TARRAGONA 21

Manuel Cruz, el nou president del Senat, s’estrena a Tarragona amb una conferència sobre el diàleg

El nou president del Senat, el català Manuel Cruz, s’estrena a Tarragona aquest divendres, només tres dies després d’haver estat escollit per al càrrec. Cruz protagonitzarà una conferència a la sala de graus del Campus Catalunya de la URV. Serà a les 16:15 hores i portarà per títol ‘El valor del diàleg’. Presentarà l’acte l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

L’al·lergòleg de l’Hospital Joan XXIII, Gaspar Dalmau, fa una xerrada científica

 Gaspar Dalmau també participa en l’equip de Tarragona que juga el campionat i, a més, ahir dijous va explicar l’al·lèrgia respiratòria en l’esportista, posant l’accent en la rinitis, l’asma i l’anafilaxi per exercici


Gaspar Dalmau també participa en l’equip de Tarragona que juga el campionat i, a més, ahir dijous va explicar l’al·lèrgia respiratòria en l’esportista, posant l’accent en la rinitis, l’asma i l’anafilaxi per exercici

Ahir dijous 16 de maig, a les vuit de la nit, l’especialista del Servei d’Al·lergologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Gaspar Dalmau, va realitzar una xerrada científica emmarcada en la 27a edició del Campionat Nacional de Futbol Mèdic que se celebra, del 16 al 19 de maig, al Complex Esportiu Futbol de Salou. El doctor Dalmau, que va parlar al Cambrils Park Resort, va explicar l’al·lèrgia respiratòria en l’esportista, posant l’accent en la rinitis i l’asma, i també va dedicar algun temps de la xerrada a l’anafilaxi per exercici.

El Campionat Nacional de Futbol Mèdic va néixer l’any 1994, però l’any 2002, a Vitòria, va néixer el format actual de competició. Aquest campionat de futbol per a metges se celebra cada any en una ciutat diferent d’Espanya. L’any passat es va fer a Santander i aquest any a Tarragona, concretament a les instal·lacions esportives de Salou. Els jugadors dels equips han de ser metges, excepte dos jugadors de camp, més el porter, que poden tenir altra professió sanitària. A més, a cada equip han d’haver, al menys, quatre jugadors majors de 35 anys. El campió del torneig té la possibilitat de jugar, l’any següent, el Campionat Mundial de Metges.

Tarragona commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

Se celebra el 17 de maig

Se celebra el 17 de maig

Tarragona s’implica aquesta setmana amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia i, per simbolitzar aquesta important tasca de conscienciació de la societat sobre les LGBTI-fòbia (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals), la façana de l’edifici consistorial de la plaça de la Font es tenyirà la nit de demà dijous, dia 16, amb els colors de la bandera LGBTI.

Divendres dia 17, de les 8 a les 10 del matí, alumnes de l’escola d’oficis pintaran un banc públic de la plaça Imperial Tàrraco amb la bandera de LGBTI, en concret serà un dels bancs que estan ubicats davant de l’edifici municipal. El mateix divendres, a les 13 hores, a les escales de l’Ajuntament de la plaça de la Font, s’hissarà la bandera multicolor i es llegirà el manifest del Dia Internacional contra l’Homofòbia. L’encarregat de donar veu a aquest col·lectiu serà Àlex Fernández Pinto, conegut activista trans de Tarragona.

El Museu d’Història presenta la peça del mes de maig: «una llàntia romana»

El nou objecte es presentarà el dimecres 8 de maig a les 18h en un acte obert i gratuït

El nou objecte es presentarà el dimecres 8 de maig a les 18h en un acte obert i gratuït

El mes de maig estrena nova peça en el marc de la proposta divulgativa del Museu d’Història “Quan els objectes parlen: La peça del mes”. Es tracta d’una llàntia romana que mostra la lluita de dos púgils. El dimecres 8 a les 18h, es presentarà al pati de la Casa Castellarnau en un acte obert i gratuït.

La llàntia és un petit objecte quotidià que servirà per apropar la vida diària de l’època romana. La peça, a més de representar com a tema decoratiu la lluita de dos púgils, està realitzada amb una tècnica molt particular i poc freqüent en època romana: el vidriat.

La presentació del dimecres anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric, Jordi Abelló i Cistòfor Salom que detallaran la composició de l’objecte, donaran les claus per entendre la quotidianitat romana i relataran com va arribar a formar part del fons del Museu.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

La Bicicletada popular de Tarragona torna el 12 de maig amb grans novetats

El punt de sortida i arribada, ubicat a l’avinguda Ramon i Cajal, així com el circuit, principals variacions respecte l’edició de l’any passat

El punt de sortida i arribada, ubicat a l’avinguda Ramon i Cajal, així com el circuit, principals variacions respecte l’edició de l’any passat

La 29a Bicicletada popular de Tarragona ja està en marxa, després que aquest matí ha tingut lloc l’acte de presentació d’un esdeveniment plenament consolidat i arrelat en la primavera tarragonina. En aquesta ocasió, la cita dels tarragonins amb la bicicleta tindrà lloc el 12 de maig, amb sortida a les 10.00 hores des de l’avinguda Ramon i Cajal, just al davant de l’accés al Parc de la Ciutat. Aquesta nova ubicació de la sortida és una de les grans novetats de la Bicicletada, que torna amb més força que mai ja que comptarà, a més, amb la primera edició de la Festa de la Bicicleta. Aquesta, precisament, és l’altra gran novetat de la 29a Bicicletada, que manté altres atractius igualment importants com són el sorteig de premis i el lliurament gratuït d’una bossa d’avituallament i obsequis a tots els participants inscrits.Així mateix, també es manté l’Exhibició Aèria oferta per Repsol, que en la seva setena edició consolida l’horari de tarda.

