.

Aquest diumenge 13 de novembre és el Dia Internacional del Cinema Europeu i diferents cinemes d’arreu de la Unió Europea duran a terme activitats especials per a celebrar-ho.

La Rambla de l’Art de Cambrils s’uneix a la iniciativa dels 18 cinemes espanyols que es connectaran al mateixa hora per celebrar el cinema europeu amb la projecció en preestrena de la darrera pel·lícula de la directora (ambaixadora d’enguany) Pilar Palomero (Las Niñas, 2020), ‘La Maternal’. La projecció vindrà acompanyada d’una presentació i un col·loqui posterior amb la directora que es duran a terme al cinema Embajadores de Madrid i es retransmetran en directe, donant la possibilitat de participar en la ronda de preguntes a tots els cinemes connectats.

Cada any els organitzadors del European Arthouse Cinema Day (@artcinemaday) escullen els seus ambaixadors, persones del món del cinema d’arreu d’Europa. Els ambaixadors de la setena edició del Dia Internacional del Cinema Europeu són Emily Atef, Lukas Dhont, Alice Diop, Valerio Mastandrea, Pilar Palomero i Agnieszka Smoczynska i estaran presents en diferents esdeveniments en directe arreu d’Europa.

En el cas d’Espanya la nostra representant ens parlarà de la seva nova pel·lícula, que s’estrenarà a les sales el 18 de novembre i els assistents la podran veure en primícia després d’haver passat pel festival de Sant Sebastià i recollir el premi a Millor interpretació protagonista per l’actriu Carla Quílez.

Redacció