.

.

TOTS 21

Ja és oficial: Pere Granados encapçalarà la llista a les municipals de la coalició entre FUPS i PSC

Yeray Moreno, actual regidor del PSC, aniria de segon a la llista, amb una candidatura que es presentaria amb el nom de SUMEM PER SALOU-PSC

Júlia Gómez Mesonero, presidenta del partit salouenc Formació Unitat per Salou (FUPS); i Yeray Moreno Macías, president de la Junta Gestora del Partit dels Socialistes de Catalunya a Salou (PSC Salou), han signat un acord per concórrer a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig de 2023, en coalició electoral, i amb una candidatura unitària, que es presentaria amb el nom SUMEM PER SALOU – PSC.

L’acord estableix que el secretari general de FUPS i actual alcalde, que va encapçalar la candidatura Sumem per Salou, Pere Granados, encapçalaria la llista de la coalició. També s’acorda que l’actual regidor de Serveis Econòmics, del PSC, Yeray Moreno, anirà el segon a la llista de la candidatura.

L’actual regisor socialista Yerai Moreno anirà de número dos de la llista

Júlia Gómez ha manifestat que «atès que ja hem estat governant conjuntament durant els dos darrers mandats amb una valoració molt positiva, ara donem un nou pas endavant amb una candidatura de coalició electoral, que mantindrà l’objectiu molt clar: gestionar i executar polítiques pel progrés social i econòmic de Salou i projectes per millorar la qualitat de vida i el benestar dels salouencs i salouenques».

Per la seva banda, Yeray Moreno explica que «volem sumar esforços per garantir un mandat d’estabilitat, tot procurant un futur govern municipal fort i el màxim representatiu que reforci la governabilitat del municipi, i sigui capaç d’abordar, amb solvència i eficàcia, reptes i projectes d’una gran importància pel futur de Salou».

 

Salou inicia la temporada d’hivern de la zona blava, demà dissabte, 1 d’octubre

Imatge d’una àrea blava de Salou. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou informa la ciutadania que demà dissabte, 1 d’octubre, comença la temporada d’hivern de la zona blava. D’aquesta manera, només quedarà activa, els propers mesos, als aparcaments de la zona poble; i es desactivarà a la resta de places de zona blava del municipi.

L’horari de pagament serà, a partir de demà, de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h, i de 17 a 20 h; i els dissabtes, de 9.30 a 14 h. Els dissabtes a la tarda, els diumenges i els dies festius no s’haurà d’abonar cap import.

 

Salou celebra el patró de la Policia Local

L’acte ha tingut lloc al saló de plens amb l’assistència de l’alcalde, Pere Granados; el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; regidors de la Corporació i membres dels diversos cossos de la Policia Local, Mossos i Guàrdia Civil. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou ha celebrat, aquest migdia, l’acte institucional de la Festivitat de Sant Miquel Arcàngel, patró de la Policia Local de Salou, per tal de posar en valor la labor del cos de seguretat.

L’acte, que ha tingut lloc al saló de plens, ha estat presidit per l’alcalde Pere Granados; i ha comptat amb l’assistència, també, del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González; de regidors i regidores de la Corporació; i de responsables i membres dels diversos cossos de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, i Guàrdia Civil.

En primer lloc, s’han lliurat els premis de l’exercici de tir, en les modalitats de precisió i dol, una activitat habitual, en el marc d’aquesta festa. El primer classificat ha estat el sergent Joan Anton Basora Bigorra, amb la millor marca, aquest 2022. El segon ha estat el sergent Manuel Hortal Molina; i, el tercer, l’agent Santiago Valverde.

Així mateix, en el decurs de l’acte, s’ha fet un reconeixement als agents del cos policial que s’han jubilat: Saul Rodríguez Fernández; Emili Baldrich Salgado i José Aragón Cervera.

D’altra banda, la Policia Local de Salou ha volgut fer una menció especial a l’agent Rafael López Maireles, que va traspassar, recentment. El reconeixement l’ha rebut el seu fill, Rafa López.

També s’ha visionat un vídeo amb imatges de la Policia Local.

L’alcalde Pere Granados ha agraït, en nom propi i en el de la Corporació, el gran treball i serveis prestats per part de la Policia Local de Salou, sobretot, en temps de pandèmia; i ha reconegut la seva vocació i implicació amb la ciutadania i el municipi, un treball que ha qualificat com a “impecable”.

A més, ha tingut paraules de reconeixement cap a la figura de l’agent Rafael López Maireles; i d’agraïment per als agents jubilats, i també cap als sindicats. Finalment, ha encoratjat les persones integrants dels diferents cossos de seguretat que segueixin desenvolupant la seva tasca amb la mateixa responsabilitat i eficàcia.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha posat de relleu els valors de servei al públic de la Policia Local de Salou, assenyalant que és “un cos de seguretat que prioritza la proximitat i l’atenció al ciutadà, el qual sap que és a la seva disposició, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any”.

L’inspector en cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, també ha volgut agrair el treball i implicació, per part de tots els membres de la plantilla, durant aquests gairebé tres anys de pandèmia, per tal de garantir el servei a la ciutadania; així com amb la tornada a la normalitat, aquesta temporada d’estiu.

Redacció

 

Salou acull un acte que reuneix els més importants creadors de contingut de viatges d’Espanya

Patronat de Turisme de Salou. Foto: Ajuntament

Ja no hi ha cap dubte que la formació al segle XXI és més important que mai. Molt més, quan parlem d’entorns tecnològics i digitals. En aquest context neix ‘IATI Academy & friends´, un esdeveniment de formació d’alt rendiment que reunirà aquest cap de setmana a Salou els més rellevants creadors de contingut de viatges d’Espanya, que sumen més d’3,5 milions de seguidors a les xarxes socials.

En total, seran gairebé 100 convidats els que assisteixin a diferents ponències i tallers de primer nivell, impartits per alguns referents del sector al Teatre Auditori de Salou (TAS). A les jornades, hi participaran Soraya Castellanos, líder de mercat per a Espanya de Tik Tok, o Daniel Nuñez, Product marketing manager de Meta (Facebook o Instagram, entre d’altres) per a parlar sobre cap a on van les xarxes socials. També intervindrà Alfonso Alcántara, un dels conferenciants motivadors més rellevants d’Espanya. A a la tarda, s’han previst diversos workshops, a càrrec d’Amparo Cantalicio, experta en màrqueting digital; Phil González, creador de la comunitat Igers; i José Luis Losa, expert en comunicació personal. A l’acte, també hi participaran els artistes locals de l’Art Club Salou.

Aquesta nova iniciativa és organitzada per IATI Seguros, pioners en la contractació d’assegurances de viatges online i en l’aposta pels creadors de contingut de viatges a Espanya.

“Tenim un clar compromís de suport al talent i a l’excel·lència en la comunicació digital de viatges. Només apostant per la formació de qualitat, com hem fet amb el projecte IATI Academy, es pot continuar creixent”, finalitza Alfonso Calzado, CEO de l’empresa.

Per la seva banda, l’alcalde i president del Patronat de Turisme de Salou, Pere Granados, ha destacat la importància de la comunicació digital en el sector turístic, per tal d’arribar a diversos targets o públics objectius. Així mateix, ha agraït que s’hagi escollit la capital de la Costa Daurada per a l’organització de la trobada.

Aquesta agenda acadèmica es completa durant el cap de setmana amb diverses activitats organitzades pel Patronat Municipal de Turisme de Salou, col·laborador de l’esdeveniment.

Demà divendres tindrà lloc el sopar de benvinguda al Club Nàutic Salou.

Per dissabte a la nit s’ha preparat un còctel a Flash Back, la sala de festes més veterana de la província. Per diumenge està previst que els creadors de contingut coneguin la ciutat en un passeig panoràmic amb trenet turístic i gaudir d’una activitat saludable a l’aire lliure, en una de les platges més icòniques del municipi: la platja Llarga. Per part seva, els participants s’allotjaran a l’Hotel Blaumar, l’Hotel Casablanca i l’Hotel Regente Aragón.

La web oficial de l’esdeveniment del projecte: https://www.iatiacademy.com/

Redacció

 

Al solar de l’antiga Duana de Salou es construirà un edifici d’ús turístic i comercial

Imatge de l’entorn del solar

Durant el plenari municipal de l’Ajuntament de Salou celebrat dimecres, l’alcalde, Pere Granados, i el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, han informat sobre la propera construcció d’un edifici d’ús turístic i comercial al solar de la Duana; que té una superficie de 2.300 metres quadrats. Serà un immoble de 4 plantes, més una planta baixa per a usos comercials i dues plantes d’aparcament soterrat, amb 136 places per a vehicles.

L’alcalde ha manifestat que “aquest nou projecte suposa un benefici pel nucli antic, ja que dinamitzarà i reactivarà l’entorn, retornant al seu lloc un edifici històric, però modern i funcional, que donarà un nou atractiu”.

Les obres podrien començar a partir del proper mes d’octubre, tan bon punt s’hagi completat l’expedient administratiu.

Per la seva part, el regidor de Gestió del Territori ha advertit que “es vetllarà per tal que les obres en aquest àmbit es desenvolupin amb les majors facilitats per als veïns i veïnes, amb la disposició de tota la informació perquè tot transcorri amb la major normalitat i les menors molèsties possibles, tenint en compte que es tracta d’una actuació que té certa complexitat”.

 

Salou celebra el Dia Mundial del Turisme

David Edo, Guia Oficial i responsable del perfil digital Modernismo Cotidiano, amb l’alcalde i president del Patronat, Pere Granados. Foto: Ajuntament

El Patronat Municipal de Turisme de Salou va celebrar ahir dimarts, 27 de setembre, el Dia Mundial del Turisme, amb un conjunt d’accions, al voltant del concepte de la governança. 

A la tarda, va tenir lloc una xerrada, a càrrec de David Edo, Guia Oficial i responsable del perfil digital Modernismo Cotidiano. En finalitzar la conferència, es va poder gaudir d’una jornada de portes obertes per visitar el Xalet Torremar, seu del Patronat.

A l’esdeveniment, hi van assistir l’alcalde i president del Patronat, Pere Granados; els regidors de l’Equip de Govern, Xavier Montalà, Julia Gómez, Beatriz Morer y Yeray Moreno; el director de l’entitat salouenca, Marc Espasa; així com autoritats i empresaris locals del sector turístic.

David Edo va fer un repàs per la història modernista i noucentista de Salou, Reus i Barcelona, amb Gaudí i Domènech Sugranyes i Gras com a arquitectes destacats, un llegat que esdevé patrimoni mundial de la Humanitat per la Unesco.

Per la seva banda, l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, va posar en valor la ruta modernista de Salou, dins del patrimoni històric de la capital del turisme de la Costa Daurada. Així mateix, es va referir al treball per a la desestacionalització i a l’oferta de Salou durant els 365 dies de l’any, destacant, per exemple, la Ruta dels Miradors, que posa en valor el ric patrimoni paisatgístic, històric i natural del municipi.

Al llarg del dia, també es va poder pujar al Trenet Turístic, de forma gratuïta.

L’entitat salouenca va organitzar un concurs; i va difondre recomanacions de literatura de viatges, a les xarxes socials.

Cal dir que el Dia Mundial del Turisme ha celebrat, enguany, el seu 42è aniversari. La data va ser establerta per l’Assemblea General de les Nacions Unides, al setembre, de 1979.

Redacció

 

 

El govern rep la ‘recomenació’ d’eliminar l’excepció normativa que permetria ampliar els casinos a Catalunya amb Barcelona World

Imatge d’un cartell de Hard Rock a Punta Cana.

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), organ consultiu i d’assessorament de la Generalitat amb representació dels agents socials, considera que s’hauria d’eliminar l’excepció normativa que permetria autoritzar fins a sis casinos més el nombre total que hi ha a Catalunya amb els del complex Barcelona World. En el dictamen sobre la modificació del catàleg de jocs i apostes i dels reglaments de màquines recreatives i d’atzar i de salons i recreatius i jocs, expliquen que la norma limita el nombre de casinos de joc autoritzats a Catalunya a quatre però excepcionalment estableix que al centre recreatiu de Salou i Vila-seca es poden autoritzar fins a un màxim de sis més. El CTESC considera que s’hauria d’eliminar aquesta excepció tenint en compte la normativa en matèria de protecció dels infants i adolescents.

D’altra banda, recomana regular la distància que han de mantenir els bingos, casinos i salons de joc respecte dels centres educatius. Justifica aquesta mesura per «prevenir ludopaties» en infants i joves. El consell considera que els establiments que ja tinguin llicència i no compleixin les distàncies s’hauria d’afegir una disposició transitòria que reguli uns períodes d’adaptació. A més, demana mantenir el límit de 600 places per autoritzar noves sales de bingo o ampliar-ne d’existents.

D’altra banda, apunta que les modificacions que proposes les normatives poden contribuir a augmentar l’oferta de màquines recreatives i series «contràries» a la voluntat manifestada de reduir progressivament l’oferta de joc.

Les patronals Foment i PIMEC han presentat conjuntament un vot particular on expressen que els 300 metres , com a mínim, de distància que marca el projecte de decret entre centres educatius i sales de joc ja garanteix «suficientment» la prevenció de ludopaties en infants i joves. Tampoc comparteixen que s’hagi de mantenir el límit d’aforament actual de 600 places per a les noves autoritzacions o les ampliacions i consideren que no és objecte del decret la regulació de les normes aplicables als casinos de joc autoritzats en centres recreatius turístics.

ACN

 

Salou avança dues setmanes la vacunació de la grip i la fa coincidir amb la dosi de reforç de la Covid

Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou. Foto: Ajuntament

El Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou ha posat en marxa aquesta mateixa setmana la campanya antigripal 2022, que enguany s’avança per fer-la coincidir amb la dosi de reforç de la COVID-19 – tercera o quarta dosi-, segons indicacions del Departament de Salut.

Així, els usuaris/àries que desitgin vacunar-se, hauran de demanar cita prèvia a través de ‘La Meva Salut’ (https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/), trucant al telèfon 977 38 30 18 (CAR de Salou) o bé sol·licitar-ho al mostrador del centre.

Fa un any, al setembre de 2021, es van començar a posar les primeres dosis de record. Aquesta es va injectar a la gent gran que es troba a les residències; persones de més de 60 anys, i de més de 80 anys.

Aquesta mateixa setmana, el CAR té disponibles unes 4.500 dosis de la vacuna de la grip per cobrir la demanda de les persones ingressades en residències, els majors de 80 anys i pacients que reben atenció domiciliària.

La setmana del 10 d’octubre es podran vacunar de la grip els grups a partir dels 60 anys i que pateixin patologies de risc: obesitat mòrbida, patologies respiratòries, hepàtiques, renal, diabetis, hipertensió o bé siguin persones immunodeprimides.

També estan cridats a vacunar-se de la grip alguns col·lectius professionals com mestres, forces de seguretat, personal sanitari i sociosanitari i farmacèutics.

Un cop estiguin vacunades les persones més vulnerables podrà accedir a vacunar-se de la grip la resta de la població en general.

Tot i que la campanya de vacunació s’inicia ara, el CAR pot atendre les peticions, també, en els propers mesos, tot i que es recomana que es faci abans que vingui el fred.

L’evidència recent mostra que la mortalitat de les persones amb COVID-19 es duplica quan també estan infectades pel virus de la grip. Vacunar-se contra la grip és vital per reduir la transmissió de la malaltia i facilitar, alhora, la lluita contra la COVID-19.

Més informació a: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/g/grip/vacunacio/

Redacció

 

Les estacions de Cambrils i Salou perden 450.000 usuaris de tren des del canvi d’ubicació

La nova estació de trens de Cambrils, de la qual els usuaris tenen una bona imatge pel que fa als serveis (disposa d’aparcaments i bar) però que té per enguany una previsió de 151.113 passatgers, una xifra que dista molt de quan l’estació estava al centre de la població.

Amb la posada en marxa del corredor del Mediterrani el 13 de gener del 2020, les poblacions de Cambrils i Salou han perdut prop de 450.000 usuaris de tren de mitjana distància. Així ho afirma un reportatge de TV3 elaborat la setmana passada i signat per Núria Sabaté. En la mateixa peça es contraposen aquestes dades amb les de l’estació de Vila-seca. Sense haver canviat d’ubicació i mantenint-se dins de la població, ha augmentat de gairebé 50.000 usuaris des del 2019.

Segons es recull en la notícia, si se sumen els viatgers que el 2019 van passar per Cambrils, Salou i el baixador de Port Aventura, s’arriba a 800.000 passatgers. Segons Renfe, les estacions catalanes ja han recuperat aquest any un 85% dels usuaris, i això vol dir que aquestes estacions tarragonines haurien de vorejar els 680.000 usuaris. Però, en canvi, la previsió de passatgers per al 2022 de Cambrils i el baixador de Salou-Port Aventura es queda curta, amb 344.000 usuaris”.

Els ajuntaments de Salou i Cambrils van defensar l’eliminació del servei ferroviari per dins de la població a favor del corredor del Mediterrani, perquè així desapareixia el pas de les mercaderies per l’interior de les poblacions i millorava la seguretat dels vianants. Però com a contrapartida els usuaris han perdut un tren de proximitat. En aquest sentit, “molts dels salouencs perden fins a mita hora per arribar a una de les noves estacions. I això els ha fet optar pel transport privat, ja sigui per anar al destí final o per desplaçar-se a una altra estació” com per exemple la de Vila-seca, afegeix la informació. .

Podeu consultar el reportatge complet clicant aquí

Redacció

 

El Gastro Wine & Music es consolida com l’esdeveniment gastronòmic de referència a Salou  

A l’esdeveniment, hi van participar 11 restaurants i 5 col·laboradors; oferint 6 degustacions, 20 showcookings i dues postres, maridats amb els vins i caves d’una vintena cellers. Fotos: Cedides

 

L’experiència va comptar amb la participació de fins a 11 restauradors, una vintena de cellers i 6 productors gourmet d’arreu del país

 

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou i l’Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de Makro i Royal Bliss, van celebrar, ahir diumenge, 25 de setembre, al vespre, el Gastro Wine & Music a la Torre Vella de Salou; l’esdeveniment gastronòmic més destacat de la temporada, que va acollir més de 300 persones.

Es tracta d’una experiència gastronòmica i sensorial prèmium, que va posar posar en valor la qualitat gastronòmica de la població; i va tancar una temporada turística, marcada per la plena ocupació.

A l’esdeveniment, hi van participar 11 restaurants i 5 col·laboradors; oferint 6 degustacions, 20 showcookings i dues postres, de màxima qualitat, maridats amb els vins i caves d’una vintena cellers, de primer nivell.

Per començar, les persones assistents van poder gaudir dels aperitius, a càrrec d’Ostras Sant Lluís; Xesc Reina; TGT; Lisardo Castro, Balfegó i Makro. Van poder tastar pernil ibèric; sobrassada; formatges; i sushi; entre altres especialitats.

Els 11 restaurants participants, entre els quals hi era l’Estrella Michelin, ‘Deliranto’, del chef Pep Moreno, van ser: Boquet; Cook & Travel; Deliranto; La Ibense Salou; La Pasión; Lunattic; Mesón del Segoviano; MRKT de Edu Cuesta; Rock & Grill; Taverna el Totxo; i Thai Salou.

Els restauradors van crear una vintena de degustacions diferents, des de tartars, cremes, i calderetes; elaborades amb bacallà, calamar, gamba, llagosta, anguila, papada ibèrica, zamburinyes, sípia, fideus rossos, o bé patata trufada, entre molts altres productes de proximitat i d’exel·lent qualitat.

Pel que fa a les postres, La Ibense Salou va preparar, primer, un ‘prepostre’, consistent en un sorbet de préssec vermell; i, en segon lloc, un iogurt, que van endolcir els paladars de tots els assistents.

Les degustacions van anar acompanyades dels productes enològics dels cellers participants: Miquel Pons; Torelló; Clos Galena; Gramona; Celler Cairats; Portal del Montsant; Vinos Ramsurt; Cellers Terra i Vins; Edetària; Perelada; Casa Gran de Siurana; Josep Foraster; Vilarnau; Mas Alta; Celler Piñol; Celler Vall Llach; Celler Xavier Clua; Josep Grau Viticultor; Vinyes del Terrer; Estones Vins; i Cara Nord.

Aquesta nova edició va comptar amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados; el president de l’AEH de Salou, Pep Moreno; el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez; entre d’altres regidors/es de l’Ajuntament de Salou; i autoritats i personalitats del municipi i del territori com el president de la Federació AEHT Francesc Pintado i altres membres de l’entitat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va assenyalar que “és un acte molt important de demostració de la gastronomia de Salou i de l’enologia dels cellers que ens envolten, no només del territori, sinó, també, de les illes”.

Va destacar l’esforç i la tasca dels professionals de la restauració que han participat en l’organització d’aquest gran esdeveniment, a través de l’AEH de Salou; així com de la regidoria de Dinamització Econòmica, i del Patronat Municipal de Turisme. Va agrair, també, la confiança en Salou, per part dels cellers, atès que han escollit el municipi per exhibir els seus productes més selectes i de major qualitat.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, Pep Moreno, va assegurar que “estem molt satisfets del resultat; agraïts a la gent que ens ha acompanyat, i orgullosos perquè som davant de l’esdeveniment més especial i diferent que hi ha a tota la província. Esperem que l’any vinent puguem atraure més públic, encara, perquè el Gastro Wine & Music permet gaudir d’una nit màgica, amb alta gastronomia».

Cal dir que el Gastro Wine & Music no és només un esdeveniment gastronòmic, sinó una experiència sensorial única, que es va complementar amb un show acrobàtic de cocteleria, música en directe, un espectacle de màgia i l’actuació de DJ. Un maridatge únic, ubicat en un espai històric espectacular, com és la Torre Vella de Salou.

Redacció

 

Salou i Queer Destinations signen un acord per impulsar el turisme LGBTQ+

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, i el president de Queer Destinations, Oriol Pàmies. Foto: Ajuntament

El Patronat Municipal de Turisme de Salou ha posat en marxa un projecte que vol atreure turistes LGTBQ+ (Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals, Queers i més) a Salou. L’objectiu és desenvolupar una estratègia conjunta, amb la consultora Queer Destinations, per tal de promocionar Salou entre aquest públic, desenvolupant un pla específic, que analitzi les característiques més destacades de la destinació; treballar en la creació i la promoció d’una experiència turística única per a la comunitat; i, alhora, sensibilitzar tots els agents turístics involucrats en aquesta estratègia.

La iniciativa s’ha encetat amb la signatura d’una carta de compromís entre l’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, i el president de Queer Destinations, Oriol Pàmies, que ha tingut lloc a l’Alcaldia, aquest matí.

Així mateix, avui divendres, s’ha dut a terme una jornada de formació al Patronat Municipal de Turisme de Salou, adreçada als tècnics de promoció i informació turística, igualtat, cultura i comunicació del Patronat i l’Ajuntament de Salou. Aquesta formació és extensible a agents turístics; i serveix perquè els visitants tinguin una experiència turística positiva, inclusiva i segura, sota uns paràmetres internacionals de qualitat i seguretat, que consolidin Salou com una destinació sostenible, responsable i innovadora.

L’alcalde Pere Granados ha recordat que “des de l’Ajuntament de Salou i el Patronat Municipal de Turisme, ja fa temps que treballem, d’una forma transversal i integradora, amb aquest segment, posant especial atenció a les famílies diverses”. Així mateix, ha destacat la importància de poder interactuar, de forma específica, amb cada target turístic; conèixer bé les seves preferències i expectatives, pel que fa a la destinació, per tal que les seves experiències a Salou els converteixin en un segment que repeteixi estada al nostre municipi”. I ha afegit que “tenint en compte que Salou és líder en turisme familiar, es fa un pas més per adaptar la nostra oferta a totes les realitats”.

El president de Queer Destinations, Oriol Pàmies, ha explicat que “el potencial del segment LGBTQ+ és clau en la recuperació turística de qualsevol destí”. Segons l’Organització Mundial del Turisme, l’índex de creixement del turista LGBTQ+ es d’un 10,4% anual, que s’estima que en 2030 siguin 180 els milions de turistes de la comunitat que viatgin per tot el món i que, en el cas d’Europa, es xifren en 64 bilions els ingressos anuals a partir d’aquest segment. Per això,  «Queer Destinations treballa de la mà de la IGLTA i de forma alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Organització de les Nacions Unides per assegurar una experiència única, innovadora i sostenible al turista de la comunitat que reafirma Salou com a destí líder”.

Queer Destinations és l’empresa líder en el sector del turisme LGBTQ+ internacional. Avalat per la IGLTA (Associació Internacional de Turisme LGBTQ+), és el pont que uneix governs, destins i el sector privat, amb els viatgers de la comunitat, al voltant del món, a través de programes educacionals de sensibilització, consultories especialitzades, estratègies de màrqueting, comunicació i plans de promoció.

Ser Queer Destinations Comitted suposa un segell de qualitat per a la destinació i el turista de la comunitat. Actualment, l’empresa opera amb marques com Meliá, Palladium, Iberostar, Hyatt, Marriott o Hard Rock; i en 6 països, destacant la seva activitat a Mèxic i Espanya, amb destinacions com Euskadi, Mallorca o Sevilla.

Redacció

 

Salou substituirà les lluminàries de l’avinguda Pla de Maset i de la urbanització Covamar per tecnologia LED

Gràcies a aquesta actuació es reduirà el consum d’electricitat fins a 65.203 KWH i s’estalviaran fins a 16.952,94 euros anualment. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou substituirà les lluminàries de l’avinguda Pla de Maset i de la urbanització Covamar, per tecnologia LED, en el marc de l’adhesió a l’acord marc de serveis i subministrament d’elements d’eficiència energètica en l’enllumenat públic amb destinació a les entitats locals de Catalunya, subscrit amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), aprovada, aquest migdia, per la Junta de Govern Local.

En concret, es canviaran 211 punts de llum de l’avinguda Pla de Maset, i 120, a Covamar. Així mateix, s’instal·laran allotjaments per tal que, en un futur, es puguin col·locar nodes (punts de connexió dins d’una xarxa), per poder telegestionar aquests llums.

Gràcies a aquesta actuació, s’aconsegueix reduir el consum d’electricitat, fins a 65.203 KWH, anualment; així com, també, es rebaixen les emissions a l’atmosfera de diòxid de carboni (CO2), en 46 tones. A més, s’estalviaran fins a 16.952,94 euros, cada any.

L’acord marc amb l’ACM, al qual s’adhereix l’Ajuntament, facilita l’optimització i estalvi de recursos, envers de realitzar una licitació convocada, de forma individual.

Cal dir que aquestes substitucions de lluminària seran realitzades per les empreses Citelum Ibérica SA i Novatilu SL, pel preu de 82.414,72 euros, IVA inclòs.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “la nostra voluntat és que Salou esdevingui una ciutat moderna, intel·ligent i sostenible”, i “aquesta acció que es durà a terme és essencial per aconseguir-ho”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que “la substitució d’aquestes lluminàries ens permetrà millorar el seu funcionament i manteniment”, atès que “algunes ja estan obsoletes”. Barragán ha recordat que “aquesta acció és una continuació de les actuacions ja iniciades per l’Equip de Govern a l’avinguda de Carles Buïgas, on s’ha instal·lat llums LED, amb telegestió.

Projecte Salou Smart Turístic

D’altra banda, Salou treballa en el projecte ‘Salou Smart Turístic’, cofinançat pel Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital, a través de l’empresa pública Red.es, i amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

Cal destacar que un dels eixos d’aquest projecte és la sostenibilitat, que també contempla la implementació d’un sistema de telegestió de l’enllumenat públic i renovació de lluminàries LED, al frontal marítim dels passejos Miramar i Jaume I, on hi ha fins a 928 punts de llum de diferents tipologies. Amb aquesta actuació, es pretén aconseguir una millora energètica, estalvi econòmic, simplificació en la gestió de la il·luminació i la detecció d’incidències.

Redacció

 

Salou donarà el tret de sortida a la nova programació ‘Tardor Jove a la Masia Tous’, amb una gran festa el 30 de setembre

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Joventut, posa en marxa la programació d’activitats ‘Tardor Jove a la Masia Tous’, adreçada al jovent del municipi, que té entre 12 i 35 anys.

El programa consta d’una vintena d’activitats, la majoria gratuïtes, de tipologia molt diversa. Es podrà gaudir de tallers de teatre, cuina, de ioga, de ball comercial, de zumba, de maquillatge, de Dj, de ‘lettering’, i de defensa personal femenina; així com de sessions per aprendre a portar una mascota publicitària, com el Rocky i la Confetina, del Club Xic’S de Salou.

El tret de sortida de la programació es donarà amb la gran festa que se celebrarà a la Masia Tous, el proper divendres, 30 de setembre, de 17 a 22 h, amb música, activitats i moltes sorpreses. L’entrada és lliure i gratuïta.

Així mateix, per Nadal, es farà una altra festa, el dissabte, 16 de desembre, a la mateixa hora. L’accés també és lliure i gratuït.

D’altra banda, es durà a terme la sortida al Saló del Manga de Barcelona, el proper 10 de desembre, per 5 euros, per persona.

Per poder participar a les diferents accions, cal disposar del Carnet Jove Masia Tous; i inscriure’s, prèviament, a través del web https://salou.reservaplay.cat/view/reserves/actividades

Els i les joves també poden fer-se el carnet, a través de la mateixa plataforma. Aquest document els acredita com a usuaris de la instal·lació, i aporta les autoritzacions dels pares i/o mares i/o tutors/es legals dels joves menors d’edat. També, els permet fer reserves per a les sales de la Masia Tous (ball, música i polivalent).

Els joves també disposen de la sala d’oci, amb material divers per gaudir de l’espai i del temps lliure, amb videojocs, futbolí, ping-pong, ‘air hockey’ i jocs de taula.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat positivament aquest programa d’iniciatives, atès que “proporcionem al jovent un espai a la Masia Tous on poder relacionar-se i crear vincles amb altres nois i noies de la seva edat, a la vegada que gaudeix i aprèn, en el seu temps lliure”.

Per la seva banda, la regidora de Joventut, Adolescència, Infància i Lleure, Julia Gómez, ha expressat que “des de la regidoria, estem molt contents pel fet d’haver elaborat una programació de tardor tan completa per al jovent, adreçada a una àmplia franja d’edat, i amb una gran varietat d’activitats d’oci i diversió, i, alhora, formatives”.

Cursos

Així mateix, es farà el curs gratuït de manipulador d’aliments, el proper 14 d’octubre, en horari de 16 a 20 h. Es lliurarà un certificat conforme s’ha realitzat la formació.

D’altra banda, del 15 d’octubre al 17 de desembre de 2022, es durà a terme el curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil, per a majors de 18 anys. En aquest cas, el preu és de 80 euros. Aquesta formació consta de 25 hores, en línia; 160 hores, de pràctiques; i 25 hores més, de memòria de pràctiques. L’horari serà els dissabtes, de 10 a 14 h, i de 16 a 20 h; i els diumenges, de 10 a 14 h. En finalitzar, es lliurarà el Títol Oficial de Monitor/a d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil.

Redacció

 

Salou acull divendres la presentació del poemari ‘De Salou feren vela’, d’Enrique Gracia

El poemari titulat “De Salou feren vela”, de l’autor Enrique Gracia Bondía, es presentarà aquest divendres, 23 de setembre, a la sala Costa Daurada del Centre Cívic, a les 19.30 h. L’obra compta amb il·lustracions de Josep Mateu Profitós, unes aquarel·les originals que quedaran exposades al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS) des del mateix divendres i es podran veure fins el 30 de setembre.

El llibre és un recull poètic que descriu aspectes de Salou amb una mirada intimista, amb els ulls d’un poeta; un artista de la paraula escrita que submergeix el lector en imatges quotidianes de Salou d’una forma molt original, creativa i suggerent. Al costat de cada poema, un dibuix descriptiu del mateix fa que el text es converteixi, pràcticament, en l’escena d’una pel·lícula rodada al litoral mediterrani, com a teló de fons.

L’autor Enrique Gracia va néixer a Saragossa, el 1954. El seu vincle amb Salou ve de fa molts anys. Ha estat catedràtic de Geografia i Història a instituts d’educació secundària a Catalunya, Canàries, Aragó; i a la Secció Espanyola del Liceo Scientífico Pitagora de Selargius (Cerdenya, Itàlia).

Ha escrit relats, articles periodístics i ha traduït llibres, però, sens dubte, on l’autor destaca és amb els poemaris. “De Salou feren vela” és el quart llibre d’aquest gènere que publica.

Per la seva banda, el balaguerí Josep Mateu és llicenciat en Belles Arts en l’especialitat d’escultura. Dins de la seva trajectòria cal destacar la participació en exposicions col·lectives i també ha treballat en una anterior ocasió amb l’autor Enrique Gracia, realitzant les il·lustracions del poemari “Lugares de interés”.

Al llibre, l’artista Mateu busca «el reflex plàstic, amb colors i línies, de les sensacions inspirades per la lectura dels poemes».

Redacció

 

Salou acollirà el ‘Sopar benèfic per l’autisme’ a l’Hotel Olympus Palace el 30 de setembre

El sopar espera reunir prop de 250 persones, que gaudiran d’un còctel de cuina mediterrània amb majoria de productes Km 0 i amenitzat amb actuacions en directe. Foto: Ajuntament

L’Hotel Olympus Palace de Salou, i, concretament, la seva terrassa Summit, serà l’escenari del ‘Sopar benèfic per l’autisme’, que tindrà lloc el proper divendres 30 de setembre, a partir de les 8 del vespre. Els beneficis recaptats en l’esdeveniment es destinaran al projecte “El Casal de l’Autisme Permanent”, que impulsa l’associació Todos En Azul.

Anualment -fins l’arribada de la pandèmia- Summit sempre ha caracteritzat el seu ADN per vincular-se a alguna causa benèfica i enguany ha volgut posar el seu granet de sorra a favor de la creació d’aquest centre polivalent que doni servei a les persones amb autisme o amb qualsevol altra discapacitat i a les seves famílies.

El soci propietari de l’Hotel Olympus Palace, Gil Cristià, ha indicat que aquest sopar “és una bona forma de donar a conèixer el trastorn”. I ha assenyalat que “posem a disposició el nostre hotel per a la realització de l’esdeveniment, que esperem que rebi una gran afluència de persones”. També ha recordat que, abans de la pandèmia, l’hotel ja va acollir un altre exitós sopar per captar recursos per a la investigació contra el càncer, amb l’assistència d’unes 180 persones.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha assenyalat que “en col·laboració amb l’associació Todos en Azul, iniciem un projecte comú per a la col·locació de pictogrames al nostre municipi”. Aquestes imatges, ha explicat, “es caracteritzen per ser universals” i “són un sistema de comunicació immediata”. En aquest sentit, ha anunciat que “la propera setmana, començarem senyalitzant tots els edificis municipals, així com monuments o parcs; i convidarem tots els establiments a unir-se al nostre projecte, per fer de Salou una ciutat més adaptada i un entorn més acollidor per als nens i nenes, i persones amb TEA”.

El president de l’associació Todos En Azul, Juan José Caravaca, ha destacat que el ‘Casal de l’autisme permanent’ serà el primer d’aquestes característiques, tant a la demarcació de Tarragona com a Catalunya. Caravaca ha explicat que el Casal serà “un espai polivalent inclusiu i adaptat per a persones amb qualsevol grau de discapacitat -obert tot l’any- que oferirà serveis i activitats que donin resposta a les necessitats tant d’infants o adults amb autisme com a les seves famílies”. El projecte preveu que el Casal s’hi podran realitzar activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, exercicis sensorials, etc.

Finalment, el diputat delegat dels Serveis Assistencials al Ciutadà (SAC) de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, ha expressat “la necessitat d’ampliar l’experiència del campus d’estiu adaptat de Todos En Azul a la resta de l’any i oferir aquest servei a les famílies”, alhora que s’ha reafirmat en el compromís del SAC per ajudar a que el Casal sigui una realitat.

Bones expectatives

El sopar espera reunir prop de 250 persones, que gaudiran d’un còctel de cuina mediterrània amb majoria de productes Km 0 i amenitzat amb actuacions en directe.

Els assistents al sopar benèfic participaran en un sorteig de diversos productes, articles i experiències per gaudir al territori gràcies a la col·laboració de diverses empreses. També es podran adquirir productes de marxandatge per col·laborar amb “El Casal de l’Autisme Permanent”.

El Casal de l’autisme permanent

El ‘Sopar benèfic per l’autisme’ té per objectiu seguir recollint recursos per al projecte de creació del primer ‘Casal de l’autisme permanent’, que impulsa l’associació tarragonina Todos En Azul. El “Casal” es concep com un centre social, cultural i inclusiu -obert tot l’any-, que ofereixi serveis i activitats i que doni resposta a les necessitats d’infants i adults amb autisme i de les seves famílies.

El projecte preveu que el “Casal” sigui un espai polivalent amb dependències interiors i exteriors, on s’hi podran realitzar diverses activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, arts escèniques, exercicis sensorials, etc… Tots els tallers i activitats que s’impartiran estaran dirigides per un professional especialitzat en autisme. Un espai sense barreres arquitectòniques ni sensorials adaptat a qualsevol persona que tingui algun tipus de discapacitat física, visual o auditiva.

El seu funcionament serà per torns horaris, de manera que si els infants tenen escola als matins podran fer ús del centre a les tardes, o a l’inrevés, i els adults podran utilitzar-lo si no tenen cap altre lloc on anar.

Venda de tiquets + Fila 0

Les persones que vulguin assistir al ‘Sopar benèfic per l’autisme’ poden reservar el seu tiquet, a 45€, al telèfon 977 383 051.

També es disposarà d’una Fila 0 per aquelles persones que no puguin assistir al sopar però vulguin fer alguna aportació econòmica al projecte.

El ‘Sopar benèfic per l’autisme’ és organitzat per l’Hotel Olympus Palace i l’Associació Todos En Azul, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou.

Redacció

 

L’obra de teatre solidària ‘¡Y por fin… volvemos a reír!’, arriba a Salou aquest dissabte

El grup de teatre Julio Vilaplana organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, l’obra benèfica ‘¡Y por fin… volvemos a reír!’, que tindrà lloc aquest proper dissabte, 24 de setembre, a les 21 h, al Teatre Auditori de Salou (TAS).

La recaptació es destinarà, íntegrament, a l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí, per a la investigació contra el càncer.

L’espectacle comptarà amb el director Mariano Vázquez; la coreografia, a càrrec de Carolina Figueras Pijuán; i amb la participació dels artistes Javi Mateo, Jesús Zambrano, Gerôme Jaffré, Tony Pérez, María Toledo, Anna De Manuel, Silvia Colás i Carmen Civera.

L’entrada es pot adquirir pel preu de 8 euros, de manera anticipada; o bé per 10 euros, a taquilla. Els punts de venda són els següents establiments salouencs: Tati Llenceria (Via Roma, 14), Centre Òptic Salou (Via Augusta, 15) i Comercial Nacel (Via Roma, 28).

Redacció

 

La Costa Daurada es promociona a la fira de turisme més important de França

Imatge de família de la delegació del territori. Foto: FEHT

La Costa Daurada finalitza la temporada estiuenca 2022 promocionant-se a França, més concretament, a l’IFTM Top Resa, la fira del sector turístic, només per a professionals, més important de França que es realitza a París del 20 al 22 de setembre. El francès és el mercat estranger amb més visitants a la destinació i, aquest any, la seva recuperació ha estat positiva, apropant-se al nombre de visitants del 2019. Així, l’objectiu d’aquesta acció de promoció és donar a conèixer a touroperadors i agències de viatges les novetats que, tant empresaris com Patronats de Turisme, estan treballant ja per la temporada 2023.

A través del Pla Conjunt de Promoció, la FEHT i els Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, aquest és el quart any que assisteixen a la fira IFTM Top Resa amb un estand propi, un lloc pensat perquè els empresaris i responsables dels patronats de turisme puguin explicar els seus productes i serveis als professionals francesos, establir nous contactes i reforçar els existents.

A més d’empresaris, en representació del territori hi ha assistit Pere Granados, alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou. A més dels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca, les empreses que tenen presència a l’estand en aquesta edició són: PortAventura World, Best Hotels, Oh!tels, Grupo Blaumar, Nautic Parc, Viajes Velero, Grupo Olympia…

Aquesta acció de promoció s’emmarca dins del pla conjunt de promoció turística de la Costa Daurada, signat pels Patronats de Turisme de la Diputació de Tarragona Costa Daurada, Salou, Cambrils, Vila-seca, conjuntament amb les associacions empresarials turístiques englobades dins la FEHT. Aquesta és una estratègia que busca aplicar els recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats per impulsar la comercialització i promoció dels productes i els serveis turístics del territori; així com per dinamitzar i reforçar el coneixement de la destinació.

PortAventura World segueix la seva estratègia de desenvolupament al mercat francès

PortAventura World, soci estratègic de la FEHT, tindrà una presència destacada a l’estand on el seu equip comercial i també Woody, la famosa mascota del parc, disposa d’un espai per a les seves trobades professionals. En aquest context, el parc temàtic llançarà la seva segona campanya comercial de l’any dirigida a les agències de viatges franceses.

Enguany, PortAventura World ha anunciat bons resultats amb el desenvolupament del mercat francès. El parc preveu un augment notable de l’assistència dels seus visitants francesos el 2022 en comparació amb el 2019, el seu any rècord. Amb aquesta finalitat, han implementat nombroses operacions estratègiques, com ara campanyes comercials, televisives i digitals, a diferents nivells territorials de França.

El Pla de Promoció Conjunt

Aquest pla de promoció, iniciat el 2014, té com a objectiu fonamental aplicar una part dels recursos obtinguts provinents de l’impost a les pernoctacions en establiments reglats i és la FEHT l’encarregada de gestionar-lo. Així doncs, des de fa diversos anys, s’han creat unes sinergies molt positives entre el sector públic i el privat per assolir objectius de promoció, tan relatius a la Costa Daurada, com a les poblacions de Salou, Cambrils i Vila-seca, i també dels establiments turístics: hotels, càmpings i apartaments. Per a l’any 2021, el pla va tenir un pressupost d’1,5 MEUR.

La FEHT, Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, aglutina el sector empresarial de l’allotjament de la província de Tarragona i té com a objectiu principal satisfer les necessitats dels professionals i les empreses d’aquest sector, així com promoure l’àmplia i variada oferta d’allotjament existent en aquesta demarcació. Aquesta acció comercial s’executa en una sinergia exemplar entre el teixit empresarial i el sector públic, la qual cosa representa una col·laboració única a Catalunya.

Redacció

 

El Passeig Jaume I de Salou lluirà com un mar de flors de catifes

Salou celebrarà, aquest cap de setmana, la primera Trobada Internacional de Catifaires, amb el títol ‘Salou, un mar de flors a la costa catalana’; una acció organitzada per l’Ajuntament de Salou, junt amb la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.

L’esdeveniment comptarà amb la participació de 20 delegacions internacionals, i d’uns 150 catifaires, que confeccionaran 16 catifes, amb flors i altres materials naturals, les quals ocuparan fins a 250 metres del Passeig Jaume I de Salou.

En l’elaboració de les catifes, s’empraran tècniques i quantitat de materials diferents, que oferiran un gran espectacle visual, acolorit i innovador en aquest art efímer i de gran prestigi que es practica arreu del món.

La inauguració de l’exposició de catifes serà aquest dissabte, 17 de setembre, a les 20 h, al Passeig Jaume I. Es podran visitar fins a l’endemà, diumenge, data en la què es farà el final de festa, a les 18 hores, al mateix indret, amb l’exhibició dels grups de cultura popular de Salou, que desfilaran per damunt de les catifes, com a acte final de desfeta de les catifes de flors.

L’alcalde Pere Granados ha valorat, positivament, l’organització d’aquest esdeveniment cultural de gran magnitud a Salou, ja que “ens permetrà posar en valor la nostra cultura i compartir-la amb persones d’altres països”, un fet que, ha assegurat, “ens enriqueix com a municipi turístic”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha mostrat la seva satisfacció pel fet de realitzar, per primer cop, aquest esdeveniment; assenyalant que “convertirem Salou en un mar de flors, gràcies a la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, i, també, especialment, de les agrupacions d’arreu del món”. Així mateix, ha destacat la participació de les associacions de cultura popular del municipi i del territori.

Simposi Internacional sobre Patrimoni Cultural Immaterial (PCI)

Paral·lelament, tindrà lloc el Simposi Internacional sobre Patrimoni Cultural Immaterial, demà dijous, dia 15, i aquest divendres, 16 de setembre. És organitzat per la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, junt amb l’Ajuntament de Salou i la Coordinadora Internacional d’Entitats d’Art Efímer.

El programa compta amb la participació de cinc ponents, provinents de Mèxic, Malta, Espanya, Catalunya i de la UNESCO. Al llarg de les sessions, s’analitzaran els reptes de la gestió cultural del patrimoni cultural immaterial (PCI); les polítiques públiques adoptades per diferents governs; i la valorització de les pràctiques culturals vives, entre altres.

També, es realitzaran dues taules rodones. La primera, amb la participació de representants dels diables, del bestiari i dels catifaires, que parlaran de la transmissió del PCI i les estratègies de salvaguarda que apliquen els “portadors” d’aquestes tradicions. La segona, comptarà amb les intervencions de representants dels castellers, la Patum de Berga i les Festes del Foc dels Pirineus, que exposaran els valors catalans dels PCI reconeguts per la UNESCO; i com han millorat la seva visibilitat i reconeixement, després de la seva inclusió a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.

Així mateix, durant el Simposi, és previst gaudir d’exhibicions de tècniques com el Rangoli (Índia), la creació de mandales (Tibet) i les arenes del Teide (Espanya). Així mateix, als vespres, s’han programat activitats lúdiques, amb la participació d’agrupacions de cultura popular, com els castellers, els diables i el bestiari.

 

Evacuades 500 persones pel fum d’un incendi a l’aparcament d’un hotel de Salou

Imatge d’arxiu d’un vehicle de Bombers.

Unes 500 persones han estat evacuades aquesta matinada pel fum d’un incendi en un quadre elèctric a l’aparcament d’un hotel de Salou, segons han informat els Bombers. El cos ha rebut l’avís a les 2.03 hores i hi ha treballat amb vuit dotacions. El foc ha afectat dos bidons amb productes per al manteniment de la piscina a la sala de bombes. El fum ha entrat a l’hotel. El foc ha quedat extingit a les 3.30 hores. Un cop ventilada la zona, els Bombers han autoritzat el retorn de tots els evacuats, pels volts de les 4.00 hores. Cap persona ha resultat ferida.

ACN

 

El diàleg sobre el futur de l’Eix Cívic de Salou apropa posicions entre ajuntament i veïns

Una de les reunions mantingudes sobre el futur de l’Eix Cívic entre l’alcalde, Pere Granados i veïns. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat pels regidors Marc Montagut, Julia Gómez i Yeray Moreno, va presidir ahir la reunió de la Comissió de l’Eix Cívic, a la què hi van participar els membres representants de l’Associació de Veïns de Barenys amb el seu president al capavant, Rafel Querol.

Aquesta taula va ser creada pel batlle per obrir un nou espai de diàleg i participació que reculli propostes de l’entitat veïnal i, d’aquesta forma, poder arribar a acords un cop obert un procés de modificació substancial de la proposta d’ordenació inicial de l’Eix Cívic. Un procés que culminarà amb una nova proposta amb el màxim de consens possible i el retorn a la casella de l’aprovació inicial.

L’alcalde, en les seves diverses reunions amb veïns i propietaris, està arribant a acords concrets, tot plantejant una sèrie de propostes que han de configurar un nou document de nova proposta d’ordenació de l’avinguda, que supera ja l’antiga proposta que va ser suspesa pel propi Granados.

Quines són les noves propostes per a una nova ordenació de l’Eix Cívic?

Les modificacions que s’introduiran en la nova proposta d’ordenació que ha plantejat l’alcalde, i que han estat ben vistes pels veïns i propietaris, es basen en la incorporació d’elements mediambientals i paisatgístics; canvis urbanístics amb dotació d’equipaments i serveis; i l’impuls de polítiques socials i culturals, a més dels acords presos sobre la disposició dels edificis previstos.

Sobre aquest darrer aspecte, l’alcalde ja va anunciar que serien eliminats tots aquells immobles que tapin la façana principal d’algun edifici contigu que dona cara a l’Eix Cívic. També va acordar que en lloc de les construccioons previstes en el solar entre els carrers Berlín i París s’hi construirà un edifici destinat a aparcaments i serveis.

D’altra banda, l’alcalde també ha matisat que s’estudiaria contemplar que els edificis que finalment quedin inclosos en la nova proposta siguin de baixa alçada i d’impacte reduït, amb usos d’habitatge social, comercial i equipaments públics, descartant els usos per a activitats musicals. A més, ha remarcat que aquests immobles es dotaran amb els criteris de sostenibilitat, eficiència i ús d’energies renovables. Aquesta proposta ha estat ben rebuda pels membres de la Comissió que representen l’Associació de Veïns de Barenys.

Els equipaments i serveis que l’alcalde concreta que podria acollir la zona són un gran pàrquing públic, amb capacitat per unes 1.500 places; un centre museístic d’interpretació històrica, incorporant la tecnologia immersiva; un espai de ‘coworking’ i emprenedoria; la nova biblioteca pública; un centre infantil i l’escola oficial d’idiomes. També proposa destinar una part dels immobles que s’acordin a habitatge social de preu assequible, per facilitar l’accés dels joves a l’habitatge.

En l’àmbit de l’espai públic urbà proposa la dotació de parcs infantils; escenari per a activitats culturals; carrils bici i zones verdes enjardinades i arbrades amb elements d’aigua (espais blaus).

En definitiva, segons l’alcalde, «la nova proposta pretén bastir un espai esponjat, dinàmic, de socialització i de convivència; apte per a l’esbarjo, el lleure i el descans dels vianants».

També definia el nou Eix Cívic com «una avinguda que incorporarà els criteris i objectius de desenvolupament sostenible, que fomentarà el desplaçament amb mitjans de transport públic sense emissions, com el tren tramvia, i que modernitzarà, descongestionarà i reactivarà la zona del barri de la Salut».

Redacció