.

.

TOTS 21

Salou obre el període d’inscripcions per a les activitats esportives d’estiu

La regidoria de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou obre el període d’inscripcions per al conjunt d’activitats esportives adreçades als infants i joves, organitzades per a aquest estiu. S’ofereixen cursets de natació pels més petits de la casa, i l’Escola Esportiva d’Estiu, amb servei de menjador i recollida.

Per una banda, es realitzarà una nova edició de l’Escola d’Iniciació Esportiva, amb jocs, recreació, treball psicomotriu, coordinació motora i piscina, entre d’altres activitats, dirigides a nens i nenes nascuts els anys 2012 i 2018 (des de P3 i fins a 4t de primària). Aquesta escola es durà a terme al Pavelló Salou Centre, de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, pel preu setmanal de 27,50 €. Els períodes són: 1a setmana, del 4 al 8 de juliol; 2a setmana, de l’11 al 15 de juliol; 3a setmana, del 18 al 22 de juliol; 4a setmana, del 25 al 29 de juliol; 5a setmana, d l’1 al 5 d’agost; 6a setmana, del 8 al 12 d’agost; 7a setmana, del 16 al 19 d’agost; i 8a setmana, del 22 al 26 d’agost.

També es pot escollir l’Escola Esportiva Multijoc, amb activitats a l’aire lliure, piscina, etc., per tal de desenvolupar habilitats motrius i conèixer l’entorn. Aquesta activitat s’adreça a nens i nenes nascuts entre els anys 2008 i 2011 (de 5è de primària i fins a 2n d’ESO); i es durà a terme al Pavelló Salou Centre, a la Zona Esportiva de Platja i a la Piscina Municipal, de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores, pel preu setmanal de 27,50 €.

Per a les dues escoles, els infants podran beneficiar-se d’un 10% de descompte per tenir el carnet de soci del Club Xic’S; i d’un altre 10%, pel carnet de família nombrosa i/o monoparental.

A més, es podrà accedir al servei de menjador i recollida, en acabar les activitats, a les 13 hores, al “Casal d’Estiu”, a l’Escola Europa, on dinaran i es podran recollir fins a les 16 hores. El preu setmanal és de 41,25 €. No es pot aplicar cap descompte.

Cursets de natació

D’altra banda, la Piscina Municipal ofereix els cursets de natació, dividits per grups i torns: nadons, nascuts al 2020 i 2021; calamars, nascuts al 2019; tortuguetes, nascuts al 2019; cavallets, nascuts al 2016, 2017 i 2018; dofins, nascuts entre els anys 2012 i 2015; i taurons, nascuts entre els anys 2008 i 2011.

Els cursets estaran dividits per setmanes, pel preu de 25,50 euros, cada setmana. Els infants podran beneficiar-se d’un 10% de descompte per tenir el carnet de soci del Club Xic’S; i d’un altre 10%, pel carnet de família nombrosa i/o monoparental.

Les inscripcions

Per als nens i nenes socis del Club Xic’S, el període d’inscripcions ja és obert, fins al 14 de juny. La resta d’infants podran apuntar-se del 15 al 17 de juny. Cal fer la inscripció a través de la plataforma Reservaplay, en aquest enllaç.

Per a més informació, es pot trucar al telèfon 977 30 92 10, en horari de dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i de 16 a 20 h.

Redacció

 

Salou i URV promouran el debat ciutadà per regular els habitatges turístics

El director de la càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV, l’alcalde de Salou i el regidor de Gestió de Territori i Habitatge de Salou durant la roda de premsa de presentació del procés participatiu previ a l’ordenança d’habitatges turístics. Foto: Ariadna Escoda

L’Ajuntament de Salou i la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV promouran el debat ciutadà per regular els pisos turístics del municipi. A través de dues enquestes electròniques dirigides a la ciutadania i als propietaris i administradors de finques, es pretén copsar les necessitats i problemàtiques que es poden derivar d’aquesta activitat. El procés participatiu també inclourà tallers presencials. Amb els resultats obtinguts, es treballarà en la redacció de l’ordenança d’habitatges d’ús turístic, prevista per abans de finals d’any. Segons fonts municipals actualment hi ha regularitzats 6.411 habitatges d’ús turístic, 782 més que al 2019. Per contra, el consistori desconeix quants pisos es lloguen sense estar donats d’alta a l’activitat.

El procés participatiu que engega el consistori salouenc i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona inclou dues fases, la consultiva i la deliberativa. En primer lloc, es prepararan dues enquestes a través d’una pàgina web per a dos perfils diferenciats; d’una banda, s’obrirà als veïns de Salou majors de 16 anys i de l’altra, es proposarà als propietaris de pisos turístics i agents immobiliaris que treuen un benefici econòmic del lloguer de temporada. Tot i que encara no hi ha una data fixada per a l’inici de les enquestes, es calcula que podrien recollir dades a partir de principis de juny i que s’allargarien durant una o dues setmanes.

A la fase deliberativa, que tindrà lloc al setembre, es faran tallers presencials de participació amb tots els agents implicats per seguir indagant en aquesta temàtica. Segons la previsió del director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV, Héctor Simón, abans de desembre es podria tenir l’ordenança d’habitatges turístics de Salou redactada després de recollir les diferents visions envers aquesta qüestió. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha remarcat que aquest procés no pretén prohibir l’activitat turística, sinó dotar-la d’una regularització que permeti «una bona i millor relació entre visitants i residents». Simón ha afegit que la futura ordenança municipal ha de servir per canviar el punt de vista envers el turisme, per tal que deixi de ser vist «com una problemàtica i passi a ser percebut com una oportunitat de creixement sostenible».

En aquesta línia, Granados ha lamentat que hagi de ser l’administració local qui legisli de forma específica aquesta activitat. Segons el batlle, hauria de ser la Generalitat de Catalunya qui hauria de regularitzar l’activitat de forma general a tot el país. Granados ha titllat la normativa general existent «d’insuficient» i ha assenyalat que és necessària la regulació per garantir una qualitat del turisme perquè sigui sostenible. Segons els impulsors del procés participatiu de Salou, la futura ordenança d’habitatges turístics no s’emmirallarà en cap localitat en concret a l’hora de redactar el text. Així, es busca basar-se en els resultats obtinguts tant en les enquestes com en els tallers per elaborar un document que s’adapti a les necessitats del municipi.

