Luis Fonsi, Rosario Flores, India Martínez i Vanesa Martín ompliran de música les Nits Daurades de Salou 2017

Rosario Flores.

El proper dissabte 5 d’agost arriba, un any més, la Festa Major d’Estiu de Salou amb un programa ple d’activitats i propostes per a tots els públics. Aquesta festa major està pensada tant per als vilatans com en els milers de turistes que es troben a Salou durant l’època estival. La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, ha explicat que “sota aquesta idea la programació de les Nits intenta donar resposta a totes les edats, nacionalitats, cultures i inquietuds artístiques. Oferint música, ball, màgia, tradició, cultura i diversió”

Les tradicionals Nits Daurades aposten aquest any pels concerts amb artistes de primer ordre com Luis Fonsi, Rosario Flores, India Martínez i Vanesa Martín, entre molts altres actes com els focs d’artifici, la música, la cultura i la tradició, i les activitats infantils; tots ells articulen una programació amb més de 20 actes.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que “es tracta d’una festa molt especial que compartim amb molts visitants durant aquestes dates, i és una bona manera de mostrar la disposició i hospitalitat dels salouencs, així com una mostra de la nostra cultura”. Granados ha volgut agrair la participació tant de els entitats com de les diverses associacions del municipi implicades en la realització d’aquesta festa.

Pregó de festes a càrrec de l’alcalde de Torremolinos

El tret de sortida es durà a terme al Xalet Torremar, Passeig Jaume I, el dia 8 d’agost, amb el pregó de festes a càrrec de José Ortiz García, alcalde de Torremolinos. Tot seguit, una gran tronada marcarà l’inici de les festes.  

Els plats forts d’aquestes Nits Daurades seran els concerts de Luis Fonsi, Rosario Flores, India Martínez i Vanesa Martín. Les quatre actuacions tindran lloc a la plaça de les Comunitats Autònomes, al passeig Jaume I. L’artifex de la cançó “Despacito” actuarà el diumenge 6 d’agost, on interpretarà hits com “Despacito”, “No Me Doy Por Vencido” o “Aquí Estoy Yo”. El dia 12 d’agost tindrà lloc el concert de Rosario Flores, un torrent d’energia amb el que els espectadors no podran deixar de ballar. India Martínez arribarà a Salou el 16 d’agost, presentant el repertori del seu últim Tour Secreto que ja acumula més de 25 “sold outs”. El punt final a les Nits Daurades el posarà Vanesa Martín el dia 19 d’agost. La malaguenya portarà a Salou la seva última gira Munay, oferint un concert en el que presentarà el seu nou disc i reviurà algun del seus temes més importants.

Dins del panorama musical també hi hauran els concerts que oferirà el Festival Internacional de Música Costa Daurada, a càrrec de Duo Leopolis, i el concert de clausura del festival de la mà de la Jove Filharmònica de Catalunya; els quals tindran lloc al Passeig Jaume I (Espigó del Moll) i a la Plaça de les Comunitats Autònomes, respectivament. També es podrà gaudir de la primera trobada de batucades (dissabte 5 d’agost); una sessió Dj amb l’actuació del Dj Joan Moty (dissabte 5 d’agost); un espectacle de flamenc amb l’actuació de la companyia Mónica Novillo (divendres 18 d’agost); una trobada d’Havaneres amb els grups Boira, Vent Endins, i la Taverna (dimarts 8 d’agost); el Salou Art Festival (divendres 11 d’agost); a més d’una mostra de Folklore Aragonès (dijous 10 d’agost).

Màgia i l’estiu Xic’s

La màgia arriba a Salou una vegada més de la mà del mag Rodney James Piper, combinada amb les cançons de diversos musicals com “Los Miserables”, “Phantom of the Opera”, “Hairspray”, “Lion King” a càrrec de House of Illusion. La màgia omplirà la Plaça de les Comunitats Autònomes el dia 9 d’agost a les 22 hores, on es reviuran moments màgics plens d’il·lusions i sorpreses.

L’estiu Xic’s ens portarà un supertobogan aquàtic, del Cap Salou, a la Plaça de Cala Crancs, on els més petits podran gaudir d’una tarda d’aigua i diversió. A més, Sésamo on Tour serà present durant aquestes festes els dies 6, 7, 13 i 14 d’agost a les 19.30 i 21 hores.

El dilluns 15 d’agost, com ja és tradició, tindrà lloc la Missa de Festa Major a les 20h, i la posterior Processó de la Mare de Déu a les 20.45 hores, sortint des de l’Església Sta. Maria del Mar fins el Passeig Miramar i fins l’espigó del Moll on s’iniciarà la processó marítima. Un cop a terra, continuarà pel passeig Jaume I fins a l’alçada d’aquest monument. La traca final la posarà el Gran Castell de focs d’artifici que enguany anirà a càrrec de la pirotècnica Tomas S.L. de Benicarló. A continuació, es podrà gaudir de la música dels “No Words” a la Plaça de les Comunitats Autònomes.

Les obres d’endegament del barranc de Barenys mantenen el calendari previst

Durant aquest 2017 es duran a terme els treballs de redacció i expropiació i de cara a principis del 2018 l’inici dels treballs

Els tràmits per tirar endavant l’endegament del barranc de Barenys segueixen el calendari previst, segons ha informat l’Ajuntament de Salou per mitjà d’una nota de premsa. En la darrera reunió entre el consistori i membres d’Incasòl, l’ACA, i la Generalitat, celebrada les darreres hores s’ha tractat sobre el calendari previst per desenvolupar en primer lloc el projecte, i  posteriorment licitar-lo i executar-lo. L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, i altres tècnics municipals han estat treballant intensament amb l’ACA, Incasòl, i la Generalitat el compliment dels terminis. Així, durant aquest 2017 es duran a terme els treballs de redacció i expropiació i de cara a principis del 2018 l’inici dels treballs.

L’alcalde ha assegurat que “ha estat una reunió molt productiva perquè estem mantenint el calendari d’actuació en el que es determina que el primer semestre del 2018 s’iniciaran les obres d’endegament del barranc”. “És un projecte que busca solucionar les inundacions que pateix el barri de la Salut per desbordaments i acabar amb les incomoditats que genera al barri”, apuntava.

Cal recordar el projecte en el que es treballa, com explicava el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, afecta el tram que hi ha a la part final del barranc (des de la línia del ferrocarril i fins a mar) per tant en ple barri de la Salut. La proposta que es desenvoluparà dóna compliment a la sentència del jutge manté  la Q200 i busquem solucions que elevin fins a la Q500 la capacitat d’evacuació d’aigües en cas d’avinguda.

Aquesta reunió s’emmarca dins els contactes que es duen a terme entre Ajuntament i Generalitat dins la comissió paritària de seguiment dels acords del CRT.

Salou comença a sancionar per deixar la brossa fora d’hores i en lloc improcedent

Un tècnic municipal d Salou aixecant una acta d’inspecció

L’Ajuntament ha informat als ciutadans de Salou sobre la nova contracta de residus tant per carta com a través dels punts informatius.

S’han repartit 718 cubells per reciclar la matèria orgànica pels ciutadans que no en tenien d’anteriors campanyes o pels que viuen en zones on fins ara no es feia la recollida de la recollida de la matèria orgànica.

També s’han fet 720 visites a activitats comercials per tal de recordar-los la correcta gestió dels residus i oferir-los material informatiu de suport. Cal destacar els 53 desplegables repartits a hotels, pensions, aparthotels i càmpings per fomentar activitats cíviques com separar correctament els residus. També s’han repartit 2000 cartells amb el mateix esperit.

Un cop informats als ciutadans i als establiments l’Ajuntament ha començat a instruir processos sancionadors per a qui faci un ús indegut dels contenidors o abandoni brossa fora d’hora o de lloc.

Les sancions aniran de 100€ a 300€ en una primera fase, però el cost del mal ús de la via pública anirà augmentant si es considera que aquestes quantitats no són suficients.

Detenen un turista francès a Salou per violar una noia

Seu de la Policia Local de Salou . Foto: Cedida

La Policia Local de Salou ha detingut aquest dimecres al matí un turista de nacionalitat francesa acusat d’un presumpte delicte de violació. Segons informa ‘Diari de Tarragona’, l’agressor i la víctima (joves i majors d’edat) van mantenir l’amistat després de finalitzar la relació sentimental que mantenien i haurien vingut a la localitat per passar uns dies de vacances.

Els agents haurien rebut l’avís a primeres hores del matí i han desplaçat diverses patrulles a un apartament del carrer Falset. La víctima ha estat traslladada a un centre mèdic per a la seva exploració, mentre es procedia a la detenció del presumpte violador, que passarà juntament amb la investigació del cas als Mossos d’Esquadra.

 

 

Salou incorpora retolació trilingüe a les seves dependències municipals

El directori de l’Ajuntament de Salou s’ha modificat recentment per retolar-lo en tres idiomes i d’aquesta manera continuar amb la política lingüística del municipi turístic -capital de la costa Daurada- que aposta per incorporar diferents llengües en el seu dia a dia i en la relació amb el ciutadà.

Les platges, la informació municipal, els fulletons informatius o fins i tot les campanyes de sensibilització del reciclatge i de la recollida de las brossa sovint es poden trobar en més d’un idioma.

Ara també, les cinc plantes de l’Ajuntament recullen les diferents àrees, regidories i serveis en català, castellà i anglès; un primer pas que es continuarà desenvolupant en el futur a d’altres centres municipals, com assenyalava el regidor de Qualitat i Serveis Interns, Jesús Barragán.

Salou destina 100.000 euros per a la instal·lació de dues noves zones de jocs infantils

Imatge d’un dels espais que es millorarà amb els nous parcs infantils

La Junta de Govern local ha aprovat l’expedient administratiu per a la contractació del subministrament i instal·lació de jocs infantils al Parc del Carrer Mola d’Aires (Cap Salou) i al Carrer Guillem de Montcada- Guillem de Claramunt (al Barri de Ponent).

Es tracta d’una mesura que té com a efecte poder complementar i millorar diversos parcs i zones verdes del terme municipal de Salou, dotant-les de nous elements més atractius pels usuaris de les zones d’esbarjo infantils.

Aquesta convocatòria –aprovada el passat 22 de juny- vol permetre la possibilitat d’instal·lar les millors opcions dels diferents fabricants de jocs infantils i reubicarà els jocs actuals a d’altres parcs existents de manera que es complementi l’oferta lúdica dels parcs amb jocs per edats.

Entre els diferents suggeriments de jocs que vol instal·lar el govern amb aquesta nova convocatòria n’hi ha de tirolina, de gronxador tipus niu, joc combinat, llit o llits elàstics, entre d’altres. En el cas del Cap Salou, la línia estètica que es desitja seguir és una línia del tipus Nature o similar, sense gaires colors i apostant per la fusta, com també, col·locar una tanca delimitadora amb el C/Mola d’Aires. A més, també s’aposta per la col·locació de paviment de cautxú continu, en totes dues zones.

El pressupost de contracta total és de 101.000 euros repartits en dos lots; un primer al Parc del carrer Mola d’Aires (als Triangles): 52.892,57 € i un segon al carrer Guillem de Montcada – Guillem de Claramunt per 30.578,51 € . S’espera que el termini de subministrament i instal·lació dels lots de jocs infantils es realitzi en 10 setmanes des de la contractació.

Mor un jove que venia de Salou a l’elrow de Viladecans

Un jove de 21 anys va morir diumenge pel matí al festival elrow de Viladecans, situat a la carretera C-31, un espectacle que havia de celebrar-se també a Salou però que es va cancel·lar per la polèmica que es va generar. Dos joves més han estat atesos per excessos en els estupefaents,s egons informen diversos mitjans digitals.

Segons han confirmat policia local i Mossos d’Esquadra, el jove ha mort a prop de la discoteca, la més gran de les seves característiques a Catalunya. Enguany celebrava el setè aniversari del seu espai de Viladecans.

El jove era estranger i venia en autobús llençadera des de Salou i hauria mort per excés de consum d’estupefaents.

Un quart jove ha sortit corrents del club per motius desconegurs i en voler creuar la C31 ha estat atropellat per un vehicle. La seva vida no corre perill. En el mateix hospital li han trobat bolses de cocaïna a les butxaques.

La regidoria d’Ensenyament obre la convocatòria per subvencionar llibres, transport escolar, estudis universitaris i beques

Entre les quatre convocatòries l’Ajuntament de Salou hi destina prop de 50.000 euros

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Salou ha obert quatre convocatòries per tal que les famílies es puguin acollir a subvencions totes elles relacionades amb la matèria escolar. La primera servirà per ajudar a sufragar el cost del transport escolar del curs 2016-2017 per a aquell alumnat escolaritzat en ensenyaments obligatoris o al segon cicle d’educació infantil en centres educatius del municipi.  L’objectiu d’aquestes ajudes és disminuir les quotes que paguen les famílies i donar-los suport, especialment a aquelles que tenen majors dificultats econòmiques per fer front a les despeses derivades de l’escolarització dels seus fills.  La quantia total màxima de les subvencions pressupostades  per aquesta convocatòria puja a 8.027,99 euros. La regidora d’Ensenyament, Júlia Gómez, ha explicat que “tot i que els recursos que disposem són limitats entenem que hem d’estar al costat de les famílies que més suport necessiten i per aquest motiu intentem donar la màxima cobertura en aquest tipus de subvencions i per això obrim diverses línies d’ajudes”.

La segona de les línies de subvencions que s’obren serviran per a ajudar a reduir el cost que han tingut els nens i nenes de 0 a 3 anys que han estat escolaritzats a les llars d’infants municipals -Balena Blava i Cavallet de Mar- aquest passat curs 2016-2017. En aquest sentit, s’ha obert també el termini per a  la presentació de la documentació necessària. La quantia total màxima de les subvencions convocades ascendeix als 11.000 euros; malgrat tot, com ha apuntat la regidora de l’àrea aquest import màxim de cada una de les partides assignades i que sumen gairebé 50.000 euros pot ser ampliat d’acord amb les sol·licituds rebudes i les disponibilitats pressupostàries de la regidoria.

La tercera de les convocatòria pretén alleugerir l’impacte de la tornada a l’escola. Aquests ajuts públics van adreçats als nens que cursen educació infantil, primària, secundària i Batxillerat i cicles formatius i inclouen tant llibres com material escolar pel curs vençut  2016-2017.  Quantia total màxima de les subvencions convocades:  8.200,00 euros per als cicles d’infantil i primària; 8.200,00 euros per al alumnes que cursen educació secundària i batxillerat i 3.000,00 euros per als alumnes de cicles formatius.  

La darrera de les convocatòries que s’han obert des d’Ensenyament pretén becar els estudis universitaris per a tots aquells estudiants que iniciïn enguany els seus estudis universitaris. L’atorgament d’aquestes beques té com a objectiu donar suport als projectes de formació dels estudiants que la sol·licitin i premiar el bon rendiment acadèmic amb la pretensió de ser un incentiu per a la continuïtat dels seus estudis, tot tenint en compte la situació socioeconòmica  familiar. La quantia total màxima de les subvencions convocades ascendeix als 10.260 euros.

 Com i on presentar-ho?

Les sol·licituds i la documentació requerida es poden presentar fins al 8 d’agost 2017 de manera presencial a l’oficina de l’OAC -planta baixa de l’ajuntament- així com també a la seu electrònica de l’Ajuntament de Salou. La informació de cada una de les bases està penjada al  següent enllaç:http://www.salou.cat/descriptiu_detall/_sqVDweuBhyaIvlHKqIIE-ybBngZrLfs5

El termini de resolució i notificació de les mateixes serà de sis mesos des de la publicació de l’anunci de la convocatòria al Butlletí Oficial corresponent.

Salou treu a licitació el servei de restauració del pavelló esportiu de Ponent

L’Ajuntament de Salou ha publicat al perfil del contractant la nova convocatòria de licitació per a la concessió de l’ús privatiu per a l’explotació del bar-restaurant de l’equipament esportiu del pavelló municipal Salou-Ponent.

Fins al dia 4 d’agost a les dues de la tarda, els interessats poden fer arribar les seves ofertes a l’Ajuntament, que un cop tancada la convocatòria estudiarà quina és la millor opció.

La licitació permetrà que la persona o empresa resultant del procés de selecció gestioni aquest espai durant dos anys amb un cànon de 30.525 euros amb possibilitat de pròrroga dos anys més. Amb aquest nou concurs, des de la regidoria de Serveis Interns, busquen oferir a les persones usuàries del Pavelló esportiu municipal situat a Ponent (Sector 01), així com al públic en general, el servei de restaurant-bar.

Precisament, cal recordar que les instal·lacions estan situades en un punt estratègic del municipi, perquè es troba en el punt on es concentren un elevat nombre d’equipaments educatius i esportius del municipi, des del centre de formació d’adults Àgora fins a les noves pistes de pàdel. Per tant, és un lloc concorregut.

Visita a les instal·lacions

L’Ajuntament de Salou programarà la realització d’una visita explicativa presencial per tots els licitadors que estiguin interessats en presentar proposició.

L’homenatge als Rolling Stones del Rock & Grill Café, degustació guanyadora del Gastrotour Salou 2017

Foto de família de tots els guardonats

El restaurant Rock & Grill café ha rebut el primer premi a la millor creació de la ruta de tapes Gastrotour Salou 2017 per la seva degustació ’homenatge als rolling stones’ on es combinaven tres plats en els que se servia primer un wellington de sucosa galta de vedella a l’idiazabal, regat amb sangria de gerd i de postres un tall de torró.

Aquesta deliciosa combinació li ha merescut al seu xef David Santoro la placa més desitjada d’aquesta nova edició; superant per tant, la tercera posició aconseguida la passada edició. Pel que fa al segon premi, segons les votacions populars, el mereixedor de la distinció ha estat pel restaurant Torremar; aquest establiment de l’espigó del Moll va servir durant els deu dies de la ruta un rotllet de llenguado i gamba amb salsa de cava.

Però els premis que s’han concedit avui a mans de l’alcalde Pere Granados i de las regidora de Promoció Econòmica, Martina Fourrier, han anat també per a dos establiments, els quals han quedat empatats amb la tapa més original; d’una banda, La Ibense amb ‘panna cotta primavera’, un gelat de panna cota tropical i sorbet de mandarina i carabassa regat amb una copa de cava Adernats i el plat de Lunattic ‘la vieira se va al monte’: una vieira en textures d’all, sorbet cítric, broqueta de baldana DO Deltebre junt amb cansalada ibèrica i chutney de piquillo. Precisament aquest plat també ha rebut el premi al millor servei, una de les novetats de les bases del concurs d’enguany.

Enguany, aquesta sisena ruta gastronòmica que ha comptat amb una seixantena de participants ha destacat per la gran varietat i qualitat de degustacions que s’han ofert, servint-se més de 100.000 tapes entre el 26 de maig i el 4 de juny.

Hard Rock invertirà 2.000 MEU al CRT, amb un casino, 1.100 habitacions d’hotel i 75 botigues de luxe

Terenys on s’ubicarà el CRT. Foto: Núria Torres

L’empresa nord-americana Hard Rock ha anunciat aquest dilluns una inversió total de 2.000 milions d’euros al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou.

La companyia també ha revelat el nom que vol per al complex de joc i oci: Hard Rock Entertainment World. En un comunicat, ha explicat que el desenvolupament del complex d’oci i de joc començaria amb una inversió de més de 600 milions d’euros en la primera fase, en la qual es construiria un hotel familiar de 500 habitacions desenvolupat per Port Aventura i més de 75 botigues de luxe desenvolupades per Value Retail.

Durant la construcció d’aquesta primera fase i un cop estigui acabada, s’estima que es crearan 11.500 llocs de treball directes i indirectes i un impacte econòmic de 1.300 milions d’euros a la zona.

Un hotel en forma de guitarra

En el comunicat, Hard Rock explica que també hi haurà un hotel que tindrà la forma de la icònica guitarra de la cadena de cafeteries i que oferirà 600 habitacions en uns 100.000 metres quadrats. Pel que fa al casino, hi haurà 1.200 màquines recreatives i 100 jocs de taula. El complex també tindrà un espai per a espectacles amb una capacitat per cobrir 15.000 persones de públic. Així mateix, es planeja una piscina de 6.000 metres quadrats.

El president i conseller delegat de Hard Rock Internacional, Jim Allen, ha assegurat que estan honorats de treballar amb el Govern de la Generalitat en la creació del complex i esperen portar “entreteniment de primera classe”.

Ha assegurat que tant Hard Rock com Port Aventura i Value Retail -que s’encarregarà de les botigues de luxe- “creuen fermament que el projecte serà molt bo per al turisme i la creació de llocs de treball, al temps que comportarà desenvolupament econòmic a aquesta regió de Catalunya”.

Inversions estrangeres

Hard Rock assegura que el complex no només suposarà “milers de llocs de treball” sinó que també atraurà “inversions estrangeres directes”. Segons la companyia nord-americana, el Hard Rock Entertainment World es convertirà en “una de les destinacions de resort més gran d’Europa”.

El projecte consistirà, doncs, en una combinació “única” d’hotels i àrees de convencions, amb entreteniment, restauració i botigues. Els terrenys on s’aixecarà el complex fan 745.000 metres quadrats i inclouen diferents usos. La inversió global estimada és de 2.000 milions d’euros, incloent el cost dels terrenys –que Hard Rock haurà de comprar a La Caixa- i les infraestructures necessàries. El projecte es desenvoluparà en fases “en els propers anys”, assegura la companyia.

El comunicat s’ha emès una hora i mitja abans que la mesa de valoració obrís el sobre amb la seva proposta a la seu de la secretaria d’Hisenda. La proposta de Hard Rock és l’única presentada. A finals d’estiu, el Govern donarà a conèixer el resultat definitiu del concurs.

Evacuat un bloc de pisos de Salou per un incendi

La Policia Local de Salou ha evacuat els veïns d’un bloc de pisos del número 74 del carrer Sol, informa Diari de Tarragona. L’incendi s’ha declarat aquesta tarda. Una intensa columna de fum es podia veure sortint d’un segon pis. El bloc de pisos es troba al barri de la Salut.

Els alcaldes del territori aplaudeixen el projecte de Hard Rock Entertainment World

Granados, amb representants de la Geeralitat, avui a Barcelona

Els alcaldes del territori aplaudeixen el projecte de Hard Rock que es construirà al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou i que s’ha donat a conèixer aquest dilluns al matí. Els representants dels dos municipis, presents a la presentació a Barcelona, estan entusiasmats amb la proposta del complex hoteler i d’oci.

Ballesteros: ‘El llast de la queixa permanent’

L’anunci de les inversions de Hard Rock al CRT “és una altra molt bona notícia per a Tarragona i per a tota la demarcació”, ha afirmat l’alcalde de Tarragona, Josep Felix Ballestros al seu perfil de Facebook.

“Estem en un moment de grans oportunitats per a tot el territori. A la vegada, aquest anunci posa en evidència a tots aquells que s’han oposat i encara mantenen l’oposició i els dubtes sobre un projecte que com s’ha demostrat amb Port Aventura és positiu per la creació de llocs de treball, la captació de noves inversions, la desestacionalització de la temporada turística i la projecció externa del territori”. “La queixa pemanent i els dubtes sobre qualsevol inversió que alguns partits practiquem sistemàticament només és un llast que posa en risc el futur del territori i, el que és més important, el progrés i el benestar de les persones”, ha conclòs.

Granados: ‘L’Orlando d’Europa’

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció pel projecte que preveu desenvolupar l’empresa Hard Rock a la zona de l’antic BCN World, al CRT.

Avui s’han donat a conèixer els detalls d’aquesta gran inversió que generarà un impacte econòmic per a la zona de més d’1,3 bilions d’euros. Es dirà Hard Rock Entertainment World i generarà 2.100 llocs de treball directes i 600 milions d’inversió en una primera fase.

Quan estigui totalment finalitzat s’estima que la inversió serà de 2.000 milions d’euros.

Granados ha estat present aquest matí, quan s’ha obert l’urna que contenia els detalls de la inversió i ha afirmat que “avui és un gran dia per Salou, pel territori i per Catalunya donat que era una notícia molt desitjada tot i que el procés ha estat llarg i complicat”. “És un projecte turístic molt transversal perquè Hard Rock agafarà un segment de turisme molt diversificat amb una aposta pel turisme familiar, també amb grans concerts, congressos i incentius, més enllà del casino”, assenyalava.

Pel batlle, “generarà una gran inversió i riquesa amb més de 2.000 treballs directes i serem un referent a nivell mundial en l’oferta turística d’oci, diversificant la nostra oferta i que ens servirà per desestacionalitzar la temporada turística i ser més competitius com a destinació”.

Granados no ha dubtat en exemplificar-ho dient que “som l’epicentre d’una gran destinació turística de matèria d’oci. Amb el Hard Rock Entertainment World i junt amb PortAventura World i FerrariLand generem un epicentre d’atracció a Europa que podrà competir amb el que avui és Orlando”.

Vila-seca: ‘El nom no és un problema

D’altra banda, El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vila-seca, Xavier Farriol, assegura que el nom no ha estat mai un problema pels ajuntaments dels dos municipis implicats en el projecte. “Un nom ben encertat sempre és important, la marca és important, i la referència local vindrà sola, no la necessitem”, ha declarat el representant municipal de Vila-seca, el qual ha valorat molt positivament el projecte en conèixer-se’n els detalls i s’ha congratulat que darrere hi hagi un inversor solvent. “És un protagonista que ens agrada, és un projecte amb molt elements positius, per exemple la col·laboració entre PortAventura i Value Retail, i veiem la possibilitat de sinèrgies molt interessants”, ha conclòs Farriol.

Cambra de Comerç: ‘Serà beneficiós’

D’altra banda, Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, ha manifestat aquest matí la seva satisfacció per l’anunci de Hard Rock International. “Celebrem que quatre anys després de la presentació oficial a la Cambra de Tarragona de la inversió llavors batejada com a BCN World s’hagi mantingut la voluntat de dotar aquest territori d’un equipament que marcarà un abans i un després”.

“Des de la Cambra de Tarragona hem seguit de molt a prop tot el desenvolupament d’aquesta iniciativa, amb els seus alts i baixos propis d’una inversió d’aquest abast. Estem a l’espera de poder tenir-ne tots els detalls, i conèixer el timing de l’execució, ja que amb les previsions econòmiques a la mà es posa de manifest que el nou macro complex, el Hard Rock Entertaintment World, serà indubtablement beneficiós pel conjunt de les Comarques de Tarragona, la seva promoció turística, així com la seva projecció internacional”.

CEPTA: ‘Una bona notícia’

També en el capitol de reaccions, la La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) valora en positiu aquest projecte, “que s’espera que serveixi aporti nous punts de valor a l’extensa carta d’atractius turístics de la província de Tarragona i ajudi a solidificar la projecció internacional del territori”.

“Han estat moltes vegades les que hem demanat públicament que el projecte es reactivés, així que ara rebem aquestes novetats com una bona notícia”, apunta el president de l’entitat, J.Antoni Belmonte, que destaca que, d’ara endavant, “cal estar pendents per a poder valorar quina serà la seva repercussió real, així com els terminis d’execució”.

Aturem BCN World presenta la demanda contra el pla director del CRT

La plataforma ‘Aturem BCN World’ ha presentat la demanda contra el pla director urbanístic (PDU) del Centre de Recreació Turístic (CRT) aquest dilluns coincidint amb l’anunci dels detalls del projecte de Hard Rock.

A finals de febrer, el col·lectiu va anunciar la presentació del recurs contenciós administratiu contra el PDU però el TSJC va donar temps per poder formular l’escrit de la demanda que s’ha lliurat aquest dilluns.

En una piulada a través de les xarxes socials la plataforma ha confirmat la presentació de l’escrit de la demanda, en conèixer l’anunci del gegant nord-americà de l’oci i la restauració.

L’assemblea ja va considerar “un fracàs” que només s’hagués acabant presentant una empresa per construir el CRT, després de més de quatre anys de l’anunci de construcció de l’aleshores BCN World.

El Cub Nàutic de Salou i l’Ajuntament afronten en 2018 el contracte del port i l’edifici social

Jaume Vicheto, al centre, junt al vicepresident, Xavier Matas (dreta de la imatge) i Jordi Huguet, responsable de Màrqueting. Foto: Tarragona21

Club Nàutic de Salou i Ajuntament es preparen per viure un espai de negociacions perquè en 2018 venç la concessió de la gestió del port i de l’edifici social.

El Club Nàutic, que manté “mol bones relacions amb l’Ajuntament”, tem que aquest li exigeixi afrontar inversions, com l’apertura del club a la ciutat unint els passejos de Llevant amb el de Ponent. La concessio del port té data fins al 2067, però la de l’edifici social, en 201. El concessionari és l’Ajuntament, que té signat el contracte de gestió amb el club nàutic.

El club ha demanat al consistori que s’unifiquin les dates en 2067, a través d’una pròrroga del contracte de gestió. La concessió del port esportiu la va atorgar el Ministerio de Obras Publicas en 1968 a l’aleshores Ajuntament de Vila-seca, traspassat després al de Salou, per 99 anys. En segon lloc, existeix la concssió de l’edifici social que finalitza en 2018 i que també la té traspassada l’Ajuntament de Salou. I en tercer lloc hi ha el contracte de gestió del port i de l’edifici social, que també venç en 2018. El club veu les seves mans lligades als interessos de l’Ajuntament, a diferència del que succeeix a la resta de clubs nàutics, on la relació és directa entre Generalitat i club.

L’anomenat Document d’intensions del club afirma que “degut a la propera finalització del contracte de gestió atorgat al Club Nàutic, que finalitza el juny de 2018, els darrers anys s’està produint una davallada molt important i preocupant de la massa social”. Aquest fet, junt amb la crisi i l’envelliment de la massa social, “fan cada vegada mes complicada la gestió” i promoure els esports nàutics.

Jaume Vicheto, president de l’entitat, ha afirmat avui en una trobada amb la premsa que l’entitat vol prorrogar fins 2067 el contracte de gestió, unificant-lo a la concessió,  i cometre millores per modernitzar la instal·lació. La nova junta que comanda Vicheto va aterrar en 2015 i vol posar-lo al dia i obrir-lo a la ciutat. En aquest sentit s’ha fet una proposta a l’Ajuntament “que de moment no ha obtingut resposta”.

“Tots  tenim clar continuar”, ha dit Vicheto en referència a la postura de l’Ajuntament sobre renovar o prorrogar el contracte. “No pot haver un gestor millor que nosaltres”, ha afirmat. El club vol que el consistori “sigui continuïsta” en el pla d’usos de la zona.

El port s’obrirà a la ciutat unint els dos passejos, protegint la làmina d’aigua perquè no hi pugui caure ningú i regulant el trànsit de vehicles. Això ho té clar el club. La qüestió serà qui ho paga i com. “Pot ser que l’Ajuntament vulgui més serveis per a la ciutat o més participació ciutadana” a l’hora de renovar la concessió. Això ho té clar el club.

També té previst el consistori fer més ample el passadís de l’espigó que condueix a l’anomenat Far verd, una tasca que realitzarà l’Ajuntament.

Enquesta ciutadana

D’altra banda, una enquesta ciutadana feta pel club determina que l’entitat viu d’esquenes a la ciutadania de Salou, seguint la línia que s’havia marcat històricament el club. “Aquest model no té futur”, ha dit categòricament Vicheto. “Volem rellançar el club, promocionant activitats culturals, divulgant-les, fent promoció social, amb revetlles, jornades de portes obertes i altres activitats, que no sigui un espai només per als socis”.

Salt esportiu

L’entitat destaca la progressió competitiva que ha adquirit, amb la celebració de campionats del món i d’Europa, especialment el dos darrers anys, i l’apertura a noves modalitats esportives d’acord als nous temps, com una marca de la casa, com ara el windsurf, el pàdel-surf, el catamarà, el creuer, el kaiak o la vela lleugera.

Un dels moments forts que viurà el club i de la ciutat de Salou serà la participació en la modalitat de vela ens els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018.

J. Garcia

Arranca amb força el Festival Internacional de Música Costa Daurada

El Festival Internacional de Música Costa Daurada Salou va obror portes dissabte amb un gran concert inaugural a la font lluminosa. El concert, a carrec de la Jove Orquesta Filharmònica de Catalunya, va reunir a una multitud de públic, ciutadans i visitants de Salou.

La JOFICAT, formada per 40 joves músics que troben en aquesta formació un espai d’aprenentatge, va interpretar de forma magistral obres de Mozart, Schubert I Tchaikovski.

Del concert cal destacar el recital que la prestigiosa violoncelista Svetlana Tovstkha va realitzar com a solista de l’orquestra. El passeig de Salou I la seva font lluminosa van vibrar amb una música clàssica de qualitat, de proximitat i adaptada a tots els públics. Amb un ple absolut, la nit inaugural va acabar amb grans aplaudiments I amb bones sensacions per als propers concerts.

Donat el suport I colaboració de l’Ajuntament de Salou, el concert va comptar amb la presència de les principals autoritats de Salou, com el seu il.lustríssim alcalde, sr. Pere Granados i la regidora de cultura Maria José Rodríguez.

Hard Rock desvelarà aquest dilluns els detalls del Centre Recreatiu i Turístic

Zona de bosc on es planteja el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) a PortAventura i just a sobre, la muntanya russa Shambhala. Foto: Núria Torres

L’empresa nord-americana Hard Rock desvelarà aquest dilluns els detalls del projecte per desenvolupar el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou.

S’espera que també faci públic el nom que proposa per al macrocomplex d’oci i joc. La mesa de valoració obrirà el sobre ‘B’ del concurs d’obtenció de llicències de casino, que conté la proposta econòmica i el projecte arquitectònic.

Segons la planificació aprovada, el complex que desenvoluparà Hard Rock podrà constar d’un únic casino, hotels, zones d’entreteniment, teatres, zona comercial i centre de convencions. Tal com va avançar l’ACN, Hard Rock comptarà amb la col·laboració de Port Aventura, que és just al costat dels terrenys, i de Value Retail, l’empresa que gestiona la Roca Village. Port Aventura desenvoluparà els hotels i Value Retail, la zona comercial.

El projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou –projecte anteriorment conegut com a BCN World- fa un pas més aquest dilluns. S’espera que Hard Rock, l’única empresa que continua viva en el concurs per obtenir una llicència de casino i desenvolupar el CRT, faci públic el nom que proposa per al macrocomplex d’oci. El Govern veuria de bon ull que tingués relació amb el Camp de Tarragona o la Costa Daurada.

La inversió

Aquest dilluns també es coneixerà quina és la inversió que es posa sobre la taula i el nombre de llocs de treball que generarà el complex. Segons les bases del concurs, la inversió mínima haurà de ser de 300 milions d’euros.

També es coneixerà quin és exactament el projecte de Hard Rock, que si acaba guanyant el concurs podrà realitzar dins del CRT un Complex Turístic Integrat (CTI) que podrà constar d’un únic casino, hotels, zones d’entreteniment, teatres, zona comercial i centre de convencions. L’alçada màxima dels edificis serà de 75 metres, la mateixa que fa l’atracció Shambala de Port Aventura.

El divendres 30 de juny la mesa de valoració del concurs va obrir el sobre ‘A’, en què hi havia el nom de l’única empresa que opta a fer el complex: Hard Rock. Les altres dues companyies prequalificades, Melco i Peralada, finalment no van presentar cap proposta. Així doncs, la nord-americana serà amb tota probabilitat la que acabarà construint el complex de joc i oci. La resolució definitiva del concurs es coneixerà a finals de l’estiu.

L’Incasòl accelera els tràmits urbanístics

Paral·lelament al concurs, l’Incasòl està desenvolupant l’impuls del procés d’urbanització i desenvolupament d’infraestructures de l’àmbit que acollirà el macrocomplex turístic. De fet, el Govern ha accelerat els tràmits per “compassar” els terminis de desenvolupament urbanístic a la resolució del concurs de llicències de les companyies aspirants. La intenció del Govern és que tot estigui a punt perquè a finals d’any Hard Rock estigui en disposició d’iniciar les obres.

Mentrestant, l’Incasòl manté l’opció de compra sobre les 150 hectàrees on s’ha d’aixecar el projecte, que actualment són propietat de CaixaBank. Si Hard Rock certament acaba guanyant el concurs, l’empresa nord-americana serà la que executi aquesta opció de compra.

Impacte econòmic d’entre 3.900 i 5.400 milions d’euros

Segons un estudi encarregat pel Govern a la Universitat Rovira i Virgili, el CRT tindrà un impacte econòmic anual d’entre 3.900 i 5.400 milions d’euros al Camp de Tarragona un cop es consolidi l’activitat del complex turístic. L’estudi indica que en la fase de construcció, que podria començar a finals d’aquest mateix any, es crearan uns 12.000 llocs de treball directes que es dedicaran a la construcció del complex.

Un cop acabades les obres i el CRT entri en funcionament el nombre de llocs de treball per garantir el funcionament ordinari del complex se situarà entre els 2.000 i els 4.000 llocs de treball directes, sense tenir en compte els indirectes i induïts que hauran d’acompanyar el funcionament del complex.

Maria Fernández Noguera

Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya enceta el Festival Internacional de Música Costa Daurada

La Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya

Dissabte 8 de juliol s’inaugura el Festival Internacional de Música Costa Daurada Salou acull el inici del Festival amb un gran concert gratuït al costat del mar.

Aquest cap de setmana es dóna el tret de sortida a la primera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada, amb dos grans concerts simfònics de la JOFICAT , Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

El primer concert tindrà lloc dissabte 8 de juliol a les 20:30h a la Font Lluminosa de Salou, en un entorn de gran bellesa en el que es podrà escoltar música clàssica en directe, al costat del mar i la platja.

El segon concert es celebrarà diumenge 9 de juliol a les 20:30h al Teatre Tarragona, teatre situat en el número 11 de la Rambla Nova, principal passeig de la ciutat de Tarragona.

Sota la direcció de Melani Mestre i amb la violoncel solista Svetlana Tovstukha la Jove Orquestra interpretarà el mateix programa a tots dos concerts, amb obres de P.I. Tchaikovsky, F. Schubert i W.A. Mozart.

Aquests dos concerts són un símbol del que és i vol representar el Festival. D’una banda, un dels objectius és el d’apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional, per això es cedeix el protagonisme inaugural a la Jove Orquestra Filharmònica – un projecte formatiu pioner a Catalunya en el que joves estudiants de gran nivell es formen professionalment a través de les seves actuacions.

Salou inaugura el Festival Internacional de Música Costa Daurada aquest dissabte

Aquest cap de setmana es dóna el tret de sortida a la primera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada, amb dos grans concerts simfònics de la JOFICAT, Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya.

El primer concert tindrà lloc dissabte 8 de juliol a les 20:30h a la Font Lluminosa de Salou,en un entorn de gran bellesa en el que es podrà escoltar música clàssica en directe, al costat del mar i la platja.

El segon concert es celebrarà diumenge 9 de juliol a les 20:30h al Teatre Tarragona, teatre situat en el número 11 de la Rambla Nova, principal passeig de la ciutat de Tarragona.

Sota la direcció de Melani Mestre i amb la violoncel solista Svetlana Tovstukha la Jove Orquestra interpretarà el mateix programa a tots dos concerts, amb obres de P.I. Tchaikovsky, F. Schubert i W.A. Mozart.

Aquests dos concerts són un símbol del que és i vol representar el Festival. D’una banda, un dels objectius és el d’apropar la formació musical especialitzada a l’àmbit de la interpretació professional, per això es cedeix el protagonisme inaugural a la Jove Orquestra Filharmònica – un projecte formatiu pioner a Catalunya en el que joves estudiants de gran nivell es formen professionalment a través de les seves actuacions.

En segon lloc, el Festival vol apropar la Música Clàssica a tots els públics, d’aquí que els concerts del Festival tinguin un preu simbòlic o bé siguin totalment gratuïts, com és el cas d’aquests dos primers concerts a Salou i Tarragona. Les localitats per al concert gratuït de Salou es distribuiran el mateix dia de l’espectacle per ordre d’arribada fins a completar l’aforament. En el cas del Teatre de Tarragona, les entrades es poden recollir de forma gratuïta a les taquilles del teatre (Rambla nova 11, Tarragona) els dimecres i dijous de 12h a 14h i els divendres de 12h a 14h i de 18h a 20h o el mateix dia del concert una hora abans de la representació.

Després d’aquests concerts el Festival continuarà amb altres actuacions, durant 5 setmanes, situades a diferents punts de la Costa Daurada. Tots els concerts compten amb la col·laboració i suport dels Ajuntaments dels municipis participants.

Salou no cedirà espais per al referèndum de l’1-O

L’alcalde de Salou, Pere Granados

L’Ajuntament no cedirà espais per al referèndum de l’1-O. Així ho ha expressat l’alcalde, Pere Granados, malgrat que el plenari ha tombat aquest dimecres en sessió plenària la moció presentada pel PP de rebuig a l’1-O.

Salou es converteix en el segon municipi que així s’expressa. Tarragona s’expressarà contra el referèndum al proper ple municipal, a celebrar aquets mes de juliol.

La votació ha quedat molt igualada, amb un resultat de 10 vots a favor dels populars, socialistes -que són a l’equip de govern amb CiU- i C’s, i els 11 vots contraris de CiU, ERC i Guanyem Salou-Podemos. El vot d’aquesta formació ha fet decantar la balança cap al ‘no’.

La moció, contrària a la cessió d’espais per al referèndum, ha eclipsat el plenari amb un tens debat entre el portaveu del grup municipal del PP i l’alcalde Pere Granados (CiU). El PP ha retret que els regidors de CiU hagin votat de forma diferenciada -entre els que són del PDeCAT i els de la formació FUPS, entre els quals l’alcalde-, però que al final el sentit del vot hagi estat el mateix.

Justament, el PP busca des de l’inici del mandat contradiccions en la principal formació que governa l’Ajuntament, el PDeCAT (antiga CiU), que es va presentar de nou en coalició amb FUPS. La primera és independentista, però no pas la segona.

Els regidors de FUPs han justificat el seu vot en contra manifestant que era una proposta “totalment innecessària i sense justificació donat que des del dia que vam prendre possessió del càrrec sempre hem estat i estarem compromesos amb l’ordenament jurídic i el compliment de la llei conforme l’Estatut d’Autonomia i la Constitució; acatant sempre les resolucions dictades pel TC i els tribunals de justícia”.

En la mateixa explicació de vot deixen clar que “FUPS no estarà mai amb aquelles iniciatives o processos que no tinguin garanties legals, o no tinguin un absolut respecte cap a l’actual estat democràtic i de dret”.

Al respecte, l’alcalde i secretari general de FUPS, Pere Granados, deixa clar també que “en cap cas contribuirem cedint espais, mitjans i recursos municipals, destinats a donar suport a processos que no tinguin una cobertura legal o contravinguin resolucions dels jutjats i tribunals”.