TOTS 21

Roda de Berà celebrarà la Festa Major Petita del 8 al 10 d’octubre

El diumenge arribarà l’acte més tradicional de la festa, amb la concentració dels pagesets i pagesetes, partir de 2/4 d’11 del matí, a la plaça de la Sardana. Foto: Ajuntament

La regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament ja prepara la seva Festa Major Petita de l’Ecce Homo, que enguany tindrà lloc del 8 al 10 d’octubre, garantint totes les mesures per fer front a la Covid-19 i tornant a demostrar que la cultura és segura.

El 8 d’octubre l’Ajuntament inaugurarà una mostra fotogràfica de l’Estiu a la Pedrera, amb imatges dels esdeveniments celebrats dins de les edicions de 2019 i 2020. L’exposició es podrà visitar a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca durant un mes, els matins de dimarts a divendres de 9:30 a 13:30h i els dijous a la tarda de 16:30 a 19:30h.

El tradicional campionat de bitlles arribarà el dissabte 9 al matí, a partir de les 11 a la plaça dels Pins. Els participants hauran de netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans de cada tirada, i les bitlles i bitllots seran desinfectats després de cada torn.

El mateix dissabte, a partir de les 10 de la nit, la Banda Neón oferirà un concert de versions per a tots els públics. El seu repertori comprèn des dels millors temes mítics disco dels 80’s fins al reggaeton més actual, passant per la millor rumba i rock de tots els temps. L’entrada és gratuïta i no és necessari fer reserva.

El diumenge arribarà l’acte més tradicional de la festa, amb la concentració dels pagesets i pagesetes, partir de 2/4 d’11 del matí, a la plaça de la Sardana, per participar en el seguici cap a l’església. Els infants estaran acompanyats en aquesta ocasió pels músics dels Joglars de la Bota i per un xanquer pagès. Un cop a la parròquia, mossèn Antonio Rodríguez oficiarà una missa solemne en honor a Sant Ecce Homo i beneirà els fruits de la terra.

Com cada any, tots aquells infants que vulguin participar-hi però no tinguin la roba per poder vestir-se de pageset o de pageseta, poden posar-se en contacte amb l’Hotel d’Entitats.

Seguidament, a les 12 del migdia, els Joglars de la Bota oferiran un espectacle de malabars a la plaça de la Sardana. En cas de pluja aquest acte es traslladaria al pavelló municipal.

Un dels plats forts de la festa arribarà el diumenge a la tarda, a partir de 2/4 de 8 del vespre al pavelló municipal, amb l’humorista Miguel Ángel Rodríguez, més conegut com ‘El Sevilla’. El còmic visitarà Roda de Berà amb la seva bogeria, la seva creativitat i les seves eloqüències per presentar-nos “La vida es rocanrol”. Què en pensa la seva mare dels seus pèls, de la seva roba i dels seus tatuatges; com educa els seus fills un tipus que té un grup que es diuen els Mojinos Escozíos; o què fa una Rock Star quan li toca ser president de la seva comunitat de veïns, aquestes i moltes altres qüestions les resoldrà El Sevilla en “La vida es rocanrol”. L’entrada és gratuïta i no és necessari fer reserva, atès que l’accés serà per ordre d’arribada al pavelló.

Finalment, inclòs al programa i dins dels actes organitzat per les Jornades Europees del Patrimoni 2021, l’Ajuntament durà a terme el diumenge, de 10 a 14h, una jornada de portes obertes al Museu de la Ràdio Luis del Olmo.

Redacció

 

Arriba la final de Tarragona Open Future 2021

Vista de la sala August del Palau Firal.

Aquest dimecres, 29 de setembre, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollirà la final de Tarragona Open Future, un programa d’acceleració empresarial organitzat per Tarragona Impulsa amb la col·laboració de Telefónica. En aquesta final s’hi presentaran vuit projectes que optaran a un primer premi de 3.000 € i tres anys d’assessorament per a la consolidació del negoci amb experts de diferents àmbits. I també hi hauran dos segons premis de 1500 € i que també inclouen l’assessorament per la consolidació. 

A les 10 del matí el conseller d’Ocupació, Manel Castaño, inaugurarà la jornada amb un parlament de benvinguda i la presentació dels membres del jurat d’aquesta6a edició. El jurat estarà format: pel mateix Castaño, Miguel Ángel Fernandez, desenvolupament digital a la direcció de Catalunya, C. Valenciana, I. Balears i R. Múrcia de Telefónica Espanya; Mònica Boquera, delegada d’Acció a Tarragona; Mireia R. Ferré, luthier i archetier, guanyadora de l’Open Future 2020 i dos representants dels grups municipals: Berni Álvarez (PSC) i el Jose Luís Calderón,  no adscrit.

Posteriorment, els assistents podran escoltar la xerrada «Què valora Telefònica de  les startups?» a càrrec de Miguel Ángel Fernández. Després, es farà una presentació de la startup guanyadora de la passada edició: Mireia R. Ferré, Luthier -Archetier. 

A les 10.30 h començaran els showcase de les primeres startups participants a la 6a edició: 

 • Attends un peu. Disseny de moda d’autor www.attendsunpeu.com 
 • Burning Calories. Plataforma que integra rutines d’exercici , classes virtuals i un  seguiment dietètic personalitzat amb una biblioteca de receptes i video-receptes. www.burningcalories.es 
 • EAgora. Una xarxa social gamificada per conectar l’administració pública amb la ciutadania que permet muliplicar i accelerar el procés de transició cap a l’Agenda 2030. https://www.eagora.app 
 • Urban resilience.  Estacions de servei que proporcionen un infrastructura de càrrega d’accés públic per a tot el sistema de mobilitat elèctrica d’una ciutat. https://urbanresilience.eu/
 • HelloBB. Una eina per gestionar de manera digital tots els processos relacionats amb les llistes de naixement. https://www.hellobb.net/ 
 • Koonerfy. Aplicació multiplataforma amb una arquitectura cloud escalable orientada al sector de la restauració i l’oci. https://www.koonerfy.com 
 • Tàrraco ArqueoTours. App per a telèfons mòbils (Android i IOs) que facilita l’accés al coneixement de l’excepcional llegat patrimonial antic de Tarragona. www.tarracoarqueotours.com 
 • Tridax. Empresa dedicada al cultiu hidropònic d’enciams originals i maduixes ecològiques. https://www.hidrothridax.com 

Redacció

 

AGENDA: ‘Dramèdia Teatre’ estrenarà al Casal Riudomenc el 16 i 17 d’octubre

El grup teatral riudomenc ‘Dramèdia Teatre’ estrenaran (després d’haver estat programats i reprogramats a causa de la pandèmia) el 16 (20:00 hores)  i 17 d’octubre (18:00 hores) l’obra ‘Odiaràs el teu ‘jefe’… pel damunt de totes les coses’. Ho faran al Casal Riudomenc sota la direcció de l’actor i director reusenc Carles Bigorra. Aquest cop comptaran amb l’actor (també reusenc), Jordi Romero com ajudant de direcció.

