.

La sortida del ral·li, que fusiona les curses del RACC i l’EBC, serà a Salou i Reus acollirà les arribades. Foto: Cedida

El “nou” Rally Catalunya–Costa Daurada Legend, fruit de la col·laboració entre el RACC i l’Escuderia Baix Camp (EBC), promet ser un esdeveniment destacat en el calendari dels ral·lis de vehicles històrics a Espanya. Amb l’objectiu de mantenir l’essència dels ral·lis clàssics, tot afegint millores significatives, aquesta prova combina la tradició amb la innovació, mantenint trams icònics ja utilitzats en competicions WRC.

Programat per al 7 i 8 de juny, el ral·li inclourà cinc trams cronometrats, permetent dues passades per cada tram, amb un recorregut total de 110 km. Això inclou competicions en les categories de Velocitat, Regularitat Sport, i Regularitat, a més de la categoria Legend, que és més d’exhibició sense cronometratge. Aquesta estructura no només afegeix diversitat a l’esdeveniment, sinó que també augmenta el seu atractiu per a una àmplia gamma de participants.


Altres notícies:


Una de les novetats més interessants d’aquest any és la inclusió del “Volant RACC Clàssic”, una classificació especial per a vehicles que van participar en el trofeu de promoció del RACC, entre 1979 i 1994. Això no només homenatja la història del ral·li, sinó que també obre la porta a una àmplia varietat de vehicles clàssics, augmentant l’interès tant per a participants com per a espectadors.

Trobada de clàssics a Salou

A més, el matí del dissabte 8 de juny, se celebrarà la “3a Trobada RACC de Cotxes Clàssics” al passeig Jaume I de Salou. Aquesta trobada, que ja ha estat un èxit en les seves dues primeres edicions, ofereix una oportunitat única per als aficionats d’interactuar amb els vehicles i experimentar l’ambient d’un ral·li de primera mà.

Amb l’esperit de millorar sense perdre l’essència dels seus predecessors, el Rally Catalunya–Costa Daurada Legend està ben posicionat per  convertir-se en un punt de referència en el circuit de ral·lis de vehicles històrics, destacant per la seva capacitat d’atreure tant novells com veterans d’aquesta modalitat esportiva.