En concret, tindrà lloc a les 18 hores del dissabte, 11 de maig. “L’horari de tarda permet al públic que omple la façana marítima de la ciutat tenir el sol a l’esquena i, per tant, gaudir més i millor de les acrobàcies que oferiran els pilots de l’equip Bravo3 Repsol”, segons ha explicat el responsable de comunicació i relacions externes de Repsol, Josep Bertran.L’endemà diumenge, l’activitat començarà ben d’hora, tota vegada que la sortida de la Bicicletada tindrà lloc a les 10 hores però, molt abans, els ciclistes començaran a omplir l’avinguda Ramon i Cajal. I és que enguany “la Bicicletada canvia el recorregut però, sobretot, estrena o millor dit recupera el punt de sortida i arribada, que situem al mateix punt on es trobava antigament: a l’avinguda Ramon i Cajal, just al davant de la porta d’accés al Parc de la Ciutat”, ha explicat Ramon Cuadrat, gerent del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona.

En aquest sentit, els organitzadors i col·laboradors de la 29a Bicicletada han insistit en la importància d’accedir al punt de sortida des del tram superior de l’avinguda Ramon i Cajal. És a dir, des de la Rambla Nova i pels carrers adjacentsa Ramon i Cajal, a fi d’evitar col·lapses en la línia de sortida.Pel que fa al propi circuit, el president del Club Ciclista Campo Claro, Diego Boss, ha concretat que “hem ampliat el circuit popular aproximadament 1,7 quilòmetres per Ponent, ja que ens endinsem al Parc Francolí fins arribar pràcticament a Bonavista, per després tornar per la N-340 fins a la Imperial Tarraco i continuar pel centre de la ciutat: avinguda d’Andorra, avinguda Catalunya, passeig Torroja, barri dels músics, Arrabassada, passeig marítim Rafael de Casanova, Rambla Vella, Estanislau Figueres i de nou Ramon i Cajal fins arribar al Parc de la Ciutat, on acabarà la Bicicletada i començarà la Festa de la Bicicleta”, ha detallat.

Precisament aquesta Festa de la Bicicleta, de la qual properament se n’anirà coneixent més detalls, és l’altra gran novetat i atractiu d’una jornada “pensada per difondre l’esport familiar i de base, així com per promoure la consciència social, l’ús de mitjans de transport no contaminants i el lleure en família”, tal i com ha recordat la consellera municipal en matèria d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María Elisa Vedrina. A més, també ha apuntat que “el canvi de circuit, així com la seva sortida i arribada des de Ramon i Cajal i Parc de la Ciutat, és una aposta clara de la conselleria d’Esports, perquè estem treballant per convertir el Parc de la Ciutat en un autèntic pulmó esportiu i d’activitat física del centre de la ciutat. De fet, volem que totala ciutat sigui una instal·lació esportiva, de manera que tothom pugui accedir a la instal·lació que li resulti més propera o còmoda”, ha explicat.

D’altra banda, el circuit infantil comptarà amb 3,7 quilòmetres i sortirà des del vial lateral de l’avinguda Vidal i Barraquer (a tocar de l’avinguda Ramon i Cajal) perrecórrer el passeig de la Independència, carrer Torres Jordi, carrer del Mar, plaça dels Carros, carrer Reial, passeig de la Independència, avinguda Roma i avinguda Vidal i Barraquer, per acabar igualment a l’interior del Parc de la Ciutat.El Parc de la Ciutat, de festaAixí, un cop finalitzada la Bicicletada, els ciclistes participants podran recollir la seva bossa d’avituallament, que contindrà diversos obsequis, i accedir al Parc de la Ciutat, on tindran a la seva disposició “diversos serveis com ara aparcament de bicicletes, punts d’hidratació facilitats per Ematsa, tallers de reparació de bicicletes i una àmplia proposta d’activitats de lleure per a tota la família: des de zones infantils amb inflables, pintacares i art bike fins a circuits de mountain bike, un Scalextric a pedals, zona de food trucks, etc. “, segons ha avançat José Ríos, CEO de Klever, qui també ha afirmat que properamentse’n coneixeran més detalls.Completarà aquesta Festa de la Bicicleta un espai de fira, on els clubs ciclistes de la ciutat així com les principals botigues especialitzades en la matèria tindran el seu espai per presentar i oferir els seus productes i serveis.Tot plegat servirà “per omplir l’espai que quedava fins ara entre l’arribada dels ciclistes i l’inici del sorteig de premis, i que ara guanya molta importància amb aquesta Festa de la Bicicleta”, ha dit Ramon Cuadrat.

Obert el termini d’inscripcióD’altra banda, els interessats a formar part de la Bicicletada ja poden formalitzar la seva inscripció, que s’ofereix amb una doble via: de manera presencial, a qualsevol de les instal·lacions esportives del Patronat Municipal d’Esportsfins al divendres 10 de maig al vespre; o bé de manera digital, a través del web www.labicicletada.cati fins al dijous 9 de maig al vespre.Aquells que optin per la inscripció online hauran de passar a recollir el seu dorsal per alguna de les seus del PMET, o bé el mateix dissabte a la tarda, a l’estand ubicat al Balcó del Mediterrani durant la celebració de l’Exhibició Aèria. Finalment, també es podrà recollir el dorsal el mateix diumenge, fins a uns minuts abans de l’inici de la Bicicletada.De fet, tal i com ha assegurat Cuadrat, “aquest matí a les 7.00 hores hem activat el període d’inscripcions i ara mateix ja tenim gent inscrita”. Un fet que posa de manifest l’interès social d’aquest esdeveniment, per al qual l’organització preveu “superar els 3.000 participants registrats l’any passat i fins a un màxima de 3.500 inscrits, que és el límit que ens hem fixat enguany”, ha detallat el gerent del PMET.

Finalment, l’organització de la Bicicletada ha volgut insistir en la importància de comptar amb un dorsal per participar d’aquest acte, ja que el fet d’estar inscrit permet accedir a la bossa d’avituallament i al sorteig de premis però, sobretot, permet estar assegurat en cas que es produeixi alguna incidència que pugui afectar la seva salut.Aquest aspecte és fonamental per a l’organització de la Bicicletada, que com sempre posarà a disposició dels participants tres ambulàncies distribuïdes en punts estratègics del circuit, així com un autobús escombra i diverses furgonetes que recolliran a aquells ciclistes que, per qualsevol raó, no puguin completar el recorregut. Aquests seran traslladats fins al Parc de la Ciutat, on podran seguir gaudint d’aquesta jornada ciclista i de la Festa de la Bicicleta.

