TARRAGONA 21

La cultura torna al Teatre Auditori del Morell amb Imparables del Quartet Mèlt

El Quartet Mèlt ofereix un viatge musical en el temps que portarà el públic des de principis del segle XX fins avui dia. Foto: Ethel Braga

Aquest divendres el Teatre Auditori del Morell tornarà a obrir les portes des de l’inici de la pandèmia de Covid-19, i ho farà de la mà del Quartet Mèlt i de la seva proposta Imparables. L’espectacle estava programat pel 28 de març passat, però es va haver d’ajornar i, finalment, es podrà veure aquest 25 de setembre a les 21 hores.

En aquesta funció, el Quartet Mèlt ofereix un viatge musical en el temps que portarà el públic des de principis del segle XX fins avui dia. A partir de diferents escenaris històrics, com els cabarets dels anys 20, la Barcelona republicana, la visita dels Beatles o els Jocs Olímpics, entre d’altres, presentaran un espectacle amb bona música, humor i tendresa.

L’actuació té una durada de 90 minuts i està dirigida a tots els públics. Les entrades anticipades costen 10 euros i es poden adquirir anticipadament trucant al Centre Cultural del Morell, al 977 84 21 76. Una hora abans de l’inici de l’espectacle es podran comprar les entrades a taquilla, a un preu de 12 euros.

Mesures sanitàries

L’acte es realitzarà seguint totes les mesures de seguretat indicades per evitar contagis de Covid-19, i caldrà que el públic assistent segueixi en tot moment les indicacions dels acomodadors de l’espai. Així, es realitzarà un control de temperatura i caldrà netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’espai, i durant tota l’estona s’haurà de portar ben posada la mascareta, mantenint la distància de seguretat amb la resta de persones. Tampoc es podrà tocar cap dels elements comuns o exposats.

A més, tant l’entrada com la sortida es farà de forma esglaonada. Mitja hora abans de l’inici de la funció es farà una primera entrada, i cada deu minuts es faran les següents, sempre per la porta principal del teatre. Per sortir, de la butaca 1 a la 10 ho faran per l’esquerra de la platea i per la porta principal del teatre; de la butaca 11 a la 20 sortiran per la dreta de la platea i per la porta que dona al carrer Desprats; i finalment el públic de l’amfiteatre sortirà per la porta lateral que dona al primer pis de l’edifici del Centre Cultural.

Cal recordar que l’aforament del teatre s’ha vist reduït al 50%, de manera que estan disponibles 190 seients en total.

Redacció

 

El DTapes per Torredembarra es durà a terme a la tardor, amb mesures de seguretat per evitar aglomeracions

Com en anys anteriors, hi haurà premis per al públic participant. El llibret del DTapes s’editarà amb la foto de cada tapa. Foto: Anna F. (Ajuntament)

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats de Torredembarra, amb la col·laboració dels establiments restauradors de la població, organitzarà per vuitè any consecutiu el «DTapes per Torredembarra». Aquest any es durà a terme a la tardor, després que la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19 comportés la suspensió a la primavera. El regidor responsable d’aquesta àrea, Josep Maria Guasch, ha explicat que s’ha decidit dur a terme aquest esdeveniment gastronòmic per donar suport al sector de la restauració, però mantenint sempre les mesures de seguretat sanitària. Per aquest motiu, per evitar aglomeracions, s’ha previst que els establiments ofereixen les seves tapes dins d’un horari limitat i amb un nombre màxim de degustacions.

El «DTapes per Torredembarra» es portarà a terme del 23 d’octubre al 8 de novembre, cada restaurant i/o bar participant oferirà dins del propi establiment una tapa i una beguda per un preu de 2,50 €. Les tapes entraran a concurs i els guanyadors seran escollits entre el públic participant.

Com en anys anteriors, hi haurà premis per al públic participant. El llibret del DTapes s’editarà amb la foto de cada tapa.

Per aquest motiu, l’organització fa una crida als establiments interessats a participar-hi, perquè contactin amb l’oficina de Turisme (pg. Rafel Campalans, 10,telèfon 977 64 45 80, a/e:
turisme@torredembarra.cat) abans del 2 d’octubre, en horari de 10 a 14 h.

Redacció

 

L’Ajuntament de Vila-seca reobre la ludoteca Tot Joc i l’espai Jove a partir del mes d’octubre

El proper dijous 1 d’octubre es tornarà a obrir la ludoteca municipal ‘Tot Joc’ així com l’Espai Jove de Vila-seca. Ambdós centres incorporen novetats en la manera de funcionar per tal de respectar les normes sanitàries imposades per la pandèmia de la Covid19 i convertir l’espai en un lloc segur i on es respectin les mesures marcades per Salut.

Entre d’altres novetats, es limitaran a 10 el número d’infants/joves per grup i aquests tindran una permamença quinzenal. El servei que s’oferirà resta tutelat pels professionals dels respectius centres; caldrà dur a terme una inscripció prèvia amb fitxa mèdica; a més es prendrà la temperatura abans d’entrar a les sales i es durà a terme una neteja i desinfecció diària de les instal·lacions.

Per tal de poder fer la reserva a la ludoteca, ubicada al Centre Cívic i Cultural el Colomí, caldrà fer la inscripció on line a la web de joventut www.joventutvila-seca.cat o bé presencialment a la mateixa ludoteca en horari de les 16h a les 19h.

Pel que fa a les inscripcions de l’Espai Jove ‘Casa dels Obrers’, ubicat al carrer de Sant Antoni, 24, les inscripcions es poden realitzar a través del compte d’instagram del mateix centre @espaijovevilaseca.

Redacció

 

Dimarts tecler amb Dames i Vells, Barraques i els Gloster

Dimarts tecler amb dues cites de primer nivell. La primera els balls parlats, amb Dames i Vells i la seva llengua bífida en format telemàtic per xarxes i la televisió TAC 12. Aquest és un dels punts reconeixibles de la festa tal com es vivia abans de la nova normalitat. La segona, la música que es podrà escoltar al format de Barraques que permet les garanties de prevenció contra la Covid i el concert d’un dels grups històric de la ciutat (30 anys a l’escenari), els Glosters. Tot plegat, és clar, acompanyat dels Tocs de Vigília de Festa des del campanar de la Catedral (de 12:00 hores a 12:15).

Imatge d’arxiu de Dames i Vells. Foto: Laia Marín

Programació per TAC12 dels balls parlats:

Dimarts 22 de setembre

 • 11.30 h – Balls petits Diables i Gitanes
 • 13.30 h – Sebastiana del Castillo
 • 15.30 h – Dames i Vells
 • 17.30 h – Diables

Dimecres 23 de setembre

 • 11.30 h – Balls petits Diables i Gitanes
 • 13.30 h – Serrallonga
 • 15.30 h – Dames i Vells

Dijous 24 de setembre

 • 11.30 h – Balls petits Diables i Gitanes
 • 15.30 h – Gitanes
 • 17.30 h – Pastorets

Diumenge 27 de setembre

 • 13.30 h – Sebastiana del Castillo
 • 15.30 h – Pastorets
 • 17.30 h – Gitanes
 • 23 h – Diables
 • 23.30 h – Dames i Vells

 

Barraques 2020: The Feo’s Experience i Vergüenza Ajena 

El Col·lectiu Barraques de Tarragona ha hagut de transformar la seva proposta i traslladar-la del passeig de les Palmeres al Camp de Mart. Enguany ofereixen unes barraques d’un sol dia (a partir de les 18:00 hores) i amb dos formats ben diferenciats. A la tarda una proposta esbojarrada amb la participació d’El Artriste i The Feo’s Experience i al vespre Vergüenza Ajena i Ketekalles.