Les entrades les podem trobar a: https://www.entrapolis.com/entradas/odiaras-el-teu-jefe-per-damunt-de-totes-les-coses-riudoms

Redacció

 

El 2 i 3 d’octubre torna el Reus Ocult amb visites a espais exteriors i rutes per la ciutat

Imatge de la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Ajuntament

Mostrar i valorar el patrimoni, així com fomentar l’esperit crític dels assistents a les visites, són els objectius que un any més s’ha marcat l’Associació Espais Ocults de cara a la nova edició de la seva activitat més destacada, el Reus Ocult. Com és costum des de ja en fa set, aquesta activitat torna al calendari el primer cap de setmana d’octubre. Així doncs, aquest dissabte dia 2 i diumenge dia 3, s’oferiran diverses visites a diferents punts de la ciutat.

La situació sanitària ha fet que l’associació aposti, tal com ja va fer l’any passat, per oferir visites i rutes exteriors, prioritzant així la seguretat dels assistents. En aquest mateix sentit, també s’ha optat per mantenir el format d’aforament limitat i inscripció prèvia que ja es va utilitzar en l’última edició. A partir d’avui, doncs, tothom qui desitgi participar al Reus Ocult 2021 s’hi pot inscriure a través del web de l’associació, espaisocults.cat. A banda, durant el cap de setmana s’instal·larà un punt d’informació a la plaça del Mercadal on també es podran fer inscripcions, sempre que hagin quedat places lliures.

En l’edició d’enguany s’ofereix un total de 6 espais totalment nous i 4 rutes
Els sis espais tenen com a denominador comú un immerescut caràcter secundari i fins i tot marginal o totalment desconegut per a la majoria de la ciutadania. Façanes que veiem inconscientment però que no mirem acuradament, com la de la plaça del Pintor Fortuny, d’autor de primer ordre de nom per a molts desconegut, elements patrimonials amagats, mutilats, marginats, com la muralla del segle XIX… que intentarem fer presents per a tots aquells que ens acompanyin i que esperem que així puguin ser reivindicats, estimats i protegits. En un d’ells, el Pont de Calderons,  fins i tot hi haurà la possibilitat de contribuir de forma explícita a recuperar-ne la visibilitat amb eines que l’Associació posarà a disposició dels assistents.

Pel que fa a les rutes, dues són novetat. D’una banda, la Ruta dels Perduts, que es farà en bicicleta amb l’associació Bicicamp per espais poc coneguts i alguns de pràcticament oblidats, com un forn romà i de l’altra, la Ruta Tocats del Terrat, amb la qual el visitant gaudirà d’una visió aèria de la ciutat des de diferents terrats, com aquest mateix, o el d’Òmnium, el Museu Salvador Vilaseca o el del Centre de Lectura, que ens obren les portes per a una activitat tant plaent i distintiva de l’Associació com és la de xafardejar…

El nombre de places per visita gira a l’entorn de les 20 persones. Les previsions d’oferta de places totals serà a l’entorn del miler. Aquestes xifres són lluny dels milers de visites que havia registrat el Reus Ocult en les edicions anteriors a la pandèmia, però des de l’Associació som conscients que ara per ara el que cal és oferir una activitat en què participants i organitzadors puguem gaudir sense riscos.

Per a la celebració d’aquesta nova edició del Reus Ocult l’associació compta amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i diverses empreses privades.

I com sempre, un dels pilars que permetrà que el Reus Ocult es dugui a terme seran els més de 50 voluntaris que hi participaran de manera desinteressada.

Redacció

 

La Mostra de Vi i Gastronomia de Cambrils durarà 5 dies i comptarà amb 26 cellers i 13 bars-restaurants 

Imatge de la roda de premsa. Foto: Ajuntament

L’onzena edició de «Cambrils, entrada al País del Vi» omplirà el Parc del Pescador de Cambrils de degustacions de vi i gastronomia, tastos guiats,  tallers familiars, tastos guiats, showcookings i altres esdeveniments del 8 al 12 d’octubre en horari d’11 a 15 hores i de 18 a 23 hores.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Marta Borràs, i la vocal del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Reus Berta Cabré, han presentat aquest matí la mostra, que pretén potenciar el vi i les Denominacions d’Origen catalanes com a  binomi perfecte a la gastronomia cambrilenca.    

En aquesta fira, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, es podrà degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran 26 cellers que s’han inscrit de moment a la mostra de les diferents D.O de la província. Les tapes i degustacions gastronòmiques aniran a càrrec de 13 bar-restaurants (Casa Macarrilla 1966, Copacabana, Daniel Salinas, El Cortador Gourmet, La Stiva, On Tap,  La Finestreta, La Taqueria, Mar del Priorat, La Central, Taller 9 i Vora) i  l’Associació Gastronòmica (Societas Coqvinària de Cambrils).

Els cellers 

Enguany els cellers participants són: Molí de Rué (D.O Tarragona), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins Viticultors (D.O Terra Alta), Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Bernaví Vinyaters (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles-Cap de Ruc (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Anguera Domènech  (DO Montsant); Bodegues Visendra (DO Catalunya); Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà); La Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat) , Torelló Viticultors (Corpinnat DO Penedès); Suñer  (DO Tarragona); Maset (DO Catalunya, DO Cava) Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà, D.O Cava); Celler Aixalà (DOQ Priorat) Cellers Cesca Vicent (DOQ Priorat) i Cellers Blanch (D.O Tarragona i DOQ Priorat) Celler Cairats (D.O Montsant), Celler Germans Balars (D.O Terra Alta); S’Amfora, La Botera-Batea (D.O Terra Alta), Troçet de Porrera (DOQ Priorat); Grup Codorniu i les vinoteques de Cambrils Mar del Priorat i Beuret.

Preus tiquets 

El sistema de compra de tiquets serà únicament a través de targeta de crèdit, no podent-se fer transaccions en metàl·lic, i s’hi podrà realitzar  en les dues casetes que estaran situades als extrems de la fira, on es vendran els tastos de vi (glups) i els de  tapes (Nyams).  

 • Pack 1 Copa + bossa: 3 €
 • Pack 2 4 Glups (tastos vi): 6 €
 • Pack 3 10 Glups: 12 €
 • Pack 4 4 Nyams (tapes): 9€
 • Pack 5 10 Nyams: 22 €
 • 1 Glup: 2€
 • 1 Nyam: 2,50€

Novetats i activitats gratuïtes  

Durant la fira, que enguany s’allargarà cinc dies, les persones assistents també podran gaudir de tastos guiats de vi a l’auditori del Parc, com habitualment, així com showcookings, maridatges, tastos d’oli i xerrades gastronòmiques.

A més, com a gran novetat, la mostra comptarà amb un mercat artesanal anomenat «La Sardineta» amb vuit paradetes d’artistes locals, que oferirà l’Associació d’Artesans de Cambrils.

Com a destinació familiar, no podien faltar a la mostra les activitats adreçades als més petits. Enguany s’oferiran gratuïtament per gentilesa del Celler La Conreria d’Scala Dei uns tallers infantils. Els nens i nenes podran seguir el procés d’elaboració del vi a partir del raïm, el podran xafar, obtenir el most, etiquetar i embotellar el producte mentre els pares i mares fan un tast al costat de vins de la Conreria.

D’altra banda, la mostra comptarà amb la participació de la directora dels premis Vinari, Esther Bachs, que durà a terme 4 tastos guiats dels millors vins de Catalunya, que seran els premiats d’aquesta edició del certàmen que tot just se celebrarà el dia 7 d’octubre.

El divendres i dimarts es duran a terme els ja habituals tastos guiats, que en aquesta ocasió seran de la mà del sommelier Gerard Martí, que donarà a conèixer cada tarda entre 4 i 5 referències dels cellers participants i novetats de la mostra.

Societas Coqvinària, l’associació gastronòmica cambrilenca i Casa Macarrilla 1966 també oferiran a les persones visitants diversos showcookings, tastos i xerrades a la zona de l’auditori, que s’ha dotat d’una cuina professional per fer aquest tipus d’esdeveniments per gentilesa de l’empresa Intecno.  

Enguany, les persones assistents a la Mostra també podran gaudir de música d’ambientació en directe i cada vespre s’han programat actuacions a la zona de la pèrgola. El dissabte i el dilluns al vespre també hi haurà una activitat musical anomenada «Concert Menú» durant la qual el públic podrà triar i dedicar les peces que interpretarà l’artista «Charo Tris»  entre un menú o repertori de cançons internacionals.

Finalment, la Mostra segueix lligant el món nàutic amb la gastronomia amb una sortida amb catamarà per navegar, gaudir i tastar vins oferta per Nautic Parc el dia 10 a 12 hores.  Serà una degustació de tres vins oferts pels celler Rosa Maria Torres: La Petarda Tropical (novetat 2021),  EL Ratolinet (muscat 100%)   DO Conca De Barberà i  Feixa Negra (Garnatxa – Carinyena) DOQ Priorat.

Redacció

 

La caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades arriba a la XXIIa edició

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) convoca el proper diumenge dia 3 d’octubre la XXIIa Caminada pel massís de les Muntanyes de Prades. La caminada, que no és competitiva, recorre punts emblemàtics de la serralada i s’ha convertit amb el pas dels anys en un dels esdeveniments més importants del senderisme a casa nostra Enguany la sortida i arribada es localitzarà a La Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) i recorrerà els senders i les crestes de la Serra de la Llena, un dels contraforts de les Muntanyes de Prades.

L’hora de sortida serà esglaonada entre les 7 i les 8 del matí i els participants podran escollir entre tres recorreguts de 10, 22 i 30 quilòmetres segons les seves aptituds per afrontar diferents nivells de dificultat. En aquest sentit, cal destacar que el recorregut d’aquesta edició incorpora algunes novetats als senders tradicionals de la Serra de la Llena i que, tant el disseny d’aquest recorregut com l’obertura de nous camins o la creació d‘enllaços que posin a l’abast nous indrets per a l’excursionisme, és una tasca que corre a tasca de les persones voluntàries que formen part de l’associació i que contribueixen al manteniment del territori. Tan bon punt els participants completin la caminada podran gaudir d’un merescut dinar per refer-se de la despesa energètica. Tant l’esmentat dinar com l’organització de la caminada han estat possibles gràcies a la col·laboració activa dels voluntaris i voluntàries de l’AAMP i de l’Ajuntament i el poble de La Pobla de Cérvoles, així com del patrocini de diferents espònsors privats i la Diputació de Tarragona.

Les inscripcions a la caminada, que ja compta amb més de 150 participants registrats, es poden fer fins al 29 de setembre a través de la web de l’associació, www.aamp.cat, on es pot consultar tota la informació relacionada amb l’esdeveniment.

Redacció

 

‘Tasta Salou’ torna dijous vinent amb la participació de 14 establiments del municipi

L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria (AEH) de Salou, en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou i Raventós Codorniu, reprèn les jornades gastronòmiques ‘Tasta Salou’, que tornaran al municipi el proper dijous, 30 de setembre.

Un total de 14 establiments oferiran els dijous, al vespre, a partir de les 19 h, una degustació de qualitat, que variarà cada setmana, maridada amb un vi blanc, negre, rosat o d’un cava, del celler Raventós Codorniu, pel preu de 5 euros.

Els restaurants participants són: Restaurant Cook & Travel; El Totxo Taverna; Boquet Restaurant; Braseria L’Estació; Restaurante La Taverna; Sushi Kai Salou; Huma; La Teca Salou; Taberna El Tirador; Mrkt Mercat de Edu Cuesta; Castillo de Javier; Mesón del Segoviano; La Venus de Pepe i House of Illusion.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció pel fet de tornar a reprendre aquesta iniciativa, recentment iniciada la tardor, atès que “Salou continua oferint una oferta de qualitat, tant pel que fa a la restauració, com a la gastronomia, en general”. «Iniciatives com ‘Tasta Salou’ estimulen el sector i els potencials clients que troben en els establiments de restauració de Salou un motiu de visita i fidelització”, ha dit.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “la tornada de Tasta Salou és una mostra més del múscul que té la gastronomia salouenca i de la empenta del sector de la restauració local”.

Els establiments participants, les propostes gastronòmiques de cada setmana, l’actualitat i les novetats de ‘Tasta Salou’ es podran consultar a la pàgina de Facebook i a Instagram @tastasalou

Redacció

 

El Moll de Costa, amb exposicions, activitats musicals, culturals i artístiques, dibuixa un passeig festiu per Santa Tecla

Aquests darrers dies el Moll de Costa dibuixa un passeig festiu amb exposicions, activitats musicals, culturals i artístiques, totes elles d’accés lliure, que la ciutadania pot visitar i gaudir amb motiu de les Festes de Santa Tecla.

El compromís del Port Tarragona per apropar-se a la ciutadania i oferir activitats culturals, socials i artístiques s’ha convertit en un dels pilars socials de l’organisme tarragoní. L’equip organitzatiu d’activitats del Port Tarragona, sota la marca cultural de Moll de Costa, volia fer un pas endavant i ser present durant les Festes de Santa Tecla, la festa major de la ciutat arrelada al sentiment i passió tarragonina de tota la ciutadania. Per aquest motiu, Moll de Costa, es va posar a treballar per convertir el passeig en un camí cultural on passejar, visitar, submergir-se i gaudir d’exposicions, algunes d’elles amb un crit discret i reivindicatiu.

Per començar, el Tinglado 1, el passat divendres, 17 de setembre es va fer el lliurament dels premis de la sisena edició del concurs de pintura de la Fundació Mútua Catalana, coincidint amb la inauguració de la mostra de les millors obres presentades al certamen als darrers anys. Un concurs que va atorgar tres premis econòmics de 5.000 euros, 1.200 euros i 1.000 euros. Una mostra que estarà oberta al públic fins al 31 d’octubre.

El camí continua amb una aturada al Tinglado 2, amb ‘Activistes per la vida’, del reconegut fotoperiodista Gervasio Sánchez. Un crit discret i reivindicatiu sobre la vida de 40 activistes pels drets humans i ambientals a l’Amèrica Central. Cada fotografia és el mitjà que Sánchez utilitza per mostrar la valentia , amb la que dones i homes, lluiten contra un món criminal. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al dia 9 de gener de 2022.

Però aquí no s’acaba l’oferta de la #RamblaDeLaCultura, el Refugi 1 del Moll de Costa fa homenatge als fets de l’1 d’octubre amb l’exposició ’55 Urnes per la llibertat’, oberta fins al 17 d’octubre. Es tracta del treball de 55 artistes de Catalunya, des del nord fins al sud, on, a partir de les urnes de l’1-O, mostren les seves creacions i el seu compromís pel dret a decidir. Una exposició que va iniciar el seu recorregut a Brussel·les i ha fet el seu camí per indrets com Perpinyà, Barcelona, Girona, Cadaqués, entre altres. Els i les artistes van cedir els seus treballs de forma gratuïta per ajudar a aconseguir els objectius del projecte, fer memòria i escriure la història. L’exposició, d’accés lliure, estarà oberta fins al 17 d’octubre.

I els nostres passos continuen pel Refugi 1, que ens apropen i ens recorden la Festa Major, l’olor de pólvora i el guirigall de la canalla en veure, la setmana passada, les seves ‘bestietes’, estimades com a símbol de les festes de Santa Tecla. Amb motiu del quinzè aniversari de la ‘Vibrieta’, l’exposició sota el títol, ‘Refugi de Bestietes’, va desembarcar al Refugi 1 durant una setmana per despertar, encara més, l’emoció i el sentiment tarragoní. Una mostra que va tancar el 18 de setembre i que, en només una setmana va rebre 730 persones. Famílies i canalla s’han apropat al Refugi 1 i han pogut constatar la màgia que hi ha darrere de cada bèstia de la nostra cultura popular.

I després de l’èxit viscut amb ‘”Refugi de Bestietes’ el Refugi 1 del Moll de Costa, obre les portes, perquè grans i petits, puguin apropar-se a felicitar a altra de les icones més estimades i populars del seguici tarragoní. Parlem de la fantàstica ‘La Cucafera’ que aquest 2021 fa 30 any. La seva cua, coll i boca no pararà de moure’s per donar la benvinguda a tothom que s’apropi i vulgui saludar-la. Es podrà visitar fins al diumenge 26 de setembre.

Horaris de visites

L’horari de visites de les exposicions és, durant el mes de setembre de dimarts a dissabtes de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h. Durant el mes d’octubre l’horari serà modificat i serà de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. En tots dos casos els diumenges i festius romandran obertes d’11h a 14 h. Els dilluns els espais culturals del Moll de Costa romandran tancats.

Activitats socials, culturals i artístiques

A les cinc exposicions hem d’afegir altres activitats que s’han donat cita al Moll de Costa. La 31a edició de la ‘Festa per a Tothom’, organitzada fa dècades, per Dow Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, una festa que any rere any aposta per la festa inclusiva amb l’organització d’actuacions musicals i espectacles.

I, el Museu del Port, continua amb les seves visites guiades per conèixer un nou Museu, més dinàmic, més modern i més atractiu per explicar una història que ens desvela secrets i curiositats d’ahir i d’avui.

El dissabte 18 de setembre, des del passeig del Miracle s’endevinaven velers, caiacs, i regates, la mar Mediterrània era la protagonista i l’escenari ideal per gaudir d’un matí assolellat i festiu. Va tenir lloc el Campionat de Catalunya de Rem de Mar, el Real Club Nàutic de Tarragona va col·laborar a la primera edició de pàdel surf ‘Onades inclusives’ amb set entitats del món de la diversitat funcional de Tarragona, i es va celebrar la 40a edició Regata Santa Tecla – El Desafiament, amb una gran participació. La gent de Tarragona va gaudir d’un espai meravellós per la pràctica d’esports nàutics i, sense oblidar, a totes aquelles persones que es van reunir al passeig Marítim del Miracle i del Km0 per passejar, patinar, agafar la bicicleta o, senzillament, com a punt de trobada.

Pròximes activitats i sorpreses

Aquest pròxim cap de setmana, 25 i 26 de setembre, tindrà lloc la primera edició de ‘Racons de Mar’, un cicle musical on artistes del territori faran gaudir al públic assistent, de les seves creacions musicals. Aprofitant l’encant dels espais del Port Tarragona, les notes musicals inundaran de sons indrets com el Far de la Banya, l’espai verd al voltant de la nova seu institucional del Port, el petit amfiteatre de la Marina Port Tarraco, el ‘Raconet de la pèrgola’ del Serrallo i el simbòlic Teatret.

Sense oblidar la mostra Portautors/es, una mostra que aquest any 2021 arriba a la seva quarta edició amb més novetats que mai. Dels tres premis existents en les darreres edicions, aquest any s’afegeixen el ‘Premi FIM Visa-Seca’ i el ‘Premi Port Tarragona’. Un projecte musical consolidat que potencia i fa visibles als artistes i compositors/es del nostre territori. La convocatòria per inscriure’s va finalitzar el dilluns 20 de setembre.

En definitiva, des de la vila marinera del Serrallo fins al Passeig marítim del Miracle, passant per la Passarel·la del Port, el Kilòmetre 0, Marina Port Tarraco i el Moll de Costa, Tarragona gaudeix d’un eix cultural, social i esportiu que evoca i recorda l’encant d’una ciutat que desperta als braços del Mediterrani.

Redacció

 

AGENDA: La comèdia familiar ‘Els Brugarol’, de Ramon Madaula, es representarà el 2 d’octubre a Torredembarra

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta l’obra de teatre ‘Els Brugarol’, de Ramon Madaula i direcció a càrrec de Mònica Bofill, amb els actors Jaume i Ramon Madaula i l’actriu Estel Solé. Aquesta representació teatral, guardonada amb el Premi Recull 2020, es podrà veure a Torredembarra el pròxim 2 d’octubre, a les 20.30 h, al Casal Municipal.

Sinopsi: A cals Brugarol -família de l’alta burgesia catalana- la filla, l’Anna, activista social i feminista, decideix canviar-se el primer cognom pel de la mare. «-No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit.». Per l’Antoni Brugarol és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol, un dels cognoms amb més solera de la comarca. Per això, recorrerà a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna es faci enrere.

Ramon Madaula escriu i protagonitza una comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent que enfronta cara a cara les contradiccions dels seus protagonistes. Dues generacions i dues maneres d’entendre el món en una societat on tots voldríem creure’ns un model de coherència absoluta.

Venda d’entrades a www.torredembarra.cat a partir del 2 d’octubre, a les 15 h. Preu 10 € i preu reduït de 7 € per a menors de 12 anys o per a majors de 65 anys, discapacitats, famílies nombroses o monoparentals, aturats i beneficiaries de la renta mínima d’inserció.

Tràiler: https://bit.ly/2XJXeah

Redacció

 

Dames i Vells es traslladen al Palau de Congressos pel risc de pluja

Imatge d’arxiu d’una de les fepresentacions de Dames i Vells. Foto: Laia Díaz

Amb motiu de l’alta possibilitat de pluja de demà dijous 23 de setembre, Diada de Santa Tecla i donada la logística de la Representació del Ball de Dames i Vells, l’Ajuntament de Tarragona i l’entitat han decidit traslladar totes les sessions de demà, previstes per les 10.30h / 11.45h / 13h / 17h / 18.15h / 19.30h a la Sala August del Palau de Congressos.

Per aquest motiu, les persones que gaudien d’entrada podran assistir directament al Palau i d’altra banda, donades les característiques de l’espai, s’ampliarà aforament amb 1.300 entrades més entre totes les sessions.

Les noves entrades es podran accedir al web entrades.tarragona.cat avui a partir de les 16.30 h.

Redacció

 

Constantí recupera la celebració de l’Aplec de la Sardana

Després de l’obligat ajornament de l’any passat a causa de la pandèmia, aquest diumenge 26 de setembre torna un dels esdeveniments culturals habituals a Constantí amb l’arribada de la tardor. Es tracta de l’Aplec de la Sardana, que un any més organitzarà el Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El Parc de les Escoles Velles tornarà a ser l’escenari de l’aplec, que arriba ja a la seva 38a edició. Com ja és habitual la trobada sardanista es dividirà en jornada de matí i de tarda, i comptarà amb les actuacions musicals de la Cobla Reus Jove i la Cobla Cossetània. Al final de l’aplec, s’oferirà coca i cava per a tots els assistents.

Després de 37 edicions ininterrompudes, la pandèmia va obligar a suspendre l’Aplec durant l’any passat. Aquest any, amb totes les mesures de seguretat, es recupera aquesta trobada sardanística que ha comptat en totes les seves edicions amb la participació de centenars de sardanistes procedents de diferents poblacions i municipis del Camp de Tarragona i d’algunes de les cobles més importants del panorama musical català, que han posat l’acompanyament musical a la cita.

Redacció

 

‘La Cucafera’ fa 30 anys i vol rebre les felicitacions, de grans i petits, al Refugi 1 del Moll de Costa

Aquest divendres, 24 de setembre i, fins al diumenge 26 de setembre, el Refugi 1 del Moll de Costa, acull a uns dels símbols més estimats i populars de la ciutat. Es tracta de la Cucafera, que aprofitant el seu 30è aniversari vol rebre les felicitacions, de grans i petits, acompanyada per la seva ‘criatura’ la Cucafera petita.

La Cucafera és una bèstia del Seguici Popular de Tarragona que va ser recuperada per l’Associació dels Veïns del Port l’any 1991, qui l’any 2002 estrenà també la versió infantil, la ‘Cucafera Petita’ coneguda popularment com a la ‘Cucafereta’.

Després de l’èxit de l’exposició ‘Refugi de les bestietes’, amb més de 700 visites en només una setmana, atraca, al Moll de Costa, una altra de les icones més representatives de les festes de la ciutat; La Cucafera.

Aquesta trobada, tan lligada a la cultura popular tarragonina, forma part d’una de les 4 exposicions que el Port de Tarragona, sota la seva marca cultural Moll de Costa, ha organitzat sota el paraigua de les activitats i esdeveniments culturals programats per les Festes de Santa Tecla.

L’horari de visites per saludar a la Cucafera serà el divendres i dissabte de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h, i el diumenge d’11h a 14 h.

L’equip cultural del Port de Tarragona, està convençut i espera que ‘La Cucafera’ rebi moltes i divertides felicitacions i, convida a tota la ciutadania a submergir-se en les exposicions i activitats culturals, d’accés lliure, que a hores d’ara són presents a la #RamblaDeLaCultura, un espai cultural format pels Tinglados, els Refugis del Moll de Costa, el Museu del Port, el Teatret del Serrallo i l’Arxiu del Port.

La Cucafera

La Cucafera forma part de la fauna fantàstica i popular que des de l’època medieval s’ha utilitzat per representar les forces del mal i de l’infern. Es tracta d’una dolça bèstia que, movent el coll i la cua perd la seva ferocitat en llançar caramels per la boca despertant l’alegria i il·lusió dels més petits. La seva llegenda diu que el fet de tenir el coll extensible sembla que era per a treure el barret a aquelles persones que no es descobrien el cap en passar la Custòdia o la relíquia de Santa Tecla.

Redacció

 

El Seguici torna a fer de Seguici

Nit de Vigilia del Seguici. Foto: Laia Diaz

Després de dos anys, el Seguici Popular de Tarragona torna a exhibir-se aquesta tarda i demà, dia de Santa Tecla.  Ho farà al complet a la plaça de la Font.  Tots els elements sortiran en dues tandes de lluïment, avui, vigília de la patrona, un per un, i per l’ordre habitual, aniran pujant a l’escenari per mostrar els seus millors balls i representacions. La primera cita amb el Seguici serà a les 17.30 h i la segona a les 20.30 h. El sistema serà el mateix que diumenge amb la santa Tecla Petita. Així, s’han col·locat taules i cadires a la plaça de la Font amb una capacitat total per a 800 persones per passi.  

Demà, dia de Santa Tecla, les tandes de Lluïment seran a les 11 h i a les 17.30 i 20.30 h.

L’acció castellera més esperada

També demà, a les 14 hores, la plaça de la Font viurà la represa de l’activitat castellera amb una acció castellera en què hi participaran les quatre colles de la ciutat i que seguirà el ritual casteller amb entrada a plaça i tandes a l’antiga. El públic estarà assegut en taules d’entre quatre a sis persones, igual que amb les tandes del Seguici, per veure les actuacions de les quatre colles de la ciutat. Els Xiquets, la Jove, els Xiquets del Serrallo i els castellers de Sant Pere i Sant Pau faran un pilar simultani i una construcció que com a màxim pot ser un 3/7. Es preveu que l’acció duri mitja hora, entre les dues i dos quarts de tres de la tarda. La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, hi assistirà a aquesta represa castellera a la plaça de la Font.

Eerà el primer cop que s’apliqui el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla.  Cal recordar que aquest protocol té una part més tècnica (com ara l’ entrada a plaça, assajos, etcètera) i també contempla una vessant més científic-tècnica que permetrà, a partir del treball dut a terme amb la Xarxa Santa Tecla, tenir dades amb el màxim rigor científic que demostrin la seguretat de l’activitat castellera.

Per això, tot i que les noves mesures dictades pel PROCICAT no ho requereixen, amb l’objectiu de poder valorar l’impacte real, un equip mèdic de la Xarxa sanitària Santa Tecla està realitzant un seguiment i un recull exhaustiu de les dades dels castellers participants a l’estudi a partir de quatre test d’antígens als quals s’estan sotmetent aquests dies cada participant de l’acció castellera de demà, dia de Santa Tecla. Així, cada casteller s’ha realitzat un test d’antígens abans de cada assaig, un altre demà just abans de l’actuació, i un últim 15 dies després.

En total, han estat necessaris 2.300 test d’antígens, el cost dels quals ha estat assumit per BASF, AITASA, REPSOL, IQOXE, CARBUROS METÁLICOS, CLARIANT, COVESTRO I LYONDEL BASELL.

Redacció

 

‘La dona il·legal’, a l’Hospitalet de l’Infant

Fotograma de la pel·lícula.

El proper dijous, 23 de setembre, a partir de les 19 h, es projectarà la pel·lícula ‘Una dona il·legal’ al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, en el marc de la programació del Cicle Gaudí, el Circuit Estable de Cinema Català.

Ramon Térmens, director i coguionista de la pel·lícula, i Daniel Faraldo, actor protagonista i coguionista, presentaran aquest thriller amb rerefons social, abans de la projecció. Posteriorment oferiran una xerrada col·loqui als espectadors/es.

Sinopsi

En Fernando Vila (Daniel Faraldo) és un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, la Zita Krasniqi (Klaudia Dudová).

Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. En Fernando busca l’ajuda de l’única amiga de la víctima, la Juliet Okoro (Yolanda Sey), una immigrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre el Fernando prova d’esclarir els fets, troba la fèrria oposició del cap de policia Oriol Cadenas (Isak Férriz) i aviat comença a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els “falsos suïcidis” que tenen lloc dins del sistema de deportacions de l’Estat espanyol.
En Fernando lluitarà contra aquest sistema arriscant la seva pròpia vida.

Repartiment: Daniel Faraldo, Yolanda Sey, Isak Férriz, Boris Ruiz, Montse Germán, Adeline Flaun, Àngels Bassas, Klaudia Dudová, Raquel Camón, Gorka Lasaosa

Guió: Daniel Faraldo i Ramon Térmens

Direcció: Ramon Térmens

Gènere: Thriller amb rerefons social

Versió: Original en català

Durada: 160′

Edat recomanada: +12 anys

Preu: 4,50 € – Preu especial: 3 € amb el carnet de les biblioteques públiques i carnet Jove. Aforament limitat

Redacció

 

L’Impossible torna amb màgia, circ, mentalisme i grans il·lusions a la Canonja

El mentalista Luis Pardo, conegut per les seves intervencions televisives, ens presenta un espectacle fascinant per gaudir de l’impossible. Foto: Ajuntament

Espectacular i valent, torna l’Impossible a la Canonja. Resistint-se al seu propi nom el festival de màgia canongí arriba a casa nostra el primer cap de setmana d’octubre.

Un any més hem pogut organitzar aquest festival amb un cartell de molta qualitat artística i ja son 16 anys consecutius”, comenta el primer tinent d’alcalde i regidor de cultura, Salvador Ferré. Com sempre l’Impossible compta amb una variada programació d’espectacles de tot tipus i, Salvador Ferré afegeix que, “n’hi ha de gratuïts que es fan als carrers i places del municipi i d’altres de pagament que es faran al Poliesportiu Municipal”. També comenta que “igual que l’any passat volem destacar el fet d’haver duplicat sessions. Hem comptat amb la bona disposició d’artistes, tècnics i gestors per tal de facilitar aquesta situació, ja que significa un augment de feina considerable per a totes aquestes persones”.

La presentació pública del festival tindrà lloc el dimecres 29 de setembre a la Sala d’actes de l’Escola la Canonja i comptarà amb un tast de màgia de prop a càrrec de l’assessor del festival, Mag Gerard.

El divendres dia 1, en dues sessions, es podrà gaudir de l’habitual Gala Internacional de màgia amb artistes com Pepín Banzo, un vell conegut del festival en el que va actuar com a presentador; Sasha & Connie especialistes en grans il·lusions amb una posada en escena moderna que posaran el toc d’espectacularitat a la gala; David Blanco, especialista en mentalisme i màgia de saló que presentarà una de les seves creacions on un espectador podrà guanyar 500 €; el Mago Félix que porta a l’excel·lència el difícil art de la manipulació; i el Senyor Pérez, un personatge molt màgic que ens farà recordar la nostra infantesa amb un número poètic de bombolles de sabó que ha estat premiat a nivell nacional i a França. 

El dissabte, Eduard Juanola ens proposarà  pujar sobre la corda que separa el que és possible del que és impossible, amb l’objectiu de divertir-nos i sorprendre’ns. Una proposta original per gaudir el matí en família.

El vespre i la nit del dissabte seran Nit de mentalisme i Freak Show amb Luis Pardo i Maximiliano Stia. El mentalista Luis Pardo, conegut per les seves intervencions televisives, ens presenta un espectacle fascinant per gaudir de l’impossible. És la combinació perfecta del mentalisme i la psicologia humana, un espectacle pur de PsychoMàgia. S’endinsarà en els racons dels teus pensaments, no només per a llegir-te la ment, sinó per a interpretar-la i manipular els teus pensaments fins a límits sorprenents. Maximiliano Stia és un artista polifacètic que combina el clown, el circ i la màgia amb una posada en escena que recrea el teatre de varietats que es va fer popular als EE.UU amb el nom de Freak Show. Maximiliano ha estat presentador del Circ Raluy en diferents temporades i en aquesta ocasió ens presentarà els seus números més sorprenents. 

Finalment, el diumenge al matí es clourà el festival amb l’actuació de la divertida companyia Tiritirantes que combina diferents disciplines del circ amb la màgia.

Les entrades ja son a la venda a través de la pàgina web de Codetickets (www.codetickets.com) i al Castell de Masricart. Cal destacar la possibilitat d’obtenir un abonament, per la compra anticipada, de dos espectacles a preu d’un.

Redacció

 

AGENDA: Es posen a la venda les entrades de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc

El preu de les entrades és de 4€ per als majors de 14 anys, 2€ entre 7 i 13 anys i gratuït fins a 6 anys. Foto: Ajuntament

El dimecres 15 de setembre s’han posat a la venda les entrades per a la tretzena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc que se celebrarà els dies 9, 10, 11, 12, 16 i 17 d’octubre.

L’Ajuntament de Montblanc, organitzador del festival a través de l’Oficina de Turisme, ha adaptat el programa a la nova situació provocada per la pandèmia. Malgrat la incertesa durant els mesos de preparació i moltes limitacions obligades, el festival tindrà una estructura similar a la de les darreres edicions, amb una durada de sis dies repartits en dos caps de setmana.

Una de les principals novetats serà el procés per adquirir les entrades i l’aforament limitat per hores a l’exposició central que tindrà lloc a l’antiga església i claustre de Sant Francesc. Les entrades estan a la venda a Codetickets i s’hi pot accedir per la pàgina www.clickania.cat

Cada dia de festival, l’espai central es podrà visitar en franges de dues hores: de 10h a 12h, de 12h a 14h, de 15h a 17h i de 17h a 19h. Hi ha una limitació a 400 entrades per franja. Al migdia hi haurà una hora d’aturada per a tasques de neteja.

El preu de les entrades és de 4€ per als majors de 14 anys, 2€ entre 7 i 13 anys i gratuït fins a 6 anys.

Les entrades donen dret a accedir a l’espai central de l’exposició només dins la franja escollida, però de 10h a 19h permeten l’accés a la zona de botigues instal·lada en una carpa a la plaça de Sant Francesc i als espais d’exposició de diorames ubicats al CIAR, Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, i l’església de Sant Marçal (un espai que s’estrena enguany). També es podrà visitar l’antic hospital de Santa Magdalena on hi haurà l’exposició dels diorames participants al tradicional concurs. NP/19 TU/QQ 15/09/21

Els canvis obligats per la pandèmia també han afectat el desenvolupament del concurs del click amagat. Seguirà consistint en trobar clicks ambientats en la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc que estaran amagats en aparadors de comerços de la vila. Hi haurà una butlleta de participació com els altres anys. La novetat és que no s’ha de tornar la butlleta amb les respostes. Aquest pas es farà a través d’un codi QR i 15 minuts abans del tancament diari de la fira es realitzarà un sorteig entre els encertants.

Redacció

 

El Circ Raluy Legacy arriba a Tarragona per a presentar l’optimisme de ‘Todo (lo)cura’

El pròxim 23 de setembre, torna a Tarragona el Circ Raluy Legacy per a presentar el seu nou espectacle ‘Todo (lo)cura’. Després d’un any complicat per la cultura, el circ torna a la ciutat amb més ganes que mai.
 A ‘Todo (lo)cura’ es pot trobar un espectacle ple d’humor, d’alegria i de l’optimisme que tant necessitem en aquests temps, sense oblidar els números de risc de gran espectacularitat, la màgia i alguna sorpresa. Us convidem a veure l’última bogeria del Circ Raluy Legacy» Comenta Louisa Raluy, codirectora del circ.

Impressionants números aeris, de risc, equilibris impossibles, la família Raluy ens ofereix la seva essència, que no és una altra que la del més pur circ dels anys 30. Llums, so, coreografies úniques, l’avantguardisme més actual i l’últim en tecnologia fan que ‘Todo (lo)cura’ sedueixi als grans i fascini als més petits.

L’espectacle, compte amb actuacions úniques i exclusives. Els Hermanos Cedeño, directament des de l’Equador i per primera vegada de gira, ens presenten un número acrobatic, amb molt de disc i de gran impacte visual. Rodrigo Tolzen, el reconegut i premiat mag xilè, ens farà creure de nou en la màgia. Dimitri, un perfecte showman que, en el paper de presentador improvisar, aporta humor i ironia a l’espectacle.

Continuant amb la idea de facilitar l’accès a la cultura, la companyia posa en marxa la iniciativa «Happy-Friday» amb un 50% de descompte per famílies nombroses, monoparentals, discapacitats, carnet jove i jubilats per tots els divendres.

El nou espectacle s’ha dissenyat seguint les més estrictes mesures de seguretat sanitària, ja que la salut dels assistents i dels artistes és una prioritat per a la família. Es tracta d’un espectacle d’una hora i mitja, sense descans, per a evitar el contacte entre el públic. Tot l’equip del circ porta màscara i ha estat format en els protocols que cal aplicar. Després de cada funció s’higienitzen les graderies i les zones comuns.

Redacció

 

AGENDA: La Cambra de Comerç de Reus enceta el cicle Reus Viu el Vi i la Música

Dins de la programació extraordinària del 135è aniversari de la Cambra, la corporació organitza el cicle Reus viu el Vi i la Música a l’Espai de la Llotja. Un acte que vol servir, també, per mantenir l’esperit de la fira del vi que la corporació organitza anualment. El cicle combina el tradicional tast de vins amb l’acompanyament musical en directe que protagonitzaran diversos intèrprets del territori.

La primera sessió es realitzarà dimecres vinent 22 de setembre a les 19 hores amb el tast de vins de la DO Tarragona i l’actuació musical de Fito Luri i Xavier Pié. La segona sessió està programada pel dilluns 4 d’octubre amb el tast a càrrec de la DO Catalunya i l’actuació de la cantautora rural Susannes. Ambdues convocatòries també comptaran amb una degustació de pa amb vi i sucre, gentilesa del forn Sistaré.

Les sessions són gratuïtes, amb aforament limitat i cal inscripció obligatòria a l’adreça territori@cambrareus.org.

Redacció

 

AGENDA: La TGN Big Band es fa acompanyar de cantants amb DO ‘teclero’ pel concert de divendres

El proper divendres 17 de setembre a les 21.30 hores, el Teatre Tarragona de nou acollirà la TGN Big Band i en aquesta ocasió podrem gaudir de la interpretació d’un concert clàssic de festa major

La TGN Big Band es vesteix de festa major amb cantants tarragonins que durant anys han estat a les festes majors en diferents formacions i àmbits de la música i de l’escena.

Els acompanyaran Ramonet Domènech (orquestra La Principal de la Bisbal, Caravana, Xavier Cugat, fundador del grup Doble R), José Granadero (orquestra Europa, duo Último Vinilo), Jordi Freixa (Paper Tornasol, Jordi Català), Chus Cano (actual cantant de l’orquestra Himalaya) i Oriol Grau (Gramola de la Iaia).

Tots ells ens interpretaran temes tant de concert de festa major com d’altres que s’han interpretat a diferents actes, i com sempre amb arranjaments propis per a Big Band

La TGN Big Band es va crear l’any 2013 aplegant els millor músics professionals del nostre territori, sota la direcció i arranjaments de Jordi Grisó. El músic i també director Paco Martín, va apostar i crear aquest nou projecte musical que permet fusionar els majors èxits de la història de la música amb els ritmes del jazz, rock, etc. Amb aquesta finalitat s’han versionat autors tant destacats com a Frank Sinatra o el mateix Joan Manuel Serrat, Aretha Franklin.

El concert està organitzat per Rambla Music i patrocinat per l’ajuntament de Tarragona. Les entrades per aquest concert es poden adquirir a https://entrades.tarragona.cat/  i a les taquilles del Teatre Tarragona al preu de 10 €

Redacció

 

Dissabte de Fem Francolí! amb l’Associació Aurora

Aquest dissabte 18 de setembre l’Associació Aurora organitza la 9a Jornada Fem Francolí! Per segon any aquesta activitat, que es durà a terme a la ribera dreta del riu, al costat del Pont de Santa Tecla, s’ha adaptat a la situació actual.

En aquesta jornada de voluntariat ambiental es portaran a terme tasques de conservació del bosc de ribera. Es faran diferents actuacions de manteniment de les darreres plantacions. En concret, es netejaran els escocells i es regaran les plantes. També es realitzarà un taller per donar a conèixer aquest entorn fluvial i les espècies vegetals que s’hi poden trobar. Les diferents activitats es realitzaran en 2 torns diferents.

El programa activitat serà el següent:

– 10h.   Formalització de les inscripcions 1r torn

– 10.15h. Inici activitats 1r torn

– 12h. Fi activitats 1r torn

– 12h.   Formalització de les inscripcions 2n torn

– 12.15h. Inici activitats 2n torn

– 14h. Fi activitats 2n torn

Les persones que vulguin participar han d’inscriure’s prèviament i signar una declaració responsable. Cal utilitzar mascareta. S’aconsella portar calçat adequat. Els menors d’edat han de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable.

Per inscriure’s cal enviar un missatge amb les dades (nom i cognoms, codi postal, telèfon i correu electrònic) a administracio@associacioaurora.org o trucar al 977 520 205 (de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 15 a 17h). Cal escollir activitat i torn.

L’Associació Aurora organitza aquesta jornada amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i amb la col·laboració de GATA-Ecologistes de Tarragona.

Redacció