En tot cas, els organitzadors han insistit arecordar que la Bicicletada no és una cursa, sinó una activitat social i popular. Cal, doncs, respectar en tot moment els consells i normes de seguretat, així com també es recomana l’ús del casc i la revisió i posada a punt de la bicicleta. Finalment, un bon esmorzar i realitzar un escalfament previ a la sortida completen els consells per als ciclistes participants de la Bicicletada, a fi que aquests puguin gaudir de la seva celebració ja que, tal i com ha apuntat ConcepcióEsteve, responsable de comunicaciói afers governamentals de BASF Tarragona, “enguany és la nostra segona presència a la Bicicletada i esperem que ensiguin molts més, perquè ens fa molta il·lusió participar d’un acte plenament consolidat ique presenta, tal i com s’ha explicat, moltes novetats. Amb tot, el que es manté l’objectiu principal: gaudir de la bicicleta en família i per laciutat”.La 28a Bicicletada popular de Tarragona és una iniciativa organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i el Club Ciclista Campo Claro, que compta amb la col·laboració de Repsol, BASF, Klever i Òptiques Teixidó.

Antonio Sagardoy, CEO de Bros Group, al «Bon dia»

Antonio Sagardoy complementa la seva activitat de CEO de Bros Group participant en el consell de diferents startups, principalment relacionades amb el món dels recursos humans i la tecnologia. Foto: Twitter.

Antonio Sagardoy, CEO de Bros Group. Foto: Twitter.

Antonio Sagardoy, CEO de Bros Group, vindrà a la Cambra de Tarragona el proper 26 d’abril a les 8,45 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades «Bon dia Tarragona», que organitza la Cambra.

Sagardoy parlarà de «Persones i tecnologia: qui mana a la nova era de la digitalització?» i explicarà que la tecnologia està revolucionant tots els sectors. La transformació digital ens obliga a adaptar els nostres processos, a canviar la nostra manera de relacionar-nos amb els clients i també amb els empleats. En definitiva, ens porta sense remei a un nou model, a un canvi de cultura a les empreses on treballem. Si els equips directius no hi creuen, no abanderen i no promouen aquesta transformació, el fracàs empresarial no serà una opció: està assegurat. El CEO, com a principal promotor de canvi i amb la palanca de Recursos Humans com a principal aliat, ha de ser capaç d’enfrontar-se a una nova era que requereix de noves habilitats i de nous lideratges. Estem preparats?

Llicenciat en Psicologia, l’any 2008 va fundar a Tarragona la firma de recerca de directius i comandaments intermedis Bros Group. Actualment l’empresa està present a Barcelona, Madrid, Saragossa i manté Tarragona com a seu central. Gràcies a un potent enfocament digital i innovador, s’ha convertit en una de les firmes de referència en el sector del headhunting.

Antonio Sagardoy complementa la seva activitat de CEO de Bros Group participant en el consell de diferents startups, principalment relacionades amb el món dels recursos humans i la tecnologia.

Els «Bon dia» són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol i CaixaBank. I la col·laboració de Bic Graphic.

La URV presenta el conte de «La caputxeta matemàtica» aquest Sant Jordi

Urbano Lorenzo amb el llibre que va publicar l’any passat, dedicat també a les matemàtiques

Urbano Lorenzo amb el llibre que va publicar l’any passat, dedicat també a les matemàtiques

Després de publicar Contes per no descomptar-se, un recull de relats contextualitzats en el món matemàtic adreçats a joves, l’investigador del Departament de Psicologia de la URV Urbano Lorenzo ha publicat, en aquest cas en línia i coincidint amb Sant Jordi, el conte La caputxeta matemàtica.

L’autor s’oposa a la figura de la dona innocent salvada per un home en la majoria dels contes adaptats de de la literatura tradicional. D’aquesta manera, Lorenzo proposa la història d’una caputxeta que se salva ella mateixa amb els seus coneixements matemàtics i sense l’ajut de cap home. “Una dona que se salva per la seva intel·ligència” explica Lorenzo, que fa una volta de full al conte tradicional. En escriure el conte de la Caputxeta Vermella, Perrault, primer, i els germans Grimm, més tard, van transcriure una vella llegenda europea.

Però la transcripció, segons s’explica a l’inici del conte, no va ser imparcial, sinó que es va deixar influir pels valors socials del segle XVIII segons els quals la dona no era res sense l’home “i de la dona només s’esperava que fos maca, submisa i complaent”. A la versió de Perrault, la ingenuïtat de la noia mereix la mort mentre que els germans Grimm la van indultar després de deixar que el llop la devorés i la salvació va arribar de l’escopeta d’un home.

Lorenzo tracta del poder de les matemàtiques i explica que quan cal decidir entre un camí curt i un de llarg, tot es redueix a una comparació numèrica i, per tant, a una decisió purament matemàtica. Explica el que va passar en realitat en un conte que dedica a les matemàtiques i a les dones matemàtiques.

El llibre està publicat en català, castellà i anglès a la pàgina web de contes matemàtics.

CaixaForum Tarragona acull una conferència sobre l’obra del fotògraf Gonzalo Juanes

L’activitat forma part del cicle d'arts visuals "Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l'actualitat".

L’activitat forma part del cicle d’arts visuals «Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l’actualitat».

L’obra del fotògraf Gonzalo Juanes serà la protagonista d’una nova trobada del cicle d’arts visuals “Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l’actualitat”. La historiadora de fotografia Laura Terré farà un repàs a l’Espanya dels anys 60 en color a través de l’obra d’aquest fotògraf. La cita serà el proper dimarts 24 d’abril a les 19.00 h

En la sessió s’analitzarà la feina de Gonzalo Juanes, pioner de la fotografia en color als anys 60, amb la qual va aconseguir crear un llenguatge personal i avantguardista. A més, es donarà a conèixer el context nacional de l’època i els condicionants que han impedit el reconeixement del valor d’aquests treballs inèdits fins fa molt pocs anys. Paral·lelament, també s’endinsarà en l’obra d’altres autors com ara Carlos Pérez Siquier, tot incidint en l’ús del color i els intercanvis amb altres col·lectius internacionals.

Laura Terré és historiadora de fotografia i doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha comissariat l’obra de nombrosos fotògrafs, com ara Paco Gómez, Colita o Gonzalo Juanes. Durant set anys va dirigir el Centre de Fotografia Documental de Barcelona (2003-2010) i TRAFIC, Experiència Fotogràfica (2006-2009).

El cicle d’arts visuals “Una història del color en fotografia: de Robert Capa a l’actualitat” finalitzarà el dimarts 14 de maig amb una trobada amb els fotògrafs José Ramón Bas i Lurdes R. Basolí i moderada per Érika Goyarrola, coordinadora del cicle.

 

Vilallonga del Camp celebrarà la Festa de l’arròs el 4 de maig

Cartell de la festa de l'arròs de Vilallonga del Camp

Cartell de la festa de l’arròs de Vilallonga del Camp

El dia 4 de maig, a Vilallonga del Camp es celebrarà la Festa de l’arròs. A les 9 del matí, esmorzar popular a càrrec dels Caçadors de Vilallonga del Camp, a les 12 h, actuació del nou de versions grup Punt i coma. A les dues les paelles populars, cada colla que hi vulgui participar s’ha d’inscriure prèviament a les oficines de l’Ajuntament.

A dos quarts de sis de la tarda, concert a càrrec de la Dàmaris Gelabert , amb la seva música farà gaudir als més petits. A continuació, per acabar la festa, el grup de versions Dalton Bang.

Nou horari de visita al MNAT durant aquesta Setmana Santa

Exposició del MNAT al T4 del Port de Tarragona

Exposició del MNAT al T4 del Port de Tarragona. Foto: Jordi Play

Amb motiu de la festivitat de Setmana Santa, a partir del dimarts 16 d’abril i fins el diumenge 21 d’abril, l’horari dels equipaments que depenen del MNAT, serà el següent:

Tinglado 4 (Moll de Costa. Port de Tarragona)

                        Laborables: de 9:30 a 20:30 h.         

                        Diumenges i festius: de 10 a 14 h.

                        Dilluns tancat.

Museu i Necròpolis Paleocristians (Av. de Ramón y Cajal, 82. Tarragona)

                        Laborables: de 9:30 a 13:30 / de 15 a 18 h

                        Diumenges i festius: de 10 a 14 h.

                        Dilluns tancat.

Vil·la romana dels Munts (Passeig del Fortí, s/n. Altafulla)

                        Laborables: de 10 a 13:30 / de 15 a 18 h

                        Diumenges i festius: de 10 a 14 h.

                        Dilluns tancat.

Vil·la romana de Centcelles  (Afores, s/n. Constantí).

Laborables: de 10 a 13:30 / de 15 a 18 h

                        Diumenges i festius: de 10 a 14 h.

                        Dilluns tancat.

Durant aquesta setmana continua la programació habitual. Així doncs, el diumenge 21 es durà a terme la visita comentada al Teatre romà (11 h). Una oportunitat per conèixer el Teatre romà i el seu entorn, i recórrer la recreació de la càvea, realitzada amb una estructura lineal de ferro que, per una banda evoca la potent graderia que tindria el Teatre en època romana i fa comprensible al visitant l’envergadura del monument, recuperant la geometria original, alhora que dialoga amb les restes.

Tot seguit, a les 12.30 h, l’activitat es trasllada al Tinglado 4, on es realitza una visita comentada a l’exposició TARRACO/MNAT. Una activitat que ens convida a conèixer l’essència de Tàrraco, capital de la província més extensa de l’Imperi, a través d’una selecció excepcional de més de dues-centes peces del fons del MNAT.

Finalment, us informem que el proper dimarts, 23 d’abril, tots els centres del MNAT oferiran entrada gratuïta a les seves seus, dins dels horaris habituals, amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Taburete arriba per primera vegada a Tarragona

La banda tocarà aquesta nit al Tarraco Arena davant de més de 1.000 persones

La banda tocarà aquesta nit al Tarraco Arena davant de més de 1.000 persones

El dissabte passat va començar la gira de Taburete: Ayahuasca Tour 2019, que aterrarà avui, divendres 12 d’abril, a Tarragona. És la primera vegada que Taburete actua a la ciutat, i ho farà davant de més de 1.000 persones que gaudiran en directe del grup en el Tararco Arena. Després de diversos mesos de descans, Taburete torna amb el seu Ayahuasca Tour 2019 en el que és, sense dubte, la gira més espectacular i ambiciosa en la carrera de la banda.

Amb 14 localitats úniques, recintes més grans, una nova escenografia, un nou show i un repertori de més de 2 hores de duració. El seu disc, Madame Ayahuasca, serà el protagonista d’aquest tour tot i que Taburete tocarà cançons ja consagrades a la seva trajectòria com són «Sirenas«, «Amos del Piano Bar», «México D.F», «Ella». Després d’anys fent gires per Espanya i Llatinoamèrica, els seus nombres són envejables. Amb més d’1 milió i mig d’oients mensuals a Spotify, tres sold out en el WiZink Center de Madrid i més de 200.000 espectadors en els seus concerts, el grup s’ha consolidat com una de les bandes musicals referents del panorama espanyol.

Quinze propostes de teatre, circ, dansa i música, protagonistes del PrimaverArt del Morell

La mostra d’arts escèniques a peu de carrer celebrarà la seva cinquena edició del 26 al 28 d’abril

La mostra d’arts escèniques a peu de carrer celebrarà la seva cinquena edició del 26 al 28 d’abril

L’Ajuntament del Morell ha presentat aquest dijous la programació del PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrerdel municipi. Un esdeveniment que enguany arriba a la cinquena ediciói que tindrà lloc del 26 al 28 d’abril. Durant tres dies, una quinzena d’espectacles de teatre, circ, dansa i músicaompliran els carrers del poble. Tot plegat, unes propostes accessibles a tothom i gratuïtes.

El regidor de Comunicaciódel consistori, Eloi Calbet, indica que aquest 2019 “l’objectiu ja no és consolidar-lo, un aspecte que ja s’ha assolit, sinó mantenir-nos com un festival de referència al territori”. En aquestsentit, recorda que “va néixer amb la idea d’apropar la cultura a tothom, els que poden permetre’s una entrada de teatre i els que no, i aquesta ha de seguir sent una de les claus”.

Així mateix, Calbet valora molt positivament la resposta que ha tingut lamostra des de la seva creació, tant pel que fa al públic com pel que es refereix a les companyies, i posa èmfasi en el fet que “en l’àmbit de la promoció econòmica crea unes sinergiesmolt favorables en tots els sentits”.

Quinze espectacles per a tots els gustos

David Ayza, tècnic de Culturade l’Ajuntament del Morell, destaca alguns dels muntatges de la programació d’enguany, que rebrà la visita de companyies força destacades i reconegudes.

El primer dia de PrimaverArt, divendres 26 d’abril, la tarda començarà amb una proposta familiar, El Llop Ferotge, i continuarà amb La Fàbrica dels Talents, “un espai que arriba a la seva tercera edició i que aposta pels artistes més joves, alhora que els ofereix un indret per exhibir les seves millors habilitats”, explica el tècnic. Ja al vespre i la nit arribaran Set Up; L’excèrcit de la llum, dels Brodas Bros, amb dansa i un joc de llums molt especial, i Aigua, que planteja una reflexió sobre aquest recurs natural en un muntatge que barreja circ i dansa. Dissabte 27 d’abril començarà amb un matí dedicat principalment al públic familiar, amb la màgia d’Struc Màgic Teatrei The Wandering Orquestra. A la tarda, el protagonisme l’agafaran el clown de Wet Floor, la dansa d’Amortal Combati el circ d’Espera.

I per tancar la jornada central, un dels espectacles més esperats, Sol Bemol, de la companyia belga D’Irque & Fien. “Un muntatge de gran format i molt atractiva, amb una parella molt peculiar i una proposta que mescla les partitures de piano d’ella amb les acrobàcies aèries d’ell”, detalla Ayza. I en la vessant musical, els Biflats presentaran al Morell el seu darrer disc, Hummusman.

Per finalitzar la mostra, diumenge 28 d’abril, l’argentina Maria Cavagnero farà les delícies del públic amb Equilibrium, i la màgia tornarà a ser molt present amb El Asombroso Dave Wonderthing. L’sprint final constarà de propostes com Conseqüències, dansa premiada amb el millor espectacle de carrer a Fira Tàrrega 2017, o Flou Papagayo, “un espectacle visual magnífic amb música, dansa i, també, patinatge”, exposa el tècnic.

A més, el pati del Centre de Dia acollirà una zona FoodTruckArt, amb diverses propostes gastronòmiques que permetran seguir el ritme del festival sense descuidar l’estómac. “En definitiva, quinze propostes d’alt nivelli molt variades per tal que tothom que arribi al Morell al llarg d’aquests tres dies pugui trobar el seu espai i la proposta que més s’ajusti als seus gustos”, insisteix Ayza.

Finalment, remarca també que “molts dels espectacles comportaran molta participació del públic, un fet que generarà dinàmiques molt boniques”.

Una imatge molt primaveral

Per a realitzar laimatged’aquestaedició hem comptat amb la col·laboració de lail·lustradora barcelonina Carmen Segovia. Amb el seu treball d’il·lustració, Segovia treballa amb molts elements naturals dins de les seves creacions, destacant el regne vegetal en les seves composicions, jugant amb verds i blaus i donant un paper important alscolors.

També aquestabarreja entre els humans i la naturaque l’envolta és un tret característic de l’artista.Per tot plegat, per alPrimaverArtha realitzat una il·lustració on, damunt d’un escenari, es representen lesquatre disciplinesde la mostra:quatre personatgesdiversos i molt acolorits que porten un element vegetal a les mans. La diversitat de colors, formes i personatges lliguen perfectament amb el discurs de la mostra. Un lloc cultural on la diversitat d’artistes, actes i disciplines formen un conjunt, un tot… el PrimaverArt 2019.

Les xifres

La passada edició del PrimaverArt es va tancar amb unes xifres de públicsuperiors a les 2.000 persones. Per aquest 2019, en què la mostra compta amb un pressupostlleugerament superior al de l’any passat, amb gairebé 36.000 euros, s’esperen uns números encara millors.Consulteu tota la programaciódel PrimaverArten aquest enllaç.

Los Moñekos / Amortal Kombat

Roda de Berà celebrarà la tradicional festa dels Tres Tombs aquest diumenge

La jornada començarà a les 9 del matí a l’esplanada de la Zona Esportiva Nou Roda amb el tradicional esmorzar de pagès, el qual s’allargarà fins a les 11

La jornada començarà a les 9 del matí a l’esplanada de la Zona Esportiva Nou Roda amb el tradicional esmorzar de pagès, el qual s’allargarà fins a les 11

Roda de Berà celebrarà la tradicional festa dels Tres Tombs el proper diumenge de Rams, dia 14 d’abril, esdeveniment que arribarà a la 17a edició i que l’organitza l’Ajuntament de Roda de Berà i l’associació Tres Tombs del municipi. La jornada començarà a les 9 del matí a l’esplanada de la Zona Esportiva Nou Roda amb el tradicional esmorzar de pagès, el qual s’allargarà fins a les 11. L’esmorzar tindrà un preu simbòlic i està obert a tothom. Tot seguit, els participants es concentraran al costat del Camp de Futbol Municipal per començar a 2/4 de 12 la sortida dels Tres Tombs. Aquest any, amb motiu de les obres de remodelació de la Plaça dels Pins, s’ha modificat el recorregut habitual. El primer tomb sortirà des de l’Av. Fèlix Martorell, passarà per l’av. Arc de Berà, carrer Marinada, carrer Joan Carles I, carrer Nou i carrer Generalitat. El segon tomb farà el recorregut similar, excepte l’av Fèlix Martorell, i el tercer acabarà davant l’Ajuntament, on els participants rebran un record per la seva participació.

El 3r Festival de Màgia de Torredembarra reforça la programació infantil i familiar

En aquesta ocasió es reforça la sessió familiar del dissabte al matí amb doble activitat: taller + espectacle infantil.

En aquesta ocasió es reforça la sessió familiar del dissabte al matí amb doble activitat: taller + espectacle infantil.

La Regidoria de Turisme presenta la tercera edició del Festival de Màgia de Torredembarra que tindrà lloc els propers 26, 27 i 28 d’abril, amb una programació que es renova majoritàriament cada any i que a més, en aquesta ocasió es reforça la sessió familiar del dissabte al matí amb doble activitat: taller + espectacle infantil.

Programació del Festival:

Divendres 26 d’abril. Màgia al carrer

A les 18 h, A la plaça de Mn. Joaquim Boronat.

A les 19 h, a la plaça de la Font.

Actuacions: Alexis Pardo, Màgic Titu, Màgic Jordi.

Activitats gratuïtes.

Dissabte 27 d’abril

Taller familiar

D’11 a 12 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar – Taller de màgia de prop i venda de productes.

Preu: Infants (acompanyats d’un adult) 4 €. Famílies monoparentals i nombroses 3 €. Entrades taller + espectacle Struc: 7 € (infants acompanyats d’un adult) i 5 € (famílies monoparentals i nombroses).

Màgia familiar

De 12.30 a 13.30 h, a l’Espai Cultural Sala del Mar – Espectacle infantil amb el «País Struc: Això no és màgia, o sí!!!».

Preu: Infants (acompanyats d’un adult) 4 €. Famílies monoparentals i nombroses 3 €. Entrades taller + espectacle Struc: 7 € (infants acompanyats d’un adult) i 5 € (famílies monoparentals i nombroses).

Gala internacional

De 19 a 21 h, al Casal Municipal

Presentador: Karim

Actuacions: Enric Magoo, Kenris Murat & Aurélia, Duo Kybalion i Pedro III

Preu: Adults 7 € //  Menors de 12 anys, famílies monoparentals i nombroses, jubilats i discapacitats 5 € // Grups de 10 (entrada anticipada) 5 € // 0-3 anys gratuït.

Diumenge 28 d’abril. Gala Cloenda

De 17.30 a 19.30 h, al Casal Municipal, «Magic Casting» amb Civi-Civiac Producciones.

Preu: Adults 5 € //  Menors de 12 anys, famílies monoparentals i nombroses, jubilats i discapacitats 3 € // Grups de 10 (entrada anticipada) 3 € // 0-3 anys gratuït.

Compra d’entrades:

Venda anticipada, a partir del 15 d’abril:

Oficina de Turisme, de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h. 977 64 45 00 turisme@torredembarra.cat

Taquillla:

Dissabte 27 d’abril: Espai Cultural Sala del Mar, de 10.30 h a 12.30 h.

Casal Municipal, de 17.30 a 19 h.

Diumenge 28 d’abril: Casal Municipal, de 16.30 a 17.30 h.

En aquest espai trobareu tota la informació detallada d’espectacles i artistes d’aquesta tercera edició del Festival.

Creixell es prepara per celebrar el VIII Mercat Medieval el pròxim 20 i 21 d’abril

Cartell del mercat Medieval de Creixell

Cartell del mercat Medieval de Creixell

Els propers dies 20 i 21 d’abril de 2019, tindrà lloc a Creixell el VIII MERCAT MEDIEVAL.

Es farà als principals carrers del nucli històric de la Vila.

Ja fa vuit anys que des de l’àrea de turisme de l’ajuntament de Creixell s’organitza aquest Mercat Medieval coincidint amb la Setmana Santa i entés com una activitat de promoció turística del nostre municipi.

Les activitats programades són les següent

PROGRAMA MERCAT MEDIEVAL DE CREIXELL 2019

DISSABTE 20 D’ABRIL DE 2019

11:30h. – 17:30h. Espectacle de Falconeria amb El Rancho Majanos Park a la rambla de les moreres.

12:00h. Inauguració del Mercat Medieval per part de la Comitiva Reial Medieval amb el Rei i la Reina medievals.

18:30h. Espectacle de Titelles, amb la companyia «L’invisible titelles».

19:30h. Animació i cercavila per la fira a càrrec de la Comitiva Reial.

20:15h. Malabars amb foc.

DIUMENGE 21 D’ABRIL DE 2019

10:00h. a 13:00h. Vols lliures d’àligues per tota la fira.

12:00h. Cercavila amb els Gegants de Creixell Gilmundo i Minerva i els Manotes El Potato i La Potata.

13:00h. — 18:00h. Cercavila de la Comitiva Reial Medieval.

17:30h. Espectacle de Falconeria amb el Rancho Majanos Park a la rambla de les moreres.

19:30h. Cercavila a càrrec de Sons de la Mediterrània.

AMBDÒS DIES

Passejades amb poni. Atraccions Medievals. Exposició d’aus rapinyaires, Tallers infantils. Demostració d’oficis. Taverna. Artesania. Xurreria.

Mostra de forja i foc a càrrec dels germans Mercadé de Bonastre, Mestres Artesans de Catalunya i membres de l’Associació de Forjadors de Catalunya.

Exposició de pintura de Rafael Romero a Cal Cabaler.

Per a complementar les activitats del Mercat Medieval, la Comitiva Reial faràn diferents desfilades durant els dos dies de durada del Mercat.

L’Escola de Música de la Diputació estrena l’òpera ‘Intorno al mondo della Luna’

El dissabte dia 6 i el diumenge dia 7 a l'Auditori Diputació, amb accés gratuït amb invitació que cal recollir a la consergeria del centre

El dissabte dia 6 i el diumenge dia 7 a l’Auditori Diputació, amb accés gratuït amb invitació que cal recollir a la consergeria del centre

L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona estrena aquest cap de setmana l’òpera bufa (còmica, satírica o festiva) ‘Intorno al mondo della Luna’, de Joseph Haydn, amb dues actuacions obertes a la ciutadania a l’Auditori Diputació (carrer de Pere Martell, 2): el dissabte dia 6, a les 19.00h (assaig general obert), i el diumenge dia 7, a les 18.00h (la funció). L’accés a aquestes sessions és gratuït amb invitació, que cal recollir a la consergeria del centre (carrer dels Cavallers, 10. Tarragona).

Aquest muntatge operístic és un projecte pedagògic de l’aula de cant, i forma part de la programació de classe del curs. Es treballa principalment a l’assignatura d’interpretació i escena, obligatòria per als alumnes de grau professional i optativa per als alumnes de curs pont i d’instrument complementari (cant).

‘Il mondo della Luna’ és una obra de repartiment, molt atractiva per a l’alumnat i que dona molt de joc escènic. Permet fer una bona adaptació sense modificar l’argument, i també treballar amb altres materials musicals dins les possibilitats vocals de cada alumne. L’obra té diversos ballets escrits pel propi compositor, que es duran a escena amb la col·laboració amb l’Escola de Dansa Artemis.

Els embolics amorosos dels 2 cavallers de Verona, aquest diumenge al Metropol

La representació, que es farà al Metropol, començarà a les 19 h i s’emmarca en el cicle Km 0, que recull les produccions de les companyies del territori. Les entrades valen 12 euros, 10 per als jubilats i els estudiants.

La representació, que es farà al Metropol, començarà a les 19 h i s’emmarca en el cicle Km 0, que recull les produccions de les companyies del territori. Les entrades valen 12 euros, 10 per als jubilats i els estudiants.

Proteu i Valentí són amics, però tenen interessos contraposats. Proteu només té ulls per la seva enamorada Júlia i no concep separar-se’n. Valentí, que encara no ha patit la fiblada de l’amor, té ganes de veure món i deixa Verona per Milà. Allí, els seus esquemes trontollen quan coneix la filla del Duc, la bella Sílvia, i decideix fugir amb ella. Mentrestant a Verona, el pare de Proteu, cansat de veure’l fer el ronso, l’envia a Milà a trobar-se amb el seu amic. Però, a més de Valentí, Proteu descobreix a Sílvia, i perd el món de vista. Li és igual l’amistat de Valentí i l’amor promès a Júlia. Només té ulls per a ella i ho intentarà tot per seduir-la. El conflicte està servit.

Els 2 cavallers de Verona és considerada la primera comèdia que va escriure William Shakespeare. Una comèdia de joventut, que retrata la inconstància i caràcter voluble de l’amor i en què l’autor ja mostra un domini magistral del gènere. L’obra arriba al Metropol en una adaptació de tints contemporanis, dirigida per Miquel Àngel Fernández. Les hormones impregnen tot el relat i els personatges es mouen pel desig desenfrenat. Dels 2 cavallers de Verona, Fernández en destaca que “és el germen de la comèdia  romàntica, que ha perviscut i evolucionat fins avui dia en el cinema amb l’anomenada “comèdia romàntica anglesa”.

Aquesta és la quarta col·laboració del director reusenc amb Fabulae Tarraconenses, després de Juli César (2014), Titus Andrònic (2015) i Somni d’una nit d’estiu (2016), totes elles de William Shakespeare. Fernández, de fet, és un especialista en el bard anglès, de qui ha analitzat a fons l’obra i n’ha realitzat múltiples muntatges amb altres companyies. Així, entre els seus darrers treballs també destaca la Mesura per mesura que el TEBAC va estrenar aquesta tardor al Bartrina de Reus.  Miquel Àngel Fernández també és conegut pels seus treballs amb el CAER, el festival COS, Natural Clown Killers o Petit Odisseu. Entre d’altres ha treballat amb la Fura dels Baus i els directors Ferran Madico, Lluís Graells i Ramon Simó.

La companyia

Fabulae Tarraconenses va néixer el 2012 a redós del grup de reconstrucció històrica Thaleia. La seva primera producció va ser Calígula, la tragèdia d’Albert Camus que aprofundeix en la torturada psicologia i salvatge lucidesa d’aquest controvertit emperador romà. Des d’un inici l’objectiu del grup, que és mou a mig camí de l’amateurisme i el teatre professional, ha estat portar a escena obres teatrals d’època romana o textos clàssics universals. Els actors de la companyia compaginen aquestes representacions teatrals, amb les intervencions en les activitats de recreació històrica de Thaleia.

Per aquesta edició de Tarraco Viva ja s’està treballant en un espectacle sobre el funcionament de les termes romanes.

Els amants de l’esoterisme tenen una cita a Tarragona

Cartell de la fira esotèrica

Cartell de la fira esotèrica

 El carrer Colom de Tarragona serà la seu de la Fira Esotèrica que tindrà lloc els dies 5 i 6 d’abril amb l’objectiu d’apropar tots aquells elements relacionats amb aquest àmbit i especialment entre les persones que el segueixen i en gaudeixen. Esotèrica de les 10 a les 21 hores, els dos dies, i s’hi podran trobar parades de lectura del tarot, minerals, encens, espais de lectura de les mans, llibres especialitzats i també molt artesania amb una nodrida representació de paradetes que oferiran productes ben variats.

A més, les dues jornades es complementaran amb la presència de diferents jocs de fusta tradicional, de manera que la Fira Esotèrica estarà oberta a tothom i tindrà espai per als més petits. L’esdeveniment compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i els organitzadors esperen una bona afluència de públic.

Miami Platja celebrarà les festes de Sant Josep del 15 al 19 de març

S’han programat una vintena d’actes, d’entre els que destaca l’espectacle de monòlegs amb Toni Moog, una calçotada popular i la presentació de la mascota infantil del municipi

S’han programat una vintena d’actes, d’entre els que destaca l’espectacle de monòlegs amb Toni Moog, una calçotada popular i la presentació de la mascota infantil del municipi

La festa major de Sant Josep es celebrarà a Miami Platja, del 15 al 19 de març, amb una vintena d’actes per a tots els públics. Es tracta d’una programació que compta amb diverses novetats, com una calçotada popular i la presentació de la mascota infantil, així com amb propostes sempre esperades, com l’espectacle de monòlegs, aquest any a càrrec de l’humorista Toni Moog.

Les festes començaran amb el pregó de festa major, que anirà a càrrec de José Garcia Tamayo, el divendres 15 de març, a les 19.30 h al parc de les Oliveres. Seguidament hi haurà un espectacle de bombolles gegants, música en directe i com a novetat, una musclada popular gratuïta.

Entrades de Toni Moog a la venda

A partir de les deu de la nit, el poliesportiu municipal acollirà un dels plats forts de les festes. Es tracta de l’espectacle de monòlegs de Toni Moog. L’humorista portarà fins a Miami Platja “Mas Canalla que nunca”, una proposta transgressora 0% censura, 100% Toni Moog, que no deixarà a ningú indiferent.

Les entrades anticipades ja es poden comprar, al preu de 10 euros, a través del portal de venda online Entradium, o de forma presencial a l’oficina de festes, (Sala 2) del Centre Polivalent, en horari de 9 a 14 hores, de dilluns a divendres i fins al 15 de març. El preu de les entrades a taquilla serà de 12 euros.

Dissabte 16 de març, dia principal de les festes, hi haurà un vermut popular i un espectacle d’acrobàcies i humor, campionats de jocs de taula per als joves, la tiradalocal del Club de Tir Miami Platja i la gran festa de Sant Josep. L’acte comptarà amb diversos espectacles de carrer, el xou musical de la Bandarra Street Orkestra i la ballada de gegants de la Colla Gegantera del Barri dels 6 carrers, els Grallers de Mont-roig, la colla gegantera del Barri de Dalt Pitota i Pitot, l’Associació Lluna Roja i la Batucada Miami Sona. A més, s’ha convidat a tots els veïns i veïnes a participar en una flashmob. Les inscripcions per participar-hi encara estan obertes i es poden fer a través del correu electrònic flashmobmiami@mont-roig.cat. Els dies d’assaig seran divendres 8 de març, a les 20.00 h al poliesportiu i dijous 14 de març, a les 19.45 h al teatre del Centre Polivalent.

El tradicional ball de festa major amb el quartet Shákata, tancarà els actes de dissabte 16 de març. Ja diumenge serà el torn de la festa multicultural, que començarà a les 12 del migdia a la plaça del Centre Polivalent. Durant tot el dia hi haurà mostra gastronòmica amb degustacions, balls i actuacions musicals de diverses associacions de Miami Platja. Al vespre, la companyia Mumusic Circus portarà l’espectacle Flou Papagayo al teatre del Centre Polivalent. Una proposta que destaca per haver rebut el premi al millor espectacle de carrer dels premis Zirkòlika de circ en català (2018) i per estar nominada als premis Maxs de les arts escèniques.

Calçotada popular i presentació de la mascota infantil

Dues de les principals novetats de la programació arribaran per Sant Josep. D’una banda, la calçotada popular, que permetrà gaudir de 15 calçots, llonganissa, cansalada, xoriço i pa per 5 euros. Els tiquets s’han de comprar de forma anticipada a l’oficina de festes, de 9 a 14 h, fins a l’11 de març. També es poden fer reserves per correu electrònic a festes@mont-roig.cat i a través del telèfon 977 17 27 06.

De l’altra, la presentació de la mascota infantil, un divertit personatge que s’ha creat a partir d’un concurs fet entre els alumnes de 5è i 6è de les tres escoles del municipi (El hall del Centre Polivalent, acollirà, a més, durant totes les festes l’exposició de tots els dibuixos). Durant la tarda hi haurà bombolles, confeti, música i coca de sucre per berenar. A més, des de quarts de cinc de la tarda, a la plaça del Centre Polivalent els nens i nenes podran gaudir d’una tarda d’activitats amb inflables, tallers i zona de ludoteca.

La tirada lliure de bitlles de l’Associació Cultural de Bitlles de Miami Platja, la missa rociera amb el Coro Rociero Arena del Mar i el berenar pels socis del Casal d’avis Sant Jaume completen la programació de les festes de Sant Josep. Finalment, s’organitza el concurs fotogràfic de les festes, a través d’Instagram i Facebook amb l’etiqueta #StJosepMiami19. Les tres fotos més originals i/o representatives de les festes podran guanyar un pernil.

Torredembarra es prepara per celebrar el Dia d’Andalusia

Imatge d'arxiu de l'entrada de l'Ajuntament de Torredembarra. Foto: Tarragona21.cat

L’acte compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra. Foto: Tarragona21.cat

Aquest proper dissabte 9 de març Torredembarra celebrarà el Dia d’Andalusia, organitzat per l’Associació Cultural Andaluza de Torredembarra – Baix Gaià, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra.

La festa començarà a les 12 h, a l’església de Sant Pere Apòstol, amb la missa cantada pel Coro Rociero de Torredembarra. Posteriorment, a les 19 h, la celebració es traslladarà al Casal Municipal amb un espectacle de cant i ball, presentat i dirigit per Carmen Sayago amb les actuacions d’Angelita Parra, Carmen Carrasco, Carmen Sayago, Coro Rociero de Torredembarra y Baix Gaià, Cuadro de la Asociación «Sentimiento Andaluz», Ecos del Sur, Grupo de Sevillanas «Menta y Canela», Luis Villanueva, Paco Jara i, a la guitarra, Ángel Barrera.

L’entrada a l’espectacle és gratuïta i s’oferirà servei de bar.

Aquest lloc pot utilitzar algunes “cookies” per a millorar la seva experiència de navegació. Per favor, abans de continuar amb la seva navegació per el nostre lloc web, li recomanem que llegeixi la POLÍTICA DE COOKIES

ACEPTAR
Aviso de cookies