Concert amb Los Glosters i Los Doctores: Espai Jove La Palmera (a partir de les 19:00 hores)

Els Glosters, grup tarragoní de pop, celebren trenta anys d’impecable trajectòria, comptats des de la creació del seu anterior projecte, Pirats. Tres dècades en el món de la música impliquen atresorar una enorme creativitat que requereix esforç i constància per fer-se realitat amb una convicció irreductible, com ha estat el cas. Puri Pedrola (baix), Evan Dedes (bateria), Hèctor Mir (orgue), Ramón Cuenca (veu) i Carlos García (guitarra) han fet història i el mèrit ja no els hi treu ningú. Els precediran els barcelonins Los Doctores.

Accés a l’espai a partir de les 18.40 h.

Podeu consultar la programació completa clicant aquí

Redacció

Gran Dilluns Tecler amb el pregó a càrrec d’Agnés Busquets

La pregonera d’enguany, Agnés Busquets. Foto: Ajuntament

Gran Dilluns Tecler amb el Pregó a càrrec d’Agnés Busquets com a protagonista indiscutible de la jornada. Enguany en una plaça de la Font amb fesonomia canviada,perquè s’hi hauran disposat 600 seients amb distància de seguretat garantida per donar compliment amb les mesures anticovid.

L’acte seguirà el següent guió:

Obertura solemne del balcó principal de l’Ajuntament, sortida dels Macers de la Ciutat i, com mana el costum, primer Toc de Pregó a càrrec de les dues trompetes del Consell Municipal. Tot seguit, l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà Vallhonrat, glossarà des del balcó principal la pregonera de la Festa Major 2020, l’actriu Agnès Busquets Tarrasa.

A continuació, segon Toc de Pregó de les trompetes del Consell Municipal, que donarà pas al Pregó.

La pregonera: Agnès Busquets Tarrasa (Tarragona, 1976). Viu i treballa a Barcelona, tot i que sempre du Tarragona al cor. De fet, només acabar la llicenciatura d’Art Dramàtic a l’Institut del Teatre, ja va entrar a formar part del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas d’aquesta ciutat, amb qui va participar en diversos espectacles i amb qui sempre més ha tingut una vinculació molt especial. Busquets porta molts anys treballant a la primera línia de la interpretació a través dels personatges que representa al programa Polònia de TV3 des de fa més d’una dècada, així com de moltes altres interpretacions al teatre i a la televisió. Ha treballat en obres i sèries tan destacades com «Pel davant i pel darrera», «Homes o 39+1» i «Sagrada Família».

A més a més, la seva vinculació amb la ciutat és encara més estreta perquè és neta del conegut actor i periodista Josep Maria Tarrasa (Tarragona, 1913-1996), del qual l’Agnès diu que ha heretat la part més artística. Tarrasa és un referent de la història de la nostra ciutat, especialment en l’àmbit de la comunicació, i sempre el recordarem com a director de Ràdio Tarragona i creador del famós personatge radiofònic Maginet Pelacanyes.

En acabar, tercer i últim toc de Pregó, que anuncia l’aparició de la Senyera de la ciutat, mentre esclaten les 21 salves dels morterets. Alhora, des del campanar de la Catedral, els Tocs de Pregó s’afegeixen a un dels moments sonors més esperats. Finalment, la Tronada del Pregó a càrrec de la Pirotècnia Igual, de Canyelles (Garraf), trons que des de la plaça més tarragonina s’escamparan per tots els racons de la ciutat.


Sense Baixada de l’Àliga i amb Balls Parlats… per televisió

Aquest dilluns no hi haurà Baixada de l’Àliga (referent emotiu de la cita festiva suspés per culpa de la Covid-19 i amb crides del Seguici a no intentar una solució alternativa prohibida des del consistori) però es mantindran els Balls Parlats encara que en format telemàtic, emessos des de TAC 12. La programació preparada per la cadena televisiva de cara a donar-lis vida és aquesta:

Dilluns 21 de setembre

 • 11.30 h – Sebastiana del Castillo
 • 13.30 h – Pastorets
 • 15.30 h – Gitanes
 • 17.30 h – Serrallonga

Dimarts 22 de setembre

 • 11.30 h – Balls petits Diables i Gitanes
 • 13.30 h – Sebastiana del Castillo
 • 15.30 h – Dames i Vells
 • 17.30 h – Diables

Dimecres 23 de setembre

 • 11.30 h – Balls petits Diables i Gitanes
 • 13.30 h – Serrallonga
 • 15.30 h – Dames i Vells

Dijous 24 de setembre

 • 11.30 h – Balls petits Diables i Gitanes
 • 15.30 h – Gitanes
 • 17.30 h – Pastorets

Diumenge 27 de setembre

 • 13.30 h – Sebastiana del Castillo
 • 15.30 h – Pastorets
 • 17.30 h – Gitanes
 • 23 h – Diables
 • 23.30 h – Dames i Vells

Avui també és dia pel Vermut Xaranguero, un acte de nova creació el 2019 que va tenir molt d’èxit. Per aquest motiu, enguany s’han adaptat i faran un concert festiu a l’escenari del Camp de Mart. Hi participen les xarangues Tocabemolls, Pujats de To, Tockintash i Guirigalls.

Com a acte destacat que barreja món casteller, cultura i vivència col·lectives cal tenir present l’estrena (20:30 hores, Teatre Auditori del Camp de Mart) del documental commemoratiu «Concurs 1970. El desafiament Nens-Vella», de Maria Roig Alsina. Enguany se celebra els 50 anys d’aquell Concurs que va marcar un punt d’inflexió tècnic i social dels castells moderns. L’Antiga plaça de braus va ser l’escenari del desafiament més esperat del moment, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell intentarien bastir els seus millors castells en un moment de clara progressió tècnica i social del món casteller. Un documental imprescindible per entendre la realitat castellera actual.

DIUMENGE Tecler: Les millores diades castelleres, balls parlats i l’Entradeta de Músics

Anem cremant jornades tecleres, algunes presencials i altres virtuals, i aquest diumenge, TAC12 tindrà força protagonisme amb una colla de Balls parlats -mireu la programació completa en l’enllaç al final de l’article-, entre ells, Dames i Vells, que repeteixen jornada. Tenim un especial dedicat al primer diumenge casteller de la Diada de Santa Tecla, i en format presencial i amb aforament limitat, l’Entradeta de Músics. Força visites guiades presencials, concerts al Camp de Mart i titelles, entre d’altres activitats, a les que se sumen les de les colles castelleres.

Xistorrada popular

Castellers de Sant Pere i Sant Pau
Preu Entrepà de xistorra i canya, 2,5 €

Obertura de l’estand informatiu, animalista i solidari de la GAIA

Rambla Nova – Tram Teresianes, de 10 a 20 hores

Balls parlats a Tac12: Ball de Pastorets de Tarragona

Emissió avui diumenge:

10.30 h Ball de Pastorets Petits
15.30 h Ball de Pastorets
18.30 h Ball de Pastorets

L’Entradeta de Músics

Els petits músics no es podien quedar sense mostrar el que han anat treballant durant l’any, i per això fan una entrada simbòlica a la ciutat.

Hi participen grups de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler i la Xarangueta Els Guirigalls.

10:30 a 12:30h, Teatre Auditori Camp de Mart

Inscripció prèvia obligatòria. Aforament limitat

TAC 12 Televisió. Diada de Santa Tecla – el Primer Diumenge

Aquesta diada ha viscut moments molt importants per a la ciutat, però també per a les colles participants. Mitjançant alguns dels seus representants, viurem les emocions i els sentiments que els ha transmès aquesta diada a través de Tac 12.
De12 a 1h

Recollida de residus a la punta del Miracle i a la platja Llarga

Platja del Miracle

Inscripció prèvia obligatòria.

Aforament limitat
De 17 a 19h

Visita guiada: Ruta dels primers castellers tarragonins: especial 50è aniversari dels Xiquets de Tarragona

Visita guiada: Ruta dels primers castellers tarragonins: especial 50è aniversari dels Xiquets de Tarragona, amb Jordi Bertran. Descobriu les places i els llocs de vida social de les colles de pagesos i de pescadors tarragonins del segle XIX.

Punt de trobada: pla de la Seu.

Arquebisbat, 18 hores, Inscripció prèvia obligatòria. Aforament limitat

Teclautors 2020 presenta Yuhniversia i Maurici Gené i Adrià Salvador (The Devil’s Bridge Brothers) en concert

Yuhniversia va ser la guanyadora del premi del jurat del Portautors 2019, un viatge còsmic únic que va captivar públic i jurat. Tot seguit dos dels nostres millors músics, barbuts i amants del pop, el folk i l’americana, compartiran escenari i cançons per primer cop. El reusenc Maurici Gené va publicar l’any passat el seu primer llarga durada en solitari, Golden days. I el tarragoní Adrià Salvador és conegut per haver liderat diversos projectes com Febrero o Azote.

Espai Jove La Palmera
Preu Gratuït
Venda d’entrades
Espai amb aforament limitat, només accessible amb reserva prèvia a entrades@capsademusica.com

Accés a l’espai a partir de les 18.40 h. De 19 a 23h

La BUMT presenta «El cara a cara de Santa Tecla: música vs. festa? «

En unes festes especials, una actuació molt especial. La Banda Unió Musical de Tarragona ens ha preparat un concert festiu, singular i ple de sorpreses, on mantindrà un cara a cara amb la Xaranga Tocabemolls. Una actuació musical amb dosis teatrals que ens portarà, al llarg de l’espectacle, a moure el cos i molt de bon rotllo. Un projecte fet a casa i per a tots els públics.

Entrades exhaurides, Camp de Mart, 19:30h

No cal anar a l’Havana

Teatre. No cal anar a l’Havana és un brindis pel qui som aquí i pels qui hi han estat abans que nosaltres. Un brindis per celebrar la vida i les havaneres.

22:00 a 23:25h

Sala Trono-Armanyà
Preu 16 € / 12 € (Amics de la Trono) / 5 € (menors de 30 anys)
Venda d’entrades: entradium.com

Balls Parlats a Tac12: Dames i Vells

23:30h. TAC12

DISSABTE Tecler: del Goig de Santa Tecla a Dames i Vells

Fem un repàs als actes més destacats que ens ofereix les festes de Santa Tecla aquest dissabte, 19 de setembre, on s’estrenen Dames i Vells en versió televisiva, i tenim la Cucafera televisiva, concert d’Izal i el Goig astisser de Santa Tecla.

Visita guiada a la Casa de la Festa

Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família.

Dos passis: 11 h i 12 h.

Visita guiada: Tarragona romana per al canalla

Una activitat dissenyada especialment per als més petits en què descobriran com vivien els nens romans de fa dos mil anys. Recorregut per la maqueta, el Circ i l’Amfiteatre amb material didàctic molt divertit.

D’11 a 13 hores, Portal del Roser

Festa per a Tothom. Espectacle amb Cris Guasoski

Enguany Festa per a Tothom es trasllada als centres per fer arribar als seus membres esdeveniments especials d’aquesta Santa Tecla. Les autoritats adverteixen que les calamitats del directe poden provocar somriures i rialles irreversibles: barrets volant, cordes girant, somriures, plats en equilibri, màgia, alegria, malabars amb ganivets, monocicle…

De 18 a 19 hores. Lloc: Fundació Estela de Protecció als Diminuïts Psíquics

Espectacle de clown amb Betu el pallasso

La Terrasseta Familiar
Un recull de números propis que, ja convertits en clàssics, es mesclen en aquesta proposta totalment adaptable. Petits espectacles que han estat passejats per escenaris d’arreu, petits i grans, sempre amb el segell de l’autenticitat com a bandera.

De 18 a 19 hores, Parc de Saavedra

El Goig de Santa Tecla

De 18 a 20 hores, El Goig de Santa Tecla a la Pastisseria Conde, amb aforament limitat

Visita guiada a la Casa de la Festa

De 18 a 20, Casa de la Festa, incripció prèvia

Descobriu els secrets i les anècdotes del Seguici Popular a través d’aquest recorregut pels seus elements. Apta per a tota la família

Visita guiada: Santa Tecla a Tarragona

Descobriu la història de la santa que és patrona de la nostra ciutat des de l’edat mitjana. Evocarem pels carrers de la Part Alta l’entrada del braç a Tarragona ara fa set segles.

De 18:30 a 20:30, Poratal del Roser, reserva prèvia

Balls Parlats a Tac12: Ball d’en Serrallonga de Tarragona

19/09/2020 a 18:30 a
23/09/2020 a 13:30

TAC12

IZAL – 50è Aniversari Xiquets de Tarragona
19/09/2020 a 20:00 a
20/09/2020 a 01:00, Camp de Mart, exhaurides les entrades

La Marató de Nova York

De 20 a 21 hores, Sala Trono Armanyà

Especial La Cucafera Baixa en línia

Set edicions des del testimoni de les princeses i cavallers que han domat la bèstia. No us perdeu aquest especial en vídeo repassant l’origen de l’acte i l’experiència dels nens i nenes que han participat en la representació de la llegenda a la mateixa hora que celebrariem la popular baixada.

Mira-ho a www.cucaferatgn.blogspot.com i al Facebook @cucaferadetarragona. També trobareu el vídeo independent recordant cada edició i el seu testimoni del 21 al 27 de setembre a les 20h. #CucaferaTGN2020

Balls Parlats a Tac12: Dames i Vells

19/09/2020 a 22:30 a
27/09/2020 a 23:30

Programació especial TAC12 per les festes de Santa Tecla.

Els Balls parlats de Dames i Vells s’emetran de la següent manera:

Dissabte 19 de setembre

22.30 h

Diumenge 20 de setembre

23.30 h

Dimarts 22 de setembre

15.30 h

Dimecres 23 de setembre

15.30 h

Diumenge 27 de setembre

23.30 h

Concert de la Cobla de Ministrers del Consell Municipal

19/09/2020 22:30 a 23:55
Catedral de Tarragona

Consulteu la programació completa en aquest enllaç.

Les dones sàvies obrirà la temporada de tardor dels Amics del Teatre de Vila-seca

Les dones sàvies, una adaptació contemporània del clàssic de Molière signada pel dramaturg Lluís Hausen.

L’habitual temporada teatral de Vila-seca, que normalment es fa entre març i juny, es va veure enguany alterada de ple per l’esclat de la pandèmia i l’estat d’alarma. De fet, es van haver de suspendre tots els espectacles previstos. Els Amics del Teatre n’han pogut reprogramar dos i, a més, es preveu l’estrena d’un nou espectacle de producció pròpia de la Tramoia.

Les dones sàvies de Molière

La temporada s’obrirà el diumenge 27 de setembre a les 18 h amb Les dones sàvies, una adaptació contemporània del clàssic de Molière signada pel dramaturg Lluís Hausen. L’obra la protagonitzen l’actor vallenc Ricard Farré, que també ha participat en la dramatúrgia, i Enric Cambray. Les dones sàvies és una comèdia de costums en què Molière ridiculitzava els intel·lectuals pedants i pagats de sí mateixos. Aquesta adaptació es va estrenar, amb excel·lents crítiques, el 2016 i va ser nominada als Premis Butaca i el de la Crítica. A més, els seus protagonistes van guanyar, ex aequo, el premi BBVA a la millor interpretació.

Les Variacions Bildelberg d’Oriol Grau (Sala Trono)

Aquest 2020 els Amics del Teatre mantenen la relació d’amor amb la Sala Trono i presentaran la seva darrera producció: Les Variacions Bildelberg, una segona part, igual d’estripada, que el Club Bildelberg que la sala tarragonina va estrenar fa nou anys. Serà el dissabte 24 d’octubre a les 20,30 h.

En aquesta ocasió, el club d’homes més important del món veu com les coses se li escapen de les mans, com perd el control i decideix fer-hi front, amb una reunió d’urgència i fent ús de la intel·ligència artificial. A les Variacions hi apareix Donald Trump, el Brexit, l’auge del feixisme i evidentment la covid-19.. Crítica política i cabaret tot en u. L’obra ha estat escrita per Oriol Grau, que també l’interpreta junt amb Alejandra Palomo i Albert Mora.

Dobles parelles de Robert Rodríguez (La Tramoia)

La pandèmia també va alterar els plans de la Tramoia, el grup de teatre de Vila-seca. La intenció era estrenar Fuita de Jordi Galzeran al mes de juny, però els assajos es van interrompre tot just començar quan es va decretar l’estat d’alarma.

Quan es va aixecar el confinament, la companyia va decidir reprendre l’activitat, però amb un projecte de més petit format, que impliqués menys gent i amb voluntat d’estrenar-lo a final d’any.

El text escollit és Dobles parelles, del vila-secà Robert Rodríguez, que també en serà un dels protagonistes. Aquest és el segon text de Rodríguez que es porta a escena, després de l’èxit que va obtenir Resguard Doc.

Dobles parelles és una comèdia sobre la quotidianitat de la vida matrimonial i les crisi que l’amenacen. L’obra està protagonitzada per Robert Rodríguez, Alícia Bescós i Josep Forasté. La direcció és conjunta. L’estrena es farà el dissabte 5 de desembre a les 20,30 i hi haurà una segona representació l’endemà diumenge a les 18 h.

#CulturaSegura

Totes les representacions es faran al Teatre El Centru de Vila-seca i se seguiran els protocols de seguretat per prevenir la propagació de la covid-19.

Per aquest motiu les entrades s’hauran de reservar prèviament a través del correu electrònic amics.teatre.vilaseca@gmail.com o deixant un missatge al telèfon dels Amics del Teatre:977391967.

Les entrades es vendran a l’entrada principal d’El Centru i es farà cua al carrer per evitar aglomeracions a l’interior del recinte. Un cop adquirida l’entrada s’entrarà directament al teatre.

Les butaques estaran preparades per garantir la distància de seguretat. Abans d’entrar a la sala caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. La mascareta serà obligatòria durant tota la representació.

Les entrades valen 12 euros i 8 per als socis dels Amics del Teatre.

Redacció

 

Dijous teclero amb música a tot drap i The Penguins llestos per colonitzar el Camp de Mart

El divendres teclero porta música a tot drap, amb permís de la pluja, amb diferents partitures. L’Associació de Músics de Tarragona (aMT) pilota (per quart any consecutiu) una de les semifinals del Sona9. Enguany l’escenari escollit per criteris de prevenció contra la Covid-19 és el de l’Espai Jove de La Palmera, amb Maria Jaume + Relat (de 19.00 hores a 21.00).

L’entitat també organitza un concert dels històrics Los Glosters, el proper dia 22, grup del qual es presenta avui un documental a càrrec de Produktiva Films i dirigit per Nando Caballero.sobre els seus 30 anys d’història a la Casa Canals (a apartir de les 19.30 hores).

Per la seva banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona omple el Teatre Auditori del Camp de Mart (19:00 hores), en el seu primer acte de la Gresca Lila dels 40, el Reggae per Xics dels The Penguins. Una proposta on música, humor i pedagogia es donen de la mà per a esdevenir una experiència inoblidable per totes les edats. Amb “Ballant damunt la lluna” The Penguins / Reggae per Xics estrenen espectacle i enceten una nova aventura, que amb el combustible dels ritmes jamaicans, farà viatjar el públic més enllà de les estrelles.

La Terrasseta al Parc Saavedra programa avui circ amb El Capitán Maravilla i el Cinema a la Fresca (‘La Màscara’ de , a partir de les 22:30 i amb food trucks pels que vulguin sopar).

I pels amants del teatre, la cita és a la sala rono a partir de les 22:00 hores amb la representació de ‘No cal anar a la Havana’ d’Amici Mei Produccions. L’obra, de 85 minuts de durada, és un brindis pel qui som aquí i pels qui hi han estat abans que nosaltres.

Un acte per mantenir l’essència de la festa

Presentació del llibre «L’Aligueta de l’escola», text de Mònica Tarifa i il·lustracions de Rosa M. Rodes. Un conte infantil pensat i escrit des de Torreforta amb l’aligueta creada a l’escola com a nexe d’unió entre el propi barri, la festa i la  ciutat. Una història encisadora que a més té la seva pròpia cançó. Al Centre Cívic de Torreforta, Biblioteca Pepita Ferré, plaça del Tarragonès s/n, a partir de les 18:30 hores.

