, música i comerç

A Salou, pel que fa a la música, aquest estiu en destaca la tercera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou que tindrà lloc fins al 23 d’agost. Es tracta d’un important esdeveniment on es pot gaudir de concerts simfònics i de música de cambra amb reconeguts intèrprets, realitzats en diferents espais a l’aire lliure i de caràcter gratuït.

S’han programat actuacions el 18, 28 i 30 de juliol i el 6, 13, 17, 20 i el 23 d’agost a diversos emplaçaments, com per exemple a la Torre Vella, la Font Lluminosa o la plaça de les Comunitats Autònomes. I evidentment, del 8 al 15 d’agost, les Nits Daurades de Salou, esdevenen una de les festes més atractives de l’estiu a la Costa Daurada. Aquest programa festiu es caracteritza per reunir una gran diversitat d’esdeveniments de diferent caire, des de la celebració de concerts d’importats grups, balls, esdeveniments culturals i altres espectacles.

Pel que fa al comerç, del 12 al 14 de juliol, al passeig de Jaume I, tindrà lloc la Fira Fora Stocks, on els establiments trauran les botigues al carrer i es trobaran bons descomptes. El Mercat de Nit, a la Masia Catalana, conformat per casetes de fusta amb venda de diversos productes, es podrà visitar fins al pròxim 30 de setembre en horari de dilluns a diumenge, de 19 a 24 hores.

Enguany cal destacar, la renovació de l’espectacle de les Fonts Cibernètiques després de 12 anys. Així, el nou espectacle de llum, aigua i música de les fonts ornamentals del Passeig Jaume I tindrà una durada de 15 minuts mínim i s’oferirà durant 10 setmanes a partir de finals de juny. A més, com cada any també hi haurà l’espectacle a la Font Lluminosa (a les 23 h); i a la Font del Laberint (a les 18 h i a les 24 h). Aquest estiu també es farà la tradicional demostració i recreació de l’antic art de pesca de “Tirar l’Art”, la Calada de les Malles, tindrà lloc el 13  de juliol, a les 20.30 h, a la platja de Ponent – espigó del moll, a càrrec de la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar.

Cambrils, actuacions de primer nivell i visites teatralitzades

A Cambrils destaca el 45è Festival Internacional de Música de Cambrils –el festival de música del sud de Catalunya- que, enguany, té un total d’11 actuacions de primer nivell. Entre el 25 de juliol i l’11 d’agost, una gran varietat de tendències musicals es donaran cita, un any més, al Parc del Pinaret. Les actuacions d’enguany, a les 22 h, són: Sara Baras (25/7); Momo: Tributo a Queen (26/7); Els Pets (27/07); Fangoria (01/08); Rozalén (02/08); Álvaro Soler (03/08); Diego el Cigala (04/08); Vanessa Martín (08/08); Sau30 (09/08); Rosario (10/08); Adexe & Nau (11/08).

El programa «Viu l’Estiu a Cambrils» recull totes les activitats lúdiques, d’oci i cultura que s’organitzen en aquesta vila marinera. Així, pel que fa a les activitats de caràcter cultural, el plat fort de Cambrils segueixen sent les visites guiades teatralitzades, on destaquen la del barri antic (dilluns) i la del port (dimarts) de la mà d’actors que traslladen el turista a temps remots; a més d’altres visites com la de la Llotja de Pescadors (dimecres), on hi ha l’oportunitat de visitar el port de Cambrils i conèixer com funciona la subhasta del peix; la ruta dels espais de la Guerra Civil (dissabtes) i, finalment, visites teatralitzades al Parc Samà (de dimecres a diumenge) i al Parc Samà amb trenet turístic els dimarts i divendres al matí.

A Cambrils els més petits també compten amb tallers infantils: els dimecres, de gastronomia, i els dissabtes, de dansa i percussió. Aquestes activitats s’uneixen a l’animació familiar que té lloc els dilluns i divendres al Parc del Pescador. A més, per fer més agradable la passejada al visitant, cada dimarts i dijous, s’oferirà música ambient en viu a la plaça del Pòsit.

Pel que fa a les activitats de caràcter comercial, tots els divendres d’estiu, fins al 31 d’agost, de les 18 h a les 24 h de la matinada, al c. Llastres (entre av. Diputació 70 i 72) i Passeig Marítim de Llevant, Mercat d’Art a Vilafortuny del col·lectiu CAT-Cambrils Art Total. A més, tots els dissabtes d’estiu, fins al 28 de setembre, de les 19 h fins a la 1 h de la matinada, al Passeig Miramar, Mercat d’Art del col·lectiu CAT – Cambrils Art Total.

Vila-seca, de festa major

A Vila-seca el programa d’estiu engloba un centenar d’activitats amb una clara aposta pels espectacles familiars, com el cinema a la fresca, la dansa, la màgia o els concerts de música en viu. La Festa Major d’Estiu de Vila-seca, del 25 de juliol al 4 d’agost, inclou una programació plena de música, activitats familiars, actes tradicionals i moltes novetats. El 25 de juliol, a les 22 h, al Parc del Pinar de Perruquet, Havaneres i Rom Cremat amb La Taverna de l’Havana.

El 26 de juliol, Cercavila a les 20 h i a les 22.30 h, Concert i Música Disco al Passeig de Pau Casals, amb Marcos San José, Dj’s Löwe i Dj’s Dinshot. El 27 de juliol, a més del tradicional Castell de Focs, destaca el concert de La Guardia a les 23.30 h, al Passeig de Pau Casals. Els grans concerts arribaran el dijous 1 d’agost a les 23 h, al Parc de la Riera, on actuarà Dr. Prats i, divendres 2 d’agost, a les 22 h amb Saratoga,
Centinela i Lujuria.

Per a les famílies, destaca la Vila-seca Family Race el diumenge 4, a les 10 h amb més famílies participants any rere any. Els espectacles tradicionals, com els correfocs, cercaviles, balls i castells, entre d’altres, també tindran un pes important en una festa major on tots els actes són d’accés lliure.

Com a principal novetat d’aquest estiu, l’Ajuntament de Vila-seca organitza Pirates i Corsaris a la Mediterrània, una commemoració dels atacs pirates a la costa i al Camp de Tarragona. Així doncs, es tracta d’un seguit d’actes que tindran lloc de l’11 al 14 de juliol a la Pineda amb els quals es recrearà el que es va produir ara fa 500 anys, el 1519, quan els corsaris embarcats en 16 fustes (embarcacions estretes, lleugeres i ràpides) atacaren Vila-seca i saquejaren l’Església.

A Vila-seca, com cada any, s’ha posat en marxa el programa «La platja és teva» amb activitats per a tota la família. Com a novetat destaquen els tallers de reciclatge (dimarts) i els tallers de primers auxilis (dijous) que es realitzen durant tot juliol i agost a la platja, davant del Parc del Pinar de Perruquet. A més, a l’estany del passeig de Pau Casals, cada divendres a les 20 h, també s’hi faran espectacles infantils com: Gran Gabini Show (5 de juliol); Pirates, solcant els 4 mars (12 de juliol); Les aventures de Mandarina (19 de juliol); Mundo Fantasia (2 d’agost); Cabaret Desvarietés (9 d’agost); New Satimbancov (16 d’agost); Màgic & Làtex Show (23 d’agost) i SonSin Show (30 d’agost).

A més, per a tota la família, a les 22 h al Parc del Pinar de Parruquet s’hi farà Cinema a la fresca amb l’emissió de pel·lícules com: Ralh Rompe Internet (24 de juliol); El regreso de Mary Poppins (7 d’agost) o Robin Hood – 2018 (21 d’agost). A la Pineda també hi tenen una destacada presència les activitats esportives, entre les quals cal destacar el Campionat de Bàsquet 3×3, el dia 20 de juliol al passeig de Pau Casals, tot el dia; i la completa oferta a la platja cada dia durant els mesos de juliol i agost (ioga, zumba, body combat i pilates), a més del ioga lluna plena el 17 de juliol i el 15 d’agost.

La FEHT i els Patronats de Turisme: treballant junts per la Costa Daurada

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament i la restauració de la província de Tarragona. El seu objectiu principal és satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquests sectors, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació.

Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, més concretament amb els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada i els Patronats de Turisme de Salou, Cambrils i Vila-seca, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Integra les següents organitzacions professionals: l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona; l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; l’Associació d’Hotels de Tarragona; l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre; l’Associació d’Agències de Viatge Receptives de la Costa Daurada i l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre. PortAventura World també és soci de la FEHT com a empresa turística estratègica de la zona.

La FEHT està estretament lligada al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT) i a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquesta federació exerceix de nexe entre els empresaris i la innovació i recerca per a la millora de la competitivitat i excel·lència del sector turístic a la província de Tarragona.

Els Mossos recuperen 13 mòbils sostrets en una discoteca de Salou

Els mossos han pogut retornar la majoria dels mòbils sostrets als seus propietaris

Els mossos han pogut retornar la majoria dels mòbils sostrets als seus propietaris

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Salou van detenir aquest dilluns un home i una dona, de 22 i 20 anys respectivament, tots dos de nacionalitat espanyola, ell amb domicili desconegut i ella amb veïnatge a Madrid, com a presumptes autors de 13 furts de telèfon mòbil.

Els fets van tenir lloc en una discoteca de Salou durant la nit matinada de diumenge a dilluns. Els mossos que, de paisà, es trobaven fent un dispositiu de prevenció a la zona d’oci del municipi van contactar amb els vigilants de seguretat de la discoteca i van accedir al local per fer comprovacions.

Els mossos amb l’ajuda dels vigilants van localitzar una parella a l’interior del local que segons diversos indicis podrien estar cometen furts a la discoteca. Així, els agents van fer sortir les dues persones i van escorcollar-les.

A la bossa de mà que portaven, els mossos van trobar 13 mòbils de diferents marques, molts d’ells de gamma alta, una cartera amb diners i documentació d’una dona i un targeter amb documentació diversa.

Mentre els mossos identificaven aquestes persones, una noia va sortir de la discoteca i va informar els agents que els identificats havien intentat sostreure-li la bossa de mà però que no ho havien aconseguit i havien marxat.

Els mossos van detenir els dos identificats com a presumptes autors de 13 delictes de furt. A més, durant la mateixa matinada els mossos van poder localitzar nou de les víctimes del furt i retornar-los els seus mòbils així com la cartera sostreta. L’endemà a comissaria, els mossos van retornar un desè mòbil sostret a la seva propietària.

Durant els dies posteriors a les detencions, els agents van fer gestions per localitzar els propietaris dels terminals i poder-los lliurar els seus mòbils però encara queden tres telèfons mòbils pendents de retornar. El detingut, que tenia tres antecedent per altres cossos policials, i la detinguda van passar dimarts a disposició judicial al jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Consells per evitar furts en zones d’oci

Eviteu fer ostentació dels telèfons mòbils en zones de molta concurrència. Per guardar els dispositius, feu servir bosses de mà amb un sistema de tancament segur com ara les cremalleres i assegureu-vos que la porteu correctament tancada. També és recomanable que porteu les bosses de mà creuades al davant, de manera que no la perdeu de vista en cap moment. Mentre que esteu en zones d’oci intenteu guardar el mòbil en butxaques interiors.

Salou es mulla per l’Esclerosi Múltiple

Aquest diumenge 14 de juliol, la Piscina Municipal de Salou se sumarà a la causa

Aquest diumenge 14 de juliol, la Piscina Municipal de Salou se sumarà a la causa

La Piscina Municipal de Salou, s’adhereix, un any més, a la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, que es commemora aquest diumenge 14 de juliol, arreu de tota Catalunya, per tal de donar suport a afectats d’aquesta malaltia i sensibilitzar a les persones sobre aquesta causa. L’import recollit a través de les entrades de la piscina durant tot el dia, anirà destinat a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

El regidor d’Esports, Hèctor Màiquez, vol destacar “la solidaritat de la nostra ciutat pel que fa als temes d’investigació que fan referència a la salut”. Segons ell, “els recursos econòmics més el compromís i la implicació de tota la ciutadania poden esdevenir veritables pilars d’esperança per a les persones afectades”.

Aquesta campanya es va iniciar per primera vegada el 17 de setembre de 1994, fa 26 anys. Va començar amb la col·laboració de 67 piscines, de les quals 27 hi han anat participant any rere any. Durant tot aquest temps, el Mulla’t s’ha anat consolidant, arribant a un total de 600 piscines col·laboradores en l’actualitat, entre les quals es troba la Piscina Municipal de Salou.

Enguany, el cartell promocional és obra de l’il·lustrador català Ignasi Blanch.

Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per vendre drogues a turistes a la zona d’oci de Salou

Una parella dels Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Salou van detenir ahir dos homes de 24 i 38 anys, de nacionalitat guineana i gambiana i veïns de Salou i Tarragona respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en al vessant del tràfic de drogues.

Les detencions s’emmarquen en el dispositiu policial a la zona d’oci de Salou que es realitza de manera habitual per part d’agents uniformats i de paisà. Així, ahir sobre les set de la tarda, una patrulla no uniformada que feia prevenció va observar un passi de droga. Els agents van veure com el detingut s’apropava als turistes que passejaven per l’avinguda i els deia alguna cosa. En una d’aquests ocasions, dues persones es van aturar a parlar amb ell i després d’una curta conversa van acompanyar-lo fins a un carrer proper.

Allà, els mossos van veure com el detingut entregava dissimuladament un objecte petit als dos homes i aquests a canvi li donaven un bitllet. Tot seguit, els compradors van marxar del lloc i el venedor es va quedar a la zona. Ràpidament, els mossos van interceptar els compradors i van comprovar que acabaven de comprar una bosseta amb marihuana. Paral·lelament, altres agents van identificar el venedor i el van detenir per tràfic de drogues. Els mossos van intervenir la substància.

Un parell d’hores més tard, els mossos van tornar a intervenir per un altre passi de droga, en aquest cas al carrer Barbastre. Concretament, els mossos van veure com un altre individu actuava de la mateixa manera que el primer detingut. És a dir, l’home es dirigia als turistes que passejaven pel carrer i els oferia drogues.

En un moment donat, un turista es va aturar i va començar a parlar amb el detingut. El detingut li va donar una bosseta petita però després d’uns segons el turista no va fer la compra. Tot i això, els agents van actuar i van interceptar al venedor que va llençar la bosseta al terra en veure’s sorprès pels agents. Ara bé, els mossos la van localitzar i van comprovar que es tractava de cocaïna. Per aquest motiu, l’home va quedar detingut per un delicte de tràfic de drogues.

Els dos detinguts passaran a disposició judicial durant les properes hores. Cal destacar que aquestes darreres detencions s’inscriuen dins del dispositiu policial més ampli que de forma permanent es fa a la zona comercial i d’oci de Salou la qual compta amb la participació d’agents uniformats i de paisà. Els objectius són la prevenció del tràfic de drogues i els delictes contra el patrimoni.

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació oferirà concerts gratuïts a Rasquera, Salou i Reus

Imatge de la Jove Orquestra Simfònica

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) oferirà aquest cap de setmana tres concerts gratuïts, com a cloenda de l’estada anual que se celebra des de dilluns a Rasquera. L’estada anual de la JOSDT és un projecte pedagògic dels tres centres d’educació musical de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa.

Els recitals tindran lloc:

12 de juliol a les 20 h, a Rasquera (Centre Cultural)

13 de juliol a les 20 h, a Salou (TAS)

14 de juliol a les 20 h, a Reus (Teatre Bartrina)

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, assistirà al concert que se celebrarà aquest diumenge a Reus.

Salou acull una nova edició de la tradicional Calada de les malles de Sant Pere

Aquest dissabte, a les 20.30h, a la platja de Ponent tindrà lloc l’exhibició de pesca tradicional “Tirar l’Art”

Aquest dissabte, a les 20.30h, a la platja de Ponent tindrà lloc l’exhibició de pesca tradicional “Tirar l’Art”

La Societat de Pescadors de Santa Maria del Mar, organitza aquest proper dissabte, 13 de juliol, amb la col·laboració de la regidoria de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, l’exhibició de pesca tradicional que consisteix en la Calada de les Malles de Sant Pere. Aquesta tècnica artesanal s’anomena “Tirar l’Art” i consisteix en calar les xarxes des d’una embarcació per després estirar-se amb tracció humana des de la platja.

És una tècnica de pesca per arrossegament formada per una xarxa amb dues cames. La barca cala l’art davant la platja i retorna a terra portant unes cordes lligades a la xarxa. A la platja els pescadors s’aferren un tros de corda a cada cama i a l’estirar va acostant la xarxa, que atrapa tots aquells peixos que es troben pel camí. Es tracta d’un art molt antic que és especialment adequat per platges arenoses i de pendent suau com és la de Salou.

Es podrà gaudir d’aquesta exhibició el dissabte, a les 20:30 hores, a la Platja de Ponent- Espigó del Moll.

Salou viu la tradició amb els cicles de sardanes i havaneres aquest estiu

Durant aquests dos mesos, turistes i residents  podran gaudir de diverses actuacions de cobles i grups del territori

Durant aquests dos mesos, turistes i residents podran gaudir de diverses actuacions de cobles i grups del territori

La regidoria de Serveis Culturals, dins els actes de l’Agenda d’Estiu 2019, proposa un conjunt d’actuacions tradicionals a diversos indrets del municipi, a partir d’aquest cap de setmana i durant els dos mesos d’estiu.

Per una banda, es podrà gaudir del cicle de Sardanes al Passeig Jaume I, davant del Patronat de Turisme, aquest dissabte 13 de juliol, a les 20h, a càrrec de la Cobla Principal de Tarragona; el dissabte 27 de juliol, a les 20h, amb la Cobla Genissenca; i el dissabte 10 d’agost, a les 20h, amb l’actuació de la Cobla Reus Jove i el Grup Tarragona Dansa. A més, amb motiu de la Diada, el dimecres 11 de setembre, la Cobla Catània actuarà a les 11 hores, a la plaça del Carrilet. Per tancar el cicle de sardanes, el diumenge 6 d’octubre, a partir de les 10:30 hores, es podrà gaudir de l’actuació de l’Aplec de Sant Martí, a la plaça del Teatre Auditori de Salou.

Pel que fa al cicle d’havaneres, aquest tindrà lloc diversos dies a les 22 hores durant l’estiu: aquest dissabte 13 de juliol, a la platja de Ponent – Espigó del Moll, amb l’actuació del Grup Blandra; i el dissabte 27 de juliol, al Parc de la Ciutat, a càrrec del Grup Veus de Reus. També el dimecres 7 d’agost, es durà a terme la Trobada d’Havaneres a la plaça de les Comunitats Autònomes, amb l’actuació dels grups Sons de l’Havana i Peix Fregit. Finalment, el cicle es tancarà el dissabte 31 d’agost, a la Platja de Cala Crancs, al Cap Salou, amb una actuació a càrrec del Grup Xicranda.

La fira Fora Stocks arriba aquest cap de setmana al passeig Jaume I de Salou

La fira Fora Stocks arriba aquest cap de setmana al passeig Jaume I

La fira Fora Stocks arriba aquest cap de setmana al passeig Jaume I

L’Associació de Comerciants Shopping Salou, amb la col·laboració de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, organitzarà aquest proper cap de setmana -12, 13 i 14 de juliol- una nova edició de la fira comercial ‘Fora Stocks’,  que s’ubicarà al passeig Jaume I.

Des de divendres i fins diumenge, des de les 10 del matí  fins a les 12 de la nit, hi haurà la possibilitat de comprar tot tipus d’articles a les 40 carpes que s’instal·laran al passeig.

Els comerciants oferiran els seus stocks d’articles de temporada amb grans descomptes. Hi participaran els següents establiments: les sabateries Joyma; la moda de dona de la mà d’establiments com Concordia, R&X Moda i Complements, Fashion women, Melé Salou, Marine Salou, Stephanie, Monica Caprici i Aqua Passeig 12; la botiga de joguines ‘El barquito de papel’; moda infantil Quky; roba de la llar Cotton; moda home/dona Poco Loco; l’establiment de marroquineria i complements Imperium o, fins i tot, moda òptica de la ma de l’òptica Port Salou, la llenceria Tati, les sabateries, marroquineries i complements Fabripell i Carricondo 1, i establiment de productes i perruqueria d’animals de companyia, Rasta Perruqueria Canina.

El regidor de l’àrea delegada, Hèctor Màiquez, ha assenyalat que la fira ‘Fora Stocks’ “és una iniciativa ja consolidada, que porta molts anys de trajectòria a Salou”. Màiquez ha afegit que “enguany, comptarem amb dues edicions d’aquest certamen, un ara al juliol, i un altre a l’agost, que se suma al conjunt d’iniciatives que, des de l’Ajuntament, es duen a terme durant tot l’any per tal de dinamitzar i promocionar el comerç local”.

Aragonès reitera que la Generalitat no destinarà «ni un sol euro públic» als terrenys del CRT

Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, amb un llac i camp de golf de PortAventura (Lumine) en primer terme, i les atraccions al fons. Foto: Núria Torres

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha insistit aquest dimecres que la Generalitat no destinarà «ni un sol euro públic» a adquirir els terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, on s’hi preveu ubicar el Hard Rock Entertainment World, perquè «és una operació entre privats». Ho ha dit en resposta a una pregunta d’ERC a la sessió de control del Parlament. Aragonès també ha garantit que la Generalitat tampoc es farà responsable d’hipotètiques reclamacions pel canvi del valor del sòl: «Els diners públics són per una altra cosa». El vicepresident ha lloat el projecte antigament conegut com a BCN World per l'»impacte positiu» que pot tenir al Camp de Tarragona, on creu que pot fer de «complement» de l’oferta de la Costa Daurada.

ACN. Gerard Artigas

El restaurant “La Pasión” s’endú el premi a la millor tapa i la tapa més original del Gastrotour

En les votacions populars, la tapa del Lunnatic s’ha en dut la segona posició, mentre que el millor servei ha estat pel Mesón Restaurante Pa i Oli

En les votacions populars, la tapa del Lunnatic s’ha en dut la segona posició, mentre que el millor servei ha estat pel Mesón Restaurante Pa i Oli

El restaurant La Pasión ha rebut el primer premi a la millor creació de la ruta de tapes Gastrotour Salou 2019. El chef Arshak és l’ideòleg d’una delícia amb carn de boví, dolç de formatge, llimona i el toc de la casa. Aquest restaurant també s’ha endut el premi a la tapa més original.

Pel que fa al segon premi de millor tapa, segons les votacions populars, el mereixedor de la distinció ha estat el restaurant Lunnatic amb una fresca focaccina, pot de xef d’ou i pop record de l’àvia, amb una sorpresa apassionada. El Mesón Restaurante Pa i Oli, per la seva banda, ha obtingut el premi al millor servei.

Aquests guardons els han lliurat avui l’alcalde Pere Granados i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Màiquez, acompanyats pel representant de Cervesa San Miguel, Francisco Soler. El batlle de Salou, després de felicitar els guanyadors, ha volgut agraïr “el gran esforç i treball constant de tots els establiments participants, que permet situar Salou com a referent gastronòmic”. Per la seva banda, el regidor de l’àrea, Hèctor Màiquez, ha valorat molt positivament l’increment del nombre de tapes, i ha destacat “la bona acollida dels menús de tapes com a novetat d’enguany”.

Aquesta vuitena ruta gastronòmica, que ha comptat amb 64 participants, ha destacat per la gran originalitat i qualitat de les degustacions que es van oferir entre el 17 i el 26 de maig.

Aquesta ruta pel municipi de Salou ha estat patrocinada per Cervesa San Miguel, i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Shopping Salou i l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Salou.

Cal recordar que la novetat d’enguany fou que alguns dels establiments participants van oferir un menú amb 5 tapes i unes postres, acompanyat de la cervesa Magna de San Miguel, per 20 euros.

Pere Granados anuncia que la zona de Carles Buïgas tindrà una nova comissaria de Policia Local

El batlle ha dit que ‘volem oferir un millor servei de seguretat als residents i visitants de la zona de Mestral’, que comprèn Carles Buïgas i els carrers adjacents

El batlle ha dit que ‘volem oferir un millor servei de seguretat als residents i visitants de la zona de Mestral’, que comprèn Carles Buïgas i els carrers adjacents

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha anunciat aquest matí en el decurs de la visita a la Comissaria de Platja que ha fet juntament amb la regidora delegada de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, i l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, que de cara a l’estiu que ve Salou podria tenir una nova comissaria de Policia a la zona turística de Mestral (Carles Buïgas i carrers adjacents). Un projecte que, segons ha dit,  “ja teníem previst en el nostre programa electoral”.

Segons Granados, aquesta nova comissaria estaria ubicada on es troba actualment el Jutjat de Pau, el qual es traslladaria en un nou enclavament a la zona centre de Salou, on hi ha tots els serveis municipals. En aquest sentit, l’alcalde ha dit que “hem d’esperar a la construcció d’un nou Jutjat de Pau”, perquè hi ha moltes persones que en requereixen els seus serveis. Pel que fa a la futura comissaria de Mestral Granados ha apuntat que “estem estudiant la possibilitat de poder tenir tot un seguit d’efectius en aquell punt i oferir, també, un millor servei de seguretat en aquella zona, tant pels residents, com pels turistes”.

Aquest projecte podria fer-se realitat de cara a l’estiu que ve. Així mateix, segons ha assenyalat l’alcalde de Salou, “estudiarem la possibilitat de compatibilitzar, si és possible, la presència de Mossos d’Esquadra tant a la Comissaria de Platja com també a la Comissaria de la zona de Carles Buïgas, al carrer Montblanc. Serà una proposta que faré el proper dia 17 de juliol al conseller -Miquel Buch- en el marc de la Junta de Seguretat Local”.

Per Granados, “la Generalitat de Catalunya és qui té la competència en matèria de seguretat i és qui també ha de vetllar per donar un millor servei als municipis turístics, i més a Salou, el més important de la costa catalana”. Per l’alcalde salouenc, “la seguretat és un dels valors principals que els turistes necessiten”.

Sobre la visita a la Comissaria de Platja d’aquest matí, a la què hi ha assistit també el regidor delegat de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, cal dir que es tracta d’un servei que entra en funcionament cada any en temporada alta, conjuntament amb la Policia de Platja, i que té com a finalitat el fet de vetllar per la seguretat de les persones; ajudar visitants i residents a recollir denúncies; facilitar informació sobre la ciutat i exercir com a punt de suport i coordinació pel servei de socorrisme adjacent a la comissaria, i també a les guinguetes ubicades al llarg del litoral.

La comissaria també ofereix un servei que dona molta  tranquil·litat a les famílies, que és la possibilitat de lliurar una polsera identificativa pels més petits, en la qual s’hi pot escriure el nom de l’infant i el telèfon de contacte perquè pugui ser fàcilment localitzat en cas d’extraviar-se per la platja.

Segons ha explicat la regidora Julia Gómez, la comissaria de costa ja fa 13 anys que obre a l’estiu i es troba ubicada en un dels punts més importants de Salou, el Passeig Jaume I, i en front d’una de les platges més concorregudes i amb més afluència, la platja de Llevant. Ofereix servei des del mes de juny fins al setembre, des de les 10 h del matí fins a les 20 h del vespre, de dilluns a diumenge.

Tanmateix, un cop les dependències tanquen les seves portes, es manté la connexió a través d’un intèrfon amb la comissaria central de la Policia, les 24 hores del dia. A les instal·lacions hi presten servei un total de 14 agents i dos caporals que “fan una funció molt assistencial i pròxima al ciutadà”.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha informat que “l’any passat, entre juny i setembre, es van realitzar més de 4.000 gestions, entre peticions d’informació i suggeriments dels usuaris, i també més de 500 denúncies”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat la importància de millorar la seguretat del municipi, “tant pels nostres residents, com pels visitants, com a municipi turístic que som”. Per això, ha dit, “fem un reforç a l’estiu en una de les platges més concorregudes i en el marc del passeig”, també molt freqüentat.

Cinc detinguts per apallissar un jove a Salou

Els Mossos els imputen un delicte de lesions lleus

Cinc joves van ser detinguts aquest passat divendres pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors d’un delicte de lesions lleus després d’haver apallissat un home a Salou (Tarragonès). Els fets van passar cap a les set del matí quan els agents van ser alertats d’un incident al carrer Montblanc.

Una patrulla de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) s’hi va desplaçar i amb la víctima van constatar l’agressió, però els responsables ja havien marxat. Finalment van poder ser detinguts a la platja dels Capellans després d’haver mostrat una actitud agressiva cap als policies. Els detinguts tenen 18, 21, 23, 24 i 26 anys. Van quedar amb llibertat amb càrrecs i hauran de comparèixer davant el jutge quan siguin requerits.

ACN

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació clourà la seva estada anual amb un concert a Salou i Reus

Per primer cop, les actuacions aniran acompanyades per una coreografia de l'escola de dansa Núria Díez de Reus i una projecció audiovisual del músic Robert Sirvent

Per primer cop, les actuacions aniran acompanyades per una coreografia de l’escola de dansa Núria Díez de Reus i una projecció audiovisual del músic Robert Sirvent

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) oferirà tres concerts gratuïts a Rasquera, Salou i Reus com a cloenda de l’estada anual que enguany realitza a Rasquera del 8 al 12 de juliol. Per primer cop, els concerts que oferirà la JOSDT comptaran amb l’acompanyament dels alumnes de l’escola de dansa Núria Díez de Reus, que estrenaran per a l’ocasió una coreografia de Núria Díez i Loles Santana. Enguany la directora convidada serà la barcelonina Helena Bayo.

El repertori dels concerts inclourà la Suite Ma mere l’Oye de Maurice Ravel, que comptarà amb l’acompanyament coreogràfic dels ballarins de l’escola Núria Díez i un espectacle interdisciplinari amb música de Rimsky Korsakov, que alternarà la dansa amb una projecció audiovisual del músic i professor del Conservatori de Tarragona Robert Sirvent.

El concert del dia 12 de juliol tindrà lloc al centre cívic de Rasquera; el del dia 13, tindrà lloc al TAS de Salou i el del dia 14 de juliol al Teatre Bartrina de Reus. Tots els recitals seran gratuïts i s’iniciaran a les 20 h.

L’estada anual de la JOSDT és un projecte pedagògic que permet viure la música de manera conjunta durant una setmana d’assajos i convivència. L’alumnat dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa treballa conjuntament, intercanviant experiències i assajant plegats per poder formar una agrupació excepcional. Durant tota la setmana, els participants preparen un repertori amb l’objectiu d’actuar davant del públic sota la batuta d’un reconegut director. L’estada 2019 té lloc a la Casa de colònies Ca Manxol de Rasquera del 8 al 12 de juliol i la directora és la barcelonina Helena Bayo.

Enguany les estades compten també amb la participació d’alumnes d’altres escoles de la demarcació com el Conservatori de la Lira Ampostina, l’Escola de música de la Selva del Camp, el Conservatori de Vila-seca i l’Escola Municipal d’Altafulla.

Desactivada l’alerta del pla d’emergències químiques a Tarragona

Pla general dels efectius dels bombers fent tasques d’extinció en l’incendi en una nau del polígon Entrevies de Tarragona. Foto: ACN.

 

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla d’emergències químiques (PLASEQCAT) que havia activat aquesta matinada de diumenge a causa de l’incendi a la nau de MIASA al polígon Entrevies de Tarragona. Els Bombers treballen amb la previsió de poder donar l’incendi per extingit durant les properes hores, que han pogut controlar poc abans de les quatre de la tarda. S’hi ha desplaçat 20 dotacions dels Bombers, 14 dels Mossos, diverses unitats de la Policia Local, 5 ambulàncies del SEM, efectius de Protecció Civil i de les unitats de medició mediambiental per avaluar la qualitat de l’aire, que asseguren que en tot moment ha estat lliure de partícules tòxiques.

Segons ha informat Protecció Civil, els Bombers han pogut salvar la zona de la indústria d’emmagatzematge i logística on hi havia els productes inflamables, corrosius i comburents, així com les oficines. La sala on hi ha emmagatzemats els comburents, que s’ha prioritzat durant l’acció, ha de tenir una temperatura de seguretat del 24 graus centígrads i a l’arribada dels Bombers estava a uns 35 graus. Amb l’autorització del subministrament elèctric han pogut garantir la refrigeració de la sala per disminuir la temperatura fins a la normalitat.Pel que fa a l’estructura ha quedat completament afectada i en els punts que no ha col·lapsat és inestable.

Fins a primera hora del matí s’ha mantingut el confinament de les indústries més properes a la nau afectada i no hi ha hagut cap ordre de confinament a nuclis habitats. La columna de fum de l’incendi s’ha mantingut vertical i ha afavorit que no calgués confinar la població.

L’incendi ha començat al voltant de la una de la matinada i a les quatre de la tarda havia cremat una superfície d’uns 4.800 metres quadrats d’un total de 8.000.

ACN

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies