TARRAGONA 21

Cecilio Tieles, en concert el divendres a l’Auditori Josep Carreras

 

Cecilio Tieles ha deixat una gran empremta a Catalunya després de més de 30 anys de relació amb el territori

La fructífera col·laboració entre l’Associació Cultural Catalano-Iberoamericana, el Patronat de Música de Vila-seca i la Fundació Auditori Josep Carreras enguany acull al gran pianista Cecilio Tieles, el qual oferirà un concert el proper divendres 20 de setembre a les 9 del vespre.

Cecilio Tieles ha deixat una gran empremta a Catalunya després de més de 30 anys de relació amb el territori. Ha estat impulsor de l’ACC-I (Associació Cultural Catalana-Iberoamericana), i és pedagog, investigador i pianista.

Actualment desenvolupa una intensa activitat musical centrada en el seu doctorat en Ciències de l’Art per la seva investigació sobre el compositor hispanocubà Nicolás Ruiz Espadero.

La doctora de la URV Esther Lozano farà una conferència sobre el rei Jaume I i Salou

La xerrada tindrà lloc aquest dimecres, dia 4, a les 18:30h, a la Biblioteca Municipal

La xerrada tindrà lloc aquest dimecres, dia 4, a les 18:30h, a la Biblioteca Municipal

La Doctora en Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili (URV), Esther Lozano López, pronunciarà demà dimecres, dia 4 de setembre, en el context de la programació de la XXIV Festa del Rei Jaume, la conferència “Jaume I: Objectiu Mallorca. Imatges del passat medieval, reflexos al present de Salou”. L’acte, organitzat pel Campus Extens Antena del Coneixement de la URV de Salou, amb la col·laboració de l’Ajuntament, tindrà lloc a les 18:30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal de Salou.

Cal destacar la vinculació de Lozano amb Salou, atès que exerceix de professora a l’Institut Jaume I d’aquesta localitat. Així mateix, fa classes a l’Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona.

Durant la xerrada la Doctora Lozano explicarà el panorama polític internacional en el qual cal situar el rei Jaume I abans de marxar a l’illa de Mallorca.

Així mateix, es presentarà un projecte, que s’integra en el «Programa d’Innovació Pedagògica de la Generalitat de Catalunya Apadrinem el Nostre Patrimoni», que pretén unir la comunitat educativa de l’Institut Jaume I amb l’entorn, la ciutadania, les universitats (URV / Universitat de les Illes Balears i Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona) i  l’Ajuntament de Salou.

Cal recordar que Jaume I (1208-1276) és un dels monarques europeus més importants de l’Edat Mitjana i la seva trajectòria vital es troba estretament vinculada a Salou i la conquesta de Mallorca l’any 1229.

Una safata de plata del segle XIX, peça del mes de ‘Quan els objectes parlen»

´La presentació serà aquest dimecres, 4 de setembre, a les 18 h, en un acte obert i gratuït

´La presentació serà aquest dimecres, 4 de setembre, a les 18 h, en un acte obert i gratuït

Després del parèntesi del mes d’agost, aquest setembre torna el cicle «Quan els objectes parlen: la peça del mes», amb què periòdicament s’exposa una peça de la col·lecció del Museu d’Història de la ciutat a l’aparador de la Casa Castellarnau, al carrer Cavallers.

La peça protagonista en aquesta ocasió és una safata d’argent que formava part d’un joc d’escriptori de l’Ajuntament de principis del segle XIX. En la inscripció de la base s’hi pot llegir una pàgina de la història i acostar-se als esdeveniments polítics que varen sacsejar el país després de la guerra del Francès.

La presentació de la peça es farà aquest dimecres, 4 de setembre, a les 18 h, al pati de Casa Castellarnau i anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric Cristòfor Salom i Jordi Abelló, qui explicaran com era la vida a Tarragona durant els anys 20 i 30 del segle XIX, en ple Trienni Liberal i la Dècada Ominosa, època de la peça exposada aquest mes.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Per a més informació: https://www.tarragona.cat/patrimoni/museu-historia/divulgacio-de-la-historia/quan-els-objectes-parlen-2

Superatomica prepara el seu concert de presentació a la sala Zero de Tarragona

 

“Only the bugs will survive an atomic attack” és el títol del primer disc de la banda, que presentaran en directe a la sala Zero. Foto: cedida.

Sergio Bieto (cantant), Ferran Roch (bateria), Xavier Gimeno (baix) i Joan Rubinat (Guitarra) deixen enrere les seves formacions anteriors (Mighty toxic boy, Satèl·lit) per crear la banda de “power-rock” Superatomica, on les melodies vocals i el rock contundent conviuen en perfecta harmonia.

A principis de 2019, la banda entra a l’estudi de gravació per enregistrar el seu primer treball “Only the bugs will survive an atomic attack”. És un disc que expresa el seu estat d’ànim transitori, amb melodies fresques i rock d’alt voltatge, el qual ja podem escoltar en totes les plataformes digitals (spotify, itunes, etc.).

La banda presentarà aquest disc el proper dia 7 de Setembre a les 23:00 (22:30 obertura de portes) a la sala Zero. El preu de l’entrada serà de 10 eur + CD.

La coral britànica Southend Choir ofereix aquest dissabte tres concerts a Tarragona

Foto promocional d’un concert de la coral la tardor de 2018 a la ciutat australiana de Sidney

Foto promocional d’un concert de la coral la tardor de 2018 a la ciutat australiana de Sidney

Aquest dissabte 27 de juliol la ciutat de Tarragona acollirà tres concerts de la coral mixta britànica Southend Choir, dins de la seva gira d’estiu a Catalunya i dins del projecte Músics al Carrer, organitzat per la Conselleria de Cultura.

Les actuacions seran a les 11 h a la plaça de les Cols, a les 12 h a la plaça de la Font i a les 13 h a la Rambla Nova. La coral està formada per 30 cantaires de diverses edats que han actuat a diversos escenaris d’Anglaterra i també en les seves gires d’estiu per tota Europa, Estats Units, Austràlia, Singapur o Hong Kong.

El Southend Boys’ Choir es va formar el 1970 i és una de les formacions corals més conegudes del Regne Unit. La coral femenina de la coral és va formar l’any 1988 i ha aconseguit semblant reconeixement. El cor està format per nens i nenes de 8 anys d’edat en endavant de la localitat de Southend i les àrees circumdants, que realitzen una audició per als seus llocs en el cor.

El cor ha actuat amb importants orquestres, com RPO, LSO, Philharmonia, City of London Sinfonia, BBC SO, i ha realitzat molts enregistraments molt aclamades. El cor ha cantat sota alguns dels millors directors del món, com Abbado, Muti, Mehta, Sinopoli, Tilson Thomas, Rostropovitch, Sir David Willcocks, Sir Colin Davis i Richard Hickox.

El Metropol presentarà el llibre ‘Els arquitectes modernistes del Camp de Tarragona’

Portada de Els arquitectes modernistes del Camp de Tarragona

Portada de Els arquitectes modernistes del Camp de Tarragona

El proper dia 25 de juliol, a les 19.30 h, es presentarà al Teatre Metropol l’obra «Els arquitectes modernistes del Camp de Tarragona», una obra col·lectiva que recull les conferències amb el mateix títol que es van celebrar des del maig de 2017 fins al juliol de 2018 al Centre de Lectura de Reus, a la Cambra de Propietat Urbana de Tarragona i a l’Institut d’Estudis Vallencs.

«El Camp de Tarragona disposa d’una riquesa patrimonial que és un veritable tresor i està ben palès en les obres i els elements modernistes disseminats perl territori», explica el coordinador de les conferències, l’aparellador i professor Josep Maria Buqueras.

Aquest moviment artístic, d’abast europeu, es desenvolupà des de finals del segle XIX i primer terç del segle XX i va ser possible en part per la reactivació econòmica i, aquí a Catalunya, pel context ideològic de la Renaixença. La burgesia industrial pròspera, culta i nacionalista va donar suport als arquitectes modernistes perquè donessin noves solucions constructives i estètiques —aquí entren les línies sinuoses, els elements florals, la policromia, el neogòtic medieval, els jocs decoratius i la imaginació.

Seleccionats com a objecte d’estudi, els arquitectes escollits en aquest cicle de conferències i en aquest llibre, són tretze molt destacats de fama nacional i internacional, i van intervenir i deixar petjada a aquestes comarques meridionals catalanes.

Arquitectes i autors

Els arquitectes i els autors dels treballs són:

Francesc Berenguer per Josep Bertran; Pere Caselles per Anton Pàmies; Lluís Domènech i Montaner per Carles Sàiz; Antoni Gaudí per Jaume Massó; Josep Maria Jujol per Josep M. Buqueras i Josep Maria Jujol jr.; Cèsar Martinell per César Ramírez; Pau Monguió per Jaume R. Costa; Josep M. Pujol de Barberà per Agustí Pujol; Joan Rubió per Joan Figuerola; Enric Sagnier per Roger Miralles; Ramon Salas per Josep M. Buqueras; Domènec Sugrañes per Josep M. Tarragona; Josep M. Vives per Patricia Rodríguez.

El llibre conté també un poema–auca del professor i poeta Jesús Figueras Jové. Les il·lustracions són unes aquarel·les de les cases i els monuments, a càrrec de l’artista Pere J. Salas.

L’editor tècnic ha estat Manuel Rivera Moral, director de Silva Editorial.

Aquest volum s’inscriu com a número 3 de la col·lecció Abacus (de la Fundació Trencadís) i com a 10 d’Enraonades (de la Fundació Privada Mútua Catalana).

El Ballet de Moscou celebra 30 anys dalt dels escenaris amb El Llac dels Cignes

Cartell anunciant els 30 anys del ballet de Moscou

Cartell anunciant els 30 anys del ballet de Moscou

El Llac dels Cignes és un dels clàssics més aclamats del ballet. El Ballet de Moscou, companyia de reconegut prestigi, arriba a Tarragona en la seva gira d’estiu. Celebren 30 anys sobre els escenaris amb aquest ballet tant esperat pel públic amant de la dansa.

El coreògraf i ballarí rus Timur Fayziev va fundar el ballet de Moscou l’any 1989 i des d’aleshores ha actuat per tot el món en països com Japó, Xina o Itàlia, entre d’altres. La companyia està formada per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos, com el Bolxoi o el Stanislavski i és avui per avui una de las companyies més importants del seu país.

La companyia del Ballet de Moscou celebra un mínim de tres actuacions l’any a les instal·lacions del Palau de Congressos i tancarà el mes de juliol amb el ballet El Llac dels Cignes.  Finalitza així la temporada d’estiu del Palau de Congressos que engega novament la seva activitat d’oci i espectacles el proper mes de setembre.

El youtuber Roc Massaguer exposarà les claus per «Petar-ho» a les xarxes socials

El taller-xerrada és una de les propostes destacades de la setmana de l'Estiu Tarragonajove

El taller-xerrada és una de les propostes destacades de la setmana de l’Estiu Tarragonajove

L’Estiu Tarragonajove ofereix aquest dimecres, 24 de juliol (17 h) el taller-xerrada “Per què petar-ho a Youtube?”, en el qual s’explicarà què suposa i com s’aconsegueix triomfar a Youtube, repassant tant els avantatges com els inconvenients en el camí. A més, s’analitzaran els canals o continguts dels assistents i crearem nous continguts buscant les idees més transgressores.

Roc Massaguer, conegut a les xarxes com @Outconsumer i amb gairebé 800.000 seguidors en el seu canal de vídeo explicarà la seva experiència com a Youtuber des dels inicis de la plataforma i dóna claus sobre com poder viure de ser Youtuber.Periodista de formació, Roc Massaguer (1977), va exercir de periodista esportiu durant més de 10 anys, principalment al web www.acb.com.

Però al 2010 Youtube es va creuar pel seu camí. Va començar a pujar vídeos al canal Outconsumer, fet que va donar pas a una àmplia trajectòria no només en aquesta xarxa social, sinó com a personalitat en línia i molts altres projectes relacionats, des de formador fins a fundador de Blitzers. Gaudeix de tot tipus de videojocs, però especialment dels esportius (NBA 2K18, Madden, MLB The Show), fet que el va portar a tenir un paper destacat en la formació i creixement de la comunitat de NBA 2K a Espanya.

L’acte, gratuït, tindrà lloc a l’Espai Jove Kesse (c. Sant Antoni Maria Claret, 12-14). Per a més informació sobre l’Estiu Tarragonajove es pot consultar el web www.tarragonajove.org.