Més pisos turístics en tres anys

En aquests moments, a Salou hi consten 6.411 habitatges que es destinen a ús turístic, gairebé 800 més que tres anys enrere, just abans de la pandèmia del coronavirus. Principalment, es concentren a la zona del carrer Carles Buïgas, la plaça Europa, el cap Salou i finalment, la zona de ponent. D’altra banda, el consistori no té dades de quants habitatges s’utilitzen per a aquest ús que no estan legalitzats ni donats d’alta per aquesta activitat.

Ariadna Escoda

 

El ple de Salou modifica el pressupost per destinar 3 MEUR a béns i serveis per a les persones

Imatge del ple. Foto: Ajuntament

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat, avui dimecres, 25 de maig, en sessió ordinària, la primera modificació del pressupost 2022, amb la incorporació de fins a 5,2 milions d’euros al pressupost municipal, dels quals, més de 3 milions són adreçats a béns i serveis per a les persones.

Cal destacar les següents actuacions: el Casal de la Dona (100.000 euros); el Xalet Fort, al carrer Barcelona (200.000 euros); el projecte cultural ‘Un passeig per la història de Salou’ (40.000 euros); la il·luminació del carrer Saragossa (150.000 euros); la nova zona d’skate al parc Manel Albinyana (15.000 euros); la creació de nous plans d’ocupació (80.000 euros); la millora dels equipaments a les platges (75.000 euros); el manteniment de la jardineria (248.708 euros); i la conservació i manteniment de la via pública (200.000 euros).

També, les inversions en continguts digitals per projectes de creació de producte turístic (100.000 euros); els Bons Salou (120.000 euros); les instal·lacions nadalenques (50.000 euros); noves activitats per a Infància (107.000 euros) i Joventut (30.000 euros); la renovació de vehicles policials i reforma de  la comissaria de platges (172.450 euros); el manteniment de les instal·lacions del Pavelló Municipal (270.000 euros); un nou conveni amb clíniques veterinàries (10.000 euros); entre d’altres.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “atès que hi ha hagut inversions que no hem pogut tirar endavant per raons de la pandèmia, enguany les podem dur a terme; i amb aquesta modificació de crèdit del pressupost, donem prioritat a la millora dels serveis de la ciutat, com ara la neteja, el manteniment, la millora de voreres, etc. També, la reactivació econòmica, plans d’ocupació, i incidint en els serveis a les persones, per a la millora de la seva qualitat de vida i benestar”. L’alcalde ha destacat, especialment, que “tenim partides importants per executar nous equipaments, com el Casal de la Dona”.

El regidor de Gestió Econòmica i Hisenda, Yeray Moreno, ha explicat que “els 2 milions restants, que provenen de la recepció dels Fons Europeus Next Generation, s’incorporen a aquest pressupost 2022 per finançar els projectes previstos”.

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els vots en contra de C’s i PP; i l’abstenció d’ERC.

D’altra banda, s’ha donat compte del Decret d’aprovació de la liquidació del pressupost 2021; i de l’informe de l’interventor del compliment de l’estabilitat pressupostària de la liquidació del pressupost 2021.

Altres punts

El ple de Salou també ha ratificat, avui dimecres, en sessió ordinària, el Decret d’Alcaldia de remissió de suggeriments respecte a la «Consulta d’avaluació d’impacte ambiental Ordinària del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona. Fase: 1 Cambrils – Tarragona». Aquest punt ha comptat amb els vots a favor dels grups municipals SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s; i l’abstenció de PP.

Pel que fa a assumptes de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana, s’ha resolt el procediment contradictori incoat per determinar si la UTE Salou Net ha assolit el percentatge de recollida selectiva de residus, establert en la clàusula II.41 del plec de prescripcions tècniques, per a l’anualitat 2021. El punt s’ha aprovat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions d’ERC, C’s i PP.

El ple també ha aprovat la segona revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de recollida selectiva de residus urbans i transport a les respectives plantes d’eliminació i valorització, la gestió de la deixalleria municipal i la neteja viària pública i de les platges del municipi de Salou, corresponent al període comprès entre l’1 de maig de 2020 i el 30 d’abril de 2021. El punt s’ha aprovat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions d’ERC, C’s i PP.

A més, el ple ha aprovat la modificació del Reglament Orgànic Municipal, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i C’s; i els vots en contra d’ERC i PP.

Així mateix, s’ha aprovat, inicialment, la modificació de la plantilla personal de l’Ajuntament de Salou i del Patronat Municipal de Turisme, de l’any 2022, amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; el vot en contra de PP; i les abstencions d’ERC i C’s.

També s’ha aprovat, per unanimitat, la proposta de dies festius locals designats per l’Ajuntament de Salou, per a l’any 2023. Seran el 3 de febrer, coincidint amb la Festa Major d’Hivern; i el 30 d’octubre, amb motiu de la Segregació del municipi.

Per últim, s’han aprovat, de forma unànime, els convenis de col·laboració entre l’Ajuntament de Salou, i Càritas Interparroquial de Salou, i l’Associació d’Assistència Social Eluzai de Salou, respectivament, per la concessió directa de la subvenció d’acció social per entitats; i les addendes als convenis per a la implementació de mesures extraordinàries en relació a l’impacte social de la pandèmia de COVID-19 i l’impacte econòmic de la crisi humanitària provocada per la guerra d’Ucraïna, per atendre les persones arribades al municipi.

Redacció

 

Salou destina 240.000 euros en ajuts per a les despeses de subministraments de la llar

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament de Salou informa que ja es poden presentar les sol·licituds per a la concessió d’ajuts econòmics per a les despeses de subministraments de la llar (llum, aigua i gas), de l’any 2021. El termini per presentar-les comença avui dilluns, 23 de maig, i finalitzarà el 21 de juliol de 2022 (ambdós dies inclosos).

Es cobrirà la despesa ja efectuada de llum, aigua i gas de l’any 2021, amb fins a 400 € en concepte de llum, fins a 150 € en concepte d’aigua, i fins a 100 € en concepte de gas, amb l’objectiu de reduir el gravamen que paguen les famílies amb menys recursos en conceptes com les despeses de subministraments de la llar ocasionades durant els mesos d’entre gener i desembre de 2021 (ambdós inclosos). Enguany, l’Ajuntament de Salou destina per a aquesta convocatòria un total de 240.000 €. L’abonament de l’ajut es farà en un únic pagament.

Com a màxim, es podrà rebre fins a 650 euros, per persona beneficiària, ampliable, un 5%, en els casos de persones que puguin acreditar, d’acord amb les bases de la convocatòria, un grau de discapacitat igual a superior al 33%; família nombrosa; família monoparental/marental; o ser víctima de violència de gènere.

Aquestes ajudes es destinaran a totes aquelles persones físiques majors de 18 anys (o 16 anys, en cas d’emancipació legal); empadronades a Salou des del 2 de gener de 2021 i fins a la data de presentació de la sol·licitud; i que justifiquin dificultats econòmiques, sempre que compleixin els requisits específics descrits a les bases.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat “la prioritat de l’Ajuntament i de l’Equip de Govern de garantir els serveis bàsics i essencials per a tota la població de Salou, com són la llum, l’aigua i el gas, per tal d’assegurar la seva qualitat de vida i benestar”.

Per la seva banda, el regidor de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, David González, ha explicat que “atès que moltes famílies encara es troben en situacions complicades per la crisi provocada per la pandèmia, mantenim l’increment dels recursos destinats, respecte a l’any passat, per ajudar el màxim nombre de persones”.

Les persones interessades poden demanar més informació a l’Espai Municipal d’Atenció Social (MAS), ubicat al número 11 del carrer Ebre; o bé trucant al telèfon 977 309 206. L’horari d’atenció serà de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores (dimecres, tancat).

Les sol·licituds es poden lliurar, de forma telemàtica, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Així mateix, també es podrà dur a terme, presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) , al vestíbul de l’Ajuntament de Salou, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Tanmateix, caldrà demanar cita prèvia per poder realitzar el tràmit, de forma presencial, a l’OAC, en aquest altre enllaç (FES CLIC AQUÍ).

La documentació a aportar és: la instància de sol·licitud i la declaració responsable, segons model normalitzat; el DNI o NIE de la persona sol·licitant, així com dels membres de la unitat familiar majors de 16 anys; l’acreditació de la composició de la unitat de convivència; l’acreditació dels ingressos econòmics de la unitat de convivència; la documentació específica per a valoració social; la documentació específica per comprovar el règim de tinença dels habitatges i la justificació de l’ajut; i el número de compte bancari.

Es pot consultar tota la informació a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Salou, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Salou activa un nou servei telemàtic d’atenció a residents i visitants

El Patronat Municipal de Turisme de Salou ha creat un nou servei telemàtic d’atenció als residents i visitants, a través d’un xatbot, disponible a la plataforma de missatgeria WhatsApp.

Per poder fer servir aquest nou canal de comunicació amb el Patronat Municipal de Turisme és necessari guardar el contacte a l’agenda (644 276 388), i escriure «hola», a través de WhatsApp.

Aquest servei implementa una estructura de menús, que classifica la informació per temes, i permet a les persones usuàries accedir a la informació d’interès, d’una manera autònoma i desatesa.

Es pot trobar informació sobre Salou i els indrets que es poden visitar i els serveis existents; sobre com planificar un viatge al municipi; informació d’interès i d’emergències; l’agenda d’activitats; consultes professionals i les preguntes més freqüents, entre d’altres. A més, aquest xatbot permet realitzar consultes directes específiques, que seran ateses pel personal del Patronat.

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha manifestat que “aquesta iniciativa forma part del conjunt d’accions que realitzem des de l’Ajuntament i el Patronat per convertir Salou en una ciutat smart”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha explicat que “aquesta eina permet a la ciutadania i als visitants fer consultes, d’una manera més àgil i directa, i sense haver de desplaçar-se fins a les oficines”.

Paral·lelament, aquest sistema de comunicació també permetrà l’enviament de missatges SMS a la ciutadania, per informar, a les persones registrades, d’esdeveniments, avisos, o notícies que siguin d’especial interès.

Cal recordar que, recentment, l’Ajuntament de Salou, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), també va posar un altre xatbot en marxa (644 742 702), per realitzar consultes sobre serveis, gestions i tràmits. D’aquesta manera, la corporació avança en els projectes de millora de l’atenció en qualsevol canal, adaptant-se a les noves realitats socials.

Redacció

 

La gent gran de Salou descobreix la Ruta dels Miradors

La sortida, organitzada des del departament d’Alcaldia, es va fer amb dos trenets del Patronat de Turisme de Salou. Fotos: Ajuntament

La gent gran de Salou va participar aquest dimarts a la tarda en una visita guiada per conèixer la gran riquesa natural i paisatgística del litoral salouenc, a través de la Ruta dels Miradors.

La sortida, organitzada des del departament d’Alcaldia, es va fer amb dos trenets del Patronat de Turisme de Salou. Es va començar la ruta per la punta del Po-Roig, situada després de la platja de Capellans; un punt estratègic en la defensa de la costa de Salou, que, avui en dia, és un dels indrets més espectaculars de la destinació, accessible des del Camí de Ronda, i des d’on es poden admirar les postes de sol més atractives.

El següent punt de parada va ser la platja Llarga, característica per la seva duna natural, que li dona un aspecte salvatge i té, a tocar, un bosc de pins i vegetació autòctona.

A continuació, es va poder admirar, a la Punta Prima, la Penya Tallada, una formació rocosa que s’endinsa al mar i que l’erosió, en actuar en els estrats més dèbils de la roca, ha convertit en una mena de mur que delimita la petita cala de la Penya Tallada, d’una longitud aproximada d’un centenar de metres. Es troba entre la Punta de Replanells i la Punta del Cavall.

El trajecte també va contemplar una visita als sorrals que hi ha prop de la cala del Reguerot. Es tracta de dunes vives, de caràcter continental, que es mantenen gràcies a l’acció dels pins, les arrels dels quals actuen com a subjectadors d’aquestes muntanyes d’arena, més fina, fins i tot, que la de la platja.

La ruta a través del patrimoni natural va finalitzar al Parc i Mirador de la Cala Morisca, un espai de 9.200 metres quadrats situat entre cala Crancs i cala Morisca on antigament, s’hi alçava el xalet de l’advocat de Reus, Antoni Pedrol Rius

La ruta a través del patrimoni natural va finalitzar al Parc i Mirador de la Cala Morisca, un espai de 9.200 metres quadrats situat entre cala Crancs i cala Morisca, en un entorn únic, amb espectaculars penya-segats. Antigament, s’hi alçava el xalet de l’advocat de Reus, Antoni Pedrol Rius. Però al 2017 l’Ajuntament va iniciar la restauració ambiental de la finca municipal de cala Morisca per integrar-la en el Camí de Ronda i per al seu ús públic com a parc urbà.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va explicar als assistents a la visita que “Salou és una ciutat moderna, amb una història mil·lenària”. En aquest sentit, va dir, “estem treballant en la Ruta dels Miradors, un nou producte turístic que n’inclou una quarantena i que forma part del Camí de Ronda, de 6 quilòmetres de recorregut”, va assenyalar.

Segons Granados, “des de l’Ajuntament, volem que la gent gran gaudeixi d’aquells espais i indrets que formen part del paisatge i la història del seu poble; i, per això, anirem organitzant iniciatives que reforcin el seu coneixement al respecte, de forma que ho puguin transmetre als menors de la família, i serveixi per educar-los en allò que conformen els nostres trets d’identitat i les nostres singularitats».

També va assenyalar que molts dels punts estratègics del litoral salouenc, dins del port natural, al Cap, han jugat un paper transcendental al llarg de la història, en actuar com a refugi i porta d’entrada i sortida de vaixells que feien rutes comercials i també embarcacions pirates, que saquejaven la vila de Barenys.

Per la seva banda, la regidora Julia Gómez ha posat en valor la importància del fet que «les persones que vivim a Salou puguem conèixer el nostre litoral, per respectar-lo i tenir-ne cura, tant per nosaltres, com per a les generacions futures».

El vicepresident del Patronat de Turisme de Salou, Hèctor Maiquez, també s’ha referit al patrimoni natural de Salou com un “tresor desconegut” per a molts ciutadans i ciutadanes, i «aquestes visites ens ensenyen la gran riquesa patrimonial amb la què comptem al municipi».

Redacció

 

Salou i Cambra impulsen dos nous cursos per al sector comercial

L’Ajuntament de Salou i la Cambra de Comerç de Tarragona, amb la col·laboració de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, impulsen dos nous cursos, de caràcter gratuït, sobre optimització dels establiments per rendibilitzar les vendes i aparadorisme, adreçats, especialment, a persones treballadores assalariades de PIMEs i persones autònomes. Ambdós cursos combinen els formats presencial i telemàtic.

Cal destacar que aquesta actuació és impulsada i subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i finançada pel Fons Social Europeu, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “aquests cursos permeten als propietaris/àries i treballadors/es dels comerços millorar la seva atenció al públic i l’experiència que ofereixen a la clientela”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha valorat positivament aquesta col·laboració amb la Cambra de Comerç de Tarragona, atès que “aquest tipus de formacions tenen una molt bona acollida per part del sector comercial”.

Curs ‘Optimitza la teva botiga’

El curs ‘Optimitza la teva botiga’ és de 12 h; i tindrà lloc, de 14 a 16 h, els dies 1, 7, 13 i 15 de juny, de forma presencial, i els dies 2 i 8 de juny, en línia. Les sessions aniran a càrrec de l’experta en comerç, Maria Callís.

Els objectius d’aquesta formació són: aprendre a planificar, de manera estratègica, l’espai de venda d’una botiga, per aconseguir una major rendibilitat i augmentar les vendes; crear el recorregut perfecte per al client; gestionar l’espai de venda, de manera eficaç, per aconseguir major rendibilitat; entendre el comportament del client per construir un interior atractiu; potenciar la compra per impuls, creant espais estimulants; identificar els punts clau per col·locar els productes; i saber com agrupar el producte per augmentar les vendes.

Les inscripcions per a aquest curs es poden fer a través d’aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Curs d’aparadorisme

D’altra banda, el curs d’aparadorisme consta de 35 hores, i tindrà lloc a Salou, del 12 de setembre al 18 d’octubre de 2022, en horari de 14 a 16.30 h, els dilluns i dimecres, de forma presencial; i els dimarts, via online, a través de l’aula virtual. El curs anirà a càrrec de Meritxell Perpinyà, retail management, amb més de 15 anys d’experiència en el sector.

Els objectius d’aquesta formació són: facilitar als treballadors/es del sector competències que els permetran optimitzar les seves funcions i millorar l’estat de l’establiment; proporcionar tècniques per animar el punt de venda, realitzar promocions comercials, dissenyar rètols i cartells per a l’establiment, i incrementar la rendibilitat de l’espai, mitjançant tècniques creatives; potenciar la creativitat a l’hora de decorar un aparador, creant, des de l’esbós inicial, i fins a la realització del seu aparador; i, també, crear un espai comercial atractiu per augmentar les vendes.

Les inscripcions per a aquest curs es poden fer a través d’aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Redacció

 

Estats Units s’imposa al campionat femení de la IFCPF de Salou

Lliurament de la copa a l’equip estatunidenc. Foto: Ajuntament

L’equip dels Estats Units s’ha proclamat guanyador, avui dimarts, a la final de la World Cup Female de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral de la IFCPF, jugada al camp 8 del Complex Futbol Salou Sports Center.

L’alcalde Pere Granados ha lliurat la copa a l’equip guanyador i ha repartit les medalles als tres primers classificats:EUA, Austràlia i Japó.

Segons ha manifestat, “el futbol femení es troba en un moment d’expansió i de reconeixement per part de tota la societat i estem contents perquè això implica que pugui rebre el suport que mereix, des de tots els àmbits”. A més, “hem de destacar la nostra satisfacció perquè Salou ha tingut el privilegi d’acollir, per primera vegada a la història, la primera Copa del Món femenina de futbol per a persones amb paràlisi cerebral”.

Per la seva banda, el representant de la competició femenina de la International Federation of Cerebral Palsy Football (IFCPF), Tom Langen, ha qualificat la final de “fantàstica” i ha assegurat que “tots els implicats podem sentir-nos molt orgullosos d’aquest campionat”; per la qual cosa ha felicitat els equips participants i també l’organització, pel seu “fantàstic treball”. Finalment, ha fet referència a l’emoció de les jugadores, que ha quedat palesa en el moment que han escoltat els himnes dels seus països.

El president de la FECPC, Carles Muñoz, ha comentat “que és un orgull haver pogut celebrar la primera competició femenina a casa nostra», i ha expressat el seu desig perquè «a la propera Copa del Món es pugui doblar la participació dels equips femenins, i evolucioni la competició fins a igualar la masculina».

Cal destacar que les esportistes que han participat en el campus de desenvolupament de futbol femení, en què hi han assistit futbolistes catalanes, de Dinamarca i Anglaterra, també han rebut medalles de mans de la organització de la World Cup Male & Female de la IFCPF.

Redacció

 

L’alumnat del Dofí Màgic de Salou planta quatre llorers ‘europeus’

S’ha triat com a ubicació el Camí Vell de la Torre del municipi, entre el carrer de Maria Castillo i el c. Ciutat de Reus. Foto: Ajuntament

Els nens i nenes del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) Dofí Màgic de Salou van plantar, ahir dilluns, a la tarda, quatre llorers, ‘Laurus nobilis’, en el marc de la campanya “Un Árbol por Europa”, un manifest que neix per iniciativa d’Equip Europa. L’indret triat per a la plantada va ser el Camí Vell de la Torre, ubicat entre els carrers Maria Castillo i Ciutat de Reus.

A l’acte hi van assistir l’alcalde Pere Granados; el regidor de Medi Ambient, Daniel López; el regidor de Benestar i Serveis Socials, David González; la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; i monitors i monitores del centre.

Aquesta plantada, així com el manteniment de la jardineria del municipi, responen a una utilitat real i a la funció de preservar els espais verds, amb l’objectiu de protegir la biodiversitat de Salou.

Cal destacar que el llorer és un arbre que es troba per tota l’àrea del mar Mediterrani. S’ha triat aquesta espècie perquè es pretén reforçar els llorers que ja existien, i crear una massa arbustiva; i, també, amb motiu de la seva relació amb la cultura mediterrània, com a símbol del triomf.

Els arbres, en general, són vitals per a la conservació dels sòls urbans i els seus microbiomes associats; també, són els encarregats d’absorbir les emissions de Co2, evitant que arribin a l’atmosfera; i són fonamentals per protegir les fonts de proveïment d’aigua potable.

Així mateix, ajuden a reduir la temperatura urbana i, per tant, l’ús d’electricitat i de gas en aire condicionat, fet que permet, indirectament, evitar emissions de carboni; tenen un paper important en la reducció de les inundacions urbanes; i ajuden a reduir l’estrès i prevenen problemes de salut, en particular, problemes pulmonars i del cor.

Més informació sobre “Un Árbol por Europa” al web: https://equipoeuropa.org/unarbolporeuropa/

Redacció

 

PortAventura World ‘fitxa’ la franquícia MTV per atreure el públic jove

PortAventura World i Paramount España han anunciat avui una aliança estratègica que permetrà impulsar l’entreteniment a través d’experiències úniques ofertes en el resort líder a Europa i de la mà d’MTV, la marca global d’entreteniment destinada a joves. Al llarg de 2022, l’acord oferirà una exclusiva oferta d’oci per als visitants, unint el món de l’entreteniment musical i temàtic. La primera edició a Espanya d’MTV Push Live by PortAventura World donarà la benvinguda a l’estiu amb un esdeveniment que oferirà la millor música en directe dels artistes del moment.

Els dies 24, 25 i 26 de juny, arriba MTV Push Live by PortAventura World donant la benvinguda a la nova estació de l’any en l’àrea Bang Bang West del resort, amb les actuacions en directe dels artistes emergents del panorama nacional. El divendres 24 de juny, Dani Fernández, un dels cantautors més importants del moment, serà el protagonista de la nit; el dissabte 25, serà el torn de Belén Aguilera una de les artistes més escoltades d’Espanya, consagrada com el fenomen musical de 2022; i tancant aquesta cita única amb la música, el diumenge 26 aterrarà en el resort l’artista de música urbana, Ptazeta.

A més d’emocionar-se amb la millor música emergent, els visitants podran gaudir de les atraccions i els espectacles únics que ofereix el parc temàtic. Les entrades ja estan a la venda a la web de PortAventura World.

El director general de PortAventura World, David García, ha explicat que «aquesta aliança s’emmarca en l’estratègia innovadora que estem implementant en el resort, i que busca diversificar cada vegada més la nostra oferta i impulsar un entreteniment diferencial per a tots els nostres clients. Volem arribar a un nou segment de clients, el públic jove particularment, a través d’accions vinculades amb la música i els concerts en viu. I MTV és un partner excepcional de gran importància internacional».

Per la seva part Carlos Martínez, Vice President Country Manager Paramount Ibèria, ha comentat: «Estem molt contents de poder oferir al públic d’Espanya la franquícia MTV Push Live, un projecte que forma part de l’ADN d’MTV. Hem trobat en PortAventura World el millor soci i localització possible. Amb llarga trajectòria en la creació d’experiències úniques per al públic jove, estem segurs que aquest és l’inici d’una relació duradora entre dues companyies líders en els seus sectors».

MTV Push és la iniciativa d’MTV que, des de 2009, dona suport a artistes emergents seleccionats brindant-los l’oportunitat de llançar les seves carreres musicals. Noms com Justin Bieber, Imagini Dragons, Ariana Gran, Selena Gómez, Dua Lipa o Billie Eilish, han estat artistes MTV Push.

Per a compra d’entrades i més informació sobre MTV Push Live by PortAventura World podeu consultar la web de PortAventura World.

Redacció

 

Salou ofereix un nou servei d’acollida per als infants durant el període de jornada intensiva de les escoles

La regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou oferirà un nou servei d’acollida per als infants, després del menjador, durant el període de jornada intensiva de les escoles del municipi, entre els dies 7 i 22 de juny, en horari de 15 a 17 h.

Cal dir que el servei d’acollida és una de les actuacions finançades pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la Resolució IFE/3877/2021, de 29 de desembre, pel servei de cura puntual per a nenes i nens dels 0 als 14 anys, als ajuntaments de més de 20.000 habitants i als consells comarcals, per a l’exercici 2021.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat “la importància de posar en marxa iniciatives que facilitin la conciliació familiar i laboral, i que garanteixin l’atenció dels infants, atès el canvi d’horari dels centres, al mes de juny”.

Per la seva banda, la regidora d’Infància, Julia Gómez, ha explicat que “adreçarem un conjunt de monitors/es a les escoles del municipi, per tal que els nens i nenes que es beneficiïn d’aquest servei puguin gaudir d’una gran varietat d’activitats lúdico educatives, en finalitzar el servei de menjador”.

Les famílies de Salou podran beneficiar-se, fent la seva inscripció, del 18 al 25 de maig, a través d’aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ). Les places són limitades i gratuïtes, amb preferència als següents col·lectius; i s’establirà un sistema de punts al moment de fer la inscripció. En aquest sentit, s’atorgaran 10 punts per cada circumstància: famílies monoparentals i/o amb altres  responsabilitats de cura acreditada; mares/tutores en situació de violència masclista; mares en situació d’atur de llarga durada; mares més grans de 52 anys; i/o mares migrants.

Tanmateix, tothom podrà optar al servei d’acollida, encara que no es compleixi cap criteri de prioritat. Un cop acabat el període d’inscripció, s’ordenaran els punts obtinguts per cada família. En cas d’empat i punts es farà un sorteig amb les places restants i les famílies amb la mateixa puntuació.

Per més informació, es pot trucar al telèfon 678 162 716.

Redacció

 

Torna el Casal d’Estiu Xic’S a Salou

La regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou torna a oferir el servei d’educació en el lleure per als mesos estivals: el Casal d’Estiu Xic’S, adreçat a nens i nenes de Salou, d’entre 3 i 12 anys, és a dir, als infants escolaritzats de P3 a 6è de primària, en l’actual curs 2021-22.

Enguany, el Casal tindrà lloc, en horari de matins, a l’Escola Europa (Passeig de la Segregació, 2), des del 4 de juliol i fins al 26 d’agost, seguint les recomanacions que es facin des del Govern en matèria de la pandèmia de la COVID-19, i en general.

L’entrada al centre serà a les 9 h, i la sortida, a les 13 h. Així mateix, el Casal comptarà amb el servei de menjador, en horari de 13 a 16 h. També, s’oferirà un servei d’acollida matinal, de 8 a 9 h; i un d’acollida, a la tarda, en finalitzar el menjador, de 16 a 17 h.

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que “volem que els nens i nenes de Salou puguin continuar gaudint d’activitats lúdiques, durant els mesos d’estiu; així com potenciar la socialització entre ells, a través de l’oci”.

La regidora d’Infància, Julia Gómez, també ha explicat que “aquesta iniciativa és tot un èxit, cada any, atès que facilita la conciliació de la vida laboral de les famílies amb el calendari de vacances escolars”.

La modalitat d’inscripció és per quinzenes. Les famílies podran optar per escollir entre les següents, compreses entre els dies:

  • 1a quinzena: del 4 al 15 de juliol
  • 2a quinzena: del 18 al 29 de juliol
  • 3a quinzena: del 1 al 12 d’agost
  • 4a quinzena: del 16 al 26 d’agost

Els preus del Casal d’Estiu Xic’S, per nen/a, són els següents:

  • Preu del Casal, per quinzena: 55 euros
  • Menjador, per quinzena: 82,50 euros

Les famílies tenen un descompte del 10% del preu del Casal, per als infants socis del Club Xic’S; i un 10%, també, per a famílies nombroses o monoparentals. Per tant, el preu queda en 49,50 euros, amb l’aplicació d’un descompte; o bé, en 44 euros, amb dos descomptes.

El procés d’inscripció serà del 23 de maig al 3 de juny, i es durà a terme a través de la plataforma reservaplay, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ). Caldrà emplenar el formulari amb les dades de l’infant, les quinzenes que desitgin, les autoritzacions per a tot el Casal, i adjuntar la documentació requerida. Les famílies completaran la inscripció i abonaran l’import, directament, mitjançant aquesta plataforma. En cas de no poder fer aquest tràmit caldrà enviar un missatge de WhatsApp o bé trucar al 661 583 413.

Servei d’acollida matinal i de tarda

La regidoria d’Infància ofereix també el servei d’acollida matinal i de tarda, de forma gratuïta, com a actuació finançada pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. La resolució IFE/3877/2021, de 29 de desembre, va aprovar el finançament als ajuntaments de més de 20.000 habitants, per impulsar la prestació de serveis de cura puntual per a nens i nenes dels 0 als 14 anys.

Tindran prioritat per accedir a les places els següents col·lectius: famílies monoparentals i/o amb altres responsabilitats de cura acreditada; mares/tutores en situació de violència masclista; mares en situació d’atur de llarga durada; mares més grans de 52 anys; i mares migrants. S’establirà un sistema de punts, al moment de fer la inscripció per quinzenes, obtenint 10 punts, per cada criteri dels indicats.

Al moment de fer la inscripció al Casal d’Estiu Xic’S, es podrà marcar l’opció d’acollida que més convingui a la família. S’haurà d’indicar per a cada quinzena que es necessiti. Caldrà d’acreditar els criteris de prioritat als quals opten. Tots els infants podran accedir al servei d’acollida, malgrat no complir amb cap criteri establert.

Un cop acabat el període d’inscripció, s’ordenaran els punts obtinguts per cada família i per cada quinzena. En cas d’empat, es farà un sorteig entre les famílies amb la mateixa puntuació.

Redacció

 

Salou acollirà dijous l’espectacle d’humor ‘Esto es la monda’

El Teatre Auditori de Salou (TAS) acollirà el proper dijous, 26 de maig, a les 20 h, l’espectacle d’humor ‘Esto es la monda’, a càrrec del Teatre Bambolines.

Aquest esdeveniment serà el primer Festival de l’Humor Salou 2022, amb la participació dels clàssics humoristes Arévalo, Bigote Arrocet, Marianico el Corto, Fernando Esteso, Jaimito Borromeo, El Gran Barragán, Mariano 1.85, Miguel Vigil, Tony Antonio i Félix el Gato.

En el decurs de l’espectacle, també es lliurarà el Premi Sancho Panza, a càrrec de l’Asociación del Humorismo Español (ASHUMES).

L’entrada és gratuïta, amb invitació; la qual es pot adquirir a les oficines de l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.

Redacció

 

Salou, seu de la victòria d’Ucraïna de la World Cup Male de la IFCPF

L’alcalde Pere Granados va lliurar la copa a l’equip guanyador Foto: Ajuntament

Ucraïna es va proclamar guanyador, ahir diumenge, a la final, jugada a l’estadi del Complex Futbol Salou Sports Center, de la World Cup Male de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral, en un duel amb Iran.

L’alcalde Pere Granados va lliurar la copa a l’equip guanyador i va repartir les medalles als tres primers classificats: Ucraïna, Iran i Brasil.

Segons ha manifestat, “estem contents d’haver estat seu d’aquesta Copa del Món perquè la nostra voluntat és treballar perquè el municipi esdevingui una ciutat inclusiva i accessible per a tothom, on l’esport també tingui aquest vessant d’inclusió i serveixi per fomentar valors com el respecte a la diversitat i la integració”.

Carles Muñoz, president de la FECPC, ha manifestat que agraeix a la IFCPF «que hagi comptat amb la nostra Federació per organitzar aquest esdeveniment de gran envergadura dins el món del futbol per a persones amb lesió cerebral; i, així, poder donar la possibilitat a Salou i a tota la societat catalana de poder-lo viure de prop».

El representant de la IFCPF, Paulo Cruz, es va dirigir, també a l’audiència, agraint la participació de les diferents seleccions i “el gran nivell de futbol, que ens han fet gaudir aquests dies; així com la feina dels classificadors, àrbitres i organització”. Sobretot, després de dos anys d’aturada, després de la pandèmia.

A banda de la copa i les medalles, que van ser lliurades enmig d’un ambient de celebració per part dels guanyadors i l’afició, es van atorgar trofeus al millor esportista, Most Valuable Player (MVP), Samuel Charron, de Canadà; al millor porter, per a Sean Boyle de USA; i al màxim golejador, per a Ivan Donenko, d’Ucraïna.

Cal destacar que en el marc de la competició, del 15 al 17 de maig té lloc un campus de desenvolupament de futbol femení, en el què hi participen esportistes catalanes, de Dinamarca i Anglaterra.

Redacció

 

El Brisasol CB Salou perd el partit decisiu i s’acomiada de l’ascens

No ha pogut ser. El Brisasol CB Salou ha perdut el tercer i decisiu partit de la lligueta d’ascens a LEB Plata que es disputa a Gandia i no podrà ni tan sols aspirar a la segona plaça que donava l’oportunitat de jugar-s’ho tot a cara i creu. La derrota, a més, ha estat contundent davant de l’UROS de Rivas (74-59). Els tarragonins tornen a casa amb una victòria (la de divendres davant el Baskonia per 79-76) després d’una temporada excepcional a la lliga EBA que els ha mantingut amb esperances de donar el salt fins al final.

L’encontre amb els madrilenys s’ha trencat al segon quart, quan els homes de Jesús Muñis han encaixat un parcial de 36 a 10 que els ha deixat sense opcions.

Primer quart: 12-14

Segon quart: 48-24

Tercer quart: 61-39

Final: 74-59

Redacció

 

Un triple miraculós d’Adrià Aragonès al darrer segon dona vida al Brisasol CB Salou (79-76)

Alegria dels jugadors tarragonins després d’aconseguir una victòria molt soferta.

El Brisasol CB Salou s’ha refet aquesta tarda de la derrota d’ahir contra l’UPB Gandia (71-68) i ha derrotat al Baskonia en un final agonic per 79 -76, gràcies a un triple gairebé impossible des de pràcticament el mig del camp d’Adria Aragonès (16 punts). La victòria el permet continuar viu en la fase d’ascens a la LEB Plata que es disputa a Gandia. Un triomf a la darrera jornada d’aquesta lligueta de quatre equips davant l’UROS de Rivas (17:00 hores d’aquest dissabte), l’equip més fluix del grup dels de Jesús Muñiz, podria garantir almenys la segona plaça, que dona pas a jugar-se pujar de categoria en partit únic contra el segon classificat d’altre lligueta que acull la localitat valenciana. La clau estarà en el bàsquet average, i en aquest sentit cal recordar que a la primera jornada el Baskonia havia superat amplament a l’UROS (76-50).

Els salouencs han perdut el primer quart (21-24), però s’han imposat al segon (39-32) i al tercer (62-57). Malgrat això, els últims mimuts del darrer quart han provocat suors i gairebé llàgrimes. Els de la Costa Daurada guanyaven 71-65 a falta de 4:21». Ara bé, una reacció desesperada per part dels bascos (molt fluixos en tir exterior si bé ràpids en les transicions) ha capgirat el resultat posant un 73-74 a falta d’1:26». Un triple d’Artur Alaminos (20 punts) ha donat aire, però els rivals han aconseguit l’empat a 76 quan només restaven 30 segons. La posessió era del CB Salou, encara que un error en la sacada lateral ha donat una darrera opció al Baskonia. Ha fallat i tot s’havia de jugar a cara o creu. L’atac tarragoní (afavorit per uns peus dels contrincants) s’ha acabat embolicant i semblava condemnat a fracassar, fins que Adrià ha recuperat la pilota al seu camp, ha traspassat la línia de separació i ha etzibat un triple impossible a falta d’1 segon que ha fet esclatar d’alegria el Camp de Tarragona.

El partit de demà podrà ser seguit per TAC12.

Redacció

 

El Brisasol CB Salou inicia amb mal peu l’eliminatòria d’ascens (71-68)

El darrer quart ha estat decisiu en la derrota dels tarragonins.

El Brisasol CB Salou ha iniciat aquest vespre la fase d’ascens a la LEB Plata amb mal peu. Tot i arribar amb avantatge al tercer quart en el primer partit de la lligueta contra l’equip amfitrió (54-57), l’UPB Gandia, un darrer període poc encertat des de la línia exterior en atac i l’encert local tot i jugar al límit (el sistema defensiu tarragoní ha donat opcions fins al final) han donat peu a la remontada per part dels valencians (71-68). Els de la Costa Daurada havien arribat al primer quart empatats (19-19) i al descans amb avantatge (32-34).

Als homes de Jesús Muñiz, que continuen dependent d’ells mateixos per a quedar com a mínim segons, els queden encara dues bales en la recàmara: el Baskonia (divendres 17:00 hores) i l’UROS de Rivas (dissabte a les 17:00 hores). Tots els encontres són retransmesos per TAC12.

Redacció

 

Salou acull la 9ena edició de la trobada anual de Barcelona Travel Blogger

Imatge d’una de les activitats dutes a terme. Foto: Ajuntament

L’Associació Barcelona Travel Bloggers (#BcnTB), la primera associació de bloguers de viatge, ha celebrat el novè aniversari de l’entitat coneixent els diversos atractius que ofereix Salou als seus visitants.

Concretament, dissabte, dia 7 de maig, Salou va estar d’actualitat durant més de 8 hores seguides a les principals xarxes socials, registrant més de 40 milions d’interaccions.

La trobada la formaven més de 150 bloguers, que van ser rebuts dissabte per l’alcalde de la ciutat i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados; acompanyat del vicepresident, Hèctor Maiquez, a la seu de l’entitat, on els va exposar els principals atractius turístics del municipi: els paisatges que conformen el patrimoni natural, el patrimoni cultural i històric, la gastronomia i l’oferta d’entreteniment i shopping.

En aquest sentit, els bloguers, de perfils diversos, vinculats al turisme, van poder gaudir a Salou de les passejades pel Camí de Ronda; van participar en activitats de benestar, i tallers sostenibles a la platja. També van conèixer la Torre Vella i la Vila romana de Barenys, el Camí de Ronda, la Ruta dels Miradors; van practicar activitats nàutiques, activitats d’aventura i de kàrting.

Barcelona Travel Bloggers (#bcnTB) és una associació sense ànim de lucre, presidida per Nuria Pañella, formada per bloguers de viatge de Catalunya, fundada el 2013, i té com a objectiu agrupar, representar i professionalitzar els bloguers de viatges, que tracten diferents temàtiques i formes de viatjar, tant en família, com en parella, en vehicle propi, a través de la gastronomia, per lliure o que viatja per la seva pròpia ciutat.

Redacció

 

Més de 200 congressistes es reuneixen a Salou per debatre els reptes per a una ramaderia sostenible

Joaquim Brufau, delegat institucional de l’IRTA a Tarragona, durant el congrés sobre els reptes de la ramaderia, al centre de convencions de PortAventura a Salou. Foto: Núria Torres

Més de 200 congressistes debaten a Salou sobre els reptes de futur de la producció animal, en una jornada organitzada per l’IRTA. La majoria d’assistents són catalans, si bé també n’hi ha de l’estat espanyol i públic a nivell internacional, provinent de França, Suïssa, Alemanya, Dinamarca, Regne Unit, Turquia i Estats Units. L’objectiu del debat és analitzar les claus per alinear la ramaderia amb la sostenibilitat, en plena crisi climàtica, i aconseguir reduir els seus impactes ambientals. Una trentena d’experts exposen el seu punt de vista durant els dos dies que dura aquesta jornada, al centre de congressos de PortAventura a Salou, un territori on el seu port és una de les principals portes d’entrada d’alimentació animal.

A Catalunya, un país on es compten més porcs que catalans, el sector ramader té un pes considerable i, de retruc, també ho és l’impacte que comporta. En la jornada d’aquest dijous amb estudiosos en el camp s’han posat de manifest els avenços que s’estan fent a través de la recerca i la innovació en benefici de la sostenibilitat, però també s’ha evidenciat que encara queda molt camí per recórrer al país i al món.

«Catalunya és un país molt ramader, tenim milers d’explotacions ramaderes, això ha permès frenar el despoblament; ara cal anar cap a millors pràctiques a través del coneixement a fi que la ramaderia sigui ben compresa, sense renunciar a la intensitat que té, ja que la proteïna és un bé que tots necessitem», ha apuntat el secretari d’Alimentació de la Generalitat, Carmel Mòdol, en l’obertura del congrés.

Ralph Rosenbaum, cap del programa Sostenibilitat en biosistemes de l’IRTA, remarca el pes del sector porcí a Catalunya i la necessitat d’incidir en la composició del pinso i l’origen dels ingredients. «La clau és la circularitat», apunta l’investigador de l’IRTA, que també ha destacat la recerca, la innovació, la tecnologia i l’enfocament ‘One Health’ com els factors decisius per a la sostenibilitat de la ramaderia.

Els factors clau per a l’evolució

En la seva intervenció, Rosenbaum ha volgut remarcar que no s’han de lamentar errors en l’agricultura, sinó que es tracta d’aprendre i fer canvis, com ara en la gestió del sòl. «En relació a Catalunya estem prou bé en produccions a nivell local, hi ha iniciatives de producció agroecològica i funcionen bé, però això ha de créixer, representa una petita part», opina. Per a Rosenbaum, la gran assignatura pendent és l’ús de l’aigua.

En la mateixa línia, el professor Martin Scholten, de la Universitat de Wageningen (Països Baixos), un altre dels conferenciants, ha defensat la importància de valorar els recursos que es necessiten per produir els aliments. «Cal que siguem més creatius i innovadors a l’hora de seleccionar els nostres recursos», ha dit. «És per això que ens hem d’assegurar que no malbaratem res, que tot ho reutilitzem», conclou.

En l’obertura del congrés, sota el títol ‘Animal Production Conference: Co-creating the Future of Animal Production’, també han intervingut Teresa Pallarès, delegada del Govern a Tarragona, i Joaquim Brufau, delegat institucional de l’IRTA a Tarragona. En la trobada hi participen experts de diversos àmbits vinculats a la recerca animal, com són la nutrició, la sanitat, el benestar o la gestió circular en la ramaderia.

Núria Torres

 

El jutjat acorda la presó provisional sense fiança del detingut pel tiroteig de Salou

Detall d’un dels trets que va impactar a la pota d’una cadira del restaurant de Salou on hi va haver el tiroteig. Foto: Eloi Tost

El jutjat d’instrucció 3 de Tarragona, en funcions de guàrdia, ha rebut avui un detingut en relació a un tiroteig ocorregut a Salou aquesta setmana. El magistrat ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança. La causa està oberta per delicte d’homicidi i tinença il·lícita d’armes. La instrucció seguirà en el jutjat d’instrucció 2 de Tarragona que és el competent per la data de fets.

Redacció