La Beauty Party serà el centre d’atenció del Salou Shopping Festival avui a la plaça Bonet

Personal al Shopping Center

Ahir dimecres es van reprendre els actes del Salou Shopping Festival amb un taller exprés de Personal Shopper, on millorar la teva imatge amb consells i petits trucs per trobar el teu estil de la mà de 3 assistents personals de compra: Módame, Chiqui González, i Maniquí.

Avui dijous, vine i gaudeix de la festa de la bellesa “Beauty Party” a partir de les 17 i fins les 22 hores, amb la col·laboració de diferents establiments de Salou on s’hi podrà experimentar amb les últimes novetats de perruqueria, estètica, maquillatge, wellness, entre d’altres. Per als minishoppers, diversió garantida amb els personatges del Xic’s a la festa Xic’s Fashion Party.

A partir de les 17.30h i fins les 21.30h a l’Espigó del Moll vine a col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits. Tot seguit a partir de les 20h, classe oberta de Zumba amb la col·laboració del Club Nàutic.

El divendres podeu gaudir dels aparadors vivents per diferents botigues de Salou amb el Fashion Circuit acompanyats de la música de la Txaranga BandSonats a partir de les 18 hores. El dissabte, a partir de les 12.30h, el Mercat Municipal acollirà un tast de cerveses artesanes i productes de mercat. Podeu reservar plaça a gastronomia@salou.cat.

Com a plat fort i ja per finalitzar el Salou Shopping Festival, el mateix dissabte dia 23, comptarem amb una nova edició de la Salou Fashion Show a les 21h al C/Barcelona, per on desfilaran 60 models amb les ultimes tendències en roba i complements que es duran aquesta tardor/hivern.

Quatre regidors de l’equip de govern de Salou signen un manifest en favor del referèndum

L’alcalde de Salou, Pere Granados, durant un ple en una imatge d’arxiu. Foto: Tarragona21

El posicionament dels ajuntaments del territori de cara al referèndum del pròxim 1-O força al màxim els equips de govern anomenats de progrés (PSC-ERC) però també aliances internes construïdes per consolidar predominis pensades en clau estrictament local. En aquest darrer cas, Salou és un dels exemples de la complexitat en la que es pot trobar un consistori muntat amb peces que no encaixen a partir del decret de la Generalitat que trasllada la responsabilitat de l’organització de la consulta al món local. El seu alcalde, Pere Granados, va deixar clar que no col·laboraria tot i haver-se presentat amb el seu partit, la FUPS, dins del tiquet electoral amb la que llavors encara era CiU. Aquest dimarts, però, tres regidors del PDeCAT (Marc Montagut i Prats, Benet Presas i Sureda i Ramon Pascual i Poy) i la regidora de Demócrates de Catalunya Martina Fourrier Martinez han fet públic un escrit on manifesten, sense ambiguetats, el seu suport al referèndum. Una necessitat de marcar distàncies polítiques en l’escenari nacional tot reconeixent també que “les realitats socials son complexes i diferents a cada poble o municipi, i que el vot expressat lliure i democràticament a les passades eleccions municipals va donar a Salou les majories existents avui en dia al consistori”.

Tots ells manifesten “la nostra implicació total i absoluta amb el procés d’autodeterminació que està vivint el nostre país en els darrers anys, com hem demostrat al llarg de la nostra trajectòria, votant sempre a favor de tots els acords que s’han presentat en aquest sentit”. Aquesta voluntat es concreta en la “nostra ferma decisió de facilitar l’expressió lliure de la seva voluntat a la gent del nostre poble, mitjançant l’instrument del Referèndum convocat pel proper 1 d’octubre, que ha de permetre el lliure pronunciament de la nostra societat sobre la possibilitat, o no, d’esdevenir un nou estat independent, com ha succeït tants i tants cops en altres països al llarg de la història contemporània”.

Els signants afegeixen “que la negativa de l’Estat per a poder celebrar el Referèndum, perjudica, no sols als que defensem un si, perquè creiem fermament que la independència és la millor i única opció viable avui en dia per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans que integren el nostre país, sinó que també perjudica als ciutadans partidaris de votar no i que volen seguir formant part de l’Estat Espanyol”.

Per tot plegat, consideren que “l’opció del Referèndum és la última carta que ens ha deixat l’Estat Espanyol desprès de múltiples negatives per a pactar un nou status per Catalunya, que hagués millorat la qualitat de vida dels seus ciutadans i ciutadanes, donats els reiterats incompliments de l’Estat Espanyol en aquest aspecte, independentment del color polític dels governs a Madrid”.

Salou plasmarà en un mapa una ruta fotogràfica amb els principals atractius

Una cinquantena d’instagramers participaran aquest diumenge en el primer instawalk col·laboratiu que es fa a Salou i que recorrerà diferents punts carismàtics de la costa, com el Monument als Pescadors, el passadís del Club Nàutic, Pilons, el camí de ronda i la passarel·la de Capellans, la platja Llarga i la cala Punta de Cavall, per acabar al far de Salou.

La iniciativa forma part d’un projecte conjunt entre el Patronat Municipal de Turisme de Salou, IgersMap i InstagramersTGN amb la voluntat de plasmar sobre un mapa físic (i on-line) els llocs i racons del municipi més instagramers o, dit d’una altra manera, que tenen més atractiu fotogràfic. L’objectiu és que, un cop editat el mapa, aquest es converteixi en un reclam turístic més per als visitants que vinguin a Salou, que podran identificar, recórrer i fotografiar els principals punts que hauran captat les càmeres de la comunitat d’instagramers.

A aquest primer instawalk, el seguirà una segona ruta, el 28 d’octubre, que completarà el Salou imprescindible per als igers. Amb les dues accions es preveu aplegar més de 300 fotografies que serviran per a identificar els punts en un mapa físic i en un altre de virtual que la gent podrà consultar a la web del Patronat Municipal de Turisme de Salou (http://www.visitsalou.eu/) i d’IgersMap (http://igersmap.com).

Paral·lelament, els organitzadors dels instawalks faran una crida per tal que, a través del hashtag #IgersMapSalou, la gent que pugui tenir bones fotografies actuals del municipi pugui etiquetar-les a Instagram i sumar-se al projecte.

Els participants a l’instawalk de diumenge entraran en el sorteig de cinc entrades dobles a PortAventura Park.

Salou reivindica un nou finançament pels municipis turístics a Torremolinos

Un moment de la jornada de municipis turístics pioners que té lloc a Torremolinos

L’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb el regidor de Turisme, Benet Presas, participen avui de la 1a Jornada Estratègica per a Destinacions Turístiques Pioneres que organitza la ciutat de Torremolinos.

Aquesta trobada neix fruit de l’aliança de destinacions turístiques (AMT) de les vuit poblacions de sol i platja amb més pernoctacions a Espanya (Benidorm, Torremolinos, Salou, Calvià, Lloret de Mar, San Bartolomé de Tirajana, Arona i Adeje) i que ha servit per continuar mantenint una nova reunió periòdica d’aquest lobby turístic.

Pel que fa a la intervenció d’aquest matí a Torremolinos, l’alcalde de Salou ha insistit en la importància d’un nou sistema de finançament pels municipis turístics, reclamant majors recursos provinents de la participació en els tributs de l’Estat i d’altres administracions.

Granados afirma que sense aquest finançament específic es fa difícil donar resposta al sobredimensionament dels serveis que suposa l’activitat turística en un municipi que fluctua dels 27.000 als 200.000 habitants. A més, ha insistit que cal reflexionar en el fet que el turisme dóna vida als municipis turístics però també a la resta, perquè el turisme consumeix serveis i productes.

En el marc de la trobada el batlle salouenc també ha insistit que cal apostar per la reconversió de les destinacions de sol i platja, reinventar-se, especialitzar i especialitzar-se i, de cara a guanyar competitivitat i ajudar a desestacionalitzar la temporada. Finalment, Granados ha assegurat que Salou s’està consolidant com una destinació vacacional líder en oci, incentius i entreteniment amb nous valors afegits com els Centres Turístics Integrals amb la inversió de Hard Rock; amb el qual espera superar de llarg dels 8 milions de pernoctacions.

L’acte, que es desenvolupa durant tota la jornada d’avui al Palau de Congressos de Torremolinos, hi assisteixen els alcaldes d’aquests vuit municipis de sol i platja a més d’altres ponents que debaten les tendències actuals pel que fa a turisme taronja, ecoturisme o economia col·laborativa; a més de com emprar eines de realitat virtual, de gestió de preus, Big Data i els últims programes de fidelització de clients, a més de formular estratègies per a realització de diagnòstics i accions d’especialització en segments o nous productes.

Salou inicia la substitució dels contenidors soterrats per adaptar-los al nou sistema de recollida d’escombraries

Imatge d’una bateria de contenidors

Salou viu immersa en un canvi de la concessionària de la recollida d’escombraries i de neteja urbana que en aquesta recta final d’any manté nous fronts actius. Després de canviar tots els contenidors de superfície, aquesta passada setmana s’han iniciat ja els treballs per substituir les bateries de contenidors soterrats, els quals també s’han d’adaptar al nou sistema bilateral. Els primers d’aquesta nova tipologia s’han instal·lat al carrer València al costat de la biblioteca; i aquesta setmana continuen desplegant-se pel carrer Ciutat de Reus, entre altres.

Així, l’empresa concessionària de la recollida d’escombraries desplegarà fins a 230 nous contenidors soterrats que presenten, com explicava la regidora de Medi Ambient, Julia Gómez, “molts avantatges tecnològics respecte l’anterior sistema especialment pel que fa a mesures de seguretat i rapidesa de buidat”. Així, si en l’anterior sistema quan es treia el contenidor quedava un forat, ara puja una plataforma que aguantaria el pes d’una persona, evitant així un possible accident; a més, si en l’anterior sistema s’obria la bústia i es podia veure directament el fons del contenidor, ara hi ha un tambor giratori que impediria el pas d’una persona.

Finalment, amb l’anterior sistema de soterrats es necessitaven dos o tres treballadors depenent de la fracció per buidar un contenidor mentre que amb aquest sistema, el temps de recollida es redueix ja que el contenidor s’enganxa per la bústia, es treu d’una peça i automàticament i de forma robotitzada el contenidor torna al mateix lloc.

Granados reclama avançar ‘amb diàleg i acord’

Un moment de l’ofrena floral viscuda avui a Salou

Salou ha viscut aquest matí els actes organitzats al voltant de l’11 de setembre, que han començat amb un acte al voltant de l’estàtua de Rafael de Casanova.

Durant l’acte institucional de commemoració de la Diada, l’alcalde, Pere Granados ha llegit unes paraules en nom de la Corporació Municipal, assenyalant que “en aquest acte festiu i d’afirmació que celebrem avui, s’escau fer un emotiu record i homenatge cap a tots els patriotes catalans que han lluitat per una Catalunya moderna, integradora, solidària, diversa i europea; però també més sobirana i respectada en la seva identitat nacional”, però també –ha afegit- “esdevé un bon moment per reflexionar sobre el nostre present i el nostre futur; per posar també en valor tots aquells reptes i aspiracions, i sobretot per reclamar cívicament, pacíficament i democràticament tots aquells instruments que ens permetran afrontar i articular el nostre futur amb més garanties de progrés col·lectiu, de justícia social, i de benestar i prosperitat pel conjunt de la societat catalana”.

Per Granados, “cal avançar plegats hem de tenir més capacitat per poder desenvolupar polítiques eficaces per a l’atenció ciutadana i la protecció social; per a la creació d’ocupació; per atendre les necessitats dels més desafavorits i dels col·lectius més vulnerables; per combatre les desigualtats, la precarietat i la pobresa; per lluitar contra la violència de gènere, les discriminacions i la intolerància; per solucionar les mancances en matèria de finançament i d’infraestructures que patim; i per donar, en definitiva, un nou impuls al nostre sistema econòmic, al nostre sistema educatiu, a la nostra identitat cultural, i al nostre sistema de protecció social”.

Finalment, el batlle ha insistit en que “podem avançar junts sense oblidar el diàleg i l’acord, i tenint en compte el reconeixement a la diversitat i la pluralitat nacional, que són valors democràtics i principis que cal assumir, respectar i exercir, si apostem per un marc de convivència pacífica i de lleial cooperació, en benefici de tota la societat i dels interessos comuns”.

A l’acte hi ha estat presents els regidors de les dues formacions que cvonformen el govern municipal i dels dos regidors d’ERC. Posteriorment, s’ha desenvolupat l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanova on una cinquantena d’entitats i associacions de la ciutat, han realitzat la seva particular ofrena.

En acabar, i als voltants de les 11 del matí, a la Plaça del Carrilet s’ha organitzat una audició i ballada de en col·laboració de l’Associació Sardanista Contrapunt d’Onades de Salou.

La capital de la Costa Daurada celebra una nova edició del Salou Shopping Festival

L’alcalde, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Martina Fourrier, del director del Nomad Festival, David Nicolás, i de la directora de moda, Magda Simó, han estat els encarregats de presentar les empreses i entitats que fan possible el festival.

Aquest matí de divendres, s’ha presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament, una nova edició del Salou Shopping Festival. L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Mercat i Consum, Martina Fourrier, del director del Nomad Festival, David Nicolás, i de la directora de moda, Magda Simó, han estat els encarregats de presentar les diverses empreses i entitats que fan possible aquest festival.

Així mateix, dels dies 13 al 17 de setembre tindrà lloc el Nomad Festival Salou, tot un espectacle gastronòmic amb Food Trucks, moda, musica i ple d’activitats i animació per a totes les edats. El passeig Jaume I serà l’escenari escollit per tal d’acollir-lo durant aquest 5 dies plens de ritme i colors. Precisament els Atabaladors de Salou, seran els encarregats de posar la música i el ritme la nit del dijous amb una batucada.

El divendres 15 a les 9 de la nit, la Torre Vella acollirà el Wine&Music, una degustació de vins del Cellers Baronia de Monsant, acompanyats de delicioses tapes dels premiats en l’edició d’enguany del Gastrotour: Rock&Grill Cafe, Lunattic Restaurant, Restaurant Terramar, i la Ibense Gourmet. Tot amenitzat amb la música de la Cobla Maricel. Els tickets ja es poden adquirir a la regidoria de Comerç, 1ª planta de l’ajuntament, al preu de 15€.

El dissabte 16 a partir de les 20h, el Club Nàutic Salou, acollirà una exposició de fotografies vinculades al món de la moda, dels fotògrafs Josep Borrell, Àlex Hernández, i Juan Segovia, tot acompanyat d’un vermut de benvinguda Miró i amenitzat amb jazz Lounge de Gerard Marsal. El dimecres dia 20 a partir de les 17 hores, tindrà lloc un taller de Personal Shopper, on t’ajudaran a millorar la teva imatge amb consells i petits trucs.

El dijous 21, vine i gaudeix de la festa de la bellesa “Beauty Party” a partir de les 17 i fins les 22 hores, amb la col·laboració de diferents establiments de Salou on s’hi podrà experimentar amb les últimes novetats de perruqueria, estètica, maquillatge, wellness, entre d’altres. La solidaritat també hi estarà present de 17.30 a 21.30h, ja que tots aquells que ho desitgin podran donar sang i col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits a l’Espigó del Moll. Paral·lelament, a les 20h el passeig Jaume I, davant del Club Nàutic, acollirà una classe oberta de Zumba.

El divendres 22 a les 18h, la Txaranga BandSonats, posarà la música al Salou Fashion Circuit, un recorregut d’aparadors vivents per diferents botigues del municipi.

Com a plat fort, i ja per finalitzar el Salou Shopping Festival, el dissabte dia 23, es dura a terme una nova edició de la Salou Fashion Show a les 21h, per on desfilaran 60 models amb les ultimes tendències en roba i complements que es duran aquesta temporada. Prèviament, a les 12.30h, el Mercat Municipal acollirà un tast de cerveses artesanes i productes de mercat.

L’alcalde, Pere Granados, ha explicat que “es tracta d’una iniciativa que en l’anterior edició ja va tenir molt bona acollida per part de tot el públic assistent, el qual prové de diversos indrets de la geografia nacional com internacional. Prova d’això, en són els programes del festival que estan editats en 4 idiomes, català, castellà, angles, i francès”.

Per la seva banda, la regidora de l’àrea, Martina Fourrier, ha explicat que “estem treballant perquè el Salou Shopping Festival es converteixi amb el temps en tot un referent dins el nostre territori iniciant un treball conjunt amb tots els sectors implicats amb la intenció de desestacionalitzar la temporada.”

Recordar que del 18 al 24 de setembre tindrà lloc el Shopping Tour, que s’engloba dins del festival i on podreu conèixer les millors promocions en noves tendències.

Desmantellat a Salou un grup organitzat especialitzat en la venda de droga i productes falsificats a turistes

Pla obert de la droga, ganivets, bats de beisbol, diners i altres efectes intervinguts en dos pisos de Salou per part dels Mossos d’Esquadra. Imatge del 6 de setembre del 2017. (Horitzontal)

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Tarragona van detenir ahir a Salou quatre homes de 35, 36, 38 i 41 anys respectivament, tots de nacionalitat senegalesa i veïns del municipi com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, contra la propietat industrial i pertinença a grup organitzat.

Les entrades d’ahir són el resultat d’una investigació que va començar fa mesos per donar resposta a les demandes dels veïns que es queixaven de la venda de droga al carrer. Els investigadors havien realitzat vigilàncies i seguiments a la zona i havien determinat que les bases des d’on operava el grup se situaven en dos pisos ocupats de l’avinguda Carles Buïgas de Salou. Ahir a la tarda, més d’una vintena d’agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra van irrompre en els dos immobles i els investigadors amb agents de la policia científica van fer els registres i van detenir els quatre individus.

La investigació havia permès als mossos descobrir que el grup estava format per 12 persones. Fent servir els dos pisos ocupats havien establert la seva zona d’actuació a l’avinguda Carles Buïgas de Salou on portaven a terme la seva activitat il·lícita que consistia en la venda de droga al detall i la venda de productes falsificats.

En les entrades i escorcolls d’ahir a la tarda van participar agents dels mossos de la Unitat d’Investigació, de l’ARRO, de la Policia Científica i de Seguretat Ciutadana. Entre els dos pisos, els investigadors van localitzar una roca de cocaïna i 24 paperines amb un pes de gairebé 50 grams, un pot i diverses bossetes amb 328 grams de marihuana, gairebé 30 grams de haixix, una balança de precisió, 55 parells de sabatilles falsificades de diferents marques i cinturons, bosses de mà i diversos objectes més falsificats, 106 euros i 40 lliures esterlines.

El modus operandi

La investigació policial que ha permès desmantellar aquest grup, format per 12 homes, havia començat feia mesos. Durant aquest temps, els mossos van poder determinar que tots els seus integrants tenien uns tasques ben definides. Així, part del grup es situava en un tram de l’avinguda Cales Buïgas i s’encarregava de la captació de possibles compradors, normalment turistes.

Aquests captadors, en contacte constant a través de telèfons mòbils, també eren els encarregats de vigilar i alertar la resta del grup de la presència policial.

Quan qualsevol dels captadors aconseguia un comprador, l’acompanyaven fins a l’entrada principal o al pàrquing de l’edifici on tenien els dos pisos ocupats. Un cop allà, els captadors deixaven al client amb altres membres del grup encarregats de la venda.

Per a fer la transacció, els detinguts feien servir dues opcions segons el lloc de la venda. Així, si al client l’havien acompanyat fins a l’entrada principal de l’edifici, el feien esperar allà mentre un dels venedors entrava al pis ocupat per agafar la quantitat de substància acordada. D’altra banda, si al client l’havien portat fins al pàrquing de l’edifici, mentre dos o tres membres del grup esperaven amb ell, un altre pujava al pis a agafar la droga o, en alguna ocasió, la podia agafar de l’interior d’una torreta situada al jardí de l’edifici.

Cal destacar que la venda de productes falsificats era una activitat complementària per al tràfic de drogues ja que, com van poder comprovar els investigadors, els integrants del grup acostumaven a amagar la droga a l’interior dels productes falsificats. D’aquesta manera, el que semblava l’adquisició d’unes sabatilles o una bossa de mà era en realitat una compra de droga.

Investigació oberta

Amb la detenció d’aquests quatre individus, els mossos han pogut desmantellar el grup organitzat. Tanmateix, la investigació continua oberta per tal de detenir la resta d’integrants del grup als quals, si fos necessari, se’ls penjaria ordre de detenció.

Pel que fa als quatre detinguts, que acumulen 23 antecedents policials, passaran durant les properes hores a disposició judicial.

 

Salou treballa en la millora de més instal·lacions d’enllumenat públic

El municipi de Salou disposa d’una amplia xarxa viària acompanyada de les corresponents infraestructures, entre les quals destaca l’enllumenat públic que supera els 13.000 punts de llum.

Aquestes instal·lacions d’enllumenat públic es veuen afectades per l’entrada en vigor del Decret 190/2015 del 25 d’agost del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i que correspon al “Reglament de desenvolupament de la Llei 6/2001, de 31 de maig, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn”, a on s’especifiquen les característiques tècniques que han d’observar les instal·lacions d’enllumenat per tal de minimitzar la contaminació lumínica a la vegada que també pretén obtenir un estalvi energètic amb l’aplicació de sistemes d’encesa, equips i làmpades de més alt rendiment.

L’esmentat Decret estableix l’obligatorietat d’adequar totes les instal·lacions d’enllumenat existents d’acord amb les directrius en ell indicades i fixa uns terminis per a establir un pla d’actuació i el seu desenvolupament i execució posterior així com també fixa un règim sancionador.

Es per això que la Junta de Govern Local de Salou ha aprovat el projecte de millora de les instal·lacions de l’enllumenat públic de Salou, en el qual es substituirà la tecnologia de Vapor de Mercuri (VM) per Vapor de Sodi d’alta pressió (VSAP). Amb aquests canvis, es pretén minimitzar la contaminació lumínica a la vegada que també s’obté un estalvi energètic amb l’aplicació de sistemes d’encesa, equips i làmpades de més alt rendiment.

El Projecte determina la que seria la 10ena fase d’adequació de l’enllumenat públic de Salou la qual es determina com l’actuació a dur a terme durant el present any 2017 i que afecta a un total de 537 punts de llum distribuïts en 19 quadres de comandament.

Un cop licitada, l’obra, tindrà un termini d’execució de 2 mesos, a partir de l’Acta de Comprovació del Replanteig. El pressupost d’execució per contracte d’aquestes obres de millora, ascendeix a 107.826,72 euros.

El Far de Salou ha estat l’escenari escollit per donar la benvinguda del nou curs escolar a la capital de la Costa Daurada

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc al Far de Salou, a Cap Salou, la tradicional recepció als mestres i professors que formen els equips directius i cossos docents dels centres d’ensenyament de Salou. Una cita on l’alcalde, Pere Granados, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Júlia Gómez, i la Inspectora d’Ensenyament, Olga Fernandez, han mostrat tot el suport institucional i el seu reconeixement a la tasca docent dels centres, amb motiu de l’inici del nou curs escolar 2017-2018.

L’alcalde, Pere Granados, ha volgut remarcar que “ens trobem en un espai de gran referencia històrica i natural del nostre litoral”. Ha afegit que “des del govern municipal creiem que la historia del Far de Salou hauria de ser conegut pels nostres alumnes ja que forma part de la historia del Cap Salou. També incidir amb el Cap Salou com accident geogràfic i paisatge natural de gran valor ecològic que acull també un singular ecosistema, i que volem protegir i recuperar”.

Per la seva banda, la regidora d’Ensenyament i Infància, Júlia Gómez, ha explicat que “enguany hem volgut fer aquest acte en aquest espai amb unes vistes privilegiades de la nostra costa per donar a conèixer aquest indret tan proper però alhora tan desconeguts per alguns”. Gómez, ha afegit que “des de l’Ajuntament, un estiu més, s’han dut a terme diversos treballs de reforma i manteniment dels centres, per tal de mantenir les bones condicions de les instal·lacions docents i la qualitat de l’educació”.

Des del consistori s’han programat ajuts per a les famílies de les llars d’infants, ajuts per a material escolar i llibres de text, beques per a estudis universitaris i reforç de llengua catalana per a nouvinguts.

Al llarg dels anys aquesta recepció s’ha anat fent de forma itinerant passant per la Masia Tous, la Torre Vella, els Jaciment Ibèric de la Cella, el parc Botànic, el Centre Infantil ‘Estació del Carrilet’ o el parc arqueològic de Barenys.

Salou adjudica el servei de desinsectació i desratització del municipi

L’Ajuntament de Salou ha licitat els serveis de prevenció i control de plagues d’insectes i rosegadors al municipi, en especial a la xarxa de sanejament del terme municipal, així com també el control d’aus. El valor estimat dels dos contractes –que s’han adjudicat a l’empresa SEDESA- és de poc més de 33.075 euros.

D’aquesta manera, des de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament es busca combatre amb tractaments preventius la presència d’insectes i rosegadors a la ciutat, així com la proliferació incontrolada d’aus invasores.

L’informe preliminar que engegarà el projecte de Hard Rock, enllestit aquesta setmana

El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, va confirmar en la seva visita a les noves instal·lacions territorials de l’Agència Tributària Catalana a Reus que, a finals d’aquesta setmana, està previst que la mesa de valoració del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou aprovi l’informe preliminar d’adjudicació que permetrà a Hard Rock engegar els tràmits per construir un macrocomplex d’oci i joc a la vora de PortAventura. La complexitat de l’expedient ha endarrerit uns dies el tràmit respecte el calendari inicial, però el Govern manté que, al novembre, l’empresa ja ho tindrà tot a punt per iniciar el projecte.

ACN

Prop de 300 persones vestides d’època acomiaden al rei Jaume I a Salou

Per a Jaume I i Violant d’Hongria no passen els anys.

Aquest dissabte la capital de la Costa Daurada ha recordat els fets succeïts el 5 de setembre de 1229 quan el monarca va sortir des de Salou rumb a la conquesta de Mallorca. A la zona de Salou s’hi va concentrar un gran estol amb més de 150 naus i un multitudinari exèrcit amb 15.000 soldats i uns 900 nobles, els quals van posar rumb a Santa Ponça per tal de reconquerir Mallorca. Aquest cap de setmana, Salou ha volgut honrar la memòria d’aquells fets d’una manera festiva conjuntament amb els seus ciutadans i també bona part dels visitants, els quals s’han vist atrapats enmig de la festa del Rei Jaume I.

Prop de 300 persones vestides d’època han tornat a desfilar pel municipi en un seguici festiu per recordar aquells fets en una tradició que ja arriba a la 22a edició. Nobles, soldats, donzelles, clergues i moltes més persones han sortit des de la Torre Vella i fins a la platja de Llevant. Tots ells han encetat una comitiva que ha tancat el rei Jaume I i la seva esposa, Violant d’Hongria ambdós a cavall i acompanyats de tot el seguici. Molts grups d’animació han recorregut els carrers de la ciutat en un ambient festiu que recordava la fita històrica amb gran solemnitat.

Després de la desfilada els cavallers i tota la comitiva reial amb moltíssim públic han estat a l’expectativa del combat d’armes i de l’espectacle eqüestre posterior que recreava un torneig medieval i un espectacle on les veles que es formaven al cel han recordat simbòlicament la sortida del monarca i les seves naus.

Avui diumenge, la festa continuarà amb altres atractius com el I Torneig de Horseball en el que dos equips de sis jugadors, amb els seus respectius cavalls, hauran d’encistellar al camp de l’equip contrari mitjançant una pilota amb sis nanses de cuir.

El mercat, fins aquesta nit

Paral·leament i fins aquest vespre també es desenvoluparà el Mercat Medieval a la zona del nucli antic amb un centenar de parades i amb activitats complementàries com foc i acrobàcies, teatres de titelles, músics i ballarins, jocs, funambulisme, màgia i malabars, i trobadors i joglars, a més d’un racó infantil. A la Fira es podran comprar articles típics de molts indrets de la geografia espanyola, productes alimentaris com embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, mel, cuir i bijuteria, creps i diferents varietats de menjar. Però també hi haurà parades d’artesans, com sabaters i ceramistes, entre d’altres. Els tallers que hi haurà són, per exemple, de telar de llana, cota de malla, forn de pa, gravats, pintura i decoració. L’horari del mercat és de 10.30 a 14h i de 17.30 a 00h.

 

Salou rememora aquest dissabte la sortida de Jaume I cap a Mallorca

La XXII Festa del Rei Jaume I arriba aquest dissabte a un dels seus punts culminants i que converteixen Salou en un dels epicentres festius de la Costa Daurada. Integrat dins del XVIII Mercat Medieval, que composen una centenar de parades artesanes que romandran obertes fins aquest diumenge dia 3 de setembre i que es troba situat als carrers Ponent, Església, Rafel de Casanovas, Joan Miró, Pins, Plaça Bonet, Plaça 11 de Setembre, i Vía Roma, avui és el dia de rememorar la sortida del monarca cap a la conquesta de Mallorca.

El programa s’encentarà a partir de les 20.00 h, quan tindrà lloc la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici des de la Torre Vella fins a la Platja de Llevant, i l’exhibició eqüestre a la mateixa platja. És per això que està prohibit l’estacionament als carrers: Via Roma des de Ciutat de Reus fins al c/ Advocat Gallego, C/ Pere Martell, i Via Aurèlia el tram comprés des de comissió de festes fins Pere Martell. A més hi haurà talls de circulació esporàdics al c/ Barcelona des de Via Roma fins el Passeig Jaume I en horari de 14 a 21 hores. A la desfilada hi participen unes 300 persones i diferents grups d’animació.

Com a novetat, aquest any, es durà a terme un espectacle de Dança Aèrea el dissabte dia 2 sobre les 21.15h a la platja de Llevant, en el que es representarà de manera simbòlica les veles dels vaixells que van partir cap a la conquesta de Mallorca a càrrec de la companyia LA FAM cia de teatre.

Imatges de l’ambientació que es pot trobar als carrers de Salou. El Mercat Medieval, integrat per un centenar de parades artesanals, estarà obert dins aquest diumenge dia 3 de setembre. Fotos: @FourrierMar

Alhora, cal tenir present a l’agenda lúdica el I Torneig de Horseball el diumenge 3, en el que dos equips de sis jugadors amb els seus respectius cavalls han d’encistellar al camp de l’equip contrari mitjançant una pilota amb sis nanses de cuir.

Coincidint amb la festa, la Biblioteca va organitzar una jornada relacionada amb l’entorn històric que es commemora. El passat dijous, l’historiador i arxivista Pedro Otiña va fer de guia d’una sortida des de la Torre Vella fins al Far de Salou (fotografia superior) per conèixer les cales on desembarcaven pirates, corsaris i esclaus des del regnat de Jaume I fins al segle XVIII.

I d’altra banda, des de l’Ajuntament s’ha fet tot el possible per arranjar de la manera més ràpida possible els efectes de l’aiguat que va patir Salou la matinada de divendres (fotografia superior).

El motor d’un autocar de Plana s’incendia enmig del Passeig Jaume I de Salou

Una autocar de l’empresa Plana s’ha cremat aquest matí a Salou en un incident que ha creat molta expectació però que ha quedat en no res. El sinistre ha ocorregut cap a les 10.20 hores d’aquest matí, quan el motor del vehicle s’ha incendiat, segons fonts de l’Ajuntament, en el Passeig Jaume I. La via ha estat tallada al trànsit prop de vint minuts fins al final de les tasques d’extinció. No hi ha hagut cap ferit.

Carrers inundats, cotxes atrapats i un mur caigut arran d’una forta tempesta a Salou (galeria de fotos i vídeo)

Dues persones caminant descalces per l’acumulació d’aigua a la zona de la plaça Europa de Salou. Foto: ACN

El mur d’un hotel del carrer Murillo de Salou ha caigut sobre alguns vehicles com a conseqüència de les fortes pluges. Foto: ACN

Un grup de persones traient aigua de l’interior d’un vehicle que s’ha quedat avariat per les inundacions a la plaça Europa de Salou. Foto: ACN

Una forta tempesta que ha descarregat cap a les deu de la nit d’aquest divendres a la costa tarragonina ha inundat alguns carrers i baixos a la ciutat de Salou. Els principals problemes s’han concentrat en zones com la plaça Europa, on nombrosos vehicles s’han vist sorpresos per la tromba d’aigua i hi han quedat atrapats. “El cotxe se m’ha omplert d’aigua en un minut, ni ens ho esperàvem i ens hem refugiat als comerços de la vora perquè no ens podíem ni moure”, ha explicat a l’ACN una de les conductores afectades, Marisol Navarrete, de Tarragona. Com ella, en Sisco Vitrià ha explicat que l’aigua els ha entrat al cotxe i que n’han sortit “nedant amb l’aigua per damunt dels genolls”. “Això semblava un riu, hem provat de passar ràpid, però ens ha estat impossible”, ha lamentat aquest turista de Cervera. La forta tromba d’aigua també ha fet cedir uns 50 metres de mur d’un hotel del carrer Murillo. Tot i que el succés no ha ocasionat danys personals, la paret -d’uns dos metres d’alçada- ha caigut damunt la vorera i ha malmès quatre vehicles que es trobaven estacionats.

Dues turistes caminant per la plaça d’Europa de Salou, inundada. Foto: ACN

Vehicles circulant per la plaça Europa de Salou, inundada com a conseqüència de la intensa tempesta. Foto: ACN

Els Bombers han hagut de realitzar una quinzena de serveis al municipi i la Policia Local ha hagut de tallar al trànsit el carrer Barcelona -a l’alçada del pas a nivell del ferrocarril- i el carrer Sol -al barri de Barenys- per acumulació d’aigua. Alguns carrers també han quedat sense subministrament elèctric.

Per la seva banda, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat després que la circulació de trens hagi quedat interrompuda entre Tarragona i Salou. Un total de quatre trens s’han mantingut aturats a les estacions durant més d’una hora fins que no ha baixat el nivell de l’aigua.

A Salou es van veure, dins de les escenes dramàtiques, algunes amb toc de comèdia britànica. En aquest vídeo, gravat i penjat al Facebook de Danny Boy, es pot veure com un home amb paragüies aprofita l’ocasió per practicar l’esport pels carrers inundats.

L’estació meteorològica automàtica de Tarragona ha acumulat un total de 15,4 mm durant la tempesta, dels quals 11,5 mm han caigut en tan sols deu minuts, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. El ruixat, a més, ha anat acompanyat d’aparat elèctric.

De fet, durant tot el vespre de dijous i matinada d’aquest divendres les localitats des d’on es van fer més trucades al 112 van ser Barcelona, Salou, L’Hospitalet de Llobregat, Viladecans i Tarragona. A les comarques de Barcelona es van registrar 47 incidents i 42 a les de Tarragona. La major part van ser per problemes de trànsit i d’acumulació d’aigua en baixos o grans bassals i caiguda de branques a la via pública.

ACN

La pluja obliga a tallar al circulació de Renfe al seu pas per Salou

La tempesta que està caient aquest dijous al vespre al litoral tarragoní està afectant de forma especial Salou. Fins el punt que la línia de Renfe R16, que circula entre Barcelona i Tortosa, s’ha vist interrompuda cap a les 22.00 hores al seu pas per aquesta localitat a causa de les condicions climatològiques adverses. A la imatge superior, treta de la cadena de televisió TAC12, podeu apreciar la intensitat de la pluja.

Una altra imatge de les 22.20 hores.

Salou rebutja la ‘turismofòbia’ per unanimitat tot i les reserves d’ERC

La proposta, presentada pel grup municipal del PP, l’han signat tots els grups municipals tret del d’ERC. Foto: ACN

El ple de l’Ajuntament de Salou ha aprovat aquest dijous una moció contra la ‘turismofòbia’ en la qual s’han condemnat els atacs violents registrats en les darreres setmanes contra interessos turístics en ciutats com Barcelona i Palma. La proposta, presentada pel grup municipal del PP, l’han signat tots els grups municipals tret del d’ERC. Els republicans han opinat que la moció és “malintencionada en la forma, totalment prescindible en el fons i inútil”, però hi han votat a favor perquè estan “en contra de tot tipus de violència”.

Els grups del consistori salouenc han subratllat que el turisme és “un motor” de l’economia local i que aquests fets violents tenen un impacte mediàtic negatiu a nivell local i internacional. Per aquest motiu, s’han emplaçat a debatre sobre el model turístic de futur i a estar amatents a qüestions com la proliferació d’habitatges turístics. L’alcalde, Pere Granados, ha subratllat els beneficis del turisme i ha defensat que, “tot i que pot tenir els seus inconvenients, possiblement sigui la indústria menys contaminant i la que més valor afegit aporta als municipis turístics i a tot el territori”.

La moció subratlla que el municipi de Salou va registrar l’any passat més de 7,5 milions de pernoctacions, amb una mitjana de 4,1 nits d’estada. El text recull també que “els atacs vandàlics dels últims dies a Espanya a empreses turístiques, promoguts principalment per grups afins a la CUP a Barcelona i Mallorca, han arribat a la premsa internacional, que s’ha fet ressò dels ‘violents assalts’, ‘emboscades’ i ‘actes vandàlics’”.

Els grups municipals han condemnat els fets i han avalat les denúncies realitzades pel Ministeri d’Energia i Turisme i per la Generalitat, i han fet notar que “les administracions ja han decidit actuar judicialment contra aquests brots violents de turismofòbia organitzats per grups radicals minoritaris, que intenten perjudicar la imatge de grans marques i destinacions”. Per tot plegat, en el text han mostrar el seu posicionament ferm en defensa del sector turístic.

Minut de silenci pels atemptats i pels cinc morts en un accident

El ple s’ha iniciat amb un minut de silenci en record a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, així com també en record a les cinc persones que van perdre la vida diumenge en un accident de trànsit al municipi. Posteriorment, i com a declaració institucional, l’alcalde Pere Granados ha llegit el text de la mateixa, que ha estat subscrita per unanimitat de tots els grups.

La corporació ha condemnat radicalment els atemptats de Barcelona i Cambrils, i ha expressat la solidaritat amb els familiars de les víctimes i els afectats. A més de mostrar “la més rotunda i enèrgica condemna a tots els actes de violència terrorista i als brutals atemptats comesos pel grup Estat Islàmic” a Barcelona i a Cambrils.

El consistori s’ha posat a disposició d’ambdues ciutats per tal de col·laborar i cooperar amb el desig de recuperar la normalitat, i ha reclamat la major unitat i unanimitat de totes les formacions polítiques de l’Estat en el rebuig i la lluita contra l’amenaça del terrorisme. El text institucional també ha agraït la feina dels cossos i forces de seguretat i ha ratificat la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les viles i ciutats.

ACN

Queda inaugurat el XVIII Mercat Medieval de Salou amb els joglars, acròbates, bufons i músics

Més d’un centenar de parades artesanes romandran obertes al públic visitant des d’avui dia 31 fins al diumenge dia 3 al vespre.

Aquest dijous al matí, més d’un centenar de ciutadans s’han concentrat al nucli antic de Salou per donar el tret de sortida als actes de la XXII Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del XVIII Mercat Medieval situat als carrers Ponent, Església, Rafel de Casanovas, Joan Miró, Pins, Plaça Bonet, Plaça 11 de Setembre, i Vía Roma. Els protagonistes han estat les 9 companyies que actuaran fins el diumenge 3 amb els seus respectius joglars, acròbates, bufons i músics, que acompanyats per l’alcalde, la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, i varis regidors del consistori han inaugurat la XVIII edició del Mercat Medieval format per més d’un centenar de parades artesanes que romandran obertes al públic visitant des d’avui dia 31 fins al diumenge dia 3 al vespre.

Per tal d’amenitzar aquests dies de mercat medieval, els visitants podran gaudir d’un seguit d’activitats complementàries com foc i acrobàcies; teatres de titella; músics i ballarins; jocs; funambulisme; màgia i malabars; trobadors i joglars entre un llarg etcètera, a més d’un racó infantil.

La regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, Martina Fourrier, ha explicat que “durant el Mercat Medieval els carrers del nucli Antic ens traslladen a un altra època i apropen l’artesania, la gastronomia i el dia a dia, als ciutadans i visitants, tot dinamitzant el nostre comerç i el turisme”. Fourrier ha destacat “el dinamisme que comporta aquest mercat i l’elevat nombre de gent que hi passa any rere any”.

A la Fira es podran descobrir aparadors decorats amb motius medievals on es podran comprar articles típics de molts indrets de la geografia espanyola, productes alimentaris com embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, venda de mel, cuir i bijuteria, creps i diferents varietats de menjar. Però també destaca dins el mercat les parades dels artesans com la del sabater, el ceramista o el baster. Els visitants podran gaudir també d’un seguit de tallers complementaris com: telar de llana, cota de malla, forn de pa, gravats, pintura i decoració. El mercat, que ha quedat inaugurat avui dia 31 d’agost, es podrà visitar a Salou fins el diumenge dia 3 de 10.30 a 14h i de 17.30 a 00h.

I Torneig de Horseball, Campament Medieval, i espectacle de Dansa Aèrea

Durant la Festa del Rei Jaume I, Salou comptarà amb el I Torneig de Horseball el diumenge 3, en el que dos equips de sis jugadors amb els seus respectius cavalls han d’encistellar al camp de l’equip contrari mitjançant una pilota amb sis nanses de cuir.

El campament Medieval, situat a la Plaça 11 de Septembre, s’instal·larà dels dies 31 al 3 de 10.30 a 14 i de 17.30 a 21 hores, on els visitants podran visitar el campament. A més, es decorarà el c/Barcelona i la Via Roma amb motius medievals.

Com a novetat, aquest any, es durà a terme un espectacle de Dança Aèrea el dissabte dia 2 sobre les 21.15h a la platja de Llevant, en el que es representarà de manera simbòlica les veles dels vaixells que van partir cap a la conquesta de Mallorca a càrrec de la companyia LA FAM cia de teatre.

Recordar que prèviament, a partir de les 20h, tindrà lloc la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici des de la Torre Vella fins a la Platja de Llevant, i l’exhibició eqüestre a la mateixa platja. Es per això que prohibit estacionament als carrers: Via Roma des de Ciutat de Reus fins al c/ Advocat Gallego, C/ Pere Martell, i Via Aurèlia el tram comprés des de comissió de festes fins Pere Martell. A més hi haurà talls de circulació esporàdics al c/ Barcelona des de Via Roma fins el Passeig Jaume I en horari de 14 a 21 hores.

Aquest conjunt d’activitats s’emmarquen dins la XXII edició de la Festa del Rei Jaume que organitza la regidoria de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats; i la regidoria de Cultura i Festes; i que culminarà amb la desfilada del monarca i el seguici el dissabte a la tarda amb la sortida des de la Torre Vella de Salou. Una desfilada on hi participen unes 300 persones i grups d’animació i que finalitzarà a la platja de Llevant.

Detingut per un robatori amb violència i intimidació a Salou

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns a Salou un veí d’Alcanyís (Terol), de 32 anys i origen dominicà, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. Els fets van succeir cap a dos quarts de nou de la nit de l’1 d’agost quan la víctima, després d’estacionar la seva motocicleta al carrer Montblanc de Salou, va ser abordada per dos individus. Un d’ells es va adreçar de cara parlant per distreure’l i, l’altre, va aparèixer de sobte per l’esquena colpejant-lo fortament al cap. Els lladres van robar-li el telèfon mòbil, les ulleres de sol i més de 500 euros que duia a la cartera.

En el moment de la detenció, el lladre duia a sobre un bastó policial extensible i unes tisores. El detingut, amb quatre antecedents per delictes contra el patrimoni, va passar dimarts a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta per tal de localitzar i detenir al segon implicat.