El Serrallo prepara un concert d’havaneres amb el grup «Els Cremats»

“Els Cremats” es caracteritzen per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres

“Els Cremats” es caracteritzen per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres

El cicle musical de les “Nits al Serrallo” presenta el grup d’havaneres “Els Cremats”, considerats els “enfants terribles” d’aquest gènere musical. El concert, que se celebrarà el proper dissabte 20 de juliol, a les 22 hores, a la Pèrgola del barri mariner de Tarragona, presenta aquesta formació amb seu a Palafrugell i Calella de Palafrugell coneguda pel seu llarg i consolidat bagatge, i per la seva voluntat d’innovació i de fusió amb altres gèneres com la rumba, el son cubà, el pop, el bolero o la cúmbia.

“Els Cremats” es caracteritzen per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres, sobretot d’arrel popular. És una banda formada el 1996 a l’entorn de la música popular del cant de taverna i de les havaneres que ha trencat molts tòpics sobre el tractament d’aquest gènere de per sí molt conservador.

Ioga al Serrallo

Una altra de les activitats d’aquest cap de setmana al Serrallo és la “Màster Class de ioga” que s’organitzarà davant del Tinglado 1 aquest dissabte 20 de juliol, de les 19 a les 21 hores. Accés lliure.

Exposicions

El Museu del Port també ofereix la possibilitat de visitar l’exposició “Compartint la mar amb… Diari de navegació de Rafael de Moragas i de Tavern” al vestíbul del Museu del Port. De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. Entrada lliure

El Tinglado 1 també acull dues exposicions. L’exposició “Ninots” de Víctor Centelles. De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. Entrada lliure. I l’exposició “XXI Biennal d’Art Contemporani Català 2018”. De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i diumenges i festius, d’11 a 14 h. Entrada lliure

El Festival Sota la Palmera acull aquest dijous una nova edició de la Nit de la Dansa

Sota la coordinació de la cia La Imperfecta, es proposen tres peces coreogràfiques i la participació del Laboratori de Lliure Moviment

Sota la coordinació de la cia La Imperfecta, es proposen tres peces coreogràfiques i la participació del Laboratori de Lliure Moviment

 

Els dijous de juliol el Festival Sota la Palmera el dedica a les nits temàtiques, i aquest dijous 18 de juliol se celebra una nova edició de la Nit de la Dansa, coorganitzada entre TarragonaJove i la jove cia La Im.perfecta. Servirà per radiografiar el panorama coreogràfic local amb petits tastos de fins a quatre artistes i companyies diferents: Dansapxl, Mei Casabona, Clàudia Carpintero, Clàudia Bosch i La Im.perfecta. A més, es mostrarà el resultat del curs intensiu que al llarg d’aquesta setmana està impartint la Raquel Méndez a l’Espai Jove Kesse. La vetllada, gratuïta, començarà a les 22 h a l’Espai Jove la Palmera (pl. Imperial Tàrraco, 1).

La Nit de la Dansa és un dels moments més esperats del Festival, que gaudeix d’una resposta de públic força notable. Es tracta d’un esdeveniment que pretén reivindicar més espais de programació dedicats a fomentar la dansa contemporània a la ciutat de Tarragona.

La Nit de la Dansa compta, a més, amb el valor afegit de comptar amb els i les joves participants del Laboratori de Lliure moviment, realitzat aquesta setmana a l’Espai Jove Kesse. Des d’aquest dilluns els participants realitzen una experimentació en dansa on s’ofereixen pautes i recursos dirigits a l’exploració corporal pròpia, investigant sobre el propi moviment, sense adaptar ni copiar cap pas establert i fins aconseguir la llibertat de moviment i una expressió corporal individual.

‘ANOD’, de Dans PXL i Mei Casabona. Videodansa i dansa en directe.

«Ca Batistó acull el Museu d’Alcover, i en aquesta ocasió és l’escenari del videodansa ANOD, que pretén unir sentiments, vivències i secrets a la casa. Es mostren així les estances de manera més íntima i recuperant la memòria de la dona que vivia entre parets. Museografia i dansa es fusionen en un sol relat per a donar protagonisme a la dona. L’adoctrinament a què ha estat sotmesa i el rol al qual se l’ha relegada durant temps, al marge dels nous aires de modernitat inherents a l’ascens de la burgesia al poder, són l’argument d’aquesta creació artística, un clam a trencar estereotips i cercar la merescuda igualtat. Sense diferència de classes”.

‘Una vez me encontré un palo y decidí cogerlo’, de la Im.Perfecta Cía Dansa.

“Estas paseando tranquilamente por la playa. Ves un palo en el suelo… Llama tu atención. Es bonito. Y decides cogerlo. Y en ese momento, aunque te cueste creerlo, hará que el destino de tu vida cambie.

-Emoticono ojos abiertos-

¿Todo lo que ocurre obedece a una causa? Dios, las leyes de la física, la genética, la sociedad, la suerte, la moral, el deber…

¿Qué o quién está detrás de lo que pasa en nuestra vida? ¿o quizás todo sucede simplemente al azar?

Ves un palo en el suelo… Llama tu atención y decides no cogerlo”.

‘Once centímetros’, de Claudia Carpintero i Claudia Bosch.

“En esta pieza se plasman las relaciones humanas en cada una de sus tesituras. Se tratan nuestras diferencias en muchos aspectos y se juegan con ellas”

 

L’Hospitalet inaugurarà una mostra fotogràfica sobre el patrimoni romà de Tarragona

Romandrà oberta fins al 24 de juliol, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou

Romandrà oberta fins al 24 de juliol, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou

 

El proper divendres 12 de juliol, a les 19 h, s ’inaugurarà l’exposició “Convivència. Creació, Patrimoni de la Humanitat i contemporaneïtat a través dels ulls de catorze fotògrafs tarragonins” a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant (a la Sala Ferrer Malet).

Es tracta d’una mostra col·lectiva de fotografia creativa, organitzada pel Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI), amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, i produïda pels Serveis Territorials de Tarragona del Departament de Cultura, en la qual participen catorze fotògrafs del Camp de Tarragona. És una posada en valor i una reflexió sobre els catorze monuments del patrimoni romà de Tarragona inclosos en la declaració de la UNESCO de l’any 2000 com a Patrimoni de la Humanitat.

Com conviuen uns monuments fets i dissenyats per a uns usos determinats fa dos mil anys amb la nostra societat actual? És una bona convivència o una mala convivència? Els catorze fotògrafs ens ajuden a formar-nos opinió amb els monuments que han captat amb les seves càmeres: Ferran Aguilar (la Pedrera del Mèdol), Gerard Boyer (el Teatre), Jordi Brú (la Torre dels Escipions), Jorge Conde (la Necròpolis Paleocristiana), Ramón Cornadó (les Muralles), Pep Escoda (el Fòrum Provincial), Montse Ferré (l’Aqüeducte), Ram Giner (la Vil·la dels Munts), Rafael López-Monné (l’Amfiteatre), Verònica Moragas (el Recinte de culte), Rubén Perdomo (el Fòrum de la Colònia), Montse Riera (l’Arc de Berà), Laura Rodríguez (el Circ), Cristina Serra (la Vil·la mausoleu de Centcelles).

L’exposició romandrà oberta al públic fins al 24 de juliol, de dilluns a dissabte de 18 a 21 h.

 

L’Associació Setge de Tarragona 1811 presenta diversos actes commemoratius del setge

El president del Setge de Tarragona 1811 durant un discurs. Foto: Tarragona 21

L’Associació Setge de Tarragona 1811 i l’Ajuntament de Tarragona han organitzat una sèrie d’actes commemoratius per recordar aquest fet històric, que s’estan celebraran al llarg d’aquest mes de juny.

Els propers actes seran els següents:

  • Avui dijous 20 de juny, a les 19.30 h. Casa Canals.

Conferència: “Algunes consideracions sobre la crema de la vila de l’Arboç a l’inici de la guerra del francès”, a càrrec de Juan Antonio Resina, historiador.

  • Dimecres 26 de juny, a les 18.30 h.

Ruta literària des del Portal del Roser.

  1. Una ruta literària sobre el setge de Tarragona.

Inscripcions: bptarragona.cultura@gencat.cat

  • Divendres 28 de juny, a les 20 h.

Ofrena floral de les entitats i institucions tarragonines davant el monument als herois, a la Rambla Nova. Tot seguit, timbalada popular fins al pla de la Seu.

Les espelmes es dipositaran a les escales i es farà una ofrena sota la placa que commemora els fets.

Col.labora: Associació Projecte Tarragona 1800; Biblioteca Pública i Biblioteca Hemeroteca Municipal.

‘What a Shitshow’, nova exposició al centre d’art de Tarragona

L’Alcalde inaugurarà la mostra demà a les 7 de la tarda al Tinglado2

L’Alcalde inaugurarà la mostra demà a les 7 de la tarda al Tinglado2

L’alcalde Pau Ricomà inaugurarà demà divendres 21 de juny a les 7 de la tarda la nova exposició del Centre d’Art de Tarragona, ‘What a Shitshow’ de Maria Montes.Maria Montes és una dissenyadora i artista catalana que viu a Austràlia des de l’any 2006. La seva obra inclou treballs de cal·ligrafia, lettering, il·lustració, disseny tèxtil i disseny de tipografies. Al Tinglado 2 es podran veure els últims cinc anys de la seva producció artística que tenen com a fil conductor el llenguatge, les dites populars i l’escatologia catalana com a identitats culturals.

‘What a Shitshow’ es podrà veure fins el 25 d’agost. L’exposició és una producció del Centre d’Art de l’Ajuntament de Tarragona i compta amb el suport del Centre d’Art La Panera, Institut Guindàvols Lleida i The Design Conference Brisbane.

Horaris de visita:

Dimarts a dijous 17 a 20h

Divendres i dissabte 11 a 13h i 17 a 20h

Diumenges i festius 11 a 14h

Entrada lliure

Riudoms presenta la programació d’actes pel Corpus i la Festa de Sant Joan

Riudoms es prepara per la Nit de Sant Joan

Riudoms es prepara per la Nit de Sant Joan

L’Ajuntament de Riudoms presenta el calendari d’actes de la celebració del Corpus Cristi i de la Festa de Sant Joan. Els actes estaran compresos entre el 19 i el 30 de juny i seran els següents:

19 de juny:

20.00 h Club de Lectura / Biblioteca Pública Municipal Antoni Gaudí

Cloenda de la temporada 2018-2019 amb l’assistència de l’escriptora Teresa Duch que parlarà sobre el seu llibre «El silenci de Vallbona». Activitat oberta a tothom.

23 de juny:
Durant el matí catifes de Corpus / Carrers del Centre de la Vila

Diverses persones i entitats del poble realitzaran catifes amb elements naturals com a màteria prima pels carrers on transcorrerà la processó.

12.30 h Missa Major de Corpus Christi / Església de Sant Jaume Apòstol.

A continuació Solemne Processó de Corpus Christi. El recorregut s’iniciarà a la Plaça de l’Església.

18.00 h Concentració de la Flama del Canigó / Plaça de l’Església.

Concentració i identificació de tots els vehicles participants a la rua amb el cartell oficial. Repartiment de tots els participants: timbalers, corredors i acompanyants als vehciles. Preparació de les torxes per portar el foc i de l’avituallament pels corredors. Fòrum explicatiu conjunt amb tots els participants. Sortida cap a Reus 18.30 h.

19.00 h Recolida de la Flama del Canigó / Plaça de la Llibertat de Reus

Aparcament dels cotxes dins de la mateixa plaça. Caldrà identificació. Foto conjunta del grup. Actuacio dels timbalers. Recollida de la flama i del missatge de foc. Inici del trasllat: primer sortiran els corredors seguits de la comitiva de cotxes. Recorregut urbà fins a sortir de la ciutat: Av. Prat de la Riba, ps. Sunyer, pl. de les Oques /Ps. Prim, camí de Riudoms i av. Riudoms. A la rotonda de la variant, se seguirà per la carretera a T-310.

19.30 h Comitiva de la Flama del Canigó / Carretera T-310

Cursa de relleus amb tots els corredors que formen la comitiva. Cal que tots els participants vaign equipats amb armilles reflectants i caldrà tenir en compte que els cotxes acompanyants no podrana avançar i hauran de formar una filera de vehicles darrera.

19.30 h Missa de Corpus Christi /Església de Sant Jaume Apòstol

20.00 h Arribada i Cercavila de la Flama del Canigó

Entrada de la comitiva recorrent tota l’Avinguda de Reus fins a la Plaça de l’Arbre. Un cop allà, comença la cercavila amb el timbalers, els corredors, la flama i els acompanyants. Cercavila pels carrers del centre de la vila fins arribar a la plaça.

20.30 h Bateix de foc, Tabalada i Carretillada

Aquest bateig consistirà a deixar «tirar foc» com un diable. Accés lliure.

22.00 h Sopar Popular de Sant Joan

Sopar i revetlla. Inscripcions a Ca la Borrassa. Pica-pica, ensaladilla, pollastre rostit al cava, coca de Sant Joan, aigua, pa, vi, cava i cafè (menú adult) i ensaladilla, llonganissa, patates xips i coca de Sant Joan (menú infantil), tots els productes seran del comerç local. Durant el sopar serà un espai lliure de petards.

23.30 h Foguera i ball de revetlla de Sant Joan

A la mitjanit, actuació de la Colla de Diablons, lectura del missatge de foc i encesa de la foguera. Seguidament el ball de revetlla amb Zamadj.

Els actes es faran a la Plaça de l’Església.

Per altre banda, durant el 23 de juny, tothom qui vulgui desfer-se de mobles vells i embalums de fusta (Prohibit matalassos. Només fusta) els podrà portar, fins a les 18.00 h, a l’espai de la foguera, a la Plaça de l’Església. Us emplacem a extremar les precaucions en l’ús i manipulacio de material pirotècnic.

24 de juny:

20.30 h ball de Sant Joan / Recinte de Sant Antoni

Preu entrada: 4 euros (inclou una consumició)

30 de juny:

10.00 h Trobada de puntaires /Recinte de Sant Antoni

Finalment, de 20 de juny al 12 de juliol romandran obertes les incripcions de la 28a Bicicletada Popular. Per apuntar-se cal dirigir-se al Pavelló Municipal d’Esports. El preu serà de 3 euros per persona, en els quals s’incou una samarreta i l’esmorzar.

 

 

Constantí torna a representar “La Passió de Crist” aquest diumenge 9 de juny

Constantí tornarà a representar “La Passió de Crist” el diumenge 9 de juny a les vuit del vespre. Després de l’estrena passada per aigua del passat 20 d’abril durant els actes de la Setmana Santa, i de la gran acollida que va tenir l’activitat, coincidint amb al Segona Pasqua s’ha decidit fer un nou passi d’aquesta representació a càrrec de l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí, que permet reviure els últims dies de la vida de Jesús, des de l’entrada a Jerusalem fins a la seva crucifixió.

La Passió consta de sis escenes que transcorreran per diferents emplaçaments del casc antic de Constantí, entre els quals la Pista d’Estiu. Aquestes escenes representaran l’entrada a Jerusalem, el Sant Sopar, l’oració a l’hort de Getsemaní, la presentació de Jesús a Herodes, el judici davant Ponç Pilat, i la crucifixió i resurrecció.

Coincidint amb l’estrena de la Passió es recuperava també l’Associació d’Amics del Teatre de Constantí, una associació cultural que ja va existir fa uns anys i que englobarà tots els projectes teatrals com el Pessebre Vivent, que s’ha fet durant aquests últims anys, la Passió, i altres propostes que es donaran a conèixer properament.

Aquest divendres s’inaugura l’exposició «Alpes: última salida»

 

La mostra, elaborada per quatre joves tarragonins, es podrà veure al Pati de Jaume I fins al 31 de juliol

La mostra, elaborada per quatre joves tarragonins, es podrà veure al Pati de Jaume I fins al 31 de juliol

Aquest divendres, 7 de juny, a les 19 h, s’inaugura oficialment l’exposició «Alpes: Última Salida», que relata la situació del jovent africà que creua la frontera franco-italiana a la recerca d’una vida millor. La inauguració comptarà amb la presència de la consellera de Cooperació en funcions, Ivana Martínez, i amb els quatre autors del projecte, que explicaran la seva experiència.

El passat mes d’agost del 2018 quatre joves tarragonins, Sandra Pascual, el Carlos Domènech, l’Àlex Folguera i en Robert Gassó, van viatjar a la frontera franco-italiana amb la voluntat de sonar a conèixer la situació que viuen els joves africans que, un cop arribats a Itàlia a través de les rutes migratòries continuen amb els seus viatges cap a altres països europeus.

A través de 19 fotografies i 3 històries de vida l’exposició explica les històries desconegudes i amagades d’aquests migrants que després de travessar el desert del Sàhara i el mar Mediterrani veuen el Alps com la seva última sortida.

L’exposició, inclosa a la programció del cicle Estiu Cooperació, es pot veure al Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona fins al 31 de juliol. A la tardor la mostra, que ha comptat amb el finançament de la Conselleria de Cooperació, es podrà veure a altres espais de la ciutat.

El Metropol acull la presentació del llibre «Mercat Central de Tarragona. El gegant modernista»

Imatge de l'interior del Mercat. Foto: David Oliete

Imatge de l’interior del Mercat. Foto: David Oliete

Dimarts 4 de juny, a les 18 hores, al vestíbul del Teatre Metropol, l’alcalde en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, presentarà el llibre “Mercat Central de Tarragona. El gegant modernista” amb fotografies de David Oliete. Pròleg d’Antoni Coll i epíleg de Xavier Abelló. A l’acte també hi assistirà la consellera i presidenta d’Espimsa en funcions, Elvira Ferrando.

El llibre té 183 pàgines i és un recull de fotografies de les obres de remodelació del Mercat Central, la inauguració, el rellotge-carilló i les activitats desenvolupades al Mercat Central, en els darrers anys.

Amb el llibre hi ha un CD amb documentals realitzats per TAC 12 sobre la mateixa temàtica.

L’edició ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona i ESPIMSA.

Creixell presenta l’exposició de pintura «Homenatge a Santiago Rusiñol»

Cartell de la exposició que tindrà lloc el proper diumenge, 2 de juny

Cartell de la exposició que tindrà lloc el proper diumenge, 2 de juny

El proper diumenge 2 de juny de 2019 a les 12:00 h tindrà lloc a Cal Cabaler, a la Casa de Cultura de Creixell l’inauguració de l’Exposició de Pintura «Homenatge a Santiago Rusiñol». Es tracta d’una mostra de pintures a l’oli realitzades per alumnes de l’Estudi d’Anna Tamayo de Rubí (BCN). Aquesta exposició es podrà visitar fins el dia 23 de juny de 2019.

Manuel Cruz, el nou president del Senat, s’estrena a Tarragona amb una conferència sobre el diàleg

El nou president del Senat, el català Manuel Cruz, s’estrena a Tarragona aquest divendres, només tres dies després d’haver estat escollit per al càrrec. Cruz protagonitzarà una conferència a la sala de graus del Campus Catalunya de la URV. Serà a les 16:15 hores i portarà per títol ‘El valor del diàleg’. Presentarà l’acte l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

L’al·lergòleg de l’Hospital Joan XXIII, Gaspar Dalmau, fa una xerrada científica

 Gaspar Dalmau també participa en l’equip de Tarragona que juga el campionat i, a més, ahir dijous va explicar l’al·lèrgia respiratòria en l’esportista, posant l’accent en la rinitis, l’asma i l’anafilaxi per exercici


Gaspar Dalmau també participa en l’equip de Tarragona que juga el campionat i, a més, ahir dijous va explicar l’al·lèrgia respiratòria en l’esportista, posant l’accent en la rinitis, l’asma i l’anafilaxi per exercici

Ahir dijous 16 de maig, a les vuit de la nit, l’especialista del Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Gaspar Dalmau, va realitzar una xerrada científica emmarcada en la 27a edició del Campionat Nacional de Futbol Mèdic que se celebra, del 16 al 19 de maig, al Complex Esportiu Futbol de Salou. El doctor Dalmau, que va parlar al Cambrils Park Resort, va explicar l’al·lèrgia respiratòria en l’esportista, posant l’accent en la rinitis i l’asma, i també va dedicar algun temps de la xerrada a l’anafilaxi per exercici.

El Campionat Nacional de Futbol Mèdic va néixer l’any 1994, però l’any 2002, a Vitòria, va néixer el format actual de competició. Aquest campionat de futbol per a metges se celebra cada any en una ciutat diferent d’Espanya. L’any passat es va fer a Santander i aquest any a Tarragona, concretament a les instal·lacions esportives de Salou. Els jugadors dels equips han de ser metges, excepte dos jugadors de camp, més el porter, que poden tenir altra professió sanitària. A més, a cada equip han d’haver, al menys, quatre jugadors majors de 35 anys. El campió del torneig té la possibilitat de jugar, l’any següent, el Campionat Mundial de Metges.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies