TARRAGONA 21

Pere Granados visita diversos centres educatius per donar la benvinguda a l’inici del curs 2019-2020

Granados ha comunicat a l’alumnat ‘la voluntat de treballar en un nou projecte que impliqui l’educació amb el turisme i la sostenibilitat’

Granados ha comunicat a l’alumnat ‘la voluntat de treballar en un nou projecte que impliqui l’educació amb el turisme i la sostenibilitat’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de l’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha visitat diverses escoles del municipi per donar la benvinguda als nous alumnes que s’han incorporat aquest curs 2019-2020 i per interessar-se per les necessitats pròpies de cada centre pel que fa a millores d’equipaments, conservació dels edificis i instal·lacions i nous projectes, de cara a millorar la qualitat dels serveis educatius al municipi de Salou.

Així mateix, s’han dut a terme reunions amb els diferents equips directius de cada escola i institut, per tal de conèixer el programa d’activitats de cara a aquest nou curs escolar que s’acaba d’encetar.

Durant els darrers dies, el batlle i la regidora han passat per l’Escola Europa, l’Escola Vora Mar, l’Escola Elisabeth, l’Escola Santa Maria del Mar i l’Institut Marta Mata; i tenen previst visitar, també, la resta de centres educatius del municipi.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat als alumnes “la voluntat de treballar en un nou projecte que impliqui l’educació amb el turisme i la sostenibilitat”. El batlle també ha parlat de les bondats de les platges de Salou a l’hivern i de les potencialitats del municipi en aquesta època de l’any que ajudarien a assolir la desestacionalització.

Per la seva banda, la regidora de l’àrea, Julia Gómez, ha explicat que “la nostra responsabilitat pel que fa a l’àmbit de l’ensenyament a Salou passa perquè els estudiants, mestres i professors i tota la comunitat educativa tingui les millors condicions per desenvolupar la seva activitat”.

Escola Santa Maria del Mar

L’Escola Santa Maria del Mar és dirigida per Carles Gené. El cap d’estudis és Daniel Romero i la secretària, Meritxell Boronat. Actualment, el centre té 450 alumnes i 30 mestres.

Aquesta ha estat la visita que ha fet avui l’alcalde i la regidora, on han parlat de les pròximes inversions en equipaments relatives a l’ascensor, que s’instal·larà al centre, i el cobriment de la pista esportiva, previst per l’any 2021.

Escola Europa

L’equip directiu de l’Escola Europa de Salou està format per: Josep Maria Alfonso, director; Sílvia Gracia, cap d’estudis; i Sílvia Margalef, secretària. Té 460 alumnes, en total, i 30 mestres. Fou fundada l’any 1983.

Durant la visita al centre, l’alcalde va visitar les instal·lacions i algunes classes en horari lectiu, on els alumnes van aprofitar per preguntar sobre aspectes d’interès sobre Salou.

Escola Vora Mar

L’Escola Vora Mar, dirigida per Isabel Palomera, té 457 alumnes. La cap d’estudis és Imma Tarafa, i el secretari, Rafael Sanjuan.

En aquest centre, els alumnes van entrevistar l’alcalde sobre la seva tasca al municipi i també sobre temes de política i medi ambient, reciclatge, sostenibilitat dels pobles, construcció i sanitat. L’alcalde va aprofitar per parlar de la nova biblioteca que “es preveu executar en aquest mandat, a la zona del Centre Atenea”. Així mateix, el batlle va parlar de la condició turística del municipi, amb la seva economia que ha passat d’estar basada en la pesca a tenir com a pilar fonamental el turisme.

Escola Elisabeth

L’Escola Elisabeth compta, actualment, amb 1.170 alumnes i 780 famílies, així com amb un equip docent format per 96 professionals, entre mestres, professors/es i educadors/es. Els 3 Caps d’Estudis, els 3 Caps de Departament i el Director, Enric Masià, formen l’Equip Directiu del Centre.

Durant la visita, l’alcalde i la regidora també van parlar amb el director del nou horari lectiu per descongestionar l’entrada, i del servei d’acollida gratuït del que disposen.

Institut Marta Mata

L’Institut Marta Mata, dirigit per Carme Moreno, té 448 alumnes. La cap d’estudis és Núria Grau; el secretari, Jordi Ximeno, i la coordinadora pedagògica és Belén Velasco.

El centre, per segon any consecutiu, també és “Escola ambaixadora del Parlament Europeu”. En aquest sentit, l’alcalde Pere Granados i la regidora Julia Gómez van ser els encarregats, durant la visita, de lliurar els diplomes als alumnes voluntaris que havien estat ambaixadors júniors durant el curs passat. També van visitar diverses aules, entre les quals hi havia la multinivell, adreçada a nens i nenes estrangers, que combina els estudis amb la pràctica intensiva de l’esport, en anglès.

El PIJ de Salou i el Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística informaran el jovent a l’Institut Jaume I

La primera sessió informativa ha tingut lloc aquest matí a les 11.30 h, en un espai habilitat pel PIJ

La primera sessió informativa ha tingut lloc aquest matí a les 11.30 h, en un espai habilitat pel PIJ

El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de Salou ha dut a terme aquest matí la primera sessió informativa a l’Institut Jaume I del municipi. Es tracta d’un projecte conjunt entre la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Salou i els alumnes de segon del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística del centre educatiu.

Així, cada dimarts a les 11.30 h, al llarg de tot el curs, l’informador Aitor Arruego del Centre Juvenil Masia Tous es traslladarà a l’institut per explicar l’oferta d’activitats i serveis d’atenció, orientació i assessorament, així com per resoldre els dubtes que puguin tenir els joves. Per la seva banda, l’alumnat del cicle es dividirà en grups de tres persones, que s’aniran rellevant, entre ells, la participació a l’espai del PIJ ubicat al centre educatiu.

Els alumnes de l’Institut Jaume I també podran, per exemple, inscriure’s a les activitats del programa Carretera i Manta, com la propera sortida al Saló del Videojoc, el 29 de novembre; i apuntar-se com a voluntaris al Parc de Nadal Espai Xic’S (que permet la participació en l’organització de la Colla Jove Masia Tous del Cós Blanc).

El PIJ també ha dedicat un tauló informatiu a l’institut, que serà actualitzat pels alumnes amb les activitats que es vagin duent a terme al municipi en diversos àmbits: joventut, cultura, esports, habitatge, salut, voluntariat i formacions, entre d’altres.

La regidora de Joventut, Julia Gómez, ha explicat que amb aquesta iniciativa “apropem la regidoria als instituts perquè els alumnes disposin de tota la informació d’una manera més accessible i coneguin, així, tots els serveis que presta l’Ajuntament en matèria de joventut per tal que puguin gaudir de tots els avantatges”. Gómez ha afegit que “la instal·lació del punt d’informació als instituts ens permetrà conèixer, de primera mà, les inquietuds i necessitats del jovent”.

El Cicle Formatiu de Cicle Superior d’Animació Sociocultural i Turística de l’Institut Jaume I és un estudi dual -modalitat de la formació professional (FP), en la qual l’estudiant esdevé aprenent i combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat productiva a l’empresa-, i consta de 2.000 hores, en dos cursos acadèmics. Enguany, estudien aquest cicle 15 alumnes de primer curs i 10 de segon. S’han triat pel projecte els estudiants d’aquest darrer nivell perquè estan cursant les assignatures d’Informació Juvenil i Intervenció Socioeducativa amb Joves.

Els responsables del projecte, a nivell de centre, són els professors Tomàs Pallarès i Rubén Galbis. Pallarès ha explicat que “l’objectiu del centre és que l’alumnat del cicle posi en pràctica els coneixements adquirits durant el curs i es formi com a tècnic perquè, en un futur, pugui treballar en un punt d’informació juvenil”.

L’Ajuntament de Salou també té previst col·locar un punt informatiu per a joves a l’Institut Marta Mata i a l’Escola Elisabeth.

Cal recordar que el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de Salou és un espai públic ubicat al Centre Jove Masia Tous (carrer Montserrat, s/n). És un servei que proporciona informació, orientació i assessorament als joves del municipi sobre els temes que són del seu interès.

Des del PIJ es realitzen accions de gestió de la informació (recerca, tractament, elaboració i classificació) per tal d’oferir atenció, orientació i assessorament sobre aquells aspectes que més interessen més als joves: habitatge, treball, formació acadèmica, formació no reglada, cultura, turisme, salut, oci, etc. Els informadors i informadores que treballen als PIJ responen els dubtes tant de forma presencial, com per telèfon al 977 35 07 86 o a través del correu electrònic joventut@salou.cat. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i de 16 a 20 h; i dissabtes d’11 a 14 h.

L’Ajuntament de Salou rep la col·laboració de l’Obra Social ‘la Caixa’ al projecte nouvinguts

Es tracta de 4.500 euros pel programa sociolingüístic que duu a terme el Departament d’Educació del consistori per reforçar el català i el castellà als alumnes que arriben de nou

Es tracta de 4.500 euros pel programa sociolingüístic que duu a terme el Departament d’Educació del consistori per reforçar el català i el castellà als alumnes que arriben de nou

L’Ajuntament de Salou, a través de l’alcalde, Pere Granados, i acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha rebut una aportació de 4.500 euros concedida per l’Obra Social “la Caixa” pel programa de suport sociolingüístic que porta a terme el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou, que consisteix en l’ensenyament de la llengua i la cultura catalana i castellana als alumnes nouvinguts dels centres educatius de Salou, respectant les llengües i cultures pròpies de cadascun d’ells.

L’acte de donació formal va tenir lloc divendres passat a Alcaldia de mans dels directors de Banca d’Institucions de CaixaBank  a Tarragona, Eduard Gené i Alexis Gómez.

A nivell municipal, es treballa a favor de la diversitat de la població i la configuració canviant del veïnat. Així, l’Ajuntament de Salou fomenta i estimula la participació, interacció i coneixement de la seva població per enfortir la cohesió social i el sentiment de pertinença de la ciutadania.

A principis del mes d’octubre, els responsables de CaixaBank van comunicar l’acceptació d’una aportació al Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic per import de 4.500 euros.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat el seu agraïment per l’aportació concedida per l’Obra Social “la Caixa”, perquè “ens ajuda en la nostra missió de fer que les persones nouvingudes se sentin acollides i integrades”; una integració que s’aconsegueix amb accions transversals, amb la participació de diferents actors. Així, a Salou es treballa en xarxa, tant a nivell municipal com a nivell interadministratiu entre els centres educatius de Salou, i s’hi incorpora el teixit associatiu i altres agents socials.

La regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, ha manifestat que “la creació i organització d’actuacions d’acollida durant les primeres etapes d’arribada de nouvinguts/des és important per crear un bon clima de convivència, motivar el sentiment de pertinença i afavorir la cohesió social”. Per això, “el programa de suport sociolingüístic, que consisteix en l’ensenyament de la llengua catalana i castellana les escoles i instituts de secundària, a través d’una professora integradora, és un instrument important en el sentit que ens aporta els recursos necessaris per impulsar accions d’acollida i integració de la població nouvinguda a Salou”. Cal dir que els alumnes que es beneficien d’aquest aprenentatge integrador, ja assisteixen, també, a les aules d’acollida que existeixen als propis centres educatius.

El director de Banca d’Institucions de CaixaBank, Alexis Gómez, per la seva banda, ha destacat que la integració social i laboral de persones nouvingudes entronca amb els objectius prioritaris de l’Obra Social “la Caixa” de suport als col·lectius més vulnerables. La col·laboració amb l’Ajuntament de Salou – ha afegit- és una mostra del compromís de CaixaBank amb la ciutat.

Salou, reconeguda com a ‘Sóc Smart’ per la Generalitat

L’alcalde, Pere Granados, amb el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán. Foto: Cedida

Salou rebrà, de mans del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, el distintiu “Sóc Smart” el proper dijous, dia 21 de novembre, en el marc de l’Smart City Expo World Congress 2019.

Es tracta d’un segell que premia l’esforç dels ajuntaments en la promoció i aplicació de solucions tecnològiques innovadores per a convertir-se en ciutats intel·ligents (smart cities). El municipi salouenc, a través de l’alcalde Pere Granados, serà dels primers en recollir aquest distintiu.

El batlle ha manifestat la seva satisfacció perquè “a partir d’ara ja podem acreditar la nostra aposta estratègica per esdevenir ciutat intel·ligent i millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del nostre municipi, a través de tecnologia avançada”.

Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha dit que “tenim tres anys per endavant per potenciar la innovació al nostre municipi, modernitzar-lo i fer-lo més eficient i sostenible”.

Cal dir que el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, mitjançant l’Estratègia SmartCatalonia impulsa aquests distintius, que es lliuraran al recinte Fira de Barcelona Gran Vía de l’Hospitalet de Llobregat, durant el matí.

Els requisits obligatoris que ha hagut de superar Salou per aconseguir aquest segell han estat: que el municipi havia d’estar adherit a Observatori SmartCatalonia i que el pla d’actuacions municipal contemplés una estratègia smart que hagués realitzat algun projecte en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

A més, l’Ajuntament ha pogut aportar, addicionalment, documentació d’un projecte transversal en l’àmbit de la implantació de la signatura biomètrica integrat al gestor d’expedients corporatiu. El municipi també ha certificat la realització de projectes de participació ciutadana, mitjançant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Salou ha pogut certificar l’execució de dos projectes de col·laboració pública-privada: el primer, el desplegament d’una xarxa wifi urbana a equipaments i mobiliari municipal i explotat per una empresa privada; el segon, la realització d’una prova pilot de pas de vianants intel·ligent, realitzat per una empresa privada.

Un nou requisit és la col·laboració SmartCatSud entre diferents ajuntaments de Tarragona. Col·laboració amb Eurecat per a la realització d’estudis turístics a la Costa Daurada. L’Ajuntament de Salou també ha realitzat projectes vinculats a la destinació turística intel·ligent i que inclouen el desplegament d’una plataforma de ciutat que suposa la creació d’una xarxa de sensors. A més, el consistori té un gran volum de dades que utilitza amb aprofitament en diferents Estudis d’Intel·ligència de mercats. Així mateix, el municipi disposa d’una APP pròpia (Cuida Salou) que inclou peticions del ciutadà i incidències a la via pública, amb capacitat de seguiment.

Cal destacar, per últim, que el municipi també compta amb comunicacions wifi de 25 punts d’accés propis i 14 de proveïts per privats cobrint ben bé 2 km² a alta velocitat.

És a dir, Salou ha aconseguit amb tots aquests altres requisits complementaris una puntuació total de 33 punts, essent 25 els punts mínims requerits per adquirir el distintiu.

Ciutat intel·ligent o Smart City

S’entén per ciutat intel·ligent o Smart City el municipi que utilitza les dades, la informació i les TIC estratègicament i operativa per proporcionar a la ciutadania uns serveis millors; oferir serveis de forma més eficient i de més qualitat; gestionar i optimitzar les infraestructures actuals i planificar sota criteris d’eficiència i sostenibilitat les de nou disseny. També facilitar la presa de decisions mitjançant el monitoratge, la mesura, l’automatizació i la interacció contínua, així com desenvolupar nous nivells de col·laboració intersectorial entre els diferents agents i implicar la ciutadania i la seva participació activa en el desenvolupament de la ciutat.

L’increment del turisme estatal impulsa les pernoctacions a Salou

El mercat estatal és el principal i creixen el rus, l’irlandès i el portuguès

El mercat estatal és el principal i creixen el rus, l’irlandès i el portuguès

L’increment del turisme estatal ha fet que Salou millori les xifres de pernoctacions aquest 2019, en comparació amb l’any anterior. Fins al 15 d’octubre ha arribat als 7,64 milions, una xifra molt similar a la “temporada històrica del 2017”, segons ha exposat l’alcalde de la ciutat i president del Patronat de Turisme, Pere Granados. Segons el consistori l’increment ha estat de l’1,1% respecte el 2018.

El principal mercat ha estat l’estatal, amb 2,8 milions de pernoctacions i un increment del 8,9%, seguit del britànic, amb 1,4 milions de pernoctacions tot i una davallada del 6,1%. Granados ha destacat la recuperació del nombre de visitants russos i ha destacat l’auge de visitants de Portugal, Estats Units i Canadà.

Granados s’ha mostrat molt satisfet amb les xifres d’ocupació turística d’enguany i les ha posades en valor perquè mercats competidors com Turquia s’han recuperat. El principal mercat és l’estatal i ha registrat un increment del 8,9%. Per l’alcalde, tot i la situació política “el turista espanyol no deixa de venir a Salou, sinó que incrementa estades”.

Més complicada ha estat la resposta del mercat britànic, que ha caigut un 6,1% fins a l’1,4 milions d’estades. L’alcalde ho ha atribuït al fet que “va fer molt bon temps a tot Europa”, cosa que va fer que els britànics busquessin altres destinacions més enllà de les de sol i platja, i a la fallida de Thomas Cook, que va fer que unes 2.000 persones no vinguessin finalment a Salou, el que hagués suposat unes 16.000 pernoctacions més. Tot i això, no s’ha mostrat preocupat per l’efecte de la caiguda del touroperador de cara a anys propers. “El mercat ho regula tot. Si ells no porten gent, ho farà la competència”, i ha avançat que el proper any l’operador Jet2 començarà volar a partir del mes d’abril a l’aeroport de Reus. Un fet que ajudarà Salou a “desestacionalitzar” l’arribada de visitants.

Una de les notes positives ha estat l’augment de turistes russos a la localitat, amb quasi 900.000 pernoctacions, un 5,8% més que l’any passat. Granados ha destacat que “Salou és líder d’aquest mercat” a la zona i ha avançat que se seguiran fent esforços per consolidar-lo. També es vol potenciar el treball amb antigues repúbliques soviètiques, com ara els països bàltics, amb l’ull molt posat a Estònia. De fet, en les darreres setmanes amb motiu del Rally Catalunya 2.000 estonians han estat a Salou, coincidint amb la victòria d’un pilot d’aquest país al campionat del món.

Però els nous mercats que ja s’estan consolidant a Salou són, principalment, el portuguès, amb 79.000 pernoctacions i un augment del 33%, i el procedent d’Estats Units i Canadà, amb 23.000 nits i una crescuda de quasi el 40%. Per al gerent del Patronat de Turisme de Salou, Joan Carles Capilla, “és important la diversificació dels mercats”, ja que aporta “fortalesa”. “Tots els mercats tenen cicles de pujada i baixada, però diversificant minimitzem el risc de davallades. És la fortalesa de Salou”, ha assegurat.

Posicionament estratègic

Granados ha explicat que en aquest mandat estan executant un pla estratègic de turisme i un pla de turisme intel·ligent que, segons el batlle, posicionarà d’una manera molt mes atractiva la ciutat en l’aparador estatal i internacional. La voluntat és orientar-se “a la desestacionalització”, especialment en el període que va de finals de setmana santa fins a finals de juny. “Estem parlant de ser un destí turístic sostenible i tenim producte per poder-ho ser. En l’oferta gastronòmica hem fet un salt endavant i la guia Michelin ja ens recomana tres restaurants”, ha comentat el batlle. A banda també buscaran potenciar el turisme esportiu, amb una zona d’aigües obertes senyalitzada per a la pràctica del triatló i ampliar l’oferta comercial.

Tot i que l’any passat l’Ajuntament va parlar de 7,8 milions de pernoctacions, per sobre dels 7,64 milions d’enguany, des del consistori han apuntat que aquest 2019 s’ha registrat un increment de l’1,1% perquè les dades exposades aquest dilluns fan referència al període entre l’1 de gener i el 15 d’octubre. En canvi, les del 2018 feien referència fins al 31 d’octubre. En concret, l’octubre del 2018 hi va haver 608.000 pernoctacions, 241.000 de les quals en la segona quinzena.

Eloi Tost – ACN

Pere Granados inaugura la mostra FOTOSPORT 2018 a la Torre Vella

L’acte, celebrat ahir al vespre, va comptar amb l’assistència del regidor de l’àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà; i del comissari de l’exposició, Josep M. Casanoves Dolcet

L’acte, celebrat ahir al vespre, va comptar amb l’assistència del regidor de l’àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà; i del comissari de l’exposició, Josep M. Casanoves Dolcet

L’alcalde de SalouPere Granados, acompanyat del regidor de l’àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i d’altres edils i ediles del consistori, va inaugurar ahir al vespre a la Torre Vella la mostra FOTOSPORT 2018, exposició Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport, un esdeveniment que s’emmarca dins de la celebració del centenari del Club Natació Reus Ploms, esdevingut l’any passat.

L’acte va comptar amb la presència de Josep M. Casanoves Dolcet, Artista de la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic i Excel·lència per serveis prestats de la FIAP (AFIAP-EsFIAP); comissari de Fotosport i representant del Club Natació Reus Ploms.

Fins el proper 14 de desembre, es podrà veure un reculll de 47 obres guardonades en la darrera edició d’un concurs fotogràfic que ha obtingut la participació de 129 d’artistes de 32 països d’arreu del món, els quals han fet arribar 1599 obres.

Aquesta mostra de fotografia de caràcter esportiu i artístic s’inaugura a Reus, però és de caràcter itinerant i té el municipi de Salou com a seu des de 2002.

Cal dir que l’any que ve se celebra el 50 aniversari de Fotosport, un certamen creat el 1970.

En els seus parlaments, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar el caràcter artístic de l’exposició Fotosport i la funció de col·laboradors del comissari de l’exposició, Josep Maria Casanoves, i de la seva esposa.

El mandatari, aprofitant la temàtica de l’exposició, va recordar que “Salou és un municipi on l’esport, en general, i l’esport base juguen un paper fonamental, tenint en compte que és una destinació turística esportiva que disposa de la certificació en diverses modalitats, com el futbol, la vela lleugera i el cicloturisme”. Per tant, “la temàtica d’aquesta mostra és molt adient”, va afirmar Granados. Així mateix, va destacar el fet que les imatges recullen “expressions, sentiments i emocions que transmeten un gran missatge”, i, per això, esdevenen “una gran obra d’art”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Montalà, va qualificar les imatges com “d’espectaculars, amb un gran nivell d’expressivitat i que ens transmeten sensacions molt particulars”.

Finalment, el comissari Josep Maria Casanoves va assenyalar que “les imatges de la mostra ensenyen l’esforç des de molts punts de vista: l’alegria de la victòria, la tristesa de la derrota o l’emoció del públic”.

La Torre Vella 

L’arquebisbe Pere Cardona va ordenar la construcció, el 1530, de la Torre Vella, un edifici de defensa per protegir la població i els seus béns de les incursions pirates al Port de Salou, atrets per les flotes comercials.

L’exterior presenta l’aspecte original, amb l’escut heràldic sobre la portalada. La torre és unida per un pont als edificis annexes, construïts al segle XVIII. L’interior ha estat rehabilitat i és la seu d’un centre cultural dedicat, principalment, a exposicions d’art.

Es troba situada al c. Bisbe Pere de Cardona i els horaris de visita són, del 13 d’octubre al 28 d’abril, de dilluns a dissabte, de 18 h a 20 h. Diumenges i festius, tancat.

 

S’enfronta a onze anys i mig de presó per apunyalar un taxista en el trajecte entre Reus i Salou

Imatge de la façana de l’Audiència de Tarragona. Foto: ACN

L’Audiència de Tarragona jutjarà a partir de dilluns un home acusat d’apunyalar un taxista la matinada de l’1 d’abril de l’any passat. L’home va agafar un taxi a Reus fins a Salou i, durant el trajecte, va clavar un ganivet al conductor en diverses ocasions, la qual cosa li va fer perdre el control del cotxe i impactar contra una tanca.

El processat va deixar el ganivet al taxi i se’n va anar en direcció a Salou. L’individu està declarat incapaç des del 2006 per un trastorn mental. En la data dels fets, a més, no s’estava prenent la medicació correctament i havia estat consumint cocaïna. El fiscal demana onze anys i mig de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria en grau de temptativa, amb l’atenuant de trastorn mental.

A més, l’individu també està acusat d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat. Segons el relat del fiscal, a Salou es va trobar a un agent dels Mossos d’Esquadra, que vestia de paisà per haver conclòs el seu servei i que havia estat comissionat per a la cerca de qui responia a la descripció física de l’acusat.

Aquest agent es va identificar al processat, mostrant-li la placa d’identificació, i li va ordenar que es detingués. L’acusat es va acostar a ell amb una pedra de manera intimidant i va tenir una actitud en tot moment de menyspreu a l’autoritat, fins que finalment va ser detingut. El judici està previst que es faci entre dilluns i dimecres vinent.

La web municipal de Salou posa a disposició de la ciutadania la informació sobre les Eleccions Generals

Ja es pot consultar el cens electoral, el calendari de les Eleccions i el llistat de col·legis i meses electorals

Ja es pot consultar el cens electoral, el calendari de les Eleccions i el llistat de col·legis i meses electorals

L’Ajuntament de Salou actualitzarà, de manera continuada, tota la informació sobre la participació i l’escrutini de les Eleccions Generals d’aquest diumenge, dia 10 de novembre, al web municipal. Durant la jornada, s’anirà notificant de l’estat de la participació i, finalment, un cop fet el recompte final de les meses electorals del municipi, es plasmaran els resultats municipals de les Eleccions Generals, amb el tant per cent final de participació i els vots totals al municipi.

Pel que fa a les eleccions del Congrés dels Diputats, el lloc web incorporarà la llista dels partits polítics amb el seu corresponent resultat de vots; així com una infografia que projectarà els resultats finals al municipi de Salou. També inclourà un enllaç directe a la pàgina web del Ministerio de Interior per poder seguir el resultat de les eleccions del Senat.

Tota aquesta informació es podrà consultar a l’apartat de les Eleccions Generals Novembre 2019, disponible al web municipal. Actualment, aquest ja compta amb els enllaços corresponents per poder consultar el cens electoral, el calendari de les Eleccions i el llistat de col·legis i meses electorals a Salou.

El Grup de Teatre Julio Vilaplana estrena demà dissabte l’obra solidària ‘Risas y recuerdos’

L’esdeveniment benèfic tindrà lloc a les 19 hores, al Teatre Auditori del municipi (TAS)

L’esdeveniment benèfic tindrà lloc a les 19 hores, al Teatre Auditori del municipi (TAS)

El Grup de Teatre Julio Vilaplana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, estrena demà dissabte, dia 9 de novembre, l’obra de teatre solidari “Risas y recuerdos”, a favor de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou (AFAS). L’esdeveniment benèfic tindrà lloc a les 19 hores al Teatre Auditori (TAS).

L’obra esdevé una peça de teatre còmic musical, que conté una saborosa barreja d’actuacions musicals i esquetxos humorístics que divertiran el públic.

La qualitat de les veus en les peces cantades, la varietat d’interpretacions, la diversitat dels textos i el ritme frenètic faran recordar moments inoblidables d’èpoques passades.

L’entrada donatiu es pot adquirir, anticipadament, en diversos establiments comercials de Salou, al preu de 5 euros; així com també al mateix dia, a taquilla, per 7 euros.

Lumine, a la Costa Daurada, escollit millor complex de golf d’Europa

Aquest reconeixement internacional confirma el creixement del complex espanyol, que inclou 45 forats de campionat, dues cases club i un beach club.

Aquest reconeixement internacional confirma el creixement del complex espanyol, que inclou 45 forats de campionat, dues cases club i un beach club.

Lumine ha estat distingit com el «Millor Complex de Golf d’Europa» a la cerimònia dels World Golf Awards 2019, celebrada a Abu Dhabi. La present edició d’aquests prestigiosos guardons -que reconeixen als millors actors de la indústria- suposa, a més, la primera ocasió en què el complex espanyol de la Costa Daurada ha estat candidat a guanyar en alguna de les categories que estableix l’organització.

D’aquesta manera, els World Golf Awards han reconegut el notable creixement que segueix Lumine des de la seva creació, així com la important tasca de renovació de les instal·lacions que ha dut a terme en els últims mesos. Com a part d’un programa continu d’inversió, en aquest últim any el complex ha invertit 2 milions d’euros en la remodelació de la Casa Club Lakes així com en l’actualització d’alguns elements dels camps de golf. Les constants millores asseguren una excel·lent experiència de joc en tot el complex, tal i com demostra ser la seu de la European Tour Final Qualifying Stage en els últims dos anys.

Per part de Lumine, va recollir el guardó el General Manager del Complex, Calle Carlsson, qui ha mostrat la seva satisfacció pel premi: «És un gran assoliment per a nosaltres el ser reconeguts pels World Golf Awards com el «Millor Complex de Golf d’Europa». Aquesta distinció suposa la darrera fita a un any increïble per a Lumine en el qual, una vegada més, hem aconseguit generar un gran impacte tant en els nostres visitants com en la indústria del golf». A més, Carlsson ha volgut agrair el treball realitzat per tot l’equip: «Aquest premi és el fruit de l’esforç i compromís de cadascuna de les persones que treballen en Lumine i que són essencials per a poder oferir el servei d’excel·lència que brindem als nostres hostes».

Lumine, propietat de CriteriaCaixa, compta amb 45 forats distribuïts en 3 camps de golf (Lakes, Ruins i Hills) que sumen pràcticament 15.000 metres de carrers. Lakes, dissenyat per Greg Norman és un camp de tipus LINKS de 18 clots i parell 71, mentre que Ruins, també dissenyat pel conegut golfista australià, compta amb 9 clots de parell 34. Per útlimo, Hills és un camp de golf amb 18 clots amb parell 72.

Thomas Cook deixa un deute d’uns 15 milions d’euros als establiments de la Costa Daurada

El touroperador britànic fallit no ha pagat les estades de 40.000 turistes d’entre juliol i setembre

El touroperador britànic fallit no ha pagat les estades de 40.000 turistes d’entre juliol i setembre

El touroperador britànic Thomas Cook ha deixat un deute d’uns 15 milions d’euros als establiments de la Costa Daurada a causa de la seva fallida econòmica. Segons xifres de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) facilitades a l’ACN, dels 55.000 turistes que la companyia havia de portar a la zona el 2019, 4.000 no van arribar a causa de la fallida de finals de setembre, i 40.000 paquets no es van pagar. De fet, l’empresa ha quedat a deure les factures de juliol, agost i setembre a una vintena d’establiments, entre hotels i apartaments. Des de la FEHT treballen per buscar nous touroperadors que permetin mantenir el mercat britànic de cara l’estiu vinent, encara que han reconegut que és molt difícil.

Els establiments impagats assumeixen que serà molt difícil cobrar. Jaume Orteu, representant de la FEHT, ha apuntat que l’empresa tenia més de 20.000 treballadors i el seu crèdit està per davant del dels establiments. “Thomas Cook era un dels tres operadors més grans del Regne Unit, era una empresa global. En el sector és la fallida més gran que hi ha hagut”, exemplifica Orteu. Els 55.000 turistes que movia l’empresa suposaven aproximadament 500.000 pernoctacions anuals, que es perdran de cara a l’any vinent.

De tota manera, el membre de la FEHT ha afirmat que no creu que els diners que no han pogut cobrar els establiments n’afectin la viabilitat. “Els comptes d’explotació es veuran afectats, en uns casos més i en uns menys; però el sector ha transmès que hi ha voluntat de millora”, ha exposat Orteu, en referència a les remodelacions que en els mesos de temporada baixa afronten els hotels. Fins i tot assegura que a dia d’avui molts d’ells estan fent obres, si bé pot haver-hi casos que, per prudència, s’hagin posposat alguns treballs. Al seu parer, aquesta voluntat de mantenir l’excel·lència del servei és bàsica perquè la Costa Daurada segueixi sent percebuda com una destinació de qualitat.

Futur preocupant a curt termini

Per Orteu la fallida de Thomas Cook ha estat “una espècie de tsunami turístic” perquè el cop afecta mercats molt diferents i es generen “vasos comunicants” entre uns i altres. Ha assenyalat que l’estiu vinent notaran una davallada de clients britànics, perquè les altres dues touroperadores que treballen a la Costa Daurada, Jet 2 i TUI, per les seves dimensions no podran assumir un increment de 55.000 turistes. “La logística del transport és important i el 90% es movien en avions de Thomas Cook a l’aeroport de Reus. Molts potser voldran volar, però si no hi ha avions serà complicat”, ha concretat. Segons el seu parer “la realitat és preocupant”. L’aeroport de Reus, doncs, també podria patir una davallada del nombre de viatgers.

De tota manera ha relativitzat l’impacte total en la Costa Daurada i ha posat en valor que la zona rep visitants de diferents països, fet que li permet aguantar millor el cop. De tota manera ja treballen en buscar nous touroperadors britànics que permetin mantenir el volum d’aquest mercat. Ho estan fent aquesta setmana al World Travel Market de Londres.

La situació és més complicada en altres llocs de l’Estat. Segons la FEHT, Thomas Cook gestionava uns 8 milions de pernoctacions anualment, i ha deixat un deute de fins a 200 milions d’euros. En el cas de les illes Canàries, uns 40 hotels han hagut de tancar perquè principalment treballaven amb el touroperador britànic. Tot plegat pot fer que el mercat turístic es reordeni a nivell internacional. De tota manera, Orteu ha avançat que no creu que hi hagi una baixada de preus en l’oferta turística de la Costa Daurada.

Thomas Cook deixa un deute d’uns 15 milions d’euros als establiments de la Costa Daurada

Imatge de l’hotel Salou Park, de Salou. Foto: Eloi Tost

El touroperador britànic Thomas Cook ha deixat un deute d’uns 15 milions d’euros als establiments de la Costa Daurada a causa de la seva fallida econòmica. Segons xifres de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) facilitades a l’ACN, dels 55.000 turistes que la companyia havia de portar a la zona, 4.000 no van arribar a causa de la fallida de finals de setembre, i 40.000 paquets no es van pagar.

De fet, l’empresa ha quedat a deure les factures de juliol, agost i setembre a una vintena d’establiments, entre hotels i apartaments. Des de la FEHT treballen per buscar nous touroperadors que permetin mantenir el mercat britànic de cara l’estiu vinent, encara que han reconegut que és molt difícil.

Eloi Tost – ACN

L’exposició XXV Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport FOTOSPORT 2018 arriba a Salou

La mostra es podrà visitar fins el dia 14 de desembre de 2019, en horari de 18 a 20 h, de dilluns a dissabte

La mostra es podrà visitar fins el dia 14 de desembre de 2019, en horari de 18 a 20 h, de dilluns a dissabte

La Torre Vella de Salou acull a partir de demà divendres, dia 8 de novembre, l’exposició XXV Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport FOTOSPORT 2018, que recull una tria de 47 obres guardonades de la darrera edició del concurs. En l’edició, hi han participat 129 artistes, provinents de 32 països, que han presentat un total de 1.599 fotografies relacionades amb el món esportiu.

Aquesta última convocatòria ha coincidit amb l’Any del Centenari del Club Natació Reus Ploms, entitat organitzadora del concurs; i l’Any de la Copa del Món de Futbol, Rússia 2018. Cal dir que Fotosport es manté fidel a la seva cita de cada dos anys. Així, el 2020 se celebrarà el cinquantenari de la Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport.

La mostra inclou instantànies fotogràfiques de l’àmbit esportiu, en el sentit més ampli, en les categories monocrom, en color, esport infantil, esport femení i XVII Jocs del Mediterrani Tarragona 2018. S’inaugurarà demà divendres, a les 19 hores, i romandrà a la Torre Vella fins el dia 14 de desembre de 2019, en horari de 18 a 20 h, de dilluns a dissabte.

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha destacat que “aquesta exposició conté unes imatges espectaculars, que ens mostren un alt nivell d’expressivitat i ens transmeten sensacions molt particulars”. “Estem molt agraïts que la Torre Vella pugui ser testimoni d’aquesta mostra tan creativa”, ha afegit l’edil.

El comissari de Fotosport, del Club Natació Reus Ploms, és Josep Maria Casanoves Dolcet (Artista de la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic AFIAP, Excel·lència per serveis prestats de la FIAP, EsFIAP).

El jurat de la XXV Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport FOTOSPORT 2018, que es va reunir a la seu del Club Natació Reus Ploms el 28 de juliol de 2018, estava format per Joan Burguès (AFIAP; Excel·lència Honorària de la FIAP, HonEFIAP; Vice-President FIAP; President de la Federació Andorrana de Fotografia, FAF, Andorra); José Antonio Andrés (Excel·lència de la FIAP, EsFIAP, President de la Federació Catalana de Fotografia, Catalunya); Gràcia de la Hoz (Mestre de la FIAP, Catalunya); i Josep Maria Casanoves, secretari del jurat.

La Federació Internacional de l’Art Fotogràfic, FIAP, va atorgar al Club Natació Reus Ploms la Plaqueta de Plata FIAP com a reconeixement per la organització continuada durant vint edicions, quaranta anys, de les Biennals Internacionals de l’Esport, Fotosport, sota el seu reconeixement.

FOTOSPORT 2018 ha comptat amb el patrocini de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Privada Reddis, la Fundació Barcelona Olímpica, l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

Les obres que s’exposaran seran les següents:

-Pedro Luís Ajuriaguerra (País Basc) – Nocaut

-Josef Kastner (Àustria) – Aggressive

-Txema Lacunza Catalunya (Catalunya) – Cuatro bicis y una moto

-Manfred Pillik (Àustria) – Graetschwinkelstuetz

-Roberto Batini (Itàlia) – Final Rusch 1

-Roger Evans (Gran Bretanya) – The lift

-Bob Given (Gran Bretanya) – Hardly a fingir on him

-Bill Terrance (Escòcia) – Uphill run

-Tajo Coen (Bèlgica) – Hight jump

-Santi Viladrich (Catalunya) – SV-2

-Dario Riva (Itàlia) – A3 Rugby 5

-Josef Kastner (Àustria) – Triksky

-Andreu Noguero (Catalunya) – Lluita senegalesa

-Santiago Chóliz (Espanya) – Rugby 1

-Luís Leandro (Catalunya) – Mate

-Walter Gaberthuel (Itàlia) – Triple group

-José Agustín Gurruchaga (País Basc) – Arista final

-Kaith Elgin (Gran Bretanya) – Viper stricke

-Jorge Gutiérrez (País Basc) – Seguir el camino

-Harry Daemen (Luxemburg) – Waitsprong

-Roger Evans (Gran Bretanya) – Sam Oldham batles the rings

-Bob Given (Gran Bretanya) – Synchro pair

-Roberto Cerrai (Itàlia) – Rugby 6

-Walter Isack (Àustria) – Waldemar and malamutes

-Manfred Haldweis (Àustria) – Salmsee

-José Agustín Gurruchaga (País Basc) – Cansancio

-Keith Elgin (Gran Bretanya) – Two into one

-Vani Strppiana (Itàlia) – Rugby 1

-Livinus Bleyen (Bèlgica) – U12 Boys field hockey

-Axdriano Favero (Itàlia) – The decisive point

-Istvan Kerekes (Hongria) – The champion

-Manfred Pillik (Àustria) – Konzentriertes Spiel

-Karl Markloff (Alemanya) – Kampf um den Sieg

-Harry Daemen (Luxemburg) – Kids Staffellaf

-Noel Patterson (Gran Bretanya) – Rytmic gymnast holds balance

-David Keel (Gran Bretanya) – Junior canoe triallist

-Dario Riva (Itàlia) – C4 The bloked

-Alois Bernkopf (Àustria) – Susi in action

-Josef Kastner (Àustria) – Huskyrennen

-Luís Leandro (Catalunya) – Control

-Keith Elgin (Gran Bretanya) – Throwing for gold

-Manfred Pillik (Àustria) – In Fuehrung

-Roger Evans (Gran Bretanya) – Kelly Sibley Forehand

-Theo Dibbits (Gran Bretanya) – Will she

-David Keel (Gran Bretanya) – Garbine Muguruza Wimbledon champion

-Txema Lacunza (Catalunya) – La campiona

-Santi Viladrich (Catalunya) – S/T-1

Un llibre repassa la història del comerç de Salou fins al 1975

L’alcalde, durant l’acte. Foto: Cedida

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de diversos regidors de la Corporació, entre els què hi era present el de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va assistir el passat dia 29 d’octubre a la inauguració del curs 2019-2020 del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Salou; i a la presentació del llibre “Carrers mullats, calaixos eixuts, negocis singulars de Salou 1764-1975”, tercera obra de l’autor salouenc Joan Sardiña.

Un acte simultani que va tenir lloc a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic i que va comptar amb la presència de la vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social, Cori Camps; de la responsable del Campus Extens de la URV a Salou, Charo Ferrer; i de l’historiador i escriptor Pedro Otiña, entre altres.

En els seus parlaments, l’alcalde de Salou va recordar els orígens de l’Antena del Coneixement, quan el propi batlle era regidor de Cultura i Ensenyament i va lluitar perquè el municipi pogués acollir una representació de la universitat, símbol de la “recerca i el compromís amb el territori”.

Per la seva banda, Cori Camps, que va parlar en nom de la URV, va explicar que la universitat té el compromís de contribuir al desenvolupament social i cultural del territori i d’impulsar el progrés i el benestar dels ciutadans, mitjançant la transferència i la socialització del coneixement.

També va afirmar que el Campus Extens de la URV és “un pont de comunicació valuosíssim entre la URV i el territori, reforçant l’aliança amb els ajuntaments i amb les entitats locals”.

Cal dir que al curs 2017-2018 es van celebrar els 10 anys del Campus Extens de la URV a Salou.

Treballadors de l’Hotel Mònaco, als anys 60. Foto: Cedida

Fruites i verdures Rofes, al Mercat Municipal, als anys 70. Foto: Jaume Rofes

Llibre sobre el comerç de Salou

Pel que fa a l’obra de Joan Sardiña, i sobre el comerç i la ciutat de Salou al segle passat, l’alcalde Granados va esmentar algunes referències històriques, com el fet que a l’any 1950 la població tenia, només, 350 habitants. Al 1960 n’hi havia 766, i quan començà el turisme, al 1970, pujà fins a 2.115. El batlle va lloar “el llegat que ens deixa el llibre de Joan Sardiña per conèixer els nostres orígens com a poble”, va dir.

Per la seva part, l’historiador Pedro Otiña va qualificar l’obra com “d’atractiva, amena, pedagògica, ben il·lustrada, rigorosa i necessària per conèixer l’evolució i transformació de Salou”.

Finalment, l’autor del llibre, va explicar un munt d’anècdotes, tant personals com històriques, relatives als comerços i famílies salouenques. En total, va realitzar un centenar d’entrevistes, consultes a tres arxius històrics, a l’hemeroteca del Diari de Tarragona i també va emprar com a font documental les aportacions d’informació del segle XIX proporcionades per Pedro Otiña.

D’altra banda, fins el proper dia 18 de novembre es podrà veure al vestíbul del TAS una exposició de fotografies, relacionades amb el llibre de Joan Sardiña, sobre els antics comerços de Salou.

Salou assisteix a la World Travel Market de Londres i recull bones sensacions del mercat britànic

El batlle també ha assistit a una assemblea extraordinària amb l’Aliança de Municipis Turístics (AMT)

El batlle també ha assistit a una assemblea extraordinària amb l’Aliança de Municipis Turístics (AMT)

Salou és present des d’ahir dilluns i fins demà dimecres, dia 7 de novembre, a la World Travel Market WTM 2019, que enguany arriba a la seva 40a edició. Es tracta d’un dels principals encontres professionals del sector turístic d’Europa, un dels tres esdeveniments més importants pel sector turístic, junt a Fitur i a la ITB de Berlín.

El mercat britànic, es el principal mercat emissor a nivell internacional pel municipi i un dels més importants del món.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, s’ha entrevistat avui amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i amb la ministra de Turisme, Reyes Maroto.

El mandatari salouenc també s’ha reunit amb la directora de vendes de Travel Extra News, Maureen Ledwith, un important mitjà de comunicació dedicat a la indústria de viatges a Irlanda. A la tarda, Pere Granados assistirà a una trobada amb una representant de Airports & Tourism Organisation Senior Executive Jet2.com & Jet2holidays.

Segons ha manifestat l’alcalde Granados, “turísticament, hi ha bones sensacions de cara a la temporada vinent”. El batlle ha dit que “el mercat britànic té molts anys de tradició a casa nostra”. També ha destacat que “pel públic anglès i irlandès som una destinació amb una excel·lent relació qualitat-preu; una climatologia molt favorable; ben comunicat i amb excel·lents platges; un atractiu entorn natural i recursos complementaris, com la cultura i la gastronomia que fan que any rere any la fidelització d’aquest mercat esdevingui important per a nosaltres”.

Cal dir que el públic britànic no considera el fet de fer vacances com un luxe, sinó com una necessitat, per la qual cosa viatja independentment de la seva situació econòmica. La majoria de viatges es concentren entre abril i setembre, però s’observa un augment progressiu durant la resta de l’any.

Pel que fa a l’accessibilitat, cal dir que el Regne Unit es manté, un any més, com una de les destinacions amb més vols dels aeroports catalans. Segueix sent la nacionalitat predominant a l’aeroport de Reus. Es mantenen, les rutes amb Londres i s’augmenta la connexió amb Manchester, Nottingham i Leeds. L’aeròdrom tarragoní espera rebre en els propers mesos més turistes que l’any anterior, gràcies a l’expectativa del mercat britànic.

L’aeroport de Reus incrementarà  el nombre de places disponibles cap al Regne Unit amb gairebé 26.000 nous seients, un 10,8% més que en el període hivernal de 2018.

Salou ajuda 211 famílies a fer front a les despeses de subministraments de la llar

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, ha atorgat una subvenció total a les persones sol·licitants d’ajuts de 89.319,27 euros

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, ha atorgat una subvenció total a les persones sol·licitants d’ajuts de 89.319,27 euros

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, ha donat compte avui dimarts en comissió informativa de la valoració final de les sol·licituds presentades per obtenir ajuts econòmics, de cara a poder fer front a les despeses de subministraments de la llar (aigua, llum i gas) de l’exercici anterior. Així, en la present convocatòria s’han registrat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament un total de 265 sol·licituds, deu més que l’any anterior i setanta més que al 2017.

Cal dir que vistes les sol·licituds, i una vegada revisats els expedients, havent comprovat que la documentació presentada complia el que disposaven les bases, s’han resolt favorablement 211 expedients, als què s’hi ha atorgat una subvenció total de 89.319,27 euros. Una quantitat superior a la que es va donar l’any 2018, que fou de 80.474,56 euros. Per contra, enguany s’han resolt desfavorablement 54 expedients per no complir alguns dels requisits demanats.

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat disposava, per aquest any 2019, d’una partida inicial per a Polítiques d’Acció Social en concepte de “Subvenció a les despeses de subministraments de la llar (aigua, llum i gas) de l’exercici anterior” de 100.000 euros.

L’alcalde, Pere Granados, ha manifestat que “és prioritari pel nostre Govern municipal l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat”. Així, “el nostre compromís és i serà sempre la qualitat de vida de tots els salouencs i les salouenques; el seu benestar i, sobretot, una especial atenció per a les persones més necessitades”.

Per la seva banda, la regidora de l’àrea, Estela Baeza, ha assenyalat que “l’objectiu fonamental d’aquests ajuts és evitar que les persones puguin caure en situació de pobresa energètica”. En aquest sentit, “les demandants dels nostres ajuts ja han abonat els rebuts; però, en acollir-se a la sol·licitud de la subvenció, tenen la possibilitat de percebre fins a un màxim de 500 euros -fins a 300 euros en concepte de llum; 100 euros en concepte d’aigua; i 100 euros en concepte de gas- que els permetrà gaudir d’una millor situació econòmica, personal i domèstica, així com d’una qualitat de vida més favorable”.

Des de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat s’ha prestat una especial atenció a aquelles persones que poden patir una situació de vulnerabilitat. Aquestes seran bonificades amb un increment del 5% sobre el total de l’ajut a percebre, com són els casos d’interessats que puguin acreditar d’acord amb les bases de la convocatòria un grau de discapacitat igual o superior al 33%, famílies nombroses, família monoparental/marental o les víctimes de violència de gènere.

Aquestes ajudes, en general, es destinen a totes aquelles persones físiques, majors de 18 anys, empadronades a Salou, que justifiquin dificultats econòmiques, sempre que compleixin els requisits específics descrits a les bases.

El Golf Costa Daurada acull amb gran èxit el torneig de golf Gambito Premium

La prova, celebrada el 18 i 19 d’octubre, va atorgar als seus guanyadors el pas a la final del Circuit Premium 2019, que tindrà lloc a Lanzarote

La prova, celebrada el 18 i 19 d’octubre, va atorgar als seus guanyadors el pas a la final del Circuit Premium 2019, que tindrà lloc a Lanzarote

Les instal·lacions del Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center van ser l’escenari en el qual va tenir lloc la disputa del Gambito Premium, torneig classificatori per a la gran final del Circuit Premium 2019, que tindrà lloc properament a Lanzarote.

La cita al recorregut tarragoní, que va tenir lloc el cap de setmana del 18 i 19 d’octubre, va reunir fins a 300 jugadors, atrets per la qualitat de les instal·lacions, per la possibilitat d’acudir a competir a Lanzarote i, també, per la gran qualitat amb què Gambito dota els seus torneigs: des del welcome pack fins al gran sorteig final de premis, passant per l’exquisit avituallament i, també, per l’acció solidària a benefici de la Fundació ADIS que va tenir lloc durant la disputa d’aquest Gambito Premium a les instal·lacions del Golf Costa Daurada Tarragona Sports Center.

L’elevada participació registrada en aquesta prova, darrera cita prèvia a la gran final, va obligar els organitzadors a establir fins a tres torns de joc. Sota la modalitat individual Stableford, els golfistes van anar completant el recorregut i, després de lliurar les seves targetes, el resultat va deparar com a guanyadors i classificats per a la gran final de Lanzarote a Laura Sánchez, en categoria femenina; Josep Antón Balart, campió de primera categoria masculina; i José Carlos Frías, qui es va imposar a la segona masculina. Els respectius segons classificats van ser Conchi Carballo, Víctor Gracia i Santiago Beltrán.

El voluntariat del Parc de Nadal de Salou Espai Xic’S podrà participar en l’organització de la Colla Jove Masia Tous del Cós Blanc

Les inscripcions es poden fer aquesta setmana, al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del Centre Jove Masia Tous

Les inscripcions es poden fer aquesta setmana, al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del Centre Jove Masia Tous

L’àrea de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència de l’Ajuntament de Salou mantindrà aquesta setmana oberta la inscripció per participar al voluntariat del Parc de Nadal Espai Xic’S, que es durà a terme del 27 de desembre al 5 de gener.

Segons la regidora de l’àrea, Julia Gómez, “com a novetat, enguany, les persones apuntades també podran col·laborar en l’organització de la Colla Jove Masia Tous, de cara als actes del Cós Blanc”. Així, “es tracta d’un incentiu perquè els joves puguin formar part del treball previ que comporta organitzar una colla i tenir cert protagonisme en la presa de decisions, com l’elecció de la disfressa i la música, entre d’altres”, ha assenyalat Gómez.

L’Espai Xic’S comptarà amb 12 monitors/es especialitzats, un director i una cinquantena de voluntaris/àries, així com amb els encarregats de les atraccions. Per formar part del voluntariat no és necessari tenir cap titulació. La tasca principal del voluntari/ària és donar suport a la labor de l’equip de monitors, així com controlar que els nens i nenes pugin amb seguretat a les atraccions i inflables.

Les inscripcions es podran dur a terme al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) del Centre Jove Masia Tous, en horari de dilluns a divendres, de 10 a 13 h, i de 16 a 20 h; portant el Document Nacional d’Identitat (DNI), en cas de ser majors d’edat; o duent, també, el DNI dels tutors, en cas de ser menor de 18 anys. Més informació al telèfon 977 35 07 86 o, presencialment, a la Masia Tous.

L’Ajuntament comença els treballs d’instal·lació dels jocs infantils en diversos parcs de Salou

Aquests es col·locaran al parc de Via Aurèlia, Plaça d’Andalusia, Platja de Llevant, parc del carrer Brussel·les i parc dels Emprius

Aquests es col·locaran al parc de Via Aurèlia, Plaça d’Andalusia, Platja de Llevant, parc del carrer Brussel·les i parc dels Emprius

L’Ajuntament de Salou, a través de l’empresa adjudicatària HAPPYLUDIC PLAYGROUND AND URBAN EQUIPAMENT SL, ha iniciat els treballs d’instal·lació de jocs infantils en diversos parcs del municipi. Concretament, els indrets que comptaran amb aquesta nova oferta lúdica seran: el parc de Via Aurèlia, la Plaça d’Andalusia, la Platja de Llevant, el parc del carrer Brussel·les i el parc dels Emprius.

Cal dir que la renovació serà total en els casos del parc de Via Aurèlia i Plaça d’Andalusia, mentre que en d’altres indrets es completaran els jocs ja existents i es farà efectiu, també, el manteniment corresponent d’aquests, com en el cas de la Platja de Llevant i el parc dels Emprius.

Tots els jocs del parc entre el carrer Brussel·les i el Mirador dels Capellans són de nova implantació, ja que aquesta plaça es va inaugurar el passat mes de juliol. La zona inferior serà la dels jocs infantils, atès que es troba més confinada i protegida. Aquest lot de jocs proporcionarà al parc la possibilitat de gaudir d’una oferta lúdica adreçada a canalla d’entre 6 i 12 anys, i s’aprofitarà el desnivell per col·locar jocs del tipus tirolina.

Cal dir que fa un parell de setmanes, aproximadament, ja es van començar a retirar els jocs petits del parc dels Emprius, que s’han traslladat al magatzem de la brigada per aprofitar peces de recanvi. Actualment, s’està treballant a la plaça d’Andalusia, el parc dels Emprius i la plaça de la Província. Els jocs que s’instal·laran a la Platja de Llevant i al parc del carrer Brussel·les seran els darrers de l’actuació. Tanmateix, les labors de col·locació s’agilitzaran al màxim per tal de tenir-ho tot enllestit abans de Nadal.

La regidora de Serveis Educatius, Lleure, Esport, Infància, Joventut i Adolescència, Julia Gómez, ha destacat que “les àrees de joc infantil a l’aire lliure contribueixen a l’oci, aprenentatge i desenvolupament de la mainada, en el sentit que l’activitat que hi duen a terme afavoreix la seva capacitat emocional i enforteix les seves relacions socials”.

Així mateix, segons Gómez, “a l’hora d’escollir aquestes àrees de joc hem tingut en compte les màximes mesures de seguretat i la normativa europea, així com el disseny i l’estètica, tractant-se d’aparells altament atractius pels infants”. La regidora ha assegurat que “des de l’Ajuntament de Salou treballem constantment per tal de triar la millor oferta lúdico-educativa, tenint en compte la constant evolució de la nostra societat i el gran ventall d’edats que aquests multijocs han de satisfer”.

És destacable la instal·lació d’aparells de jocs adaptats per a nens i nenes amb discapacitat, que afavoreix la integració i la diversitat.

En cadascun dels parcs i places es col·locarà, també, un cartell amb les indicacions a qui va dirigida l’oferta lúdica; el telèfon on trucar en cas d’emergència; la prohibició de fumar en tot l’espai i l’accés d’animals domèstics. Aquest cartell inclourà les explicacions en català, castellà, anglès i francès.

El preu total del subministrament i instal·lació d’aquests jocs és de 232.420,81 euros, IVA inclòs.

El Patronat de Salou participa en un workshop especialitzat en turisme esportiu del mercat nòrdic

L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que ‘treballem perquè el nostre municipi sigui un referent en turisme esportiu, atès que tenim grans potencialitats, infraestructures i una extensa oferta’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que ‘treballem perquè el nostre municipi sigui un referent en turisme esportiu, atès que tenim grans potencialitats, infraestructures i una extensa oferta’

El Patronat de Turisme de Salou ha participat aquest dilluns en un workshop especialitzat en turisme esportiu del mercat nòrdic, que ha tingut lloc a l’Acadèmia Sánchez-Casal, al Prat de Llobregat, Barcelona.

El Patronat, a través de la cap de Promoció, Natàlia Bel, ha fet diverses entrevistes amb els següents touroperadors: Future Travel Sweden AB, Travelinman, Sportti Matkat, Springtime Resor, TM Sports Travels i SportConcept International. Aquestes trobades han tractat  sobre els esports que es poden practicar a l’aire lliure a Salou, una destinació que té el segell de turisme esportiu en les modalitats de futbol, vela lleugera i cicloturisme, atorgat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT)

Cal dir que l’ACT, conjuntament amb INDESCAT – Catalan Sports Cluster, ha posat en contacte aquest dilluns passat les empreses del sector turístic català amb diversos touroperadors (TTOO) especialitzats en turisme esportiu, principalment de les disciplines de golf, natació, esports col·lectius, futbol i triatló, de Suècia, Noruega, Dinamarca i Finlàndia.

Els agents participants han estat convidats a través del Centre de Promoció Turística a Hèlsinki de l’ACT. De tots ells, alguns ja coneixien Salou i molts contemplen la destinació com un mercat potencial.

Aquest workshop s’ha adreçat, especialment, a empreses catalanes afiliades al Programa de Turisme Esportiu de l’ACT i les empreses de turisme esportiu de l’INDESCAT.

L’any passat Salou es va incorporar al projecte Vies Braves amb dos nous itineraris marins al litoral del Cap Salou. La capital de la Costa Daurada compta amb 25 trams i més de 27 kilòmetres senyalitzats que permeten explorar nedant o fent snorkel el litoral català: el fons marí d’arena, roca i posidònia, des de maig a octubre, de forma segura.

El fet de poder nedar en aigües obertes i de promoure aquesta modalitat de fer esport esdevé un producte atractiu que pot contribuir a la desestacionalització i a tenir un contacte més directe amb el medi ambient. També suposa un nou al·licient esportiu a l’oferta que ja està consolidada a la Costa Daurada, relativa al futbol, la vela i el ciclisme.

Segons l’alcalde, Pere Granados, “treballem perquè Salou  sigui un referent en turisme esportiu, atès que tenim grans potencialitats, infraestructures i una extensa oferta”. Pel batlle “és important que siguem un bon referent de turisme esportiu pel mercat nòrdic, ja que podem esdevenir la seva destinació preferent de les seves escapades i viatges fora de temporada”.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies