.

Lea activitats durant el matí han tingut sobretot els més menuts com a protagonistes. Foto: Cedida

La plaça de la Pau de Salou és l’escenari principal on aquest dimarts se celebren els tradicionals actes de la Diada de Sant Jordi. Unes 35 parades de llibres, roses, tallers i jocs de taula d’entitats salouenques, floristeries, centres educatius, formacions polítiques, la Biblioteca Municipal i l’Espai Xic’s s’han trobat, des de primera hora del matí, en aquest cèntric enclavament de Salou per celebrar la festa més literària de l’any, en un dia de primavera fresc, però assolellat.

Entre els estands, el de la literatura local, a càrrec de l’Associació d’Escriptors de Salou “Ora Marítima”, que s’ha presentat en societat, participant de la seva primera Diada de Sant Jordi. Aquesta entitat compta amb una trentena d’autors, en la seva majoria, locals, alguns dels quals compten amb obres que s’han editat recentment.


Altres notícies:


També, de bon matí, les escoles municipals, uns 500 nens i nenes, han pogut gaudir de l’espectacle de titelles i objectes, amb Sant Jordi, les princeses i els dracs com a protagonistes, amb la companyia Sensedrama Teatre.

En la franja de tarda, a les 17 h, s’ha presentat el nou club de lectura jove a la Biblioteca Municipal, en col·laboració amb el Centre Jove de Salou, per llegir i compartir la lectura de manga, còmic i narrativa juvenil. També a les 17.00 s’ha previst representar la llegenda de Sant Jordi a l’espai del Club Xic’s, a la plaça de la Pau. A la mateixa hora s’oferia un photocall amb el Rocky, la Confetina i el Pirata Dragut, les mascotes del Club Xic’s, que han passat una bona estona amb les famílies i els més petits.

Les paradetes de llibres i roses d’entitats, escoles i instituts han omplert la plaça de la Pau tot el dia. Foto: Cedida

A les 17.30 h, estava prevista l’actuació dels elements del seguici popular amb la màgia dels Gegants, la Mulassa, els Nanos, els Tabalets dels Diables Maleïts i les Bruixes Latemó, i els balls tradicionals i populars. A continuació s’ha programat un espectacle a càrrec de la companyia Sac Espectacles, que explica la llegenda de Sant Jordi, amb cançons, música i dansa. La festa es tancava a les 19.30 h amb Acapella Academy i a les 20 h amb els Versots a càrrec dels Diables Maleïts i les Bruixes Latemó de Salou.

D’altra banda, el passat dilluns, dins dels actes organitzats per la Biblioteca Municipal, va tenir lloc la presentació del llibre infantil “Pepot, on ets?” Una història sobre un dels gegants de Salou, a càrrec de la seva autora, Dulce Vendrell.

Les activitats de Sant Jordi a Salou es prolongaran fins el 27 d’abril, amb un sorteig d’un joc de llibres dels autors/es de Salou, patrocinat per Shopping Salou.