TARRAGONA 21

L’alcalde de Salou demana als veïns que alertin si arriben residents

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que aquests dies de Setmana Santa «comptem amb un reforç del dispositiu de control als accessos a la població de Salou per part dels Mossos d’Esquadra, així com una vigilància dels carrers del nucli urbà per part de la Policia Local». Així, si alguna persona aconsegueix saltar-se la primera mesura, podrà ser retingut, de forma immediata per la Guàrdia Urbana, sancionat i retornat a casa seva.

El batlle ha demanat la col·laboració veïnal, en el sentit que «si la ciutadania resident detecta qualsevol tipus de moviment en algun habitatge o apartament, ho posi en coneixement de les autoritats per tal que puguin actuar de forma immediata».

El mandatari recorda que els darrers caps de setmana Salou no ha registrat afluència de visitants de segones residències, ja que «ens vam avançar en la decisió de tancar espais públics i les platges», essent una bona mesura dissuassòria en un moment, encara, en què el moviment era lliure.

Granados ha agraït a través de Tarragona21 «l’esforç i la col.laboració de la ciutadania que està seguint les nostres indicacions i les de les autoritats sanitàries quant a la necessitat del confinament». La clau per a la resolució de la crisi la té clara Granados: «Cal trencar amb la cadena que provoca l’expansió del virus, evitar el contacte entre els persones».

 

J. Garcia

Salou demana al Govern la creació d’una renda bàsica universal per a les persones sense ingressos

Reivindica que ‘tothom ha de tenir garantides les seves necessitats bàsiques’ Foto: CedidaL’alcalde de Salou, Pere Granados, va dir ahir dimarts en una entrevista telemàtica a la cadena pública TAC 12 que demanarà al Govern de l’Estat la creació d’una renda bàsica universal per a totes les persones que no tenen cap mena d’ingrés.

Segons el mandatari, “tothom ha de tenir garantides les seves necessitats bàsiques” i “no pot ser que tota la responsabilitat i càrrega recaigui sobre els municipis”, en el sentit que “hi ha d’haver un compromís social i una solidaritat, i ha de ser l’Estat espanyol, juntament amb les comunitats autònomes, el que ha de garantir aquesta renda bàsica”.

El batlle va manifestar que la seva petició era “de justícia” i que “la gent no necessita anar a demanar res”, sino que “és al revés”, que “ha de ser la nostra societat la que garanteixi la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones, a través del Govern estatal”.

Pere Granados va ser entrevistat al programa magazine «Som-hi», presentat pel periodista Jordi Murtró.

 

Salou s’adereix a una plataforma per impulsar el comerç a domicili d’establiments del municipi

El Consistori anima els establiments locals perquè participin en aquesta iniciativa que, actualment, compta amb múltiples entitats d’arreu del territori. Foto: CedidaL’Ajuntament de Salou s’ha adherit a la plataforma Slowshopping.cat, una iniciativa de comerç a domicili en la què, actualment, ja hi participen múltiples entitats d’arreu del territori català.

El Consistori vol animar, així, els establiments comercials del municipi, perquè s’hi sumin i s’inscriguin en aquest portal, per tal que la clientela pugui posar-se en contacte amb el local i sol·licitar el lliurament a domicili, sense haver de sortir de casa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és portar les compres de proximitat a les cases dels clients que actualment es troben confinats.

Així, el portal posa a disposició de l’usuari / ària les dades de contacte de comerços locals que segueixen oberts al públic o que ofereixen la possibilitat de fer entregues a les llars.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “aquesta iniciativa segueix la línia de les normes actuals de confinament, i reforça la idea que la ciutadania surti, el menys possible, al carrer”. En aquest sentit, el batlle ha recordat a la població i als comerços que “ara més que mai, hem de ser molt estrictes i tenir cura de la nostra salut i de la del nostre entorn, i la millor manera per fer-ho és quedant-nos a la nostra llar”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha manifestat que “aquesta plataforma és una bona opció que permet l’adaptació dels establiments als moments actuals; així com, als clients, continuar fent les seves compres als comerços habituals del municipi”. L’edil ha afegit que “des de l’àrea volem posar a l’abast totes les eines possibles per tal que els establiments puguin continuar la seva activitat durant el confinament”.

Des del portal SlowShopping.cat es pot seleccionar el barri o localitat, en aquest cas “Salou”; utilitzar un desplegable amb diferents categories de comerç i trobar les dades de contacte (Telèfon, WhatsApp i / o correu electrònic), per seguir fent compres responsables, aquesta vegada, des de casa.

Les categories de cerca del portal són molt diverses: agències de viatges; alimentació; animals; art; articles per la llar; bellesa; celler; electrodomèstics; esports; farmàcia; ferreteria; floristeria / jardineria; informàtica; joieria; lleure i cultura; mobles i decoració; moda i complements; papereria / copisteria; restaurant, menjars i begudes; restaurants; roba i complements; salut; i serveis.

Per donar-se d’alta com a establiment al portal, cal emplenar un formulari a la pàgina web SlowShopping.cat, i el Departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou en farà la validació i el publicarà a la plataforma.

Cal dir que la campanya SlowShopping, en favor del comerç local, vol difondre els valors de comprar en els comerços de la ciutat.

 

Salou informa que el consum d’aigua es manté estable

L’alcalde manifesta que ‘no hi ha dades significatives que demostrin que ha vingut gent de segona residència’. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou informa que el consum d’aigua el cap de setmana passat ha anat en la línia de la segona quinzena del mes de març. Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “no hi ha dades significatives que demostrin que ha vingut gent de segona residència” i, segons indiquen dades de Sorea, el consum mitjà és estable.

D’altra banda, Sorea vol transmetre a la ciutadania de les poblacions on gestiona el servei municipal d’aigua que els serveis de subministrament i sanejament estan plenament assegurats amb les mateixes garanties, qualitat i seguretat que fins ara.

Els actuals processos de tractament i els paràmetres de control de l’aigua de consum garanteixen la qualitat sanitària i no es veu afectada per l’actual situació. La companyia està en tot moment en comunicació amb les autoritats sanitàries davant la situació actual.

D’altra banda, cal dir que Sorea, en coordinació amb els ajuntaments, ha implementat una sèrie de mesures preventives encaminades a protegir la seguretat sanitària de tots els seus empleats, així com a assegurar el funcionament normal de les xarxes de subministrament d’aigua que opera. La creació d’equips independents de treball operatiu, el reforç de les mesures d’higiene, la implantació del teletreball i l’aprovisionament de material necessari per assegurar la continuïtat del servei són algunes de les diverses iniciatives empreses per la companyia.

També cal destacar que Sorea ha aturat, temporalment, els informes de vulnerabilitat i d’exclusió residencial per mantenir la protecció especial d’aquest col·lectiu.

Finalment, Sorea atendrà les peticions de la ciutadania congelant el pagament de les factures de subministrament d’aigua emeses durant la vigencia de l’estat d’alarma i posteriorment, finançant-les en 6 mesos sense interessos.

Per contactar amb Sorea es pot trucar als telèfons: 900 304 070 – 934 953 540 – 900 816 101 o escriure a infosorea@sorea.cat

 

Salou ha abonat factures als seus proveïdors per donar-los liquiditat i solvència

Façana de l’Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou ha abonat factures per valor de 2.349.919€, des que el Govern de l’Estat va decretar l’estat d’alarma, amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Són pagaments que estaven previstos fins al 28 d’abril, però que s’han fet amb antelació “per tal de donar liquiditat i solvència als proveïdors municipals en aquests moments difícils”, segons ha explicat l’alcalde de Salou, Pere Granados.

El batlle ha assenyalat, tanmateix, que “l’economia tornarà a remuntar”, però que “mentrestant, hem de treballar, tots plegats, perquè els efectes econòmics d’aquesta pandèmia afectin, en el menor grau possible, a les empreses, les persones, treballadors, treballadores, i, també, a les administracions públiques”. De manera que “hem d’aplicar mesures de contingència i de desenvolupament econòmic”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “actualment, la nostra línia de treball s’ha adaptat a les circumstàncies del moment i la nostra intenció és ajudar, al màxim, els nostres proveïdors i també la ciutadania”. Per això, “tan bon punt ens arriba una factura, aquesta es revisa i es comptabilitza perquè es procedeixi al seu pagament, sense cap demora, inclús realitzant pagaments dia a dia”, ha assenyalat Moreno, que ha afegit que “continuarem buscant mesures per pal·liar els efectes derivats de la crisi i que els nostres proveïdors i ciutadans /es se’n ressentin el menys possible, així com l’activitat empresarial”.

Cal dir, també, que l’Ajuntament ha avançat el pagament semestral de les entitats d’ajuda social Eluzai i Cáritas per tal que disposin de més liquiditat i puguin donar cobertura a totes les ajudes i serveis que presten a les persones vulnerables.

Una altra mesura que s’ha implementat des de Salou per fer front a la crisi de la COVID-19 és la prolongació del termini de pagament dels impostos fins al mes de setembre. Aquests tributs són: l’impost de vehicles de tracció mecanica (IVTM), la taxa de guals, l’IBI i la taxa de recollida de residus.

 

Salou, pioner a oferir un servei de videoconferència per atendre la ciutadania

L’equip de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, format per 7 persones, es podrà connectar amb els demandans d’informació i tràmits mitjançant videotrucada. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou, a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) tindrà un servei de videoconferència per atendre les demandes de les persones. Es tracta d’una iniciativa que esdevé una recomanació inclosa a la Guia del Teletreball Col·laboratiu, publicada pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

Cal dir que Salou, en aquests moments, esdevé pioner en implantar-lo a la zona, a través del Departament de Qualitat de l’Ajuntament.

Així, l’equip de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, format per 7 persones, es podrà connectar amb els demandans d’informació i tràmits mitjançant videotrucada, a través de l’ordinador, a més de per telèfon i correu electrònic, els dos procediments habituals, fins ara.

L’eina utilitzada és de fàcil ús, amb el navegador web, i no necessita cap instal·lació a l’ordinador de la persona interessada que demana informació.

Serà una atenció més propera i didàctica que permetrà als treballadors i treballadores de l’OAC veure directament el ciutadà / na i la seva pantalla d’ordinador, la qual cosa els permetrà donar-li una informació més acurada i personalitzada, en base a la consulta plantejada.

Cal recordar que el grup de persones que presta servei a l’OAC treballa, des del primer moment, per facilitar, al màxim, la tramitació administrativa a la població, en un escenari en què la mobilitat està limitada i l’atenció presencial a les Administracions Públiques està suspesa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, volem donar el màxim de facilitats a tothom perquè ens faci arribar les seves peticions, en aquest periode de confinament, arran de l’estat d’alarma”. El batlle ha afegit que “les circumstàncies actuals requereixen molta agilitat d’adaptació per poder continuar treballant amb normalitat i oferint el màxim rendiment i resultats”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha dit que “el sistema serà molt eficaç per tal de complementar i compensar l’assistència telefònica, en els casos més complicats de resoldre”. L’edil ha afegit que “tenim un equip de persones molt ben preparat i disposat a fer els canvis necessaris perquè la nostra Administració local pugui continuar funcionant a ple rendiment”.

Recordem que en aquests moments, més de 200 persones de l’Ajuntament de Salou estan habilitades, des del passat dia 16 de març, per complir amb la seva jornada laboral a través del teletreball. Totes elles treballen a distància, des de les seves llars, i usant internet, gràcies a l’adaptació exitosa que ha realitzat l’equip de la secció de Sistemes d’Informació del Consistori. Aquesta nova fórmula s’ha emprat com a conseqüència de l’obligatorietat de confinament decretada pel Govern de l’Estat per prevenir la propagació de la COVID-19, coronavirus.

A més dels canals habituals d’atenció ciutadana, on es poden fer arribar les consultes d’informació general i administrativa, a través del correu electrònic: oac@salou.cat i del telèfon: 977 309 292, s’ha habilitat un canal exclusiu d’assistència en la tramitació telemàtica per la Seu electrònica (https://seu.salou.cat), a través de l’email assistencia@salou.cat i del telèfon: 687 209 356.

Patronat de Turisme de Salou impulsa accions solidàries per ajudar els més vulnerables

Imatge de la seu del Patronat Municipal de Turisme de Salou. Foto: Cedida

El Patronat Municipal de Turisme de Salou s’ha encarregat d’impulsar accions enfocades als col·lectius més desafavorits de la població, des que va iniciar-se la crisi sanitària, per tal de proveir-los de queviures, material higiènic-sanitari, eines i recursos logístics, i informació cultural i recursos informatius relacionats amb l’activitat turística.

Cal dir, també, que diverses empreses relacionades amb el sector empresarial turístic han contribuït amb donacions importants a pal·liar els efectes de la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19.

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha explicat que “hem enfocat els esforços, des de l’entitat, a col·laborar, activament, en iniciatives solidàries per tal de millorar el benestar de les persones”.

Per la seva banda, el gerent del Patronat de Turisme, Marc Espasa, ha assenyalat que “des del Patronat hem intentat treure profit a tots els nostres recursos en pro de mitigar els efectes de l’emergència social”. Segons ell, “ha estat una gran labor d’equip i de col·laboració, també, amb la regidoria de Serveis Socials; i continuem treballant perquè l’aportació pugui ajudar al màxim nombre de persones”.

En aquest sentit, s’han pogut articular les següents accions: Donació a Cáritas del menjar previst a la degustació que estava contemplada a la fira de turisme de Moscou (MITT); cessió de la furgoneta del Patronat i un xofer a la regidoria de Benestar Social, per tal de fer el repartiment de productes de primera necessitat entre la població vulnerable i amb mobilitat reduïda. Una altra de les mesures que ha dut a terme l’entitat és la derivació de les subscripcions de premsa a la residència de la gent gran. També s’ha cedit a la regidoria de Benestar Social material de prevenció, com guants higiènics, que tenia el Patronat a la seva seu.

D’altra banda, dins de l’activitat de promoció pròpia de l’entitat, s’han emprès diferents accions, com l’actualització del servei d’informació turística al format virtual, amb la incorporació de noves eines i recursos. S’han posat a l’abast del públic, en general, a través de les xarxes socials, iniciatives enfocades al lleure familiar, sense deixar de banda la promoció del municipi, com: Jocs de «cultura salouenca»; trencaclosques virtuals d’indrets de Salou; dibuixos per acolorir amb elements emblemàtics de Salou; foment de les visites al municipi des de casa, a través de la difusió d’imatges 360º; webcams en directe; divulgació de la història turística de Salou, a través del blog; i concurs de fotografia #saloufromhome, donant suport a la idea del #joemquedoacasa, sense perdre la promoció turística.

– Als següents enllaços hi trobareu jocs online, webcams i fotos 360º:

https://www.visitsalou.eu/ca/jocs-online?set_language=ca

https://www.visitsalou.eu/ca/descobreix-salou/sobre-salou/salou-en-directe-i-360o?set_language=ca

https://www.visitsalou.eu/ca/descobreix-salou/sobre-salou/historia-de-salou?set_language=ca

Granados demana a la Secretaria d’Estat de Turisme la derogació de la regla de despesa

Granados va participar divendres, a través de videoconferència, en una reunió de treball en matèria de turisme,

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va participar ahir divendres, a través de videoconferència, en una reunió de treball en matèria de turisme, junt amb SEGITTUR, societat estatal dedicada a la gestió i innovació de les tecnologies turístiques.

El batlle va demanar, en aquesta reunió, liderada per la Secretaria d’Estat de Turisme, i on hi van participar més de 80 persones, “la derogació de la regla de la despesa i la readaptació del programa DTI, Destinació Turística Intel·ligent, a la nova conjuntura i a les noves i diferents preferències dels turistes”.

El mandatari salouenc ha destacat “la importància, ara més que mai, de coordinar esforços per tal de reorientar les campanyes turístiques i promocionals, ja que la nova conjuntura social ens planteja nous reptes”. Per això, “hem de treballar per tal de replantejar noves estratègies, en tots els sentits, i ho hem de fer de la mà de totes les administracions”, ha assegurat.

Salou engega una campanya per l’acompanyament telefònic a gent gran

La intenció és mantenir i enriquir els vincles de confiança amb les persones grans. Foto: Ajuntament de Salou

L’Ajuntament de Salou ha engegat la campanya “Trucades Amigues”, una iniciativa de voluntariat per a l’acompanyament telefònic a persones grans o que es trobin en situació d’aïllament social. Per rebre el servei cal telefonar al número 674 996 267. I per oferir-se com a voluntari /ària cal escriure al correu participacio@salou.cat

Les persones majors de 70 anys s’han convertit en el sector de la població més afectat per la COVID-19. El fet que hagin d’extremar les precaucions per protegir la seva salut ha provocat un confinament total que les ha deixat aïllades de qualsevol contacte extern.

Aquesta circumstància fa que puguin augmentar els sentiments com la incertesa o l’angoixa i que la sensació de solitud esdevingui acusada.

És en aquests moments quan el telèfon pot esdevenir un gran aliat per combatre-la i ajudar moltes persones que ho necessitin, directament, o bé que siguin coneixedores de casos propers. A través de la línia telefònica es poden fer arribar missatges de suport o realitzar trucades d’acompanyament.

Cal dir que les persones voluntàries per fer aquest servei rebran una guia amb consells i pautes per fer les trucades; recomanacions relacionades amb el benestar psicològic i per dinamitzar la conversa; un guió per fer la trucada i un recull de recursos pràctics, entre altres eines.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “l’objectiu d’aquesta campanya nostra és fer que les persones grans se sentin acompanyades i, a la vegada, incrementar la seva confiança, ja que a través del voluntariat podran rebre un gran suport emocional que farà que la seva sensació d’aïllament es vegi reduïda”.

 

Salou habilita un servei d’assistència en la tramitació electrònica per resoldre dubtes

El regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, explica que ‘tots els departaments actuen coordinadament per continuar prestant servei a la ciutadania’. Foto: Ajuntament de Salou

L’Ajuntament de Salou ha habilitat un servei d’assistència en la tramitació electrònica per resoldre els dubtes de la ciutadania. Les consultes relatives a la tramitació en la Seu electrònica es poden dirigir a l’adreça assistencia@salou.cat o al telèfon 687 209 356.

D’altra banda, les consultes sobre tràmits administratius o informació general han de dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a través del correu electrònic oac@salou.cat, o bé trucant al 977 309 292.

Cal dir que les gestions administratives, termes i terminis estan supeditats a les previsions establertes pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, de declaració de l’estat d’alarma. Recorden que durant l’estat d’alarma les administracions públiques tenen tancats els serveis d’atenció presencial, però es poden fer gestions a través de la Seu electrònica: https://seu.salou.cat

Els tràmits oferts actualment a través de la Seu electrònica abasten diferents àmbits administratius; entre els que destaquen: gestió i consulta del Padró d’habitants, com els certificats o volants d’empadronament, individual o col·lectiu; les llicències i permisos sobre obres menors, ocupació de via pública, i guals.

En l’àmbit d’empreses es poden tramitar reclamacions de consum i peticions d’empreses a la borsa de treball; i en l’àmbit econòmic es poden tramitar, entre d’altres, sol·licituds en matèria tributària, domiciliacions i certificats fiscals.També està disponible la tramitació de tots els expedients d’activitats: canvi de titularitat, comunicació o baixa de noves activitats i d’habitatges d’ús turístic, així com assessorament sobre l’obertura de noves activitats o els informes de compatibilitat urbanística.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que “l’Administració local salouenca continua la seva activitat administrativa diària a través del teletreball, amb més de 200 persones fent aquesta modalitat, amb èxit”. Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, explica que “tots els departaments actuen coordinadament per continuar prestant servei a la ciutadania”. També, diàriament, es duen a terme fins a una vintena de reunions virtuals, a fi i efecte que no s’aturi l’activitat administrativa.

A nivell general, la Seu electrònica permet la consulta d’expedients oberts; l’accés a la bústia de notificacions electròniques; el pagament en línia de tributs, el registre d’instàncies genèriques o aportació de la documentació, així com la sol·licitud d’accés a la informació pública.

De manera complementària, continua actiu el servei de queixes i suggeriments, i el servei de gestió d’incidències de via pública.

D’altra banda, a nivell intern, és a dir, del mateix Ajuntament de Salou, la Secció de Sistemes d’Informació ha activat un servei d’assistència específic per donar suport als treballadors i treballadores que actualment es troben dins de la modalitat de teletreball, és a dir, treballen des de casa.

 

L’alcalde de Salou dedica un missatge de confiança als ciutadans

L’alcalde manifesta que ‘des de l’Ajuntament, ens hem posat al capdavant per gestionar adequadament aquesta crisi. Foto: Ajuntament de Salou

A l’escrit, el batlle demana col·laboració en “un repte que ens implica a tots”. Es tracta “d’una lluita”, afirma, “que hem de fer i hem de guanyar plegats”, amb “responsabilitat social, de forma solidària i amb una necessària actitud de respecte i disciplinada cap a les mesures i recomanacions sanitàries; i cap a les ordres i instruccions de confinament i de limitació d’activitats i de mobilitat, per tal de prevenir la propagació del virus”.

Aquest seria un dels missatges claus de l’alcalde Pere Granados, la petició explícita i expressa de respectar el confinament domiciliari per tal d’evitar la propagació del virus, així com les mesures de seguretat i higiene.

En segon lloc, el mandatari fa un ample i especial agraïment, en nom de la Corporació, al personal sociosanitari i mèdic per la seva labor “abocada, intensa i incansable”, tal i com la defineix. També té paraules per a la Policia Local, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i serveis de neteja municipal d’Urbaser; a la vegada que enalteix la tasca desinteressada de les entitats d’ajuda social com Càritas i Eluzai.

Un altre sector al qual es dirigeix l’alcalde de Salou és al personal de l’Ajuntament i, en especial, a tots aquells departaments que “per la seva naturalesa, han hagut de reforçar el seu servei, per atendre millor l’estat d’emergència social i sanitària”.

El sector comercial és un altre dels destinataris directes de la carta. El batlle agraeix i encoratja tots aquells establiments que es mantenen oberts i també els que s’han vist obligats a tancar, “havent de suportar un esforç econòmic”.

Futur

A través de la carta, el batlle de Salou llança un missatge de confiança en el futur i demana “col·laboració, responsabilitat, confiança i comprensió” perquè “tinc, hem de tenir tots i totes, l’absoluta esperança que la comunitat científica trobarà, ben aviat, aquella solució que ens permetrà, de nou, viure amb normalitat i plenitud”.

Carta de l’alcalde, Pere Granados

 

L’Ajuntament de Salou impulsa l’elaboració d’un dossier de tallers i activitats

El document és format per dibuixos per acolorir, sopes de lletres, mots encreuats i manualitats, entre d’altres jocs. Foto: Ajuntament de Salou

L’Ajuntament de Salou ha impulsat l’elaboració d’un dossier de tallers i activitats, amb la participació de les entitats culturals del municipi, perquè els infants gaudeixin a casa, en família, d’un bon assortit dibuixos per acolorir, sopes de lletres, endevinalles, mots encreuats i manualitats, entre d’altres alternatives lúdico-culturals, que es poden imprimir.

En la seva creació, hi han col·laborat els Diables Maleïts i les Bruixes Latemó; el Xaloc; l’Esplai de Salou; els Atabaladors; els Gegants de Salou; i l’Associació Sal-i-Ou Bestiari, Balls Tradicionals i Populars.

Gràcies a aquesta iniciativa, els infants podran conèixer, en profunditat, els detalls dels diferents elements festius de Salou; i, fins i tot, crear la seva pròpia titella, elaborar un surdo (tambor cilíndric) dels Atabaladors i fer-se una corona del Rei Jaume I, amb els seus colors preferits.

Segons ha explicat el regidor de l’àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà, “l’elaboració d’aquest divertit dossier té com a objectiu que els/les més petits/es de la casa puguin gaudir, en família, de la cultura, a través de la creativitat i la imaginació”. L’edil ha assegurat que “des de l’Ajuntament de Salou continuem transmetent i compartint el gran treball associatiu i cultural del municipi”.

Cal dir que el document dels Gegants, a les darreres pàgines, inclou les solucions dels jocs per tal de poder comprovar si s’han resolt de forma correcta.

El dossier, format per diversos PDF, es pot descarregar a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Salou www.salou.cat

 

La biblioteca de Salou posa en marxa la iniciativa ‘Jo proposo’, a través de recomenacions literàries

També es podrà continuar gaudint de l’Hora del Conte cada dissabte, a les 12 h, al Facebook de la Biblioteca. Foto: Ajuntament de Salou

La Biblioteca Pública Municipal de Salou ha posat en marxa la nova iniciativa ‘Jo proposo’, per tal que els lectors i lectores del municipi difonguin les seves recomanacions literàries a les xarxes socials, tenint en compte l’estat de confinament actual.

Totes les persones interessades en participar-hi hauran de gravar un vídeo breu on indiquin el llibre que llegeixen o un títol que els hagi impressionat i vulguin compartir, tot explicant els motius pels quals el recomanen. Aquest enregistrament caldrà penjar-lo a les xarxes socials (Facebook, Twitter i/o Instagram), amb el hashtag #joproposo i etiquetant la Biblioteca Pública de Salou.

Els perfils oficials de l’entitat són: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou.

Com a alternativa, el vídeo també es pot enviar al correu electrònic biblioteca@salou.cat, posant com assumpte o tema ‘Jo Proposo’, per tal que l’entitat el pengi, directament, als seus perfils.

Segons ha assenyalat el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, “amb aquesta iniciativa pretenem que els salouencs i les salouenques se sentin més a prop de la Biblioteca”. Així, l’edil s’ha adreçat a la ciutadania animant-la a “deixar volar la imaginació i la creativitat, així com a compartir la passió lectora amb tothom”.

També es podrà continuar gaudint de l’Hora del Conte, en format virtual, cada dissabte, a les 12 h, al Facebook de la Biblioteca. Es tracta de contes escrits per l’Alba Castellví i contats per les professionals de la Biblioteca, en un ambient familiar.

Durant l’abril, i només aquest mes, l’entitat proposarà un bibliojoc de confinament per celebrar la festa del llibre i la lectura, atès que no se celebrarà Sant Jordi.

Devolució de documents en préstec

La Biblioteca Municipal de Salou també informa que el Servei de Biblioteques ha renovat la devolució dels documents en préstec, de moment, fins al proper 4 de maig, per evitar els retorns a les bústies de les biblioteques, que també són tancades en tot el territori.

Aquesta renovació afecta tots els documents prestats entre el període de l’1 de gener i el 16 de març de 2020.

Cal destacar que els missatges de caducitat dels documents que reben els usuaris/àries s’han canviat. En aquest sentit, la Biblioteca resoldrà qualsevol incidència al respecte.

A més, des de la Biblioteca s’està potenciant i difonent el préstec electrònic, com a alternativa al préstec físic, atès el confinament, que es pot realitzar a través del web de l’ebiblio https://catalunya.ebiblio.es/opac/#index. Aquest també és disponible per a persones que no tinguin carnet de biblioteca. Tots els tutorials es poden trobar a la pàgina de Facebook de la Biblioteca de Salou.

A través dels perfils de les xarxes socials, l’entitat també farà difusió de totes aquelles iniciatives i notícies de l’àmbit bibliotecari i/o cultural que siguin d’interès per a la ciutadania. Per a qualsevol dubte i/o petició, es pot escriure a l’adreça biblioteca@salou.cat

 

Salou ajorna Sant Jordi, el ‘Salou Actiu’ i el Memorial José Luís Rubio Sáez

La Cambra del Llibre de Catalunya ha decidit ajornar la celebració del Dia del Llibre a tot el territori català. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou informa ha ajornat la Diada de Sant Jordi, el programa “Salou Actiu” i el premi Salou de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Sáez, en el marc de les circumstàncies actuals, provocades per la crisi sanitària.

Pel que fa a la Diada, la celebració de la qual hauria de tenir lloc el proper 23 d’abril, cal dir que la Cambra del Llibre de Catalunya ha decidit ajornar la celebració del Dia del Llibre a tot el territori català.

D’altra banda, i pel mateix motiu, l’àrea cultural també ha aturat la publicació del programa “Salou Actiu” d’aquesta primavera, que té prevista la seva sortida, en una nova edició, la propera tardor. Dit programa inclourà un conjunt de tallers i excursions, de caràcter gratuït, per a tota la ciutadania.

Així mateix, s’ajorna fins l’any que ve l’onzena edició del premi biennal Salou de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Sáez. Aquest esdeveniment s’organitza amb la finalitat de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió en l’àmbit de la pintura. A la pàgina web www.premisaloupintura.blogspot.com s’hi pot localitzar tant la informació, com les bases del concurs.

Al respecte, el regidor de l’àrea de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assegurat que “aquestes decisions s’han pres tenint en compte les circumstàncies actuals de seguretat i, especialment, pensant en la protecció de la salut i el benestar de les persones”. L’edil ha explicat que “des de la nostra àrea continuem treballant, com sempre, de forma constant; i, ben aviat, informarem la ciutadania de Salou de noves dates i de la programació d’actes”.

El CAR de Salou agraeix la donació voluntària de material sanitari

L’alcalde agraeix l’esforç i dedicació dels professionals de la salut de Salou. Foto: Ajuntament de SalouLa direcció del Centre d’Alta Resolució (CAR), acompanyada de tots / es els / les professionals que treballen a l’entitat, vol fer extensiu el seu agraïment a la ciutadania salouenca per la donació voluntària de material sanitari divers, “tan necessari en el context en què ens trobem immersos, tots plegats”.

Així doncs, tot el material rebut desinteressadament en els darrers dies (mascaretes, solucions hidroalcohòliques, guants, bates impermeables…) ha estat molt ben rebut pel centre assistencial sanitari, el qual vol deixar palès el testimoni de la seva gratitud a través d’una carta, desitjant que ben aviat totes les persones i la societat salouenca puguin restablir la normalitat amb salut i positivitat.

Al respecte, l’alcalde de Salou, Pere Granados, agraeix «l’esforç i dedicació dels / les professionals de la salut de Salou» i posa a la seva disposició i a la del centre assistencial totes les eines, per tal que aquest pugui dispensar «l’atenció sanitària que requereix la població; i cobrir les necessitats de les persones, les seves peticions i demandes, amb el màxim i curós esforç».

 

Salou intensifica la desinfecció de carrers

L’Ajuntament de Salou ha intensificat la desinfecció amb hidroneteja i productes desinfectants dissolts. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou ha intensificat la desinfecció amb hidroneteja i productes desinfectants dissolts als punts de la ciutat que registren un major trànsit de persones. Per aquest motiu, s’han decretat uns serveis especials d’higiene i desinfecció diària als espais públics, prioritzant les voreres, el mobiliari urbà i els contenidors de deixalles.

UTE Salou Net té com a missió fonamental mantenir en òptim estat de neteja el Centre d’Alta Resolució (CAR), les zones adjacents als supermercats, les residències de gent gran, les voreres més transitades i els indrets que siguin susceptibles de rebre un major nombre de visites diàries; així com tots els contenidors de deixalles de Salou.

El nou operatiu de neteja urbana s’ha estructurat i organitzat de la següent manera: Es manté actiu el 50% de la plantilla de l’empresa de neteja, per tal de garantir un serveis mínims que puguin funcionar amb normalitat, en cas de produir-se alguna baixa per COVID-19. I es va alternant amb l’altre 50%, que resta confinat. A partir de l’1 d’abril, tanmateix, es produirà un augment de la plantilla.

Per dur a terme les operacions amb les màximes prestacions i millora de freqüències, s’han posat en marxa nous mitjans de neteja mecànica amb aigua, que permeten treballar amb desinfectants dissolts en ella.

L’Ajuntament de Salou garanteix a la ciutadania els següents serveis:

– Recollida de la fracció resta: A la zona del poble i Nucli Antic, recollida diària, i a la resta del municipi, 4 dies per setmana.

– Recollida selectiva: Envasos i paper-cartró, 3 dies a la setmana; i vidre, 1 dia a la setmana.

– Rentat de l’interior dels contenidors: 1 dia a la setmana.

– Recollida de mobles indeguts: 3 dies a la setmana.

– Hidroneteja: Un cop al dia es pretén la neteja exterior dels contenidors i dels supermercats, farmàcies, caixers automàtics, fleques, botigues de queviures, llibreries, Mercat Municipal, ambulatori (matí i tarda), residència gent gran (matí i tarda), comissaria de Policia Local (matí i tarda) i Ajuntament.

– Neteja mecanitzada: Al menys, 2 cops per setmana, a tots els carrers.

– Aiguabatre manual: 2 cisternes amb les quals s’establirà una rotació a tots els carrers.

– Neteja manual extensiva: Per tal de garantir, diàriament, la neteja dels voltants dels contenidors i neteja extensiva de carrers.

– Repàs de tarda: Repàs de punts de contenidors i carrers més cèntrics.

– Es treballa diumenges i festius.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “en aquests moments en què hem de ser el màxim d’escrupolosos amb les mesures d’higiene, hem decretat que el municipi incrementi els mitjans de desinfecció, com a mesura de protecció de la salut dels nostres convilatans”. Així mateix, segons el batlle, “ens preocupa molt la seguretat dels treballadors i qualsevol risc de contaminació per Coronavirus al què estiguin exposats; per la qual cosa s’han organitzat torns de treball. Aquests garantirien un servei mínim, en cas de contagi”.

El mandatari salouenc continua apel·lant a la responsabilitat individual i social de la població, a la què demana que “es quedi a casa i segueixi les normes de les autoritats sanitàries”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha fet referència «a l’esforç que estem fent perquè la població tingui un servei de neteja excepcional, atès el complicat moment sanitari i social que estem vivint”.

El SIAD de Salou garanteix l’atenció per via telemàtica

Pere Granados ha assegurat que ‘volem garantir el servei del SIAD, per tal de romandre a prop de la dona. Foto: Ajuntament de Salou

L’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat continua donant atenció a través del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de Salou, per via telemàtica, per tal de garantir la seva continuïtat, en el marc de l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol, el passat 16 de març.

Així, es podrà contactar amb el SIAD a través dels telèfons 666 46 02 47 (de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h) i 977 30 92 06 (de dilluns a divendres, de 10 h a 15 h); així com per correu electrònic, a siadones@salou.cat

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “des de l’Ajuntament volem garantir un servei com és el SIAD, per tal de romandre a prop de la dona i continuar oferint-li una atenció personalitzada de suport i d’acompanyament, en una situació com la que estem vivint actualment”. El batlle ha insistit en el fet que “s’ha reforçat el servei d’atenció telemàtica, per evitar que els salouencs i les salouenques surtin de casa i reduir, així, les possibilitats de propagació del virus”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha manifestat que “durant aquests moments tan difícils, volem seguir ajudant les dones del nostre municipi, oferint un servei on puguin rebre ajuda, informació i trobar escalf”. L’edila ha recordat que el SIAD “és un servei adreçat a totes les dones, a través del qual oferim informació, orientació, assessorament i acompanyament en tots aquells aspectes relacionats amb la seva vida: àmbit laboral, social, personal, familiar i d’altres”.

Cal recordar, també, que per a casos de violència masclista, es troba a disposició de la ciutadania el telèfon gratuït i permanent (24 hores) 900 900 120, de l’Institut Català de les Dones (ICD) del Departament de la Presidència; així com el correu electrònic 900900120@gencat.cat

En el marc de la situació d’emergència sanitària pel COVID-19, l’ICD està endegant mesures per facilitar a les dones en situació de violència masclista l’accés telefònic i telemàtic, i perquè, malgrat que els serveis han alterat el seu funcionament pel que fa a presencialitat, també puguin ser ateses per una persona professional quan la situació ho requereixi.

Sobre el SIAD

El Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) de Salou contribueix a l’apoderament de les dones i a la sensibilització social, amb especial atenció a la prevenció, detecció precoç i primera atenció de la violència masclista, en coordinació amb la resta dels serveis i institucions que actuen en aquest àmbit.

Aquest servei s’adreça a totes les dones empadronades a Salou, per tal que puguin gaudir i exercir els seus drets, en llibertat i sense discriminacions.

 

Més de 600 nens de Salou rebran targetes moneder de les beques menjador

Les targetes les distribuirà l’Ajuntament de Salou. Foto: Cedida

Un total de 604 alumnes de Salou rebran a partir d’avui dimecres les targetes moneder de les beques de menjador escolar i servei d’àpat que han habilitat els departaments d’Educació i d’Afers Socials de la Generalitat, amb l’import de la prestació diària, mentre duri el tancament de les escoles i la Generalitat no suspengui les mesures preventives adoptades amb el pla d’actuació PROCICAT.

Les targetes, les distribuirà l’Ajuntament de Salou. La Regidoria d’Ensenyament posarà en marxa un servei de missatgeria que lliurarà en mà les targetes a les famílies, amb totes les precaucions i mesures de seguretat. Els beneficiaris de l’ajut rebran, també, una circular amb tota la informació i instruccions d´ús de la targeta.

Segons la regidora d’Ensenyament, Júlia Gómez, “les targetes es faran arribar a casa de cadascuna de les famílies beneficiàries, perquè és molt important evitar que se surti al carrer per fer gestions i encàrrecs que no siguin els estrictament permesos”.

En aquest sentit l’alcalde afegia que “torno a insistir que cal ser estrictes i extremats, responsables i disciplinats amb les normes de confinament i amb les mesures sanitàries i d’higiene, perquè la protecció individual ajuda a la protecció col·lectiva contra el contagi”.

L’alcalde matisava que “amb aquestes targetes es vol garantir que els infants amb beca de menjador continuïn disposant de l’ajut, i, per això, l’Ajuntament ha organitzat la seva distribució a domicili”.

Salou s’adhereix al Manifest municipalista davant la crisi del coronavirus

L’alcalde reclama trencar la transmissió del coronavirus. Foto: Cedida

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat un decret d’adhesió al “Manifest dels Ens Locals davant la crisi del Coronavirus”. L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han acordat un manifest conjunt per exposar la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat.

Al respecte, l’alcalde Pere Granados ha manifestat que, davant la situació excepcional que viu Catalunya, “hem d’estar a l’alçada, amb responsabilitat i disciplina col·lectiva i individual”. Per aquest motiu, “hem d’insistir a la ciutadania que compleixi amb les indicacions de les autoritats sanitàries, per a la prevenció i erradicació del COVID-19”.

En aquest sentit l’alcalde afirma que “la principal prioritat, ara, es trencar la cadena de transmissió del virus i, per això, cal un confinament estricte”, ha assenyalat Pere Granados, que ha afegit que “només amb aquest confinament efectiu i amb la col·laboració i solidaritat de tothom podrem frenar la propagació i el risc de contagi”. Ha demanat que “les administracions supramunicipals posin totes les mesures que tinguin com a eix central i com a prioritat la salut de les persones”.

Afegia, per altra banda, que “hem de tenir present també a totes aquelles persones que, com a conseqüència d’aquesta crisi, es quedaran sense feina”. Per aquest motiu, “s’ha de dotar de recursos i ajuts per emparar les famílies que ho necessiten” i “només des d’una visió sensible amb les persones i els col·lectius més vulnerables podrem garantir una sortida real d’aquest context de crisi”.

Per això, l’alcalde de Salou ha explicat que “des del món local reclamem poder mobilitzar el superàvit disponible de 2019 sense limitacions, així com flexibilitzar les directrius de la regla de la despesa i l’estabilitat pressupostària”. El propi manifest diu també que cal “anul·lar totes les mesures que encara queden de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) que limiten l’autonomia local”; i “garantir les aportacions previstes de les administracions supramunicipals per a l’any 2020 i poder-les ampliar per a les noves necessitats que generarà la crisi”.

Finalment, l’alcalde de Salou demana que “es necessari poder tenir a disposició eines i capacitat d’adaptació a les exigències a les què haurem de fer front en els propers mesos”.

Pere Granados també ha volgut agrair, “l’esforç i la capacitat de totes les persones que treballen en serveis essencials per garantir donar una resposta com a societat en moments difícils; especialment, a totes i tots els professionals sanitaris, als equips d’emergència i dotacions policials que, de manera exemplar, treballen incansablement per revertir aquesta situació”.

Neix un cos de voluntaris a Salou

Es tracta d’un col·lectiu, ja format, que ajudarà la gent que ho necessiti a realitzar diverses tasques

El Govern de l’Ajuntament de Salou ha creat un cos de voluntariat per atendre les persones que pertanyin a grups de risc de Coronavirus i que estiguin soles: que tinguin més de 60 anys; que pateixin malalties cardiovasculars, hipertensió, diabetis, malalties pulmonars cròniques, càncer, immunodepressió i embaràs.

Es tracta d’un col·lectiu, ja format, que ajudarà la gent que ho necessiti a realitzar diverses tasques, mentre duri l’estat d’alarma i el confinament, arran de la crisi sanitària del COVID-19. Aquestes són: realitzar la compra d’aliments o productes farmacèutics, i treure les escombraries.

Aquesta tasca de voluntariat la coordina l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació d’Assistència Social Eluzai, de l’Església Protestant de Salou. Així, s’ha habilitat una línia telefònica que rebrà totes les trucades i les canalitzarà perquè les persones que ho necessitin puguin tenir ajuda per realitzar les esmentades tasques. Aquest número és el 674 996 267. L’horari de recepció de les trucades és de 10 h a 14 h, de dilluns a diumenge.

Diàriament, s’analitzaran les necessitats i s’organitzaran les tasques diàries i les rutes, tenint en compte les trucades rebudes.

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “ens trobem en un moment social molt difícil, en què tots ens necessitem a tots. Per això, des de l’Ajuntament de Salou, volem ser partícips de l’assistència a la població d’una manera directa, per atendre les necessitats de les persones que pertanyen a grups de risc i que estan soles davant d’aquesta pandèmia vírica tan important”. El batlle ha afegit que “el nostre compromís cap als salouencs i les salouenques és donar-los la nostra assistència el màxim que puguem i contribuir a millorar-los la qualitat de vida”.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies