.

La sessió plenaria de Salou, on VOX ha votat en contra d’apostar pel turisme sostenible. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou ha pres un pas ferm cap a la sostenibilitat turística amb l’aprovació d’una nova declaració de compromís per part de la majoria dels grups municipals, a excepció de VOX que ha votat en contra. Aquesta iniciativa ha estat recolzada per Sumem per Salou-PSC, ERC, PP, Ara Pacte LocalUSAP, que s’han unit per a defensar un model de turisme que respecti tant el medi ambient com el teixit social, cultural i històric del municipi.

Aquesta decisió subratlla la importància d’adoptar pràctiques de turisme sostenible i intel·ligent, essencials per a les destinacions que desitgen preservar la seva competitivitat i atractiu a llarg termini en un mercat cada vegada més conscient de la necessitat de responsabilitat ambiental i social. Les destinacions que segueixen aquestes pràctiques gaudeixen de major resiliència davant de reptes com els episodis climàtics extrems i les crisis econòmiques, a més de fomentar una diversificació en l’oferta turística i la inclusió social.


Altres notícies:


La declaració també implica l’adhesió a la metodologia de Destinació Turística Intel·ligent, amb l’objectiu de transformar digitalment la destinació i oferir experiències més enriquidores i accessibles als turistes. Aquesta iniciativa no només busca impulsar el desenvolupament sostenible sinó també millorar les condicions de vida locals i garantir la satisfacció dels visitants.

Les línies d’actuació principals incloses en la declaració són: promoure una visió comuna sobre el desenvolupament turístic que reflecteixi els valors i identitat cultural de Salou, dur a terme estratègies de màrqueting que destaquen els atractius de la localitat, impulsar pràctiques que conservin el patrimoni natural i cultural, diversificar l’oferta turística i fomentar la participació comunitària en la gestió turística.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Salou reafirma el seu compromís amb un desenvolupament econòmic que sigui respectuós amb l’entorn, la cultura i la qualitat de vida dels seus residents i visitants, tot integrant els objectius de desenvolupament sostenible en totes les seves accions.