 

 

La pluja obliga a traslladar les projeccions del REC a Torredembarra al Casal Municipal

Davant les previsions de pluja per al dia d’avui, la projecció d’aquesta tarda del REC 2020 a Torredembarra es durà a terme al Casal Municipal (inicialment era a la plaça del Castell). Torredembarra participa, un any més, en les projeccions prèvies del Festival REC 2020, que està previst del 2 al 8 de desembre a Tarragona, farà parada un any més a Torredembarra

Les dues projeccions previstes són:

LA INNOCÈNCIA. Divendres, 18 de setembre, a les 20.30 h,

SUPA MODO. Dissabte, 19 de setembre, a les 19.30 h,

Les projeccions són amb aforament limitat i mesures Covid-19. En aquest web, podeu fer la reserva prèvia d’entrades gratuïtes: http://ow.ly/RNN930r95RI

Redacció

 

L’Orfeó Reusenc reprèn l’activitat teatral amb ‘Pedro y el capitán’

L’Orfeó Reusenc, que va veure afectada la seva programació teatral a causa de la pandèmia de la Covid-19, torna a programar una obra de teatre l’Entitat. L’obra escollida per tornar als escenaris de l’Orfeó el dia 27 de setembre a les 18:00h és ‘Pedro y el capitán’, que s’havia de representar al passat juny.

Sota la direcció d’Oriol Grau, els actors Pep Linares i Paco Romero es posaran a la pell d’un policia i el torturat en una obra plena d’intensitat i emocions. L’Orfeó Reusenc ha elaborat els protocols corresponents i ha pres les mesures adequades per tal de poder oferir una obra de teatre segura amb totes les mesures preventives per combatre la Covid-19.

Des de l’Orfeó Reusenc s’espera que aquesta proposta sigui ben acollida pel públic local per poder tornar a gaudir de teatre a la ciutat en aquests temps tan difícils.

Dades:

Preus: 8 € pels socis / 14 € (12 € anticipada) pels no socis.

Dia: Diumenge 27 de setembre a les 18:00h

Direcció: Oriol Grau Text: Mario Benedetti Intèrprets: Pep Linares i Paco Romero

Sinopsi: Amb un títol de conte infantil que evoca a Pedro i el llop, Mario Benedetti escriu aquesta obra de diàlegs entre víctima i botxí que tenen lloc durant els parèntesis que s’estableixen entre les sessions de tortura. Dividit en quatre actes, assistim a l’interrogatori del policia “bo”, que aprofita la debilitat del torturat, després del corresponent turment que no veiem, per fer-lo parlar i delatar als seus companys. Però, en realitat, qui interroga a qui?

Aforament limitat de 53 localitats a causa de les mesures preventives de la COVID-19 de l’Orfeó Reusenc.

Redacció

 

Dijous teclero amb el nom propi de Miguel Poveda

Dijous teclero ple de música i noms propis. Al concert de Miguel Poveda, gran traca de l’agenda, se li suma avui el de BCNFireBalls a l’espai de la Terrasseta i l’homenatge a la música llatina amb la TGN Big Band & Yamilé Wilson i la Jove TGN Big Band amb Chloe Carrascal (Teatre Tarragona, 21:30 hores). Tot plegat amanit amb diverses activitats culturals i lúdiques. Entre elles el Cinema a la Fresca del Parc de Ssavedra amb ‘Do the right thing’ (22.30 hores), i el sopar amb fira food trucks. I de cara a mantenir l’esperit més tradicional de la festa, la invitació de la Cucafera telemàtica.

Concert de Miguel Poveda: Teatre Auditori del Camp de Mart (21.30 hores)

‘Miguel Poveda – En Concierto’ tracta d’apropar el so que més ha caracteritzat al cantaor, el de la diversitat musical encara que usant com a arrel i música protagonista al flamenc més tradicional. En aquest viatge per l’univers Poveda trobarem la seva tirada pel Cant Flamenc, la poesia, la cançó andalusa, fins i tot algunes de les seves composicions més recents. El seu carisma, compromís social i la passió que bolca en un escenari converteixen els seus concerts en una experiència única d’amor a l’art i a l’emoció.

El flamenc del nou segle no es pot entendre sense Miguel Poveda. El seu espectacular timbre i «quejio» fa tremolar els fonaments més arrelats del flamenc per adaptar-se a la seva veu i formar notes que arropen les cançons d’ahir i d’avui, donant-li un sentit únic a l’espectacular capacitat d’interpretar cada cançó o poema. La veu de Miguel Poveda és la definició perfecta de sentiment, estructura cada matís per arribar a racons inhòspits del receptor. És arriscada en la seva entonació i fort en la seva mesura. Al llarg d’aquests 30 anys ha sabut madurar amb elegància i fer que les cançons creixin amb ell.

The BCN Fireballs: La Terrasseta Familiar, Parc de Saavedra (20:00 hores)

The BCN Fireballs us traslladarà als trepidants anys de ball i disbauxa a ritme de Rock&Roll amb les seves conegudes cançons. Un espectacle que engloba material de finals dels 50’s fins a mitjans dels 60’s, emulant els energètics xous de Mr. Jerry Lee Lewis i altres dels artistes més reconeguts de l’època.

Destaquem la proposta de la Cucafera

Del 18 al 24 de setembre envia un vídeo de menys d’1 minut a cucaferatgn@hotmail.com mostrant la Cucafera casolana que et vulguis crear i fent-la ballar. Es publicaran a les xarxes socials sobre la Cucafera de Tarragona amb opció de premi d’un lot de llibres festius per a la més xula!. I conserva la teva creació fins l’any vinent…

Més informació a http://www.cucaferatgn.blogspot.com

Per consultar la programació de Santa Tecla cliqueu aquí

Redacció

 

La campanya ‘Let’s clean up Europe’ i les visites a la vil·la romana dels Munts, actes de cap de setmana a Altafulla

Guia dels actes més destacats per a aquest cap de setmana a Altafulla, on cal remarcar el cineclub, la campanya ‘Let’s clean up Europe’, i les visites teatralitzades a la Vil·la romana dels Munts.

Dissabte, 19 de setembre

11.00 h. Campanya «Let’s clean up Europe»

Suma’t a la campanya de retirada de residus a nivell europeu i afavoreix la conservació dels espais naturals. L’actuació es durà a terme a l’espai de l’abalisament dunar del Vinyet.

Més informació.

18.30 h. Caius i Faustina us conviden a la Vil·la. Vine a conèixer la residència de la Faustina i el seu espòs Caius, duumvir de Tàrraco, en les proximitats d’aquesta gran ciutat romana.

Més informació.

22.00 h. Cineclub Altafulla Link: «The Breadwinner (El pan de la guerra)». A la plaça de l’Església.

Més informació.

Tota la informació la podeu trobar a https://www.altafulla.cat/agenda-altafulla

Redacció

 

El Mercat Central i de Torreforta engeguen la campanya ‘Santa Tecla gloriosa’ amb grans descomptes en productes ‘top’

En el marc de les festes de Santa Tecla, el Mercat Central i el Mercat de Torreforta han posat en marxa la nova campanya ‘Santa Tecla Gloriosa, mare dels tarragonins/es… Què tenim avui al Mercat?’. És la primera vegada que els dos mercats municipals engeguen una iniciativa d’aquestes característiques mitjançant la qual tothom podrà gaudir de grans descomptes en productes de qualitat i proximitat. La campanya es va engegar el passat dilluns 14 de setembre i s’allargarà fins al pròxim dia 22.

Durant aquests dies, una vintena de parades del Mercat Central i totes les del Mercat de Torreforta ofereixen productes nous -alguns d’ells relacionats amb les festes de Santa Tecla- o bé habituals amb ofertes o promocions. Tant les pantalles i les cartelleres dels dos mercats municipals com els perfils de les xarxes socials de l’empresa pública de Mercats de Tarragona (ESPIMSA) difondran els diferents descomptes que tenen lloc al llarg de la campanya.

Aquesta iniciativa és la principal novetat de les festes de Santa Tecla que neix amb la voluntat de promocionar els mercats municipals després que enguany el Mercat de Nit no es pugui celebrar per motius de seguretat davant la crisi sanitària.

Les caricatures arriben al Mercat Central

D’altra banda, després de passar pel Mercat de Torreforta, l’exposició ‘Teclicatures’ de l’artista visual tarragoní Tziqui Artworks arriba al Mercat Central. Es tracta d’una mostra on es combinen caricatures personalitzades amb il·lustracions del bestiari i elements del Seguici Popular de Tarragona.

L’autor de l’exposició estarà present els dilluns, dimecres i divendres de 17.00 a 19.00 hores -fins al 4 d’octubre- al Mercat Central realitzant caricatures en directe. També serà present el dissabte 19 de setembre des de les 11.00 fins a les 13.00 hores al Mercat de Torreforta. Amb tiquets de compra a partir de 10 euros, tothom que ho desitgi podrà gaudir d’una promoció per adquirir una caricatura.

‘Imagina Campclar’, al Mercat de Torreforta

Per la seva banda, el Mercat de Torreforta, acull, fins al 26 de setembre, l’exposició ‘Imagina Campclar, una mostra fotogràfica sobre el barri amb imatges captades per dones que hi viuen. Es tracta d’un projecte realitzat per l’Associació per la recerca i l’acció social Vincle, amb el finançament de l’Obra Social “La Caixa” i amb la col·laboració de Combinats SCoopC. La iniciativa pretén fer aflorar  les dones amb interès de millorar i participar en el barri de Campclar a través d’estratègies formatives basades en la imatge i l’expressió personal i col·lectiva.

Tots els actes comptaran amb totes les mesures de prevenció, seguretat i higiene per evitar la propagació de la Covid-19.

‘Amb la nova campanya dedicada a les festes de Santa Tecla promocionem, impulsem i donem més visibilitat als mercats municipals de Tarragona i a la qualitat dels seus productes de proximitat, frescos i de temporada’, ha manifestat el president de l’empresa municipal de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal. Pel que fa a la resta d’activitats, Nadal ha assenyalat que tant el Mercat Central com el Mercat de Torreforta són centres neuràlgics de la ciutat des d’on continuem apostant fermament per la cultura i les festes. ‘Els mercats municipals han d’esdevenir dinamitzadors socials i econòmics de la ciutat de Tarragona’, ha conclòs.

Redacció

 

Festa x Tothom celebra la seva 30a i atípica edició

La geganta Frida acompanyà la festa que es realitzarà a les residències Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador. Foto: Cedida

En un any marcat per les conseqüències derivades de la pandèmia Covid-19 i que, entre altres, han alterat el calendari festiu de la ciutat de Tarragona, el col·lectiu humà que dona vida i forma a la penya festiva Festa x Tothom celebra el seu trentè aniversari.

Ho fa en un context enrarit donada la supressió o adaptació del programa d’actes de la Festa Major de Santa Tecla 2020. Unes modificacions que, lògicament, comporten també la manera en què Festa x Tothom gaudirà aquestes dates tan especials i assenyalades per als tarragonins.

Donat que els protagonistes de la penya festiva no podran acudir a presenciar els actes de Santa Tecla, l’organització ha decidit que sigui la festa qui vagi fins als membres de Festa x Tothom

En aquest context, el 30è aniversari de Festa x Tothom -22è amb participació i col·laboració de Dow Tarragona- ha adaptat també el seu programa d’actes. Així, donat que els protagonistes de la penya festiva no podran acudir a presenciar els actes de Santa Tecla, l’organització ha decidit que sigui la festa qui vagi fins als membres de Festa x Tothom.

Sota aquesta premissa, la penya festiva farà pivotar la seva activitat festiva en cinc pilars. El primer d’ells és la realització de fins a tres activitats lúdiques en diferents residències: Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador. Allí, Festa x Tothom oferirà un espectacle, amb la companyia de la geganta Frida, primera geganta de la ciutat de Tarragona adaptada al seu ús per part de persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes.

Un segon eix fonamental és el que s’ha denominat “Caixa de la il·lusió”. Es tracta d’un obsequi sorpresa, en forma de caixa amb elements festius, de Festa x Tothom i d’altres, que permeti als seus receptors gaudir i reviure la il·lusió amb què normalment viuen la Festa Major de Santa Tecla. Es tracta, doncs, de capturar la festa i fer-la arribar simbòlicament als residents dels centres on Festa x Tothom hi tindrà presència física.

Festa x Tothom tindrà presència activa durant la lectura del Pregó de Festa Major: a la Plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes

En tercer lloc, Festa x Tothom tindrà presència activa durant la lectura del Pregó de Festa Major, tota vegada que a la Plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes. Aquestes seran ocupades per representants de la penya festiva, donant així visibilitat i presència al col·lectiu.

El quart pilar consisteix en la gravació d’un vídeo reportatge que resumeixi molt gràficament els 30 anys d’activitats del programa inclusiu -ara ja convertit en penya festiva- Festa x Tothom.

I finalment, el cinquè element imprescindible d’aquesta 30a edició de Festa x Tothom consistirà en la presència activa a les xarxes socials, que servirà com a eix vertebrador per a la interactivitat dels seus membres amb la Festa Major. Tot plegat tindrà lloc a través de l’etiqueta #FestaxTothom2020oficial, així com del perfil de Facebook Festa x Tothom, a on els membres de la penya festiva intercanviaran imatges, vídeos, comentaris i molt més al voltant de les celebracions en honor de Santa Tecla.

Festa per a Tothom és la fórmula inclusiva de ciutadania amb discapacitat a les festes, una iniciativa que permet que els ciutadans amb capacitats diferents puguin gaudir de les festes en honor a Santa Tecla. Tot plegat és possible gràcies a la participació, la implicació i l’entusiasme de moltes persones que, de manera voluntària, comparteixen el seu temps lliure per fer d’aquest col·lectiu una autèntica penya festiva.

Entre les persones que donen vida a Festa per a Tothom hi ha un centenar de d’empleats de Dow i familiars que, junt amb la resta de voluntaris, conformen una penya festiva integrada per més de 240 persones  

Entre les persones que donen vida a Festa per a Tothom hi ha un centenar de d’empleats de Dow i familiars d’aquests que, junt amb la resta de voluntaris, conformen una penya festiva integrada per més de 240 persones i que, durant la celebració de la festa major de Santa Tecla, gaudeixen dels actes festius durant sis jornades: la crida, la revetlla, el correfoc petit, l’arrencada i el cafè, copa i puro i la Diada de Santa Tecla han conformat el programa d’actes que els membres de Festa per a Tothom ha presenciat i assaborit en directe.

Enguany, però, aquest programa s’ha vist alterat i adaptat al context actual. El que no es perd és l’esperit d’unió, d’inclusió i de participació en el major acte social i lúdic que la ciutat viu al llarg de l’any. De fet, en els seus 30 anys d’existència, més de 2.500 persones han donat vida a la iniciativa Festa x Tothom. Els seus voluntaris hi ha dedicat moltes hores del seu temps lliure per apropar i facilitar l’accés a la festa per part de persones amb altres capacitats, rebent a canvi un enorme creixement personal.

Redacció

 

Arriba la final de la cinquena edició de Tarragona Open Future

En aquesta final s’hi presentaran 7 projectes que optaran a un primer premi de 3000 € i tres anys d’assessorament per a la consolidació del negoci amb experts de diferents àmbits. Foto: Ajuntament

Aquest dijous 17 de setembre, el Palau de Congressos de Tarragona acollirà la final de Tarragona Open Future, un programa d’acceleració empresarial organitzat per Tarragona Impulsa amb la col·laboració de Telefónica. En aquesta final s’hi presentaran 7 projectes que optaran a un primer premi de 3000 € i tres anys d’assessorament per a la consolidació del negoci amb experts de diferents àmbits. I també hi hauran dos segons premis de 1500 € i que també inclouen l’assessorament per la consolidació.

La jornada la inaugurarà a les 10 del matí el conseller d’Ocupació Manel Castaño que donarà la benvinguda a tots els assistents i presentarà els membres del jurat d’aquesta 5a edició. El jurat estarà format pel mateix Castaño, Miguel Ángel Fernandez, desenvolupament digital a la direcció de Catalunya, C. Valenciana, I. Balears i R. Murcia de Telefónica Espanya, Mònica Boquera, delegada d’Acció a Tarragona, Josep Ma Vallvè, CEO de l’startup Al Mercat, i dos representants de grups municipals: Francesc Roca del PSC i Elisa Vedrina del PP.

Posteriorment, els assistents podran escoltar la xerrada «Què valoren les startups de Telefónica» a càrrec de Miguel Ángel Fernández. Després, es farà una presentació de la startup guanyadora de la passada edició: Al Mercat.

A les 10.30 h començaran el showcase de les primeres startups participants a la 5a edició: ACG Coaching & Consulting, un coach amb un enfoc científic i tecnològic, Ángel Cruz Facilitador digital, professional que acompanya i assessora els processos de digitalització d’empreses o entitats i Biosfer Teslab, un spinoff de l’URV que proporciona serveis analítics per estudiar i monitoritzar les alteracions del metabolisme.

Després d’una petita pausa, es seguirà amb les presentacions. La primera d’elles serà la de CAIGO, una plataforma que recull els esdeveniments culturals i permet la compra d’entrades, després E-sport Link, una plataforma web que vol convertir-se en el LinkedIn del món dels e-sports. Posteriorment, arribarà el torn de Mediterranean Way, un servei de lloguer de cases vocacionals amb gestió completa per el propietari i finalment, serà el torn de Mireia Luthier un servei de construcció, reparació i lloguer d’instruments de corda.

Redacció

 

La Sala Trono presenta nova temporada al Teatre Metropol apostant més que mai per reactivar la cultura tarragonina

La Sala Trono presenta nova temporada al Teatre Metropol apostant més que mai per reactivar la cultura tarragonina Aquest matí l’equip de la Sala Trono ha presentat la seva temporada de tardor, que comença el pròxim divendres 18 a les 22 h amb el cabaret poètic musical No cal anar a l’Havana de Marc Artigau i dirigit per Joan Maria Segura i s’allarga fins a l’última setmana de gener de 2021 amb un total de 18 espectacles i 51 funcions. Com a primera novetat d’aquesta temporada i amb el compromís de l’Ajuntament, la Sala Trono ubicarà temporalment els seus espectadors a la platea del Teatre Metropol per afavorir les mesures de prevenció i distanciament social i mantenir el seu aforament.

La nova temporada de la Trono engega motors amb una reposició d’una de les seves produccions més exitoses, La Marató de Nova York d’Edoardo Erba. Una producció que aquesta temporada celebra el seu desè aniversari i després de l’estrena a la sala tarragonina seguirà la seva gira per Catalunya i farà temporada al Aquitània Teatre de Barcelona els mesos de gener i febrer. Joan Negrié i Albert Triola tornen a escena deu anys després per vèncer el desafiament de córrer sense parar durant tot el que dura la peça. La Marató de Nova York es representarà del 19 al 23 de setembre a les 20 h a la Sala Trono Armanyà i, en finalitzar la funció, els organitzadors oferiran un sopar al jardí del Teatre Metropol a ritme d’havaneres per celebrar el desè aniversari i l’inici de la nova temporada teatral.

Després de Santa Tecla, la temporada continua el 25 de setembre amb Migrante, una coproducció mexicana i catalana de la companyia Parece una tontería. Una obra basada en testimonis reals que reflexiona sobre la situació actual de les persones migrants utilitzant de fil conductor la famosa Odissea d’Homer i les aventures d’Ulisses.

La següent proposta de la temporada és una de les finalistes al millor espectacle del Premi BBVA de teatre 2020. La Revelació 1.0 de la cia. TeatrodeCERCA és una peça de teatre documental a ritme de thriller que ens parla dels diferents tipus de censura moderna, la crisi del periodisme, la llibertat d’expressió i noves formes digitals de resistència que es podrà veure del 2 al 4 d’octubre.

Del 9 a l’11 d’octubre aterra a Tarragona Marcel Tomàs, un dels millors clowns del país que, juntament amb la companyia, presenta El comediant, una peça de teatre d’humor gestual sobre la vida d’un comediant que malgrat tot no perd mai la capacitat de somiar. Les companyies barcelonines Teatre Nu i La Indústria de Produccions tanquen el mes d’octubre amb les peces de teatre musical La lleugeresa i altres cançons (del 16 al 18 d’octubre) i la comèdia Vaig venir aquí per estar boig (del 23 al 25 d’octubre), que tot just acabarà d’estrenar l’espectacle al Festival LOLA d’Esparreguera.

Festival de Teatre Màgic

La setmana màgica torna un any més a la Sala Trono de la mà del 14è Festival de Teatre Magic. Héctor Mancha, premi mundial de màgia a Rimini (Itàlia) i un dels artistes més reconeguts en l’àmbit internacional dins el món de la màgia presentarà el seu espectacle Miénteme el divendres 6 de novembre, i el Premi Nacional de màgia d’Espanya, França i Portugal i guanyador del programa Pura Magia TVE, el Mago Marín, aterra amb l’espectacle fresc i divertit Nada en la manga el 7 de novembre.

Cicle de KM.0

El cicle de KM.0 tindrà lloc els dies 21 i 22 de novembre amb dues propostes de companyies joves de Tarragona que compten amb el suport de l’aula de teatre de la Universitat Rovira i Virgili: Hamlet Machine de Carlos Andres Pereira Fuentes i ¿Quién disparó a George Stuart? de la cia. La Im.perfecta.

La primera setmana de setembre el director tarragoní, Marc Chornet, presenta La Ruta de la Palta, una creació col·lectiva de la companyia Projecte Ingenu que ens farà viatjar des d’un restaurant vegà ple de turistes a la Rambla de Barcelona fins a indrets desertitzats per culpa del conreu extensiu de l’alvocat xilè. La Trono ens convida a fer balanç d’aquest 2020 amb l’humor i la sàtira de Xavi Castillo, un dels showmans més reconeguts i polèmics de València i el més censurat en els últims anys del govern del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, que presenta l’espectacle Xavi Castillo News! els dies 18, 19 i 20 de desembre.

Reprogramar les obres suspeses la temporada anterior

La sala tarragonina ha apostat per començar l’any 2021 reprogramant aquelles que es van suspendre en la temporada anterior a causa de les conseqüències de la COVID-19 i podrem gaudir de Flors Carnívores del 8 al 9 de gener, Anatomia de la por de 9Espai Escènic del 15 al 17 de gener i Bomber[s] de Barna BÉ el 30 i 31 de gener. A aquestes propostes també s’hi suma l’espectacle de cabaret Laberint Striptease de la cia. Robero G. Alonso els dies 22, 23 i 24 de gener.

El director de la sala, Joan Negrié, també ha fet una valoració molt positiva del FITT Noves Dramtúrgies (Festival Internacional de Tarragona), que ha tancat la seva setena edició amb una mitjana de més del 90% d’ocupació i superant els 2000 espectadors. També ha destacat la bona rebuda del nou format d’aquesta edició: l’story walker Que se la mengin els coloms (i la portin a casa) de Glòria Granell Barberà que ja acumula més de 230 trucades i es mantindrà dins de la programació de la Sala Trono durant aquesta temporada 2020-21.

La sala tarraganonina també estrena la seva nova producció, Els Gossos de Nelson Valnte, el pròxim 2 d’octubre a La Villarroel i farà parada al festival Temporada Alta de Girona el 7 de novembre i a Tarragona el 8 de novembre.

Mantenir els descomptes de l’abonament Amic Sala Trono

La Sala Trono segueix mantenint els descomptes de l’abonament Amic Sala Trono, que aquest any funcionarà per unitats familiars, i les entrades a 5 € per menors de trenta anys disponibles a la taquilla de la Sala Trono a partir de dues hores abans de cada funció.

Tota la programació i la venda d’entrades ja està disponible a la nova web de la sala: www.salatrono.cat

Redacció

 

La Biblioteca de Cambrils inicia el curs amb el cicle de la DO Tarragona i una xerrada sobre Benedetti

La Biblioteca Municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils inicia el curs amb dues activitats relacionades amb el món del vi i la DO Tarragona i una xerrada sobre Mario Benedetti per commemorar el centenari del conegut poeta, assagista i escriptor uruguaià. Totes les activitats tenen les places limitades i requereixen inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

Les dues activitats organitzades en el marc del cicle Biblioteques amb DO impulsat pel Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya es portaran a terme la setmana que ve.

La primera, programada pel 22 de setembre a les 18 hores, serà el taller «Geshtinanna, la deessa del vi» adreçat a infants a partir de 8 anys per fomentar la lectura a través del còmic i la il·lustració. La il·lustradora Marina Vidal dirigirà aquest taller de co-creació d’un còmic protagonitzat pel personatge mitològic de Geshtinanna, que haurà d’afrontar un misteri i el seu desenllaç.

La segona activitat, programada pel 24 de setembre a les 19 hores, serà la narració del conte per adults «Els pensaments del desig» a càrrec de Montse Parra acompanyat d’un tast de vins ofert per Telm Costa, restaurador i amant del vi. D’aquesta manera, la proposta acostarà la cultura del vi i la seva relació amb la literatura a les persones participants.

Finalment, el 30 de setembre a les 19 hores hi haurà la xerrada «Benedetti: la vida, esa metáfora» d’Andrés Montoya per celebrar el centenari del naixement del prolífic escriptor.

Redacció

 

Dimecres teclero: de la terrassa dels Stay Homas a la Terrasseta de Pau Vallvé

Dimecres teclero amb diversos noms propis dalt de l’escenari, espais als quals treure suc i activitats que serveixen per donar contingut a la festa.

El Klaus, el Guillem i el Rai. O el que és el mateix, Stay Homas.

El nom propi d’avui és Stay Homas (21.30 hores, Teatre Auditori del Camp de Mart). O el que és el mateix, el Klaus, el Guillem i el Rai, tres músics professionals que comparteixen el mateix pis a Barcelona. Tots ells van decidir mudar-se junts dos mesos abans de la irrupció de la COVID-19. En un vermut a la terrassa durant els primers dies de confinament, van començar a tocar per animar-se, i sense buscar-ho es varen adonar que el que havien creat podria ser una cançó. Aquest és l’inici de les Confination Songs; les cançons del confinament, que plasmen les experiències que aquests tres nois han viscut durant la crisi del Coronavirus.

És així com els Stay Homas van començar a compondre cançons i a compartir-les a les xarxes socials, aconseguint un impacte a nivell mundial inimaginable. En tres mesos, Stay Homas han aconseguit més de 400K followers a Instagram i 80k subscriptors a YouTube. Sens dubte, la seva terrassa de Barcelona ha esdevingut la terrassa més famosa de tot el món.

Pau Vallvé. Foto: Claudia Serrahima

I de la terassa a la Terrasseta. Espai familiar per excel·lència, ubicat al Parc de Saavedra, acollirà a partir de les 20.00 hores l’actuació de Pau Vallvé. El cantant publica aquest setembre el nou disc ‘La vida és ara’ (el seu 17è disc, el 6è signat sota el seu nom), que ha composat i enregistrat en solitari durant el confinament. El presenta amb un nou format d’espectacle, acompanyat a l’escenari per Darío Vuelta,accionant entre els dos totes les màquines, instruments i llums.

El Saavedra esdevindrà també sala de cinema a partir de les 22.30 hores amb la projecció de la pel·lícula ‘Atrapado en el tiempo’ (amb Fira Food Trucks pels que vulguin aprofita per sopar).

De la resta d’actes destaquem la presentació del 8è volum de la col·lecció Els Contes del Seguici de Tarragona, enguany dedicat als Nanos Vells de Tarragona: «El barret del Nano Capità», amb textos de Foix Huguet i il·lustracions d’Octavius. Editat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove i Insitu Comunicació, l’acte tindrà lloc a les 19.00 hores als Jardins del Teatre Metropol de Tarragona (entrada pel C/ Armanyà número 11),

Per consultar la programació de Santa Tecla cliqueu aquí

Redacció

 

Acció de voluntariat de neteja de l’entorn del Pont del Diable aquest dissabte al matí

El Parc Ecohistòric del Pont del Diable de Tarragona s’adhereix a la campanya #LetscleanupEurope, una iniciativa per la conscienciació i l’acció en la neteja dels espais naturals a nivell europeu. La participació és gratuïta i l’activitat, apta per a tota la família, es farà entre les 9:30 i les 12:30 d’aquest dissabte dia 19 de setembre.

El punt de trobada serà l’àrea de pícnic del parc. No cal inscriure’s prèviament, però si algú vol més informació pot escriure a educacioambiental@limonium.org.

Redacció

 

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies