TARRAGONA 21

Pere Granados: “Salou i el territori estan patint el desinterès dels diputats al Congrés del PP”

L’alcalde de Salou, Pere Granados. Foto: Alcaldes.eu

En referencia a les declaracions del portaveu del PP a l’Ajuntament de Salou, Mario García, i el diputat del PP al Congrés, Jordi Roca, l’alcalde de Salou, Pere Granados deia que “hauríen de saber que la nova estació de Salou no és responsabilitat municipal sinó del govern de l’Estat com totes les altres infrastructures ferroviàries, i que si no està construïda és perquè des de l’administració Central s’han incomplert els compromisos que marca el propi projecte del Corredor, entre d’altres”.

En aquest sentit remarcava que “per poc que algú hagi fet seguiment de la posició del govern de Salou respecte el tema del tren, sabrà que mai s’ha renunciat al desmantellament de les vies per ser una reivindicació histórica, com tampoc mai s’ha renunciat a la construcció d’una nova estació Salou-PortAventura on marca el projecte del Ministeri, com tampoc mai s’ha renunciat a reclamar totes les millores posibles quan a la connectivitat de Salou amb el Corredor; altra cosa és que des del govern Central no hi hagi hagut cap voluntat de fer res”.

L’alcalde remarcava que que “per poc que algú hagi fet seguiment de la posició del govern de Salou respecte el tema del tren, sabrà que mai s’ha renunciat al desmantellament de les vies per ser una reivindicació histórica, com tampoc mai s’ha renunciat a la construcció d’una nova estació Salou-PortAventura on marca el projecte del Ministeri, com tampoc mai s’ha renunciat a reclamar totes les millores posibles quan a la connectivitat de Salou amb el Corredor; altra cosa és que des del govern Central no hi hagi hagut cap voluntat de fer res”. “Només cal veure -afegia- que l’estació Central de l’aeroport està per construir, i que tampoc s’ha construït l’ample internacional fins a Castelló amb la qual cosa no poden passar els trens d’alta velocitat”.

Granados aprofitava també per matisar, respecte a les declaracions del regidor popular, que el que va oferir el Ministerio de Fomento era una “estació-fum per impossible” a 500 metres de la que marca el projecte, Salou-Portaventura. “Algú s’explica com es poden proposar dues estacions a Salou si ni tan sols s’ha fet la Central de l’aeroport?”, es preguntava l’alcalde. El batller comentava alhora que “el realment preocupant és que un regidor que forma part del partit que hauria d’haver fet la feina, ignori perquè s’han incomplert els compromisos que aquest aquest govern de l’Estat tenía amb Salou i amb el territori, quan  és ell qui hauria de donar explicacions a la ciutadanía d’aquest incompliment, i no aquells que ho em reclamat i continuem reclamant-ho per activa i per pasiva”, cosa que no han fet ni fan ni faran els regidors ni els diputats del PP”.

L’alcalde declarava que davant d’això “ens mantenim ferms en la denúncia que la responsabilitat de la manca d’execusió i construcció de les esmentades infraestructures necessàries a Salou i previstes al projecte del corredor del mediterrani, i les de la demarcació de Tarragona és única i exclusivament del govern del PP, perquè són competència de l’Estat; i que els diputats d’aquesta formació no han tingut cap sensibilitat ni voluntat de defensar els interessos de Salou ni els del territori perquè sinó s’haurien d’haver abstingut, com a mínim, de votar a favor d’uns pressupostos que no les contemplaven i dispensaven un tracte discriminatori al territori, a Salou i a la província de Tarragona, i haurien d’haver treballat per fer possible els projectes“. Afegia que “queda clar que Salou i el territori estan patint la manca d’interès i la irresponsabilitat de regidors del PP i de diputats del PP al Congrés”.

Salou renova la imatge corporativa de les seves Oficines de Turisme

Retolació de l’oficina de la Plaça Europa del Patronat de Turisme.

L’Ajuntament de Salou ha iniciat obres d’arranjament de la imatge corporativa de les oficines del Patronat de Turisme del municipi. Actualment, s’estan duent a terme aquests treballs de remodelació a l’oficina situada a la Plaça Europa, per tal que estigui disponible per Setmana Santa. Passat l’estiu, es pretén iniciar les obres d’arranjament a l’altre oficina situada al Passeig Jaume I.

El regidor de Turisme, Benet Presas, ha explicat que “amb aquesta remodelació volem adaptar les oficines a la nova imatge corporativa del Patronat, per tal de renovar-nos”. Presas també ha volgut destacar “la importància de les oficines, ja que són una font d’informació molt important tant pels salouencs com pels visitants, i amb aquesta nova imatge hem aconseguit que siguin més visibles i atractives”.

Aquests treballs inclouen la pintura, tant interior com exterior; l’arranjament de la rampa d’accés; la reparació del paviment exterior; la col·locació d’uns nous panells de senyalització; la reparació dels panells existents en la façana; l’arranjament d’una filtració d’aigua existent; i l’adequació del taulell d’atenció al públic per allotjar els ordinadors. A més, també s’està treballant en la renovació de la retolació de les oficines, amb la instal·lació de directoris, vinils a l’interior i al mostrador, així com també vinils a la façana posterior amb les lletres corporatives. Aquestes obres d’arranjament compten amb un pressupost de 17.957,10€ més IVA.

Els Mossos detenen tres joves per agredir i robar a un taxista a Salou

Imatge d’arxiu dels Mossos.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Salou van detenir tres homes de 19, 25 i 26 anys per agredir i robar un taxista del municipi divendres passat a la matinada. Segons fonts policials, un grup de quatre persones va pujar al vehicle i quan el taxista els va demanar que paguessin la carrera per avançat, els individus van començar a donar-li cops de puny i puntades de peu des de l’exterior del cotxe. La víctima va poder fugir del lloc dels fets i va avisar la policia, moment en el qual també es va donar que li havien sostret dos telèfons mòbils que portava a l’interior del taxi. Diverses patrulles de la Policia Local de Salou es van dirigir al lloc dels fets i, amb la descripció dels autors, van localitzar al carrer Josep Carner tres persones que coincidien amb els individus, dos dels quals presumptament relacionats amb l’agressió.

Per aquest motiu, la Policia Local de Salou va detenir els dos homes, de 25 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència, lesions i danys. Posteriorment, en l’escorcoll que els mossos van fer a l’home de 26 anys abans d’entrar a les garjoles, li van localitzar un dels dos telèfons mòbils sostrets que portava amagat.

Els Mossos es van fer càrrec de la investigació van detenir hores després un home tercer home, de 19 anys d’edat, relacionat amb l’agressió. Dels tres detinguts, els homes de 25 i 26 anys van passar dissabte a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Pel que fa a l’home de 19 anys, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria i ser citat en qualitat d’investigat per al judici celebrat dissabte.

Mario García: “Qui va renunciar a una nova estació de tren a Salou va ser Pere Granados”

El portaveu del grup municipal del PP, Mario Garcia Vidal. Foto: Tarragona 21

El portaveu del Grup Municipal del PP, Mario García Vidal, per mitjà d’una nota de premsa feta pública aquest dimecres, s’ha congratulat per l’existència del compromís del desmantellament de les vies del tren que durant anys han dividit el municipi. “Aquesta ha estat una reivindicació històrica a Salou, i per fi la veurem feta realitat gràcies al Govern d´Espanya”, ha manifestat. Ara bé, tot seguit ha volgut deixar clar a l’alcalde, Pere Granados, que “no és de rebut que ara vulgui responsabilitzar a altres administracions de la manca d´una nova estació al municipi, quan ell mateix ha reconegut públicament que va renunciar al projecte de construcció d´una nova estació a Salou que va oferir el Ministerio de Fomento.”

“Ens preocupa molt que a aquestes alçades de la pel·lícula s’estigui parlant de la construcció d´aquesta infraestructura, de la mobilitat dels nostres veïns i de la connectivitat de l’actual traçat del tren. Desconeixem de primera mà quines gestions s’han realitzat per part de l’equip de govern de Salou, ja que mai ens han fet partícips actius de les mateixes, i desitgem que aquest alcalde no passi a la història com aquell amb el qual a Salou va desaparèixer l´estació i es va perdre en mobilitat pública i connectivitat”, ha afegit el portaveu popular.

Mario García Vidal també ha demanat a Granados “que abandoni actituds polítiques idèntiques a les dels independentistes, consistents en responsabilitzar de tots els mals a l´administració de l´Estat”.

 

Podem presenta al Parlament una proposta per impulsar el Tren-Tramvia al Camp de Tarragona

Imatge del pas a nivell a l’estació de Salou.

El grup de Catalunya en Comú Podem al Parlament ha presentat aquest dimarts una proposta de resolució sobre l’impuls del projecte del Tren-Trp de Tarragamvia al Camp de Tarragona per reclamar el traspàs de la línia ferroviària Port Aventura-Cambrils i impulsar l’acondiciament a Tren-Tramvia per tirar endavant aquesta infraestructura de transport.

A l’exposició de motius s’ecxplica com a mitjans del 2018 està previst inaugurar la variant amb doble via del Corredor Mediterrani que permetria substituir la última via única existent entre Barcelona i València. Aquesta nova variant allunyada dels nuclis urbans afavorirà el transport de mercaderies i de passatgers de llarg recorregut, però no millorarà el transport de rodalies, degut a la pèrdua de les importants estacions cèntriques de Salou i Cambrils.

La nova variant estrenarà una nova estació a l’Hospitalet de l’Infant a 1km de l’actual i una nova estació a Cambrils Nord, al costat de l’autopista i a 2km de l’actual. Salou es quedaria sense estació, només amb la de Port d’Aventura al seu terme municipal, a 2 km del centre. Mont-Roig del Camp també es quedaria sense estació.

La nova variant provocaria per tant el desmantellament integral del sistema ferroviari actual entre les estacions de Port Aventura, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant provocant, per tant, una suspensió definitiva del servei de rodalies.” Aquest desmantellament -afimen- ha estat reconegut recentment per part del Ministeri de Foment a preguntes d’En Comú Podem. A Catalunya no existeixen fins ara precedents d’Ajuntaments que hagin sol·licitat el desmantellament ferroviari integral en comptes de reclamar una integració urbanística d’aquest servei públic”.

En cas que es produís el desmantellament de l’actual via, desapareixerien les estacions urbanes de Salou i Cambrils que transporten anualment més de 675.000 viatgers. “L’estació de Salou ha estat, malgrat del servei deficient, una de les 20 estacions regionals més utilitzades a l’Estat espanyol. El desmantellament -afirma el grup de Podem- provocaria greus efectes sobre els i les usuàries del transport públic, allunyat enormement les estacions de Salou i Cambrils dels nuclis urbans, provocant la pèrdua de connexió ferroviària entre Cambrils i Salou i dels centres d’aquestes localitats amb Tarragona i Port Aventura i convertint l’estació de Port Aventura en un cul de sac”.

Des de les entitats en defensa del transport públic en el Camp de Tarragona “s’ha defensat des de fa temps fer compatible el bo servei de transport públic i l’eliminació de barreres arquitectòniques la reconversió d’aquest tram en un tren-tramvia permetent la permeabilitat urbana, noves estacions i la intensificació de l’ús del transport públic”.

La Generalitat ha donat el seu vistiplau a aquesta proposta a través de diferents documents oficials, estudis i projectes, com el Pla Territorial del Camp de Tarragona. Alhora, considerem que el desmantellament ferroviari incompleix la llei catalana de mobilitat i el Consell Català de la Mobilitat no n’ha estat informat dels canvis en el corredor mediterrani.

Malgrat els Ajuntaments de Salou i Cambrils manifesten el seu suport formal al Tren-Tramvia, però, la viabilitat d’aquest transport públic quedarà fortament condicionada per la política de desmantellament integral de les vies impedint un trivialització progressiva del servei i doblant el preu de la infraestructura.

“Per aquests motius, el Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem presenta la següent Proposta de resolució:

El Parlament de Catalunya Insta al Govern de la Generalitat a:

  1. Reclamar el traspàs de la línia ferroviària Port Aventura-Cambrils al Ministeri de Foment per poder impulsar l’acondiciament a Tren-Tramvia.
  2. Publicar l’estudi “Nou Tren-Tramvia del Camp de Tarragona”. Tram Cambrils-Salou-Port Aventura-Tarragona amb clau EP-TX-162224 encarregat el 3 maig de 2016.
  3. Convocar el Consell Català de Mobilitat davant la importància d’aquestes modificacions ferroviàries.
  4. Concretar l’operatiu de mobilitat en coordinació amb les administracions locals en el moment que es posi en servei la variant del corredor del Mediterrani entre Vandellòs i Vilaseca.
  5. A apostar de manera decidida i immediata per l’adaptació d’aquesta infraestructura ferroviària i impulsar el projecte del Tren-Tramvia al Camp de Tarragona.
  6. Promoure el manteniment del servei de rodalies mentre no es produeix la conversió en el Tren-Tramvia”.

L’Ajuntament lliura el pin de plata a 2 treballadors de Salou pels seus 25 anys de servei

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha lliurat aquest migdia el pin de plata a 2 treballadors del consistori pels seus 25 anys de servei dins la funció pública. El batlle, acompanyat pels regidors de cada àrea  ha volgut agrair els anys de dedicació i servei al municipi de Salou.

Així, en la recepció a alcaldia s’ha homenatjat al Policia Local Ruben Beguer, el qual va començar a la casa en el departament de Policia, l’any 95. Des de l’any 97 i fins al 2004 passa a formar part del torn de nit. El 2007 ascendeix a caporal, 1 any a proximitat i posteriorment com a cap de servei fins al dia d’avui.

L’altra homenatjada, Ana Maria Cabré, va entrar a treballar als serveis tècnics municipals l’any 93, i fins l’actualitat, on es tècnica delineant.

A l’acte també hi ha estat presents els regidors de cada àrea representada; Jesús Barragán, David González, i Marc Montagut; així com el Cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo; i diversos caps de les respectives àrees. Aquest col·lectiu de funcionaris va incorporar-se després que Salou aconseguís la Segregació, l’any 91.

Un jove queda ferit greu per un apunyalament a Salou

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació i encara no s’han fet detencions.

Un jove va quedar ferit greu per un apunyalament amb arma blanca dijous al vespre a Salou. Els fets van passar al voltant de les nou de la nit, quan els serveis d’emergència van rebre un avís que una persona havia patit un atac amb arma blanca a l’avinguda Carles Buigas del municipi. La víctima va ser evacuada en estat greu a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esbrinar com van anar els fets i, per ara, no s’han fet detencions.

ACN

Salou inicia els actes del Dia Internacional de la Dona amb la lectura d’un manifest que reivindica la igualtat

La lectura del manifest ha anat a càrrec de l’alcalde, Pere Granados, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, una agent de la Policia Local de Salou, i els representant de CiU, Mª José Rodríguez; d’Esquerra Republicana, Marçal Curto  i el de Guanyem Salou, Vicente Macías.

Salou se suma al Dia Internacional de les dones i ho fa programant una sèrie d’actes amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. El primer dels actes ha tingut lloc aquest migdia a les 12 al mateix Ajuntament de Salou amb la lectura del manifest institucional obert als treballadors i treballadores de la casa i a tothom que s’hi ha volgut sumar. La lectura del manifest ha anat a càrrec de l’alcalde, Pere Granados, la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, una agent de la Policia Local de Salou, i els representant de CiU, Mª José Rodríguez; d’Esquerra Republicana, Marçal Curto  i el de Guanyem Salou, Vicente Macías.

Ja per la tarda, el Grup de Dones de Salou oferirà la xerrada gratuïta “Esgotades” a càrrec de la coach de salut i benestar, Minerva Castillo, a les 17h a la sala Costa Daurada del centre cívic. Seguidament, es donarà pas a la lectura del manifest a la sala Costa Daurada a les 18h, a càrrec de l’associació cultural Salou CALAMI i amb la posterior actuació de la Coral Eixàrcia.

La regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, ha explicat que “un any més volem reivindicar un dia tan assenyalat per totes les dones tot organitzant un seguit d’actes que esperem que siguin capaços de fer-nos reflexionar a la societat, i molt especialment, adreçat a l’educació dels més joves -les generacions futures- perquè el respecte i la igualtat siguin valors interioritzats”, apuntava. D’altra banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha volgut assenyalar el compromís de la corporació vers les dones.

Recordar que els diumenges 18 de març i 8 d’abril es realitzaran dos tallers d’autodefensa personal femenina i els dies 13 i 16 de març es durà a terme el taller “Aprendre a dir no”, ambdós adreçats exclusivament a dones. A més, destacar que coincidint amb aquestes dates, des del SIAD també s’està organitzant el taller d’Equilibri emocional adreçat a una vintena de dones, majors d’edat i empadronades a Salou.

Salou amplia la zona blava de cara a Setmana Santa

Amb l’arribada de la Setmana Santa Salou ampliarà l’abast de carrers on funciona la zona blava des del  23  de març i fins al 8  d’abril inclòs. L’horari de vigència de la zona d’estacionament regulat s’inicia a les 10 del matí i fins a les 14 i de les 17 a les 22 hores. Un cop passades aquestes dates només restaran actives les zones blaves exclusives de tot l’any i que s’apliquen als carrers Barcelona, Berenguer de Palou, Via Augusta, Via Roma i Ciutat de Reus (a determinades zones) per tractar-se de zones comercials i per la necessitat de generar una major rotació circulatòria.

Els veïns que encara no disposin de la nova targeta d’aparcament de zona blava poden passar a buscar-la per les oficines de l’OAC a la planta baixa de l’Ajuntament de dilluns a divendres de les 8,30 i fins a les 14h. No cal esperar a que es posi en marxa la zona regulada. Les condicions per ser beneficiari de la targeta s’ha de tenir l’impost de circulació del vehicle domiciliat a Salou i al corrent de pagament, així com no tenir sancions de trànsit municipals pendents de pagament. Cal presentar el DNI original del titular del vehicle o autorització signada pel mateix amb fotocopia del seu DNI i portar la targeta antiga que serà substituïda per una en vigor.

Els ciutadans que disposin de la targeta d’aparcament de resident podran expedir un tiquet per aparcar en zona blava fins esgotar el crèdit de què disposi, depenent del tipus. Un cop esgotat el saldo, la targeta queda anul·lada. (Vàlida fins el 30 de setembre de 2018).

Hi ha dos tipus de targetes: la de tipus 1 amb 200 hores, per a ciutadans amb l’impost de vehicles i que tingui el seu domicili als carrers abans esmentats i una altra targeta recarregada amb 150 hores per a la resta. Es prega portar les targetes caducades a les oficines de la OAC per procedir al seu reciclatge.

De cara a l’estiu la zona blava quedarà activada de l’1 de juny i fins al 30 de setembre tots els dies de 10 a 14h i de 17h a 22h. La resta de l’any només s’aplica als carrers Barcelona, Berenguer de Palou, Escala Dei, Via Roma i alguns trams de Ciutat de Reus per tractar-se de zones comercials i per la necessitat de generar una major rotació circulatòria.

Salou se suma al Dia Internacional de les Dones amb la lectura d’un manifest i altres actes paral•lels

L’Ajuntament de Salou des del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) i dins del segons Pla d’Igualtat adreçat a la ciutadania ha organitzat un seguit d’activitats al voltant de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Un dels aspectes més visibles és la pancarta que resta penjada durant tota aquesta setmana al balcó del consistori. Però més enllà d’aquest element, des de la regidoria, i coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s’ha organitzat una tarda de trobades al voltant de la temàtica.

El primer dels actes tindrà lloc a les 12 del migdia al mateix Ajuntament amb la lectura del manifest institucional obert als treballadors i treballadores de la casa i a tothom que s’hi vulgui sumar.

Ja per la tarda, el Grup de Dones de Salou oferirà la xerrada gratuïta ‘Esgotades’, a càrrec de la coach de salut i benestar, Minerva Castillo, a les 17h a la sala Costa Daurada del centre cívic. Seguidament, es donarà pas a la lectura del manifest a la sala Costa Daurada a les 18h, a càrrec de l’associació cultural Salou CALAMI i amb la posterior actuació de la Coral Eixàrcia. La regidora de l’àrea, Estela Baeza, explicava que “com Ajuntament, ens sumem un any és a la celebració del Dia Internacional de les Dones; i volem manifestar el nostre ferm compromís amb les dones, amb la defensa dels seus drets i amb les polítiques d’igualtat com a instrument per avançar cap a una societat lliure de masclisme; la tolerància de cap tipus de masclisme és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat real”.

Els diumenges 18 de març i 8 d’abril, el SIAD organitza per quarta vegada la realització de dos tallers d’autodefensa personal femenina al Pavelló Municipal d’Esports. La durada de l’activitat, totalment gratuïta per a les participants –encara que amb inscripció prèvia per telèfon al 678.326.082 o al correuartigas971@hotmail.com-, serà de les 9:30h i fins a les 14h; i cada taller podrà comptar amb un màxim de 30 dones.

A més, els dies 13 i 16 de març, està previst desenvolupar un taller adreçat a dones, ‘Aprendre a dir no’, a la sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou de 10h a 12h. Les inscripcions es podran fer a l’Espai MAS el dies 8 i 9 de març de 10h a 13h.

Cal destacar que, com cada any coincidint amb aquestes dates, des del SIAD també s’està organitzant el taller d’Equilibri emocional adreçat a una vintena de dones, majors d’edat i empadronades a Salou. El Taller d’Equilibri emocional pretén promoure l’apoderament, el desenvolupament i la superació personal a través de l’elecció responsable del benestar emocional i del propi compromís de millora continua. Per tant, l’objectiu principal és afavorir l’educació emocional per tal d’aconseguir un estat de major equilibri emocional. Aquest taller té una durada de 20h i s’està desenvolupant a les instal·lacions de l’Espai MAS des del passat 19 de febrer i fins al 21 de març.

S’inicien els treballs de millora de l’asfalt al carrer Barenys de Salou

Els treballs de manteniment que s’han començat són els de l’anivellament del terreny.

Aquest matí s’ha iniciat el condicionament de la zona d’estacionament del carrer Barenys entre els carrers via Aurèlia i Carles Roig. Aquest tram s’utilitza diàriament com a estacionament tant pels nous habitatges construïts a la zona com pels usuaris del camp de futbol quan hi ha esdeveniments. Encara i tot, al llarg d’aquest carrer hi ha quatre zones que han quedat sense urbanitzar, amb terres i restes d’asfalt. Els treballs havien de començar ahir però es van suspendre a causa de la pluja.

Per tant, els treballs de manteniment que s’han començat són els de l’anivellament del terreny i posteriorment, el seu reompliment amb graves; així com també en algun tram s’ha previst la demolició de part del paviment existent que està a més cota i en mal estat; per tal de permetre l’estacionament amb seguretat dels vehicles. També cal destacar que el terraplenat es farà donant una pendent suau amb la finalitat d’evitar l’estancament de les aigües pluvials.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Agrovial S.A., per un import total de 14.033,79€, IVA inclòs.

La xarxa de busos exprés fa pujar, en un any, més d’un 30% el número de viatgers entre Tarragona i Salou i Cambrils

Imatge d’un bus de la xarxa exprés.cat.

La xarxa de busos d’altes prestacions exprés.cat que desplega el Departament de Territori i Sostenibilitat ha transportat l’any 2017 16,18 milions de viatgers, el que suposa un 58% més que l’any 2016, quan el nombre d’usuaris va ser de 10,26 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. Concretament, l’any passat en van entrar en funcionament 6, repartides per tot el territori, que s’afegien a les 30 que ja donen servei des de l’any 2012. L’increment mitjà de viatgers en aquests 36  corredors l’any 2017 ha estat del 9,6%.

Pel que fa a la demaració, de l’increment global de les set línies en funcionament destaquen tres dades. La línia Tarragona-Cambrils ha augmentat en un 35%; la Tarragona-Vila-seca-Salou un 34% i la Tarragona-Reus un 11%. En aquest darrer cas, el número de passatgers total l’any 2017 va ser de 883.285 viatgers.

Línies de Tarragona

e1 Tarragona – el Vendrell (inici març 2014)

Durant el 2017 s’han transportat 553.185 viatgers en tot el corredor Tarragona – El Vendrell. Això representa un increment del 6% respecte el 2016. També representa un increment del 9% respecte de l’any anterior a posar en funcionament la línia exprés.

e2 Tarragona – Valls (inici abril 2014)

Durant el 2017 s’han transportat 99.263 viatgers en tot el corredor Tarragona – Valls. Això representa un increment de l’1% respecte el 2016. També representa un increment del 26% respecte de l’any anterior a posar en funcionament la línia exprés.

e3 Tortosa – Alcanar (inici octubre 2014)

Durant el 2017 s’han transportat 316.414 usuaris en tot el corredor Tortosa – Alcanar. Això representa un increment del 43% respecte l’any anterior a la posada en funcionament del bus exprés.

e4 Reus – Tarragona (inici setembre 2015)

Durant el 2017 s’han transportat 883.285 viatgers en tot el corredor Reus – Tarragona. Això representa un increment de l’11% respecte del 2016. També representa un increment del 19% respecte del mateix corredor al llarg de l’any anterior a posar en funcionament la línia exprés.

e5 Reus – Salou (inici juliol 2016)

Durant el 2017 s’han transportat 514.363 viatgers en tot el corredor Reus – Salou. Això representa un increment del 7% respecte del 2016.

e6 Tarragona – Vila-seca – Salou (inici setembre 2016)

Durant el 2017 s’han transportat 294.290 viatgers en tot el corredor Tarragona – Vila-seca – Salou. Això representa un increment del 34% respecte del 2016.

e7 Tarragona – Cambrils (inici gener 2017)

Durant el 2017 s’han transportat 195.565 viatgers en tot el corredor Tarragona – Cambrils. Això representa un increment del 35% respecte del 2016.

El CAR de Salou serà el centre de referència de salut dels Jocs

L’alcalde i la regidora de Saliy, amb responsables de Cat Salut

El Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou ha presentat a l’alcalde de Salou, Pere Granados, i a la regidora de Salut, Martina Fourrier, l’acord al qual han arribat amb el CatSalut per a l’assistència dels esportistes i dels visitants que s’instal·laran al Camp de Tarragona a la zona en motiu dels XVIII Jocs Mediterranis 2018.

Segons l’acord marc, el CAR de Salou es convertirà en el centre de referència en aquesta matèria les 24 hores al dia i serà l’organisme encarregat d’organitzar i atendre la coordinació clínica de la vila olímpica, així com també seguir atenent a la població resident actual.

Es preveu que més de 7.500 esportistes, a més d’acompanyants i equips de suport passin 15 dies a la zona a partir del 15 de juny; fet que obligarà a gestionar els increments poblacionals amb més recursos personals i nous serveis, que, un cop finalitzada la competició mantindran un caràcter estable en benefici de la ciutadania. En aquest sentit, segons fonts del CAR s’incorporarà un ecògraf que revertirà posteriorment al centre així com unes millores en l’edifici per l’ampliació de la zona de rehabilitació.

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut felicitar els responsables d’aquest acord perquè “com a destinació turística esportiva que som ens avalarà –a més- comptar al nostre municipi amb un centre de salut que ha estat referència en l’atenció a pacients esportistes en el major esdeveniment del territori” i afegia que “per nosaltres és una satisfacció ser referent en matèria de salut i veure com els nostres especialistes estan preparats per assumir l’atenció en esdeveniments de gran magnitud”.

A més, els professionals sanitaris rebran una formació addicional a través d’un pla de formació en emergències, seguretat i lesions esportives.

Dos detinguts per atracar amb ganivets una benzinera de Salou

Agents dels Mossos d’Esquadra, en una imatge d’arxiu.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts dos homes de 28 anys i veïns de Salou com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. Els arrestats, encaputxats, van atracar una benzinera de la platja la Pineda de Vila-seca utilitzant ganivets per intimidar la treballadora. Els fets van passar al voltant de les nou del vespre del 5 de febrer. Els atracadors es van endur més de 150 euros de la caixa enregistradora i la bossa de la mà de la treballadora amb uns 120 euros i diversos objectes personals.

Els agents que investigaven el cas van prendre declaració a la víctima i van analitzar les imatges de les càmeres de seguretat en les quals apareixia el cotxe utilitzat per a la fugida. La identificació d’un dels autors es va aconseguir gràcies a les empremtes trobades i l’altre es va identificar arran de la investigació iniciada sobre el primer. El jutge va decretar divendres l’ingrés a presó per a un d’ells i llibertat amb càrrecs per a l’altre.

Els agents van saber que els autors tenien intenció de desfer-se del vehicle utilitzat en el robatori i d’altres objectes que els podien incriminar i es va organitzar un dispositiu per a detenir-los. En aquest operatiu policial el jutge va autoritzar una entrada i escorcoll al domicili dels detinguts on els policies van localitzar diverses peces de roba d’un dels autors utilitzades en l’atracament, a més de trobar-hi cinquanta plantes de marihuana. El vehicle trobat també es va relacionar directament amb el robatori.

ACN

La colla ‘Confetti’ guanya el Confeti d’or com millor comparsa al Cós Blanc

El jurat ha premiat en la categoria de Disfressa amb la Confeti d’or i 800 euros la colla ‘Picardies’ amb la disfressa ‘Mary Poppins’… Foto: Tarragona21

…i el segon premi ha estat per a la colla ‘Julivert’ amb la disfressa ‘Joc Twister’. Foto: Tarragona21

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Salou s’ha omplert aquest vespre amb membres d’entitats, colles i participants de la Festa Major d’Hivern per seguir d’aprop el veredicte del jurat sobre la rua de lluïment del Cós Blanc 2018. L’alcalde Pere Granados i la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, han lliurat els premis als guanyadors del concurs del Cós Blanc, que ha organitzat, per segon any consecutiu, la regidoria per destacar la bona feina de les colles en tres àmbits: a la millor disfressa, a la millor carretel·la i, finalment, a la millor comparsa. En cada categoria s’han premiat els dos primers classificats.

Així doncs, el veredicte del jurat que s’ha llegit durant l’acte ha premiat en la categoria de Disfressa amb la Confeti d’or i 800 euros la colla ‘Picardies’ amb la disfressa ‘Mary Poppins’; i el segon premi ha estat per a la colla ‘Julivert’ amb la disfressa ‘Joc Twister’, la qual s’ha endut un premi de 500 euros.

En categoria Carretel·la, el primer premi ha estat per la colla ‘La Traca’. Foto: Tarragona21

En categoria Carretel·la, el primer premi ha estat per la colla ‘La Traca’, el qual s’ha endut el Trofeu Confeti d’or i 800 euros; mentre que el segon premiat ha estat la carretel·la de la colla ‘Bandarra’, que s’ha endut un premi de 500 euros. Finalment, la tercera categoria, la de millor Comparsa, se l’ha endut la colla ‘Confetti’ també amb un premi del Confeti d’or i 800 euros; i en segona posició la colla ‘Gastronòmica’, que s’ha endut un premi de 500 euros.

El Jurat d’aquest primer premi ha estat format pel tècnic de Festes de Tarragona, Xavier González; per l’encarregat de brigades municipals de l’Ajuntament de Reus, Manel Ortega; pels periodistes Angel Gómez, Ricard Checa, i Jordi Viñolas; i pel compositor municipal, lletrista, guionista, actor i director de teatre i president de l’associació Bambolines de Salou, Toni Romera.

D’altra banda, en l’apartat de premis que lliura el TAC12 per a la carretel·la més televisiva i que han votat a través dels webs www.participo.cat o www.tac12.tv els espectadors han determinat que en aquesta edició correspon a la colla Grup Esplai.

Premis de fotografia

L’acte també ha servit per fer l’acte de lliurament dels premis del concurs de fotografia de la Festa Major d’Hivern 2018, un acte organitzat per la seu del Campus Extens de la URV a Salou i on han participat una trentena de treballs. La guanyadora d’aquesta edició ha estat la Sra. Bàrbara Rodríguez-Solís, amb el pseudònim de TURI RSS, i la fotografia anomenada ‘Jo volia tirar foc’, amb el primer premi dotat amb 200 € i un lot de vins del celler Mas dels Frares de la URV.

El segon premi dotat amb 100 € i un lot de vins del celler Mas dels Frares de la URV, ha anat a parar a la Mª Isabel Jiménez, amb el pseudònim de JIMIX, i la fotografia anomenada ‘La gran feinada’. A més, el jurat també ha volgut destacar com a tercera millor fotografia l’obra ‘Purple rain’ presentada per Federico de Vicente sota el pseudònim ROBIN GOOD FELLOW. Totes les obres es troben exposades al passadís del Teatre Auditori fins el dijous 8 de març.

Acte seguit, s’ha presentat i projectat el DVD de la Festa Major Salou 2018. A continuació l’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, han estat els encarregats de lliurar una memòria USB amb el vídeo de la festa i un metacrilat commemoratiu a tots ells i felicitar-los per la bona feina, la implicació i la bona disposició a mantenir viva una tradició festiva al municipi. Un cop finalitzada l’entrega dels premis s’ha dut a terme una fotografia de família amb totes les entitats, i voluntaris d’aquesta edició de la Festa Major 2018 per tal d’immortalitzar el moment.

Els alumnes de les escoles de Salou col·laboren a plantar arbres a la Platja Llarga

Un tècnic, mostrant a la mainada com es planta un arbre. Foto: Traragona21

En el paratge de platja mésverge i natuarl de Salou, la Platja Larga, un total de 370 alumnes de les sis escoles del municipi (Escola Europa, Escola Salou, Escola Santa Maria del Mar, Escola Elisabeth, Escola Vora Mar i Escola Internacional del Camp), d’entre quart i sisè de primària, han participat en una plantada popular. Una experiència que ha servit perquè la canalla del municipi conegui el lloc i l’apreciï, però no només per això.

L’alcalde Pere Granados, juntament amb la regidora de Media Ambient, Julia Gómez, i la regidora de Manteniment de la Ciutat, Maria José Rodríguez, han estat presents durant aquesta jornada per felicitar els nens i nenes de Salou pel seu bon treball.

L’alcalde, plantant un arbre. Foto: Tarragona21

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha organitzat aquesta iniciativa per tal de recuperar la part malmesa amb els temporals de vent que van afectar el municipi però que especialment van ser més virulents a la platja Llarga, un entorn natural de gran valor paisatgístic que es vol recuperar amb aquesta acció de sensibilització conjunta amb els centres educatius de primària al municipi. L’Ajuntament ha posat a disposició de les escoles els autobusos per recollir-los als seus centres a les 9 del matí i tornar-los a les escoles a 2/4 d’1 del migdia després d’haver dut a terme una classe d’educació ambiental a l’aire lliure impartida pels tècnics de medi ambient de l’Ajuntament i pels alumnes del cicle superior del centre d’horticultura de Reus, que també han fet de monitors dels grups a l’hora de fer la plantada d’arbres.

Un grup d’alumnes amb l’alcalde i la regidora de Medi Ambient. Foto: Tarragona21

L’alcalde, Pere Granados, ha assenyalat que “es tracta d’una plantada que pretén sensibilitzar als més joves, de manera que coneguin en profunditat espais de interès natural del municipi, com és el cas de la platja Llarga, i que li donin un valor afegit a la natura”. Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez ha destacat que “amb aquesta jornada també es pretén reparar els desperfectes ocasionats per la ventada de meitats del passat mes d’octubre que va fer caure molts arbres i alhora aprofitar per plantar amb vegetació autòctona la platja llarga”.

Un altra moment de la planta arran de mar. Foto: Tarragona21

La plantada, en la que col·labora també la regidoria de Manteniment de Ciutat, s’ha fet a dos nivells. D’una banda, l’empresa de jardineria del municipi Moix ha plantat els exemplars més grans, com els pins o tamarius; mentre que els alumnes de les escoles ho han fet amb les plantes de mida més petita: els arbustos (la murtra, el llentiscle, el margalló o la savina), els subarbustos (l’estepa d’arenal, les semprevives, les crucianel·les marítimes) o també els bulbs i les gramínies (el lliri de mar, el borró o canya de sorra i la grama d’arena), majoritàriament. A més, l’alcalde Pere Granados i les regidores Julia Gómez i Maria José Rodríguez, han volgut sumar-se també a la iniciativa i han plantat els seus propis arbres.

L’Ajuntament edita el nou calendari del contribuent per a l’exercici del 2018

L’Ajuntament de Salou ha editat el nou calendari fiscal per aquest exercici 2018 amb els tributs de caràcter periòdic, les dates i els terminis de pagament que s’aplicaran a la ciutat en aquest any en curs. D’aquesta manera es dóna vida a una campanya informativa adreçada a tots els ciutadans sobre les diferents mesures i opcions de pagament d’impostos i taxes municipals per tal que els contribuents puguin conèixer de primera mà com dur a terme el pagament dels rebuts dins del termini legal. Així, en el calendari fiscal es recullen les tres opcions vigents:

  • El sistema de pagament avançat on es genera un únic pagament amb data 5 de febrer i una regularització al novembre i que genera un estalvi de l’1% al contribuent.
  • El sistema de pagament fraccionat: fer front als impostos en 10 mensualitats, de febrer a novembre mitjançant una domiciliació bancària que es carrega el dia 5 de cada mes i que es regularitza amb un darrer rebut el mes de novembre
  • El sistema de pagament ordinari, per aquells contribuents que no s’hagin acollit a cap de les fórmules de pagament abans esmentades. El calendari estableix el període de pagament voluntari per als tributs periòdics, que no requereixen de notificació individual i que estableixen diversos períodes: Així, l’impost de vehicles de tracció mecànica i la taxa de guals es podrà pagar del 15 de març al 15 de maig; l’impost de béns immobles urbans i rústics i la Taxa de recollida d’escombraries del 15 de juny al 17 de setembre; mentre que l’impost activitats econòmiques i la taxa de conservació del cementiri podrà satisfer-se del 17 de setembre al 19 de novembre.

Les persones interessades en sumar-se a qualsevol de les diferents opcions de pagament poden tramitar la seva petició on line a través de l’oficina virtual que té l’Ajuntament de Salou a la pàgina web corporativa. D’aquesta manera, a través de l’Oficina Virtual es permet la tramitació telemàtica, sempre que sigui possible, d’una forma senzilla i segura, facilitant a les persones l’exercici dels drets i el compliment dels deures del ciutadà, eliminant les barreres que limiten l’accés a la informació i estalviant visites presencials a les instal·lacions de l’Ajuntament.

El regidor de l’Àrea de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha manifestat que “amb aquest sistema es busca donar el màxim de facilitats a la ciutadania”, i afegia que “la domiciliació, a més de permetre gaudir del pagament fraccionat en l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de residus i l’impost d’Activitats Econòmiques (IAE), ofereix altres avantatges. És un sistema gratuït que evita oblidar-se dels terminis de pagament, estalvia desplaçaments i esperes”.

Cal recordar que enguany, en aquesta nova campanya del 2018, s’han reduït d’un 2% els impostos i  taxes municipals, mantenint l’oferta de serveis que presta l’Ajuntament sense incrementar-ne el preu.

Actualment hi ha 1.390 persones apuntades al sistema de pagament avançat i 1.116 en la modalitat de fraccionament. En el darrer any s’han sumat 154 nous contribuents a aquest tipus de gestió dels impostos.

El venedor del primer pis pagat amb bitcoins a tot Europa mostra com funciona aquesta criptomoneda en un acte de la Fundació Gresol

Monreal durant la seva xerrada per a membres i convidats de la Fundació Gresol, celebrada al Flash Bar de Salou.

La Tribuna Jove de la Fundació Gresol va celebrar ahir un afterwork a Salou que va tenir com a protagonista al director executiu de Mr. Piso, Víctor Monreal, màxim responsable de la immobiliària que recentment va estar en boca de tothom quan es va anunciar que havia venut, a Tarragona, el primer pis pagat en bitcoins a tot España. “En realitat, va ser a tot Espanya i a tot Europa”, va precisar ahir Monreal durant la seva xerrada per a membres i convidats de la Fundació Gresol, celebrada al Flash Bar de Salou.

Monreal va explicar que el bitcoin “trencarà la bombolla de l’economia actual” perquè desapareix la intermediació i està basat en un software lliure i gratuït. “Un bitcoin és una combinació alfanumèrica generada per un programa gratuït que es guarda en la teva bitlletera digital”, va exposar, alhora que va afegir que “el bitcoin és només una de les més de 1.500 criptomonedes existents en l’actualitat, si bé és la més coneguda. “Cada dia apareix al món alguna criptomoneda nova. És una realitat basada en la tecnologia blockchain, que tindrà moltes més aplicacions. Estem davant un canvi disruptiu que canviarà la història de la humanitat”, va recalcar el conferenciant. A més a més, va insistir que “les criptomonedes han vingut per a quedar-se”, no són, a parer seu, una moda passatgera.

“El poder passa a nosaltres, ja no hi ha intermediaris. És una nova tecnologia que codifica la informació de forma més segura i sense intermediaris que hi hagin de fer una validació”, reflexiona Monreal. L’empresari, ferm defensor de les criptomedes, va fer un recorregut per la trajectòria del bitcoin, que va néixer el 2009. Si al començament de la seva història es van pagar 100 bitcoins per una pizza, avui el valor d’un sol bitcoin està al voltant dels 10.000 euros, i fa poc va arribar fins als 15.000, va dir. I el primer salt important en aquest sentit no es va produir fins a 2013, quan un bitcoin equivalia a 300 dòlars, va detallar.

Monreal va explicar que actualment hi ha uns 15 milions de bitcoins i que el programa està confeccionat perquè no puguin circular més de 21 milions. Es calcula que a aquesta xifra s’arribarà l’any 2140, quan els denominats ‘miners’ (instal·lacions informàtiques que necessiten d’una gran potència energètica) hagin produït tots els bitcoins possibles. Els especialistes preveuen que el valor màxim que podria assolir el bitcoin en el futur serà d’un milió de dòlars per unitat, segons va detallar el màxim responsable de Mr. Piso.

L’afterwork, que va començar a les 19.15 hores, va allargar-se fins a les 21, incloent-hi un torn de preguntes per part dels assistents, en el qual Monreal va respondre totes les consultes formulades sobre el complex món del bitcoin i les criptomonedes.

Monreal va signar en el llibre d’honor de Gresol i, una vegada acabadala seva intervenció, va rebre, de mans del director gerent de Gresol, Robert Moragues, un obsequi solidari del Projecte Ilusión +.

Salou adjudica a Mercadona la superfície comercial adjacent al mercat municipal

El govern ha aprovat amb la seva majoria l’adjudicació a Mercadona, adduint que es tracta d’un projecte d’interès general.

El ple de l’Ajuntament de Salou ha donat avui llum verda a la concessió a l’empresa Mercadona de la superfície comercial adjacent al mercat municipal. La multinacional ha estat la guanyadora del concurs públic per construir i explotar un establiment comercial alimentari en forma de supermercat. L’empresa ha proposat un cànon de 500.000 euros amb un màxim de 30 anys d’explotació.

El govern ha aprovat amb la seva majoria l’adjudicació a Mercadona, adduint que es tracta d’un projecte d’interès general i que es treballa en paral·lel amb els paradistes per a la reforma del mercat municipal amb la voluntat de millorar-ne les instal·lacions.  Es tracta d’una primera actuació inclosa en la proposta encaminada a reordenar l’àmbit. El govern ha justificat l’atorgament de la concessió on actualment se situa un aparcament a l’aire lliure a l’efecte de revitalitzar el nucli comercial de Salou centre, a tocar de l’espai del mercat i prenent  referències de múltiples actuacions realitzades en els mercats a Catalunya,  amb molt d’èxit ja contrastat , pel que -com explicava el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán- “es proposa ordenar un ampli espai comercial en la zona centre on hi ha més comerços estables a Salou durant tot l’any però necessitem un motor que dinamitzi la zona i creï la massa crítica de persones que transiten per la zona”. Pretenem, com deia el regidor, dinamitzar la zona que agrupa l’eix de la Via Roma, Via Augusta, Carrer Barcelona, Berenguer de Palou, entre d’altres carrers, i també, per proximitat el mercat municipal.

L’oposició, al ple ha sol·licitat la retirada del punt de l’ordre del dia fins a arribar a un acord amb els paradistes per entendre que no hi ha hagut prou diàleg amb els paradistes. Finalment, el punt ha tirat endavant amb els 12 vots favorables del govern (7 de CiU i 4 del PSC) i els vots contraris de C’s, PP, ERC i Guanyem Salou.

Ordenança de civisme i convivència

També s’ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança de civisme i convivència de Salou que  incorpora un seguit de modificacions i millores al darrer redactat del 2015. Havent transcorregut dos anys des de la seva entrada en vigor i, tot i haver estat modificada anteriorment s’han detectat algunes mancances en el redactat produïdes bàsicament per noves actituds, situacions i circumstàncies.

En aquest sentit, es vol agrupar en un mateix text infraccions tipificades en diverses normatives municipals d’àrees com poden ser les de comerç, medi ambient o platges per tal d’agilitzar el procediment sancionador i optimitzar els recursos dels que disposa l’administració i aconseguir una millor eficiència. Entre elles, la de sancionar el bany amb bandera vermella i respectar els les platges i espais naturals; millorar l’eficiència en aspectes relatius a la degradació visual de l’entorn amb un seguit de normes que fan referència al tractament de residus i escombraries que prohibeixen, entre d’altres aspectes, utilitzar per part dels establiments comercials els contenidors de recollida selectiva de paper i cartró del carrer i/o no deixar ben plegat, apilat;  llençar/dipositar escombraries a llocs públics o fora dels contenidors i papereres habilitats a tal efectes segons la normativa reguladora.

També es tipifica a l’ordenança que l’embrutiment, mala conservació o abandonament del patrimoni privat que provoquin una degradació visual de l’entorn, en especial caldrà mantenir en bon estat les instal·lacions i tendals; o també es prohibeix penjar objectes a l’interior dels tancaments i/o tendals, entre d’altres normes relatives a la millora de l’aspecte comercial. Aquest punt ha rebut el suport unànime dels grups del plenari.

Altres punts

El ple també ha aprovat per unanimitat de tots els grups el nou reglament d’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’ajuntament de Salou; l’adhesió al conveni marc Localret-Ajuntament de Barcelona, per a l’impuls i el desenvolupament de la plataforma de participació ciutadana decidim i també el suport unànime en la presentació del pla d’Igualtat intern de l’Ajuntament de Salou i del protocol d’actuació de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe.

També s’ha proposat a la senyora Murielle Reig i a l’associació que presideix, l’Associació Oncològica dr. Amadeu Pelegrí, l’honor de rebre el corresponent diploma de mèrits per serveis distingits prestats a favor del municipi i la comarca, que atorga el Consell Comarcal del Tarragonès – 2018 i que ha rebut el vot unànime.

Les mocions

D’altra banda, al ple també s’han debatut fins a vuit mocions, que han estat les següents:

Moció del grup municipal del PP per assumir el compromís per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones: en la qual s’insta a l’Ajuntament de Salou a assumir el compromís i fent-lo extensiu a totes les administracions públiques a que, en la mesura de les competències, integrin de forma activa i transversal en principi de igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes en el desenvolupament de les seves accions i decisions, especialment als àmbits d’accés i promoció laboral, eradicació de la violència de gènere, educació, salut, esports, desenvolupament i innovació… Aquesta moció ha rebut el suport dels 2 regidors del PP i dels 4 de Ciutadans i 14 vots contraris (7 de CiU la regidora Martina Fourrier s’ha absentat; 4 del PSC, 2 d’ERC i 1 de Guanyem Salou).

Moció del grup municipal del PP per recolzar i defensar la presó permanent revisable: aquesta moció pretén donar recolzament a la figura de la presó permanent revisable incorporada a l’ordenament jurídic espanyol per la Llei orgànica 1/2015 de 30 de març i instar als diferents grups parlamentaris amb representació al congrés dels Diputats a que reconsiderin la seva postura sobre la derogació de la presó permanent revisable. La moció ha rebut únicament el suport dels 2 regidors del PP i 18 vots contraris.

Moció d’ERC per a revertir les reclamacions de l’IVA a entitats culturals i mitjans de comunicació públics: la moció exigia al ministeri d’hisenda que aturi l’ofec a les institucions culturals catalanes i dels mitjans de comunicació públics, renunciant a aquesta interpretació forçada que obliga a abonar els imports de l’IVA; a més d’exigir a Montoro que centri els esforços de la hisenda espanyola a lluitar contra el frau; a més d’aixecar la intervenció immediata de les finances de la Generalitat a càrrec del govern espanyol. La moció ha rebut el suport d’ERC (2) , CiU (7), PSC (4), Guanyem Salou (1) i els vots contraris de PP (2) i C’s (4).

Moció d’ERC per a recuperar el poder adquisitiu al sistema públic de pensions: per la qual s’insta al govern de l’Estat a lligar per llei la revalorització de les pensions a l’IPC i a impulsar els canvis legislatius per derogar qualsevol mesura que ho contradigui. També busca adoptar mesures fiscals que premiïn a les empreses que apliquin polítiques retributives superiors a les recollides als convenis col·lectius d’aplicació, entre d’altres mesures. Aquesta moció ha rebut el vist-i-plau dels 10 regidors: ERC (2), PSC (4), Guanyem Salou (1) i de 4 regidors Convergents. Els 4 independents del govern per FUPS s’han abstingut i els vots contraris han estat del PP (2) i de Ciutadans (4).

Moció de C’s per l’elaboració urgent d’un pla alternatiu de transport que pal·liï la pèrdua de serveis ferroviaris a Salou. Aquesta moció instava a l’Ajuntament de Salou a iniciar les negociacions necessàries amb la Generalitat per tal que es conegui el posicionament en relació al projecte de Tren-Tram o amb qualsevol altre projecte que solucioni la pèrdua de connexió entre els municipis afectats; a més de demanar l’elaboració d’un pla alternatiu de transport. La moció ha rebut el suport dels 4 regidors de C’s i els dos del PP mentre que la resta han votat en contra: CiU (7), PSC (4), ERC (2) i Guanyem Salou (1).

Moció del govern (CiU i PSC) i d’ERC en suport a l’escola catalana i el model d’immersió lingüística per la qual es manifesta el rebuig a qualsevol canvi contrari a l’actual model educatiu de Catalunya i que referma el suport del municipi a aquest model d’èxit reconegut internacionalment, per la seva contribució a estendre els valors democràtics i a possibilitar la cohesió, sense segregar els infants per la seva llengua d’origen. Aquesta moció ha rebut el suport de CiU (7), PSC (4), ERC (2) i Guanyem Salou (1) i els vots contraris dels 4 regidors de C’s i els dos del PP.

Moció de CiU, PSC, ERC i Guanyem Salou per la commemoració del dia internacional de les dones i suport a la vaga feminista del 8 de març. A través de la moció, l’Ajuntament de Salou manifesta el seu compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació.  A més, de continuar treballant amb les empreses del municipi per l’elaboració de plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial, la promoció de les dones als càrrecs de decisió; a més de donar suport a les reivindicacions de la vaga internacional de dones realitzada per les feministes de diferents països i convocada a Catalunya pel conjunt del moviment feminista i sindicats majoritaris, entre d’altres. Aquesta moció ha rebut els vots favorables de CiU (7); PSC (4), ERC (2) i G’s (1), l’abstenció dels 4 regidors de C’s i el vot contrari dels dos del PP.

Moció del grup del PSC per establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats: que proposa tornar al consens del 2011 derogant tots els canvis legals introduïts a la legislatura 2011-2015: la regulació de la jubilació anticipada, la reguladora del factor de sostenibilitat i de l’índex de revalorització del sistema de pensions de la seguretat social; a més de garantir el poder adquisitiu de les pensions recuperant l’actualització de les mateixes d’acord amb l’IPC, entre d’altres mesures. Aquesta moció ha rebut els vots favorables de CiU (7); PSC (4), ERC (2) i G’s (1) i els vots contraris dels 4 regidors de C’s i els dos del PP.

Salou multarà amb 400 euros a qui es banyi amb bandera vermella

L’ordenança de civisme i convivència de Salou incorporarà un seguit de modificacions i millores al darrer redactat del 2015. Havent transcorregut dos anys des de la seva entrada en vigor i, tot i haver estat modificada anteriorment s’han detectat algunes mancances en el redactat produïdes bàsicament per noves actituds, situacions i circumstàncies, com explicava el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González.

En aquest sentit, es vol agrupar en un mateix text infraccions tipificades en diverses normatives municipals d’àrees com poden ser les de comerç, medi ambient o platges per tal d’agilitzar el procediment sancionador i optimitzar els recursos dels que disposa l’administració i aconseguir una millor eficiència. “Estem davant d’unes modificacions que s’han tractat de manera transversal amb els departaments i que hem consensuat i també hem incorporat un procés participatiu ciutadà que ha recollit peticions de la població”, apuntava.

Les principals modificacions en el text de l’ordenança són:

En qüestions relatives a les normes de conducta: en aquest article que pretén garantir el compliment de les obligacions de respecte i descans dels veïns evitant que s’alteri la pacífica convivència s’inclouen modificacions pel que fa a platges o comerços. D’una banda, es recull en quant a la protecció de l’ús correcte de les platges i dels espais naturals i litorals la normativa recull també que estarà tipificat com a falta molt greu i tindrà una sanció de 400 euros no respectar la prohibició de banyar-se a la platja quan hi hagi bandera vermella, així com el fet de realitzar qualsevol activitat lúdica o d’esbarjo (tal i com el lloguer de motos d’aigua, patins…).

A més, arran del procés de participació ciutadana s’ha recollit una proposta relativa al consum de begudes alcohòliques en via pública que exceptua la prohibició en els espais expressament autoritzats per aquesta finalitat com terrasses i vetlladors, o en espais destinats a la celebració de festes populars, fires o similars.

Altres aspectes que té en compte  sobre la degradació visual de l’entorn, entre d’altres articles que s’incorporen trobem en l’article 10 un seguit de normes que fan referència al tractament de residus i escombraries que prohibeixen, entre d’altres aspectes, utilitzar per part dels establiments comercials els contenidors de recollida selectiva de paper i cartró del carrer i/o no deixar ben plegat, apilat;  llençar/dipositar escombraries a llocs públics o fora dels contenidors i papereres habilitats a tal efectes segons la normativa reguladora.

També es tipifica a l’ordenança que l’embrutiment, mala conservació o abandonament del patrimoni privat que provoquin una degradació visual de l’entorn, en especial caldrà mantenir en bon estat les instal·lacions i tendals; o també es prohibeix penjar objectes a l’interior dels tancaments i/o tendals, entre d’altres normes relatives a la millora de l’aspecte comercial.

Pel que fa als animals també s’inclou un apartat relatiu a la alimentació dels animals a la via pública, als espais públics i/o portalades, finestres, terrasses i balcons sense l’autorització municipal, donat que s’està treballant amb les associacions animalistes del municipi i sempre fent referència a l’ordenança vigent de tinença d’animals de companyia. Aquestes són algunes de les principals modificacions que incorpora l’ordenança i que passaran per l’aprovació el proper

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies